Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Animale de companie _ Intretinerea Pisicilor

Trimis de: FM! pe 25 Mar 2003, 08:27 PM

Iata o noua rubricuta la care va voi prezenta o serie de sfaturi legate de intretinerea pisicilor. Cateva lucruri extrem de importante. Sursa este PetClub.
In fiecare zi voi posta cate un sfat nou. (in felul asta imi mai inmultesc si eu nr de posturi ... biggrin.gif ).
De aici veti putea afla aproape TOT ce trebuie sa stiti daca aveti o pisica.
Pornim? OK... incepem.. 6.gif

Materiale sunt suficiente.... biggrin.gif

Trimis de: FM! pe 25 Mar 2003, 08:35 PM

Cum iti faci pisica sa se simta bine? Intotdeauna s-a vorbit despre sanatate si bunastare, si aceste aspecte sunt la fel de importante pentru noi cat si pentru pisici. Este obligatoriu sa ai un veterinar care sa-ti consulte pisica annual, dar de asemenea este important sa cunosti cateva ingrijiri de urgenta, precum si cateva detalii asupra ingrijirii sanatatii generale. Citeste toate informatiile de care ai nevoie ca pisica ta sa fie sanatoasa.

Curatarea de primavara a pisicii

Primavara pare sa trezeasca la viata pisicile aproape in acelsi mod in care trezeste si natura. Daca din cauza ratacirii motanilor salbatici pe distante mari, a aparitiei unor noi pasari cantatoare si soarecilor, sau pur si simplu din cauza marimii zilei, pisicile par mult mai active si nu mai au aceesi stare sedentara din timpul iernii. Acum ai ocazia pe care ai astepta-o atata: ia-ti niste manusi, galeata, perie de frecat, carpe si cizme, da-i pisicii o mingie cu care sa se joace, iar tu incepe sa cureti. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta la curatarea mediului in care traieste pisica ta si binenteles tu:

Unde exista pisici exista si cutii cu nisip. Chiar daca le-ai curatat si spalat in mod regulat pe timpul iernii, primavara iti ofera ocazia sa aerisesti casa si sa o cureti temeinic macar o data pe an. Curata cutiile cu nisip, spala-le cu apa si apa calda si dezinfecteaza-le cu o solutie care are 10% inalbitor (care poate fi lasata 10 minute inainte de a fi curatata cu apa curata). Matura, aspira, curata si dezinfecteaza podeau de dedesubtul cutiei, si sterege de asemenea si peretii din apropiere. Incearca sa folosesti produse fara sau cu foarte putin miros, deoarece pisicilor nu le plac mirosurile puternice sau alte mirosuri. Suprafata spalata si curata care inconjoara cutia este preferata in locul carpetelor, ziarelor sau plasticului, materiale ce pot retine mirosul si se pot simti neplacut la picioarele pisicilor agitate.

Curata si improspateaza culcusul interior al pisicii. Daca este posibil, spala-l in apa fierbinte. Daca este necesar, cumpara bulb de cerdru sau amestec de cerdru pentru a reumple culcusul. Apa foarte calda (si uscatorul fierbinte) este foarte eficienta in omorarea puricilor care sunt acolo din iarna. Culcusurile mai mici cu calti pot de asemenea sa fie spalate la masina pentru o curatare completa. Matura, aspira, spala si dezinfecteaza aria din zona culcusului precum si orice alte accesorii obisnuite.

Daca pisica ta este destul de norocoasa si are un copac in care se poate urca, examineaza-l cu atentie ca sa nu existe zone cu cuie si esente care pot fi periculoase. Perie si matura suprafata pentru a indeparta parul cazut. Indeparteaza si inlocuieste bucatile de carpeta uzate sau murdare. Nu uita sa pui la loc culcusul si alte cutii.

Curata bolurile in care dai de mancare pasarilor. Curata cojile vechi, matura si dezinfecteaza (pasarile pot imprastia boli) si umple-le cu seminte proaspete. Muta cel putin o colivie aproape de o fereastra accesibila si vei obtine imediat atentia pisicii.

Puricii traiesc in jur de un an in mediul casei tale. Acum este momentul sa folosesti stocul de produse pentru controlul purecilor, pentru casa si pisica ta. Asigura-te ca ai produse de omorare a adultilor precum si produse pentru omorarea puricilor nematurizati.

Cauta prin toata casa smocuri de par care s-au incimentat in paturi, scaune, perne, colturi si alte suprafte, pe timpul iernii. Dupa aspirare, foloseste un produs de curatare a tesaturilor sau a carpetelor pentru a improspata zona. Curata pernele si canapeaua pe care pisica s-a alintat toata iarna. Pune paturi in zonele preferate ale pisicii pentru ca in viitor sa poti curata mai repede (mult mai usor decat sa-ti convingi pisica sa urmeze regulile si sa stea tot timpul in locul destinat ei).

Curata, spala si dezinfecteaza toate uneltele folosite pentru ingrijire.

Curata, dezinfecteaza si spala toate bolurile pisicii, precum si suprafetele de dedesubtul bolurilor de mancare si apa. Goleste locul unde tii mancarea pisicii si dezinfecteaza acea zona de asemenea.

Aduna zecile de mingii ale pisicii, bucatile de calti, lucrurile din cauciuc, penele, jucariile in forma de soareci si alte jucarii si spala-le. Arunca toate lucrurile care nu mai sunt folosite sau sunt prea uzate pentru a mai fi folosite. Fierbe si spala (cu sapun si apa calda) orice jucarie care suporta acest lucru. Cele care nu suporta temperaturi ridicate trebuiesc doar sterse.


VA URMA....

Trimis de: Afrodita pe 25 Mar 2003, 10:13 PM

Foarte interesant. Mai adu materiale din astea si o sa caut si eu sa vad ce gasesc smile.gif

Trimis de: FM! pe 26 Mar 2003, 12:48 PM



Pot sa-i fac baie pisicii mele?

Cele mai multe pisici sunt curate, fascinate sa se spele singure. Deseori incep cu picioarele din fata, apoi isi ling partea de jos a labelor cu care se spala pe fata, urechi si pometi. Apoi elimina orice par cazut sau murdar de pe umeri, spate, parti si abdomen, terminand cu partea anala, picioarele din spate si coada. Putine mai raman de facut cand pisica incepe sa faca acest lucru. Daca pisicile se ingrijesc atat de bine singure, mai au nevoie de ajutorul nostru? In general imbaierea este recomandata doar in cazul in care sunt murdare sau au nevoie de spalare terapeutica. Alte dati ingrijirea regulata si indepartarea parului cazut, impreuna cu o dieta nutritionala completa pot ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si blanii pisicii. Desi felinele si-au castigat reputatia ca nu le place apa, este posibil sa-ti speli pisica cand este nevoie. Oricum, daca nu este obisnuita sa fie uda, te va surprinde cu indemanarea ei de a scapa de baie (ca sa nu mai mentionam ca ea isi va folosi ghearele in avantajul ei). Chiar si baia ocazionala poate fi destul de stresanta pentru pisica, si de aceea ar trebui limitata numai in cazurile in care este neaparata nevoie

VA URMA....

Trimis de: FM! pe 27 Mar 2003, 09:16 PM

Ar trebui ca pisicile sa traiasca in casa?

Pisicile traiesc fericite in multe feluri de case: chiar daca este o casa mare de 300 m patrati sau intr-un apartament din centrul orasului, un iaht sau cort, pisicile se pot acomoda foarte bine. De fapt, pisica obisnuita devine atat de atasata de casa sa ca unii stapani gasesc ca este mai uman ca stapanii noi ai pisicii sa se mute (luand in considerare faptul ca noii stapani iubesc la nebunie pisicile) in imprejurimile care sunt familiare pisicii, decat sa o supuna unei traume de a fi mutata intr-un loc nou (unele pisici nu au probleme in legatura cu schimbarea casei).
Cele mai bune conditii de comfort din casa includ caldura, adapost, mancare, cel putin o cutie curata cu nisip, locuri moi in care sa se ingrijeasca si sa doarma si o atmosfera sociala placuta si cu oamenii si cu celelalte animale din casa. Daca o mangai si scarpini bine si daca ii dai si niste jucarii, vei avea formula pentru o pisica fericita. Dar ce faci ca sa se simta bine si afara? Au nevoie pisicile sa mearga afara ca sa vaneze? Ce faci cu exercitiile si rasaritul soarelui? De fapt, pisicile pot avea tot ce au nevoie si daca stau in siguranta in casa.
Siguranta este cea mai importanta problema: multi veterinari recomanda ca pisicile sa fie tinute numai in casa. Pisicile nu au nevoie sa vaneze, ci au nevoie sa se inmulteasca. Chiar daca lasarea lor afara este o decizie personala, trebuiesc cantarite riscurile vagabondarii. In primul rand, pisicile sunt unele dintre cele mai frecvente animale omarate pe strada, si mai ales in zonele rurale unde masinile circula cu viteza mare. Pot deveni victimile pradatorilor din vecinatate, incluzand caini, pasari de prada si coioti. Viata sociala a unei pisici care traieste afara include si alte pisici si multi dintre noi am platit consultatiile la veterinar pentru rani sau alte probleme care au rezultat din bataile intre pisici. Lumea de afara, mai ales porturile, au o multime de toxine ascunse. Desi gustul felinelor este mult mai simandicos fata de cel al cainilor si al copiilor mici, pisicile cad victime in fata unor astfel de otravuri cum ar fi antigelul pentru masini, momeala pentru rozatoare, etc. mai sunt si alte probleme de sanatate care ar trebui luate in considerare: pisicile sensibile cad victime virusului de leucemie felina, virusului de imunodeficienta felina, virusului turbarii si altor boli.
In adaugare la riscurile de siguranta si sanatate, problemele de comportament pot aparea ca rezultat al plimbarilor pe afara. Fiind animale teritoriale, pisicile sunt foarte sensibile la prezenta,sau chiar mirosurile si sunetele, altor pisici din vecinatate. Cand se intorc acasa este mai mult decat probabil sa urineze sau sa inceapa bataia cu celelalte pisici din casa.
Date fiind toate aceste precautii, cum convingem apoi pisicile ca cel mai bine este sa priveasca pur si simplu lumea de pe pervazul ferestrei? Cea mai usoare cale este sa te decizi inainte de a o aduce acasa si inainte de a incepe s-o cresti in casa. Deobicei pisicile obisnuite sa stea in casa nu incearca sa evadeze datorita precautiei instinctive in legatura cu necunoscutul. Dar pentru pisicile care au iesit afara, tranzitia acasa-afara la doar acasa este mai grea si de aceea trebuiesc luate cateva precautii.
Desi unele pisici par sa accepte aceasta schimbare cu un mic protest, pentru altele tranzitia poate fi un pic mai dificila. Stapanii le pot ajuta facand ca aceasta tranzitie sa fie gradata (de exemplu, lasand pisica mai mult afara dimineata, sau prin baricadarea usii pisicii pentru perioade mai mari). Chiar daca schimbarea este gradata sau abrupta, ar trebui sa va asteptati la unele proteste. Fii pregatit pentru incercarile de evadare. Acestea pot fi reduse daca membrii familiei intra si ies pe usi diferite pentr o perioada. Pisicile pot fi distrase cu o farfurie de mancare delicioasa chiar inainte ca stapanii sa paraseasca casa.
Pisicilor le place sa traiasca vieti obisnuite, dar acest obicei poate fi schimbat. Invatarea sa traiasca in casa este cea mai buna alegere pentru aceste animale active.



