Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004 _ Campania Electorala

Trimis de: nefertiti-old pe 3 May 2004, 10:14 AM

In curand va incepe, oficial, campania electorala pentru alegerile locale. Judecand dupa ultimii ani, ca si dupa lansarea candidatilor, partidele politice se pare ca opteaza, din ce in ce mai mult, pentru o campanie superficiala, cu mici, bere si muzica. Ce parere aveti despre asta? Considerati ca este o strategie potrivita sau ati prefera mai mult o prezentare de platforme politice si o dezbatere de idei?

Trimis de: mutulica pe 3 May 2004, 10:41 AM

Daca te uiti la majoritatea care isi da votul, cred ca micii si berea sunt cea mai buna platforma electorala. Ma gindesc cum mi-ar sta sa ma duc candidat la vreo comuna obscura, ascunsa cine stie pe unde, si sa incep sa le vorbesc la respectivii despre Balanta financiara, Politica de marketing si imagine a comunei, etc.

Ar sta toti la mici la concurenta si s-ar distra copios pe seama mea "baiat destept maica, dar noua ne trebuie unul de la sate, sa se priceapa la carute colorate. mai baga un mic, si hai sa votam. vezi nu uita berea pe masa"

Trimis de: Vornicum pe 3 May 2004, 10:44 AM

Eu n-as vota un candidat sau altul doar fiindca ma indoapa cu mici si ma cinsteste cu bere.
As prefera sa vad cum se iau de par in emisiuni televizate si in functie de conceptii , pareri si opinii sa il taxez pe unul sau altul votandu-l pe celalalt. Si nu vreau sa mai aud promisiuni: voi face asta si ailalta. Cu cat mint mai mult cu atat ii detest mai mult. O sa-l votez pe cel mai istet, odata ajuns la putere oricum toti fura. Mai bine sa ma fure unu' istet decat unu' tolomac.

Trimis de: andrei69 pe 11 May 2004, 10:40 PM

Strategii, metode, bere, mici.. Hmm, am sa-mi spun si eu parerea.
(Scuze Nefertiti pt. ca te-am facut agent psd dar vorbeai de colectivisme..ca la tine acasa).

Initial as vrea sa punctez strategii care au avut efecte contrare celor asteptate de initiatori. Se refera nu numai la "locale".

1. Sonoritatea unui nume creste vertiginos prin repetarea hipernegatiei.

Daca as dori sa ajung presedinte si as fi submediocru si n-as avea un nume respectat in tara asta, as face urmatorul lucru

As angaja 100-200 de handralai sa strige pe strada in gura mare "Jos Andrei". Primul pas e facut, numele meu va avea sonoritate. Lumea se va intreba cine o fi asta de-l uraste toata lumea ? Apoi as apare la televizor cu o figura angelica si oamenii o sa spuna "nu e chiar asa de rau". Astfel, intr-un timp relativ scurt numele meu ajunge sa insemne ceva. Asa sa intimplat cu Ion Iliescu, care nu avea un nume sonor dar si la format repede cu strigate de tipul "jos Iliescu". Asa se intimpla si cu toaleta umblatoare (cel care a fost dat afara din uniunea scriitorilor): Dinescu si altii nu fac decit sa-i creasca sonoritatea numelui altfel nu s-ar uita nimeni la el.

ŕ bon attendeur salut !

Restul urmeaza..

Trimis de: nefertiti-old pe 12 May 2004, 12:40 PM

N-am inteles treaba cu acel colectivism, dar poate imi explici. Cat despre ce spui tu, sunt faimoasele tehnici de manipulare, care prind la romani de cand ii stiu.

Trimis de: andrei69 pe 12 May 2004, 02:39 PM

2. "unitatea de monolit" si unde duce ea.

Am o idee preconceputa anume ca expresia "stupid people" a lui Brucan se referea la clasa politica nu la populatie. A paria pe prostia indivizilor e o politica neadaptata. Oamenii se calculeaza mai bine decit ne-am inchipui (eventual luindu-ne dupa vorbele si actiunile lor). Unul din calculele pe care multi si le fac este urmatorul :
"Stiu ca politicienii sint prosti si necinstiti, am vazut de ce sint in stare. Pe cine votez atunci ? Am sa votez pe cel care poate fi tras de mineca atunci cind o face de oaie, cel putin asa minimalizez greselile". Cine poate sa traga de mineca ? Poate un rival din acelasi partid. Rezulta ca partidele in care rivalitatile se evidentiaza au un avantaj fata de partidele monolit.
Un candidat destept tine rivalii in partid si se lupta cu ei, nu ii da afara.
BTW ce s-a intimplat cu rivalii lui Basescu si Stolojan ? Mai vedeti vreunul ? asa ca..

3. Hiper-criticismul are efecte contrare

Oricit de ciudat ar parea, indivizii accepta cu usurinta candidati hipercriticati. Motivul este mai degraba logic decit politic. O teorie are o oarecare consistenta daca poate fi validata sau invalidata. Astfel un candidat invalidat puternic de mass media are o oarecare consistenta logica. Poate fi negat, deci exista.

Pe de alta parte, hipercritica, impreuna cu candidatul criticat formeaza un fel de unitate ponderata (in mintea unor alegatori). Astfel, ei voteaza cu drag pe candidat si respecta pe critic - in final voteaza o pondere intre acestia.

In plus, abdicind de la functia principala a mass mediei, anume de a prezenta fapte si de a lasa cititorii sa le aprecieze, hipercriticii fac si munca cititorilor, adica trag concluzii. Cititorul se leneveste, nu mai trage propriile concuzii si atunci sa nu ne miram ca tocmai candidatii hipercriticati sint alesi.

Un exemplu imediat este cel al procurorului aplaudac din Cluj. Evident, cazul trebuia mediat iar fapta anuntata la politie, procuratura si la biroul electoral. Pentru ca e treaba acestor structuri. Dar nu era cazul ca dl Nistorescu sa scrie un editorial lung cu subiectul "vai, vai, vai, vai ce grozavie !" Daca dinsul trage concluziile, eu nu le mai trag. Culmea ca si politia, procuratura si biroul electoral gindesc la fel : dl Nistorescu a tras deja concluzia de ce sa repetam si noi..
Concluzia poate fi ultima etapa dintr-un lant normal, structural de fapte, in nici un caz prima. Concluzia se trage la final si iata cum dl. Nistorescu, dorind sa deschida un caz, in fapt il inchide.
Si unii ziaristi se mai pling ca "ciinii latra, caravana trece"..! De fapt ei isi inchid propriile cazuri concluzionindu-le.


Trimis de: andrei69 pe 12 May 2004, 03:42 PM

@nefertiti
'tehnici de manipulare.."
Nefertiti, eu nu pot sa acuz pe nimeni de manipulare pentru ca n-am dovezi in acest sens. Insa pot sa-i acuz pe ceilalti ca au fost fletzi, asta s-a vazut si se vede. Daca cineva a facut un scenariu de manipulare (nu cred) bravo lui a fost istet. Asta-i politica, la urma urmei. E treaba fletzilor daca sau prins sau nu.

Trimis de: abis pe 12 May 2004, 04:57 PM

QUOTE (andrei69 @ 12 May 2004, 03:41 PM)
Dar nu era cazul ca dl Nistorescu sa scrie un editorial lung cu subiectul "vai, vai, vai, vai ce grozavie !"

Dar ce trebuia sa faca Nistorescu? Uite, televiziunile nu au abordat deloc subiectul - asa e mai bine?

Trimis de: caesar pe 12 May 2004, 05:46 PM

QUOTE (andrei69 @ 12 May 2004, 04:44 PM)
@nefertiti
'tehnici de manipulare.."
Nefertiti, eu nu pot sa acuz pe nimeni de manipulare pentru ca n-am dovezi in acest sens. Insa pot sa-i acuz pe ceilalti ca au fost fletzi, asta s-a vazut si se vede. Daca cineva a facut un scenariu de manipulare (nu cred) bravo lui a fost istet. Asta-i politica, la urma urmei. E treaba fletzilor daca sau prins sau nu.

E greu sa-ti dai seama ca esti manipulat mai ales cand mesajele cat si gestica sunt coordonate de specialisti in domeniu. (vezi mesajele citite si afisele, panourile electorale)
Asta nu inseamna ca o sa vedem anul asta un alt fel de campanie, tot micii si berea au cea mai mare trecere la prostime; cat despre galceava si celelalte forme de manifestare a falsilor politicieni: e placerea lor

Trimis de: March pe 12 May 2004, 09:52 PM

QUOTE (andrei69 @ 12 May 2004, 04:41 PM)
Un exemplu imediat este cel al procurorului aplaudac din Cluj. Evident, cazul trebuia mediat iar fapta anuntata la politie, procuratura si la biroul electoral. Pentru ca e treaba acestor structuri. Dar nu era cazul ca dl Nistorescu sa scrie un editorial lung  cu subiectul "vai, vai, vai, vai ce grozavie !" Daca dinsul trage concluziile, eu nu le mai trag. Culmea ca si politia, procuratura si biroul electoral gindesc la fel : dl Nistorescu a tras deja concluzia de ce sa repetam si noi. Concluzia poate fi ultima etapa dintr-un lant normal, structural de fapte, in nici un caz prima. Concluzia se trage la final si iata cum dl. Nistorescu, dorind sa deschida un caz, in fapt il inchide.
Si unii ziaristi se mai pling ca "ciinii latra, caravana trece"..! De fapt ei isi inchid propriile cazuri concluzionindu-le.

Adica Nistorescu sa fi tacut din gura ca de cazul "aplaudacului" procuror-sef s-ar fi ocupat politia si procuratura ! Ce politie, ce procuratura domn'ne ? Vorba lui Bula : " as plinge dar nu pot de ris " mad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 13 May 2004, 10:09 AM

Andrei, din pacate, nici nu se pune problema unor acuzatii de manipulare. Pentru simplul fapt ca asta nu constituie o infractiune. Ba mai mult, genul de manipulare de care vorbim, adica cea in scop electoral, e deja ridicat la rang de strategie.

Trimis de: andrei69 pe 13 May 2004, 02:57 PM

@abis & @march

Cazul trebuie mediat (si slava domnului ca a fost cit de cit) dar nu concluzionat in ziar. Orice editor destept si profesionist lasa cititorii sa concluzioneze. Altfel ce se intimpla : guvernul rezolva cit de cit problema, sau o ascunde de ochii lumii, cititorul are impresia ca problema e rezolvata iar buba nu se sparge.
Aplaudacul este un rahat mic acolo la Cluj. Marii mahari sint aici in Bucuresti.
Sa zicem ca dl Nistorescu se abtine sa concluzioneze, dar mediaza faptul (inclusiv poza care e delicioasa) si anunta procuratura, etc..Acestea sint obligate sa raspunda. Aici dl. Nistorescu poate sa-i astepte la cotitura "ia sa vedem cum a rezolvat guvernul cazul aplaudacului" iar cel lovit de data asta e guvernul sau procuratura. Asta daca dl Nistorescu vrea intr-adevar sa sparga buba. Dar poate ca dinsul doreste numai sa se bata in piept "ce destepti sintem.." sau sa cistige bani din treaba asta. Sau poate ca prefera sa se lupte cu rahatii de la Cluj si nu cu maharii din Bucuresti..
BTW azi am citit editorialul lui Nistorescu si n-am inteles nimic din el (sint singurul ?). O ia pe urma directorului RL- adica numai el intelege ce scrie ?

Trimis de: abis pe 13 May 2004, 03:27 PM

andrei69,
Eu tot nu-ti inteleg rationamentul... Nu are nici o relevanta daca Nistorescu sau altcineva a spus in ziar ca procurorul de la Cluj (care este, totusi, ditamai seful peste procurorii din vreo patru judete) trebuie dat afara... Treaba superiorilor este sa-l trimita la plimbare, indiferent ce s-a scris in ziare. Daca nu o vor face (si sunt convins ca incerca sa amane momentul, doar-doar o uita opinia publica de el) presa are datoria de a se tine ca scaiul de oaie de ei...
In privinta editorialului de astazi, l-ai citit pe net? Daca da, vezi ca pe forumul de discutii de la EvZ vei gasi oameni care au inteles cate ceva. Si au inteles bine....

Trimis de: March pe 13 May 2004, 05:49 PM

Trebuie sa citeasca acest editorial de doua ori, si pe ambele diagonale ! biggrin.gif

Trimis de: andrei69 pe 14 May 2004, 04:45 PM

@abis
Massmedia nu ar trebui sa traga singura concluzii (teoretic stie toata lumea asta) dar e cam greu de explicat de ce.

Fac o incercare pe care o doresc intuitiva.

Sint doua tipuri de frustrari psihologice pe care se bazeaza ziaristii (sa-si creasca popularitatea)
frustrarea de situatie
frustrarea de neinchidere

Frustrarea de situatie e clara : situatia in sine e frustranta
Frustrarea de neinchidere : situatia nu e clara are nevoie de o completare. Ca sa dam un exemplu - unii ziaristi utilizeaza acest lucru editind titluri care atrag, cititorii doresc sa-si completeze informatia si sa inchida frustrarea.

Prima frustrare nu prea e constructiva. Evidentiind numai situatii negative se ajunge la un fel de nevroza de situatie sau dumnezeu stie la ce alte probleme psihice. Aparent, inchiderea frustrarii (rezolvarea ei) se face prin completarea de informatie dar nelasind cititorul sa inchida (macar prin concluzionare) in mintea lui ramine numai situatia frustranta.

Frustrarea de neinchidere poate fi mai constructiva. Cititorii isi pot rezolva problema incercind singuri sa inchida situatia (sa o rezolve). Ea poate duce mai degraba la actiuni.

Problema asta ne duce la ce e massmedia si care e scopul ei. Ea nu este puterea a patra, a cincea sau a sasea in stat, ea nu rezolva problemele. Ea este veriga informationala intre cititori sau intre cititori si adevaratele puteri. Dar nu vreau sa continui aici, parerea asta cu puterea massmediei este prea incetatenita la noi..nu o scot eu cu fraza asta..Pe scurt : ori cititorii rezolva problemele (prin alegeri sau alte tipuri de aprecieri) ori celelalte puteri - actionind direct.

