Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Invatamant _ Probleme Cu Profesorii

Trimis de: Anne pe 22 Jan 2004, 07:05 AM

Fie ca sunteti la scoala sau la facultate, nu se poate sa nu aveti probleme cu cel putin unul din "profi". Stiti voi, persecutii, discriminari, note date pe moca etc. Aici puteti sa le discutati biggrin.gif

Trimis de: kmine pe 23 Jan 2004, 12:55 PM

Profesorii sunt si ei oameni si din pacate noi uitam lucrul asta mai mereu. Corupti sau incoruptibili, asa cum i-a format societatea asa ii avem. Daca incercam sa ii schimbam atunci ne pierdem vremea inutil de multe ori, daca ii acceptam asa e posibil sa ne schimbam noi. M-am certat de multe ori cu profesorii luptand pentru asa zisele mele principii din perioada respectiva, acum multi dintre ei imi sunt prieteni apropiati, iesim in oras impreuna, mergem la ei acasa (mai greu sa vina ei la noi). Cred ca important in relatia elev/student-profesor e sa nu uitam ca si ei sunt OAMENI smile.gif

Trimis de: Aramis pe 23 Jan 2004, 10:34 PM

mda, si ei sunt oameni, iar uneori parca fac tot ce pot pentru a ne aminti ca si ei au dreptul de al gresi... nu ii condamn, dar imi rezerv dreptul de a-i critica. in clasa a 6-a profa de romana m-a prins copiind, eu am jucat un pic de teatru (eram ingrozita de ce aveau sa zica ai mei daca ar fi aflat ca am copiat la teza...) si m-a iertat, am mai dat o data teza. problema nu e asta, ci ostilitatea care mi-a aratat-o in urmatorii 2 ani, orice as fi facut nu luam nota mai mare de 8 iar chestia asta m-a afectat serios. norocul meu a fost alta profa de romana, de pregatire de data asta, ca m-a ajutat foarte mult, atat de mult incat la sfarsitul clasei a 8-a pana si profesoara mea de la scoala s-a vazut nevoita sa recunoasca faptul ca eu stiam atat gramatica, dar si literatura

Trimis de: kristina pe 25 Jan 2004, 04:29 PM

Mia, nu te supara, dar ai primit ce-ai meritat. Ai fost afectata de consecintele faptei tale (la care nu te-ai gandit dinainte) si nu de comportamentul profesorului.

Toti suntem oameni si asta nu e scuza atunci cand suntem lipsiti de profesionalism. Nu e cazul sa invocam slabiciunile omenesti pentru greselile facute pe plan profesional. Mi se pare normal sa te comporti ca un profesor (doctor, sofer, etc.) pe parcursul orelor petrecute la servici pentru ca asta ti-e pasiunea si pentru asta esti platit. In cazul in care ai ajuns intr-un post dintr-o greseala si simti ca nu este pentru tine atunci tu trebuie sa faci ceva in acest sens si nu sa-i lasi pe ceilalti sa suporte repercusiunile.


Eu personal am avut profesori care dadeau note dupa culoarea parului (cu cat era mai blond si mai lung cu atat nota era mai mare) si care in timpul orelor tineu sa ne povesteasca detalii despre familiile lor, lucruri cu care nu am fost de-acord niciodata. Dar n-am putut schimba nimic din postura de elev sau student in care m-am aflat. sad.gif

Trimis de: SORIN pe 25 Jan 2004, 05:36 PM

QUOTE (kmine @ Jan 23 2004, 11:57 AM)
Profesorii sunt si ei oameni si din pacate noi uitam lucrul asta mai mereu. Corupti sau incoruptibili, asa cum i-a format societatea asa ii avem. Daca incercam sa ii schimbam atunci ne pierdem vremea inutil de multe ori, daca ii acceptam asa e posibil sa ne schimbam noi. M-am certat de multe ori cu profesorii luptand pentru asa zisele mele principii din perioada respectiva, acum multi dintre ei imi sunt prieteni apropiati, iesim in oras impreuna, mergem la ei acasa (mai greu sa vina ei la noi). Cred ca important in relatia elev/student-profesor e sa nu uitam ca si ei sunt OAMENI smile.gif

Frumos spus Kmine clapping.gif clapping.gif clapping.gif

De la unul din cealalta parte a baricadei....

Sorin.

Trimis de: Black_lady pe 25 Jan 2004, 06:57 PM

Parerea mea este ca cel mai corect in cazul Miei era ori ca profesorul sa o fi sanctionat cum merita atunci, ori sa o fi iertat de tot. Prostiile astea gen ranchiuna si "pica" din parte profesorilor mi se par total deplasate. Eu cred ca cel mai important in relatia elev-profesor este respectul. Pentru ca nu poti pretinde ca un elev sa te respecte daca tu ca profesor nu il respecti. Nu invata, copiaza, chiuleste, asta e, corecteaza-l, dar nu uita ca si elevul este om.

Trimis de: Aramis pe 26 Jan 2004, 03:26 PM

Cred ca nu am fost inteleasa... Eu i-am fost recunoscatoare profei ca nu m-a sanctionat, dar cred ca as fi preferat o sanctiune pe moment decat 2 ani de chin in care a facut tot ce a putut ca eu sa iau note mici si in care a incercat zi de zi sa ma discrediteze in fata altor profesori (chiar eu am auzit-o vorbindu-ma de rau in fata unei profesoare foarte dragi mie si la materia careia luam mereu note mari...) Cred ca aveam dreptul sa ma plang de comportamentul ei... Acum nu mai conteaza, nu mai imi e profesoara de 4 ani si de atunci nu am mai calcat stramb, dar incidentul asta e relevant pentru sentimentul de razbunare pe care uneori il incearca profesorii fata de elevi... sentiment justificat/justificabil sau nu...

Trimis de: cips pe 23 Feb 2004, 01:14 AM


In liceu nu am avut probleme cu nici un prof. Insa la faculta, unu m-a enervat atat de tare incat nu m-am putut abtine sa il las sa bata campii aiurea.Rezultatu a fost unu singur si usor de imaginat: RESTANTE. Daca nu a avut argumente, trebuia el sa-mi arate intr-un fel sau altu cine e sefu.

Trimis de: kmine pe 23 Feb 2004, 08:58 AM

Intr-u razboi, ca sa se faca pace unul trebuie sa cedeze si in caz ca nu stiati intotdeauna cel mai destept cedeaza primul. Razboiul asta, elev-profesor e inceput de mult timp si poate ca in mainile noastre sta sa-l incheiem. Intr-o facultate din bucuresti invatau intr-o perioada membrii politiei rutiere si ca sa vedeti ca si studentii isi santajeaza profesorii va povestesc urmatoarele: cand aveau examene orale, profesorul vedea ca nu sunt de 5 si il pica, atunci studentul ii zicea" Vreti sa mai treceti de coltul strazii nu stiu care, atunci ma treceti macar cu 5" Nu-l trecea atunci profesorul ramanea fara carnet. Multi dintre profesorii universitari sunt atat de batrani ca ai senzatia ca trebuie inchisi la muzeu, dar asta nu e motiv sa incepm un razboi cu ei. Multi dintre ei sunt nedrepti (sau cel putin asa ii vedem noi) dar daca ne lupatam cu ei (mai ales santajandu-i cumva) atunci nu suntem cu nimic mai presus decat ei.
Mia daca profesoara aceea nu ar fi fost ostila cu tine 2 ani, tu poate ca n-ai fi invatat o lectie importanta si anume ca nu e corect sa copii. Daca te pedepsea doar atunci sunt convinsa ca dupa o perioada ai fi uitat si ai fi revenit la "bunele obiceiuri", dar prin comportamentul ei, profesoara iti aducea aminte mereu ca ceea ce ai facut nu e corect.
In liceu am avut o profesoara de matematica careia ii erau mai dragi baietii si credea ca doar ei sunt capabili sa invete matematica, ei bine am reusit sa ii demonstrez ca nu este asa si m-a apreciat apoi. In clasa a 12-a s-a certat cu mama la o sedinta cu parintii si desigur ca apoi a inceput sa se uite urat la mine. I-am explicat ca ceea ce gandeste mama e problema ei si ca pe mine nu ma priveste, pentru ca fiecare are dreptul sa gandeasca cum pofteste si sa nu ma mai privesca ca pe mama pentru ca suntem persoane diferite. I-a trecut supararea si in ciuda diferentelor de caracter si de mentalitati am reusit sa convietuim fara sa ne razboim in continuu.
Cred ca si cu cei din facultate am sa reusesc sa faca acelasi lucru.

Trimis de: Likurici pe 23 Feb 2004, 09:21 AM

Mia, cred ca ti s-a parut. Este imposibil ca un adult sa poarte ranchiuna unui copil pe care il educa, 2 ani.
Imagineaza-ti ca nu ai fost singura pe care a surprins-o copiind. Chiar esti convinsa ca femeia aceea isi facuse un scop din a vana elevi pentru a-i teroriza apoi ani de zile? Ce interes avea sa te discrediteze in fata altor profesori? Faptul ca ti-a urmarit evolutia la materia ei si iti punea intrebari mai grele nu inseamna neaparat ca te chinuia, poate voia doar sa-ti demostreze ca poti mai mult, ca te poti descurca fara sa copiezi, ca ai potential sa te descurci cand esti pusa in fata unor probleme mai grele.
Ceva asemanator mi s-a intamplat in liceu. In clasa a IX-a faceam chimie anorganica, imi placea si am mers la olimpiada, ajungand pana la faza nationala.
In clasa a X-a se facea chimie organica. La prima teza abia am scos un 5. Profesoara m-a intrebat, in particular, ce s-a intamplat. I-am explicat ca nu inteleg materia, ca e altceva. A fost surprinsa: "dar tot eu sunt cea care preda". Am continuat tot anul cu lucrari si teze de 6. Banuia ca nu spusesem tot si avea dreptate. Nu faceam efortul de-a invata mai mult de nota 6-7, era an cu treapta, dadeam examen la matematica si fizica, nu mai dedicam acelasi timp chimiei. Tot anul, la lucrari statea in dreptul bancii mele. Si eu m-am simtit "oropsita" atunci.
Cand s-a incheiat anul mi-a spus: "macar ai invatat de 6-7, daca nu stateam langa tine nu invatai nici de 5".
Avea dreptate...si cred ca i-a parut rau ca pierduse anul acela un elev din lotul de olimpiada, dar a inteles. Oricum, nu m-a lasat sa trec chimia pe lista materiilor moarte.

