Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Hoinar prin Europa _ Drumuri Europene

Trimis de: Michelle pe 8 Jul 2011, 05:15 PM

Vreau sa ajung in Italia cu masina in vacanta. Un fel de circuit personalizat. Planuim sa vedem Florenta, ceva din Toscana si imprejurimile lacului Garda.
Mai exact am rezervari in Sirmione si Firenze...deocamdata.

Problema mea este daca-mi recomandati tranzitarea Serbiei ,pe aici ar fi cel mai scurt drum -1600 km mai ales ca vreau sa vad si cazanele Dunarii, sau sa o iau pe clasicul drum Nadlac-Ungaria-Austria mai safe, dar mai lung cu vreo 300 km. Cunosc traseul prin Ungaria si Austria dar nici Croatia si Slovenia nu-mi displac, am fost pe acolo si a fost ok. Numa' ca am prieteni care au avut fel de fel de probleme la frontierele Serbiei.


Putem discuta si despre Italia daca tot am deschis subiectul. rolleyes.gif

Trimis de: Rovaniemi pe 8 Jul 2011, 06:24 PM

QUOTE(Michelle @ 8 Jul 2011, 06:15 PM) *
Vreau sa ajung in Italia cu masina in vacanta. Un fel de circuit personalizat. Planuim sa vedem Florenta, ceva din Toscana si imprejurimile lacului Garda.
Mai exact am rezervari in Sirmione si Firenze...deocamdata.

Problema mea este daca-mi recomandati tranzitarea Serbiei ,pe aici ar fi cel mai scurt drum -1600 km mai ales ca vreau sa vad si cazanele Dunarii,


unsure.gif Poate fostele Cazane, că doar au dispărutără de mult ...

Trimis de: Michelle pe 9 Jul 2011, 07:51 AM

QUOTE(Rovaniemi @ 8 Jul 2011, 07:24 PM) *
unsure.gif Poate fostele Cazane, că doar au dispărutără de mult ...

Fii mai explicit , nu inteleg ce a disparut...

La răscruce de vest şi sud, fluviul intră în România bolborosind. Cazanele Dunării reprezintă porţiunea de defileu a fluviului, între localităţile Dubova şi Ogradena, unde apa este forţată să treacă printre munţi. Lăţimea Dunării se îngustează până la 180-250 de metri, iar adâncimea atinge 100 de metri. Curenţii din adâncuri sunt extrem de puternici, la suprafaţă apa dând aparenţa de fierbere. Barajul de la Porţile de Fier a mai încetinit din viteza curentului, care depăşea 5 m/s (18 km/h).

Sursa: Horia Călăceanu
În realitate, există două „cazane“: Cazanele Mari (4 km lungime) şi Cazanele Mici (5 km lungime). Zona este declarată monument unic al naturii în Europa. În Cazane, numai marinarii verasaţi au curajul să intre, ştiind prea bine câte vieţi au înghiţit vârtejurile flămânde. Şi asta nu numai în timpul comunismului, când pe aici se încumetau să treacă fluviul înot, spre Serbia, cei care voiau să scape de regimul totalitar

(ev zilei)

Trimis de: exergy33 pe 9 Jul 2011, 09:13 AM

QUOTE(Rovaniemi @ 8 Jul 2011, 07:24 PM) *
unsure.gif Poate fostele Cazane, că doar au dispărutără de mult ...


A disparut doar insula Ada Kaleh wub.gif ... din cate stiu.

Trimis de: Erwin pe 9 Jul 2011, 05:07 PM

Ce a dispărut e fierberea apei şi probabil vârtejurile sunt mult mai mici, pentru că vaporaşele sau bărcile de pescari n-au nicio problemă să treacă, apa fiind mare şi liniştită, bineînteţes când nu bate vântul foarte tare şi sunt valuri mari. Peisajul este spectaculos, se vede destul de bine de pe malul sârbesc, însă la trecerea frontierei se aşteaptă uneori ore în şir. Belgradul e un oraş frumos şi nu se vede că a fost bombardat. Odată trecuţi dincolo nu e nicio problemă, se ajunge la autostradă care nu este foarte departe. Am stat mult şi la trecerea frontierei spre Croaţia, apoi iar nicio problemă. În unele zone se lucrează la autostrăzi, dar presupun că în Slovenia s-a terminat porţiunea în lucru care nu era foarte lungă acum 2 ani. Călătorie plăcută! smile.gif

Trimis de: Michelle pe 9 Jul 2011, 05:19 PM

Multumesc de incurajare,Erwin! imi doresc traseul asta , viamichelin il recomanda si ei , numai cunoscutii erau mai sceptici. Probabil ca pe portiunea romaneasca de drum ,lucrurile nu sunt chiar ok ,dar unde in Ro drumurile sunt ?