Poate ca polul suprem ar fi ceva superobiectiv si superinformant. Dar un ziar poate sa fie superobiectiv si superinformat si sa nu fie citit pentru cu nu are nimic incitant in el. Daca vrea sa fie asa trebuie sa utilizeze unul sau ambele din tipurile de frustrari. Asta nu e ceva rau in sine. Dar daca doreste sa fie constructiv (si nu numai nevrozant) trebuie sa lase cititorii sau puterile sa inchida si sa concluzioneze (sa rezolve) faptele.

Pe scurt : statistic, probabilistic, psihologic, etc.. sint mai multe sanse ca voturile indivizilor sa rezolve o problema cind li se cere asta prin articole neconcluzionate decit prin articole de tip "vai, vai, vai".
Altfel zis : daca dl. Nistorescu nu trage concluzii, concluzia mea : "evident, lui nu-i pasa, e independent, musai sa ma duc la alegeri".
Altfel re-zis : Daca dl Nistorescu concluzioneaza eu spun "el lupta pentru mine, sa-l las sa lupte face treaba buna; la alegeri ma duc daca nu ploua.".
(aici e marea greseala pentru ca massmedia, in realitate, nu are putere de actiune)
Altfel re-re-zis : Lenevia in gindirea alegatorilor provine si prin faptul ca sint prea multi care zic "vai, vai, vai " in locul alegatorilor.
Altfel re..zis: Eu nu am fost un anticomunist convins pina nu am citit "Arhipeleagul Gulag" (in care nu exista nici o apreciere). Dar dupa 45 de pagini am inchis cartea si mi-am spus "comunismul asta trebuie desfintat".
Altfel re..zis : Daca vrei sa creezi o anumita stare de actiune in indivizi, prezinta faptele in mod sec. O sa fi surprins ce succes ai.




Trimis de: March pe 14 May 2004, 05:17 PM

Iti sugerez sa citesti cu atentie si partea a doua a editorialului lui Nistorescu ,"Ciucurel Pasha",din Ev.Z. de astazi.

Trimis de: andrei69 pe 15 May 2004, 01:32 PM

Ciucurel sa fie bombonel si sa fie cel mai bogat om din Romania? Haida de, asta da stire !
Mi se parea mie ceva ciudat. Casa de pe Londra e pazita zi si noapte de agenti. Adica sa existe structuri ale statului care pazesc averi personale ? Numai casa asta care acum cica e muzeul hartilor face 2-4 milioane de dolari pe putin.
De obicei donezi o fractiune mica din averea ta. Daca 2-4 milioane de dolari este o fractiune mica cit o fi averea ta? Si cum a fost strinsa ea ? Din ... tranzactii cu nuci ?
Nu-l prea vad bine pe bombonel...

Trimis de: March pe 15 May 2004, 04:26 PM

Acum citeste si finalul despre Ciucurel biggrin.gif ( dar nu merge prea departe cu concluziile ; orice rima este pur intimplatoare wink.gif )

Trimis de: Mihai pe 16 May 2004, 11:18 PM

Din seria 'O campanie din poveste, cum numai la noi este':

BEC a respins o contestatie a PD la adresa lui Mircea Geoana

Biroul Electoral Central a respins ieri ca nefondata contestatia PD, care sustine ca Mircea Geoana ar fi "incalcat flagrant Legea electorala, care interzice explicit campanie electorala in incinta scolilor". PD a cerut ca BEC sa-l atentioneze pe candidatul PSD la functia de primar general al municipiului Bucuresti "sa nu mai efectueze in campania electorala vizite, cu sau fara eleve pe post de majorete, prin scolile Capitalei si nici sa mai poarte esarfa cu tricolorul romanesc".
Reprezentantul PSD in BEC, Dan Matei Agathon, a argumentat respingerea contestatiei, prezentand membrilor BEC declaratii ale directorilor scolilor unde a fost prezent Mircea Geoana. Potrivit directorului Grupului Scolar Industrial Nicolae Teclu, ministrii Miron Mitrea si Mircea Geoana "au traversat curtea scolii pentru a constata stadiul lucrarilor la terenul de fotbal cu gazon artificial". Conform declaratiei directorului, "vizita a durat circa 15 minute, profesorii care se aflau in curte in timpul vizitei terminasera cursurile si nu au fost scosi de la ore". De asemenea, in declaratia directorului Liceului Aurel Vlaicu se mentiona ca vizita lui Mitrea si Geoana a durat un sfert de ora, iar "elevii si profesorii care se aflau in curte in timpul vizitei erau in recreatie". Pentru admiterea contestatiei s-au pronuntat reprezentantii PRM, PD, PNL si presedintele BEC, judecatorul Petre Similean, "impotriva" au votat PSD, UDMR, vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ionel Flesariu, si cinci judecatori. S-au abtinut de la vot vicepresedintele AEP, Alexandru Radu, si unul dintre judecatori. Reprezentantul PNL in BEC, Dan Motreanu, a declarat, pentru Mediafax, ca "respingerea contestatiei PD de catre BEC, prin votul majoritatii membrilor sai, da liber la adunari si intruniri electorale in scoli". El a mai spus ca PSD s-a autoincriminat prin declaratiile date de directorii de scoli, prin care se recunostea implicit ca Mircea Geoana s-a intalnit cu elevii si profesorii aflati in pauza.

Sursa: http://www.gardianul.ro/print.php?a=politica2004051705.xml

Un primar PD si-a pus cainii si simpatizantii pe jurnalisti

Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a declarat, ieri, ca reprezentanti ai mass-media au fost grav agresati in seara zilei de 14 mai 2004, in satul Tataru, comuna Comana, din judetul Constanta. Conform spuselor sale, cu prilejul unei intalniri cu caracter electoral, organizata de Mandrescu Antoaneta, candidatul PSD la Primaria comunei Comana, actualul primar Nitu Ion, reprezentant al PD, "aflat in stare de ebrietate, a incitat un grup de aproximativ 30 de persoane, carora le-a oferit bauturi alcoolice, pentru a perturba intalnirea PSD". Se pare ca acesta si-a asmutit cainele asupra fotoreporterului cotidianului "Noua Realitate" Constanta, Panga Marius, si a redactorului postului de televiziune "Realitatea TV", George Mucianu, primul fiind muscat de picior". "In acest timp, seful postului de Politie, imbracat civil si aflat intr-o vizibila stare de ebrietate, a asistat impasibil la derularea incidentului. Evenimentul a fost inregistrat de postu Realitatea TV si TV Neptun Constanta, in acest fel putand fi probat oricand", a asigurat Corlatean. El a spus ca jurnalistii au depus plangere la postul de Politie din Comana, iar la nivelul Organizatiei Judetene PSD, vicepresedintele Nicusor Constantinescu i-a informat telefonic atat pe prefectul judetului Constanta, cat si pe comandantul IPJ de acolo, urmand sa se adreseze in scris atat Biroului Electoral Judetean, cat si Prefecturii si Inspectoratului Judetean de Politie. (C. Postolache)

Sursa: http://www.gardianul.ro/print.php?a=politica2004051707.xml

Trimis de: March pe 17 May 2004, 10:41 AM

QUOTE (Mihai @ 17 May 2004, 01:20 AM)
Din seria 'O campanie din poveste, cum numai la noi este':

BEC a respins o contestatie a PD la adresa lui Mircea Geoana

Reprezentantul PSD in BEC, Dan Matei Agathon, a argumentat respingerea contestatiei, prezentand membrilor BEC declaratii ale directorilor scolilor unde a fost prezent Mircea Geoana. Potrivit directorului Grupului Scolar Industrial Nicolae Teclu, ministrii Miron Mitrea si Mircea Geoana "au traversat curtea scolii pentru a constata stadiul lucrarilor la terenul de fotbal cu gazon artificial". Conform declaratiei directorului, "vizita a durat circa 15 minute, profesorii care se aflau in curte in timpul vizitei terminasera cursurile si nu au fost scosi de la ore". De asemenea, in declaratia directorului Liceului Aurel Vlaicu se mentiona ca vizita lui Mitrea si Geoana a durat un sfert de ora, iar "elevii si profesorii care se aflau in curte in timpul vizitei erau in recreatie".

Pai, indraznea vreun director de scoala sa dea altfel de declaratie ?! Sunt penibili ! Vizite ce au durat 15 minute... in recreatie... stadion ce se afla chiar in spatele curtii scolii... Chiar ne cred un popor numai de timpiti ? sad.gif

Trimis de: abis pe 17 May 2004, 12:52 PM

QUOTE (March @ 17 May 2004, 11:43 AM)
Chiar ne cred un popor numai de timpiti ? sad.gif

DA!

Trimis de: andrei69 pe 17 May 2004, 01:10 PM

@march

Chestia cu ciucurel=bombonel e luata din comentariile la editorialele din evz. Domnule Nastase, scuze, nu erati d-voastra ala din editorialul lui nistorescu dar tot nu inteleg de ce pazesc oamenii aia zi si noapte casa aia..
In comentariile sus numite am vazut fraze de tipul "stiu cine e dar nu vreau sa-l numesc ca sa nu pateasca ceva ai mei". In traducere normala asta insemna "pentru mine, ai mei inseamna mai mult decit tara sau patria" (tara e cea cu granite, patria e fara). Daca dirdiitii astia se prasesc prea mult, va tremura si pamintul o data cu ei iar zoaiele vor iesi la suprafata.

Ar trebui ca dl nistorescu sa nu mai vorbeasca in dodii sau in solo voce si sa nu mai dea vina pe altii daca cercetarile sale esueaza. Sa puna osul la treaba, profesionist si sa afle tot ce trebuie.
Scriind in doi peri, noi ne putem inchipui orice.

Uite de pilda, al doilea candidat care-mi vine in minte ar fi patronul multiplelor firme care incep cu "pro". Acesta merita sa fie terfelit pentru ca din cauza lui eu platesc la internet de ma usuca. Se pare ca asta detine un fel de cablu metropolitan si toti providerii de internet trebuie sa dea un fel de pinca barosana ca sa treaca prin el. Astfel internetul ajunge sa coste (calculat de mine) de 50 de ori mai mult ca in Franta - iar francezii nu au internetul decit de vreo doi ani (innainte au avut un fel de telnet). Ar trebui ca guvernul sa se sezizeze fata de aceste practici monopoliste - la urma urmei de ce sa raminem noi prostii europei ? Miine poimine de pomenesti si cu un filtru pe cablu asta.
Dar stiam ca Sirbu si-a facut primii bani nu vinzind nuci ci vinzind chestii macabre (asta e motivul pentru care vedeti atitea stiri lugubre la protv, are sirbu experienta - din chestii macabre se cistiga bani buni).


Al treilea candidat care-mi vine in minte este Stolojan. Fostul demnitar si sustinator al lui Iliescu impotriva liberalilor a pus serios osul la treaba pentru ca bancile sa fie devalizate de oamenii guvernului/partidului. Comentariul pe care l-a facut in guvern/partid privitoare la aceasta chestie e superb "Furati ba mai cu grija ca v-aud ziarele". Mie imi place expresia asta "furati ba mai cu grija" si o propun ca motto pentru campania sa prezidentiala. E un mod excelent de a stopa coruptia.
Sa fi vindut nuci Stolojan cind era plod ? Hmm parca n-as crede.

Al patrulea candidat care-mi vine in minte este Vacaroiu. Si acesta a pus un os la treaba ca sa culeaga alte oase. Dar el se intelegea cu diversi ca procentele sa fie varsate dupa ce iese (nu din inchisoare ci din functie) ca sa ramina (crede el) aparent curat. Astfel, se intelegea cu o firma (cind ai marfa in vama, ok o sa tin minte). Iar cind marfa e in vama ne trezim cu o hotarire de scutire de vama. Dar numai citeva zile. Cind apare concurenta in vama, se trezeste ca nu mai e scutire. Aceste lucruri se pot verifica foarte usor si anuntam procuratura pentru ca e treaba ei. Iar daca procurorul general si cel adjunct nu actioneaza inseamna ca fac parte cu faptasii si anuntam pe viitorul procuror general si pe viitorul adjunct ca actualii sint partasi, nu actioneaza si trebuie si ei judecati. Pentru ca (prostalailor), chestia cu "mergi pe cale ierarhica" are trecere numai la voi.

Sa fi vindut Vacaroiu nuci cind era utecist ? Cine stie.

Eu tot n-am aflat cine a vindut nuci; desi, evident, e o chestie f.f. importanta..








Trimis de: March pe 17 May 2004, 03:14 PM

Ei, ai vazut cum te-a bagat Nistorescu in "priza" biggrin.gif Continua, continua, ca nu ai terminat "bomboneii" 6.gif

Trimis de: March pe 18 May 2004, 07:56 PM

PSD prejudiciaza grav imaginea presei, implicand-o cu forta in batalia electorala


Campania otravita

Mai multe cotidiene centrale, printre care si ZIUA, au fost distribuite ieri la chioscurile de difuzare a presei din Zalau impreuna cu o brosura electorala a PSD. Aceasta ii prezenta pe candidatii propusi de partidul de guvernamant pentru functiile de primari si consilieri in judetul Salaj, asociindu-se astfel imaginea unor jurnalisti de marca, care beneficiaza de credibilitate in fata electoratului, cu platforma politica a PSD.(...)


