Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Vedete si anti-Vedete _ Ce E Cu Maneaua Asta....

Trimis de: Keffr3n pe 8 Apr 2005, 06:54 PM

Să zicem că eu nu sunt romān[..cāteodată visez la asta]. Ajung la Otopeni, iau un taxi, mă īndrept spre oraş. In taxi, aud o voce suavă, care-şi plānge amaru'. Aflu că e Guţa a'lu' Peşte. Si că interpretează o "manea". "Could you repeat that?". "Manea, manca-ţ-aş. Iz laic yor cauntri miuzic...". Acum explicaţi-mi şi mie ce e cu genu asta de muzică atāt de cunoscut, si de ce e atāt de hulit de unii si adulat de alţii... Sau mai bine zis, aştept parerea voastră. (De exemplu, sa-i ardem pe rug!, să le cumparăm CD-urile!, sa-i....! )

Trimis de: Mrs. Rogers pe 9 Apr 2005, 06:17 AM

Cei care prind posturile tv sarbesti stiu ca si sarbii au manelele lor . Au si posturi tv pe care se dau aproape exclusiv manele. Poate nici nu-i atat de rau la noi. Poate asta e doar inceputul jamie.gif

Trimis de: jkd pe 9 Apr 2005, 02:30 PM

QUOTE
Sć zicem cć eu nu sunt romān[..cāteodatć visez la asta].

si eu ce concidentza!
deci...
maneaua, muzica furata de la greci turci sarbi sau bulgari...
versuri simple, majoritatea exprima realitati sociale...
visul romanului de a se imbogati peste noapte...
manelele au prins. la munte, la mare... in dunare in subsolul patriei...exprima mentalitetea mostra de balcanici.
am fost anul trecut in destule zone din tara si ...guta, copilul minue si altii au ajuns peste tot.
eu ascule orice de la "fur elize" pana la "ce perversa e lumea si rea" (btw piesa asta a lui guta este un hit a ramas ani de zile si o sa mai fie...) spre deosebire de coco geambo si alte piese de mult apuse...
asta e. ele exista. si vor mai exista indiferent cat se vor opune unii ca pruteanu' sau alti ... asa zisi intelectuali...

Trimis de: rebel pe 9 Apr 2005, 04:32 PM

Subiectul este deja discutat http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=435.

Trimis de: bdl pe 9 Apr 2005, 05:24 PM

btw piesa asta a lui guta este un hit a ramas ani de zile si o sa mai fie...)
Pe meleaguri mioritice...... si n-o sa treaca granita.... in schimb coco jambon s-a cintat putin da in multe tari....o mica mare diferenta.... wink.gif

Trimis de: OMU'BUN pe 9 Apr 2005, 06:49 PM

Nu sunt adeptul manelelor dar nici nu pot impune altora sa nu le asculte. Recunosc ca unele sunt la fel de patrunzatoare precum erau romantele candva. Au totusi ceva care par sa mearga la sufletul omului simplu, iar pentru asta nu stiu daca putem sa fim foarte drastici; gusturile nu se discuta! Dar cand aud manele de genul "Eu sunt mare mahar, am bani, am valoare, am femei si masini de lux..." adica "Dusmani-mi poata pica/ dar n-au valoarea mea/ Si toata viata lor/ nu calca-n urma mea!/ - imi piere cheful de manea. Recunosc ca linia melodica are ceva "valoare" dar mesajul e groaznic! (Ca sa nu mai spun de versurile fade!)

Trimis de: Michelle pe 9 Apr 2005, 10:54 PM

Chiar aşa, de ce ascultă tinerii noştri cu atīta patimă şi voluptate manele? Pentru că suntem un popor, asemenea multor altora, īnzestrat cu un puternic sentiment al dragostei? Practicată (cu un potenţial ce nu-i de lepădat), dar şi invocată. De ce se omoară ei după aceste cīntece de pseudo-dragoste, de origine orientală, cu melodie duioasă şi tărăgănată, după cum le descriu dicţionarele? De ce au īnlocuit europenii noştri tineri folclorul romānesc, atīt de divers pentru a satisface toate gusturile, cu melodiile acestea slujite de texte de-o imbecilitate perfectă? Suntem noi un popor care şi-a descoperit acum, īn post-tranziţie, originile orientale?
Īn căutarea unui răspuns, se naşte o primă īntrebare. Manelele nu sunt numai duioase şi tărăgănate, ele au devenit, īntre timp, şi prilej unor lamentări comode, ca să nu spun leneş al exhihării unor trăiri intens-caricatural aproape de limita leşinului. Adeseori, şi morţii, căci se ştie, īn manele se moare şi īnvie frecvent din dragoste. Şi se dansează. Focos. Din buric şi şolduri. Indiferent de sex. Un act mimat īn extazul muzicii.
Au, aşadar, tinerii noştri motive să topească după muzica aceasta produsă de băieţi minune, fermecători şi īncīntători, şi al asemenea adjective devenite (re)nume? Ce-i mīnă pe ei spre această adoraţie total definitivă şi necondiţionată?
Credem că, īn primul rīnd, incultura. Nu numai muzicală. Venind īn oraşe, īn anii industrializării forţate, īn special spre periferii scăldate de-o grea tristeţe, părinţii tinerilor de astăzi, un fel de ţărani transhumanţi īntre anotimpurile vieţii, calificaţi la locurile silniciei, au pierdut ce aveau bun de acasă, cīştigīnd şi transmiţīnd copiilor tot ce-i mai rău de la noul lor mediu de viaţă. Textele manelelor le vin acum tuturor ca o mănuşă. Expresiile licenţioase, debitate la uşa cīrciumii, asezonate măiestrit pe muzică, au devenit mai săţioase. Īţi lasă gura apă, nu alta. Noroc că cinzeaca-i pe-aproape.
Ar mai fi apoi sărăcia. Blocurile tip, existenţa īn mīzga ghetoului, cartierele acaparatoare cu toate promiscuităţile lor, duminicile la papuci şi capot la o tablă sau o sămīnţă, chefurile fără perdele, berea vrac īn sticle de plastic, rimează perfect cu orizontul īngust al manelei, cu răspunsul ei iute la dorinţele fierbinţi şi imediate. Tinerii celebrează valorile supreme ale acestei lumi: amorul liber, şmecheria profitoare, generozitatea unsuroasă, norocul chior, blestemul jucăuş, trădarea repetată, īnjurătura porcoasă.
Şi, īn fine, să numim şi un al treilea posibil motiv al iubirii leşinate pentru manele: disperarea. Poate că tīnărul se agaţă de manea ca să uite. Să iasă din (i)realitatea imediată. Poate īi sunt necesare amăgirile ei colorate. Un fel de film indian pentru alpiniştii posturilor cotidiene. Acadeaua īnfometaţilor de real. Maneaua e, poate, singura lor certitudine.
Să fie vorba despre, "crize vechi īn haine noi" aşa cum, cu mulţi ani īn urmă, Mircea Vulcănescu, un martir al intelectualităţii romāne, scria despre "tīnăra generaţie"? Cine să răspundă la această īntrebare, cīnd societatea romānească, bună de invocat pentru despovărărea conştiinţei, are alte treburi şi interese? Īntotdeauna presante. Şi capitale. Cīnd să mai aibă timp şi pentru tineri. Aşa īncīt, firesc, te īntrebi: este tineretul romān al secolului XXI acultural sau, mai degrabă, este īmpins, prin ignorare, īn zona fără orizont a ignoranţei?

Liviu Capsa-Luceafarul iulie 2004

Trimis de: Mrs. Rogers pe 11 Apr 2005, 05:47 AM

Liviu Capsa , asta de s-a chinuit sa scrie articolul, mai bine bea o bere sa se relaxeze ca prea e crispat . Trataeaza subiectul superficial si obtuz, si face niste metafore mai ceva ca un manelist de mana a doua :" Acadeaua īnfometaţilor de real" rofl.gif , "film indian pentru alpiniştii posturilor cotidiene" jamie.gif ," existenţa īn mīzga ghetoului" devil.gif , "exhihării unor trăiri intens-caricatural aproape de limita leşinului" hh.gif
Mai bine ascult o manea de prost gust dar vesela decat sa citesc ce debiteaza un mediocru , ca ma intristez , nu de alta ohyeah.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 11 Apr 2005, 05:57 AM

QUOTE (OMU'BUN @ 9 Apr 2005, 08:49 PM)
Au totusi ceva care par sa mearga la sufletul omului simplu, iar pentru asta nu stiu daca putem sa fim foarte drastici; gusturile nu se discuta!


Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .
E atat de simplu si clar . Linie melodica placuta, vesela , pe care se poate dansa si mesaj direct si care atinge majoritatea oamenilor .
Nu fac pledoaria manelelor , ci incerc sa explic fenomenul . Cine se mira de ce nu asculta toata lumea Mozart , are o problema de perceptie a lumii inconjuratoare .

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 08:30 AM

QUOTE (toxic @ 11 Apr 2005, 06:57 AM)Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .

Doar sarac cu duhul. spoton.gif

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 09:12 AM

Daca eu umblu cu pantalonii rupti, lumea zice ca sunt un jegos. Daca aceeasi pantaloni ar fi purtati de, sa zicem, Botezatu, s-ar naste o noua moda. Exact la fel se intampla si cu manelele. Daca ar fi cantate de Horia Moculescu sau Pruteanu, atunci precis ar fi vorba de cultura laugh.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 10:28 AM

Nu e adevarat. In cazul manelelor e vorba de mai mult. Lasand la o parte privirea superficiala a lui Toxic asupra articolului de mai devreme, e un mare adevar acolo, pe care ea, de la distanta probabil a uitat cum e sa il percepi.
Asadar, nu cine canta sau asculta manelele sunt prima problema, ci contextul socio-cultural in care ele iau amploare. Pentru ca nu le canta si nu le asculta doar tiganii, cei de la care au pornit, ci si foarte multi romani. Iar daca incerci o caracterizare generala a acestora, vei vedea (cu mici exceptii) ca e vorba despre cei care nu au atins nici macar un nivel de subcultura, care traiesc intr-un mediu social submediocru, in ciuda unor aparente care te pot face sa crezi altceva. Da, unii dintre ei sunt bine imbracati, curati, au masini ultimul racnet (pe unele asta le impresioneaza la culme spoton.gif ) si alte dotari din astea. La fel cum sunt unii jegosi, care traiesc de azi pe maine, la limita societatii. Astea doua categorii au, insa, in comun doua lucruri: intelectul foarte redus si placerea de a asculta manele. Din pacate, RO de azi e locuita in proportie de 70 la suta, indraznesc sa spun (e un procent estimat de mine, nu e luat din vreun studiu, pur si simplu se vede cu ochiul liber daca traiesti aici si daca mai cobori printre muritorii de rand) de astea doua specimene.


Trimis de: Michelle pe 11 Apr 2005, 10:39 AM

QUOTE
Daca eu umblu cu pantalonii rupti, lumea zice ca sunt un jegos. Daca aceeasi pantaloni ar fi purtati de, sa zicem, Botezatu, s-ar naste o noua moda. Exact la fel se intampla si cu manelele. Daca ar fi cantate de Horia Moculescu sau Pruteanu, atunci precis ar fi vorba de cultura


Adica tu zici ca singurul impediment ca aceste"productii culturale" sa devina creatii artistice de valoare il reprezinta numele si personalitatea cantaretului!? rofl.gif
Sau tot ce e "la moda" are si valoare ?Oare?


Ca sa nu mai zic ca Horica Moculescu si Domnia sa Pruteanu nu mai lanseaza mode din anii '70 ,nici macar in materie de cultura muzicala! Ai ales prost exemplele.Cauta unii mai tineri! tongue.gif

Trimis de: Cla pe 11 Apr 2005, 10:53 AM

Fiti bucurosi ca nu canta un Boygroup, format din Brad Pitt, Keanu Reeves si David Beckham manele... tongue.gif rofl.gif

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 11:11 AM

QUOTE
Adica tu zici ca singurul impediment ca aceste"productii culturale" sa devina creatii artistice de valoare il reprezinta numele si personalitatea cantaretului!?

Aceste "productii culturale", cum le spui tu, tongue.gif nu sunt facute pentru a ajunge niste creatii artistice, asa cum se intampla foarte des in muzica. Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine. Nu conteaza nivelul lor de inteligenta sau cultura. Important e ca se simt bine, la fel cum tu te simti bine cand asculti melodia ta preferata. Ce, conteaza daca e prima sau a doua in top sau cine o canta? Iti place tie si gata.

QUOTE
Sau tot ce e "la moda" are si valoare ?Oare?

Facand analogie cu moda, se pare ca multi judeca manelele dupa cei care le canta si le asculta.

Trimis de: denise pe 11 Apr 2005, 11:24 AM

QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 09:30 AM)
QUOTE (11 Apr 2005 @  06:57 AM)Correct ! Nu trebuie sa fii nici sarac , nici din ghetouri , nici ratat , nici imbecil sau handicapat ca sa iti placa muzica asta .

Doar sarac cu duhul. spoton.gif

Sau doar mai 'comod' intelectual. Manelele au, cum spuneau si altii, un mesaj simplu, sau mai bine zis simplist. Am avut cu cineva un dialog pe tema asta:

- manele reprezinta o muzica mai usor digerabila
- adica?
- adica se digera mai usor, nu necesita efort, e mai lejera
- aha, fie 'gata mestecata' fie 'a mai fost mancata o data' 6.gif

Serios vorbind - inteleg ca in anumite momente, de genul nunti, petreceri, 'la un pahar' etc. pot fi potrivite, sau daca e vorba de dansat. Inteleg ca fiecare e liber sa asculte ce vrea. Ce nu inteleg este de ce ma obliga pe mine sa ascult manele si mai ales de ce se tot incearca sa se demonstreze ca au valoare artistica? Poate au valoare comerciala, poate ca prind la un anumit segment social, e posibil ca si cei mai scortosi indivizi sa se fi zbantuit la un moment dat pe ritm de manea (de fapt, cum stiti, maneaua adevarata e altceva, dar asta e alt subiect), dar a include manele in categoria 'act cultural'... in fine.
Nu ma ingrijoreaza ca tinerii asculta manele- e varsta la care petrecerile constituie ocupatia de baza, iar in anumite medii manele = petrecere. In momentul in care vor auzi si altfel de muzica si cu siguranta cu varsta isi vor reorienta preferintele. Ma deranjeaza abundenta de manelisti la toate televiziunile (din fericire, parca mai rar in ultimul timp), prin toate publicatiile, de parca altceva nu s-ar mai canta pe la noi. Ma deranjeaza ca au statut de 'vedete', ca fac parte din "high-life", desi sunt plini de "agramaticalisme" ... De fapt mass-media isi are vina ei in propagarea acestei muzici, tot la ea se afla si solutia - daca televiziunile ar avea in vedere si altceva decat ratingul, ziarele si altceva decat tirajul, daca "asta se cere, asta dam" va inceta sa fie scuza universala dupa care se ascund producatorii (cati dintre ei or fi profesionisti adevarati?) situatia ar fi alta. Se poate da si "ce se cere" si se poate promova si altfel de muzica. Mie mi se pare ca asta se reuseste deja cu muzica de discoteca (vezi Impact, Class, din pacate si O-zone etc.) nu vad de ce nu ar merge si cu alte genuri, care chiar 'au valoare'. Important este sa existe mai multe posibilitati de alegere, promovarea sa fie adevarata, sa nu se urmareasca doar castigul imediat, ci si cel pe termen lung.

Trimis de: abis pe 11 Apr 2005, 11:27 AM

QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 12:11 PM)
Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine.

Imi imaginez cine sunt cei care se simt bine ascultand creatii ca http://www.vers.go.ro/liviuguta1.html:

QUOTE
Pe toate fetele cand le-apuca damblaua
Seara de seara tre' sa le cauti cu salteaua
Daca nu-i faci fetei placerile o data si-nca-o data
Tipa dezbracata pleaca si te lasa balta.
Dupa 4 zile si 4 nopti sa te vad daca mai poti
Sa te iau, sa-ti dau in dormitor si-apoi sa te duc la doctor
Stai fata mea, nu te speria, hai vino incoa
Stiu ca si tie iti place si trec pe la spate
[...]
Fetele sunt hoate, se fac ca sunt suparate
Nu se multumesc o data, vor de 4 ori pe noapte
Sa curga apele dupa tine, sa-i dai cat mai tare
Sa te stranga intre picioare, frate, sa-i dai unde-o doare.
Vino-ncoa sa-ti dau la rame sa-ti treaca de foame
Sa te fac sa tragi, sa-ti scot figurile din gat
Daca nici de data asta nu te satura baiatul
Jur ca diseara iti dau 'a-ha' pana cand se rupe patul.


blink.gif

Arta, nu gluma... Asta da valoare!

Trimis de: Cla pe 11 Apr 2005, 11:35 AM

Tradu-o in engleza, baga un ritm de hip-hop si sa vezi ce ravagii faci pe piata mondiala... ohyeah.gif

Trimis de: iniya pe 11 Apr 2005, 12:04 PM

manelele au priza pentru ca nu se recunoaste violenta in ea..aceeasi poveste si cu telenovelele..au prins..
..le poate canta oricine.. wink.gif ..trebuie sa le ascultam uneori fortat.. blink.gif asta e trist unsure.gif

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 12:13 PM

abis, Gica Pestrescu canta "Da-i spritzu' pan' la ziua, gal gal gal, gal gal gal...". Il acuzam ca indeamna la alcoolism? rolleyes.gif
Fiecare gen de muzica are extreme, dar a spune ca manelele, sau orice alt gen de muzica reprezinta o incultura, este, in opinia mea, o prejudecata.

Trimis de: abis pe 11 Apr 2005, 12:16 PM

Daca este o prejudecata, atunci ce reprezinta manelele? O forma de cultura cumva?

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 12:18 PM

Pai de ce e prejudecata? Textele sunt cretine, linia melodica e de bocet, cantaretii imbecili... Ok, merge una sau doua la un chef, intamplator, nu la alegerea mea laugh.gif , da' la a treia iti vine sa te sinucizi. In plus, nu inteleg de ce trebuie, la orice ora, sa urle cate o manea fie de afara din masina unuia, fie de la un alt apartament, iar eu sa fiu nevoita sa le suport. Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.

Si asa fac si in strainatate, de ii exaspereaza pe autohtoni. Nu romanii sunt cei care au un soc cultural cand merg in Occident, ci saracii autohtoni sufera un soc, cand ii vad pe ai nostri ca se stabilesc acolo cu tot cu proastele obiceiuri.

Trimis de: Felina pe 11 Apr 2005, 12:49 PM

QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:18 PM)

Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.


Nu pot fi de acord cu afirmatia citata.

Din cate stiu eu... mahalaua e 'nascuta' la oras, ca un cartier marginas tongue.gif .
Cei de la Cuca Macaii n-au prea auzit de manele, ca la Cuca Macaii nu e nici teve ca nu-i curent.

Cu partea deranjanta sunt de acord smile.gif .
Dar fenomenul e general. Nu avem legi care sa ne protejeze de poluatorii fonic ( tongue.gif ), sau daca avem, nu are cine sa le puna in aplicare. Noroc cu aia care au 'inventat' termopanele ohyeah.gif .

