Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ 2007. Romania si Uniunea Europeana. _ Am Intrat In Uniunea Europeana

Trimis de: freeman pe 7 Sep 2006, 07:00 AM

Mai e putin si Romania va intra de facto in Uniune.
Spune ce ai de gand sa faci cu tine, cu serviciul tau, cu firma ta?
Cum te integrezi tu personal in Uniune?

Trimis de: Serenity pe 7 Sep 2006, 07:18 AM

Ultimul stinge lumina cool.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Sep 2006, 09:15 AM

Eu as vrea sa am putere (de edil) pentru o vreme, sa pot face un 'oras ideal'.

Trimis de: John B pe 7 Sep 2006, 09:33 AM

Tocmai ma zbat acum sa-mi pregatesc activitatea in perspectiva aderarii.

Trimis de: Kyklos pe 7 Sep 2006, 10:26 AM

QUOTE
Spune ce ai de gand sa faci cu tine, cu serviciul tau, cu firma ta?


In orice caz sunt deschis la nou .


QUOTE
Cum te integrezi tu personal in Uniune?


Daca aflu ceva despre UE sunt bucuros , dar in ultima vreme suntem invadati de tot felul de legende ...mai putin plauzibile .

Trimis de: Achernar pe 7 Sep 2006, 11:18 PM

44.gif

Trimis de: Cla pe 8 Sep 2006, 02:07 AM

Sa va spun ceva sincer? M-am ferit de asta... hh.gif
dar cred ca o sa aveti dezamagiri mari, din pacate...
O sa tânjiti dupa România voastra cu gropi si traditie de numa'... dar s-a dus, si s-a dus, si tot s-a dus, ca prin gaura lui Thunder... sad.gif
Si eu m-am inselat cand m-am bucurat ani de zile ca RO intra in UE.
Pt cine va avea bani, va fi totul OK.
Porsche Cayenne prin gropi.
Alalalt ramane cu Dacia acasa, ca nu mai are bani de benzina, isi ia oaia cu bitzigla, ca si-a inchis balconul, si-a pus faianta si gresie. Pe datorii, bineinteles.
Daca credeti ca va spun povesti, intoarceti-va in jur si uitati-va.
Maaai, ce doamne misto, cu masina, elegante ca in Italia, blabla....
Cu papucii de Gucci calca-n gropi ca altcineva oarecare, ca-i pica pleoapa falsa.
Cine nu ajunge sa puna mâna pe capital de-acuma, a belit belengarul, mai târziu e prea târziu...
Dadada, o sa fie o tara prospera, dar numai "pt cine trebe", restul o sa ramâna cu ochii-n soare.
Pt ca lacustele o sa manânce tot, si dupa ce nu mai va fi nimic, se vor muta in directia est, pâna ce dau de China.
Acolo nu mai au ce cauta, ca acolo deja-s "acasa". Din America de Sud nu ai ce lua, acolo-s americanii "acasa".
Australia nu merge. Africa nu poate fi salvata.
Arabia ne enerveaza cu bombe si cu lipsa de petrol.
Face BOOOOMM!!...

Dar sa revenim la Romania: Deveniti sclavii bancilor. Tocmai pe acest forum citesc din pacate tot feluri de "servicii" de banci.
Pe naiba servicii, astea-s doar sa va traga bani din buzunare.

Sa nu ma intelegeti gresit, dar "ce mi-am cumparat azi", blaaa...
Bine, frumos, e fain daca poti.
Daca primesti bani de la parinti, care-i au, e bine.
Dar nu de la banca, daca esti tânar si nu ai aproape nimic.

Mie mi-e frica ca populatia Romaniei se indatoreaza peste cap. Cândva nu va mai stie sa iasa din asta.
Merge repede. E destul sa ajungi somer, desi nu te-ai asteptat.
E destul sa te imbolnavesti cronic, desi nu te-ai asteptat.
Si ... atunci??

Desteapta-te, române!!

Cu multa parere de rau, si din proprie experienta,

Cla sad.gif

edit: Nu va lasati ademeniti de banci!
Bunicii nostri au bagat banii la ciorap, au stiut ei de ce wink.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 08:48 AM

Imprumutul din banca e si el bun daca faci ceva util cu banii aia. Util inseamna sa faci o investitie, ceva care sa produca alti bani, bani cu care sa platesti creditul la banca si dupa aceea sa ramai si cu activul si fara credite. Daca iei credit de la banca ca sa iti cumperi masini de fite sau o excursie in caraibe, ai cam incurcat-o cum spune Cla.

De multe ori stateam si ma gandeam ca de fapt democratiile occidentale sunt o forma evoluata de sclavie. Un soi de matrix. Inca din scoala te pregatesc sa devii un worker. Dupa aceea te platesc bine ce-i drept dar au grija sa te tenteze cu tot felul de chestii astfel incat banii pe care ii primesti salariu sa se duca reped inapoi in buzunarele corporatiilor si ai bancilor. Si ca sa nu ai timp sa te gandesti la chestiile astea, iti dau TV pe paine cu crime, atentate teroriste si tot felul de emisiuni si filme. Si daca te saturi de TV, mai exista internet si jocuri, asa ca tot nu ai timp sa te gandesti la altceva.
Nici nu ai curaj sa iesi din aceasta stare. Acuma cand esti dator la banci, cand ai 2 copii de crescut, cand mai ai 15 ani pana iti vei plati ipoteca, nu mai poti sa iesi, nu mai ai curajul sa lasi totul balta si sa te apuci de afaceri.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Sep 2006, 08:57 AM

Pentru mine, tot rahatul ăsta cu UE nu înseamnă altceva decât speranţa că vom fi nevoiţi şi 'ajutaţi' să îmbunătăţim câte ceva la infrastructură. În rest, lucrurile vin de la sine, că ţi le doreşti sau nu. E un tăvălug de care nu scăpăm.
Înapoi la comunism nu se pune problema să ne întoarcem, socialismul încă are şi el un ecou ciudat în partea asta de lume, mai rămâne capitalismul pe care ni l-am dorit atât. Sunt curioasă când se va autodistruge şi ăsta în ce ne vom refugia.

Trimis de: John B pe 8 Sep 2006, 09:01 AM

Capitalismul asta se va autodistruge cu boom mare. Nu se va fasai ca si comunismul. E condus de prea multe interese. In comunism era mult mai concentrata puterea.

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 09:07 AM

QUOTE (nefertiti @ 8 Sep 2006, 09:57 AM)
Pentru mine, tot rahatul ăsta cu UE nu înseamnă altceva decât speranţa că vom fi nevoiţi şi 'ajutaţi' să îmbunătăţim câte ceva la infrastructură.

Da, dar cu ce pret. E un pret pe care probabil nu il vom plati noi, ci copiii nostrii sau copiii copiiilor nostrii. Occidentalii vor baga miliarde de euro in noi, si se asteapta sa si-i recupereze inzecit probabil. Deci... ne asteptam la indatoriri. Eu nici acum nu cred ca UE ne primeste pentru ca sunt altruisti sau pentru ca suntem noi frumosi. UE ne vrea pentru ca suntem multi.

Mai e mult pana o sa se autodistruga capitalismul. Si cand se va autodistruge de fapt se va transforma in "capitalism salbatic" vorba lui nea Nelu.

Dar cred ca suntem offtopic. Intrebarea era cum ne vedem noi integrati, ca indivizi.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Sep 2006, 09:13 AM

QUOTE (actionmedia @ 8 Sep 2006, 10:07 AM)
Eu nici acum nu cred ca UE ne primeste pentru ca sunt altruisti sau pentru ca suntem noi frumosi.

Asta e o tâmpenie, pe care n-a spus-o nimeni niciodată la modul serios.

Ca individ... nu ştiu dacă se pune problema aşa. Ce pot să fac eu ca individ? Vorbim de un sistem, care îşi mişcă rotiţele, indiferent dacă îţi convine sau nu. Sau ar trebui să spunem ceva de genul 'da, o să fim mai buni, mai drepţi, mai frumoşi, mai ordonaţi samd samd'? Asta ar trebui să o faci indiferent de sistem. Dacă simţi nevoia să o faci. Dacă nu, nu.

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 09:24 AM

DA! Cred ca cuvantul de ordine este ADAPTARE. Fiecare dintre noi trebuie sa se adapteze noilor conditii. Suntem prea mici ca sa influentam sistemul. Sistemul se schimba independent de vointa noastra. Tot ceea ce putem face este sa ne adaptam. Iar eu cred ca romanul stie sa se adapteze foarte bine, parca avem in sange acest instinct de adaptare, de pacalire a sistemului. Asta daca mai raman suficienti romani dupa integrare. Daca nu cumva integrarea, ne va perverti si felul de a fi. Ala cu bune si cu rele. Cred ca in 20-30 de ani, vor mai ramane foarte putini "romani" asa cum ii cunoastem noi astazi.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Sep 2006, 09:29 AM

Să nu dramatizăm. laugh.gif

Toate chestiunile astea legate de alianţe zonale, regionale samd trebuie privite la nivel macro. În rest, e treaba scriitorilor, psihologilor... laugh.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 09:32 AM

Eu vorbeam de stil de viata. O sa se schimbe mult stilul nostru de viata. Vrem nu vrem, va trebui sa il schimbam, sa ne adaptam, altfel murim de foame. Si de aceea spuneam ca aceasta schimbare v-a insemna practic disparitia "romanului" de azi, care va fi inlocuit cu romanul de maine laugh.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Sep 2006, 09:43 AM

Da, ştiu că la asta te referi. Iar în privinţa asta eu nu mă văd bine, pentru că urăsc alinierea, uniformizarea. Chiar mă gândeam zilele astea, observând diverse lucruri prin .de, că - inconştient - şi ei au apucături comuniste. Mă refer la amintita uniformizare. La nivel mai mic şi poate mai nesemnificativ, dar, totuşi...

Găsisem o poză pe undeva (nu o mai am şi acum mi-e lene să o caut), cu mai multe blocuri identice, dar identice! Aceeaşi culoare a zugrăvelii, aceleaşi balcoane la fel colorate şi de aceeaşi dimensiune, aceleaşi flori la toate balcoanele, acelaşi spaţiu verde în faţă... brrrr, pe mine una m-au luat fiorii. Şi nu fiori de plăcere. Pur şi simplu, e prea mult...
Mai există lucruri care mie nu-mi plac, inclusiv unele domestice. De exemplu, toată lumea cunoaşte faimoasele rufe atârnate la uscat pe balcoanele din .ro. Inestetic, e drept. Ei spun că au găsit soluţia la asta: uscătoriile. Adică un soi de 'buncăr' undeva în interiorul blocului, unde hainele zac până le consideri uscate. Eu nu suport asta, pentru că hainele alea prind miros dacă nu le adie un pic de aer curat, un pic de vânt... Spuneţi-mi că exagerez, spuneţi-mi cum vreţi, dar urăsc asta. Şi totul de dragul unui pretins aspect estetic. O fi, dar trebuie să existe şi alte soluţii. E un exemplu banal, ştiu, dar mai sunt.

Trimis de: contraste pe 8 Sep 2006, 09:46 AM

unde hainele zac până le consideri uscate.

Solutie: punem sarme tot la geamuri, dar prin interior !!! rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 09:53 AM

Apropos de rufele uscate in balcon, eu cred ca nu e asa o mare tragedie daca cumperi un uscator dintr-ala pliabil din Carrefour sau Cora. Acele uscatoare nu sunt mai inalte decat balustrada balconoului. Incap lejer rufele de la o spalare la masina. Rufele mai mari, gen crearceafuri se por impaturi sau se pot intinde pe mai multe sarme ale uscaotrului. Cred ca nimeni nu va avea ceva de obiectat ca iti usuci rufele in balcon daca nu se vad de afara.
Eu am un astfel de uscator si nu am nici o problema. Iarna il poti pune si in casa, langa calorifer. Un alt avantaj al acestui uscator este ca poate fi acoperit, astfel scapi de pericolul ca rufele sa fie prafuite. Mai ales acum cand se construieste in draci si e mult praf.

Deci atata timp cat nu se vad, eu zic ca e OK sa iti usuci rufele in balcon.

Se mai punea problema defiintarii balcoanelor inchise, iar aici sunt de acord. De ce sa inchizi balconul? Lasa-l asa dechis, sa poti sa iei o gura de aer cand vrei.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Sep 2006, 09:56 AM

Nuuu, au şi ei uscătoarele de care spui, dar ei le folosesc în uscătorie! devil.gif

Şi am mai văzut ceva aici. Dacă geamul dă spre stradă sau mai ştiu eu cum, nu ai voie să-ţi pui parabolică sau mai ştiu eu ce antenă, că strici aspectul blocului, manca-ţ-aş! Bă, nene, chestia asta are un nume: paranoia!

Trimis de: actionmedia pe 8 Sep 2006, 10:08 AM

Daaa! Sunt multe chestii nashpa care vor veni la noi odata cu Uinunea. Oamenii aia occidentali cred ca sunt razna rau de tot. Au tot felul de obiceiuri si apucaturi ciudate.
Nu zic, ca vor veni si o multime de lucruri bune, dar vom avea o multime de constrangeri. Numai constrangerile legate de vicii sunt o multime (tigari, alcool, cafea). Pe de o parte sunt bune, pe de alta parte unele sunt exagerate.

Trimis de: Leonardo pe 8 Sep 2006, 10:36 AM

QUOTE (actionmedia @ 8 Sep 2006, 09:48 AM)
De multe ori stateam si ma gandeam ca de fapt democratiile occidentale sunt o forma evoluata de sclavie. Un soi de matrix.

Mare adevar graiesti, dar e cam imposibil deocamdata sa traiesti altfel. Am experimentat un fel de comunism aplicativ pe pielea noastra si s-a dovedit ca erai cam tot un fel de sclav dar pe alt plan.


Nu va faceti griji cu rufele intinse la uscat, o sa mai stea acolo ani buni. Si la noi nu-i nimic, mergeti de ex. sa vizitati Napoli si o sa aveti sentimentul ca e o uscatorie imensa de rufe; sarmele de rufe atarna intre blocuri, pe deasupra strazii, zici ca e zi nationala a rufelor spalate, senzatia e ingrozitoare. Si aia sunt in UE d ela inceput. biggrin.gif


"Daaa! Sunt multe chestii nashpa care vor veni la noi odata cu Uinunea. Oamenii aia occidentali cred ca sunt razna rau de tot. Au tot felul de obiceiuri si apucaturi ciudate.
Nu zic, ca vor veni si o multime de lucruri bune, dar vom avea o multime de constrangeri. Numai constrangerile legate de vicii sunt o multime (tigari, alcool, cafea). Pe de o parte sunt bune, pe de alta parte unele sunt exagerate. "

ar fi bine de facut un bilant contabil sa vedem daca iesim pe plus sau pe minus. Eu zic ca pierderile sunt nesemnificative, nu prea avem nimic de pierdut la cat de amarasteni suntem. Sunt fumator dar pe cuvant de onoare ca intampin cu bucurie scumpirea tigarilor daca in balanta am perspectiva cresterii de nivel de trai. Accizele de la tigari mergin sistemul de sanatate in mare parte. Cafeaua e mai ieftina prin UE decat la noi.
cat despre plata in timp a ceea ce da UE azi o sa fie dar nu direct, returnand banii cu dobanda ci economic prin faptul ca investesc la noi, ca desfac produse la noi etc. Dar daca suntem realisti am vedea ca asta se petrecea oricum. Asa ca si de aici iesim destul de bine.


Traditii pe care le vom pierde? Trecand peste faptul ca cele populare sunt chiar subiect de prezervare atenta inclusiv prin UE (si nu discut starea precara de la noi indiferent de UE, folclor afectat de comunism si manele), as intreba care anume le vom pierde? Taiatul porcului de Craciun pe care oricum l-am pierdut cand ne-am mutat in orase? Aratul cu pluguri cu tractiune umana? Agricultura dupa ureche? Blocurile fara unghiuri drepte? datul rasol pe principiul ca merge si asa?
Ce traditii respectati voi, vi se par importante si vor dispare dupa aderare?

Problema majora e sa fim in stare sa folosim fondurile ce le vom avea la dispozitie. Ca nu ne baga nimeni in traista mai trebuie sa miscam si noi ceva.

Trimis de: Achernar pe 8 Sep 2006, 02:05 PM

nu merita efortul


Trimis de: Leonardo pe 8 Sep 2006, 02:51 PM

QUOTE (Achernar @ 8 Sep 2006, 03:05 PM)
Si cand nemtu' sau francezu' va avea probleme cu romanii ce se va intampla ? Se va intampla ca strainezul nu va mai sta sa verifice daca romanu' din fata lui e jmeker sau fraier. Pur si simplu ne vor trata cu kuru pe toti romanii, indiferent de rasa, sex, religie si alte alea. Aaa, ca lucruri de-astea deja se intampla ? Oho ! Romanii inca se feresc. Da' cand vor deveni cetateni europeni ... si mai ales cand se va liberaliza total dreptul de circulatie ... nimic nu-l va mai opri pe roman sa transforme cartierele occidentale in Bucuresti-uri in miniatura.

sa deie Domnul sa fie precum spui, inseamna ca externalizam problemele locale si capacitam si pe altii la rezolvarea lor. Daca vor inchide granitele mai apoi va fi perfect: marea majoritate a lichelelor de la noi vor ramane la ei, iar noi vom respira aer curat acasa. E lucrul pe care-l doresc cel mai mult si cine stie, poate ca in timp vor veni la noi si nemtii si englezii de treaba, exasperati de ticalosii de romani, turci, pakistanezi, africani emigrati la ei in tara. Trecem in pole-position rapid. Sic transit gloria mundi! biggrin.gif

Trimis de: Cla pe 8 Sep 2006, 03:17 PM

QUOTE (Leonardo @ 8 Sep 2006, 02:51 PM)
Sic transit gloria mundi!

Sa nu se transforme in sictir...
O sa aveti o problema cu kurzii, care-s mai aproape... libanezi, africani de peste tot, transportati ilegal de prin Turcia si Grecia.
Si de marocani, afghanistani, care vin cu "mirodenii" ohyeah.gif

Trimis de: Leonardo pe 8 Sep 2006, 03:31 PM

Cla: astia vor fi oricum o problema atunci cand nivelul de trai din Romania va atinge un nivel comparabil macar cu al Greciei. Dar asta se va intampla cu sau fara a fi in UE. Ba chiar as putea spune ca daca intram in UE granitele vor fi mai atent supravegheate la extra-comunitari decat daca ramanem in afara.

Trimis de: Achernar pe 8 Sep 2006, 07:55 PM

Pana si kurzilor le-ar fi scarba sa vina in jegul asta de tara. Marea tara unde redusii mintal fac legea iar aia care mai au ceva IQ se musca de kur.
UE ? Prostia intruchipata. Ii f*** grija cu stresarea porcilor in timp ce milioane de indivizi mai animalizati decat porcii sunt pe punctul de a penetra uniunea lor din toate pozitiile.


Trimis de: freeman pe 9 Sep 2006, 08:38 AM

Pentru pesimistii Serenity si Achernar: poate ar fi bine sa emigrati vreo 3 ani in ce tara considerati voi ca e la nivelul dorit de voi. Si daca va merge bine acolo si va integrati, sa ramaneti acolo - asa va gasiti fericirea in tara ideala dorita de voi.
Succes.

PS. Nu va duceti intr-o tara UE ca deja o sa fie o mutare din lac in put.

Trimis de: freeman pe 9 Sep 2006, 08:40 AM

John B, spor la updatare. Poate schimbam o impresie, doua...

Trimis de: freeman pe 9 Sep 2006, 09:05 AM

In Uniune intram pentru ca suntem europeni (mult mai mult decat cred pesimistii, looserii, rauvoitorii, etc) si pentru ca am semnat un contract dorit de ambele parti.

Doriti civilizatie (vest) europeana? luati-o ! , dar nu cartiti ca:

- rufe ca la noi in balcoane (ce idee sa vorbesti despre nimicuri d'astea!), va rog vizitati Italia , Franta, Portugalia, Spania si o sa vedeti si acolo rufe. aceleasi. Vreti fetze noi la blocuri? vedeti in Cehia ce au facut, arata excelent.
- ca te educa sa fi Worker !? asa e normal in orice societate, majoritatea cetatenilor oricarei tari sunt workeri, nu intreprinzatori. Asta tine de formatia si vocatia fiecaruia (sa nu incepeti cu: "lipsa de capital nu-mi permite sa fiu intreprinzator, dar eu am idei de milioane, bla, bla". Intrepinzator esti daca intreprinzi, daca risti, daca muncesti multe ore peste program. Dar poti fi un foarte bun worker la locul tau de munca, pe o pozitie mai mare, sau mai mica - dupa posibilitati.
- ca apare legislatia europeana, cu limitari, reguli, etc (o sa fie o singura civilizatie in UE, ca urmare sunt aceleasi reguli pentru toti): aici o sa fie cel mai mare soc (de fapt unii romani vor numai nivelul de trai vest-european, nu structura societatiilor respective - care sunt mult mai reglementate, stricte, decat doresc romanii care sunt mai doritori sa nu respecte legi, reguli ("las' ca stiu eu mai bine", "legea e facuta sa fie incalcata", "merge si-asa").
Ce o sa zica taranul roman cand o sa ia o amenda de 6.000 RON ca a mers cu calul pe strada, cand nu avea voie? probabil ca de vina o sa fie UE...

Integrare usoara! wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Sep 2006, 09:15 AM

QUOTE (Quantum @ 9 Sep 2006, 10:05 AM)

- rufe ca la noi in balcoane (ce idee sa vorbesti despre nimicuri d'astea!)

Interpretezi selectiv ce am spus. Eu am adus vorba de ele şi era doar un exemplu de ceea ce nemţii împing la absurd, din exces de zel. Sigur că nu are importanţă pentru sistem, era o interpretare individuală şi personală a unor aspecte care pe mine mă irită. Şi nu rufele în sine erau importante sau antenele, ci principiul 'hai să păstrăm aparenţele cât mai aproape de perfecţiune. Nu contează că nu e ok, contează imaginea'. Eu una nu suport ipocrizia, asta e, pe scurt. wink.gif


Trimis de: March pe 9 Sep 2006, 10:13 AM

Cred ca intram in UE , dar cu... pantalonii in vine tongue.gif

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2006, 10:27 AM

Degeaba disputatzi; o sa intram in UE chit ca vrem sau nu; kestia-i ca trebuie sa intram (adica suntem "Belehrbar" - vezi ce i-am scris lu Clarence mai sus ohyeah.gif )...Si tot chestia-i ca o sa ne fie extrem de greu dupa aia; ma si apuca groaza. Quantum are dreptate- cred eu- in ultima lui postare. Oricum, nu suntem pregatitzi sa asimilam si sa respectam nishte rigori care in UE sunt de la sine intelese (a propozito de circulatul cu caruta si nu numai - din pacate). Dar oare vrem sa asimilam si sa respectam rigorile ? Eu cred ca inca nu. Asta e; dar de intrat tot intram si pentru aproape patru sferturi din populatia tarii va fi cumplit de greu.

