Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Recomand Serviciu, Caut Serviciu [Prestari Servicii] _ Cum Sa Faci Un Milion ?

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 08:53 AM

Lawrence Ellison, presedintele "Oracle", le-a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scena:

"Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acum, sigur sunteti bulversati. Asta e normal. Totusi, va puteti intreba, cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic! Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am picat la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a picat la facultate si voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a picat la facultate si voi nu. Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune. ... Acum, sunteti clar foarte bulversati! Si asta este foarte, foarte normal. Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma. N-ati pierdut 5 ani degeaba. Din contra, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi. O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog. Fiindca voi n-ati cazut la facultate, n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe Pamant! Si va trebui sa va impacati cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, salariul urmand sa il primiti de la un fost coleg de facultate, care a cazut la examene si a fost dat afara! Acum, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi. Nici o sansa! Voi sunteti deja pierduti. Deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, ...irecuperabila. Acum, ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea: LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca, daca vi se distruge creierul, veti disparea mai repede de pe scena afacerilor decat dispar eu acuma de pe aceasta scena gratie agentilor de paza!"



Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 09:08 AM

Am inceput topicul in acest fel pentru ca el mi s-a parut cel mai potrivit. Vorbele lui Ellison, aflat probabil sub influenta bauturilor alcoolice sunt relevante si adevarate. In adevar, sa faci un milion de euro nu e deloc o treaba complicata. Si doar primul este mai greu de facut..

Prin anul 2000 cred, m-am supus voluntar acestui experiment si am constat ca el functioneaza perfect.
Sunt cateva conditii ferme ce trebuiesc respectate. Ele nu au mare legatura cu ce ne invata economistii, planurile lor de afaceri, regulile lor infailibile.
Sunt conditii elementare, ce tin de bunul simt si de o spontaneitate obligatorie, ce poate fi indusa daca nu exista natural..dar mai ales nu sunt deloc conditii usor de urmat.

Prima regula este si cea mai grea. Ca sa poti face avere trebuie sa devi un anume tip de individ.
Daca nu esti unul, daca nu ai in tine din nastere aceasta caracteristica, poti deveni asa ceva urmand un indrumar simplu.

Eu am urmat aceasta cale care s-a dovedit functionala pana la un punct.
Dincolo de acel punct, cand greul fusese lasat in urma si cand totul nu mai era decat o chestiune de timp, fara compromisuri suplimentare..am abandonat.
Mi-am dat seama ca nu sunt aceea persoana in esenta mea si ca nici nu ma pot transforma in una...ca banii nu sunt chiar atat de importanti (desi e grozav sa ii ai), ca nu e bine pentru mine sa fac ceea ce incepusem sa fac atunci.

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 09:23 AM

However...m-am gandit in mai multe randuri ca experienta mea, cea capatata atunci, ar putea fi de folos altcuiva mai tenace si mai decis.
Cum sarbatorile de iarna propun bucuria daruitului...m-am gandit sa im fac in felul asta o mica placere rofl.gif

Pentru mine totul a pornit de la cartea memorialistica a unui important milionar american de la inceputul secolului.
Critica avea sa o comenteze cateva decade mai tarziu ca pe o lucrare plina de inexactitati biografice si sunt inclinat sa ii dau crezare in multe chestiuni; care insa nu ar trebui sa il priveasca pe cel invitat la lecturarea ei. Aceea persoana este chemata intre paginile cartii numai pentru reusita autorului ei din afaceri. E singurul dintre lucrurile care l-au facut celebru, asa ca succesele lui in amor, ascensiunea in viata sociala, nu sunt decat aspecte colaterale ce din punctul meu de vedere n-au decat sa fie mistificate. Omul e cinstit cu sine si fata de cititor atunci cand vorbeste de felul in care a reusit sa faca bani, iar eu il voi cita des in cele ce urmeaza pentru ca invataturile lui s-au dovedit utile, eficente si functionale ( blink.gif ...in ordine inversa).

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 02:21 PM

Omul de care zic isi incepe relatarea cu fuga de acasa. Poveste cliseu: multi copii, situatie grea, constrangeri, lipsuri...
Intr-una din zile este acuzat pe nedrept de un lucru minor si asta il determina sa ia decizia plecarii...ceea ce si face, nu inainte de a instraina un lucru ce nu ii apartinea si pentru care obtine o suma de bani.

Prima regula: nu cheltui nimic din ce ai pe consum atat vreme cat nu ai indeajuns. Omul nostru tine de acea suma de bani cu dintii. Desi are probleme cu transportul pana in marele oras (New York) si in ciuda faptului ca identifica la toate solutii mult mai avantajoase decat cele oficiale, el nu apeleaza la niciuna. Alege de fiecare data toate celelalte alternative care se opun cheltuielii. Chiar si asa, ajunge in gara metropolei cu un singur dolar din cei 3,25 cu care plecase de acasa. E rupt de foame si ar vrea un hotdog insa achizitionarea unuia i-ar injumatatii fondurile asa ca nu il cumpara; cumpara in schimb o perie de curatat pantofii, crema si un stergar de lustruit.

Se posteaza in capul peronului si in cateva ore face 4 dolari. Acum isi poate cumpara hotdogul si o face printr-un artificu, reusind sa primeasca si portie dubla de mustar. Ar putea sa isi ia si un loc decent de dormit, dar ii este teama sa nu piarda pozitia bine plasata de lustrangiu si se culca ghemuit pe ea. Cand un politist incearca sa il alunge isi reia activitatea pretextand ca doar a atipit. Se odihneste in felul asta intre doua vizite ale politiei. Cu banii acumulati si economisiti dupa doua zile de munca isi cumpara scaun pliant uzat pentru client si scaunel pentru piciorul acestuia. Regula nr.2: profitul trebuie intotdeauna reinvestit, iar cheltuielile pentru consum mereu limitate la strictul necesar.

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 02:34 PM

Cineva spunea odata ca: It's a hard way to make an easy living si avea mare dreptate.
Toate averile incep cu o curba de sacrificiu. Incep cu un efort care de multe ori presupune concesii inimaginabile sau imposibile pentru multi dintre noi.
Cel care doreste sa faca un milion trebuie in primul rand sa isi verifice aceasta disponibilitate (compatibilitatea).

Dar sa revenim la omul nostru de succes. Are o saptamana in marele oras si nu a parasit inca spatiul garii. In timpul asta a invatat insa mai multe lucruri utile: sa vanda si ziare (cu varianta de inchiriat, sau pus la dispozitie gratuit pe timpul lustruitului), sa ofere la tarife speciale prestatii diferentiate (crema mai buna, taxa de urgenta) sa isi asigure prietenia si complicitatea unor personaje de care depinde activitatea sa prin servicii gratuite (politist, seful de peron, interlopul care controleaza micul trafic din zona). Regula nr.3: Diversifica investitia si inventeaza permanent noi abordari ale afacerii

Trimis de: Felina pe 14 Dec 2011, 02:34 PM

fain biggrin.gif , astept cu nerabdare continuarea

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 02:52 PM

thumb_yello.gif

Urmeaza o perioada de calm. Lucrurile se desfasoara in fiecare zi cam in acelasi mod. Cheltuielile s-au normalizat, la fel si profitul care vine in mod egal, cu fluctuatii nesemnificative in fiecare zi. Tendintei care decurge natural din starea asta, aceea de a considera intregul demers stabil si permanent, personajul nostru i se opune cu mare greutate. Isi repeta in permanenta ca si-a propus sa reuseasca si ca situatia buna in care a ajuns nu este echivalenta cu reusita ci doar cu supravietuirea. E mult mai mult decat a avut acasa: mananca zilnic de doua ori, nu mai doarme in gara si are haine mai bune decat cele cu care a venit. Mai mult decat atat are peste 200 de dolari ascunsi si alti 30 investiti in materialele de care are nevoie. Regula Nr. 4: o afacere stabila este o afacere primejdioasa in care esecul s-a cuibarit deja Afacerea, oricare ar fi ea trebuie permanent reinventata, asa dupa cum nimic din jurul nostru nu ramane multa vreme in acelasi fel.