Trimis de: FM! pe 28 Mar 2003, 02:21 PM

Cum poti ajuta pisica pe timp de iarna?

Depinzand de locul unde traiesti, iarna poate fi blanda sau din contra poate fi foarte geroasa. Cu exceptia catorva zone care se pot lauda cu temperaturi calde pe tot parcursul anului, in rest iarna inseamna cel putin o perioada de frig incomfortabil. Daca pisica ta este tinuta in exclusivitate in casa, iarna probabil inseamna putin mai mult decat schimbarea privelistei care se vede de la geamul preferat. Dar daca pisica ta isi petrece cea mai mare parte a timpului sau tot timpul afara, temperaturile scazute pot fi stresante si chiar ii pot ameninta viata. Acordarea de atentie pericolelor potentiale ale iernii te poate asigura ca animalul tau va trece de acest sezon cu bine.

Solutia cea mai buna: tine-ti pisica in casa

Daca este posibil, invita-ti pisica care sta si afara si in casa sa petreaca lunile reci in casa unde este in siguranta. Daca insista sa-ti ceara voie afara, incearca s-o ignori. Cele mai multe pisici invata repede ca mieunatul lor este inutil (cel putin pana in lunile de primavara) si se vor resemna sa doarma intr-un pat cald. Asigura-te ca ii oferi cutii cu nisip accesibile si curate in camerele pe care le frecventeaza cel mai des. Cutiile ar trebui sa fie disponibile pe tot parcursul anului, chiar daca pisica ta alege in mod obisnuit sa-si faca nevoile afara. Daca faci acest lucru tot timpul, vei observa ca pisica ta va incepe sa foloseasca cutia ori de cate ori va avea nevoie. Daca cutia cu nisip cumparata din comert pare ca nu o atrage pe pisica, ia in considerare solutia de a-i furniza o versiune mai mica a baii ei favorite prin adaugarea unei cutii plina temporar cu frunze de toamna si probabil pamant.

Siguranta pisicii care sta afara

Pisicile care au acces afara pe tot parcursul anului suporta mai bine temperaturile scazute fata de pisicile care sunt obisnuite sa traiasca in casa. Daca pisica ta trebuie sa petreaca mai mult timp afara, gandeste-te inainte daca aceasta se poate acomoda la frig. Un program de iarna ar trebui sa includa in mod ideal mai putin timp afara, sau cand este necesar, cel putin echivalentul timpului petrecut afara pe perioada lunilor calde. Nu este niciodata bine sa lasi pisica afara pe timpul iernii pentru perioade mai lungi decat este obisnuita.

Temperaturile scazute, de 0 °C, sunt tolerate destul de bine de pisici. Oricum sunt foarte importanti factorii cum ar fi zapada si lapovita, vantul si inghetul, daca te gandesti la siguranta animalului tau. Chiar si cele mai rezistente pisici care traiesc afara vor avea nevoie de adapost pe parcursul unei vremi de iarna severe. Pisicile sunt sensibile la degeraturi, mai alesl in varful urechilor si al labelor, si pot suferi de hipotermie. Hipotermia este o stare care ameninta viata si are nevoie de ingrijire veterinara de urgenta. Cauta ajutor imediat daca pisica ta pare inerta sau nu raspunde si este rece cand o atingi. Incalzirea ei ar trebui facuta treptat si niciodata brusca.

Pentru a preveni hipotermia si degeraturile, pisicile care traiesc afara ar trebui sa aiba acces la un adapost uscat, in care sa nu bata vantul si nici zapada sa nu intre. Este nesigur sa presupui ca pisica ta va gasi pur si simplu un adapost cand va avea nevoie. Daca ai o usa facuta pentru pisica, (de exemplu, care duce la garaj), asigura-te ca pisica ta este familiara cu utilizarea ei inainte ca iarna sa soseasca.

Verifica bolul cu apa al pisicii cel putin de doua ori pe zi pentru a fi sigur ca apa nu a inghetat. Pisicile nu obtin apa necesara corpului lor prin simpla lingere a ghetei si de aceea riscul deshidratarii este posibil.
Un alt factor la care trebuie sa fii atent pe perioada lunilor de iarna este siguranta pisicii tale in jurul unor chimicale cum ar fi antigelul. Acesta este o substanta foarte toxica care ii poate ameninta viata daca este inghitita.
Pisicile care insista sa-si faca nevoile afara pe tot parcursul anului se pot afunda in zapada. Pentru masculi, mai ales, retinerea urinei poate duce la obstructionari ale aparatului urinar periculoase. Nu este ceva neobisnuit pentru veterinari sa vada "epidemii" de blocaj al aparatului urinar pe perioada iernii din acest motiv. Daca iesirile afara ale pisicii tale sunt impiedicate de zapada, incearca sa monitorizezi comportamentul ei de urinare si contacteaza-ti veterinarul daca pisica ta nu a mai urinat de peste 24 ore. Inca o data, accesul pe toata durata anului la o cutie cu nisip pusa in casa poate creste nivelul de comfort al pisicii in momentele in care este fortata sa foloseasca cutia. rolleyes.gif



Va Urma ...

Trimis de: FM! pe 4 Apr 2003, 05:47 AM

Curatarea cutiei cu nisip

Cum poate fi armonia casei distrusa cel mai repede? Prin aflarea ca pisica ta favorita, iubita si simandicoasa si-a mutat zona in care isi face nevoile pe carpeta ta din camera de zi. Aceasta problema, de departe cea mai obisnuita problema a stapanilor de pisici, poate fi prevenita de obicei prin simpla precautie: asigura-te ca pentru pisica ta cutia cu nisip este singurul cel mai irezistibil loc in care poate sa-si faca nevoile. Mai jos sunt cateva sugestii pentru a incepe acest lucru cu dreptul:

Pisicile devin agitate cand simt un miros, asa ca incearca sa te pui la nivelul nasului mic si sensibil al pisicii tale. Ce mirosuri sunt respingatoare pentru pisici? Fecalele si urina, si bineinteles multe alte lucruri placute de oameni: detergenti, spray cu miros de citrice, clor, amoniac, parfumuri si chiar bicarbonat. Daca nu esti convins de aceasta sensibilitate, gandeste-te la faptul cu era carpeta ta fara mirosuri.
Deoarece cutiile cu nisip acoperite tind sa mentina mirosurile, asa ca este mai bine sa le lasi descoperite.
Aditivii cum ar fi bicarbonatul pot face ca pisica sa-si intoarca nasul. Gandeste-te ca o perioada sa folosesti substante fara aditivi.
Cand speli cutia cu nisip, foloseste sapun si apa. In perioada lunilor calde, roteste cutiile ca sa se poata usca la lumina soarelui, care este unul dintre cei mai buni dezinfectanti naturali. Dezinfectarea ocazionala cu clor diluat, urmata de clatire si uscare, ar trebui sa fie suficienta.
Cutiile mai adanci sunt mai usor de intretinut. In fiecare zi trebuie sa inlocuiesti nisipul, deoarece daca ramane urina aceasta se transforma in amoniac, care este detectat de pisica inainte sa te dranjeze pe tine.
Cutiile cu pamant sunt mai greu de curatat dar sunt preferate de unii crescatori de pisici traditionali. Deoarece urina se absoarbe pana la fund si nu poate fi curatata in mod eficient, continutul acestor cutii trebuie inlocuit in mod regulat (o data pe saptamana ar trebui sa fie suficient, numai daca pisica ta isi face nevoile intr-un mod nepotrivit, atunci ar trebui schimbat de cate ori isi face nevoile). Fecalele pot fi indepartate usor de cate ori este necesar, cel putin o data pe zi.


Va Urma...