Tot scandalul aici :
http://www.ziua.net/display.php?id=13894&data=2004-05-18&ziua=91ac677bc4ca380de450863b23f067a9

Trimis de: Mihai pe 19 May 2004, 09:42 AM

PNL si PD acuza: Campanie electorala presarata cu ilegalitati

Intr-o conferinta de presa organizata ieri de Alianta PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, Gheorghe Flutur si Cozmin Gusa, au creionat un tablou ingrijorator al campaniei electorale aflata in plina desfasurare. Tirul acuzatiilor s-a indrpetat in cea mai mare parte asupra partidului de guvernamant, care, in opinia oficialilor Aliantei, utilizeaza parghiile puterii pentru a-si facilita succesul in alegerile locale din 6 iunie. Astfel, Tariceanu considera ca institutii ale statului au fost transformate in agenti electorali, exemplificand prin participarea la lansarea candidatilor PSD a unor reprezentanti ai administratiei publice locale si ai Ministerului Public. Astfel, prefectul si subprefectul de Maramures au participat la lansarea candidatului PSD la primaria Baia Mare, iar procurorul Danila Suciu de la Cluj a fost surprins ovationand intrarea lui Ioan Rus in competitia electorala. Monitorizarile efectuate de membri ai Aliantei au dezvaluit si alte incalcari ale legii privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale. Pentru reprezentantii PNL si PD cea mai ingrijoratoare infractiune o reprezinta prezenta candidatului PSD la Primaria Capitalei, Mircea Geoana, in incinta unor unitati scolare. Sub acelasi aspect, liderii Coalitiei au denuntat folosirea scolilor ca locatii de amplasare a bannerelor si afiselor electorale in judetul Dambovita.

Ion Iliescu, avertizat

Liderii Aliantei PNL-PD au avertizat ieri, intr-un comunicat remis Mediafax, ca nu vor ezita sa ceara declansarea procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Iliescu, pe motiv ca incalca legea fundamentala, "prin vizitele sale electorale". Liberalii si democratii protesteaza "vehement" fata de "repetatele incalcari ale Constitutiei de care se face vinovat seful statului". "Desi Legea fundamentala reglementeaza institutia prezidentiala dupa principiul echidistantei fata de toate partidele politice, Iliescu si-a asumat in modul cel mai evident rolul de sef de campanie al PSD", sustine Alianta, care ii cere lui Iliescu sa isi suspende vizitele electorale pe durata campaniei electorale si sa se abtina de la orice fel de declaratii de sustine a candidatilor PSD. "Dorim sa ii atragem atentia sefului statului ca demersurile sale creeaza premisele pentru declansarea procedurii de suspendare din functie si ca nu vom ezita sa recurgem la aceasta modalitate constitutionala de sanctiune", se mai arata in comunicat.

Presedintele Ion Iliescu a declarat, ieri, la Busteni, ca nu va renunta la vizitele in tara pe durata campaniei electorale si a apreciat ca reactia Aliantei PNL-PD in aceasta privinta reprezinta "politizare excesiva", "demagogie", informeaza Mediafax. "Este o demagogie, pe care o resping, din partea acestor oameni si este deplorabil ca se apeleaza la asemenea chestiuni", a afirmat presedintele.

Sursa: http://www.gardianul.ro/print.php?a=politica2004051903.xml


PSD: "Axa raului" ar putea frauda alegerile hh.gif

Secretarul executiv al PSD Radu Podgoreanu a atentionat, ieri, ca partidul de guvernamant nu trebuie banuit si acuzat de nereguli in campania electorala, numai datorita faptului ca se afla la putere. El a asigurat ca asemenea cazuri ii caracterizeaza si pe colegii din Opozitie, care in ultima perioada distrug afisele electorale ale PSD. "In diferite zone ale tarii, precum si in Bucuresti afisele de campanie electorala ale PSD au fost vandalizate", a declarat Podgoreanu. El a apreciat ca asemenea practici, luate parca din operele lui Caragiale, sunt condamnabile si nu trebuie trecute cu vederea. Secretarul executiv al PSD a remarcat totodata anumite "evolutii", privind colaborarea dintre PNL, PD, PRM, care formeaza axa raului. Podgoreanu a fost de parere ca "o asemenea coalitie in sectiile de votare" ar putea duce la fraudarea alegerilor. "Aceasta axa a raului pune in minoritate reprezentantii PSD si este un pericol pentru desfasurarea in conditii corecte a alegerilor", a adaugat Podgoreanu, care se teme de o eventuala "manipulare in ziua votului". (C.P.)

Sursa: http://www.gardianul.ro/print.php?a=politica2004051904.xml

Trimis de: andrei69 pe 20 May 2004, 09:54 AM

@march
(imi place expresia "bombonei").
Da-i dracului de bombonei. Ma gindesc ca o sa vreau sa ma duc la alegeri si n-o sa am pe cine alege.
Vorba lui Diogene "caut un om".
Sau - s-ar potrivi mai bine contextului - intrebarea din bancul acela cunoscut
"Ii spalam sau facem altii ?" (adica ii curatam, ii invatam sa se poarte sau cautam pe altii?).
Cred ca n-are rost sa frecam la tigania bomboneilor. Sint chestii atit de bine imprimate incit nu se scot oricit detergent am folosi.

Zilele trecute am vazut un film despre Hitler - interesant modul in care acesta a determinat fanatismul semenilor : i-a transformat pe toti in criminali. Stiind ce-i asteapta, au luptat fanatic pina in ultimul moment. O metoda pe care din pacate toate guvernele au preluat-o: transforma-i in hoti si o sa fie fanatici de partea ta. Asta genereaza o grupa omogena si redutabila. Foarte greu de combatut. Orice opozitie a grupului de bombonei nu poate fi nici omogena nici fanatica. Nu poate sa fie omogena pentru ca in democratie, un grup onest nu e omogen prin definitie. Nu poate sa fie fanatica pentru ca oamenii de treaba nu sint fanatici. Asta e realitatea - oamenii de treaba, desi sint in superioritate numerica au evident o inferioritate strategica.

Iti trebuie o enorm de multa inteligenta, perspicacitate, intuitie, etc. sa cauti fiecare veriga slaba, licarire de constiinta/cinste sau defectiune in acest sistem omogen.

Dar - in afara acestor verigi slabe - grupurile omogene si fanatice au un punct slab major care poate sa-i faca vulnerabili: slaba conducere. Pentru o buna conducere e nevoie de democratie nu omogenitate, si profesionalism, nu fanatism. E suficient ca un grup onest sa convinga oamenii de treaba ca stie sa conduca astfel incit inferioritatea strategica se va transforma in superioritate.
Uite, de pilda, pe mine nu m-a convins nimeni ca stie sa conduca. Nici un grup / partid. Partide pline de politicieni mediocrii si necinstiti, de abia asteapta ca reduta sa le deschida si lor o usita.
Asa s-a intimplat in ultimele doua alegeri. Alegerile democratice, in loc sa duca la un progres a dus la intarirea redutei de hoti si necinstiti. Ajunge sa fie asa puternici ca nici dracu' nu-i mai desface. Aparent. Pentru ca repet, e suficient ca un grup onest sa convinga ca stie sa conduca incit toata reduta asta se darima ca un castel de carti de joc.

Nu poti sa convingi daca nu sti. De ce nu stiu ?
- lenea politicienilor
- credinta prosteasca ca politica de culise e mai importanta decit cunoasterea
- marginirea psihica
- alte credinte prostesti (anume ca sarmul candidatilor e superimportant, ca reclama e superimportanta, ca tamtam-ul este important, ca oamenii onesti sint idioti si tb. sa-i pacaleasca intr-un fel, ca massmedia e superimportanta, ca relatiile externe sint superimportante, ca mostenirea de partid e superimportanta, si multe alte idiotenii cu care partidele se fac de ris prin alegeri.

Politicienii care cred ca politica e formata din culise, reclama, sarm, tamtam, pacaleli, massmedia, relatii, mosteniri partinice nu pot accede decit eventual la un prinz comun cu bomboneii.








Trimis de: andrei69 pe 20 May 2004, 10:18 AM

@abis
Vad ca nu mi-a dat nimeni cu parul in cap cind spusei ca massmedia nu e o putere in stat asa ca am prins curaj si reiau putin ideea cu massmedia si puterea.
A fost o data unul care a zis "massmedia e a patra putere in stat" si toata lumea sa luat dupa el. Nimeni nu sa gindit la consecinte.

Exista un fel de boala aparuta in era postcomunista, sa-i zicem "lamenteaza" - boala lamentarilor. Este greu de suportat din punct de vedere psihologic. Sa fiu mai clar :
25% dintre romani s-ar duce (si unii se duc) sa lucreze in strainatate. Acolo ei muncesc de 10 ori mai mult dar nu primesc un salariu de 10 ori mai mare. Se duc in tari in care hotia este dubla fata de cea de la noi. Se duc in tari in care politicienii fura mai dihai. Se duc in tari in care, in unele locuri mizeria e de 10 ori mai mare. Se duc in tari in care spaga e de trei ori mai mare. Se duc in tari in care politicienii mint de 5 ori mai mult decit la noi. Totusi ei se duc acolo si se declara fericiti. De ce ? Aici parca toti au o ceata pe minte. Cred ca este ceata unei boli "lamenteaza" - boala lamentarilor. Anume toti se lamenteaza. Toti zic "vai, vai, vai". Este greu de suportat psihologic. Este un fel de nevroza sociala. Este in primul rind o nevroza a massmediei.
Ati avut vreodata un nevrotic in familie ? Care se lamenteaza mereu si linga care bucuria clipei efectiv dispare ? Cam asa se intimpla la nivel social in aceasta era postcomunista.

Uitati-va cam astea sint stirile care apar in massmedia :

"Un roman care a salvat 11 vieti e dat afara din Spania -- rusine Spaniei."
"Cutare arbitru ne-a furat - rusine arbitrului"
"Cutare a omorit pe cutare - rusine lui"
"Armata SUA a facut ce a facut in Iraq - rusine SUA"
"Rusii au facut ce au facut - rusine lor"
"Romanii sau facut de ris - rusine lor"
"Cutare si-a facut de ris profesia - rusine lui"

Ca sa intelegem cum sa ajuns la aceasta nevroza sociala trebuie sa intelegem de unde sa plecat. Aparent s-ar putea spune ca massmedia a inversat roz-bonbon-ul comunist dar nu este exact. Stirile nu sint toate negre. Ele sint greu de suportat din cauza lamentarilor dar nu sint neaparat negre. Ceea ce caracterizeaza massmedia actuala este lamentarea care era inexistenta in sistemul comunist. Este ceva nou. Si maladiv. Si greu de suportat pentru cei care doresc sa se bucure de viata. Daca in casa dumneavoastra ar exista o atmosfera nevrotica, copii dumneavoastra or sa vrea sa plece din casa. Pentru ca suporta cu greutate atmosfera nevrotica. Asa se intimpla si cu cei care pleaca din tara si se simt fericiti in alta parte.

De fapt ce este lamentarea : este exprimarea neputintei in a indrepta faptele. Dar de ce trebuie sa indreptam faptele ? Sa zicem ca sint redactor. De unde ideea asta ca eu trebuie sa indrept faptele ? Nu cumva aici este eroarea ? Exista in mine (ca redactor) ideea ca daca tot eu spun stirea, eu trebuie si sa o indrept. Sint neputincios si atunci imi ramine numai lamentarea. Este efectiv o intelegere gresita a menirii massmediei.

Hai sa vedem : cine are putere de actiune in sistemul democratic actual : pe de o parte puterile reale (parlamentul, etc..) pe de alta parte indivizii care periodic apreciaza activitatea acestor puteri. Massmedia nu are nici o putere de actiune. Asa e si asa trebuie sa fie. Altfel se reajunge la paranoia comunista. Massmedia poate sa coloreze o stire, sa o faca interesanta, dar cei care actioneaza si hotaresc sint puterile reale si indivizii. In jocul democratic numai ei au putere de actiune. Se poate intimpla ca o stire mai frumos colorata sa aibe sanse mai mari la actiuni decit una necolorata. Ziaristii trebuie sa fie artisti in felul lor. Massmedia poate cel mult sa ceara actiune.

Ziaristii cu constiinta, suporta cu greutate neputinta lor de a actiona. Trebuie sa le spunem "NU VOI TREBUIE SA ACTIONATI, nu sinteti vinovati de neputinta actiunii, nu va nevrozati singuri". Bucurati-va de viata si.. colorati-va stirile ca lumea. (si evident, lasati si pe altii sa se bucure de viata..).

Massmedia reprezinta un factor mai important ca puterea in sine : este garantul existentei societatii. Fara massmedia puterile reale nu au nici un feedback iar indivizii nu vor sti sa aprecieze. In niciun caz nu este o putere in stat. Ea nu are putere de actiune si nu trebuie sa aibe. Este o parte a societatii. Dar nu partea cu puterea.

Trimis de: March pe 20 May 2004, 11:25 AM

Ce spuneti de Nea Nelu Cotrocelu ? Face o campanie electorala mascata pro-pesedista cu o totala nesemtire si nerusinare. Acum l-a gasit sa faca vizite prin fabrici si pe ogoare si sa participe la tot felul de inaugurari ! mad.gif

Trimis de: Mihai pe 20 May 2004, 03:25 PM

Alianta PNL-PD vrea suspendarea presedintelui

Alianta PNL -PD va lansa, saptamana viitoare, campania de strangere de semnaturi in randul parlamentarilor, pentru suspendarea din functie a presedintelui Iliescu, pe motiv de implicare in campania electorala, informeaza Mediafax. Liderii Aliantei i-au cerut lui Iliescu sa isi suspende vizitele electorale pe durata campaniei electorale si sa se abtina de la orice fel de declaratii de sustinere a candidatilor PSD. Nicolaescu a declarat, ieri, ca "nu va fi usor" sa stranga o treime din semnaturi, asa cum prevede legea in cazul declansarii procedurii de suspendare. Dupa aceasta etapa, cererea va intra in plenul Parlamentului, unde, pentru a fi admisa, va trebui sa intruneasca o majoritate de doua treimi. Daca va trece si de Parlament, decizia va trece prin Curtea Constitutionala si referendum.