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 03:19 PM

Incet, incet, pricepe si el ca "nimic nu este mai permanent ca schimbarea" si incearca in continuare sa isi imbunatateasca oferta, dar a intrat deja intr-o criza de idei..Nu stie ce s-ar mai putea face..nu pana cand intalneste intr-o zi un alt pusti care aterizase in gara in aceleasi conditii in care ajunsese si el. Il vede speriat si descurajat. Il simte mort de foame si gata la orice. Pentru ca el cunoaste cel mai bine toate sentimentele astea vrea sa il ajute, insa spiritul si juramantul facut nu ii dau voie la niciun act de caritate. In chinurile identificarii unei solutii se naste imediat si ideea: ii ofera pustiului o slujba. Pustiul va deveni angajatul sau. Pot imparti materialele: crema, periile, stergarul si mai exista si posibilitatea cumpararii a inca unui scaun. Productia insa se va dubla.

Apare acum alta problema. Vadul in care opereaza el nu poate aduce o clientela dubla, ci numai un sfert fata de ce da acum. Noul angajat nu va avea suficient de munca daca conditiile se pastreaza. Trebuie gasit un nou loc, insa asta e greu. Zonele cele mai bune au fost dintotdeauna ocupate de concurenta, iar el nu este suficient de puternic pentru a se confrunta cu ea. Dar poate relationa cu ea si mai poate si negocia cu ea...si se grabeste sa faca lucrurile astea. E o chestiune care il chinuie de mai multa vreme: impunerea unor preturi unitare si a unor servicii tip care sa le corespunda ar fi in folosul tuturor..Regula nr.5: incearca intotdeauna sa iti consolidezi investitia in raport cu evolutia concurentei si in acord cu ea

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 03:36 PM

Sunt deja patru luni de zile de la prima zi in marele oras si omul nostru se pregateste sa iasa din gara. Controleaza o buna parte a afacerii. Lustrangii sunt uniti, au mai multe puncte fixe unde lucreaza cate cinci, ofera o gama precisa de servicii si au un tarif unitar. Cei care pun mai mult suflet pot conta si pe un bacsis (tarifele sunt facute la fractie ca sa permita acest lucru mai lesne). Il vom lasa si ii vom lasa acum pentru ceva vreme.

Revenim in Romania zilelor noastre incercand sa aplicam aceiasi politica si constatam cu mare surprindere ca toate metodele invocate sunt inca operationale.
Desigur ele se cer adaptate, dar fundamental nu difera cu nimic.

Exercitiul se cere insa mai intai actualizat si convertit la conditiile specifice spatiului in care dorim sa aplicam.

Observatiile si sugestiile mele viitoare se refera strict la ROMANIA anului 2012, dar cunoscut fiind faptul ca sunt o persoana care locuieste in Univers, pe planeta Pamant deocamdata, mai degraba decat la vreo adresa precisa, de pe un continent specificat, ori din vreo tara, etc.., cred ca ele sunt la fel de valabile oriunde thumb_yello.gif

Trimis de: goguta pe 14 Dec 2011, 04:44 PM

go go go.
nu ne lasa insetati smile.gif.

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 07:06 PM

ohyeah.gif rolleyes.gif

Daca chiar crezi ca esti persoana indreptatita sa detina si sa gestioneze sume mari de bani, sume care ii apartin, atunci trebuie sa sti cateva lucruri despre cei care reusesc sa faca asta cu succes. Nu la toata lumea banii se simt la fel de bine, ori daca ei nu se simt bine in compania cuiva atunci il parasesc in cea mai mare graba. Daca in schimb capata simpatie pentru persoana care ii gazduieste atunci ei nu au sa se desparta de ea cu usurinta, ba mai mult se vor grabii sa se inmulteasca si sa isi invite tot felul de rubedenii, prieteni si amici.

In popor logica asta a banilor e bine surprinsa de zicala: "ban la ban trage...si paduche la paduche"

Prin alte parti ale lumii, in Anglia de pilda, (mai prin nord) oamenii sunt inca si mai intelepti si au identificat o regula ceva mai practica si mai eficienta: "take care of the pennies and the pounds will take care of themselves", ceea ce convertit in banii nostri ar da: "ai grija de fiecare banut si leul are sa isi poarte singur de grija"

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 07:31 PM

Asadar, pentru a ii putea atrage, banilor trebuie sa le oferi cele mai bune conditii de acomodare. Trebuie sa le cazi cu tronc, sa ii faci sa le placa de tine.
Cum ai putea face asa ceva mai bine decat aratandu-le respectul cuvenit si aprecierile meritate ??
Cum altfel decat tratandu-i cu mare atentie, multa seriozitate si deplina intelegere.

Cand ai insa astfel de sentimente fata de bani multa lume te poate condamna.
Cel mai posibil vei fi imediat integrat intr-una din categoriile: "zgarie branza", "avar", "scartan", "meschin", "zgarcit"...
In mod bizar si straniu lumea iubeste banii, e dispusa la multe in numele lor, dar nu ii are deloc la inima pe cei care ii detin.

Asadar, Regula nr.6: ca sa poti face banii sa vina la tine trebuie mai intai sa ii intelegi si sa ii pretuiesti la adevarata lor valoare...mai apoi trebuie sa fi pregatit sa faci fata unei noi pozitii sociale, una care urmeaza sa schimbe considerabil rapoartele tale cu semeni, una destul de neplacuta pentru o persoana afectiva, timida sau prea deschisa...mmmmm Regula nr.7: ca sa poti deveni milionar trebuie sa renunti complet (cel putin temporar) la sentimentalism, la caritate, la toate celelalte criterii de evaluare care nu se pot converti in bani

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 07:35 PM

Trebuie sa intelegi si sa accepti o lege simpla si concisa: In lumea banilor ?? Banii dicteaza !!
Granitele lumii banilor sunt libere pentru oricine alege sa ii respecte aceasta lege esentiala.
Cei care nu vor, sau care nu sunt in stare sa o respecte se pot ratacii iremediabil, ori pot fi imediat expulzati.

Trimis de: The Dude pe 14 Dec 2011, 08:19 PM

Regula nr.8: pregateste un sistem de urmarire stricta a cheltuielilor. Infinteaza pentru asta un registru in care sa notezi fiecare banut cheltuit cu fiecare ocazie. Cei mai multi dintre oameni nu baga seama pe cheltuielile lor cotidiene, iar afara functioneaza precis de multa vreme o adevarata jungla a carei fauna e adanc profilata si inalt specializata pe absorbtia micilor cheltuieli.

Cheltuielile neansemnate pot cumula sume considerabile, dar ce este si mai interesant e ca odata evidentiate ele isi tradeaza imediat atat untilitatea precara, cat si poate absenta oricarei utilitati. Cheltuim frecvent sume mici pe capricii de moment ce nu ne aduc niciun beneficiu. In cele mai frecvente cazuri uitam de ele in secunda a doua care urmeaza achizitiei, apoi ne intrebam consternati pe ce s-a dus salariul.

Am tras sertarul comodei mele chiar in acest moment. Sunt multe lucruri acolo, dar ma voi opri numai la cateva: rezervele unui stilou pe care nu l-am folosit niciodata, o moneda comemorativa comandata prin posta de care am si uitat, un set de cutere nedesfacut din ambalajul original 2009, doua cutii de alice cumparate recent (pellets air gun) ca sa fie pentru cand nu se vor mai gasi, o pereche de carti de joc nedesfacuta si mai multe cabluri de calculator cumparate pentru telefoane vechi, dar care n-au fost niciodata intrebuintate.

Acum verifica si tu sertarul tau...Nu-i asa ca aruncam mereu banii pe tot felul de prostii inutile ???

Ironizand aceasta tara a rasei umane, Rudyard Kipling ii asemana pe oameni prin metoda fabulei cu neamul lui Bandar Log (maimutele)..capabile sa care dupa ele o zi intreaga cate o craca uriasa, expunandu-se pentru asta la une efort imens si la riscuri considerabile, numai pentru maretia gandului de a face din ea cine stie ce lucru nemaipomenit, dar pe care, odata cu venirea serii ajungeau sa o arunce cat colo ca pe cel mai nenasemnat si inutil dintre obiecte.

Ca sa poti tine o evidenta eficienta ea trebuie pastrata in scris. Deschide un registru si fa un pact cu tine insuti de a il completa in fiecare seara.
Parcurgerea lui la sfarsitul lunii te va face sa te gandesti de doua ori inainte de a mai repetea o cheltuiala fara de niciun folos.
Sa nu iti fie rusine sa faci asta. Banii inseamna timp si munca tezaurizate.
Daca cineva iti baga mana in buzunar atunci cand mergi cu tramvaiul esti gata sa iti pui viata in joc pentru a te proteja de paguba.

