HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Problema Realitatii In Stiinta Si Filosofie!
Catalin
mesaj 28 Mar 2009, 01:59 AM
Mesaj #36


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Entropy, pentru mine e un mister cum reusesti tu sa-i pui la un loc pe Nietzsche, Wittgenstein si Heidegger. Ei vorbeau fiecare despre altceva, in special cand vorbeau de limbaj. Daca vrei sa fii corect, trebuie sa folosesti 3 termeni aici: limbajN, limbajW si limbajH. Altfel nu faci decat sa ne aburesti confundand acesti trei termeni intre ei. A compila in mod autist citate nu duce prea departe. Tu care valorizezi atat de mult contextualizarea ar trebui sa fii primul care observa chestia asta!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 28 Mar 2009, 10:15 AM
Mesaj #37


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



QUOTE
Cred ca de multe ori oamenii de stiinta si fanii stiintei nici nu sesizeaza cand afirmatiile lor se rezuma strict la investigatia stiintifica si cand au implicatii ontologice si metafizice.


probabil că ar fi o observaţie bună, atāta timp cāt nu ai citit lucrările unor fizicieni care fac şi filosofie, n-am dat īntāmplător exemplul lui David Bohm. Poate ajungi şi la Umberto Eco dacă te pasionează atāt limbajul, īţi recomand "Kant şi ornitorincul". Autorii pe care mi i-ai recomandat nu au lucrări nemaipomenite īn domeniul meu de interes, după cum am citit īn Wikipedia, mai ales că īmi pare că aş găsi la ei doar susţinere īn ceea ce am afirmat şi nu argumente contra... smile.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
entropy
mesaj 28 Mar 2009, 11:34 AM
Mesaj #38


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 212
Inscris: 22 September 06
Forumist Nr.: 8.705



QUOTE
Ei vorbeau fiecare despre altceva, in special cand vorbeau de limbaj. Daca vrei sa fii corect, trebuie sa folosesti 3 termeni aici: limbajN, limbajW si limbajH.
Toti vorbeau despre acelasi lucru: Daca nu ne examinam premisele si credintele ramanem ancorati in metafizica (pe care ei au reusit sa o discrediteze). Ce-ar fi sa-mi spui tu ca hermeneut ce te afli,la ce se refereau de fapt citatele folosite de mine si care este interpretarea lor aprobata de partid.
QUOTE
A compila in mod autist citate nu duce prea departe. Tu care valorizezi atat de mult contextualizarea ar trebui sa fii primul care observa chestia asta!
Contextul lor este si contextul meu, realismul ontologic.

QUOTE
probabil că ar fi o observaţie bună, atāta timp cāt nu ai citit lucrările unor fizicieni care fac şi filosofie, n-am dat īntāmplător exemplul lui David Bohm.
Bohm face metafizica si mistica cu prietenul lui Krishnamurti. Tu chiar credeai ca face filosofie? Te-a mintit.
QUOTE
Poate ajungi şi la Umberto Eco dacă te pasionează atāt limbajul, īţi recomand "Kant şi ornitorincul".
Am citit Pendulul lui Foucault si mi s-a facut greata de gustul lui pentru ocultism si pretentiile de semiotician. Am mai citit un articol in care face distinctie intre interpretarea unui text si folosirea unui text. Pretentie absolut ridicola. Ce altceva putem face cu un text decat sa il folosim? A interpreta ceva, a il cunoaste,a penetra esenta lui,etc, sunt feluri diferite de a descrie procesul de a il "pune la lucru",de a il folosi cu vreun scop.
O sa incerc sa citesc ce imi recomanzi.
QUOTE
Autorii pe care mi i-ai recomandat nu au lucrări nemaipomenite īn domeniul meu de interes, după cum am citit īn Wikipedia, mai ales că īmi pare că aş găsi la ei doar susţinere īn ceea ce am afirmat şi nu argumente contra...
Nu stiu ce pretentii pot avea daca asta ai inteles tu de pe Wikipedia ,ca ei sustin ceea ce afirmi tu!?

Pe Bohm si Eco tu ii numesti filosofi. Eu ii numesc pe unul pseudo-mistic , pe celalalt spargator de coduri gen Dan Brown.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Mar 2009, 11:34 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 April 2024 - 10:17 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman