Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Stirile zilei _ Ce Se Misca In Romania

Trimis de: Felina pe 8 Nov 2005, 02:31 PM

Sa notam in acest topic ce se intampla bine in Romania, fie si doar ca tentativa.

Trimis de: Felina pe 8 Nov 2005, 02:34 PM

Si sa incep tot eu. biggrin.gif

Campanie anti-blat pe trenuri http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=newsletter&mid=1595&aid=134658
Cei care obisnuiesc sa se urce in tren fara bilet trebuie sa se gandeasca acum de doua ori inainte de a face acest lucru. CFR Calatori a declansat in toata tara o ampla campanie de combatere a fenomenului calatoriei frauduloase. Inspectorii CFR vor opri in camp sau in statiile de pe traseu trenurile de calatori si vor efectua la fata locului supra-controale.

Trimis de: Felina pe 9 Nov 2005, 01:42 PM

Politistii vrinceni au descoperit ca anumite firme de constructii care au fost angajate de fostul guvern PSD sa ridice blocuri ANL in Focsani au directionat materiale de constructii la vila de la Bolotesti a lui Oprisan[http://www.hotnews.ro/articol_36462-Materialele-destinate-blocurilor-ANL-au-ajuns-la-vila-lui-Oprisan.htm].

Trimis de: tikky pe 11 Nov 2005, 02:51 AM

Un articol despre "Han"

„Hanul cu Legende“ - un brand 100% românesc


Termenul de han, deşi prezent în literatura naţională reprezentativă, lipseşte cu desăvârşire din legislaţia românească. Acesta nu este amintit nici în Ordinul nr. 510/2002 al Ministerului Turismului şi nici în Anexa 1.5 la normele metodologice.
Totuşi, pentru a nu rămâne o enigmă a literaturii ce nu este dezlegată nici măcar de apartenenţa acestuia la categoria de pensiune turistică, un grup de oameni de afaceri timişoreni, în parteneriat cu BCR, au iniţiat proiectul "Hanul cu Legende".
Hanurile de altădată îşi mai fac astăzi simţită prezenţa numai în nuvelele din listele de lectură obligatorie. Pentru a fi readuse la viaţă şi pentru a sprijini dezvoltarea turismului românesc, Centrul de Afaceri Expovest a iniţiat dezvoltarea unei reţele exclusive "Made in Romania". Programul a fost iniţiat în parteneriat cu BCR şi oferă posibilitatea dezvoltării agriculturii, mediului, sănătăţii şi culturii din ţara noastră, toate acestea alături de dezvoltarea turismul autohton şi a brandului "Hanul cu Legende" atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. "Totul a plecat de la momentul în care am văzut cu ochii noştri cum s-au risipit fondurile SAPARD prin investiţii în pensiuni agroturistice, axate numai pe alimentaţie şi cazare, nu aveau cum să fie viabiabile mai ales că sunt răspândite fără nici o noimă pentru actuala tranziţie prin care trece România, perioadă în care termenul de tranzit este forma de turism sustenabil", ne-a declarat domnul arhitect Ionel-Petru Pop, directorul Administraţiei Hanul cu Legende.
Programul prevede implementarea unei reţele de hanuri şi nicidecum a unei unităţi izolate. Acesta oferă mai multe tipuri de module funcţionale, care se pot dispune în diferite variante planimetrice, adaptate diferitelor locaţii şi posibilităţilor financiare ale investitorului, rezultând astfel tipuri de hanuri considerate în reţea turistică, dar cu activităţi combinate din celelalte domenii economice şi culturale:
• hanul cetate - servicii de alimentaţie publică şi hoteliere;
• hanul club - servicii de alimentaţie publică, hoteliere şi de educaţie, agrement şi sport pentru tineret;
• hanul clinică - servicii de alimentaţie publică, hoteliere şi în domeniul sănătăţii;
• hanul atelier - servicii de alimentaţie publică, hoteliere şi în domeniul producţiei meşteşugăreşti;
• hanul fermă - rezultă din tipurile de hanuri prezentate anterior, la care se adauga locuinţa hangiului şi ferma-gospodăria, cu activităţi agricole de legumicultură, creşterea păsărilor şi a animalelor, cât şi procesarea manufacturiera a produselor agricole.
Performanţa programului „HANUL CU LEGENDE“ constă şi în faptul că utilizarea modulelor funcţionale poate conduce şi la formarea altor tipuri de hanuri, având astfel capacitatea de a se adapta cu o flexibilitate deosebită la solicitările investitorului, la profesionalismul şi capacitatea financiară a acestuia, oferind un suport sustenabil pentru cofinanţări chiar şi prin ajutoare nerambursabile.
Protocolul încheiat între Banca Comercială Română şi ADMINISTRAŢIA HANUL CU LEGENDE - ROMâNIA reprezintă, de asemenea, o premieră şi în domeniul investiţiilor la nivelul IMM-urilor. Astfel:
•S-a stabilit o modalitate de lucru prin care viitorul investitor nu efectuează nici un fel de cheltuială financiară până nu este pe deplin edificat în legătură cu terenul pe care va realiza investiţia, cu finanţarea investiţiei, cu sustenabilitatea afacerii rezultate în urma analizei financiare şi economice, cu managementul şi marketingul afacerii, cât şi cu forţa comercială conferită de reţeaua „HANUL CU LEGENDE” în termeni de marcă, ISO şi alte referiri la standardele europene;
•S-a stabilit o modalitate de lucru capabilă să provoace antreprenoriatul în urma înţelegerii riscului minim de a lucra cu banca, eliminându-se suspiciunea viitorului investitor faţă de politica bancară, teama de credite, teama faţă de o disciplină financiară riguroasă;
•S-a stabilit o modalitate de lucru în care, prin scenarii foarte simple, viitorului investitor şi se prezintă valorile presiunilor financiare în toate fazele de implementare şi de dezvoltare a afacerii, adică de la prima extragere din cont şi până la finalizarea rambursărilor de dobânzi şi credite.
Analizând capacitatea de distribuţie a programului în România, rezultă ca, la un nivel de reprezentare de 1000 de unităţi ce pot fi realizate până în 2015, investiţia totală ar însemna aproximativ 6 mld euro, având capacitatea de a absorbi co-finanţări guvernamentale de 10%, ajutoare nerambursabile de 30%, diferenţa regăsindu-se în resursele proprii şi în resursele bancare ale investitorilor. Pentru comparaţie, co-finanţarea guvernamentală anuală ar înseamnă echivalentul unui tronson de drum modernizat de 80 de km.


sursa: http://www.euro-invest.ro/magazine/5/10/208

Trimis de: mariusc2 pe 11 Nov 2005, 09:37 AM

QUOTE (Felina @ 9 Nov 2005, 01:42 PM)
Politistii vrinceni au descoperit ca anumite firme de constructii care au fost angajate de fostul guvern PSD sa ridice blocuri ANL in Focsani au directionat materiale de constructii la vila de la Bolotesti a lui Oprisan[http://www.hotnews.ro/articol_36462-Materialele-destinate-blocurilor-ANL-au-ajuns-la-vila-lui-Oprisan.htm].

Aceiasi politisti vranceni se lafaiau la chefurile date de baron in trecut.

Trimis de: Felina pe 11 Nov 2005, 11:36 AM

mariusc2, important e ca acum s-au simtit liberi sa-l dea in gat. Probabil 'atunci' nu aveau de ales.

Trimis de: Quasar pe 11 Nov 2005, 04:13 PM

cE sE mIsCa iN rOmAnIa?????

HORMONII FRATILOR !!!!!!!!!!
Eu personal nu vad ce mai misca ....
Luam un ziar cu locuri de munca si cautam o slujba pentru partea feminina din R , ce gasim , fffff multe anunturi cu "dame de companie , manechine ...etc" in loc sa gasim ceva serios .
Presupunem ca o doamna de 45 ani este data in somaj , ce face , cu ce traieste , cA "dama de compaie " sau femeie de menaj la "burghezii" nostri ???
Concluzia ce misca in Romania ?
Sunt "hormonii"

drunk.gif

Trimis de: tikky pe 14 Nov 2005, 01:02 AM

Romania - destination of the year in Vogue list
Dana Milea




Romania has been chosen as the 2006 holiday destination of the year in an annual league table drawn up by Vogue Magazine, with the best location proposed by the authors of the list being the Danube Delta, an area which is described as a European New Zealand yet within only three hours reach by plane.
"A visit to Romanian brings a lot of surprises. For example, there are exquisite wines (some of the oldest in Europe, as Romanians say) and this country is also the largest caviar exporter in the world. In addition, there is the incredible beauty of the landscape and, above all, the fact that in this place, horse carriages seem to be more numerous than cars," the authors of the list say.
On the negative side, the magazine points to the fact that there are few quality hotels but they give as a positive example the Delta Nature Resort, a complex of 30 luxury villas situated in the Danube Delta.
"The Vogue List" presents the top 100 most important tendencies for next year for fashion, design, travel, products or public figures.
"Who to meet, what to listen to, where to eat, what to wear...These are questions that we ask ourselves everyday," claims the magazine.



sursa: http://www.daily-news.ro/article_detail.php?idarticle=18819

Trimis de: axel pe 14 Nov 2005, 01:44 AM

QUOTE (mariusc2 @ 11 Nov 2005, 10:37 AM)
QUOTE (Felina @ 9 Nov 2005, 01:42 PM)
Politistii vrinceni au descoperit ca anumite firme de constructii care au fost angajate de fostul guvern PSD sa ridice blocuri ANL in Focsani au directionat materiale de constructii la vila de la Bolotesti a lui Oprisan[http://www.hotnews.ro/articol_36462-Materialele-destinate-blocurilor-ANL-au-ajuns-la-vila-lui-Oprisan.htm].

Aceiasi politisti vranceni se lafaiau la chefurile date de baron in trecut.

Domnu' Fan-Club PSD, pana la urma ce consideri rau in ceeace au facut politistii ACUM?

Trimis de: March pe 14 Nov 2005, 01:01 PM

Instigatorii la greva cu voie de la partid ! devil.gif

http://www.evz.ro/topstory/?news_id=203245 devil.gif blocheaza Romania

STRUTO-CAMILA. Ioan Radoi, lider sindical la metrou si senator PSD devil.gif


http://www.evz.ro/comentarii/?news_id=203238 devil.gif

Cand se stiu calare pe situatie, joaca lor preferata este baroniada. Cand simt ca le fuge pamantul de sub picioare, raspunsul este mineriada. Iata o modalitate consacrata de a face politica. Propria politica.
Incepand cu aceasta saptamana, Romania ar urma sa fie paralizata de un val de greve. Bunaoara, iIon Radoi si va da jos costumul la patru ace de senator PSD si va imbraca salopeta de sindicalist nervos. Marin Condescu se ridica, la randu-i, in fruntea ortacilor, din vila sa construita de exploatarea miniera in „Cartierul Primaverii” din Targu-Jiu. Dumitru Costin, seful confederatiei sindicale care anul trecut si-a bagat oamenii pe listele partidului lui Vadim Tudor, agita palosul dreptatii (...)


