Versiunea pentru tiparit a acestui topic

Click aici pentru a vizualiza acest topic in formatul original

HanuAncutei.com - ARTA de a conversa _ [Politica] [Arhiva] Romania - Electorale 2004 _ An Electoral

Trimis de: Petru pe 8 Jan 2004, 03:20 PM

Pentru cei care au asistat pana acum la cele cateva lupte electorale care au avut loc pana acum, vorbele aruncate la intamplare, calomniile, insultele, atacurile la persoana par sa fie ceva cat se poate de firesc, natural si poate caracteristic politicii romanesti. Anul 2004 se anunta extrem de "furtunos" din acest punct de vedere si se pare ca ai nostri politicieni nu ne vor "dezamagi" nici de asta data.
Dar cum inca nu asistam la o batalie pe programe politice, poate ar trebui sa ne intrebam la modul cel mai serios care sunt ofertele politice ale partidelor din acest moment. Cu alte cuvinte, de ce sa mergem la vot si sa alegem cutare personaj sau partid?

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Jan 2004, 03:31 PM

In afara de lideri dintre cei mai "ciudati", deocamdata nu ies in evidenta prin altceva. Ba da, era sa uit: au inceput sa apara masurile populiste din partea guvernului.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Jan 2004, 03:43 PM

Ca sa exemplific:

Ministrul Muncii, Elena Dumitru, le promite pensionarilor bani mai multi daca PSD va castiga alegerile viitoare.
Intr-o emisiune televizata, Elena Dumitru a declarat ca anul viitor ar putea fi eliminate sau reduse diferentele aparute intre cei pensionati la distanta mare in timp. Desi inca nu s-a facut o evaluare a costurilor, ministrul spune ca reechilibrarea pensiilor inseamna un efort financiar intre 400 si 500 de milioane de dolari. Analistul economic, Constantin Rudnitschi, apreciaza ca masura are doar scop electoral, urmarind in special atragerea pensionarilor intelectuali si considera ca aceasta nu poate fi pusa in practica . Totodata, Constantin Rudnitschi crede ca nu reechilibrarea pensiilor, asa cum a anuntat Elena Dumitru, reprezinta solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea situatiei pensionarilor.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 10:59 AM

Lumeee, lumeee ... incepe marea trosneala electorala douamipatruuuuu !!! Ei si ?

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 12:44 PM

Pai marea trosneala, cum ii spui tu, a inceput de multisor. Si n-ar mai fi asa daca ne-ar interesa pe toti si n-am spune "ei, si?"

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 01:54 PM

Tot respectul. Fara informatii suficiente votarea se transforma intr-un fel de loz-in-plic. Si cum in Romania 95 % din informatiile disponibile referitoare la un om politic se refera la cum arata, cum vorbeste si ce cred altii despre el, loteria e ca si asigurata.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 02:17 PM

Daca ceea ce se cheama opinie publica ar functiona si la noi ca in alte tari, s-ar putea afla si alte lucruri. Uneori presa incerca, dar are nevoie de sprijin.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 02:40 PM

O parte a presei. Iar uneori inclusiv partea asta mai credibila a presei face niste gafe cel putin surprinzatoare.

Trimis de: Petru pe 9 Jan 2004, 02:42 PM

QUOTE (parpanghel @ Jan 9 2004, 12:56 PM)
Tot respectul. Fara informatii suficiente votarea se transforma intr-un fel de loz-in-plic. Si cum in Romania 95 % din informatiile disponibile referitoare la un om politic se refera la cum arata, cum vorbeste si ce cred altii despre el, loteria e ca si asigurata.

Aspectul fizic si cat de bine vorbeste sunt doua din cele mai importante calificative pe care le primeste un om politic atunci cand intra in contact cu marele public... nici nu stiu daca conteaza prea mult ce se afla in spatele unei fete zambitoare si a unor cuvinte frumoase, omul obisnuit cauta sa stie daca cel pe care-l voteaza este un personaj care inspira incredere sau nu... iar criteriile simple dupa care se ghideaza au ca fundamente aceste aparente despre care am vorbit!
Si nu cred ca avem de-a face cu o loterie, ar fi un dezastru... dar de fapt ar fi chiar imposibil.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 02:48 PM

OK. Daca aspectul fizic si felul de a vorbi sunt importante, atunci ghici cine va invinge in confruntarea CVT - Stolojan ?

Trimis de: Petru pe 9 Jan 2004, 02:54 PM

Din pacate nu sunt in stare sa ofer nici un prognostic, si nici nu cred ca asta ar trebui sa ne preocupe acum... dar daca ar fi sa continuu intrebarea ta as veni cu urmatoarea: cine ar castiga intre Vadim si Nastase?!

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 03:00 PM

Heeei, voi chiar ati luat in serios chestia cu aspectul fizic??? 50.gif

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 03:03 PM

QUOTE (Petru @ Jan 9 2004, 02:56 PM)
Din pacate nu sunt in stare sa ofer nici un prognostic, si nici nu cred ca asta ar trebui sa ne preocupe acum... dar daca ar fi sa continuu intrebarea ta as veni cu urmatoarea: cine ar castiga intre Vadim si Nastase?!

Cel care promite ca 'va da' mai multe.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 03:07 PM

Crezi ca mai tine chestia asta cu promisiunile?

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 03:16 PM

100 %, daca in promisiune se include o propozitie referitoare la cei carora li se 'va lua'. Capra vecinului.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 03:41 PM

E si asta o realitate. Dar tot nu inteleg de unde atata rautate gratuita si atata prostie. De exemplu, se pare ca nici la alegerile astea nu vor aparea multe figuri noi, exceptand niste "lautari" si ciobanul de Becali. De ce oare romanul nu e capabil sa sanctioneze asa-zisa clasa politica prin neprezentare la vot? Ar fi un inceput. Nu sunt o anarhista, dar o reactie ar trebui sa existe.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 03:59 PM

Depinde. Daca privesti sanctiunea dintr-un anume unghi, poti chiar interpreta totul ca fiind o aprobare tacita. In cazul in care nu merge, atunci intotdeauna ceilalti sunt vinovatii.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 04:04 PM

O solutie trebuie sa existe. Daca nu merge una, incerci alta.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 04:14 PM

Exista. Dar cine are rabdarea necesara sa o aplice ? Ar dura cel putin 10 ani.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Jan 2004, 04:17 PM

Si daca mai steptam inca 10, va dura 20 samd.

Trimis de: parpanghel pe 9 Jan 2004, 04:30 PM

Aia e problema. Putini au rabdarea necesara pentru a se lupta timp de 10 ani cu mentalitatile, urmand ca profitul lor sa fie consolidarea unei clase de mijloc viabile si nimic altceva. Aaa, ca urmasii - copii, nepotii - ar beneficia de asta, e OK, dar sacrificarea personala a 5, 10 sau 20 de ani din viata nu ar fi privita cu ochi prea buni.

Trimis de: nefertiti-old pe 11 Jan 2004, 12:29 PM

Dar oricum e vorba de o sacrificare, doar ca nu e una constient acceptata sau asumata.

Trimis de: Petru pe 11 Jan 2004, 12:47 PM

QUOTE (nefertiti @ Jan 9 2004, 02:43 PM)
De ce oare romanul nu e capabil sa sanctioneze asa-zisa clasa politica prin neprezentare la vot? Ar fi un inceput. Nu sunt o anarhista, dar o reactie ar trebui sa existe.

Romanii, ca si alti electori, sanctioneaza politic fiecare greseala... asta am vazut-o cred la alegerile trecute cand o mare majoritate s-a orientat spre PRM! Neparticiparea la vot este un act cat se poate de democratic... cand politicul cade in desuetudinte, populatia are dreptul la "replica".

Trimis de: parpanghel pe 12 Jan 2004, 10:22 AM

Nu chiar. Depinde de obiectiv. Daca e vorba de un obiectiv ce presupune sacrificii de o luna, 3 luni sau un an, atunci probabilitatea de a fi acceptat sacrificiul e destul de mare. Pentru obiective indepartate, posibil a fi atinse in 10 - 20 de ani, sunt foarte putini cei dispusi sa se sacrifice. Cat despre sacrificiul implicit ... atat timp cat liderii nu sunt capabili sa indice un obiectiv palpabil, atunci sacrificiul implicit va fi ignorat de marea majoritate. E o problema de prostie a liderilor, nu a comunitatii. Comunitatea se autoprotejeaza prin ignoranta, iar pentru lideri e convenabil. Ma refer la toti liderii, inclusiv la cei ce se autotintituleaza reformisti sau anticomunisti. Ei sunt de fapt cea mai mare dezamagire.

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Jan 2004, 12:51 PM

Ok, si atunci care e solutia?

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Jan 2004, 02:53 PM

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PD a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi, primirea īn partid a fostului secretar general al PSD Cozmin Guşă, care va avea funcţia de īmputernicit al BPN . Un alt lider al organizaţiei conduse de Guşă, Iniţiativa 2003, Aurelian Pavelescu, a primit aceeaşi funcţie.
BPN a aprobat, cu o singură abţinere - aparţinīnd preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PD Liviu Nistoran - īncheierea unui protocol de colaborare cu Iniţiativa 2003, toţi membrii acesteia devenind şi membri ai PD.
Cozmin Guşă a demisionat din PSD īn data de 7 iulie invocīnd diferenţa de viziune īntre el şi vechea generaţie, alcătuită din Hrebenciuc, Cozmīncă şi Mitrea.
Guşă a lansat īn august "Iniţiativa 2003", despre care afirma că este o organizaţie "cu obiective politice naţionale, independente doctrinar, care īşi propune dezvoltareade proiecte, īn spirit naţional, pe care romānii să le īnţeleagă şi să le susţină".
Liderul PD Traian Băsescu şi-a manifestat, īncă din toamnă, dorinţa de a-l avea pe Cozmin Guşă īn partid, apreciind la el "capacitatea de a se bate".      "Are stomac de om politic. Unde nu dă Dumnezeu să bată la porţile noastre, că īi vom găsi un loc!", spunea atunci Băsescu.
Traian Băsescu a constituit pentru Cozmin Guşă principalul inamic politic şi ţinta preferată acelor mai dure atacuri lansate din postura de secretar general al PSD.
Considerat de Traian Băsescu drept "maidanez politic", Guşă a lansat eticheta "primarul maidanez" pentru Băsescu, căruia īi recomanda, pentru a nu se mai deosebi deloc de Vadim Tudor, să īnfiinţeze o revistă īn care să semneze sub acest pseudonim. De asemenea, Cozmin Guşă făcea adesea referiri la o "familie Vadim-Băsescu" īn privinţa manierei de a face politică.
Pentru Guşă, Băsescu era suspect de paranoia: "Vadim a fost acuzat, īn repetate rīnduri, de paranoia şi această boală se ia, iar cei care suferă de această boală cred că fac dezvoltări măreţe. Băsescu nu are conştiinţa celor 7% şi vorbeşte de parcă are un partid de 70%".
Guşă mai spunea despre Băsescu că este "obsedat" şi "profund complexat" de premierul Adrian Năstase şi că luările lui de poziţie nu demonstrau decīt strădaniile de a-l imita pe Corneliu Vadim Tudor.
Īntr-o emisiune televizată īn care Cozmin Guşă l-a atacat puternic pe Octavian Paler, Traian Băsescu a venit special īn studio pentru a-i spune lui Guşă că este "un rebut al tinerei generaţii".

sursa: Mediafax

Trimis de: Petru pe 13 Jan 2004, 03:21 PM

Se pare ca se pregateste un adevarat razboi electoral anul asta... incep sa se coaguleze tot felul de forte politice impotriva PSD-ului...

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Jan 2004, 03:33 PM

Miscarea asta a lui Gusa era oarecum previzibila. Desi se prea poate sa fie una la deruta.
Se spune ca si Roman isi trage partid.
Partea prosta e ca nu apar nume noi pe scena politica. Sunt aceleasi personaje deja cunoscute.

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Jan 2004, 03:35 PM

Vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat, marţi, că intrarea Liei Robertson īn politica romānească este binevenită, opinīnd că există un "bazin electoral" pentru ea.

"Lia Robertson poate fi o soluţie pentru electoratul feminin din Romānia, pentru electoratul din Ardeal care, īn general, are rădăcini adīnci īn America", a spus Hrebenciuc.
El a spus că nu ştie ca Lia Robertson să fie "creaţia alianţei PNL-PD", dar ştie că există o iniţiativă ca ea să fie propusă candidat la Preşedinţie, iar Theodor Stolojan pentru postul de premier.
"Nu ştiu ce părere va avea Băsescu despre acest lucru", a adăugat Hrebenciuc.
Presa centrală a difuzat mai multe materiale potrivit cărora consulul onorific al Romāniei la Las Vegas, Lia Robertson, ar putea candida la Preşedinţie īn 2004. Robertson a fost primită luni de preşedintele Ion Iliescu. 

Ce parere aveti despre asta?

Trimis de: Petru pe 13 Jan 2004, 03:36 PM

Eu din pacate nu am reusit sa prevad aceasta miscare... eu chiar am crezut in ceea ce spunea acelasi Gusa cu ceva timp in urma: nu ne vom alia cu nici un partid... Ei bine, se pare ca intr-un tarziu a facut-o! Pare fara indoiala o masura electorala...

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Jan 2004, 04:26 PM

Lia Roberts, liderul filialei din Nevada a Partidului Republican, ar putea candida la alegerile prezidenţiale din Romānia, ea expunīndu-şi această intenţie, marţi, īn cadrul unei conferinţe de presă.
Ea a precizat că, īn eventualitatea īn care s-ar decide să se īnscrie īn cursa pentru funcţia de şef al statului, va fi un candidat independent.
Īntrebată dacă ar accepta sprijinul unui partid politic, chiar şi īn calitate de candidat independent, Lia Roberts a afirmat că este "deschisă 360 de grade sprijinului oricărui partid", chiar şi al PRM, atīt timp cīt se potriveşte cu platforma sa electorală.
Lia Roberts a mai spus că nu a luat o hotărīre privind candidatura sa la preşedinţie, urmīnd să se decidă pīnă īn data de 15 februarie. "Am venit īn Romānia să fac un sondaj, să vedem care este posibilitatea ca eu să devin candidat la preşedinţie", a adăugat ea. Īn cazul candidaturii, de campania sa electorală se va ocupa Dick Morris, renumitul strateg electoral american. Ea a mai spus că ar promova o politică de centru, iar campania sa electorală ar fi una "pozitivă".
La īntrebarea dacă Romānia ar avea ceva de cīştigat īn cazul īn care ea ar fi aleasă preşedinte, Roberts a răspuns că ţara "ar avea enorm de cīştigat" şi că primul lucru pe care l-ar face ar fi-şi utilizeze toate contactele pe care le are īn benefciul Romāniei.
"Vreau să fac o diferenţă, o īmbunătăţire pentru acest popor", a răspuns Roberts īntrebării de ce vrea să fie preşedinte al Romāniei.
Lia Roberts a afirmat că s-a īntīlnit, luni, cu preşedintele Ion Iliescu, iar marţi cu premierul Adrian Năstase, arătīnd că este de "datoria" sa, ca potenţial candidat, să contacteze persoanele care sīnt la putere şi apoi să vorbească şi cu ceilalţi potenţiali candidaţi. Roberts a precizat că urmează să mai aibă īntīlniri cu liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, preşedinţii PNL şi PD, Theodor Stolojan şi Traian Băsescu, precum şi cu lideri ai UDMR.
Roberts a calificat drept speculaţie ipoteza că ar fi "un iepure din pălărie" a PSD.
Posibila prezidenţiabilă a precizat că a plecat din Romānia acum 25 de ani, dar vine īn ţară de trei ori pe an.
Ea a participat, marţi, la lansarea cărţii lui Dick Morris "Noul Principe. Machiavelli īn secolul al XXI-lea". 
 

Trimis de: Petru pe 14 Jan 2004, 02:52 PM

Inca nu stiu daca este cea mai potrivita candidatura in aceste momente pentru Romania, dar stiu in mod sigur ca in anii cat a lipsit din tara a reusit sa-si formeze un punct de vedere asupra politicului cu mult diferit de ceea ce percep si inteleg ai nostri politicieni. Cred, cu alte cuvinte, ca ar fi poate necesara o asemenea schimbare... dar nu stiu cat de receptiv este electoratul romanesc...

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 03:11 PM

Poate ca e tocmai acel ceva ce lipsea scenei politice romanesti. Tocmai pentru ca e venita de afara, vede lucrurile altfel, dar e relativa si treaba asta. Totusi, nu cred ca ar strica sa candideze. Pana una-alta, se va incerca discreditarea sa, in mod sigur.

Trimis de: Petru pe 14 Jan 2004, 03:27 PM

Banuiesc ca unii se gandesc de pe acum cu ce sa vina in campanie si sa o discrediteze... dar nu cred ca va merge, mai ales daca nu are nici un fel de probleme...
Dar ceea ce va conta in mod semnficativ e reactia electoratului roman... din cate se pare, Lia Roberts asteapta in aceste momente rezultatele unui sondaj pe aceasta tema.

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 03:34 PM

Sondajul ala cred ca e o chestie aruncata la vrajeala. Probabil oricum va candida. Adevaratul sondaj il face printre politicieni. Cat priveste discretitarea, a inceput deja prin atacurile la adresa lui Dick Morris.

Trimis de: Clopotel pe 14 Jan 2004, 03:44 PM

Asa este nefertiti... si eu cred asta...
daca ar fi sa votez intre Nastase si Lia Roberts as vota pentru ea. De fapt as vota pentru oricine in afara de Nastase, Vadim, sau unu ca Becali...
Ma gandesc ca tipa asta, de care am auzit abia acum cateva zile la TV, poate sa vina cu ceva nou si bun pentru noi, si poate nu va fi asa de usor corupta.

Dar acum vreau sa va mai spun o constatare: aseara la Nasu in emisiune au fost invitati Ponta si Cioroianu.
Bai fratilor, ce a fost la gura astora, in special a lui Ponta m-a ingrozit... si asta...Ponta se dadea de ceasu mortii ca el e politician profesionist si ca, vezi doamne, ajuta tinerii sa promoveze...

Acest Ponta, pe care Nastase la pus acolo unde e...pe ce criterii nu stiu, acum cativa ani era ca o fata mare in fata stalpului, nu scoteai nimic de la el si nici privirea de sub masa nu si-o ridica, si aseara prin agresivitatea vorbelor si prin aberatiile scoase, facea sa paleasca de rusine si pe ultimu tigan din ferentari. Cica asta e responsabilul cu tineretu si ca el e sefu lor...Bleahhh...

Dar eu nu cu Ponta am ce am... ca asta e si el un mic catel de-al lui nastase, eu am ce am cu politica asta de partid a pdsrului, ca-i indoctrineaza pe astia mai rau ca jihhadul islamic... si ajung ca Ponta asta, cu care nu ai nici cum vorbesti si nici sa-i arati ca o ia pe aratura. Caci eu cred ca in tara asta or mai exista si oameni capabili si dornici sa faca ceva, si care au bun simt si onoare. Dar nu cred ca unul ca acesta ar dori sa stea de vorba cu unu ca Ponta si cu multi ca el din pdsr, intr-o dezbatere constructiva si civilizata... ca daca nu va fi facut albie de porci, sigur dintr-un om calm ii va sari tandara. Oricum nu va reusi sa spuna nimic din ideile lui bune...

Cam asta e ... ce e si cu scoala asta de partid ... yikes.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 03:49 PM

Pai daca pe Ponta l-au adus in halul asta, iti dai seama cum sunt dinozaurii precum Cozmanca??? rofl.gif

Apropo de Dick Morris, uite o stire proaspata:

Dick Morris - consilierul care l-a trădat pe Clinton

Dick Morris este cunoscut īn SUA ca fost consilier şi şef de campanie electorală al lui Bill Clinton, dar şi omul care l-a trădat pe fostul preşedinte, devenind unul dintre cei mai īnfocaţi critici ai administraţiei democrate şi dīnd īn vileag multe dintre defectele fostului său şef.
Dick Morris şi-a īnceput relaţia cu Clinton īncă din 1977, cīnd acesta a candidat pentru prima dată la funcţia de guvernator al statului Arkansas şi a cīştigat, ajungīnd cel mai tīnăr guvenator din ţară. Tot cu ajutorul lui Morris, Clinton a fost reales ulterior de patru ori īn funcţia de guvernator, iar īn 1992 preşedinte al Statelor Unite. Īn 1996, cīnd Clinton candida pentru al doilea mandat la casa Albă, Morris a fost cel care i-a pus la punct campania electorală prin care a recuperat handicapul dat de pierderea de către democraţi a majorităţii īn Congres īn urmă cu doi ani.
Īn plus, Morris a contribuit la campaniile a peste 30 de senatori americani, precum şi la realegerea lui Boris Elţīn, īn 1996 şi la victoria lui Fernando de la Rua īn alegerile prezidenţiale din Argentina īn 1999 şi la victoria actualului preşedinte mexican, Vincente Fox.
Ca analist politic, Morris a publicat cīteva cărţi, scrie comentarii şi analize politice şi este un colaborator permanent al canalului de televiziune Fox News, īn calitate de analist politic. Are şi un site web, www.vote.com, conceput ca o secţie de votare virtuală, unde vizitatorii īşi pot exprima votul asupra unor diferite chestiuni de actualitate.
Cel mai īnsemnat moment al biografiei sale este fără īndoială despărţirea de Bill Clinton şi schimbarea de 180 de grade pe care a făcut-o după această despărţire. Morris a fost silit să demisioneze din staff-ul prezidenţial īn august 1996, după ce un tabloid a dezvăluit o relaţie extraconjugală pe care ar fi avut-o şi chiar faptul că īn cursul acelei relaţii el ar fi dezvăluit unele informaţiii confidenţiale pe care le deţinea. După această demisie, el s-a transformat din colaborator apropiat, īn critic al lui Bill Clinton şi al democraţilor, īn general, dīnd la iveală numeroase dedesubturi ale politicii administraţiei democrate de la Casa Albă, fapt ce i-a adus fostului său şef numeroase necazuri.
Ca strateg şi politician, apropiaţii īl consideră un om pragmatic, plin de idei. Criticii īnsă īi reproşează viziunea simplistă, cameleonismul, faptul că nu face deosebire īntre candidaţii pentru care lucrează, nu īl interesează de fapt orientarea acestora, singurul lucru după care se ghidează fiind sondajele de opinie. Conform lui Morris, candidatul trebuie să-şi adapteze īn permanenţă ideile şi discursul la aşteptările electoratului, trebuie să fie capabil să adopte chiar şi idei ale adversarilor săi politici şi să aibă grijă tot timpul să nu-i scadă cota de popularitate. De aceea, sondajele sīnt esenţiale pentru a cunoaşte īn permanenţă starea opiniei publice.
Īn calitatea de comentator politic, Morris este considerat de orientare conservatoare, adică un adept al politicii partidului republican aflat la putere şi al preşedintelui George W. Bush. „Toate problemele noastre legate de terorism de astăzi īşi au originea īn epoca Clinton”, scrie el īn ultima sa carte, acuzīndu-l pe fostul preşedinte democrat că a neglijat chestiuni majore precum securitatea naţională şi politica externă.  Īn discursurile sale are un stil alert de a vorbi, prin care captivează auditoriul, chiar şi pe cei care nu īl agreează şi mereu īşi pigmentează ideile cu cīte un fapt de viaţă din cariera sa de apropiat al atītor personalităţii de rang īnal, al căror consilier a fost  īn ultimele două decenii.
Unul din termenii inventaţi de Morris īn cariera sa de strateg de campanii electorale este acela de „triangulation”, prin care candidatul la preşedinţie este sfătuit să se diferenţieze clar de platforma partidului din care face parte, prin ideile pe care le promovează şi prin acţiunile sale. Īn acelaşi timp, candidatul se disociază şi de platforma partidului rival partidului său, situīndu-se astfel undeva īn vīrful triunghiului şi nemaifiind afectat de confruntarea dintre cele două partide care formează baza. Dick Morris a scris patru cărţi: „Īn spatele Biroului Oval: Cīştigarea preşedinţiei īn anii 90’” (1997); „Principele: Machiavelli īn secolul XXI” (1999), „Piese de rezistenţă: Victorie sau īnfrīngere--Cum joacă marii lideri politici ai lumii (2002)”; „Să le tăiem capetele: Trădători, impostori şi obstrucţionişti īn politica americană, mass-media şi economie” (2003).
Dick Morris va fi strategul de campanie electorală al Liei Roberts, consul onorific al Romāniei la Las Vegas,  īn cazul īn care aceasta va candida la Preşediţia Romāniei. El şi-a lansat, marţi, la Bucureşti, cartea "Noul Principe. 
Īntrebat, īntr-o conferinţă de presă, ce părere are despre preşedintele şi prim-ministrul Romāniei, Dick Morris a afirmat că "Iliescu este un om care a fost preşedinte prea mult timp" şi care vine dintr-o epocă veche. Despre Năstase, Morris a spus că, deşi este tīnăr, vine dintr-o perioadă veche.

Trimis de: Clopotel pe 14 Jan 2004, 04:01 PM

Da ... desi nu pot sa spun ca este un model de onestitate, acestui Dick Morris ii dau dreptate in comentariile lui despre Iliescu si Nastase

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 04:04 PM

Bine, in politica nu o sa gasim un om impecabil, clar. Mai ales la noi. Desi e valabil si in alta parte. Numai ca la noi toata camapnia se va baza pe discretitarea adversarilor si pe promisiuni fara acoperire.

Trimis de: parpanghel pe 14 Jan 2004, 04:05 PM

Daca nu sare la cap cu ceva malai la bobor, madam Roberts n-are nici o sansa. Chiar daca sare, tot are sanse mici, fiindca se va baza numai pe electoratul urban, electorat care in proportie de cel putin 30 - 35 % nu se va prezenta la vot. Plus ca principalul adversar nu va fi o persoana anume, ci faptul ca traieste in state, si mai e si femeie. Niste mici speculatii pe temele astea doua i-ar rapi lejer o treime din electorat, mai ales pe cei fara studii, care se vor indoi ca lady va avea tupeul sa bata cu pumnul in masa in fata barosanilor romani.
p.s. Cehii i-au propus lui M. Allbright sa candideze la presedentie, dar tipa a refuzat din prima. Presupun ca a avut motive serioase.

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 04:11 PM

Pai e clar ca tanti Roberts candideaza cu un motiv anume si bineinteles ca nu e vorba de grija pt "bobor". Iar sansele reale nu cred ca o intereseaza prea mult. Candidatura ei are bataie lunga. N-as putea spune inca sigur cine a angajat-o, dar nu de dragul nostru a venit.