Trimis de: FM! pe 21 Apr 2003, 06:45 AM

Vizita anuala

Ti se pare ca trecut putin timp de la ultima vizita la veterinar, dar azi, inca o data, iti apare acel semn dragut pe mail care iti spune ca e timpul pentru o alta vizita. Mai jos este o lista cu cateva moduri care te ajuta sa asiguri pisicii tale o buna sanatate pe parcursul anului:
Fa o programare la veterinar in vedrea unei examinari. Aceste vizite sunt critice pentru detectarea schimbarilor subtile a sanatatii fizice a pisicii, mai ales la speciile care ascund boala pana cand sanatatea devine subreda. Ideal ar fi ca pisicile sa fie consultate cel putin o data pe an, sau mult mai des daca sunt in varsta sau au nevoie de ingrijiri medicale speciale.
Asigura-te ca vaccinarile pisicii tale sunt facute la timp. Intreaba-ti veterinarul despre recomandarile curente si programarile pentru vaccinurile contra virusilor respiratori si rapciuga. distemper") and respiratory virus vaccines. De asemenea este un moment bun sa discutati despre virusul de leucemie si cum poate fi prevenit la pisicile care merg afara.
Vaccinarile contra turbarii sunt obligatorii atat la pisici cat si la caini. Pisicile sunt foarte sensibile la turbare, si mai mult decat doritoare sa interactioneze cu orice animal turbat pe care il gasesc in calea lor acasa sau in gradina.
Daca traiesti intr-o zona cu risc crescut, sangele pisicii tale ar trebui testat annual datorita bolilor care pot aparea din cauza locatiei. Intreaba-ti veterinarul despre recomandarile cu privire la prevenirea bolilor la pisici.
Discuta cu veterinarul tau despre controlul purecilor si capuselor. Produsele care sunt bune impotriva acestor paraziti sunt innoiti repede si frecvent. Nu uita ca puricii, cel putin larvele lor, vor trai un an in casa si gradina ta.
Este timpul pentru o curatare dentara, sub sedare sau anestezie, pentru tovarasul tau felin? O examinare anuala te va ajuta sa hotarasti daca (si cand) va fi necesara curatarea profilactica dentara (si va permite identificarea timpurie obisnuita, dar dureroasa, a dintilor stricati).
Adu o monstra mica din fecalele pisicii tale la clinica veterinara, unde laborantii o vor examina in vederea prezentei de oua de paraziti. Cere-i ajutorul veterinarului tau in identificarea de segmente de tenii, care nu sunt asa de usor de identificat intr-o monstra de fecale.
O evaluare anuala a comportamentului pisicii va fi de ajutor in identificarea noilor probleme de urgenta, probabil inainte de a deveni serioase. Daca pisica ta marcheaza peretii prin urinare, vaneaza alte pisici prin casa sau miauna pe timpul noptii, comportamentul acesta gresit poate fi controlat daca mergi la veterinar din timp.
Daca pisica ta este in varsta, vorbeste cu veterinarul tau despre necesitatile ei speciale. La fel ca si oamenii, pisicile in varsta pot suferi de probleme variate ale sistemelor, de osteoartrite, pierderea vazului si auzului, si chiar pierderea memoriei si innebunirea (cunoscut de asemenea ca sindromul disfunctiei cognitive). Din fericire, multe probleme pot fi controlate cu succes cu ajutorul medicamentelor sau pur si simplu prin schimbarea stilului de viata.


Va Urma...

Trimis de: FM! pe 22 Apr 2003, 05:38 PM

Lista de siguranta din casa

Pisica ta este un membru pretios al familiei care se bazeaza pe tine pentru bunastarea ei emotionala precum si pentru sanatatea si siguranta sa. Deoarece pisicile impart acelasi mediu cu noi, la prima vedere poate parea mica si fara aparare. Oricum, o studiere mai atenta a casei tale, din perspectiva pisicii tale, poate dezvalui zone care au nevoie de atentie sau modificari de dragul sigurantei.

Evita sireturile, panglicile si alte funii folosite ca jucarii, deoarece daca sunt inghitite, pot cauza obstructia intestinala, lucru ce poate ameninta viata.

Daca pisica ta este innebunita sa bea din toaleta (o sursa de apa proaspata aleasa in mod obisnuit), nu folosi produse de curatare chimice.

Dreseaza-ti pisica sa nu tasneasca pe usa afara cand te astepti mai putin. Astfel de "evadari" duc deseori la pierderea si ranirea pisicilor, incluzand si accidentele de masina.

Pisicilor le lipseste simtul nostru de inaltime si adancime: daca traiesti intr-o cladire inalta sau daca pisica ta are acces la ferestre si pervaze inalte, foloseste ecrane si bare de siguranta pentru a preveni saritul si caderile accidentale.

Indeparteaza sau evita tinerea de produse toxice in casa, incluzand plantele toxice, produsele chimice puternice de curatare si insecticidele. Daca este posibil, gandeste-te la o alternativa de produse "verzi".

Nu folosi insecticide destinate cainilor (cum ar fi zgarzile contra purecilor) la pisica ta. Intotdeauna urmeaza instructiunile cu atentie. Pisicile sunt extrem de sensibile la toxine.

Nu folosi niciodata anti-coagulant sau alte otravuri pentru rozatoare in casa ta. Acestea ar putea fi fatale pentru pisica ta daca vaneaza si inghite soareci sau alte prazi.

Chiar si in locurile inchise pot exista temperaturi extreme. Asigura-te ca pisica ta are acces la zone racoroase sau calde daca are nevoie.

Daca exista riscul unei evadari accidentale, pune-i pisicii in permanenta o zgarda cu o tablita de identificare.

Obtine de la departamentul local de pompieri o tablita de identificare, cu ajutorul careia pompierii sa poata identifica prezenta si locatia animalelor in caz de incendiu.

Nu lasa pisica singura cu echipament electric, cum ar fi incalzitoarele portabile, fiarale de calcat sau ventilatoarele, care ar putea fi daramate accidental.

Blocheaza sau asigura deschizaturile mici cum ar fi aerisirile sau tiglele nefixate pentru a preveni prinderea accidentala.

Trimis de: FM! pe 23 Apr 2003, 07:01 AM

Lista de siguranta de afara

Pisica ta este un membru pretios al familiei care se bazeaza pe tine pentru bunastarea ei emotionala precum si pentru sanatatea si siguranta sa. Daca pisica ta isi petrece mai mult timp afara, cu tine sau fara tine, este important sa fii atent la problemele de siguranta de afara.
Gandeste-te sa-ti tii pisica in casa tot timpul, acest lucru fiind probabil cel mai important factor pentru ca pisica ta sa fie sanatoasa si in siguranta.
Daca casa ta este in apropierea unei sosele si ti-ar placea sa-ti lasi pisica pe-afara, este mai sigur sa folosesti un ham sau o lesa. In ciuda inteligentei lor, nu ar trebui sa te astepti ca pisicile sa inteleaga pericolul masinilor. De asemenea pisicile ar trebui legate cand sunt afara, dar o astfel de restrangere ar trebui supravegheata pentru a preveni accidentele daca pisica incearca sa alerge sau sa sara.
Gandeste-te sa transformi o veranda intr-o arie acoperita, afara sau in interior, mobilata cu copaci de catarat si zgariat, locuri de cocotat si funii de unde sa priveasca lumea exterioara.
Limiteaza iesirile pisicii tale numai pe timpul zilei. Noaptea poate aduce potentiali pradatori din vecinatate, precum si vizibilitate mica pentru soferi daca pisica ta merge pe strada.
Daca pisica ta are ghearele scoase, si mai ales daca ii lipsesc ghearele de la toate picioarele, atunci va fi mai mult in siguranta in casa. Pisicile nu se pot catara in mod eficient fara ghearele din spate cel putin.
Toate pisicile ar trebui sa aibe zgarda cu tablita de identificare. O dunga reflectizanta atasata la zgarda va ajuta la identificarea pisicii tale pe timp de noapte (dar, din nou, nici o zgarda nu poate inlocui siguranta tinerii pisicii in casa, cel putin pe durata noptii).
Foloseste o cusca inchisa cand transporti pisica afara sau cu masina.
Castreaza pisica pentru a micsora tentatiile de a vagabonda sau de a se lupta cu alte pisici (si, bineinteles, pentru a elimina riscul unei sarcini).
Mentine teritoriul altor pisici, cu stapani sau fara, in vecinatatea ta. Pisicile pot si se vor lupta pentru teritorii (sau pentru o femele in calduri), iar luptele dintre pisici pot duce la raniri grave.
Ai grija cand iti parchezi masina, verificand intotdeauna daca exista vreo pisica care sta la soare.
Foloseste cu grija (sau evita utilizarea) ierbicidele chimicale in gradina ta. Evita accesul pisicii ingradina imediat dupa ce ai aplicat orice chimical. Urmeaza instructiunile sau contacteaza compania pentru informatii specifice cu privire la toxicitate si otrava.
Protejeaza-ti pisica de paraziti pe timpul primaverii, verii si toamnei.
Vaccinurile contra turbarii trebuiesc sa fie la zi si monitorizeaza cu atentie expunerea ei la orice animal salbatic cu un comportament ciudat. Daca pisica ta se musca cu un animal salbatic, contacteaza-ti veterinarul pentru a-ti spune ce ai de facut.
Fa-i pisicii tale si celelalte vaccinuri contra anumitor boli, cum ar fi leucemia, pentru a micsora riscul de a contacta una dintre aceste boli.
Este bine sa previi cat de mult posibil vanatorea afara prin plasarea unui clopotel la zgarda pisicii. Un clopotel poate opri chiar si omorarea unei pasari cantatoare.
De dragul sigurantei, asigura-te ca nimeni din zona nu foloseste otrava contra sorecilor si sobolanilor. Pisica va inghiti otrava odata cu rozatoarea si astfel otravirea poate fi fatala.




Trimis de: dmanuela pe 3 Jun 2003, 05:30 PM

Ma bucur ca exista un coltisor si pentru noi, iubitorii de pisici. 40.gif

Trimis de: RamonaV pe 18 Nov 2003, 06:46 PM

Am cumparat un tip de zgarzi antipurici din Metro. In scurt timp dupa ce le-am pus la gatul matelor, au inceput sa lase par si sa nu mai manance. Le-am schimbat cu altele (cumparate din alta parte) si si-au revenit.
Dintre zgarzile anti-purici care se gasesc in RO, pe care le considerati cele mai bune?