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 12:49 PM

QUOTE (abis)
Daca este o prejudecata, atunci ce reprezinta manelele? O forma de cultura cumva?

De ce trebuie sa fim extremisti? De ce trebuie sa vedem totul prin prisma culturii si a inculturii? De ce nu le putem vedea ca pe un gen oarecare de muzica?

QUOTE (nefertiti)
Textele sunt cretine, linia melodica e de bocet, cantaretii imbecili...

...parerea ta tongue.gif


QUOTE (nefertiti)
In plus, nu inteleg de ce trebuie, la orice ora, sa urle cate o manea fie de afara din masina unuia, fie de la un alt apartament, iar eu sa fiu nevoita sa le suport.

Aaaaa, asta e altceva! Astia te enerveaza chiar daca iti pun melodia ta preferata. sad.gif

Trimis de: Felina pe 11 Apr 2005, 12:54 PM

QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)

Astia te enerveaza chiar daca iti pun melodia ta preferata. sad.gif


Corect dom'le, corect! asta voiam sa zic si eu si-am ajuns la termopane tongue.gif .

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 12:55 PM

QUOTE (Nushi @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)
QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:18 PM)

Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.


Nu pot fi de acord cu afirmatia citata.

Din cate stiu eu... mahalaua e 'nascuta' la oras, ca un cartier marginas tongue.gif .
Cei de la Cuca Macaii n-au prea auzit de manele, ca la Cuca Macaii nu e nici teve ca nu-i curent.

Cu partea deranjanta sunt de acord smile.gif .
Dar fenomenul e general. Nu avem legi care sa ne protejeze de poluatorii fonic ( tongue.gif ), sau daca avem, nu are cine sa le puna in aplicare. Noroc cu aia care au 'inventat' termopanele ohyeah.gif .

Am zis comportament de mahala, adica unul caracteristic mahalalei. Adica, altfel spus, aia de vin de la Cuca Macaii se comporta la fel cu aia din mahalalele de la marginea oraselor tongue.gif laugh.gif .

Cat despre legi, le avem, da' nu e cine sa le aplice, ca militistii asculta si ei o manea prin statie, ca altfel se plictiseste la munca.

Concluzia mea: suntem un popor de cretini si pot sa treaca 'jdemii de generatii, ca tot nu o sa ne civilizam. spoton.gif

Trimis de: Felina pe 11 Apr 2005, 01:01 PM

QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 01:55 PM)

Concluzia mea: suntem un popor de cretini si pot sa treaca 'jdemii de generatii, ca tot nu o sa ne civilizam.  spoton.gif


Hei! Putin optimizm nu strica wink.gif .

Mah, ca popor avem multe 'bube', dar avem si calitati din alea bune tongue.gif . Suntem prietenosi maaaaaai, prietenosi rau. ceea ce nu pot spune despre occidentali, care este unsure.gif .

Asa ca, vorba lu' planorista, mai bine cultura cu manele in urechi decat cultura cu seringa'n vena de la paispe ani ca la occidentali (vezi germania, spania samd).

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 01:07 PM

Mah, basmele astea cu nu stiu ce calitati are romanu' io nu mai inghit, ca de zeci de ani le aud si mi s-au oprit in gat.

Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.

Trimis de: Felina pe 11 Apr 2005, 01:11 PM

QUOTE (abis @ 11 Apr 2005, 12:27 PM)
QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 12:11 PM)
Din contra, sunt facute pentru ca ascultatorii sa se simta bine.

Imi imaginez cine sunt cei care se simt bine ascultand creatii ca http://www.vers.go.ro/liviuguta1.html:
...
Arta, nu gluma... Asta da valoare!

Cat despre versuri asa 'dragalase' ce sa zic...

Gasesti mesaje asemanatoare si in alte genuri de muzica. Sa va amintesc de mafia cu vestita melodie s**i p*** si cu c*** si cu g***?

Sa va amintesc de dragutza care se 'arde in flacari'? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Dar de 'amor amor amooooooor, la tine-n dormitooooor'? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ca sa nu mai zic de Maria Ciobanu care are niste cantece tare deocheate in spectacole.

Cred ca ce ne deranjeaza pe unii la manelele astea e vocea nu tocmai romaneasca a interperetului.

Vulgaritatea si exhibitionismul n-au placut niciodata celor cu simturi fine mad.gif .

Trimis de: Felina pe 11 Apr 2005, 01:18 PM

QUOTE (nefertiti @ 11 Apr 2005, 02:07 PM)
Mah, basmele astea cu nu stiu ce calitati are romanu' io nu mai inghit, ca de zeci de ani le aud si mi s-au oprit in gat. 


Mah... tu nu esti romanca? Eu sunt romanca si mi-e drag asa, stiu ca romanii sunt departe la capitolul civilizatie, dar sunt convinsa ca peste patru generatii o sa se observe o mica schimbare laugh.gif laugh.gif laugh.gif .


QUOTE

Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.


Asta nu mai stiam... sad.gif .

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 01:21 PM

Ba da, sunt romanca, dar uneori mi-e rusine de asta hh.gif . Si iti spun sigur ca nici peste zece generatii nu se va schimba mare lucru, pentru ca vad cum evolueaza generatiile minune din ultimii ani.

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 02:35 PM

QUOTE (nefertiti)
Ba da, sunt romanca, dar uneori mi-e rusine de asta  . Si iti spun sigur ca nici peste zece generatii nu se va schimba mare lucru, pentru ca vad cum evolueaza generatiile minune din ultimii ani.

Risc sa fiu luat in suturi pentru offtopic, dar raman prost daca nu-i fac morala lu' Nefertiti tongue.gif
Deci...Nefertiti draga, a-ti fi rusine ca esti romanca, inseamna sa-ti renegi originea, deci si existenta. E la fel cum ti-ai renega parintii. O cura de 1-2 ani de zile in strainatate, te-ar vindeca si de cea mai mare ura fata de tara asta. Pacat ca gandesti asa. E o tara frumoasa. Ca e plina de imbecili, asta e, trebuie sa inveti sa-i ignori...

QUOTE (nefertiti)
Cat despre seringa-n vena, fa o plimbare prin mahalalili noastre si vezi ce fac aia de asculta manele.

Scorul e mare, in favoarea occidentului. Poate sa ti-o spuna oricine traieste acolo.

Trimis de: abis pe 11 Apr 2005, 02:42 PM

QUOTE (Zorro @ 11 Apr 2005, 01:49 PM)
De ce nu le putem vedea ca pe un gen oarecare de muzica?

Pai am zis eu ca nu e muzica? E muzica, dar o muzica infecta. Care nu face altceva decat sa imbacseasca creierul alora care-o asculta cu porcarii. Parerea mea!
QUOTE (Nushi)
Gasesti mesaje asemanatoare si in alte genuri de muzica. Sa va amintesc de mafia cu vestita melodie s**i p*** si cu c*** si cu g***?

Ai dreptate: gasesti stupizenii si in alte genuri muzicale, insa parca nu atatea cate gasesti la manelisti.
QUOTE
Ca sa nu mai zic de Maria Ciobanu care are niste cantece tare deocheate in spectacole.

Eu am auzit ca Irina Loghin avea, nu Maria Ciobanu. Dar poate gresesc...
QUOTE
Mah, ca popor avem multe 'bube', dar avem si calitati din alea bune

Parerea mea (off-topic, dar scurt): ca popor nu avem nici o "buba" si nici o calitate. Absolut niciuna. Suntem la fel ca oricare alta natie de pe planeta asta, nici mai buni, nici mai rai.

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 02:49 PM

QUOTE
Risc sa fiu luat in suturi pentru offtopic, dar raman prost daca nu-i fac morala lu' Nefertiti
Deci...Nefertiti draga, a-ti fi rusine ca esti romanca, inseamna sa-ti renegi originea, deci si existenta. E la fel cum ti-ai renega parintii. O cura de 1-2 ani de zile in strainatate, te-ar vindeca si de cea mai mare ura fata de tara asta. Pacat ca gandesti asa. E o tara frumoasa. Ca e plina de imbecili, asta e, trebuie sa inveti sa-i ignori...Nu esti primul care imi face morala pe tema asta. Dar nu sunt de acord cu renegat originea, existenta etc. etc. Nu au legatura una cu alta, decat in plan filosofic, daca vrei, iar daca vorbim de chestii practice mi se rupe de filosofie, scuza-mi expresia biggrin.gif . Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic. Da, e o tara frumoasa, pcata ca e locuita de romani. Si sa stii ca nu sunt printre cei care considera ca e mai bine si mai frumos, sublim chiar, in Occident. Nu, nici macar n-am plecat cand am avut ocazia, acu' cativa ani. Dar incep sa ma satur.

Trimis de: Ovidius pe 11 Apr 2005, 03:18 PM

QUOTE (nefertiti)
Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic.

Nefertiti draga, pune-ti mai multe sperante in tine insuti si nu astepta prea multe de la societate... Daca e sa iei societatea la bani marunti, nu cred ca vei gasi una perfecta.

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Apr 2005, 03:24 PM

Nu e vorba despre mine, pe mine ma 'rezolv' io laugh.gif , dar societatea nu o pot ignora in totalitate, pentru ca sunt nevoita sa traiesc in ea.

Trimis de: Cla pe 11 Apr 2005, 04:37 PM

Cu statement-ul pe care-l dau acum, mi-e teama ca o sa fiu offtopic de tot... hh.gif

Nefe, te cred pe cuvant ca te lovesti zi de zi de chestii care-ti stau in gat... sad.gif
Noi astia de "dincolo" vedem ce fain e cand suntem in concediu, dup-aia plecam "acasa" dry.gif
Despre ce-i "acasa" discutam pe altundeva, aici n-ar fi locul.
Pun pariu ca o sa trec si eu prin niste chestii unde aproape ca o sa-mi treaca pofta cand ma intorc... adica sa dau peste imbecili (ca exemplu)...
Da' nu-i nimic, sunt macar pregatit sufleteste si mintal, daca ati avea voi habar cu cat ma ajutati pe forumul asta... wink.gif flowers.gif

Si la noi sunt de-astia si nu putini... vorbesc o gerturca sau turcgermana, se plimba cu BMW seria 3 (tuned) si auzi cum curge zeama anatolica din boxele camuflate cu baticuri rofl.gif , la maxim... 50.gif
Just live and let die, so what... evil.gif

[ontopic]De unde vine denumirea de "manele"? Are ceva de-a face cu "belele"? dunno.gif
Intrebare: chiar ca le plac bulgarilor manelele? Nu cumva au ceva de-a face cu muzica turceasca si dansul buricului de-al lor, doar preluat si perfectionat de tigani? [/ontopic]


Trimis de: Keffr3n pe 12 Apr 2005, 09:56 PM

QUOTE
Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic.

Mdea... in concluzie, ćŗtia suntem noi romānii: unii dintre noi cred cć suntem josnici ŗi ne īndreptćm īn jos, unii cred cć suntem cei mai tari si mai tari. Sper cć mai sunt si unii care ne vad aŗa cum suntem. Adicć la fel ca toži ceilalži. 2 picioare, 2 maini... Nu suntem nici cei mai cei, aŗa cum ne place sć credem cānd e vreun campionat de gimnastica wink.gif nici o rasć damnatć, dupć cum ne prezinta stirile de la ora5. Pćrerea mea...

Trimis de: Mrs. Rogers pe 12 Apr 2005, 11:17 PM

Exact . Am avut si eu impresia ca se exagereaza cand se afirma cat suntem noi de destepti si cultivati in comparatie cu occidentalii si atunci cand e vorba despre manele. Manelele nu sunt nici pe departe un dezastru national si nu vom ajunge la coada de lemn din cauza lor , asa cum nici grecii sau alte popoare n-au ajuns asa din cauza asta. Au si grecii manelele lor si multi din cei ce nu "suporta " manelele asculta manele grecesti fara sa stie exact ce asculta . biggrin.gif

Trimis de: Cla pe 12 Apr 2005, 11:29 PM

Dupa cum unii nu inteleg ce prostii se latra cateodata pe engleza, da-i misto ca-i in Top Ten la MTV & stuff... spoton.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 12 Apr 2005, 11:32 PM

QUOTE (Cla @ 13 Apr 2005, 01:29 AM)
Dupa cum unii nu inteleg ce prostii se latra cateodata pe engleza, da-i misto ca-i in Top Ten la MTV & stuff... spoton.gif

Exact . BTW, mie fiul lui Iglesias , nu stiu exact cum il chema , mi se pare un foarte bun manelist rofl.gif

Trimis de: Cla pe 12 Apr 2005, 11:41 PM

Enrique, olé! spoton.gif Fiul lui Iglo Langnesias, dupa cum ii zicem noi, ca prea-i dulce... biggrin.gif

user posted imageuser posted image rofl.gif

Trimis de: OMU'BUN pe 13 Apr 2005, 01:20 AM

<<Pai de ce e prejudecata? Textele sunt cretine,>> sunt de acord, dar nu ma convingi! Texte cretine si MAI cretine gasesti si in alte genuri de muzica!<< linia melodica e de bocet,>> Nu e drept sa comentam un stil anume: Doinele sau romantele, cum erau? Dar cantecele tiganesti gen Gabi Lunca "Da mama cu biciu'n mine" cum erau? Mie imi placeau la vremea lor atunci cand eram la o nunta sau o petrecere oarecare <<cantaretii imbecili...,>> Aici avem o duzina nu numai in manele. Macar tiganii au o scuza ca n-au prea invatat carte, si-s saraci cu duhul de felul lor, dar ce te faci cu fitosii de romani? <<Ok, merge una sau doua la un chef, intamplator, nu la alegerea mea , da' la a treia iti vine sa te sinucizi.>> Nu, nu prea mai merge nici la mine nici la tine, acum. Ne irita si nu prea intelegem de ce plac celorlalti, dar am mai spus, gusturile nu se discuta! <<In plus, nu inteleg de ce trebuie, la orice ora, sa urle cate o manea fie de afara din masina unuia, fie de la un alt apartament, iar eu sa fiu nevoita sa le suport. Asta e comportamentul de mahala al celor veniti de la Cuca Macaii in orase.>> Nu cred ca sunt chiar de la tara (de la Cuca Macaii cu atat mai putin). Eu am cunoscut destui dintre ei. Cei care ascula cu boxele la maxim muzica vulgara cu m**e, si sex in direct de toate genurile, sunt jmekeri de la oras de o prostie periculoasa si dezarmanta. Cei care asculta manele cu texte mai mult decat proaste, dar cu mesaje tot legate de sex sau bani sunt in general "modesti" si nu-mi imaginez ca au citit in viata lor altfel de carti decat genul Sandei Brown. (daca au citit totusi?!?)
<< Si asa fac si in strainatate, de ii exaspereaza pe autohtoni. Nu romanii sunt cei care au un soc cultural cand merg in Occident, ci saracii autohtoni sufera un soc, cand ii vad pe ai nostri ca se stabilesc acolo cu tot cu proastele obiceiuri.>> Partial adevarat. Am avut conflicte atat cu romani cu care am impartit aceeasi casa la un moment dat, pentru sonorul prea tare la manele, dar si cu vecini africani care ma exasperau la 2 noaptea cu tobe si urlete de puteai sa juri ca esti in mijlocul tribului! Deci stai linistita ca nu suntem chiar in top!
<<Daca ma auzeai acum cativa ani buni, vreo 8-10, eram inca oarecum optimista in privinta acestei natii, inca mai credeam ca e posibil sa se schimbe ceva. Dar, atata timp cat vad ca nu mergem decat in jos, nu mai pot sa cred asta. Pana nu incep sa vad o cat de mica demonstratie in sensul asta, nu mai cred nimic. Da, e o tara frumoasa, pcata ca e locuita de romani.>>
Mda: la inceput, specific tineretii, optimismul care caracterizeaza varsta. Acum esti la varsta lehamitei cand ti se pare ca nimic nu merge in directie buna si ca oricum nu se mai poate face nimic. Mai tarziu o sa intelegi ca NOI TOTI suntem romani, iar luati separat, oricare dintre acei indivizi de care tu te rusinezi, ajunsi intr-o lume civilizata se va confunda foarte usor cu ea si se va adapta fara nici un fel de probleme. Tu esti cea care nu tolerezi aici, pe forum; in viata n-o sa iei pe nimeni de guler fiindca scuipa pe strada, fiindca te sfideaza luandu-ti-o inainte la o coada, fiindca "are pile" iar tu nu, etc, etc... Societatea suntem noi, si o avem asa cum o toleram, in care ne complacem si dupa a carei reguli jucam noi insine, sau cei foarte apropiati noua, dar care nu ni se par ca fac lucruri chiar atat de reprobabile...
Manelele sunt un curent trecator, dar inca in mare voga. Unii prefera compromisul, tradandu-si stilul si popularitatea intr-un domeniu unde-au devenit foarte cunoscuti, nu fiindca le place maneaua, ci fiindca vechiul stil nu prea mai are cautare, iar ei vor sa castige totusi ceva; onoarea trece prin... stomac!!!
Am un exemplu destul de recent in mintea mea, care aparent nu are nici o legatura cu maneaua. Intr-o emisiune televizata (mi se pare la "Serginio") Maria Dragomiroiu era dezamagita de faptul ca sunt preferate alte femei pentru reclama la sampon, iar pe ea n-o cauta nimeni. Parerea mea este ca atunci cand taranii vor incepe sa cumpere mai mult sampon decat orasenii, atunci cu siguranta ea va fi cea aleasa! Este un adevar de care nu prea dorim sa tinem cont cand e vorba de noi insine! Degeaba ne mandrim ca suntem romani, daca imaginea Romaniei in exterior e perceputa altfel de cum vedem noi!

Trimis de: Mrs. Rogers pe 13 Apr 2005, 02:19 AM

Vara trecuta am fost de Sf . Maria la sarbatoarea romneasca unde am fript mici , friptane si alte bunataturi, am asculat muzica populara cantata de o solista din Canada ( nu-i retin numele) . Cand tipa a obosit , au pus un DJ care ne-a pus muzica romaneasca inclusiv manele . Nimeni nu a facut nici infarct , nu si-a nici taiat venele si nici n-au cerut un Ray Charles la D.J ci dimpotriva . Era chiar un grup de tineri care spre surprinderea mea dansau foarte bine dansuri populare ( probabil ca luau cursuri) si care au incins niste dansuri foarte faine .Ne-am simtit excelent si va spun ca toti romanii din Canada , de la mic la mare are o facultate ( nu puteai emigra fara), nu traiesc nici in saracie , nici in obscuritate . Deci argumentele cu oamenii din ghetouri , poate e valabil la manelele de genul " 898989 mi-am luat gagica noua" rofl.gif , dar nici astea nu-s de lepadat ca le spunem ca bancuri jamie.gif spoton.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Apr 2005, 08:23 AM

QUOTE
Acum esti la varsta lehamitei cand ti se pare ca nimic nu merge in directie buna si ca oricum nu se mai poate face nimic. Mai tarziu o sa intelegi ca NOI TOTI suntem romani, iar luati separat, oricare dintre acei indivizi de care tu te rusinezi, ajunsi intr-o lume civilizata se va confunda foarte usor cu ea si se va adapta fara nici un fel de probleme.


Te inseli, nu e vorba de varsta lehamitei, pur si simplu sunt realista, iar lehamitea e data de ce vad in jurul meu. Si vad destule ohyeah.gif . Si indivizii aia de care eu ma rusinez nu se confunda niciodata cu lumea civilizata cand ajung in ea. Exista altii, exceptiile mai exact, care fac asta, nu aia la care ma gandesc eu.
Iar manelele nu sunt o moda, nici macar trecatoare, eu tin minte ca imi faceau oroare cand le auzeam deja la inceputul anilor '80, cand eram mica. Si nu pentru ca as fi ipocrita, ca n-am crescut doar cu clasici sau ceva de genul asta.
Iar tu, Omu'Bun, spuneai la un moment dat ca aia de asculta manelele cu boxele la maximum nu sunt de la Cuca Macaii. Nu, poate ca ei nu, dar parintii si bunicii lor, da. Aia i-au crescut aici in dulcele stil mioritic, de pe pasunea de unde au venit.

Iar daca pe tine sau pe Toxic va distreaza versurile si ritmul, n-aveti decat, vorba ta, gusturile nu se discuta spoton.gif . Insa, cand nu traiesti aici - ca si voi doi - nu poti sa faci o apreciere corecta, pentru ca nu ati fost aici in ultimii ani, cand maneaua si adeptii ei au devenit omniprezenti si mai mult decat deranjanti. Ba mai mult, riscul este ca devin un model pentru tot mai multe persoane. E usor sa comentezi de la distanta si sa te bucuri ca mai auzi 'muzica romaneasca', dar daca ai trai cu ele langa tine zilnic, ai doar doua optiuni: ori te exaspereaza, ori iti plac.

Trimis de: Eclectic pe 13 Apr 2005, 08:28 AM

QUOTE
E usor sa comentezi de la distanta si sa te bucuri ca mai auzi 'muzica romaneasca', dar daca ai trai cu ele langa tine zilnic, ai doar doua optiuni: ori te exaspereaza, ori iti plac.


Sau te lasa rece. thumb_yello.gif

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 08:38 AM

Topicul asta se pare ca e o buna ocazie de-a exersa tehnica de-a fi "avocatul diavolului" ... tongue.gif

Pe mine m-a amuzat mereu tendinta multora din cei care se vaita ca romanii nu se occidentalizeaza suficient de repede, ca sunt balcanici cu tendinte orientale s.a.m.d. de a face pe avocatul unei (sub)muzici care nici macar balcanica nu poti sa zici ca e. biggrin.gif biggrin.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Apr 2005, 08:38 AM

Cred ca deja le auzi in prea multe locuri si prea tare ca sa te lase rece. Poate la tine functioneaza, dar nu la altii. thumb_yello.gif

Trimis de: Ovidius pe 13 Apr 2005, 09:11 AM

QUOTE (nefertiti)
Cred ca deja le auzi in prea multe locuri si prea tare ca sa te lase rece. Poate la tine functioneaza, dar nu la altii.

Trebuie, sa inveti sa te lase rece, altfel faci ulcer. sad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Apr 2005, 09:13 AM

laugh.gif Nu cred ca fac, am scapat pana acum, o sa scap si de acu' inainte, desi vad ca indiferenta e solutia universala in RO. thumb_yello.gif

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 09:52 AM

QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2005, 10:13 AM)
laugh.gif Nu cred ca fac, am scapat pana acum, o sa scap si de acu' inainte, desi vad ca indiferenta e solutia universala in RO. thumb_yello.gif

Si mie mi se pare ciudat sa recomanzi "indiferenta" ca solutie ... rolleyes.gif

Si nu stiu de ce - dar il suspectez pe cel care a indicat o asa "solutie" ca e un pic ( bine ! ) ipocrit la faza asta. tongue.gif

Trimis de: denise pe 13 Apr 2005, 10:00 AM

Chiar indiferenta nu pot fi daca urla din difuzoare prin toate pietele. In rest - e subcultura si o asculta exact cei carora li se potriveste (caci una e sa dansezi o manea la o nunta- de gustibus... - si alta e sa asculti non-stop si sa o decretezi tezaur national). Si nici nu are legatura cu maneaua originala (cea care se canta si prin Dobrogea noastra) ci este o copie jalnica - nici turceasca, nici romaneasca nici tiganeasca - pentru ca nu am nimic impotriva muzicii lautaresti (romaneasca, tiganeasca..) Asta consider eu muzica 'de nunta'. Pe cand maneaua ... sa fie la ei ...

Trimis de: Eclectic pe 13 Apr 2005, 10:27 AM

QUOTE
Si mie mi se pare ciudat sa recomanzi "indiferenta" ca solutie ... 


N-am recomandat-o. Am prezentat-o. N-am zis nici ca e buna, nici ca e rea.

QUOTE
Si nu stiu de ce - dar il suspectez pe cel care a indicat o asa "solutie" ca e un pic ( bine ! ) ipocrit la faza asta.


Eh, macar nu la mai multe, ca altii. mwah1.gif

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 11:08 AM

QUOTE (Barrie @ 13 Apr 2005, 11:27 AM)
QUOTE
Si nu stiu de ce - dar il suspectez pe cel care a indicat o asa "solutie" ca e un pic ( bine ! ) ipocrit la faza asta.


Eh, macar nu la mai multe, ca altii. mwah1.gif

Ohhh - lasati-ma ... tongue.gif
Care e aia altii ? Desi na ... nu e asta sectiunea de birfe forumistice ... laugh.gif laugh.gif

Cel mai ciudat, dincolo, de muzica in sine cred ca e totusi ... opulenta si comportamentul "cintaretilor". rolleyes.gif As fi curios de ex. cum arata declaratia de venit pe anul ... 2003 ( de ex. ) a unei vedete maneliste de top. wink.gif

Trimis de: Eclectic pe 13 Apr 2005, 11:10 AM

QUOTE
As fi curios de ex. cum arata declaratia de venit pe anul ... 2003 ( de ex. ) a unei vedete maneliste de top. 


Pai e simplu... "Sunt sarac, manca-t-as, am doar una-patru masini si o casa cu trei apartamente in camera." rofl.gif

Trimis de: denise pe 13 Apr 2005, 11:15 AM

De fapt cred ca ati atins esenta - cata vreme maneaua va fi o masina de fabricat bani o sa reziste. O sa treaca si moda asta ... Si atunci cei mai inversunati anti-manelisti vor fi cei care o apara acum. unsure.gif Numai de nu ar aparea ceva si mai gretos ...

Trimis de: Felina pe 13 Apr 2005, 11:28 AM

QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2005, 09:23 AM)
Nu, poate ca ei nu, dar parintii si bunicii lor, da. Aia i-au crescut aici in dulcele stil mioritic, de pe pasunea de unde au venit.

Hehe, toti ne tragem din Badea Cartan laugh.gif

Trimis de: abis pe 13 Apr 2005, 11:42 AM

QUOTE (denise @ 13 Apr 2005, 12:15 PM)
O sa treaca si moda asta ... Si atunci cei mai inversunati anti-manelisti vor fi cei care o apara acum. unsure.gif Numai de nu ar aparea ceva si mai gretos ...

De trecut, sigur o sa treaca, la un moment dat. Ca tot ce ajunge la moda. Cat despre apararea ei, nu fii asa de sigura...

Iar ca in locul ei va apare ceva cel putin la fel de gretos, din pacate este aproape o certitudine...

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 01:08 PM

QUOTE (denise @ 13 Apr 2005, 12:15 PM)
De fapt cred ca ati atins esenta - cata vreme maneaua va fi o masina de fabricat bani o sa reziste.

Pai tocmai, ca esenta problemei cred ca e nu ca manelele sunt o "masina de fabricat" bani, cit un loc unde se ruleaza ( foarte ) multi bani negri ... devil.gif

P.S. : Ma refeream la declaratia de venit, nu la cea de avere - care ( inca ) nu e obligatorie decit pt. demnitari. wink.gif

Trimis de: abis pe 13 Apr 2005, 01:48 PM

Mai degraba cred ca problema este alta: manele = muzica proasta.

Bani negri se pot rula si in alte genuri muzicale.

Trimis de: Ovidius pe 13 Apr 2005, 01:59 PM

QUOTE (nefertiti)
Nu cred ca fac, am scapat pana acum, o sa scap si de acu' inainte, desi vad ca indiferenta e solutia universala in RO.

QUOTE (MIA)
Si mie mi se pare ciudat sa recomanzi "indiferenta" ca solutie ... 

Indiferenta nu e o solutie universala, ci efectiv trebuie sa stii cand sa o aplici. Unul din cazuri, e asta cu manelele...

QUOTE (denise)
Si atunci cei mai inversunati anti-manelisti vor fi cei care o apara acum.

Nu stiu daca te referi la mine sau nu, dar oricum, vreau sa spun ca nu apar maneaua ci sunt impotriva prejudecatilor de genul: muzica aia e infecta, pentru ca o asculta toti imbecilii. Sau, cei care asculta muzica de genul X sunt niste inculti. Apoi asa cum spunea si Omu'Bun, gusturile nu se discuta. Si crede-ma ca nici mie nu-mi place cand vecinul da drumul la boxe la maxim sau cand merg la un chef sau o nunta si DJ-ul baga acelasi stil de muzica, fie ca sunt manele, muzica latino sau muzica italiana.

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 02:18 PM

QUOTE (abis @ 13 Apr 2005, 02:48 PM)
Mai degraba cred ca problema este alta: manele = muzica proasta.

Bani negri se pot rula si in alte genuri muzicale.

Se pot fireste, dar de ce am impresia ca eviti ca discutia sa ia in calcul si alte aspecte ? rolleyes.gif

Imi amintesc de un mai multe interviuri cu cintaretii din alte genuri muzicale ( si ele foarte populare si la moda ) si aia mai vorbeau si de rate la masina, la casa s.a.m.d. La modul general - nu afisau acceasi opulenta. De ce oare ? hmm.gif

Trimis de: denise pe 13 Apr 2005, 02:42 PM

@ zorro - nu la tine ma refeream, stai linistit .
Nu poti nega insa ca nu doar se apara, ci chiar se promoveaza. Si nu pentru ca e muzica buna ci pentru ca aduce bani. Ori apelativele de genul "minune' , 'fantasticul', 'fermecatorul' etc. ...eh, nu mai zic. Dar culmea a fost atinsa cand se razboiau 'regi manelelor' prin toata mass-media.
O sa apara alt gen de muzica ce va aduce bani - si il vor promova numai pe acela - aceleasi persoane care acum sustin manelele. Cam asta era ideea.

PS. Si nu e 'muzica infecta pentru ca o asculta imbecilii', cum spui tu, ci e infecta pur si simplu. cool.gif

Trimis de: MIA pe 13 Apr 2005, 03:00 PM

QUOTE (denise @ 13 Apr 2005, 03:42 PM)
Si nu pentru ca e muzica buna ci pentru ca aduce bani.

Eu tocmai pe asta insist. smile.gif

Ca nu aduce bani ca muzica. De fapt cred ca nici un gen muzical nu prea "aduce bani" in Romania - si asa ( preponderent ) si datorita faptului ca piratarea e la cote uriase si incasarile din vinzari sunt relativ mici. wink.gif
O alta sursa de bani ar mai fi concertele - dar aici problemul e ca de foarte multe ori mega-concertele anuntate cu manelisti ( si nu numai tongue.gif ) sunt tepe de tepe. Iar la concertele sponsorizate de primarii, companii etc. ... totusi manelele sunt oarecum evitate ( ceea ce fireste deschide calea spre o noua discutie de un sublim suprarealism privind discriminarea feroce la care e supus acest gen muzical ... rofl.gif rofl.gif ).

Ar mai fi o sursa majora de bani in cazul manelistilor ( ca persoane ! ), caci de-aia am pus intrebarea de mai sus ... wink.gif

Trimis de: abis pe 13 Apr 2005, 03:13 PM

QUOTE (MIA @ 13 Apr 2005, 03:18 PM)
de ce am impresia ca eviti ca discutia sa ia in calcul si alte aspecte ?

Nu te pot opri sa discuti despre evaziunea fiscala in cazul manelistilor. Si nici daca as putea nu as face-o.

Pe mine ma streseaza manelele (ca si alte genuri de muzica). Despre asta pot sa vorbesc. Despre impozitele pe care le platesc sau nu, nu am informatii, deci nu pot spune nimic.

Trimis de: denise pe 13 Apr 2005, 05:05 PM

Nici eu nu pot spune daca aduc bani sau spala bani - pot presupune- dar acesta ar fi un motiv in plus pentru...asanare.

Trimis de: Mrs. Rogers pe 14 Apr 2005, 12:39 AM

QUOTE (nefertiti @ 13 Apr 2005, 10:23 AM)
Iar tu, Omu'Bun, spuneai la un moment dat ca aia de asculta manelele cu boxele la maximum nu sunt de la Cuca Macaii. Nu, poate ca ei nu, dar parintii si bunicii lor, da. Aia i-au crescut aici in dulcele stil mioritic, de pe pasunea de unde au venit.


Nefertiti, poate te tragi tu din vita nobila , dar 99% din populatia globului din tarani se trage . Si nu are importanta daca parintii tai sunt de la tara sau dintr-un mediu urban , ci ce fel de om esti si ce fel de capacitati sociale si intelectuale ai . Parintii socrului meu se trag din cel mai prapadit satuc posibil si poate ca nici nu exagerez cand spun ca si in satul ala , ei erau cei mai saraci . N-as vrea sa-ti spun ce om realizat si deosebit e socrul meu . smile.gif

QUOTE
. Insa, cand nu traiesti aici - ca si voi doi - nu poti sa faci o apreciere corecta, pentru ca nu ati fost aici in ultimii ani, cand maneaua si adeptii ei au devenit omniprezenti si mai mult decat deranjanti. Ba mai mult, riscul este ca devin un model pentru tot mai multe persoane. E usor sa comentezi de la distanta si sa te bucuri ca mai auzi 'muzica romaneasca', dar daca ai trai cu ele langa tine zilnic, ai doar doua optiuni: ori te exaspereaza, ori iti plac.


Aici probabil ca ai dreptate. Nu ma izbesc de manele la tot pasul . Dar vara asta merg in Ro si vreau sa-ti spun ca de abia astept sa-mi iasa manele pe nas si sa vin aici spasita sa-ti dau dreptate . Insa nu cred ca va fi asa . Vom trai si vom vedea biggrin.gif

Trimis de: OMU'BUN pe 14 Apr 2005, 01:25 AM

Apropos, de "Cuca Macaii"... Am copilarit la tara, iar de la 15 ani am tot colindat, prin Bucuresti pana la 19, apoi la Timisoara pana pe la 27... Nu mi-a fost niciodata rusine de obarsia mea, desi aveam oroare de o parte dintre moldoveni ( cei care umblau in gasti si ne faceau de ras). Totusi mi-as fi dorit sa ofer pustilor mei copilaria pe care-am trait-o eu la tara: iernile cu derdelus, primaverile cu ciresi copti, verile cu fotbal, apoi mai tarziu vacantele cu prietenii si mai ales prima dragoste in crang, departe de priviri indiscrete si zgomotul orasului... Cei de la oras nu pot intelege si nu cred ca realizeaza ce-au pierdut. Nu-mi plac manelele, nu pentru ca m-am... orasenizat. Nu-mi plac pur si simplu. Dar nici rokul urlat nu-mi place si mai sunt destule alte genuri pe care eu nu le consider muzica! Din pacate (sau poate din fericire) nu ma consider nici pe departe critic de muzica si nu am nici o problema cu cei care accepta totusi acele genuri, atat timp cat eu nu am de suferit de pe urma lor. Eu ascult muzica ce-mi place - pentru mine! Ei s-o asculte pentru ei!

Trimis de: Mrs. Rogers pe 14 Apr 2005, 01:37 AM

Viata la tara rules biggrin.gif

Trimis de: bdl pe 14 Apr 2005, 03:15 AM

Eu am copilarit la oras.....si m-am dat si pe derdelus, am mincat si cirese (din curtile altora, dar asta era tot farmecul), am jucat si fotbal toata vara, si capra, si ;apte gros, si turca.....in schimb aveam wc-ul in casa, nu in fundul curtii.... rofl.gif si nu ma bizzziiau mustele ..... wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Apr 2005, 11:29 AM

Toxic, iar interpretezi totul numai cum iti convine tie. Nu e vorba de originile oamenilor, ci de comportamentul lor (desi uneori astea se leaga), iar mare parte dintre cei care vin de la metaforica, Cuca a Macaii biggrin.gif se comporta ca niste salbatici si tot astia sunt ascultatorii dedicati ai manelelor. Nu generalizez si nu spun ca toti sunt asa, dar un procent foarte mare, da. Si eu am crescut la tara, nu sunt de vita nobila, dar cel putin in satele alea din Ardealul pe care il stiu eu maneaua nu e chiar 'religie'.

Iar daca marea ta dorinta legat de RO e sa vii aici ca sa asculti manele la greu, asta e, sa fie placerea ta. Nu inteleg, insa, de ce tu militezi pentru raspandirea manelelor aici, atata timp cat traiesti in alta parte? Asta e sora cu abureala legata de tiganii 'discriminati'. Tine-o tot asa. spoton.gif

Trimis de: MIA pe 14 Apr 2005, 12:02 PM

QUOTE (nefertiti @ 14 Apr 2005, 12:29 PM)
Toxic, iar interpretezi totul numai cum iti convine tie.{...}
Nu inteleg, insa, de ce tu militezi pentru raspandirea manelelor aici, atata timp cat traiesti in alta parte?

Te mira fazele astea la toxiculina ? tongue.gif Da' sincer acuma ... wink.gif

Oricum - o chestie ce nu mi se pare corecta, desi e repetata destul de frecvent ca lait-motiv ( ca si cum o minciuna spusa des devine adevar ... devil.gif ).
Cum adica ... "manelele sunt o muzica de ghetto" ?? blink.gif
Pai eu ma indoiesc ca aia din "ghetourili Romaniei" au mertan si se plimba cu el asa ... "sa moara dusmanii da ciuda" sau "f... ce muiere au chef, ca-s barosani" !! tongue.gif

Eu mai degraba as zice manelele sunt o combinatie dintre muzica de futai si ode de laude compuse la adresa/platite de liderii interlopi ( a se vedea celebra manea "Eu sunt Leo Barosanu' ... " ). Ma mira cum poate cineva cauta scuze/justifica la acesta forme de adevarat "cult al personalitatii" mad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Apr 2005, 12:09 PM

Nuu, legat de Toxic m-am cam lamurit demult, da' am fost fraiera ca mi-am mai racit gura laugh.gif . Oricum, e ultima mea postare aici, ca nu imi fac un scop in viata sa conving pe unii de faptul ca civilizarea chiar e necesara in RO. ohyeah.gif

Trimis de: Felina pe 14 Apr 2005, 12:58 PM

QUOTE (bdl @ 14 Apr 2005, 04:15 AM)
Eu am copilarit la oras.....si m-am dat si pe derdelus, am mincat si cirese (din curtile altora, dar asta era tot farmecul), am jucat si fotbal toata vara, si capra, si ;apte gros, si turca.....in schimb aveam wc-ul in casa, nu in fundul curtii.... rofl.gif si nu ma bizzziiau mustele ..... wink.gif

Si ce legatura are bazaitul mustelor cu manelele? Sau wc-ul in fundul curtii? ele determina inclinatia spre ascultat/creat manele? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Trimis de: bdl pe 14 Apr 2005, 10:08 PM

Are aceiasi legatura ca si fraza asta...
Cei de la oras nu pot intelege si nu cred ca realizeaza ce-au pierdut

Trimis de: OMU'BUN pe 14 Apr 2005, 10:49 PM

QUOTE
.....in schimb aveam wc-ul in casa, nu in fundul curtii.... rofl.gif   si nu ma bizzziiau mustele .....