Pentru excrocii care te inseala zilnic cu ademeniri ce tin de psihlogia fiintei umane, prin reclame mincinoase ori cu efect subliminal, pentru cei care iti vand fara rusine produse miraculoase confectionate din apa colorata, pentru cei care iti incarca cu centima factura la gaze, apa, canal, telefon, telefoane, internet...pentru ei nu ai insa pregatita nicio reactie.

Trimis de: factura pe 14 Dec 2011, 08:42 PM

Mi-am luat notite. smile.gif
Eu nu sufar banii, nu trag la mine, nici io la ei. Insa, firma la care lucrez trece printr-o perioada de reorganizare crancena. Firma mica acum, 16 angajati.

Citind printre randuri, sper ca am prins esentialul. Luni, la sedinta, ma bag in seama rofl.gif

Trimis de: Erwin pe 14 Dec 2011, 10:54 PM

Banu' îi ociu dracului, aşa o zâs moşu Iova şî gerept o avut! rofl.gif

Trimis de: The Dude pe 15 Dec 2011, 08:52 AM

devil.gif rolleyes.gif unsure.gif

Am cunoscut patronul unei mari firme de constructii bucurestene..Omul ma considera consilier si ma descosea de fiecare data cand participa la vreo licitatie de lucrari interesandu-se despre felul in care ar putea oferta concurenta. Facea asta intrucat stia ca prin serviciile pe care le aduc unor societati ma intalnesc des in competitii cu contracandidatii sai. Discutiile nu se petreceau niciodata in biroul in care lucra. De cum ma vedea se ridica, isi lua haina si ma lua de brat. Apoi plecam impreuna sa facem piata...prin Amzei...

Marturisesc ca atunci imi era jena de felul in care cumpara. Omul lua trei rosii, 200g de branza cel mult, o para, un corn, trei felii de parizer...Pentru asta statea la coada si alegea cu multa atentie aducandu-ma la paroxism. Cand primea restul urma de fiecare data un ritual al asezarii banilor care primeau o ordine crescatoare si o anumita pozitionare, in raport cu chipul imprimat pe fiecare bancnota.

Alt mare sef cu care ma intalneam ades prin cash&carry cumpara de fiecare data produse ieftine. Datorita lui am aflat repede ca formula "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine" e falsa pe de-a-ntregul. Am cumparat un bec halogen Philips de 30 de lei. Extra life, galben cald, temperatura de culoare, nume de firma...Ma pricep la lumina intrucat tine de pasiunea mea. In acelasi magazin o chinezarie: Trei becuri de aceiasi intensitate, prinse pe o folie. Nicio alta precizare privind super calitati, insa toate trei la 10 lei folia. Eu am luat si una si alta. Pentru ochi diferenta de culoare este sesizabila dar neinteresanta in iluminatul casnic la care aveam de gand sa il utilizez. Ca viata becul de firma a tinut putin mai mult decat cel no-name...insa mi-au mai ramas doua: bucurie mare de tot pentru portofel.

Cumpar un dvd. cel adevarat ustura, cel modest costa simbolic. Imi convine mai mult sa il arunc si sa il inlocuiesc pe al doilea, decat sa il repar pe primul. Asta in varianta in care as ajunge simultan cu amandoua in situatia de a se defecta. Seful cu care ma intalnesc frecvent la cumparaturi achita numai cu cardul. Explicatia: "...nu sunt atent la numaratul banii cu care cumpar. In plus evit si momentele penibile in care vanzatorul nu gaseste toti firfireii necesari pentru plata restului"

Gandindu-ma la cei doi, alaturi de multe alte persoane care "s-au capatuit" am observat ca ceea ce pentru mine era o atitudine reprobabila si condamnabila, din zona avaritiei, a zgarceniei si a meschinariei, pentru taoate aceste persoane reprezinta un comportament responsabil fata de bani.
Ma mai gandeam ca poate si din acest motiv ei sunt oameni care au facut averi iar eu nu....

Trimis de: The Dude pe 15 Dec 2011, 09:16 AM

In intersectie, la un stop, se apropie de geamul masinii un batran cu un carton pe care scrie ceva. Cere de pomana.
Stau si ma intreb ce s-ar intampla daca as cobora din masina, daca m-as duce la portbagaj si daca as scoate de acolo o cutie de carton plina cu pachete de cate 500 de euro pe care i-as inmana-o ?? Ce s-ar intampla daca i-as da cersetorului o suma uriasa de bani ??

Cumva, peste cateva luni, as gasi acel cersetor curat imbracat, proaspat tuns si asezat cuminte pe un balansoar, in mijlocul gradinei din fata casei sale, mici dar cochete..??....Cumva darul meu ar putea sa ii schimbe esential cursul vietii ??? Ar putea banii sa faca din el o persoana cu un alt destin..??

Poate...Insa mai apropiata de adevar imi apare imaginea lui in inetrsectie si mult mai credibila varianta care pretinde ca peste o scurta perioada de timp il voi gasi tot acolo si in aceiasi situatie, indiferent de darul meu.

Asta pentru ca el a ajuns in inetrsectie taman pentru ca nu s-a priceput la bani.

Regula nr.9: ..caritatea ocazionala este falsa si ipocrita. Caritatea care nu se bazeaza pe un calcul corect si pe fonduri disponibile pentru asa ceva trebuie evitata. Practicarea caritatii pentru cel aflat in ascensiune este temporar interzisa. Dintrodata cinismul lui Cezane, bogatan care s-a ridicat din foame, si care de pe noua pozitie afirma apasat ca: "..je ne donne rien au pauvre parce que je suis un pauvre moi meme" (nu dau nimic nevoiasilor pentru ca sunt eu insumi unul dintre ei) nu mai pare atat de cinic. Ba mai mult decat atat, din punctul de vedere al celui care vrea sa faca un milion este o logica solida si o motivatie suficienta..

Trimis de: turbo trabant pe 15 Dec 2011, 12:07 PM

QUOTE(The Dude @ 15 Dec 2011, 09:52 AM) *
devil.gif rolleyes.gif unsure.gif

Am cunoscut patronul unei mari firme de constructii bucurestene..Omul ma considera consilier si ma descosea de fiecare data cand participa la vreo licitatie de lucrari interesandu-se despre felul in care ar putea oferta concurenta. Facea asta intrucat stia ca prin serviciile pe care le aduc unor societati ma intalnesc des in competitii cu contracandidatii sai. Discutiile nu se petreceau niciodata in biroul in care lucra. De cum ma vedea se ridica, isi lua haina si ma lua de brat. Apoi plecam impreuna sa facem piata...prin Amzei...

Marturisesc ca atunci imi era jena de felul in care cumpara. Omul lua trei rosii, 200g de branza cel mult, o para, un corn, trei felii de parizer...Pentru asta statea la coada si alegea cu multa atentie aducandu-ma la paroxism. Cand primea restul urma de fiecare data un ritual al asezarii banilor care primeau o ordine crescatoare si o anumita pozitionare, in raport cu chipul imprimat pe fiecare bancnota.

patronul mai e in business?

Trimis de: exergy33 pe 15 Dec 2011, 05:24 PM

QUOTE(The Dude @ 15 Dec 2011, 10:16 AM) *
Poate...Insa mai apropiata de adevar imi apare imaginea lui in inetrsectie si mult mai credibila varianta care pretinde ca peste o scurta perioada de timp il voi gasi tot acolo si in aceiasi situatie, indiferent de darul meu.

Asta pentru ca el a ajuns in inetrsectie taman pentru ca nu s-a priceput la bani.


Erwin, daca ai timp te rog trimite-i lui The Dude mailul acela cu cersetorii din Bucuresti care au intrat in Top 10 rolleyes.gif .

Trimis de: The Dude pe 15 Dec 2011, 07:26 PM

TT, da..il cheama xxx xxxxx*. Erwin, chiar te rog: transmite acel mail ??

Nu exista niciun cersetor care sa fi avut o astfel de evolutie. Pot exista insa nenumarate povesti..si multe basme, care au aceasta tema.
E considerata una de mare impact si a fost intens exploatata in literatura, arte plastice, pictura si film.

