Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Constructii - sfaturi, realizari, materiale de constructii _ Planuri/schite Case

Trimis de: Cucu Mucu pe 22 Apr 2008, 12:31 PM

Va propun urmatorul plan pt discutie:

- Casa va fi una pe structura de lemn, placata cu http://www.xella-group.com/html/com/en/fermacell_products.php, in loc de osb, fara pivnita/demisol.











Discutie!

Trimis de: axel pe 22 Apr 2008, 12:41 PM

Ce e camera aia mica de langa baia de jos?
Banui ca camera aia mare de jos de langa "office" e bucataria.
Cum ajungi la "deck"? Ca din plan imi da senzatia ca cu scara pe afara biggrin.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 22 Apr 2008, 12:51 PM

Aia mica e spatiul tehnic (centrala termica, boliere, etc.).

Da, bucataria, mi-a iesit cam lunga.

Nu, din interior se ajunge, din MasterB e o usa glisanta spre "deck".

Trimis de: Ovidius pe 22 Apr 2008, 01:17 PM

Arata bine si 2D si 3D. E un design placut. De discutat ar fi doar supradimensionarea. Livingul, bucataria, dormitoarele de sus, casa scarii, se pot face si mai mici, dar nah, asta depinde de gusturi si de fonduri. Apropo, scara e de 1.20 de lata? Tot la scara, ca sa mai economisesti din spatiu, se poate face fara refugiu (cred ca asa ii zice).

Trimis de: axel pe 22 Apr 2008, 01:20 PM

Aaa, mi se paruse ca livingul si diningul sint pe doua nivele.
Comentarii:
- Bucataria ma astept sa fie deschisa. Dar daca e deschisa, e cam aproape de dining.
- Cam putin 1.5 bai la 3 dormitoare

Trimis de: Cucu Mucu pe 22 Apr 2008, 04:42 PM

QUOTE(Ovidius @ 22 Apr 2008, 02:17 PM) *
Arata bine si 2D si 3D. E un design placut. De discutat ar fi doar supradimensionarea. Livingul, bucataria, dormitoarele de sus, casa scarii, se pot face si mai mici, dar nah, asta depinde de gusturi si de fonduri. Apropo, scara e de 1.20 de lata? Tot la scara, ca sa mai economisesti din spatiu, se poate face fara refugiu (cred ca asa ii zice).

Multam! Da, si mie mi se pare cam mare bucataria aia. Livingul are pe laturile lui mari dim. alea, de fapt suprafata utila e mai mica decat 7540x6210. Ca si masterbedroomul.

Scara e 1,00, cu 15 cm spatiu intre. Am facut refugiu/podest pt ca imi trebuia un 4 m lungimea la scara, si asta m-ar fi dus pana in dining... de fapt, daca stau bine si ma gandesc, cred ca ar fi interesanta ideea... rolleyes.gif

axel:
- urasc bucatariile deschise, desi arata foarte frumos. E de ajuns sa faci chiftele sau peste prajit ( doua din mancarurile mele preferate) si ti se umple toata casa de miros, chiar de ai pune si mama hotelor. Asa ca m-am gandit ca o sliding door ar putea da impresia de bucatarie deschisa...oarecum, nu e aceeasi chestie .
- de ce ti se pare putin 1,5 bai la 3 dormitoare? Initial as fi vrut sa fac doua bai sus, una la dormitorul matrimonial exclusiv, si alta pt celelalte doua, dar ieseau niste costuuuuri... si apoi, m-a convins un inginer constructor ca a treia baie la 3 dormitoare e doar moft, din 4-5 persoane nu se va intampla niciodata sa aiba nevoie mai mult de 2 simultan nevoie la baie. Si apoi, daca mai asteapta putin n-o fi foc... vrei sa dispara "calusarul"?

Trimis de: Ovidius pe 22 Apr 2008, 04:53 PM

QUOTE
Am facut refugiu/podest pt ca imi trebuia un 4 m lungimea la scara, si asta m-ar fi dus pana in dining...

Scuze, din graba a iesit ca ar fi bine sa o faci dintr-o bucata. De fapt vroiam sa spun ca e ok asa cum e, adica un forma de U, dar in loc de refugiu sa faci trepte (treptele de pe locul refugiului ies trapezoidale). Avem asa ceva la firma unde lucrez si mi se pare super ok ideea.