Ti-am mai spus eu ca tu razi de unu' singur (stii tu ca ...cine!... wink.gif ) dar se pare ca tre' sa ma repet ca intelegi greu! La mine la tara se facea si limba romana spre deosebire de orasul din care te tragi tu! Crezi ca e atat de important unde ai WC-ul? Ce-i de ras in treaba asta?
Te-ai dat pe dersdelus? Cam cati metri? Cred ca e o mare diferenta sa ajungi de sus jos in cateva secunde, sau sa mergi cu indemanare peste 30 de minute continuu, dintr-o parte in alta a satului.
Ai fost la cirese la furat? Uneori si eu din teribilism, dar gradina parintilor mei imi oferea tot ce-si putea dori un copil, de primavara devreme si pana toamna tarziu, fiindca nu era vorba de o gradina de 250mp, ci de 2500mp... E o mica diferenta!
Ai jucat fotbal? Te cred pe cuvant. Doar ca dupa fotbal intram in vie si ne indopam cu struguri, sau pur si simplu priveam apusul de soare intr-un decor pe care nu-l gasesti la oras.
Cand nu ai un copil nu poti intelege cu adevarat notiunea de parinte. Eu imi privesc copii care traiesc la oras, ingraditi de foarte multe limite... Cand ii duc la tara nu se mai satura de zbenguieli, iar seara cad franti... Nu cred ca ei, la varsta lor inteleg ce pierd. Dar eu care-i privesc, simt cum stau lucrurile!

De fapt vorbeam de manele. Mie tot nu-mi plac. "Si ce daca?" va spune toxic - sa zicem? Ii pasa cuiva daca eu cant la chitara, sau in corul bisericii? Nu cred ca ar trebui sa-i pese!

Trimis de: Mrs. Rogers pe 15 Apr 2005, 02:42 AM

QUOTE
De fapt vorbeam de manele. Mie tot nu-mi plac. "Si ce daca?" va spune toxic - sa zicem? Ii pasa cuiva daca eu cant la chitara, sau in corul bisericii? Nu cred ca ar trebui sa-i pese!


Perfect de acord . Negrii cu lanturi de 3 kg care sunt la tv si radio nostop mi-s simpatici ? Asta e civilizatie , e cultura? Guta cu bretonul lui le da clasa rofl.gif rofl.gif Donald Trump cu freza lui e stilat? daca ati vedea ce casa de prost gust are devil.gif Si ce-am sa fac eu acum ?

Trimis de: axel pe 15 Apr 2005, 03:43 AM

QUOTE (toxic @ 15 Apr 2005, 04:42 AM)
Donald Trump cu freza lui e stilat? daca ati vedea ce casa de prost gust are devil.gif

Dar cu ce gagici misto umbla...

Trimis de: Antont pe 15 Apr 2005, 09:43 AM

Hai sa va zic cum sta treaba tongue.gif . Nu are sens sa incercati sa justificati manelele aducind in discutie viata la tara/obiceiurile taranului roman autentic. Dejectiile "muzicale" numite manele nu au nici o legatura cu traditiile populare, muzica populara, etc. E vorba doar de niste stupizenii provenite din mahala (nu confundati satul cu mahalaua), rigiite in general de "oameni" a caror existenta se rezuma la "dusmani, parai, mertzan, femei, pirnaie, of viata mea" si alte imbecilitati de genu' . Baietii de la Parazitii au sintetizat perfect portretul tipului uman creionat mai sus in urmatoarele versuri: "Dedic aceasta melodie acelui tip de Casanova/Ce'nvirte volanu' de Renault pe Dacia Nova/Alarma! Redevin rational/Taranul de oras e cel mai prost animal!" spoton.gif ...

Pese:
Vreti Europa, civilizatie, rafinament, bun-simt si chestii de genu', da' continuati sa va extaziati la alde Gutza, Salam si mai stiu io ce. M-as tavali pe jos de ris da' nu pot ca ma deranjeaza stomacu' jamie.gif ...

Trimis de: Felina pe 15 Apr 2005, 12:07 PM

QUOTE (Ghost @ 15 Apr 2005, 10:43 AM)
Baietii de la Parazitii au sintetizat perfect portretul tipului uman creionat mai sus in urmatoarele versuri: "Dedic aceasta melodie acelui tip de Casanova/Ce'nvirte volanu' de Renault pe Dacia Nova/Alarma! Redevin rational/Taranul de oras e cel mai prost animal!" spoton.gif ...

Parazitii asta nu's paraziti dejaba tongue.gif , stiu ei ce stiu.

Trimis de: Eclectic pe 15 Apr 2005, 12:17 PM

http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=2652&view=findpost&p=303329

Trimis de: Felina pe 15 Apr 2005, 02:36 PM

Chestiunile astea cu greselile gramaticale... sunt chiar asa importante?
Hai, fiti mai toleranti si scuze de offtopic. mwah1.gif

Trimis de: Ovidius pe 15 Apr 2005, 04:24 PM

Barrie, ai tu ce ai cu unii forumisti. Te incanta chiar asa de mult chestiile astea? sad.gif

Trimis de: Cla pe 15 Apr 2005, 05:11 PM

Chiar ca... adica Barrie = Vornicum reloaded?? blink.gif

Am primit de la frate-meu un CD plin cu manele, o sa-l ascult evil.gif
O sa vad (sau sa ascult) despre ce-i vorba... spoton.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 16 Apr 2005, 01:09 AM

Astept parerea ta Cla biggrin.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 16 Apr 2005, 01:19 AM

QUOTE (Ghost @ 15 Apr 2005, 11:43 AM)
Hai sa va zic cum sta treaba tongue.gif . Nu are sens sa incercati sa justificati manelele aducind in discutie viata la tara/obiceiurile taranului roman autentic. Dejectiile "muzicale" numite manele nu au nici o legatura cu traditiile populare, muzica populara, etc. E vorba doar de niste stupizenii provenite din mahala (nu confundati satul cu mahalaua), rigiite in general de "oameni" a caror existenta se rezuma la "dusmani, parai, mertzan, femei, pirnaie, of viata mea" si alte imbecilitati de genu' . Baietii de la Parazitii au sintetizat perfect portretul tipului uman creionat mai sus in urmatoarele versuri: "Dedic aceasta melodie acelui tip de Casanova/Ce'nvirte volanu' de Renault pe Dacia Nova/Alarma! Redevin rational/Taranul de oras e cel mai prost animal!" spoton.gif ...

Pese:
Vreti Europa, civilizatie, rafinament, bun-simt si chestii de genu', da' continuati sa va extaziati la alde Gutza, Salam si mai stiu io ce. M-as tavali pe jos de ris da' nu pot ca ma deranjeaza stomacu' jamie.gif ...

Sunt de acord cu tine ghost ca manelele sunt dejectii din punct de vedere muzical si din punct de vedere cultural . Dar la tv si la radio 50% din ce asculti sunt dejectii muzicale. De multe ori schimb postul aici in Toronto , fiindca nu mai suport ce muzica de rahat se da . Casele de discuri platesc multi bani pentru ca anumite melodii sa fie difuzate nonstop la radio. Si oamneii fara cultura muzicala se prind in plasa . Nu cred ca sunt multi oamnei care pot sa faca diferenta intre Vivaldi si Mozart si sa spuna ca Vivaldi e ca si Cosbuc pe langa Eminescu .
Dar daca ma iei pe mine ca romanca si ma pui sa aleg intre o dejectie americana si una romaneasca , am s-o aleg pe cea romaneasca . Nu as suporta mult timp sa ascult " 898989 mi-am luat gagica noua". Am mai dat exemplul asta , fiindca e singurul pe care l-am auzit si de care m-am distrat biggrin.gif . Insa am auzit si manele care sunt mult mai civilizate . Au un mesaj care merge la inima omului .Nu pot sa-ti dau acum exemple, ca nu am nici un CD , dar asa din memorie pot sa-ti recit ceva " am vazut multi oamnei necajiti". Era vorba despre emigranti . E ritm balcanic, daca nu romanesc, si mesajul e pentru emigranti . Mi-a mers la inima biggrin.gif Nu c-as fi necajita , dar " iarba verde de acasa, sa uiti nu te lasa " biggrin.gif biggrin.gif

Trimis de: Cla pe 16 Apr 2005, 01:44 AM

QUOTE (toxic @ 16 Apr 2005, 01:09 AM)
Astept parerea ta Cla  biggrin.gif

Clar. PM. wink.gif

Trimis de: OMU'BUN pe 16 Apr 2005, 09:41 PM

QUOTE
Nu cred ca sunt multi oamnei care pot sa faca diferenta intre Vivaldi si Mozart si sa spuna ca Vivaldi e ca si Cosbuc pe langa Eminescu .


Da, doar ca ipotetic vorbind, dac-ar fi sa ai ocazia sa-i intalnesti in viata, nici pe Eminescu, nici pe Motzart n-ai da prea multe parale. Cu cat geniul artistic era mai mare, cu atat pareau a fi niste ciudatenii de care multi se amuzau sau profitau. Nu acelasi lucru putem spune de Cosbuc sau Vivaldi, care au gustat viata din plin. Si-apoi, daca ar fi sa comparam creatiile lui Cosbuc sau Vivaldi cu ceea ce scot tuciurii prin manele mi se pare o blasfemie!... sad.gif Cel putin pe Cosbuc eu il consider cel mai desavarsit poet popular pe care l-a avut nu numai Ardealul ci tara noastra. Iar Vivaldi... La Motzart nu se poate sa nu descoperi dramul de nebunie cand il asculti! Vivaldi e lin si dulce! Ca si Cosbuc: simplu si sugubat! In plus, atat Cosbus cat si Vivaldi au ramas si vor ramane peste timp! De Adrian Copilu' Minune sau nu mai stiu cine, care-si canta "Valoarea mea/ Valoarea mea!..." n-o sa-si mai aminteasca nimeni dupa ce dau ortu'!... wink.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 17 Apr 2005, 01:35 AM

Comparatia intre cei 2 poeti si cei 2 muzicieni nu are legatura cu manelele.

Trimis de: Cla pe 17 Apr 2005, 01:49 AM

Serios daca nu, mi-a trimis frate-meu un CD cu manele... spoton.gif
Face misto de mine, baiatu', ca mie + lui nu ne plac...

Sa-l bag in mizda pa-si de poTc oPsedat ce e??... dry.gif

Trimis de: OMU'BUN pe 17 Apr 2005, 02:57 PM

QUOTE
Comparatia intre cei 2 poeti si cei 2 muzicieni nu are legatura cu manelele

Legatura pe care-o faceai tu era aceea a culturii muzicale:
QUOTE
oamneii fara cultura muzicala se prind in plasa . Nu cred ca sunt multi oamnei care pot sa faca diferenta intre Vivaldi si Mozart si sa spuna ca Vivaldi e ca si Cosbuc pe langa Eminescu.

Mi se pare ca este o plasa in care ai cazut singura. Faptul ca tu - desi constienta!!! - intri in categoria "ignorantilor" ascultand muzica impusa de casele de discuri si nu-ti alegi acele categorii prin care sa-ti satisfaci "nevoia" de... cultura muzicala, ma face sa cred ca si pentru tine Vivaldi si Mozart / Cosbuc si Eminescu, sunt personaje care pot fi confundate extrem de usor!

Trimis de: Cla pe 17 Apr 2005, 03:19 PM

Mai... mai... mai... ohno.gif
Ce discutie stupida despre gusturile muzicale si cineva care se da tare si mai destept ca ailalti ca asculta Vivaldi si Mozart, auzi... saracii au fost Popstars la vremea lor si gata.
Si ce plictisitor, dom-le... dry.gif
Au fost de pe-atunci incoace mai multi care au scris si au cāntat despre 4 anotimpuri, ce mai...
Asculta ce vrei cānd vrei si gata. Ai chef de cearta? Headbanging. Vrei liniste? Vivaldi sau Enigma, nu conteaza.
Vrei sa te-mbeti? Manele cu buric sau muzica turceasca. Nu conteaza ce-ti place, dar sa vina la momentul potrivit, acum chiar ca as avea chef de Judas Priest - "Some heads are gonna roll"... evil.gif

Si dup-aia de "Mi-am luat colac", ca as avea chef de concediu la mare... rolleyes.gif

Trimis de: Cla pe 17 Apr 2005, 03:28 PM

QUOTE (OMU'BUN @ 16 Apr 2005, 09:41 PM)
Da, doar ca ipotetic vorbind, dac-ar fi sa ai ocazia sa-i intalnesti in viata, nici pe Eminescu, nici pe Motzart n-ai da prea multe parale.

thumb_yello.gif Ai dreptate, Omule... smile.gif
QUOTE (OMU'BUN)
Cel putin pe Cosbuc eu il consider cel mai desavarsit poet popular pe care l-a avut nu numai Ardealul ci tara noastra.

Serios ca nu prea-s sigur, dar n-a fost moldovean?? Imi aduc aminte de graiul lui... unsure.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 17 Apr 2005, 03:41 PM

QUOTE (OMU'BUN @ 17 Apr 2005, 04:57 PM)
QUOTE
Comparatia intre cei 2 poeti si cei 2 muzicieni nu are legatura cu manelele

Legatura pe care-o faceai tu era aceea a culturii muzicale:
QUOTE
oamneii fara cultura muzicala se prind in plasa . Nu cred ca sunt multi oamnei care pot sa faca diferenta intre Vivaldi si Mozart si sa spuna ca Vivaldi e ca si Cosbuc pe langa Eminescu.

Mi se pare ca este o plasa in care ai cazut singura. Faptul ca tu - desi constienta!!! - intri in categoria "ignorantilor" ascultand muzica impusa de casele de discuri si nu-ti alegi acele categorii prin care sa-ti satisfaci "nevoia" de... cultura muzicala, ma face sa cred ca si pentru tine Vivaldi si Mozart / Cosbuc si Eminescu, sunt personaje care pot fi confundate extrem de usor!

Unde dai si unde crapa . hh.gif

Am facut comparatia respectiva ca un exemplu de rafinament muzical . Si am spus ca nu multi pot sa o faca . Si asta nu fiindca ar fi tampiti sau ci fiindca nu-i intereseaza. Si nu inseamna ca cine asculta Mozart e mai destept sau mai cinstit sau mai deosebit decat cineva care asculta manele. Nazistii ascultau multa muzica simfonica in pauzele dintre 2 gazari de evrei. Nicolae Zamfir care are un talent muzical innascut , isi bate nevasta de o o usuca . In viata privata e un animal.
Nu o sa judec un om dupa ce fel de muzica asculta ci dupa faptele si caracterul lui .

Cand am sa merg in Ro am sa acult manele si am sa memorez versurile si am sa le pun aici pe topic sa le discutam . biggrin.gif

Trimis de: bdl pe 17 Apr 2005, 04:07 PM

QUOTE (Cla @ 17 Apr 2005, 09:28 AM)

Serios ca nu prea-s sigur, dar n-a fost moldovean?? Imi aduc aminte de graiul lui... unsure.gif

Cla,
L-ai auzit vorbind? ohmy.gif

Nasaud.....mi-a soptit o pasarea....

Trimis de: Mrs. Rogers pe 17 Apr 2005, 04:22 PM

QUOTE

Cel putin pe Cosbuc eu il consider cel mai desavarsit poet popular pe care l-a avut nu numai Ardealul ci tara noastra. 


Si eu asa stiu ca Cosbuc a fost ardelean . Si bineinteles ca-mi place Cosbuc . Dar poeziile lui aveau un mesaj simplu , usor de digerat pentru oricine. Nu e greu de inteles Cosbuc . Nu acelasi lucru pot spune si despre Blaga. Poezia lui e plina de incarcatura filozofica. Ma disteaza foarte tare cum dicutam despre poezie pe topicul asta ohyeah.gif
Manelele astea, mare belea jamie.gif

Trimis de: Cla pe 17 Apr 2005, 04:52 PM

QUOTE (toxic @ 17 Apr 2005, 03:41 PM)
Nu o sa judec un om dupa ce fel de muzica asculta ci dupa faptele si caracterul lui .

clapping.gif That's the way, aha... aha... I like it, aha... aha... wink.gif ohyeah.gif
QUOTE (bdl)
Cla, L-ai auzit vorbind?

Bineinteles ca nu, bdl... spoton.gif Si tocmai de-aia am zis ca nu-s sigur... rolleyes.gif

Hey, http://www.referat.ro/referate/George-Cosbuc---Biografie_7026.htm , multumesc smile.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 15 May 2005, 12:29 AM

Nefertiti ,si toti cei ce fac un mare caz din manele . Am fost 3 saptamani in Romania si in mod intentionat am incercat sa observ care e situatia cu manelele. Din ceea ce ati scris , inclinam sa cred ca voi fi bombardata de manele.
E o mare exagerare . In 3 saptamani , am fost in mai multe orase , si cu taxiul si pe jos,si pe terase si pe strada si in magazine , etc ..... si m-am uitat si la televizor . Nu am auzit manele deloc !!! La televizor era o reclama cu ceva muzica de chef care semana cu manelele, nu mai retin formatia sau CD-ul.
In piata nu am fost, recunosc , dar nu asta are importanta .
Cred ca se face mult mai mult caz de manele decat ar trebui .

Trimis de: bdl pe 15 May 2005, 01:37 AM

Toxic,
manelele au si ceva bun in ele....ai vazut vreodata o tipa dansind pe muzica de manea? devil.gif
Crede-ma, merita....cel putin pt baieti.... spoton.gif
Asa ca daca vrei, fa-ne un dans din buric si noi, gasca de oPsedati de pe han, te vom alege regina noastra.... mwah1.gif

PS Si daca dansul ala are loc pe o masa, pe bune, astept pina la primul tau divort.... drool.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 15 May 2005, 03:19 AM

biggrin.gif
De dansat , dansez, no problem smile.gif Dar nu promit sa ma urc pe masa , depinde cum e atm thumb_yello.gif osfera

Trimis de: nefertiti-old pe 15 May 2005, 09:01 AM

QUOTE (toxic @ 15 May 2005, 01:29 AM)
Nu am auzit manele deloc !!!