Trimis de: parpanghel pe 14 Jan 2004, 04:13 PM

Pai eu ce spuneam ?

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 04:16 PM

Cam acelasi lucru il spuneai si tu tongue.gif

Uite altceva:

Marko Bela vrea un protocol cu PSD şi īn 2004 pentru "stabilitatea politică"

Preşedintele UDMR, Marko Bela, crede că Uniunea ar trebui să continue īn 2004 colaborarea cu PSD pentru a fi asigurată o stabilitate politică.
"Īn ce mă priveşte, nu doresc să rupem colaborarea cu PSD. Īntr-un an electoral trebuie să optăm pentru o stabilitate politică şi nu pentru o formulă tulbure īn Parlament, unde să nu se ştie care este majoritatea", a precizat, miercuri, īntr-o conferinţă de presă, preşedintele UDMR, Marko Bela.
Potrivit lui Marko, interesul UDMR este ca, prin "instrumentele colaborării", retorica naţionalistă să fie exclusă din campania electorală.
Marko Bela a precizat că acesta este punctul său de vedere, arătīnd că īn UDMR nu s-a luat īncă o decizie privind īncheierea unui nou protocol de colaborare cu PSD pentru anul 2004. El a spus că liderii UDMR se vor īntīlni, īn această lună, cu conducerea PSD, pentru a face un bilanţ privind colaborarea de anul trecut dintre cele două formaţiuni politice şi numai după aceea se va decide dacă se va mai elabora un protocol pentru anul 2004.
"Probabil că după ce trei ani am colaborat cu PSD şi această colaborare a fost pozitivă, probabil că este īn continuare de dorit o colaborare, dar să vedem dacă vom avea toate elementele necesare unui protocol", a adăugat Marko Bela.
Preşedintele executiv al PSD Octav Cozmīncă a declarat, săptămīna trecută, că un eventual protocol de colaborare PSD-UDMR īn 2004 va fi īncheiat pe etape, pīnă la alegerile locale şi după alegerile locale. Potrivit lui Cozmīncă, PSD apreciază să UDMR s-a comportat corect īn relaţia īn plan parlamentar şi că Uniunea este un partener de care partidul de guvernămīnt trebuie să ţină seama.

Trimis de: Clopotel pe 14 Jan 2004, 04:19 PM

he he .. good point dragilor clapping.gif , dar eu, daca ajung la vot, tot cu ea as vota, asta in cazul in care nu apare unu mai "istet", dar probabilitatea sa ajung la vot este mai mica decat aceea de a fi ales chiar eu presedinte thumb_yello.gif he he he

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 04:22 PM

Eeee, asta e altceva. Fiecare voteaza cu cine vrea. Eu una, oricum nu merg la vot. Stiu ca multi critica o asemenea atitudine, dar...

Trimis de: Ares pe 14 Jan 2004, 04:29 PM

Ieri am aflat si eu de Lia Roberts (deh... traiesc pe luna) si imediat mi-au traznit prin cap mai multe ipoteze...
1. Candidatura doamnei cu pricina poate sa fie o tactica electorala a PSD care va avea ca rezultat pierderea unor voturi care s-ar fi dus la D.A... De ce spun asta? Pentru ca electoratul de baza al PSD-ului nu va vota oricum cu usurinta o romano-americanca (asa cum a punctat foarte bine un ascultator de la EuropaFM - Romania in direct - de ieri - oamenii de la tara o sa fie foarte sceptici la o asemenea candidatura);
2. Candidatura doamnei poate sa constituie o lovitura de teatru in cazul in care (sa visam un pic) D.A. s-ar decide sa o sprijine pentru Presedentie... Atunci chiar ca ar fi o problema pentru actualii guvernanti...
3. Candidatura este fara dedesubturi (greu de crezut) si in acest caz, nu cred ca va avea mari sanse, ba chiar, cred ca va provoca o finala la prezidentiale de genul Vadim - Nastase... chestie care tare mi-ar displace ca iar as ajunge sa votez cu scarba... sad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jan 2004, 04:36 PM

Nu cred in nici una dintre variantele tale. Adevarul e pe undeva printre, probabil. O combinatie. Da' nu ma intreba acum ce combinatie, ca nu stiu tongue.gif

Trimis de: Mihai pe 14 Jan 2004, 08:27 PM

Exista voci care sustin ca Lia Roberts l-ar avea 'in spate' pe Virgil Magureanu...

Trimis de: Ares pe 14 Jan 2004, 10:27 PM

Nu stiu de ce oare, dar chestia asta nu are deloc darul de a ma linisti... sad.gif

Trimis de: gio19ro pe 15 Jan 2004, 01:08 AM

Hrebenciuc, adica omul cu strategia la PSD, a fost f incantat de o eventuala candidatura a Liei Roberts. De asemenea si alti lideri PSD-isti care au fost prezenti la lansarea cartii lui Morris.
In mod normal nimeni nu e incantat de aparitia unui contracandidat puternic insa ei mizeaza pe divizarea voturilor opozitiei, asta pt ca la tara nimeni nu va vota cu o femeie venita din America iar in turul II ii vom avea din nuo pe Vadim si candidatul PSD.
Astfel PSD va poza din nou in salvatorul; patriei din ghearele extremismului.

Lia Roberts e o mana de ajutor din partea Americii acordata PSD pt ca marea majoritate a politicienilor PSD sunt masoni sub obedienta americana iar pe viitor, adica la o eventuala aderare a Romanieie la UE, Romania sa faca jocul SUA.

A se vedea si ultimele declaratii ale oficialilor americani care cer noilor membrii ai UE sa izoleze Franta.

De asemenea Lia Roberts a declarat ca costurile campanieie sale pt a ajunge la Cotroceni ar fi de 15 milioane dolari.
Cine plateste acesti bani si cum isi vor recupera apoi bani acesti indivizi ce stau in spatele ei?

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 15 Jan 2004, 09:41 AM

Nu uitati ca si in vechile alegeri s-au prezentat cate 16-19 candidati initial pentru ca apoi totul sa se reduca la doi, trei, mari si tari. Deci sa mai avem "putintica rabdare". Parerea mea este ca neprezentarea la vot nu este o solutie. Vezi varianta la care s-a ajuns pentru locale : 51% din cei prezentati la vot pot decide primarul, chiar daca ei sunt 100 prezenti din 10000 existenti alegatori.

Trimis de: flu pe 15 Jan 2004, 09:52 AM

Bineinteles ca neprezentarea nu este o solutie, pentru ca cei care nu vor merge vor fi din categoria celor: lucizi, plictisiti de matrapazlicurile de la nivele inalte, neincrezatori in schimbare... pe cand ceilalti (adica majoritatea) care nu prea au idei personale si nici pe cele ingurgitate de-a gata nu le digera, vor fi acolo pe metereze (sa-si indeplineasca misiunea de cetatean sau pentru ca asa a zis "domnul" Iliescu) si vor vota stim noi cum...

Asa ca singura solutie pe care o intrezaresc e sa votam un rau mai mic.

Trimis de: parpanghel pe 15 Jan 2004, 10:47 AM

'Ce e rau si ce e bine tu te-ntreaba si socoate ...'. Chiar, ce intelegi prin rau ?

Trimis de: flu pe 15 Jan 2004, 11:16 AM

In cazul de fata, "raul" sunt politicienii nostri iubiti, las epitelele des uzitate deoparte... care mai au multe de invatat despre politica. Iar "raul mai mic" ar fi aceia dintre ei care nu au ajuns cu epitelele la superlativ (inca!)...

Pentru ca nu vad nici un personaj care sa ma faca sa gandesc: "Da, domnle, baiatul asta are dreptate, nu vorbeste in dodii, nu l-am vazut cu mana in buzunarul meu, a facut ceva scoli, nu pare oportunist, stie sa vorbeasca... (si l-am vazut cand a trecut strada o batranica tongue.gif ) ... si nici nu stiu cat de curand va exista vreunul pe meleagurile astea.

"Parerea mea!"

Trimis de: nefertiti-old pe 15 Jan 2004, 11:32 AM

Un lucru e cert: Lia Roberts nu e de departe ingenua care vrea sa credem ca este. Si incep sa cred tot mai mlt ca a sa candidatura e legata de strategia electorala a PSD. Cat despre decalaratiile celorlalti lideri politici de la noi, referitor la aparitia sa pe meleagurile noastre politice, e doar un joc de amabilitati. Inca.

Trimis de: Petru pe 17 Jan 2004, 01:28 PM

Nu stiu cat de adevarat e acest zvon ca Lia Roberts este o papusa a PSD... cred mai curand ca face parte din campania de discreditare...

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Jan 2004, 12:39 PM

Năstase va candida la Preşedinţie, dacă aceasta va fi decizia PSD

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, luni seara, la emisiunea "Marius Tucă Show", că va accepta să candideze la alegerile prezidenţiale īn cazul īn care se va ajunge la concluzia că aceasta este cea mai bună decizie a partidului.
"Eu ştiu foarte bine că mulţi dintre colegii mei consideră că ar trebui să fiu candidatul partidului. Ştiu acest lucru, īl apreciez foarte mult şi, fără īndoială, că dacă aceasta va fi cea mai bună decizie de echipă, aceasta va fi şi decizia mea", a spus Năstase.
El a evitat să precizeze dacă, personal, ar opta pentru postul de prim-ministru sau pentru funcţia de preşedinte al Romāniei, afirmīnd doar că, de-a lungul anilor, a acceptat orice fel de provocare, dar că experienţa acumulată ca ministru de Externe şi ca preşedinte al Camerei Deputaţilor i-ar permite că īnţeleagă rolul echilibrat al şefului statului.
Liderul PSD a amintit că, deocamdată, actualul partid de guvernămīnt este preocupat să īşi desemneze cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale şi a arătat că ideea de a stabili, acum, un tandem preşedinte-premier, īn perspectiva cīştigării alegerilor, nu are sens īn condiţiile īn care prim-ministrul urmează să fie desemnat īn funcţie de configuraţia Parlamentului.

Trimis de: Petru pe 20 Jan 2004, 01:13 PM

Pentru mine este evident ca PSD va alege candidatul cu cele mai bune procente si pana in aceste momente acesta pare sa fie Adrian Nastase... cu alte cuvinte nu cred ca se va ajunge sa se propuna alt candidat! Adrian Nastase este singura sansa a acestui partid si nu cred ca s-ar risca cineva sa faca schimbari majore pe ultima suta de metri.

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Jan 2004, 01:46 PM

Singura sansa??? Sansa ca sa ce? Ca sa piarda si dramul de credibilitate pe care s-ar putea sa-l mai aiba?

Trimis de: deceneu pe 20 Jan 2004, 10:45 PM

QUOTE (nefertiti @ Jan 14 2004, 04:24 PM)
Eeee, asta e altceva. Fiecare voteaza cu cine vrea. Eu una, oricum nu merg la vot. Stiu ca multi critica o asemenea atitudine, dar...

De ce nu mergi la vot? As fi curios sa stiu cum ar arata partidul (sau omul) care te-ar determina sa te duci totusi. Nu e cam multa resemnare in atitudinea ta? Care e scopul? Dupa capul meu, a nu te duce la vot inseamna a da un semn ca astepti altceva. Altfel logica mea imi spune ca e de preferat sa alegi raul cel mai mic. Stiu ca e tragic sa nu fi reprezentat politic, dar nu iti poate fi chiar indiferent daca iese Vadim sau Stolojan.

Nu iti critic atitudinea... cel putin nu inainte de a o intelege. Poate ma lamuresti.


Trimis de: Petru pe 21 Jan 2004, 11:01 AM

QUOTE (nefertiti @ Jan 20 2004, 12:48 PM)
Singura sansa??? Sansa ca sa ce? Ca sa piarda si dramul de credibilitate pe care s-ar putea sa-l mai aiba?

Cred ca Nastase poate oferi partidului un nou om la Cotroceni si nu cred ca se vrea ratarea unui asemenea lucru.

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 23 Jan 2004, 03:57 PM

QUOTE (Petru @ Jan 21 2004, 11:03 AM)
Cred ca Nastase poate oferi partidului un nou om la Cotroceni si nu cred ca se vrea ratarea unui asemenea lucru.

Eu nu-l consider pe dl Nastase un om nou....decat poate in sensul vechi, lansat de propaganda comunista. Aseara la Marius Tuca Show am retinut afirmatia dlui Basescu referitoare la politicienii aflati la conducerea Romaniei in perioada 1990- 2004: sunt autorii a prea multe compromisuri (mineriade, privatizari, banci falimentate s.a.) pentru a mai ramane la conducere. E randul celor care aveau 16-20 de ani la revolutie sa-si construiasca noua Romanie. Mi se pare si dl. Nastase prea batran pentru noua Romanie. Si ca orice batran nu va putea sa accepte nici o noua educatie.

Trimis de: Petru pe 24 Jan 2004, 10:51 AM

Sunt perfect cu opinia exprimata mai sus, dar cred in continuare ca PSD-ul nu va rata sansa de a "cuceri" din nou Palatul Cotroceni prin numirea altui candidat la prezindetiale...

Trimis de: RamonaV pe 24 Jan 2004, 11:29 AM

QUOTE (Ares @ Jan 14 2004, 04:31 PM)
Lia Roberts (deh... traiesc pe luna) si imediat mi-au traznit prin cap mai multe ipoteze...
1. Candidatura doamnei cu pricina poate sa fie o tactica electorala a PSD care va avea ca rezultat pierderea unor voturi care s-ar fi dus la D.A...

Lia Roberts poate candida, conform Constitutiei (de care uita si ziaristii) doar daca are cetatenia romāna SI domiciliul stabil in RO. Chiar credeti ca LR se va muta in RO yikes.gif ?

Iar Nastase s-a aratat destul de revoltat pe seama licitatiei publice de la televiziuni care o tot prezinta, ba chiar a zis ca Bush trimite oameni unde poate...

Trimis de: Petru pe 31 Jan 2004, 01:52 PM

Raportul realizat de Economist Intelligence Unit sustine ca PSD va otine in toamna un scor majoritar la alegerile parlamentare de la sfarsitul lui noiembrie.
Rezultatele Barometrului de Opinie Publica(IMAS) par sa intareasca concluziile raportului venit de la E.I.U.:
Alegeri parlamentare: 1. PSD 47,8%;
2. Alianta PNL-PD 27,3%;
3. PRM 14,8%;
4. UDMR 6%;
5. PUR 2,7%;
6. PNTCD 0,7%;
7. alte partide 0,8%

Trimis de: RamonaV pe 31 Jan 2004, 03:10 PM

Deci vom fi condusi ca pana acum sau altfel: PSD + PRM, lucru posibil dupa schimbarea la fata a lui CVT

Trimis de: Petru pe 1 Feb 2004, 01:53 PM

"Schimbarea la fata" a lui Vadim va avea efectele scontate doar daca electoratul roman este suficient de naiv.
Exista de asemenea o a doua posibilitate: ca o parte din electoratul care a votat constant cu acesta sa se orienteze in alte directii! Si asta poate fiindca numerosi simpatizanti ai PRM-ului sunt impotriva integrarii euro-atlantice.
Din acel sondaj putem concluziona ca principalele partide parlamentare ale urmatoarei legislaturi sunt PSD, PNL-PD, PRM, UDMR.






Trimis de: nefertiti-old pe 1 Feb 2004, 02:09 PM

Adica aceleasi personaje, nici macar cosmetizate.

Trimis de: a2p pe 2 Feb 2004, 06:00 AM

Un tinar profesor de stiinte politice de la Univ. Bucuresti explica acum 3-4 ani de ce atit de multi tineri romani (cca. 1/2 din voturile PRM??) au votat atunci cu PRM. Era complicat si m-a pierdut repede, dar pe scurt cred ca spunea ca a fost un semn de neincredere generala in actul guvernarii. Asta realizasem si eu singur, dar ma rog... Sa fie asa oare (ca atit de multi tineri au votat PRM)? Sa mai fie asa si acum? Si daca e asa, asta inseamna 7% daca s-ar crea un partid nou separat care sa atraga toti tinerii. Nu vreau sa spun URR (desi s-ar putea--pe asta probabil contau si ei).

Imi vine in minte un afis posibil interesant: un tata isi ajuta fiica de cca. 4 sa isi lege sireturile la pantofi. Dedesubt scrie "si expertii au fost odata incepatori". Adica plecind de la 7% si urcind de acolo _partial_din_interior_ e diferit de a avea 0% si a striga de pe margine...wink.gif

Just a thought...

Desi... odata _in_interior_ cei 7% "curati" devin supusi "dictonului"... (cititi semnatura...)

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 2 Feb 2004, 10:41 AM

Daca tinerii au votat cu PRM in 2000 pentru motivul nemultumirii lor asupra actului de guvernare, a fost optiunea lor. Cu ce nu sunt de acord este ca nu au cunoscut cu cine voteaza. Mai explicit in cadrul campaniei electorale s-au omis "marile realizari din epoca comunista" atat ale dlui Vadim Tudor si ale membrilor PRM cat si a membrilor PSD. Cu asemenea oameni, intreaga populatie va ajunge sa fie nemultumita de actul guvernarii. Si atunci ca-n bancul din epoca de aur "cine va stinge ultimul lumina?"

Trimis de: Petru pe 2 Feb 2004, 05:38 PM

Pe langa cele spuse de "bunic", in campania electorala din 2000 a mai contat si prestatia retorica a unora dintre contracandidati... Ne amintim ca retorica lui Vadim in fata lui Stolojan a fost fulminanta(am dat doar un exemplu!)...
Asadar, poate intr-o oarecare masura politicianul roman(democrat) candidat la presedintie ar trebui sa tina seama de acest mic "impediment".

Trimis de: nefertiti-old pe 4 Feb 2004, 03:41 PM

De demagogie au dat dovada toti si, de ce sa nu recunoastem, asta face parte din discursul politic. Problema este ca s-au rezumat la asta si in campanie si dupa alegeri. Nimic in plus, nimic constructiv. Si mi-e teama ca povestea se va repeta. Ba mai mult, balacarelile vor fi si mai urate decat in anii trecuti.
Ma gandeam zilele astea daca exista acea alternativa despre care s-a mai vorbit. Si....constat ca nu prea exista nici o figura publica "viabila", demna de incredere. Poate aveti vreo idee, despre un personaj care vi se pare ca ar fi nimerit sa intre in scena politica de la noi.

Trimis de: Petru pe 5 Feb 2004, 11:35 AM

Personaje noi e prea putin probabil sa apara... Mi se pare ca jocurile la nivel inalt deja sunt facute, iar un nou personaj care pana acum a ramas in umbra nu are mai nici o sansa de reusita!
"Teama" mea(si nu numai a mea!) e ca in urmatorii 5 ani vom avea un presedinte social-democrat si un Parlament cu majoritate de aceasi culoare politica.

Se pare ca noutati in materie de lege electorala nu vom avea nici anul acesta: parlamentarii au cazut de acord ca votul pe liste este cel mai "eficient" pentru alegerile legislative din toamna. Probabil ca unii resimt o teama fata de schimbare si reforma politica!

Trimis de: nefertiti-old pe 6 Feb 2004, 01:08 PM

Alianţa PNL-PD l-a anunţat pe Theodor Stolojan drept candidat la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Decizia a fost luată de Delegaţia Reprezentanţilor Naţionali ai PNL. Desemnarea liderului liberal pentru această funcţie a fost votată īn unanimintate, de participanţii la reuniune.

Trimis de: nefertiti-old pe 6 Feb 2004, 01:43 PM

Īn ianuarie 2004 CURS a realizat un sondaj de opinie la solicitarea Liei Roberts pentru a evalua viabilitatea candidaturii sale pentru funcţia de Preşedinte al Romāniei. Sondajul arată că ea are o şansă mare de a cāştiga alegerile prezidenţiale. Chiar dacă Lia Roberts nu a locuit īn Romānia de peste 25 de ani (ea s-a născut şi a plecat īn străinătate cānd avea 30 de ani), sondajul arată că ea ar primi 10% din voturi, chiar īnainte de a-şi anunţa decizia de a candida. Acest rezultat se bazează pe o imagine foarte favorabilă şi pe nevoia unui nou conducător politic īntr-o ţară aflată īncă sub controlul foştilor lideri comunişti.
Datele de sondaj arata urmatoarele intentii de vot pentru fiecare candidat:
Nastase - 43%
Stolojan - 25%
CV Tudor - 13%
Lia Roberts - 10%
Constantinescu - 2%
Frunda - 2%
Altii - 5%

Trimis de: Petru pe 7 Feb 2004, 11:09 AM

Daca ar fi sa dam crezare rezultatelor acestui sondaj ar reiesi ca in fata lui Nastase nu are nimeni sanse reale... este ca si cum Nastase ar candida de unul singur!
In fine, pana la toamna e foarte posibil ca unele procente sa mai creasca altele sa mai scada... si de ce sa nu recunoastem e posibila chiar si o rasturnare de situatie.
Il ascultam zilele trecute pe Stolojan care printre altele deborda de incredere ca va castiga alegerile prezindentiale in turul doi. Nu stiu daca e sigur pe el cu adevarat sau pur si simplu mimeaza spre a se pune bine cu electoratul, dar stiu ca foarte multi romani nu au incredere ca va reusi sa faca ce promite acum ca va face, mai ales ca atributiile presedintelui prin Constitutie sunt extrem de limitate. Probabil ca prim-ministru ar fi mai potrivit...

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Feb 2004, 11:50 AM

E limpede ca pana la alegeri vom avea parte de o gramada de sondaje, ale caror rezultate vor fi functie de cine le comanda, evident. Ce ma mira la acesta e faptul ca cei de la CURS il crediteaza pe Vadim cu 13 la suta. Mi se pare foarte mult, mai ales ca vine intr-un moment in care imaginea lui Vadim a cam avut de suferit.

Trimis de: Petru pe 8 Feb 2004, 12:15 PM

Probabil acel procent reprezinta acea parte a electoratului care a ramas fidela PRM si lui Vadim... si asta o putem bunaoara discerne daca incercam sa aruncam o privire asupra cititorilor revistei Romania Mare.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Feb 2004, 12:54 PM

Dar despre ceea ce urmeaza ce credeti?

Preoţii ar trebui lăsaţi să intre īn consiliile locale, crede preşedintele executiv al PSD, Octav Cozmāncă. Aprecierea oficialului PSD a venit ca răspuns la intenţia sfāntului Sinod de a interzice accesul prelaţilor īn consiliile locale, o decizie pe care Octav Cozmāncă a catalogat-o drept pripită. Pe de altă parte, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe susţin īn continuare că preoţii NU se pot implica īn politică şi nici nu au voie să fie membri ai vreunui partid.
Īn timp ce superiorii bisericii ortodoxe romāne nu consideră indicat amestecul preoţilor īn viaţa politică, nici chiar la nivelul consiliilor locale, Octav Cosmāncă este de altă părere.
Hotărārea Sfāntului Sinod din anul 2000 interzice clericilor să facă politică, pe motiv că astfel ar diviza comunitatea de enoriaşi. Totuşi, īn anumite condiţii, preoţii pot face parte din consiliile locale.
Purtătorul de cuvānt al Patriarhiei Romāne a ţinut să sublinieze că biserica este neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă īn ceea ce īi priveşte pe cetăţeni.

Trimis de: Petru pe 8 Feb 2004, 01:03 PM

Sper sa nu ma insel dar au fost unele cazuri semnalate de presa, unde era la ordinea zilei ca preotul sa faca campanie electorala la slujba de duminica.
Asadar, nimic nou sub soare!

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Feb 2004, 01:20 PM

Ba da e ceva nou sub Soare, pentru ca se pune problema "oficializarii" acestui lucru.

Trimis de: March pe 8 Feb 2004, 02:52 PM

QUOTE (nefertiti @ Feb 8 2004, 12:54 PM)
Dar despre ceea ce urmeaza ce credeti?

Preoţii ar trebui lăsaţi să intre īn consiliile locale, crede preşedintele executiv al PSD, Octav Cozmāncă. Aprecierea oficialului PSD a venit ca răspuns la intenţia sfāntului Sinod de a interzice accesul prelaţilor īn consiliile locale, o decizie pe care Octav Cozmāncă a catalogat-o drept pripită. Pe de altă parte, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe susţin īn continuare că preoţii NU se pot implica īn politică şi nici nu au voie să fie membri ai vreunui partid.
Īn timp ce superiorii bisericii ortodoxe romāne nu consideră indicat amestecul preoţilor īn viaţa politică, nici chiar la nivelul consiliilor locale, Octav Cosmāncă este de altă părere.
Hotărārea Sfāntului Sinod din anul 2000 interzice clericilor să facă politică, pe motiv că astfel ar diviza comunitatea de enoriaşi. Totuşi, īn anumite condiţii, preoţii pot face parte din consiliile locale.
Purtătorul de cuvānt al Patriarhiei Romāne a ţinut să sublinieze că biserica este neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă īn ceea ce īi priveşte pe cetăţeni.

QUOTE
Sfintul Sinod se va intruni in curind pentru a lua o decizie in privinta implicarii popilor in politica. De aceea  politrucul Cosmanca "bate saua ca sa priceapa iapa" !  Ultima gaselnita ar fi ca popi pot fi alesi in consiliile locale dar ca pe timpul mandatului  sa fie suspendati din functia de preot. Pai, atunci n-ar mai functiona "masinaria" ! 

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Feb 2004, 03:25 PM

Ramane de vazut daca cineva o sa si vina cu ideea suspendarii. Desi e greu de crezut ca gasca lui Cozmanca nu s-a gandit si la asta. Asa ca vor gasi, probabil, o solutie.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Feb 2004, 03:38 PM

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor l-a dat īn judecată pe consultantul politic american Dick Morris pentru "insultele incalificabile proferate la adresa sa" īntr-o conferinţă de presă, informează un comunicat al PRM remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.
Potrivit comunicatului, liderul PRM īi solicită lui Dick Morris daune morale īn valoare de 10.000.000 de dolari, iar avocaţii care au preluat acest caz sīnt Eitan Lapidot şi Doru Giugula.
CV Tudor contestă rezultatele sondajului CURS prezentat de Dick Morris, care īl creditau pe liderul PRM cu 13% din intenţiile de vot, ocupīnd astfel locul al treilea īn topul candidaţilor la Preşedinţie. 
Īn conferinţa de presă susţinută vineri, Dick Morris a comparat situaţia din Romānia cu cea existentă la alegerile prezidenţiale din Franţa de anul trecut.
"Alegerea este īntre cel care īi dezamăgeşte īn prezent şi cel care i-a dezamăgit īn trecut. Şi, ce s-a īntīmplat īn Franţa cīnd au fost puşi īn faţa unei asemenea alternative? Au făcut ceea ce a făcut şi Romānia īn urmă cu patru ani: au votat pentru tipul nebun - Jean-Marie Le Pen, candidatul de dreapta īn Franţa şi Corneliu Vadim Tudor, īn cazul Romāniei", a spus Morris. 
El a opinat īnsă că, īn alegerile prezidenţiale care vor avea loc īn Romānia, mai există o variantă: "cineva care nu este un fost comunist ca Năstase, cineva care nu este nebun ca Tudor, cineva care nu este un fost prim-ministru care a dezamăgit, ca Stolojan, ci o persoană care se ridică deasupra partidelor politice şi care are puterea să īnvingă corupţia care domină la toate nivelurile partidelor politice din Romānia". 