Trimis de: Erwin pe 23 Apr 2008, 01:23 AM

mie mi-ar placea sa am biroul la lumina, spre sud sau sud-est, cu un perete vitrat, l-aş pune la etaj unde ai master bedroom, spre nord să fie bucătăria şi cămara şi din dormitor să pot intra în baie fără să ies pe hol (aşa s-ar justifica să existe mai multe băi), la fel şi baia tot spre nord aş amplasa-o, şi aşa are un geam mic.

Trimis de: mutulica pe 23 Apr 2008, 06:56 AM

la etaj o bath (fie ea si master) la 3 bedroomuri... cam putin... plus ca bedroomu din stanga sus (cum te uiti la plan) e cam pentru papusi - poate ar fi bine sa il faci office

office de jos mai bine l-ai lasa in continuare ca open space, eventual sa il faci bucatarie, iar zona ce pare bucatarie sa o definesti tot in open space ca un library corner, si pe spatiul comun cu livingul sa pui un semineu cu deschidere mare...
peretele cu semineul sa fie cumva placat cu piatra (sau chiar facut din zid de piatra) sa dea aroma de cottage

cam la cat ar iesi minunea asta, in ideea unei echipari medii (ma refer ca ceramica poa sa fie si mondial lugoj nu neaparat armani spa limited edition)

Trimis de: The Dude pe 23 Apr 2008, 02:40 PM

Sper sa nu mi-o iei in nume de rau Cucu-Mucu..

Eu nu vad in asta decat o discutie de pricipiu al carui scop principal este acela ca toti participantii la ea sa ramana cu niste idei de baza care sa le permita sa abordeze probleme legate de constructii si amenajari cu un minim de notiuni elementare.

In sensul asta am sa imi permit sa comentez critic proiectul tau atacandu-l in in punctele***, in care, dupa parerea mea, el greseste funmdamental.
Inca o data te rog nu lua comentariile mele ca pe ceva personal thumb_yello.gif .



***Atunci cand dorim sa realizam o casa prima chestiune ce trebuie lamurita e: Care va fi scopul viitoarei constructii ??? Caror cerinte ar trebui ea sa raspunda ??

In functie de activitatea pe care urmeaza sa o adaposteasca o cladire poate arata foarte diferit. Intr-un fel va arata un spatiu destinat comertului, cu totul altfel unul realizat strict pentru depozitare; in alt fel va arata o casa de locuit si foarte mult diferit o casa de vacanta..

Proiectul tau nu ne spune prea multe despre asta. Pare un amalgam ce amesteca de-a valma mai multe cerinte neducand niciuna din ele pana la capat.

Trimis de: The Dude pe 23 Apr 2008, 02:42 PM

***Nu vad rostul acelui "Office" intr-o casa de vacanta, dupa cum nu ii vad rostul nici in una de locuit.
Office-ul isi are justificarea la serviciu...E o casa facuta pentru o firma ??? Daca e una de locuit aici ar putea sa functioneze o biblioteca cu o masa de scris si cu un fotoliu de citit...un calculator, desi mai toate proiectele de ultima ora il trimit si pe acesta strict in spatial serviciului.Se accepta un laptop care nu are nevoie de o camera anume. Calculator asadar numai la munca deci Office in niciun caz

***Separarea bucatariei de living e un abuz grosolan fata de tendintele arhitecturale ale ultimelor decade si e lipsta de orice fundament. ("mama hotelor" se numeste "hota cu flux laminar" si e utilizata de laboratoare pentru asigurarea camerelor curate; foloseste filtre HEPA si nu lasa sa treaca in nicio directie particule mai mari de un micron. Niciun miros nu ii scapa. Dar tu nu ai nevoie de "mama hotelor" pentru a opri difuzia mirosului de chiftele prajite (si eu sunt mare fan thumb_yello.gif) . Iti e suficienta si "o nepoata"..una la care circulatia sa se faca fortat, prin ventilatie mecanica, iar daca ai nasul extrem de sensibil, de una care sa aiba ciruite separate de introducere si de exhaustare. Nu e deloc scumpa, iar in functiune curata de mirosuri in procent de 100%. Le-am vazut in bucatarii de restaurante....crede-ma pe cuvant poti da si cu gaze lacrimogene)

Trimis de: The Dude pe 23 Apr 2008, 02:47 PM

***Ne spui in debutul postului ca aceasta casa urmeaza a fi construita pe o structura de lemn. Vad in 3D ca fundatia indica o structura pe cadre, dar sa admitem ca asemenea lui Marduk casa pe care vrei sa o faci trebuie sa compenseze denivelari ale terenului si ca te-ai gandit sa rezolvi problema planeitatii "din fundatii". Chiar si asa cum rezolvi problema planseelor ???