Dupa cum pot exista "oameni de afaceri" prosperi care provin din zona cersetoriei (adica persoane care fac un business din asta) , ceea ce inseamna altceva.



*later edit: editat din motive deontologice.

Trimis de: turbo trabant pe 15 Dec 2011, 07:37 PM

he he mare pisicher domnul asta. ohyeah.gif

Trimis de: Erwin pe 15 Dec 2011, 08:54 PM

http://www.trombon.ro/national/top-5-cersetori-din-bucuresti


Trimis de: The Dude pe 16 Dec 2011, 02:24 AM

...trec peste faptul ca nu e posibila o asemenea contabilizare a incasarilor (probabil o smecherie gazetareasca) si ajung iar la afirmatia: "Dupa cum pot exista "oameni de afaceri" prosperi care provin din zona cersetoriei (adica persoane care fac un business din asta) , ceea ce inseamna altceva."

Alegoria mea, ce urmarea numai introducerea regulii nr.9, ne spune despre un cersetor ipotetic; unul emblematic...unul metaforic...dar ea accepta si formele de cersetorie specializata (profesionista).


Regula nr.10 ...cand vine vorba de bani rasismul e pagubos si incult ....explicatia mai pe sleau a postulatului vine tot din folclor: "banii nu au culoare ori miros". Cel care isi propune sa obtina un milion de euro in cont nu are voie sa faca discriminarea dintre banul negru si banul alb. Amandoua economii, cea la vedere si cea subterana, exista simultan pe piata si functioneaza in tandem de cand lumea.

Contrar a ceea ce ni se spune mereu prin presa ele nici nu pot functiona una in lipsa alteia.

Sund surori siameze (sudate intre ele anatomic) care se ajuta reciproc ori de cate ori apar probleme neanvizajate. Soarta le-a harazit asa: fata mosului cea frumoasa (economia curata) e atragatoare, charismatica, plina de virtute...inceata la minte, stangace si predispusa gafelor. Cealalata fata, uratica, (economia neagra) e foc de isteata, abila si plina de intelepciune....dar periculasa si lacoma.

Nicio avere nu s-a construit vreodata fara ca fetiscanele astea sa nu fi fost deopotriva invitate la botez...

Ne intoarcem acum pentru putin, la milionarul nostru american...

Trimis de: abis pe 16 Dec 2011, 08:12 AM

QUOTE(Erwin @ 15 Dec 2011, 08:54 PM) *
http://www.trombon.ro/national/top-5-cersetori-din-bucuresti

Trombon? biggrin.gif

Trimis de: Erwin pe 16 Dec 2011, 08:40 AM

whistling.gif innocent.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 16 Dec 2011, 09:31 AM

QUOTE(The Dude @ 16 Dec 2011, 02:24 AM) *
Cel care isi propune sa obtina un milion de euro in cont nu are voie sa faca discriminarea dintre banul negru si banul alb.


Cel care isi propune sa faca un milion nu trebuie sa aiba scrupule. Daca gaseste un pret bun, o vinde si pe maica-sa!

Am incercat si eu sa fac asa ceva, nu am stomac pentru genul asta de viata.

Trimis de: freeman pe 16 Dec 2011, 10:16 AM

Hai ca milionul nu mai e ce a fost... Daca n-ar fi criza, in maxim 10 ani ar trebui sa-l faca orice om croit pe treaba, iar cu criza cu tot in maxim 12.

Felicitari pentru initiativa Dude.

Trimis de: exergy33 pe 16 Dec 2011, 06:57 PM

QUOTE(abis @ 16 Dec 2011, 09:12 AM) *
Trombon? biggrin.gif


Din pacate nu toti citesc comentariile si nici una nici doua se lasa dusi de curentul folclorului urban smile.gif

QUOTE
lmfao of the day
V-a citat imbecilul de Mihai Gadea aseara la Sinteza Zilei, evident nedand sursa, ce rost avea...O sa scriu pe blog, am ras cu lacrimi, omul era extrem de serios smile.gif )

Trimis de: The Dude pe 16 Dec 2011, 08:50 PM

blink.gif Pe cine a citat ?? ...iar tu pe cine citezi ?? ..si al cui blog ??? blink.gif

Freeman: Multumesc ! thumb_yello.gif ...si da...nu mai e ce a fost. Milionul invocat e si el doar o tinta; pentru discursul meu poate functiona la fel si daca il inmultim cu zece, sau cu o suta unsure.gif

Cucu..nici chiar asa...Din tot ce am sugerat pana aici e limpede ca iti trebuie "un stomac tare" ca sa te inhami la o asemenea incercare. Chiar si asa Regula nr. 11 ne sfatuieste sa ne alegem cel putin un punct de reper ferm in tentativa noastra..in lipsa lui, cel care incearca sa treaca in lumea celor avuti prin experimentul recomandat de acest set de instructiuni, se poate ratacii irecuperabil.

Echilibrul psihic este fragil si esential in astfel de tentative; masuri minimale pentru pastrarea lui sunt imperativ necesare.
Howard Robard Hughes, unul dintre cei mai bogati oameni din lume ai tuturor timpurilor a platit neglijenta de a il minimaliza cu un complex de tulburari obsesiv-compulsive care pana la urma l-au rupt cu totul de realitate.

Daca alegi sa provoci destinul si sa incerci sa ii schimbi cursul, atunci alege pe cineva, sau ceva, care sa te poata sustine in demersul tau.
Momentele de indoiala nu vor intarzia sa apara inca din debut si va fi permanent nevoie de o oglinda a actiunilor tale; un alt punct de vedere care sa iti permita sa iti reglezi eficient tirul...Ar putea fi aproapele tau, departele tau, una din rudele apropiate...prietenul tau sau dusmanul tau...dar neaparat cineva..sau ceva

Trimis de: The Dude pe 16 Dec 2011, 09:06 PM

Louis-Ferdinand Céline , vorbind despre persoanele care trebuie sa faca fata torturii, crede ca victima unei actiuni atroce trebuie sa isi imagineze in permanenta trairea pe care o va avea in momentul in care ea va lua sfarsit, pentru a ii putea supravietui.

Sa iti depasesti conditia clasei sociale pe care zeii ti-au rezervat-o prin impunerea unui alt fel de a exista (unul impropriu) e o treaba care poate dura de la cateva luni pana la cativa ani...De cele mai multe ori el incepe cu aceasta promisiune...si nu se mai termina niciodata. Din nefericire saltul inapoi e la fel de greu si nu mai putin traumatizant.

Trimis de: exergy33 pe 16 Dec 2011, 09:49 PM

QUOTE(The Dude @ 16 Dec 2011, 09:50 PM) *
blink.gif Pe cine a citat ?? ...iar tu pe cine citezi ?? ..si al cui blog ??? blink.gif


Gadea i-a citat pe cei de la Trombon crezand ca informatia cu cersetorii milionari e veritabila.
Eu am citat ultimul comentariu la textul pus in linkul lui Erwin.

E un comentariu facut de un cititor si deci remarca cu blogul se refera mai mult ca sigur la blogul respectivului.




Trimis de: The Dude pe 17 Dec 2011, 10:45 AM

exergy33 thumb_yello.gif

Back to the boy in New York ...Il abandonasem in momentul in care a parasit gara si il gasim acum cautand prin oras o alta metoda de a face bani.
Pentru inceput spala vase intr-un local, apoi descarca marfa in doc (marfa de contrabanda, intrucat de cea cu acte, sindicatul docherilor nu il lasa nici macar sa se apropie) Nimic nu merge cum ar trebui. Peste tot este inselat, de mai multe ori jefuit si in scurt timp isi pierde toate economiile.

Regula nr.12...esecul e parte din succes si trebuie acceptat ca atare. In orice incercare esecul si succesul sunt tot timpul prezente macar ca alternative posibile si trebuiesc cantarite cu luciditate. Ignorarea oricareia dintre ele o poate invoca pe cealalta si daca in cazul esecului asta ar putea fi o actiune benefica putini recunosc eficienta metodei si inca si mai putini se gandesc sa o aplice.

"cine nu isi face iluzii nu va avea deziluzii" spune un aforism. Pleaca asadar in orice intreprindere apreciind exact consecintele unui succes (in care trebuie sa crezi cu toata puterea de care esti capabil) dar si efectele unui posibil esec.