Esti sigura ca ai fost in RO???? laugh.gif

E o intrebare retorica, nu de alta, dar tu nu vei recunoaste niciodata anumite lucruri. In plus, e usor sa suporti manelele 3 saptamani pe an. De fapt, e usor si in rest, conditia e sa iti placa. spoton.gif Deh, gusturile...

Trimis de: Cla pe 15 May 2005, 09:30 AM

Tocmai am primit de la frate-meu un disc cu manele... bleah!! rofl.gif
Mai bun e Gica Petrescu spoton.gif

Trimis de: Michelle pe 15 May 2005, 09:34 AM

Exista un anumit tip de muzica care se apropie de manele si de fapt e un fel de precursor al manelei -lautareasca de of si jale- exista chiar interpreti celebrii la capitolul asta .Pot sa spun ca asta nu-mi displace !Aseara venind cu taxiul acasa soferul avea la casetofon o piesagrea de lautareasca din asta cu un tzambal si o cantareatza ce se tanguia repetitiv si alene pe acordurile tzambalului.Muzica era melancolica si chiar trista ...numa ca pe sofer avea un efect tare ciudat...il agita! ohmy.gif Asa de tare ca am mers cu 110 km/ora printr-un oras inca nedepopulat si inca plin de oameni ce se intorc linistiti la casele lor dupa cite o petrecere.Am crezut ca vrea ne omoare! cry.gif Nu puteam sa-i strig nimic deoarece eram paralizata si faceam eforturi sa nu privesc in fatza cum statea in fundul unui Matiz amenintind ca o sa-l calareasca in urmatoarele secunde daca nu se da la o parte hh.gif
De ce oare sa fii avut muzica asta un efect asa de violent asupra lui??

Trimis de: nefertiti-old pe 15 May 2005, 09:39 AM

Pai, pe unii ii excita. laugh.gif

Serios vorbind, muzica lutareasca nu ma deranjeaza. In cantitati rezonabile, desigur, nu in cantitati industriale. Pentru ca difera mult de manele.

Trimis de: axel pe 15 May 2005, 09:41 AM

@Michelle: poate de fapt il calma wink.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 15 May 2005, 05:17 PM

QUOTE (nefertiti @ 15 May 2005, 11:01 AM)
QUOTE (toxic @ 15 May 2005, 01:29 AM)
Nu am auzit manele deloc !!!

Esti sigura ca ai fost in RO???? laugh.gif

E o intrebare retorica, nu de alta, dar tu nu vei recunoaste niciodata anumite lucruri. In plus, e usor sa suporti manelele 3 saptamani pe an. De fapt, e usor si in rest, conditia e sa iti placa. spoton.gif Deh, gusturile...

Nefertiti , nu sunt singura care am mers sau va merge in Romania in concediu asa ca astept si parerea celorlalti. Eu am spus adevarul si daca ai dubii, ghinion . smile.gif

Parerea mea personala e ca tu ai o problema cu manelele . E o problema care proneste de la un complex sau veleitate pe acre o ai . Probabiul ca ai o dorinta neimplinita de a fi considerata o elitista , si subconstientul tau defuleza aceasta neimplinire in ura spre ceva ce tu asociezi cu opusul elitismului ( adica manelele) smile.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 15 May 2005, 05:35 PM

laugh.gif Da, am o problema cu manelele, nu imi plac. Si nu neaparat manelele in sine, cat mai ales fenomenul manelistic.

In rest, te inseli, n-am nici un fel de dorinta neamplinita in ce priveste elitismul, in schimb au altii pe aici. laugh.gif Iar subconstientul meu saracul are alte probleme, nu manelele si nici discutiile pe tema asta. ohyeah.gif

De fapt, am mai spus la un moment dat: am o parere bazata pe realitatea de aici, pe care tu o vezi din cand in cand, cate putin si deformat. Daca ai incerca sa judeci lucrurile dincolo de aparente, ar fi altceva. Dar asa, discutia devine inutila.

Trimis de: freeman pe 17 May 2005, 08:37 AM

pt Toxic:
un titlu interesant din aceste cantece: ' Caramele cu Pedale'.

Ca regula acestea sunt niste cantece usurele; muzical slabe, versuri slabe, interpretare slaba si ea - ele imbina ritmuri tiganesti cu cele turcesti si sarbesti. versurile vorbesc depre bani, automobile, viata grea, dragoste. La un chef , cu ceva alcool la bord, anturaj, etc, le poti suporta mai usor, chiar te pot antrena in atmosfera respectiva. Se pot canta foarte usor si memora versurile imediat.
Aceste cantece sunt foarte mult ascultate azi, ele aparand pe 2 canale tv transmise prin saltelit, avand starurile lor, etc.

Cosbuc e printre cei mai buni poeti romani, parerea mea. thumb_yello.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 17 May 2005, 08:48 AM

'Caramele cu pedale' rofl.gif , asta n-o stiam rofl.gif rofl.gif .

Trimis de: freeman pe 17 May 2005, 08:54 AM

Daca doriti, poate facčti un subforum cu melodii (cum sunt cele cu poze), si vorbesc cu un coleg sa o trimita.

Trimis de: Keffr3n pe 17 May 2005, 10:50 PM

QUOTE
Da, am o problema cu manelele, nu imi plac. Si nu neaparat manelele in sine, cat mai ales fenomenul manelistic

Hmmm... Deci... dupa 8 pagini de reply-uri am aflat ca lui Nefertiti nu-i plac manele. E un inceput.


Trimis de: Dani pe 17 May 2005, 11:51 PM

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=114425 biggrin.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 18 May 2005, 07:37 AM

QUOTE (Keffr3n @ 17 May 2005, 11:50 PM)

Hmmm... Deci... dupa 8 pagini de reply-uri am aflat ca lui Nefertiti nu-i plac manele. E un inceput.

Asa greu ti-ai dat seama??? Si cum adica e un inceput? hmm.gif

Trimis de: Mara pe 18 May 2005, 08:40 AM

Mai nou vecinii mei considera ca toata zona trebuie intens culturalizata cu... manele, exact! Asa ca, week-end de week-end deschid usile la o masina, pun manele la maxim, isi aduc scaunele si paturi si fac picnic in fata blocului meu! Mai are sens sa spun ca pun rock la maxim ca sa-mi calmez creierii? 50.gif 50.gif 50.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 18 May 2005, 08:49 AM

Wellcome to Romania! rolleyes.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 19 May 2005, 03:30 AM

Parerea mea e ca exista un substrat psihologic la ura impotriva manelelor .
Cate masini rosii ati vazut azi pe strada? Nu cred ca poate cineva sa-mi spuna . Insa daca ar exista o campanie televizata timp de cativa ani impotriva masinilor rosii, sunt sigura ca le-ati vedea pe toate. Ati fi in stare sa-mi spuneti cate masini rosii au fost la stop, care vecin are masina rosie, ce marca e masina si unde o parcheaza .
S-a facut prea mult caz de ele si de aceea le auziti peste tot 35.gif smile.gif

Trimis de: Dani pe 19 May 2005, 03:42 AM

QUOTE (toxic @ Pe 19 May 2005, 05:30 AM)
Cate masini rosii ati vazut azi pe strada? Nu cred ca poate cineva sa-mi spuna .

Ba eu pot. Am vazut una singura. smile.gif

QUOTE
Insa daca ar exista o campanie televizata timp de cativa ani impotriva masinilor rosii, sunt sigura ca le-ati vedea pe toate.

Ar trebui sa facem o incercare, dar sa fie rosu, nu rosu aprins ca excita nervos jamie.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 19 May 2005, 03:46 AM

QUOTE (Dani @ 19 May 2005, 05:42 AM)
QUOTE (toxic @ Pe 19 May 2005, 05:30 AM)
Cate masini rosii ati vazut azi pe strada? Nu cred ca poate cineva sa-mi spuna .

Ba eu pot. Am vazut una singura. smile.gif


Asa crezi tu ! smile.gif Incearca sa faci un exercitiu maine , sau intr-o zi cand iesi pe strada mai mult, si numara masinile rosii cu atentie. Ai sa vezi mult mai multe .

Trimis de: Dani pe 19 May 2005, 03:58 AM

QUOTE (toxic @ 19 May 2005, 05:46 AM)
Asa crezi tu !  Incearca sa faci un exercitiu maine , sau intr-o zi cand iesi pe strada mai mult, si numara masinile rosii cu atentie. Ai sa vezi mult mai multe .

Adica doar mi s-a parut ca am vazut o masina rosie? Crede-ma pe cuvant, una singura am vazut. biggrin.gif
Probabil ca erau mai multe, dar tu ai intrebat daca stiu cate am vazut. smile.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 19 May 2005, 04:06 AM

QUOTE (Dani @ 19 May 2005, 05:58 AM)
Probabil ca erau mai multe, dar tu ai intrebat daca stiu cate am vazut.  smile.gif

Exact . Eu te-am intrebat daca stii cate ai vazut , nu ce ai retinut tu din ceea ce ai vazut . smile.gif
Oamenii retin lucruri care ii intereseaza si nu lucruri neutre . Retii ceva ce iti place mult sau ceva ce te enerveaza mult .
Un exemplu: faci cunostinta cu 5 oameni in decurs de 5 minute. Retii numele tuturor? Putin probabil. Dar daca una dintre cei cu care ai facut cunostinta e imbracata in fusta mini, are silicoane , isi da ochii peste cap si iti intinde mana cu un aer afectat si iti spune:" ma numesc Consuelaaa ", probabil ca ai sa retii cum o cheama jamie.gif

Trimis de: Dani pe 19 May 2005, 04:41 AM

QUOTE (toxic @ 19 May 2005, 06:06 AM)
QUOTE
Probabil ca erau mai multe, dar tu ai intrebat daca stiu cate am vazut. smile.gif

Exact . Eu te-am intrebat daca stii cate ai vazut , nu ce ai retinut tu din ceea ce ai vazut . smile.gif

M-ai pierdut pe drum. biggrin.gif Explica-mi diferenta dintre stiu ca am vazut o masina rosie si retin ca am vazut o masina rosie. smile.gif

QUOTE
Oamenii retin lucruri care ii intereseaza si nu lucruri neutre . Retii ceva ce iti place mult sau ceva ce te enerveaza mult .

Aici sunt de acord cu tine. Daca nu era decapotabila, probabil n-as fi observat-o. jamie.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 19 May 2005, 04:48 AM

QUOTE (Dani @ 19 May 2005, 06:41 AM)
Explica-mi diferenta dintre stiu ca am vazut o masina rosie si retin ca am vazut o masina rosie. smile.gif

Adica ai vazut mai multe decat ai retinut .Din punct de vedere statistic si rational esti constienta ca ai vazut mai multe , dar ai retinut numai 1. Stii cate ai vazut de fapt?

Trimis de: Dani pe 19 May 2005, 04:54 AM

QUOTE (toxic @ 19 May 2005, 06:48 AM)
Din punct de vedere statistic si rational esti constienta ca ai vazut mai multe , dar ai retinut numai 1.

Ba nu. tongue.gif Din punct de vedere statistic, este posibil sa fi vazut mai multe, dar stiu sigur ca am vazut doar una.

Si la fel de sigur stiu ca suntem offtopic. jamie.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 19 May 2005, 05:00 AM

QUOTE (Dani @ 19 May 2005, 06:54 AM)
Ba nu. tongue.gif  Din punct de vedere statistic, este posibil sa fi vazut mai multe, dar stiu sigur ca am vazut doar una.


Am obosit . hh.gif

N-ai de unde sa stii sigur fiindca nu le-ai dat importanta. Daca ai fi concentrata pe a vedea masini rosii si ai fi alerta, atunci ai putea sti destul de sigur cate ai vazut .Asta in cazul fericit in care nu te-ai incurca la numaratoare jamie.gif
Sunt sigura ca maine ai sa vezi numai masini rosii ca urmare a discutiei noastre thumb_yello.gif

Trimis de: Dani pe 19 May 2005, 05:51 AM

QUOTE (toxic @ 19 May 2005, 07:00 AM)
Am obosit .  hh.gif 

N-am vrut sa te obosesc. unsure.gif Mai vrei sa te imprietenesti cu mine? rolleyes.gif

Eu cred ca manelele depind, in foarte mare masura, de experienta sociala. Din acest punct de vedere, le-as putea compara cu fumatul care ajunge sa fie o placere deosebita pentru fumatorii pasionati, desi el este daunator sanatatii smile.gif . Sau cu alimente agreate de europeni, dar care sunt considerate necomestibile de catre unele popoare din Asia si invers.

Trimis de: Mara pe 19 May 2005, 08:19 AM

QUOTE (toxic @ 19 May 2005, 04:30 AM)
Parerea mea e ca exista un substrat psihologic la ura impotriva manelelor .
[...] S-a facut prea mult caz de ele si de aceea le auziti peste tot 35.gif smile.gif

Poate nu m-am exprimat prea clar, asa ca reiau: sambata dupa pranz, ora la care de obicei gatesc si, cum sunt dependenta de aer, geamul e in permanenta deschis, sunt fortata sa ascult muzica. M-as revolta sa fiu fortata sa ascult ceva indiferent de categoria muzicala de care apartine, cu atat mai mult cu cat este vorba de o ceva ce nu inghit. Este lipsa crasa de respect pentru un intreg cartier, iar tu imi spui ca aud peste tot manele pentru ca s-a facut caz pe seama lor?! Pana acum nici nu am postat la acest topic tocmai pentru ca nu m-am simtit agresata de ele. Ok, le auzeam in diverse locuri, dar le toleram cat de cat. Situatia s-a schimbat, multumita retardatilor care au hotarat sa ne culturalizeze cu forta, pentru ca ... ei se simt bine asa, deci la naiba cu restul! Am fost pe punctul sa sun la politie, dar m-a oprit o prietena amintindu-mi ca daca nu-mi dau numele nu se inregistreaza plangerea, iar daca il dau, cu 500 de mii plasati la sectorist se va afla imediat cine a indraznit sa-i deranjeze. Si, ma scuzi, dar as vrea sa mai si maine geamuri la masina! Parerea mea ar fi ca n-ar trebui sa emiti cu atata detasare explicatii "psihologice" pe marginea subiectului, pentru ca una este sa asculti la o petrecere 1-2 manele, alta este sa fii fortat sa asculti in mod repetat!

Trimis de: Ovidius pe 19 May 2005, 08:39 AM

QUOTE
M-as revolta sa fiu fortata sa ascult ceva indiferent de categoria muzicala de care apartine, cu atat mai mult cu cat este vorba de o ceva ce nu inghit.
.....................
pentru ca una este sa asculti la o petrecere 1-2 manele, alta este sa fii fortat sa asculti in mod repetat!

Mara, tu ai treaba cu "retardatii" sau cu manelele? Sau cu amandoua? Incearca sa fii obiectiva si sa lasi adversitatea fata muzica. Parerea mea, e ca ar trebui pastrata doar pentru cei care fac bairam gratis in fata blocului (retardati cum le zici tu laugh.gif).

Trimis de: nefertiti-old pe 19 May 2005, 08:44 AM

laugh.gif Mara, nu te nerva, fata are standardele ei de intelegere, pe care nu le poate depasi cu una, cu doua. spoton.gif

Eu am mai spus, nu stiu cum e in alte orase, dar Bucurestiul e sufocat de manele si nu e vorba de elitism, de gusturile muzicale samd, cum incearca Toxic sa insinueze, doar ca sa faca pe toleranta si pe desteapta. Nu! E vorba despre o minima civilizatie. Doar cei care asculta manele o fac la un nivel sonor ce acopera cel putin cateva blocuri, numai astia nu tin cont de faptul ca fac parte dintr-o comunitate, in care trebuie sa respecti niste reguli. Tot astia se vor razbuna pe tine daca ii reclami la politie si multe alte asemenea. Pe strada auzi manele, la terase auzi manele, acasa - indiferent ca esti in casa, pe strada, pe balcon, in pat, sub pat, la un moment dat, tot razbate o manea de undeva, in taxi la fel, ultima data in Herastrau (eram chiar cu Mara), pe jumate de lac urlau manele, la protv, la national tv, la acasa tv etc. ... Iar Toxic tine mortis sa ne dea lectii de toleranta si de psihologie ieftina, cum ca noi suntem est europeni prosti, dom'le. Nu suntem in stare sa intelegem bunatate de arta si de manifestare artistica. laugh.gif Mai, sa fie!

Trimis de: Mara pe 19 May 2005, 09:01 AM

Asa nu-mi place sa ma repet, dar vad ca e cazul. Zorro, am spus mai sus ca am tolerat manelele binisor pana acum, cand imi sunt turnate cu forta in urechi! Ca nu-mi plac, asta e treaba mea si nu-mi impun punctul de vedere, cel putin nu atat timp cat sunt lasata in pace! Ce incerci sa-mi demonstrezi, ca nu sunt toleranta?! Pai nu stiu cum se face, dar indivizii aia care sufoca acustic un cartier intreg nu asculta hip-hop, nu asculta un rock decent ( thumb_yello.gif ), o muzica populara, o muzica lautareasca... ci fix manele! A naibii coincidenta, nu? devil.gif

Trimis de: Ovidius pe 19 May 2005, 09:02 AM

@nefertiti
Da, intr-un fel ai dreptate. Chiar daca nu ar fi manele, probabil ca tot ai ajunge sa urasti muzica aia... Apropo de asta, am fost odata cu un taxi, si evident ca "mergea" Adi Copchilu Bahtalos. La un moment dat, ii suna la sofer telefonul. Nu cred ca mai trebuie sa spun ce sonerie avea... laugh.gif
In legatura cu Toxic, nu cred ca trebuie sa o insulti in halul asta. Daca fata nu traieste in Buchale, unde se da maneaua pe paine, cred ca e normal sa aiba alta parere.

EDIT:

QUOTE (Mara)
Ce incerci sa-mi demonstrezi, ca nu sunt toleranta?!

Mara, calm down, please! tongue.gif
Nu era vorba de toleranta ci de obiectivitate....

Trimis de: nefertiti-old pe 19 May 2005, 09:14 AM

Zorro, nu o insult deloc. Daca e sa fim realisti si e cum spui tu, ca traieste in alta parte si nu isi poate forma o parere obiectiva, nu inteleg de ce nu isi tine limba dupa dinti, frumos, elegant, ca o lady ce e. Dar nu, ea vrea musai sa provoace. Nu e prima data si nici primul topic unde face asta.

Trimis de: Cla pe 19 May 2005, 10:31 AM

nefertiti, cool down sad.gif
Acum m-ai starnit
Daca ai chef sa te bagi la discutii despre muzica, du-te la muzica.
Ce scriu oamenii pe-aicea n-are ce sa te intereseze, daca vrei sa fii realista
La unii le plac manelele, la altii nu. Punct. jamie.gif

Trimis de: abis pe 19 May 2005, 10:34 AM

QUOTE (Marius @ 19 May 2005, 11:31 AM)
Daca ai chef sa te bagi la discutii despre muzica, du-te la muzica.