Trimis de: March pe 8 Feb 2004, 04:22 PM

Lasa ca nici Vadim nu s-a lasat mai prejos. L-a facut pe Morris " Escroc international care tapeaza pe toata lumea de bani" ,
" Un gainar.. un sarlatan... un golan " .
Adevarul este ca acest Dick Morris ( acelasi care in timpul mandatului lui Clinton, a parasit in mod rusinos scena politica pentru ca a fost expus in presa ca avind relatii cu prostituate si alte chestii "kinky" !) , o consiliaza pe aceasta cucoana Lia Roberts , care, in loc sa stea in Arizona si sa-i dea o mina de ajutor in toamna lui Bush, a venit sa tulbure apele in Romania, prin intentia ei de a candida la presedintie. De la cine o sa "fure" voturi ? Pai , in principal, de la Stolojan ,candidatul Aliantei PNL-PD , care ii sufla in ceafa lui Nastase. Adevarat spunea un ziarist de la "Academia Catavencu" : "Alta Lie cu aceeasi SIE !". Un altfel de Ross Perrot, as zice eu. Iar Morris, la cit este de destept in strategii electorale, nu se poate sa nu-si dea seama ca Roberts nu are nici o sansa in Romania. Dar, stiti cine sunt ..." ochiul dracului " !

Trimis de: Petru pe 9 Feb 2004, 11:32 AM

Este destul de ineficient sa incercam a face acum previziuni in materie de cine de la cine va fura voturi, e prea devreme, cred... inca nu am aflat bunoara care va fi platforma politica pe care se va desfasura Lia Roberts si mai ales inca nu stim care va fi mesajul ei principal catre electoratul roman.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Feb 2004, 12:28 PM

Platforma politica? Sa fim seriosi. E cel mai usor sa fabrici un discurs rasunator. Numai ca nu va mai prinde la romani atat de usor cum ar fi prins, de exemplu, acum 4 sau 8 ani. Si mi-e greu sa cred ca madam Roberts si al sau responasbil cu galagia nu sunt constienti de acest lucru. Deci, ramane foarte plauzibila ipoteza cu privire la o dispersare a voturilor.

Trimis de: March pe 9 Feb 2004, 03:13 PM

Ba, nu-i devreme deloc sa analizam de la cine va "fura' voturi Lia Roberts, pentru ca iata ce declara insusi Dick Morris la conferinta de presa din 06/02 : " Lia Roberts va obtine procente de la aproximativ toti candidatii din cadrul sondajului, dar , din cele 10% , a obtinut un procent disproportionat , fata de ceilalti, de la Theodor Stolojan."

Platforma politica ? Pai, cit la suta din electoratul roman intelege asa ceva ?! Taranimea ? ( cca 40 %din electorat) care la Referendumul asupra Constitutiei credea ca-l voteaza pe Iliescu din nou ?! ( fapt constatat de reporterii tv ) . Muncitorimea ? Aceasta este detasamentul disciplinat al PSD-ului si va ascuta numai la vorbaria lor.

Si apoi, "masinaria" politica a guvernantilor abia asteapta sa lanseze in alegeri , vechi sloganuri ( probabil mai cizelate acum)precum : unde a fost Roberts cand tot romanul minca salam cu soia si suferea de frig , cine a facut revolutia, vine sa ne sfideze cu banii ei ,etc., etc. Si "boborul" este sensibil cand aude chestii din astea, plus promisiunii de rearanjare si marire a pensiilor ( lansata , acum, de Nastase), salarii mai mari, alte scutiri pentru familiile mai numeroase,etc. De unde bani ? Asta nu li se spune.

Asadar, Lia Roberts , cu sau fara intentie, va ajuta la reducerea sanselor candidatului opozitiei unite. Pastrind proportiile, participarea ei va avea un efect similar cu aparitia lui Ross Perrot in confruntarea Bush-Clinton, din 1992.

Iata ce spunea analistul politic Stelian Tanase intr-un editorial aparut acum cateva saptamini :
".... Trasnet a fost si vestea candidaturii unei doamne din Las Vegas, Lia Roberts. Acolo unde sunt cazinourile cu jackpot si visul american de taraba. Asta imi aduce aminte de un milionar aparut de pe noul continent , care a candidat acum vreo zece ani in Polonia, stirnind fantasmele saracimii si taind din voturile candidatului cu sansele cele mai mari de pe vremea aia, insusi Walesa. Intrebarea noastra este : din electoratul cui taie aceasta doamna ? Ar trebui sa vedem care arata nervozitate.
Ea e republicana ,( nu de la Ploiesti !!!) adepta a lui Bush.
Asta e marfa pe care o vinde dumneaei pe Dambovita. Aflam cu emotie ca Iliescu e un fost, ca si Nastase. Ca ar fi un pretendent de centru si nu refuza nici un sprijin, chiar si de la PRM sa fie. Femeia vorbeste ca in vis. Se vede ca a trait prea mult departe. Se gandeste la scenariul de la Sofia, cu un Saxa-Coburg aparind din senin sa adune voturile dezamagitilor ? Sau gandesc altii pentru ea. In acest caz ar aduna voturi de la centru dreapta . Electoratul lui Iliescu cuminte a batut din calcaie asteptind ordine. Iliescu isi tine in sah comilitionii, dar cu toti spera umili ca va trece voturile sale lui Nastase. Nastase fara zestrea asta e un om mort politiceste. Nu ia nici suta de mii de voturi.
Enigma Lia Roberts si jocurile secrete din spatele acestei iesiri la rampa ramin. Cat il ajuta pe Nastase aparitia stil serial Hollywood ? Cat il incurca ? Serviciile speciale , staffurile de campanie, expertii in manipulare si-au facut aparitia. Simultan cu diversiunile, jucarele de tot felul, scamatoriile... "


Aferim !

Trimis de: Petru pe 10 Feb 2004, 12:37 PM

Probabil ca opinia de mai sus este oportuna daca incercam sa facem previziuni, prognoze... Insa cum inca nici nu a inceput campania electorala este ca si cum am vorbi fara a avea suficiente "fapte" pe marginea carora sa ne desfasuram.
Cu toate astea si eu sunt de acord ca intr-o masura inevitabila vom asista la o dispersare a voturilor...

Trimis de: parpanghel pe 11 Feb 2004, 04:52 PM

QUOTE (March @ Feb 9 2004, 03:13 PM)
Platforma politica ? Pai, cit la suta din electoratul roman intelege asa ceva ?! Taranimea ? ( cca 40 %din electorat) care la Referendumul asupra Constitutiei credea ca-l voteaza pe Iliescu din nou ?! ( fapt constatat de reporterii tv ) . Muncitorimea ? Aceasta este detasamentul disciplinat al PSD-ului si va ascuta numai la vorbaria lor.

Si apoi, "masinaria" politica a guvernantilor abia asteapta sa lanseze in alegeri , vechi sloganuri ( probabil mai cizelate acum)precum : unde a fost Roberts cand tot romanul minca salam cu soia si suferea de frig , cine a facut revolutia, vine sa ne sfideze cu banii ei ,etc., etc. Si "boborul" este sensibil cand aude chestii din astea, plus promisiunii de rearanjare si marire a pensiilor ( lansata , acum, de Nastase), salarii mai mari, alte scutiri pentru familiile mai numeroase,etc. De unde bani ? Asta nu li se spune.

Ar fi interesat de stiut cat la suta din electoratul american, francez, german sau britanic intelege platforma politica a partidului/candidatului pe care il voteaza. Nu cred ca exista tara in lume unde numarul voturilor primite de un partid/candidat sa se datoreze macar in proportie de 30 % platformei sale politice. Sunt votati oamenii, atitudinea acestora, modul in care raspund solicitarilor electoratului si nu in ultimul rand volumul resurselor financiare pe care par dispusi sa le cheltuiasca pentru a satisface doleantele electoratului. Treaba asta n-am inventat-o eu, in occident e cunoscuta de zeci de ani. Apropo, ce platforma electorala avea Traian Basescu in confruntarea pentru primarie ?
Afirmatiile referitoate la 'taranime si muncitorime' sunt complet hazardate. Din pacate aceste 'clase' practic nu mai exista, si nici nu stiu daca au existat vreodata ca 'grupuri-bloc' distincte. In zonele rurale cei care dispun de voturi sunt cei ce practic dirijeaza viata comunei (administratia locala + 'boss-ii' locali). Daca acestia sugereaza ca pot controla modul in care se voteaza, atunci nimeni nu va iesi din rand, deoarece un taran aflat in conflict cu respectivii poate avea multe probleme, inclusiv in ceea ce priveste diversele autorizatii, alocatii si subventii pe care le poate obtine numai de la primarie.
Afirmatia ca 'muncitorimea este detasamentul disciplinat ...' este din pacate gresita. In primul rand, nu exista un astfel de grup-bloc, ci zeci, poate sute de grupuri mai mici, segmentate atat teritorial cat si prin prisma 'ramurii' de care apartin. Daca un muncitor la Sidex va vota intr-un anume fel nu inseamna ca la fel va face si un muncitor din Bucuresti sau Timisoara.
Singura legatura intre grupuletele de care vorbeam este legata de faptul ca peste jumatate din asa-zisa muncitorime voteaza practic pe acei ce par ca 'vor da mai mult', nu platforme sau altceva. Cum au castigat Emil si CDR alegerile din '96 ? Citez : 'vom primi 60 de miliarde de dolari, vom acorda salarii mari, ajutoare, alocatii, vom reduce inflatia', etc

Referitor la sloganuri. Cine impiedica opozitia, pe Lia Roberts sau pe oricine altcineva sa utilizeze sloganuri populiste sau lacrimogene ? Cine-i impiedica pe liberalii si crestin-democratii europeni sa acorde sprijin logistic (specialisti) partidelor de aceeasi orientare din Romania ? Cine-i impiedica sa spuna adevaruri suparatoare despre PSD ? Aaa, ca mijloacele de informare sunt uneori partizane in favoarea PSD, OK ... si cine trebuie sa actioneze ? Nu cumva chiar cei care, conform regulilor democratice, sunt direct interesati in dePSD-izarea canalelor mediatice ? De ce n-au facut-o mai de mult ? Nu stiu. De ce n-o fac acum ? Nu stiu. Probabil ca ei stiu.

Trimis de: March pe 12 Feb 2004, 03:41 PM

Pe mine ma intereseaza cum voteaza electoratul roman si nu cel american,britanic sau german.Si apoi este greu de facut o comparatie intre sistemul si modul de votare de la ei( unde unii voteaza de zeci de ani, iar americanii de vreo 200) cu ceea ce se intimpla la noi ,de numai 13 ani.

Electoratul roman nu are nevoie sa cunoasca platformele electorale ale partidelor ( care au asa ceva) , sunt de ajuns angajamentele si promisiunile ( multe din ele nerealiste) , debitate de politicieni in campania electorala. Cit despre platforma electorala lui Basescu, eu nu-i cunosc promisiunile , pentru ca nu l-am votat. Dar poate ca am sa fiu mai atent anul acesta !

Afirmatia mea despre "clase" si "detasament..." nu este nici "hazardata" si nici "grestita" pentru faptul ca am folosit aceste notiuni in mod peiorativ! Si chiar daca le-asi fi folosit la modul serios, , sa zicem ca membru al noului PRM, aceste afirmatii erau "hazardate" numai in opinia celor care nu le agreau sau nu le impartaseau, dar nu si pentru tovarasii mei.

Asadar,daca nu "clasa", atunci , desigur, masa taraneasca. Masa, care, in ultimii 13 ani a votat constant cu partidele lui Iliescu : FSN, PDSR,PSD ; si nu cred ca toti taranii, in anii de inceput, au fost manipulati de "grangurii" locali . Iar aceasta masa taraneasca, va vota ani buni de acum incolo, tot cu stinga, sub "indrumarea" noilor "chiaburi" si "mosieri".
Cit despre "detasamentele muncitoresti" , acestea sunt pretutindeni : Combinatele de la Galati si Resita, Fabricile de la Brasov , Minerii din Valea Jiului si a Motrului, muncitorii din Moldova si Oltenia, sunt multi, nu grupuri razlete, si la o adica coordonarea lor se poate face ad-hoc , prin noi lor "politruci" , anumiti reprezentanti ai conducerii sindicatelor muncitoresti.
Acesti muncitori, nu putini la numar, au votat ,si cred ca vor vota si in continuare , pe cei carora le-a dat votul si taranimea romana.

Opozitia sa spuna "adevaruri suparatoare" despre PSD ? Unde ? Televiziunea publica-TVR1 nu este institutia BBC-ului ! Majoritatea din Consiliul de administratie al TVR1 reflecta majoritatea parlamentara, deci este formata din PSD-isti si din PRM-isti , cripto-aliatii lor. Iar majoritatea din Consiliu a avut si cuvintul hotaritor la numirea directorului general, ca doar nu era sa fie din amarita opozitia parlamentara, sau un neutru, daca exista asa ceva !
Si atunci , in aceste circumstante, cum ar putea opozitia sa spuna " adevaruri suparatoare" la TVR !? Sa amintim numai cum emisiunea lui Stelian Tanase a fost brutal suprimata atunci cind acesta a indraznit sa invita, de doua ori la rind, numai reprezentanti ai opozitiei la dezbateri.
Sa se duca la PRO-TV ? Pai , un sondaj recent a arata faptul ca acest post impreuna cu TVR1 sunt pe primele locuri in privinta promovarii imaginii membrilor guvernului si ai partidului de guvernamint. La celelalte televiziuni ? Unele se afla sub povara rambursarii creditelor contractate si deci nu au nici un interes sa supere puterea actuala , iar altele sunt asa-zise posturi " de buzunar", fara audienta nationala sau impact la public.

Pentru un roman ,traitor in strainatate, necunosterea sau ignorarea acestor realitati e scuzabila, dar pentru unul din tara .....

Trimis de: nefertiti-old pe 12 Feb 2004, 04:02 PM

Senatorul Petre Roman a anunţat, joi, crearea unui nou partid politic, intitulat Forţa Democrată, după ce şi-a dat demisia din PD, el precizīnd că nu va renunţa la mandatul de senator. Orientarea Forţei Democrate va fi una radical-democrată, din punct de vedere doctrinar situīndu-se īn centru-stīnga. Printre membrii grupului de iniţiativă se numără: Daniel Barbu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Nicolae Dide, fost senator PD īntre 1996-2000, deputatul independent Nicolae Grădinaru (fost PD şi PSD), Constantin Isbăşoiu, fost secretar de stat īn Ministerul Educaţiei (1997-1998) şi īn Ministerul Industriei şi Comerţului (2000-2001), Ştefan Pīrvan, fost secretar de stat şi secretar general īn MAE (1998-2001), generalul īn rezervă Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării, Nicolae Stăiculescu, fost secretar de stat īn MInisterul Industriei şi Comerţului (1997-2000), Daniel Zamfir, consilier muncipal independent īn CGMB şi antrenorul Emeric Ienei.

Trimis de: parpanghel pe 12 Feb 2004, 05:17 PM

QUOTE (March @ Feb 12 2004, 03:41 PM)
Pe mine ma intereseaza cum voteaza electoratul roman si nu cel american,britanic sau german.Si apoi este greu de facut o comparatie intre sistemul si modul de votare de la ei( unde unii voteaza de zeci de ani, iar americanii de vreo 200) cu ceea ce se intimpla la noi ,de numai 13 ani.

Depinde ce obiective ai. Daca vrei ca peste 10 sau 20 de ani romanii sa gandeasca ca si occidentalii atunci cand voteaza, atunci trebuie sa stii mai intai cum si de ce voteaza electoratul american, german, britanic, iar apoi sa incerci sa impui acest mod de gandire electoratului roman. Tu nu propui nimic in schimb, te multumesti sa constati ca romanii nu voteaza 'cum trebuie'. Iar sistemul din Romania poate fi foarte bine imbunatatit, totul e sa existe vointa necesara. Au existat foarte multe organizatii civice care in perioada '97 - '98 ar fi putu face ceva, daca ar fi vrut. Din pacate n-au facut-o, iar pasivitatea lor nu poate f in nici un caz imputata electoratului roman.

Trimis de: March pe 12 Feb 2004, 07:19 PM

Ei, mai cunoastem si noi cite ceva despre modul cum si de ce voteaza americanii, britanicii,francezi. Dar ca persoana particulara ( fara de partid, cum spuneau comunistii) nu pot propune si mai ales impune nimic electoratului roman. Sunt si eu unul ,din multimea care se numeste opinia publica, care constata si critica o realitate, pentru cei care au urechi sa auda.
Si astept Tineretul Social Democrat cu idei si obiective marete care sa-i determine pe romani sa voteze ca occidentalii, in urmatorii 20-30 de ani !
Si cind vom vedea in Romania, o inalta fata politica , a partidului de la guvernare, condamnata, asa cum s-a intimplat recent cu Alain Juppe, atunci putem spune ca mai sunt sperante sa nu ajungem la o democratie a la mexicana , in care un partid-stat (PRI) a guvernat singur, fara nici o opozitie, timp de 71 de ani.

Trimis de: nefertiti-old pe 13 Feb 2004, 12:36 PM

Daca astepti tineretul social-democrat, poti astepta mult si bine. Cine crezi ca va avea acele idei marete? Dragul de Ponta? Sa fim seriosi. Si, asa cum am mai spus, mai degraba opinia publica ar putea determina o oarecare schimbare. Sau organizatiile sindicale sau cele civice. Daca astea n-ar papa bani degeaba...

Trimis de: March pe 13 Feb 2004, 01:00 PM

Scuzati.. pardon! wink.gif Nu eu personal astept ca TSD-ul cu al sau "mic Titulescu" sa schimbe societatea si mentalitatile ei ! biggrin.gif

Trimis de: parpanghel pe 13 Feb 2004, 03:52 PM

Presupun ca ceva totusi astepti. Ne poti spune si noua ce ?

Trimis de: March pe 13 Feb 2004, 04:13 PM

Pai, foarte simplu, ii astept mai intai vorbeasca cu adevarat !

Trimis de: Petru pe 13 Feb 2004, 04:20 PM

V. Ponta inca nu a avut prilejul sa se manifesta ca politician in adevaratul sens al cuvantului...
Dar daca va reusi sa acceada in Parlament sau in alta pozitie, cred ca vom avea prilejul sa asistam la o noua modalitate de a face politica, cel putin diferita de "mafiotii" pesedisti din Parlament...

Trimis de: parpanghel pe 13 Feb 2004, 05:15 PM

QUOTE (March @ Feb 13 2004, 04:13 PM)
Pai, foarte simplu, ii astept mai intai vorbeasca cu adevarat !

La ce sau la cine te teferi cand spui ca 'ii astepti' ?

Trimis de: March pe 13 Feb 2004, 06:25 PM

In nici un caz la cei mentionati mai sus de Petru.
Mai discutam in perioada campaniei electorale , dar pina atunci,
Sa auzim numai de bine !.

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 13 Feb 2004, 06:48 PM

QUOTE (nefertiti @ Feb 12 2004, 04:02 PM)
Senatorul Petre Roman a anunţat, joi, crearea unui nou partid politic, intitulat Forţa Democrată, după ce şi-a dat demisia din PD, el precizīnd că nu va renunţa la mandatul de senator. Orientarea Forţei Democrate va fi una radical-democrată, din punct de vedere doctrinar situīndu-se īn centru-stīnga.

Eu sunt unul dintre admiratorii lui Petre Roman, din perioada FSN-ului. L-am admirat pe Petre Roman cand a fost primul ministru care a condus Romania din perioada inceperii trecerii la capitalism a Romaniei. Nu am fost de acord cu rezolvarea Pietii Universitatii cu ajutorul minerilor. Atunci l-am vazut pe Petre Roman cum l-a scos pe Corneliu Coposu din sediul PNTCD si l-a urcat intr-o tancheta. Consider ca debarcarea lui din functia de prim ministru a fost o lovitura de stat. Nu am fost de acord cu guvernarea CDR-PD care a fost un dezastru. Infiintarea unui nou partid intr-un an electoral consider ca este o greseala majora. Petre Roman a dat semne anii trecuti ca vrea sa paraseasca PD-ul. Atunci trebuia sa o faca, nu acum, cand nu are nici-o sansa sa adune minimul cerut de lege, adica 5% din voturi pentru accederea in parlament.

Trimis de: Petru pe 13 Feb 2004, 08:34 PM

Acum se pune problema daca aceasta noua formatiune politica are vreo sansa in actualul peisaj politic din Romania. Cu alte cuvinte, am putea incerca sa ne imaginam daca scena politica de la noi are nevoie de inca un nou partid politic!!!

Trimis de: March pe 13 Feb 2004, 08:54 PM

Presa face aluzie la faptul ca Petrica ar dori refacerea faimosului cuplu de la inceputul anilor '90 !

Trimis de: RamonaV pe 14 Feb 2004, 06:08 AM

yikes.gif rofl.gif Pai, nu i-a luat altcineva locul langa tatucu'?

Trimis de: Petru pe 14 Feb 2004, 10:28 AM

Daca ar urmari acest lucru ar trebui, cred, sa tina seama de un fapt care acum nu-si mai are rezonanta: starea de vraiste a vietii politice romanesti. Cu alte cuvinte nu stiu cine il va mai lua in seama cand sunt atatea partide care vin de cele mai multe ori cu o oferta destul de atragatoare pentru cea mai mare parte a electoratului. Cred ca viata politica romaneasca este asezata sau cel putin la asta aspira iar un alt partid nu face decat sa incurce si mai mult lucrurile!

Trimis de: March pe 14 Feb 2004, 03:10 PM

Urmatorul articol este relevant cu privire la starea de vraiste a vietii politicii romanesti si aparitia a inca unui partid , cel al lui Roman.
**************

Partidul cu aripioare

PSD nu se simte ca un partid in putere. Altfel nu se explica de ce strategii sai fabrica fel de fel de aripioare pe care le arunca in eter in fiecare an electoral. In 14 ani, partidul propulsat pe orbita de focurile Revolutiei putea sa creasca sanatos si viguros daca se baza pe o doctrina. Avea timp si loc berechet. Ideea pluralismului din cadrul Frontului a esuat in anii '90 doar din “vina” lui Corneliu Coposu care “i-a bagat sula-n coaste” lui Ion Iliescu. Simtind ca interesele ii leaga mai mult decit principiile, nasesc si acum tot felul de partide pe care le arunca in lupta pe post de termite. Aceste fiinte, se stie, lucreaza pe ascuns de ochii oamenilor, au o actiune distructiva, sfredelesc galerii in noapte pina pun stapinire asupra locului. Asta e misiunea lor.

Recent, s-a scos din palarie Forta Democrata, partidul cu sigla asemanatoare Partidului Democrat. Nu va mira pe nimeni ca dupa alegeri Petre Roman se va trezi cu vreo functie ministeriala sau vreun post de ambasador, ca doar a muncit gagiul, pentru front, pentru victorie ! Orice om cu scaun la cap stie ca pragul de cinci la suta e prea inalt pentru o formatiune noua.

La alegerile din 2000, PNL-Campeanu a smuls vreo doua procente din voturile liberalilor autentici, doar datorita similitudinii siglelor. Partidul National Taranesc al lui Lambru a candidat cu sigla traditionala a PNTCD. Pina si Jeni Diaconescu, sotia presedintelui taranist, a votat cu “ochiul”, in 1996, desi formatiunea pe care o sustinea era pe buletinul de vot cu alt simbol.

Astazi, strategii PSD inventeaza fel de fel de aripioare numai sa smulga voturi de la adversari. Tinara Generatie a lui Becali nu are nici o sansa parlamentara, dar candideaza pentru a mai fura din voturile lui Vadim.

Lia Roberts e fabricata de “intelighentia” sistemului ca sa apara ca un om providential. Venita din Nevada cu 15 milioane de dolari in punga si un Dick mic pe post de consilier, americanca se viseaza presedinte fara a sti macar pretul la zahar. Ea nu are nimic de spus, nimic de adus poporului, dar candideaza. E greu de crezut ca cineva, oricit de bogat ar fi in SUA, isi permite sa arunce banii intr-o cauza pierduta.

Numai in ultimii ani, s-au creat diverse fantome: Partidul Noua Democratie, al lui Marian Enache, Partidul Socialist al lui Ioan Radu, desprins din PRM si apoi absorbit de PSD, precum si diferite “palarii” civice. Noi surprize pot aparea oricind.

O superba povestire science-fiction incepea cu o constatare dureroasa: „Mi-au taiat aripile”. Pe o planeta ipotetica locuiau oameni cu aripi. La un moment dat, membrii unei expeditii straine locului au taiat aripile mai multor indivizi, fortindu-i sa se zbata la nesfirsit pentru a supravietui. La primul cataclism, pe care invadatorii l-au prezis, oamenii cu aripi, neinvatati cu lupta dura pentru existenta, s-au prapadit. Specia a supravietuit datorita celor fara aripi, care au dobindit rezistenta. Poate mogulii din PSD invata ceva din pilda cosmica.
( Marius Ghilezan, "Ev.Z.",14.02.2004)

******
Aferim !


Trimis de: nefertiti-old pe 15 Feb 2004, 03:54 PM

Biroul Permanent al Partidului Umanist a desemnat-o pe Monica Tatoiu drept candidat la funcţia de primar general al Bucureştiului din partea PUR. Monica Tatoiu este de aproape zece ani director general al Companiei Oriflame Romānia.
Ea este doctor īn matematică şi filosofie, bursier Fullbright - cu studii la University of Madison, Wisconsin SUA pe tema "Sociologia reformei programei de dezvoltare a resurselor umane", absolvent al unei burse la Universitatea din Tokyo. Ea este membru fondator al Asociaţiei Bursierilor romāni Fullbright, membru al Consiliului de Administraţie al Centrului Educaţia 2000 plus (care face parte din reţeaua Soros), membru al Consiliului Centrului pentru Parteneriat şi egalitate - Soros. Monica Tatoiu are īn echipa pentru Bucureşti şase femei pe care Partidul Umanist le susţine pentru funcţiile de primari de sectoare.