Isi aduce cineva aminte de cate greve a avut parte guvernarea pesedista ?! devil.gif

Trimis de: Felina pe 14 Nov 2005, 01:35 PM

March, sigur nu esti off-topic?

Trimis de: March pe 14 Nov 2005, 01:47 PM

Adica ? Ce-i vreo stire despre vedete sau sex ! Este o stire importanta a zilei ! Ceva se misca in Romania !

Trimis de: abis pe 14 Nov 2005, 01:50 PM

QUOTE (Felina @ 8 Nov 2005, 02:31 PM)
Sa notam in acest topic ce se intampla bine in Romania, fie si doar ca tentativa.

wink.gif

Trimis de: March pe 14 Nov 2005, 01:53 PM

Ce vorbesti, domne' ?! Ia uita-te putin mai sus. Postarea aia despre politistii vranceni sau cea despre "Hormoni" sunt de bine ?!

Trimis de: abis pe 14 Nov 2005, 01:56 PM

Si ele sunt off-topic. Daca as fi moderator aici, le-as sterge.

Trimis de: Felina pe 14 Nov 2005, 01:59 PM

Stirea despre politistii vranceni este on topic, au dat in gat un mare hot. Ce-i asa greu de priceput?

Cea cu hormaonii e off topic, adevarat.

Trimis de: March pe 14 Nov 2005, 02:12 PM

Pai, jumatate asa si jumatate altfel ! Ce-i greu de priceput ?! Si ca sa eviti asta pune o lozinca mare acolo, accept numai stiri de bine ! tongue.gif

Trimis de: tikky pe 3 Jan 2006, 02:02 PM

http://www.expres.ro/transilvania/?news_id=207505&print=1

Trimis de: Kyklos pe 3 Jan 2006, 09:08 PM

Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia

Autorităţile suedeze i-au acordat azil politic liderului spiritual al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, răspunzând favorabil unei cereri a yoghinului în acest sens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul şcolii de yoga fondate de acesta.



Trimis de: mariusc2 pe 11 Jan 2006, 01:41 AM

Al devil.gif sa fiu daca pricep ce legatura are suedia cu romania! Nici macar legaturi diplomatice nu prea au, dupa cate se vede.

Trimis de: Michelle pe 11 Jan 2006, 09:17 AM

QUOTE (Plutarh @ 3 Jan 2006, 10:08 PM)
Gregorian Bivolaru a primit azil politic în Suedia

Autorităţile suedeze i-au acordat azil politic liderului spiritual al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, răspunzând favorabil unei cereri a yoghinului în acest sens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul şcolii de yoga fondate de acesta.

scoala yoga...pe naiba! devil.gif mai bine zis scoala de prostituate mad.gif

Trimis de: mariusc2 pe 11 Jan 2006, 10:40 AM

Prostituate, da' calificate. Poi cand o incepe una de-aia sa faca precum elicopterul, cand esti si tu in exercitiul functiunii, mama, mamaaaa! laugh.gif

Trimis de: tikky pe 13 Feb 2006, 01:00 AM

http://www.capital.ro/index.php?a=22849&shift=1

Piata de whisky din Romania a crescut semnificativ in ultimii trei ani, potrivit The International Wine & Spirit Record (The IWSR). Categoria reprezinta deocamdata doar 2,5% din totalul pietei de bauturi spirtoase, dar daca ne referim exclusiv la tariile provenite din import, whisky-ul acopera peste 60% din consum. ....

Trimis de: exergy33 pe 23 Feb 2006, 02:32 PM

Romania si investitiile de pe piata hoteliera.

http://www3.ziare.ro/articol.php/1140674850

Trimis de: Leonardo pe 23 Feb 2006, 04:52 PM

QUOTE (tikky @ 13 Feb 2006, 01:00 AM)
http://www.capital.ro/index.php?a=22849&shift=1

Piata de whisky din Romania a crescut semnificativ in ultimii trei ani, potrivit The International Wine & Spirit Record (The IWSR). Categoria reprezinta deocamdata doar 2,5% din totalul pietei de bauturi spirtoase, dar daca ne referim exclusiv la tariile provenite din import, whisky-ul acopera peste 60% din consum. ....

adica avem consum de spirtoase de 100 milioane de litri pe an? Asta inseamna o medie de vreo 4,5 litri pe cap de locuitor. Daca excludem minorii si nebautorii (femei, bolnavi, asceti) cred ca avem vreo 10-12 litri de tarie pe cap de combatant, ceea ce inseamna un pic mai bine de 1 litru pe luna adica vreo 250 de grame pe saptamana. Cu alte cuvinte o cinzeaca in zilele lucratoare dupa servici, in weekend bere si vin. Putin...foarte putin... cool.gif

Trimis de: freeman pe 26 Feb 2006, 10:58 PM

Leo, ai gresit putin la inparteli...np, ai simtit ideea.

Trimis de: axel pe 26 Feb 2006, 11:29 PM

@Leonardo
O fi 2.5% raportat la pret, nu volum. Ca litrul de whiskey e scump, iar cel de bere e ieftin biggrin.gif

Trimis de: Serenity pe 26 Feb 2006, 11:52 PM

http://www.brandingromania.com/?p=62

"Pe tot parcursul anului viitor, fotografii şi reporterii National Geographic vor călători de-a lungul şi de-a latul României, adunând material pentru un ghid turistic al ţării noastre, ce urmează a fi editat sub egida prestigioasei societăţi. Spre deosebire însă de celebra poveste a Eternei şi fascinantei Românii, nu avem de-a face cu un tun tras din banii noştri, ci cu o mână de ajutor pe care americanii de la USAID o întind turismului românesc. [...]"

Daca e de bine sau nu neaparat, daca e on-topic sau nu neaparat, voi stiti.

Trimis de: Endgegner pe 6 Mar 2006, 10:40 PM

Noroc cu altii ca la noi nu-i nimeni in stare sa faca "reclama"...cun vad oare europenii Romania? De la hoti de masini peste spargatori de bancomate la capsunari...mai e si o alta "fata" a noastra in lume?

Trimis de: coconut pe 6 Mar 2006, 11:18 PM

Da, probabil faţa din spate... Se mişcă, se mişcă... cel mai mult se mişcă din buric! sad.gif

Trimis de: Tinkerbell pe 7 Mar 2006, 07:47 PM

La naiba cu asteptarile mele...tot astept sa se miste ceva, ca nu mai au astia nici o limita...
nu-mi vine sa cred ce aud despre Loteria Romana, ce bataie crasa de joc! mad.gif
Cred ca sunt off-topic, da' m-am racorit un pic si eu...

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Mar 2006, 07:48 PM

se mai misca pamantul in vrancea, din cand in cand. ieri, de exemplu

Trimis de: Quasar pe 8 Mar 2006, 01:06 PM

Si aerul !!!!

Vine frig - vine caldura offf

Asta merge in Romania mioritica
rofl.gif cold.gif

Trimis de: Endgegner pe 8 Mar 2006, 01:11 PM

nu se misca nimic nu in tara si nici la TM. Cand vad indiferenta cu care trateaza edilii locuitorii Timisoarei imi vine sa-i dau cu capu' de pereti. Este o adunatura tembeli. Cred ca pana nu da unu cu masina peste ei nu se trezesc. Parerea mea unsure.gif

Trimis de: Felina pe 8 Mar 2006, 04:53 PM

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a 1.195 de societati comerciale, care au datorii de aproape 11 milioane lei si 19,5 milioane dolari. Creantele debitorilor sunt preluate de catre AVAS de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de la trei banci cedente.

Printre debitorii ale caror conturi au fost blocate se afla societatile Contrasimex B din Ploiesti, Comcereal Dolj, Progresul Ploiesti, Transporturi Rutiere Onesti, ACR Sucursala Gorj, CMC International Impex, C.B.

Investitii Bucuresti, Asociatia Sportiva Politehnica Timisoara, Bio Medical Group Bucuresti, Bidepa Security Bucuresti, Federal Coop Brasov si Petrom Sucursala Braila.

"Pe toti rau-platnicii care stiu ca au datorii la AVAS ii sfatuiesc sa le plateasca rapid pina la ultimul leu, conform legii.


In caz contrar avem la dispozitie si vom folosi varianta executarii silite, prin scoaterea la licitatie publica a tuturor bunurilor urmaribile pe care le detin, pina la stingerea completa a datoriei", a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu.

Masura popririi conturilor a fost luata dupa epuizarea celorlalte metode de valorificare. Actiunea AVAS vizeaza debitorii care au dat dovada de rea-credinta in cazul achitarii obligatiilor pe care le aveau.

Creantele debitorilor sunt preluate de catre AVAS de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de la trei banci cedente, respectiv Bancorex, BCR si Banca Agricola.

Sumele ce urmeaza sa fie incasate sunt destinate intregirii Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si diminuarii datoriei publice interne. "


sursa http://www.hotnews.ro/articol_44224-AVAS-blocheaza-conturile-a-1.195-societati-cu-datorii-la-stat.htm

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Mar 2006, 05:12 PM

Uau! De-a dreptul miscator! Din astea se 'misca' saptamanal aproape. wink.gif

Si chiar sunt nesemnificative, in raport cu evaziunile adevarate, de care nu se atinge nimeni. devil.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Mar 2006, 05:19 PM

QUOTE (nefertiti @ 8 Mar 2006, 05:12 PM)
Si chiar sunt nesemnificative, in raport cu evaziunile adevarate, de care nu se atinge nimeni. devil.gif

Si despre care nu vrea sa vorbeasca nimeni rolleyes.gif

Trimis de: Felina pe 8 Mar 2006, 05:21 PM

QUOTE (nefertiti @ 8 Mar 2006, 05:12 PM)
Uau! De-a dreptul miscator! Din astea se 'misca' saptamanal aproape. wink.gif

Si chiar sunt nesemnificative, in raport cu evaziunile adevarate, de care nu se atinge nimeni. devil.gif

Deci se misca ceva 'aproape saptamanal'. ohyeah.gif

Eu te inteleg pe de o parte Nefe, dar pe de alta parte ceva e mai mult decat nimic, este?
Trebuie sa incercam sa privim putin mai increzatori spre viitor, parerea mea. Daca am adopta toti atitudinea ta am ajunge la anarhie.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Mar 2006, 06:14 PM

QUOTE (Felina @ 8 Mar 2006, 05:21 PM)

Deci se misca ceva 'aproape saptamanal'. ohyeah.gif

Eu te inteleg pe de o parte Nefe, dar pe de alta parte ceva e mai mult decat nimic, este?

Pai asta e normal sa faca aia de la AVAS, ca asta le e jobul. Io ma tot intreb cand o sa incetam sa ne extaziem pt ca unii fac ceea ce trebuie sa faca. Pt asta sunt platiti, dragilor, nu e nimic fantastic. Plus ca nu e nou, asta se intampla de ani de zile.
Da' noi ne minunam ca apa curge la vale, nu pricepem ca asta e ceva normal.

Trimis de: Felina pe 8 Mar 2006, 06:20 PM

QUOTE (nefertiti @ 8 Mar 2006, 06:14 PM)
Da' noi ne minunam ca apa curge la vale, nu pricepem ca asta e ceva normal.