Trimis de: Cla pe 9 Sep 2006, 11:28 AM

Atentie: eu nu fac misto acuma. UE fie ce-o fi si ce-o vrea.
Parerea mea e ca românul sa nu-si piarda identitatea.
Caruti pe strazi, cai, vaci? Na si, asta-i Romania.
Cui nu-i convine, sa treaca pe altundeva.
Bineinteles ca se va schimba ceva, dar nu de azi pe mâine.
Si mentalitatea unui popor trebuie inteleasa, nu regulamentata prin paragrafe de la Bruxelles wink.gif

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2006, 12:14 PM

QUOTE (Cla @ 9 Sep 2006, 12:28 PM)
Atentie: eu nu fac misto acuma. Si mentalitatea unui popor trebuie inteleasa, nu regulamentata prin paragrafe de la Bruxelles wink.gif

user posted image

Trimis de: Don Quijote pe 9 Sep 2006, 02:08 PM

Ca intram e clar. O alta psihoza nationala la care sintem clienti. E jalnic cand sint manipulate natiuni, sintem pe drumul de a ne pierde si ultima ramasita de identitate. Ne uniformizam, noi care chiar de aceasta uniformizare am fost satui in vremea comunismului. Parerea mea ar fi ca pana la europenizare sa incercam sa ne romanizam in spirit propriu pana la nivelul in care valoarea noastra sa ne propulseze la standardele ideale de progres.

Trimis de: Blakut pe 9 Sep 2006, 03:15 PM

QUOTE
romanizam in spirit propriu pana la nivelul in care valoarea noastra sa ne propulseze la standardele ideale de progres.


Pana acuma ne-am tot romanizat, si uite ce bine o ducem. Vorba aia, si Carol I unul din top 10 al romanilor, e neamt...

Trimis de: Cla pe 9 Sep 2006, 03:26 PM

QUOTE (dificila @ 9 Sep 2006, 02:08 PM)
sintem pe drumul de a ne pierde si ultima ramasita de identitate.

De-aia mi-e frica...
QUOTE
Parerea mea ar fi ca pana la europenizare sa incercam sa ne romanizam in spirit propriu pana la nivelul in care valoarea noastra sa ne propulseze la standardele ideale de progres.

Si a mea flowers.gif

Blakut, nu pierde speranta... wink.gif
In afara de asta, v-au facut rau nemtii, cat au trait pe teritoriul României?
Eu cred ca nu, ci dimpotriva... multi regreta ca au plecat, dar asta-i alta poveste...

Trimis de: March pe 9 Sep 2006, 03:46 PM

QUOTE (Cla @ 9 Sep 2006, 05:26 PM)
QUOTE (dificila @ 9 Sep 2006, 02:08 PM)
sintem pe drumul de a ne pierde si ultima ramasita de identitate.

De-aia mi-e frica...

Care-i aia ? Ca pana acum ne considera tigani !! tongue.gif Da' n-o spun cu voce tare ptr ca UE ar zice ca-i , sanchi, discriminare !

Trimis de: Cla pe 9 Sep 2006, 04:14 PM

Stiu, stiu si e trist... Însa s-a schimbat treaba (o fi un vis de-al meu, dar cred in asta)
Dar, dupa cum sunt raspânditi românii, sunt stiuti.
Nu ca tigani sau infractori, ca oameni culti.
Chestia aia care cum s-au fi mâncat niste lebede din parc in Austria sau s-au furat niste automate bancare, neah, s-a dus...
Cel mai mult rau la imagine ne-au facut tiganii. Din principiu nu zic rromi, pentru ca si ei insisi se intituleaza ca tigani.
Asa. Dar oamenii au ajuns in Germania pe candva la concluzia ca oamenii cred ca Romii (asa-s intitulati aici), vin din România.
Habar aveti voi cât inseamna sa-i convingi pe astia ca nu-i adevarat, sa le explici ca de fapt de unde vin... de parca n-as avea altceva de facut toata ziua... dry.gif
Si asta numai pt. ca sa-mi salvez originea...
Dar asta numai daca ma intreaba, din cauza numelui.
In rest, dupa cum vorbesc, nimeni nu-si da seama ca nu-s de-aici.

Dar ce sa-i fac. Sunt doar jumate, dar in inima mea român. wink.gif


Trimis de: Don Quijote pe 9 Sep 2006, 07:25 PM

Cla ai dreptate, eu am locuit intr-un loc cu populatie preponderent germana.Tot respectul.

Trimis de: Leonardo pe 11 Sep 2006, 12:45 PM

se spune de pastrarea identitatii si a romanismului. Poate cineva sa defineasca treaba asta?
Mai concret: ce avem noi asa de bun si e in pericol de a fi pierdut prin integrare?

nu inteleg de ce ne plangem de mila ca vin reglementari ce in alte parti tin de firesc si civilizatie (norme ecologice, carute brambura pe strazi ce vor fi interzise etc.)? Sigur ca va fi dureros, admitand ca le vom si aplica, dar parca e o durere dulce cand te gandesti ca putem sa ne civilizam in ritm accelerat.

cat despre cum suntem vazuti afara...ce povesteste Cla de rromi si Romania nu e o convingere germana, am patit-o personal si in Anglia si in alte parti. Si nu cu oameni simpli. dar aici e atat vina propagandei din presa externa cat si vina noastra pentru ca nu stim sa ne promovam cum trebuie. Si pentru ca e un fapt real ca prin Italia, prin Franta, prin Brussels te impiedici de destui rromi ce sunt de la noi. Dar sunt si foarte multi romani de valoare. Ambasadele Romaniei ar trebui sa fie ceva mai active la luari de pozitie atunci cand Romania sau romanii sunt prezentati deformat; apare un articol calomnios, a doua zi trebuie sa apara replica civilizata a noastra. Chiar daca e cazul sa plateasca asta. O pagina in care sa se combata articolul defaimator.
Si vesti despre Romania sunt putine in afara tarii. Pentru ca nu se intampla nimic deosebit, nu contam prea tare in nimic. Asta e realitatea. Apar cand se intampla Dosariada, cand presedintele acuza premierul ca e sub influenta grupurilor de interese, cand se vinde cava banca romaneasca etc. Nimic 'de bine' in mod deosebit: ca a crescut spectaculos nivelul de trai ca asistam la un boom economic, ca a mai aparut o cursa aeriana spre Romania, ca in Bucuresti s-a facut un centru de afaceri etc.


De ex. despre Bulgaria am vazut un supliment intreg Financial Times cu vreun an in urma (leisure, turism), despre noi...e un promo despre Romania de-l dau pe TVRi (a fost si pe Discovery, Euronews) care-mi placea cand a aparut acum vreo 2 ani. Tot ala e si azi (Discover Romania) si daca-l analizezi atent realizezi ca nu prea iti transmite nimic concret: gimnaste, unul ce se vrea Dracula intr-un castel, pescari cu navodul si ciobanasi ce trag cu arcul de pe munti, un popa ce bate toaca avand in fundal manastiri si o gagiga dragutica, ce se vrea a fi un fel de prezentatoare a promoului, te imbie in final sa descoperi Romania. Totul e frumos dar daca nu stii locurile habar n-ai ca pescarii sunt in Delta, ca 'dracula' e la castelul Bran, ca popa toaca la manastirile din Moldova etc.

Trimis de: Achernar pe 12 Sep 2006, 10:41 AM

Exista nenumarate metode prin care un individ poate propasi in UE fara sa depuna nici cel mai mic efort de a se civiliza.
Asta e teoria. Rumanii se vor ingriji sa demonstreze si practic acest aspect in urmatorii ani. Si s-ar putea sa fie mai avantajoasa UE pentru ghiolbani decat pentru 'civilizati'.

Trimis de: Leonardo pe 12 Sep 2006, 11:58 AM

si pentru cei civilizati care ar fi solutia optima?

Trimis de: Achernar pe 12 Sep 2006, 12:54 PM

Sa se ghiolbanizeze urgent.

Trimis de: Cla pe 12 Sep 2006, 02:10 PM

QUOTE (Achernar @ 12 Sep 2006, 12:54 PM)
Sa se ghiolbanizeze urgent.

Da' la fix!! rofl.gif

Trimis de: andra_v pe 12 Sep 2006, 03:14 PM

Avantajele integrarii in U.E.: libera circulatie a persoanelor, a serviciilor si a capitalurilor . Te poti angaja in Comunitatea Europeana in aceleasi conditii ca cetatenii statului de rezidenta, beneficiezi de aceleasi drepturi economico-sociale, ai dreptul sa-ti deschizi o firma/afacere in U.E., sa achizitionezi terenuri/imobile in toate statele membre. Intr-un cuvant, oamenii civilizati si seriosi vor avea mult de castigat.

Trimis de: Cla pe 12 Sep 2006, 03:18 PM

Mda. Ai dreptate, nefe, sorry.

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Sep 2006, 03:20 PM

han.gif , andra_v

Cla, şezi blând.

Trimis de: Cla pe 12 Sep 2006, 03:54 PM

Dau o bere europeana spoton.gif

user posted image

Trimis de: Leonardo pe 12 Sep 2006, 05:55 PM

QUOTE (Achernar @ 12 Sep 2006, 01:54 PM)
Sa se ghiolbanizeze urgent.

ar fi misto gluma daca nu ne-ar privi pe toti. smile.gif
dar asta reflecta si o stare de fapt de la noi: totul ne pute, nimic nu e bine, o sa fie rau si colo si dincolo etc. Nici o solutie alternativa, ceva constructiv. In UE e nasol, singuri batem pasul pe loc, cu altii nu ne putem alia pentru ca nu ne vor ei...Stam si asteptam sa se aleaga praful ca sa putem spune mai apoi: 'ti-am spus eu ca e gresit?' Ne complacem sa fim impartiti doar in: hoti, incompetenti, smecheri, murdari si criticii celor enumerati anterior.

e simplu sa stai pe tusa si sa injuri jucatorii de pe teren, sa dai vina pe arbitru, sa arunci cu oua in conducere. E cu mult mai greu sa faci parte din joc, sa suporti spectatorii de mai sus, sa te lupti pentru victorie, sa ramai titular, sa intelegi ce spune antrenorul, sa muncesti in orice conditii ca sa traiesti si sa castigi mai bine cu alte cuvinte.


Trimis de: Achernar pe 12 Sep 2006, 10:47 PM

Citeste asta

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/09/11/wrom11.xml

Sigur, se poate spune ca existe anumite interese la mijloc. Cu toate astea modul in care sunt priviti cei ce pleaca sa munceasca in occident nu mi se pare prea civilizat. Si vrei sa spui ca englezii astia si altii ca ei vor ajuta la 'civilizarea Romaniei' ? Tare ma indoiesc.

p.s : interesant este faptul ca posibilitatea de a lucra in occident e unul din argumentele forte ale partizanilor aderarii. Iata insa ca englezii ne prezinta si reversul medaliei. Romanii ce lucreaza in occident isi abuzeaza si tortureaza astfel copii. In spirit clasic romanesc, desigur.

ps2 : cand ma gandesc ca taica-miu m-a trimis 4 ani sa locuiesc la ai batrani ma ia groza. Abuz clar. Norocul lui ca nu eram in UE pe vremea aia, ca cine stie ce i se putea intampla. Mai ales ca batranii nu ma puteau supraveghea.


Trimis de: Cla pe 12 Sep 2006, 11:06 PM

Si uite vezi ca ai supravietuit, cu toate ca ai picat din dud. La fel ca mine.
Restul e doar o farsa ieftina wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Sep 2006, 08:32 AM

Nu vreţi să vorbim de migraţia forţei de muncă http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=7804&st=0&#entry479284? Nu e musai, dar...

Trimis de: andra_v pe 13 Sep 2006, 04:04 PM

QUOTE (dificila @ 9 Sep 2006, 03:08 PM)
Parerea mea ar fi ca pana la europenizare sa incercam sa ne romanizam in spirit propriu pana la nivelul in care valoarea noastra sa ne propulseze la standardele ideale de progres.

Bineinteles, nu putem fi europeni fara sa fim romani. Asa cum francezii sunt europeni pt. ca sunt francezi, germanii sunt europeni pt. ca sunt germani, iar italienii...ati ghicit, tocmai pt. ca sunt italieni. Englezii au intrat in U.E. si nu au incetat sa fie englezi. Numai de noi depinde sa ne pastram mandria nationala, precum grecii, maghiarii, irlandezii, bascii, corsicanii, francezii.

Trimis de: andra_v pe 13 Sep 2006, 04:08 PM

QUOTE (nefertiti @ 13 Sep 2006, 09:32 AM)
Nu vreţi să vorbim de migraţia forţei de muncă http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=7804&st=0&#entry479284? Nu e musai, dar...

Ai dreptate, dar eu nu am facut decat sa pun in evidenta avantajele integrarii in U.E. pt. cei care nu mizeaza pe relatii/pile, pt. romanii educati, civilizati.
Nu le convine patronilor ca le pleaca sclavii? Splendid, sa ofere atunci conditii europene! Iata un beneficiu al integrarii.

Trimis de: freeman pe 16 Sep 2006, 05:10 AM

Asa e, vor fi mai multe oportunintati. Pentru cei ce stiu sa fructifice e ok, pentru restul ... ii gasim carcotind pe aici si peste 5 ani wink.gif

Trimis de: mariusc2 pe 17 Sep 2006, 01:01 AM

QUOTE (andra_v @ 13 Sep 2006, 05:08 PM)
Nu le convine patronilor ca le pleaca sclavii?

Detaliaza. Ce intelegi prin "patroni"?Dar prin "sclavi"?

Trimis de: Achernar pe 17 Sep 2006, 02:18 PM

QUOTE (Quantum @ 16 Sep 2006, 06:10 AM)
Asa e, vor fi mai multe oportunintati. Pentru cei ce stiu sa fructifice e ok, pentru restul ... ii gasim carcotind pe aici si peste 5 ani wink.gif

1. Oho, unii se pricep sa fructifice foarte bine diverse avantaje cum ar fi un tatic sau un unchiulet ciumec, tartor in administratie sau (fost) calugar la manastirea Secu. Altii fructifica foarte frumos avantajul de a cunoaste pe cine trebuie atunci cand trebuie stabiliti beneficiarii micilor avantaje ale integrarii.
Cat despre cei plecati in vest ... acestia ar fi fructificat la fel de bine oportunitatile europene, nord americane sau australiene indiferent daca Romania se integra in UE, in CSI sau in Comunitatea Centrafricana.

2. E foarte probabil ca in maxim 6 luni sa apara pe scena romaneasca primul grup precis delimitat de eurocarcotasi respectabili. E obligatoriu, deoarece euroscepticismul va trebui directionat intr-un fel si asta e cea mai simpla metoda.
Diferenta dintre un eurocarcotas amator si unul respectabil consta in faptul ca respectabilul beneficiaza de un grup mai mult sau mai putin public de sustinatori care au grija sa-i popularizeze ideile si sa-i justifice punctele de vedere.

Spune acum ce ai de spus, man. In curand nu va mai fi atat de simplu sa dai cu barda.

Trimis de: abis pe 17 Sep 2006, 02:40 PM

QUOTE (Achernar @ 17 Sep 2006, 03:18 PM)
Spune acum ce ai de spus, man. In curand nu va mai fi atat de simplu sa dai cu barda.

Adica?

Trimis de: Achernar pe 17 Sep 2006, 05:24 PM

Adica treaba va fi preluata de profesionisti.



Trimis de: freeman pe 20 Sep 2006, 04:23 AM

Nu cred ca o sa-ti puna cineva dop la gura sau capac la tastatura.

Trimis de: Achernar pe 20 Sep 2006, 10:26 AM

Nu, va fi ceva mult mai pervers.

Trimis de: Achernar pe 20 Sep 2006, 01:10 PM

Va place circul de la Budapesta ?

Trimis de: andra_v pe 20 Sep 2006, 03:34 PM

Please, on topic. tongue.gif
Bun, am intrat in Uniunea Europeana. Haideti sa nu ne mai lamentam si sa ne concentram exclusiv pe interesele noastre personale: cum fructificam la maximum posibilitatile de accesare a fondurilor comunitare, de a munci in U.E., de a investi in Occident, de ce nu de a candida la alegerile locale din Franta, Germania, Olanda (in cazul in care suntem rezidenti ai statelor respective)?

Trimis de: Achernar pe 20 Sep 2006, 04:38 PM

Aia era o intrebare on-topic.

Nu se lamenteaza nimeni. Eu cel putin imi dau seama ca aderarea nu va aduce mare lucru in plus, ba poate chiar se va dovedi ca prezinta o multime de dezavantaje. Dar sunt curios ce vor face cei care ori de cate ori au o problema o 'rezolva' spunand 'las' ca intram noi in UE si aia ne vor rezolva toate problemele'. Nu-i invidiez deloc pe naivii astia.

Concentrarea pe interesele personale se practica de la omul ce Cro-Magnon incoace. Nu-i ceva legat de aderarea Romaniei la UE

Cat despre accesarea fondurilor si investitiile in vest, as zice ca astea nu-s de nasul prea multor romani. Iar aia care chiar sunt implicati prctica de mult sporturile respective.
Candidatura ? Da, dom-le ! Ii si vad pe aia votand un roman. Cred ca orice cariera politica poate fi iremediabil compromisa doar afirmand ca ala de candideaza s-a nascut in Romania.

Trimis de: Blakut pe 20 Sep 2006, 09:59 PM

QUOTE
Cred ca orice cariera politica poate fi iremediabil compromisa doar afirmand ca ala de candideaza s-a nascut in Romania.


ASta da gandire de roman. Vezi tu, un 'roman' ar gandi asa, nu un european...

Trimis de: Achernar pe 20 Sep 2006, 10:42 PM

Ei, in scurt timp vom vedea 'live' cum e cu romanii si europenii.
Apropo, europenii nu asteapta sa vina UE sa le rezolve problemele. Si nici nu s-au 'civilizat' in UE. Erau deja civilizati inainte de a adera.

Trimis de: Blakut pe 21 Sep 2006, 07:25 AM

Si asta ramane de vazut...

Trimis de: abis pe 21 Sep 2006, 08:21 AM

QUOTE (Achernar @ 20 Sep 2006, 05:38 PM)
sunt curios ce vor face cei care ori de cate ori au o problema o 'rezolva' spunand 'las' ca intram noi in UE si aia ne vor rezolva toate problemele'. Nu-i invidiez deloc pe naivii astia.

Nici eu! Cei despre care spui vor fi primii care vor ingrosa randul euroscepticilor. Dar pariez ca nu vor fi prea multi.
QUOTE
Ii si vad pe aia votand un roman. Cred ca orice cariera politica poate fi iremediabil compromisa doar afirmand ca ala de candideaza s-a nascut in Romania

http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20060131&cat=1&subcat=100&subart=30728 "Sunt absolut convinsa ca toate partidele politice spaniole vor avea candidati romani pe listele lor dupa ce Romania va intra in UE", a declarat ieri Lucia Figar, reprezentanta Ministerului Imigratiei din Madrid.

Trimis de: Achernar pe 21 Sep 2006, 12:40 PM

1. Hehe ar fi bine sa fie asa. Ce te faci daca vor pastra icoana UE pe perete si vor da vina pentru toate nerealizarile pe guvernarea DA-ista ?

2. Foarte bine, sa candideze. Dar chiar as vrea sa vad si cati vor fi alesi. Si nu in comunitatile cu majoritate romaneasca ci in cele unde bastinasii sunt majoritari.

Trimis de: abis pe 21 Sep 2006, 01:37 PM

1. Le-as da dreptate.

2. O sa vedem atunci.

Trimis de: mariusc2 pe 21 Sep 2006, 01:43 PM

QUOTE (Achernar @ 21 Sep 2006, 01:40 PM)
Dar chiar as vrea sa vad si cati vor fi alesi. Si nu in comunitatile cu majoritate romaneasca ci in cele unde bastinasii sunt majoritari.

Ce pretentii ai frate. Parca la noi daca ar candida un englez ar lua mari voturi!!!

Trimis de: actionmedia pe 21 Sep 2006, 01:47 PM

Io nu inteleg ce am avea noi de castigat daca un roman candideaza si castiga alegerile in alta tara. blink.gif La ce ne-ar folosi noua?

Trimis de: freeman pe 23 Sep 2006, 08:21 AM

ar folosi la frecat menta...

Trimis de: andra_v pe 25 Sep 2006, 05:28 PM

QUOTE (actionmedia @ 21 Sep 2006, 02:47 PM)
Io nu inteleg ce am avea noi de castigat daca un roman candideaza si castiga alegerile in alta tara. blink.gif La ce ne-ar folosi noua?

Pai poate tu candidezi la o functie de primar in Spania. Ma refeream la interesul individual al integrarii. Am dat un exemplu pt. a scoate in evidenta avantajele pt. oamenii corecti, valorosi, nu pt. putori, pilosi.

Trimis de: mutulica pe 26 Sep 2006, 07:57 AM

QUOTE (actionmedia @ 21 Sep 2006, 03:47 PM)
Io nu inteleg ce am avea noi de castigat daca un roman candideaza si castiga alegerile in alta tara. blink.gif La ce ne-ar folosi noua?

nu prea ne iese nimica daca doar candideaza... da' misto ar fi sa si cistige...
macar de bascalie, sa iasa popescu primar la budapesta, sau stanescu deputat in bundestag

ca dupa aia se vor face ai dreaq ... sau ii invata pe aia cum se spaguie ca lumea... e alta belea

Trimis de: Kristin pe 26 Sep 2006, 05:14 PM

Bine am venit in Uniunea Europeana ! thumb_yello.gif

Trimis de: mutulica pe 26 Sep 2006, 05:32 PM

aiurea

Trimis de: nefertiti-old pe 26 Sep 2006, 06:50 PM

Cred ca toate posturile teve din .ro se vor intrece in seara asta in 'discutii' pe tema asta. Nu vreau sa ma gindesc ce iese... La concurenta cu fotbalul lui Jiji. Bun asa.