Exact. Nefertiti, daca vrei sa discuti despre muzica, ce cauti pe topicul despre manele?! spoton.gif

Trimis de: Cla pe 19 May 2005, 10:38 AM

Thanks for support, abis hug.gif spoton.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 19 May 2005, 10:53 AM

QUOTE (Marius @ 19 May 2005, 11:31 AM)
nefertiti, cool down sad.gif
Acum m-ai starnit
Daca ai chef sa te bagi la discutii despre muzica, du-te la muzica.
Ce scriu oamenii pe-aicea n-are ce sa te intereseze, daca vrei sa fii realista
La unii le plac manelele, la altii nu. Punct. jamie.gif

Bre, nu-mi strica ziua, ca iar te bagi in discutie doar ca sa te afli in treaba. Si nu ma starni tu pe mine, ca nu e prima data cand ma abtin de la niste chestii. ohyeah.gif


Abis spoton.gif .

Trimis de: dead-cat pe 19 May 2005, 10:57 AM

QUOTE

Parerea mea e ca exista un substrat psihologic la ura impotriva manelelor .
Cate masini rosii ati vazut azi pe strada? Nu cred ca poate cineva sa-mi spuna . Insa daca ar exista o campanie televizata timp de cativa ani impotriva masinilor rosii, sunt sigura ca le-ati vedea pe toate. Ati fi in stare sa-mi spuneti cate masini rosii au fost la stop, care vecin are masina rosie, ce marca e masina si unde o parcheaza .

da mey, dar masinile rosii nu-s naspa.

Trimis de: Cla pe 19 May 2005, 11:08 AM

nefe, what's up??

poti discuta cu mine de "niste chestii" cānd ai chef

Cred ca ai o oPsedatie īmpotriva manelelor, let it be....

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 May 2005, 12:51 PM

Sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie la Bucale, jur ca e adevarat innocent.gif
Am fost intr-un an acolo la o nunta , cartier de blocuri, vara , super cald, geamuri deschise.Cand am coborat din taxi m-am gandit , ce oameni veseli pe aicea , canta muzica de numa.Cateva ore mai tarziu : ce oameni veseli sad.gif , canta muzica de numa , noaptea : ce oameni veseli , canta muzica de numa cry.gif , dimineata : ce oameni veseli canta muzica de numa cry.gif cry.gif .Am plecat dupa doua zile : ce oameni veseli canta muzica de numa cry.gif cry.gif cry.gif
Anul urmator am fost la botez , acelasi loc , acelasi cartier.
Ma dau jos din Taxi si pe cuvantul meu ca am avut un deja-vu cum nu am avut in viata mea.Aceeasi melodie , ce oameni veseli , canta muzica de numa .

Trimis de: dead-cat pe 19 May 2005, 12:57 PM

pai de-atunci tot cinta ca era winampu pe auto-repeat rofl.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 May 2005, 01:00 PM

Tu sa stii ca m-am gandit si eu ca o fi crapat vreunul in timp ce asculta manele si se stricase obiectul muzicii dar nu m-am putut lamuri din punct de vedere tehnic cum a durat chestia un an de zile ca pe acolo se intrerupe des curentul .

Trimis de: dead-cat pe 19 May 2005, 01:20 PM

o fi avut UPS rofl.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 19 May 2005, 01:27 PM

rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Scuze sorry.gif , iubitorii de acest gen

Trimis de: freeman pe 19 May 2005, 01:52 PM

Mai degraba e vorba de nivelul sonorului.
Si mie imi plac masinile rosii smile.gif, vreau ca data viitoare sa fiu numarat.wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 19 May 2005, 02:21 PM

QUOTE (Oiski-Poiski @ 19 May 2005, 01:51 PM)
Sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie la Bucale, jur ca e adevarat innocent.gif
Am fost intr-un an acolo la o nunta , cartier de blocuri, vara , super cald, geamuri deschise.Cand am coborat din taxi m-am gandit , ce oameni veseli pe aicea , canta muzica de numa.Cateva ore mai tarziu : ce oameni veseli sad.gif , canta muzica de numa , noaptea : ce oameni veseli , canta muzica de numa cry.gif , dimineata : ce oameni veseli canta muzica de numa cry.gif cry.gif .Am plecat dupa doua zile : ce oameni veseli canta muzica de numa cry.gif cry.gif cry.gif
Anul urmator am fost la botez , acelasi loc , acelasi cartier.
Ma dau jos din Taxi si pe cuvantul meu ca am avut un deja-vu cum nu am avut in viata mea.Aceeasi melodie , ce oameni veseli , canta muzica de numa .

rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Probabil si acu' e la fel. laugh.gif

Trimis de: Quasar pe 19 May 2005, 03:25 PM

Cand se imbata omu' mai si delireaza .

Manelele sunt , poate , ca sa ne dam seama care este muzica buna ! drunk.gif

Trimis de: Olaf pe 19 May 2005, 03:36 PM

Sa inteleg ca eu sunt norocos cu patru nunti si cateva petreceri pe an... Si am vedere spre cartier de... ma rog, dup-aia ziceti ca sunt rasist. Da' si cand e vre-o nunta sau botez, trei zile numa' de jale ii zice, intercalat cu cate un "Si pentru nasu' mare...". Si cand il doare pe ala gatu', urla numai sintetizatorul... ranting.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 04:47 AM

QUOTE (Freemann @ 19 May 2005, 03:52 PM)
Mai degraba e vorba de nivelul sonorului.
Si mie imi plac masinile rosii smile.gif, vreau ca data viitoare sa fiu numarat.wink.gif

rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 04:48 AM

QUOTE (Dani @ 19 May 2005, 07:51 AM)
N-am vrut sa te obosesc. unsure.gif Mai vrei sa te imprietenesti cu mine? rolleyes.gif


Incerc din greu spoton.gif

Trimis de: mutulica pe 20 May 2005, 04:59 AM

vecinu' s-a luat home theater... ca sa asculte manele....
tre sa admit ca instalatia mea de sunet a ramas in urma ... si de citeva zile se aud mai tare manelele decit rock-ul

partea buna e ca tipul asculta manele tare mai ales dimineata, asa sunt sigur ca daca ratez ceasul... nu ratez maneaua

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 05:09 AM

QUOTE (Mara @ 19 May 2005, 10:19 AM)
M-as revolta sa fiu fortata sa ascult ceva indiferent de categoria muzicala de care apartine, cu atat mai mult cu cat este vorba de o ceva ce nu inghit. Este lipsa crasa de respect pentru un intreg cartier,..........Pana acum nici nu am postat la acest topic tocmai pentru ca nu m-am simtit agresata de ele. Ok, le auzeam in diverse locuri, dar le toleram cat de cat.

Ceea ce ai scris tu Mara e o chestiune cu care nici un om cu bun simt nu poate sa nu fie de acord . Cand cineva te forteaza sa asculti muzica , indiferent de gen, e lipsa nu numai de respect ci de educatie . Asa cum ai spus , e agresiune. Eu m-as fi dus sa-l rog sa-si inchida usile la masina ca doarme copilu' sau altceva .

Am si eu cateva melodii la radio pe care nu le suport fiindca se ruleaza prea des, sunt foarte proste si au versuri retardate de genul " I hate my parents....I am a loser .... nobody loves me ....." Si pe o melodie plagacioasa de rahat ....
Daca cineva ar parca in fata geamului meu si mi-ar pune melodia asta la maxim de vro 3 ori , in mod sigur l-as ruga sa o inchida . Si daca nu ar inchide-o in aceeasi secunda , as chema politia pe loc .

Dar asta nu-mi da mie dreptul sa ii dispretuiesc pe cei ce o asculta . Si nici sa emit ipoteze despre ei cum ca ar fi retardati, de la marginea societatii sau de la coada vacii , marlani , etc , etc , asa cum s-a scris aici despre oamenii care asculta manele . Poate poti sa spui asta despre cei care te agreseaza pe tine cu manelele, sau cei care merg cu un BMW 320 cu manele la maxim, deschid geamul si arunca flaconul de Coca Cola pe marginea soselei sau la tine pe parbriz jamie.gif
Oamenii se judeca dupa fapte si dupa comportament si nu dupa gusturi muzicale sau dupa cum se imbraca
. smile.gif
Trimis de: mutulica pe 20 May 2005, 05:53 AM

toxic - am citit un studiu ... spunea un psiholog ca oamenii incearca sa isi faca freza, sa se imbrace, etc de asa hal incit sa isi arate apartenenta la un grup sau o cultura...
de acord ca nu trebuie sa judeci oamenii dupa ceea ce sunt ci dupa ceea ce fac... dar cred a putem insa sa ii clasificam...

Trimis de: Zed pe 20 May 2005, 08:56 AM

toxic ,

QUOTE
Eu m-as fi dus sa-l rog sa-si inchida usile la masina ca doarme copilu' sau altceva .


In Ro ai risca niste injuraturi pentru asta , daca ai noroc si cel/ cei care asculta nu sunt si sub influenta alcoolului , atunci poate ai risca si o palma .

QUOTE
Daca cineva ar parca in fata geamului meu si mi-ar pune melodia asta la maxim de vro 3 ori , in mod sigur l-as ruga sa o inchida . Si daca nu ar inchide-o in aceeasi secunda , as chema politia pe loc .


Daca fata geamului tau se afla si intr-o alta tara , atunci e de inteles , in Ro nu prea ai sanse cu asta din simplul motiv ca multi sunt foarte razbunatori si ai risca sa te trezesti dimineata cu geamurile sparte la masina .Sau alte chestii , ca-i inventiva lumea .

QUOTE
Dar asta nu-mi da mie dreptul sa ii dispretuiesc pe cei ce o asculta . Si nici sa emit ipoteze despre ei cum ca ar fi retardati, de la marginea societatii sau de la coada vacii , marlani , etc , etc , asa cum s-a scris aici despre oamenii care asculta manele . Poate poti sa spui asta despre cei care te agreseaza pe tine cu manelele, sau cei care merg cu un BMW 320 cu manele la maxim, deschid geamul si arunca flaconul de Coca Cola pe marginea soselei sau la tine pe parbriz jamie.gif
Oamenii se judeca dupa fapte si dupa comportament si nu dupa gusturi muzicale sau dupa cum se imbraca . smile.gif


Poti sa dispretuiesc pe cine vreau , nu am nevoie de un drept aparte pentru asta .Dispretul fata de cineva pleaca de la un motiv/e anume .Cine ii da lui dreptul de a ma obliga pe mine si restul sa ascult muzica lui , in fiecare zi ,la volumul la care crede domnul de cuviinta ?! Cine-i da lui dreptul sa hotarasca cine doarme si mai ales cand ?!Si asta-i drept ?! Cum vrei sa numesc un om care tiranizeaza psihic un bloc intreg ?! Aici nu este numai vorba de educatie si respect , este vorba si despre agresiune si nimic nu este mai crunt decat agresinuea psihica .

Am sa dau un exemplu .Prin '92 cred ca era ( poate ma insel cu 1 an sau 2 , oricum este irelevant ), am fost in concediu acasa . Stau intr-o zona de case ( macar atat noroc ) si peste drum a cumparat cineva o casa din care in 2 saptamani a facut un local .Toate bune si frumoase , numai la capitolul muzica statea prost in sensul ca avea numai o caseta care urla de dimineata de la ora 8 si pana cand pleca ultimul client cca ora 3 AM .Nu erau manele , nu era nici macar muzica populara , era pur si simplu ceea ce se asculta atunci cel mai mult la radio , viva , mtv etc.
DAR , avea o boala pentru o melodie si anume : All that she wants - Ace Of Base si asta mergea non-stop .Dupa vreo 5 zile m-au cam lasat nervii si m-am dus peste drum si l-am rugat sa dea mai incet muzica deoarece se auzea pana-n fundul gradinii ( nici nu era de mirare ca avea boxele scoase in strada ) si lumea nu putea sa se odihneasca . Vecina mea era deja terminata , mi-a spus ca asa merge de vreo 5 luni de cand a deschis localul .Incercase si ea sa vorbeasca cu el , raspunsul fiind : mars la cratita si copil si lasa-neeeeeee . Domnul a iesit de dupa tejghea , m-a masurat din cap pana-n picioare si mi-a spus pe un ton cat se poate de batjocoritor : EU ascult CE VREAU , CAND VREAU si CAT VREAU , e localul meu si fac CE VREAU EU .
I-am multumit de atentia acordata , m-am intors pe calcai si m-am dus acasa . Am pus mana pe telefon si mi-am sunat fosti colegi , amici , rudele , prietenii si mai ales pilele pe care le aveam/am in diverse domenii ohyeah.gif . A 2-a zi , dimineata la ora 8 erau in fata localului , incepand de la sanepid , avocat , arhitect, si pana la cineva de la consiliu .
I-au verificat toate actele , s-a vazut de igiena , de istalatiile sanitare si avocatul de hartiile pe care le poseda . Incepand din acea zi , localul a fost inchis , din diverse motive ( nu erau trase de par , domul vindea si ingheta sau dulciuri expirate , in plus s-au facut niste masuratori prin care a reiesit ca , spargang un zid central , era pericol de prabusire a casei ) .

Fiecare isi gaseste candva maestrul ! ohyeah.gif

Trimis de: dead-cat pe 20 May 2005, 09:52 AM

acu mai trebuia si tu sa stai printre aia cu comisia si sa cinti "nyah nyah nyah nyah nyah nyah" rofl.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 01:48 PM

Hai sa o luam metodic.

A cunoscut cineva oameni care asculta manele si sunt foarte de treba si foarte civilizati si nu deranjeaza pe nimeni nici cu muzica nici cu nimic altceva?
N-am specificat cate asculta : poate numai manele , poate doar uneori manele .

Trimis de: nefertiti-old pe 20 May 2005, 02:45 PM

Mey draga, problema nu este ca asculta manele. Problema este ca asculta taaaaaaaarrrrreeeeeee manele, la cele mai nepotrivite ore, adica dau (ceva) la tot cartieru', mancatz-as.

Metodic: pana aci, ai inteles? unsure.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 06:54 PM

Pana acum spuneai altceva , dar ma bucur ca ti-ai scimbat punctul de vedere. Tu de fapt ai ce ai cu cei ce perturba linistea publica .

Trimis de: nefertiti-old pe 20 May 2005, 07:13 PM

Nu, mey, nu mi-am schimbat punctul de vedere. Da' ca sa ai o imagine completa asupra punctului meu (de vedere rolleyes.gif ), tre sa compilezi tot ce am spus. ohyeah.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 20 May 2005, 10:35 PM

Pai de ce nu iti sintetizezi tu insati ideile in cateva puncte? . Daca ma apuc eu, ai sa spui ca n-am interpretat bine jamie.gif

Trimis de: mutulica pe 21 May 2005, 07:03 AM

tu oricum vezi lucrurile altfel... ca asa se intimpla de obicei... de departe vezi aproape...

de cite ori plec pt o perioada mai lunga de timp mi se face dor de casa... si cu oricine vorbesc si ma intreaba de romania, am asa niste povesti idilice, si mioritico-fanastice ce nu se poate... incep aia sa-si taie venele pe lungime doar ca sa emigreze in spatiul carpato-pontic...
nu ma mai deranjeaza nici textele cu sa moara dusmanii mei iar balariile de genul mi-am tras mertzan si am gologani, si toti ailalti e prosti numa eu destept mi se par culmi poetice...
dar in momentul in care ies din aeroport acasa, si ma agata jmecherii cu taxi pe sestache ca sa ma duca la dublu pret si in vuiet de manele... stii ce repede imi trece si dorul si empatia pt muzica naiva?

Trimis de: Oiski-Poiski pe 21 May 2005, 08:56 AM

Mutulica daca as fi rea tongue.gif te-as provoca toata ziua sa iesi din virginitatea ta laugh.gif laugh.gif

Hai sa ne impacam, imbratisam toti manelistii (care s-au spalat rofl.gif ) cu rugamintea : Dati muzica mai ... (tare) INCET !

Trimis de: mutulica pe 21 May 2005, 09:05 AM

fii rea, ce te opreste... da eu cu manelele tot nu ma impac...

Trimis de: Dani pe 22 May 2005, 09:56 PM

QUOTE (mutulica @ 21 May 2005, 11:05 AM)
dar in momentul in care ies din aeroport acasa, si ma agata jmecherii cu taxi pe sestache ca sa ma duca la dublu pret si in vuiet de manele... stii ce repede imi trece si dorul si empatia pt muzica naiva?

Mutulica, asta n-ar fi asa de grav, poti oricand refuza astfel de super-oferte tongue.gif .
Dar sa vezi cum e cand faci comanda la o firma serioasa de taxi si se intampla fix acelasi lucru (manele la volum maxim )... stii ce repede ii spun ca inca nu am probleme cu auzul si ar face bine sa opreasca "muzica" pentru ca altfel cobor? jamie.gif Probabil ma injura in gand, dar cum majoritatea isi doresc continuarea activitatii in cadrul firmei respective, n-au de ales si se resemneaza rolleyes.gif

Trimis de: mutulica pe 22 May 2005, 10:46 PM

am noroc... firma pe care o folosesc eu asculta radio... si chiar muzica buna.. tongue.gif

Trimis de: Cla pe 23 May 2005, 04:24 AM

Tu folosesti firme care asculta ceva?? blink.gif Eu folosesc radio, urechi am eu tongue.gif

Trimis de: Dani pe 23 May 2005, 05:07 AM

QUOTE (Marius @ 23 May 2005, 06:24 AM)
Tu folosesti firme care asculta ceva?? blink.gif 

Da, e surprinzator... unii folosesc firme de taxi care asculta muzica !!! ohmy.gif

QUOTE
Eu folosesc radio, urechi am eu  tongue.gif

blink.gif Aici m-ai pierdut...

Trimis de: mutulica pe 23 May 2005, 05:35 AM

QUOTE (Marius @ 23 May 2005, 06:24 AM)
Tu folosesti firme care asculta ceva?? blink.gif Eu folosesc radio, urechi am eu tongue.gif

numai cind merg cu taxi. cind iau tramvaiul prefer particularii..
oricum in tramvai nu mai conteaza ce muzica pun baietii

Trimis de: Cla pe 23 May 2005, 05:59 AM

In tramvai sau metrou am mp3 player pe urechi...

Trimis de: mutulica pe 23 May 2005, 08:16 AM

aha... iti tii manelele doar pentru tine tongue.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 23 May 2005, 05:15 PM

QUOTE (mutulica @ 23 May 2005, 10:16 AM)
aha... iti tii manelele doar pentru tine tongue.gif

Sper ca nu . Sper ca le imparti cu prietenii biggrin.gif Nu-mi trimiti si mie niste mp3-uri sa-i sparg pe canadienii astia? rolleyes.gif

Trimis de: dead-cat pe 23 May 2005, 06:02 PM

pai daca vrei sa-i spargi, du-te la aia ce au fost fani o-zone si du-le BUG Mafia, pe care o prezinti ca "the newest kewl thing in europe".

evtl. ii inveti textul. macar sa aiba rost faza. rolleyes.gif

Trimis de: Olaf pe 23 May 2005, 06:54 PM

Sau Parazitii: "si mi-a murit instantaneu cand au cantat O-Zone"... rofl.gif

Trimis de: Mrs. Rogers pe 23 May 2005, 07:34 PM

Unul e "spart "de tot ohyeah.gif Am fost intr-un weekend impreuna la munte si de atunci tipu' asculta Vank in masina jamie.gif

Trimis de: mutulica pe 23 May 2005, 10:08 PM

daca ii faci rost de adi minune il termini definitiv

Trimis de: Dani pe 23 May 2005, 10:35 PM

Of, mutulica, nu esti la curent cu noutatile biggrin.gif Acum nu mai este minune, este de Vito, Adi de Vito cool.gif

Trimis de: mutulica pe 23 May 2005, 10:52 PM

mea culpa...
si costi e faraonu', nu? sau piramidalu' ?