In Romania tocmai ca nu e normal ca institutiile sa-si faca treaba pentru care sunt platiti.
Eu ma bucur de fiecare data cand vad ca totusi undeva, cineva isi face datoria.
Exact in ideea asta am deschis topicul.


Tu de fapt ce ai vrea sa citesti pe acest topic? Adica ce anume eveniment te-ar face pe tine sa consideri ca da domne, se misca ceva in Romania?

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Mar 2006, 06:48 PM

QUOTE (Felina @ 8 Mar 2006, 06:20 PM)



Tu de fapt ce ai vrea sa citesti pe acest topic? Adica ce anume eveniment te-ar face pe tine sa consideri ca da domne, se misca ceva in Romania?

De exemplu

- sa se imbunatateasca si chiar sa se respecte wink.gif legislatia privind protectia consumatorului (asta e o poveste lunga)
- sa vad ca AVAS pune sechestru pe averile marilor evazionisti (nu sa sparga gura targului cu 'ACR sucursala Gorj')
- sa existe o procedura mult mai simpla cand vine vorba de anchetat unii parlamentari (vezi ultimul circ din parlament, de ieri, privind perchezitionarea casei lui Bombonel)
- ministrul Muncii sa aiba macar bunul simt sa dialogheze cu pensionarii care au iesit acu' doua zile in strada si au fost imbranciti de jandarmi. stii ce le-a raspuns onorabilul ministru? ca are treburi mai importante decat sa vorbeasca cu pensionarii. ma intreb ce treaba o fi avut? probabil vreo sedinta de partid. sau poate mai clocea vreo initiativa cum a fost aia cu indemnizatia pentru mamele purtate pe drumuri


ar mai fi multe, da' mi-e prea sila. stii care e dezavantajul meu? ca traiesc in RO si ca lucrez prea 'aproape' de ei. simt mirosul de nesimtire zilnic.


edit: cum am putut uita?? chiar se misca ceva in RO: avem procesul lui Bosquito, care face toate paralele. mad.gif

Trimis de: actionmedia pe 9 Mar 2006, 11:21 AM

Fondul Proprietatea.

Tocmai incepura retrocedarile.

Uite ca se misca. Dupa 60 de ani oamenii isi vad proprietatile inapoi. thumb_yello.gif

Trimis de: coconut pe 9 Mar 2006, 05:45 PM

QUOTE (actionmedia @ 9 Mar 2006, 11:21 AM)
Fondul Proprietatea.

Tocmai incepura retrocedarile.

Uite ca se misca. Dupa 60 de ani oamenii isi vad proprietatile inapoi. thumb_yello.gif

Câţi dintre ei? unsure.gif

Trimis de: actionmedia pe 10 Mar 2006, 11:08 AM

QUOTE (coconut @ 9 Mar 2006, 05:45 PM)

Câţi dintre ei? unsure.gif

Sa speram ca toti

Trimis de: nefertiti-old pe 10 Mar 2006, 11:39 AM

Speranta e cea mai buna. spoton.gif


Premierul Calin Popescu Tariceanu a inminat ieri primele certificate de actionar la Fondul Proprietatea. Din pacate, nu se stie si data la care hirtiile vor putea fi transformate in bani.

http://cotidianul.ro/index.php?id=4350&art=10250&cHash=1e178edc3e

Trimis de: actionmedia pe 10 Mar 2006, 11:49 AM

QUOTE (nefertiti @ 10 Mar 2006, 11:39 AM)
Din pacate, nu se stie si data la care hirtiile vor putea fi transformate in bani.

Sau macar evaluate.
sad.gif

Da e trist ca delasarea este inca in floare in intreg aparatul administrativ din Romania. Cred ca inca mai exista in functie angajati de pe vremea lui Ceasca, obisnuiti sa o frece toata ziua, iar cei noi cred ca au invatat foarte repede de la seniori si de la veterani cum "sa te faci ca lucrezi la stat". Probabil ca de aia ii zice "stat" laugh.gif ca mai mult se sta decat se lucreaza.
Apropos de "stat" la "stat". O matusa de-a mea a primit acasa recalcularea pensiei facuta in iunie 2005. Abia acum i-au trimis "raportul" sau ce mama naibi era ala. Au astia o vitetzaa..., de parca s-ar duce la propria inmormantare.
Oricat de bune ar fi initiativele guvernului (indiferent de guvern), se lovesc de aceasta inertie a sistemului.


Si totusi unele lucruri se misca in Romania:

Acum cateva saptamani, aveam ceva treaba in orasul natal. Am ramas teribil de surprins de cat de bine este organizata Administratia Financiara din orasul meu. Nu stai la coada, orice informatie iti este data prompt, fiecare functionar stie ce are de facut si iti raspund politicos. In 5 minute am terminat toate treburile pe care le aveam acolo. Am crezut ca visez.
Iata ca se poate. Nu stiu cum, dar cred ca daca exista buna vointa si simt organizatoric se poate.

Trimis de: nefertiti-old pe 10 Mar 2006, 11:52 AM

Cu un lucru sunt de acord: in unele orase din provincie lucrurile chiar incep sa se miste. E vizibila diferenta mai ales daca vezi ce e in Bucuresti.

Trimis de: tikky pe 14 Mar 2006, 02:30 PM

cred ca mai degraba ce nu se misca in Romania...


http://www.ziua.ro/display.php?id=195616&data=2006-03-14&ziua=211ef02c6a9c3e453666b34fde56f1c0


Un raid prin ministerele noastre


Ziarul nostru a mai scris despre viata si activitatea ministerelor. Revenim cu acelas subiect, dar de asta data sugerat de un articol dintr-un ziar din capitala. Sub acelas titlu de mai sus un ziar important din capitala informeaza marele public cu evenimentele ce se intampla in ministerele noastre. Am citit si noi acest reportaj ministerial si in naivitatea noastra credeam ca traim zilele unei adevarate democratii, ca nevoile marelui public se rezolva urgent si ca din ce criticam altadata, sub un alt guvern, a ramas doar "un vis urat".

Reporterul de la ziarul bucurestean, a cutreerat prin doar cinci din ministerele noastre si a constatat un lucru dureros si degradant: cabinetele domnilor ministrii s'au transformat in veritabile cafenele, unde diversi insi cu gulere albe discuta despre cum sa-si umfle buzunarele, despre bursa neagra, adevarati geambasi care vand si cumpara tot felul de lucruri. Daca cei care impinsi de nevoi pasesc pe culoarele ministerelor si cred ca problemele lor vor gasi rezolvarea, se inseala amarnic. Pot sta pe aceste culoare si zile intregi, doar doar vor fi primiti de d-l ministru cutare, sau de d-l subsecretar de stat, ca in final sa se inapoieze in localitatile de unde au venit fara nici o rezolvare, fara nici un rezultat si total dezamagiti. Si daca totusi iese pe culoarul cu pricina vreun sef de cabinet, acesta anunta ritos ca Excelenta sa d-l ministru nu mai primeste pe nimeni. Un lucru clar se desprinde de aici; poporul care si-a dat votul, le cere acum domnilor ministri sa-i respecte si sa le asculte pasul, sa-i goneasca pe samsari din cabinetele lor si - in sfarsit sa le rezolve la timp si drept cererile lor.

ZIUA, 14 martie 1938



Trimis de: flori pe 14 Mar 2006, 08:43 PM

wink.gif si pina azi tot asa...oare cum o fi peste inca 68 de ani?

Trimis de: Felina pe 15 Mar 2006, 02:58 PM

QUOTE (tikky @ 14 Mar 2006, 02:30 PM)
cred ca mai degraba ce nu se misca in Romania...

Va rog frumos sa va pastrati on-topic.

Pentru ce NU se misca in Romania, iata un topic separat http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=6032&st=75&hl=

Multumesc de intelegere!
Felina

Trimis de: alysoft2003 pe 16 Mar 2006, 04:44 AM

QUOTE (Felina @ 15 Mar 2006, 02:58 PM)

Va rog frumos sa va pastrati on-topic.


Ok, on topic.
Ca la scoala : In Romania se misca mari mase de tineri care pleaca spre tari mai calde asemeni pasarilor calatoare.

Trimis de: alysoft2003 pe 16 Mar 2006, 04:52 AM

QUOTE (coconut @ 9 Mar 2006, 05:45 PM)
QUOTE (actionmedia @ 9 Mar 2006, 11:21 AM)
Fondul Proprietatea.

Tocmai incepura retrocedarile.

Uite ca se misca. Dupa 60 de ani oamenii isi vad proprietatile inapoi.  thumb_yello.gif

Câţi dintre ei? unsure.gif

Si in ce mod? Restituirea proprietatilor a fost pana acum o bataie de joc. Si va mai fi. mad.gif 50.gif

Trimis de: John B pe 27 Mar 2006, 08:58 AM

Record mondial reusit de un roman la saltul cu parapanta din balon.

http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z27032006&idx=13

Trimis de: mariusc2 pe 27 Mar 2006, 09:09 AM


“Scria frumos o doamna care a fost in Japonia ca, daca ar putea, ar schimba mentalitatea romanilor, care - pe buna dreptate - lasa de dorit.
Totusi, trebuie sa recunoastem ca nu noi suntem principalii vinovati de aceasta "meteahna" a romanilor, ea este mostenita si transmisa din generatie in generatie, inca din timpuri stravechi. Trebuie sa admitem ca, desi distanta intre est si vest s-a mai redus in ultimii ani, discrepanta intre cultura noastra si civilizatia noastra este una mare. Este foarte dificil de estimat cand vom ajunge la nivelul civilizatiei din vest; dar sa nu fim prea tristi, exista si «reversul medaliei»: avem o cultura spirituala de invidiat, avem talente nebanuite in varii domenii: matematici, literatura, fizica, informatica, chimie, sport si lista ar putea continua la nesfarsit...

«Valoarea spiritului» este definitorie pentru noi, romanii. Stiti care este paradoxul acestei situatii? Cu cat conditiile de trai, existenta in sine, au fost si sunt din ce in ce mai grele, cu atat mai mult spiritul se «inalta» si ne inalta! Acesta este motivul mandriei noaste nationale: desi avem un nivel de trai mediu (nu toti, evident), suntem «valorosi»! Atat de buni, incat sa luam mai toate premiile la Olimpiadele scolare internationale, foarte multe medalii sportive, astfel incat tot mapamondul sa ajunga sa-i cunosaca pe Nadia, Hagi, Nastase, Gabi Szabo, dar si pe Emil Cioran, Eugen Ionesco, pe Brancusi si pe multi, multi altii (sunt multi inventatori printre ei).

Si iata ca am ajuns la sintagma «Romania e-altfel!». Ea nu este doar tara tiganilor cersetori, a hotilor si a violatorilor, a copiilor bolnavi de SIDA, este tara NOASTRA pur si simplu si suntem mandri ca suntem ROMANI, ca suntem urmasii unui popor de sine statator si nu cotropitor, ai unui popor martir in timpul dictaturii Ceausescu, ai unui popor in care spiritul liber a luat-o inaintea civilizatiei (fapt neimbucurator, din pacate).