Trimis de: FM! pe 20 Nov 2003, 08:25 PM

Ramona, bine ai venit. rolleyes.gif Pe viitor incearca sa cumperi acele "instrumente" antipurici dintr-un magazin specializat cu profil veterinar unde poti obtine un sfat foarte avizat in legatura cu cel mai potrivit produs pentru animalutul tau. Nu de alta dar unele pot fi foarte toxice si pentru animalul care le poarta nu numai pentru purici.
O alternativa la zgarda antipurici o constituie concentratul antipurici. E vorba de o substanta (toxica) care se combina cu apa de imbaiere a animalului. Este deosebit de eficienta dar dupa baie pisica sau cainele trebuie supravegheat sa nu se linga. Asta inseamna ca va trebui sa stati cu el in brate vreo ora pana se usuca.E mai usor in cazul pisicilor... Totusi nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca respectivul "pacient" e un ciobanesc german. spoton.gif

Trimis de: Tomy pe 12 Jan 2004, 08:31 PM

rolleyes.gif Salut!Am si eu nevoie de un sfat: am un motan de 3ani si nu-mi mananca decat carne macra de vita rareori piept de pui si cateodata friskies la pliculet,mancare uscata nici sa auda.Credeti ca este ok ? spoton.gif

Trimis de: Tink pe 14 Jan 2004, 04:53 PM

Tomy, hai sa-ti spun un lucru: eu am facut greseala sa le dau pisicilor mele Sheba si de atunci nu mai vor decat asta. Bine, trebuie sa recunosc ca miroase conserva aia asa de bine ca imi vine si mie sa mananc din ea rolleyes.gif
Insa nu e bine asa pentru ca e lucru bine stiut ca trebuie sa le dai mancare variata, si asta include si mancarea uscata care are o gramada de vitamine si alte elemente de care au ele nevoie..
Cum am rezolvat eu problema? Pai pur si simplu nu le-am mai dat Sheba si le-am lasat in fiecare zi boluri cu mancare uscata. Pana la urma iti dai seama ca au trebuit sa manance...

Trimis de: Tomy pe 14 Jan 2004, 06:27 PM

Nu stiu cum ai reusit dar al meu astupa mancarea uscata ,prefera sa moara de foame.As fi curioasa daca exista nite vitamine care sa-i faca intradevar pofta de mancare,de mic este mofturos.

Trimis de: Solara pe 4 Feb 2004, 09:34 AM

Buna!

Psoiul meu, Thor, nu serveste mai nou decat hrana uscata BIomil si nici nu se uita la lapte sau alte bunataturi. Totusi, maslinele nu dau gres niciodata. Fostul pisoi, Octo, lasa la o parte conserva sau pateul pentru cateva masline. Radeam cu ai mei si spuneam ca in viata trecuta fusese grec si lucrase pe o plantatie de masline, asa le manca....
Ma intreb, daca li s-ar amesteca hrana pisicilor mofturoase cu putin ulei de masline, ar manca-o?
Thor a avut tupeul sa intoarca spatele la mancarea din conserve, ceea ce m-a socat. Nu am mai vazut pisoi care sa refuze carnita din conserve...In schimb, mananca bucatele de carne cruda de pui , in timp ce de carnea de porc fuge cu suta la ora.
Incercati cu masline si eventual cu ulei de masline. Cine stie...
Ciao!

Trimis de: Mihai pe 4 Feb 2004, 11:51 AM

Bine ai venit la Han, solara! welcome.gif

Trimis de: Eliza Doolittle pe 27 Mar 2004, 06:33 PM

pisicutelor le plac maslinele pentru ca sunt afrodisiace pentru ele. da, asa este, daca le urmariti veti vedea ca nu numai ca se joaca cu ele dar se si freaca de ele incercand sa isi schimbe mirosul wink.gif asa ca puteti incerca sa le puneti masline sau ulei de masline in mancare ca sa ii faceti sa manance insa nu veti reusi sa ii pacaliti cand mancarea nu va mai avea masline in ea. cel putin asa cred eu... insa foamea este cel mai bun bucatar asa ca oricat vor refuza o mancare daca nu au alta alternativa la un moment dat o vor accepta. depinde insa de ce considerati ca este mai bine pentru ele. aaah, eu am trei pisicute si m-am 'documentat' puternic biggrin.gif

Trimis de: Serenity pe 20 Apr 2004, 10:05 PM

Si Aspirinu` meu doar BIOmil vrea sa manance, Tomy ai putea sa incerci...
nici al meu nu se atinge de mancarea uscata...
aaa... question here! (intrebare aici! wink.gif) Pisicile voastre nu au o atitudine cam nasoala?
Al meu nu sta niciodata in brate, nu suporta sa fie mangaiat decat foarte rar si e destul de agresiv (continuu sa-mi spun ca se joaca.. tongue.gif).. incep sa cred ca ma uraste... cry.gif Aveti si voi probleme din astea?
aaa.. si inca ceva.. cum faceti sa nu va mai zgarie si muste cand ii faceti baie? Mie mi-e goaza, de jumatate de an nu cred ca l-am mai spalat din cauza asta... tongue.gif

Trimis de: Eliza Doolittle pe 22 Apr 2004, 01:53 PM

am si eu o pisicutza care nu sta la mangaiat, a inceput sa mai creasca, in curand face un anishor si inca nu este castrata asa incat mai am sperante. vine la mine si sta pe mine noaptea, a inceput sa mai stea si ziua dar mare parte a timpului vrea sa suga din bluzele mele. nu a avut mamica asa ca ma crede pe mine mamica ei si suge cutele de la bluzele mele.
de spalat este simpatic pentru ca doua dintre matzele mele sunt innebunite dupa apa. cea de-a treia a invatat de la ele ca apa nu musca (incet, incet a invatat si acum vine si sta cu mine in baie cand fac baie si se aventureaza chiar pe marginea cazii) asa ca e mai simplu. dar sa stii ca nu este nevoie sa le speli des. da, din cand in cand le fac si eu baita, nu am o regula, si doar cea mica a protestat. ai grija sa nu ii bagi apa in urechi la baie dar asta cred ca stii.
nu cred ca te uraste, doar ca nu aveti acelasi stil de joaca wink.gif probabil. incearca sa aveti mai multe activitati comune, sa o iei in brate si sa o mangai incet incet pe capalutz, sa simta ca se rasfatza, insa miscarile trebuie facute leeent de tot...

Trimis de: Serenity pe 22 Apr 2004, 10:27 PM

Si al meu face in iunie un an.. dar e mare, a trecut deja prin "pubertate".. acum aprox. 3 luni l-am si castrat.. Vreau sa-ti spun ca nu a avut nici un efect, in sensul ca nu e mai linistit, nu mananca mai mult.. Acum ca nu mai e ocupat sa stea toata ziua sa miaune la usa sa-l lasam afara, sau sa-mi vaneze animalele de plus (cred ca stii la ce ma refer wink.gif) are si mai mult timp de joaca. Aaa.. si de mangaiat sau tinut in brate nici nu se pune problema.. doar cand ma vede ca ma apropii fuge wink.gif Asa se joaca el.. eu alerg dupa el, el dupa mine. Pisicile tale sunt de rasa?
P.S: Si ale voastre sunt innebunite dupa iarba?

Trimis de: Eliza Doolittle pe 28 Apr 2004, 10:51 PM

scuze pentru intarzierea raspunsului, pisicutele mele nu sunt de rasa. si ale mele mai zboara cand ma apropii de ele insa cum sunt innebunite sa li se dea atentie vin si la rasfatzat. si cel mai frumos, vin in pat peste noi cand dormim. nu, nu ne deranjeaza, se aseaza pe noi sau printre noi si dorm cuminti la caldurica. dorm si in cosuletul lor (si asta este o poveste) si in alte parti insa dimineatza invariabil le gasim prin pat sau le simtim pe noi wub.gif
ei, cu iarba e frumos, ca orice pisicute rasfatate au perioade in care o mananca cu pasiune si perioade in care o ignora sau se joaca cu pamantul in care este ea blink.gif dar asa fac si cu branzica si cu galbenushul (ei la ala e mai mare placerea) etc

Trimis de: contraste pe 29 May 2004, 06:51 PM

se urca in pat pentru ca sunt atasate. Ma prezint si eu, cu cele doua miaunici ale mele, mama de 18 ani si fiul de 9 ani si 2 luni.

Trimis de: rossi pe 29 May 2004, 06:53 PM

Ziceti`mi si mie cum sa fac sa nu`mi mai roada pisica firele de la boxe!!!!!! rofl.gif Am o mare problema mad.gif

Trimis de: Mistinguett pe 30 May 2004, 02:42 AM

Serios si fara gluma, da cu ardei iute pe fire. Nici nu se vor mai apropia de fire, o sa le miroasa de la distanta. Doar sa-ti aduci aminte sa nu te freci tu la ochi dupa ce atingi firele. laugh.gif

Trimis de: rossi pe 31 May 2004, 07:47 AM

Ar fi o idee thumb_yello.gif O s`o pun in practica devil.gif

Trimis de: Serenity pe 31 May 2004, 12:37 PM

Sau.. daca asa nu merge, eu mi-am dezvatat pisicul de a sari pe bradul de craciun stropindu-l cu apa (cu un pulverizator). Doar ca iti trebuie ceva rabdare si insistenta. Am mai auzit ca exista spray-uri speciale pe care pisicile nu le suporta. Eu aici la mine nu am gasit, dar daca locuiesti intr-un oras mare, eu zic sa tragi o fuga pana la veterinar sau la un magazin specializat sa intrebi.

Trimis de: petman pe 31 May 2004, 09:15 PM

MI-am luat si eu un motanel birmanez si parca are ardei iuti in fund....toata ziua si seara fuge, sare, iar dimineata ne da desteptarea pe la ora 5. Ca sa nu se mai urce pe mobila si sa nu faca prostii am umplut o sticluta de ajax cu pulverizator si cu aia il sperii smile.gif .... dar trebuie sa aplic si chestia cu ardei iuti pentur firele de la calculator.... in rest, este invatat la cutie cu hartie igienica / mai ramane sa-l invat sa se stearga ....

Trimis de: contraste pe 2 Jun 2004, 10:51 AM

QUOTE (Tomy @ 14 Jan 2004, 07:29 PM)
Nu stiu cum ai reusit dar al meu astupa mancarea uscata ,prefera sa moara de foame.As fi curioasa daca exista nite vitamine care sa-i faca intradevar pofta de mancare,de mic este mofturos.

exista niste vitamine americane ca provenienta, sunt in tub, sub forma de unguent, cu un miros puternic de peste. Se pune un guent pe nasul pisicii, iar pisica... li8nge peste!
Asa au facut si miaii mei.