Trimis de: The Dude pe 9 Jul 2011, 05:43 PM

QUOTE(Rovaniemi @ 8 Jul 2011, 06:24 PM) *
unsure.gif Poate fostele Cazane, că doar au dispărutără de mult ...



Ce idiotenie..????...dar nici nu ma mira, avand in vedere paternitatea afirmatiei...
Volbura de ape indica primejdie in majoritatea cazurilor numai pentru imbecili..Apele care stau fac mult mai multe griji marinarilor de apa dulce iscusiti.
Cazanele sunt si raman o proba dura pentru orice temerar..fie ca se afla cu treburi pe punte, fie ca e doar pasager...

In curand, aici pe han, logbook-ul unei croaziere ce cuprinde si aceasta etapa.

Trimis de: Rovaniemi pe 9 Jul 2011, 07:11 PM

[quote name='The Dude' post='713386' date='9 Jul 2011, 06:43 PM']Ce idiotenie..????...dar nici nu ma mira, avand in vedere paternitatea afirmatiei...
Volbura de ape indica primejdie in majoritatea cazurilor numai pentru imbecili..Apele care stau fac mult mai multe griji marinarilor de apa dulce iscusiti.
Cazanele sunt si raman o proba dura pentru orice temerar..fie ca se afla cu treburi pe punte, fie ca e doar pasager...

Mesaj editat datorită injuriilor și atacului la persoana adusă unui alt forumist. (Data'q)

și, ca să fiu și ontopic, "Cazanele" au dispărut în sensul că volbura de ape ... nu mai este. Că de-aia se și chemau "Cazane". Evident, defileul în sine NU a dispărut, așa cum cretinul pe care l-am citat reușit să deducă cu cei trei neuroni din dotare.

Trimis de: Erwin pe 10 Jul 2011, 12:55 AM

Porţiunea de drum dintre Turnu-Severin şi Orşova era în lucru, anul trecut erau semafoare la toate podurile. Poate că au terminat o parte, nu am fost anul ăsta cu maşina pe-acolo şi din tren n-am băgat de seamă. Nu e rău când pleci, că ajungi la drumuri din ce în ce mai bune, e mai naşpa când te întorci, de la verdeaţa şi peisajul idilic din Slovenia la gri-ul, mizeria şi gropile de la noi... sad.gif


Trimis de: The Dude pe 10 Jul 2011, 03:56 PM

QUOTE(Rovaniemi @ 9 Jul 2011, 07:11 PM) *
"Cazanele" au dispărut în sensul că volbura de ape ... nu mai este.


Sensul pe care il atrbui tu si numai tu, pentru a evada simbolic din "valtoarea" unei afirmatii stupide si pripite, care ti-a scapat (alaturi de atat de multe altele...)

QUOTE
Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munţii Carpaţi. Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigaţia. Fluviul este mărginit de pereţi verticali, stâncoşi. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor viteza de scurgere a apei depăşeşte 5 m/s.


QUOTE
așa cum cretinul pe care l-am citat reușit să deducă cu cei trei neuroni din dotare.


...si daca ar fi numai trei...important e ce faci cu ei...nu cati sunt.
Tu prietene, pari sa ai o armata...de teracota.

Erwin, drumul e destul de bun. Eu insa recomand o abordare "pe apa".
E accesibila, include meniu pescaresc si are mai multe variante...Ce pacat ca cel care a initiat acest topic nu merita detalii....



Trimis de: Michelle pe 10 Jul 2011, 08:11 PM


Ce pacat !!!...aaaa, adica ce bine .
Abordarea pe apa, adica http://www.adventure-tour.ro/croaziere.html



Trimis de: Michelle pe 31 Oct 2012, 08:58 PM

Am facut drumul anul trecut. A fost f frumos, peisajele abunda in special cand ajungi pe malul sarbesc. Cazanele inca exista , Dunarea clocoteste din plin, cel mai rau a fost ca am pierdut 3 ore in vama. Dar per total recomand drumul , nu e rau si ajungi mai repede in Italia decit prin Austria.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)