Romania mai este si tara noastra frumoasa, cu un relif mult invidiat, este tara campiilor manoase, a muntilor cu varfuri semete, a Sfinxului, a mirificei Delte cu fauna si flora desprinse parca din povesti, este tara copilariei noastre, a amintirilor noastre, bune si rele, este a NOASTRA!

Din acest motiv, romanii care pleaca sa munceasca si sa se realizeze «afara» se intorc apoi, de dor si dragoste pentru sentimentul de a fi roman, de a simti, de a vorbi, de trai romaneste! Din acest motiv si sotul doamnei Daniela Filote nu a rezistat mai mult de cinci luni in America.
Acest mesaj s-a dorit a fi unul scurt, iar eu m-am cam lungit... deci, ce as schimba eu (ipotetic vorbind)?

Ei bine, as dori ca in aceasta lume a GLOBALIZARII sa pornim toate statele pe picior de egalitate, cu acelasi nivel material si spiritual, cu aceleasi salarii si chirii, ei bine, abia atunci, poate ca pesimistii din ziua de astazi vor deveni optimisti maine si vor striga in gura mare in Univers: sunt ROMAN! (si Universul sa le raspunda in romana: Bravo voua!)

Cu stima,
Monica Iancu”

Trimis de: mariusc2 pe 27 Mar 2006, 07:36 PM

Softwin deschide un laborator BitDefender la Timisoara

Softwin vrea sa infiinteze un laborator de cercetare - dezvoltare in domeniul securitatii informatiei, la Timisoara. Masura se doreste a fi o intarire a echipei care se ocupa de analiza antivirus in cadrul diviziei de securitate, BitDefender, conform unui comunicat al companiei. Pentru laboratorul din Timisoara, interviurile vor avea loc intre 28 si 30 martie, la Politehnica Timisoara. "Viitorii colegi timisoreni se vor alatura celor 200 de specialisti din echipele noastre din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi", a declarat directorul tehnic al diviziei BitDefender, Bogdan Dumitru.

Trimis de: mariusc2 pe 28 Mar 2006, 09:28 AM

Romania urca pe locul 48 in topul privind atractivitatea afacerilor

Curierul National, 28 Martie 2006
Romania a urcat pe pozitia 48 din punctul de vedere al atractivitatii mediului de afaceri in perioada 2006-2010, intr-un top realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) privind evolutiile din 82 de state. Tara noastra a urcat astfel cu cinci locuri, comparativ cu locul 53 detinut in intervalul 2001-2005, dar ramane in urma Bulgariei, plasata pe pozitia 43 in top, in urcare cu sase locuri.

133.900 de euro pe luna, cel mai mare salariu platit unui roman din Romania

Cotidianul, 08 Martie 2006
Este roman, cel mai probabil manager si nu este bancher. Cam asta este tot ce se stie despre omul care a depus in 2005 la ANAF fisa fiscala cu cel mai mare salariu net de care s-a auzit in Romania pina acum. Impozitul platit statului a fost egal cu salariul.

Trimis de: mariusc2 pe 28 Mar 2006, 09:34 AM

Campania MindBomb pentru Roşia Montană pune problema poluării mediului din România în relaţie cu corupţia fără chip a statului, a administraţiilor locale şi nu în ultimul rând a individului, care erodează din interior societatea românească.

12.000 de afişe au fost lipite în noaptea de 19 spre 20 martie pe străzile din Cluj, Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Arad, Bistriţa, Sibiu, Alba Iulia, Deva, Baia Mare, Oradea, Târgu Mureş, Sighişoara, Petroşani, Valea Arieşului, Abrud, Câmpeni şi Roşia Montană.

Prin campania MindBomb pentru Roşia Montană protestăm împotriva proiectului de exploatare minieră intensivă cu cianuri de la Roşia Montană şi împotriva publicităţii pe care Gabriel Resources, proprietarul Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) o face acestui proiect extrem de nociv pentru România.


http://www.greentransylvania.ro/home.php?lang=ro&kozep=1&id=101&m=1

Trimis de: alysoft2003 pe 29 Mar 2006, 11:29 PM

QUOTE (mariusc2 @ 28 Mar 2006, 09:28 AM)

133.900 de euro pe luna, cel mai mare salariu platit unui roman din Romania


Suntem siguri ca nu a fost o eroare de tipar? Poate se refereau la salariile tutror romanilor intr-o luna tongue.gif laugh.gif

Trimis de: mariusc2 pe 4 Apr 2006, 04:20 PM

“Am remarcat foarte des in discursul romanilor modelul victimizarii sau, citand o expresie mai vulgara, "totul pute in Romania!". Aud si vad romani care se plang, spre exemplu, ca sunt gunoaie pe strada, dar in viata lor nu le-a trecut prin minte sa mobilizeze vecinii din bloc pentru a strange gunoaiele din jurul acestuia, aud despre romani care indura greutatile vietii, dar mai niciodata nu isi mobilizeaza energia pentru a gasi o solutie, un raspuns.

Nu vreau sa transform acest articol intr-unul parca scos din cartile americane de motivare si dezvoltare personala, dar va pun o intrebare: v-ati intrebat vreodata ce au asa deosebit persoanele care sunt "ALTFEL" care au succes si reusesc in viata?

Daca ne-am folosi macar jumatate din energia pe care o investim in a ne plange de mila in gasirea unor solutii, cu siguranta ca Romania ar fi cu adevarat ALTFEL.

Ne intereseaza atat de mult de cei din jurul nostru, ce fac, cum fac, cati bani au, ce iubita noua au, si uitam sa avem grija de nevoile si dorintele noastre, uitam sa ne traim propria viata. Ne concentram atat de mult pe ceilalti, incat uitam de noi insine, uitam ca in fiecare experienta exista oportunitatea de a invata o lectie, uitam sa ne stabilim obiective realiste pentru viata noastra personala si profesionala, ajungem sa traim ca o nava in deriva, uitam sa ne revendicam drepturile, gasind mereu scuza ca oricum nu putem schimba nimic, uitam sa fim realisti si vrem mult de la viata, dar nu ne-am gandit niciodata cum oare putem ajunge acolo...

Dragii mei romani, nu suntem victime deloc, suntem plini de resurse si creativitate, avem capacitatea de a face alegeri si oricand putem face fata unei situatii dificile daca avem curajul sa trecem repede peste etapa de victima a "sortii, societatii" si sa ne dedicam toata energia gasirii unei solutii si sa trecem direct la actiune. Va propun un exercitiu (in special celor care se trezesc greu dimineata)... ei bine, cand ati deschis ochii, nu mai stati pe ganduri, nu va mai ganditi "vai ce as mai dormi, inca 5 minute", in secunda urmatoare coborati din pat si treceti la actiune. Alegeti sa traiti! E aceasi schema... e doar o secunda intre a alege a fi victima sau nu.

Va intrebam care credeti ca este diferenta intre cei care reusesc in viata si cei care nu reusesc, ce credeti ca au ei atat de deosebit? Va pot spune ce nu au... ei nu sunt niciodata "victime". Si mai au ceva deosebit, au un proiect in viata, au obiective si prioritati si tenacitatea de a le urmari...

Voi ce proiect personal aveti? Voi ce veti face ALTFEL cand veti intalni o situatie care va displace?… gunoi pe strada, gropi, coruptie, oameni nepoliticosi, functionari publici care nu cunosc legea, chelneri care te servesc dupa 2 ore si mancarea este rece, medici care gresesc diagnosticul... Aveti curajul si macar o zi pe saptamana alegeti sa faceti lucrurile ALTFEL, alegeti sa traiti constient ca fara sa va plangeti de nimic, evaluand situatia si trecand la actiune...chiar daca actiunea implica efort si mici revolutii in sistem…

O sa va dau un exemplu si cu asta voi incheia: am intrat intr-o zi intr-o banca si o femeie foarte in varsta dorea sa scoata o suma modica pe care copii i-o trimisesera - un milion de lei (vechi). Functionara de la banca cu ton foarte ridicat, vorbind la pers. a II-a, ii spunea batranei sa completeze formularul, in timp ce batrana ii spunea ca nu vede si o ruga sa completeze ea cererea. Functionara nu a vrut nici in ruptul capului sa o ajute pe batrana invocand ca are un regulament intern care o impiedica sa o ajute. Atunci m-am oferit eu sa scriu formularul batranei, atragandu-i atentia functionarei ca e nepoliticoasa. Buuun, am completat cerea si am mers cu ea la functionara respectiva care nu a vrut sa o primeasca pe motiv ca nu e completata bine, am rugat-o sa imi explice ce anume am gresit si cum pot sa remediez si atunci functionara a inceput sa urle efectiv ca ea nu are timp sa se ocupe sa imi explice cum sa scriu, ca ea are si altele de facut...Moment in care batrana
a inceput sa planga...si eu...evident m-am infuriat! Puteam sa aleg sa plec si sa povestesc toata viata ce servicii proaste sunt in Romania, dar nu am facut asta, am ales in schimb sa sun la Politie, la Protectia Consumatorului, la un post de televiziune, la o organizatie neguvernamentala...si am facut o plangere scrisa la presedintele bancii.
Rezultatul a fost urmatorul: in afara faptului ca a fost subiect de stiri la ora de maxima audienta, eu am primit in scris raspuns de la presedintele bancii ca dna respectiva, care, am aflat ulterior, era chiar directoarea agentiei a fost destituita, toti angajatii respectivei sucursale au fost trimisi la cursuri de relatii cu clientii. Organizatia neguvermentala a dat in judecata banca in numele batranei, s-au judecat ceva vreme si au castigat, iar batrana a primit din partea bancii suma 100 de milioane.

Si as putea sa va scriu in fiecare zi despre astfel de exemple prin care sa va arat ca se poate sa facem ca lucrurile sa fie ALTFEL...

Andra Ionescu”

Trimis de: mariusc2 pe 5 Apr 2006, 10:48 AM

“Bravo doamnei Andra Ionescu! Toata stima pentru modul cum gandeste!
Voi avea in curind saizeci de ani si oarece experienta de viata.
Cred ca fata de o problema, oricare ar fi aceasta, dar care ne solicita o decizie, comportamentul nostru are doua moduri de raspuns, doua tedinte de a reactiona: sa gaseasca solutii sau sa gaseasca motive sau scuze sa nu rezolve problema.
Este, probabil, o chestiune de educatie, de a alege de care parte te afli.

A gasi solutii inseamna un efort mental initial, o mobilizare ulterioara in organizarea rezolvarii problemei. Inseamna sa te obisnuiesti cu ideea ca “se poate daca vrei”, inseamna responsabilitate si implicare... A gasi motive inseamna comoditate mentala in primul rand, inseamna protejarea lenii proprii, inseamna fuga de raspundere.

Din pacate, si aici functiuneaza principiul lui Paretto, sau legea 20/80:
dintr-o populatie vie 20% realizeaza 80%, care are, bineinteles, si reversul medaliei: 80% vor consuma numai 20%! Desigur nu neparat cei 20% care produc sunt si cei care consuma 80%! Sunt destui dintre cei care nu produc si cunsuma cat cuprinde! (Vezi legea pensiilor parlamentarilor!)