Sursa: http://www.gardianul.ro/print.php?a=politica2004052003.xml

Trimis de: Mihai pe 20 May 2004, 03:31 PM

Candidata PUR l-a dat in judecata pe Vanghelie

Tatiana Croitoru, candidatul PUR la sectorul 5 l-a dat in judecata pe primarul sectorului 5 Marian Vanghelie. Ea il acuza pe actualul primar de sector ca a amenintat-o cu moartea. Potrivit unui comunicat al PUR Croitoru "a facut plangere penala la sectia 17 Politie si a depus dosar penal la Judecatoria sectorului 5 impotriva lui Marian Vanghelie in urma amenintarilor cu moartea la adresa sa si a familiei sale". Umanistii sustin ca "furia" primarului Vanghelie s-a declansat in urma unei dezbateri electorale televizate, in care Tatiana Croitoru a prezentat situatia "dramatica" a sectorului 5 si s-a referit la corectitudinea licitatiilor publice organizate la Primaria sectorului 5, precum si la "gaurile negre din buget". "Amenintarea cu moartea mea si a copiilor mei de catre Marian Vanghelie a reprezentat o experienta dramatica, un incident pe care-l detest si-l condamn", a declarat Croitoru. Ea a fost sustinuta in demersul sau de catre toate celelalte candidate umaniste la primariile Bucurestiului.

Mai mult, Monalisa Florentina Nicolici, candidata PUR pentru sectorul 1, a declarat ca are informatii cu privire la pregatirea unui atac media impotriva sa, ca si candidat din partea umanistilor, atac care este rezultatul unei comenzi politice murdare.

Sursa: http://www.gardianul.ro/articol.php?a=politica2004052006.xml

Trimis de: March pe 22 May 2004, 04:03 PM

Iliescu si Cozmanca ar inchide gura opozitiei

Ion Iliescu si presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, dau semne ca nu mai suporta opozitia. In timp ce seful statului o acuza de diversiuni, liderul pesedist ameninta partidele de opozitie ca nu vor mai putea tine nici o manifestare electorala daca vor continua sa “bruieze” PSD. In replica, PNL acuza partidul de guvernamint ca incalca legile electorale “printr-un comportament salbatic fata de candidatii partidelor de opozitie si prin sabotarea continua a campaniei electorale desfasurate de acestia”.
Ion Iliescu s-a dezlantuit, joi seara, impotriva opozitiei, in direct la postul public de televiziune, pentru ca a indraznit sa-i ceara sefului statului sa nu se mai afiseze cu candidatii PSD intrucit incalca principiul neutralitatii impus de Constitutie.(...)

Cititi mai multe aici :
http://www.evz.ro/politica/?news_id=155421



Trimis de: Mihai pe 25 May 2004, 12:01 AM

Decizia Sfantului Sinod al BOR, incalcata de "preotul-PSD" din Petrosani

Preotul paroh al Bisericii Sfanta Varvara din Petrosani Octavian Patrascu a incalcat grav canoanele stabilite de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, implicandu-se direct in campania electorala a PSD Petrosani. Patrascu a participat si chiar a luat cuvantul la lansarea candidatului PSD la Primaria Petrosani, urcand pe scena si indemnand lumea sa voteze partidul de guvernamant. In plus, acesta apare chiar si pe pliantul publicitar al PSD, unde in mod absolut explicit face campanie electorala, insinuand ca PSD este unicul partid cu credinta in Dumnezeu din Romania. "Roaga-te si lucreaza! Aceasta norma de Aur, crestineasca si stramoseasca il calauzeste pe dl dr. ing. Benor Voicescu in viata si in lucrarea sa. Iata motivul pentru care il sustinem si ii dorim succes in alegeri", scrie preotul pe fluturasul electoral. (sursa: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z25052004&idx=37)

Banner electoral la intrarea in cimitir!

Hotarat lucru, PSD Arges devine pe zi ce trece tot mai vizionar!? Mai ales prin ceea ce face. Astfel, filiala argeseana a partidului lui Iliescu si Nastase vrea probabil sa se-ngroape singura! Altminteri, de ce si-ar fi pus ditamai bannerul chiar la intrarea in Cimitirul Eroilor Neamului din municipiul Pitesti, cata vreme nici un pesedist din Arges ori de-aiurea nu a luptat in vreun razboi si nici nu am auzit ca PSD sa fi fost votat de martirii neamului?!
Ca pesedistii nu sunt nici eroi si nici martiri au aflat pana si cei de la gradinita. Si-atunci, pentru cine a pus PSD ditamai bannerul electoral? (sursa: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z25052004&idx=25)

Geoana zambeste ilegal!?

Te afisez de nu te vezi! - par a spune reprezentantii unei firme de publicitate stradala a PSD care au cam intrecut masura la capitolul ilegalitati. Locatarii blocului din str. Fizicienilor nr. 42, bl. A 10, s-au trezit peste noapte cu zambetul ilegal al ministrului candidat PSD la Primaria Capitalei, Mircea Geoana, intins pe o panza uriasa ce le acoperea trei etaje. Bucuria le-ar fi fost mai mare daca tot peste noapte s-ar fi zugravit fatada sau macar i-ar fi intrebat cineva daca doresc ca blocul sa fie tapetat cu afise! Administratorul blocului ne-a declarat nedumerit ca nimeni nu l-a contactat, adaugand totusi cu speranta: "Ar fi bine, maica, sa primim niste bani!" (sursa: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z25052004&idx=28)

Trimis de: nefertiti-old pe 26 May 2004, 01:24 PM

Eu cred ca toata parada asta de afise, care mai de care mai mare, mai sus, mai nu stiu cum e inutila. Nu pot sa cred ca mai este cineva care se lasa influentat de un chip ce zambeste propagandistic de pe un afis. Vreau sa cred ca romanii macar de asa ceva nu se mai lasa inselati.

Trimis de: andrei69 pe 13 Jun 2004, 10:21 AM

Interventie SAR in campanie

Ca dl. Brucan crede ca politica e formata din culiseala, ma rog e in pragul pensiei, il inteleg, asta poate asta face. Cred ca are rate la casa si se supraexploateaza.
Dar SAR care are zeci de "specialisti" si considera ca politica=procente de massmedia..?

Pentru cine nu stie, SAR este un fel de urmasa a GDS. Printre "realizarile" GDS+SAR reamintim:

- 85% procente pentru o clica de viitori mafioti care si acuma ne maninca banii publici.
- Alimentarea opozitiei cu un presedinte slab si doi premieri zanateci rau.
- Procentita - adica boala celor care calculeaza procentele - ca nu cumva vreun partid sa depaseasca procentul alocat in massmedia. Asta cica ar fi functia principala a intelectualilor doritori de democratie.

Dar menirea SAR-ului nu s-a terminat. Deoarece mai exista un rest de zanateci pe la pnl, ii pune pe aia in prim plan doar doar or ajunge pe la putere. Asta ca sa nu moara mafia psd si sa continuue sa existe SAR aka subventiile pentru ei din strainatate.
Cum face asta : cerind unirea opozitiei astfel incit sa nu se observe mediocritatea si/sau incoerenta unora. Exact asa a facut cu CDR.

Oare Sorin Vieru, Andrei Plesu, etc. sint de acord cu ideea ca politica=minute de massmedia ? Sint ei dispusi sa dea un vot in alb unora care nu au programe coerente de guvernare ? Mai cred ei ca poate fi impus cu forta (nu cu munca) un sistem de valori oamenilor ?

Trimis de: andrei69 pe 19 Jun 2004, 02:30 AM

Raportul SAR iunie 2004 partea doua

Asta nu mai e procentita, e ceva serios. N-am citit chiar tot dar ce am citit e ok. Bugetul ala cu transporturile ar trebui sa apara in toate ziarele ca sa vada toti unde se duc banii incasati de la toata populatia tarii. Mai sint o gramada de alte bugete care trebuie evidentiate asemanator. Sa aflam cum se fac cheltuielile tarii.

Trimis de: nefertiti-old pe 18 Oct 2004, 01:19 PM

Am deschis acest topic la localele din primavara, iar acum se apropie campania electorala pentru generale. Pastram ideea initaiala a topicului si haideti sa discutam acest lucru din prisma alegerilor ce se apropie.

Zilele trecute, PSD + PUR a lansat ideea unor dezbateri publice pe problemele majore, iar Alianţa PNL-PD spunea ca accepta provocarea, dar doreşte să aducă în discuţie şi teme precum libertatea presei, lupta anticorupţie sau independenţa Justiţiei. PSD propunea ca dezbaterile să aibă loc la Palatul Parlamentului, pentru fiecare întâlnire, Clubul Român de Presă urmand să stabilească anumiţi moderatori, specializaţi pe temele abordate. În replică, Alianţa propune o dezbatere în faţa televiziunilor şi radiourilor care ar dori să preia în direct aceste confruntări.

Trimis de: actionmedia pe 18 Oct 2004, 02:15 PM

Cred ca ar fi interesanta o dezbatere publica undeva intr-un loc neutru si sa fie transmisa in direct de toate televiziunile asa cum fac la slujaba de Inviere dar sa fie in prime time si sa dureze cel putin 1,5 ore. Asa, pe orice program ar muta rumanu' sa vaza tot confruntarea asta. In felul acesta poate se mai trezsc si adormitii nostrii.
Si pe urma sa il dea si in reluare dupa 00:00 in loc de filmul de la miezul noptii. hh.gif dar de data asta varianta necenzurata spoton.gif laugh.gif
Si daca baga vreo 5-6 confruntari dintrastea cred ca se poate scurta campania electorala la 7 zile si ar putea sa prezinte fiecare intreg programul.
Si apropos de programe, iata ce ne ofera principalele formatiuni politice la ora actuala:
http://www.pd.ro/downloads/40_platforma_de_guvernare_alianta_DA.pdf in 125 pagini ohmy.gif
http://www.psd.ro/diversedoc/5/040909-program-guvernare.pdf in 218 pagini yikes.gif

Au avut ceva de scris baietii, ma intreb cat se va respecta in final din aceste programe?
Oricum daca nu e dezbatere pe programe si e doar circ cu acuze de o parte si de alta nu prea vad cum o sa iesim din impas.

Ca o opinie personala, eu sustin relaxarea fiscala promovata de liberali, aia cu cota unica de impozitare de 16%, chiar ar fi interesanta o confruntare pe aceasta tema.

Trimis de: abis pe 18 Oct 2004, 02:22 PM

Cred ca ideea confruntarilor directe a avut-o PSD-ul pentru a forta Alianta sa-l nominalizeze pe candidatul lor la functia de prim-ministru. Si cred ca PSD-ul va evita pe cat posibil o confruntare directa Basescu-Nastase.
Ar fi excelent daca aceste dezbateri ar avea loc in direct la TV, altfel nu au nici un sens. Si ar fi si mai interesant daca moderatorul ar fi cu adevarat o persoana neutra, insa nu stiu daca exista asa ceva in Romania. Poate sa aduca un moderator din strainatate...

Trimis de: nefertiti-old pe 28 Oct 2004, 03:49 PM

Campania electorala a debutat cu un cutremur. La propriu! laugh.gif

Trimis de: Cafe Del Mar pe 28 Oct 2004, 04:19 PM

Exact! ohyeah.gif Si ma intreb asta e semn bun sau rau?! blink.gif

Trimis de: abis pe 28 Oct 2004, 04:20 PM

E semn rau (pentru unii) si semn bun (pentru ceilalti)!

Trimis de: cactus pe 1 Nov 2004, 08:07 AM

Merita citit:

www.algoritma.ro/dilema

Dilema veche - Nr. 41; 22-28 octombrie 2004 : "Eu pentru cine votez ? Promisiuni electorale" - supliment editat de Dilema veche in colaborare cu EurActiv.ro - inclusiv comentarul lui Mircea Dinescu

Parol ca MERITA !!!!!!

http://www.euractiv.ro/index.html/section|readStory?stID=1&pT=dosare&pID=109

Trimis de: Achernar pe 1 Nov 2004, 01:58 PM

Right. Merita.

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Nov 2004, 11:35 AM

Cum vi se pare actuala campanie, dupa primele zile?

Trimis de: actionmedia pe 2 Nov 2004, 11:45 AM

QUOTE (nefertiti @ 2 Nov 2004, 11:35 AM)
Cum vi se pare actuala campanie, dupa primele zile?

Mi se pare ca PSD-ul controleaza la greu toate televiziunile.
Aseara pe TVR am vazut o emisiune electorala cu invitati de la PSD si PRM pe teme de agricultura dezbatere au urmat montaje de promovare electorala. PSD-ul a avut cam 5 min. in care Iliescu racnea precum Ceausescu (dadea si din mana) sau Hitler, Nastease promitea marea cu sarea, Geoana vorbea in stilul caracteristic, monoton. In acelasi clip a aparut si tatuca Voiculescu. Ceea ce mi s-a parut incorect a fost ca Alianta a avut nu mai mult de 1,5-2 minute, iar PRM 20-30 secunde, de asemenea, PSD a avut prima pozitie in calup.
Ceea ce mi s-a parut mai interesant a fost dezbaterea de pe Realitatea intre Basescu si Moderatori. Base si-a sustinut destul de bine programul.
Astept cu interes dezbateri aprinse pe idei, nu stiu daca vom avea vreodata parte de ele.

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Nov 2004, 11:47 AM

Singurul lucru prost la dezbaterea cu Basescu, de aseara, a fost ca jurnalistii s-au cam facut de doi lei, s-au calcat pe picioare care sa puna primul intrebarea, care sa vorbeasca mai mult... jenant.

Trimis de: actionmedia pe 2 Nov 2004, 11:48 AM

laugh.gif Pai asta tine de organizare, nu au avut un coordonator bun, dar la ce sa te astepti de la realitatea rolleyes.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Nov 2004, 11:49 AM

Da, dar sa vezi ce cuminti vor fi daca va binevoi Nastase sa apara. laugh.gif

Trimis de: actionmedia pe 2 Nov 2004, 11:51 AM

Sper sa nu.
Oricum daca nu ii pune nimeni fata in fata pe Base si Tase nu prea o sa vedem mare lucru.

Trimis de: Achernar pe 2 Nov 2004, 11:53 AM

A inceput campania electorala ? Hmmm ... sa fie sanatosi ...