Dupa cote, traveele par peste cele normale sau in afara celor normale (ma uit si la proportii); asta inseamna un tratament special al strcturii, deci costuri crescute pentru rezolvari atipice…Mai grav, vad ca peretii de la etaj nu descarca pe cei de la parter..adica nu corespund acestora ca aliniere..Nu poti face asa ceva fara sa afectezi iremediabil portanta planseelor si indirect intregul ansamblu al structurii de rezistenta. Ca sa poti aplica solutia ta e musai un planseu din beton care ar reclama la randul lui o structura pe cadre de beton (stalpisori si grinzi armate) care nu pot fi plantate pe o fundatie platforma. Concluzie: casa ta nu functioneaza structural asa cum ai anuntat-o.

***Pentru clima din Romania intrarea in casa direct, fara un vestibul (antreu) e o provocare foarte serioasa adresata oricarui architect. Nu zic ca nu exista solutii (in proiectul tau ele lipsesc), dar zic ca ele nu sunt nici la indemana si nici simple. Iarasi aloci prea usor resurse financiare ce se pot economisi prin prevederea unui hol cu rol de antreu; hol care e impus imperativ si de grupul sanitar a carui usa pur si simplu nu are voie sa dea direct in living.

Trimis de: The Dude pe 23 Apr 2008, 02:52 PM

***Nivelul sarpantei raportat la cel al camerelor de sus indica faptul ca ai gandit o casa cu pod, nu una cu al doilea nivel mansardat. Camerele de sus au planseul drept ca niste camere de bloc. Nu vad chiar niciun rost la asta, mai ales ca felul in care ai ales apele la acoperis, cu nesfarsite ruperi de panta are un effect architectonic discutabil dar creste costurile de aici, de la simplu la dublu (sarpanta, astereala, invelitoare, dolii, pazie, sageac, jgheaburi colectoare, burlane, toate sunt afectate dramatic reclamand muncitori priceputi cu multa experienta si.....scumpi)

***Normele minime de confort impun existenta a cate unui grup sanitar independent pentru fiecare dormitor in cazul caselor de locuit. In extremis se accepta un singur grup sanitar la doua dormitoare pentru copii cu acces separat din fiecare dormitor.
Ce destinatie ar urma sa aiba cele trei dormitoare: Unul pentru soti si cate unul pentru fiecare copil ??? Unul pentru soti, unul pentru copii si unul pentru musafiri ???
In fiecare din situatii parintii trebuie sa aiba grupul sanitar separat fata de copii, iar musafirii trebuie sa il aiba pe al lor. Grupuri sanitare insuficiente deci.

***Ies acum inca o data afara. Ferestrele care sunt pana jos nu pot functiona. Inaltimea cea mai uzuala a unei camere este de 2,5m. Vad ca pe ceillalti pereti, acolo unde ferestrele par sa fie normale ai lasat un H parapet recomandat (circa 1,5 metrii), daca e asa si cotele se respecta, atunci acele ferestre de sus si pana jos sunt cele mai nastrusnice realizari pe care le-am intalnit vreodata blink.gif : in partea de jos nu au parapet ci au sticla continua (???), iar in partea de sus sunt caroiate cu ochiuri ???? E foarte neobisnuit...

thumb_yello.gif sa spunem ca ai putea propune un nou concept desi nu stiu cum ar putea fi el sustinut sau promovat....mai exact cu ce argumente unsure.gif .