Trimis de: actionmedia pe 27 Sep 2006, 09:49 AM

QUOTE (andra_v @ 25 Sep 2006, 06:28 PM)
QUOTE (actionmedia @ 21 Sep 2006, 02:47 PM)
Io nu inteleg ce am avea noi de castigat daca un roman candideaza si castiga alegerile in alta tara.  blink.gif  La ce ne-ar folosi noua?

Pai poate tu candidezi la o functie de primar in Spania. Ma refeream la interesul individual al integrarii. Am dat un exemplu pt. a scoate in evidenta avantajele pt. oamenii corecti, valorosi, nu pt. putori, pilosi.

Tot nu inteleg. Daca as vrea sa candidez si as fi suficient de abil ca sa castig alegerile de ce nu as candida in Romania. De ce sa ma duc ca candidez intr-o tara straina? Umbla acolo cainii cu covrigi in coada?

QUOTE (mutulica)
nu prea ne iese nimica daca doar candideaza... da' misto ar fi sa si cistige...


De ce ar fi misto. Eu asta nu inteleg. Simpla mandrie?

Trimis de: March pe 27 Sep 2006, 07:10 PM

Mi-a placut titlul asta

In sfirsit, ne http://cotidianul.ro/index.php?id=7181&art=18115&cHash=2372ce3537 Dupa sapte ani, trei presedinti si patru premieri


"Nepotii" justitiei bolsevice de neschimbat ! devil.gif

CSM irita Comisia
Consiliul Suprem al Magistraturii continua sa fie principala buba a Justitiei romanesti. „Anumiti membri alesi in CSM continua sa se afle intr-un potential conflict de interese si sa prezinte probleme de etica personala, ceea ce afecteaza credibilitatea CSM“, se spune in Raport

Trimis de: mariusc2 pe 27 Sep 2006, 07:15 PM

Am intrat in uniunea europeana. Cum iesim?

Trimis de: nefertiti-old pe 27 Sep 2006, 07:16 PM

Sau: avem o Uniune, cum procedam?? laugh.gif

Trimis de: March pe 27 Sep 2006, 07:23 PM

QUOTE (mariusc2 @ 27 Sep 2006, 09:15 PM)
Am intrat in uniunea europeana. Cum iesim?

Numai cu picioarele inainte ! laugh.gif

Trimis de: ducoro pe 27 Sep 2006, 07:56 PM

ohmy.gif
ne-am unit ?!?
cu cine si de ce ?!?
ca oricum suntem f****i din toate partile !
interior, exterior ! ne mai trebuia si "certificat de casatorie " !!!! devil.gif blink.gif ohmy.gif

Trimis de: SORIN pe 27 Sep 2006, 08:14 PM

Deci merita sa-mi scot cetatenie Romana??

Sorin.

Trimis de: March pe 27 Sep 2006, 08:38 PM

QUOTE (SORIN @ 27 Sep 2006, 10:14 PM)
Deci merita sa-mi scot cetatenie Romana??

Sorin.

Oltenii au prioritate biggrin.gif

Trimis de: SORIN pe 27 Sep 2006, 08:47 PM

rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Sorin.

Trimis de: March pe 2 Oct 2006, 06:34 PM

Hip-hip-Hurrrah ! Britanicii vor ridica viza pentru romani dupa 1 ianuarie 2007 . A spus-o azi ambasadorul UK la Bucuresti .

Trimis de: abis pe 2 Oct 2006, 07:36 PM

Normal. Naiba a mai vazut ca state membre UE sa-si impuna reciproc vize. Nu ne face un favor cu chestia asta si nu vad nici un motiv de sarbatoare... Altii au putut renunta la vize de ani de zile, numai ei nu...

Trimis de: Achernar pe 6 Oct 2006, 03:00 AM

jkanfzssgkhgvjj





Trimis de: abis pe 6 Oct 2006, 08:12 AM

QUOTE (Achernar @ 6 Oct 2006, 04:00 AM)
Intrucat sunt in cunostiinta de cauza pot spune ca operatiunea va avea ca efect imediat deconectarea de la internet a catorva zeci (pote sute) de mii de utilizatori.

Nu si daca vor fi desfiintate cablurile aeriene abia dupa ce vor fi celelalte functionale.

Trimis de: nefertiti-old pe 6 Oct 2006, 08:37 AM

Stai, bre, ia o gură de cafea şi calmează-te.
Treaba cu cablurile aeriene nu e musai una de estetică, ci ţine şi de chestii tehnice. După cum bine ştii, de cîte ori e furtună, o ploaie mai zdravănă sau vreun viscol, se rupe vreunul sau mai ştiu eu ce se întîmplă cu ele, de 'pică netul'. Asta e, de fapt, ideea. În plus, mă îndoiesc că o să vină primarul într-o dimineaţă şi o să zică: buey, de azi ciuciu internet, că schimbăm cablurile preţ de vreo cîteva luni. Să fim serioşi...

Trimis de: freeman pe 6 Oct 2006, 10:43 AM

Achernar, da' stresat esti omule!

Cablurile jamie.gif .

Trimis de: actionmedia pe 6 Oct 2006, 11:09 AM

La partea cu cablurile, cine zice ca sunt inestetice, are mare dreptate. Sunt trase alandala, in crucis, in diagonala, in toate felurile posibile. Numai daca treci prin Piata Victoriei vezi cum de la un stalp pleaca zeci de ramificatii de cablu catre un bloc trase asa, drept prin aer ori ca e la etajul 2, ori ca e la etajul 10, cablul e tras drept de la stalp, la geamul respectivului apartament. Eu zic ca se poate face si se impune sa se faca macar o organizare a acelor cabluri aeriene. Pana una alta si Romtelecom si Electrica utilizeaza cabluri aeriene. Si nu cred ca vor fi desfiintate asa usor. Doar ca trebuie respectate unele norme, sa nu se mai traga asa haotic cablurile ci sa aiba o ordine.

Cu cabluri subterane nu sunt de acord decat daca se va face o retea subterana unitara, care sa includa apa si canal, si toate cablurile subterane. Reteaua trebuie sa permita in permanenta accesul omului in interior, fara sa fie necesar sa sape.
Din cate am inteles o mare parte din Bucuresti nu permite o astfel de retea de canale, datorita solului.

Trimis de: dead-cat pe 6 Oct 2006, 11:17 AM

iar io unu sper ca alde cabluri de telecomunicatii n-o sa fie trase prin canalizare. hh.gif

si-apoi sa-i puna pe toti sa elimine "canalurile de cablu" acoperite cu plastic sa si puie draq o tzava in perete prin care trec cablurile.

Trimis de: mutulica pe 7 Oct 2006, 05:31 PM

ce are cablurili cu uniunea?

Trimis de: freeman pe 7 Oct 2006, 10:50 PM

Uniunea cere sa-i desfiinteze cablurile de net ale lui Achernar (asa a spus), asta ii provoaca stres. E o problema serioasa.

Trimis de: Achernar pe 7 Oct 2006, 10:56 PM

Alea seriose nu prezinta interes, boierule. Priveste care sunt cele cele mai active topicuri : ce-ati mancat, ce-ati baut, de cate ori v-ati scarpinat, ce v-a enervat ... Nu ti se pare normal sa imi exprim parerea referitoare la aderare intr-un limbaj accesibil turm ..., pardon, maselor ?

Trimis de: mutulica pe 8 Oct 2006, 05:23 AM

si totusi... zice uniunea sa desfiintam cablurili? ca de la ei am primit moda asta...


Trimis de: freeman pe 8 Oct 2006, 07:18 AM

mutulica: se pare ca uniunea nu vrea cabluri aeriene (intr-adevar sunt inestetice si pot crea probleme utilizatorului cand e vreme proasta). eu n-am auzit, nu ma intereseaza problema in sine.

achernar: din partea mea e ok sa-ti exprimi parerea cum consideri (pe mine m-a deranjat doar repetarea ta la nesfarsit a sintagmei "o tara de cacat cu oameni de cacat", eu calatorind mult am vazut cum traiesc cu adevarat si alte popoare mai dezvoltate, s-ar putea ca tu sa fi la fel de nemultumit si acolo pentru ca nu traieste nimeni intr-o lume ideala ca in filme).
poate ar fi bine sa activezi in domenul politic sau social, asa poti face/schimba ceva.

Trimis de: mutulica pe 8 Oct 2006, 06:42 PM

normal ar fi sa ascundem cablurile si fara sa ne-o ceara uniunea

Trimis de: Michelle pe 8 Oct 2006, 07:44 PM

da,perfect de acord...sa ascundem cablurile am zis si eu cind am facut cabinetul si mi-am ascuns cablurile de alimentare de la pupinel si compresor printr-un fel de spatiu de aerisire comun baii si debaralei...ba am pus si un ventilator sa iasa domne aburu' de la aparate din debaraua cu pricina...anul asta a trebuit insa sa scot cablurilii la vedere ca p-ala de la compresor il mincasera frate sobolanii care circula prin spatiul ala pe post de aerisitor...si acuma zidesc toate gurile de aerisire sa nu ma trezesc cu lighioanele comunitare ca papa si pupinelu' pina la urma hh.gif rofl.gif

Trimis de: Leonardo pe 9 Oct 2006, 07:05 PM

...pai poate ca e bine sa face si deratizarea cand mutam cablurile in subteran. Faptul ca avem soareci nu e o scuza pentru a refuza evolutia. Avem orase murdare ce facem: ramen cum am stabilit pentru ca orasele se murdaresc datorita oamenilor si salubrizarii insuficiente sau impunem noi reguli de curatenie si eficientizam si salubrizarea? Suntem plini d e astfel de dileme existentiale pe care nu ni le rezolva nimeni. faptul ca UE ne recomanda sa le rezolvam e sutul in fund necesar, altfel ramanem cantonati in starea de fapt si tot ce facem va fi carpeala in conditiile date.
Mutulica zise vorba mare: ar fi trebuit sa facem asta fara sa ne-o ceara nimeni, avantajele sunt evidente. oricum nu e un capat de tara si nici o impunere cu termen de 1 an.

Trimis de: Achernar pe 9 Oct 2006, 09:58 PM

QUOTE (Leonardo @ 9 Oct 2006, 08:05 PM)
... faptul ca UE ne recomanda sa le rezolvam e sutul in fund necesar ...

Adicatelea UE = aia care dau suturi in khur ? Hmmm ... pentru ca sutul sa fie tzapanos e necesar ca ala de-l primeste sa nu se poata feri. Ei, in situatia asta se gaseste majoritatea populatiunii. Tine popoul pe directie si-asteapta. Ailalti, barosanii, deja s-au asezat pe scaune si savureaza spectacolul. Ca doar n-or fi prosti sa penetreze o uniune care sa le dea suturi.

Ete, d-aia nu-nghit eu UE. Nu-s suficient de masochist.

Trimis de: Leonardo pe 10 Oct 2006, 02:37 PM

Achernar: pai atunci sa mai renuntam la a aspira sa ne dezvoltam daca nu putem suporta asta. stam relaxati in mormanul de gunoaie, incojurati de sobolani, inapoiati si saraci. Asta se vede treaba ca putem suporta. Avem o puternica indarjire in a ne opune oricarei forme de progres. Precum s-a mai intamplat in trecut si cum bine a marcat Toparceanu pentru eternitate: 'Pai de ce sa dam cu var?'
Acceptam sa evoluam doar daca ne iau unii de suflet si dupa ce ne vor da tot ce vrem ar trebui sa ne suporte si criticile permanente. Nu ne chinuie nimeni, nu e problema de sado-maso. E problema de accelerat un proces evolutiv. Nu ne-a obligat nimeni la coruptie si hotii in zorii democratiei romanesti. Daca suferim in principal d'asta se intampla.


Sincer esti tare pesimist si suparat. Iti respect starea de spirit, probabil ca ai motive sa fii asa.

Trimis de: Achernar pe 10 Oct 2006, 10:14 PM

Man, vezi ca societatea e in realitate stratificata si compartimentata. Tot ce ai spus acolo se aplica doar unei societati omogene. Din pacate nu exista acel 'noi' pe care il tot pomenesti.

Identifica mai intai diversele categorii si grupuri sociale, verifica cine si cat ar putea castiga/pierde in urma aderarii, cine, in ce masura si in ce conditii ar fi sau nu avantajat de asa zisul progres si de-abia dupa aceea exprima-ti un punct de vedere. A, si nu uita sa iei in calcul faptul ca (daca ar avea cea mai mica banuiala ca aderarea i-ar putea dezavantaja) grangurii aia mari ar putea usor intrerupe marsul Romaniei spre noi culmi de cilibilizatie si progres.

Trimis de: freeman pe 11 Oct 2006, 04:46 PM

Aderarea la UE e mult mai mult decat scopul ce avantajeaza un anumit strat social.

Trimis de: Achernar pe 11 Oct 2006, 05:30 PM

Faci pariu ? Pe cat ?

Trimis de: mutulica pe 12 Oct 2006, 04:58 AM

hai nene terminati cu prostiile
ne bagau astia in uniune oricum ca are nevoie de noi, si de pozitia geografica si de salariile noastre inca mici
in plus, e ca si cum ne-am duce la camatar. nu am fost in stare sa ne facem drumuri, ne imprumuta ei putin pe fata, mai mult pe din dos, si apoi o sa tragem sa dam banii inapoi...

Trimis de: freeman pe 12 Oct 2006, 08:17 AM

achernar: pe 27 de beri.

Trimis de: actionmedia pe 12 Oct 2006, 09:31 AM

Cheia e consumul. Corporatiile au nevoie de piete noi, capabile sa absoarba ceea ce produc ele. Credeti ca daca salariul mediu pe economie la noi ar ajunge la 1200 Euro, ar depune toata lumea 1000 de euro la banca si ar trai tot din 200 de euro cum traieste acum? Toti aia 1200 Euro ar fi cheltuiti, mai devreme sau mai tarziu, in mare parte vor fi cheltuiti mai devreme.

Dar salariile nu pot creste asa pur si simplu. Ar insemna inflatie. Trebuie sa creasca odata cu productivitatea muncii. Aici se vor baga banii europeni. Incet incet sau repede repede companiile necompetitive de la noi vor fi scoase in afara jocului si vor fi inlocuite cu intreprinderi competitive. Intrarea in uniune inseamna de fapt intrarea in competitie directa cu corporatiile din Europa, pe toate planurile si pe toate pietele, chiar si pe piata fortei de munca. Se va pune o presiune constanta pe companiile romanesti sa se modernizeze, sa se eficientizeze, si sa plateasca salarii din ce in ce mai mari.

Trimis de: MIA pe 12 Oct 2006, 10:17 AM

QUOTE (actionmedia @ 12 Oct 2006, 10:31 AM)
Trebuie sa creasca odata cu productivitatea muncii. {...}

sa creasca productivitatea muncii raportata in bani sau in unitati produse ? rolleyes.gif

Trimis de: mutulica pe 12 Oct 2006, 10:24 AM

in valoare absoluta.
daca vorbesti de productie doar asa ca sa producem pe stoc, productivitatea aia e inutila, ba chiar face rau
daca vorbesti de raportarea productivitatiiin bani, e posibil sa vorbim de o anume inflatie care aparent e ok, dar poate avea efecte dezstruoase

o crestere economica sanatoasa va aduce acel value add produselor, care le va face vandabile la un pret mult mai mare decit costul investit in obtinerea lor.
noi nu prea vindem inteligenta din pacate... sau o vindem prost

Trimis de: actionmedia pe 12 Oct 2006, 10:55 AM

Mutulica
Productivitatea muncii este un raport (productia impartita la munca). Nu inseamna in mod obligatoriu productie mai mare, poate insemna si aceeasi productie cu mai putina munca.

MIA

Ambele!
Daca acum la 1 angajat productivitatea este de 1000 de oua si reusim sa crestem la 1200 de oua, inseamna ca avem o crestere a productivitatii muncii. Cu alte cuvinte cu aceeasi munca obtinem o productie mai mare. Astfel. Fie producem mai mult cu aceeasi forta de munca, prin urmare avem un turnover mai mare si in ultima instanta, ne permitem salarii mai mari. Fie producem la fel de mult (pentru ca nu avem piata) dar putem sa reducem cu 20% personalul, implicit costurile si ar ramane mai multi bani pentru a fi rasplatita inclusiv cresterea de productivitate.

In ceea ce priveste valoarea, aici trebuie sa fim atenti. Pentru ca valoarea este data de piata. Preturile cresc sau scad in functie de cerere si oferta. Deci trebuie verificat si acest aspect. In afacerile complexe insa, devine mult mai relevanta productivitatea raportata in bani, pentru ca valoarea unei productii poate fi marita in mai multe feluri. Cresterea calitatii, diversificare, cresterea cererii prin camapanii de promovare etc.! Sunt si afaceri (in special in servicii) in care nu se poate calcula productivitatea muncii decat in bani.

Deci asta depinde de la caz la caz, daca sa fie in bani sau in unitati de produse. Oricum ar fi trebuie avuta in vedere o crestere reala a productivitatii si nu una conjuncturala.

Trimis de: Achernar pe 12 Oct 2006, 11:47 AM

Modificarea medie anuala a productivitatii individuale a muncii in perioada 2003 - 2006 la nivelul celor 8 state est europene ce au aderat in 2004 + Romania si Bulgaria. Indicator calculat pe baza PIB/pps
1. Estonia : + 8,07 %
2. Romania : + 6,57 %
3. Letonia : + 6,21 %
4. Lituania : + 5,81 %
5. Cehia : + 3,53 %
6. Slovacia : + 3,07 %
7. Slovenia : + 2,81 %
8. Polonia : + 2,19 %
9. Bulgaria : + 1,99 %
10. Ungaria : + 1,97 %

Ramane de vazut in ce masura Romania va fi capabila sa mentina acest ritm inalt de crestere dupa aderare.

p.s : in aceeasi perioada veniturile au crescut in medie cu o valoare egala cu rata anuala a inflatiei + 9 %. Rezulta o diferenta de aprox 2,5 % neacoperita de cresterea productivitatii. Admitand o inflatie medie anuala de 5 % + mentinere a ritmului de 6,5 a cresterii productivitatii si a diferentei de 2,5 % rezulta o posibila dublare a veniturilor in vreo 5 ani si ceva.
Altfel spus, venitul mediu lunar ar putea ajunge la 450-460 de euro cam prin ultimul trimestru al anului 2011. Dar asta numai daca economia continua sa creasca in acelasi ritm. Orice sincopa inseamna prelungirea acestui interval.

ps2 : ce-am calculat mai sus reprezinta intervalul necesar dublarii venitului mediu nominal, adica a venitului mediu real + inflatia. Daca e sa calculez numai venitul mediu real, dublarea acestuia nu ar fi posibila mei devreme de 8 ani. Deci cam prin 2014 toamna s-ar putea ca romanul sa dispuna de venituri realmente duble comparativ cu cele de care dispune in prezent.

Trimis de: MIA pe 12 Oct 2006, 02:57 PM

QUOTE (actionmedia @ 12 Oct 2006, 11:55 AM)
MIA

Ambele!
{...}

Cam imposibil. rolleyes.gif

Multe firme straine ( chiar concerne serioase ) produc aici subansamble sau produse cu valoare programatic subevaluata pentru a evita diverse impozite, a smenui printrun lant de firme diversele impuneri care exista intre stateblocuri comerciale si - nu in cele din urma - pentru a putea astfel vinde cit mai ieftin pe piete (supra-)saturate cum sunt cele vestice produse de diverse categorii. Cred ca majoritatea, daca nu cvasi-totalitatea, de-aia au si deschis unitati de productie in Romania. Stii cum e in economiile moderne ... in multe ramuri intermediarii/distribuitorii cistiga binisor mai mult decit producatorii. Asta e explicatia in ceea ce priveste productivitatea muncii relativ scazuta daca ne raportam la citi euro/ora produce in medie in muncitor roman.

Ori in ceea ce priveste productivitatea/produse ... eu unul am serioase rezerve ca productivitatea muncii din Romania e chiar asa scazuta. In multe cazuri se lucreaza pe utilaje mutate direct din strainatate sau perfect comparabile cu acelea si na ... eventual lacomia managerilor duce la un procent mare de rebuturi care sa strice raportul de ansamblu.

In concluzie - cu relativ putine exceptii nu cred ca s-ar rezolva mare lucru pentru angajatul "mediu" ( sau chiar si ala mai rasarit ) din Romania daca-si mareste productivitatea muncii. Asta ofera doar o posibilitate de crestere a remuneratiei cit de cit corespunzator - dar fructificarea ei depinde de mult mai multi factori cum ar fi : reglementarile guvernamentale, existenta unor sindicate bine organizate si capabile sa obtina avantaje pentru membrii lor, existenta unei piete a muncii "cu adevarat concurentiala" ( ori aici e taaarrre greu - chiar si in statele mai "civilizate" ca firmele mari de regula stabilesc un nivel al salarizarii destul de constant asa ... prin carteluri de ramura ) etc, etc. rolleyes.gif

Trimis de: Cla pe 12 Oct 2006, 04:07 PM

Mda... si ce se va intampla?
Deja preturile de consum sunt la nivelul UE.
Salariile deloc.
RO intra in UE. Bine. Dar ce nu-i bine, e ca managerii vor cauta, dupa ce Romaniei o sa-i mearga mai bine... alti prosti.
Dupa Ural... Siberia... Patagonia... nu mai sunt prea multe tari pe unde sa cauti lucru de mana ieftin. O sa ajunga undeva la un "point of no return"
Singura solutie e ca sa se etableze RO cu "made in Romania", lucru de calitate, altcumva vin chinezii si inundeaza tara cu lucru de 2 bani, da' repede si ieftin.
Dar nici asta n-ar fi rau, chinezii stiu sa faca copii si macar s-ar rezolva problema pensiilor.
Pe de alta parte, se va pune întrebarea: "Cu cine tii, cu chinezi sau cu tigani?"
Chinezii prospera, asta le e în sânge, tiganii te trag în jos, le e în sânge. Eh, ce preferi? wink.gif

Trimis de: Leonardo pe 12 Oct 2006, 05:37 PM

cel mai bine pentru noi era cu economia inchisa de pe vremea comunista. Nu venea nimeni sa ne exploateze sau sa munceasca in locul nostru, nu eram in competitie cu nimeni, productia era in cerc si toti se acopereau in final. Cresterea economica era neclara dar stirile prezentau optimist an de an cresteri economice si productii record. Asta facea bine la tonus.
Stiai ca primesti casa de la stat, stiai ca vei avea pensie de la stat, daca te inscriai la masina stiai ca in 7 ani luai Berlina care mai era si usor de intretinut.
Eram cu datoriile la zi, aveam chiar si datornici, eram in realtii bune cu arabii deci sursa de petrol asigurata.
Mancare se gasea greu dar ne aprovizionam cu totii si nu muream de foame.
Veniturile erau nete si nu ne preocupa prea tare cat dam la stat pentru ca nu stiam. Capitalismul era infierat drastic, informatii de dincolo destul de rare, n-avea griji si nici termene de comparatie, nu ne interesau globalizari sau alte fenomene similare. Sa nu mai amintesc ca aveam un presedinte de care ne simteam mandri, ii lua la rashpanghel pe toti ceilalti foe ei americani, francezi sau chiar rusi. eheheee, ce vremuri bune...

iata spre reamintire si cele sapte minuni ale comunismului:

1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
4. Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.