Trimis de: cactus pe 2 Nov 2004, 12:07 PM

QUOTE (Achernar @ 2 Nov 2004, 11:53 AM)
A inceput campania electorala ? Hmmm ... sa fie sanatosi ...

Idem...care este

PS: "care este" este imprumutat cu aprobare maaaaa spoton.gif

Trimis de: mutulica pe 10 Nov 2004, 06:28 PM

iete ce am gasit pe net
http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20041106&art=7124

Trimis de: cactus pe 11 Nov 2004, 07:39 AM

Fain, ma - asta-i campanie electorala....
Verheugen, amendat pentru sprijinul acordat PSD

Alianţa Liberal-Democraţilor Europeni şi-a exprimat dezacordul faţă de declaraţia comisarului Gunther Verheugen că Romania va încheia negocierile de aderare la UE pe 24 noiembrie. Şeful liberal-democraţilor, Graham Watson, consideră că se poate vorbi de influenţarea electoratului pentru a vota PSD prin anunţarea închiderii negocierilor înainte cu patru zile de alegerile din Romînia. Europarlamentarii se întreabă dacă Romînia îndeplineşte într-adevăr criteriile necesare pentru aderare.
.........
Merita citit tot..


http://217.156.103.196/subiectulzilei.php

Trimis de: March pe 13 Nov 2004, 05:34 PM

Se clatina oare sandramaua 43.gif


Puterea e disperata. Rau de tot. Daca zvonul despre existenta unui sondaj CURS in care Alianta PNL-PD are 41% - depasind astfel pentru prima oara PSD - este adevarat, atunci disperarea e justificata. Asa se pot explica gesturile din ultimele zile. Care merg de la plocoane distribuite pe categorii sociale, pina la amenintarile in cel mai pur stil bolsevic adresate societatii civile. Lipsa de masura si cinismul arata ca PSD e la ananghie. Dar arata, de asemenea, ca Nastase si consilierii sai nu au invatat nimic din experienta alegerilor locale. Si atunci, cu doua saptamini inainte de scrutin, premierul a lansat o campanie de pomeni: mariri de pensii, de burse, de ajutoare pentru studenti, calculatoare, indexari, tot tacimul. Nu prea i-a folosit. Ba din contra: la o privire mai atenta se poate spune ca i s-au intors impotriva. ( continuarea http://www.evz.ro/editorial/?news_id=171424)

Trimis de: cactus pe 15 Nov 2004, 08:07 AM

Asta am gasit si io - in Ziua ...de azi:

Documentul prezentat de Traian Basescu

http://www.ziua.net/display.php?id=31798&data=2004-11-15


Document fals?
In cadrul confruntarii electorale dintre candidatii partidelor parlamentare pentru Presedintie, difuzata vineri seara pe postul de televiziune ProTV, Traian Basescu a scos un document incendiar, cu care l-a atacat pe Adrian Nastase.

http://www.ziua.net/display.php?id=31797&data=2004-11-15&ziua=b09587b1c4ec59c70251e16ed600a54f

Trimis de: March pe 18 Nov 2004, 02:12 PM

Atentie alegatori romani ! Cititi cele de mai jos ca sa va ganditi de doua ori inainte de a pune stampila pe buletinul de vot !

Nastase a http://www.evz.ro/topstory/?news_id=171861: Romanii vor plati jaful de la RAFO !
(...) statul acopera, pentru a doua oara in patru ani, devalizarea RAFO Onesti si obliga fiecare salariat din Romania sa scoata din buzunar echivalentul a 100 de dolari pentru a acoperi datoriile rafinariei(...)


Marele http://www.evz.ro/topstory/?news_id=171944 al guvernarii Nastase

Preluarea de catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a unor datorii post-privatizare la Rafo Onesti si Carom Onesti - in suma totala de 16.000 de miliarde lei, echivalentul a peste 400 milioane de euro - inseamna scoaterea din buzunarele fiecarui salariat din Romania a 100 de dolari(...)

Trimis de: caesar pe 18 Nov 2004, 02:29 PM

Acest mare tun, e mic copil pe langa TUNUL CU FLOTA DAT DE BASESCU SI CEL CU DESFIINTAREA A 1 MIL LOCURI DE MUNCA PROVOCAT DE TARICEANU !!!

Trimis de: March pe 18 Nov 2004, 02:38 PM

Mai Cezarica,
Asta-i ultimul tun barono-pesedist ! Daca le aduni si pe celelalte o sa obtii un "regiment de artilerie" tongue.gif Vrei sa ti le reamintesc ? Cat despre flota , pesedeii au avut patru ani la dispozitie ca sa-l bage la puscarie pe Chelbosul marinar . De ce n-au facut-o , ai 43.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 18 Nov 2004, 02:39 PM

Adica avem tunuri mai mari si tunuri mai mici. Ne mai trebuie niste tancuri. laugh.gif

Trimis de: abis pe 18 Nov 2004, 02:44 PM

Cezar,
Colegul tau de partid Geoana spune ca este vorba despre 253.000 de slujbe, nu de un milion... Ia da-i repede un telefon si spune-i ca tu stii mai bine. Oricum, ma bucur ca recunosti ca afacerea RAFO a fost un tun.
Cat despre dosarul Flota, repet: atat timp cat Basescu a fost singurul politician din Romania care a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispozitia procuraturii, renuntand astfel la adapostul oferit de imunitate, pe vremea aia aflandu-se in opozitie, imi permit sa nu-l suspectez de nimic necurat in legatura cu flota.
Dosarul Flota oricum este o facatura... O demonstreaza clar cercetarea penala a lui Basescu pentru vinderea a 16 nave, in timp ce liderii PSD Nicolae Vacaroiu si Serban Mihailescu, responsabili de "evaporarea" a circa 250 de nave maritime, nu au fost deranjati de procurorii PNA...
Si o intrebare de final: daca politica lui Tariceanu de restructurare in domeniul minier a fost atat de proasta (de aici se trag pierderile de slujbe pe care le deplangi), care este motivul pentru care PSD-ul a continuat-o dupa anul 2000?

Trimis de: axel pe 18 Nov 2004, 03:19 PM

QUOTE (caesar @ 18 Nov 2004, 03:29 PM)
Acest mare tun, e mic copil pe langa TUNUL CU FLOTA DAT DE BASESCU SI CEL CU DESFIINTAREA A 1 MIL LOCURI DE MUNCA PROVOCAT DE TARICEANU !!!

Intr-adevar... e tun mic. Daca iei in calcul marile tunuri din 93-95 cu devalizarea bancilor... Romanul a scos din buzunar pentru baronii PDSR, pardon, PSD (lupu'si schimba parul, dar naravul ba) muuulte mii de dolari.

Trimis de: abis pe 18 Nov 2004, 03:41 PM

user posted image

Trimis de: actionmedia pe 18 Nov 2004, 03:52 PM

QUOTE (caesar @ 18 Nov 2004, 02:29 PM)
Acest mare tun, e mic copil pe langa TUNUL CU FLOTA DAT DE BASESCU SI CEL CU DESFIINTAREA A 1 MIL LOCURI DE MUNCA PROVOCAT DE TARICEANU !!!

Panarama lu Geaoana cu locurile de munca e o mare tampenie. Alea trebuiau desfiintate, dar nu locurile de munca ci fabricile alea facute de Ceausescu ca sa pape bani nu ca sa produca.
Ca sa construiesti ceva trebuie mai intai sa darami. PSD-ul a putut sa "construiasca" astia 4 ani pentru ca unii au avut sange in oua ca sa darame ianinte de toate. Nu este nimic rau sa inchizi fabrici neproductive. Intai le inchizi si dupa aia creezi alte afaceri poductive si implicit locuri de munca.
Campania PSD care discrediteaza guvernarea 1996-2000 e murdara, pentru ca daca ar fi fost PSD la guvernare tot acelasi lucru trebuia sa faca altfel in acest moment o duceam mult mai rau.
Un partid e bun si altul e rau se inseala. Toate sunt la fel. Toti vor ciolanul. Ca unul merge pe la Ploiesti si celalalt pe la Craiova, tot acolo ne duce. Nu poate sa multumeasca pe nimeni. Si nu poate sa ne dea la toti. Trebuie sa ne luam singuri. Doar copiii mici au nevoie de mama si de tata sa aibe grija de ei. Dupa 18 ani trebuie sa te descurci singur. Ai pierdut un loc de munca? Descurcate, cauta altul. Nu mai esti calificat, pai in loc sa dai banii pe bautura fa un curs de recalificare. Locuri de munca se gasesc. Sunt atatea mici afaceri care au pornit in Romania. Si locurile de munca desfiintate prin restructurare nu inseamna ca oamenii au ramas pe drumuri. Salariatii au primit compensatii. Salarii pe un an de zile sau lucruri de genul acesta. Statul nu este obligat sa-ti asigure locuri de munca ci sa creeze cadrul pentru dezvoltarea unor afaceri care creeaza locuri de munca. Gata au trecut 15 ani de la comunism. Trebuie sa uitam ca exista cinva care are grija de noi. Nimeni nu are obligatia sa aibe grija de noi. Noi trebuie sa ne purtam de grija.

abis spoton.gif rofl.gif rofl.gif

Trimis de: cactus pe 19 Nov 2004, 07:22 AM

Si daca ramuri bat in geam
Si iese-acuma Bombo
Imi bag picioru-n tot ce am
Si emigrez in Congo... 50.gif devil.gif

Trimis de: abis pe 19 Nov 2004, 11:48 AM

Apropo de "cainii latra, caravana trece" - Ilici dixit:

user posted image

Trimis de: cactus pe 22 Nov 2004, 07:44 AM

Foaaaarte interesant..

Intenţionat sau nu, Antena 1 a lăsat să se înţeleagă, toată săptămîna trecută, că Adrian Năstase va fi viitorul preşedinte al României

"Mesajul subliminal, mai puternic decît cel direct

Mesajul subliminal este un semnal destinat să treacă dincolo de limitele normale ale percepţiei. El poate consta într-o idee care ocoleşte conştientul, ajungînd direct în subconştient sau într-o imagine care are aceeaşi traiectorie. Unii specialişti sînt de părere că un astfel de mesaj este chiar mai puternic decît cele directe. În viaţa de zi cu zi, tehnicile subliminale sînt des folosite în scopuri de reclamă şi propagandă politică. Prin astfel de mesaje, consumatorii pot fi convinşi să cumpere produse de care nu au neapărată nevoie. În plan politic, se pot induce anumite valori sau caracteristici ale unui partid sau candidat cu scopul de a cîştiga electorat. Termenul a fost popularizat în 1957 de scriitorul şi jurnalistul Vance Packard, care a întocmit un studiu privind modalităţile de persuadare a publicului dintr-un cinematograf pentru a creşte consumul de popcorn şi Coca-Cola. "


http://www.cotidianul.ro/index.php?a=209

Trimis de: abis pe 22 Nov 2004, 06:26 PM

Cezarica,
Asa va pregatiti sa castigati alegerile?

QUOTE
Peste 30 de mii de vrinceni sint discriminati de autoritati, pentru simplul fapt ca, la alegerile locale, au ales primari din Opozitie. Aplicind principiul "Pentru unii muma, pentru altii ciuma", primarii liberali si democrati nu au primit nici un leu pentru beneficiarii ajutoarelor sociale sau alte categorii sociale. Cei sapte primari ai Aliantei D. A. sint asaltati zilnic de saraci, carora nu pot sa le explice decit ca lor nu li se dau nici macar o parte din fondurile necesare pentru ca nu s-au inscris in PSD. In unele localitati nu mai sint bani nici pentru angajatii Primariei, in timp ce cadrelor didactice li s-au mai dat bani avind in vedere influenta pe care o au in rindul comunitatii. Cei sapte primari au trimis o scrisoare premierului Nastase in care cer ca sumele sa fie trimise direct la comune pentru ca Marian Oprisan ii discrimineaza financiar.

"Sintem persecutati"

Primarul din Vinatori, liberalul Gheorghe Macovei, spune ca a ajuns sa le dea saracilor bani din bunarul propriu pentru piine. "Oamenii s-au dus pe cont propriu la Consiliul Judetean si am inteles ca o sa le dea ceva. Au spus ca daca nu le da bani, pe 28 noiembrie protesteaza in Piata Unirii", ne-a spus Gheorghe Macovei. Edilul din Vinatori spune ca in fiecare zi vin sateni pentru a-l intreba de ce nu isi primesc banii. "Le-am xeroxat hirtia pe care am trimis-o la CJ, cu necesarul de bani pentru comuna, si le-am explicat ca nu eu dau banii. Erau indemnati de altii sa vina sa strige «Jos primarul!»", a adaugat primarul. La ultima rectificare de buget, primaria a primit 300 de milioane, cu care a scapat de grija beneficiarilor de venit minim garantat. Pentru asistentii persoanelor cu handicap mai este nevoie de 1,2 miliarde de lei. Pina in septembrie, celor 43 de asistenti li s-a platit 60% din drepturi, iar pe ultimele trei luni nu mai sint deloc bani. "Ideea este ca noi, cei din Opozitie, sintem persecutati. Asteptam votul din 28 de noiembrie, ce sa facem?!", a incheiat primarul din Vinatori.

"Hirtiile sint la ei si banii sint tot la ei"

La usa primarului din Milcovul bat zilnic oameni care isi cer drepturile. "Si in alti ani se spune ca s-au dat bani dupa o perioada, dar acum au trecut atitea luni si nu au venit deloc. Credeti ca numai o hirtie am trimis la Consiliul Judetean si la Finante? La cite adrese am trimis, trebuia sa nu am ce face cu banii. Hirtiile sint la ei si banii sint tot la ei. Le spun si eu, domnule asteptati, cind ne trimit noua, va dau banii", ne-a declarat Neculai Barbarosie. La Legea 416/2001, a venitului minim garantat, sint numai 13 persoane, asa ca nu sint probleme. In schimb, pentru cei 33 de asistenti personali mai este nevoie de 710 milioane de lei, iar pentru salariile profesorilor de inca 150 de milioane de lei, pe linga cele 500 alocate. "Este o situatie foarte grea, deoarece sint chiar cei mai amariti din comuna, nevazatori si alte persoane cu handicap. Noi tot speram, speram ca pina la alegeri sa primim bani. S-au dat in alte comune fonduri, dar noi nu am primit nimic", a mai spus primarul din Milcovul.