Trimis de: The Dude pe 17 Dec 2011, 11:01 AM

Regula nr.13: fii superstitios...crede in tarot, in horoscop, in numere faste si intr-un 13 malefic...Alege doar cateva dintre ele, dar cele pe care le alegi trebuiesc respectate. Nu e vorba de cat de adevarata poate fi previziunea ori premonitia...de cat de intemeiate pot fi superstitiile. Toate astea sunt aspecte secundare care nu ar trebui nici macar bagate in seama...E vorba de increderea in sine si de modul in care functioneaza psihicul uman.

De-a-lungul timpului omul a observat ca exista o succesiune naturala intre perioadele benefice si intre cele nefaste. Inca de la inceputurile civilizatiei orice actiune importanta era precedata de interogarea oracolului, a vraciului, a shamanului, a astrelor...Omul a avut intotdeauna nevoie de un suport de care sa isi atarne speranta...de o sustinere din alta parte decat cele care i-ar fi putut fi la indemana. Cand crezi in superstitii capeti un control asupra supranaturalului si chiar daca el e doar unul iluzoriu, numai el este in masura sa iti de-a o altfel de incredere in tine, pe care nimeni si nimic altceva nu o pot inlocui.

Toti cei care au reusit, de la multimiliardari la sefi de state si concerne transfrontaliere, de la sefii de clan la directorasii de institutii...toti, fara exceptie au pus la punct un sistem care are in vedere sansa...tu construieste-l cu grija pe al tau, caci iti va fi indispensabil in ceea ce ai de facut.

Trimis de: The Dude pe 18 Dec 2011, 10:22 AM

De la Cezar si pana la Hitler marii conducatori si-au stabilit actiunile si in functie de alte criterii decat cele stricte, cele care conditionau intr-un fel sau in altul reusita unui plan. Gabriel Garcia Marquez nu povesteste in cartea sa Toamna Patriarhului despre un presedinte care a primit de la o vrajitoare, in care avea mare incredere, informatia potrivit careia avea sa moara de o "moarte buna". Inarmat cu aceasta credinta Presedintele trece peste cateva atentate numai prin atitudinea sa complet lipsita de orice indoiala in veridicitatea prorocirii. Cand unul dintre generalii sai de incredere ii iese in fata cu un pistol tintindu-i inima presedintele nu se pierde nicio clipa cu firea, ci se indreapta spre el, il palmuieste si apoi ii ia pistolul cu gestul cel mai natural posibil...asta in timp ce atacatorul ramane paralizat de reactia neasteptata a celui agresat...

Increderea in sine e cheia celor mai multe reusite si de aceea niciun sacrificiu nu ar trebui sa fie prea mare atunci cand el este facut in numele ei.
Riscul ca lumea sa te considere inapoiat ori incult pentru alegerea de a fi superstitios e unul minor si lipsit de importanta daca in celalalt taler al balantei stivuiesti toate avantajele pe care aceasta alegere le aduce cu sine.

Trimis de: The Dude pe 18 Dec 2011, 10:38 AM

Tanarul ce avea sa ajunga multimilionar prin anii 20 este acum la mare ananghie. Continua sa aiba venituri din afacerea cu lustrangii, insa suita de esecuri il duce in pragul depresiei. E gata sa renunte la tot, dar intr-o seara cu luna, in inima Central Park-ului, intelege ca rezultatul situatiei in care se afla este legat de lipsa unui plan de actiune...In tot timpul asta a actionat haotic...Ce bani se pot scoate din spalatul vaselor ori din descarcatul camioanelor cu marfa de contrabanda ?? Cat de mult poate progresa spre telul sau practicand astfel de slujbe ??

Regula nr.14: pozitioneaza-te intotdeauna in zonele in care banul circula intens. alege mereu un domeniu in care oamenii au multi bani...cand mi-am facut propria afacere am mizat pe lucrurile la care ma pricepeam. A mers din plin, insa veniturile n-au fost niciodata spectaculoase. Mai tarziu m-am bagat in alta afacere in care nu cunosteam mai nimic: am invatat repede si am putut sa o misc din loc. In trei ani ma concuram in piata, de la egal la egal, cu toti specialistii din domeniu desi nu am avut niciodata experienta lor...dar nici asta nu era o intreprindere banoasa.

Poti face avere si din productia de scobitori. Dar daca esti un nou venit in breasla ?? N-ai sa reusesti asta niciodata.
Afacerile marunte sunt profitabile pentru cei care au o traditie in ceea ce fac; iar dintre outsideri numai pentru marii investitori, cei cu putere financiara.....vezi pilda lantului de magazine MICRO...

Alege un domeniu de activitate unde banii circula repede si in sume mari: politica, showbiz, publicitate, media, domeniu bancar...Acolo unde sunt concentrati multi bani exista posibilitatea unor castiguri semnificative chiar si atunci cand ele sunt rezultatul unor afaceri marunte.

Trimis de: Erwin pe 19 Dec 2011, 12:20 AM

Cu nr.13 nu sunt de acord, superstiţiile n-ajută sau nu pe toată lumea, însă sunt de acord că încrederea este lucrul cel mai important. Şi nici cu vreo regulă care presupune să-ţi vinzi sufletul într-un fel sau altul nu sunt de acord. Prefer să dorm liniştit şi să mor sărac decât să am conştiinţa încărcată. smile.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 19 Dec 2011, 08:19 AM

QUOTE(The Dude @ 17 Dec 2011, 10:45 AM) *
Regula nr.12...esecul e parte din succes si trebuie acceptat ca atare. In orice incercare esecul si succesul sunt tot timpul prezente macar ca alternative posibile si trebuiesc cantarite cu luciditate. Ignorarea oricareia dintre ele o poate invoca pe cealalta si daca in cazul esecului asta ar putea fi o actiune benefica putini recunosc eficienta metodei si inca si mai putini se gandesc sa o aplice.


Asta e cea mai importanta regula a vietii, daca reusesti sa ti-o insusesti iti va asigura un bun echilibru psihic.

Trimis de: The Dude pe 19 Dec 2011, 08:23 AM

Daca esti de acord ca increderea este importanta atunci trebuie sa accepti ca orice contribuie la intarirea ei e valoros si de dorit. Superstitiile intaresc increderea in modul cel mai eficient cu putinta. Nu treci pe sub scara, faci trei pasi inapoi daca apare o pisica neagra, arunci trei fire din sarea varsata peste umarul stang...toate astea ca sa alungi piaza rea. Nu are absolut nicio importanta felul in care piaza rea va reactiona la masurile tale de precautie: important este ca tu crezi ca ele functioneaza..ca tu ai incredere ca raul a fost evitat in acest fel...acum pricepi ???

QUOTE
Prefer să dorm liniştit şi să mor sărac decât să am conştiinţa încărcată


Atunci cu ce treaba pe aici ?? Topicul asta e adresat celor care au o parerea diametral opusa...celor care vor sa afle cum ar putea fi si in cealalta ipostaza.
Daca tu ai facut deja alegerea bravo tie...pe ceilalti lasa-i insa sa aleaga in cunostinta de cauza.

Iar chestia cu constinta ?? ...mai subtire te rog...Constinta e o chestiune subiectiva. Poate fi imaculata atunci cand extermini evrei in lagare specializate si poate fi incarcata peste poate la gandul ca ai strivit un tantar...Formularea ta e insa un cliseu. Din fericire poti dormi linistit si murii bogat cu o constinta curata..ceea ce intr-adevar ar fi de preferat....iarta-ma am o zi proasta...

Trimis de: Cucu Mucu pe 19 Dec 2011, 08:48 AM

QUOTE(The Dude @ 19 Dec 2011, 08:23 AM) *
Din fericire poti dormi linistit si murii bogat

Asta cu somnul e mai greu, probabil sunt rare cazurile. Procesul de acumulare te forteaza sa renunti la unele chestii importante, chestii care erau parte din tine. Aceste renuntari duc la niste frustrari care nu mai au canale de defulare, deoarece ai decis sa preiei control total asupra ta si sa nu te mai lasi in voia sortii. Asta duce la un somn mai putin linistit sau chiar la lipsa lui.

Cat despre constiinta, e falsa ideea ca averile se fac numai ilegal. Se pot face bani multi legal, iar una dintre cai e cea de aici. Unele principii de aici pot fi aplicate si fara dorinta de imbogatire, sunt sanatoase pentru disciplina individului.