Trimis de: Achernar pe 13 Oct 2006, 02:41 AM

Bon. Si care-i concluzia ?

Trimis de: MIA pe 13 Oct 2006, 09:40 AM

QUOTE (Leonardo @ 12 Oct 2006, 06:37 PM)
cel mai bine pentru noi era cu economia inchisa de pe vremea comunista. {...}

O apreciere - fireste - complet eronata, bazata pe o cunoastere superficiala a realitatilor si atunci si acuma. tongue.gif

Economia Romaniei eventual parea inchisa - dar in mare masura ( mai ales dupa ce Ceasca a platit niscai compensatii pentru nationalizarile companiilor vestice si s-a dat huta-huta cu regina in caleasca si cu Nixon pe la Casa Alba ) economia Romaniei nu era citusi de putin inchisa ( eventual oferta la multe produse de larg consum era limitata administrativ si de-aici venea perceptia cu pricina ).
In rest insa si pe vremea lui nea Nae era - poate in masura ceva mai mica - integrati tot in "plutonul al doilea" in ceea ce priveste distributia productiei industriale globale ( in sensul ca fabricam produse cu valoare adaugata medie, care necesitau un mare consum energetic, mina da lucru ceva mai multa etc. ).
Iar faptul ca fata de unii mai naspeti ca noi eram in pozitie avantajoasa - asta este, bineinteles unde a fost cazul si influentele politice au fost minime, un mare merit a celor care-au gindit si aplicat politicile economice cu pricina. wink.gif

Ne-am fi asteptat ca dupa Revolutie sau macar dupa aderarea la UE lucrurile sa se schimbe - adica sa intram si noi ( sau macar un numar semnificativ de companii romanesti ) in "plutonul fruntas". S-a intimplat taman pe dos - in multe privinte am intrat in "plutonul al treilea" ( adica exportatori de materii prime sau materiale semiprelucrate ieftine sau produse cu valoare adaugata ( foarte ) mica ce inglobeaza multa manopera prost platita, etc ). Cu greu cred ca putem spera - intr-un orizont de 5-10 ani sa reintram in "plutonul al doilea" ... la 20 si de ani dupa Revolutie - sinistru, nu ? devil.gif
Se poate ... societate europeana, mentalitati europene find in "gasca de la coada" ? Indoi-m-as ... hh.gif

Morala ? Realitatile economice e dure nene, dure de tot nu asa - si nu prea tine ele cont de chestiile politice frumos ambalate si sperantele unora ... sorry.gif

QUOTE

iata spre reamintire si cele sapte minuni ale comunismului:{...}


Da, da - bau-bau-ul comunist e oricind bun sa sperie fraierii daca nu prea mai sunt alte argumente ... laugh.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Oct 2006, 09:49 AM

MIA, iar ai nostalgii albastre? Care pluton al doilea? Ce avem noi aşa bun de exportat în clipa asta, ca să cadă ăia pe spate?

Trimis de: Cla pe 13 Oct 2006, 10:16 AM

Telemea si caş smile.gif

Trimis de: Achernar pe 13 Oct 2006, 10:20 AM

Caini comunitari, de exemplu. Cica-s marfa de lux in Munchen.
rofl.gif

Trimis de: MIA pe 13 Oct 2006, 10:55 AM

QUOTE (nefertiti @ 13 Oct 2006, 10:49 AM)
MIA, iar ai nostalgii albastre? Care pluton al doilea? Ce avem noi aşa bun de exportat în clipa asta, ca să cadă ăia pe spate?

"Noi" ? Care noi - sa lamurim treaba ... rolleyes.gif

Acum nu prea mai avem mare lucru - ca na, ne-am busit singuri sau cu ajutor "prietenesc" din afara foarte multe. hh.gif

E drept ca au mai ramas santierele navale ( pe care suntem parca pe locul 4-5 in Europa - mult dupa liderul Suedia ) , niscai fabrici de celuloza, aluminiu si alte de-alea. Insa in principal aveam in vedere spre ce se orienteaza "noul val" de investitii straine : subansamble pentru industria auto, piese de schimb pentru masini-unelte etc. rolleyes.gif

Trimis de: Felina pe 13 Oct 2006, 11:39 AM

Nu uitati de fabrica de rulmenti! biggrin.gif

Trimis de: freeman pe 13 Oct 2006, 01:37 PM

Achernar: ai calculat foarte precis timpul necesar dublarii salariului, felicitari. (mie mi-a iesit intre 3 si 5 ani, functie de parcurs).


Trimis de: Achernar pe 14 Oct 2006, 02:45 AM

O estimare pentru inflatie in variantele a) : 3 ani si b) : 4 ani ?

Trimis de: MIA pe 14 Oct 2006, 05:52 AM

QUOTE (Achernar @ 14 Oct 2006, 03:45 AM)
O estimare pentru inflatie in variantele a) : 3 ani si b) : 4 ani ?

La leu sau la euroi ? wink.gif

Trimis de: freeman pe 14 Oct 2006, 08:03 AM

a) 2,75
b) 3,5

Trimis de: Achernar pe 14 Oct 2006, 09:48 AM

Faci misto si nu-i frumos.

Euroiul e presupus constant. Altfel nici nu merita efortul.

Medie anuala
a) 14 - 15 %
b) 8 - 9 %



Trimis de: freeman pe 14 Oct 2006, 10:08 PM

la inflatie ?! peste 3 si 4 ani ?

Trimis de: Achernar pe 15 Oct 2006, 08:18 AM

Mda, cam asa iese socoteala daca bubuie veniturile. De-aia si ziceam de minim 5 ani.

Trimis de: cactus pe 15 Oct 2006, 12:56 PM

QUOTE (Leonardo @ 10 Oct 2006, 03:37 PM)
Achernar: pai atunci sa mai renuntam la a aspira sa ne dezvoltam daca nu putem suporta asta. stam relaxati in mormanul de gunoaie, incojurati de sobolani, inapoiati si saraci. Asta se vede treaba ca putem suporta. Avem o puternica indarjire in a ne opune oricarei forme de progres. Precum s-a mai intamplat in trecut si cum bine a marcat Toparceanu pentru eternitate: 'Pai de ce sa dam cu var?'
Acceptam sa evoluam doar daca ne iau unii de suflet si dupa ce ne vor da tot ce vrem ar trebui sa ne suporte si criticile permanente. Nu ne chinuie nimeni, nu e problema de sado-maso. E problema de accelerat un proces evolutiv. Nu ne-a obligat nimeni la coruptie si hotii in zorii democratiei romanesti. Daca suferim in principal d'asta se intampla.


Sincer esti tare pesimist si suparat. Iti respect starea de spirit, probabil ca ai motive sa fii asa.

Si gura profetului a grait adevarul. Sorry - cred ca Archenar are mare dreptate. Oare societatea civila asa cum este ea acuma in Romania e destul de constienta de aderare - ma refer la aia multzi si care nu au practic (nu teoretic) nici un suport material ca sa o accepte (chiar daca ar vrea) ? Buuun - si chestia cu stratificarea asta a societatzii romaneshti poate sa dea de gandit; dupa parerea mea, prea NU e naturala. Polarizarea s-a facut de sus in jos. Si tot aia peste douazecisicevademilioane de oameni amaratzi care-si cauta sub o forma sau alta modalitatea de subzistentza vor suferi si incontinuare si aia catevamiide irinei si altzi tipi bine o vor duce traznet de bine. Tot feudalisn se kiama ca e. Deosebirea fatza de Rusia ? Eventual suprafatza si nr de locuitori. Sorry - nu am mai citit ce s-a postat mai jos dar ce a scris Archenar mi s-a parut interesant. Oricum, e o parere personala...Dar si fara aderare nu se poate. Daca ar exista un fel de DDT care sa rada de pe fatza tzarii totzi politicienii ashtia si clientela lor (dar TOTZI - fara nici o deosebire) si sa faca loc unora tineri cu adevarat detzinatori de viziuni constructive, ar fi bine...Nu stiu de ce dar parca as vrea sa avem un prezident de max. 35 de ani...(NU cei de genul Victor Ponta plus gashka deja inregimentata in doctrine si jocuri de interese).. Asta cred eu. Putetzi sa ma combatetzi. Treaba voastra

Trimis de: mutulica pe 16 Oct 2006, 04:55 AM

QUOTE (actionmedia @ 12 Oct 2006, 12:55 PM)
Mutulica
Productivitatea muncii este un raport (productia impartita la munca). Nu inseamna in mod obligatoriu productie mai mare, poate insemna si aceeasi productie cu mai putina munca.

daca sunt de acord ca productivitatea e un raport intre munca depusa si unitatea de timp, sper ca iti este clar ca cei din uniune ne doresc tocmai in ideea de a produce cel putin egal cu ei ca si productivitate dar la salariile de romania

ca asta e defapt unul din motivele pentru care ne integram in uniune si nu in absolut. ei ne vor da business care devine prea scumpt pentru ei, si prefera sa il dea in estul europi in loc sa il mute in china, iar noi primim brusc locuri de muca, mai prost platite decit in occident, dar le primim la noi acasa, fara sa mai trebuiasca sa umblam dupa ele aiurea

iar daca ne duce capul, invatam sa facem ceea ce stiu si vesticii sa faca, poate investim putin in scoala, si poate reusim sa facem produse mai bune si mai de soi decit ei, astfel incat sa devenim noi cei mari si tari.
de ultima afirmatie ma indoiesc si eu, asa ca nu ma luati la tinta

Trimis de: Leonardo pe 18 Oct 2006, 07:16 PM

QUOTE (MIA @ 13 Oct 2006, 10:40 AM)
QUOTE (Leonardo @ 12 Oct 2006, 06:37 PM)
cel mai bine pentru noi era cu economia inchisa de pe vremea comunista. {...}

O apreciere - fireste - complet eronata, bazata pe o cunoastere superficiala a realitatilor si atunci si acuma. tongue.gif

Economia Romaniei eventual parea inchisa - dar in mare masura ( mai ales dupa ce Ceasca a platit niscai compensatii pentru nationalizarile companiilor vestice si s-a dat huta-huta cu regina in caleasca si cu Nixon pe la Casa Alba ) economia Romaniei nu era citusi de putin inchisa ( eventual oferta la multe produse de larg consum era limitata administrativ si de-aici venea perceptia cu pricina ).
In rest insa si pe vremea lui nea Nae era - poate in masura ceva mai mica - integrati tot in "plutonul al doilea" in ceea ce priveste distributia productiei industriale globale ( in sensul ca fabricam produse cu valoare adaugata medie, care necesitau un mare consum energetic, mina da lucru ceva mai multa etc. ).
Iar faptul ca fata de unii mai naspeti ca noi eram in pozitie avantajoasa - asta este, bineinteles unde a fost cazul si influentele politice au fost minime, un mare merit a celor care-au gindit si aplicat politicile economice cu pricina. wink.gif

Ne-am fi asteptat ca dupa Revolutie sau macar dupa aderarea la UE lucrurile sa se schimbe - adica sa intram si noi ( sau macar un numar semnificativ de companii romanesti ) in "plutonul fruntas". S-a intimplat taman pe dos - in multe privinte am intrat in "plutonul al treilea" ( adica exportatori de materii prime sau materiale semiprelucrate ieftine sau produse cu valoare adaugata ( foarte ) mica ce inglobeaza multa manopera prost platita, etc ). Cu greu cred ca putem spera - intr-un orizont de 5-10 ani sa reintram in "plutonul al doilea" ... la 20 si de ani dupa Revolutie - sinistru, nu ? devil.gif
Se poate ... societate europeana, mentalitati europene find in "gasca de la coada" ? Indoi-m-as ... hh.gif

Morala ? Realitatile economice e dure nene, dure de tot nu asa - si nu prea tine ele cont de chestiile politice frumos ambalate si sperantele unora ... sorry.gif

QUOTE

iata spre reamintire si cele sapte minuni ale comunismului:{...}


Da, da - bau-bau-ul comunist e oricind bun sa sperie fraierii daca nu prea mai sunt alte argumente ... laugh.gif

Mia e in mare parte gresit ceea ce spui. Afirmatiile tale sunt valabile pentru economia romaneasca de pana in '82.
Pe urma gata, importurile s-au limitat aproape exclusiv la resurse, industria noastra era din '90 depasita moral cu cateva mici exceptii. Se lucra in principal in circuit inchis iar exporturile noastre erau dominate de semifabricate si nu de produse finite. Se creasera stocuri inutile datorita obligatiilor de a comanda chiar fara sa ai nevoie.
Poate doar armele date prin tarile bananiere si arabe se puteau considera produse finite, confectii ieftine si ceva Dacii rulate prin CAER (oricum erau depasite cu mult de alde skoda, lada, trabant si altele asemenea). Nu mai spun ca unele erau date chiar la pret de dumping din nevoia de a obtine valuta necesara pentru alte schimburi.
Asta a fost si principala hiba a industriei romanesti de dupa '90: depasita moral si incapabila sa devina concurentiala. Nici vopseluri nu se mai importau, am mai pomenit de aspectul hepatic al transportului in comun.

E o aiureala sa consideri economia romaneasca din anii '90 una deschisa si sanatoasa. Si ceea ce spun nu e din auzite ci vazut si trait. Intrarea economiei romanesti in plutonul al treilea s-a produs de mult, nu e datorita UE. Nu-mi fac iluzii de rauri de lapte si miere, ma bucur de aderare pentru ca asta va garanta stabilitatea si securitatea, pentru ca va fi cineva care sa ne impinga de la spate sa ne modernizam. Daca ar fi fost sa ramanem pe dinafara perspectivele erau sumbre, am fi ramas inapoiati inca vreo mie de ani. Asa pas cu pas iesim si noi din Evul mediu.

Comunismul romanesc din pacate chiar trebuie sa fie un bau-bau. Nu stiu cati ani aveai atunci si cat ti-au ramas in minte aspectele major negative ale vietii noastre. regimul Ceausescu era un paria si in lagarul comunist.
Comunismul e in sine un mare argument dar sunt si multe alte argumente in favoarea integrarii europene.

Trimis de: Cla pe 18 Oct 2006, 08:34 PM

QUOTE (mutulica @ 12 Oct 2006, 04:58 AM)
hai nene terminati cu prostiile
ne bagau astia in uniune oricum ca are nevoie de noi, si de pozitia geografica si de salariile noastre inca mici
in plus, e ca si cum ne-am duce la camatar. nu am fost in stare sa ne facem drumuri, ne imprumuta ei putin pe fata, mai mult pe din dos, si apoi o sa tragem sa dam banii inapoi...

Da, corect. Va dau niste bani pe care o sa vi le scoata din cur cu dobânda spoton.gif

Trimis de: mutulica pe 19 Oct 2006, 05:39 AM

Cla - s-ar putea ca in asteptarea dobanzii asteia pe care sa ne-o scoata de undeva sa-ti puna tie niste taxe, ca sa ne iasa soselel ca lumea. si in plus sa te lase si fara job, ca deja s-au mutat cam multe firme nemtesti incoace

Leonardo - ceea ce spui despre industria romaneasca de dinainte de revolutie e perfect adevarat, dar sa stii ca daca te uiti acum la firmele aflate in belea.. vei descoperi o groaza de similaritati. ceasusescu & co au taiat costurile, au imbunatati cash flow-ul, au vandut stocurile subapreciat, si totul ca sa aibe intrari lichide; nu e nici o diferenta intre modul in care au lucrat ei si toti ii blestemam, si modul in care a lucrat carlos ghosn la nissan si lumea economica il considera un geniu botezandu-l cu admiratie "cost killer"
diferenta e data de dimensiune, ca unii faceau asta cu o tara, celalalt cu o firma, si de faptul ca cei ddin romania nu prea puteau alege altceva, cei de la nissan puteau alege sa ramina fara job...

Trimis de: Leonardo pe 19 Oct 2006, 10:29 AM

Mutulica: eu cred ca exemplul pe care-l dai este oarecum departe de economia romaneasca a anilor '90 desi sunt similitudini. La noi nu se urmarea rentabilizarea unei afaceri anume, a unei companii anume. Totul era sa iesim pe plus per total economie pana la final si sa dam de lucru la toti in conditiile in care importurile pentru investitii trebuiau sa tinda la 0. La noi contrar exemplului tau se lucra pe stoc; aveai n-aveai nevoie trebuia sa comanzi astfel incat toti sa aiba o ratiune de a exista.
Datorita ruperii de tehnica vest (unele erau si sub embargou ce-i drept dar multe erau accesibile si in blocul comunist) se improviza foarte mult si asa s-a umplut tara de inovatori si inventatori, asa s-a creat cultul ca noi romanii suntem mai cu motz decat ceilalti. de fapt mare parte din astea erau reinventarea rotii sau marirea numarului de spitze la una existenta smile.gif
Era plina tara de maistri si muncitori cu zeci de brevete la activ, vedeai zilnic pe la teve cate unul.
Devenisem o economie auto-sustenabila cu orice pret. Produceam ce ne trebuia ca sa mergem oarecum mai departe dar produsele noastre erau niste aratari ciudate comparativ cu cele sa zicem similare din afara, un fel de Frankenstein economic. Totul cu economii la sange la materii prime si accesorii ce se considerau de lux. De aceea economia noastra era una de subzistenta in principal, nu putea concura pe pietele mondiale cu companiile din primele doua linii. Eram buni pentru lumea a 3a unde se gandea la fel ca al noi.
Niste exemple: am preluat celebra Dacie pe cont propriu si in 20 de ani nu i-am adaugat nimic esential, berlina era la fel in '90 precum era in '70. Sigur ca scopul era atins: aveau romanii masini, erau usor de intretinut fiind rudimentar realizate. Pe cand altii ajunsesera la designuri avansate, aveau climatizare, accesorii frumos finisate etc. Dacia noastra era la fel de 20 de ani. Untul de pe piata era intr-un ambalaj absolut mizer, grasimea iesea prin el, textul imprimat pe el era cu strictul necesar fara excese de policromie sau desin ca sa faci produsul atractiv. Nu era nevoie de asta, piata nu era concurentiala, firmele nu erau interesate in promotion pentru ca era sigur ca se acopera productia la final de an.

Ghosn la Nissan a facut o interventie capitalista de rentabilizare: a eliminat stocurile mari ce inseamna paguba (bani blocati, costuri suplimentare cu depozitarea, adminsitratia stocurilor mai complexa etc.). E ceea ce au inceput sa faca si magazinele de pe la noi, ceea ce se intampla in comertul normal de multi ani. Te costa mai mult sa tii un produs nevandabil forever decat sa-l dai fara profit atunci cand vezi ca nu se mai cere. Per total ciclu de vanzare la un model in mod normal tu ai castigat deja daca ai vandut 85% in profit si te eliberezi de stocul de 15% care nu se va mai vinde decat foarte lent sau niciodata. Asa cum spui imbunatatesti cash-flow-ul si elimini costurile degeaba. Faci mai mult loc totodata pentru noile modele care vor atrage mai mult si promit sa aduca mai mult profit decat cele vechi. La noi tocmai asta nu se intampla, de multe ori erau comenzi in cerc intre fabrici ce se acopereau una pe alta. Nu interesa cash-flow-ul pentru ca piata era asigurata. De multe ori spre final de an fabricile care nu-si acopereau vanzarile primeau comenzi obligatorii de la alte fabrici care stateau mai bine financiar desi astia nu aveau nevoie de aceasta achizitie. Si asa creau stocuri inutile. Economia romaneasca nu era deloc concurentiala, ar fi sucombat imediat daca se deschidea, ceea ce de altfel s-a cam intamplat dupa '90.

Trimis de: Achernar pe 20 Oct 2006, 10:54 PM

QUOTE (Leonardo @ 19 Oct 2006, 11:29 AM)
Era plina tara de maistri si muncitori cu zeci de brevete la activ, vedeai zilnic pe la teve cate unul.

Acu' plina de cetateni ce fac pe dracu-n patru sa plece-n vest la munca. E un progres, ce sa zic !


Trimis de: bishop pe 21 Oct 2006, 02:24 AM

@Leonardo

QUOTE
aveai n-aveai nevoie trebuia sa comanzi astfel incat toti sa aiba o ratiune de a exista.

Si acum ai nevoie de toate? Sau sunt create false nevoi sa te indemne sa achizitionezi? Ex. cel mai la indemana: super(hiper)marketurile: te duci cu ideile tale si te intorci cu ideile lor (vezi, auzi, te intoxica reclama pana cumperi desi nu aveai in plan initial). Cumperi in plus tot felul de inutilitati - lucruri de nimic. Caci, in esenta, omul are aceleasi nevoi ca in trecut.

QUOTE
Untul de pe piata era intr-un ambalaj absolut mizer, grasimea iesea prin el, textul imprimat pe el era cu strictul necesar fara excese de policromie sau desin ca sa faci produsul atractiv.