Trimis de: N.V. pe 5 Mar 2004, 10:56 PM

50.gif Frustrarile adolescentului orbit de scoala...
Este deja fapt cunoscut ca de cativa ani,majoritatea adolescentilor se complac in propria-le mediocritate; ca bibliotecile, salile de teatru, librariile, centrele culturale, chiar si cinematografele sunt aproape pustii, in timp ce barurile si discotecile colcaie de "tinerei". Aceasta simpla observatie ar trebui sa dea de gandit nu numai parintilor dar si cadrelor didactice care au contribuit la "cizelarea" acestor suflete mai mult sau mai putin luminate. Dar din pacate salariul profesorilor este acelasi si daca le pasa de soarta elevilor si daca nu.

Problema mea este ca am ajuns acum, la sfasit de ciclu preuniversitar (ultimele trei luni ale clasei a XII-a), sa constat ca singurul rol al scolii este socializare. Am ajuns, alaturi de o clasa intreaga (cel putin) sa ma intreb de ce mai vin la scoala, sa realizam toti ca scoala e o pierdere de vreme. In concluzie, mi-am data seama ca daca stateam acasa invatam mai mult, fara sa fiu indoctrinata de metodele profesorilor. Si ma intreb din nou : cum e posibil ca un elev sa constate ca scoala (ca institutie) este inutila?!!

Eu nu pledez aici impotriva profesorilor exigenti (dar buni pedagogi) care sunt obiectivi si care te determina sa inveti si sa iti si placa ceea ce inveti, nu am nimic impotriva notelor (mici sau mari) luate pe merit. Eu sunt frustrata si extrem de revoltata pe "profesorii" paraziti care intra in scoala doar ca sa-si ia salariul (platit de fapt de parintii mei prin intremediul statului).

Facand bilantul celor patru ani de liceu, am constatat o serie de nereguli atat in sistemul de invatamant cat si in comportamentul si conduitat cadrelor didactice.
Incep cu directorul scolii mele, care ofera un model exceptional elevilor: de la cele mai triviale injuraturi adresate atat elevilor cat si profesorilor si chiar doamnelor profesor(deci violenta verbala), recurge inclusiv la violenta fizica, nu se prezinta la orele pe care le are in orar , iar in cazul in care se prezinta nu preda nimic. Dar salariul il primeste...din banii parintilor mei si in detrimentul meu , care as putea face orice altceva (inclusiv sa merg sa beau o ceasca de cafea ata de necesara dupa numarul de doar 6 ore dormite pe noapte).
Am ales acest liceu(pe care momentan nu vreau sa-l numesc, dar e considerat un ligeu de prestigiu), datorita programului intensiv de engleza(6 ore pe saptamana), dar daca nu aveam intres pentru literatura si cultura engleza in acest moment nu stiam nici macarcine a fost Shakespeare, deoarece la orele de engleza se vorbeste in medie 10 minute pe ora, si in rest stam sa facem niste amarate de exercitii, care in mod normal se fac in 15 minute. Desi am insistat sa facem literatura si nu garamatica studiata de la inceputul clasei a doua am ramas doar cu promisiunile. E normal sa va intrebati ce facem totusi in orele de engleza. Ei bine nimic. De obicei profesorul intarzie 15 minute la ora, dupa care ar trebui sa lucram exercitiile, care insa sunt atat de simple incat se pot face pe loc in momentul in care le corectam. Asa ca avem timp berechet sa observam intensa activitate intelectuala pe care o presteaza distinsa doamna profesor: isi face manichiura. Consuma deci banii contribuabililor si pericliteaza sansa unor elevi sa invete. Din nou ma izbesc de aceeasi intrebare : cum e posibil sa-i fie permis unei asemenea fiinte sa-si bata joc de cei pentru care ar trebui sa fie un veritabil model? Dupa ce am incercat prin intermediul dirigintelui sa rezolvam problema, dupa ce parintii au facut reclamatii ca respectiva e o incompetenta, dupa ce am ajuns la directorul adjunct cu problema noastra ne-a fost trantit codul muncii sub nas si ne-a fost spus ca din cauza contractului de munca nu se poate face practic nimic, deoarece evaluarea profesorului se face dupa trei luni de la depunerea plangerii si dupa ce profesorul in cauza a fost anuntat. Si si in cazul in care acesta ar fi calificat drept incompetent, tot ar trebui noua luni (avand deci timp sufficient sa se razbune pe elevi si in acelasi timp sa-si schimbe complet atitudinea)de la depunerea plangerii pentru desfacerea contractului de munca. POFTIM??? yikes.gif Din nou : cum e posibil asa ceva??? Cine are raspunsul la aceasta intrebare este rugat sa-mi raspunda.

De asemenea se pare ca intreg sistemul de invatamant se desfasoara sub influenta plicului "ecologic" si ca in functie de grosimea acestuia se dau notele. Am fost martora atator mizerii, incat mi s-a facut sila. Note schimbate pe extemporale impreuna cu o multime de aluzii absolut evidente, care nu cauzeaza decat revolta si dispret atat fata de profesor cat si fata de colegi si materia pe care profesorul respective o preda. Au fost cazuri in care unele extemporale nu au fost nici macar corectate(ca macar sa vada bietul natarau unde greseste) si au fost depunctate exagerat, in timp ce din unele extemporale se retineau greselile , care erau discutate la clasa si catalogate drept "greseli minore". Cum isi poate permite un om aflat in serviciul societatii sa hotareasca cine merita sa i se acorde atentia cuvenita si cine nu . De asemenea, daca nota primita de unele persoane(pe lucrare scrisa) era prea mica, se facea media cu o nota de 10. S-a ajuns si la masura schimbarii unei note din catalog, nota care a fost primita in urma cu trei luni. Si toate acestea in conditiile in care media la liceu conteaza la admiterea la facultate(in cazul meu conteaza 75%).

Rog pe cei aflati pe "cealalta parte a baricadei" sau mai bine spus de partea elevilor, rog pe cei care si-au ales meseria de dascal din dorinta de a ajuta si nu pentru salarii, vacante(mari, multe si lungi) sau statut sa nu uite ca de ei atarna niste vieti si ca e responsabilitatea lor sa le imprime acestora concepte de moralitate si nu de coruptie, ca e datoria lor sa incerce sa schimbe sistemul pentru viitorul atarna in cei care pasesc acum pe coridoarele scolii.

Cat despre experienta mea cu scoala, travaliul meu liceal, nu pot decat sa spun decat:"Liceu-,cimitir/Al tineretii mele-/Pedanti profesori/Si examene grele.../Liceu-cimitir/Al tineretii mele!" si sa sper ca potentialii mei copii vor putea sa invete ointr-un mediu normal si moral , iar nu unul corupt.
N.V.

Trimis de: Aggelos pe 6 Mar 2004, 04:03 AM

QUOTE
kmine Trimis Pe 23 Jan 2004, 01:55 PM
Cred ca important in relatia elev/student-profesor e sa nu uitam ca si ei sunt OAMENI


Ai uitat sa spui ca e la fel de important sa nu uite nici ei... ca si elevii si studentii sunt oameni ... si sa fie constienti ca nu e totul pe lume puterea de a pune o nota buna sau proasta...
Unii sunt exagerati plini de complexe si se refuleaza din spatele catedrei, dar dupa ce ies de la "muna" redevin niste oameni obisnuiti.
Unii mai buni, alti mai rai privind hoteste din coltul ochilor "neputinta" care ii urmareste dincolo de portile unei scoli sau facultati...

Trimis de: bluetower pe 8 Mar 2004, 12:56 PM

Vai, NV, eu cred ca tu ceri ceva ce profesorii singuri nu pot schimba. Speri ca potentialii tai copii sa nu fie nevoiti sa studieze intr-un mediu corupt, ci intr-unul moral. Din pacate sau fericire, nu e vina profesorilor ca traim intr-un mediu corupt. E vina toturor.
Eu sunt profesoara si stiu ca fac lucrul asta din pasiune. Nu am sa ma explic insa acum pe mine.
Coruptia in tara noastra vine de altundeva decat de la profesori. Vine dintr-un stil de viata pe care atatia oameni si l-au insusit in 45 de ani. Nu-mi spuneti ca nu mai vreti sa auziti pretextul asta, ca este realitate. Unul dintre cei mai buni profesori pe care i-am cunoscut, sefa de catedra de la Engleza la Univ. de Vest Timisoara ne-a spus o data ceva ce ne-a impresionat: "voi trebuie sa va tineti tare pe pozitii si sa fiti gata sa ne dati la o parte. Imi pare rau sa spun asta, dar gandirea noastra e poluata si va ramane asa, cu toate bunele noastre intetii. Nu ne putem scapa de sechele. Asa ca noi, cei din generatia mea, trebuie sa fim dati la o parte si doar atunci voi veti reusi sa schimbati unele lucruri cu adevarat". Cand ai trait 30 de ani din viata, sau 40, intr-o permanenta duplicitate, frustrare, disperare poate, cum sa poti sa nu ramai cu sechele?
Scoala unde eu predau e un liceu de cartier. In care si eu am fost injurata de un anume tip de la seral, al carui tata a lucrat prin Italia intr-o vreme si care la momentul respectiv era plin de bani. In care doi baieti de la mine din clasa se pare ca se apucasera de droguri. In care au fost profesoare lovite de elevi. In care am aflat de chestii urate din partea profesorilor, dar in care toate colegele cu care sunt mai apropiata sunt oameni de nota 10 si nu au luat in viata lor mita. Din contra, stau nu stiu cat timp in plus cu elevii de la clasele la care sunt diriginte, lucru pentru care nu le plateste nimeni. Iar una din ele mai are un serviciu, la un atelier de moda.
Nu cred ca profesorii trebuie pusi la zid. Coruptia vine de sus, de unde se promoveaza sistemul de mita etc. Numai asumandu-ne toti responsabilitatea putem face ceva.
Nu stiu, eu poate am devenit profesoara si pentru ca oamenii pe care i-am admirat cel mai mult in viata de zi cu zi sunt profesorii pe care i-am avut. Si sa nu credeti ca nu am avut de suferit din cauza unora. De ex in facultate am fost prima in an, nu spun asta ca sa ma laud, ci pentru ca, in pozitia asta fiind, va dati seama ce am simtit cand un coleg de-al meu, care isi lua examenele la gramatica engleza ca mi-era mila de el si il lasam sa copieze pe ici, pe colo (si chiar credeam ca el se straduieste, ca mereu imi cerea sa ii imprumut cate o carte de exercitii etc), cand acest coleg al meu deci s-a dus la bursa in Anglia. Dar nu stiu daca asta l-a facut pe el fericit. Stiu insa ca tot ceea ce am invatat si am pus in practica in viata mea m-a facut sa fiu mai linistita, sa ma inteleg mai bine pe mine insami, sa fiu poate cu un pas mai aproape de fericire.
Toti cei care sunteti foarte revoltati impotriva profesorilor si credeti ca totul merge numai pe mita, faceti-va voi profesori si dati exemplu de moralitate si conduita profesionala.

Trimis de: ursitoare pe 13 Mar 2004, 10:09 AM

QUOTE
undefined

clapping.gif E tot ce pos sa spun!

Trimis de: ursitoare pe 13 Mar 2004, 10:11 AM

Toti cei care sunteti foarte revoltati impotriva profesorilor si credeti ca totul merge numai pe mita, faceti-va voi profesori si dati exemplu de moralitate si conduita profesionala. clapping.gif E tot ce pot sa spun!

Trimis de: Valheru pe 13 Mar 2004, 10:13 AM

daca am trai intr-o societate normala si civilizata poate ca a fi profesor ar fi ceva bun ...
in momentul in care salariul unui profesor e de mizerie nu vad motivul de a mai profesa in inavtamant
mai ales ca daca as face acest lucru pe banii astia as profesa in scarba iar elevii mei ar invata tot in scarba

Trimis de: N.V. pe 13 Mar 2004, 10:12 PM

Stimata doamna bluetower, imi pare sincer rau daca v-am jignit , dar eu am spus ceea ce se percepe din perspectiva unui elev ajuns deja la maturitate, care e capabil sa analizeze situatia obiectiv. Recunosc ca salariile profesorilor sunt jenant de mici si recunosc ca mai sunt profesori care-si merita titulatura. Dar trebuie tinut cont de o nuantare in cazul acestora: dansii nu ar trebui sa reprezinte elita pentru ca aceasta e starea de normalitate.
Mi-e greu sa cred ca dumneavoastra aprobati devierile comportamentale ale profesorilor dati exemplu in mesajul meu anterior, pentru ca si-au incalcat responsabilitatile de profesor. O nota primita pe o lucrare scrisa si trecuta in catalog e de nepermis sa fie schimbata, un profesor are datoria sa fie punctual si sa faca ceva pentru salariul pe care il primeste si nu sa-si faca manichiura in timpul orelor, un director are datoria morala sa aibe o conduitata exemplara etc etc etc.Iar toate aceste devieri nu pot avea alta cauza decat mita, sau din contra, lipsa de mita, deoarece datorita salariilor mici profesorii nu mai au motivatie.
De asemenea nu am sustinut ca datorita profesorilor este coruptie in tara, ci am sustinut ca de la nivelul scolar ar trebui sa fie stopata coruptia pentru ca generatiile viitoare sa nu aibe de suferit de pe seama acesteia.
Si in legatura cu:

QUOTE
faceti-va voi profesori si dati exemplu de moralitate si conduita profesionala.
, cred ca e datoria fiecarui om e sa dea exemplu de moralitate si conduita profesionala(orice profesie ar avea) si cei care nu pot sa fie corecti sa nu se ofere exemple unor copii, care sunt in formare si care sunt extrem de influentabili.

Trimis de: bluetower pe 13 Mar 2004, 11:54 PM

NV, nu-mi spune, te rog, stimata doamna ... ma simt ca si cand as avea 60 ani, am numai 27 si de fapt ma simt fara varsta acum. smile.gif Nu ai avut cu ce sa ma jignesti. Jignesti pe cineva cand i te adresezi injurios, degradant, in mod personal. Dimpotriva, postarea ta cred ca a fost chiar frumos scrisa.
Stiu ca sunt profesori care fac procarii care si pe mine ma dezgusta. Porcarii mi s-au facut si mie. Chiar de catre colegi. Insa miezul problemei nu sta in faptul ca totul ar merge pe mita in invatamant. Asa cum am spus, a pune profesorii la zid nu cred ca ajuta pe nimeni. A, sunt oameni de nimic care ajung sa isi bata joc de elevi? Nu contest lucrul asta.
Vezi tu, NV, eu spuneam ca toti suntem responsabili pentru coruptia din tara noastra si cred lucrul asta. Da, toti ar trebui sa dam dovada de coduita morala, sa nu uitam insa ca nu exista omul cu o conduita impecabila, in afara sfintilor poate. Tu spui ca la nivel scolar ar trebui stopata coruptia. Da, frumos, si eu mi-as dori asta, ai insa si o solutie? Insa atata timp cat coruptia e impamantenita in intreg sistemul si cat nu-si asuma mai multi responsabilitatea de a lupta impotriva ei ... nu cred ca e corect sa punem intreaga tagma a profesorilor la zid.
Valheru, modul meu de gandire e altul. Eu chiar sunt profesoara pentru ca iubesc meseria asta, iubesc ceea ce predau, si daca sunt banii putini nu vreau sa renunt la ceea ce fac. Acum sunt momentan in USA, pentru un an, si pentru a-mi aduna niste bani, dar nu numai. Dupa un an ma voi intoarce, imi voi relua meseria de profesor, voi mai da meditatii de engleza, unde sper sa am si mai mult succes acum, ca am stat un an aici, voi incerca sa intru si in mass-media si pentru un ban in plus. Insa nu as lucra, de ex, munca de birou, oricat de mare ar fi salariul ... pentru ca pur si simplu as face-o in scarba. Nu din cauza banilor, ci din alte motive.
Valheru, da-mi te rog exemplu de societate normala si civilizata.

Trimis de: Valheru pe 14 Mar 2004, 11:36 AM

Anglia, Franta, Germania, America, Japonia ...

Trimis de: N.V. pe 14 Mar 2004, 08:53 PM

Si lista continua: Canada, Italia, Elvetia, Spania, Portugalia, Austria....

Trimis de: LigiaB pe 15 Mar 2004, 01:11 AM

Eu in generala am fost foarte persecutata de profa de istorie rofl.gif in fiecare trimestru aveam un 4. Imi strica toata suita de note perfecte si media generala... rofl.gif
La liceu profa de chimie tare m-a chinuit rofl.gif aveam un 3 sau un 4 tot timpul...La facultate ma inteleg perfect cu toti profii, sint f deschisa si tooooooooot timpul glumesc si rid si le place...ma lasa ca cica invat bine... rofl.gif

Trimis de: bluetower pe 15 Mar 2004, 04:29 AM

Valheru si NV, in cate din tarile numite de voi mai sus ati fost? Cat de aproape ati putut observa societatea americana, de ex? Eu, fiind aici, va pot spune: nu o dati, va rog, ca exemplu de societate normala, ca daca asta e normalitatea, ne-am dus pe copca toti.
In ceea ce priveste "civilizat" si "necivilizat", termenul e cu totul irelevant. Dar discutia asta nu cred ca isi are locul in acest thread, deci de ce sa nu o continuam, facand un alt thread pe tema "cum este o societate normala?".

Trimis de: Valheru pe 15 Mar 2004, 08:29 AM

smile.gif
nu am vazut atat de mult cat am citit si vorbit cu oamenii ...
iar din punctul de vedere al invatamantului oricare sin societatile enumerate e mult mai normala si civilizata decat a noastra

Trimis de: bluetower pe 15 Mar 2004, 08:59 AM

Valheru, adjectivul "normal(a)" nu are grade de comparatie. Pentru ca "normal" inseamna "dupa norma", "dupa regula", iar un lucru e fie dupa regula, fie nu e ... nu exista 20% sau 80% normal. cool.gif
Bine, Valherule, daca tu esti asa convins ... desi nu ai trait in nici una din tarile enumerate de tine ... pai nici Dumnezeu nu iti mai poate schimba parerea.
Aici ori e vorba de societate, ori de invatamant.
In ceea ce ma priveste, da, unul din lucrurile care imi plac la americani este strategia pedagogica folosita in invatamant/educarea copiilor. Si aici e vorba de Middle class, pentru ca in gramada de familii sarace ... lucrurile stau clar diferit. Insa nu stiu in ce masura pot aceste strategii compensa presiunile pe care societatea americana, opresiva cum e, le face asupra copiilor/adolescentilor.
Oricum, pe tema asta raspund aici pentru ultima oara, ca suntem deja offtopic rau. Am sa incep un nou subiect "O societate normala".

