HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Pentagonul Aproba Credinta Maya
Veritas
mesaj 18 Feb 2008, 11:07 AM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



http://www.gardianul.ro/2008/02/17/media_c...oc-s109224.html

Pentagonul aproba credinta mayasa: In 2012, lumea se va sfĺrsi prin foc
17.02.2008


În urma cu circa 70 de ani, celebrul Albert Einstein spunea: „Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi, în privinta universului nu sunt chiar atât de sigur…“. Schimbarea climei si încalzirea globala ce ne ameninta din ce în ce mai puternic vin si întaresc pe cât posibil afirmatia plina de cinism a dragului nostru fizician. Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc. Apoi, pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul, raspund afirmativ la toate acestea.

În ultimul timp, de câtiva ani încoace, tot auzim diverse speculatii pe tema anului 2012 sau mai precis a datei de 21.12.2012. Asistam la discutii aprinse pe aceasta tema prin cafenele, baruri, ba chiar si la mesele de sah din Cismigiu, unde se dezbat problemele grave si pline de greutate ale politicii romĺnesti. Ce spune lumea prin târg? Timpul s-a scurtat traind 16 ore în loc de 24, ADN-ul uman este reprogramat modificându-si structura de la 2 spirale la 12, vom patrunde în dimensiunea a patra si a cincea, creste nivelul vibrational al oamenilor, se schimba polii magnetici, axa pamântului o ia putin razna si se schimba, soarele nostru nu are ce sa faca si se aliniaza cu stelele din centrul Caii Lactee, ne îndreptam cu pasi vertiginosi catre centura fotonica…si câte si mai câte. Si parca la o asemenea avalansa de informatii mai ca-ti vine a spune: „mai lasa-ma domnule cu prostiile tale!“. Dar înainte de a judeca si de a trage linie, hai sa vedem ce spun mayasii si Pentagonul!

Civilizatia Maya si-a prezis data propriei disparitii
În urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat în 18 luni a câte 20 de zile fiecare, plus o perioada „nefericita“ de cinci zile care corespundea sfârsitului de an. Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cât si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineînteles, toate acestea sunt sustinute în ziua de azi de stiinta. Înca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. În prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflându-ne la sfârsitul acestui mare ciclu, dar si la începutul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o înalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.

Pe 21.12.2012 se va naste Cel de-al Saselea Soare
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra îl vor proiecta pe Sarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat în piatra. Pe 21.12.2012, în jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din vârful piramidei va tinti exact înspre constelatia Pleiadelor, într-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamânt a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Iar daca va întrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla în aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizĺnd-o în doua emisfere).

Bineînteles ca, în ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atât de ancorate în materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma întreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care îl vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator. Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau „sarpele cosmic“, cum mai e denumit de shamani?

In acest ritm, in anul 2012, timpul va ajunge in punctul 0
Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut. În acest ritm, în 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). În ultimii mii de ani, liniile de câmp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat însa ca acest câmp magnetic stabil începe sa se schimbe, sa slabeasca. În ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar în ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.

Slabirea câmpului magnetic - mai multe cazuri de cancer
Dr. Garry Glatzmaier, profesor de Fizica Pamântului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca „miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza câmp magnetic terestru. Dar miezul se misca si în directii opuse câmpului majoritar, care pot creste în intensitate, ducând în cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei. Aceasta inversare e precedata întotdeauna de o slabire a câmpului magnetic. Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare care se observa numai la Polul Sud. Aceasta urmeaza sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud. Slabirea câmpului magnetic si cresterea în intensitate a radiatiilor telurice Hartmann duce, de asemenea, la înmultirea cazurilor de cancer. Dar pentru ca aceasta transformare se petrece nu numai la nivel planetar, ci si în întreg sistemul nostru solar, sa urmarim mai departe o statistica:

atmosfera planetei Marte creste rapid ; acum s-a dublat si a dus la defectarea lui Mars Observer în anul 1997. Luna îsi „croseteaza“ atmosfera proprie, care acum se întinde pe o suprafata de 6.000 km, fiind formata din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.

Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.

Jupiter sufera o modificare atât de puternica, încât s-a format un tub de radiatie ionizata între el si un satelit. De asemenea, câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de doua ori.

Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum îsi intensifica câmpul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 încoace, iar câmpul magnetic al soarelui a crescut cu 230% din 1901. Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia (NASS), aceste schimbari se datoreaza intrarii Sistemului Solar într-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori în intensitate. Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum întregul Sistem Solar a intrat într-o zona cu o energie mult mai înalta, numita Centura Fotonica.

Pe lânga toate acestea, Pentagonul scoate de la naftalina un raport, publicat pe 22 februarie 2004 în renumitul ziar The Guardian, avertizând populatia asupra problemei încalzirii globale si, bineînteles, a poluarii. Raportul vizeaza Casa Alba si mai ales pe controversatul George.W. Bush, care s-a prezentat cu o atitudine „dosnica“ în ceea ce priveste încalzirea globala si semnarea Protocolului de la Kyoto. Dar sa nu scapam din vedere ca SUA au „contributia“ cea mai mare din lume în ceea ce priveste gazele de sera, aproximativ 40%.

Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata în raportul Pentagonului.

Schimbarile climei, mai grave decĺt terorismul
În ianuarie 2004, David King a intrat în atentia întregului mapamond. David King este ministrul pe probleme stiintifice în Anglia si un mare om de stiinta. El i-a facut o vizita lui Tony Blair înainte de a publica articolul despre situatia critica în care planeta Terra se afla, acesta din urma spunându-i sa pastreze tacerea asupra subiectului. Considerând ca e o problema destul de grava, pe care întreaga omenire ar trebui sa o cunoasca, în ianuarie 2004, a publicat concluziile sale stiintifice în Jurnalul American de Stiinta. În articol, King spune: „Dupa parerea mea, schimbarile climatice sunt cele mai severe probleme de care se loveste întreaga umanitate, mult mai severe decât amenintarea terorista“. O luna mai târziu, s-a aflat ca si Pentagonul studia aceasta problema de câtiva ani. Studiul Pentagonului a durat pâna în octombrie 2003 si a fost dat publicitatii sub numele: „An Abrupt Climat Change Scenario and Its Implications for United States National Security“, adica „Scenariul Schimbarilor Climatice Abrupte si Implicatiile Asupra Securitatii Nationale a SUA“. O simpla cautare pe Internet va poate lamuri asupra acestui subiect, documentul este scris în limba engleza si are 26 de pagini. Pentagonul a oferit publicitatii (inclusiv revistei National Geografic) o fotografie prin satelit a Polului Nord din anul 1970 si una din 2003, care dezvaluie ca peste 40% din calota polara nordica s-a topit în numai 33 de ani. Ceea ce e mai rau este ca viteza de topire creste într-o rata extrem de abrupta. Pentagonul a dovedit ca toate afirmatiile oficiale ale guvernelor diferitelor tari cum ca „calotele nu se topesc“ sunt de fapt minciuni. Iar aceste minciuni sunt mai daunatoare decât cea mai mare amenintare pe care ar putea-o avea terorismul asupra Statelor Unite.

Multa informatie si de tot felul! Multi nu dau importanta, nu cred, altii afirma ca ar fi vorba de un soi de manipulare la nivel mondial si ca „Pentagonul asta spune numai bazaconii“, în timp ce altii sustin ca ar fi vorba de apocalipsa si sfârsitul lumii. Poate ca, daca am putea sa ne situam undeva la mijlocul distantei dintre toate aceste afirmatii, am putea vedea mai clar situatia în care ne aflam. Cert este ca pe parcursul timpului au fost multi profeti si clarvazatori care au prezis fel si fel de lucruri despre acest an 2012. Chiar si Edgar Cayce a vorbit de acest an ca fiind o bariera peste care nu poate trece în sedintele sale de autohipnoza si ca este o perioada de cotitura pentru întreaga civilizatie a planetei noastre. Cel mai important este cum vom trece acest… hop, cu lumina si iubire sau cu întuneric si amaraciune. Stiintele initiatice spun ca stadiul de evolutie al omenirii determina modul în care o planeta se transforma si îsi urmeaza cursul. Gândurile pozitive si sentimentele curate de iubire aduc dupa sine energii pozitive si schimbari benefice. E o lege veche, care întotdeauna îsi va urma cursul: fiecare gând si fapta rezoneaza în tot universul, atragând dupa sine energii de acelasi fel! Nu degeaba Iisus Hristos a spus: „Iubiti-va între voi asa cum eu v-am iubit!“. Noi, romanii, ne-am obisnuit cu multa grasime si pe inima, si pe suflet. Si poate ca ar fi mai bine sa reducem nivelul de colesterol si sa înaltam sentimentul de iubire. În acest fel, am avea o inima mai sanatoasa si un suflet mai bogat! Ca, pâna la urma, un infarct spiritual nu ne-ar duce prea departe sau, ca sa zic mai bine, prea sus.