La capitolul "titluri" sta bine. In rest.... ma indoiesc ca are ce cauta in politica.

Trimis de: March pe 15 Feb 2004, 11:56 PM

I-am vazut si sclifoselile in nenumaratele show-uri tv in care a aparut !

Trimis de: parpanghel pe 16 Feb 2004, 10:42 AM

QUOTE (March @ Feb 13 2004, 06:25 PM)
In nici un caz la cei mentionati mai sus de Petru.
Mai discutam in perioada campaniei electorale , dar pina atunci,
Sa auzim numai de bine !.

Interesanta modalitate de evitare a unui raspuns. Nu-i rau !

Trimis de: Petru pe 17 Feb 2004, 11:39 AM

Doamna Lia Roberts si-a anuntat ieri in mod oficial candidatura la prezindetiale...
Reactia celorlalti potentiali contracandidati a fost destul de sumara si lasa de inteles ca nimeni nu se teme de cineva care vine cu forte proaspete din SUA si incearca sa faca schimbari majore in societatea romaneasca.

Trimis de: March pe 17 Feb 2004, 11:50 AM

Si cine s-a angajat sa stringa cele 300.000 de semnaturi necesare inscrierii in cursa presedintiala ? Partidul Umanist Roman (PUR) condus de Voiculescu. Cel cu Grivco, Govcrest, Crescent ....

Trimis de: Petru pe 17 Feb 2004, 11:56 AM

Asta nu am stiut-o dar nu vad care e problema devreme ce PUR s-a angajat sa o sprijine in candidatura s-a la prezindentiale... din cate am inteles Lia Roberts si-a exprimat dezacordul fata de acest sistem destul de complicat.

Trimis de: nefertiti-old pe 17 Feb 2004, 02:16 PM

Lansarea candidaturii lui madam Roberts a fost un show de prost gust, iar daca o tine tot asa, in mod sigur nu va obtine nici un vot de la romanasi.

Trimis de: March pe 18 Feb 2004, 12:24 PM

Am scapat de-o grija. Doamna Lia Roberts , seful GOP din statul Nevada, si-a anuntat candidatura la functia suprema in stat. In discursul tinut cu aceasta ocazie, cucoana romano-americana ne-a prezentat citeva "perle" din adinca ei gindire politica , demne de "gazeta de perete ". Iata-le :



“Am alergat un pic pe scari... si pina la scari”.
“Doamnelor si domnilor, o zi memorabila...”.
“Ati mincat in dimineata asta?” ....... “Se vede ca n-ati avut... glas. Dar o sa avem impreuna”.

“Cu umilinta stau pe acest podium, va privesc, va ascult si va simt: pentru ca dumneavoastra reprezentati restul populatiei din toata tara”. rolleyes.gif

“De ce aceasta viata mai buna nu poate fi asigurata aicea?”.

“Stau aici in fata dumneavoastra cu toata mindria, cu toata umilinta de care ma simt capabila si pe care o simt pina in virful degetelor , pina la ultimul fir de par , si va declar intentia mea de a candida la Presedintia Romaniei”.

“O era noua va incepe o data cu aceasta zi si va incepe o cotitura radicala in care coruptia nu va mai avea loc ”.

“Coruptia e la baza tuturor relelor”. rolleyes.gif

“Se scurg prin niste crapaturi invizibile. Numai cu ajutorul dvs. putem sa umplem aceste crapaturi sa nu se mai scurga....” “Sa umplem impreuna aceste crapaturi, sa nu se mai scurga nimic in jos , ci pentru a se distribui, spre binele tuturor...”.

“Romanii vor sa mearga catre est... aaaa, catre vest, vor sa mearga cu picioarele inainte spre vest si nu cu spatele catre est”.

“Singurul meu partid este poporul roman”. rolleyes.gif

“Am citit ca un partid pur (?!?) vrea sa ma suporte ”. “voi stringe un milion de semnaturi”.

“Lia Roberts egalizeaza schimbarea in Romania!”..

“Cind v-ati intilnit cu Virgil Magureanu ? (fostul sef SRI)” “M-am intilnit acum doua luni si ceva, cind m-a incurajat sa candidez ” . “Cind ati facut lobby pentru Iliescu?” “N-am facut lobby pentru Iliescu, am facut pentru Romania...”. wink.gif

“Voi lua voturi de la toate celelalte partide pentru ca toate sint slabe. Sint cladite pe nisip. Pe nisip miscator”. rolleyes.gif

****

Asteptam repriza a doua !

Trimis de: fargakos pe 20 Feb 2004, 09:08 AM

Nu le am eu prea mult cu politica, dar ce-am vazut aseara la tv m-a amuzat. Potrivit unui politician cu mustata, invitat la Nasu, U.E. e profesorul care a picat Romania la examen si o asteapta la re re re examinare in toamna....
Comic dar trist.

Trimis de: March pe 20 Feb 2004, 10:23 AM

Geoana o " lua pe dupa piersic" de fiecare data cind Stan explica, pe baza documentelor adoptate de Comisia pentru afaceri externe si drepturile omului, de ce guvernul actual a primit un fel de vot de blam. Cit despre prestatiile moderatorului , sa nu mai vorbim. La fotbal se pricepe toata lumea !

Dar asta nu a fost nimic in comparatie cu comportamentul lamentabil al lui Hrebenciucu la emisiunea lui Tuca. Comisia a discutat raportul (cu cele 34 de amendamente )privind progresele Romaniei( condusa de guvernul actual), la sfirsitul lui decembrie 2003, pe calea intrarii in UE si Hrebenciucu se intoarcea la guvernarea din '96-2000, ca si cind asta a discutat Comisia. Cita nerusinare ! Cu cita perfidie ametesc alegatorul roman !

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Feb 2004, 01:55 PM

Pai tu crezi ca se gandesc vreodata la alegatori, exceptand campania electorala? Nu le pasa decat de imaginea lor, dar nici macar asta nu sunt in stare sa si-o pastreze integra. Toti dau in gropi, in ultima vreme mai mult ca niciodata. Acum se leaga de toata furtuna cu un posibil esec al aderarii, tot ca sa-si faca propria campanie. Pentru ei nu e decat un prilej ca sa mai arunce cu noroi unii in altii.

Trimis de: nefertiti-old pe 24 Feb 2004, 04:40 PM

PSD intenţionează ca, īn perspectiva campaniei electorale, să arate romānilor din afara graniţelor ţării lucrurile bune pe care Guvernul şi partidul de guvernămīnt le-a făcut pentru ei, a declarat, azi, purtătorul de cuvīnt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz. El a precizat că nu vor trece neobservate de romānii din afara graniţelor faptul că cei care au dublă cetăţenie au acces la funcţiile publice şi nici faptul că există posibilitatea ca prin moştenire să-şi dobīndească un domiciliu īn ţară. Mai mult, există şi intenţia ca, printr-un efort financiar, să fie īnfiinţate mai multe secţii de votare īn străinătate, astfel īncīt cīt mai mulţi romāni din afară să poată avea acces la vot.

Ma intreb ce mai urmeaza, pana unde vor merge cu tupeul?

Trimis de: Petru pe 25 Feb 2004, 04:27 PM

Nu stiu daca e vorba cu adevarat de tupeu. Mai curand, chestiunea se reduce, in cazul cel mai rau, la o incercare de impresioanare electorala. Ceea ce e firesc la urma urmei, desi inca nu a inceput campania electorala!

Trimis de: nefertiti-old pe 27 Feb 2004, 12:12 PM

Firesc??? Firesc era sa se gandeasca la oamenii astia pana acum, nu doar cand au nevoie de voturile lor.

Trimis de: Petru pe 28 Feb 2004, 11:02 AM

Nu cred ca exista undeva politicieni care sa nu se orienteze mai mult in apropierea campaniei electorale catre populatie si in felul asta sa faca promisiuni peste promisiuni...
E adevarat ceea ce sustii, dar nu e mai putin adevarat ca cei mai multi politicieni unde cine ia votat si cine le-a data mandat de reprezentare.

Trimis de: March pe 28 Feb 2004, 03:10 PM

Tiganimea din Romania vrea Presedintia !

Inconjurat de vreo 70-80 de persoane, un taraf "baban" si pirande dansind din buric, Viorel Bumbu , patronul unei bodegi si seful clanului tiganesc cu acelasi nume din Alba Iulia, si-a anuntat candidatura la Presedintie , din partea Comunitatii Etniei Romilor.
Bumbu a spus ca primul obiectiv pe care si-l propune este " acela de a da poporului de mincare " rolleyes.gif
Viorel Bumbu este un cunoscut al politiei din Alba Iulia, fiind implicat in mai multe incidente violente, precum si in cazul prostituatei de 16 ani care sustinea ca s-a culcat cu mai multe personalitati din oras.
Bumbu a mai declarat " Sint implicat intr-o singura actiune, cea impotriva coruptiei " wink.gif

Circul este in plina desfasurare. Ii asteptam cu candidatura, ca si in ceilalti ani , pe "faimosii" Nahorniac si contele Zaremba !


Trimis de: sfantul pe 28 Feb 2004, 03:34 PM

Pai nu-i democratie,dom'le?
Totu-i posibil... spoton.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 29 Feb 2004, 03:03 PM

Acum o sa fie mai greu pentru gasca lui Nastase, la negocierile cu ei. Nu o sa le mai dea voturile asa de usor. spoton.gif

Trimis de: March pe 29 Feb 2004, 10:17 PM

QUOTE
Acum o sa fie mai greu pentru gasca lui Nastase, la negocierile cu ei. Nu o sa le mai dea voturile asa de usor.


O sa le mai returneze vreo 100 kile de cocosei si va primi si un supliment de voturi ! spoton.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 2 Mar 2004, 03:03 PM

Viorel Hrebenciuc a anuntat azi că pragul electoral pentru alegerile locale va rămīne de 5%, renunţīndu-se la ideea introducerii unui prag de 3%. Hrebenciuc a lansat, īn urmă cu o lună, ideea introducerii unui prag de 3%, arătīnd că aceasta este solicitarea partidelor extraparlamentare PUR şi URR. 

Trimis de: jet li pe 2 Mar 2004, 10:24 PM

Votul este cea mai buna ilustrare a faptului ca dreptatea este de partea celui puternic. Va fi asa cum este vointa celor multi, indiferent daca e buna sau rea, doar nu o sa se faca asa cum zic cei mai putini, cei mai multi trebuie sa fie multumiti. Asta e un lucru bun, o data la 4 ani poporul scapa de sub controlul conducatorilor care au grija pana si la ce se uita omul la televizor, si arata ce stie si ce vrea. Votul este o ocazie pentru alegatori de a gresi, si a invata din greseli, singurul ajutor pentru evitarea greselilor este prezenta unor candidati de calitate, care acum sunt lipsa. Fara acestia orice votam tot gresit e, adica daca nu e prost candidatul atunci e mai putin prost.

Trimis de: nefertiti-old pe 4 Mar 2004, 11:35 AM

A inceput si razboiul pe fata. Madam Stanoiu a pierdut jucaria numita Ministerul Justitiei. Succesorul ei este secretarul de stat īn MAE Cristian Diaconescu, un fost judecător. Rodica Stănoiu va face parte din echipa de consilieri ai preşedintelui, probabil īn postul de şef al Administraţiei Prezidenţiale.

Trimis de: zET pe 4 Mar 2004, 02:11 PM

A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA! Deocamdata, mascat, probabil ca urmarit la stiri vizita lu' Nastase in Buzau, ce parere ati avut? Mie unul mi-a adus aminte de zilele de pe timpu' lu' impuscatu': copiii scosi de la scoli cu steguletze, oamenii muncii cu fotografia "stimabilului" in maini... urale si aplauze la scena deschisa... BLEAHHHHH!!!

Trimis de: March pe 4 Mar 2004, 03:12 PM

Pai, ce credeai ca au disparut "tovarasii" si obiceiurile noastre bizantine ? Iliescu a tras ieri o paranghelie, la Cotoceni cu ocazia implinirii rotundei virste de ... 74 de ani ,de se zguduiau peretii palatului. ! Taraf de lautari, guristi si guriste, hore si invirtite, babe si cu mosi care tabarisera pe masa cu bunatati ( oare le plateste Iliescu din buzunarul sau ?) si cu o mina bagau in gura si cu alta in sacosa, ce mai un kitsch pe toate directiile . Plus taclale nostalgice si lacrimi dupa vremurile alea ....
Ati auzit de asa ceva la Casa Alba, 10 Downing Street, Palace Elysee, sau chiar la Kremlin ?

Trimis de: zET pe 4 Mar 2004, 03:28 PM

Apropos de asta, la anu' unde o sa-si introduca Nea Nelu simpatizantii? La Senat sau la Palatu' Parlamentului?

Trimis de: gio19ro pe 4 Mar 2004, 03:57 PM

La sediul PSD din Kisselef. Acolo unde-i primea si in perioada 1997-2000. Dupa un timp o sa-i primeasca in Belu.

Trimis de: gio19ro pe 5 Mar 2004, 12:32 AM

Cotidianul francez Le Monde descrie realitatea romaneasca pre-electorala drept un fenomen atat de straniu incat i-ar uimi si pe extraterestri, intr-un articol intitulat "In Romania, 'Gigi ciobanul' si doamna din Las Vegas intra in scena".

http://www.ziua.net/display.php?id=6037&data=2004-03-05

Trimis de: nefertiti-old pe 5 Mar 2004, 11:46 AM

Din pacate, realitatea e exact cea descrisa acolo. Una hilara, de-a dreptul. Si circul abia a inceput. Sa nu uitam ca printre candidatii la Cotroceni se numara si Adrian Costea. Cel care a fost implicat in scandalul legat de tiparirea afiselor lui Iliescu, la alegerile trecute. Si aici e ceva putred, chiar daca, deocamdata, nu prea s-au spus multe despre el.

Trimis de: nefertiti-old pe 5 Mar 2004, 03:48 PM

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este candidatul PRM pentru funcţia de primar general al Capitalei, a anunţat, vineri, īntr-o conferinţă de presă, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor.
yikes.gif

Trimis de: March pe 6 Mar 2004, 07:13 PM

CODE
Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este candidatul PRM pentru funcţia de primar general al Capitalei, a anunţat, vineri, īntr-o conferinţă de presă, preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor.




Auziti cine vrea sa candideze la Primaria Generala a Bucurestiului :

Cazier de candidat

• In 1976, a fost condamnat la trei luni de inchisoare pentru practicarea jocurilor de noroc
• A fost presedintele a doua dintre cele mai detestate echipe de fotbal din Romania: FC Scornicesti (clubul familiei Ceausescu) si Victoria (clubul Militiei).
• In perioada 1987-1989, s-a folosit de functia sa in Militie pentru a face contrabanda cu aparate video, cafea, blugi si alte obiecte interzise oamenilor de rind din acea vreme. In '90, perchezitia din casa lui a scos la iveala o cantitate impresionanta de bijuterii, aparate electronice si electrocasnice, cecuri si bani
• In 1990, a fost arestat din nou de noile autoritati si pus sub acuzare pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor obstesti. A stat in arest opt luni, intre 8 ianuarie si 8 august
• In calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a facut remarcat prin nenumaratele decizii subiective
• L-a facut scapat pe fotbalistul Rica Neaga, de la Steaua, dupa ce s-a dovedit ca acesta se dopase.

( sursa : "Ev.Z.", 06.03/04)



Stati pe-aproape , circul continua !

Trimis de: Petru pe 7 Mar 2004, 01:25 PM

Pentru mine nu e nimic nou in tactica PRM... mi se pare firesc ca un partid de teapa celui in cauza sa apeleze la oameni care sa-l reprezinte pana in cele mai intime maruntaie!!!

Trimis de: denise pe 7 Mar 2004, 02:58 PM

Imi tot repet ca ar trebui sa merg la vot, ca nu e bine sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu se mai poate face nimic in Romania... Din pacate protagonistii vietii politice actuale imi reamintesc constant de ce am intors spatele pentru totdeauna acestui domeniu. Nu mai cred ca votul meu conteaza. Stiu ca voi regreta, indiferent cu cine voi vota.
Cei ca CVT, Dumitru Dragomir ori Gigi Becali nu sunt cei mai importanti, dar cei care trag sforile in tara ii accepta si adeseori le devin complici.

Trimis de: nefertiti-old pe 7 Mar 2004, 03:31 PM

Nici eu nu sunt printre cei care se inghesuie sa mearga la vot. In ultimii ani chiar nu m-am dus. Insa ideea este alta. Votul tau sau al meu chiar conteaza. Sigur ca suna a lozinca...dar nu e doar atat. E vorba de faptul ca absenteistii ca noi ar putea merge sa voteze "NU". Ar cantari mai mult decat o abtinere.

Trimis de: denise pe 7 Mar 2004, 03:38 PM

Crede-ma nefertiti, asta imi spun si eu la fiecare alegere. Doar ca m-am saturat sa aleg dintre mai multe rele pe cea aparent mai putin rea. Si in final sa se dovedeasca ce mult am gresit. Ma simt ulterior complicea tuturor potlogariilor celor pe care i-am votat.
Iar calculul cu votul pe care sa mi-l anulez singura l-am facut si eu. Crede-ma, nu merita efortul. Chiar nu cantareste nimic.
Poate dimpotriva, un absenteism masiv (desi cred ca nu se poate) ar pune pe ganduri anumite persoane. Doar pe cele care mai au o bruma de bun-simt, ca celelalte...
Nu incerc sa conving pe nimeni- cei care au o anumita simpatie si cred in bunele intentii ale unui candidat trebuie sa mearga la vot. As vrea si eu sa vad un partid sau un candidat care sa ma convinga ... Il astept cam de mult.

Trimis de: nefertiti-old pe 8 Mar 2004, 01:16 PM

Năstase a anunţat noua formulă a Guvernului, care va avea trei miniştri de stat. Dan Ioan Popescu - ministru de stat pentru probleme economice, Ioan Rus - ministru de stat pentru coordonarea serviciilor publice şi Ioan Talpeş - ministru de stat fără portofoliu, care va coordona domeniile apărării, integrării europene şi justiţiei.
Iliescu a acceptat propunerea de īnlocuire a ministrului Justiţiei Rodica Stănoiu cu Cristian Diaconescu, secretar de stat īn MAE.

Trimis de: nefertiti-old pe 9 Mar 2004, 11:14 AM

Intr-o conferinta de presa organizata saptamana trecuta la Pitesti, Gigi Becali a facut public faptul ca i-a propus jurnalistului Robert Turcescu (foto) sa candideze pentru Presedintie, din partea partidului sau. Turcescu a confirmat existenta unei discutii pe aceasta tema, insa a respins perspectiva. „Sunt jurnalist. Deocamdata, nu am de gand sa intru in politica nici macar ca independent.“ (Ziarul)

Trimis de: March pe 9 Mar 2004, 11:25 AM

Circul electoral este in plina desfasurare ! Taranistii poarta discutii cu analistul politic Dan Pavel pentru a fi candidatul partidului lor la presedintie.
Urmeaza sa vedem cine ii va propune pe : Mudava, "contele" Zaremba, Nahorniac...
Democratie originala in toata regula sad.gif

Trimis de: Petru pe 9 Mar 2004, 11:25 AM

Turcescu a fost cat se poate de diplomat... probabil in mintea lui isi spunea ca e o cerere din partea d-lui Becali pe cat de aberanta pe atat de neoportuna pentru un jurnalist!

Trimis de: March pe 10 Mar 2004, 06:01 PM

Se pare ca taranistii si-au gasit un candidat pentru batalia prezidentiala. Acesta este Constantin Timoc, roman stabilit in USA , din 1968, businessman de succes, propietar al firmei "Spaceborne Inc." care are contracte cu Agentia Spatiala Americana - NASA. Taranistii il prefera pe Timoc , in locul analistului politic Dan Pavel, pentru ca americanul va stringe fonduri substantiale pentru aceasta campanie.

Trimis de: nefertiti-old pe 17 Mar 2004, 11:28 AM

Apoape jumătate dintre romāni ar vota PSD la alegerile parlamentare - se arată īntr-un sondaj realizat de CURS la cererea Societăţii Academice Romāne. Acelaşi studiu arată că partidul de guvernămānt este urmat īndeaproape īn preferinţele electoratului de Alianţa PNL-PD.
Potrivit barometrului de opinie, 41 la sută dintre cei intervievaţi ar vota PSD la alegerile parlamentare. La o diferenţă de zece procente se situează Alianţa PNL-PD. Doar 14 la sută dintre cei care au răspuns chestionarului SAR au ales PRM ca opţiune de vot. Pe ultimele locuri se situează UDMR şi PUR care ar īntruni, potrivit sondajului, şase şi respectiv patru procente din preferinţele electoratului.

Trimis de: Achernar pe 18 Mar 2004, 02:21 PM

Cam mare nivelul 'pro PSD'. Acum, poate depinde si de conditiile sondajului, ca nu e prea clar daca a fost efectuat la nivel national sau numai local, si nici care a fost marimea esantionului. In plus, ar fi fost interesanta o defalcare urban-rural si o defalcare pe regiuni 'istorice'. Altfel, e greu de comentat.

Trimis de: oaspetele pe 19 Mar 2004, 06:28 AM

nu e greu de loc.
41% sau 37%, e de rau, ca tot ei vor iesi.
41% sau 37% e de bine, ca nu is majoritari. deci, un posibil guvern in minoritate, ceea e iarasi rau.

laugh.gif


dar sunt curios sa le aflu scuzele de data asta. au avut TOTUL la dispozitie. absolut totul. si cand zic totul, inteleg si justitia, cu PNA-ul ei cu tot.
parca vad ca o vor intoarce, cu cresterea lor economica. si cu aderarea la UE.

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Mar 2004, 03:18 PM

Eu sunt mai curioasa de altceva: pana cand romanu' va fi atat de indiferent si de fraier, ca sa mai accepte toate scuzele acelea.

Trimis de: Petru pe 19 Mar 2004, 05:36 PM

Probabil intrebarea pana cand romanul va ramane indiferent si fraier e retorica... insa cert e ca intr-o oarecare masura electoratul din Romania se complace, daca nu chiar se lasa in voia celor care incearca sa-l manipuleze...
Vorbesc aici de "grosul" celor care se prezinta la urna de votare... despre cei care in timpul guvernarii nu sunt interesati catusi de putin de politica, administratie etc. De la ei se asteapta ca in fiecare an votul. Ei sunt cei care voteaza dupa ureche, sunt cei care asculta de "cei mari", cum se spune! Iar cand PSD-ul sau PRM-ul vine cu oferte, unele aberante, altele pur si simplu constrangatoare, nu ezita sa puna stampila.

Trimis de: March pe 19 Mar 2004, 06:22 PM

Ce spuneti de asta ? Voiculescu , adica PUR , l-a angajat pe Dick Morris, consilierul Liei Roberts, sa le organizeze strategia pentru campania electorala . Generalul vrea sa joace si el tare !

Trimis de: SEMANTIC pe 19 Mar 2004, 06:34 PM

Care general? Mama ce combinatie Dick PUR!

Trimis de: March pe 19 Mar 2004, 06:40 PM

Cum care general ? Ca doar n-o fi Dick Morris !


P.S. Dick vrea sa se PUR-ifice aici la noi, dupa ce cu ani in urma presa americana la "dat in git" cu jocurile lui kinky , cu prostituate ! yikes.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Mar 2004, 02:25 PM

Pai madam Roberts va fi candidata celor de la PUR. Era de asteptat.

Trimis de: March pe 21 Mar 2004, 03:46 PM

QUOTE (nefertiti @ 21 Mar 2004, 03:25 PM)
Pai madam Roberts va fi candidata celor de la PUR. Era de asteptat.

Ehei, Voiculescu, Lie, DIE.... incepe sa se lege cate ceva ! wink.gif

Trimis de: Achernar pe 23 Mar 2004, 10:34 AM

QUOTE (Petru @ 19 Mar 2004, 05:36 PM)
Probabil intrebarea pana cand romanul va ramane indiferent si fraier e retorica... insa cert e ca intr-o oarecare masura electoratul din Romania se complace, daca nu chiar se lasa in voia celor care incearca sa-l manipuleze...
Vorbesc aici de "grosul" celor care se prezinta la urna de votare... despre cei care in timpul guvernarii nu sunt interesati catusi de putin de politica, administratie etc. De la ei se asteapta ca in fiecare an votul. Ei sunt cei care voteaza dupa ureche, sunt cei care asculta de "cei mari", cum se spune! Iar cand PSD-ul sau PRM-ul vine cu oferte, unele aberante, altele pur si simplu constrangatoare, nu ezita sa puna stampila.

Problema Romaniei nu consta in maturitatea sau imaturitatea electoratului, ci in imaturitatea clasei politice romanesti. Si poate si in imaturitatea liderilor societatii civile. Nicaieri in lume electoratul nu este, in medie vorbind, prea informat in ceea ce priveste subtilitatile politicii. Dar nici nu se incearca sa fie 'dus cu presul' ca in Romania. Se atunca 'la inaintare' tot felul de lucruri abstracte, care pot fi interpretate oricum. Se apeleaza la argumente emotionale, sunt acoperite unele gafe prin argumentul ca sunt mai mici decat ale adversarilor politici, de parca n-ar mai fi timp si pentru unele mai mari. Sunt propuse 'programe' care, luate la bani marunti, fie nu sunt adaptate realitatii economico-sociale, fie nu pot fi puse in practica decat in corelatie cu alte actiuni nu tocmai 'populare', despre care nu se spune nimic. Nu se explica concret de ce 'trebuie' intreprinsa o actiune sau alta, asta probabil deoarece se pleaca de la ideea ca electoratul e alcatuit in totalitatea sa fie din redusi mintal care n-ar pricepe explicatiile, fie din soldati (ordinul se executa, nu se discuta). Ma refer la intregul spectru politic, nu la un partid sau altul.

Trimis de: March pe 23 Mar 2004, 07:02 PM



PSD nu doreste si nici nu poate sa scape de baronii locali, mai ales in plin an electoral.