Trimis de: MonicaV pe 16 Mar 2004, 11:36 PM

Care e acea strategie? Cum se procedeaza?

Trimis de: cris_b pe 31 Mar 2004, 10:03 AM

[SIZE=7][COLOR=red]Ma intristeaza ceea ce se discuta aici. Deoarece constat (pentru a cata oara?) ca exita o tendinta spre generalizare. Auzim apropape zilnic, la radio, la Tv, pe strada si mai peste tot afirmatii de genul ,,profesorii iau mita", ,,profesorii sunt corupti", ,,bat elevii" etc Din pacate exista si astfel de cazuri, dar nu inseamna ca toti procedeaza la fel. Am avut ocazia sa intru in zeci de scoli si sa cunosc oamenii de acolo. Mi-a ramas in minte o scoala din mediul rural, mica si fara resurse, dar in care am simtit o sensibilitate extraordinara. Profesorii au mainile crapate de la muncile agricole (multe si grele), dar crapaturile din palme sunt albe de la praful de creta. Isi fac meseria cu multa pasiune si dragoste fata de copii. De ce nu se vad si astfel de situatii? De ce posturile de televiziune ne ofera doar cazuri de profesori care iau mita si hartuiesc sexual elevii? In aceste conditii, nu e de mirare ca cei din afara sistemului isi formeaza o parere eronata despre dascali. Revin insa la cei din interiorul sistemului, adica la profesori si elevi. Imi place sa cred ca elevii ies din scoala macar cu o imagine despre un dascal iubit si apreciat. Sunt convinsa ca exista. Haideti sa discutam si despre ei, nu doar despre cei care incalca deontologia profesionala. Mi-e greu sa cred ca in Romania de azi toti cei de la catedra alearga dupa ,,spagi", plicuri si altele asemenea. Inca o intrebare: de unde sunt banii pentru astfel de ,,daruri"? Evident ca de la parinti. Si atunci, cum sa creasca copiii intr-un mediu moral, daca in familie sunt acceptate astfel de ,,compromisuri"? Se uita deci ca scoala nu este singura responsabila de educatia tinerilor.

Trimis de: Lizard pe 2 Apr 2004, 12:42 AM

Eu am o mare roblema si chiar nu stiu ce sa fac:




am un dirig care nu vrea sa imi motiveze absentele cu scutiri decit cu bani si cred ca s a invatat cu multi bani pt ca are pretentii pe zi ce trece mai mari si chiar nu mai fac fata si nu stiu ce sa fac.



MA PATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT?

Trimis de: Antont pe 2 Apr 2004, 12:54 AM

Sint trei variante:
1. Sa nu mai chiulesti (asta e cea mai naspa) yikes.gif
2. Sa-i dai spaga (ceva mai acceptabil, da' tot naspa)
3. Cind ii dai spaga incerci cumva sa-l inregistrezi, sau ceva de genu', sa ai cu ce sa-l santajezi, asa nu mai tre' sa-i dai bani, si poti obtine si alte facilitati in afara de motivarea absentelor(de ex. note mari, etc) wink.gif Mie asta mi se pare cea mai buna spoton.gif ...
Bafta!

Trimis de: Clopotel pe 2 Apr 2004, 10:55 AM

La mine cel mai rau a mers cu profa de chimie ...
Nu prea imi placea materia iar ea nu voia sa-mi dea nota mare fara ca sa invat, odata mi-a promis ca ma lasa repetent.
Atunci, cand am vazut ca razboiul devine neconventional, m-am dat la fata ei. Iar domnisoara m-a salvat si pe mine si pe un bun prieten de-am meu, coleg de clasa, de mamica ei.
Deci se poate ... smile.gif dar nu fara riscuri rolleyes.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 8 Apr 2004, 12:53 AM

QUOTE
Mi-e greu sa cred ca in Romania de azi toti cei de la catedra alearga dupa ,,spagi", plicuri si altele asemenea.


Vorbeam de profesori universitari , nu profesori de generala sau liceu. Nici eu nu cred ca profesorii de liceu sunt corupti in general. Am ramas cu o parere mult mai buna despre profesorii mei din liceu decat despre cei din facultate.

Trimis de: DeeDee pe 8 Apr 2004, 01:27 AM

te inseli... nici macar invatatoarele nu mai sunt sfinte.. toata lumea ia spaga. eu desi am o medie semestriala de 9 si s-ar putea sa raman la singurul prof care nu ia spaga... adio bac

Trimis de: Ovidius pe 8 Apr 2004, 09:16 AM

Ce subiect interesant! Desi parintii mei lucreaza in invatamant, am eu ce am de cand ma stiu cu profesorii rolleyes.gif In generala a fost cum a fost, dar la faculta imi venea sa-i strang pe unii de gat blink.gif Cel mai idiot dintre idioti a fost insa unul care m-a picat de vreo 5 ori, desi trebuie sa recunosc ca nu am prea invatat cry.gif Nu puteam sa-l suport din cauza unei afirmatii facute la inceperea cursului, si anume, in prima ora se prezinta tipul, mai ne spune una alta despre curs si apoi urmeaza: "Motivul pentru cursul meu: luarea examenului". Am crezut ca innebunesc cand aud. Si eram si in anul 4 si imi intretinea un morcov in fund, cat casa de mare....dar intr-un final am trecut si peste asta biggrin.gif

Trimis de: cris_b pe 14 Apr 2004, 09:04 AM

Tot nu reusiti sa ma convingeti. Am trecut si eu prin cateva scoli in viata mea (inclusiv facultate), dar nu am dat nici macar o singura spaga. Doar daca s-ar putea numi asa alunele, sucul si cafeaua pe care le puneam profesorilor pe masa la examenele din facultate. Cunosc foarte multi oameni care nu au dat o spaga in viata lor in scoala, oameni pentru care pot sa confirm ca spun adevarul. Repet: nu neg ca exista situatii, dar de aici pana la a spune ca toti profesorii iau spaga... si eu sunt profesor si nu iau. Deci acest ,,toti" deja este incorect folosit. Iar ca mine sunt foarte multi. Nu va suparati pe mine, dar acesta este adevarul!!! pls.gif

Trimis de: Clopotel pe 14 Apr 2004, 08:00 PM

cris_b, BINE AI VENIT LA HAN!

Nu se va supara nimeni pe tine smile.gif

Si eu mai stiu pe unu care nici in generala, nici la liceu, nici la faculta nu a dat nici macar 1 leu spaga la vreun profesor si uite-l cum clopoteste pe aici smile.gif , adica se poate... si fara spaga.... daca vrei....

Trimis de: cris_b pe 19 Apr 2004, 12:13 PM

Multumesc pentru urare! yikes.gif
Ma bucur ca mai e cineva de acord cu mine, deoarece generalizarile ma deranjeaza.

Trimis de: genicon pe 19 Apr 2004, 01:59 PM

Cu o floare, din pacate, nu se face primavara... wink.gif

Trimis de: bluetower pe 19 Apr 2004, 09:39 PM

Genicon, dar cu doua? (adica eu si cris_b). Dar cu sase? (adica plus colegii mei de la catedra) Oare chiar are sens sa incepem numaratorile? Oare ar fi nevoie sa cerem acum o statistica? huh.gif
Nici eu nu am dat spaga niciodata. Hmm, in cazul asta, ma mir ca m-am mai facut profesoara ... stiind ca exista si profesori care nu iau spaga ... oare ce m-o mai fi atras? blink.gif

Trimis de: genicon pe 19 Apr 2004, 09:58 PM

Bluetower, nu vreau sa te simti jignita in vreun fel... si sunt convins ca ai inteles exact la ce ma refeream prin "cu o floare nu se face primavara". wink.gif Pentru ca numarul celor care iau spaga (se numeste spaga si ghiveciul cu floare pe care o duci la Biologie sa iei un 10, nu? Si eprubetele pe care le duci la chimie... si dictionarele de la engleza pentru "biblioteca scolii"... toate pentru un 10, nu?)... revenind - numarul celor care iau spaga este mai mare (mult mai mare, pot zice) decat al celor care nu iau. Depinde marimea, ca si prin alte arii... laugh.gif Oricum, felicitari tie care nu iei, felicitari celor 6 colegi de catedra, felicitari celor care nu au dat. Asta insa nu inseamna nimic. Pentru ca nu ati fost pusi (ca elevi) probabil in situatia de a vi se cere, pur si simplu... wink.gif