The Dude, keep up the good work! thumb_yello.gif

Trimis de: The Dude pe 19 Dec 2011, 11:01 AM

QUOTE(Cucu Mucu @ 19 Dec 2011, 09:48 AM) *
Asta cu somnul e mai greu, probabil sunt rare cazurile.


E greu desigur...dar exista. Eu doar asta am spus. Cunosc cazul unui tip de vreo 25 de ani care traieste din averea si investitiile tatalui sau decedat.
Nu are nicio grija, niciuna alta decat cea de a toca banii....Doarme foarte bine si daca nu se intampla ceva semnificativ, ori daca moare maine, va muri fericit.


QUOTE
Procesul de acumulare te forteaza sa renunti la unele chestii importante, chestii care erau parte din tine. Aceste renuntari duc la niste frustrari care nu mai au canale de defulare, deoarece ai decis sa preiei control total asupra ta si sa nu te mai lasi in voia sortii. Asta duce la un somn mai putin linistit sau chiar la lipsa lui.


Asa este. Insa metoda propusa de mine are in vedere o perioada limitata in timp pentru acest efort. Calculele specialistilor (confirmate recent si de un interviu al domnului Dinu Patriciu) sustin ca ar fi nevoie de numai 2 000 000 de euroi ca sa faci saltul

QUOTE
The Dude, keep up the good work!


multumesc




Trimis de: Felina pe 19 Dec 2011, 01:26 PM

absolut delocios, daca imi permiteti rolleyes.gif
topicul

Trimis de: turbo trabant pe 19 Dec 2011, 02:51 PM

QUOTE(Felina @ 19 Dec 2011, 02:26 PM) *
absolut delocios, daca imi permiteti rolleyes.gif
topicul

mai ales in saptamana inainte de salariu rolleyes.gif

Trimis de: Erwin pe 19 Dec 2011, 03:38 PM

E un forum liber, nu?

Cel ce se schimbă pentru bani riscă să rămână aşa, nu se va opri la ăia 2 milioane. Poţi fi fericit şi fără să toci averea altcuiva.

QUOTE
Din fericire poti dormi linistit si murii bogat cu o constinta curata..ceea ce intr-adevar ar fi de preferat....iarta-ma am o zi proasta...


Din fericire nu pot muri cu doi de "i", aşa că îţi doresc o zi mai bună mâine! rofl.gif

Trimis de: The Dude pe 19 Dec 2011, 04:10 PM

...poti muri si cu patru de "i" ...cat despre urare ?? mercic s-au mai limpezit lucrurile rolleyes.gif

QUOTE
Cel ce se schimbă pentru bani riscă să rămână aşa, nu se va opri la ăia 2 milioane.


Desigur. Exista acest risc. Cum am si spus: drumul spre o astfel de reusita este greu, iar revenirea la situatia anterioara traumatizanta si nu la indemana oricui.

QUOTE
Poţi fi fericit şi fără să toci averea altcuiva.


Poti fi fericit din te miri ce....Fericiti sunt si cei saraci cu duhul dupa o constatare biblica. Asta imi aduce aminte de o vizita pe care am facut-o acum niste ani la spitalul Obregia...un glumet radea de unul singur...si de la el au inceput sa rada toti ceilalti...Duduia salonul de atata ras...si fercire.

Multumesc pentru aprecieri.. rolleyes.gif

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 08:49 AM

Interogand soferii camionului unui transport de contrabanda, pe cand ajuta la descarcarea lui, viitorul om de succes intelege ca cele mai banoase livrari de gen, ale acelor timpuri, sunt cele care au ca obiect alcoolul. Suntem in plina prohibitie, ce Dumnezeu...

Intelege repede si cum functioneaza afacerea asta si decide sa participe la ea. Ca sa nu repete greselile anterioare ii face o analiza atenta si o diseca in fazele ei distincte: producerea, transportul, desfacerea. Oare unde s-ar putea insinua in acest circuit ??

Sa produca alcool ?? asta inseamna o investitie insemnata careia nu ii poate face fata...Apoi mai este si chestiunea de notorietate. Gastile sunt formate, iar el el nu are nicio garantie si niciun garant...Cine ar cumpara de la unul ca el ??...si apoi cat de mult ar putea produce ca sa poata sa isi impuna un nume in piata ??

Sa desfaca bautura direct catre clienti ??? Ei nu cumpara decat din locuri stiute si verificate. Circula multe contrafaceri si unele dintre ele pot fi extrem de periculoase.

E constient ca nu gasirea distilariilor este problema si ca greul cel mare rezida doar modul in care ar putea ajunge la clienti.
Ca transportator are cele mai bune sanse..dar si acolo, cei care il practica se feresc de noii veniti.
Trebuie sa gaseasca o strategie care sa ii permita accesul la aceasta lume. Pentru asta ii trebuiesc relatii, iar pentru aflarea lor: informatia.

Regula nr.15: in orice afacere informatia este vitala. cauta sa acumulezi informatii din orice domeniu si din orice mediu si baga de seama: in universul informatiilor cea discreta este regina absoluta

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 09:35 AM

Folosirea corecta a unei informatii importante a facut din Nathan Mayer Rothschild actorul principal al celor mai importante manevre financiare care s-au intamplat vreodata in lumea capitalului. Impartasind credinta ca informatia de la cel mai inalt nivel este cea care contine in ea cel mai mare potential de profit Rothschild speculeaza fiecare oportunitate pe care o intalneste, in mediul elitelor, in favoarea sa. Ajunge in scurt timp sa finanteze aproape singur efortul financiar britanic din razboiul impotriva lui Napoleon si nu din banii sai.

Rothschild isi realizeaza in cel mai scurt timp o retea proprie de agenti insarcinati cu transportul, curieratul si comunicarea, retea cu care reuseste sa acopere cea mai importanta arie a zonelor de interes financiar pe care le poate influenta . Primeste informatiile cu o rapiditate care lasa mult in urma sistemul informational al vremi sale, iar asta ii da un avantaj pe care il fructifica de fiecare data fara nicio ezitare. Lovitura de maestru insa vine din campul de bataie de la Waterloo. Rothschild afla de victoria ducelui de Wellington chiar inaintea acestuia si cu o zi intreaga inainte ca mesagerii oficiali sa aduca la cunostinta guvernului britanic marele succes.

Ce face ???... intr-o hotarare luata in numai cateva minute decide o intriga geniala: raspandeste imediat zvonul fals potrivit caruia Napoleon ar fi castigat batalia...Ca rezultat spontan actiunile Angliei se prabusesc pana la abis (nu abis, userul de aici). Cumpara absolut tot ce este disponibil pe preturi de nimic. Cand vestea devine publica Rothschild controleaza deja economia intregi tari (si a coloniilor pe care Anglia le administra atunci)..si ca si cum asta nu ar fi indeajuns, cumpara si toate obligatiunile guvernamentale de piata la scurt timp dupa...de data asta pe un pret corect..

Prin cele doua actiuni bomba Rothschild atinge apogeul carierei sale...ne vom intoarce la el caci este la fel de interesant si felul in care s-a descurcat cu tot acel banet.

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 10:01 AM

Toate societatile comerciale post revolutionare formate din initiativa fostei securitati, ca parte din planul de inlaturarea a lui Ceausescu si a regimului comunist, au avut asigurat un suport informational complet din partea structurilor lor de provenienta. Fata de cei care se infiintau o data cu ei si care aveau sa le devina concurenta, aceste societati au avut permanent un avantaj imens...asta pe langa ingaduinta excesiva cu care erau tratate de organele de indrumare si control.

Ele sunt precursoarele marilor companii romanesti de azi...si asta este explicatia pentru care ele au reusit.
Au avut acces la informatie, au fost create din informatie, s-au ridicat din mediu iformativ, au functionat si prosperat manevrand permanent informatiile.

Pentru ceal care nu are la indemana un asemenea sistem de propulsie raman metodele clasice. Informatia poate fi culeasa de peste tot.
Stiu mai multi patroni care au pe masa in fiecare dimineata presa (cele mai importante cotidiene).
Ii stiu pe altii care isi incep ziua pe situri ce contin macar o revista a presei. Mai stiu si de cei care au alocata navigarii pe net cel putin o ora zilnic.