In privinta asta eu cred ca Romania e bolnava de trintorita. Sa ma explic:
Intr-un stup sanatos numarul trintorilor e limitat de necesitatile de reproducere: daca vine toamna, albinele lucratoare ii vor da afara pe trintori. Fara mila.

Sa presupunem ca albinele n-ar controla numarul trantorilor. Consumul acestora ar creste proportional cu numarul lor. Asta ar face ca lucratoarele sa aiba o portie din ce in ce mai mica de miere. Cu siguranta, daca situatia continua, stupul bolnav de trintorita se va stinge.

Adaugati, pentru completerea imaginii si niste paduchi sub aripile albinelor si veti obtine o imagine, e drept, foarte tare simplificata a Romaniei de azi.
Si vina n-o avem decit noi, albinele, pentru ca nu ne stirpim trintorii. Macar intr-un stup astia tot mai au un rol. Trintorii si parazitii societatii trebuie pusi la punct. Si cine sa o faca, daca nu albinele lucratoare?

Corneliu POPESCU”

Trimis de: mariusc2 pe 6 Apr 2006, 09:46 AM

Si britanicii sunt cu noi

Marea Britanie este foarte impresionata de progresele facute de Romania in domeniile justitiei si afacerilor interne si sprijina aderarea la o data cat mai apropiata a tarii noastre la Uniunea Europeana, a fost mesajul premierului Tony Blair transmis miercuri, la Bucuresti, de ministrul britanic de interne, Charles Clarke.
Ministerele de interne de la Bucuresti si la Londra isi continua cooperarea, cei doi ministri de resort Vasile Blaga si Charles Clarke semnand un memorandum pentru sustinerea proiectului Reflex Romania pana in martie 2007.
Prin semnarea acestui document, guvernul britanic aloca 50.000 de lire sterline pentru a acoperi costurile operationale si logistice pentru unitatea centrala si cele 15 unitati regionale ale proiectului Reflex Romania pentru anul financiar 2006-2007.
De asemenea, Vasile Blaga si Charles Clarke au discutat despre introducerea pasapoartelor biometrice si reducerea migratiei ilegale, precum si despre combaterea coruptiei la nivelul politiei de frontiera.
Proiectul Reflex Romania a demarat la 1 aprilie 2002 si s-a concretizat prin infiintarea primei unitati mixte in cadrul Politiei Romane pentru combaterea traficului de persoane si a imigratiei ilegale. Proiectul, finantat de Guvernul Marii Britanii, este un element al parteneriatului strategic romano-britanic pe probleme de justitie si afaceri interne.

Trimis de: mariusc2 pe 6 Apr 2006, 09:46 AM

Printre primii in lume

Ne impunem la caricatura

Tanarul de 28 de ani, Neagoe Gogu, din satul Osica de Jos, comuna Dobrun, judetul Olt, a obtinut Marele Premiu si Trofeul la Festivalul International de Caricatura din Belgia la care au participat 1.852 de caricaturisti din 48 de tari.
Cinci lucrari ale tanarului caricaturist pot fi vazute in ziare din intreaga lume, precum si in catalogul celei de-a 46 editii a Festivalului International de Caricatura.
Neagoe Gogu a intrat in Cartea Recordurilor in anul 2004, dupa ce a realizat 131 de caricaturi telepatice. Artistul realizeaza caricatura telepatica fara sa fi vazut vreodata subiectul in cazul in urma unei scurte convorbiri telefonice cu persoana de la care cere cateva date personale. Este singurul om care reusit sa faca asa ceva.
In acest moment, Gogu Neagoe se pregateste pentru a doua intrare in cartea recordurilor cu o pelicula de film cinematografic de 2.000 de metri pe care dupa ce a sters-o a realizat, timp de patru ani, cu cerneala tipografica si cu un ac de cusut caricaturi ale mai multor personalitati din lumea politica internationala.
Desi casa lui Gogu Neagoe e pierduta intr-un sat de campie, undeva intre Caracal si Slobozia, la Osica de Jos, tanarul taran oltean a ajuns sa fie cautat de ziaristi din intreaga lume. El spune ca ziaristii se descurca greu cand vin prima data la el, pentru ca pe drumul judetean care duce spre Osica de Jos nu exista nici un indicator care sa ii indrume catre acest sat, iar casa sa este ascunsa pe una din ulitele satului. 'Trebuie sa merg la sosea sa ii preiau, altfel nu ajung unde trebuie', a spus artistul.
Gogu Neagoe deseneaza de la varsta de 8 ani. In timp, a incercat si pictura in acuarela sau ulei, insa pana la urma a ramas la caricatura. A absolvit Institutul de Arte Plastice de la Universitatea din Tg.Jiu, si a desenat intotdeauna din placere. Avand un incontestabil talent, lucrarile sale au fost remarcate repede, ceea ce l-a determinat sa incerce sa castige bani din caricatura.
A colaborat cu mai multe ziare centrale din Romania, cu presa locala, dar si cu Le Monde. Artistul spune insa ca se descurca destul de greu, este platit prost si reuseste sa traiasca doar din premiile internationale pe care le obtine.
La concursul de caricatura din cadrul Festivalului 'Oltenii si restu' lumii', editia 1996, a fost remarcat de cunoscutul caricaturist roman Stefan Popa Popa's. In acelasi an a fost chemat de maestru la Timisoara, unde Popa's are o Scoala Internationala numita Academia de Caricatura. Dupa ce si-a 'facut mana' de profesionist la Timisoara, a reusit, tot cu ajutorul lui Popa Popas, sa participe cu mai multe lucrari la concursuri internationale in Japonia, Belgia, SUA, Cuba, Italia, trimitandu-si lucrarile prin posta. Pana in prezent a obtinut 18 premii internationale si peste 50 de premii nationale.
La concursul din Japonia a reusit sa intre pe lista primilor 16 caricaturisti ai lumii. A inceput sa realizeze caricaturi prin telepatie dintr-o intamplare in anul 2000.
'Eram la festivalul de muzica usoara Callatis, unde un prieten m-a rugat sa fac un portret caricaturizat prietenei sale. L-am intrebat unde este fata si mi-a raspuns ca este in alta localitate. Sigur ca am ras de el, cum sa-i fac portretul daca nu este la fata locului?, dar mi-a raspuns senin ca o suna si prin telefon o sa-mi descrie cateva trasaturi ale ei, iar pe baza acestor date sa fac desenul. M-am prins in joc si am facut portretul. La final, amicul meu a spus uimit ca seamana foarte bine cu persoana pe care o contactasem telefonic. Chestia asta mi-a batut un cui in cap si am mai incercat de cateva ori acest mod de a desena. Asa mi-am dat seama ca am harul de a putea prinde un chip doar din cateva date pe care le aud, fara sa fi vazut vreodata persoana', a relatat caricaturistul.
In octombrie 2004 a participat la o emisiune televizata in care a facut un asemenea portret telepatic in direct. Asemanarea izbitoare dintre desene si persoanele contactate telefonic i-a uimit pe realizatori. Acest lucru l-a adus pe Gogu in atentia postului Euronews si l-a propulsat catre Cartea Recordurilor.

Trimis de: mariusc2 pe 7 Apr 2006, 10:50 AM

Precum Pasarea Phoenix

Buna ziua tuturor!

Mi-am luat inima in dinti si am pornit sa va scriu doua trei randuri prin
care sa raspund la intrebarea dumneavoastra, ce as face pentru Romania daca
as avea puteri magice.
Cred ca ar trebui dat timpul inapoi si stearsa din istoria poporului nostru
perioada comunismului. As reda acestei tari pe cei care au fost decimati in
anii cincizeci in inchisorile comuniste de la Aiud, Gherla, Sighet, Ramnicul
Sarat sau in minele de plumb de la Cavnic. Acesta, consider eu, a fost
momentul cand noi romanii ne-am pierdut identitatea. As reda acestei natii
inteleptii care au murit in inchisorile comuniste si de care avem atata
nevoie astazi. Nu vom sti niciodata ce s-a intamplat cu dascalii acestui
neam, daca nu cumva odihnesc in gropile comune de la Aiud, in Rapa Robilor
sau cine mai stie pe unde… Este imposibil de cuantificat raul pricinuit
poporului roman prin disparitia lor. Din punctul meu de vedere Romania de
azi este decapitata. Mai exista totusi oameni deosebiti, oameni de cultura
care au fost marginalizati de clasa politica actuala. Sper din tot sufletul
ca vor gasi curajul sa revina in primul esalon politic pentru ca vorba lui
Mihai Eminnescu: "Fonfii si flecarii, gagautii si gusatii, balbaiti cu gura
stramba sunt stapanii astei natii!" (Scrisoarea a III-a).
Cu toate acestea sunt sigura ca ne vom scutura de ei si, precum Pasarea
Phoenix, vom renaste din cenusa noastra. Sunt sigura ca ne vom regasi!

Cu drag,

Alina Dumitru


Nu uitati ca Romania poate fi (si) altfel!

Trimis de: mariusc2 pe 7 Apr 2006, 04:35 PM

Un depozit bine garnisit

Banca Nationala a Romaniei a strans in rezervele sale inca o jumatate de milion de euro. Potrivit datelor furnizate de Banca Centrala, la sfarsitul lunii martie, rezervele valutare ale institutiei se situau la nivelul de 18 miliarde euro, in crestere cu 457,2 milioane. Cresterea inregistrata in luna martie s-a datorat intrarilor masive, de 1,02 miliarde euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale. De asemenea, cresterea a fost determinata si de majorarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale la BNR. In schimb, rezerva de aur a Bancii Nationale s-a mentinut la 104,8 tone. Ca urmare a majorarii pretului pe plan international, valoarea rezervei in aur a crescut la 1,6 miliarde euro. Astfel, per total, rezervele interntionale ale Bancii Nationale a Romaniei se situeaza la peste 19,76 miliarde euro.

Trimis de: mariusc2 pe 12 Apr 2006, 10:03 PM

Forta grupului

Sper si cred ca au raspuns cat mai multi oameni la acest apel… Ceea ce conteaza cu adevarat este forta asteptarilor si credintei noastre in "mai bine"!
Ca sa raspund la intrebare, daca as fi presedintele Romaniei, nu stiu cat de multe as putea face in plus fata de ce face cel de acum, date fiind limitarile de putere inerente acestei functii.
Dar daca as putea schimba cu o bagheta magica ceva, acel ceva ar fi solidaritatea si spiritul de initiativa in comunitatile locale.
…As face un gest magic si as trai intr-o tara unde nimeni nu trece indiferent pe langa greutatile societatii in care traieste.
…As fi inconjurat de oameni care dupa o zi sau dupa o saptamana de lucru gasesc timp sa se intalneasca si sa hotarasca impreuna care sunt problemele prioritare ale blocului, cvartalului, cartierului sau satului lor; care ar avea vointa si curajul sa actioneze impreuna pentru remedierea lor; care s-ar lupta sa caute si sa obtina fonduri pentru realizarea acestor proiecte.
Nu intotdeauna problemele sunt rezolvabile imediat sau perfect, sau usor prin simpla vointa, dar forta grupului este imensa.