Trimis de: bluetower pe 20 Apr 2004, 06:40 AM

Genicon, si daca mi se cerea pur si simplu, nu vreau sa ma laud, dar am fost in scoli cu prestigiu, si intotdeauna am avut o situatie prea buna ca sa mi se "faca felul". Si, asa cum am spus, fiind in scoli cu prestigiu, am avut mereu profesori de cea mai buna calitate pe langa cei de calitate indoielnica, si fiind o eleva buna mereu, nu cred ca vreunul din profesorii din prima categorie m-ar fi lasat sa fiu facuta arsice.
In alta ordine de idei, ghiveciul cu flori dus la biologie, nu te supara, nu e spaga. E material didactic. Si daca pe amaratul ala numai cu asta il poti stimula, s-ar putea sa ii faca bine. Spaga cred ca se numeste orice bun obtinut pe cai ilegale pentru a facilita un anume lucru pentru cineva. Nici unde in lumea asta nu cred ca e ilegal sa aduci in ghiveci cu flori pentru scoala, pentru biologie, adica material didactic, si sa primesti o rasplata pentru asta.
Oare, daca am primit buchete de flori de 8 Martie inseamna ca am primit spaga? Daca ii ascult pe elevii de la seral in ultimele doua ore si le dau un 5, acolo, desi nu i-am vazut marea majoritate a timpului, dar, daca nu ii ascultam la urma si nu le dam o nota in catalogul ala, se desfiinteaza clasa, si poate sunt copiii care merita in clasa aia, si daca acesti elevi de la seral imi aduc un buchet de flori, cand eu am decis oricum sa ii trec, inseamna ca am primit spaga? Vezi, Genicon, eu nu cred ca lucrurile sunt chiar asa, in alb si negru, si, exact ca si cris_b, urasc generalizarile.
A fost o situatie pe care insa o regret. Insa nu stiu ce as fi putut sa fac, poate imi spuneti voi parerile voastre. Am avut o eleva in clasa, la seral, unde eram diriginta, o toapa mai mare decat mine cu 2 ani, maritata cu un arab, se pare cu situatie materiala tare buna. Cand mi-a venit in clasa, a parut simpatica si sociabila, dosarul cica i s-a trimis de la inspectorat, si a fost inscrisa ceva mai tarziu. Cu alte cuvinte, s-a facut loc pentru ea in clasa. Lucru cu care eu nu am avut nimic de a face. Ei, cu elevii de la seral majoritatea profesorilor sunt mai intelegatori, pentru ca, asa cum am spus, sunt oameni care lucreaza, si lucreaza tarziu, au familie, dar vor sa isi termine si scoala, si chiar fac eforturi, si pentru aia merita. Din pacate, trebuie sa le treci cu vederea si puslamalelor, ca nu poti sa faci asa discriminari. Deci politica e ca fiecare profesor are cerintele lui in legatura cu ce si cum trebuie sa faca seralistul intr-o asemenea situatie, insa, daca aduce adeverinta de la servici, e regula nescrisa ca trebuie sa fim mai intelegatori, adica: sa-i primim in alte ore, pentru a-i asculta, sa le motivam absentele etc. Suna incorect pana aici?
Ei, tipa asta imi vine la un moment dat, pe la inceput, la mine cu un cadou, ca sa imi multumeasca pentru ca am ajutat-o. In modul descris mai sus. Insa nu facusem pentru ea nimic din ce nu as fi facut pentru alt seralist care lucreaza si mai are si familie. Nu am vrut sa accept, dar mi l-a lasat pur si simplu pe masa. Nu am tratat-o preferential, din contra, la un moment dat s-a ajuns la conflict intre ea si restul clasei, si m-am luat de ea ... in cele din urma, directoarea mi-a spus, dupa multe frictiuni intre tipa, clasa si mine, ca nu are ce sa-i faca, tipa are pile mari la inspectorat si, daca o exmatriculam acum, la anu' iara se inscrie. Ce sa fac intr-o situatie ca asta? I-am scazut nota la purtare, dupa regula, i-am dat numai nota de trecere la materia mea ... oricum, am fost intr-o situatie de rahat, ma scuzati, pe care am urat-o, dar in care nu stiu ce si cum puteam sa fac altcumva decat am facut.

Trimis de: zar pe 20 Apr 2004, 07:27 AM

bineinteles ca orice parere de pe margine este altfel... vorbesc de mine acum, cand imi dau cu parerea la cazul descris de tine... eu parca as fi impus pt anul respectiv aceleasi conditii pt toata lumea: cine stie trece, cine nu vine are absenta!

in liceu aveam si eu profi care nu cereau spaga, dar te lasau corigent si-ti spuneau "vino la pregatire la mine!" , nu-i spaga, e mizerabilism, e dezgustator. nici de-al dracu nu m-am dus si tot nu avut ce-mi face.

Trimis de: bluetower pe 20 Apr 2004, 08:03 AM

Deci crezi, zar, ca pentru seralistii pramatii, care da, sunt mai multi, dar daca trec toti anii cu o medie intre 5 si 6, nu stiu ce profit au din asta si cu ce ii lezeaza pe cei buni, deci, pentru acei seralisti, se merita sa sacrifici pe aceia care intr-adevar se straduiesc? Stim cu totii cat de greu e sa gasesti un serviciu cat de cat in Romania, si daca il ai, mai ai si familie, nu ti-ai terminat liceul ... eu, ca profesor, sa nu incerc sa te ajut? chiar daca asta inseamna sa accept si de la o pramatie adeverinta de la servici, poate chiar falsa.
Cat despre trecut ... eu predau religie, iar corigent la religie ... nu face bine pentru nimeni.

Trimis de: zar pe 20 Apr 2004, 08:10 AM

este o parere de pe margine, unde este intotdeauna mai usor... dar urasc atat de mult forma asta de putregaiuri, incat cred ca as sacrifica... nu stiu mi-am dat parerea... uneori imi vine sa-mi cumpar o bazuka .

Trimis de: cris_b pe 20 Apr 2004, 12:41 PM

42.gif Discutia aceasta incepe sa devina obositoare. Cel putin pentru mine. Iar ideea aceea conform careia, daca esti elev bun, nu ti se poate pretinde nimic, mi se pare cat se poate de adevarata. Asadar, cei care sustin ca li s-a cerut spaga in permanenta, indiferent de profesor sau treapta de invatamant, ar trebui sa mediteze asupra propriei corectitudini. Cei care afirma ca li se cere spaga pentru motivarea absentelor pe baza de scutire medicala ar trebui sa recunoasca faptul ca n-au fost mereu chiar atat de bolnavi.
Si inca ceva: nici florile primite de 8 martie, nici eprubetele, nici ghiveciul nu inseamna spaga. Sustin deci aceasta afirmatie. Ba chiar sunt de admirat profesorii care prefera sa procedeze asa, decat sa lase elevul corigent, deoarece lui nu-i place materia sau nu e capabil pur si simplu sa obtina nota de trecere. Cat despre cei care cheama elevii la meditatie, facand din asta o conditie a promovarii, da, sunt de acord, n-ar trebui sa procedeze in acest mod.

Trimis de: MonicaV pe 20 Apr 2004, 04:55 PM

Problemele se datoreaza in mare masura faptului ca profesorii au prea multe drepturi. Aici, in Canada, nu exista nota la purtare dar profesorul si elevul pot sa se plinga la conducerea scolii in caz de probleme grave. In general, nu exista notiunea de motivarea absentelor, decit poate daca exista o regula ca nu poti sa lipsesti mai mult decit un anumit numar de ore si esti aproape de limita dar ai certificat medical. "Intelegerea" exista dar e foarte limitata (de exemplu, daca te lasa profesorul sa dai un examen in alta zi). E simplu: reusesti in realitate sa iei note de trecere, bine. Nu reusesti, sau nu poti sa fii in clasa, treaba ta. Nu il intereseaza pe nimeni ca e pentru ca ai cinci copii sau lucrezi (asa cum nici la servici nu ai privilegii speciale pentru ca inveti). E simplu: iti respecti toate obligatiile pe care ti le asumi (de exemplu, fata de patron si fata de scoala) chiar daca mai ai altele si in alta parte. Daca nu te descurci, nu te iarta nimeni pentru ca, bietul de tine, mai ai si alte obligatii. Esuezi sau iti reduci obligatiile (de exemplu, iei mai putine cursuri, pentru ca studiile se termina cind reusesti sa termini toate cursurile din program si daca te pica la unul sau doua, nu repeti tot anul). De ce nu e asa si in Romania?

Trimis de: bluetower pe 20 Apr 2004, 06:35 PM

MonicaV, nu te supara, dar de data asta chiar mi-a sarit tandara la comentariile tale. De ce nu e asa si in Romania? Pentru ca Romania e alta tara, mai saraca si cu mai multe probleme, cu mai multa coruptie in nivelul cel mai de sus, cu sechele pe care oamenii le poarta cu ei. Ai tu habar despre cum e sistemul de invatamant in Romania? Ai tu impresia ca sistemul din alta tara, cu alta istorie, cu alta structura sociala, ar putea fi aplicat pur si simplu in Romania? Ai tu habar cat e de greu pentru o persoana fara prea multa scoala, si saraca, sa isi gaseasca un loc de munca? Ai tu habar ca acasa se da si spaga pentru obtinerea unui loc de munca? Nu cred ca ai habar, tu vii pur si simplu si intrebi de ce nu e asa si in Romania. Cred ca mai corect, din partea ta, ar fi sa nu faci astfel de comentarii. Vrei sa ne prezinti situatia din Canada, foarte bine. Vrei sa ne arati ca in Canada au solutia cea mai buna si noi suntem prosti ca nu o aplicam, spun inca o data, poate ar fi mai corect sa te abtii.
Profesorii au prea multe drepturi? Da, mai ales dreptul de a nu-si putea plati chiria.

