Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ Cronica de Teatru si Film _ Peripetiile Analizatorului Vizual

Trimis de: Mihai pe 13 Dec 2005, 11:54 PM

Your life will not go unnoticed because I will notice it. Your life will not go un-witnessed because I will be your witness.
(Shall we dance)

Va invit sa ne delectam impreuna cu scurte (sau complexe) comentarii ale lui fargakos referitoare la filmele pe care le-a vazut. smile.gif

Trimis de: fargakos pe 14 Dec 2005, 08:06 PM

Multumesc Mihai!

Chiar daca Mihai spunea ca aici voi comenta despre filmele pe care le-am vizionat, eu incep cu teatru.
(Action!)

Il principe maledetto sau Ingerul slut
de Al. Sever
directia de scena: Gelu Badea
scenografia: Adriana Grand
asistent decor: Arhidiade Muresan
cu : Dragos Pop, Cristian Rigman, Anton Tauf, Petre Bacioiu, Virgil Müller, Paul Basarab, Ion Marian, Catalin Codreanu, Angelica Nicoara, Maria Seles, Adrian Dragusin, Elena Ivanca, Ruslan Bârlea, Sorin Miron.

Piesa am vazut-o anul trecut si pot spune ca mi-a lasat o impresie buna, desi in prima noapte am avut un mini cosmar legat de un personaj. Dar sa vedem despre ce e vorba:
Tema piesei e clasica: pactul cu diavolul. Pentru a scapa de la moarte, printul Cezare incheie un pact cu Mephiticus (the devill). Astfel, va ramane in viata atata timp cat in fiecare zi moare altcineva in locul lui. Insetat de viata si apoi de moarte, Cezare porunceste in stanga-dreapta moartea multor inocenti... Pentru a aduce un echilibru-dezechilibru (echilibru in randul celor firesti, dezechilibru in 'halucinatiile' lui Cezare) apare in scena Iubirea. Cezare se indragosteste de o fecioara, o ia de sotie, dar setea de viata il face sa o ucida. Realizand ceea ce a facut, se sinucide dar Mephiticus il trezeste din nou la viata spunandu-i cu glas rece (ceva de genul): Nu ai cum sa mori AZI Cezare, pe ziua de azi ti-ai platit tributul! (propria lui sotie)...

Trimis de: fargakos pe 15 Dec 2005, 10:21 PM

Richard al III-lea opera-rock

Sambătă, 10 decembrie, la Sala Mare a Teatrului National din Cluj, a avut loc premiera spectacolului Richard al III-lea de W. Shakespeare (operă-rock).
Adaptarea scenică şi regia : Sorin Misirianţu.
Decoruri şi costume : Radu Comşa.
Muzica originală : Tudor Runcanu şi Sorin Misirianţu.
Orchestrare : Tudor Runcanu şi Ianoşi Csaba.
Keyboards : Mihai Călin. În rolul principal : Dan Chiorean.

De la inceput cand am vazut mentiunea opera-rock, n-am putut sa nu ma uit la afis cam asa blink.gif Mi-am zis: Bun, e premiera, e ceva nou, hai sa vedem ce iese.
Gongul al trei-lea bate, lumina se stinge, iar din mijlocul publicului Richard incepe sa-si spuna discursul. (Pana aici ok). Se urca pe scena, iar din fundal se aude o muzica asurzitoare si incepe cantatul. Voci mai bune, voici mai putin bune, dar piesa se contureaza cat de cat. Nu are rost sa povestesc acum actiunea, dar va pot spune ca efectele de scena au fost cele care m-au impresionat cel mai mult. Unde mai pun ca batalia finala a fost filmata intr-o padure si proiectata pe un ecran din fundalul scenei...
Actorul(solistul?) din rolul principal a avut o prestatie destul de buna; mi-a placut, dar am si cateva buline negre de acordat.
1. muzica de multe ori acoperea vocea - asa ca nu prea intelegeam toata propozitia/fraza
2. desi povestea s-a conturat intr-un final, unele pasaje (poate inevitabil) nu le-am inteles
3. vocea unora era atat de 'suava' incat cu toata rusinea n-am reusit sa nu izbucnesc in ras, alaturi de toti cei din jurul meu
Si totusi....una peste alta, o adaptare inedita, dar pe departe de a fi sclipitoare. Parerea mea smile.gif

Trimis de: Arlequine pe 16 Dec 2005, 08:05 AM

Abia acum vad ca ai scris despre Ingerul Slut. Mie mi s-a parut o piesa slabuta. In schimb, iti sugerez Tragica istorie a doctorului Faustus la Teatrul Maghiar. Daca ai citit cartea lui Marlowe si reusesti sa ignori ingrozitoarea traducere la casca (sau mai bine, daca stii maghiara) e un spectacol extraordinar smile.gif

Trimis de: fargakos pe 17 Dec 2005, 04:55 PM

Multumesc de sugestie; am sa vad cum o scot la capat, din moment ce nu stiu prea bine limba vecinilor mei.


Trimis de: fargakos pe 16 Feb 2006, 05:40 PM

Travestiuri
cu: Cornel Raileanu, Dragos Pop, Ionut Caras, Ovidiu Crisan, Cristian Rigman, Ramona Dumitrean, Angelica Nicoara, Maria Seles, Ruslan Bârlea, Catalin Codreanu, Adrian Cucu, Catalin Herlo, Virgil Müller, Maria Munteanu, Renate Heidel, Radu Largeanu, Vlad Muresan, Ciprian Cozma, Mircea Cont
regizor: Mona Chirila
James Joyce, Tristan Tzara şi Vladimir Ilici Lenin in premiera nationala la Teatrul National din Cluj in piesa scrisa de Tom Stoppard.
***
(mic mic comentariu)
Nu stiam la ce sa ma astept de la asemenea prezentare, dar pentru ca era o premiera nationala m-am dus. O prezentare socanta prin limbaj, mod de prezentare... poate prea moderna pentru publicul roman, dar cu siguranta foarte gustata.
Elvetia-consulate-pat-razboi-Irlanda-Ulise-Lenin?...la inceput eram putin confuz, dar incetul cu incetul s-a facut si ceva lumina.
Un lucru e cert. Ai de ce rade!
" Omul fara arta este ca o rasnita de cafea: mananca, mesteca si se cac* " sorry.gif Asta mi-a ramas fixat in cap, chiar daca au fost destule fraze de genul acesta.
Nu vreau sa pretind ca am inteles totul (si parca a fost prea mult Lenin prin piesa?!?) dar eu unul ma bucur c-am vazut piesa.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)