Asta conteaza in ziua de azi: poleiala stralucitoare - policromie si design. Ce este inauntru, acceptam senini, daca poleiala e frumoasa (gardul si leopardul). Prin USA - zona Los Angeles sa zicem - ca sa gasesti un farmer adevarat (d-ala cu pamant sub unghii si maini crapate de munca) mergi cacalau in afara orasului ptr. a cumpara de la el legume d-alea cu pamant pe ele (desi ramane intrebarea de unde si-a procurat semintele) si oua naturale (ca altfel n-am cum sa le zic). Si farmerii astia sunt o specie pe cale de disparitie.

QUOTE
Nu era nevoie de asta, piata nu era concurentiala, firmele nu erau interesate in promotion pentru ca era sigur ca se acopera productia la final de an.

Decat asa o concurenta - cu preponderenta pe ambalaj - mai bine lipsa. Eu zic ca mersul lumii ne intoarce de unde am plecat, invatand din greseli. Viitorul sper ca va fi eliminarea fireasca - a bullshitului advertorial in detrimentul esentei - si lumea se va reintoarce la a trai mai simplu (cu mai putine false nevoi, create si intretinute), chiar daca asta va insemna stoparea unei anumite dezvoltari nesanatoase - si evident scaderea profitului anumitor agenti economici. devil.gif
Daca nu va fi asa, alternativa e sa facem odata "bum!" si gata.

Trimis de: freeman pe 21 Oct 2006, 04:41 AM

A reduce costurile de productie e ok, nu trebuie redusa calitatea, dar produsele Renault nu sunt cel mai bun exemplu, calitatea/fiabilitatea nu e punctul lor forte, e bine sa nu faceti accidente tari spre foarte tari cu aceste produse.

Cand gaseai unt (era rar...) era in acel ambalaj soios (igiena nu era punctul lui forte), asa e. In momentul in care taiai o bucata din el, iesea apa...daca ar fi acum in raft nu ar fi cumparat decat de cei mai saraci 2-3% din populatie, cel mult.

Daca cumperi din magazin ce NU vrei, mergi la psiholog sa te opreasca din febra cumparaturilor... rofl.gif
Romania a devenit o societate de consum, cum sunt toate societatile capitaliste din ziua de azi. Dar se poate trai si in stil naturist, sau arhaic (fara net, tel, tv, dvd, etc); asta insa presupune o anumita auto-izolare (cum sunt ciobanii, fermierii, pescarii, etc).

Trimis de: MIA pe 21 Oct 2006, 02:25 PM

QUOTE (Quantum @ 21 Oct 2006, 05:41 AM)
Romania a devenit o societate de consum, cum sunt toate societatile capitaliste din ziua de azi. {...}

Mă cam îndoiesc de asta - cred că suntem oarecum încă la stadiul de societate ... de "abţinere" ( voluntară de data asta ). sorry.gif

Trimis de: bishop pe 21 Oct 2006, 03:33 PM

@Quantum

QUOTE
Cand gaseai unt (era rar...) era in acel ambalaj soios (igiena nu era punctul lui forte), asa e. In momentul in care taiai o bucata din el, iesea apa...daca ar fi acum in raft nu ar fi cumparat decat de cei mai saraci 2-3% din populatie, cel mult.

Si untura de peste, ceaiul de pelin sau siropul de tuse sunt nasoale (aspect,gust, miros) dar sanatoase - fac bine. Dam banii pe ambalaj, forma si eventual gust, dar esenta - ce contin, din ce sunt facute - o stim prea putin. Si in goana dupa marirea profitului (lacomia specifica naturii umane, lacomie ce astazi este ridicata la rang de virtute si de exemplu de conduita benefica - model de reusita) nimeni nu se da in laturi de la a eluda anumite conditii de baza ptr. sanatatea alimentatiei (OMGurile de exemplu).

QUOTE
Daca cumperi din magazin ce NU vrei, mergi la psiholog sa te opreasca din febra cumparaturilor... rofl.gif

La psiholog cu toata lumea! Mai dau si astuia o gramada bani dupa ce m-a falimentat hipermarketul, creindu-mi dependenta prin tonele de reclame. Si apoi angajez si un avocat sa dea in judecata magazinul. Fac si un credit la banca sa-l platesc pe musiu avocatelul. Si in final sunt si nebun si falit.
Te faci ca nu intelegi. Ajungi sa crezi ca vrei si ca ai nevoie - asta e mecanismul.

Trimis de: freeman pe 22 Oct 2006, 07:56 AM

Daca esti asa influentat de bombardamentul reclamelor, iar asta iti cauzeaza cheltuieli in exces de produse de care constati apoi ca nu ai nevoie ...- nu te mai uita la reclame, nu mai asculta in momentul respectiv, iar cand intri in supermarket, cumpara numai ce ai pe lista si pleaca, esti baiat mare, nu? Planificati bugetul si respecta asta.

Trimis de: Cla pe 22 Oct 2006, 08:09 AM

Multi oameni au avut nevoie de un impuls de afara ca sa-si dea seama de ce au nevoie cu adevarat.
Fie prin catastrofe, fie prin boli, care te schimba.
Gânditi-va la asta.
Niciun iacht fain, niciun job barosan, niciun SUV, Armani sau Prada nu-ti pot înlocui locul linistit, sub un pom, lânga un izvor curat si limpede... wub.gif
Chiar daca-ti pica un mar în cap biggrin.gif

Trimis de: abis pe 23 Oct 2006, 07:19 AM

QUOTE (bishop @ 21 Oct 2006, 04:33 PM)
Dam banii pe ambalaj, forma si eventual gust, dar esenta - ce contin, din ce sunt facute - o stim prea putin.

Intoarce produsul si citeste pe verso lista ingredientelor.

Trimis de: Blakut pe 23 Oct 2006, 08:04 PM

QUOTE
Ajungi sa crezi ca vrei si ca ai nevoie - asta e mecanismul.


Asta tine de fiecare in parte... si de mecanismele advertisingului...

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 11:25 AM

Ne-a aratat Europa o buca pe webcam si ne-am imprastiat samanta pe tot covorul. Ar fi o vaca cu lapte dar tre` sa stii s-o tragi de tzatza. Altfel ajungi la capsuni.

Trimis de: Leonardo pe 25 Oct 2006, 02:58 PM

QUOTE (plictisitoru @ 25 Oct 2006, 12:25 PM)
Ne-a aratat Europa o buca pe webcam si ne-am imprastiat samanta pe tot covorul. Ar fi o vaca cu lapte dar tre` sa stii s-o tragi de tzatza. Altfel ajungi la capsuni.

...si cum nici nu stim si nici nu ne dorim sa o tragem de tzatze ne multumim cu vazutul si cu criticatul bucii...la capsuni am ajuns oricum, scopul a fost atins.
'r-ar ai dreaq de capitalisti vin sa ne fure tarisoara cea buna si frumoasa ca fara ea ar muri de foame...si ne si prostesc cu ambalaje colorate si produse cu mult mai proaste decat alea produse in Romania...mi s-a facut brusc dor de creveti vietnamezi la cutie udati din belsug cu sampanie romaneasca, produsele ce dominau peisajul 'alimentaristic' autohton in vremurile bune... biggrin.gif

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 03:56 PM

QUOTE
...si cum nici nu stim si nici nu ne dorim sa o tragem de tzatze ne multumim cu vazutul si cu criticatul bucii...la capsuni am ajuns oricum, scopul a fost atins.


laugh.gif
Atat mai pot sa spun... Absolut Adevarat !!!
rofl.gif

Trimis de: Cla pe 25 Oct 2006, 04:08 PM

QUOTE (abis @ 23 Oct 2006, 07:19 AM)
QUOTE (bishop @ 21 Oct 2006, 04:33 PM)
Dam banii pe ambalaj, forma si eventual gust, dar esenta - ce contin, din ce sunt facute - o stim prea putin.

Intoarce produsul si citeste pe verso lista ingredientelor.

Ca o sa mai ai ce citi, daca rosia nu mai e ca rosia de-acasa... sad.gif

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 04:19 PM

Leonardo,

Inlocuieste iluzia cu realitatea, imaginea cu carnea si ti se vor goli brusc buzunarele. Vezi tu preturi de la 1 Ianuarie... hh.gif
Nu se lasa mulsa usor. devil.gif Grecii si portughezii, ca tot se face mereu referire la ei, au munte si soare. Noi ce oferim ? Nimic. Crezi ca se marita de placere ? Nooo, are nevoie si de gunoieri. Ungurii o duc mai bine dupa integrare ?

Trimis de: Leonardo pe 25 Oct 2006, 04:59 PM

Plictisitoru: ai fost la unguri? daca nu merita sa mergi si sa vezi. Eu am fost. E greu de spus daca o duc ceva mai rau sau mai bine decat inainte de integrare, e cert insa faptul ca la ei se vad realizari de la un an la altul. Si in orice caz stiu sa foloseasca fondurile europene. La noi e un mare semn de intrebare. Si intr-adevar va fi nasol daca vom continua in acelasi mod si dupa integrare si in loc sa folosim la maxim avantajele ce ni se ofera. Nu ca ne va scade nivelul de trai, ne vom tara ca si pana acum si vom creste in ritmul nostru de melc. Dar nu vom reusi sa acceleram ritmul de dezvoltare si vom ramane cu adevarat codasii Europei. Inclusiv bulgarii incep sa se miste mai bine decat noi si nu sunt mai pricopsiti. Deocamdata.
In loc sa ne lamentam de eventualele dezavantaje mai bine ne-am sufleca manecile sa putem profita de avantaje si sa atenuam socurile acolo unde pot apare. Sunt vreo 30 de miliarde de euro ce ne stau la dispozitie in caz ca dorim sa facem ceva util pentru noi. Ca e in interesul nostru si nimeni nu va sta sa astepte sa ne hotaram si noi sa ne dezvoltam.

Buzunarele in Romania se golesc nepermis de mult de pe acum. Preturile de consum nu sunt cu mult diferite de cele 'vest'. Oferta in schimb e mai saraca. Si pentru saracii din vest se mai gaseste un Aldi, un Lidle de unde poti sa cumperi la preturi bune chiar si pentru Romania. La noi avem deocamdata economate, putine si cu o imagine ce inca iti aduce aminte de alimentarele din anii '90.

Si apropo de rosia de acasa: din pacate pe la noi in afara de vreo 2-3 luni pe an nu prea gasesti rosii 'de acasa'. Sunt cam tot de import si au aproximativ acealasi gust fad precum si in alte tari europene. Si pretul nu difera. Si la urma urmei in afara de rosii si alte caeva produse (putine) restul sunt la fel si chiar din aceleasi surse precum in UE. Gustul rosiei mi se pare un pret ce merita platit pentru a putea spera si lupta cu sanse pentru a ne dezvolta mai rapid. Sa nu mai spun ca daca rosia noastra e asa de buna exista deja un potential de afacere inclusiv pe piata vest pentru acest produs. ramane de vazut cat de competitiv e in realitate.

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 05:20 PM

QUOTE
Plictisitoru: ai fost la unguri? daca nu merita sa mergi si sa vezi.


Si sa tac probabil. biggrin.gif

QUOTE
Eu am fost. E greu de spus daca o duc ceva mai rau sau mai bine decat inainte de integrare, e cert insa faptul ca la ei se vad realizari de la un an la altul.


Daca tot ai fost enumera cateva dintre realizari si piedicile care nu le-au facut posibile inainte de integrare.

QUOTE
avantajele ce ni se ofera


Ce avantaje ?

QUOTE
Sunt vreo 30 de miliarde de euro ce ne stau la dispozitie


Juma` intra in buzunarul celor care le gestioneaza si juma` se duc la firme care exectua lucrari cu termen de garantie deja expirat sa mai prinda un contract si luna viitoare. Leonardo, suntem in Romania...biggrin.gif

QUOTE
Buzunarele in Romania se golesc nepermis de mult de pe acum. Preturile de consum nu sunt cu mult diferite de cele 'vest'.


Adevarat, cu precizarea importanta ca se vor goli si mai mult. Cei cu venituri foarte mici si cei fara venituri vor fi loviti crunt. Stai sa vezi cand se va scumpi energia si va fi eliminata subventia cati nemancati vor tremura...sad.gif




Trimis de: Leonardo pe 25 Oct 2006, 05:54 PM

Plictisitoru: sa-nteleg ca ne invartim cu discutia in acelasi cerc blestemat: de unii singuri am dovedit destul de clar ca evoluam la ralanti, nu cred ca are rost sa mai argumentez ca...suntem din Romania si vedem ce e prin jur si cum stau treburile. In UE iarasi e rau ca totul e sortit pieirii de la inceput, inclusiv eventualele fonduri structurale sunt deja antamate de smecheri. Pai in atari conditii singurul lucru care ne mai ramane de facut este funia si o bucatica de sapun.
Sincer nu pot sa cred ca putem fi atat de pesimisti. Cum sa te resemnezi inainte de a incerca atunci cand e vorba de soarta ta? Intrarea in UE e deja un fapt real, ar fi normal ca acum sa ne punem la valorificat vantajele pe care le putem avea. Noi in schimb le aruncam la cos din prima si incepem sa ne lamentam ca va fi mai rau...misto.

Nu am vrut sa te pun la punct cu exemplul unguresc, imi pare rau daca a sunat astfel. Spuneam doar ca la ei se vede ceva, se intampla ceva, de ex. se reabiliteaza blocuri cu finantare de la buget (la noi nu functioneaza treaba desi avem un program similar), economia merge, bancile au personal destupat si cauta investitii in afaceri cu insistenta pe care le si realizeaza. Avantajele integrarii: ei utilizeaza fondurile structurale si de coeziune, inclusiv in programele de reabilitare pomenite mai sus. Nu e o problema sa le acceseze, cauta cu disperare sa faca asta. E un mod firesc de abordare a problemei. In plus situatiile sunt diferite, e greu sa compari doua tari intre ele. Ungurii sunt din start mai destupati decat noi dar pe de alta parte deficitul lor bugetar era imens inainte de integrare iar acum trebuie sa-l limiteze. La noi deficitul bugetar e ok, nu vom fi siliti sa adoptam masuri restrictive. Portugalia si Spania au crescut imens de cand au intrat in UE. N-am datele la indemana dar poti sa le gasesti pe net. Depinde de fiecare cat de mult vrea sa obtina, cat de dispus e sa faca ceva. Sigur ca daca stam linistiti la locurile noastre noi tot prost o sa o ducem.

Cat despre modul in care se vor cheltui banii UE la noi eu n-as fi chiar asa de pesimist, vom fi mai atent controlati decat ceilalti deci posibilitatile de furt vor fi mai mici sensibil. Inclusiv buna executie va fi mai atent supravegheata, nu cred ca vom mai asista la lucruri revoltatoare precum se intampla acum cu 'autostrada' Bucuresti-Pitesti.

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 06:35 PM

QUOTE
  de unii singuri 


La munca vom fi "de unii singuri" si-n U.E. ca doar n-o sa foloseasca altii sculele in locul nostru.

QUOTE
Pai in atari conditii singurul lucru care ne mai ramane de facut este funia si o bucatica de sapun.


Eu aleg scaunul electric si sper sa nu functioneze.

QUOTE
Sincer nu pot sa cred ca putem fi atat de pesimisti.


Daca tu esti pesimist, eu nu sunt plicti, bufonul hanului, singurul care rade la "glumele" lui.

QUOTE
Cum sa te resemnezi inainte de a incerca atunci cand e vorba de soarta ta?


In caz ca realismul obliga la resemnare, asta se numeste acceptarea senina a destinului. Te joci cu ursita ? biggrin.gif

QUOTE
se reabiliteaza blocuri cu finantare de la buget, bancile au personal destupat si cauta investitii in afaceri cu insistenta pe care le si realizeaza.


Aha, deci se reabiliteaza blocuri si au personal destupat in banci pentru ca s-au integrat in U.E. biggrin.gif

QUOTE
Avantajele integrarii: ei utilizeaza fondurile structurale si de coeziune, inclusiv in programele de reabilitare pomenite mai sus.


In programul de destupare a personalului din banci si consolidare antiseismica a blocurilor. Cati bolovani au bagat in ziduri si scanduri de la integrare ?

QUOTE
Portugalia si Spania au crescut imens de cand au intrat in UE.


Cu soare si plaja. Noi ?

QUOTE
posibilitatile de furt vor fi mai mici


E posibil. Daca mai pleaca dintr-ai nostri la "munca" prin Paris sau pe la Viena.

Trimis de: Cla pe 25 Oct 2006, 06:59 PM

QUOTE (plictisitoru @ 25 Oct 2006, 06:35 PM)
La munca vom fi "de unii singuri" si-n U.E.

rofl.gif pune-o la "bancuri" rofl.gif ohyeah.gif

Trimis de: Uncle Sam pe 25 Oct 2006, 07:03 PM

QUOTE (plictisitoru @ 25 Oct 2006, 07:35 PM)
QUOTE
posibilitatile de furt vor fi mai mici


E posibil. Daca mai pleaca dintr-ai nostri la "munca" prin Paris sau pe la Viena.

Ai vostri erau aia care se ocupau cu "munci" din astea?

Trimis de: plictisitoru pe 25 Oct 2006, 07:09 PM

QUOTE (Uncle Sam @ 25 Oct 2006, 08:03 PM)
QUOTE (plictisitoru @ 25 Oct 2006, 07:35 PM)
QUOTE
posibilitatile de furt vor fi mai mici


E posibil. Daca mai pleaca dintr-ai nostri la "munca" prin Paris sau pe la Viena.

Ai vostri erau aia care se ocupau cu "munci" din astea?

Unchiule, vei reusi sa ma lovesti la meninge cu deductii cand ti se va mai ingrosa neuronul.
p.s. Ai nostri bre, ai Nostri !

Trimis de: Achernar pe 25 Oct 2006, 10:06 PM

QUOTE (Leonardo @ 25 Oct 2006, 06:54 PM)
ar fi normal ca acum sa ne punem la valorificat vantajele pe care le putem avea. Noi in schimb le aruncam la cos din prima si incepem sa ne lamentam ca va fi mai rau...misto.

Mde, boierule, asta-i efectul contactului prelungit cu rumanii. Inveti ce-i pace si ce nu-i place bastinasului si cam stii cum va reactiona in anumite situatii. Poate matale ai de-a face numai cu ingleji, nemti si talieni, adicatelea nu ai cum percepe pulsul natiunii (si grosimea pielii - factor foarte important) ...


Trimis de: freeman pe 26 Oct 2006, 07:51 AM

Aici binenanteles ca ne-am separat rapid in sustinatorii UE (aici intru si eu) si oponentii integrarii.

Topicul a fost deschis pentru a vedea ce are de gand fiecare sa faca pentru el sau acolo unde lucreaza imediat dupa 01.01.
N-ar fi rau sa mergem pe calea asta.

Trimis de: MIA pe 26 Oct 2006, 04:45 PM

QUOTE (Quantum @ 26 Oct 2006, 08:51 AM)
Topicul a fost deschis pentru a vedea ce are de gand fiecare sa faca pentru el sau acolo unde lucreaza imediat dupa 01.01.
N-ar fi rau sa mergem pe calea asta.

Pai ce palaria mea poti sa spui ca faci in plus fata de ce faci acuma ??? blink.gif

Ca de gargara gen "vom munci si vom lupta/Uniunea o vom apara" nu cred ca e cazul ... tongue.gif

Trimis de: Cla pe 26 Oct 2006, 04:59 PM

Chiar, ce se face începând cu 01.01.07?
Se numara gramele miciilor sau tuicii altcumva?
Se saluta politistii altcumva?
E pe strada mai putini prosti? rofl.gif

Trimis de: MIA pe 26 Oct 2006, 05:02 PM

QUOTE (Leonardo @ 18 Oct 2006, 08:16 PM)
Mia e in mare parte gresit ceea ce spui. Afirmatiile tale sunt valabile pentru economia romaneasca de pana in '82.

Offf - de mult am vrut sa raspund la mesajul asta ( care contine citeva greseli tipice si rasintilnite ) dar nu am avut timp. Nici acuma nu prea am - dar asa ... pe scurt :

E o greseala de perceptie faza cu "economia de pina in '82". Adica mai exact e vorba de amestecarea unor realitati politice cu cele economice. sorry.gif
Momentul '82 ( sau '81 ) nu marcheaza in mare nici o diferenta - si in general la aspectele mentionate de mine pina in '89 nu s-a inregistrat nimic spectaculos. Fabricile romanesti care produceau "pentru export in Vest" mobila, subansamble pentru masini unelte, profile metalice etc., produse ale industriei chimice, produse agro-alimentare au continuat sa produca pe tot parcursul perioade de la "deschiderea comerciala" initiata de Ceasca ( sub guvernul Maurer daca nu ma insel, dar probabil imi joaca memoria o festa ) si pina cind a cazut comunismul in '89 - ba in unele cazuri si dup-aia. Pur si simplu pentru ca erau contracte cit se poate de avantajoase pentru respectivii. Si in multe cazuri si pentru noi, dar asta e alta discutie. rolleyes.gif

QUOTE

Se lucra in principal in circuit inchis iar exporturile noastre erau dominate de semifabricate si nu de produse finite.


Bine - azi e si mai rau. Se exporta cel mai adesea materii prime sau materiale prelucrate primar/lucrate in lohn.
Asta doar asa ca idee la faptul ca dihotomia "inainte-acuma/rau-bine" e foarte ... cu cintec. tongue.gif

QUOTE

Nu mai spun ca unele erau date chiar la pret de dumping din nevoia de a obtine valuta necesara pentru alte schimburi.


Nu stiu daca erau date chiar la pret de dumping - costurile cred ca si le acopereau.
Dar, si la acest aspect, revenim la o paralela cu situatia actuala : pentru producerea modelului Logan firma Renault nu a adus la Colibasi cine stie ce tehnologie avansata/automatizata ci a preferat sa mentina muncitori pentru ca acestia sunt platiti asa de prost incit sunt net mai rentabili.
Unde e schimbare majora si chestia la care nu am dreptate ? wink.gif

QUOTE

Asta a fost si principala hiba a industriei romanesti de dupa '90: depasita moral si incapabila  sa devina concurentiala.


Hopa ! Am sarit subtil de la pre-'89 la '90 !! laugh.gif
Pe scurt - nu aia a fost problema majora. Citiva ani buni dupa o mare parte a industriei a continuat sa functioneze in limite daca nu acceptabile, macar la limita.
"Sabotarea" a venit prin acte si mecanisme extraeconomice.

QUOTE

Nici vopseluri nu se mai importau, am mai pomenit de aspectul hepatic al transportului in comun.