Trimis de: dead-cat pe 20 Apr 2004, 07:28 PM

mama mea, de citiva ani la pensie, a fost cadru didactic (profesoara de germana-romana) cu gradul 1 cu tot in Timisoara. ultimii ani i-a petrecut ca invatatoare la clasele I-IV. n-a terminat nici un copil clasa a IV-a fara sa stie sa scrie,citeasca si sa-nmulteasca cit de cit satisfacator. asta intr-o scoala generala din suburbii unde procentajul copiilor din familii cu probleme era clar mai mare decit la alte scoli. cel mai mare salar al ei care l-a luat vreodata a fost de cca 2.5 ori mai mic decit salariul meu de entry level dupa ce am terminat facultatea. asta ca sa vezi de ce viata grozava se bucura un cadru didactic in RO.

si acu hai sa lasam parintii sa se bage peste programa de invatamint, ca dascalul are prea multe drepturi si ca stiu parintii mai bine cum trebuie sa decurga procesul de invatamint, ca doar de aia sunt necalificati la CFR.

si-apoi nici sistemul vestit occidental nu-i bas grozav. cel putin cel german. am avut la servici un tinar de vreo 15 ani la practica, de la un liceu bunisor zice-se. modul de exprimare in scris era la nivelul uni copil de 11 ani si n-a reusit sa inmulteasca cu success 2 numere intregi intre 10 si 20. prima data am crezut ca ne-au trimis loaza clasei, ca ulterior sa aflu spre disperarea mea, ca-i al doilea in clasa la mate si are o medie echivalenta cu un 8,50 in RO. yikes.gif
as zice, oh well, e unul si nu-i reprezentativ, daca aceasta stare de fapt nu mi s-ar fi confirmat din nenumarate locuri.

un coleg are un copil la gradinita (5 ani). maica-sa s-a pus sa-l invete sa numere si l-a invatat ceasul. cind s-a prins "educatoarea" a chemat-o pe maica-sa la gradinita sa-i faca scandal ca vezi, copilul n-ar trebui sa stie lucrurile astea la virsta asta. asta-s rezultatele unui sistem pedagoic in care slapii si posetele educatoarelor sunt din cinepa, ca sa poata fii fumate la nevoie.

si ce patron, ce obligatii?? sistemul educational nu are rolul sa emuleze o unitate commerciala ci e un loc unde sa poti invata ceva, de la personal calificat (in varianta ideala). si nici vorba sa zbori afara daca scapi un termen de examinare. ca si in RO exista variante additionale, orice altceva ar fi inuman.
inca ceva: educatia nu-i o mana cereasca de la stat pentru care ar trebui sa fii extraordinar de recunoscator. sistemul e finantat din impozitele parintiilor (si a celor fara copii).

Trimis de: MonicaV pe 20 Apr 2004, 10:16 PM

Bineinteles ca "sistemul educational nu are rolul sa emuleze o unitate commerciala". Nu am zis ca ar trebui. Eu ziceam ca la servici trebuie sa iti indeplinesti datoriile de angajat chiar daca esti elev sau student, iar la studii trebuie sa iti indeplinesti datoriile de elev sau student chiar daca ai si servici. Nu e vorba de "emulare". Pur si simplu nu te scuteste nimeni de obligatiile dintr-un loc pentru ca mai ai obligatii si in alta parte. Asta mi se pare corect si nu vad ce legatura are cu saracia tarii.

Da, profesorul are prea multe drepturi. Nu e normal sa iti dea o nota la purtare. Poti sa fii sanctionat pentru abateri, dar asta e altceva. E chiar culmea! Rezultatele ar trebui sa fie pentru invatatura, nu pentru buna purtare. La fel si cu absentele. Esti absent sau prezent. Cu ce drept hotaraste profesorul sa motiveze absentele? Elevul trebuie sa fie prezent in clasa ca sa invete si in unele cazuri, sa fie notat pentru unele activitati sau lucrari scrise. Asta pierde daca nu vine la scoala. Absenta are asemenea consecinte "naturale" si nu vad ce rost are sa mai fie si notata ca fiind motivata sau nemotivata.

Cit despre elevii care nu stiu sa faca inmultiri, e pentru ca nici nu se pune problema, chiar daca probabil ca au invatat si asta la scoala. Calculatorul face inmultiri si se foloseste in clasa, incit nu e de mirare ca unii elevi nici nu prea stiu sa calculeze ei insisi. Elevul gindeste, nu inlocuieste calculatorul. Exista unele scoli din Statele Unite unde nici nu se mai preda scrisul de mina, pentru ca oamenii scriu mai mult la calculator. Nu inseamna ca ei nu invata. Pur si simplu invata ceea ce este util acum, cind oamenii nu mai au nevoie sa calculeze si sa scrie de mina.

Trimis de: dead-cat pe 20 Apr 2004, 10:39 PM

QUOTE

Cu ce drept hotaraste profesorul sa motiveze absentele? Elevul trebuie sa fie prezent in clasa ca sa invete si in unele cazuri, sa fie notat pentru unele activitati sau lucrari scrise. Asta pierde daca nu vine la scoala. Absenta are asemenea consecinte "naturale" si nu vad ce rost are sa mai fie si notata ca fiind motivata sau nemotivata.

pentru ca este o diferenta intre chiul si convalescenta. dar nu cred ca ti-am spus ceva nou.

QUOTE

servici trebuie sa iti indeplinesti datoriile de angajat chiar daca esti elev sau student, iar la studii trebuie sa iti indeplinesti datoriile de elev sau student chiar daca ai si servici.

inca o data: scoala != servici . o greseala in scoala nu trebuie sa aibe nici pe departe aceleasi consecinte ca una la servici. de ce? pentru ca omul e inca in faza de formare si invatare.

QUOTE

Cit despre elevii care nu stiu sa faca inmultiri, e pentru ca nici nu se pune problema, chiar daca probabil ca au invatat si asta la scoala.

atunci nu m-am inselat cind am presupus ca sistemul actual naste habarnisti. poti sa tot folosesti calculatorul, daca n-ai inteles principul n-o sa-ti dai seama de plauzibilitatea rezultatului (sau lipsa ei) in caz ca ai tastat 3 in loc de 4. neintelegerea principiilor (de baza) ale matematicii nu te face un om care gindeste (sau ar fi capabil de asa ceva) ci un simplu data entry typist care umfla calculatorul cu data si nu-si va da seama pe veci daca rezultatul e plauzibil sau nu (bineinteles nu vorbesc de tine ca persoana cind zic "te").

QUOTE

Exista unele scoli din Statele Unite unde nici nu se mai preda scrisul de mina, pentru ca oamenii scriu mai mult la calculator.

oare e o intimplare ca despre multi elevi din SUA se zice "our bombs are smarter than the average highschool student. at least they can find Baghdad"?

Trimis de: MonicaV pe 20 Apr 2004, 11:27 PM

Ei bine, tocmai asta voiam sa spun. Nu exista nici o diferenta intre chiul si convalescenta. In amindoua cazurile, ai pierdut invatatura si activitatile din clasa. Rezultatul conteaza. Chiar e mai bine sa fii chiulangiu dar sa stii in realitate materia decit sa ai absente motivate si sa nu o stii. Asta tot spuneam eu: aici, in Canada, elevul e judecat in functie de rezultate, nu de motivele pentru care nu a putut sa obtina rezultate mai bune. Daca asa ar fi si in Romania, profesorii ar lua mai putina spaga, ca daca stie elevul carte, nu ar fi necesar sa motiveze absentele.

O fi mai multa ingaduinta la scoala (de exemplu, ca daca nu inveti, nu esti dat la fel de repede afara ca de la un servici), dar nu vad de ce scoala nu ar functiona dupa principiul de baza al muncii, adica de a judeca persoana dupa rezultatele pe care le produce in realitate (nu dupa ce si-a dat straduinta sa faca) si de a nu o scuti de obligatii sau de consecinte daca nu produce rezultate satisfacatoare.

In Romania (unde am facut si eu liceul), elevii folosesc memoria si mai invata inca sa faca treaba unei masini, ca de exemplu inmultirea si impartirea. In Canada si in Statele Unite, elevul nu tine minte mare lucru, dar stie sa gaseasca informatiile de care are nevoie, sa gindeasca (sau ma rog, sa fie la curent cu unele probleme dintr-un anumit domeniu si sa gindeasca putin) si sa foloseasca masina care face inmultirea si impartirea mult mai repede decit romanul care e ocupat cu inmultirile, pe care, ce e drept, le face bine. Cine e mai productiv in realitate?

Nici eu nu prea mai scriu de mina de cind sint in Canada. La ce imi foloseste ca stiu? Ei bine, daca nu mai e nevoie de asa ceva, nu vad de ce inca se mai preda la scoala. In viitor, probabil ca nu o sa se mai predea in nici o scoala, decit poate in unele tari in curs de dezvoltare. In loc sa fie rusine sa nu stii, o sa fie rusine sa stii, pentru ca asta e o dovada ca vii de la saracii aia care inca mai scriu de mina.

Trimis de: dead-cat pe 20 Apr 2004, 11:47 PM

QUOTE

dar nu vad de ce scoala nu ar functiona dupa principiul de baza al muncii, adica de a judeca persoana dupa rezultatele pe care le produce in realitate

pentru ca la scoala esti obligat sa mergi (prin lege). la lucru nu. ca sa mergi la lucru esti platit (sper).

QUOTE

Nu exista nici o diferenta intre chiul si convalescenta. In amindoua cazurile, ai pierdut invatatura si activitatile din clasa. Rezultatul conteaza.

da-mi un exemplu cu un elev exmatriculat din cauza ca a fost 3 luni in spital. din Canada daca se poate.
QUOTE

In Romania (unde am facut si eu liceul), elevii folosesc memoria si mai invata inca sa faca treaba unei masini, ca de exemplu inmultirea si impartirea.

nu generaliza. daca tu ai facut asa, inseamna ca n-ai inteles principiile materiei. eu n-am invatat nimic pe de rost in afara de poeziile din scoala.
ti-e clar totusi ca inmultirea si impartirea sunt un algoritm unde nu-i nimic de invatat pe de rost?

QUOTE

In Canada si in Statele Unite, elevul nu tine minte mare lucru, dar stie sa gaseasca informatiile de care are nevoie, sa gindeasca (sau ma rog, sa fie la curent cu unele probleme dintr-un anumit domeniu si sa gindeasca putin) si sa foloseasca masina care face inmultirea si impartirea mult mai repede decit romanul care e ocupat cu inmultirile, pe care, ce e drept, le face bine. Cine e mai productiv in realitate?

cel care a inteles fenomenul si-l poate aplica in toate situatiile. pune-i pe amindoi intr-o situatie pentru care nu este un program gata facut si vei vedea ca se descurca cel care a inteles fenomenul (poate va scrie si un program pentru problema respectiva). cum in industrie de regula proiectele inseamna crearea si/sau adaptarea la ceva nou nemaifacut pina acu, skill-ul paramount e "problem solving". iar cel ce nu stie decit sa introduca data fara sa-nteleaga ce se-ntimpla va avea viata scurta in ziua de azi. pe vazute.