O asemenea masura ar aduce partidului un prejudiciu serios la urne pentru ca majoritatea baronilor se bucura de sprijinul populatiei. Ei au beneficiat de numeroase fonduri. Cu o parte din ele au reusit sa castige influenta si populatia din zona. Mazilirea unora dintre baroni ar crea un precedent periculos in PSD. Unii dintre ei se vor intoarce impotriva mainii care i-a ocrotit si ar putea musca. Conducerea PSD nu-si poate permite un scandal de proportii in acest an. Liderii partidului de la putere vizeaza o curatire a formatiunii politice dupa alegeri, cand lucrurile se pot rezolva fara costuri electorale. Sub presiunea UE, PSD este nevoit sa actioneze, fie si numai de fatada, impotriva coruptilor din partid. Amanarea unei decizii transante in aceasta chestiune, dupa sedinta Delegatiei Permanente de ieri, poate insemna ca partidul de la putere este dispus sa negocieze cu cei incriminati. Ezitarea asumarii unei solutii clare si dure in cazul baronilor, dovedeste ca eventuala punere pe tapet a marilor rechini nu intra in discutie. Prinsa intre ciocanul UE si nicovala alegerilor, conducerea centrala va adopta o solutie de compromis: salvatoarea cosmetizare. Bebe Ivanovici si Gheorghe Savu, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, vor ramane doar simpli membri de partid si li se va retrage sprijinul politic. Surse din PSD sustin ca in discutie este si soarta lui Vanghelie si Mischie, dar sunt putine sanse ca ei sa fie pedepsiti cu adevarat. Dupa aceste schimbari PSD va stopa orice intentie de pedepsire a coruptilor sai.

(sursa : "Ziua", 23/03/2004)

Trimis de: ypsilonalpha pe 23 Mar 2004, 08:31 PM

Las 'ca s-au autosuspendat baroneii, cu ordin de sus, fara indoiala, ca nu i-o fi apucat amocul pe toti deodata. smile.gif Sint curios ce s-o intimpla simbata ... afara de faptul ca PSD va face dezvaluiri senzationale relativ la cei doi baroni locali pe cap de judet pe care cica i-ar avea PNL. Mda, se-ascute lupta de clasa!

Trimis de: March pe 23 Mar 2004, 09:01 PM

Buna smecheria asta cu asa-zisa auto-suspendare ! tongue.gif Curata democratie originala damboviteana .

Trimis de: nefertiti-old pe 24 Mar 2004, 04:04 PM

Unde pui faptul ca Mischie ar putea fi uns ambasador pe undeva prin America de Sud? Sta frumos acolo cativa anisori, la odihna, dupa care se intoarce nepatat. Vezi modelul Grecea.

Trimis de: Achernar pe 25 Mar 2004, 01:29 PM

Pai situatii asemanatoare vor exista si peste 1,2 ... 5 ani, indiferent cine va castiga alegerile. Daca nu exista o clasa politica matura nu vad cine ar putea schimba aceste 'obiceiuri'. Si nu exista o astfel de clasa politica.

Trimis de: nefertiti-old pe 25 Mar 2004, 01:35 PM

Ar putea exista, dar nu e obligatoriu. Eu cred ca foarte important este, in acest moment, sa se implice cat mai multi tineri in politica. Asa s-ar produce, incet, schimbarea de generatii de care avem nevoie.

Trimis de: Achernar pe 25 Mar 2004, 01:59 PM

Schimbarea de generatii nu e suficienta. Maturitatea clasei politice se obtine atunci cand
a. exista o elita economica constienta de necesitatea dezvoltarii economiei nationale ca singura modalitate de a se impune pe pietele internationale si de a asigura stabilitatea interna
b. politicienii (profesionisti) nu pot actiona altfel decat in concordanta cu interesele elitei economice mentionate mai sus.
Nici una din cele doua conditii nu sunt deocamdata indeplinite, si nu vor fi multa vreme de acum inainte. Din diverse motive.

Trimis de: nefertiti-old pe 25 Mar 2004, 02:22 PM

Nici nu am spus ca schimbarea de generatii e suficienta, dar e foarte importanta. Actuala clasa politica e inca prea ancorata in apucaturile de pe vremea pseudocomunismului care a fost la noi.

Trimis de: Petru pe 25 Mar 2004, 05:33 PM

De catva timp se vorbeste de schimbarea generatiei politice cu una tanara, dar cum partidele mari nu-si permit sacrificiul de a pierde figurile politice lansate la inceputul anilor '90, tineretul nu se va putea implica decisiv in politica in urmatorii 4-5 ani, va fi considerat inca discipol al celor deja consacrati iar opinia lor va conta prea putin...

Trimis de: Petru pe 29 Mar 2004, 01:00 PM

In acest week end Adrian Nastase a hotarat la Delegatia Permanenta a PSD suspendarea a 8 lideri locali ai partidului, cunoscuti mai ales sub titulatura de "baroni"!
Sa fie doar o masura de manipulare a increderii populatiei in cei de la centru sau pur si simplu liderii PSD-ului au ajuns in cele din urma la concluzia ca imaginea lor e suficient de patata asa incat pastrarea acelor personaje in functii ar fi fost in defavoarea castigarii alegerilor?!

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 29 Mar 2004, 03:39 PM

Nu cred ca vor conta numele din PSD, eventual doar la alegerile locale. In rest se voteaza lista. Imi face impresia ca dl Nastase asculta mai mult de ce i se propune de afara.
In rest, deocamdata nici vorba de tineret. Totusi am remarcat nume de oameni tineri pentru alegerile locale la PUR.
La tara, guvernul a promis cate 2 milioane lei/ ha pentru ajutorarea taranilor producatori. (De unde-i scoate nu a spus). Dvs pe cine ati vota, in acest caz?

Trimis de: SEMANTIC pe 29 Mar 2004, 05:29 PM

Si Domnul Dan Pavel care se arunca in lupta pentru Gigi Becali. Miscare de strateg fiiiin!

Trimis de: Petru pe 29 Mar 2004, 07:21 PM

QUOTE (bunicu'Gilbert @ 29 Mar 2004, 03:39 PM)
In rest, deocamdata nici vorba de tineret.

Din cate am inteles si PSD-ul va propune in alegerile locale ceva mai multi tineri decat a facut pana acum.
Dar asta nu e un motiv sa credem ca se va intampla ceva decisiv, se vor schimba lucrurile in totalitate si ca de acum inainte vom avea un partid social democrat cu adevarat "european"!

Trimis de: jkd pe 31 Mar 2004, 08:51 AM

QUOTE (nefertiti @ 9 Jan 2004, 03:41 PM)
E si asta o realitate. Dar tot nu inteleg de unde atata rautate gratuita si atata prostie. De exemplu, se pare ca nici la alegerile astea nu vor aparea multe figuri noi, exceptand niste "lautari" si ciobanul de Becali. De ce oare romanul nu e capabil sa sanctioneze asa-zisa clasa politica prin neprezentare la vot? Ar fi un inceput. Nu sunt o anarhista, dar o reactie ar trebui sa existe.

Eu sunt anarhist...
NU VOTEZ ...

Trimis de: Marius_S pe 31 Mar 2004, 11:38 AM

Ce ziceti de ideea "Marelui Carmaci" Nastase de a impozita veniturie ilicite cu 90%. Adica iti dau in cap si iti fur 1 000 000 dar merg frumos la nea Tanasescu si paltesc 900 000 si sunt om cinstit!!!
Cam asta e PSD, din pacate multi romani nu inteleg sau nu vor sa inteleaga.

Trimis de: March pe 1 Apr 2004, 12:33 PM

Tzupaieli politice : Dan Voiculescu


Nu stiu citi si-au imaginat un Dan Voiculescu anti-PSD! Oricum, cei care si-au facut socotelile contind pe un razboi intre partidul-TV si actuala putere s-au inselat. Partidul Umanist Roman a iesit de la guvernare fara sa clinteasca un fir de par din frizura destul de ciufulita si deja albita a lui Adrian Nastase. Despartirea de anul trecut (soldata cu pierderea mai tuturor parlamentarilor PUR) s-a dovedit una de catifea. Antena 1 a continuat sa se poarte cu manusi, in special cu Ion Iliescu si cu Adrian Nastase. (. .......)

http://www.evz.ro/editorial/?news_id=150618


Partidul care s-a vrut umanist, apoi social-liberal sau chiar liberal (mai ales in abordarea economiei), dupa ce a fost si discret social-democrat (de ocazie), a devenit peste noapte, ca prin miracol, feminist. Daca n-a tinut cu micii intreprinzatori, daca n-a tinut cu puterea sau cu capitalul romanesc, daca n-a tinut cu opozitia, atunci poate ca o tine cu femeile! Sint in Romania mai multe milioane de doamne si domnisoare? Sint! Le reprezinta cineva? Nu prea! Este femeia din Romania in tranzitie asuprita, ignorata, exploatata si somera? Este! Atunci de ce n-ar incerca PUR sa fie un fel de Partidul Umanist-Feminist, adica un fel de PUF?
Strategia bazata pe actrite, crainice, femei de afaceri sau femei cu mosteniri pare o gaselnita politica. Privita cu atentie, ea tradeaza un amatorism cumplit.

PUR nu este doar o grupare lipsita de substanta, creata de ambitia (si iluzia politica) a unui om. E mai mult. E chiar deruta scenei politice romanesti care (in afara de PSD) inca mai incearca tot felul de improvizatii si trucuri!
PUR nu face decit o tupaiala politica. Poate-poate, din micile miscari de iepuras s-o naste marele salt de invingator!


Trimis de: nefertiti-old pe 6 Apr 2004, 02:39 PM

Un sondaj IMAS arată că romānii acordă cel mai mult credit ministrului afacerilor externe, Mircea Geoană. Pe locurile următoare īn preferinţele romānilor se situează premierul Adrian Năstase şi preşedintele Ion Iliescu.
Şeful diplomaţiei Mircea Geoană a reuşit să cāştige īncrederea a peste 51 la sută dintre romāni.

Trimis de: March pe 12 Apr 2004, 12:04 PM

(....) Romania are absoluta nevoie de o alternanta la guvernare. PSD si-a epuizat resursele. Mandatul cu care a castigat in 2000 a expirat, programul sau de atunci e un capitol al trecutului. Marja sa de manevra tine acum doar de controlul televiziunilor, de clientela si de manipularea administrativa. Adica mai da cate ceva milogilor, cateva procente la pensie, niste maruntis taranilor. PSD conteaza pe aceasta saracime(...)


Cititi analiza sondajului CURS din 05/04 , aici :

http://www.ziua.net/display.php?id=10068&data=2004-04-10&ziua=7ac18798af1d98cda200b51db6386268


Trimis de: Petru pe 13 Apr 2004, 09:34 AM

Probabil se cere o alternativa la actuala guvernare. Dar cum o buna parte a electoratului roman considera ca PSD-ul si liderii sai sunt personajele politice capabile sa guverneze si dupa 2004, este aproape inutil orice demers de persuasiune ca lucrurile nu ar trebui sa fie asa cum sunt. Zic "aproape..." pentru ca in lipsa unei asemenea luari de pozitie probabil PSD-ul va guverna inca vreo 8 ani de acum incolo!

Trimis de: jkd pe 13 Apr 2004, 09:58 AM

PSD se erodeaza incet dar sigur
dar care este alrnativa?
43.gif

Trimis de: Mihai pe 15 Apr 2004, 11:52 PM

Pe 12 februarie, dupa ce alianta PNL-PD si-a anuntat candidatul, a intrat in cursa pentru presedintia Romaniei un nou candidat independent, conferentiar universitar doctor Dinu Gheorghe.

Detalii puteti citi pe siteul oficial, la adresa www.candidat2004.ro

Trimis de: Lucian cavaler al ordinului pe 19 Apr 2004, 10:24 PM

De fapt, pt. aceste alegeri , exista vreun suflu cu adevarat nou? Ca-i cam cunoastem pe toti afara de PNG si L.Roberts. Cu Lia...este destul de clar. Impotriva lui Becali au fost starnita media care face tot posibilul sa-l prezinte cat mai nefavorabil. Teama mi-e ca iarasi iau romanii plasa! Incredibil... Nu invatam din propriile greseli.


Lucian

Trimis de: March pe 20 Apr 2004, 10:43 AM

Nu iau de loc plasa. Vor avea conducatorii pe care-i merita. Uita-te la emisiune "D-ale lui Mitica"( ma mir ca n-au cenzurat-o pina acum) si o sa vezi adevarata fata a Romaniei , cum arata majoritatea alegatorilor ei. sad.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Apr 2004, 10:53 AM

Din pacate, March are dreptate. Am vazut si eu de cateva ori acea emisiune. Sigur ca are farmecul ei, uneori chiar ma amuza, desi e un ras amar... E adevarata fata a milioane de oameni din tara asta.

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Apr 2004, 12:12 PM

Blocul Naţional Sindical va incepe demersurile pentru infiintarea unei noi formatiuni politice. Preşedintele federaţiei, Dumitru Costin, spune că viitoarea formaţiune nu va avea doctrine nici social democrate, nici creştin democrate, ci va ţine cont doar de interesul salariaţilor de rīnd.
Blocul Naţional Sindical va īncepe negocierea cu celelalte confederaţii sindicale din Romānia pentru crearea acestei formaţiuni, īn perioada imediat următoare. Platforma program va fi făcută publică īn următoarele 2 săptămīni.

Trimis de: March pe 21 Apr 2004, 06:03 PM

Senatorul-popa peremist Ioan Aurel Rus a fost raspopit pentru ca a refuzat sa se supuna hotaririi Sfintului Sinod al BOR , optind pentru cariera politica. De, "diavolul" din PRM l-a atras mai mult decit Domnul !

Trimis de: Mihai pe 25 May 2004, 12:03 AM

PSD si PUR au "tocat" deja peste 500.000 $

Asociatia Pro Democratia a realizat un studiu privind cheltuielile la jumatatea campaniei electorale pentru alegerile locale. Numai in Bucuresti PSD si Partidul Umanist din Romania (PUR) au cheltuit 258.772 si respectiv 236.556 de dolari. in privinta primariilor de sector, candidatul independent Marian Vanghelie a reusit sa bata toate recordurile: pentru publicitatea stradala si cea din presa scrisa primarul sectorului 5 a depasit plafonul maxim admis de 40.000 de dolari, cheltuind 74.664 de dolari. La polul opus, in bataia pentru fotoliul Primariei sectorului 5 se afla candidatul PSD Catalin Stoichita, care "numara" zero afise, bannere sau panouri electorale. Pentru Primaria Generala a Capitalei, Mircea Geoana, din partea PSD, a cheltuit peste 89.000 de dolari, urmat de actualul primar general, Traian Basescu, candidat acum din partea Aliantei PNL-PD, care a alocat numai pentru publicitatea din presa scrisa circa 88.000 de dolari. La coada clasamentului se afla candidatul AP, Mugur Ciuvica. Acesta s-a incadrat in plafonul maxim admis: circa 23.000 de dolari. intre candidatii la primariile de sector conduce, dupa Vanghelie, la sectorul 1 Mona Nicolici, candidatul PUR, cu 74.527 de dolari. Vasile Gherasim, candidatul PSD la sectorul 1, a cheltuit 33.630 de dolari si Andrei Chiliman, Alianta PD-PNL, 12.083 de dolari. La sectorul 2, Neculai Ontanu - PSD - a cheltuit 7.616 de dolari. La sectorul 3, Eugen Plesca, din partea PSD, a cheltuit 41.465 de dolari, urmat de Liliana Ghervasuc - PUR - cu 14.053 de dolari. La sectorul 4, Vasile Mihalache - PSD - 43.943 de dolari si Maria Achimescu - PUR - 7.425 de dolari. La sectorul 5, Tatiana Croitoru - PUR - a cheltuit 15.712 de dolari. La sectorul 6 conduce Gratiela Iordache - PUR -, cu 49.487, urmata de Dan Darabont - PSD cu 47.382 dolari. "Studiul realizat de asociatie a urmarit o evaluare provizorie a cheltuielilor, fiind luata in calcul publicitatea in mass-media si cea stradala", a declarat Cristian Parvulescu, directorul Pro Democratia.

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=74248

http://www.apd.ro/map/locale2004.htm

Trimis de: March pe 28 May 2004, 11:01 AM

Votati totusi CU OCHII LARGI DESCHISI !

Imi place sa cred ca am despre democratie mai multa consideratie chiar decat presedintele Romaniei, de vreme ce eu nu pot impartasi opinia sa ca, in Duminica Orbului, din mai ’90, „cetatenii au votat cu ochii larg deschisi pentru un viitor asezat pe valorile democratice“. Cum arata aceste „valori“ la noi se vede si cu ochii pe jumatate inchisi. Toate gunoaiele societatii romanesti s-au folosit de ultimii patrusprezece ani pentru a iesi la suprafata. Daca asta ar fi ceea ce trebuia sa se intample, ar avea dreptate cei care se intreaba, dezamagiti sau dezgustati: La ce ne-a folosit democratia? Ca sa vedem Romania transformata in jungla si ca fosti iepuri, fosti sobolani, fosti papagali, in dictatura, au devenit „fiare“, vorba d-lui Iliescu? Uitati-va, daca le puteti suporta, la asa-zisele „dezbateri electorale“. Rar poti vedea un om normal. De regula, ele pot fi interesante doar pentru psihiatri si pentru sociologii dornici sa studieze „vanghelizarea“ societatii (...)

http://www.cotidianul.ro/editoriale/editorial.htm

Trimis de: Praetor pe 2 Jun 2004, 07:56 AM


... si nu-ti dai seama in ce tara misto traiesti. Unde nivelul de trai creste, saracia scade, lumea e mai fericita, oricine isi gaseste o slujba bine platita, cei competenti intotdeauna ajung in virf si sunt apreciati etc.
caesar, noi ne referim la Romania, nu la Germania sau Canada. Ti se pare exagerat ca remarcam multimea de prosti si de corupti care ne inconjoara? Tu ai vazut ce tone de candidati sunt pt capitala si pt sectoare? AI vazut ca sunt specimene f bune pt Ciao Darwin? Asta e nivelul si reprezinta majoritatea.
Dar poate tu traiesti excelent in Romania. daca nu e cu suparare spune-ne si noua cum, ca sa devenim si noi fericiti si sustinatori ai PSD (pt cine nu stie, predecesorul partidului comunist rus a fost Partidul Social Democrat al muncii)

Trimis de: pilduitoru pe 5 Jun 2004, 11:17 PM

Placerea deosebita de a invata cate ceva din experienta altora, este umbrita adesea de incercarile criticilor de a te atrage in capcanele stereotipe ale interpretarilor personale, caci , pana la urma toti cei care critica, o fac dintr-un ancestral instinct de refulare.
Orice incercare de a creea ceva, chiar cu mijloace modeste, de catre cineva mai putin ”mobilat” intelectual, este pusa sub lupa si disecata cu ardoare semidocta si superioritate, care tine de snobism patologic, poate. ( asa se intampla si pe acest site – asa se intampla si in Franta trecutului si a prezentului – e de bine sa fii comunist si sa ai simpatii de stanga si sa lupti din gura pentru omul sarac, obidit, strivit de monopolul capitalist, incapabil sa iasa din aceasta capcana – mizeria )
Probabil ca va intrebati – ce vrea sa spuna si individul asta? – ce tot ameteste cuvintele ? – defapt ce are de spus?
Intradevar, asa este. In acesta lupta ( cu morile de vant ) a mea de a explica demersul celui care incearca sa se exprime, sa construiasca insiruriri de fraze din care sa invete fiecare cate ceva, folositor macar, nu am deloc, dar deloc sentimentul ca merg spre ceva bun, ca incerc sa aduc lamuriri intr-un domeniu mai putin studiat, sau ca fac lumina intr-un subiect controversat, sa zicem.
De aceea imi place sa aleg teme directe si din acest motiv nu alunec niciodata spre poezie ca modalitate de exprimare.
Toate textele pe care le scriu sunt umbrite de statistici exacte si intamplari crude, din istoria zbuciumata a ultimilor 60 de ani.
Din acest izvor nesecat, practic, imi aleg discursul.
Incerc cu toata puterea fiintei mele sa fac sa nu se uite ce a fost.
Sunt aproape incrancenat, habotnic, in lupta mea pentru adevar si aceasta este singura mea arma impotriva uitarii, care deja se asterne asupra deceniilor de umilinte si torturi prin care am trecut cu totii.
Nu pot sa uit niciodata cinismul nemascat, spus direct, fara nici o remuscare, de Stalin ” Daca moartea unui om inseamna crima, moartea a 10 oameni e abominabila, a 100 de oameni este un genocid – 50.000.000 de morti nu sunt decat o statistica.”
Acest om, adorat de sute de milioane de oameni nu numai la el in tara – sa nu uitam ca inteligenta din perioada interbelica in Europa il ridica in slavi – a fost un criminal fara rusine, mult mai malign decat Hitler, de o rautate si o ferocitate neintalnita nici macar la despotii evului mediu, este astazi cel putin uitat, daca nu chiar iubit de niste persoane care nu au habar cine a fost si ce a facut.
Cum pot eu sa il las in pace sa se odihneasca? Pot avea pace interioara cand stiu ca indivizi din tagama lui traiesc bine mersi si au tupeul sa se creada democrati, dupa ce indemnau tineretul sa moara la canal?
Nu pot sa fac asa ceva.
Nu il iert si nu ii iert niciodata pentru mutatiile care le-au produs intr-o societate normala, care isi avea mersul ei, netulburat spre progres si dezvoltare si care daca nu era atinsa de cancerul comunismului, avea mai multe sanse sa se dezvolte mai bine decat Spania sau Portugalia si sa ajunga, de ce nu? – o tara la fel de dezvoltata ca Italia.
Si acum ce perspective avem in 2004 sa scapam de aceasta stafie?
Nici o perspectiva.
Blajinul si needucatul popor roman o sa il aleaga cu majoritate de voturi, in postul de presedinte pe Adrian Nastase, un avorton politic, o melasa ideologica, un individ fara sira spinarii, care a fost de mult scosa, extirpata de catre oportunismul sau politic.
Ma infior cand ma gandesc ca acest individ respingator, o sa conduca tara inca 8 ani, daca nu mai mult – daca modifica asa zisa constitutie democratica – si nu isi ”trage inca de un mandat”.
In iubita noastra tara este posibil orice – daca un judet ca Doljul este condus de un badaran slinos cu doua clase primare - si primariile de sector in Bucuresti sunt pline de infractori.
Imi vine sa strig pe strada! – Ce faceti oameni buni? Nu vedeti ca imparatul este gol?
Exista si pe aici prin site-ul nostru nostalgici, care voteaza cu Adi si Sergiu Nicolaescu, marele om de cultura – si mai ales exista persoane amorezate de marele poet Vadim Tudor, un titan al gandirii, desi a facut lobotomie, o nepretuita perla a coroanei literaturii romanesti, un om de mare caracter, care nu a facut niciodata compromisuri si care are un limbaj de boier din perioada interbelica. ( o fi de vita nobila – mai stii? ).
Pe acestia ii avem, cu acestia defilam, din pacate.
Pentru cei care inca ridica in slavi acest regim putrezit si ros pana la incheieturi de coruptie si mizerie, dedic urmatoarea poezie de tip proletcultist – ar trebui sa fie pe gustul lor, ce naiba!

”Impartasania cu ura ”
”Urati! Urati Caci nimic nu mai e sfant
Ca ura – straja vietii pe pamant”
E. Frunza
Din ciclul – Ura impotriva imperialistilor atatatori la razboi si a lacheilor lor

Culoarea rosie si neagra
Poezie de Radu Boureanu

La New York totul e frumos,
Nu sunt copaci si nu sunt ciori,
Paduri in piatra cresc spre nori,
Si in padurile de piatra,
Stau buldogi grasi pe bani si latra.

La New York totul e frumos,
Eroi apar, eroi se sting,
Copii nascuti pentru Sing Sing
Pe strazile ca o pelagra;
Pulseaza in fiece building,
Dar in City sunt blestemate
Culoare rosie si neagra.

Steaguri de foc desfasurand
Popoarele-n mars de soare,
Sau neagra ura-n care-i strang
Pe cetatenii de culoare;
Ii chinuie ca o pelagra
Culoarea rosie si neagra.

In alb palat la Washington,
Stau democratii de carton,
Din ghem de ura tes o plasa,
Pe Ares iar sa-l prinda-n leasa.

Au pus un paravan cetatii
In port, Statuia Libertatii!
Si dupa-nalta ei minciuna
Strigoi yankei urla la luna,
Ii chinuie ca o pelagra
Culoarea rosie si neagra.

La New York totul e frumos,
Nu sunt copaci si nu sunt ciori,
Doar negri in spanzuratori
Din Oregon pana-n New Jersey.

Dar steagul rosu e un far
Calauzindu-si luptatorii
Ce vor starpii asupritorii
Cu sufleteasca lor peleagra,
Si nu va mai afla hotar,
Culoarea rosie si neagra.

Trimis de: nefertiti-old pe 20 Jun 2004, 02:18 PM

Incerc cu toata puterea fiintei mele sa fac sa nu se uite ce a fost.

Ai pus punctul pe unul dintre multii "i" de la noi. Si inca unul dintre cei mai importanti. Unul dintre pacatele in care cad romanii in mod repetat este acesta. UIta ca au suferit si din cauza cui. Uita ca s-au bucurat cand au crezut ca au scapat de aceiasi oameni pe care acum i-au ales. De data asta nefortati de nimeni. Sigur, vor fi multi care vor spune: "Bine, dar nu aveau alternativa!" Fals! Intodeauna exista alternativa. Pacatul romanilor e ca mereu o aleg pe cea mai proasta. Incep sa cred ca e ceva genetic. laugh.gif

Trimis de: Petru pe 26 Jun 2004, 09:38 AM

Nu stiu daca e ceva genetic, mai curand as tinde sa cred ca exista un "status" national care nu permite alt gen de manifestare sociala... Probabil ma insel, dar important e ca in buna masura suntem si un soi de victime ale istoriei, desi astfel de chestiuni nu cad catusi de putin in sarcina istoriei.
Imi permit si eu sa laud interventia de mai sus unde s-a pus punctul pe "i", asa cum rar s-a intamplat pe acest forum...

Trimis de: sorin666 pe 26 Jun 2004, 10:00 AM

Cu pregatirea tehnica pe care o am am incercat sa extrag ideile principale din lungul text postat anterior... asa sunt eu, un simplu ingineras, trebuie sa am sub nas idei simple ca sa nu ragusesc citindu-le ... laugh.gif
...sau am prostit peste noapte, sau aceste idei se ascund FOARTE bine, caci nu am reusit sa "vanez" niciuna... ma ajuta cineva?

Trimis de: caesar pe 26 Jun 2004, 10:14 AM

QUOTE (March @ 20 Apr 2004, 11:45 AM)
Nu iau de loc plasa. Vor avea conducatorii pe care-i merita.  Uita-te la emisiune "D-ale lui Mitica"( ma mir ca n-au cenzurat-o pina acum)  si o sa vezi adevarata fata a Romaniei , cum arata majoritatea alegatorilor ei. sad.gif

Ai f. f. mare dreptate !
"Conducatorii" nu sunt importati din alte tari ci sunt alesi chiar dintre noi. E de ajuns sa te plimbi un pic prin tara ca sa-ti dai seama ca "de unde nu e nu ai ce cere".