Trimis de: The Dude pe 23 Apr 2008, 02:59 PM

***Este inadmisibil sa aloci un asemenea spatiu scarilor. mad.gif
Ce se intampla sub primul segment ??? Devine umplut ???.... lasa el loc unei alte scari care coboara la subsol ??? ...devine utilizabil cu acces din camera tehnica ??? unsure.gif
Lasa ca o astfel de scara e anosta si impersonala (de aia o foloseau arhitecii la blocurile ceausiste), dar ea costa si scump si mai este si dificil de realizat (nu si daca o faci din profile metalice ca pe santier, dar daca faci asa ceva... blink.gif )
O scara in spirala ar rezolva mult mai simplu si mai elegant intreaga ghicitoare ca sa nu zic nimic de una elicoidala care ar da pe spate pe oricine... rolleyes.gif

***O ultima observatie se refera la asa zisa "camera tehnica".
Asta e un concept aiurea, preluat nemestecat de mult prea multe din proiectele pe care le-am vazut in ultima vreme. Explicatia rezida in faptul ca centralele termice individuale pentru locuinte au aparut relativ recent pe piata roamaneasca si ca ele solicitau o rezovare arhitecturala de amplasare. Pentru cei mai multi arhitecti (puturosi), a fost simplu sa imprumute solutiile aplicate la constructiile destinate spatiilor de fabricatie: alocarea unei incaperi pentru aceasta treaba, cand de fapt o centrala murala poate fi amplasata oriunde indifferent daca ea functioneaza pe gaze, pe lemne sau pe CLU. Iarasi realizarea unei "camere tehnice" care sa concentreze toate utilitatile: hidrofor, centrala termica, boilere, punct de bransament electric, aduce cu sine mult prea putine avantaje in planul comoditatii incat sa justifice cheltuielile suplimentare cu centralizarea instalatiilor intr-un singur punct.


***Altfel livingul, cu punctul de recreere opus ferestrelor mari si intreruperea pe care el o aduce in banalitatea obositoare a dreptunghiularitatii ansamblului e bine venita si salveaza in mare parte primul nivel; iarasi ceea ce ai numit "master badroom" este o gaselnita interesanta care correct abordata ar putea bascula intregul proiect de la satisfacator spre bine....

thumb_yello.gif No offense my friend thumb_yello.gif ....."I must be cruel only to be kind"

Trimis de: Ovidius pe 23 Apr 2008, 04:35 PM

QUOTE
***O ultima observatie se refera la asa zisa "camera tehnica".
Asta e un concept aiurea, preluat nemestecat de mult prea multe din proiectele pe care le-am vazut in ultima vreme.

Si mie mi se pare aiurea sa aloci spatiu separat doar pentru centrala. O solutie care mi s-a parut foarte buna, este amplasarea ei in garaj, evident marind lungimea acestuia cu 1-2m, in functie de posibilitati. Nu stiu insa daca vrei asa ceva sau nu. Daca da, ai putea sa-l plasezi pe peretele cu casa scarii si acces printr-o usa prevazuta sub ultimul segment a scarii.

QUOTE
***Normele minime de confort impun existenta a cate unui grup sanitar independent pentru fiecare dormitor in cazul caselor de locuit

Am lucrat la o firma care avea sediul intr-o vila cu 2 grupuri sanitare si din 15 oameni nu tin minte sa fi facut vreunul pe noi sau pe la flori, ca nu avea pe unde sa se duca. Daca imi amintesc bine, in 3 ani de zile nu cred ca am prins mai mult de cateva ori ambele wc-uri ocupate. Asa ca la o casa normala cu sub 10 oameni chiar nu-i vad sensul la norma asta. In plus, o baie, cat de mica e ea, costa al dracu de mult.

QUOTE
hol care e impus imperativ si de grupul sanitar a carui usa pur si simplu nu are voie sa dea direct in living.

Yep, ar fi binevenit cel putin un perete care sa mascheze baia si sa reflecte posibilele sunete ce se pot produce acolo. laugh.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 23 Apr 2008, 06:27 PM

Dudule, nu am deschis subiectul pt a ma da mare ca stiu satrag niste linii pe ecran, ci pentru a asculta si alte pareri. In ceea ce fac , sunt al dracu' de chitibusar (probabil de aceea nu sunt niciodata multumit de ce imi iese). Departe de a avea pretentia ca am executat vre-un mare proiect arhitectural, vreau doar sa aflu idei noi (unele si din Vestul civilizat), pe care sa le aplic pentru a-mi crea un spatiu in care sa ma simt bine cu cheltuieli optime.
Constructia va fi o casa de locuit intr-o zona de vacanta, de aceea mi-a iesit un fel de doo feluri. rofl.gif

Fundatia e facuta putin in stil habarnamist (intr-adevar, pe cadre), ca de abia acum incep sa pricep programul in care lucru.