Se taiasera de la cheltuielile publice eventual la minim - ca Romania nu avea si nu are nici acuma nevoie sa importe vopseluri. smile.gif

QUOTE

E o aiureala sa consideri economia romaneasca din anii '90 una deschisa si sanatoasa.


Nici nu am spus asta - afirmatiile imi sunt rastalmacite !! mad.gif

Primo - nici o economie nu e "deschisa" cum ar trebui. Astea sunt - cel putin deocamdata - vise utopice. Cel mai simplu contraexemplu - libera circulatie a fortei de munca.
Secundo - economia romaneasca era "inchisa" dar pe cu totul alte coordonate de cit cele sugerate de tine.
Tertio - normal ca nu era sanatoasa, boala ei s-a declansat ( dincolo de aspectul foarte important de a fi fost construita si pe pasarici de ideologie comunista nerealiste ) odata cu criza petroliera si mai ales cu criza euro-dolarilor. Insa daca in '90 suferea de bronsita spre pneumonie, acuma are deja TBC dacă nu cumva a şi crăpat între timp şi acuma se încearcă reîntoarcere din morţi . sad.gif

Trimis de: mutulica pe 27 Oct 2006, 05:40 AM

vad ca nu prea se inghesuie unii sa ratifice tratatul... oare chiar am intrat in UE ? sau... iese alta chestie pe baza de ..ue

Trimis de: freeman pe 7 Nov 2006, 08:26 AM

lasa ca ratifica ei tot ce trebuie.

vazand ca lumea nu se agita sa spuna ce are de gand sa faca dupa 01:01 mi-au rasarit doua incretituri:
a. nu aveti de gand sa faceti nimic (asa ca lasa pe altii sa faca...)
b. e un secret asa mare ca nu poate fi divulgat (putin probabil...)

somn usor!

Trimis de: mariusc2 pe 7 Nov 2006, 08:46 AM

QUOTE (Quantum @ 7 Nov 2006, 09:26 AM)
vazand ca lumea nu se agita sa spuna ce are de gand sa faca dupa 01:01 ...

Eu am sa lichidez facilitatile de productie, in ce maniera nu stiu exact, inca mai calculez, apoi ma orientez spre servicii, probabil in turism sau consultanta.

Trimis de: Cla pe 7 Nov 2006, 09:59 AM

QUOTE (mariusc2 @ 7 Nov 2006, 08:46 AM)
Eu am sa lichidez facilitatile de productie

Ce definitie misto pt. divort laugh.gif

Trimis de: freeman pe 10 Nov 2006, 12:02 PM

mariusc2:
succes, lichideaza cat de repede si cat mai bine thumb_yello.gif

Trimis de: Achernar pe 10 Nov 2006, 02:41 PM

QUOTE (mariusc2 @ 7 Nov 2006, 09:46 AM)

Eu am sa lichidez facilitatile de productie, in ce maniera nu stiu exact

ohmy.gif

Nu pot fi lichidate decat in maniera europeana, cu respectarea normelor UE. Altfel ...

Trimis de: flori pe 10 Nov 2006, 05:01 PM

Stie cineva daca va trebui sa mai platim vama pentru bunurile aduse in tara dupa ce vom intra in UE? Si daca vom putea aduce si masini mai vechi de 2-4 ani?

Trimis de: Leonardo pe 10 Nov 2006, 07:15 PM

Flori: din cate stiu dupa 1 ianuarie automat vei putea introduce masi second-hand in Romania fara taxe vamale conform regulilor europene. dar functie de masina vei plati o taxa de mediu la inmatriculare, care va fi functie de gradul de poluare al autovehicului. au zis si la teve.

Pentru bunuri nu, iarasi din cate stiu. S-ar putea sa existe taxe pentru cele produse in afara UE (chiar daca sunt aduse din UE. tot ce e EUR0, adica produs in ue va fi aproape sigur scutit de taxe), dar nu sunt extrem de sigur.

Trimis de: freeman pe 13 Nov 2006, 08:01 AM

ce se aduce deja e scutit de taxe vamale (de 8-9 ani...).
poti aduce orice masina, mai trebuiesc stabilite taxele de poluare, tva-ul e situt wink.gif

Trimis de: March pe 30 Nov 2006, 01:50 PM

Vom circula numai cu buletinul în 22 de state UE

De la 1 ianuarie 2007, românii vor putea pleca la plimbare sau la muncă în 22 de state ale Europei doar cu cartea de identitate, fără grija de a-şi face paşaport sau de a-i urmări valabilitatea. Intrarea şi şederea cu ajutorul cărţii de identitate vor fi posibile, cu certitudine, în Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Ungaria, state care au implementată deja directiva Uniunii Europene. Pe acestă listă se vor adăuga Belgia şi Slovacia, care se află în proceduri pentru adoptarea directivei, şi Bulgaria, aflată în aceeaşi situaţie ca şi România
("Adevarul")

Trimis de: MIA pe 30 Nov 2006, 05:08 PM

Desi Cotidianul nu e deloc unul din ziarele mele favorite ( chiar din contra tongue.gif ) am gasit un articol http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8107&art=21026&cHash=32d996d676 thumb_yello.gif

Trimis de: actionmedia pe 30 Nov 2006, 06:04 PM

Impresia mea e ca ala care a scris articolul este un habarnist, sau l-a scris la comanda cuiva (ca sa mai traga un pumn guvernarii).
De fapt nici nu inteleg ce il nemultumeste pe acel om. Pana la urma faptul ca am aderat la UE are atat parti bune cat si parti proaste. Asta e clar pentru toata lumea. Ideea acestui topic era ce avem noi de gand sa facem (ca indivizi) pentru a profita de partile bune si pentru a ne feri de partile proaste.
Eu personal vad in aderare sansa de a face mult mai facil comert cu tarile din UE.
Pentru cei care nu sunt pusi pe afaceri exista sanse mai mari de a prinde un job bine platit in UE.
Pentru cei care nu au chef sa plece din tara, vad sansa de a-si negocia salarii mai bune la locul actual de munca ca urmare a penuriei de forta de munca ce s-ar crea.

Trimis de: March pe 30 Nov 2006, 06:25 PM

QUOTE (MIA @ 30 Nov 2006, 06:00 PM)
Desi Cotidianul nu e deloc unul din ziarele mele favorite ( chiar din contra  tongue.gif ) am gasit un articol http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8107&art=21026&cHash=32d996d676  thumb_yello.gif

Ei vezi, cateodata gasesti articole placute antiEUropenistilor si in ziarele pe care nu le simpatizeaza !

Trimis de: Cla pe 30 Nov 2006, 06:43 PM

edit: scuze, am încurcat rubrica sorry.gif

Trimis de: andra_v pe 3 Dec 2006, 07:49 PM

Actionmedia, articolele antieuropene sunt absolut normale intr-o tara democratica. Euroscepticismul se manifesta in toata UE si aduce populatiei beneficii: daca masele isi exprima nemultumirea, obtinem mai multe avantaje materiale, conditii de munca mai bune pt. romani in strainatate, etc.. Daca spunem "Da" in cor, ca la Congresele PCR, beneficiile integrarii sunt mai mici.
Eu personal abia astept sa intram in Uniunea Europeana, dar in conditii cat mai bune pt. noi.
In alta ordine de idei, toata presa scrie la comanda, doar nu-mi spui mie ca exista "ziar independent". Imi storc lacrimile pro-europenii cu sinceritatea lor.

Trimis de: Cla pe 3 Dec 2006, 09:15 PM

Eu am o frica pe care o simt si nu ma lasa în pace, oricât de rational as gândi.
Mi-e o frica, ca România intra din lac în puţ, fara de cei 50 de ani de "obisnuire", ca in Vest.
Va tine bine comertul, industria, pâna când lacustele din vest au mâncat tot si au vazut alta prada mai ieftina.
Si atunci sa vezi someri.
Hai sa ne dam palma sub pod "ce? nici tu nu mai poti sa-ti platesti locuinta? hai noroc, mai ai un strop?"

Trimis de: MIA pe 4 Dec 2006, 10:53 AM

Nu se pune neaparat problema de pro sau antieuropeni. rolleyes.gif

Ceea ce ma irita cel mai tare e faptul ca viitoarea aderare ( na - ca a ramas mai putin de o luna pina atunci ) a fost precedata/fundamentata ( in Romania cel putin, dar in cam tot Estul a fost la fel rolleyes.gif ) de un suvoi incredibil de exagerari a partilor pozitive, omisiuni sau pur si simplu minciuni. Si sincer ... asta nu prea-mi miroase deloc bine. sorry.gif

Oricum - de vazut ce va fi se va vedea nu neaparat acuma ci cind va fi aplicat planul de austeritate pentru convergenta la euro. devil.gif Tineti minte ce-am zis ... wink.gif

Trimis de: March pe 4 Dec 2006, 01:07 PM

QUOTE (MIA @ 4 Dec 2006, 11:45 AM)
in Romania cel putin, dar in cam tot Estul a fost la fel  rolleyes.gif ) de un suvoi incredibil de exagerari a partilor pozitive,

cam asa e !

Trimis de: nefertiti pe 4 Dec 2006, 05:41 PM

Cu sau fără exagerări, pînă una-alta, cert e că există o discrepanţă foarte mare între noi şi ţările din UE, discrepanţă care eu una m-aş bucura să dispară, chiar şi cu forţa. Dacă pentru ei e o tragedie cînd se defectează butoanele la nu ştiu ce automat, noi încă ne întrebăm de ce nu e bine că mulgem vaca manual. Cam aici ne situăm...

Trimis de: Leonardo pe 4 Dec 2006, 07:04 PM

QUOTE (Adina @ 4 Dec 2006, 05:33 PM)
Cu sau fără exagerări, pînă una-alta, cert e că există o discrepanţă foarte mare între noi şi ţările din UE, discrepanţă care eu una m-aş bucura să dispară, chiar şi cu forţa. Dacă pentru ei e o tragedie cînd se defectează butoanele la nu ştiu ce automat, noi încă ne întrebăm de ce nu e bine că mulgem vaca manual. Cam aici ne situăm...

las' ca organizam 'anticipate' si se rezolva totul. biggrin.gif

Trimis de: nefertiti pe 4 Dec 2006, 07:08 PM

laugh.gif Chiar te-au supărat! laugh.gif

Trimis de: Cla pe 4 Dec 2006, 07:56 PM

QUOTE (Adina @ 4 Dec 2006, 04:33 PM)
Cu sau fără exagerări, pînă una-alta, cert e că există o discrepanţă foarte mare între noi şi ţările din UE, discrepanţă care eu una m-aş bucura să dispară, chiar şi cu forţa. Dacă pentru ei e o tragedie cînd se defectează butoanele la nu ştiu ce automat, noi încă ne întrebăm de ce nu e bine că mulgem vaca manual. Cam aici ne situăm...

O sa vreau sa vad mutra româncelor când li se belesc butoanele de la celular.
Si discrepanta, eliminata cu forta, o tragem cu boii laugh.gif

Trimis de: nefertiti pe 4 Dec 2006, 07:58 PM

ohmy.gif ohmy.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: Leonardo pe 4 Dec 2006, 08:27 PM

daca suntem papagali si toate imbatzosharile astea la nivel de conducere sunt flapsuri atunci sigur ca vom avea de tras.
daca suntem baieti destepti si manevram corespunzator situatia vom avea de castigat zic eu. nu ne poate obliga nimeni sa punem in practica absolut tot si absolut fidel. Ar fi de altfel o premiera in spatiul UE sa fim asa de ascultatori. Trebuie sa facem totul inteligent, nu pompieristic.

de ex. treaba cu mulsul vacii se aplica la laptele pus la comercializare si asta priveste in special firmele si fermele mari. nu va opri nimeni taranul sa-si mulga vaca (animalul adica) manual ca sa-i consume laptele sau sa faca branza, unt si alte alea pentru consum propriu. Sa fim seriosi, firmele de industrializare a laptelui nu aduna de la micii producatori, desi asa ar fi fost frumos. Iar taranii oricum vor comercializa local produsele lor, vor mai vinde pe la rude la oras samd.
Si am vazut pe langa Sebes acum vreo 3 ani un mic producator local de cascaval. Ala avea de atunci mulgatoare. In principiu la fermele mari e mult mai rentabil sa ai mulgatoare automata decat sa le utilizezi pentru acest scop pe tzatza Frosa, Leana, Marghioala etc. La peste 1000 de vaci dau saracele femei in primire. smile.gif

Trimis de: Cla pe 4 Dec 2006, 08:27 PM

QUOTE (Adina @ 4 Dec 2006, 06:50 PM)
ohmy.gif ohmy.gif rofl.gif rofl.gif

Am înteles spoton.gif rofl.gif

Trimis de: freeman pe 13 Dec 2006, 12:29 AM

eu o sa ma cuplez cu unii din uniune smile.gif

Trimis de: Achernar pe 19 Dec 2006, 12:08 AM

ohmy.gif

Trimis de: mutulica pe 20 Dec 2006, 07:06 AM

la loc comanda ...
vom aplica si ni se vor aplica regulile UE dar abia atunci cind facem dovada ca stim despre ce e vorba... asa ca de la 1 ianuarie desi ar trebui sa se intample tot felul de chestii, pentru ca nu suntem pregatiti nu se vor intampla...
deci... ne trebuie in continuare carte verde, vom folosi in continuare facturi unic inseriate, etc... cel putin pina cind statul roman se va dumiri cu ce se inlocuiesc de fapt
nici asigurarea europeana nu e valabila... abia din 7 ianuarie se tiparesc cardurile, se emit pe baza de cerere si probabil ca pentru inceput pile
rabdare ne trebuie, multa rabdare

Trimis de: freeman pe 21 Dec 2006, 12:42 PM

QUOTE
vom aplica si ni se vor aplica regulile UE dar abia atunci cind facem dovada ca stim despre ce e vorba... asa ca de la 1 ianuarie desi ar trebui sa se intample tot felul de chestii, pentru ca nu suntem pregatiti nu se vor intampla...


da, dar mecanismul e pornit, mai un avetisment, mai doua amenzi, cine nu se adapteaza, da faliment...

Achernar : pai ce se poate face? te combini cu unul mai tare, si ramai minoritar in ceva mai mare, decat majoritar in ceva mic...


Trimis de: Endgegner pe 21 Dec 2006, 02:26 PM

Quantum, la ce domeniu te referi?

Trimis de: mutulica pe 22 Dec 2006, 06:32 AM

ce treaba are falimentul cu aplicarea in continuare a regulilor vechi?

Trimis de: freeman pe 22 Dec 2006, 11:46 AM

In toate domenii trebuie sa respecti standardele/reglementarile UE, pentru asta trebuie sa faci niste schimbari mai mici sau mai mari, asta implica costuri, daca nu ai banii respectivi trebuie sa-ti opresti activitatea.

De exemplu:
1. ai chiosc si vinzi paine. painea trebuie sa fie ambalata de fabrica, sau sa se vanda numai in magazin specializat numai in produse de panificatie.
2. ai un bar, trebuie sa ai 4 dusuri, 4-8 toalete, dispuse intr-un anumit fel, ai un anumit numar de locuri in functie de suprafata totala, ai stanrdepentru curatirea tacamurilor, fetelor de masa, podelelor, etc si etc. daca nu ai bani sa investesti in toate astea ce faci?

Trimis de: March pe 27 Dec 2006, 10:40 AM

O felicitare de Craciun ! tongue.gif

EUobserver: România intră în UE cu un parlament http://www.adevarulonline.ro/2006-12-27/Politic/euobserver-romania-intra-in-ue-cu-un-parlament-nereformat_211599.html
O majoritate nereformistă "a castrat" proiectul de verificare a averilor demnitarilor


Parlamentul este, probabil, instituţia cea mai puţin reformată din România, scrie EUobserver, o publicaţie care apare pe internet, este înregistrată în Belgia şi este specializată în problemele Uniunii Europene. "Foşti ofiţeri din poliţia secretă, aparatchikni şi stâlpi ai Partidului Comunist Român fac şi desfac alianţe, împiedică reformele şi mutilează legile în aşa fel încât acestea sunt de nerecunoscut", afirmă EUobserver.


Trimis de: mutulica pe 27 Dec 2006, 12:40 PM

Quantum- daca la chiscul respectiv nu se respecta ce spui tu la pct 1, adica minim bun simt, mi se pare normal sa il inchida... si la fel si barul... pentru ca no ofense... dar daca pe alt topic supar pe toata lumea cu dorinta mea de a lasa oamenii sa fumeze in birt, apoi mi se pare normal sa fie si un minim de toaleta (aia cu dusurile in birt nu prea am intilnit-o nici pe afara, dar problema buzilor e nashpa rau in romania)

Trimis de: March pe 28 Dec 2006, 04:40 PM

I-auzi, ia ! "Prostanacul" e pe cai mari ! tongue.gif

PSD, marele http://www.7plus.ro/?arhiva=28/12/2006&id=14136 pentru alegerile europene.

daca duminica viitoare s-ar organiza alegerile pentru Parlamentul European, formatiunea condusa de Mircea Geoana ar cistiga, cu 26,6%, urmata de PD - 22,9%, PNL - 14,4%, PRM - 9,9%, PLD 8,6%, PNG 6,7%, UDMR - 5,5%. Si liderul social-democrat este pe val, 15,3% dintre subiecti indicindu-l pe Mircea Geoana ca cel mai potrivit prim-ministru pentru perioada post aderare. In urma lui vin Theodor Stolojan - 14,7%, Calin Popescu Tariceanu - 11,2%, Mihai Razvan Ungureanu - 8,7% si Corneliu Vadim Tudor 7,8%.

Trimis de: axel pe 28 Dec 2006, 05:41 PM

QUOTE (Quantum @ 22 Dec 2006, 12:38 PM)
2. ai un bar, trebuie sa ai 4 dusuri, 4-8 toalete, dispuse intr-un anumit fel, ai un anumit numar de locuri in functie de suprafata totala, ai stanrdepentru curatirea tacamurilor, fetelor de masa, podelelor, etc si etc. daca nu ai bani sa investesti in toate astea ce faci?

Oriunde in lume (lumea civilizata), daca vrei sa faci o afacere (buna) si n-ai toti banii necesari poti apela la credit.
In plus, daca ai bar si nici macar toaleta n-ai...

Aia cu dusurile cred ca ai pus-o din greseala wink.gif

Trimis de: freeman pe 30 Dec 2006, 12:53 AM

aia cu dusurile e pentru angajati, chestii legate de temperaturi vara etc.

Trimis de: mutulica pe 31 Dec 2006, 09:03 AM

si cam pe unde prin europa se gasesc baruri cu dusuri din alea?

Trimis de: March pe 5 Jan 2007, 05:09 PM

Pentru noi rumani , mari mancai, cateva vesti bune legate de integrare thumb_yello.gif :

(...) http://www.adevarulonline.ro/2007-01-05/24%20de%20ore/integrarea-ieftineste-carnea-si-scumpeste-painea-romanilor_212291.html efecte ale integrării în piaţa comună europeană se regăsesc în scăderea ori dispariţia unor taxe vamale şi ieftinirea, în consecinţă, a unor produse din import.
Băuturile fine (în special gin, whisky, coniac sau vodcă) şi mezelurile din import vor avea preţuri semnificativ mai mici - în unele cazuri, cu peste 50%. În schimb, pâinea se va scumpi din cauza creşterii preţurilor la făina albă produsă în UE. Carnea de porc se va ieftini în perioada imediat următoare în proporţie de 8-9%, iar carnea de pasăre şi ouăle cu 5-10%, susţin reprezentanţii patronatelor de profil. (...)


Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !

Trimis de: abis pe 5 Jan 2007, 06:10 PM

QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 05:01 PM)
Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !

Si daca se ieftinesc bautura si carnea e bine sau e rau pentru santatatea natiunii? laugh.gif

Ideea de baza e ca odata cu intrarea in UE nu ne paste acea avalansa a cresterilor de preturi prevestita de unii.

Trimis de: March pe 5 Jan 2007, 06:26 PM

QUOTE (abis @ 5 Jan 2007, 07:02 PM)
QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 05:01 PM)
Painea se va scumpi si asta ar trebui sa ne descurajeze a mai cumpara si manca atata paine ! E bine ptr. sanatatea noastra !

Si daca se ieftinesc bautura ... e bine sau e rau pentru santatatea natiunii? laugh.gif

Pai sa-i intrebam pe francezi care beau in medie cate un litru de vin pe zi si au cea mai mica rata de atacuri cord sau alte boli ale inimii din Europa ! thumb_yello.gif De aici si niste tablete cu extract de vin rosu cu numele de "French paradox" ce se vand la a magazinele cu produse naturiste din Europa.

Trimis de: abis pe 5 Jan 2007, 06:31 PM

Tu scrisesei de "gin, whisky, coniac sau vodcă". Ma rog, nu asta-i esentialul, ci ca nu vor creste preturile asa cum boceau pesimistii. thumb_yello.gif

Trimis de: March pe 5 Jan 2007, 06:38 PM

QUOTE (abis @ 5 Jan 2007, 07:23 PM)
Tu scrisesei de "gin, whisky, coniac sau vodcă". Ma rog, nu asta-i esentialul, ci ca nu vor creste preturile asa cum boceau pesimistii.  thumb_yello.gif

Io am gasit deja pe piata vin frantuzesc la pretul de 120.000 lei sticla mai ieftin si mai bun decat multe din vinurile cu care ne batem noi patriotic cu caramida in piept !

Si sunt sigur ca o sa se iefteneasca multe alte produse : peste, branzeturi , fructe. O sa fie o concurenta apriga intre hipermarketuri ceea ce va fi spre binele rumanului

Trimis de: axel pe 5 Jan 2007, 06:43 PM

QUOTE (March @ 5 Jan 2007, 07:30 PM)
Io am gasit deja pe piata vin frantuzesc la pretul de 120.00 lei sticla mai ieftin si mai bun decat multe din vinurile cu care ne batem noi patriotic cu caramida  in piept !

Pai sunt mai bune in primul rand pentru ca probabil vinul patriotic de 120 de mii (sper ca asta ai scris, si nu 120 roni) e probabil falsificat.

Trimis de: abis pe 5 Jan 2007, 06:45 PM

Cred ca ai vrut sa scrii 120.000 lei, nu?

Sunt de acord cu tine (nu s-a mai intamplat de multa vreme asta smile.gif ) ca integrarea nu are cum fi decat spre binele romanilor, si ma bucur ca asta se vede chiar din primele zile.