Voi încheia acest articol parafrazându-l din nou pe Albert Einstein, care a spus ca „viata însasi este magie, iar daca nu crezi asta, macar încearca sa o traiesti ca pe ceva magic“.Va doresc un weekend plin de lumina si iubire!

Preluat cu elemente ale civilizatiei Maya si calendarului mayas. Calendarul de 360 de zile. Este un ciclu de 1,872,000 de zile ce numara zilele incepĺnd de la creatie (12 sau 14 august 3114 I.Hr, anul 0.0.0.0.0). Al 13-lea baktun al Marelui Ciclu va avea loc in 21, 23 decembrie 2012 (13.0.0.0.0). Incepe in 11 august 3114 I.Hr si se termina in 21 decembrie 2012. Marea numaratoare mayasa este de 5125 de ani. Este 1/5 din ciclul de 26.000 de ani, acesta fiind divizat la rĺndul lui in 13 parti (baktun sau 394 de ani), 20 de parti (katun) si 260 de parti (19.7 ani sau „mica numaratoare“). 13 katunuri reprezinta 256 de ani si baza Ciclului profetic al Profetiilor lui Katun. Denumit si Piatra Soarelui. Centrul reprezinta al cincilea soare, zeul Tonatiuh.

La ce ne putem astepta?
Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va întâmpla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramâne de vazut. Exista câteva ipoteze vizavi de schimbarile în plan energetic si spiritual:

vise intense; creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai înalte;

timpul se contracta; corpul fizic a început sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;

cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta în ultimul timp; structura interna a ochiului uman se transforma în functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;

toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;

cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor); vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;

vom intra în Dimensiunea a cincea, planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si îmbunatatit si va avea 12 spirale în loc de doua.


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tikky
mesaj 18 Feb 2008, 11:54 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.330
Inscris: 16 September 05
Forumist Nr.: 6.952



Dincolo de ratiune este credinta maya sau faptul ca Pentagonul aproba aceasta credinta? biggrin.gif


--------------------
I'm a superbutterfly, and superbutterflies don't cry!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 18 Feb 2008, 01:54 PM
Mesaj #3


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Ca Pentagonlu aproba! rofl.gif

Ai un link catre o declaratie oficiala?


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Feb 2008, 01:54 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Veritas
mesaj 18 Feb 2008, 03:18 PM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Nu am alt link, din pacate...

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 18 Feb 2008, 05:17 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



Veritas, zicerile tale sunt interesante. Am totusi niste nelamuriri, ciclul de 26.000, schimbarea polilor magnetici si alinierea sistemului solar cu centrul galaxiei s-au mai petrecut de mii de ori in trecutul pamantului. Geologii ar trebui sa gaseasca dovezi in acest sens, ar exista mai multa informatie in legatura cu cele prezentate de tine. Din pacate implicarea Pentagonului in acest text, apare pentru mine mai mult ca o incercare, de a da greutate celor afirmate in text.

Acest topic a fost editat de marduk: 18 Feb 2008, 05:17 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 18 Feb 2008, 06:00 PM
Mesaj #6


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Veritas @ 18 Feb 2008, 03:18 PM) *
Nu am alt link, din pacate...

V


Mmm, nu prea e credibil, astia au negat ufo-urile chiar cand piata era plina de poze cu tot felul de castroane zburatoare, povesti cu rapiri, etc. e greu de crezut ca ar recunoaste preizcerile maya...doar daca nu au vreun interes unsure.gif Oricum, situatia e interesanta si abia astept sa vina timpul...


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 19 Feb 2008, 09:57 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara.