QUOTE

Nici eu nu prea mai scriu de mina de cind sint in Canada. La ce imi foloseste ca stiu?

cu ce semnezi cererea de tax-refund? nu stiu cum e in CA dar in Europa un document nesemnat e void.


QUOTE

In loc sa fie rusine sa nu stii, o sa fie rusine sa stii, pentru ca asta e o dovada ca vii de la saracii aia care inca mai scriu de mina.

in toata viata mea, mi-a fost rusine o singura data ca stiu ceva: visual basic.

Trimis de: MonicaV pe 21 Apr 2004, 01:27 AM

Cu toate ca exista deja "semnaturi electronice", semnatura (care poate sa fie destul de indescifrabila, cu conditia sa semene cu semnatura ta obisnuita, sau cu modelul de semnatura pastrat la dosar) este un exemplu de ocazie in care e nevoie sa scrii. Asta nu inseamna ca nu exista o tendinta generala de a scrie de mina din ce in ce mai putin.

Faptul ca esti obligat sa te duci la scoala nu inseamna ca scoala nu poate sau nu trebuie sa te obisnuiasca cu modul de functionare al societatii. Dealtfel, scoala nu este obligatorie decit pina la o anumita virsta (de exemplu, 16 ani), si daca elevul nu e dat afara, asta nu inseamna ca si promoveaza.

Un elev care a fost bolnav nu o sa fie dat afara din scoala, dar daca nu a fost la scoala, nu promoveaza cursul si nu ii da nimeni note din buzunar, ca sa il treaca. Ca o fi posibil sa recupereze mai tirziu ce a pierdut si ca poate o sa fie aminat in loc sa pice pur si simplu cursul, asta e alta treaba. Dar nu o sa aiba exact aceleasi rezultate pe care le-ar fi avut daca nu ar fi lipsit si s-ar putea sa nu termine cursul la timp. Nu este iertat: este pus in situatia de a munci altfel sau mai tirziu ca sa obtina rezultatele pe care nu le-a putut obtine pentru ca a fost bolnav. In loc sa fie dati afara din scoala, chiulangiii obtin note proaste sau pica la unele cursuri pentru ca daca n-au fost la scoala, n-au putut sa obtina rezultate. Cei care pica la multe cursuri pot sa fie si dati afara, cel putin daca au implinit deja 16 ani, dar asta e din cauza rezultatelor obtinute la invatatura, nu a pedepsei pentru chiul. In loc sa te traga dirigintele de mineca si sa iti dea note proaste la purtare, scoala din Canada te lasa sa vezi tu insuti de ce nu e bine sa chiulesti si iti da notele pe care le meriti la invatatura, indiferent din ce motive tu meriti notele alea si nu altele, mai bune sau mai proaste.

Trimis de: dead-cat pe 21 Apr 2004, 08:46 AM

QUOTE

Cu toate ca exista deja "semnaturi electronice", semnatura (care poate sa fie destul de indescifrabila, cu conditia sa semene cu semnatura ta obisnuita, sau cu modelul de semnatura pastrat la dosar) este un exemplu de ocazie in care e nevoie sa scrii.

semnatura digitala (inca) nu e recunoscuta juridic. la semnatura normala, in caz de scandal vine un grafolog. care te pune, guess what, sa scrii.

QUOTE

Asta nu inseamna ca nu exista o tendinta generala de a scrie de mina din ce in ce mai putin.

n-o sa gasesti pe nimeni care te va contrazice in mod serios la asta, lucru care btw. nici eu nu l-am sustinut.
tu ai spus
QUOTE

... o sa fie rusine sa stii ...

lucru care eu nu cred ca se va intimpla.

QUOTE

Faptul ca esti obligat sa te duci la scoala nu inseamna ca scoala nu poate sau nu trebuie sa te obisnuiasca cu modul de functionare al societatii. Dealtfel, scoala nu este obligatorie decit pina la o anumita virsta (de exemplu, 16 ani), si daca elevul nu e dat afara, asta nu inseamna ca si promoveaza

si inca o data: scoala != firma. nu sunt echivalente structuriile din firma in scoala, pretentiile sunt diferite si scoala e o institutie de stat (cu exceptia scoliilor private) care nu are cum sa spuna "baietzi si fetitze, mutam clasa intr-o tzara cu banane multe ca Vancouver a devenit prea scump". si de asemenea scoala nu functioneaza ca si o societate la nivel macro deci de ce ar trebui ca regulile sa fie identice?

QUOTE

Un elev care a fost bolnav nu o sa fie dat afara din scoala, dar daca nu a fost la scoala, nu promoveaza cursul si nu ii da nimeni note din buzunar, ca sa il treaca.

nici n-am zis ca ar trebui. dar i se va da posibilitatea (daca sustine ca stie materia) sa fie examinat separat deoarece prin faptul ca a fost la spital nu s-a putut prezenta la termenele de examinare. lucru de altfel diferit de viata de zi cu zi, cind de nu mergi la un test/interviu/whatever ia pe altul.
iar tu ai spus
QUOTE

Nu exista nici o diferenta intre chiul si convalescenta. In amindoua cazurile, ai pierdut invatatura si activitatile din clasa. Rezultatul conteaza.

in cazul de sus este. chiul e o dovada de rea-vointa si justifica nepromovarea elevului, convalescenta however, nu.

Trimis de: bluetower pe 21 Apr 2004, 08:15 PM

Sunteti (suntem) deja foarte off topic, am sa rog pe Mihai sau vreun moderator sa se sesizeze, imi pare rau ca eu am pornit chestia asta, si as ruga sa mutam discutia cu totul intr-un nou subiect.
Imi pare rau. Monica, sa vad din nou ca pentru tine a fi sarac este un defect. Este de blamat si privit de sus.

Trimis de: MonicaV pe 21 Apr 2004, 09:53 PM

Nu sintem deloc off-topic. Problemele cu profesorii se datoreaza in mare masura faptului ca profesorii au prea multa putere, inclusiv in ceea ce priveste unele lucruri care nu au o legatura directa cu invatatura (de exemplu, absentele). Bineinteles ca la scoala nu e exact la fel ca intr-o companie, si nu am zis ca e exact la fel. Ideea e ca, pentru a nu le mai da profesorilor ocazia sa creeze probleme, ar trebui sa nu mai aiba atita latitudine, iar notele ar trebui sa fie rezultatul automat si exact al cunostintelor dobindite in realitate de elev, fara legatura cu purtarea, absentele sau mai stiu eu ce. Chestiile ca motivarea absentelor ar trebui sa fie eliminate sau rezolvate printr-un proces administrativ care nu are nici o legatura cu profesorul (prin aprobarea unei cereri prezentate de elev biroului scolii, sau prin rezolvarea unei plingeri in caz de indisciplina in loc de a lasa o singura persoana sa dea note la purtare la toata lumea). Asa se face aici in Canada si functioneaza. Ca sa se poarte bine si sa nu ia mita, profesorul trebuie sa fie un functionar care are o putere de decizie limitata si poate fi tras la raspundere. Chiar exista la facultate si in unele scoli niste evaluari anonime ale profesorilor... din partea elevilor. Le e teama profesorilor sa nu aiba prea multi elevi care scriu ca nu sint multumiti.

Trimis de: bluetower pe 22 Apr 2004, 01:42 AM

Scaderea notei la purtare e propusa de diriginte, propunerea trebuie semnata de toti sau macar majoritatea profesorilor din consiliul profesoral al clasei pentru a fi aprobata, apoi propunerea este adusa in fata consiliului profesoral al scolii. Si, mind you, MonicaV, scoala nu este numai pentru a da informatii elevilor, ci pentru a-i forma pentru viata: a le forma un mod de a gandi, un mod de a se comporta. Daca imi spui tu mie ca in Canada si USA nu este asa, ar fi minciuna sfruntata. Eu una cred ca nu pentru scoala, ci pentru viata invatam, dar tu bineinteles poti fi de parte cealalta a baricadei.
Oricum, MonicaV, ce pregatire psiho-pedagogica ai tu? De dat cu parerea, da, merge, dar daca tu esti asa pornita sa ne dai sfaturi si sa spui tu cum ar trebui noi, profesorii din Romania, sa facem, fa tu un efort si implementeaza sistemul canadian in Romania. Ar fi o sansa sa iei premiul Nobel pentru reforma in invatamant ... daca exista asa ceva. ohyeah.gif
Ce inseamna rezultat automat si exact al cunostintelor dobandite?
Cat despre copii bolnavi, eu am fost astmatica rau in copilarie. In primii doi ani de scoala am avut 10 pe linie si eram cu mult inaintea copiilor din scoala respectiva, adevarat, la tara. Insa fiind foarte bolnava deseori, eram mult acasa, dar invatatoarea venea uneori si, fara sa ceara bani pentru meditatii, ma ajuta, pentru ca a considerat ca sunt un copil valoros. In clasa a treia, pentru ca faceam crize pe baza de alergie prea puternice la tara, a trebuit sa ma mut la oras, la bunici. M-am transferat la Pedagogic, una din cele mai bune scoli pe vremea aia. Nu am mai avut 10 pe linie, dar am avut mereu premiul 2 in clasa respectiva.
Intrebare, Monica: in Canada, cand multi elevi scriu ca nu sunt multumiti de profesor, automat profesorul e sanctionat? Nu se fac cercetari, nimic?