Poate ca unii au senzatia ca ptr a fi consilier sau deputat trebuie sa fii un supraom sau extrem de dotat, nici vorba, sunt oameni ca toti ceilalti dar care au avut vointa si conjunctura favorabila. Ptr a fi un conducator bun trebuie totusi sa stii sa te folosesti de resursa umana si cea materiala foarte bine, singur nu poti face prea multe.

Trimis de: March pe 5 Jul 2004, 07:40 PM

Panica mare in mafia politica din Romania. !

La incheierea misiunii sale in Romania, cu ocazia intalnirii oficiale cu Ion Iliescu ambasadorul Guest i-a inmanat presedintelui o lista cu nume celebre din toate domeniile (dar mai ales din zona politica si din spatele cortinei), care invart afaceri "grele" si isi plimba banii in paradisurile fiscale.

Banuiam noi demult ca in spatele declaratiilor sale ambasadorul Guest avea documente imbatabile. In aceasta privinta SUA au experienta in a cauta sursa banilor murdari.
Lista lui Guest a creat ceva panica la Cotroceni. Ion Iliescu ar taia in carne vie daca pe lista n-ar figura si apropiati de-ai sai, carora le-a luat apararea de-a lungul timpului. De altfel ceea ce s-a intamplat pana acum in PSD s-a desfasurat dupa maniera "vedeti-va de treaba!". Si si-au vazut.
Michael Guest i-a lasat in palme lui Ion Iliescu jaratic. Il frige, dar nu stie ce sa faca cu el. Incotro sa-l arunce?

Citeste totul despre acest "jaratec" si panica produsa aici :
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z05072004&idx=34


De asemenea vedeti emisiunea 100 % din aceasta seara cu Cornel Nistorescu, invitatul lui Robert Turcescu .

Trimis de: MIA pe 6 Jul 2004, 07:44 AM

QUOTE (March @ 5 Jul 2004, 08:42 PM)
De asemenea vedeti emisiunea 100 % din aceasta seara cu Cornel Nistorescu, invitatul lui Robert Turcescu .

Am văzut-o ... dar nu a prea fost nimic spectaculos ... blink.gif

Trimis de: March pe 6 Jul 2004, 11:21 AM

Constitutia ? Un moft tovarasi. Presedintele tarii este presedintele tuturor romanilor si nu trebuie sa intervina de partea unui partid sau altul, nemaivorbind de implicarea sa fatisa in campania electorala ? Praf in ochii EUropenilor !
Cum asa ? Uite asa , pentru ca "recent modificata Lege a alegerilor parlamentare si prezidentiale permite presedintelui in functie sa se implice in campania electorala a partidului pe listele caruia candideaza. Mai mult, aceasta prevedere din lege a fost special conceputa in laboratoarele PSD si promovata in Parlament tocmai pentru ca partidul de guvernamant sa poata beneficia de capitalul electoral al lui Ion Iliescu ":P

Trimis de: March pe 7 Jul 2004, 08:04 PM

Ultima Ora :

Se clatina scaunul de sef de partid a lu' "Arogantu" 43.gif Sau sunt numai valuri tipic pesediste ?

Trimis de: abis pe 8 Jul 2004, 08:46 AM

PSD pare un partid aflat in pragul dezintegrarii... Nu pot fi simulate degringolada si haosul din aceste zile. PSD-ul se prabuseste, si bine face. Pacat ca atat de tarziu...

Trimis de: caesar pe 10 Jul 2004, 01:32 PM

Care merge la un pariu ?
Nimeni nu priveste obiectiv faptele pe acest forum ?
Abis, vei avea o f. mare surpriza, cred... Dar ca idee cum ai ajuns la o asemenea concluzie ?

Trimis de: March pe 10 Jul 2004, 03:35 PM

Surpriza a inceput sa se vada. Nastase lucreaza la restructurarea partidului cu... Mitrea, Hrebenciucul, Cozmanca, Miki Mihailescu.... Dar lupul deghizat in "Bunicuta" e vigilent, lucreaza si planuieste la fel ca in clandestinitatea comunista tongue.gif

Trimis de: March pe 10 Jul 2004, 09:31 PM

Bombonel se joaca cu focul... ala "Rosu"... tongue.gif

Nastase vrea sa incalece partidul

Cutremur in PSD: oamenii lui Iliescu, eliminati din conducere


http://www.evz.ro/topstory/?news_id=160119&PHPSESSID=c93556db9e75b7b5bab963fe7d76257d


Se va rupe oare 43.gif


Trimis de: bunicu'Gilbert pe 11 Jul 2004, 06:20 PM

Nu cred ca se va rupe PSD-ul.
Nu sunt un admirator, dar trebuie sa recunosc puterea acestui partid pe scena politica romaneasca.
Luptele interne sunt dovada incercarii unui mod de existenta democratica a acestui partid. Restructurarile de acum sunt rezultatul influentei lui Iliescu asupra lui Nastase. Vorba lui Sorin Oprescu: Iliescu si inchis in debara ne poate conduce.
Pe de alta parte era de asteptat o restructurare in PSD dupa alegerile locale, mi se pare o schimbare in primul rand pentru public, care va fi destul de greu de pacalit.
Prea ne cred prosti dnii de la PSD: cu si fara Iliescu, PSD-ul incepe sa piarda serios increderea alegatorilor. Restul il vom vedea in toamna, acum e prea cald.

Trimis de: abis pe 12 Jul 2004, 08:49 AM

QUOTE (caesar @ 10 Jul 2004, 02:34 PM)
Nimeni nu priveste obiectiv faptele pe acest forum ?

Cum nimeni... Sunt convins ca tu o faci...
Care zici ca este viziunea ta, obiectiva, a "faptelor" din PSD? Si pe ce facem pariu? Eu spun ca PSD-ul nu castiga nici la parlamentare, nici la prezidentiale. Tii pariul?

Trimis de: caesar pe 12 Jul 2004, 06:28 PM

Da, tin pariul si chiar imi pun capul ptr prezidentiale.
Cat despre MARELE disensiuni din PSD sunt umflate la greu de presa. Trebuie si ei sa manance nu ? wink.gif
La parlamentare nu ma bag. Nici nu la locale nu am avut curajul, decat vizavi de primaria Galatiului unde cunosc situatia prea bine incat la surprize nu ma puteam astepta.
Jocurile lor politice (vf din PSD) fac ca presa si omul de rand sa-si concentreze discutiile si atentia asupra lor, a PSD-ului. Asta inseamna un plus ptr ei ptr ca sunt multi care voteaza cu un partid ptr ca a auzit de el mai des si nu prea ii place sa piarda. La tara multi nici nu stiu ca mai sunt si alte partide decat PSD PD si PNL.
Asa se explica si sondajele facute publice din perioada electorala; omul ptr ca nu-i place sa piarda isi face o parere cine castiga si cam cu cine ar vota , si cum PSD de obicei e in top, trageti singuri concluziile.
Cand am zis ca nu sunteti obiectivi ma refeream la faptul ca cel mai des vad discutii anti PSD, nu solutii, ceva de genul nu ma deranjeaza inflatia care era cat casa in perioada 1996-2000 dar ma enerveaza la culme ca PSD nu a putut sa o aduca la 0. E ptr prima data cand exista o stabilizare, destul de subreda, dar exista. Cand se vb. de NATO si nu aveam nici o sansa de a intra, dupa unii..., toti acei indivizi spuneau ce bine ar fi sa... si ca vinovat e PSD ca nu au reusit pana atunci. Dupa ce am intrat, vai ce costuri..
La fel cu UE, acum vreo 2-3 ani era "un vis" nerealizabil, acum ca e ceva posibil incep sa se gandeasca dar oare e bine in ... ? De ce nu s-au gandit inainte, cand s-au chinuit 4 ani sa incheie doar 5 capitole ?
Cand e vb de libera trecere peste granita se comenteaza ca nu sunt bani, cand e vb de masinile a caror numar creste exponential de nu mai ai loc nici pe trotuar se comenteaza ca nu toti isi permit. Eu zic slava domnului ca de am avea toti era naspa tare de tot cu poluarea si alte alea.

Trimis de: March pe 12 Jul 2004, 07:26 PM

Ei, da. Nu observasem ca traim o a doua "iepoca de aur". Cea pedesista de asta data ... tongue.gif

Trimis de: March pe 14 Jul 2004, 08:03 AM

Sa spunem si despre opozitie cate ceva :

Alianta D.A. cu oameni NU

Mircea Cosea, cu cuponu' si sacosa

Nini Sapunaru, vama buna trece comisionul rau

Radu Vasile, poetul cu metafore si pile

Adriean Videanu, comisionul, marmura si milionu'

Cezar Preda, bani cu roaba si cu REBU

Victor Babiuc, cu Becali la muls

Teodor Melescanu, diplomat sau securist cu diplomatu' ?

Radu Berceanu, unde n-a fost de furat, a stricat.


va urma...


( cititi-le CV-ul in " Academia Catavencu", nr.26,2004,pag.3)

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jul 2004, 12:49 PM

Ca sa revenim mai aproape de titlul acestui topic, intrebarea este de ce doar in anii electorali se pun pe tapet toate acestea? De ce in rest asemenea aspecte sunt ignorate?

Trimis de: Vornicum pe 14 Jul 2004, 01:12 PM

Primarita orasului meu a facut tot felul de promisiuni , ca o sa faca aia si ailalta. Dupa ce a fost aleasa , nu a mai facut nimic.
Mai bine nu o votam.
tongue.gif

Trimis de: nefertiti-old pe 14 Jul 2004, 01:29 PM

Deci te-ai lasat pacalit de promisiuni. tongue.gif

Trimis de: Vornicum pe 14 Jul 2004, 01:33 PM

Pai da, a zis ca-mi asfalteaza strada ( Strada pe care ai stat / Pastreaza si acum / Locuri in care-altadat / Cu tine ma plimbam ). Si a mai zis ca o sa-mi faca SuperMarket la scara.
Cum era sa nu o votez...

Trimis de: jkd pe 14 Jul 2004, 06:02 PM

eu m-am inut de cuvant si NU am votat... smile.gif)

Trimis de: Fausta pe 15 Jul 2004, 12:32 PM

chestia asta cu votatul e cu un singur tais... daca ai votat nu esti multumit, iar daca nu ai votat tot te revolti... oare cand nu o sa ne mai lasam mintiti... si cand o sa criticam doar cand o sa avem dreptul... adica atunci cand votam... eu recunosc ca am votat, numai in primul tur... in al doilea nu a mers cine am vrut eu... ca deh, daca dai romanului muzica ii tine si de foame!... asa ca nu am mai votat... am fost pusa in fata faptului implinit... asa ca cel mult il pot accepta, dar de schimbat... asta sigur nu pot...

Trimis de: March pe 16 Jul 2004, 08:29 PM

http://www.evz.ro/editorial/?news_id=160643 Dezastruoasele ciorovaieli " cederisto-pediste " bat la usa ! Ar fi o dezamagire proufunda.... sad.gif

Trimis de: March pe 17 Jul 2004, 06:05 PM

http://www.ziua.ro/display.php?id=20055&data=2004-07-17&ziua=3dd72f8ef81634f9ea84df7f15e8d8c6

http://www.evz.ro/politica/?news_id=160731

Trimis de: March pe 20 Jul 2004, 09:31 PM

http://www.evz.ro/politica/?news_id=160921 tongue.gif

Trimis de: March pe 24 Jul 2004, 04:19 PM

http://www.evz.ro/politica/?news_id=161437 "Clovnul" de serviciu si-a reluat meseria. Dar acum ca a devenit "european" , il baga la inaintare pe "faimosul" lui consilier israelian Nati Meir . Un tip dubios, cu probleme in tara lui. Cititi aici : http://www.ziua.ro/display.php?id=20568&data=2004-07-23

Trimis de: March pe 27 Jul 2004, 07:06 PM

http://evz.ro/topstory/?news_id=161721.

Iata un comentariu pe margina acestui sondaj :

"Analistii politici considera ca sondajul IRSOP, comandat, potrivit unor surse, de Administratia Prezidentiala, transmite direct de la Cotroceni urmatorul mesaj: Iliescu este gata sa se intoarca in PSD pentru ca partidul trebuie salvat din mizeria in care se afla si in care l-a adus Adrian Nastase. Concluziile studiului publicat ieri de EVZ sint devastatoare pentru partidul de guvernamint - liderii PSD au folosit puterea sa se imbogateasca - 93%; PSD e plin de oameni corupti - 85%; e un partid autoritar care se impune prin forta - 68%; a favorizat extinderea coruptiei in tara - 71%; e un partid arogant - 60% si e urmasul fostului partid comunist - 62%. Pe linga rezultatele proaste ale PSD-ului, studiul mai releva si opinia electoratului fata de viitorul politic al presedintelui Iliescu, in acceptiunea a 37% din subiecti, seful statului trebuind sa ocupe functia de presedinte al PSD dupa terminarea mandatului. Raportul dintre cei care considera ca Iliescu n-ar trebui sa se retraga din viata politica si cei care sustin contrariul este destul de strins - 47% nu, 42% da. Pe de alta parte, 48% din subiecti cred ca daca Iliescu ar pleca din partid PSD ar ramine intreg, iar 43% cred ca partidul s-ar scinda dupa plecarea sa. "

Trimis de: FBOJI pe 29 Jul 2004, 09:40 AM

QUOTE (March @ 24 Jul 2004, 05:32 PM)
http://www.evz.ro/politica/?news_id=161437  "Clovnul" de serviciu si-a reluat meseria. Dar acum ca a devenit "european" , il baga la inaintare pe "faimosul" lui consilier israelian Nati Meir . Un tip dubios, cu probleme in tara lui. Cititi aici : http://www.ziua.ro/display.php?id=20568&data=2004-07-23

Din cate stim azi, este un dosar penal in lucru, asa incat devil.gif cred ca nu s-a ales praful.

Trimis de: March pe 1 Aug 2004, 11:58 AM

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=91447 spoton.gif

Trimis de: Petru pe 1 Aug 2004, 03:22 PM

March, ai putea veni cu unele informatii exacte despre acele procente din sondaje?! Eu din pacate inca nu am reusit sa aflu despre ele asa ca te rog pe tine in caz ca le ai la dispozitie sa le aduci aici...

Trimis de: March pe 1 Aug 2004, 03:44 PM

Pai, citeste "Adevarul" din 31/07 unde se comenteaza acest sondaj comandat de PSD ( pentru uz intern) .

Trimis de: March pe 1 Aug 2004, 03:58 PM

http://www.ziare.ro/articol.php/1091256558

Trimis de: March pe 4 Aug 2004, 06:00 PM

La intocmirea listelor electorale unele organizatii judetene ale PNL se joaca cu focul !

Cititi si va minunati : http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z04082004&idx=23

Trimis de: March pe 5 Aug 2004, 04:26 PM

Smaranda Enache a propus o federatie a crestin-democratilor

Proiectul propus de Smaranda Enache, vicepresedinte AP, priveste constituirea unei federatii a partidelor si organizatiilor civice crestin-democrate, sub denumirea Alianta Populara Crestin-Democrata (APCD). Conform proiectului, in aceasta structura ar putea intra partide ca PNTCD, PCD, URR, dar si formatiuni ca Alianta Civica sau organizatii ale minoritatilor precum Forumul Democrat German, Uniunea Civica Maghiara sau Uniunea Crestin Democrata a Romilor.

Trimis de: gio19ro pe 5 Aug 2004, 07:06 PM

E o stire tare, PNTCD-ul a dominat Timisul la alegerile locale iar FDGR-ul Sibiul. E un proiect viabil, cu sanse. Mai ales daca vor putea fi antrenati si rromi prin Uniunea Crestin Democrata a Romilor. UDMR-ul in mod sigur o sa strambe din nas la acest proiect in care se afla Uniunea Civica Maghiara .
Eu zic ca sunt sanse im a fi depasit pragul electoral de 5% pt. a accede in Parlament. Ar fi pacat ca vointa timisenilor si a sibienilor sa nu fie reprezentata.

Trimis de: Eclectic pe 7 Aug 2004, 09:18 PM

Va fi reprezentata. Sau nu. Insa nu cred ca PNTCD-ul e raspunsul viabil pentru intrebarile noastre.

Trimis de: March pe 11 Aug 2004, 02:41 PM

Presedintele pesedeilor, Adrian Nastase, a declarat la Slatina ca este convins 99% sa candideze la Presedintia Romaniei, dupa ce acum trei saptamani spunea ca este convins 95%. rolleyes.gif tongue.gif

Trimis de: Eclectic pe 11 Aug 2004, 07:25 PM

Sincer sa fiu, nu cred ca se mai pune problema candidaturii lui Nastase. Va candida, pentru ca e singura sansa a PSD-ului.
Va functiona ca o locomotiva sau asa si-ar dori cei de acolo.

Trimis de: cactus pe 14 Aug 2004, 07:22 AM

ca sa revenim la subiect - roflmao.gif Asta-i din Evenimentul Zilei, tot de azi 14.august - ca-i sambata

La ce ne trebuie campanie negativa?

de Cornel Nistorescu
Sambata, 14 August 2004


Joi la amiaza am fost cautat de un colaborator al fostului prim-ministru Nicolae Vacaroiu, pentru a fi avertizat ca voi primi un drept la replica. Peste o ora si jumatate am fost cautat din nou pentru a mi se atrage atentia ca dreptul la replica ma asteapta la birou. Marturisesc ca insistenta asupra unui text atit de anuntat m-a facut curios. Si primul lucru a fost sa ma pregatesc sufleteste pentru lecturarea unui text care sa o scalde ca la Ploiesti. Adica redactorii “Evenimentului zilei” au fost surzi, rau intentionati, de modesta conditie profesionala etc. atunci cind au scris ca partidul al carui vicepresedinte este Nicolae Vacaroiu va face campanie electorala negativa. Sfatos, intelept, bunic si vicepresedinte, fostul prim-ministru putea avea o tresarire de luciditate pentru a spune ca o astfel de campanie electorala, dincolo de victimele pe care le poate produce in propriul partid, ar incarca negativ societatea romaneasca si mai tare. Si cu resentimente, si cu vulgaritate, si cu spirit minor. Si ca aceasta campanie electorala negativa ar dauna tuturor concurentilor. Ba i-ar putea dauna chiar si fostului prim-ministru. La urma urmelor, oricine poate fi tintuit (macar pe perioada scurta) cu greselile sale. Si Ion Iliescu (greselile acestuia costind Romania probabil mai mult decit ale altora), si Adrian Nastase, si Nicolae Vacaroiu! Cum in Romania se lucreaza cu clasamente facute chiar si la o bere, multi spun ca PSD-istii au furat mai mult decit
CDR-istii. Adica guvernarea actuala a sarit serios calul in materie de coruptie. O campanie electorala negativa n-ar face decit sa aduca in prim-plan hotiile actualei puteri linga ale celeilalte. Si o concluzie cu valoare de sentiment: ca toti sint la fel, ca nici unii nu-s mai breji. Ceea ce ar insemna cale libera spre extremism.
La ce ne-ar mai folosi o campanie electorala negativa? Domnul Vacaroiu chiar m-a obligat sa ma intreb. In primul rind, ar obtura orice tema serioasa de dezbatere publica. Totul s-ar ineca in acuzatii, improscari cu noroi, bascalii si dezvaluiri.
De la punerea pe tapet a unor ilegalitati s-ar trece la viata personala si, mai departe, la cele mai scirboase lucruri. Si?
Ce se va alege de subiectele mari cum ar fi integrarea europeana? Sau relansarea economica a tarii? Sau aducerea Romaniei la o deplina domnie a legii? Sau debirocratizarea institutiilor tembelizate? Toate vor ramine cum au fost, in vreme ce scena publica va fi sfisiata de acuzatii gen care ministru si care premier au furat mai mult? Din PSD sau din CDR?
O campanie electorala negativa n-ar fi decit o nenorocire pe capul Romaniei. Si Nicolae Vacaroiu, bunic, fost premier, om de regula rezonabil, a descoperit asta. Si a facut sublinierile de rigoare.
Am ajuns la redactie si am citit cu nerabdare. N-avea nici o legatura cu gindurile mele privitoare la campania electorala negativa, intentionata de PSD. Pur si simplu Nicolae Vacaroiu se referea la un alt articol, legat de “Dosarul Flota”. Si spunea ca el, in 1990, in calitate de adjunct al ministrului, si-a dat doar un aviz neesential. Ca atare, nu avea cum sa apara ca invinuit in dosarul in care Traian Basescu, Aurel Novac, Paul Theodoru si alti 76 au fost trimisi in judecata!
Publicam, bineinteles, respectivul drept la replica. Si cu asta basta. Subiectul esential a ramas neatins!

Ala cu litere groase mai stie sa se trezeasca din betii ?


Trimis de: Eclectic pe 14 Aug 2004, 07:36 AM

ohmy.gif Asta a fost concluzia ta ?
Din punctul meu de vedere, nu se poate face o comparatie intre gradul de coruptie al actualei guvernari si cel al guvernarii anterioare. Este vorba despre circumstante diferite, asa ca e un fel de comparatie intre mere si pepeni.
In ceea ce priveste dosarul "Flota", cred ca e o eterna pisica pe care psd-ul i-o arata lui Basescu, de cate ori acesta e pe val. Problema psd-ului in acest context e ca nu-l poate invinui pe Basescu fara a lovi in cativa pesedisti marcanti.

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 14 Aug 2004, 08:05 PM

Parerea mea proprie despre dosarul flotei romanesti: Basescu a fost un mic executant al ordinelor primite de la PDSR. Cred ca in aceasta afacere, prin care s-a incercat rezolvarea unor datorii enorme ale statului roman, adevaratii vinovati sunt cei care au dat ordinele. Sunt convins ca aceste ordine au fost date de primul ministru din acea vreme, cu stiinta presedintelui, iar a incerca sa-i faci vinovati doar pe cei trei: Basescu, Teodoru si ina unul al carui nume imi scapa e o manevra electorala, care n-are sorti de izbanda.
Referitor la dl Vacaroiu am urmatoarea parere: e un economist slab: pe vremea cand era prim n-a vandut Romtelecom din prima, cand oferta era consistenta, pentru apoi sa fie vanduta la 1/2 de pret. Tot dsa e autorul cupoanelor de privatizare, din care eu m-am ales cu nimic, voi ati avut ceva de castigat?


Trimis de: Eclectic pe 14 Aug 2004, 08:06 PM

Sigur ca da... A fost, la un moment dat, o criza de hartie igienica...

Trimis de: March pe 15 Aug 2004, 04:06 PM

Cei patru ani de guvernare PSD au tradat, in diferite momente, complicitatea dintre PSD si PRM. Pesedista Rovana Plumb a fost prima care a recunoscut ca partidul de guvernamant are in vedere o alianta cu partidul lui Vadim. Ea a afirmat ca nu exclude posibilitatea unei aliante postelectorale PSD - UDMR - PRM.


cititi http://www.ziua.ro/display.php?id=22719&data=2004-08-14 despre o posibila Monstruoasa Coalitie pe care pedeseii sunt in stare sa o puna la cale numai pentru a nu pierde puterea !

Trimis de: cactus pe 17 Aug 2004, 06:19 AM

Nastase, candidatul "salam cu soia"

Propunere de coperta pentru "Moartea caprioarei"

Basescu: “Nastase s-a dus sa urle ca lupu-n pustiu”


Tiberiu Avram
Oana Dobre
Marti, 17 August 2004


Vinatorul Nastase se lanseaza la Cotroceni cu “Moartea caprioarei”
Nastase si-a anuntat candidatura tocmai la Malin, comuna poetului Nicolae Labis; “Eu, cind a fost greu in tara, n-am plecat in strainatate”, a declarat proaspatul candidat;Argumentul aminteste de lozinca “Voi n-ati mincat salam cu soia”, de la inceputul anilor ‘90

Merita citit tot articolu'

Trimis de: bunicu'Gilbert pe 18 Aug 2004, 08:35 AM

Aseara la emisiunea 100% de la Realitatea TV, Dorel Sandor a pus si a raspuns la urmatoarea intrebare pusa moderatorului Robert Turcescu: stiti cat se fura in Romania intr-o singura zi ? Raspuns: 12- 20 milioane $
In acest caz discutam inutil despre: politica, alegeri, risc de tara, iar daca sunt vinovati pentru vanzarea flotei, cei trei sunt "niste mici copii ai strazii".

Trimis de: March pe 18 Aug 2004, 06:01 PM

Din ciclul : Linguselile postului Radio Romania Actualitati

Dupa anuntarea triumfala a candidaturii la presedintie in mijlocul "boborului" de la Malin, domnul Nastase a facut o vizita la Suceava , unde corespondentul la Suceava al Radio Romania i-a pus urmatoarele intrebari ce nu mai au nevoie de nici un comentariu:

Domnule Adrian Nastase, aici, in curtea lui Labis, va simt emotionat si inca una Iertati-ma , domnule prim-ministru , cum va puteti implica sentimental, iata, si in creatia marilor nostri poeti, dincolo de preocuparile dumneavoastra politice ?

Trimis de: March pe 20 Aug 2004, 08:15 PM

Temerile celor care banuiau, dupa inregimentarea lui Anghel Iordanescu in PSD, ca echipa nationala va fi transformata intr-o anexa a partidului-stat s-au adeverit, din pacate, miercuri seara. La finalul partidei cistigate de Romania in fata Finlandei, echivalenta cu debutul fericit in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2006, generalul i-a multumit sefului sau pe linie de partid, Adrian Nastase! In fata unei audiente ramase cu gura cascata, Iordanescu a dat ceasul inapoi cu 15 ani, scotind din lada de gunoi a istoriei un discurs de care specialistii sectiei “Propaganda” a PCR ar fi fost, cu siguranta, mindri.

“Prim-ministrul i-a felicitat pe jucatori imediat dupa joc. Ii multumim pentru grija pe care ne-a aratat-o in zilele dinaintea partidei”. Asa arata declaratia lui Anghel Iordanescu, antrenorul echipei nationale, data miercuri, 18 august 2004, la citeva minute dupa ce tricolorii au invins Finlanda, in debutul campaniei pentru Mondialele din Germania.



Daca nu va apucat inca scarba, cititi totul http://www.evz.ro/sport/?news_id=164057&PHPSESSID=1b65594fd6bfbd8d222ac6d3b31761b2

Trimis de: caesar pe 21 Aug 2004, 09:28 AM

De ce Basescu nu a iesit in presa la vremea respectiva sa spuna ce presiuni se fac asupra lui ? .La flota ma refer.
Sau de ce nu declara acum ca a primit ordin de la primul ministrul din vremea respectiva ? Mi se pare ca sta la cutie lasandu-i pe simpatizanti si acoliti sa-i inventeze scuze, oricare ar fi ele...
Care sunt raspunsurile lui la aceste acuzatii ?
De ce sariti, asa de suspect sa-i luati apararea ?.