Asta e cea mai tare chestie, pulsul terrei care dicteaza cat dureaza ziua... demential.

si de cand naiba aproba pentagonul o religie?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 19 Feb 2008, 01:16 PM
Mesaj #8


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



QUOTE(Blakut @ 19 Feb 2008, 09:57 AM) *
Asta e cea mai tare chestie, pulsul terrei care dicteaza cat dureaza ziua... demential.

si de cand naiba aproba pentagonul o religie?



Astrologia maya nu e o religie. Nu s-a vorbit nimic de zeii/credintzele maya, ci de exactitatea cu care ei au calculat calendarul.

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 20 Feb 2008, 12:14 PM
Mesaj #9


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Blakut
QUOTE
Asta e cea mai tare chestie, pulsul terrei care dicteaza cat dureaza ziua... demential.

Si cum iti dai seama ma rog daca o zi din 2008 "dureaza" tot atat cat una din 1990 sa zic?

Asta cu "pentagonul aproba" e cam mult spus. Si'or fi dat seama ca anumite lucruri nu mai pot fi tinute sub pres si au zis sa iasa si ei cu un raport. In plus, ziarul "Gardianul" nu imi inspira prea multa incredere cand e vorba de subiecte cu tematica spirituala...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 20 Feb 2008, 12:51 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Si cum iti dai seama ma rog daca o zi din 2008 "dureaza" tot atat cat una din 1990 sa zic?


Dupa ceas. thumb_yello.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 20 Feb 2008, 02:23 PM
Mesaj #11


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



ohyeah.gif
Nu sunt multumit cu acest raspuns. Poate ca acele ceasului se misca mai repede, si tu nu observi acest lucru.

Daca durata zilei este data de rotatia Pamantului in jurul axei sale, inseamna ca micsorarea acestei durate ar insemna ca Pamantul se roteste mai repede in jurul propriei axe. Daca s-ar produce o micsorare cu 1/3 a zilei (de la 24 la 16, cum se spune) ar insemna ca Pamantul se roteste cu o viteza mai mare cu 30% fata de viteza anterioara (de referinta). De acord?
Acuma, poate imi spui tu cum se poate masura aceasta viteza. Ca stii mai multe decat mine despre astronomie.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 20 Feb 2008, 03:51 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(gypsyhart @ 20 Feb 2008, 02:23 PM) *
Acuma, poate imi spui tu cum se poate masura aceasta viteza. Ca stii mai multe decat mine despre astronomie.

Gasesti aici ceva interesant referitor la masurarea timpului.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 20 Feb 2008, 04:31 PM
Mesaj #13


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



O sa se termine si 2012, si o sa ne scobim la fel in nas... la fel ca in 1000 si 2000...
Daca insa pe asta o aproba Pentagon, nu stiu rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 20 Feb 2008, 04:33 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leonardo
mesaj 21 Feb 2008, 12:13 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.199
Inscris: 25 October 05
Forumist Nr.: 7.146



mda, am avut curiozitatea si rabdarea sa caut sursele acestui 'articol-bomba' din Gardianul.
in afara de prestigioasele jurnale romanesti Gardianul si 9am ce preiau 'stirea', am mai gasit urmatoarele referinte:

The Year 2012 www.theyear2012.blogspot.com/
Signs of Witness » 2006 » August signsofwitness.com/?m=200608&paged=2
Maya del Mar's Daykeeper Journal: Alex Miller-Mignone www.daykeeperjournal.com/aarch03/0306jun/amm-marchtowar3.shtml
Tor and Forge Books: 2012: The War for Souls: Books: Whitley Strieber www.tor-forge.com/2012
HopeDance Magazine - 2012: The Return of Quetzalcoatl www.hopedance.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=85
Prophet's Manual - 2012 End of time - Ascension 2012 - www.prophetsmanual.com/index.cfm?navID=15&itemID=15
Astronomy - Maya Wisdom - tribe.net tribes.tribe.net/mayawisdom/thread/a206c0e5-cb84-4332-bab3-90cc910bc8f7
MEGAVIDEO - I'm watchin' it www.megavideo.com/?c=search&s=authentic&p=2
RaidersNewsNetwork.com – Archives www.raidersnewsnetwork.com/archives.php?page=4
Barnes & Noble.com - Books: 2012, by Whitley Strieber, Hardcover search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInquiry.asp?z=y&endeca=1&isbn=0765318962&itm=54