Trimis de: Cao pe 10 Jun 2004, 06:01 AM

Buna dimineata! pranz sau seara...
Am si eu o oarecare problema mare. Cine poate sa ma lamureasca cu ce/cum sa curat pisicuta mea la ochi? e o Persana de 3 luni, ce am incercat eu apa distilata/acid boric in apa fiarta si racita (ceea ce mi s-a recomandat) vad ca nu prea merge... dau degeaba ca nu i se duc coldorii aia de la ochi... mai rau, se intinde pe par si acum parca e un fel de madona plina cu rimel.
Any sugestions?

Trimis de: contraste pe 13 Jun 2004, 12:30 PM

Acum poti culege singur musetel proaspat, sau cumperi. Fierbi apa, faci o infuzie - o ceasca de cafea apa fiarta ramasa ,un plicusor de musetel, calduta o stergi la ochi cu un tifon, nu cu vata. Cauta in timpul operatiei sa vorbesti cu ea, sa nu se sperie. Cu timpul, incearca sa ii tii si comprese de musetel cateva minute macar.

Trimis de: contraste pe 18 Jun 2004, 01:48 PM

CAO, am aflat de la o vecina ca a folosit pentru aceeasi situatie doar apa distilata.

Trimis de: Mara pe 24 Jun 2004, 03:38 PM

Dragilor, am nevoie de un sfat. Cam de trei saptamani gazduiesc o mandrete de pisoi birmanez care are cam un an. Acum 2 seri ne-a vizitat stapanul pisoiului si de atunci mitul nu ne mai baga in seama. Sta numai langa usa de la intrare, nu se mai joaca deloc, nu mai sta la mangaiat si plange/miorlaie rau de tot. Credeti ca ii este dor de stapan? Eu alta explicatie n-am gasit, dar nu prea se potriveste cu ce stiu despre pisici. A, de mancat mananca bine. Ce ziceti?

Trimis de: mdA! pe 24 Jun 2004, 04:49 PM

mai, eu nu prea stiu multe despre pisici, desi am un motan de trei ani si ceva. insa al meu, cand sta la usa vrea un singur lucru: sa plece in vizita pe culoar, poate un etaj mai sus ori mai jos. asta ca se satura de casa. ai incercat sa ii dai drumul pe hol?

Trimis de: Serenity pe 24 Jun 2004, 07:11 PM

E castrat pisoiul? Si al meu inainte sa-l castram facea la fel, o parte buna din zi pierdea miorlaind la usa sa fie lasa afara. Fa un test.. da-i un animalut de plus si vezi cum reactioneaza. Poate are chef de putina harjoneala cu o pisicuta wink.gif

Trimis de: Mara pe 25 Jun 2004, 07:43 AM

@alexa: mi-e teama sa-i dau drumul pe hol... Daca o zbugheste si se pierde?

@Serenity: nu e castrat. O sa-i dau un animalut de plus, sa vedem ce-i face rolleyes.gif

Multumesc pentru raspunsuri. mwah1.gif

Trimis de: mdA! pe 25 Jun 2004, 10:13 AM

pai nu ii dai drumul o zi intreaga. lasa-i usa deschisa si ramai si tu in prag. la mine e simplu, fiindca de cate ori aude pe cineva urcand pe scari sau aude usa de la lift, se sperie si fuge in casa.
poate chiar are chef de-o plimbare scurta. nu cred ca o va lua la fuga. dar oricum, stai cu ochii pe el, ca al meu a incercat odata sa intre in casa vecinei de la un etaj mai jos... si sarea pe clanta ca apucatul! noroc ca l-am auzit eu inaintea vecinei, ca ne batea aia pe-amandoi.

cat despre castrat... al meu plange pe la usa si acum, desi e castrat de multa vreme. dar aia cu animalutzul de plus pare o idee buna oricum.

Trimis de: ariadna pe 26 Jun 2004, 11:33 PM

serenety, ai putea sa-i faci baie fara sa-ti puna vreo problema intr-o cada plina cu apa, mai greu va fi pana il bagi in apa ca apoi va sta ca un mielusel

Trimis de: Serenity pe 27 Jun 2004, 01:14 AM

@Alexa, nu stiu daca merge asa cu toti pisoii.. nebunul meu cand gaseste usa deschisa o ia la goana in sus pe scari si nu se opreste decat la etajul 10. Nu o data l-am cautat de nebuna prin casa ca mai apoi sa apara cate un vecin la usa sa ma anunte ca Aspirinu` meu de cateva ore bune sta si miauna acolo. Sunt sigura ca daca nu m-as duce dupa el, de unul singur nu s-ar intoarce. Pisicile nu sunt ca si cainii, nu se prea ghideaza dupa miros. Intr-adevar, sunt si pisici carora daca le dai drumul pe coridor urca maximum un etaj sau raman acolo, in fata usii.. Tu se pare ca esti norocoasa posesoare a unei astfel de pisici biggrin.gif Oricum, de cand l-am castrat Aspirina nici nu mai deschide gura sa ceara afara, si ma bucur ca l-am dezvatat pentru ca nu aveam nici timpul nici energia necesara curselor (de 3 ori pe zi cel putin) pana la 10 apoi de la 10 la 9, de la 9 la 10, de la 10 la 9, de la.. huh! huh.gif

Edit: @Adriana32, multumesc frumos pentru sfat. Am incercat nu de mult tactica asta, si sunt fericita sa spun ca nu m-am ales cu nici o zgarietura (mint, m-a zgariat rau dupa, cand am incercat sa-l usuc cu foenul ohyeah.gif ). Doar ca mi-a fost frica sa umplu cada, nu cumva sa se inece, si am umplut doar 1/4 din ea. Oricum, experienta asta n-o voi repeta curand, nu cred ca e cazul.. smile.gif El, saracutul, si dupa cateva luni miroase frumos..

Trimis de: mdA! pe 28 Jun 2004, 04:42 PM

@Serenity: wow! e prima data cand imi zice cineva ca sunt norocoasa, de cand am nebunul in casa. tongue.gif. o sa il pup cand ajung.

@ariadna32: La tine chiar a mers chestia cu cada (ma rog, recipientul - ca eu il spalam in lighean) plina cu apa? eu n-am umplut ligheanul decat jumatate, dar a fost circoteca mereu cu imbaiatul. intr-un final, lucram la patru maini - eu si fratele meu, si tot ieseam amandoi plini de sange din treaba asta ...

Trimis de: Cafe Del Mar pe 23 Sep 2004, 11:00 AM

Hrana pisicilor: licklips.gif
eu de cand am motanul m-am interesat prin diverse surse despre tot ce inseamna ingrijirea acestui animal, astfel incat sa ne fie si lui si noua bine. wink.gif
asa ca va pot spune ca in legatura cu hrana pisicutelor am aflat mai multe decat credeam eu...pisicilor nu le dati carne cruda decat rar (vb despre pisicile tinute in apartamente) ci doar fiarta(si asta tot asa, din cand in cand).pot face foarte usor diverse boli de la carnea cruda.cu o bucatica de carne cruda daca ii place o puteti rasfata rar..am zis rar ohyeah.gif
daca aveti pisici castrate rolleyes.gif va recomand calduros si insistent sa le treceti pe mancare cu PH control.altfel, in timp ele sunt predispuse la calculi renali de la care tin sa va anunt in general pisicile nu prea mai traiesc cry.gif ..decat daca au noroc...sau se chinuiesc mult pana isi revin..
renuntati la mancarea tip friskies sau wiskas..este una dintre cele mai proaste si nesanatoase mancaruri.gasiti in magazine speciale ptr animale:ProPac, Biomli, Royal Canin..sunt cu mult mai bune si mai sanatoase, va asigur! thumb_yello.gif eu nu mai asta dau pisoiului.si este sanatos si fericit.este hrana uscata.la inceput ii dadeam tot ce credeam, inclusiv tampenii..dupa ce am fost la medic...m-a lamurit.hrana uscata contine tot ce le trebuie.din cand in cand le mai puteti lua cate o cutie de hrana umeda dar nici aia de la friskies,wiskas..etc.
chiar daca nu vrea la inceput hrana uscata..va garantez ca de foame dupa ceva zile o va hapai... drool.gif stiu ce spun!dar e mai bine decat sa va omorati matza cu buna stiinta.ii luati din fiecare fel cateva grame si vedeti pe care o prefera.uneori se satura dupa o perioada lunga de timp de acelasi fel. schimbati tipul hranei:cu alta aroma..etc(de ex la royal canin au cateva feluri:ii le schimbati intre ele).
o sa mai revin... hh.gif
bafta! thumb_yello.gif

Trimis de: Jazz pe 23 Sep 2004, 01:37 PM

Hrana uscata le curata si dintisorii. spoton.gif spoton.gif
Daca le dati hrana uscata sa va asigurati ca au tot timpul apa proaspata la dispozitie. smile.gif

Trimis de: kidoo pe 2 Oct 2004, 04:24 PM

am si eu un urat mare si negru smile.gif face 4 ani in noiembrie...nu stiu ce e cu el de la un timp...poate l-a ajuns batranetea sad.gif sta toaaaaatttaaa ziua...si doarme! nu mai vrea sa se joace...si in rarele momente in care "ne jucam" mai mult alerg eu dupa mingiuta decat el... sad.gif( cred ca o sa-l duc la doctor in curand...dar problema e ca nu shtiu unde sa-l duc sad.gif( can u ppl help me?

Trimis de: Cafe Del Mar pe 2 Oct 2004, 05:27 PM

kiddo
de cand este apatic?mananca?urineaza normal?verifica urina(sa nu aiba sange) urineaza doar la litiera?noaptea si ziua doarme?adica all the time? yawn.gif
tu l-ai dus la veterinar in anii astia?il hranesti corespunzator, fara whiskas sau alte balarii din astea?(vezi postul meu de mai sus)bea apa?
daca vrei sa il duci undeva spune unde locuiesti.esti din bucuresti?
scrie-mi pe private.