Invatatorii din Silhlea au ramas fara bani

Primaria Sihlea nu mai are bani nici pentru propriii angajati. "Nu am bani de salarii. Chiar acum am avut o discutie cu invatatorii si le-am zis, domnule, mai mergeti la Consiliului Judetean, ca eu nu am bani", spune primarul liberal Stoica Ene. Pentru a acoperi nevoile, primaria ar avea nevoie de peste 5 miliarde de lei. Autoritatile au reusit sa acorde ajutoarele de caldura in contul restantelor de iarna trecuta, in timp ce pentru iarna aceasta nu mai sint bani. "Unde sa se duca oamenii, vin la primar. Le-am explicat, «fratilor, pe 30 mergem in proces cu Consiliul Judetean, pentru ca nu ne dau bani». Imi spun, «ce ne facem, ne impuscam, pentru ca nu avem cu ce trai»", ne-a declarat primarul Stoica Ene.

"Este legea PSD si trebuie sa o respecte"

Primarul din Homocea, liberalul Neculai Ionescu, ne-a spus ca la primarie vin in fiecare zi sarmani pentru a-si cere drepturile banesti, pe care nu le-au incasat de luni de zile. Pentru a nu se confrunta cu o revolta, edilul le-a spus ca isi vor primi banii pina la sfirsitul anului. "Nu este legea mea, nu eu am facut-o, este legea PSD si trebuie sa o respecte. Sa-mi dea macar banii din obligatiile prevazute de lege. Nu le-am cerut sa-mi dea bani pentru acoperisul Caminului Cultural, care sta sa cada in urma unei lucrari foarte proaste, nu am cerut bani pentru centrala de la scoala, unde sase clase de elevi stau in frig", ne-a declarat Neculai Ionescu. Homocea este a doua comuna ca marime din judet. La Legea venitului minim garantat sint inscrise 400 de dosare, pentru care restantele sint de 2,5 miliarde de lei. Restantele pentru cei 32 de asistenti personali sint de 350 de milioane de lei, iar pentru salariile Primariei 485 de milioane de lei. "M-am dus la vicepresedintele Mircea Diaconu sa ma ajute cu montatul centralei. Dupa ce a promis ca ne va ajuta, i-a spus directorului scolii ca nu da bani la Homocea", ne-a spus primarul.

"Deocamdata ii mai stapinesc eu"

Slobozia Bradului se afla, la fel ca restul comunelor de Opozitie, intr-o situatie dificila, la care si-a adus contributia si faptul ca o mare parte din locuitori sint romi. "Populatia este cu mine, pentru ca stie ca nu eu sint vinovat. Deocamdata ii mai stapinesc eu. Pentru Legea 416 avem nevoie de patru miliarde de lei. Ei sustin ca ne vor da bani, dar nu stiu cind. Populatia este total nemultumita", ne-a spus Valerica Zamfirescu. Pentru cei 46 de asistentii personali ai handicapatilor restantele sint de 1,5 miliarde de lei. In evidentele Primariei se afla 450 de oameni trebuie sa incaseze venitul minim garantat.

"Oamenii ma inteleg ca sint supus presiunilor"

Primarul democrat din Timboiesti, Marcel Alexandrescu, fost pesedist pina la alegerile locale, spune ca a reusit sa asigure salariile angajatilor de la Primarie, dupa ce i-a mobilizat sa stringa taxele si impozitele de la populatie. "Oamenii ma inteleg ca sint supus presiunilor, la fel ca si colegii din Primarie, nu este cum a zis domnul Oprisan ca dau cu barda in Dumnezeu. Eu sint primar din 1994, pe 15 noiembrie am implinit zece ani de cind stau in Primarie si nu ma votau oamenii daca nu faceam treaba. La 416 sint de plata 1,45 miliarde de lei, iar la asistenti personali 1,2 miliarde de lei, 600 de milioane de lei pentru anul acesta si 600 de milioane de lei pentru anul trecut. Azi au venit la Primarie mai multi oameni si m-au acuzat, «d-le primar, ce faceti, ne dati banii?» Nu au de unde, sint necajiti pina la Dumnezeu, nu au ce minca", ne-a spus Marcel Alexandrescu. Primarul a spus ca cele peste 400 de milioane de lei care trebuie recuperate pentru amenzile de circulatie atirna greu la bugetul comunei. "Guvernul a hotarit ca cei care nu au facut dezbaterea succesiunii nu primesc subventia de 2,5 milioane lei la hectar, in conditiile in care foarte multi oameni nu au facut acest lucru. Nu merita sa dai 6 milioane lei pentru schita si 2 milioane lei pentru notariat pentru 2,5 milioane de lei", a adaugat primarul Timboiestiului.

Bani de la Guvern numai pentru primarii PSD

Pesedistii nu au alocat nici un leu pentru primarii opozitiei, probabil pentru a fi siguri ca locuitorii vor invata pe pielea lor ce inseamna sa voteze altceva decit PSD. Aproximativ 90 de miliarde de lei au intrat in conturile primarilor PSD in doua transe. Banii au venit din fondul de rezerva bugetara, aflat la dispozitia premierului Adrian Nastase, utilizat ca pusculita pentru campanie. Primarii Aliantei D.A. sint hotariti sa utilizeze toate formele de protest pentru a beneficia de un tratament egal. Pe 30 de noiembrie se va relua procesul demarat la inceputul anului de primarii Valerica Zamfirescu si Stoica Ene. Cei doi au cerut respectarea criteriilor prevazute de lege in repartizarea de fonduri de la Consiliul Judetean, respectiv numarul locuitorilor si marimea comunei


Ia vezi http://www.ziaruldeiasi.ro/local/focsani/01.ro.html...

Trimis de: March pe 22 Nov 2004, 07:19 PM

Astea sunt stiri interzise interzise pentru el tongue.gif

Trimis de: cactus pe 23 Nov 2004, 06:33 AM

Asta e o situatie locala - in Arad; dar ceva imi spune ca nu este numai locala...si, culmea, dupa alegerile - tot locale - adicatelea tot ca ´nainte - tzi-ar alegerile devil.gif 50.gif Si atunci sa mai stai....Da cine te vrea cand aude ca esti mioritic...
"S-a rezolvat!
S-au dus alegerile locale, s-a dus si periplul candidatilor printre cetăteni. La ultima sedintă de Consiliu Judetean, acalmie ca de obicei. S-au votat repede-repede si fără discutii probleme de interes judetean, s-au sucit si s-au învârtit banii, au fost despăgubiti fostii proprietari de imobile, s-au aprobat planuri urbanistice. Nimeni n-a avut nimic de obiectat, nimeni nu a avut initiative. Totusi, o problemă stringentă, complicată, care nu mai suferea amânare a stricat calmul absolut al Consiliului Judetean a doua sedintă consecutiv: bariera care împiedică alesii judetului să tragă masina la scară când descind la sedintele de consiliu.
Problema e gravă! Dacă domnilor consilieri nu li se ridică bariera când ajung în preajma Palatului Administrativ, trebuie să parcheze la 50, 60, poate 100 de metri distantă de imobil! Să treacă pe jos printre oameni, ca si colegii care se freacă prin piete de plebe să ajungă în Parlament. Or, ei au trecut prin asta si le ajunge. Mai grav, consilierii ar putea să aibă parte de cosmarul găsirii unui loc pentru autoturism în centrul orasului, exact ca si cetătenii de rând. Si nu ar fi corect, doar sunt consilieri judeteni! Cu 20 de euro (aproximativ 800 000 de lei), cât costă telecomanda micii parcări de pe platoul din fata Consiliului Judetean, esti VIP. Si e si o investitie rentabilă, că doar nu o să fie parcarea gratuită în oras la nesfârsit!

Pentru ca activitatea de ales local să meargă snur, consilierii au cerut răspicat telecomanda parcării de la Palatul Administrativ. Conducerea CJA a cerut mai întâi timp de gândire, apoi a răspuns că nu se poate. Era de asteptat. Câte masini să se înghesuie zilnic lângă limuzinele sefilor administratiei locale? În zilele de sedintă va sta un gardian acolo să dea onorul, si ajunge. În fond, trebuie să existe anumite semne distinctive între sefi si simplii consilieri, cum erau în vechime sceptrul, coroana si inelul. Telecomanda barierei (sau limuzina cu telecomandă) poate fi unul dintre ele.

Important este însă că s-a rezolvat. Sefii rămân cu telecomanda, consilierii se multumesc cu gardianul. Cheia de boltă a activitătii Consiliului Judetean a fost, iată, găsită în urma unei solutii de compromis după una dintre cele mai animate dispute de până acum. Rămâne ca alesii să se întoarcă la partea mai usoară a activitătii lor: să drămuiască corect banii comunitătii, să facă proiecte competitive pentru judet, să aducă investitori, bani pentru drumuri, retele de gaz si apă. Spor la treabă!




Trimis de: abis pe 23 Nov 2004, 12:10 PM

http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z23112004&idx=37 anunta ca de la o tipografie vranceana care apartine unui apropiat de-al lui Marean Oprisan au disparut nu mai putin de 13.000 de buletine de vot - un numar suficient pentru a asigurara propulsarea in parlament a doi senatori PSD.

Trimis de: abis pe 23 Nov 2004, 12:20 PM

Si tot din presa de astazi: o ziarista s-a infiltrat in echipa de sosonari a PSD din Bucuresti. Mai jos ne povesteste experienta prin care a trecut:

QUOTE
Adrian Nastase imi datoreaza 50.000 de lei. Retributia pentru o zi de batut Bucurestiul si impartit poze, afise, stegulete, pixuri si scrisori "Votati Adrian Nastase", "Votati PSD+PUR". Stiind ca... marele partid de guvernamant se afla in criza acuta de voluntari de campanie, m-am deplasat sambata la unul din sediile centrale, oferindu-mi serviciile intru slujirea maretei cauze a social-democratiei. Fiind zi de week-end, marii ganditori de campanie pregatisera activitati intense in tot Bucurestiul - 50 de corturi, 200 de voluntari la gurile de metrou si echipe mobile, inca vreo 50 de oameni care sa bata cu pasul sectorul 3, sa faca "door to door", adica sa mearga din usa in usa sa imparta materiale electorale. Era, deci, mare nevoie de "resurse umane", asa ca nu mi s-au solicitat cine stie ce referinte pentru job, pe care l-am primit pe loc, fara parlamentari. Avea sa-mi para rau. Atat de urat nu s-au mai uitat oamenii la mine niciodata. Si nici nu stiam ca exista atatea injuraturi.

Antonia, misterioasa secretara a Danei Nastase, dirijeaza sosonarii

Ar fi fost de asteptat, nu-i asa, ca sediul pomenit sa zumzaie de activitate, sa debordeze de energie si entuziasm, sa nu mai ai loc sa respiri de puhoiul de "sosonari", pregatiti sa ia in piept electoratul ostil sau pe cel nehotarat, sa-i schimbe convingerile, sa-l faca sa voteze "Adrian Nastase - Presedinte!". Da de unde! Frig ca in pestera, intuneric cam la fel si entuziasm... sub nivelul de inghet. Vreo 30 de pustani, incotosmanati conform gerului de afara, indesau in pungi albe cu trandafiri albastri materialele electorale, intr-o liniste deplina. Se vedea ca nu faceau asta pentru prima data, dupa cum lesne se putea observa si ca isi fac treaba fara nici un fel de placere. Operatiunea de umplere a pungilor a tinut vreo ora, timp in care "liderul" de echipa, un baiat de vreo 22 de ani, tot primea telefoane de la Antonia, "secretara doamnei Nastase".
Aceasta misterioasa secretara Antonia a doamnei Nastase, care, se vede treaba, are un rol bine definit in staff-ul ilustrului sau sot, tot cerea lamuriri punctuale - ati primit atatea pungi, v-am trimis atatea afise, cati oameni au venit, in ce locatii mergeti si alte asemenea amanunte. Curioasa secretara, ce sa zic.

Promisiuni de mai bine dupa alegeri

In fine, s-au umplut pungile. Cu aceasta ocazie, a aparut un ins cu costum si cravata - persoana importanta - care ne-a numarat. Treaba cu numaratul se va dovedi o obsesie. Dupa ce si-a facut inventarul, omul s-a asezat pe un scaun si ne-a tinut un discurs. Ca la PSD nu exista activitate fara discurs.
"Este foarte important ca aceste materiale sa ajunga acolo unde trebuie sa ajunga, adica la oameni, nu in alte parti (ca, de exemplu, la cosul de gunoi! - n.r.). Vorbiti cu oamenii, este foarte important! Aveti grija sa le vorbiti frumos, sa fiti calmi si blanzi, sa nu intrati sub nici o forma in conflicte. Nu avem nevoie de conflicte si scandaluri, sa se afle apoi prin presa. Sa fiti respectuosi. Daca oamenii vor sa primeasca materialele noastre, bine, daca nu, sa nu ii fortati. Aveti grija ca eu o sa trec dupa voi pe unde ati mers si va verific! Acum va multumesc ca ati acceptat sa participati la aceasta actiune, daca aveti nelamuriri il intrebati pe liderul de echipa. O sa primiti si o recompensa - o cereti tot liderului de echipa. Asta deocamdata. In masura in care vom castiga alegerile, atunci vom avea mijloacele necesare sa avem grija de voi, sa va rasplatim mai mult. Acum veti primi hainele cu insemnele de campanie. Este obligatoriu sa le purtati. La intoarcere, le predati sefului de echipa".
Dupa ce ni s-a facut acest sumar instructaj, starea de blegeala a echipei s-a accentuat si mai mult. Probabil din cauza ca unii incepusera sa viseze la cum "vor avea grija" de ei pesedistii "in masura in care vor castiga alegerile". Ca sa fie sigur ca n-a disparut vreunul dupa discurs, ne mai numara o data. Apoi am primit uniforma obligatorie: caciula albastra scrisa cu alb "Adrian Nastase - Presedinte!" si o pufoaica albastra fara maneci, inscriptionata - ce surpriza! - "Adrian Nastase - Presedinte!".