YouTube - Nostradamus and 2012 (Part 1 of 2) www.youtube.com/watch?v=wuF90DVuMGQ&watch_response

plus alte surse importante din spatiul virtual carpato-danubiano-pontic:

Sfarsitul umanitatii ! - Forum pentru femei - eLady.ro www.elady.ro/forums/index.php?showtopic=2037&pid=76335&mode=threaded&start=
XtremPC • View topic - 21 Decembrie 2012 - Sfârşitul? www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=56213&start=40
Anul 2012... senzational!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Una, alta - Diverse ... http://www.parinti.com/modules.php?name=Fo...0&postorder

............................

Altfel stirea in sine e superba, pare insailata de un cetatean roman,prea e inspicata cu de toate.
Dupa cum se stie suntem pe primul loc mondial la teoria conspiratiei si creatie de scenarii fanteziste nascute din crampeie de adevar, multe supozitii si cacalau campii batute.

Rezonanta electromagnetica Schumann nu are legatura cu scurtarea zilei astronomice si inregistreaza variatii pe durata unei zile (24h). N-are rost sa intram in amanunte, cert e ca sunt frecvente joase de rezonanta, in spectrul 7,8-33,8 Hz. Fulgerele sunt cele ce influenteaza in principal frecventele de rezonanta Schumann (de aceea sunt un mod de a estima schimbarile climatice dat fiind ca sunt sensibile la fulgere care sunt datorate vaporilor de apa din troposfera care dau efect de sera) insa si variatiile zi-noapte genereaza variatii . In fapt pamantul se comporta ca o cutie de rezonanta electromagnetica, asta e ideea.
In orice caz ziua astronomica a ramas cu aceeasi durata (m rog, conventional 24 h) si nu vom ajunge prea curand la 16 h. asta ar insemna ca pamantul sa se invarta in jurul propriei axe sensibil mai rapid decat in prezent si cred ca am simti macar niscaiva ameteli biggrin.gif

Polii magnetici ai Pamantului nu sunt identici cu polii geografici si asta nu e nicio noutate.

Schimbarile climatice sunt cu totul altceva decat sfarsitul universului, au legatura cu ceea ce babele numesc 'sfarsitul lumii' sau 'apocalipsa'. Schimbarile climatice pot in extrem sa distruga viata pe Pamant, dar Pamantul si restul universului vor continua sa existe si fara noi.
E haios tonul solemn in care se mentioneaza 'descoperirea' englezului (persoana importanta, nu spui cine...i-a spus lui Blair la ureche ca e groasa treaba) ca se topesc calotele polare. E un fel de reinventare a rotii, treaba era anuntata si studiata d e multa vreme.

Probabil ca d'aia n-a semnat SUA protocolul de la Kyoto, pentru ca Pentagonul stia ca oricum in 2012 (ultimul an al Protocolului) vine sfarsitul lumii.
Ma intreb insa de ce se mai zbat americanii atat sa democratizeze orientul mijlociu si sa elibereze Kosovo din moment ce totul e desertaciune.
Mai bine ar baga alimente la populatie si ar reduce saptamana d elucru la 3-4 zile si ar fi sigur ca sfarsitul lumii i-ar prinde pe republicani la putere. Sau poate ca Pentagonul a constatat ca in ritmul actual nu se indeplineste prezicerea si vrea urgenteze schimbarile climatice ca sa terminam treaba pe 21.12.2012 la 11:11 trecute fix. biggrin.gif

Altfel eu nu cred pana cand nu vad pozitia CSAT in problema prezicerilor Maya. Sa vad declaratia lui Degeratu despre incalzirea globala, sa iasa Basescu pe post la ora de maxima audienta si sa anunte cu lacrimi in ochi ca sfarsitul ne e aproape.
Sa se dea program de voie pana in 21.12.2012 pe tot cuprinsul tarii. Sa urle manelele la maxim si sa fiarba non-stop alambicurile de tzuica pentru a ne putea inneca amarul cum se cuvine, romaneste.