Trimis de: Jazz pe 3 Oct 2004, 04:02 AM

Doctorii care au avut grija de pisoiul meu, Sighi, mi-au spus sa il urmaresc daca mananca sau daca e apatic (a fost operat in decembrie si imi era teama sa nu se imbolnaveasca din nou). Un lucru e sigur: la 4 ani nu e batran dar nici pus pe joaca toata ziua nu mai e asa cum era pana la un an.

Trimis de: simonsays pe 7 Oct 2004, 06:20 PM

QUOTE (Cafe Del Mar @ 2 Oct 2004, 07:40 PM)
il hranesti corespunzator, fara whiskas sau alte balarii din astea?

hmm.. in afara de ce ii mai fac din cand in cand (pateu din carne, splina, plamani de vaca, ceapa si morcov fierte, cu sare, normal, sa aibe gust), cel mai des mananca "balarii"... si nu are nimic ! bine, mananca in disperare sarmale si varza calita, cand ii dau, sau mazare (daca fac mancare si nu ii dau, mi se suie in cap); deci... nu cred ca il omoara hrana asta... nu mai fiti atat de prapastiosi !

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 09:56 AM

mda, ieri animalu meu m-a speriat.. a mancat branza cu smantana cu mamaliga !! si dupa ce a ras trocuta lui, m-a miorlait si la zacusca... si a mancat si d-aia !! rofl.gif

Trimis de: Dark Angel pe 21 Oct 2004, 03:48 PM

Esti sigur ca pisica aia avea blana si 4 picioare? ohmy.gif

Trimis de: simonsays pe 21 Oct 2004, 03:51 PM

dadadaada, asa am zis si eu prima oara ... laugh.gif da sa-l vezi cand a mancat salata boeuf.. a mancat-o cu tot cu acritura !!! rofl.gif

Trimis de: Jazz pe 21 Oct 2004, 04:01 PM

Simonasays
Esti sigur ca pisica aia nu e pusa la post si dup-aia se arunca saracuta la orice fel de mancare? Mie prea imi suna a disperare. blink.gif

Acum, serios, hrana solida le curata dantura! jamie.gif

Trimis de: Crazy Horse pe 21 Oct 2004, 08:20 PM

Avem 2 pisici si f. posibil o a treia,care deocamdata sta in camera de rufe si masina de spalat.Trebuie sa le obisnuim mai intai de la distanta pe cele 2 cu a 3a si dupa 2 sapt. sa facem intalnirea dintre ei.Usa de la dining-room care da spre camera de rufe are geamuri
deci asa se pot vedea deocamdata si obisnui .

Toate 3 sunt luate de pe strada.Niciodata nu am dorit o pisica de rasa,cele vagaboande nu traiesc mult si au si ele nevoie de ajutor.
Cele 2 sunt Bebitza(motan negru cu alb,are 13 ani)si Pooghee(fetitza alb cu negru,are 4 ani)Cea de-a 3a este roscata cu dungi rosii inchise de fapt e portocalie si ar avea cam 2 ani,inca n-am dus-o la veterinar pt. operatie de sterilizare.tentativ numele ii este pe moment Morris caci arata ca faimosul motan din reclamele TV.Este fetitza insa.F jucusa si ne-am trezit cu ea in gradina.La fel si cu Pooghee.
Nu stiu dar parca e un facut!!Fiecare pisica a venit in casa noastra in ajun de noi alegeri presidentiale!Bebitza cand a fost Clinton ales,Pooghee cand a fost Bush Jr. ales si acum uite,Morris cand peste 2 sapt. sunt noile alegeri si speram sa iasa Kerry.

Le hranim de 2 ori pe zi,la 7:30AM si la 7PM.Nu e bine sa le overfeeding them.Le dam numai pateuri din carne de pui si curcan naturala(deci e fara zgarciuri si alte porcarii,cost dublu dar merita sa tii la sanatatea lor.
Seara ele mananca numai carne de pui(piept)la cuptor sau mici gainuse.Diminetile amestecam in pateuri si carne de pui cruda si desigur naturala
netratata cu hormoni.

In rest ziua dorm in prostie si uneori se alearga prin toata casa ba la parter ba la etaj.La fel le dam vitamine naturale in mancare.Bebitza a avut anul trecut operatie dentara,i-au fost scosi 9 dinti deodata intre care 2 canini.
Vitaminele le ajuta sa nu faca vizite la doctor.

Altfel,fiecare cu personalitatea lui/ei,Bebitza e the king si Pooghee il linge mereu pe cap si il spala.Uneori o mai bate el de nervi mai ales la orele de mese.Noptile vin amindoi si dorm pe pat cu noi.Avem si 3 pesti chinezesti exotici si o gramada de pasari si animale in gradina pe care le hranim zilnic,veverite(vreo 15),egrete albe cocostarci,rate salbatice,groundhogs(3)si ereti care uneori mai dau iama in gradina si prind cate o porumbita...deh si ei trebuie sa manance.

Vara toata scoatem pisicile in gradina supravegheate caci sunt tere mischivious,pui tot felul de garduri si tot gasesc ele un fel de a evada si se duc catre lac in spatele casei.Uneori mai prind cate o vrabie...

Iubim mult animalelel si de altfel luptam pt. drepturile lor,dam bani si scriem scrisori de protest la mari firme,la boul de Bush
la senatori si congressmen,la ambasadori din tari precum japonia care prind delfini in plase ce mor cand vor sa prinda peste sau balene,desigur ca la fel suntem si impotriva marilor corporatii si chain restaurants gen MacDonalds,KFC,Perdue etc ce chinuie animalele
Desigur ca suntem vegetarieni,nu mancam nimic ce are o fatza cu ochi si gura!

Animalele sunt rude cu noi,sunt fratii si surorile noastre ce au drepturi ca si noi.Trebuie sa le respectam si sa le ajutam mult,unele sunt deja pe cale de disparitie si nu-i corect,la fel suntem impotriva vanatorilor.

LOVE&PEACE,
Crazy Horse

"When all the trees have been cut down,when all the animals have been hunted,when all the waters are polluted,
when all the air is unsafe to breathe,only then will you discover you cannot eat money."

Cree prophecy




























Trimis de: Jazz pe 22 Oct 2004, 01:12 AM

Bine ai venit la Han, Crazy Horse!
thumb_yello.gif thumb_yello.gif

Trimis de: simonsays pe 25 Oct 2004, 01:48 PM

QUOTE (Jazz @ 21 Oct 2004, 06:14 PM)
Simonasays
Esti sigur ca pisica aia nu e pusa la post si dup-aia se arunca saracuta la orice fel de mancare? Mie prea imi suna a disperare.

ai vrea tu sa ai parte de atata rasfat si hrana si toate alea, la fel ca matza mea ... ohyeah.gif
cum dracu sa o las sa "posteasca", din moment ce mi-e draga ?!?! tongue.gif

Trimis de: Dark Angel pe 25 Oct 2004, 03:41 PM

Miauuuu! mwah1.gif

Trimis de: simonsays pe 25 Oct 2004, 04:24 PM

m-ai topit.... wub.gif

sa stii ca daca te iau acasa pe post de matza, totusi, s-ar putea sa mananci ceva bataie de la motanu meu .. e gelos foc ! laugh.gif

Trimis de: contraste pe 25 Oct 2004, 04:57 PM

Eh! Nu radeti, ca Michi a mea mananca la usturoi cu cartofi prajiti, pana il face si pe Cipi sa deguste !

Trimis de: simonsays pe 25 Oct 2004, 05:02 PM

pai si al meu ma sperie uneori de cat de picant mananca... adica mananca ce imi prepar eu, iar mie, daca nu imi ia gura foc de la condimente, parca nu are mancarea gust ...

Trimis de: contraste pe 25 Oct 2004, 05:11 PM

Mai mananca si salata, cu de toate in ea, mai ales salata verde.

Trimis de: Olaf pe 11 Jan 2005, 08:58 PM

Am si eu o problema: una din mate este slaba (nu a fost niciodata grasa) si nu stiu ce sa-i mai fac, pur si simplu nu se ingrasa nici un pic. E adevarat, e foarte activa (n-are stare decat cand doarme, desi are deja doi ani) si nici nu se omoara cu mancarea, dar nu pot sa spun ca nu mananca. De fapt, mananca si cartofi prajiti, cartofi fierti, paine proaspata, cozonac, sarmale, varza calita... o apuca cate o pofta de asta... Dar cand vine vorba de mancare obisnuita ii da prioritate celeilalte (culmea- desi nu par, daca ati vazut pozele, sunt surori).
Aveti vreo idee ce as putea sa-i mai fac sa nu mai arate ca o matza somaleza? (veterinarii pe la care am fost au ridicat din umeri, si i-au dat diverse chestii de deparazitare, dar degeaba)

Trimis de: Serenity pe 11 Jan 2005, 10:30 PM

Mda, veterinarii astia dry.gif Am descoperit la motanu' meu o rana in spatele urechii si cand am fost cu el la veterinar m-am lovit de acelasi raspuns: "Pai.. ăăă.. nu stiu ce are!" mad.gif

La paraziti ma gandeam si eu.. altceva nu vad ce-ar putea fi (si mi-a venit in minte replia lui Bridget Jones: "Nu se atinge nimeni de viermele asta! E cel mai bun lucru care mi se putea intampla!" Sau ceva de genul.. Nu mai tin minte.. In fine.. tongue.gif). Oricum, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme.. Important e ca e vioaie, activa, jucausa si mananca normal. Al meu are 6 kile si tot slab pare.. tongue.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 17 Mar 2005, 08:18 PM

Mai, oameni buni, astia cu motani si pisicute.Ia uite ce mi-a povestit o verisoara azi .Una din pisicile ei trebe sa ia cinci zile Anti-Baby Pilule ca i-a venit vremea sa.... si nu o pot castra ca e prea mica de inaltime si daca o castreaza nu mai creste.Cica ... Asa ca in disperare de cauza pana e destul de mare ia pilule .Eu , trebe sa va marturisesc sorry.gif , ca am murit de ras . In viata mea nu am auzit asa ceva.