Inteleg ca luptati contra lui Nastase, Vadim, dar pe Stolojan sau ceilalti candidati la presidentie cand ii bagati in seama?
Au trecut localele, acum sa discutam despre generale. Care e mai bun , intre care se da lupta ?
Ce parere aveti de perechea Nastase -Geoana (presed. -prim ministru), dar despre o viitoare alianta ??? PSD-PRM , poate alianta PD-PNL un motor ptr intrarea Romaniei in UE....

Trimis de: Eclectic pe 21 Aug 2004, 09:36 AM

Caesar, cati ani ai ? Mai bine zis, de cat timp urmaresti scena politica ? Cand s-a pus pentru prima oara problema flotei, Basescu a dat un raspuns unic in istoria Romaniei: a renuntat la imunitatea parlamentara si s-a supus cercetarilor. Ai mai auzit pe cineva sa faca asta ? Si sa stii ca asta nu e o scuza inventata in mod suspect, ci e adevarul gol-golut.

La un tandem Nastase-Geoana nu vreau sa ma gandesc, deoarece imi repugna "fostii".

O alianta PSD-PRM ar fi exact PCR. In plus, poate te voi dezamagi, dar deja pesedeii, la presiunea forurilor internationale, au declarat ca nu se vor alia cu PRM.

Trimis de: March pe 21 Aug 2004, 10:18 AM

Ecletic,
M-ai scutit de a raspunde eu. Cezarica nu cunoaste chestia aia cu demisia pentru ca el se pare ca este membru ,inca, al grupei " micului Titulescu" tongue.gif

Trimis de: Eclectic pe 21 Aug 2004, 10:23 AM

Pai nimic nu e gratis, asa ca ai de dat o bere. tongue.gif

Trimis de: March pe 21 Aug 2004, 10:43 AM

As da si o lada daca l-as vedea pe Arogantu' incercand si banca opozitiei biggrin.gif

Bombonel are nevoie de voturi asa ca si l-a lipit pe Geoana de eticheta tongue.gif

Trimis de: Eclectic pe 21 Aug 2004, 01:14 PM

Ramane de vazut in ce masura asta ii va fi de folos.
Pe de alta parte, sa speram ca va fi o iarna grea, iar pensionarii si satenii nu vor putea vota.

Trimis de: March pe 21 Aug 2004, 04:33 PM

I-auziti-o p'asta :

Daca as fi in locul lui Adrian Nastase, nu as exclude nici ipoteza, oricit de absurda ar parea ea, a incercarii unora (nu neaparat din cercurile opozitiei) de a aplica o lovitura decisiva, chiar intre cele doua tururi de scrutin, care sa-l scoata definitiv din viata politica. Zic si eu doar asa, nu dau cu parul!

O sti el http://www.evz.ro/politica/?news_id=164161 ceva .

Trimis de: Eclectic pe 21 Aug 2004, 04:47 PM

QUOTE
Un singur candidat semnificativ, ceea ce nu inseamna si cu sanse de cistig, mai poate sa apara: reprezentantul UDMR. Este vorba despre o variabila cu mare greutate in aceasta ecuatie


Nu cred ca se poate vorbi despre voturile UDMR-ului ca despre o varianta, ci ca despre o constanta.

QUOTE
Oricit s-ar burzului liderul PRM, eu voi sustine, cu argumente, fireste, opinia ca cei doi competitori din finala prezidentialelor vor fi Adrian Nastase si Theodor Stolojan.


Aici mi se pare ca Boda se hazardeaza. Cred ca 2000 a fost o lectie despre ce inseamna neprevazutul in optiunea oamenilor.

Referitor la paragraful citat de tine, intr-adevar, o sti Boda ceva...

Trimis de: Achernar pe 23 Aug 2004, 11:17 AM

QUOTE (caesar @ 21 Aug 2004, 10:41 AM)
De ce Basescu nu a iesit in presa la vremea respectiva sa spuna ce presiuni se fac asupra lui ? .La flota ma refer.
Sau de ce nu declara acum ca a primit ordin de la primul ministrul din vremea respectiva ? Mi se pare ca sta la cutie lasandu-i pe simpatizanti si acoliti sa-i inventeze scuze, oricare ar fi ele...
Care sunt raspunsurile lui la aceste acuzatii ?
De ce sariti, asa de suspect sa-i luati apararea ?.


Scandalul asta a fost folosit cam de toti impotriva tuturor. Un http://www.expres.ro/social/?news_id=3755

Trimis de: caesar pe 23 Aug 2004, 04:03 PM

QUOTE (eclectic @ 21 Aug 2004, 10:49 AM)
Caesar, cati ani ai ? Mai bine zis, de cat timp urmaresti scena politica ? Cand s-a pus pentru prima oara problema flotei, Basescu a dat un raspuns unic in istoria Romaniei: a renuntat la imunitatea parlamentara si s-a supus cercetarilor. Ai mai auzit pe cineva sa faca asta ? Si sa stii ca asta nu e o scuza inventata in mod suspect, ci e adevarul gol-golut.

La un tandem Nastase-Geoana nu vreau sa ma gandesc, deoarece imi repugna "fostii".

O alianta PSD-PRM ar fi exact PCR. In plus, poate te voi dezamagi, dar deja pesedeii, la presiunea forurilor internationale, au declarat ca nu se vor alia cu PRM.

Si ce explicatie a dat? Imi pare rau, nu am fost atent cand a disparut flota ...
Vizavi de chestia ca PSD nu va face alianta cu PRM, eu ma refeream de fapt la niste protocoale de nonagresiunepe timpul campaniei. Si cred ca aveti dreptate cand spuneti ca aceasta alianta ar fi odioasa, si poate la fel de putin practica ca alianta PNL-PD.
Inca o chestie care tine de bun simt, nu mai puneti etichete doar ptr faptul ca unii vad altfel realitatea sau au pareri diferite.
Toate cele bune wink.gif

Trimis de: Eclectic pe 23 Aug 2004, 04:36 PM

Nu e vorba despre explicatia data, ci despre faptul ca s-a pus la dispozitia organelor de control, ceea ce spune destule.
In ceea ce priveste alianta PNL-PD, nu cred ca e putin practica.
Iar etichetele nu ti le pune nimeni, ci ti le atragi singur.

Trimis de: caesar pe 23 Aug 2004, 06:14 PM

Nu cred ca le atrag, ci cred ca voi in inversunarea voastra impotriva actualului regim respingeti orice idee ce contreaza opozitia uitand ca sunt din acelas material, si au si avut ocazia sa o dovedeasca. Adevarul ca oricare dintre partide care au guvernat pana in 2000 au demonstrat cat de incapabili sunt indiferent sub ce steag s-au aflat.Dar voi incercati sa spuneti ca nu , psd e vinovat de toate cu bombonel si iliescu iar ceilalti sunt niste nevinovati care nu si-au dat seama ce se intampla.
Adevarul e ca la noi a fost ca intr-un sat fara caini, daca vreti sa credeti altceva, e treaba voastra....

Trimis de: Eclectic pe 23 Aug 2004, 06:19 PM

Sa inteleg ca domnul cezar are simpatii peremiste ?
Oricum, ideea e ca asta reiese din ce spui.
Nu uita ca Stolojan si Basescu sunt printre putinii care chiar au facut ceva.

Trimis de: March pe 23 Aug 2004, 06:51 PM

QUOTE (caesar @ 23 Aug 2004, 06:16 PM)
Si ce explicatie a dat? Imi pare rau, nu am fost atent cand a disparut flota ...

Cezarel, daca nu cunosti ce explicatii a dat Chelbosu' marinar, atunci iti sugerez sa nu mai faci afirmatii hazardate pe marginea acestui subiect.

Trimis de: abis pe 24 Aug 2004, 04:01 PM

Cezare, daca tot nu poti dormi din cauza flotei pierdute, iti recomand un articol din http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=32/index.htm. Un singur citat:

QUOTE
Adrian Năstase declara īn urmă cu doi ani: "Dacă Băsescu nu este băiat cuminte, ne vom aduce şi noi aminte de «Flotă»". Acum īşi regăseşte stilul diplomatic: "PSD nu se va lăsa atras īn disputa legată de dosarul «Flota»". Băsescu nu a fost deloc cuminte, iar cazul īn sine seamănă prea bine cu o comandă politică. Ancheta durează de peste 7 ani şi a umplut paginile ziarelor, cu fluxuri şi refluxuri, īn funcţie de cine era la putere. Situaţia devenise absurdă: acum un an, Traian Băsescu īi ruga pe procurori să trimită dosarul la instanţă. Acolo putea măcar să se apere. S-ar putea spune că acum i s-a dat ce a cerut. Dar trimiterea īn judecată īnainte de alegeri a urmărit tocmai influenţarea votului. De altfel, efectul va fi minor, dosarul "Flota" a fost arătat presei la intervale regulate īn aceşti patru ani, ceea ce nu l-a īmpiedicat pe Băsescu să cīştige din primul tur primăria Bucureştiului, oraş cu electoratul cel mai bine informat politic.

Trimis de: caesar pe 24 Aug 2004, 05:30 PM

QUOTE (March @ 23 Aug 2004, 08:04 PM)
QUOTE (caesar @ 23 Aug 2004, 06:16 PM)
Si ce explicatie a dat? Imi pare rau, nu am fost atent cand a disparut flota ...

Cezarel, daca nu cunosti ce explicatii a dat Chelbosu' marinar, atunci iti sugerez sa nu mai faci afirmatii hazardate pe marginea acestui subiect.

Ma tem ca nici tu nu prea ai idee. Eu stiu una si buna ca pe mine nu m-au satisfacut aceste explicatii.
Inca ceva, te-a durut inima sa-l faci pe Basescu Chelbos marinar ? ohyeah.gif
Simpatia mea fata de PRM se masoara in injuraturi.
Simt ca i-am deranjat pe baietasii lui Baselu, dar acestea sunt parerile mele. La fel cum Nastase nu are scuze cand e vb. de coruptie, lupta impotriva ei ....

Trimis de: March pe 24 Aug 2004, 05:50 PM

QUOTE
Ma tem ca nici tu nu prea ai idee. .

Mai Cezarica, tu stii ce e ala un bare boat charter 43.gif ? Si cate din ele a semnat personal Chelbosu' ?

QUOTE
Inca ceva, te-a durut inima sa-l faci pe Basescu Chelbos marinar ?

Chiar daca era frate-miu, nu puteam sa spun ca seamana cu Florin Piersic 6.gif

Trimis de: caesar pe 24 Aug 2004, 06:06 PM

K, cine castiga presedintia si parlamentul dupa parerea ta si cine ai vrea sa castige? Daca argumentezi si de ce doresti sa castige e si mai bine. smile.gif

Trimis de: Eclectic pe 24 Aug 2004, 06:59 PM

Caesar, as vrea sa raspunzi si tu la aceleasi intrebari. Crezi ca se poate ?

Trimis de: March pe 25 Aug 2004, 10:41 AM

Aveti ceva calificative pentru o asemenea propunere ? Ca eu nu mai gasesc nici unul !

Din ciclul “Sa pesedizam tot ce misca, riul, ramul”

Primarul municipiului Ploiesti, Emil Calota, a propus ieri Biroului Executiv al PSD Prahova sa-l coopteze in echipa de viitori parlamentari ai judetului si pe antrenorul nationalei de gimnastica feminina, Octavian Belu, care sa fie trecut pe listele electorale pentru Senat. Acesta ar urma sa i se alature in parlament antrenorului echipei nationale de fotbal, Anghel Iorndanescu, membru al partidului de guvernamint. “Octavian Belu este, in opinia mea, tinind cont si de performantele inregistrate la Olimpiada de la Atena, una dintre personalitatile prahovene care merita sa candideze pentru un loc de parlamentar”, si-a motivat propunerea Emil Calota. Primarul crede ca antrenorul poate fi “o locomotiva electorala” pentru PSD

Trimis de: March pe 26 Aug 2004, 09:27 AM

Batranul bolsevic nu se dezminte . Cum ii zgaraie cineva poleiala capitalista cum incepe sa puta marxism-leninsmul 6.gif mad.gif


Ion Iliescu ii ameninta cu http://www.ziare.ro/articol.php/1093496336 pe proprietarii care-si taie padurile

Taranii din Bacau i-au intors-o sefului statului, informandu-l ca doboara copacii si ii vand de foame

"Am facut aceasta prostie istorica cu improprietaririle", a exclamat Ion Iliescu vazand versantii dezgoliti de pe Valea Trotusului si dezastrul provocat de inundatiile de acum cateva saptamani. Aflat, ieri, intr-o vizita in judetul Bacau, presedintele Romaniei a dezvoltat pe larg tema forestiera, explicandu-le localnicilor din Agas cum e cu desertificarea si taierea irationala a padurilor. In opinia lui Ion Iliescu, este nevoie de masuri legislative care sa impiedice taierea padurilor, mergand pana la confiscarea padurilor de catre stat in situatia in care proprietarii nu respecta regulile de exploatare.


Oare canadienii, scandinavii, americanii tot asa rezolva o asemenea situatie ? Prin confiscarii sau nationalizari de proprietati particulare ?! Sau prin legi draconice care sunt puse in aplicare de o politie forestiera , necorupta ?!!

Trimis de: March pe 26 Aug 2004, 01:46 PM

Dupa ce a domnit vreo 2 + 1 mandate ca presedinte, pentru Nea Nelu viitor ex-Cotrocelu, se incearca acum o solutie , cu " fraudarea Constitutiei" ,pentru ca sa poata candida ca senator , in timpul mandatului de presedinte.

Iliescu si smecheriile legislative
Lege pentru unu sau fraudarea Constitutiei...

Batalia pe care o duce PSD pentru a-l putea folosi pe Ion Iliescu in lupta electorala este o mostra semnificativa a modului balcanic in care se face politica. Partidul de guvernamant s-a specializat in smecherii si in pacalirea adversarilor politici.
Constitutia Romaniei prevede ca "in timpul mandatului presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata". Pentru a-l putea folosi pe Ion Iliescu in campanie, dar si pentru a-l pastra in acelasi timp la Cotroceni, pesedistii au propus .....


Cititi tot mecanismul smecheriilor http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z26082004&idx=33

Trimis de: caesar pe 26 Aug 2004, 06:11 PM

Ar fi fost mai elegant sa revina linistit in partidul creatie-proprie cu o functi de vicepresedinte.
Sunt destui oameni capabili care ar fi mai potriviti in parlament decat un batranel.

Trimis de: March pe 26 Aug 2004, 06:33 PM

Ei, bravos Cezarele. Asa da smile.gif

Trimis de: March pe 26 Aug 2004, 06:54 PM

Aceasta pentru completarea C.V.-ului viitorului senator Ion Ilici Iliescu :

In aceasta viziune de proletar instalat la Cotroceni se ascunde toata drama Romaniei din acesti ani. Evolutia indecisa, economia capro-varzista, statul cu mecanisme si proceduri din comunism, prelungirea la putere a fostului activ al lui Ceausescu si frinele in democratizare, toate vin din acelasi cap care a spus ieri ca “retrocedarea padurilor a fost o prostie istorica”.

Toata prostia pentru C.V. , http://www.evz.ro/editorial/?news_id=164593

Trimis de: caesar pe 26 Aug 2004, 06:58 PM

O alta parere de a mea este ca nu vom vedea pre multe gesturi elegante in toamna ! thumb_yello.gif

Trimis de: cips pe 27 Aug 2004, 01:05 AM

Da ce credeai..ca vor fi serate dansante..sau se vor provoca la duel precum muschetarii? Mizeri din toate partile,asta e lozinca!

Trimis de: caesar pe 28 Aug 2004, 06:54 PM

O rugaminte ptr March, fara diminutive. Multumesc.
E ciudat ca lupata programelor lipseste inca din strategiile partidelor in perioada de campanie.
Eu cred ca politicienii sunt buni manipulanti si ne dau cam ce vrem noi sa vedem, oare asta ne dorim, mizerii ?
Mergand prin tara inclin sa sprijin ideea de mai sus, prea multa lume saraca cu spiritul, plastic vorbind.

Trimis de: March pe 28 Aug 2004, 08:07 PM

Olimpiada elogiilor tongue.gif

(...) Congresul extraordinar al PSD a adus aminte de “Epoca de aur”. Atitea laude, ode si preamariri nu s-au mai vazut de la al XIV -lea Congres PCR. Ieri a fost, practic, un congres - concurs de omagieri. Liderii pesedisti si nu numai s-au intrecut in a aduce cele mai salivante slaviri conducatorului iubit, Adrian Nastase (...)


Toate odele, tamaielile , lozincile, etc. http://www.evz.ro/politica/?news_id=164762


A lipsit un pic sa auzim si : "Cu Nastase in frunte vom avea victorii multe ",etc.etc. ! Dar nu-i tarziu.



Trimis de: cactus pe 30 Aug 2004, 06:44 AM

@ March - ca-i luni, de dimineata; te completez cu un citat din Ev. Zilei de azi..
"Ce a mai ramas din inclestarea dintre premier si presedinte, din lupta pe bani si puscarie a gastilor lor? Doar miriielile infundate ale unor barosani marginalizati si melita nevestelor din dormitorul conjugal, care toaca nervii sotilor, mari barbati de stat, care
s-au dovedit - a cita oara? - niste pampalai incapabili sa duca o batalie pina la capat.
In rest, declaratii de iubire si fidelitate, omagii, ovatii, angajamente, pupaturi pe gura, toate la un nivel fara precedent.
Rus despre Nastase: “Mai avem multe de facut pentru a ne transforma in sustinatori reali ai lui Adrian Nastase”. Geoana despre Nastase: “Am simtit ca el este liderul natural care va fi viitorul presedinte al Romaniei” (asa cum, probabil, si Nastase a simtit ca Geoana este liderul natural care va fi primarul Bucurestiului). Mitrea despre Nastase: “Nastase va fi un presedinte bun, pentru ca e un politician bun si un premier bun”. Nastase despre Iliescu: “Avem nevoie de domnul Ion Iliescu in fruntea PSD si avem nevoie de domnia sa in parlament... Il asteptam in calitate de conducator al partidului”.
Astfel, intr-o atmosfera de concordie generala, Ion Iliescu isi amina pensionarea si retragerea in cartea de istorie, pe care chiar premierul i-o sugerase cu ceva vreme in urma.
Odata rezolvate problemele partidului, a venit rindul problemelor tarii, care, evident, nu exista. De ce? Pentru ca le-a rezolvat deja Adrian Nastase, cel care “lucreaza aproape cu Bush, Schroeder, Putin, Blair”. Ce si cit de aproape lucreaza cu Schroeder, am vazut pe viu. Amindoi au binecuvintat semnarea contractului de un miliard de euro pentru securizarea granitelor, contract aflat acum sub ancheta Comisiei Europene.
De fapt, acuzatiile de coruptie, care nu au ocolit aproape nici un lider PSD, mare sau mic, nu sint o problema. Ele vor fi repede stinse de Consiliul de Integritate Morala, un nou organism de partid care are rolul de a-i judeca si pedepsi pe toti cei care pateaza imaginea PSD. Mai mult, in oferta electorala se regaseste si o idee mai veche a lui Ion Iliescu, aceea de a se confisca 90a din averile ce nu pot fi justificate.
Evident, toata povestea are si un schepsis. Ca sa putem macar visa la posibilitatea ca Serban Mihailescu, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc sa fie infierati de colegii lor si trecuti la munca de jos, iar bugetul tarii sa se imbogateasca cu 90a din averile a 90a din liderii PSD, ar trebui ca, mai intii, sa votam acest partid, iar el sa cistige din nou alegerile. Ce ziceti, merita riscul?

Uneori stau si ma gandesc ca s-ar putea sa castige si sa ne bage in Evropa si sa se aleaga cu toate blestemele romanilor pe capul lor, fiindca ceva imi spune ca un salar de 100 € acuma, dupa "penetrare" n-o sa valoreze mai mult de 50 € . S-ar putea sa ma-nsel da“ ceva imi spune ca un picutel de dreptate tot am...

Trimis de: March pe 30 Aug 2004, 09:59 PM

Din nou despre Congresul pesedeilor. Selectiuni din corul tamaielilor :



Te slavim, iubit conducator!

Geoana, premiul intii cu coronita pentru linguseala

Mircea Geoana - “Am simtit in el acel lider natural, acel om puternic”

“Il cunosc pe Adrian Nastase de 14 ani. Mi-a fost sef la Ministerul de Externe si, de fapt, m-a si selectat in inceputurile carierei mele si vreau sa-i multumesc pentru ce a facut pentru mine in acesti ani. Avea parul mai negru, era cu o privire mai putin incarcata de povara guvernarii si de grija conducerii unui partid mare si complicat ca al nostru. Dar inca de atunci am simtit in el acel lider natural, acel om puternic, acel om cu taria convingerilor, care in mod inevitabil si natural va fi viitorul presedinte al Romaniei. (...) L-am vazut nu numai ca prim-ministru, muncind de dimineata pina noapte, l-am vazut ca om care s-a ocupat de politica externa ca profesie in ultimii ani de zile, ducind Romania mai departe cu demnitate, cu fermitate si devenind un prieten al liderilor lumii civilizate contemporane. L-am vazut cum sarea efectiv din avion la intilnire, dupa aceea acasa, dupa aceea in teritoriu, dupa aceea la partid. O capacitate de munca extraordinara.”

Foarte curand PSD-ul va comunica cine va fi cel propus pentru functia de prim-ministru wink.gif tongue.gif

Alte ode si tamaieri http://www.evz.ro/politica/?news_id=164951

Trimis de: cactus pe 31 Aug 2004, 06:50 AM

Oare, totusi are sanse ? Io zic ca, oricum e furtuna intr-un paharel mic ptr. spirtoase (nici macar pahar cu apa) rofl.gif

Cazul Nastase, examen dur pentru PNA

Christian Levant, Ionel Stoica
Marti, 31 August 2004


Premierul Adrian Nastase ar putea fi audiat de Parchetul National Anticoruptie! Procurorul general al PNA, Ioan Amarie, a confirmat primirea sesizarii semnata de deputata liberala Mona Musca si demararea cercetarilor in legatura cu posibile infractiuni de coruptie in cazul “Bivolaru-Nastase - teren in strada Zambaccian”.
Reprezentantii PNA ne-au confirmat ieri ca s-a inregistrat denuntul formulat de Alianta D.A., in ce priveste “legatura dintre cumpararea la un pret mult subevaluat de catre Adrian Nastase a unui teren care a apartinut fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru”. “Sesizarea a fost primita si inregistrata la sediul nostru. Au inceput primele verificari in acest dosar”, ne-a declarat comisarul-sef Ion Badea, seful Biroului de Presa al PNA. Insa nu a vrut sa comenteze de ce procurorii anticoruptie nu s-au sesizat pina acum, in ciuda numeroaselor articole aparute in presa in ultimii patru ani.
“O suta de PNA pentru toate cazurile semnalate in mass-media”
“Noi vom examina sesizarea si, dupa ce vom examina, vom da solutia legala”, a precizat procurorul general al PNA, Ioan Amarie. Intrebat daca premierul Nastase va fi chemat la audieri si, eventual cercetat/anchetat, Amarie a raspuns: “Nu pot sa va spun in acest moment aceste lucruri. Intii vom examina sesizarea. Nu pot sa va spun ce vom face noi. Vom aprecia si vom da o solutie legala. Informatiile necesare le veti primi la momentul potrivit”. Intrebat daca PNA ar fi trebuit sa se autosesizeze mai de mult in legatura cu dezvaluirile din presa privind afacerea Zambaccian 16” cu privire directa la premierul Nastase, seful PNA spune: “Exista sute si mii de cazuri care sint abordate in mass-media. Daca am aborda toate cazurile din mass-media ar trebui sa avem zece PNA-uri sau o suta. Noi, sigur ca examinam tot ce se publica in mass-media si apreciem, acolo unde este cazul, in raport si de datele pe care le avem, cind putem si cind nu putem sa ne sesizam”. L-am intrebat pe Ioan Amarie daca la PNA mai exista si alte sesizari care-l privesc pe Adrian Nastase. “Nu avem nici o sesizare, decit aceasta sesizare a PNL-PD, care, de altfel, a fost mediatizata pe la posturile de televiziune”, ne-a declarat transant Ioan Amarie. Ramine de vazut daca procurorii lui Amarie vor da dovada de promptitudine si in cazul primului-ministru, asa cum au actionat in cazuri precum “Basescu - Flota”, “Muresan - Ministerul Agriculturii” si, mai recent, in cazul “Meir - Radu F. Alexandru”.

A cumparat teren central cu 11.000 de dolari

In sesizarea adresata de Mona Musca se arata ca Adrian Nastase a achizitionat in 1998, un teren cu suprafata de 700 metri patrati, situat in Bucuresti, strada Zambaccian 16, la un pret de 11.000 dolari, de 25 de ori mai mic decit decit pretul pietii. Terenul a fost achizitionat in 1994 de fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru, si a fost vindut dupa doi ani soacrei acestuia, mama Monei de Freitas. Pentru a i se pierde urma proprietarului, terenul este preluat de Atena Marianthi Teodoru, care in 1998 il vinde Cabinetului individual de Avocatura “Adrian Nastase”.