Cum cu ce le carati? Cu metroul, cu autobuzul...

Episodul echiparii in pufoaicele lui Nastase a mai animat nitel spiritele, dar nu pentru multa vreme. La comanda: "Fiecare cate doua pungi" nu s-a inghesuit nimeni sa se execute, ca erau cam grele. "Haideti, ce stati? Cate doua pungi!". A trebuit sa le luam, ce mai puteam face? Destinatia: necunoscuta unora dintre noi. Unde mergem? In Dristor. Unde in Dristor? Cu ce mergem? Cu metroul, cu RATB-ul, ca doar nu vreti sa va duca partidul! Si unde ne intalnim? La McDonald's la Dristor. Aia care ajung primii ii asteapta si pe ceilalti. OK, hai sa ne urnim. Ne-am urnit de la etajul doi pana in strada. Indecis partid. Iarasi unde mergem, cu ce mergem. Cu metroul, se hotaraste in grupuletul nostru. Ca e mai cald la metrou.
Pana la metrou, aceleasi codeli: pe ce strada o luam, la stanga, la dreapta, tevatura mare cu PSD-istii astia, se hotarasc mai greu. In cele din urma, s-a stabilit prima tinta: catre Universitate! La primul colt de strada am intalnit si primele priviri incruntate ale cetatenilor, nu foarte bucurosi sa citeasca "Adrian Nastase - Presedinte!" pe caciulile noastre. La Fantana de la Universitate am dat peste cortul Aliantei. Cort dichisit, cu statie de amplificare moderna. Bagasera o dedicatie ca de la Basescu pentru Nastase: "I wanna squeeze you", adica "Vreau sa te strivesc". Buna gluma aliatilor. Le-a placut si voluntarilor lui Nastase.

Cand au vazut ca pe noi scrie "Nastase"... s-au dat mai incolo

Jos, la metrou, pe peron, aglomeratie. Ca-n zi de sambata. Prilej pentru noi sa aflam binefacerile uniformei "Adrian Nastase - Presedinte!": in jurul nostru, pe o raza de cativa metri, s-a facut gol. Calatorii se uitau urat si luau distanta, de parca am fi fost leprosi. Injuraturi printre dinti, doar pentru noi. Mamaaa, ce de injuraturi stiu romanii! Cum ne-au vazut, doua femei imbracate modest si trecute binisor de prima tinerete s-au infipt in beregata noastra: "Ce cautati aici? Noi strangem semnaturi aici, plecati!". Stai, cucoana, ce ai cu noi, ce semnaturi?" Erau de la PSD Bucuresti si aveau impresia ca le luam painea de la gura. Respectivelor tovarase de nadejde li s-a explicat, "calm" si cu "blandete", cum ne invatase individul de la sediu, ca noi nu strangem semnaturi, ci impartim materiale electorale. Deci nu suntem in conflict de interese. Ahaaa, s-au lamurit cele doua. Bravo! Si unde va duceti? Pai, la Dristor. Ihi, zic ele, iarasi, acum zambind complice. Chiar cu simpatie.

Liste pentru comandourile din ziua alegerilor

Dar, chiar asa, ce semnaturi strangeti dumneavoastra aici, ca s-a terminat cu depunerea candidaturilor?, intreb eu ca sa vad la ce foloseste atata agitatie. Cea mai nervoasa dintre ele, cea care tipase la noi la inceput, a ridicat dintr-o spranceana a mirare si suspiciune. Adica de ce intrebam de semnaturi, pai nu stim? Daca nu stim, inseamna ca nu suntem noi chiar devotati cauzei. Daca om fi niste dusmani costumati in PSD-isti? Cu doua zambete a fost calmata temporar, ca sa putem privi foile pe care le tinea in mana. Si ne-a aratat liste nominale cu cetateni, cu datele din buletin, nume, prenume, adresa, numar si serie de buletin, semnatura. "Avem norma de semnaturi pe zi. Pentru partid, sa stim si noi cati simpatizanti avem, care e situatia...", s-a laudat ea. "Ce situatie, ca nu inteleg? Pentru ce sunt semnaturile astea?" A zis ea ceva ca vor folosi in ziua alegerilor pentru echipele ce vor merge din usa in usa... dar, smechera, s-a prins c-o tragem de limba. Deja era prea mult... Intrebari suplimentare nu se accepta si, ca sa nu riscam un conflict frontal cu poseta vreuneia dintre cele doua vajnice social-democrate, am tulit-o. Noroc ca venise metroul. In metrou, acelasi gol in jurul uniformelor albastre. Binevenit, de altfel, ca asa am scapat si de grija hotilor de buzunare.

Iar ne numara...

Sosiram la Dristor. Langa o bodega, ne astepta grupul sosit cu RATB-ul. "Trebuie sa mai vina si ceilalti". Ce sa facem, eram multi si dezorganizati. Asteptam. Pe masura ce trecea timpul si se intetea si gerul, se scurgea si utima bruma de chef de facut campanie pentru Nastase, PSD si PUR. Am stat ca gainile pe stinghie, aciuati langa bodega aceea slinoasa, vreo jumatate de ora, pana s-au repliat toti. Urmatoarea jumatate de ora ne-am petrecut-o cu deja cunoscutele parlamentari. Cum ne impartim, ce echipe merg in dreapta, ce echipe merg in stanga, cum intram in scarile de bloc daca au interfon, cum batem la usa, cum impartim afisele. A venit si cetateanul cu cravata de la sediu, sa ne numere. Si iar ne-a numarat de vreo trei ori, a facut si o lista nominala, dar de plecat in misiune tot nu mai plecam.

Ni s-a cerut mita electorala

De la o taraba cu ziare, doua femei ne-au cerut caiete. "Aveti caiete? Dati-ne si noua caiete, pixuri...". "N-avem caiete. Avem poze cu Nastase si scrisori". "Nu vrem. Vrem caiete". "Caiete n-avem! Caiete si pixuri se impart la gura de metrou!", sunt repezite scurt.
Acest dialog deosebit de inteligent cu electoratul total dezinteresat de pozele cu Nastase pe fond portocaliu a fost urmat de un altul, cu un grup de alegatori extrem de pragmatici, care, vazand ei ca avem ceva de impartit, s-au rupt de la coada la bere si ne-au cerut ce aveam de dat. Au desfacut pungile, au scos plicurile cu scrisorile electorale si le-au fluturat. "Sunt goale!", zice unul, si pe fata lui se citeste dezamagirea. "Cum sunt goale?", se revolta tare seful nostru cu cravata". "Ati bagat plicuri goale in pungi?", se rasteste el la noi, privindu-ne crunt, sa ne tremure inima, nu alta. "Nu domnule, e o hartie aici, da' banii, baaaniiii unde sunt?". "Ce bani, care bani?". "Banii! Am auzit ca Nastase da bani ca sa il votam. Unde sunt banii?". Si sefu' izbucneste cu obida catre noi: "Da' interesati mai sunt romanii astia! Si nesatui, auzi! Dupa ce le-a dat Guvernul Nastase subventii peste subventii si venituri minime garantate si le plateste si factura la caldura, si le-a facut si economate, si i-a bagat si in NATO, mai vor si bani de la el ca sa il voteze!" Ajunge repede la vorba lu' Iliescu: "Domne', capitalismu' asta nu e sanatos, ca ii strica pe oameni". Respira adanc si se calmeaza cu greu.

Grea e munca de sosonar cand nu vrea nimeni sa te vada

Doamne ajuta, am pornit la datorie, in sfarsit! Trupa, tot fara chef, cu nasurile inrosite de ger, cu mainile inghetate bocna pe pungile cu Nastase, a luat la colindat blocurile din zona. Ca pe strada nici nu se punea problema sa ne apropiem de cineva. Nici macar de pensionarii despre care se spune ca sunt simpatizantii lui Iliescu. Se uitau atat de neprietenos la echipa albastra, ca n-avea nimeni tupeul sa-i abordeze, conform instructajului, cu "calm si blandete".
Dam sa intram intr-o scara de bloc. Doi baieti de cartier s-au pus insa in fata noastra, in cadrul usii. "Nu intrati aici. Aici e scara de smecheri, nu aveti loc!". Bine, nu intram, zicem si noi, ca doar nu era sa ne luam la bataie cu ei pentru candidatul PSD. Nu merita. Voluntarii PSD nu erau nici vanjosi ca baietii aia, isi lasasera muschii acasa si se mai vaitau si ca le e foame. Plus ca nici nu le ardea de sacrificiu pe altarul familiei Nastase, cu secretara Antonia cu tot. Asa ca am trecut la scara urmatoare. Deschisa. Sunam la o usa, la parter. "Suntem de la PSD+PUR, avem niste materiale..." Bang, usa trantita in nas. Nici n-am apucat sa vedem daca era o femeie sau un barbat indaratul ei. Aoleu, daca patim asa cu toti, ramanem cu pungile pline. Ce facem? Nu mai sunam la usa, le lasam materialele pe prag. Si fugim, zice unul. Bun.
La scara urmatoare, interfon. Avem insa o mare problema. Cum ii convingem sa ne deschida? "Suna tu, ca esti fata, la un numar, zici ca suntem de la RomTelecom". "RomTelecom lucreaza sambata? Le spunem ca suntem de la PSD!", zic eu mai curajoasa si patrunsa de spiritul adevarului. "Daca le zicem ca suntem de la PSD, nu ne deschide nimeni in vecii vecilor!". In cele din urma, i-am convins: o sa fim sinceri. Si sunam. Tar-tar. "Alo, da?". "Suntem de la PSD, avem materiale de campanie electorala, ne deschideti si noua usa, va rugam?". Cranc, se aude receptorul trantit in furca. Usa ramane, evident, inchisa. La interfonul urmator la fel, si la celalalt, si la celalalt...
A, nu, ca asa nu se mai poate. Gata! Luam o pauza de odihna si de o tigara, un sfert de ora. Obositoare activitatea asta de campanie pe ger si pe stomacul gol, ca doar ne sacrificaram sarind peste masa. Si oamenii astia ostili iti taie cheful... Oare cei de la Alianta patesc la fel? Hai sa mai incercam o data. In sfarsit, am mai gasit o scara fara interfon. Urcam la 10. S-a deschis o usa langa lift, a iesit un barbat inalt, prezentabil, cu ochi albastri. "Suntem...", atat am apucat sa spunem. Dar ce sa mai spunem. Vazuse si el, ca doar scria mare pe noi de unde suntem. Inainte de a cobori, val-vartej, in 30 de secunde, pana la parter, s-a auzit in urma lui: "N-am nevoie de la voi de nimic, p... mamii voastre si...". Ne uitam unii la altii in timp ce vocea se pierdea in strada.

Nu se mai poate! Dezertez!

A, nu! Gata! Pana aici a fost. Asta a fost picatura care a umplut paharul. M-am saturat si de contactul direct cu alegatorii, si de injuraturi, si de priviri chiorase, si de frig, si de foame, si de caciula lui Nastase care ma strangea la frunte. Am plecat acasa, abandonand inalta misiune incredintata de partid. Recunosc sincer: am dezertat. Pliantele electorale le-am aruncat in primul cos de gunoi intalnit in cale. Pufoaica si caciula au ramas la mine, recunosc si asta. Am vrut sa le dau inapoi, dar eram dezertor, si dezertorii nu raporteaza parasirea postului. Daca domnul Nastase isi vrea pufoaica si caciula inapoi, le gaseste la redactie. Eu nu vreau cei 50.000 de lei pe care mi-i datoreaza pentru o zi de munca in staff-ul sau de campanie.
Nu-i vreau nici acum. Si nici dupa alegeri. Care alegeri, dupa cum merge treaba pe teren, n-are nici o sansa sa le castige! Oricate astfel de comandouri ar trimite "door to door". Din usa-n usa nu se poate. Usile raman inchise pentru Adrian Nastase.

Un articol de Adriana Dutulescu

Trimis de: nefertiti-old pe 23 Nov 2004, 12:34 PM

Va rog sa nu mai postati articole intregi, faceti doar trimitere la ele.

Trimis de: Superunknown pe 23 Nov 2004, 11:57 PM

Un articol interesant:

Voteaza sau mori!

Se spune ca cel mai important drept intr-o democratie este dreptul de a vota. Ca votul este esenta democratiei. Ca atitia oameni au murit, s-au sacrificat, ca noi sa putem vota. Si ca cine nu voteaza, isi bate joc de cei care au murit. Si multe alte grozavii se mai spun, numai pentru a ne convinge sa votam. Indiferent cu cine, numai sa votam.

Tot acest arsenal demagogic nu face decit sa mascheze o uriasa confuzie. Nu dreptul de a VOTA este esenta democratiei, ci dreptul de a ALEGE. A alege inseamna a decide dintre mai multe optiuni posibile. In lipsa optiunilor, ideea de a vota nu este decit o sinistra farsa. Cind parerile sint impartite intre mai multe optiuni, oamenii incearca sa te convinga sa votezi pentru candidatul lor. Cind nu exista optiuni, oamenii te indeamna pur si simplu sa votezi. E interesant ca presiunea de a vota, indiferent cu cine, numai sa votezi, e cu atit mai mare in situatiile in care nu exista optiuni.

Articolul complet, pe http://ro.altermedia.info/index.php?p=1823

Trimis de: Evolution pe 24 Nov 2004, 12:02 AM

si daca dupa acest spot vine nea Mandrutza si incepe cu "uniunea PSD+PUR a vizitat brasovul si..."

De ce oare la Antena 1 totul incepe si se termina cu uniunea PSD+PUR... c'mon e ridicola faza...