Trimis de: Cla pe 18 Mar 2005, 09:33 AM

Lasa-ma te rog si pe mine sa rad rofl.gif nici eu n-am mai auzit asa ceva rofl.gif
Dar ma rog, eu am avut de-a face cu motani... rolleyes.gif
Insa ce pot sa spun aici, persanu meu era si el cam precoce... l-am castrat si totusi a crescut mai departe, s-a facut o namila de motanoi biggrin.gif

Trimis de: Serenity pe 27 Mar 2005, 02:04 AM

Eu auzisem si ca nu e bine sa le sterilizezi pana nu-ti fac o tura de pui.. Si da, daca nu e sterilizata matza o dai cu pastile sau injectii ca sa se mai clameze.. tongue.gif Iar cele pe baza de hormoni sunt destul de periculoase.. Pisica prietenei mele o luase razna rau de tot si a fost nevoita sa o dea pana la urma, desi se atasase enorm de ea..

Oameni buni, eu am o problema biggrin.gif (foarte grava dupa cum se va vedea laugh.gif ) In casa e un asmatic alergic la blana + un motan care naparleste zi de zi.. Nu putem renunta la nici unul din ei tongue.gif Ce e de facut? tongue.gif E drept ca nu s-a facut simtit nici un simptom de cand avem animalu' si totul pare in regula dar mie mi-e in continuare foarte teama. Asta-si lasa parul peste tot.. Am incercat cu vitamine, cu hrana speciala, dar nimic nu pare sa aiba efect.. Ma gandeam sa va intreb si pe voi ca eu sincera sa fiu nu am nici o idee.. Adica asta ar fi problema: parul.. Ce sa fac sa nu-i mai pice atat de mult si cum sa-l curat de prin locurile unde a gasit de cuviinta sa il lase? unsure.gif

Trimis de: Mistinguett pe 27 Mar 2005, 03:25 AM

@Serenity - nu ai ce sa-i faci sa nu-i mai cada parul. Ce poti sa faci este sa-l perii zilnic ca sa nu-l mai piarda peste tot in casa (e doar un mod de a controla imprastierea lui si nu e foarte efectiv), sa il tunzi (nici asta nu opreste caderea parului dar fiind firele mai scurte nu se mai vede chiar asa de tare) sau m-am mai gandit eu, un strat subtire de crazy-glue la radacina parului - dar pentru nu stiu ce motive nu pot sa fac asta cu ale mele rofl.gif

De curatat: rola de hartie cu lipici (nu stiu daca se gasesc in Ro) pentru haine - am incercat toate periile posibile si asta e cea mai buna. In lipsa asteia, banda de scotch lata.
In casa, aspiratorul bineinteles, iar pe suprafetele tapitate cea mai buna metoda e sa-ti pui o manusa de cauciuc usor uda si trecuta pe suprafete cu miscari circulare. La sters praful, un material care prinde static e cel mai bun (ceva cu poliester in el).

Despre castrat: e un mit ca le-ar opri cresterea. Eu le-am castrat pe amandoua la 6 luni si o zi (e recomandat sa fie castrate intre 6 si 8 luni, neaparat inainte de a intra in calduri prima data - hormonal e mult mai usor pentru ele) si au crescut bine mersi. Cea mica (de varsta) are 9 kg, la 6 luni probabil ca avea cam 1 kg, era un botz de puf.

@Olaf, nu te ingrijora daca mananca normal. Asa e ea, mai slaba. Cea mare a mea e o gurmanda (branza bleu, ceapa verde, lo mein, cozonac, gumbo iute si multe altele) si e o slabanoaga. Asa-s unii mai norocosi. laugh.gif

Trimis de: Olaf pe 27 Mar 2005, 03:32 PM

Asta cam asa este smile.gif
Cat despre castrat, mie veterinarul mi-a spus ca trebuie sa asteptam pana dupa primele calduri, asa ca nu le-am mai castrat nici pana acum... tot cu pastile le rezolvam (ceva numit Progestin, sau asa ceva, se iau 8 zile). Cred ca totusi o sa trebuiasca sa le castram pana la urma, ca este cam aiurea sa ia pastile asa de 2 ori pe an...

Trimis de: Mistinguett pe 27 Mar 2005, 11:01 PM

Eu nu vreau sa ma contrazic cu veterinarii vostri, dar un search pe google o sa dea destule rezultate care-i contrazic. tongue.gif
Unul din articole e http://www.winnfelinehealth.org//reports/early-neuter.html cu scuzele de rigoare ca e in engleza. Oricum e prea tarziu pentru pisoii vostri, dar cred ca e bine de stiut pe viitor.

Trimis de: bdl pe 27 Mar 2005, 11:32 PM

Nu castrati mai pisicutele..... mad.gif
Mai bine le duceti la motan si ii puneti aluia prezervativ..... spoton.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 12 Apr 2005, 03:00 PM

Am vazut zilele trecute la telembizor ceva si trebe musai sa va povestesc ca ma tot mir cat de mare e gradina lu Cel de Sus si cat de multi vietuiesc in ea.
Deci, era o emisiune pentru animale si era o ea care pretindea ca poate vorbi cu pisicile.Si a fost chemata de o alta ( de ce trebuie tot femeile sa joace rolul de proaste blink.gif ?) care o astepta cu o lista de intrebari.Deci dumneaei "vorbitoarea" sa o intrebe pe pisica daca ii place la ei ca de-abia au luat-o de la ailul de animale.Vorbitoarea o fixeaza pe pisica care intre timp se invartea prin sufragerie .Dupa cateva minute zice psiholoaga :"Da, se simte tare bine la d-voastra". Cum Dreak sa nu se simta bine in ditamai vila stilizata ? Atata ii trebuia si la vorbitoare si la pisica sa fie nemultumite.
Apoi , urmatoarea intrebare : Sa zica dumaneai pisica cati anisori are ca aia de la azil nu stiau dat fiind ca era pisica de container adunata cine stie de pe unde.
Si asa mai departe.
Lumea asta a innebunit de-a binelea yikes.gif

Trimis de: Cla pe 12 Apr 2005, 03:38 PM

Unii chiar ca nu stiu cum sa arunce mai bine banii pe fereastra... hh.gif
Am vazut si eu faza, te doare mintea la atata prostie... ohno.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Apr 2005, 01:45 PM

Ajutor ! Stie careva un sfat ca seful meu arunca pisica de la etaj acusi.Deci de ce face pipi intr-un colt (pisica nu seful ) intre dulap cand are locul ei anume ? Daca e motan inseamna ca-si insemneaza teritoriul sau asa ceva ? Si ce se poate face ?

Trimis de: Felina pe 19 Apr 2005, 02:09 PM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Apr 2005, 02:45 PM)
Ajutor ! Stie careva un sfat ca seful meu arunca pisica de la etaj acusi.Deci de ce face pipi intr-un colt (pisica nu seful ) intre dulap cand are locul ei anume ? Daca e motan inseamna ca-si insemneaza teritoriul sau asa ceva ? Si ce se poate face ?

pisicile care, desi obisnuite sa-si faca nevoile intr-un loc anume, fac la un moment dat in alta parte, o fac in semn de protest, atunci cand sunt neglijate, nu li se mai acorda atentia cu care s-au obisnuit, sau au alta nemultumire, de exemplu locul obisnuit nu e curatit ca de obicei.

(am vazut asta la un nene care se lauda ca el stie sa ingrijeasca o pisica, dar nu-i spala ligheanul, ci doar il clatea, drept pt care pisicuta facea treba mare in plapuma lui laugh.gif ).

mie imi facea asa atunci cand plecam intr-un we si o lasam singurica, cu toate ca venea cineva de cateva ori sa-i curete nisipul si sa-i dea apa si papica. invariabil cand ne intorceam gaseam pipi prin diverse colturi si chiar se mai ducea odata si facea uitandu-se in ochii mei fix. aceeasi poveste am auzit-o si la o prietena.

Trimis de: contraste pe 19 Apr 2005, 02:27 PM

Asta suna cam a razbunarea pisicilor !

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 Apr 2005, 08:57 PM

Nushi, este exact cum spui.Da asta inseamna cu nu mai poate omul pleca niciunde ca se razbuna pisica. cry.gif cry.gif "Razbunarea pisicii" ph34r.gif
Sau este prost crescuta , rasfatata dunno.gif .
Daca nu-i vin mintile la cap va simti razbunarea pe pielea ei sad.gif .Ca nici sa-si faca treburile peste tot nu e OK.

Trimis de: bdl pe 20 Apr 2005, 12:54 AM

Da cu o substanta cu un miros intepator in locul in care a facut..... ceva care nu-i place....in felul asta nu bva mai face acolo....
Acu trebuie sa vezi unde se muta.... rofl.gif

Trimis de: simonsays pe 20 Apr 2005, 09:40 AM

nu tine metoda aia, bdl sad.gif plus de asta, ar trebui sa dai in toata casa, la un moment dat... laugh.gif

Oiski, cum dracu sa nu fie rasfatate, nu de asta le tii in casa ? ma rog, cam la fel e si cu nevasta, din pacate razbunarea ei nu e pipilica pe jos ... rofl.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 20 Apr 2005, 09:54 AM

Simioane , uite un banc bun pe tema asta.

"Femeile cred ca daca o pisica fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite.Femeile cred ca daca un caine fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite.Femeile cred ca daca o femeie fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite.Femeile cred ca daca un barbat fuge de acasa este din cauza ca barbatii sunt poTci biggrin.gif .

Scuze de offtopic sorry.gif

Trimis de: Felina pe 20 Apr 2005, 10:50 AM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 Apr 2005, 09:57 PM)
Nushi, este exact cum spui.Da asta inseamna cu nu mai poate omul pleca niciunde ca se razbuna pisica. cry.gif cry.gif "Razbunarea pisicii" ph34r.gif
Sau este prost crescuta , rasfatata dunno.gif .
Daca nu-i vin mintile la cap va simti razbunarea pe pielea ei sad.gif .Ca nici sa-si faca treburile peste tot nu e OK.