Ferestrele alea mari rofl.gif au ochiurile alea ciudate ca am uitat de detaliul asta, va fi un geam simplu pe toata rama, au inaltimea de 2 m, inaltimea camerei este de 2,5.

Buun, cu hotele alea as putea spune ca inchei controversa "bucatarie" cu soata, ca ea vrea musai deschisa, eu vreau musai fara miros de carciuma - macar acasa sa scap de carciuma. rofl.gif

Garajul - hm, nu prea as vrea sa acord prea multe finante pt el, prefer sa le bag in finisaje, de aceea am optat pt o copertina... numai ca nu prea stiu unde naiba sa o pozitionez pt a nu strica poza.

Camera aia tehnica e intr-adevar cam enervanta... si nu, nu voi pune hidoforul in casa nici batut, prefer sa ii fac un camin separat, la 1,5 m in pamant (parca), decat sa imi zornaie ala in cap toata ziua... cine a fost la cabana Siriu stie ce inseamna hidrofor in casa rofl.gif

Office- ul - e o biblioteca, desi par invechit, chiar imi place sa citesc carti in detrimentul faimoaselor audio_book-uri sau mp3-uri.

Trimis de: axel pe 23 Apr 2008, 06:32 PM

QUOTE(Ovidius @ 23 Apr 2008, 05:35 PM) *
Am lucrat la o firma care avea sediul intr-o vila cu 2 grupuri sanitare si din 15 oameni nu tin minte sa fi facut vreunul pe noi sau pe la flori, ca nu avea pe unde sa se duca. Daca imi amintesc bine, in 3 ani de zile nu cred ca am prins mai mult de cateva ori ambele wc-uri ocupate. Asa ca la o casa normala cu sub 10 oameni chiar nu-i vad sensul la norma asta. In plus, o baie, cat de mica e ea, costa al dracu de mult.

Ai lucrat, dar n-ai locuit. Pentru ca in mod normal dimineata toata familia vrea la baie: sa se spele, sa se macheze, sa se urineze, etc. O baie la 3 dormitoare (pentru ca cea de jos nu se pune: este pentru uz de zi si musafiri, nu pentru dimineata - jos nu e nici un dormitor) este o inconvenienta foarte mare. Minim 1.5 bai sus. Ideal 2 bai sau o baie si 2 semi-bai (fara dus/cada). Ca deja 2.5 bai e greu de plasat sus.

Trimis de: axel pe 23 Apr 2008, 06:36 PM

QUOTE(Cucu Mucu @ 23 Apr 2008, 07:27 PM) *
Garajul - hm, nu prea as vrea sa acord prea multe finante pt el, prefer sa le bag in finisaje, de aceea am optat pt o copertina... numai ca nu prea stiu unde naiba sa o pozitionez pt a nu strica poza.

Camera aia tehnica e intr-adevar cam enervanta... si nu, nu voi pune hidoforul in casa nici batut, prefer sa ii fac un camin separat, la 1,5 m in pamant (parca), decat sa imi zornaie ala in cap toata ziua... cine a fost la cabana Siriu stie ce inseamna hidrofor in casa rofl.gif

Daca tot nu faci garaj, poate faci macar un carport lipit de casa. Ca sa nu lasi totusi masina in soare sau in ploaie, sau, mai rau, sa nu te ploua din masina pana in casa.

Si, ma gandesc eu, daca vrei camera tehnica si ai facut si carport, poate o poti face pe din afara, cum ar veni atasata, sub carport. Dar asta e doar o parere, nebazata pe experienta sau auzite.

QUOTE
Office- ul - e o biblioteca, desi par invechit, chiar imi place sa citesc carti in detrimentul faimoaselor audio_book-uri sau mp3-uri.