Forta unui grup este mai mult decat suma fortelor indivizilor care-l compun!

…As vedea oameni care initiaza proiecte de interes local (repararea unor diguri sau poduri, scoli sau camine pentru batrani; programe de cooperare pentru ridicarea de locuinte sau amenajarea de spatii verzi, programe de asistenta sociala sau medicala… etc…).
…As trai printre oameni care se cunosc mai mult sau mai putin dar care nu trec pe strada pe langa cineva in suferinta fara a da o mana de ajutor, care ar sari impreuna sa izoleze ferm actele de vandalism sau antisociale, care nu ar refuza copiiilor sansa educatiei sau a ingrijirii medicale optime…
…As actiona impreuna cu concetatenii mei si am impune celor care sunt platiti de noi sa administreze treburile statului (executiv, legislativ, judecatoresc samd), sa sutina programele initiate de societatea civila, sa promoveze interesele nostre ale tuturor si nu ale lor personale, am schimba din mers regulile jocului daca ar fi necesar, am trimite in institutiile statului oameni dintre noi pe care-i stim ca pot si vor sa faca ceea ce e mai bine, oameni care ar merge acolo din simt al datoriei si de dragul nostru, nu pentru ca le-ar place puterea…
In esenta, am trai intr-o lume mult mai buna, o lume pe care oricat as vrea nici nu mi-o pot imagina pentru ca ea e mult mai frumoasa decat am eu forta sa o imaginez, …pentru ca ea ar fi creata de aspiratia si idealurile noastre ale tuturor, si… nu-i asa?,… forta grupului e imens mai mare decat forta unuia singur!

P.S. Sa tinem minte aceasta zi de nastere a "Clubului altfel" si peste un an sa privim in urma sa vedem daca si ce diferenta exista…

Toate cele bune tuturor!

Daniel Mihai

Trimis de: mariusc2 pe 13 Apr 2006, 03:46 PM

Schimbare prin… osmoza

Mi se pare o mare naivitate sa crezi ca ai putea sa schimbi ceva in tara asta daca ai fi pret de o zi presedintele tarii. Sau chiar o luna, sau chiar un mandat. E aceeasi conceptie patriarhala care ne face sa credem ca un "tatuc" luminat ne-ar pune pe noi la treaba, ne-ar face cinstiti ori mai frumosi…
Rezolvarea cred ca trebuie sa vina de la noi insine. Suntem cativa in tara asta, cred ca destul de putini acum, care nu asteapta sa le spuna cineva ca trebuie sa munceasca constiincios, ca trebuie sa fie cinstiti si corecti in relatiile cu ceilalti, sa fie buni intr-un cuvant. Eu ii consider pe acesti oameni "iluminati" (fara nici o legatura cu iluministii sec XVIII).
Acesti oameni sunt celulele primare ale unei societati moderne, care se prefigureaza. Ei sunt forta pozitiva care reuseste in prezent sa mentina pe linia de plutire o societate in majoritate debusolata si inraita de exemplele celor de la putere si nu numai. De aici trebuie sa plece procesul de osmoza. In tacere, cu modestie, sa mergem pe drumul nostru, despre care numai noi stim cat de drept este, sa muncim corect si cinstit si mai ales din greu, in asa fel incat cei din jurul nostru sa se intrebe - nu cumva trebuie si ei sa faca la fel!? Si mai ales sa-i iubim pe cei din jur, in asa fel incat sa-i facem sa simta sufletul nostru deschis. Cred eu ca la acest lucru se gandeau filozofii Bibliei cand au scris: "Iubeste-ti si ajuta-ti aproapele!". Din aproape-n aproape…

SIBIU, 20 martie 2006
Radu Popescu

Nu uitati ca Romania poate fi (si) altfel!

Trimis de: mariusc2 pe 14 Apr 2006, 10:32 PM

Romania: incurajari de la UE

Oficialii europeni recomanda Romaniei sa mentina ritmul alert din ultima perioada, pentru ca data integrarii in Uniune sa ramana 1 ianuarie 2007. Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a declarat ca aceasta este principala recomandare facuta de reprezentantii Comisiei Europene. In urma cu doua zile, partea romana a prezentat la Bruxelles ultimele progrese facute pentru integrare. Aceasta a fost ultima intalnire oficiala dintre reprezentantii Romaniei si cei ai Comisiei Europene, pana la redactarea raportului din 16 mai. Pe de alta parte, aflat astazi la Bucuresti, co-presedintele Comitetului mixt parlamentar Romania - Uniunea Europeana, Guido Podesta, a atras atentia ca stabilitatea politica este foarte importanta in urmatoarea perioada. "Mesajul de baza este mobilizarea pentru perioada ramasa, astfel incat structurile sa fie operationale la 1 ianuarie 2007. Romania trebuie sa aiba proiecte care sa fie finantate. Romania trebuie sa fie tara despre care sa nu se mai spuna nimic rau; sa nu mai existe critici, astfel ca Romania sa fie acel elev premiant care sa poata sa-si impuna punctul de vedere pe programele stabilite", a declarat Anca Boagiu.

Trimis de: mariusc2 pe 10 May 2006, 10:07 AM


Autostrada visului

Am atat de multe motive sa fiu dezamagit incat mi-e greu sa gasesc un subiect pozitiv. Presedintele s-a dus sa se opereze in Austria, aruncand o umbra de incertitudine asupra intregului sistem sanitar romanesc. Consilierul Stolojan il face praf pe Tariceanu intr-o emisiune TV, intarind ideea ca pe premier nu-l va apuca toamna la Palatul Victoria. In paranteza fie spus, cred ca i s-ar face un bine: afacerile pe care le derula inainte de a fi numit prim ministru nu erau deloc rele… Si scapa si de stresul numit… Traian Basescu. Colac peste pupaza, Financial Times zice ca Uniunea Europeana se lasa greu si ne mai acorda cateva luni pentru a ne pune la punct cu niste capitole ce au stegulet rosu. Ca si cum dupa ce ai avut 50 de ani rosii te poti redresa in cateva luni…

Dar trebuie sa fim pozitivi, sa incercam sa privim tot ce se intampla in jurul nostru cu detasare. Si sa cautam zilnic motive pentru a fi optimisti, pentru a zambi. Chiar daca, de multe ori, e mai greu.

Motivul de azi: autostrada Bucuresti – Brasov (si unde s-o mai duce ea de la Brasov). Enervat, probabil, de incetineala cu care se lucreaza la tot ceea ce inseamna infrastructura in Romania, Ministerul Transporturilor ne da asigurari ca lucrarile vor incepe in aceasta vara si ca, pana in 2009, vom goni spre munte cu toti caii putere ai masinilor din dotare.

Am senzatia ca singura problema a conceptului “autostrada” este ca oamenii din Guvern au inteles ca este o strada care se face singura (auto). Altfel nu vad de ce inca nu au fost demarate lucrarile. Se tot spune ca se fac economii, ca platile catre proprietarii de terenuri “lovite” de autostrada sunt prea mari, dar, fiind un proiect atat de important, cel mai important este sa inceapa. Nu sunt analist economic, dar, fara aceasta autostrada (si fara celelalte aflate in proiect), statul roman pierde miliarde de euro anual. De ce? Raspunsul e simplu: investitorii evita tarile fara infrastructura!

Autostrada soarelui, autostrada cetii, a vantului, a ploii, a fulgerului, a visului. Cum s-o numi ea, numai dati-i drumul la treaba, oameni buni, ca iesim la pensie fara sa apucam sa mergem la Sinaia ca boierii. Si apucati-va rapid de celelalte, lasati economiile de mii sau sute de mii de euro, inventate pentru a trage de timp. La cati bani au disparut fara urma in aceasta tara, cateva miliarde pentru o autostrada chiar ca sunt de neglijat. Mai ales daca iese treaba buna, nu cum a iesit cu semi-autostrada Bucuresti – Pitesti…

Nu uitati ca Romania poate fi (si) altfel!

Florin Campeanu

Trimis de: mariusc2 pe 11 May 2006, 09:53 AM


Leusteanul unirii

Ieri dimineata, ora 09.15, Piata Unirii, Bucuresti. Stau la stop si ma uit adormit la reclamele de pe fostul magazin Unirea, actualul Unirea Shopping Center. In fata mea, vad miscare. O taranca autentica, avand ceva verde in mana, duce tratative cu un domn dintr-un elegant Mercedes. In final, domnul scoate o bancnota si ia marfa. Am crezut, in prima faza, ca e vorba de cine stie ce drog de mare risc. Cand colo, “marfa” era o legatura de leustean. Cel mai autentic leustean romanesc, tranzactionat in inima Capitalei!

Pentru cateva clipe am avut impresia ca visez. O doamna de la tara, sa nu-i spun din nou taranaca, vindea leustean in Piata Unirii. Si avea un cos intreg, ceea ce ma face sa cred ca vadul e bun de tot. Daca ii spun aceasta istorie unui specialist in vanzari, probabil ca o sa ma considere nebun. O sa-mi explice ca leusteanul se vinde numai la piata, ca nu are ce sa caute intr-una din cele mai aglomerate intersectii din Romania.

Interesant este ca femeia care vindea leustean lua bani frumosi pe el. Cine, dintr-un Mercedes, se mai uita la un rest de 10.000 – 20.000 lei? Asa ca hartiile de 5 RON garantau primirea unei legaturi zdravene de leustean. Cand vrei sa supravietuiesti, faci orice! Vinzi telefoane mobile intr-un sediu Vodafone, vinzi Coca Cola in fabrica de la Industriilor. Important e sa iasa banul, cum spune romanasul nostru.

La inchiderea editiei aflu ca Baroso de la UE s-a razgandit si ne-a dat asigurari ca, la jumatatea lui mai, aflam ce si cum cu integrarea. Asta ca sa nu mai stam (ca) pe ghimpi. Eu tot cred ca vom intra din prima.

Nu pot incheia inainte de a va pune o intrebare la moda: a facut bine presedintele Basescu atunci cand a ales sa se opereze in Austria? Nu sau D.A.? Hai sa va vad.

Nu uitati ca Romania poate fi (si) altfel!