Cine si-a luat animal de casa trebuia sa stie dinainte ca o asemenea 'activitate' necesita mult timp si multa atentie! Daca nu poate sta mereu cu ea, sau ma rog, daca e nevoit sa plece des de acasa... atunci sa ii gaseasca alt stapan. Stii cum e? aproape ca un copil. Inainte sa-l faci te gandesti bine daca ai timp si chef de el ca va fi prezent tot timpul si nu e numai o jucarie pe care o parasesti cateva zile daca te plictisesti, e un sufletel mad.gif .

Am patit la fel cu pisica mea, la un moment dat imi venea sa ii caut alt stapan ca nu mai puteam tine pasul cu energia ei (era tare jucausa si noaptea nu ne lasa sa dormim), dar o prietena mi-a atras atentia ca de buna voie si nesilita de nimeni am luat-o si ea n-are nici o vina si ca daca nu cumva intentionez sa fac asa si cand vor veni copiii tongue.gif tongue.gif . Si mi-am revenit brusc! rolleyes.gif

Poate ar fi bine sa-i caute alt stapan, totusi hh.gif .

Trimis de: simonsays pe 20 Apr 2005, 05:19 PM

Nushi, chiar esti mama ranitilor... spoton.gif din pacate esti putin pe langa; cand iei un animal de MILA sa nu moara pe strada, poate nu ii poti oferi toata ziua sa te joci cu el. nu ii poti gasi alt stapan din doua motive: ti-a fost sortit tie, altminteri il lasai acolo si murea, sau il lua altcineva; si al doilea este faptul ca te-ai atasat de el; tu ai putea sa iti dai copilul sa il creasca statul, daca ai munci pana tarziu ? aha... deci nu... smile.gif

Oiski, stiam poanta; din pacate.. nu e gluma... rofl.gif

Trimis de: Felina pe 20 Apr 2005, 06:02 PM

QUOTE (simonsays @ 20 Apr 2005, 06:19 PM)

cand iei un animal de MILA sa nu moara pe strada, poate nu ii poti oferi toata ziua sa te joci cu el.


Poate ca ai dreptate, dar nu sunt de acord cu urmarea... urmatoare ( tongue.gif ):

"Daca nu-i vin mintile la cap va simti razbunarea pe pielea ei .Ca nici sa-si faca treburile peste tot nu e OK. "

harhar.gif nonono.gif

Trimis de: Sushi pe 20 Apr 2005, 06:43 PM

QUOTE (Nushi @ 20 Apr 2005, 07:02 PM)

"Daca nu-i vin mintile la cap va simti razbunarea pe pielea ei .Ca nici sa-si faca treburile peste tot nu e OK. "

Poate-si ia Oiski un Dobermann si incearca sa vada daca cei doi se imprietenesc. Ma rog, ceva sanse sint!

Trimis de: simonsays pe 20 Apr 2005, 09:56 PM

Nushi, pai asa e in orice familie.. te mai caftesti, te mai impaci .. (bine, familie de nebuni, nu normala.. laugh.gif )

Planorista, daca ia dobi de pui, o sa il bata matza de il rupe; da si cand creste ala... devil.gif

Trimis de: Jazz pe 22 Apr 2005, 01:49 PM

Simonsays,
Eu am trei caini si un pisoi... Pisoiul e "boss"-ul casei. laugh.gif ohyeah.gif

Trimis de: contraste pe 22 Apr 2005, 04:38 PM

Boss-ul?
Si care este scarBOSS-ul ?

Trimis de: Jazz pe 22 Apr 2005, 07:07 PM

Contraste,

Ce e ala "scarBOSS"? blink.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 23 Apr 2005, 08:14 AM

Da chiar asa, ce este scarBoss ? Poate speria scarul asta motanul lu sefu ? Capat si o premie in cazul asta rolleyes.gif .
Si credeti ca un Doberman ar rezolva problema ? hmm.gif Sefu are ziua de nastere in mai evil.gif yeah.gif .

Trimis de: contraste pe 25 Apr 2005, 04:08 PM

Ti-a raspuns Oiski-Poiski !

Trimis de: Jazz pe 25 Apr 2005, 05:17 PM

Sigur.... rofl.gif rofl.gif
hh.gif Mi-a luat ceva timp!

Trimis de: Serenity pe 2 May 2005, 06:55 PM

Dragilor, fac din nou apel la sfatul vostru dar, de aceasta data, nu pentru ca as avea o problema cu motanul meu.. E vorba de Mişu, birmanezul celei mai bune prietene care in trei luni a ajuns sa arate in asa hal incat mi-au dat lacrimile atunci cand l-am vazut. De ce? Motivul principal ar fi acela ca nu mai e nimeni sa aiba grija de el.. Ea e la Timisoara 80% din timp iar restul familiei e in Portugalia.
Pe langa alte probleme, ceea ce ma ingrijoreaza pe mine e caderea completa a blanii pe anumite portiuni ale corpului.. Nu gasesc nici o alta explicatie decat ca bietul Mişu sufera de o boala destul de grava. Are cineva idee care-ar putea fi cauzele pierderii blanii? Poate fi din cauza alimentatiei neadecvate sau dupa cum am banuit si eu, e semnul unei boli?
Multumesc si raman datoare wink.gif


Trimis de: FM! pe 18 May 2005, 01:40 PM

Cel mai probabil e vorba de ectoparaziti (epizoari). Boala se raspandeste prin contact direct sau - in lipsa masurilor de igiena - prin contact cu obiecte contaminate, datorita introducerii oului de parazit etc. Parasesc gazda doar dupa moartea acestuia, sau in cazul suprapopularii. Uneori cativa paraziti pot cadea de pe corpul animalului infectat la o pieptanare, frecare etc. Acarienii Trixacarus caviae traiesc si se-nmultesc doar pe corp, in lipsa gazdei ei mor inainte de 3 saptamani, pana cand ouale care se afla sub piele, pot rezista independent o lunga perioada de timp.Ei traiesc sub pielea animalului infectat.

De obicei sunt prezenti la porcusorii de guineea dar si pisicile pot fi afectate de acestia sau chiar de alte tipuri de paraziti ai pielii.

Recomandarea e simpla si cere actiune imediata. Trebuie mers cu pisica la un cabinet veterinar pentru o diagnosticare corecta si un tratament adecvat.

Trimis de: Floridecamp pe 27 Jul 2006, 02:12 PM

Mi-ar putea spune cineva care este greutatea optimă pentru o pisică? Ştiu că diferă in fucţie de rasă , sex , varstă.Să dau si detaliile astea poate sunt de folos:
Are 8 anişori este fată din păcate pentru ea fată batrană . Mamăsa era birmaneză dar avea proprietari care stăteau la parter şi putea umbla toată ziua pe afară .Se inţelege că in condiţiile astea taicăsu a fost un maidanez.Are 4 kg si mereu mi se pare ca e slabă .
Va mulţumesc anticipat.

Trimis de: contraste pe 27 Jul 2006, 02:27 PM

Fii binevenita pe site Floridecamp[B]! mwah1.gif mwah1.gif mwah1.gif
Pisicuta ta are greutatea normala !

Trimis de: Floridecamp pe 27 Jul 2006, 02:39 PM

Mulţumesc pentru răspuns şi pentru urare!
Probabil tendinţa mea de a o vedea slabă e similară cu cea a mamelor care işi indoapă copiii pentru a-şi manifesta dragostea.

Trimis de: contraste pe 27 Jul 2006, 02:53 PM

Te cred şi te înţeleg perfect.
Am şi eu trei bucăţi de pisici siameze.

Trimis de: Serenity pe 19 May 2007, 11:46 AM

Floridecam, eu zic ca depinde si de constitutie. Al meu e motan si are 6 kilograme, de-abia il iau in brate, dar cand te uiti la el tot slabanog arata...

Trimis de: simonsays pe 4 Jun 2007, 07:23 PM

Vax. Greutatea optima este cand, dupa gratar, ramane ceva carne pe oase; deci nu-ti poti da seama decat la final. Cam are aceeasi tendinta ca toate lucrurile placute...

Trimis de: DyEnUkA 78.98 pe 14 Nov 2007, 01:21 PM

pai, stie cineva ceva despre viroza la pisici ? mie teama ca pisica va muri , si iam dat medicamente ... am dus-o la medic , dar sta ca si cum ar fi moarta ....... mai gafaie din cand in cand .. va rog! raspundetzi repede sad.gif

Trimis de: Mihai pe 15 Nov 2007, 04:02 PM

Bine ai venit la Han! han.gif

Medicul ce a spus?

Trimis de: Veritas pe 15 Nov 2007, 08:04 PM

Eu cu 6 pisici si 4 caini...cred ca deja ma pot numi menajerie....http://pets.webshots.com/album/553673769FrofqE

Avem di tati, si grase( 7 kg.) si motan slabanog si sclifosit, mari,mici si intermediare ohyeah.gif
4 potai, una de rasa restul adoptate.. rolleyes.gif

Cei 2 pisoi mici sunt de oferit spre adoptie( Luna si Piper, ii vedeti in album), dar numai daca li se ofera conditii bune( nu pe post de prinzatori de soareci in magazie blink.gif )

V

Trimis de: bdl pe 18 Nov 2007, 01:52 PM

QUOTE(Veritas @ 15 Nov 2007, 01:04 PM) *
Eu cu 6 pisici si 4 caini...cred ca deja ma pot numi menajerie....http://pets.webshots.com/album/553673769FrofqE

Niste pasarici nu ai?

Trimis de: Veritas pe 18 Nov 2007, 08:23 PM

QUOTE(bdl @ 18 Nov 2007, 01:52 PM) *
Niste pasarici nu ai?



Ba da...un stol intreg...in cap...

Trimis de: Veritas pe 23 Apr 2008, 04:41 PM

Ghidul inginerului despre pisici: http://video.yahoo.com/network/100284668?v=2369949&l=3774740

I-as aduce multe completari, ca material de studiu am!!!

Faza cu " cat yodlering" e tare, incercam si noi deseara:))))

Trimis de: Cla pe 9 Nov 2010, 02:47 AM

rofl.gif

Miau

Trimis de: Cla pe 4 Nov 2017, 12:49 PM

Pisica wub.gif

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)