Trimis de: Dani pe 23 May 2005, 11:12 PM

biggrin.gif Dar recunoaste ca Adi de Vito i se potriveste. Ar fi putut sa-si aleaga Adi Big Ghitza, spre exemplu rolleyes.gif spoton.gif

Trimis de: mutulica pe 24 May 2005, 05:26 AM

mie chiar imi place dani de vito...
da' daca e sa fie caterinca merge si adi de vito... desi copilu minune i se potriveste mai bine

Trimis de: Dani pe 24 May 2005, 06:42 AM

@mutulica, nu e la caterinca. Era cineva pe aici care scria la misto, dar nu eram eu... rolleyes.gif

Adi de Vito este noul nume de scena al lui Adi Minune, pe bune. smile.gif Probabil are o legatura mai mare sau mai mica cu inaltimea actorului Danny deVito, din acest motiv am facut referire la Ghita Muresan.

Pe mine nu ma ia nimeni in serios nicodata. nonono.gif

Trimis de: mutulica pe 24 May 2005, 08:44 AM

pai... sorry... nu am stiut de asta ca vrea sa se cosmopoliteze... al naibii... poate pleaca cu manelele si la holywood...

Trimis de: Mara pe 24 May 2005, 08:45 AM

Si poate ramane acolo, ca deh, or avea nevoie si aia de "muzica", nu? hh.gif laugh.gif

Trimis de: Oiski-Poiski pe 24 May 2005, 08:55 AM

Oh da !!! De cand viseaza Brad Pitt sa dea din buric cu copilul minune , pardon, de Vitto rofl.gif

Trimis de: freeman pe 24 May 2005, 10:23 AM

La cererea auditoriului va prezint:

formatia Varza - melodia Caramele cu pedale


Unii vand fan dar nu e treaba mea
Mi-am gasit o shparla si vand altceva
Unii vand fan dar nu e treaba mea
Mi-am gasit o shparla si vand altceva
Altii dau la pompa in vulcanizare
Dupa stilul Cassa Loco da' in cot ma doare

Refren:
Caramele cu pedale
Ia-ti un khil ca sunt mortal
Caramele cu pedale
Dar ai grija la masele
Sa nu-ti dea pedala in ele
Caramele, caramele.
Caramele cu pedale
Eu vand de trei ani
Nici cu vocea, nici cu ele
Tot n-am dat de bani.

I:
Mama, ce se dau, nimeni n-a sperat
Le-am tinut doi ani in dulapul de sub pat
Am mai incercat, dar e in zadar
Nu se vand deloc caramele la pahar
Si ne-am hotarat, ti le dam cadou
Sa facem reclama ca-i produsul nou
Ia-ti o caramea
Mesteca la ea
Mesteca jumate'
Si da-o mai departe.

Refren:..

II:
Prietena mea a mancat o caramea
De trei zile e-n spital si e vai de ea
Fetele si ele au poftit la caramele
Si pe vezi prin cabinete, dau cu capul de perete
Am o verisoara, era cam rotunjoara
Caramele a mancat si intr-o zi a explodat
Ia-ti o caramea
Mesteca la ea
Mesteca jumate'
Si da-o mai departe.

Caramele cu pedale
Eu vand de trei ani
Nici cu vocea, nici cu ele
Tot n-am dat de bani.

Refren:..

pentru cine vrea referinte: www.vers.go.ro

Trimis de: nefertiti-old pe 24 May 2005, 10:29 AM

Asta sigur e manea? unsure.gif

Trimis de: freeman pe 24 May 2005, 10:46 AM

Da, mie asa mi se pare, altii zic ca e o parodie.

Trimis de: nefertiti-old pe 24 May 2005, 10:48 AM

Si mie mi se pare o parodie, de asta intreb. Ca manele sunt altfel. unsure.gif

Trimis de: Afrodita pe 24 May 2005, 10:52 AM

Nu cred ca e manea ca la ce repertoriu bogat au vecinii mei, pe asta n-am auzit-o inca rofl.gif

Acuma canta una de jale, plange unu dupe iubita lui "ratacitoare" rofl.gif
Mai inainte unu zicea:"Am gresit si eu/ Da' cine nu greseste/ Ai gresit si tu/ Greseala se plateste" blink.gif Ma rog, versuri intelijente, nu gluma! Una ca mine nu le poate intelege rofl.gif

Radeam io asta vara cand se plangea Geni ca-l trezesc vecinii cu manele, da' ce-o sa rada Geni acuma cand o afla ca nici sa dorm nu pot din cauza vecinilor manelisti mad.gif Si au un fix toti: sa scoata casu' pe geam sa auda si restu' lumii nivelu' lor de cultura...Cel mai tare e cand sunt fo 3 care asculta 3 manele diferite, sa vezi atunci ce "mixaje" live sunt prin zona, de te doare capu' nu alta!!

Am zis ca o sa-mi iau neste boxe din alea cat camera, plus statie si sa vezi de nu le-oi baga un Marlyn Manson si o Metallica din aia nervoasa de-o sa moara vecina de deasupra de inima, saraca, atunci cand va auzi acordurile respective rofl.gif
Uff, gata, mi-am varsat si io nadufu' pootzin biggrin.gif

Trimis de: freeman pe 24 May 2005, 11:04 AM

Cuvintele sunt parodie, dar melodia suna ca o manea...ce-o fi...?!

Trimis de: Zed pe 24 May 2005, 01:50 PM

Adi De Vito - Cine e pe primu loc

Ady ady
Daniela ghiorfi

Cine e pe primul loc
Ady ady
Cine e pe primul loc
Daniela ghiorfi

Suntem dana si Adrian
Vedetele nr.1
Facem swou si va distram
Si doar pentru voi cantam
In doua versuri vreau sa spun cry.gif ( pacat ca nu-s doua )
Ce vreau sa fac acum
Am sa iau microfonul in mana
Si-am sa fac boom
Vreau sa sparga melodia
Toate discotecile
Baga mana prin butoane
C-o sa sparga boxele

Haide Dana sa cantam
Toata lumea s-o distram
Inca n-am predate stefata
Vreau sa rupem discoteca

Spre surpriza fanilor
In lumea manelelor
Cant acum cu Adrian
Ca-i solistul nr1

Vreau sa va miscati
Vreau sa aplaudati
Vreau sa va miscati
Vreau sa aplaudati

Suntem cei mai tari solisti
Acum intre manelisti
Il avem sip e baronu
Care rupe microfonu


Ma uit la mine brow.gif
Ma uit la tine

Difera ceva stii bine,cine
Tu vrei sa fii ca mine
Si n-ai sa poti,stii bine
Eu,baronu,din nou fac swou
Cu Daniela ghiorfi si cu Adrian de vito


Dupa ce am ascultat aceasta minunata melodie si versurile care mi-au mers la inima , nici nu stiu ce sa fac , sa rad sau sa plang ?!

Trimis de: Mara pe 24 May 2005, 01:54 PM

Zed, eu cred ca tie incep sa-ti placa manelele, ca altfel zau daca pricep de unde tot iei versurile (oare astea se numesc versuri? unsure.gif ). Asa ca fii sincera: este ca nu poti sa adormi fara sa-ti susure Guta o maneluta la ureche? rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Zed pe 24 May 2005, 02:12 PM

Mara , din pacate nu prea am posibilitate de a asculta astfel de capodopere . Singura mea vecina romanca , a uitat CD-ul ( pardon SIDI-UL ) acasa in Ro , in urma ultimului concediu cry.gif .
Singura care se bucura cu adevarat , este pedichiurista mea . A spus ca unghiile mele nu mai sunt atat de incovoiate dar nu-si poate explica fenomenul care a facilitat aceast proces .

Trimis de: Mara pe 24 May 2005, 02:19 PM

Adica ti s-au indreptat unghiile pentru ca n-ai mai ascultat manele? ohmy.gif Te pomenesti ca d'asta mi s-au ondulat mie unghiile de la o vreme, de cand tot audiez spre "fericirea" mea sambata de sambata adevarate capodopere! Mi s-au chircit unghiile de groaza... rofl.gif rofl.gif

Trimis de: mutulica pe 24 May 2005, 04:41 PM

pooate face dan@ si copii cu devito... ca maneaua e superba

Trimis de: MIA pe 22 Jun 2005, 12:45 PM

Aaaa - se pare ca virusul http://www.jurnalul.ro/articol.php?id=740 sorry.gif

Trimis de: freeman pe 25 Jun 2005, 10:14 PM

Zed, melodia postata e super. E chiar mai buna decat "Am mancat carnatii si au suferit altii".

Trimis de: cociuba pe 26 Jun 2005, 02:08 PM

nu pot sa zic ca am ceva cu manelele ,dar cand le aud in difuzor mi se face pielea de gaina si desi niciodata nu ma enerva scartiitul cretei pe tabla aceste melodiile geniale( devil.gif ) imi provoaca rau,doctorul mi-a spus sa imi pun dopuri in urechi... de atunci ma simt mult mai bine... spoton.gif
sa fiti si voi sanatosi... rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Zed pe 6 Jul 2005, 11:24 AM

Si din nou , versuri de neuitat .
Me-beheehehhe-lodia se numeste "Toata lumea e impotriva mea" .

Din partea noastra,Copilul de aur si Laura Vass alaturi de cea mai noua descoperire a lui Dan Bursuc ,Vasilica Ploiesteanu,dedicam hitul veri pentru cel mai bun prieten al nostru pentru Tavan Jupanu din Alexandria.

Toata lumea e impotriva mea
Dusmanoasa-i lumea
Cu mine ce-o avea
Doar bunul Dumnezeu
E in spatele meu
El ma fereste
De tot cei rau(bis 2)

De cine ti-e mila in viata
Iti lasa inima arsa
Ii dai totul de la tine
Si te lasa fara paine
Ii dai totul de la tine
Si te lasa fara paine...

Hai Ploiestene....

Ma intreb de ce lumea-i rea
Nu-i pasa de nimenia
Te vede cazut pe drum
Trece si-o vb nu-ti spun
Te vede cazut pe drum
Trece si-o vb nu-ti spun.

Referitor la precizarea de mai sus :
Probabil ca urmatoarele dedicatii sunt adresate lui Ionel Parchet , Larisa Cu Bidineaua si Vasilica Tapet

Trimis de: nefertiti-old pe 6 Jul 2005, 11:32 AM

QUOTE (Zed @ 6 Jul 2005, 12:24 PM)

Me-beheehehhe-lodia

Asta mi-a placut cel mai muult! rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Zed pe 6 Jul 2005, 02:53 PM

Va prezint cireasa de pe tort !

Vezi fata, ti-am spus eu ca asta are gagici, ma-nseala!
Crezi tu fata ca are ?
Are gagici multe dar pun eu mana pe el o data si-o dataaaaaaaaa

HAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Iaba daba daba dooooooooooooooooo
Tot nebunu' de Susanuu
Si Cristina Clona
Cu dedicatie speciala pentru toti barbatii care-si inseala femeile
Aveti grija cu hoateleeeeee
Hai Cristina!

refren: (x2)
Daca de te prind cu vre-una
Ii tai parul, ii rup gura
Sa ma tina minte bine
Sa nu mai umble cu tine

Susanu:

Lasa gura mica, Lasa gura mica,
Lasa gura mai nevasta ca nu stiu de frica
Stiu ca esti geloasa
Stiu ca esti nervoasa
Ti-ai facut griji pentru mine
Ca n-am fost acasa
Stai un pic
Sa-ti explic
Nu te supara pe mine
Ca n-am scris cu nimic
Nu-nteleg de ce te superi ca am reclamatii
Doar nu vrei nevasta sa ma culc cu barbatii ?

prerefren:
Te-am avertizat de la-nceput
Sa nu ma inseli ca fac urat
Si daca aflu ceva
Va fi vai de viata ta
Si dai de mare mare belea

refren (x2)

Susanu:
Degeba ma ameninti
Nu ma prinzi ca nu-s atent
Stiu sa ma feresc de tine
Sunt barbat inteligent
Cat te crezi tu de ciumeaga
Din doua vorbe te bat
De frica sa nu ma pierzi
Tu te-ascunzi si dai din cap
Niciodata nu cred ca te-am intrebat
Spune-mi fata, tu ai fost cu alt barbat ?
Zi-mi o data, de ce nu vrei sa-mi raspunzi ?
Poate si tu ai vre-o vina ca si mine,
Si te-ascunzi ?!

prerefren:
Toata ziua te suna femei
Dar tu spui ca-s prietenii tai
Nu mai cred in vorba ta
Stiu ca tu ai pe alta
Dar sa nu te prind ca-i vaļ de ea
rofl.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 6 Jul 2005, 02:55 PM

Zeeeeed, asta trebuia la 'tema zileeei'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Mara pe 6 Jul 2005, 03:08 PM

rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Felina pe 6 Jul 2005, 03:23 PM

au inima mea rolleyes.gif

Trimis de: Cla pe 7 Jul 2005, 03:32 AM

Man-behehehehe-helee?? 6.gif

Get ready.

ohyeah.gif

Au, inima mea
injura-mi dragostea
m-asteapta pacostea
si-o s-o sug din ea

Maaaahaaaai maahalaai
auleleeeeiii (2X)

Ce ma te-a determinat
Socru-meu m-a terminat
Mama-mea inghite, mey,
Ca tata-meu e gay

Maaaahaaaai maahalaai
auleleeeeiii (2X)

Au, inima mea
baga-mi-as dragostea
As imparti mai degraba fluieru
Cu Black Uhuru

Maaaahaaaai maahalaai
auleleeeeiii (2X)

Si ce nu crezi, nu vezi, mama
Nu-i bai, sa nu-ti fie teama
I-al pe-al tau de catarama

Si zi:
Maaaahaaaai maahalaai
auleleeeeiii (2X)
Iuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

Foaie verde de manele,
Nu cānta cine se teme spoton.gif
Sau?? WOW!!

Shake it , shake it, lubenita to me now...
Trimis de: mutulica pe 7 Jul 2005, 05:19 AM

Zed, ce ai pus tu aici e capodopera! intra la clasicii poeziei romane
abia astept sa apara ca subiect de bacalaureat, ca sa traga juniorii comentarii literare la poema

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 11 Sep 2005, 07:25 PM

mai este o manea, nu stiu daca e noua sau veche, dar poate o recunoaste cineva...eu nu stiu decat franturi... tongue.gif
suna cam asa:
"cine se da la femeia mea,
sigur va da de belea...
ascultati bine ce va spun
ca ma stie lumea toata ca-s nebun"
si mai contine ceva cu "ia viteza fraiere de langa mine..." pacat ca nu stiu mai mult, ca e de tata comedia!
cel mai amuzant e atunci cand pleci in alt oras,dimineata si tot drumul esti obligat sa asculti aceste minunate versuri : "vrem femei, vrem femei, vrem femei in bikinei" hh.gif
unii au nevoie de tratament!!! si cat mai repede!

Trimis de: bdl pe 12 Sep 2005, 12:35 AM

"vrem femei, vrem femei, vrem femei in bikinei"

Si crezi ca ar suna mai tentant daca ar fi in izmene femeile alea?

Trimis de: fatality pe 23 Sep 2005, 07:40 PM

Si eu am niste manelari inraiti in scara cu mine.
Odata le-am facut la astia o faza: am cautat manele,(le) - de-alea mai tampite - pe net si am facut un cd -manele kiks ass. Apoi m-am dus pe-afara si m-am facut ca-l scap pe sub o banca. cand m-am intors in locul ala, dupa un timp, nu mai era acolo. Deci l-au gasit si l-au luat. biggrin.gif

Eu una nu suport tziganeala asta. Cred ca fac urticarie cand aud manele,(le). blink.gif

Trimis de: Fitzcarraldo pe 23 Sep 2005, 09:12 PM

N-am citit ce ati scris pe paginile anterioare, dar imi pot imagina cu usurinta ce contin. Eu ascult manele (hai dati cu pietre) la un spritz, la o nunta, la betie etc. Asta nu ma impiedica sa nu am in play listul zilnic Hernan Catteneo , Elvis, Sinatra , Lennon, Spencer Davis, UB 40 si multi alti. E o chestie de optiune si de fitze. Am vazut la petreceri cu staif multi figuranti si "anti - manelisti" care si-au dat pantofii jos si s-au urcat pe mese.

Later edit : textele luate cu copy si paste (acum am vazut) sunt intr-adevar infecte.

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 27 Mar 2006, 01:49 AM

QUOTE (bdl @ 12 Sep 2005, 12:35 AM)
"vrem femei, vrem femei, vrem femei in bikinei"

Si crezi ca ar suna mai tentant daca ar fi in izmene femeile alea?

Mai eu ma gandeam ca ar fi fost si mai tare daca ziceau "Vrem femei, vrem femei, vrem femei in..."moartea pasiunii"sau "adio tinerete"..." Dar m-as fi intrebat unde e rima... rofl.gif

Trimis de: Zed pe 27 Mar 2006, 11:47 AM


"Costel Ciofu feat Play AJ - Cocosul si gaina"Mi-ai facut numai belele
Ai mancat zilele mele
Le-ai mancat cu fulgi cu tot
Si-acuma te doare-n cot

refren:
In curte canta cocosul
E vorba ce-o zice mosul
Taci gaina, ciocul mic
Lasa-ma ca m-ai acrit

refren

rap:
Aoleu, mama, ce ma fac,
Ca mi-am luat belea pe cap
E geloasa, bai nene
Si-mi face numai belele
Ca ultima oara,
Cand m-a scos nebuna pe scara
Dezbracat In pielea goala,
De-am dormit pe pres, afara
N-am ce face, nu tace
Ii dau doua capace
Sau ce! Sa ma lase-n pace, drace
Ca, oricum nu-mi pasa ca ma lasa
Sa-si faca dracu' bagaju,
Sa plece la ma-sa acas'
Ca e o vorba, bat-o vina:
In curte canta cocosul, nici-o data gaina

refren

Nu-s om bine, fa-ţi bagajul
Ca eu ţi-am facut rotajul
Si m-am saturat si eu
Sa tot canţi pe gardul meu


rofl.gif

Trimis de: cipdecip pe 27 Mar 2006, 09:04 PM

CUM SA FACI O MANEA DE SUCCES IN 10 PASI SIMPLI.


PASUL 1

Nume de bastan (Elvis, Florin Fermecatoru', Englezu', etc).


PASUL 2

Incultura generala obligatorie.