Florin Campeanu

Trimis de: mariusc2 pe 8 Jun 2006, 05:46 PM

Marti a trebuit sa ajung urgent la Iasi si singura combinatie viabila parea sa iau un microbuz din Focsani. Zis si facut. M-am urcat in microbuz, cu gandul ca pe la 15.30 sa fiu in Iasi. Era cam la limita, eu la 16.00 trebuia sa fiu intr-un anume loc in Iasi. Numai ca pe drum i-a aparut soferului un biciclist in fata, acesta a fost nevoit sa franeze la maximum si a ramas etrierul blocat pe roata, facand imposibila deplasarea. Firma respectiva de transport a trimis alta masina, pana a venit aia s-a mai intarziat cu vreo ora, asa ca, daca pana atunci sosirea mea in Iasi era cam stresanta, acum era aproape imposibila. I-am explicat soferului ca eu trebuie sa ajung la 16.00 in Iasi, omu' a facut tot ce era sofereste posibil, dar, din pacate, cel mai bun timp pe care l-a scos a fost la 16.20 sosirea. "Asta e, imi zic, traim in Romania", tragand printre dinti si alte cuvinte la adrea Romaniei si romanilor. Acum sa ma intorc inapoi de unde am venit, daca tot nu mai aveam ce sa fac prin frumosul targ al Iesilor. Cu acelasi sofer, bineinteles. Ma vede omu', isi mai cere scuze inca o data, io, ca romanu, in gand "ba pe-a ta" ohyeah.gif si acum urmeaza faza soc...Zice soferul: "Domnu', pe raspunderea mea, dumneata platesti numai 110 mii, nu mai imi dai 220, ca daca ati pierdut din cauza noastra noi platim.Va fac reducere de 50%." blink.gif ohmy.gif Tocmai cand ma gandeam ca face misto de mine, imi baga sub nas biletul: 11 lei scria pe el...unspe lei am achitat. I-am multumit gandindu-ma ca, atunci cand ascultam povesti "de afara" despre astfel de faze, imi pareau utopii in Romania.

Trimis de: Felina pe 8 Jun 2006, 05:51 PM

Frumos, dar (ca sa fiu carcotasa) ar fi trebuit sa te duca inapoi pe gratis.

Trimis de: mariusc2 pe 8 Jun 2006, 05:57 PM

QUOTE (Felina @ 8 Jun 2006, 06:51 PM)
Frumos, dar (ca sa fiu carcotasa) ar fi trebuit sa te duca inapoi pe gratis.

Da, probabil ca asta se intampla in Occident. La noi e doar un inceput timid, dar...imi place. E un semn bun ca parghiile economiei de piata incep sa functioneze si in Romania.

Trimis de: mariusc2 pe 26 Jun 2006, 08:09 AM

Protest anti-globalizare in Bucuresti, in favoarea carnatilor traditionali autohtoni

Cativa tineri bucuresteni au iesit ieri in strada sa savureze un produs traditional romanesc: carnatii Plescoi. Manifestantii au vrut sa protesteze astfel la adresa globalizarii, care ataca pana si gastronomia. Tocmai de aceea inedita actiune a avut loc in fata unui celebru lant de fast fooduri din Piata Romana. Putinii entuziasti care au iesit in strada pentru a sustine patrimoniul gastronomic romanesc afirma cu tarie ca retetele romanesti trebuie neaparat salvate. Produsele alimentare realizate dupa metode traditionale, care in galantarele europene ating preturi exorbitante, isi fac cu greu loc pe piata romaneasca. Totusi, cei prezenti la protest spun ca avem toate motivele sa ne dorim ca, in momentul integrarii europene, retetele bunicilor sa nu se piarda si chiar sa devina embleme ale Romaniei.


Trimis de: flori pe 26 Jun 2006, 12:13 PM

Chiar azi dimineata am vazut la tv in Germania o emisiune despre mincarea traditionala romaneasca. Au filmat la Bucuresti la Hanul lui Manuc si la Caru cu Bere dar si in delta in Moldova si Braila a fost fain si mi-a lasat gura apa dar ca sa nu fie totul perfect o bucatareasa grasa, negriciasa si mustacioasa de la Hanu lu Manuc a gustat direct din plolonic pe care l-a bagat inapoi in oala! hh.gif Nu inteleg dau si ei odata ceva pozitiv despre Romania, dar totusi se arata si obiceiurile proaste chiar daca nu se discuta despre ele! Parca cineva face asta special! laugh.gif

Trimis de: Ovidius pe 26 Jun 2006, 02:28 PM

Acu doua saptamani, intr-o vineri seara, mergeam cu masina de la Timisoara inspre Arad. La un moment dat, blocaj in circulatie din cauza ca lucrau unii la drum. Na, ce drac mai fac astia iarasi ma gandii eu. In fine, ajung in dreptul lor si observ ca inalta soseaua pe o portiune de vreo 100-150 de metri. Duminica seara, intorcandu-ma prin acelasi loc, am ramas masca: inca se lucra la greu si chiar erau pe terminate. M-a surprins in special faptul ca nimeni nu statea, fiecare avea de lucru si se misca cu viteza, nu in sictir cum eram obisnuit pana acu ceva vreme.
....deci se poate si la noi.

Trimis de: flori pe 26 Jun 2006, 10:40 PM

Pai asta inseamna ca au inceput sa-i si plateasca!

Trimis de: mariusc2 pe 6 Jul 2006, 09:02 AM

QUOTE (flori @ 26 Jun 2006, 11:40 PM)
Pai asta inseamna ca au inceput sa-i si plateasca!

Da, ca de-asta nu muncesc romanii,ca nu sunt platiti.Dupa cunostintele mele iconomice, intai trebuie sa muncesti, apoi primesti si banu' pt munca ta. Daca ai facut treaba buna, iei si bani frumosi. Daca ai stat la umbra, ia nenica praful de pe tobe.
Explicatia e alta - tine de managementul firmei, atat de nivel superior cat si de nivel inferior. Stiu sa isi eficientizeze productia. wink.gif

Trimis de: Felina pe 6 Jul 2006, 11:14 AM

QUOTE (Ovidius @ 26 Jun 2006, 01:28 PM)
....deci se poate si la noi.

Sigur ca se poate. smile.gif

Trimis de: mutulica pe 6 Jul 2006, 12:47 PM

cel mai mult imi place la noi ca incepem sa respectam regulile, si ca tinem cont de cei din jur...
ca sa exemplific, ma bucura faptul ca romanii accepta sa poarte centura de siguranta (fie vorba, in bucuresti, cin dmi-am pus centura m-au luat toti de prost) si prin aceasta se asigura ca vor fi mai putin vatamati in caz de accident
la fel e si cazul telefoanelor mobile. in ultima vreme aproape nimeni nu mai vorbeste la telefon in masina (ma refer la cei ce nu au telefon inca, si doar mimeaza)
se pare ca toti au inteles ce risc inseamna pentru ceilalti, faptul ca vorbind la telefon, au cel putin o mina ocupata, nu reusesc manevrele si incurca circulatia, daca nu chiar provoaca accident
si tot asa...

Trimis de: Hashaspire pe 6 Jul 2006, 01:07 PM

Aaaa, cica de fapt nu conteaza daca ai mana libera sau nu, ca ar fi la fel si cu fumatul si cu... scarpinatul in nas.
Cauza multor accidente in care soferii vorbeau la telefon este faptul ca in timp ce conversezi telefonic, te pierzi un pic de realitate, ai momente in care te uiti in gol... cu sau fara handsfree.
Faptul ca Romania abia a inteles treaba cu handsfree-ul arata ca tot cu cativa kilometri in urma este, dar ca... se misca smile.gif, asta ca sa fiu si un pic ontopic.

Trimis de: abis pe 6 Jul 2006, 01:25 PM

QUOTE (mutulica @ 6 Jul 2006, 01:47 PM)
in bucuresti, cin dmi-am pus centura m-au luat toti de prost

Eu sunt bucurestean si imi pun centura. Si ca mine multi altii.

Trimis de: actionmedia pe 6 Jul 2006, 01:50 PM

QUOTE (abis @ 6 Jul 2006, 02:25 PM)
QUOTE (mutulica @ 6 Jul 2006, 01:47 PM)
in bucuresti, cin dmi-am pus centura m-au luat toti de prost

Eu sunt bucurestean si imi pun centura. Si ca mine multi altii.

Bine, sunt si oameni din afara Bucurestiului care nu isi pun centura.

Trimis de: mariusc2 pe 6 Jul 2006, 05:49 PM

QUOTE (actionmedia @ 6 Jul 2006, 02:50 PM)
QUOTE (abis @ 6 Jul 2006, 02:25 PM)
QUOTE (mutulica @ 6 Jul 2006, 01:47 PM)
in bucuresti, cin dmi-am pus centura m-au luat toti de prost

Eu sunt bucurestean si imi pun centura. Si ca mine multi altii.

Bine, sunt si oameni din afara Bucurestiului care nu isi pun centura.

sorry.gif

Trimis de: wasp pe 6 Jul 2006, 10:43 PM

Priviti tenisii legati de sireturi, aruncati parca in joaca pe liniile de inalta tensiune, de telefon etc... Acolo unde sunt adidasii se pot cumpara droguri.... Mi-a pocnit creierul cand am aflat. Vazusem imaginea respectiva intr-un film cu Samuel L. Jackson - profesor de liceu care supravietuise unei tentative de asasinat (nu-mi amintesc numele filmului), dar niciodata nu m-am gandit ca ar putea aparea la noi, la Romanica. Ei bine, exista...iar militienii nostri comunitari sau nu, trec asa...cu o maxima seninatate prin zona si habar nu au ce inseamna !

Trimis de: Hashaspire pe 6 Jul 2006, 11:22 PM

ohmy.gif

Trimis de: alysoft2003 pe 7 Jul 2006, 12:10 AM

Or fi noi , sau folositi adidasii aia? Daca spui ca Potera nu se apropie de ei, cred ca sunt megasuperfolositi si put de la o posta laugh.gif

Trimis de: mutulica pe 7 Jul 2006, 08:34 AM

se misca si Voiculescu.. Antenele au inceput o ampla campanie de comunicare si spalare a imaginii liderului PC...
si am vazut la stiri cum oamenii de bine ai acestei tari il incurajeaza pe liderul oprimat sa mearga mai departe, ba chiar il felicitau pentru munca depusa in folosul comunitatii pe vremea cind il mai chema si Felix

asta chiar ca e o chestie miscatoare

Trimis de: abureala pe 7 Jul 2006, 09:10 AM

http://www.mae.ro/sfaturidecalatorie

Poate pare minor, insa ceea ce am apreciat a fost gestul. Atitudinea. Multa lumea pleaca in strainate anul acesta in concediu, si desi poate este un inceput timid, si mai sunt multe informatii de actualizat s-a facut un pas. S-a vazut ca un ministru care s-a gandit ca pana la urma un minister trebuie sa ofere servicii, pana la urma. Ar fi de laudat cat mai multe asemenea proiecte sa desteleneasca odata hatisul birocratic.

Trimis de: mutulica pe 7 Jul 2006, 09:16 AM

chiar ca e super initiativa!
sper sa nu fie ca orice minune ... care tine 3 zile

Trimis de: alfa pe 7 Jul 2006, 08:17 PM

Eu stiu ce se misca in Romania. Cand inainte cand inapoi.

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Jul 2006, 07:39 AM

QUOTE (mutulica @ 7 Jul 2006, 10:16 AM)
chiar ca e super initiativa!