Trimis de: March pe 9 Jan 2007, 12:17 PM

Dupa tigania provocata de fostul inalt bazbuzuk comunist ,actualul primar liberal al Giurgiului, prin impunerea de taxe la tranzitarea granitei , iata ca telenovela tiganeasco-damboviteana e in plina desfasurare ! De data asta Guvernul e cel care isi da cu tezla EUropeana in cojones prin impunerea taxei de inmatriculare a masinilor second-hand aduse din EUropa . Taxa ce in multe cazuri depaseste pretul platit pentru achizitia masinei ! Astfel ca UE da in judecata statul roman pentru ca a http://www.ziua.net/display.php?data=2007-01-09&id=213855 legislatia europeana referitoare la taxa de inmatriculare auto

Trimis de: mariusc2 pe 9 Jan 2007, 12:30 PM

Romanu', frate, pana nu tranteste si el "contributia" in fasolea europeana nu se simte bine. Si mai sunt si prosti pe deasupra. Pai daca ar calcula taxele pe care le incaseaza la litru de carburant consumat de o astfel de masina ar iesi mult mai bine decat decat ar incasa ei cu taxele lor de inmatriculare. Da'ma rog, mediul e o prioritate pentru madama cu Dunarea la Buzias. Vai de ingerii lor de tantalai! rofl.gif

Trimis de: Cla pe 9 Jan 2007, 01:13 PM

biggrin.gif Marius are un talent de-a o spune pe sleau ca-i de groaza rofl.gif thumb_yello.gif

Trimis de: mariusc2 pe 9 Jan 2007, 02:50 PM

No, am mai auzit una: taxa pe vapoare, slepuri si remorchere in Aiud. Pai aia vad chestii d-astea numa' la televizor, ca-s la vreo 600 km de mare. rofl.gif

Trimis de: andra_v pe 9 Jan 2007, 03:15 PM

Am cerut un forum juridic, tocmai pt. a discuta dpdv al dreptului comunitar. Pt. ca pe politica nu-si are locul.

Trimis de: mariusc2 pe 9 Jan 2007, 03:21 PM

Fusese unul, dar din lipsa de activitate a disparut...cred, sau e ingropat pe undeva.

Trimis de: Cla pe 9 Jan 2007, 04:47 PM

Cred si eu ca e ceva în beci. Da' nu-i bai, andra, deschide unul nou pe la "dezbateri" wink.gif
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=SF&f=88&

Trimis de: March pe 10 Jan 2007, 01:40 PM

Din ciclul : " Idioteniile dambovitene continua " ! devil.gif

http://www.romanialibera.ro/ ieftin la Paris decat pe Magheru

Trimis de: mariusc2 pe 17 Jan 2007, 12:56 PM

Ma tot intrebam ca prostu' ce castiga boborul din taxa pentru prima inmatriculare. Si gandindu-ma asa, m-a traznit amintirea ca Tariceanu e importator unic Citroen. Si revelatia s-a produs: boborul castiga UE, UE.

Trimis de: March pe 17 Jan 2007, 01:52 PM

Europarlamentarii romani s-au http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8830&art=23101&cHash=693fea798o la Strasbourg ohyeah.gif

Trimis de: March pe 30 Jan 2007, 04:42 PM

Din ciclul : Smenurile "tiganilor" de capitalisti romani devil.gif

Escrocherii romanesti http://www.ziua.net/display.php?data=2007-01-30&id=215039 Europei

Trimis de: jet li pe 30 Jan 2007, 04:51 PM

http://www.thirdworldtraveler.com/Health/DirtFactoryFarms.html

http://www.themeatrix.com/ - un filmulet flash despre cum o sa arate fermele si la noi. Animale inchise , ingrasate si indopate cu medicamente si chimicale ca sa creasca. In plus aceste ferme polueaza apa freatica, raurile, aerul.
De fapt intreaga agricultura moderna bazata pe substante chimice ca ingrasaminte e o uriasa sursa de poluare

Trimis de: Achernar pe 1 Feb 2007, 12:18 AM

QUOTE (March @ 30 Jan 2007, 03:42 PM)
Din ciclul : Smenurile "tiganilor" de capitalisti romani devil.gif

Escrocherii romanesti http://www.ziua.net/display.php?data=2007-01-30&id=215039 Europei

rofl.gif

Era clar de mult ca la asta de va ajunge. Si pentru multi* era si mai clar faptul ca nimeni nu va misca un deget pentru a frana aceasta tendinta.

* din pacate nu ma numar printre acestia. Chiar mi-am facut iluzii. Asta e, unii castiga si supravietuiesc, alti pierd si crapa ...

Trimis de: March pe 8 Feb 2007, 03:15 PM

Paşaportul rămâne în continuare indispensabil în UE

Dacă poţi călători liber în Uniunea Europeană cu actul de identitate, acesta nu te ajută când ai nevoie să închiriezi o cameră la un hotel din străinătate ( http://www.adevarulonline.ro/articole/pasaportul-ramane-in-continuare-indispensabil-in-ue/302152 )

Trimis de: March pe 24 Feb 2007, 12:06 PM

Si ei fac parte acum din UE !

Scormonitorii in http://www.gardianul.ro/2007/02/24/societate-c12/scormonitorii_in_gunoi_cetatenii_fara_buletin_ai_tinutului_har_cov-s90572.html, cetatenii fara buletin ai tinutului Har-Cov sad.gif

(...) Cum se mândresc americanii cu rezervatiile lor de indieni, unde sunt calauziti turistii veniti din toata lumea, de ce nu le-am arata si noi turistilor veniti din Occident ghetourile noastre cu tigani? Cât de încântati ar fi de exemplu turistii unui grup sosit din Marea Britanie, sau chiar din Japonia, sa vada (bineînteles în conditii de securitate pentru sanatatea lor) acest peisaj exotic, cum scormonesc tiganii flamânzi în groapa de gunoi a orasului Miercurea Ciuc si nu numai. Murdari, jegosi, rau mirositori, fiinte vii, care par totusi oameni, alaturi de câini vagabonzi, ciori si sobolani.

Trimis de: March pe 13 Mar 2007, 08:06 PM

Nu-i nici o nenorocire sau... "atac la democratie" rolleyes.gif amanarea alegerilor europene dupa cum clameaza Basescu si partidul-valet al lui !

Reacții europene față de amânarea alegerilor pentru UE

Unii lideri politici europeni au reacționat la decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a amâna euroalegerile. Graham Watson, președintele grupului liberal din Parlamentul European, consideră că este "o decizie înțeleaptă", în contextul apelor tulburi de la București.

Susanne Kastner, vicepreședintele Parlamentului german, a declarat, pentru Realitatea TV, că amânarea nu este o tragedie, dar că întărește impresia că în viața politică din România sunt probleme: "Dacă nu s-ar fi stabilit luna mai pentru alegerile europene, amânarea scrutinului ar fi trecut neobservată. Acum însă, acest lucru este un semnal că, în România, lucrurile nu sunt echilibrate și întărește impresia că țara se află într-o situație dificilă. Va fi din nou un semnal bun pentru Europa când România va avea un guvern stabil, în care membrii nu luptă unul împotriva celuilalt".
(realitatea TV)

Trimis de: March pe 17 Mar 2007, 01:40 PM

Fara Carte Verde in UE

Soferii romani vor putea circula in tarile din Spatiul Economic European, la care se adauga Elvetia, Andorra si Croatia, doar cu politele de raspundere auto obligatorie (RCA), fara formularul Carte Verde, dupa ce Romania a semnat un acord de garantare cu ultimul din cele 32 de state membre. Romania a obtinut ultima semnatura necesara, din partea Marii Britanii, pentru aderarea la Acordul Multilateral, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). "Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cat mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate, la volanul autovehiculelor, fara a mai prezenta documentele de asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu. Cartea Verde la frontiera cu Romania se va mentine pentru autovehiculele din orice stat, inclusiv pentru cele din Romania, pana la intrarea in vigoare a Acordului, dupa publicarea in Buletinul Oficial al UE, a anuntat si Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania. Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, precum Moldova sau Ucraina, asigurarea Carte Verde ramane in vigoare.
("Ziua")

Trimis de: freeman pe 23 Mar 2007, 08:55 AM

am auzit ca din 2011 se baga impozite comune.
ne mutam in paradis fiscal?

Trimis de: mariusc2 pe 23 Mar 2007, 12:37 PM

Ar fi o idee...

Trimis de: freeman pe 31 Mar 2007, 04:04 AM

haidi acolo!

Trimis de: March pe 31 Mar 2007, 11:49 AM

Din ciclul : " Sa traiti bine " ! tongue.gif

Muncitori romani http://www.emaramures.ro/index.php?page=det&cat=6&id=5106 ca vitele in oboarele din Cehia hh.gif

Trimis de: actionmedia pe 31 Mar 2007, 09:36 PM

QUOTE (March @ 31 Mar 2007, 10:49 AM)
Din ciclul : " Sa traiti bine " !  tongue.gif

Ne poti explica te rog de ce este cazul prezentat de tine "din ciclul: Sa traiti bine!"?
Si ce legatura are cu faptul ca "am intrat in UE"?

Trimis de: March pe 1 Apr 2007, 07:57 AM

N-am ce explicatii sa-ti dau pentru ca aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!

Trimis de: actionmedia pe 1 Apr 2007, 05:36 PM

QUOTE (March @ 1 Apr 2007, 06:57 AM)
N-am ce explicatii sa-ti dau pentru ca aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!

Si daca tara se afla sub regimul "Mai animalule", sau "Mai draga", sau "Va rog sa imi numarati ouale" nu se mai intamplau respectivele lucruri?

Tot nu am inteles de ce ai postat chestia asta la topicul asta.


Trimis de: March pe 2 Apr 2007, 08:04 AM

QUOTE (actionmedia @ 1 Apr 2007, 05:36 PM)
QUOTE (March @ 1 Apr 2007, 06:57 AM)
N-am ce explicatii sa-ti  dau pentru ca  aia de acolo nu sunt cetateni ai tarii Congo ?!? Ci ai tarii sub regimul lui " sa traiti bine" !!

Si daca tara se afla sub regimul "Mai animalule", sau "Mai draga", sau "Va rog sa imi numarati ouale" nu se mai intamplau respectivele lucruri?
Tot nu am inteles de ce ai postat chestia asta la topicul asta.

Se intamplau. Numai ca alea nu-s sloganuri electorale ! Si mincinoase pe de-asupra ! Plus chestia cu tras in tepe si impuscatul ministrilor corupti cu " mana lui " !!

Vorba lui Holmes : Elementary, my dear Watson !

Trimis de: March pe 24 Apr 2007, 11:02 AM

In atentia celor din tara care fac reclamatii la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg !

Statul roman reuseste sa http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-24&id=219549 depunerea reclamatiilor la Curtea Europeana a Drepturilor Omului cu ajutorul unor smecherii realizate de functionarii Postei Romane

Trimis de: March pe 24 Apr 2007, 10:37 PM

"Expertul in fonduri UE" Gheorghe Popilean ofera consultanta cu doua milioane de lei ora

Gheorghe Popilean, cel care a http://www.gandul.info/articol_38434/_quot_expertul_in_fonduri_ue_quot__gheorghe_popilean_ofera_consultanta_cu_doua_milioane_de_lei_ora.html peste 13.000 de romani prin jocul de tip piramidal "Mondoprosper", s-a reorientat: sta de vorba cu cei curiosi, la un tarif fix de 2 milioane de lei pe ora, despre fondurile europene. "Este o taxa de consultanta", explica degajat Popilean. In tarif intra si insotirea clientului de la troita aflata in incinta firmei de pe strada Pescarusului nr. 10 pana in biroul "directorului general" Popilean. Asta intrucat nu are expus numele firmei in strada si nu care cumva sa intri in vreo alta casa

Trimis de: March pe 26 Apr 2007, 08:27 AM

In atentia workaholicilor !

Merita sa http://www.evz.ro/article.php?artid=302218 pentru cariera si o leafa de 2000 de Euro?

Trimis de: axel pe 26 Apr 2007, 09:39 AM

Asta se discuta aici: http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=8685

Trimis de: andra_v pe 26 Apr 2007, 04:20 PM

Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.

Trimis de: axel pe 26 Apr 2007, 06:13 PM

QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european.

blink.gif
Asta iti sugereaza tie titlul introdus de el? blink.gif blink.gif blink.gif

Trimis de: March pe 26 Apr 2007, 06:19 PM

QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.

Comisia de ancheta a constatat grave incalcari ale prevederilor Codului Muncii de catre compania multinationala angajatoare ! Ancheta e in curs .

Trimis de: axel pe 26 Apr 2007, 06:26 PM

QUOTE (March @ 26 Apr 2007, 08:19 PM)
QUOTE (andra_v @ 26 Apr 2007, 06:20 PM)
Cred ca March a vrut sa abordeze problama si dpdv al dreptului comunitar, al legislatiei sociale la nivel european. L-am rugat pe Mihai pt. un subforum legislatie-justitie, se simte lipsa.

Comisia de ancheta a constatat grave incalcari ale prevederilor Codului Muncii de catre compania multinationala angajatoare ! Ancheta e in curs .

Imi cer scuze. Era evident ca asta este implicat din mesajul initial
In atentia workaholicilor !
Merita sa mori pentru cariera si o leafa de 2000 de Euro?


Cum de nu mi-a fost evident din prima?
rofl.gif

Trimis de: March pe 27 Apr 2007, 03:54 PM

Dupa 2 ani si ceva de "succese" diplomatice romanesti :

Rusia http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-27&id=219767 gheara pe Romania cu acordul UE

-- Serghei Lavrov a reusit sa-i convinga pe oficialii europeni sa-si ocoleasca legile pentru a respecta interesele economice ale Moscovei in cele doua noi state membre ale Uniunii

Trimis de: March pe 28 Apr 2007, 07:34 PM

Peste 2.000 de militari romani - http://www.gandul.info/articol_38846/peste_2_000_de_militari_romani___gata_sa_plece_la_razboi_pentru_europa.html sa plece la razboi pentru Europa . Pentru parai , desigur !

Trimis de: March pe 30 Apr 2007, 03:10 PM

Românizarea Bulgariei laugh.gif

După ce ne-au bătut la turism, bulgarii ne http://adevarul.ro/articole/romanizarea-bulgariei/310704 fața și la comerț. Mii de români trec săptămânal Dunărea cu bacul, de la Călărași spre Silistra, și se întorc acasă încărcați cu alimente, îmbrăcăminte și detergenți


Acum cativa ani ungurii dadeau navala la noi peste frontiera de vest.

Trimis de: March pe 5 May 2007, 10:41 AM

La doar patru luni de la aderarea la UE, Romania http://www.gardianul.ro/2007/05/05/politica-c7/la_doar_patru_luni_de_la_aderarea_la_ue_romania_risca_sanctiuni_dure-s94122.html sanctiuni dure
Partidul Socialistilor Europeni ia in calcul izolarea statului roman


Scandalul politic de la Bucuresti are efecte interesante in Uniunea Europeana. Partidul Socialistilor Europeni (PSE), al carui presedinte Poul Nyrup Rassmusen s-a declarat pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 19 aprilie, a trimis pe 3 mai o scrisoare deschisa sefilor de stat si de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene prin care le solicita sa isi exprime ingrijorarea cu privire la evolutiile politice interne din Romania si Polonia si sa ia in considerare posibilitatea aplicarii sanctiunilor stabilite de articolul 7 al Tratatului de la Nisa.


Tratatul de la Nisa
•In articolul 6 al Tratatului Uniunii Europene se mentioneaza ca „Uniunea are la baza principiile libertatii, democratiei, respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si statului de drept, principii comune statelor membre“.

Sanctiunile si riscul de tara
•Articolul 7: (1)La propunerea motivata a unei treimi din statele membre, a Parlamentului European sau a Comisiei si dupa obtinerea avizului conform al Parlamentului European, Consiliul, hotarând cu o majoritate de patru cincimi dintre membrii sai, poate constata ca exista un risc clar de încalcare grava a principiilor enuntate în articolul 6 alineatul (1) de catre un stat membru si îi poate adresa acestuia recomandarile corespunzatoare.


Trimis de: March pe 6 May 2007, 12:00 PM

Bulgarii sustin ca au depasit Romania la aplicarea directivelor europene hh.gif

Bulgaria a surclasat Romania in ceea ce priveste aplicarea directivelor Uniunii Europene, sustine ministrul bulgar pentru Afaceri Europene, Ghergana Grancharova, relateaza Novinite.com. Potrivit oficialului bulgar, daca Bulgaria se afla pe locul 22 din punctul de vedere al implementarii reglementarilor europene, Romania este pe ultimul loc, 27, la acelasi capitol. Sofia a aplicat 77 dintre cele 107 masuri incluse in planul de actiuni adoptat odata cu aderarea la structurile comunitare, a argumentat Ghergana Grancharova, in cursul unei conferinte de presa organizate la finalul unei sedinte de guvern. ("Gandul")

Trimis de: March pe 9 May 2007, 10:19 AM

Azi 9 mai se sarbatoreste Ziua Europei

Tot azi ( 9/21 mai) , acum 130 ani, tarziu in nopate , Kogalniceanu a proclamat independenta Romaniei in Parlamentul de la Bucuresti.

Trimis de: cocosel pe 9 May 2007, 10:24 AM

Sa fie oare acelsi Parlament ca si azi...cu siguranta da..dar erau unii mai putin mediatizati. smile.gif

Trimis de: March pe 12 May 2007, 03:12 PM

Germanii http://www.gardianul.ro/2007/05/12/linia_fierbinte-c5/germanii_sunt_terorizati_de_copiii_romani_care_cersesc_si_fura_prin_berlin-s94519.html terorizati de copiii romani care cersesc si fura prin Berlin hh.gif

Trimis de: March pe 12 May 2007, 05:08 PM

Romania va http://www.gandul.info/articol_40333/romania_va_recupera_mai_repede_decat_portugalia_decalajele_economice_fata_de_ue.html mai repede decat Portugalia decalajele economice fata de UE thumb_yello.gif

Trimis de: March pe 14 May 2007, 03:31 PM

90 de copii de tigani din Romania http://www.gandul.info/articol_40484/90_de_copii_de_tigani_din_romania_baga_in_faliment_un_orasel_britanic.html in faliment un orasel britanic hh.gif

Trimis de: March pe 15 May 2007, 05:00 PM

Multe din racilele pe care ni le imputa noua sunt si in curtea lor ! Numai ca stiu sa le ascunda mai bine ! Si sa tipe mai tare la noi !

Risc http://www.gandul.info/risc-sporit-toxiinfectie-alimentara-intreaga-ue.html?3927;311167 de toxiinfecție alimentară în întreaga UE

Trimis de: March pe 28 May 2007, 09:30 AM

O stire la care ramai mut ! sad.gif

Un român http://www.gandul.info/roman-ucis-colegi-italia-muncea-prea-mult.html?3927;320753 de colegi în Italia, pentru că muncea prea mult

Si inca una care nu-i chiar asa o mare surpriza ! Cititi si veti vedea de ce.

The Sunday People: Copiii romani http://www.gardianul.ro/2007/05/28/eveniment-c2/the_sunday_people_copiii_romani_sunt_vanduti_cu_preturi_intre_3_000_si_15_000_de_euro-s95308.html#vt vanduti cu preturi intre 3.000 si 15.000 de euro

Trimis de: nefertiti pe 28 May 2007, 09:43 AM

March, nu ti-e evident ca ai gresit topicul? wink.gif

Trimis de: March pe 28 May 2007, 09:49 AM

Pai le-am dat aici ( si nu la alt topic wink.gif ) ptr. ca e vorba de noi rumanii si UE . Iar unii dintre noi au sarit peste descrierea intentiilor si au trecut direct la punerea lor in practica .

Trimis de: nefertiti pe 28 May 2007, 09:50 AM

Sper ca e ultima, pentru ca exista un topic dedicat pentru genul ala de stiri.

Trimis de: March pe 14 Jun 2007, 06:14 PM

Persoanele care călătoresc în statele Uniunii Europene (UE) vor fi obligate să http://www.gandul.info/persoanele-calatoresc-statele-ue-obligate-declare-vineri-sumele-.html?3996;346439 autorităților vamale, începând de vineri, sumele de peste 10.000 de euro sau echivalent în alte valute, prevedere stabilită deja, în cazul României, de mai mulți ani, prin normele băncii centrale

Ca urmare a acestor noi reguli, autoritățile vamale sunt împuternicite să rețină sumele nedeclarate descoperite în urma controalelor asupra călătorilor și a bagajelor acestora și vor iniția proceduri împotriva persoanelor care nu declară sumele respective

Trimis de: gio19ro pe 14 Jun 2007, 09:09 PM

Old news, e de cand lumea.

Trimis de: jet li pe 17 Jun 2007, 10:21 PM

http://www.dailyexpress.co.uk/posts/view/9970/

QUOTE
The Prime Minister has welcomed controversial plans to bring back the troubled EU constitution by the back door - totally bypassing the need for public referendums on sweeping new powers for Brussels.

German chancellor Angela Merkel has suggested ditching the name "constitution" from the title and instead calling it an "amending treatyÓ - to avoid having to seek the approval of voters.

Trimis de: mariusc2 pe 11 Jul 2007, 08:44 AM

Romania si Bulgaria, propuse sa ramana fara banii UE

Un europarlamentar german cere ca Romania si Bulgaria sa nu mai primeasca bani de la Uniunea Europeana. Popularul Manfred Weber vrea ca finantarile sa fie stopate pana cand in cele doua tari se vor instala guverne functionale. Informatia apare intr-un interviu acordat unei publicatii germane si preluat de agentia bulgara Focus News. Weber a mai cerut Bruxelles-ului sa aplice sanctiuni dure Romaniei si Bulgariei din cauza lipsei de performanta a celor doua noi state membre ale Uniunii. Propunerea germanului vine in contextul in care, de mai bine de o luna, in Parlamentul European se dezbate bugetul Uniunii Europene pe 2008. Cererea lui Weber nu este singulara. Si alti europarlamentari nemultumiti de evolutia celor doua tari au adresat solicitari similare. In plus, europarlamentarul invoca si cresterea cheltuielilor pentru agricultura, ca urmare a efectelor secetei. Parlamentarul german Manfred Weber a cerut Bruxelles-ului sa aplice sanctiuni dure Romaniei si Bulgariei din cauza lipsei de performanta din cele doua noi state membre.