Apud - Evenim. Zilei de azi


Trimis de: nefertiti-old pe 6 Sep 2004, 03:42 PM

Alegerile interne din PSD au fost şi ultima pregătire a partidului de guvernămānt īnaintea alegerilor generale. O bătălie electorală īn care principalii adversari vor fi PSD şi Alianţa PNL - PD. Acest lucru este confirmat şi de ultimul sondaj CURS, dat astăzi publicităţii. Conform acestuia, īn cursa pentru Cotroceni se vor lupta liderii celor două forţe politice, Adrian Năstase şi Theodor Stolojan.
Sondajul a fost realizat atāt la nivel naţional, cāt şi pentru municpiul Bucureşti. Dacă la nivel naţional, īn cursa pentru preşedinţie, Adrian Năstase ar aduna 40 la sută din voturi, iar Theodor Stolojan 34 la sută, la nivelul Capitalei lucrurile stau invers: Stoljan ar obţine 42 la sută din voturi, iar Năstase 36. Īn ambele variante ale sondajului CURS, cei doi sunt urmaţi īn cursa prezidenţială de Corneliu Vadim Tudor şi Lia Roberts. Sondajul CURS mai arată că, la nivel naţional, PSD conduce īn topul preferinţelor electoratului, urmat, la mică distanţă, de Alianţa PNL-PD. Īn Bucureşti īnsă, Alianţa PNL PD ar obţine cele mai multe voturi, urmată de PSD. Potrivit aceluiaşi sondaj, PRM şi UDMR sunt alte partide care ar putea intra īn parlament. Īn cazul īn care PSD ar rămāne la guvernare, Mircea Geoană este considerat cel mai potrivit pentru fotoliul de prim ministru. El este urmat īn sondaj de Nicolae Văcăroiu şi Ioan Rus. Dacă Alianţa PNL-PD ar cāştiga guvernarea, atunci cel mai bine văzut pentru funcţia de premier este Călin Popescu Tăriceanu, urmat de Radu Berceanu şi Adriean Videanu. Sondajul CURS mai arată că 34 la sută dintre cei chestionaţi cred că revenirea lui Ion Iliescu la conducerea PSD ar fi un eveniment pozitiv. 45 la sută dintre cei care au răspuns chestionarului cred că PRM nu ar trebui să participe la viitoarea guvernare. (Realitatea TV)

Trimis de: March pe 7 Sep 2004, 02:04 PM

Dupa faimosul vot electronic de duminica , " noul PSD" va fi reprezentat de vechea garda . Iata "rinocerii" care au iesit pe primul loc :

Nicolae Vacaroiu - cap de lista la Arges, Miron Mitrea - aproape unanimitate la Vrancea, Octav Cozmanca - primul la Suceava, Ioan Talpes - in fruntea listei la Caras-Severin, si, poate culmea innoirii in PSD - Adrian Paunescu - cel mai iubit dintre pesedisti la Hunedoara, ales cap de lista pentru Senat. Apoi Ilie Sirbu la Timis, generalul Gabriel Oprea primul la Ilfov, Dan Nica ( organizatorul acestui vot electronic) aproape unanimitate la Galati, Vasile Dincu la Cluj, etc, etc....

Si un caz aparte care nu mai trebuie comentat :

Fratele sefului PNA va fi deputat PSD

Fratele sefului PNA, Ioan Amarie, va fi, dupa toate probabilitatile, deputat din partea PSD. Constantin Amarie a cistigat alegerile preliminare in judetul Teleorman, obtinind al doilea scor dupa celebrul baron local Tudor Nitulescu.



Rascoala printre deputatii PSD

Modul in care au receptionat pesedistii alegerile electronice din partid s-a putut vedea cel mai bine in grupul parlamentarilor de la Camera Deputatilor. Urlete in sedinta de grup patronata de Viorel Hrebenciuc, telefoane de indignare date prietenilor si rabufniri pline de ura de fata cu colegii pe hol. Ieri, actualii parlamentari s-au intilnit cu Hrebenciuc la sedinta de grup, unde au aflat ca doar 30% din ei se mai afla pe liste. Printre cei care n-au mai primit locuri eligibile se afla nume sonore precum: Hildegard Puwak si Alexandru Sassu la Timis, Razvan Ionescu la Calarasi, Mihai Bar la Bihor. Ultimul a purtat o discutie telefonica aprinsa, in timpul careia ii spunea interlocutorului: “A fost furt pe fata. Din 4.000 de voturi el a obtinut 4.500. E furt pe fata. Nu va ramine asa...”.
(sursa : Ev.Z., 7 sept.)

Trimis de: abis pe 7 Sep 2004, 02:10 PM

Intarata-i drace...

Trimis de: March pe 8 Sep 2004, 11:36 AM

Pesedistii si-au fraudat propriile alegeri!

Din 15.710 pesedisti prezenti, duminica, la vot, in judetul Suceava, 18.022 l-au votat pe Octav Cozmanca. La Vrancea, 13.155 de votanti au dat 13.539 de voturi pentru Miron Mitrea. Doru Ioan Taracila se mandreste cu 6.918 voturi din 6.324 de membri de partid care s-au prezentat la urne. Cu alte cuvinte, mai multe voturi decat votanti sau chiar decat totalul alegatorilor locali (...)

Vorba lui Bula : as plinge dar nu pot de ris . Cititi toata mascarada http://www.ziare.ro/articol.php/1094620393

Trimis de: cactus pe 9 Sep 2004, 05:52 AM

Auzii azi la stiri ca un oarecare grangure din Alianta lu“Bassy si Stolo a vrut neaparat un loc in parlament ca sa si el, dragul un loc de munca. Astia l-au refuzat si atunci tipu a zbughit-o pront la PUR sa ceara un loc de munca; se pare ca aia de la PUR inca nu-s hotarati - da“, parerea mea este c-or sa-i dea un taburet de deputat ca sa aiba si baietelul bani de buzunar.Asta e. Dar, v. mai jos, se pare ca nu-i singurul...
Vai si amar de tara asta rofl.gif


EDITORIAL - Joi, 9 septembrie 2004
Scenarii la zi

Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator

Sinecura numita Parlament

Sorin ROSCA STANESCU
Cazul Adrian Severin ma pune pe ganduri. Desi nu este cunoscut drept un activist PSD al uriasei organizatii de Bucuresti, el totusi a fost bine punctat in alegerile preliminarii, ajungand pe pozitia a saptea pentru Camera Deputatilor. Aceasta este jumatatea plina a paharului. Exista si o jumatate goala. In comparatie cu personalitatea remarcabila a acestui lider politic si cu notele bune pe care le-a acumulat de-a lungul timpului pentru prestatiile sale in favoarea Romaniei, exista persoane care, la alegerile preliminare, ocupa, in mod surprinzator, pozitii mai bune decat Severin. De exemplu, Catalin Aurel Stochita, finul lui Vanghelie, figurant la alegerile locale pentru Sectorul 5, este o persoana care nu s-a remarcat niciodata prin merite comparabile cu cele ale lui Severin. Si totusi, a fost votat si ocupa pozitia a cincea. Alte doua personaje, Rodica Nassar si Ion Neagu, care sunt in prezent parlamentari, au avut o prestatie cu totul si cu totul derizorie. Practic, si-au batut joc de statutul lor de parlamentari si nu au facut aproape nimic, in aceasta calitate, timp de patru ani. Este firesc sa ne intrebam ce cauta acestia pe listele pentru noul parlament si, mai ales, cum de este posibil ca ei sa ocupe pozitii mai bune decat Adrian Severin? Aceasta este premisa de la care voi porni pentru a afla in ce masura exista sanse ca, in acest ciclu electoral, sa avem o clasa politica salvata de la pericolul disolutiei.

Deocamdata avem doua puncte de plecare in aceasta privinta. Cunoastem, in linii mari, optiunile PSD, asa cum au rezultat ele din alegerile preliminare, si avem, incepand de ieri, si primele referinte despre ceea ce se intampla in PD. Traian Basescu a facut o miscare surprinzatoare. Pur si simplu, a trimis listele inapoi. El a constatat ca si la PD s-a intamplat ceea ce se intampla si in gradina altora, numai ca, pentru moment, este singurul care recunoaste deschis ca filialele partidului isi fac de cap punand pe liste oameni dupa alte criterii decat cele tinand de performanta. Practic, pe listele PD s-au regasit si lideri locali, puternic controversati, dar si - sau mai ales - persoane care au mai avut statut de parlamentari si s-au dovedit a fi ineficiente. Liderul PD a trimis listele inapoi ca o pedeapsa in genul "Nu te supara frate!", urmand ca acestia sa revina cu nominalizari corecte. Este o lectie de fermitate care nu poate fi decat aplaudata din perspectiva dorintei firesti a societatii romanesti de a avea parlamentari de incredere, care sa se puna efectiv in slujba interesului national. La PSD, situatia e mai incurcata. Nu din dorinta de a compromite acest partid, ci pur si simplu pentru ca avem obligatia sa spunem adevarul, publicam astazi o analiza a ceea ce nu au facut unii parlamentari PSD din actuala legislatie, care, cel putin deocamdata, se regasesc pe listele care vor fi votate la toamna. Situatia este descurajanta. Ca sa nu spun dezastruoasa. Mult prea multi parlamentari PSD au taiat frunza la caini timp de patru ani. Nu au muncit nici in plen, nici in comisii. Si nici prin circumscriptii nu prea au dat. Decat cu japca. In schimb, au fost remunerati, au putut imparti favoruri si au fost favorizati, au calatorit pe banii contribuabililor in strainatate. S-au lafait pe sticla televiziunii. Si, mai ales, au beneficiat de sfanta imunitate. Daca din nou ei figureaza pe liste, asta inseamna ca filialele locale, adica cei care i-au ales la preliminare, isi bat joc de cetatean. Pentru ca nu inteleg sau nu vor sa inteleaga ce inseamna intr-un stat democratic puterea legislativa. Daca atat de multi politicieni sunt desemnati sa faca parte din Parlament doar pe criterii de cumetrie si de interese, altele decat cele nationale sau de partid, atunci nu ne ramane decat sa tragem concluzia ca, cel putin din perspectiva PSD, nimic nu se schimba. Criza clasei politice se va adanci pentru ca imaginea ei se va deteriora in continuare. Astazi publicam ceea ce am putut afla, pana in prezent, in legatura cu ineficienta unor parlamentari PSD, ale caror nume se regasesc pe noile liste. In curand, vom prezenta informatii noi, pe masura ce aceste liste vor fi definitivate prin aducerea unor politicieni de la PUR care, poate, si ei se afla in aceeasi situatie. Iar pentru a nu fi cumva nedrepti, anuntam ca vom proceda la fel si cu parlamentarii celorlalte partide, PD, PNL, PRM si UDMR, dupa ce vom avea acces la liste. Cu certitudine, inainte de alegeri, vom publica fisa completa a fiecarui candidat care a mai functionat ca parlamentar.

Numai in democratiile bananiere, parlamentul este o sinecura. In democratiile europene, aceasta institutie este un loc de munca. Onorabil, dar care obliga la efort.


Trimis de: March pe 9 Sep 2004, 02:38 PM

http://www.evz.ro/topstory/?news_id=165834

Prin “rectificarea” operata, partidul a incercat, se pare, sa scape de acuzatia ca liderii s-au furat intre ei. S-a incercat astfel sa fie salvata “onoarea” candidatilor. E vorba de cei care au cistigat alegerile interne obtinind mai multe voturi decit numarul participantilor la scrutin, asa cum a rezultat chiar din datele puse la dispozitie luni de Adrian Nastase. Incercind sa explice imposibilul, PSD a recurs la urmatoarea mutare: a umflat numarul participantilor la vot mult peste rezultatele obtinute de liderii PSD, astfel ca in unele judete au aparut peste noapte, fata de datele anuntate luni, chiar si 8.000 de pesedisti in plus. Oficial, PSD a explicat bilbiiala cu argumentul ca cifrele de luni ar fi fost “estimari”, si nu date finale(...)


Sa fie asta o repetitie pentru alegerile generale din noiembrie 43.gif mad.gif


Trimis de: nefertiti-old pe 9 Sep 2004, 02:56 PM

La asta se pricep cel mai bine.

Trimis de: March pe 10 Sep 2004, 12:02 PM

He-he-he. I-auziti http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=96575

Acuzele de fraudare a alegerilor interne au provocat hipertensiune in Biroul Executiv PSD
Nastase s-a mirat si el de cocotarea unor nulitati politice pe listele pentru Parlament

Trimis de: caesar pe 11 Sep 2004, 09:57 AM

Surprize mari si la Galati, in acelasi timp opozitia locala s-a cam facut si ea de cacat cu listele pe care le-au publicat cum ca ar fi fost aranjate alegerile dinainte.

Trimis de: March pe 11 Sep 2004, 09:17 PM

Romani alegatori din strainatate, ia cititi http://www.evz.ro/politica/?news_id=165932 cum vor pesedeii sa votati :

PSD fuge de voturile diasporei

Noua lege electorala stabileste ca se va putea vota doar la ambasade

Cine garanteaza ca voturile romanilor din diaspora nu vor fi falsificate? Noua lege electorala, la un pas de promulgare, are cel putin doua prevederi deja puternic controversate de opozitie si de personalitati din diaspora: in primul rind, opozitia nu va avea reprezentanti in sectiile de votare din ambasade; in al doilea rind, daca vor sa voteze, romanii din strainatate o vor putea face doar la ambasade, nu si la consulate, ca pina acum. Or, pentru multi, asta inseamna o deplasare de sute sau poate mii de kilometri. Demobilizarea diasporei, ar putea fi insa in avantajul partidului de guvernamint. Miza este uriasa - voturile romanilor din diaspora ar putea inclina hotaritor balanta, avind in vedere ca batalia dintre PSD si Alianta se anunta, potrivit sondajelor, destul de strinsa.


Deci daca locuiesti la Denver, in SUA, , trebuie sa iei avionul si sa te duci , peste 1000 km, de la Washington, sau daca traiesti in Germania, la Freiburg trebuie sa calatoresti tot 1000 km la Berlin , ca sa votezi la ambasade. Ca asa au vrut muschii majoritari ai pesedeilor. devil.gif De frica...

Trimis de: cociuba pe 12 Sep 2004, 09:49 AM

Normal ca nu vor sa voteze aia din strainatate ,in timp ce in tara se umbla cu urma mobila peste tot,doar va vota si cel din varful dealului cu PSD,ce nu inteleg unui politicieni este ca POTI SA PIERZI SI CU DEMNITATE........

Trimis de: March pe 12 Sep 2004, 06:13 PM

Ilescu si Nastase huiduiti puternic la Tebea de un grup masiv de peremisti.
In timp ce Bombonel a intins-o usurel, ca tact, de la locul faptei, Nea Nelu ( viitor ex-Cotrocelu') s-a dus in mijlocul protestatarilor( spre disperarea sepepeilor ) si a inceput sa se certe cu ei ca la usa cortului tongue.gif

Trimis de: March pe 13 Sep 2004, 08:42 PM

Membri de frunte ai CDR au migrat la PUR. Dupa ultima miscare politica, fostii lideri CDR s-au trezit in aceeasi barca cu PSD, partid pe care l-au contestat vehement in trecut.

Membrii de frunte din formatiunea taranista au ajuns, de-a lungul timpului, personaje importante in PUR. In urma mariajului politic cu PSD, fosti lideri taranisti s-au trezit in bratele PSD. Este cazul lui Constantin Dudu Ionescu care, ocupand la un moment dat functia de presedinte interimar al PNTCD s-a inscris in PUR declarand ca gruparea umanista ar avea la baza valorile Partidului Popular European (PPE). Lista poate continua cu ex-taranistul Ulm Spineanu care si-a declarat de asemenea asentimentul pentru PUR. Fostul lider al tineretului taranist, Bogdan Pitigoi, ocupa actualmente functia de purtator de cuvant al umanistilor. Alaturi de aceste nume, mai poate fi invocat si exemplul celor doi fosti ministrii ai CDR, Decebal Traian Remes si Sorin Pantis, care au ajuns si ei in partidul lui Dan Voiculescu.

Dupa razboi, cand partidul comunist roman a deschis portile si a primit in randurile sale nenumarati legionari, era o lozinca la moda : Capitane nu fii trist Garda merge inainte prin partidul comunist . O rima corespunzatoare ar fi necesara si pentru marii oportunisti cederisti . mad.gif





Trimis de: March pe 16 Sep 2004, 11:37 AM

Dupa 10 ani de mandat
Presedintele Iliescu, incredintat ca a venit timpul "sa manifestam toleranta zero fata de coruptia in politica"
Seful statului, echidistant politic, si-a adjudecat sloganul electoral al Aliantei PNL-PD
tongue.gif

Auziti ce spune http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=97238 Nea Nelu in curind ex-Cotrocelu tongue.gif

Trimis de: abis pe 16 Sep 2004, 11:48 AM

Si ce daca? Nu a mai vorbit el si despre "mentalitatea de vataf" ori despre "capitalismul de cumetrie"? Mai conteaza ce zice Ilici (imi pare rau, dar nu-i pot spune "nea Nelu")? Doar bate apa-n piua pentru a se baga si el in seama, sa ne mai dea preilej sa-l vedem si sa-i sorbim cuvintele mult prea intelepte.

Trimis de: March pe 16 Sep 2004, 02:47 PM

La final de mandat , auziti cine a fost votat devil.gif

“Declar acum ca, dupa 16 ani, cel mai mare regret pe care-l traversez este legat de faptul ca nu-l mai pot intimpina la aeroport pe Tovarasul Nicolae Ceausescu "
“Daca as muri miine, as muri cu marele regret ca n-am apucat sa-l pup pe tovarasul Nicolae Ceausescu si sa-i multumesc pentru neprecupetitul sau efort pus in slujba poporului roman”,
Senator Valentin Dinescu, PRM.

Despre el si altii ca el http://www.evz.ro/investigatii/?news_id=166379

Tropa-tropa, cu de-alde astia spre Europa 43.gif

Trimis de: cactus pe 17 Sep 2004, 06:00 AM

Aliante electorale si post...
Ev.Zilei de azi
"Guvernul marilor combinatii "

Dan Tapalaga
de Dan Tapalaga
Vineri, 17 Septembrie 2004

Viitorul guvern se va naste din jocul tradarilor si al marilor compromisuri sau din repetarea alegerilor din noiembrie. Nici una dintre cele doua aliante nu cred ca poate cistiga suficiente voturi cit sa-si adjudece puterea executiva, dublata de o majoritate stabila in parlament. Spatiile de manevra s-au inchis. Dupa cum arata sondajele acum si daca ar fi sa luam de bune profetiile sociologilor, Alianta D.A. si Uniunea PSD+PUR vor alerga, in noiembrie, umar la umar sau, in tot cazul, fara urcusuri ori prabusiri spectaculoase. Cu plus minus trei-patru procente, e de asteptat ca Alianta lui Basescu si Stolojan, respectiv Uniunea lui Nastase si Voiculescu sa graviteze in jurul a 35a. Nici unii, nici ceilalti nu se pot bizui pe o alianta postelectorala cu UDMR. Din cel putin doua motive: nu e foarte sigur ca Uniunea va mai intra in parlament, iar daca va depasi pragul de cinci procente, oamenii lui Marko Bela isi vor vinde zestrea electorala celui care ofera mai mult.

http://www.expres.ro/foisor/?news_id=166595

Trimis de: March pe 17 Sep 2004, 09:15 AM

Geoana a aparut acum doua zile la emisiunea lui Turcescu. Intrebat cum a economisit $200.00 pe care ii are declarati in "declaratia de avere" a spus senin ca dintr-o bursa in Franta si din salariul de ambasador . Cititi http://www.evz.ro/topstory/?news_id=166534&PHPSESSID=377cc26bf8ba7109d0b095690a608313 o analiza ca sa vedeti daca e posibil asa ceva 43.gif

Cum a strins Geoana 200.000 $ din salariu
Ministrul de externe sustine ca i-a strins in sase ani, dintr-o bursa in Franta si din leafa de ambasador, fara sa aiba alte afaceri. In astfel de conditii, se presupune ca familia Geoana a trait la limita saraciei, cu circa 60 de dolari pe luna, adica doi dolari pe zi
(...)

Trimis de: March pe 18 Sep 2004, 05:31 PM

Dupa ce partidul lui nu a fost de acord ca romanii din diaspora sa voteze si in alte locuri in afara de ambasade, Iliescu a plecat sa faca putina campanie electorala la Montreal , unde astazi se dezveleste statuia lui Eminescu.

(...) Romanii din Canada se pregatesc sa http://www.ziua.ro/display.php?id=26115&data=2004-09-18&ziua=eac29a5c5a3333735d1437014135f97d, azi, “"Piata Romaniei" din Montreal, unde va fi dezvelita statuia lui Mihai Eminescu (....)

(...) emigratia romana pregateste presedintelui Iliescu o primire pe cinste, care sa-i aduca aminte de vremurile bune ale anilor '90, cand era primit peste ocean ca si ante-presedintele Romaniei, Nicolae Ceausescu.


Chiar la acesta ora cand postez aici, Realitatea TV transmite o corespondenta prin telefon de la corespondentul postului la Montreal. Pe fondul transmisiei , se aud strigatele manifestantilor : Jos Iliescu ! Huo... huo .... .

Trimis de: nefertiti-old pe 19 Sep 2004, 09:52 AM

Iar replica lui nea Nelu, bulversat de-a binelea, a fost ceva de genul: Mda, unii au pareri, e dreptul lor. laugh.gif

Trimis de: March pe 21 Sep 2004, 09:51 AM

Pesedelu' propus pentru functia de P.M., " felicitat" copios de bucuresteni ohyeah.gif

Duminica, 19/3 , Mircea Geoana a fost invitat de organizatorii BCR Open Romania, la Arenele BNR din Bucuresti, sa-i acorde trofeul tenismanului Igor Andreev, invins in finala.
Cand a intrat in teren pentra inmanarea trofeului, cei cca 4000 de bucuresteni l-au fluierat si huiduit intens. Deh, s-au prins ca a venit mai mult pentru campanie electorala decat pentru inmanarea unui trofeu, si acela pentru un invins tongue.gif

Trimis de: Achernar pe 21 Sep 2004, 11:02 AM

Mda. Indiferent ce se va intampla la alegeri, pentru cetateanul obisnuit vor veni vremuri grele. Cine va prelua puterea va avea 4 ani la dispozitie pentru a profita de ea, si o va face din plin. Nu cred ca exista chiar si un singur politician pe care sa-l intereseze imbunatatirea nivelului de trai in Romania. Diferenta intre cele doua grupari ce se vor confrunta la alegeri este data doar de modul mai mult sau mai putin rafinat in care dupa alegeri vor sterge pe jos cu cei ce au ghinionul sa mai fie (inca) cetateni romani cu domiciliul in Romania. Desi ... nici cei avand domiciliul afara nu-i prea sigur ca vor scapa, doar au obligatii fata de statul roman.

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Sep 2004, 12:52 PM

Asta stim demult, dar nici neprezentarea la vot nu cred ca ar fi o solutie.

Trimis de: mariusc2 pe 21 Sep 2004, 01:29 PM

Buna ziua si bine v-am gasit! Nu am mai trecut de mult pe la han, sper ca sunteti bine cu totii.
Am vazut ca nea Nelu, viitor ex Cotrocelu, cum ii spune March, si-a luat un hot-dog in fata de la un roman, fericit ca il are in fata pe al mai prima presedinte din sud-estul Europei. Si asta in timp ce ceilalti participanti la mitingul de bun-venit ridicau in cor osanale maretului conducator, citez " Huo...Jos Iliescu...Mai animalule...". Sa fie aceste osanale liturghia pesedeului? Doamne-ajuta! Si oare din cauza unor astfel de fani sa fi emis pupinPURistii pesedisti dispozitia ca romanii din diaspora sa voteze numai la ambasade? Cine stie?! Dar miscarile pesedeului imi par asemanatoare, prin aroganta si nesimtire crasa, cu cele ale pecereului, ca unic partid al tarii. Chiar asa sa fie?!
Oare nastase si ai lui chiar atat de prosti ne cred?!

Neprezentarea la alegeri era o pedeapsa daca se mai pastra pragul electoral de 51%, dar au intuit ca tara e dezgustata de sleahta asta de lipitori-senatori, deputati, presedinti, ministri etc, si au eliminat si acest inconvenient.
Ce ne-ar mai ramane? Poate sa ne luam fiecare cate un hot-dog...

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Sep 2004, 01:34 PM

Ne ramane dreptul de a merge la vot. tongue.gif

Trimis de: mariusc2 pe 21 Sep 2004, 02:10 PM

Si sa votam pe cine? Adevarat conu' Iancu...

Trimis de: abis pe 21 Sep 2004, 02:32 PM

Ei si tu, pe cine... Nu-s decat doua posibilitati: votezi cu cei de la putere sau votezi cu cei din opozitie. Ii alegi ori pe cei pe care ii simpatizezi mai mult, ori pe cei pe care ii detesti mai putin...

Trimis de: March pe 21 Sep 2004, 02:50 PM

O precizare de la Palatul Cotroceni : Cica Nea Nelu nu ar fi fost atacat( lovit) de nimeni la Montreal.


Si apropos de alegeri : Cea mai mare prostie este sa nu te prezinti la vot !

Trimis de: Achernar pe 21 Sep 2004, 03:05 PM

Prezentarea sau neprezentarea la vot e o optiune strict personala. Cea mai mare prostie (cel putin in Romania) e sa te autosugestionezi precum ca votul ar fi principala metoda prin care nivelul de trai al unei persoane si perspectivele sale de viitor se vor imbunatati.

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Sep 2004, 03:06 PM

Si tu ce alta metoda recomanzi?

Trimis de: Achernar pe 21 Sep 2004, 03:58 PM

Mde, acum depinde de gradul in care o anumita persoana isi poate mentine echilibrul interior fara a apela la iluzii si "rezolvari" miraculoase. Unii considera ca situatia se va inrautati dupa alegeri (indiferent de rezultatul acestora) si incerca sa gaseasca posibile cai de atenuare a 'socului', altii cred ca multe probleme vor fi rezolvate daca alegerile vor fi castigate de formatiunea politica X. Vor fi bineanteles dezamagiti, dar din pacate este inutila orice tentativa de a le atrage atentia asupra unor aspecte care deja pun sub semnul intrebarii realismul iluziilor pe care si le fac.
Exista totusi o varianta pe care cei care pot, vor (si cred ca fac fata) o aplica sau o vor aplica in perioada urmatoare. E vorba de 'atasarea' la una din formatiunile politice, mai exact la cea la care crede fiecare ca va castiga alegerile. Nu e vorba de inscrierea in partid, ci de formarea unui sistem de relatii cu apropiatii partidelor respective. Tactica asta a fost aplicata si in '96, si in '2000. Problema este ca ca dupa alegeri multi s-ar putea sa constate ca au ramas pe dinafara, altfel spus ca serviciile lor sunt apreciate pana in seara alegerilor (castigate) insa incepand cu a doua zi vor fi tratati in exact acelasi fel in care e tratat nea Gogu de la Pocraca. Deocamdata tactica asta e considerata a fi doar apanajul pro-pesedistilor, dar bineanteles ca e aplicata inclusiv de partea cealalta a baricadei.

Trimis de: nefertiti-old pe 21 Sep 2004, 04:03 PM

Pai stai asa, ca eu ma refeream la multime, la muritorii de rand. Ca doar nu o sa se "ataseze" toti de vreun partid, cum spui tu.

Trimis de: Achernar pe 21 Sep 2004, 04:21 PM

'Muritorii de rand' nu prea au variante suplimentare. Fie vor spera si vor fi dezamagiti, fie nu-si vor face iluzii. Spun asta pentru ca atmosfera de acum mi-o aminteste pe cea din '96. Socul post-electoral a fost urias atunci. Probabil va fi si acum, desi la o intensitate mai mica. Repet, nu are importanta cine va castiga alegerile, un soc se va produce oricum.

Tehnic:Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)