Trimis de: MonicaV pe 22 Apr 2004, 04:07 AM

"Rezultatul automat si exact" inseamna ca elevul da examene sau scrie o lucrare si profesorul ii da note in functie de cit de bune sint raspunsurile fara sa tina seama de motivele pentru care elevul nu a stiut mai bine (sau mai prost). Asta esti in stare sa produci, nota asta o ai. Nu iti da nimeni note mai bune ca esti baiat bun sau ca ai fi invatat daca nu ai fi avut probleme, si nici nu iti scade nota pentru ca nu te porti bine. Pedepsele (in general, hotarite de altcineva in caz de plingere, nu de profesor daca asa are el chef) nu au legatura cu nota (de exemplu, daca e suficient de grav, poti sa fii dat afara pe citeva zile).

Din moment ce notele sint pentru invatatura, nu e corect sa le dai elevilor o nota la purtare. Purtarea nu e invatatura, iar nota la purtare falsifica media (care ar trebui sa fie bazata numai pe rezultatele la invatatura). Aici, in Canada, ii lasi in pace pe elevi. Cine nu e multumit din anumite motive precise depune plingere, care se poate solutiona printr-o intelegere, chiar fara pedeapsa, sau printr-o pedeapsa data de altcineva, nu de profesor, si fara legatura cu nota. Daca nimeni nu se plinge de un elev, nu e nici o problema. Nimeni nu se apuca sa hotarasca cit de buna a fost purtarea elevului cutare pe o anumita perioada. Exista asa ceva la scoala primara (un fel de raport periodic pentru parinti), dar nu face parte din medie.

Chestia cu evaluarea profesorilor nu inseamna ca daca au zis citiva elevi ca profesorul nu e bun, gata, o sa fie dat afara. Stiti, in general, angajatii sint evaluati din cind in cind (de exemplu, odata pe an, si nu numai in invatamint). Fiecare institutie are sistemul ei (din fericire, cea unde lucrez eu nu are un sistem de evaluare oficial). Evaluarea e bazata pe anumite criterii si nu e vorba neaparat de concediere. De exemplu, cei care au o evaluare buna pot sa primeasca o marire de salariu mai mare. O universitate poate sa aiba printre criteriile de evaluare a profesorilor si niste criterii bazate pe parerea studentilor. Asta nu inseamna neaparat ca sint singurele criterii. A propo, unii profesori nici nu au un loc de munca permanent. Sint angajati cu contract, asa ca daca e necesar, in loc sa fie dati afara, pur si simplu nu sint reangajati.

Trimis de: bluetower pe 22 Apr 2004, 04:42 AM

MonicaV, la intrebarile mele nu ai raspuns. In plus, nu cred ca ai inteles sistemul pentru notele la purtare si pedepse pentru elevi in Romania. Nu se fac lucrurile cand profesorul are chef, ci hotarate de comun acord de catre toti profesorii.
Apropo de tarile astea de peste ocean ... daca sistemul american, de ex, e asa bun, si daca nu conteaza sa modelezi caracterul si comportamentului elevului in scoala, ia spune-mi cum de a fost posibil sa se intample ceva de genul situatiei din Columbine? Sincer, eu una as fi ingrozita sa fiu profesoara in State, si ma bucur ca sunt in Romania.
Apropo, eu fac si putina scoala aici, in State, si lasa-ma sa iti spun ca nici macar testele nu imi cer pur si simplu sa "dau raspunsuri bune", ci in fiecare a existat cel putin un eseu, si eseul nu mai e pura redare de cunostinte. In plus, din cate stiu se ofera tot felul de facilitati pentru elevii cu probleme de atentie sau care nu isi pot controla emotiile. Daca vrei, ma documentez si pentru asta.
MonicaV, pregatirea ta psiho-pedagogica, ai demonstrat, e nula ... sau aproape.

Trimis de: MonicaV pe 22 Apr 2004, 05:56 AM

Prin "raspunsuri bune" am inteles si valoarea unei compuneri sau lucrari bazate pe cercetare si creatie, sau orice trebuie sa faci ca sa ti se dea o nota. Am zis "raspunsuri bune" ca sa simplific explicatia si sa nu intru in amanunte, mai ales ca, intr-adevar, sistemul de notare si modul de predare sint diferite. Dar si in cazul asta, tot asa functioneaza, adica primesti nota in functie de valoarea lucrarii. Nu ti se dau note mai mari daca motivul pentru care nu ai produs rezultate mai bune e justificat, si nici nu ti se scade nota din motive de purtare.

Elevii de la Columbine aveau niste probleme. Dealtfel, eu nu zic ca sistemul de acolo e perfect. Nu e perfect, dar e mai probabil sa iti dea ce meriti.

Din moment ce calculul mediei generale include si nota la purtare, practic, mediile din Romania sint false, pentru ca nu sint bazate numai pe mediile la obiectul de studiu. Aici, nu se face asa. Daca nu te porti bine, s-ar putea sa ai de-a face cu cineva care sa te ia la rost, sa te dea afara pe citeva zile, etc. Dar notele le iei pe invatatura, nu pe purtare. Chiar se poate sa fii dat afara de la facultate un semestru intreg si sa termini facultatea cu mentiune onorabila pentru ca ai avut note bune. Pe buletinul de note, nu scrie ca ai fost dat afara. Pur si simplu nu apar cursuri si note pe perioada in care ai fost dat afara. Eu asa am patit, dar am dat in judecata facultatea si am primit niste bani.

Trimis de: Serenity pe 23 Apr 2004, 02:28 AM

La ce te poti astepta luand in considerare fapul ca pana si fiul ministrului invatamantului a luat la simulare 3.90 (nu mai stiu exact, dar pe-acolo) Oamenii astia (conducerea) nu mai profeseazade ani de zile in invatamant, habar nu au pe ce lume traiesc. OOooo.. si daca ar fi absentele sau nota la purtare problema.. De exemplu: Eu sunt in clasa cu fiica dirigintei.. Vi se pare normal? Vi se pare normal ca diriginta sa-i puna fiica-si note la alte materii? Si sunt destule fiinte de genul asta, chiar prea multe... Doamne ajuta-ma sa scap odata! cry.gifbiggrin.gif

Trimis de: MonicaV pe 23 Apr 2004, 05:31 AM

Normal nu e, ce e drept, dar nu cumva e din motive de disponibilitate? Daca nu ar fi in acea clasa, ar putea fata sa urmeze un curs exact la fel cu un alt profesor? Bunica mea a fost invatatoare la tara si l-a avut pe tata in clasa. Unde era sa il trimita la scoala? In alt sat?

Trimis de: Serenity pe 24 Apr 2004, 03:18 AM

A, nu.. in nici un caz.. e vorba de liceu aici. Mai sunt cel putin 5-6 licee unde putea urma exact acelasi profil. Diriginta mea cred ca e unul dintre cei mai corupti profesori din cati mi-au fost dat sa vad. De exemplu semestrul trecut la teza i-a mutat pe toti cei care merg la ea la meditatii pe acelasi rand si le-a dat subiecte diferite, mai usoare (pe randul nostru unul din subiecte era gresit tongue.gif) Si exemplele de acest gen pot continua la nesfarsit. Pana nu de mult ma consolam cu gandul ca mai am putin si termin si nu-mi voi mai subrezii nervii.. Dar, in fond si la urma urmei specimene de genul asta gasesti peste tot, nu doar in invatamant. sad.gif

Trimis de: contraste pe 1 Jun 2004, 09:58 AM

Astazi este 1 iunie, si, pentru ca atunci cand spui "elev" spui "copil", sa fim sanatosi cu totii, pentru ca in sufletul meu e loc inca da copilarie! Fara remanenta respectiva, nu as putea intelege si aprecia adevarata copilarie.

Trimis de: Kyklos pe 26 Aug 2006, 07:18 PM

In clasa 11 aveam o babornita la Utilaje in Procese Chimice...materie care ne invata cum functioneaza pompele ... tot timpul imi spunea ca nu-s atent la ea la ore...ca nu-s serios...ca sunt bagator de seama...la sfarsitul anului m-a umilit rofl.gif te trec clasa daca imi faci pe o plansa mare o pompa (in gandul meu ....baba asta vrea sa ma trimita la olimpiada pe toamna unsure.gif ) nu a vrut sa-mi incheie media pana nu i-am facut plansa ....cand a vazut plansa...mi-a pus doi de zece ...si mi-a incheiat media cu noata sapte...trebuia sa fac demersuri....la cele mai inalte foruri biggrin.gif

Trimis de: yuanescu pe 30 Apr 2007, 06:28 PM

nu mi-au placut profesorii niciodata, si culmea e ca dumnezeu a vrut sa imi faca figura si m-a facut sa ajung profesor; dar ce nu stia el e ca aveam sa ma detest ca profesor ... vazand cat detest profesorul din mine, a abandonat mosulica
m-a lasat sa-mi schimb profesia .. dar a uitat sa imi traseze o directie incat de atunci tot umblu nauc nestiind ce sa fac ...

Trimis de: Nastratin pe 2 May 2007, 06:50 PM

Nu pot sa zic ca am "probleme cu profesorii"... desi am multe nemultumiri. Ma nemultumeste mai ales cand lipsesc de la cursuri fara sa anunte, sau cand isi dau aere. Intr-o zi s-a luat unul de mine cum ca de ce nu scriu la cursul lui. Eu i-am raspuns la fel de "politicos" ca o sa-mi iau cursurile de la altii... in fond, nu scrie nicaieri ca tre sa scrii la curs. Am fost mereu de parere ca tre sa te menajezi la ceea ce nu-ti place (si e greu sa-ti placa tot). Am unul-doua cursuri pe semestru pentru care ma pregatesc si incerc sa-mi dau tot interesul, iar la celelalte ma rezum la "eforturi modeste". Majoritatea profesorilor inteleg ca nu poti sa-nveti serios la tot, si cei care nu-nteleg... problema lor!

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)