Super initiativa pe naiba. Acolo sunt niste povesti mai mult sua mai putin inutile, pe care deja le stie oricine. Printre altele, iti spune care sunt tarile in care nu mai ai nevoie de viza. Bingooo, habar n-aveam! Dar nici de-ai draq nu ti-ar spune clar de ce anume ai nevoie la iesirea din tara: cati bani sau ce hartie in caz ca nu vrei sa cari banii aia cu tine cash, extras de cont samd. Sau daca vii cu o hartie de 'dincolo' cum ca cineva de acolo iti va suporta cheltuielile, acea hartie trebuie tradusa sau nu; la cat sunt de poligloti vamesii nostri, ma gandesc ca trebuie. Dar nu ti se spune clar, nuuu, te lasa sa te informezi tot prin radio santz.

Trimis de: mutulica pe 11 Jul 2006, 08:01 AM

spuneam ca e un inceput, si ca e bun
chiar daca par informatii timpite, mai ales pentru cineva care nu circula prea mult pe afara, pot sa spun ca a fost o surpriza placuta sa descopar ca nu am nevoie de viza pt hong kong.. cind cu ani in urma ma munceam sa imi fac rost de una...

ar fi fost bine sa fie site-ul respectiv si atunci

cit despre informatiile de calatorie, de care vorbesti, pot spune ca le-am vazut undeva tot pe site-ul MAE, dar nu o sa ma pun acuma sa le caut doar de dragul demonstratiei

cit despre cit sunt de poligloti vamesii nostri, desi nu le suport atitudinea uneori, ma astept ca cei ce vin in vizita sa vina naibii cu hartii traduse. ca nici eu daca plec pe aiurea nu pot duce hirtii in romaneste, ci se cer traduse si legalizate. uneori cer sa fie legalizate la un notar local, la care nu pot ajunge pt ca nu pot intra in tara respectiva, si nu pot intra pt ca nu am legalizarea de la notarul lor.... ei nu zau...

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Jul 2006, 08:04 AM

Eu nu vorbesc de cine vine la noi, ci eu de exemplu daca ies si am nevoie de hartia aia tradusa si legalizata. Unde? La noi, la aia de unde vine? Pentru ca o cer doar romanii la vama... Astea sunt lucruri care trebuie spuse clar. Eu le-am cautat pe site si nu le-am gasit.

edit: Asta e boala veche a oficialitatilor romanesti. Au o problema in a-si structura informatia oferita, cat mai clar.

Trimis de: mutulica pe 11 Jul 2006, 08:20 AM

oficialitatile cer copie tradusa si legalizata. daca o legalizezi la notarul de afara, ai nostri, spre deosebire de altii, o accepta. pt ca odata ce notarul din tara respectiva si-a dat acordul, inseamna ca statul respectiv garanteaza pentru autenticitate cf conventiilor si garantiilor internationale

ma intreb despre ce anume hartie vorbim aici...

eu stiu romani care s-au repatriat, si afara de chitibusareala vamesilor si politiei de frontiera care in unele cazuri au facut exces de zel, in rest... nu am aflat de prea multe cereri

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Jul 2006, 08:24 AM

QUOTE (mutulica @ 11 Jul 2006, 09:20 AM)


ma intreb despre ce anume hartie vorbim aici...


De hartia prin care cineva de afara spune ca suporta cheltuielile mele pe durata sederii (nu stiu exact ce denumire are), ca eu sa nu fiu nevoita sa arat la vama suma aferenta pentru o luna de stat afara, de exemplu.

Trimis de: Michelle pe 11 Jul 2006, 09:27 AM

Din cite stiu eu o hartie scrisa intr-o alta tara intr-o alta limba merge tradusa de un traducator autorizat pt limba respectiva si autentificata de un notar roman,de regula traducatorii cu patalama au notarii lor si-ti rezolva direct problema fara sa mai faci doo drumuri;in felul asta ai documentul si in limba tarii unde te duci si in romana pt vamesi...La un moment dat stiu ca pt italieni de ex faceai declaratia la chestura,nu stiu daca mai e valabil;oricum pt Anglia de ex unde se cere viza prietenii nostri au trimis o scrisoare in limba lor care n-a fost autentificata de nimeni se cere numai un nr de tel de contact...pe care functionara a citit-o si a fost multumita

Trimis de: mutulica pe 11 Jul 2006, 10:59 AM

QUOTE (nefertiti @ 11 Jul 2006, 10:24 AM)
De hartia prin care cineva de afara spune ca suporta cheltuielile mele pe durata sederii (nu stiu exact ce denumire are), ca eu sa nu fiu nevoita sa arat la vama suma aferenta pentru o luna de stat afara, de exemplu.

am fost in germania in primavara, amicii mei au obtinut invitatia de la primarie.
la vama mi-a fost acceptata invitatia in original, fara a cere nimeni traducere


Trimis de: tikky pe 13 Sep 2006, 09:58 AM

http://www.gandul.info/articol_14665/consumul_de_bere_a_crescut_cu_23__fata_de_anul_trecut.html

Trimis de: mariusc2 pe 21 Sep 2006, 08:43 AM

QUOTE (tikky @ 13 Sep 2006, 10:58 AM)
Consumul de bere a crescut cu 23% fata de anul trecut

Eeee, chiar asa de mult n-am baut...cred. whistling.gif



http://www.wall-street.ro/articol/Economie/19434/Portretul-romanului--sarac-dar-fericit/

Trei din patru romani nu isi permit o saptamana de concediu pe an, iar una din trei gospodarii are acumulate restante de peste 12 luni la plata facturilor de electricitate, apa sau gaze si totusi se declara fericiti, arata un studiu al Fundatiei Europene pentru imbunatatirea Conditiilor de Viata

Trimis de: John B pe 21 Sep 2006, 12:11 PM

Iata ce am primit pe mail mai adineauri. Se misca lumea dom'le!

<<Dupa cum stiti, Bucurestiul e plin de masini nervoase care claxoneaza si miros urat. Maine va fi plin de biciclete. Asta fiindca Bucurestiul participa la Ziua Mobilitatii in Europa (22 septembrie). Transportul alternativ trebuie incurajat intr-o capitala ai carei locuitori considera automobilul o extensie necesara a personalitatii lor.

Trei grupari diferite s-au zbatut sa organizeze evenimente pentru asta. Extraordinara mobilizare. Lipseste un singur lucru - coordonarea.

O propunere pentru rezolvarea problemei: http://aglomerarispontane.weblog.ro/2006-09-20/Masa-critica-in-Bucuresti.html

Va asteptam maine, acolo unde hotarati sa ne intalnim.

[Trebuie neaparat sa stiti ceva: cu bicicleta, in Bucuresti, ajungi oriunde in maxim 30 de minute. Si te simti bine. Si circuli curat.] >>



Trimis de: mariusc2 pe 29 Sep 2006, 07:37 AM

Stiu, celor care stati mult prin occident vi se pare normal, dar... in urma cu cateva zile am solicitat, prin email, Directiei Generale de Pasapoarte cateva informatii. Ma asteptam ca si domnii sa ma trimita la evidenta populatiei de la buzau, cum facusera aia de la ministerul muncii mai acu' vreo cateva luni cand m-au trimis la biroul de la mun'cipiu. Cand colo, azi deschid mailul si...surpriza, mi-au trimis oamenii informatii complete, argumentate cu numarul, alineatul si paragraful actelor. Ce sa zic?! Brava, dom'le, deci se poate si fara birocratie.

Trimis de: tikky pe 2 Dec 2006, 03:42 PM

s-a lansat bancnota de 2 milioane de lei (200 RON) user posted image

http://www.hotnews.ro/articol_60966-O-noua-bancnota-pe-piata-200-lei.htm

Trimis de: tibi2000 pe 2 Dec 2006, 09:37 PM

http://www.vorbetse-liber.com/forum poti sa gasesti o alternativa pentru libertatea cuvantului, thumb_yello.gif

Trimis de: John B pe 12 Dec 2006, 10:29 AM

Romania - tigrul economic din Balcani

Produsul Intern Brut (PIB) pe primele trei trimestre din 2006 a ajuns la o valoare de 229,5 miliarde RON, în creştere cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2005. PIB-ul realizat în cel de-al treilea trimestru, în valoare de 92,6 miliarde RON, este cu 8,3% mai mare decât cel din trimestrul III al anului trecut. Aceste evoluţii i-au determinat pe analişti să estimeze o creştere economică de 8% pentru întreg anul 2006, ceea ce înseamnă că România conduce detaşat în topul creşterilor din ţările balcanice.

http://www.adevarulonline.ro/2006-12-12/Finante/romania-detine-recordul-cresterilor-economice-din-balcani_210299.html

Trimis de: mariusc2 pe 9 Jan 2007, 03:11 PM

Noapte curata de Craciun

Nu mai dorm noaptea… Si nu pentru ca ma gandesc prea mult la viitorul luminos al omenirii, ci pentru ca incep sa imbatranesc. Probabil. Asa se face ca in noaptea de Craciun, pe la 03.30, ma uitam pe geam. Imi place privelistea pe care o am de la fereastra din sufragerie, strada principala e undeva, la 100 de metri. Sunt tot felul de lumini si luminite, au rasarit vreo 5 sedii de banci, mai erau si luminile de Craciun. Ce mai, spectaculos. Deodata, in tabloul ce parea sa nu contina decat natura moarta, apar niste actori. Veste reflectorizante si… maturi. Plus un nelipsit tractor. Din acela mare, verde, si intr-o stare nu tocmai ideala pentru a merge pe drumurile publice.

Ma frec la ochi si ma mai uit o data la ceas si la strada. In noaptea de Craciun, la peste trei ore dupa miezul noptii, cinci muncitori la salubritate dadeau cu matura pe strada. Si incarcau gunoiul intr-o remorca. O imagine normala pentru un neamt, dar realmente cutremuratoare pentru mine, un roman care cauta in fiecare secunda motive sa scrie de bine despre tara sa.

Un prieten mi-a spus, dupa ce i-am povestit evenimentul, ca muncitorii erau, de fapt, ofiteri sub acoperire. Parea destul de serios si m-a pus pe ganduri. Oare cat de departe a ajuns credinta in teoria conspiratiei? Acum, revazand filmul… evenimentelor, mi se pare ca de coada maturilor chiar erau legate niste antene. Poate erau de la GPS, ca sa stie oamenii pe unde sa salubrizeze.

In noaptea de Craciun, in Romania, o firma care are contract cu statul (deci, pe bani publici) isi vedea de treaba, conform clauzelor. Interesant, este evident ca se intampla ceva cu vechea mentalitate. E clar ca incepem sa ne dam seama ca daca nu respectam, in orice facem, cele doua legi ale afacerilor: seriozitate si profesionalism, nu avem nici o sansa. Oricat de europeni am fi, daca nu ne schimbam fiecare in parte, vom trage dupa noi o povara grea. Nu neaparat a comunismului, ci a sufletelor invechite si conceptiilor “lasa ma, ca merge-asa!”.

In noaptea de Craciun, la mine in cartier a fost curat pe strazi. Am adormit linistit, stiind ca, de-adevaratelea, cineva lucreaza pentru mine. Deocamdata, oamenii de la saluritate. Poate maine va incepe mai serios si justitia, poimaine politia si apoi tot sistemul se va pune in miscare. Sa ne tinem pumnii.

Nu uitati ca Romania este (si) altfel!

Florin Campeanu

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)