Presedintele statelor unite primeste in zilnic un volum legat in piele cu principalele informatii ale ultimelor 24 de ore de pe mapamond.
E rezultatul unei munci titanice la care participa non stop serviciile secrete, agentiile de presa si o armata de consilieri care selecteaza datele si care le atribuie tot felul de conotatii. Presedintelui, de cele mai multe ori i se povesteste doar un rezumat. Stiu asta din Raportul Warren...

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 10:47 AM

Pentru ca sa poti ramane acordat pe frecventa informatiei nu este insa suficient sa citesti presa, sau sa urmaresti televizorul. Din fericire (pentru intreprinzatori) astazi exista telefonul mobil. Folosirea lui poate scurta distante, poate anula granitele impuse de norme si distinctii...poate oferi cai noi de abordare a unor probleme ori a unor persoane.

Bad news: telefonul devine brusc important. Trebuie sa ramana in permanenta deschis si va dicta regulile o buna perioada de timp de acum inainte pentru cel ce s-a decis sa urmeze acest set de instructiuni. Asadar poate suna oricand, oricine rateaza un apel trebuie reapelat, iar agenda trebuie sa contina aproape fiecare contact...nu sti niciodata de unde sare iepurele si nici cand vei avea nevoie de o persoana intalnita in treacat..

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 11:15 AM

Informatia mai circula liber si pe la dineuri, receptii ori intalniri de socializare. Se simte excelent in foaierul de la teatru, in sala de coafor si interiorul asociatiilor, a societatilor de tip fratern, a altor organizatii de tot felul.

E mereu prezenta in orice afirmatie, desi ii place al dracului de mult sa umble "in disguise" sa isi modifice aparenta pana la nerecunoastere.
Cand ai sa inveti sa o cunosti toate astea au sa iti para banale.

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 11:15 AM

Taman de aceea, pentru a ii crea informatiei cat mai multe posibilitati de a te contacta: Regula nr.16: fii mereu prezent peste tot. cu cat vei acoperii o arie mai mare cu prezenta ta cu atat vei putea ramane mai mult in actualitate... si "in carti" Incearca sa cunosti cat mai multa lume. Frecventeaza actiunile bogat reprezentate; cauta compania oamenilor importanti ai momentului...fa-ti relatii si la vanzatorul de ziare din coltul strazii, pentru ca orice relatie poate deveni valoroasa intr-un anume context.

Invata sa nu superi pe nimeni si sa ramai o prezenta remarcata, dar nu una inoportuna...Daca totusi ai suparat pe cineva revino cu scuzele in cel mai scurt timp si cu toata sinceritatea ocazionala (lasa ce e in sufluteul tau)

Trimis de: andra_v pe 20 Dec 2011, 03:37 PM

Sa traiti, am inteles! Nu te pui niciodata rau cu ochiul dracului (cel mai elocvent exemplu, bancile), mogulii si cateva personaje din domeniul businessului.

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 03:41 PM

Asta face si amicul al carui destin il urmarim: se prezinta tuturor. Intra in vorba cu oricine si cand intr-una din ocazii, responsabilul unui transport il observa in sfarsit ca pe un copil mai istet ca restul el il intreaba pe sofer:

- So who's that new kid ?
- Some boy in the neighborhood
- Do you know him..??
- yeah...it's all hart this one


Adevarul e ca soferul nu il stia mai bine ca pe ceilalti, dar de dragul conversatiei si pentru ca pustiul fusese in mai multe randuri serviabil, i-a scapat o replica de rutina, una care insa avea sa il propulseze pe copil in cu totul alta lume. Una mult mai aproape de cea in care visa sa ajunga.


Tehnici psihologice avansate atesta faptul ca ne facem o parere despre cineva dupa primele 20 de cuvinte rostite. Desigur, asta alaturi de look, de gesturi si mimica, de intonatie, vestimentatie si vocabular. Eu n-am crezut in teoria asta, dar am incercat sa o verific si m-am convins ca ea e perfect valabila. Am cautat atat la noile cunostinte cat si in felul in care e receptata persoana mea de catre fiecare nou interlocutor. De multe ori nici nu a fost nevoie de atata vorba...

Trimis de: The Dude pe 20 Dec 2011, 08:49 PM

"inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea le ignora" zice Pascal referindu-se la alunecarile noastre sentimentale, cele care nu au un scop precis, ori o logica usor sesizabila, cele care au loc exclusiv in sfera afectiva. In replica Theodule-Armand Ribot si Gustave Le Bon stabilesc in studii de o inegalabila elocinta ca exista o logica precisa a sentimentelor si ca in esenta lucrurile stau exact invers, inima fiind cea care prin intermediul dorintei stabileste prioritati, strategii si chiar o anumita ordine a abordarilor.

Asadar, daca hotaram sa dedicam o parte a vietii tentativei de a realiza o avere care sa ne confere mai tarziu un trai tihnit, aceasta nu este nicidecum o victorie a dorintei de bunastare asupra fiintei..Asta nu ar trebui nici sa sufoce eul, nici sa il tradeaze sau sa il abandoneaze si nici nu ucide spiritul asa cum s-ar putea gresit interpreta.

Este doar un transfer temporar al valorilor dintro zona de interes in alta...asa cum se intampla mereu in viata atunci cand abandonam pentru o perioada o pasiune ardenta, numai pentru ca dupa un timp sa ne reantoarcem la ea inca si mai insetati decat atunci cand am parasit-o.

Nu e nicio rusine sa ajungi un am avut, dupa cum nu e nimic rusinos in a fi unul nevoias.
Sunt doar doua optiuni egale, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Trimis de: The Dude pe 21 Dec 2011, 08:15 AM

Totusi, in entuziasmul debordant ce trebuie sa insoteasca obligatoriu orice incercare serioasa, atunci cand vine vorba de facut bani, de facut bani multi si repede, nu chiar totul este permis. Anumite compromisuri sunt ireversibile, marcheaza profund individul si ii produce devieri ireparabile.

E musai sa te pastrezi in curent fara insa a abdica de la principiile fundamentale. Orice om care negociaza cu asta e perdant, chiar daca efectele ratarii nu se vad imediat, ba mai mult, chiar daca debutul lor este unul promitator. Cel care sparge azi un bancomat va avea maine o zi euforica. Va merge la resturant, acolo unde nu a mai fost de atat de multa vreme, isi va invita prietenii la petrecere si va colinda magazine cumparand anapoda tot ce i se nazare..Va capata increderea unui nou inceput, cand de fapt ar trebui sa traiasca deceptia caderii..In fapt, incalcand una din legile fundametale ale societatii el a facut un pas gresit ale carui repercursiuni nu vor intarzia sa apara. A pecetluit raportul sau cu semenii si in asta nimic nu se mai poate schimba vreodata, in ciuda reabilitarii pe care, poate, are sa o obtina vreodata din partea legii

Trimis de: The Dude pe 21 Dec 2011, 08:48 AM

Inpoi la milionarul nostru aflat in devenire. Reuseste sa intre in afacerea de contrabanda cu alcool. Cartea autobiografica nu ne spune multe lucruri despre aceasta zona a vietii lui. Aflam doar ca se maturizeaza foarte mult si ca e surprins de increngatura de posibilitati care exista pentru fiecare decizie, dar si mai surprins de faptul ca in acest labirint, decizia urmeaza mereu cam acelasi traseu. Intuieste ca aici ceva nu este bine, dar mijloacele care ii stau la dispozitie nu ii permit o investigare mai ampla.

Dintrun transport poate castiga din partea organizatorului mai bine de 150 de dolari, daca ar turna politiei data si destinatia ar putea capata ceva mai putin, dar la pachet cu protectia si promisiunea absolvirii tuturor delictelor anterioare, plus relatiile din mediul politienesc pe care si le-ar crea. Mai e si alternativa deturnarii transportului si reorientarii lui catre un alt client mai bun platnic, alaturi de varianta de a da in vileag o astfel de hotarare luata de organizator, care iarasi i-ar aduce multe alte venituri si avantaje....Dintre toate aceste posibilitati alege insa de fiecare dat cei 150 de dolari.