Trimis de: Inorog pe 24 Nov 2004, 08:01 AM

Superunknown:

QUOTE
Articolul complet, pe Altermedia


Mai da' convingator mai e Dan Ghita asta. Pe mine m-a convins. Duminica ma duc la vot si pun stampila pe D.A. thumb_yello.gif

Trimis de: March pe 24 Nov 2004, 10:35 AM

Basescu aseara pe Realitatea TV ,la emisiunea lui Dinescu , a afirmat ca nu-i exclus ca in acceasta saptamina sa scoata niste dosare ale unor homosexuali politicieni dinspre varful piramidei wink.gif spoton.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 24 Nov 2004, 11:09 AM

QUOTE (Superunknown @ 24 Nov 2004, 12:57 AM)
Nu dreptul de a VOTA este esenta democratiei, ci dreptul de a ALEGE.

Corect. Dar, in acest caz, nu ai cum sa alegi fara sa votezi. wink.gif

Trimis de: March pe 24 Nov 2004, 12:18 PM

"La 28 noiembrie 2004 cetatenii romani isi pot exercita dreptul de a-i vota pe cei care vor conduce Romania in
urmatorii ani; acesti ani sunt hotaratori pentru intrarea in Uniunea Europeana. In acelasi an 2004 aproximativ 10% din romani se afla, conform ultimelor estimari,peste hotare, cei mai multi la munca sau la studii. Ei reprezinta mai mult de 10% din cei cu drept de vot.Daca citesti aceasta pagina probabil faci parte dintre acesti romani.Votul tau conteaza enorm. In 28 noiembrie arata ca iti pasa de destinul politic altarii tale.

Conform statisticilor oficiale, romanii din diaspora trimit anual miliarde de dolari celor dragi de acasa.
Acesti bani sunt primiti zimbetul pe buze nu numai de catre destinatari, ci si de catre autoritati, reprezentand o infuzie de capital imensa in economia romaneasca. Arata totusi caacest drept de vot conteaza, arata ca nu iti este indiferent destinul Romaniei. Nu fi indiferent unde ajunge in ultima instanta banul tau.

Mergi la vot !"

(text preluat de la www.voteaza.org)


Trimis de: Superunknown pe 24 Nov 2004, 12:44 PM

QUOTE
Corect. Dar, in acest caz, nu ai cum sa alegi fara sa votezi.


In acest caz, nu ai cum sa alegi si gata. Parerea mea... wink.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 24 Nov 2004, 12:49 PM

Dupa teoria expusa de tine, tocmai ca ai cum sa alegi.

Ca, practic, nu exista mari deosebiri intre cei dintre care trebuie sa alegi, asta e altceva. Dar, sa presupunem ca nu merge nimeni la vot, prin absurd, desigur. Ce rezolvam?

Trimis de: Vornicum pe 24 Nov 2004, 01:07 PM

Ei si tu acuma. Iese Marko Bellu. Crezi tu ca ungurii nu voteaza?
Eu nu cred.

Trimis de: Vornicum pe 24 Nov 2004, 01:16 PM

Sa-ti zic eu si de ce voteaza!
Mai, isi zic ei, daca nu vor sa voteze toata populatia si iese Vadim-Tudor? No' atunci i bai, ia sa votam cu Bellu.
N-am dreptate?

Trimis de: abis pe 25 Nov 2004, 02:36 PM

Nu stiu daca aici este locul cel mai potrivit...

Academia Catavencu este acum (probabil doar pana la alegeri) disponibila gratuit pe internet: http://www.catavencu.ro/pdf/catavencu_23_11_2004.pdf

Trimis de: actionmedia pe 26 Nov 2004, 11:46 AM

Campania electorala inseamna si spam? Am primit mai multe mesaje de tip spam care ma indeamna sa merg la vot dar nu oricum ci sa il votez pe Nastase 50.gif

Daca in general ignor spamurile, asta este de-a dreptul enervant si cu atat mai grav cu cat vine la comanda celor care ar trebui sa respecte legea. Pentru cine nu stie spamul este ilegal. Prin urmare PSD incalca legea comandand astfel de spamuri. Evident ca nu putem demonstra ca vine de la PSD, dar e la mintea cocosului ca staful lor de campanie a pus la cale aceasta actiune.

Mai jos gasiti mesajul, convingeti-va singuri:

QUOTE
Este nevoie de TINE!

.. pentru a continua sa dam slujbe mai bune absolventilor.
.. pentru a continua sa reducem taxele.
.. pentru a continua sa conducem Romania catre o tehnologie de viitor.
.. pentru a continua sa crestem economia tarii.
.. pentru a continua lupta impotriva coruptiei.
.. pentru a continua sa aducem Europa catre tine. 

Este nevoie de votul tau.ca sa ti se poata oferi stabilitate, baza pentru
construirea viitorului.

Au nevoie de votul tau.ca sa aduca lumina acolo unde este intuneric. 

..dar da-le .....timp, timp timp...


Voteaza pentru:

Adrian Nastase, Presedintele tau, Mircea Geoana, Primul tau Ministru.


Mesajul a fost primit de pe adresa jasonlee2003@sinamail.com <jasonlee2003@sinamail.com>

Trimis de: bogho pe 26 Nov 2004, 12:00 PM

un mesaj asemanator am primit si eu!

Trimis de: axel pe 26 Nov 2004, 12:27 PM

QUOTE (actionmedia @ 26 Nov 2004, 12:46 PM)
Pentru cine nu stie spamul este ilegal. Prin urmare PSD incalca legea comandand astfel de spamuri.

Uiti un lucru: ei fac legea. Prin urmare ar trebui sa te gandesti de 2-3 ori inainte sa afirmi ca e ilegal sa-ti trimita acel mesaj rofl.gif

Trimis de: actionmedia pe 26 Nov 2004, 01:25 PM

Pai exact asta este problema. Pentru ca daca spamuiesc eu atunci este ilegal, dar daca spamuiesc ei atunci este o.k., iar sloganul "nimeni nu e mai presus de lege" e pe post de hartie igienica. mad.gif

Trimis de: axel pe 26 Nov 2004, 01:30 PM

Poate ca middle-name-ul lor este nimeni. Mai stii?

edit:
De fapt nu merge... ca in romana dubla negatie = negatie...
Ok, e clar: PSD ne considera pe noi niste nimeni. Si asa ca e corect:
Nimeni (adica gloata, contribuabiliii, cei care nu's in PSD) nu e mai presus de lege.
Cum suna acum?

Trimis de: bogho pe 26 Nov 2004, 02:13 PM

QUOTE

Pericol de frauda!
Biroul Electoral Central a exclus Alianta de la numaratoarea paralela a voturilor
Biroul Electoral Central a dat astazi o decizie contestata de Alianta PNL-PD prin care se elimina obligativitatea emiterii de copii ale proceselor-verbale dupa terminarea procesului de vot, lucru care, in opinia lui Cozmin Gusa, va face imposibila verificarea rezultatului votului de catre opozitie.
............

intreg articolul: http://www.evenimentulzilei.ro/topstory/?news_id=172585&PHPSESSID=fb78e4c8ca48ebfed624cd4d568b3cc9

QUOTE

Ca niste furnicute, pesedistii intocmesc tabele cu datele personale ale votantilor
PSD pregateste din timp listele suplimentare? 

articol : http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z25112004&idx=30

Trimis de: March pe 26 Nov 2004, 05:20 PM

Pai sa ramina pesedeii Romaniei mai prejos decat rusofonii Ukrainei devil.gif

Trimis de: Evolution pe 26 Nov 2004, 11:26 PM

PSD-ul intinde coarda prea tare si o sa fie plesnit din cauza asta.
Exemplul Ucrainei este atat de aproape in timp si spatiu...

Trimis de: cactus pe 27 Nov 2004, 10:33 AM

uite ce-am gasit azi in posta de la yahoo; cine-n mas-a ii permite sa-mi acceseze posta si cine drk i-a dat adresa; bagala-s; nu ma intereseaza din ce partid...

From: "Deputatul Adi Gurzau" <adrian_gurzau@yahoo.com> Add to Address Book
To: fiscutean@yahoo.com
Subject: Mesaj catre alegatori
Date: Fri, 26 Nov 2004 08:15:42 +0200


Va salut cu respect !!
Sunt Adi Gurzau, deputat PD de Cluj. Am 27 de ani, si sunt socotit cel mai tanar parlamentar roman.

Vrei sa duci o viata mai buna? Da un clik . Tu decizi.

În 28 noiembrie, tinerii Romaniei sunt chemati la vot. De ce ar veni însa tineretul acestei tari sa voteze si pentru ce o va face? Eu, ca cel mai tânar parlamentar român, le ofer zece motive pentru care duminica ar avea de ce sa stampileze buletinul de vot.
1. Tinerii au facut Revolutia din decembrie; acum 15 ani ei au iesit în strada si au varsat sânge pentru libertatea noastra.
2. Libertatea de ei obtinuta a fost exploatata de clica iliesciana si de fostii securisti în folosul propriei îmbogatiri.
3. Tara pentru care ei au luptat este tara care lor nu le-a dat nimic.
4. Au ajuns capsunarii, zidarii sau cersetorii Occidentului pentru ca tara lor nu le-a putut oferi nici pîinea zilnica.
5. 96% dintre tinerii de la sate nu pot urma o forma de învatamânt superior din lipsa banilor, ei sunt condamnati la ratare de catre acest sistem nedrept si ticalos în care unii s-au îmbogatit peste masura, iar cei mai multi nu au nici macar sansa unui drum decent în viata.
6. Somajul în rândul tinerilor este în crestere la noi, spre deosebire de alte tari europene unde el scade de la an la an.
7. Puterea din România le flutura promisiuni în fiecare an electoral, iar ei ajung sa ia drumul Occidentului si sa trimita bani în tara: capsunarii si cei mai inteligenti copii ai acestei tari care s-au realizat prin lumea larga au bagat sume imense în România, ei au salvat înca o data, aceasta natie de la foamete. Lor trebuie sa le multumim.
8. Tinerii trebuie sa mearga la vot. Ei trebuie sa mai faca o REVOLUTIE, în acest noiembrie, ei pot sa SCHIMBE totul.
9. Tinerii trebuie sa-si ceara drepturile, ei merita sa fie promovati, sa ajunga în locul sefilor lor, prea batrâni si prea comunisti, prea corupti si mânjiti de sistemul mafiot întretinut de oligarhia politica.
10. Tinerii trebuie sa intre în acest decembrie cu steagul tarii spalat de rusinea neocomunista. De la ei asteapta aceasta tara, înca o REVOLUTIE - CURATATI ROMÂNIA DE CORUPTIE!
Am absolvit teologia. Am ajuns in Parlament inlocuindu-l pe Emil Boc, ca urmare a sistemului de lista. NU mi-am dorit cu tot dinadinsul acest lucru, dar din ziua in care am jurat cu mana pe Biblie in Parlamentul tarii, sa apar legea si interesele poporului, aceasta a devenit principala mea grija. Chiar daca o faceam doar pentru 100 de zile, chiar daca nu mai candidez la alegerile din aceasta toamna, eu m-am implicat in lupta pentru DREPTATE si ADEVAR, pentru ca n-am vrut sa-mi bat joc de aceasta sansa si nici sa mananc banii tarii degeaba.
De aceea, va trimit acest mesaj, este crezul meu sincer, al celui mai tanar parlamentar care a renuntat sa mai candideze, dar nu a renuntat sa lupte. Eu NU va indemn sa ma votati si NU va cer votul. Eu ma adresez tuturor celor care vor sa ia in serios lupta pentru mai binele tarii.
Stiu ca 74% dintre voi sunteti nemultumiti de modul in care au mers lucrurile in tara. Stiu ca 69% dintre voi urasc coruptia, ca 62% nu-si pot cumpara o locuinta si ca 58% au probleme in a-si gasi un loc de munca si tot atatia isi fac griji pentru traiul de maine. Stiu ca 60% dintre voi sunteti nemultumiti de cum arata viata politica de la noi si ca 37% dintre voi sunteti nemultumiti de veniturile voastre. Stiu ca ati plecat sa munciti peste hotare, sacrificandu-va tineretea, ca sa puteti castiga banii de care aveati nevoie. Stiu ca ati plecat sa cereti ajutor de la tarile altora pentru ca tarii voastre i-l cereati degeaba. Eu sunt unul dintre voi. Ma regasesc alaturi de voi la fiecare raspuns din chestionarele sociologice, alaturi de cei multi si nemultumiti. Eu am ales sa ma revolt. As vrea ca si voi sa faceti la fel. Merg in fiecare luni dimineata in Parlament pornit sa le spun in fata ce cred despre cei care si-au batut joc de aceasta tara.
Si o fac.
Eu spun ce cred chiar si cand imi infrunt propriul partid. Eu sunt teolog: am votat pentru Catedrala Neamului. Am descoperit ca poti sa fii un om liber. Nu am castigat nimic, dar am mai multa incredere in mine. Eu am incredere si in voi. In 28 noiembrie mergeti la vot si SCHIMBATI lucrurile. Doar voi puteti sa faceti asta. Din 4 în 4 ani puteti sa-i trageti clasei politice un sut în fund. De ce sa n-o faceti?
*************************
Imi cer scuze daca v-am deranjat cu acest mesaj dar mailul dvs. nu a fost inclus in nici o lista de mailuri. Nu este nevoie sa incercati sa va scoateti din lista de email pentru ca NU exista asa ceva. Nu veti mai primi vreun mesaj de acest gen din partea mea. Va multumesc.
Deputatul Adrian Gurzau, Partidul Democrat

Pai baaaa; se duce tara asta la toti dracii; daca nu s-a dus deja...


Trimis de: axel pe 28 Nov 2004, 12:20 AM

QUOTE (abis @ 25 Nov 2004, 03:36 PM)
Nu stiu daca aici este locul cel mai potrivit...

Academia Catavencu este acum (probabil doar pana la alegeri) disponibila gratuit pe internet: http://www.catavencu.ro/pdf/catavencu_23_11_2004.pdf

Nu mai merge site-ul http://www.catavencu.ro . Ce coincidenta!

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)