Eu credeam ca e loc sa tii calculatorul biggrin.gif

Trimis de: alexei pe 23 Apr 2008, 08:16 PM

cucule,complimente pentru topic;interesant,dupa ce ajungeti la o parere cat de cat comuna as putea sa postez si eu o tentativa de proiect pls.gif ? eventual sa incercam o combinatie intre proiectul ce-l am si o poza de care m-am indragostit.
In ceea ce priveste spatiul ala tehnic...nu stiu ce sa spun dar astia pe-aici pun centrala pe balcon langa bucatarie si boilerul in baie deasupra masinii de spalat.baia si bucataria au in general un perete comun iar in cazul etajelor baile se suprapun.Spuneai ca structura vine placata cu fermacell,a intrat pe site si am vazut ca placile respective sunt dintr-un amestec de...gips(cred ca este corispondentul in romana)si hartie reciclata,cam sensibil la umezeala(dupa descriere cel putin).
dudule da rau mai esti!!! rofl.gif rofl.gif Ai stofa de sef ciufut...bine ti-au facut aia pe santier... rofl.gif
Lasand gluma la o parte,jos palaria,observatii obiective si clasa.Tare-s de curios sa te cunosc.

Trimis de: bdl pe 24 Apr 2008, 12:07 AM

Nu mi se pare o impartire "echilibrata"...

1 Dormitorul principal, al tau si al sotiei, e bine sa aibe baie numai pt el, cu acces din interiorul lui, nu de pe hol...
2 Asa cum au spus si ceilalti, daca la un moment dat cele trei dormitoare vor fi acupate simultan (copii, oaspeti), sinteti in ...buda...
3 Chiar daca e f generos ca spatiu, acea baie de la etaj amplasata pe hol e o risipa de spatiu....fa-o pe asta mai mica si mai fa una in master bedroom....si un wc-de serviciu cu chiuveta la parter.... nu ai nevoie de baie la parter daca nu locuieste nimeni acolo...
4 Deck-ul ala, care de fapt e un balcon, nu un deck, e f lung si ingust....Incerca sa-l maresti si amplaseaza-l altcumva
5 Intrarea de afara .....e bine sa ai ceva deasupra....
6 Cum ti-a zis si dude, zidurile de sus nu cad pe cele de jos....asa ca va trebui sa ai grija cu planseul intre etaje....daca il faci din beton, probabil ca si zidurile pe care va sta trebuie sa fie rezistente...daca il faci din lemn atunci atentie la rezistenta...

In legatura cu garajul....care de altfel poate sa fie si un spatiu de depozitare pt diverese...poate sa fie cuprins in "casa" ca sa zic asa, iar deasupra lui sa fie incapere....

Trimis de: Cucu Mucu pe 25 Apr 2008, 07:32 PM

Multam de sfaturi, am facut o pauza ca mi-am apgradat pisiul, m-am trecut pe amd, si am avut ceva probleme cu softul, dar promit sa revin cu noi schite, acum ca mi-ati mai dat noi idei. rofl.gif

Trimis de: alexei pe 28 Apr 2008, 11:11 AM

cucule tot nu mi-ai spus,pot sa postez si eu?

Trimis de: Cucu Mucu pe 29 Apr 2008, 09:00 PM

Bineinteles ca poti, bre, dar mai bine faci un topic separat, sa nu se incurce discutiile. Daca insa vrei aici, normal ca poti!

Trimis de: axel pe 29 Apr 2008, 09:30 PM

Ar merge sa se faca un sub-forum pentru chestia asta.

Trimis de: Cucu Mucu pe 9 Jun 2008, 08:52 AM

Boiz, credeti ca se merita investitia de timp si bani intr-un "French Drain"?

Trimis de: marduk pe 9 Jun 2008, 10:00 AM

QUOTE(Cucu Mucu @ 9 Jun 2008, 09:52 AM) *
Boiz, credeti ca se merita investitia de timp si bani intr-un "French Drain"?

Daca ai probleme cu drenajul, merita cu siguranta orice banut. Sunt fel de fel de sisteme http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.gonbi.com/Website/Images/Images%2520-%2520Photos/Photos%2520-%2520JPG/2/2a.jpg&imgrefurl=http://www.gonbi.com/Website/SUB%2520-%2520HomeMinder/repair.htm&h=650&w=450&sz=450&tbnid=cqA5uDBHzeoJ:&tbnh=137&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3DFrench%2BDrain&sa=X&oi=image_result&resnum=1&ct=image&cd=3 gasesti unul destul de simplu si usor de realizat.

Trimis de: Cucu Mucu pe 9 Jun 2008, 01:49 PM

Multam mult pe siteul diy, foarte interesant !

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)