PASUL 3

IQ mai mic decat numarul de la pantofi.
Castigarea unui loc in categoria prosti, dar multi.


PASUL 4

Posesie (sau achizitionare pe parcurs) limuzina, castel, faraoanca si boraci (puradei).


PASUL 5

Rude-n puscarie.


PASUL 6 - Imagine


1. Bijuterii - Lant, ghiul si bratara de aur - mai mult de 1/2 din greutatea corporala
2. Freza - 2 parti gel, o parte par
3. Hainele - Cat mai stralucitoare si de prost gust

1. Camasa (alba sau neagra)
2. Pantaloni (preferabil negri)
3. Pantofi de lac
4. Vesta, manta sau capa


PASUL 7 - Versuri


1. Vocabular obligatoriu
bani, dusmani, tigani, golani,
femei, fetite, printesa,
bautura,
dolari, aur, parai, lovele, milionar, Mercedes, celular,
inima, suflet, Dumnezeu, viata,
valoare
Interjectii : oooooooof, ah, sha-la-la, cicalaca-cichicha, etc

2. Sunt admise

1. greseli gramaticale
2. verbe - conjugare si acord
3. substantive - plural la alegere
4. greseli de tipul "la toti", "lu' copilu' meu" si din seria "casa" - "as vrea ca sa te regasesc"
5. versuri albe
6. rime cu acelasi cuvant
7. metafore duse la extrem ("floarea florilor", "sugativa-n portofel")
8. cuvinte straine ("bambina", "ragazza", etc)


PASUL 8 - Subiecte


1. iubirea

1. relatiile

1. cu mai multe femei
2. reusite
3. nereusite (vezi parasire)

2. parasire

1. pentru altul / alta (merge si homo)
2. pentru bani
3. pentru ambele
4. moarte


2. familia

1. copiii
2. nevasta
3. fratele

3. banii

1. detinerea lor in cantitati mult exagerate
2. risipa fireasca
3. invidia celorlalti

4. lauda proprie (bogatie, bunastare, performante sexuale, sex-appeal, performante muzicale)


PASUL 9 - Melodia


1. instrumente consacrate

1. acordeon
2. orga proasta
3. instrument de suflat
4. tobe de sintetizator cu generozitate

2. voce

1. optionala si/sau chinuita
2. ecou
3. accent obligatoriu
4. rap inclus

3. originalitate facultativa


PASUL 10 - Videoclipul


1. miscari necesare (pt. manelist)

1. stanga-dreapta (maxim doi pasi)
2. pocnire din degete
3. zambet cuceritor

2. 15-20 de fete dotate care sa-si agite echipamentul
3. decor prost (sau inexistent)
4. lumini cat mai colorate
5. cateva masini decapotabile in care sa cante barosanu'Radu Nicolau

Trimis de: mothman pe 27 Mar 2006, 11:24 PM

Maneaua este intr-adevar un fenomen. De multi hulita, nu de putini adorata. Adevaru e ca unele manele sunt atat de ridicole incat e aproape imposibil sa nu te amuze. Exceptie fac cele care chiar se vor serioase, cum ar fi cele de "dragoste". In categoria celor haioase intra si cele cantate de celebrul Florin Salam.

Florin Salam - am relatii peste tot

Ma dau la televizor ca pe-un mare infractor,
dar n-au nimic la dosare, ca am afaceri legale;


Refren

am relatii peste tot, sunt sef de clan mafiot,
gaborii n-au nici o proba, ca-s din lumea interlopa;

Procurorii s-au jurat sa ma vada arestat,
telefonu mi-l asculta, poate poate ma infunda;


Refren

Am relatii peste tot, sunt sef de clan mafiot,
gaborii n-au nici o proba, ca-s din lumea interlopa;

Ei ma cauta prin tara, eu im fac viata p'afara,
cauta probe cu tona, eu ma plimb prin barcelona.

Trimis de: Titus Herbert pe 28 Mar 2006, 09:59 AM

la cele postate de cipdecip as vrea sa adaug daca se poate:

numele interpretului cusut in fir de aur pe jacheta, capa, vesta, vizibile si cu greseli gramaticale daca se poate rofl.gif

Trimis de: Kyklos pe 28 Mar 2006, 06:45 PM

Ce-a fost maneaua si ce-a ajuns mad.gif din cate stiu eu maneaua a fost adusa de fanarioti si nu era tiganeala din ziua de astazi , se spune ca Barbu`Lautaru`ar fi cantat manele .
Odata cu trecerea timpului manelele au capatat o conotatie comerciala , din care bani , dusmani si fetele nu ies ,dar mai sunt si excepti
Si vecini nostri au si ei manele , dar sub o alta denumire si structura la fel .

Trimis de: cri-cri_d'Amour pe 30 Mar 2006, 12:23 PM

Cum sa NU mai fii manelist, in 10 pasi usor de aplicat:

1.Tunde-ti floacele de par gelate de pe frunte.
2.Fa rost de o sticla de diluant sa iti cureti parul de gel .
3.Scurteaza-ti ciocatele/pantofii cu cioc de ratza.
4.Cheama echipa de descarcerare sa te scape de ghiuluri.
5.Imbraca-te in haine nu in carpe sau macar incheie-ti camasa si coloreaza-ti blugii.
6.Scapa de Dacia 1300 cu inimioara Maggi in geam.
7.Nu mai fa comert cu telefoane.
8.Scapa de dusmani.
9.Pune mana pe un Abecedar si invata sa scrii si sa citesti corect. rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: mothman pe 1 Apr 2006, 12:34 AM

O piesa mai veche a deja celebrului Guta, de pe vremea in care nu era chiar asa cunoscut. Vreme in care chiar insemna ceva sa ai celular, dupa cum pare sa sugereze piesa. La nevoie puteai suna pentru intariri, ceea ce nu se putea intampla si pe vremea cand exista doar fix. tongue.gif

Nicolae Guta - am pistol si celular

tiganie dusmanoasa, ca am bani si ca am casa
am masina si am bani, se oftica ai mei dusmani

refren

am pistol si celular nu mi-e frica de duamani
odata supara-m-as bag dusmanii-n portbagaj
hopa dillele lalaia lalai la

tiganie tiganie, de ce imi porti dusmanie
pentru o casa si-o maina, nu-mi aud o vorba buna

nu mi-e frica de oricine, ca am pistolul cu mine
nu mi-e frica de dusmani, ca-i bat si-i platesc in bani

refren

am pistol si celular nu mi-e frica de duamani
odata supara-m-as bag dusmanii-n portbagaj
hopa dillele lalaia lalai la

Trimis de: Teen From Mars pe 30 Oct 2008, 06:42 PM

vai frate....scuze pentru cei ce asculta manele dar nu le suport...mi se par de prost gust...sa canti de bani femei si dusmani...au niste videoclipuri..."trasnet"... se imbraca numai in Addidas, Nike, Puma, Dolce&Gabana, Gucci, Armani si mai stiu eu ce care nici macar nu sunt originale...asculta pe strada manele la telefon asa ca sa auda toata lumea ce asculta....se lauda cu un Mercedes, BMW,Porshe sau alte masini cu multi cai putere....la chestiile astea nimeni si nimic nu-i intrece...dar daca treci la subiectul Cultura Generala, sau Cate carti ai citit sau citeste o pagina de carte in mai putin de o zi, scrie-ti numele si prenumele....aici sunt ultimii....sa fim seriosi...ce manelist stie putina limba engleza? NICI UNUL.
ce sa zic no comment ca am zis destule.... hh.gif

Trimis de: coconut pe 30 Oct 2008, 09:45 PM

Ceeea ce se cāntă azi se cheamă ţigăneală, nu manea. Dacă voi vedeţi vreo asemănare īntre ţigănia din Romānia şi asta, să-mi spuneţi...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bJ8OZr4Tsi8&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bJ8OZr4Tsi8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Trimis de: Cla pe 30 Oct 2008, 11:22 PM

Interesant, textul piesei, coconut laugh.gif

Trimis de: Blakut pe 3 Nov 2008, 12:00 AM

QUOTE

Procurorii s-au jurat sa ma vada arestat,
telefonu mi-l asculta, poate poate ma infunda;


Heee,da. Un glont... aia ar fi justitie?

Trimis de: mutulica pe 3 Nov 2008, 09:54 AM

QUOTE(coconut @ 30 Oct 2008, 11:45 PM) *
Ceeea ce se cāntă azi se cheamă ţigăneală, nu manea. Dacă voi vedeţi vreo asemănare īntre ţigănia din Romānia şi asta, să-mi spuneţi...


muzica lautareasca de pe vremuri avea acelasi profil... cantata mai ales de tigani, si cu texte ce duceau la problemele zilnice ale mahalalei. si ce e mahalaua, altceva decat locul unde oamenii traiesc la limita decentei, unde linia de demarcatie intre kitsch si geniu e vizibila in fiecare zi

manelistii, fac azi acelasi lucru - canta pe ritmuri usoare, sau deja consacrate (cea mai mare parte din melodii sunt plagiate) si pe texte ce nu au prea multe in comun cu poezia, dar au cu visele celor carora li se adreseaza; ca fiecare dintre noi, am ascultat manele... mai de voie mai de nevoie, si am remarcat de fiecare data cum textele se duc catre publicul tinta cat se poate de clar, fara metafore, fara codificari sau alte inflorituri ...
ei vorbesc direct despre dragoste, despre bani, despre dorul de casa, despre complexitatea relatiilor in ziua de azi, cand prietenii iti infig cutitul in spate, si dusmanii iti intind o mana sa te ajute

nu mai putin adevarat e ca daca cei ce se ocupa de cultura, i-ar arde pe manelisti la buzunar de cate ori plagiaza ...

Trimis de: marduk pe 3 Nov 2008, 12:14 PM

Parerea mea este ca in Romania avem muzica populara, muzica lautareasca si manele. Muzica populara este o muzica exploatata de toti cei care compun sau fac muzica. Sunt organizatori, culegatori, cantareti care respecta muzica populara originala, folclorica. Dar sunt si organizatori, compozitori, cantareti care exploateaza, comercializeaza muzica populara, folclorica, Cred ca trebuie sa facem distinctie intre ceea ce este folclor si muzica populara, muzica populara poate fi orice melodie care este cantata la nunti, chermeze, restaurant, etc. Manelele sunt un produs relativ nou pe piata romaneasca care a luat avant foarte mult dupa revolutie. Manelele sunt o mixtura intre muzica populara, lautareasca si balcanica, nascandu-se sute de stiluri in functie de regiune, oras etc. Daca vrei cu adevarat sa intelegi fenomenul manelele, trebuie sa vezi ce se petrece in Grecia, unde exista fel de fel de muzici, stiluri, categorisite in fel si chip. Pana la urma, folclor, populare, manele, usoara, rock, jazz, etc. muzica defineste individul care o asculta si starea lui de spirit in momentul auditiei. Exista din pacate indivizi care vor sa creeze confuzie intre folclorul romanesc, muzica lautareasca si manele dar eu sunt convins ca nu exista nicio legatura, poate doar instrumentele folosite si de unii si de altii sa fie din aceiasi categorie. Din fericire exista in fiecare regiune si la fiecare etnie departajari clare care se mentin si sper se vor perpetua in timp.

Trimis de: Lucy O'Hara pe 9 Jan 2009, 11:28 AM

Din ce am văzut eu pānă acum, majoritatea victimelor sunt tineri. Şi asta nu pentru că le place aşa ceva, ci pentru că toţi ceilalţi ascultă asta şi e cul şi e la modă. wink.gif
Dacă sunt şi persoane cărora le plac, asta-i altă parte. Ălora chiar le-au ruginit piuliţele. Şi nu glumesc. Să asculţi nişte versuri idioate care spun numai că "Eu sunt cel mai mare (prost, desigur)" , "Am bani cum numeni n-are (Īntre timp s-a inventat şi xeroxul)", toate puse pe un ritm al naibii nu mi se pare inteligent. 5 note muzicale repetate pānă te apucă isteria.
Iar maneliştii, cei care cāntă, cad īn gropi. Şi mai mult, bubuie de inteligenţă. wink.gif Plus că vocile lor le vibrează la fiecare notă schimbată .. hh.gif
Ca să te convingi de ce am scris mai sus, ascultă o manea şi apoi ceva de Trooper. (găseşti pe Youtube sau īmi ceri).

Dacă postul meu a deranjat īntr-un fel pe cineva, daţi-mi un Pm şi īl şterg.

[Edit] : Am uitat să menţionez că Trooper e o formaţie romānească de metal. Heavy metal, şi nu o recomand unora.

Trimis de: Cla pe 10 Jan 2009, 09:18 AM

QUOTE(Lucy O'Hara @ 9 Jan 2009, 10:28 AM) *
e cul

Sa inteleg ca asta-i pe franceza? unsure.gif

Trimis de: Lucy O'Hara pe 10 Jan 2009, 09:42 AM

Nu, e forma pe care o folosesc eu pentru cuvāntul idiot "cool" laugh.gif
Dacă aş fi scris ceva īn franceză, fii sigur că aş fi tradus īn paranteză, deoarece am observat că unii forumişti nu o ştiu.
See ya.

Trimis de: Cla pe 10 Jan 2009, 09:48 AM

Clar, dar s-a vrut sa fi fost o gluma din partea mea laugh.gif

Trimis de: Lucy O'Hara pe 10 Jan 2009, 10:06 AM

Trebuia să rād ? wink.gif N-am rās ..

Şi ca să nu fie chiar off topic.. Am aflat ceva nou despre manelişti. Dacă te īntreabă cāt e ceasul, spune-le, omule ! Eu le-am spus unora de la scara blocului că "Nu-mi pasă !! hh.gif " şi mereu cānd trec pe lāngă ei mă īntrabă asta. Apoi, aud o voce care spune "Omoară-te ! " sau "Īmpuşcă-te".
Nu e nimic grav īn toate astea, doar prostia lor molipsitoare. rofl.gif

Byee.

Trimis de: Cla pe 10 Jan 2009, 10:21 AM

Data viitoare spune-le sa te lase in pace si sa-si vada de dusmani, ca doar au destui...

Trimis de: Serenity pe 12 Jan 2009, 07:31 AM

Tot offtopic: in general daca un om te intreaba cat e ceasul spune-i ca n-ai (daca nu se vede ca ai!) sau spune-i cu o expresie a feţei super serioasa si plictisita cat e. De obicei se taie orice elan cocalaresc dupa chestia asta.

Mirelo, asculti heavy-metal? cry.gif

Trimis de: Lucy O'Hara pe 13 Jan 2009, 10:07 PM

Well.. Ideea e că a fost o vineri foarte obositoare şi am ajuns acasă la 18.00 .. Eram mult prea pierdută īn gāndurile mele ca să mă pot concentra asupra īntrebării lor stupide şi nu mai contează. Oricum, nu i-am mai văzut o vreme pe aici. :i mersi mult de tot pentru sfaturi. Hugs.

Heavy-metal ? Depinde foarte mult şi de starea mea din ziua respectivă. Īn ultimul timp am ascultat doar alternativ şi romānesc... tongue.gif M-am cam reprofilat.

C'yaa.

Trimis de: tontoi pe 14 Jan 2009, 12:38 AM

devil.gif soluţia-i să-l clonăm pe Hitler şi apoi să-l setăm pe modulul ANTI-MANELE....

multă lume o să spună că lagărele de exterminare o fost pentru manelari centre de reeducare


Trimis de: mutulica pe 14 Jan 2009, 08:33 AM

am vazut zilele trecute niste poze cu cocalari americani. ceva pusti de cartier, cu inele stralucitoare, bandane, pozati pe capote de muscle cars...
mesajul primit era cam in genul bascaliei pe care o facem si noi la adresa juniorilor teribilisti care incearca sa iasa in evidenta local folosind cam acelasi stil

in concluzie, sunt o categorie social-culturala care se educa in sensul asta... si care in timp sufera diferite transformari ... functie de genul suburban la moda in cadrul temporal afectat

asa ca daca va mai intreaba cat e ceasul, ignorati existenta lor, sau daca vreti sa vi-i puneti in cap ati putea sa ii intrebati "da ce bah, tu n-ai telefon?"


Trimis de: Cla pe 14 Jan 2009, 03:04 PM

Pai din ghetto vine asa o subcultura. In Romania doar ii zice altcumva, mahala.

Trimis de: standing_stone pe 16 Jan 2009, 02:23 PM

Eu nu inteleg de ce atata inversunare impotriva manelarilor. Si ce daca asculta manele?Ei sa fie sanatosi, sa se bucure de ele si noi sa nu bucuram de muzica care ne place:D

Iar comportamentul oricum tine de educatie. Sunt la fel de multi "pustani" care asculta rock de proasta calitate si sunt tot atat de prost crescuti si periculosi (inca nu am fost atacata verbal sau fizic de un grup de manelisti...)Asa ca ar trebui sa fim mai preocupati de sistemul de invatamant din romania decat de d`alde Romeo Fermecatorul si Printesa de Aur ( rofl.gif tre sa iubesti numele astea! Parca sunt scoase din povesti! )

Si apropo de cocalarii americani:nu-i mai bine ca la noi se asculta manele decat hip-hop din asta de cartier, gangsta (cred ca asa i se spune). Macar aici se poarta margele si ghiuluri si nu cutite si pistoale.

Concluzia : Iubeste-ti aproapele (indiferente de gusturile muzicale) thumb_yello.gif

Trimis de: Justitiarul pe 25 Oct 2010, 09:11 PM

QUOTE(standing_stone @ 16 Jan 2009, 03:23 PM) *
Sunt la fel de multi "pustani" care asculta rock de proasta calitate si sunt tot atat de prost crescuti si periculosi (inca nu am fost atacata verbal sau fizic de un grup de manelisti...)Asa ca ar trebui sa fim mai preocupati de sistemul de invatamant din romania decat de d`alde Romeo Fermecatorul si Printesa de Aur ( rofl.gif tre sa iubesti numele astea! Parca sunt scoase din povesti! )
Concluzia : Iubeste-ti aproapele (indiferente de gusturile muzicale) thumb_yello.gif

Eu da. S-a īntāmplat la Cluj-Napoca īn toamna lui 2008. Se pune un cocalar lāngă mine īn troleibuz cu telefonul din care zbiera guţă sau ce-stiu-eu-ce formaţie de pitici de grădină, şi zisei frumos "Daca-ţi plac manelele aşa tare, bagă-ţi nişte caşti īn urechi şi asculţi numai pentru mine." Cānd să cobor, ma ia cocalaru de la spate "Ia stai ma aşa, de ce nu-ţi plac manele?" cu intenţia să ma pocnească. Apăi cānd ţi-l-am prins de gāt şi iam dat v'o cāteva serve peste pliscul cela, mi-o julit monturile. Am experienţa, in cartier fiind crescut, că īn situaţii de genu' ăsta nu se negociaza. Dacă idiotu' vine la tine cu intenţia de-a te lovi, mai mult ca sigur ca o va face, dacă nu o faci primul. Fugi sau loveşti, nu negociezi.

concluzia acestui quote: am văzut rockeri proşti, dar am văzut cocalari, care pe lāngă faptul că īs proşti sunt şi periculoşi

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)