Trimis de: March pe 3 Aug 2007, 09:11 AM

O armată de „turişti-cerşetori” http://www.gandul.info/social/armata-turisti-cersetori-fac-imaginea-romaniei-berlin.html?3932;871109 imaginea României, la Berlin

Nu cred ca vom scapa de acest blestem vreodata !!

Trimis de: March pe 28 Sep 2007, 02:31 PM

Se pare ca numai belele le-aducem EUropenilor !!

Primarul Romei avertizează cu sesizarea UE, din cauza pericolului reprezentat http://www.gandul.info/flux/primarul-romei-avertizeaza-sesizarea-ue-cauza-pericolului-reprez.html?3996;938475 românii din Italia

Trimis de: marduk pe 28 Sep 2007, 03:35 PM

QUOTE(March @ 28 Sep 2007, 03:31 PM) *
Se pare ca numai belele le-aducem EUropenilor !!

Primarul Romei avertizează cu sesizarea UE, din cauza pericolului reprezentat http://www.gandul.info/flux/primarul-romei-avertizeaza-sesizarea-ue-cauza-pericolului-reprez.html?3996;938475 românii din Italia


Ce nu inteleg la domn primar, este de ce sa-si asume guvernul Romaniei responsabilitatea. Ce guvernul roman i-a trimis acolo, poate vrea primarele sa facem un comando sa-i saltam pe toti si sa-i aducem acasa. Poate gaseste U.E. o solutie, un vaccin, care sa-i civilizeze pe "romanii" cu probleme. M-am gandit totusi la o solutie, 10-20.000 euroi si transportul platit, pentru fiecare romanas care se intoarce de buna voie si nesilit de nimeni, iar odata ajuns acasica, da o declaratie ca nu mai calca in veci prin U.E. E buna nu? drunk.gif jamie.gif

Trimis de: TheK pe 28 Sep 2007, 04:07 PM

Si uite asa creste si leul! drunk.gif

Trimis de: Blakut pe 29 Sep 2007, 11:00 AM

QUOTE
M-am gandit totusi la o solutie, 10-20.000 euroi si transportul platit, pentru fiecare romanas care se intoarce de buna voie si nesilit de nimeni, iar odata ajuns acasica, da o declaratie ca nu mai calca in veci prin U.E. E buna nu?


Nu mai bine ii momim cu Africa, Groenlanda sau Siberia? Siberia e mare. Problema ar fi cum ii ducem acolo. Sau le cream un stat independent langa India, un fel de Israel al lor. Vorbim cu taote tarile UE care au probleme, sa ii incurajeze financiar pe tigani sa isi faca un stat al lor pe langa India.

Trimis de: nefertiti pe 29 Sep 2007, 11:08 AM

La ideea lui Blakut subscriu si eu. ohyeah.gif

Trimis de: mutulica pe 29 Sep 2007, 11:24 AM

mie chiar imi plac stirile astea dinspre italia... cu vreo 20 de ani in urma o luau ei in freza pt ca dadeau buzna in germania, unde erau frecvente afisele "nu servim italieni" acuma se razbuna pe noi. si mai e si distractia cu domn primar care azi premiaza un roman, maine vrea sa ii dea afara din italia...

eh.. cainii latra, caravana trece. ca altfel mi s-ar parea normal sa dea afara si primarele timisorean pe toti gelatii... sa ii trimita naibii acasa

Trimis de: Cla pe 29 Sep 2007, 11:51 AM

QUOTE(mutulica @ 29 Sep 2007, 11:24 AM) *
mi s-ar parea normal sa dea afara si primarele timisorean pe toti gelatii


Ha?? blink.gif

Ce dracu sa inteleg prin primarele timisorean...

O fi vorba de Primaria Timisoreana?

Trimis de: mutulica pe 29 Sep 2007, 01:26 PM

Ma scuzati domnule Cla, era vorba de Primarul Primariei Timisoara.


Trimis de: marduk pe 29 Sep 2007, 03:15 PM

QUOTE(Blakut @ 29 Sep 2007, 12:00 PM) *
Nu mai bine ii momim cu Africa, Groenlanda sau Siberia? Siberia e mare. Problema ar fi cum ii ducem acolo. Sau le cream un stat independent langa India, un fel de Israel al lor. Vorbim cu taote tarile UE care au probleme, sa ii incurajeze financiar pe tigani sa isi faca un stat al lor pe langa India.


Nu uita ca evreii si-au ales ca stat vechea regiune a Palestinei. Ce ne facem daca tiganii aleg Rromania, devenim tigani, sau rromi? hmm.gif

Trimis de: March pe 29 Sep 2007, 05:40 PM

Se intampla intr-o tara Romanica cica membra a UE !!

120 de pompieri, http://www.gandul.info/actual/120-pompieri-transformati-gunoieri-vilele-tiganilor-sinistrati-t.html?3927;939193 în gunoieri la vilele ţiganilor „sinistraţi“ din Toflea

Trimis de: Achernar pe 29 Sep 2007, 06:37 PM

QUOTE(marduk @ 29 Sep 2007, 04:15 PM) *
Nu uita ca evreii si-au ales ca stat vechea regiune a Palestinei. Ce ne facem daca tiganii aleg Rromania, devenim tigani, sau rromi? hmm.gif


Atunci romanii vor deveni ceea ce sunt astazi palestinienii. Atata doar ca nu cred ca vor mai gasi vreun dictator est european care sa le perfectioneze trupele speciale.

Trimis de: marduk pe 29 Sep 2007, 06:45 PM

QUOTE(March @ 29 Sep 2007, 06:40 PM) *
Se intampla intr-o tara Romanica cica membra a UE !!

120 de pompieri, http://www.gandul.info/actual/120-pompieri-transformati-gunoieri-vilele-tiganilor-sinistrati-t.html?3927;939193 în gunoieri la vilele ţiganilor „sinistraţi“ din Toflea


Asa se educa cadrele, de acum incolo vor iubi si mai mult etnicii rromi.

Trimis de: flori pe 29 Sep 2007, 10:15 PM

QUOTE(marduk @ 29 Sep 2007, 03:15 PM) *
Nu uita ca evreii si-au ales ca stat vechea regiune a Palestinei. Ce ne facem daca tiganii aleg Rromania, devenim tigani, sau rromi? hmm.gif


Marduk, comparatia nu este buna. Daca ar fi asa tiganii ar trebui sa-si aleaga ca stat teritoriul de pe undeva prin nord vestul Indiei...pentru ca ei de acolo au plecat acum 1000 de ani. Au ajuns in Romania unde au fost facuti robi si asa au ramas in numar mare la noi. Cu evreii a fost cu totul alta situatie, ei au fost alungati acum 2000 de ani de pe teritoriul pe care il stapinesc astazi.

Trimis de: marduk pe 29 Sep 2007, 10:46 PM

QUOTE(flori @ 29 Sep 2007, 11:15 PM) *
Marduk, comparatia nu este buna. Daca ar fi asa tiganii ar trebui sa-si aleaga ca stat teritoriul de pe undeva prin nord vestul Indiei...pentru ca ei de acolo au plecat acum 1000 de ani. Au ajuns in Romania unde au fost facuti robi si asa au ramas in numar mare la noi. Cu evreii a fost cu totul alta situatie, ei au fost alungati acum 2000 de ani de pe teritoriul pe care il stapinesc astazi.


Eu spuneam ca evreii au ales nu i-a trimis nimeni acolo cu forta. Tot asa si tiganii ar putea alege Romania, aici traiesc cei mai multi tigani din UE daca nu stiai, iar rata natalitatii la familiile de tigani este mult mai ridicata decat la romani. Esti naiva daca poti macar sa gandesti, ca tiganii ar putea sa aleaga un teritoriu undeva, prin India. Tiganii sunt un popor parazitar, care ocupa nisele libere din cadrul comunitatilor, asa au supravietuit si sau dezvoltat. Totusi pana la urma cred ca totul tine de educatie, renuntarea la traditie si integrare.

Trimis de: mutulica pe 30 Sep 2007, 01:13 AM

evreii nu au ales intamplator locul acela.. bantuiau zona cu mult inainte. pe tigani i-am cumparat ca sclavi, e alta poveste
si apoi ... evreii au avut bani cu care sa isi permita alegerea, tiganii nu ar da banii pe asa ceva. statul le-ar ingradi din libertatile pe care acum si le considera neconditionat

Trimis de: marduk pe 30 Sep 2007, 08:29 AM

QUOTE(mutulica @ 30 Sep 2007, 02:13 AM) *
evreii nu au ales intamplator locul acela.. bantuiau zona cu mult inainte. pe tigani i-am cumparat ca sclavi, e alta poveste
si apoi ... evreii au avut bani cu care sa isi permita alegerea, tiganii nu ar da banii pe asa ceva. statul le-ar ingradi din libertatile pe care acum si le considera neconditionat


Eu m-am referit la cuvantul a alege. Organizatiile evreiesti infiintate in timpul "WW2" au luat aceasta hotarare. Intreaga logistica fiind suportata mai ales de evreii din SUA. Ai impresia ca tiganii nu au bani? Corect, un stat tiganesc nu ar face decat sa-i oblige sa respecte in cele din urma niste legi, dar mai ales nu ar mai fi minoritati "asuprite" de catre majoritate. Propun ca discutia sa continue pe alt topic, daca doriti.

Trimis de: mutulica pe 30 Sep 2007, 09:43 AM

daca ma uit la intrebare primordiala :

QUOTE
Mai e putin si Romania va intra de facto in Uniune.
Spune ce ai de gand sa faci cu tine, cu serviciul tau, cu firma ta?
Cum te integrezi tu personal in Uniune?
as spune ca discutiile au deraiat putin.

daca ma uit in urma... as cere sa se dea timpul inapoi ca sa mai intram odata. poate de data asta ne stergem pantofii inainte sa intram.

cit despre problema stricta a persoanei mele... pot spune ca integrarea s-a facut in "Absolut", ca de cand au scazut accizele ma pot integra mult mai ieftin decit inainte.



Trimis de: March pe 20 Oct 2007, 04:50 PM

Apropos de sub-titlul topicului : "ce avem de gand sa facem" ? Unii dintre noi cersim ! devil.gif

Trei sferturi dintre cerşetorii din Geneva http://www.gandul.info/flux/trei-sferturi-dintre-cersetorii-geneva-romani-raport.html?3996;963186 români


Trimis de: mutulica pe 21 Oct 2007, 06:53 AM

o fi, da' geneva nu e in ue

Trimis de: March pe 21 Oct 2007, 02:59 PM

QUOTE(mutulica @ 21 Oct 2007, 07:53 AM) *
o fi, da' geneva nu e in ue

Ei, da ! E mai ceva ! tongue.gif

Trimis de: March pe 17 Jan 2008, 11:00 AM

In atentia baseilor ! La atac ! Guvernul Tariceanu vrea sa mareasca pretul la gaze ! tongue.gif

UE ne cere să http://www.gandul.info/actualitatea/ue-ne-cere-sa-scumpim-gazele-in-2008-cu-70.html?3927;2337751 gazele în 2008 cu 70%

Trimis de: abis pe 17 Jan 2008, 11:06 AM

QUOTE(March @ 17 Jan 2008, 11:00 AM) *
In atentia baseilor ! La atac ! Guvernul Tariceanu vrea sa mareasca pretul la gaze ! tongue.gif

Vezi ca ai confundat topicurile. Aici este vorba de UE si Romania, nu despre Basescu si Tariceanu.

Trimis de: March pe 17 Jan 2008, 11:28 AM

QUOTE(abis @ 17 Jan 2008, 01:06 PM) *
Vezi ca ai confundat topicurile. Aici este vorba de UE si Romania, nu despre Basescu si Tariceanu.

Pe langa topicuri care nu-ti convin, vad ca ai inceput sa cenzurezi si cuvintele userilor !!

Trimis de: March pe 23 Jan 2008, 06:26 PM

Acum, pentru ca am intrat in UE ,
Germania exporta carne http://www.gardianul.ro/2008/01/23/linia_fierbinte-c5/germania_exporta_carne_stricata_pentru_fabricile_de_c_rnati_din_rom_nia-s107774.html pentru fabricile de cćrnati din Romćnia devil.gif


Trimis de: Superunknown pe 24 Jan 2008, 01:07 PM

Un interesant exercitiu de dezinformare, asta cu porcii stricati. Daca citesti dincolo de titlu, vezi ca nu e vorba de toata Germania ci doar de "un abator din nordul Germaniei" si ca "controalele nu au depistat carne stricata", singurele "dovezi" fiind plingerile citorva angajati romani care probabil mint ca sa se razbune pe patron. Nu mai credeti toate minciunile pe care le cititi in presa...

Trimis de: abis pe 24 Jan 2008, 01:46 PM

De fapt, nu-i dezinformare, ci o stire in stilul Gardianului si al celorlaltor ziare din care citeaza unii copios fara sa analizeze informatia...

Trimis de: marduk pe 24 Jan 2008, 02:59 PM

QUOTE(March @ 23 Jan 2008, 06:26 PM) *
Acum, pentru ca am intrat in UE ,
Germania exporta carne http://www.gardianul.ro/2008/01/23/linia_fierbinte-c5/germania_exporta_carne_stricata_pentru_fabricile_de_c_rnati_din_rom_nia-s107774.html pentru fabricile de cćrnati din Romćnia devil.gif

Se pare ca nemti stiu ceva, carnea "fezandata" un pic mai mult este excelenta pentru mici si carnati, le da savoarea specifica talcioacelor din Romania. rofl.gif

Trimis de: March pe 24 Jan 2008, 05:38 PM

QUOTE(abis @ 24 Jan 2008, 03:46 PM) *
De fapt, nu-i dezinformare, ci o stire in stilul Gardianului si al celorlaltor ziare din care citeaza unii copios fara sa analizeze informatia...

Stiri ca asta te ajuta, pen'ca daca te vei duce la un talcioc ( vezi mai sus) vei fi foarte vigilent atunci cand ti se face pofta de un mititel la gratar ! tongue.gif

Trimis de: abis pe 24 Jan 2008, 06:21 PM

Cu ce te ajuta? Pe mic nu scrie ca-i facut cu carne made in Germany; iar pe de alta pare, stirea e falsa.

Trimis de: marduk pe 24 Jan 2008, 11:15 PM

Io nu stiu daca stirea este falsa sau nu, nici n-am sa stau sa cercetez daca nemtii au vandut carne stricata romanilor. In schimb sunt convins ca un romanas de-al nostru a facut ceva banuti, acceptand carnea respectiva pentru mititeii si carnatii nostri. Noroc ca romanii mananca carne "fezandata" asa isi mai face unu o vila un iaht, un elicopter iar nemtii isi freaca mainile ca au gasit niste prosti care sa le platesca carnea pe care urmau s-o duca la crematoriu, unde contra unei taxe urmau sa o arda. frusty.gif

Trimis de: ben_gal pe 26 Jan 2008, 02:23 PM

QUOTE(March @ 30 Apr 2007, 03:10 PM) *
Românizarea Bulgariei laugh.gif

După ce ne-au bătut la turism, bulgarii ne http://adevarul.ro/articole/romanizarea-bulgariei/310704 fața și la comerț. Mii de români trec săptămânal Dunărea cu bacul, de la Călărași spre Silistra, și se întorc acasă încărcați cu alimente, îmbrăcăminte și detergenți


Acum cativa ani ungurii dadeau navala la noi peste frontiera de vest.

Intrebarea e daca nu cumva e vorba de bulgarizarea României.
Si apropo de unguri.
Citisem undeva ca Ungaria acorda ajutor cetatenilor romani care se declara maghiari fara a cere dovezi. In felul acesta om mai ajunge in situatia in care maghiarii vor fi majoritari in Transilvania.

Trimis de: andra_v pe 29 Jan 2008, 01:14 PM

Conform Legii privind Statutul Maghiarilor, Ungaria acorda ajutor maghiarilor din jurul Ungariei si din diaspora. Maghiar = orice persoana care se declara maghiar si adopta limba maghiara ca limba materna. Se integreaza in comunitatea maghiara, iar copiii sai vor fi unguri get-beget. Bravo lor ca stiu sa-si sustina interesele!

Trimis de: Blakut pe 29 Jan 2008, 10:42 PM

QUOTE
Conform Legii privind Statutul Maghiarilor, Ungaria acorda ajutor maghiarilor din jurul Ungariei si din diaspora. Maghiar = orice persoana care se declara maghiar si adopta limba maghiara ca limba materna. Se integreaza in comunitatea maghiara, iar copiii sai vor fi unguri get-beget. Bravo lor ca stiu sa-si sustina interesele!


Si noi prosti, sa-i indemnam pe tigani sa se declare unguri, ca sa le fie mai bine si sa primeasca respect. roflmao.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 16 Feb 2008, 03:03 PM

"Parazitii - Mesaj pentru europa"


Mesaj pentru Europa:
Nu suntem ciori nu stam in corturi
Facem eforturi sa ne elevam
Si nu cantam pe strazi in Viena la acordeon
Noi nu cersim cu handicapu la vedere sa facem avere
Si nu ghicim viitoru in palma in dughene mizere
Noi nu purtam fuste inflorate si nu furam din buzunare
Nu emigram in Suedia cu 7 copii sa ne dati ajutoare
Dati vina pe noi din Berlin in Pamplona de-mi sare voma
Mancamiati p... n-o sa gasiti un roman in rulote la roma
Noi inghetam in sali de clasa de la 6-7 ani(p... mea)
6-7 ore pe zi fara caldura mancare si bani
Avem parinti saraci acasa si-un lucru e sigur
Ni se cultiva dorinta de-a reusi in viata de unu singur
Ne confruntam cu legi noi date de boi
Danseaza cu noi valsul p.... mele e un pas inainte doi inapoi
Ma pis pe gay si nui normal ca copiii mei sa vada
Homosexuali care se ling in gura ostentativ pe strada
E la moda sa fim toleranti da nu reinviem sodoma
Nu putem trimite bulangii in pachet la Barcelona,
Suntem ruda saraca deci nu putem fi frati
Mesaj pentru europa :
CRED CA NE CONFUNDATI!!




N-avem 7 frati acasa
Mama chiar nu e bolnava
Tata si-a beut rapid cafeaua
S-ia plecat la munca-n graba
Facem facultati si dam pe carti ultimu ban
No sa fim vreodata gunoieri la Amsterdam
Vorbim 3 limbi si va putem conduce avioanele
Da nu putem in p... mea socializa cu tomberoanele
Fortam usi inchise traim cu vise nepermise
Si muncim legal un an pentrun pumn de fise
Baga la cap repede credene noi nu mancam lebede
Ne respectam ne rezolam singuri problemele
Javrele si curvele in Madrid va ingroasa satrele
Noi romanii stam la rand sa umplem teatrele
Votam in scarba e adevarat si tara e praf pulbere fina
Caci e mai ieftin sa dai banu jos cand cumperi o ruina
Banii pe 10 ani de la U.E. dispar in vile
In strazi inexistante si tehnologii inutile
Daca avem pile bai carnatilor pardon... bai fratilor
Putem cere detalii picante in Padurea Sparzuratilor
(Sunt inofensiv da gandu meu e criminal.....)



Timpul s-a scurs pentru aceasta prezentare, la final trebuie sa precizam ca Romania e o tara in Africa noi traim in gauri insalubre sub pamant, suntem canibali, vanam sobolani cu arcu', n-avem masini ca ne deplasam prin copaci vopsiti in galben si toate constructiile care le puteti admira daca alegeti sa faceti o excursie pe aceste meleaguri au fost construite de o civlizatie superioara cu care noi nu avem nici o legatura.....Va Multumïm!!

Trimis de: Dualist pe 20 Feb 2008, 11:05 AM



Colac peste pupaza, uniunea albastra e mai buna decat mother red russia ! (?)

Daca Regretatul a exploatat proletariatul punand tot poporul la munca, nici imperialistii nu-s asa de albi, generand http://schimbarea.blogspot.com/2007/05/raluca-murit-de-extenuare-la-32-de-ani.html.

Comunistii l-au luat pe Moromete de la sapa, i-au facut bloc, i-au pus cravata la gat si acesta a fost "omul nou".

Capitalistii au preluat omul nou si il transforma in pinguin/corporate girl ... eu as merge mai departe si as spune ca omul fara chip nu-i departe.

Blocurile construite acum 20 de ani le platim in 40 de ani; o parcare la Unirea costa cat un apartament in Germania.

Cetatenii (care sunt simplii cetateni, nu sunt domni) europeni ... vor avea/au deja pasapoarte biometrice ca sa iasa din Europa.

Ni s-a promis ca se va face politica la Bruxelles, nu pe Dambovita. Realitatea este ca tacsa auto e inca in picioare.

Suntem obligati sa ne dam copii la varsta de trei ani la gradinita ca sa ii creasca altii in timp ce noi trebuie sa muncim pentru corporatii. Pana si spartanii ii luau de la sapte ani d-acasa.

Uniunea Europeana risca sa devina un imperiu mai groaznic decat fascismul si comunismul la un loc ... pana si Adolf Hitler a fost ales de catre popor.
Presedintele si aderarea la 'ue nu a fost aleasa prin vot direct al poporului ...

Partea cea mai buna abia acum incepe ... ca nu avem alternativa. Exact asta ar descrie cel mai bine situatia: munceste (pt. corporatii), consuma (produsele corporatiilor), si supune-te legilor fiindca nu exista alternativa la lumea minunata care o construim ...

Vezi si http://www.eutruth.org.uk/

Trimis de: Cla pe 20 Feb 2008, 11:18 AM

QUOTE(Dualist @ 20 Feb 2008, 10:05 AM) *
o
Presedintele si aderarea la 'ue nu a fost aleasa prin vot direct al poporului ...

Nici noi n-am vrut Euro, am preferat marca. Dar ni s-a impus... sad.gif

Trimis de: Cucu Mucu pe 20 Feb 2008, 12:01 PM

QUOTE(Cla @ 20 Feb 2008, 11:18 AM) *
Nici noi n-am vrut Euro, am preferat marca. Dar ni s-a impus... sad.gif

Pacaleala cea mai mare ati luat-o la preturi.Comerciantii nu au tinut cont de paritate, au taiat DM si au pus EUR direct, fara alte modificari, desi un EUR era aproape 2 DM.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)