Activitatea infractionala nu e mai amplu prezentata. Intelegem doar ca ea este abandonata la un moment dat, atunci cand pentru personajul nostru Regula nr.17 devine evidenta si imperativa: construieste-ti o afacere legala. fa o firma, declar-o, inregistreaz-o

O vorba din batrani spune ca cele mai bune minciuni sunt cele care amesteca adevarul cu mistificarea lui. Daca alegi sa traiesti exclusiv in mediu interlop alegi minciuna si negarea ca singure forme de justificare a oricarui gest. Pozitia asta nu are sa te ajute cu nimic atunci cand ai sa ajungi fata in fata cu autoritatile. Cand insa ai si o afacere legala ai automat si alternativa unei explicatii oficiale ...oricare ar fi ea.

Spun toate astea nu pentru a invita pe cineva la afaceri necurate, ci doar pentru a deslusi rationamentul celui despre care povestim.
El isi face o firma pentru a se proteja in acest fel de pericolele la care se expune, insa curand realizeaza ca aceasta alegere ii deschide multe alte porti..

Trimis de: andra_v pe 23 Dec 2011, 07:53 AM

Cred ca trebuie sa iti doresti foarte mult primul milion pentru a transforma visul in realitate. Suficient de mult incat sa inabusi orice alt sentiment, fie acesta prietenie, mila, ori sentimentul onoarei, al datoriei implinite.

Inca ceva. Este absolut necesara inlocuirea tuturor celorlalte sentimente cu surogate: nu recunosti nici piscat cu ceara ca scopul tau este lucrativ (cunoasteti dictonul eroinelor emisiunilor televizate: ele niciodata nu fac ceva pentru bani , sufletul este ceea ce conteaza rofl.gif), te faci remarcat prin opere caritabile, esti bun familist, modest si pur ca un inger, dar contul tau creste cu fiecare gest in proportie geometrica.

Trimis de: andra_v pe 23 Dec 2011, 07:59 AM

QUOTE(The Dude @ 20 Dec 2011, 03:41 PM) *
Asta face si amicul al carui destin il urmarim: se prezinta tuturor. Intra in vorba cu oricine si cand intr-una din ocazii, [...]

Tehnici psihologice avansate atesta faptul ca ne facem o parere despre cineva dupa primele 20 de cuvinte rostite. Desigur, asta alaturi de look, de gesturi si mimica, de intonatie, vestimentatie si vocabular. Eu n-am crezut in teoria asta, dar am incercat sa o verific si m-am convins ca ea e perfect valabila. Am cautat atat la noile cunostinte cat si in felul in care e receptata persoana mea de catre fiecare nou interlocutor. De multe ori nici nu a fost nevoie de atata vorba...

De o importanta capitala sa cantaresti omul in 20 de secunde. Esti sociabil, placut, intri in vorba cu toti, dar ai in vedere permanent o singura chestiune: omul din fata ta este doar un obiect, masurabil, cuantificabil, o sursa de venit si de putere.

Trimis de: The Dude pe 23 Dec 2011, 09:56 AM

mmmDa...Asta vine de la Freud. Adica el a observat pentru prima data tendinta pe care cu toti o avem de a percepe oamenii ca pe niste obiecte si in consecinta de a ii trata ca atare. Nu cred ca temerarul care sa incumeta intrun asemenea exercitiu ar trebui sa ii vada pe semenii sai ca pe niste saculeti plini cu monede la care nu stie cum sa ajunga. Cred ca ar fi suficient sa ii evalueze corect. sa ii incadreze just intr-o anume tipologie de personaj. Doar un om catalogat corect poate fi corect cantarit si atent pretuit.

Regula asta ar trebui sa functioneze in toate relatiile interumane si daca ar fi asa nu cred ca am mai avea atatea deceptii in legatura cu persoane carora le-am acordat prea mult credit

Trimis de: andra_v pe 23 Dec 2011, 10:33 AM

Da, o evaluare corecta este necesara in toate relatiile interumane, nu numai in afaceri.

Trimis de: The Dude pe 30 Dec 2011, 03:06 PM

Regula nr. 18: constrieste-ti o imagine

Sunt atat de multe de zis in legatura cu asta, incat cred ca cel mai bine ar fi de consultat topicul nostru "insemnele distinctiei"....cu cateva completari...
Cand ne gandim la noi insine ne gandim la o persoana idilica. La ceva ce ne-ar placea sa fim, dar care cu siguranta nu suntem.

Marele erudit si filozof Nae Ionescu le spune studentilor sai: "Stalin nu este ceea ce crede el despre el, ci ceea ce cred eu despre el ca este."
Cand ne creem o imagine trebuie asadar sa tinem cont nu de persoana noastra, ci de persoana care am vrea sa devenim.

Cand ne construim o imagine "folositoare" e imperativ necesar sa transmitem celor din afara un mesaj pe placul lor.
Un mesaj in acord cu felul in care putem fi perceputi. In prelungirea acestuia si in deplin consens cu el.

Oamenilor le place sa constate ca au dreptate, asa ca atunci cand oferim o imagine construita pe scheletul imaginii pe care zeii ne-au ingaduit-o ei se vor bucura de fiecare data de prezenta noastra si "ne vor iubi" inca "din primele 20 de cuvinte" macar si numai din acest simplu motiv...

Trimis de: Cla pe 30 Dec 2011, 04:05 PM

Un milion am facut repede, când m-am jucat în Yugoslavia Black Jack.
Hârtiile erau mai ieftine ca alea de Monopoly.
Si, sa nu uitam ca românii cu totii au fost milionari, cu 20 milioane în buzunar nici n-am putut sa fac plata la restaurant.

Trimis de: The Dude pe 30 Dec 2011, 04:45 PM

...nope Cla....vorbim de un milion de euro (vezi subtitlul topicului)...pe care l-am inmultit cu 10 la cererea lui freeman...sau feeman... rofl.gif

thumb_yello.gif sarbatori frumoase prietene thumb_yello.gif

Trimis de: Cla pe 30 Dec 2011, 06:25 PM

Si tie, Dude, un An Nou fericit !! (si familiei la fel) smile.gif

Stiu despre ce ati vorbit, am facut doar un pic o gluma smile.gif

Trimis de: freeman pe 31 Dec 2011, 07:37 AM

QUOTE(The Dude @ 30 Dec 2011, 04:45 PM) *
...pe care l-am inmultit cu 10 ...

bine ai facut!

La multi ani si un an prosper!

(semneaza Taxatoru') rofl.gif

Trimis de: turbo trabant pe 3 Jan 2012, 03:47 PM

QUOTE(freeman @ 31 Dec 2011, 08:37 AM) *
(semneaza Taxatoru') rofl.gif

Propun sa aplicam reteta asta de maine. Poate o aplica si statul roman ohyeah.gif .


Trimis de: The Dude pe 6 Jan 2012, 07:31 PM

La Multi Ani F®eeman !! si tuturor potentialilor milionari angajati in lectura acestui indrumar thumb_yello.gif

Trimis de: The Dude pe 8 Jan 2012, 07:19 PM



Trimis de: Elena Z pe 19 Sep 2017, 11:49 AM

imi cumpar o insula pustie undeva departe de LUMEA ASTA ! smile.gif))

Trimis de: ilie pe 31 Oct 2017, 06:33 AM

QUOTE(Elena Z @ 19 Sep 2017, 11:49 AM) *
imi cumpar o insula pustie undeva departe de LUMEA ASTA ! smile.gif))

Ce sa faci cu ea?! masochism?

Trimis de: Cla pe 31 Oct 2017, 01:46 PM

Ilie, ai nevoie doar de o idee buna si un pic de merchandising, devii Mark Zuckerberg.2.0

Trimis de: Cla pe 1 Mar 2019, 08:55 AM

QUOTE(ilie @ 31 Oct 2017, 05:33 AM) *
Ce sa faci cu ea?! masochism?

da de unde am nevoie doar de butoaie cu bere, pline.
Daca se iroseste, atunci butoaie cu Rom.
Ce nu sa se iroseasca, este apa. Si potol.

Trimis de: Cla pe 11 Mar 2019, 05:54 AM

QUOTE(ilie @ 31 Oct 2017, 05:33 AM) *
Ce sa faci cu ea?! masochism?

Nu, doamna doar are nevoie de pace, eu o înteleg. Tu tine-te cu agresivitatile tale te rog afara, daca oricum nu stii despre ce e vorba.
Doar stii cum e aia cu musca-n lapte...

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)