Referitor la articolul din Gardianul nu am inteles prea bine care e cea de-a cincea lume ce s-a incheiat in '87...sa fie vorba de sfarsitul comunismului prin demararea Perestroika de catre Gorbaciov? Daca e pe-asa, atunci care va fi cea de-a 6-a lume ce va sa inceapa in 2012? Comunismul avansat? Ca prea se prezice ca vor dispare total si boli si nevoi. biggrin.gif



--------------------
"As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death" L. da Vinci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 21 Feb 2008, 12:47 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Daca durata zilei este data de rotatia Pamantului in jurul axei sale, inseamna ca micsorarea acestei durate ar insemna ca Pamantul se roteste mai repede in jurul propriei axe. Daca s-ar produce o micsorare cu 1/3 a zilei (de la 24 la 16, cum se spune) ar insemna ca Pamantul se roteste cu o viteza mai mare cu 30% fata de viteza anterioara (de referinta). De acord?
Acuma, poate imi spui tu cum se poate masura aceasta viteza. Ca stii mai multe decat mine despre astronomie.


Daca Pamantul s-ar roti cu 30% mai repede:

S-ar schimba simtitor greutatea corpurilor (practic tot ce ar trebui sa facem ar fi sa cantarim acelasi corp de doua ori: odata acum, odata in trecut) si s-ar observa o schimbare. O rotatie mai mare => componenta fortei centrifuge la ecuator.
Daca ne-am roti cu adevarat mai repede, ciclurile Lunare nu ar mai fi la intervalele cunoscute de noi.
Anul ar avea mai multe zile: anotimpurile nu sunt date de ciclul zi noapte ci de pozitia Pamantului pe orbita sa, asa ca daca ziua ar avea 16 ore, anul ar avea cu 1/3 mai multe zile.
Viteza Pamantului de rotatie se mai poate masura masurand viteza de miscare a unei stele pe cer: stelele, ca si Soarele si Luna, apun si rasar din cauza miscarii de rotatie a Pamantului.

QUOTE
Nu sunt multumit cu acest raspuns. Poate ca acele ceasului se misca mai repede, si tu nu observi acest lucru.


Nu suntem in Superman. Daca Pamantul se roteste mai repede nu inseamna ca se modifica asa de dramatic curgerea timpului. Daca acele se misca mai repede, inseamna ca si ciclul ala de care abereaza ei se intampla mai repde, asa ca oricum nu si-ar da seama de asta masurand prostii...

Plus ca imi esti dator cu un raspuns la Nibiru. wink.gif N-am uitat.

Acest topic a fost editat de Blakut: 21 Feb 2008, 12:49 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dualist
mesaj 21 Feb 2008, 01:22 PM
Mesaj #16


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 26 February 05
Din: simt aer jegos de Bucuresti
Forumist Nr.: 5.800



QUOTE(Cucu Mucu @ 18 Feb 2008, 01:54 PM) *
Ca Pentagonlu aproba! rofl.gif

Ai un link catre o declaratie oficiala?


$cenariu

Daca dai click pe comentariile de la articol vei gasi o selectie de link-uri iar acesta e cel mai relevant.



--------------------
"Veti fi asemeni zeilor, cunoscand binele de rau."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 21 Feb 2008, 02:18 PM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
Viteza Pamantului de rotatie se mai poate masura masurand viteza de miscare a unei stele pe cer: stelele, ca si Soarele si Luna, apun si rasar din cauza miscarii de rotatie a Pamantului.

Am inteles. Si stii sa faci chestia asta? Sau ai cu ce?biggrin.gif

QUOTE
Daca acele se misca mai repede, inseamna ca si ciclul ala de care abereaza ei se intampla mai repde, asa ca oricum nu si-ar da seama de asta masurand prostii...

Da, e si asta o varianta.
Ce am vrut sa spun e ca:
1. Exista o componenta interioara (psihologica) a timpului care influenteaza perceptia "timpului obiectiv". Un minut are valori diferite in functie de ritmul respiratiei tale, care e in functie de "starea ta de spirit"....
2. Ai nevoie de un instrument de masura "la scara larga", nu doar unul local (un ceas) daca vrei sa fii exact. NU stiu daca ai acces la asa ceva.

Legat de perceptia timpului, cred ca e deja un loc comun faptul ca totul se intampla mult mai repede decat acum 20-30 de ani (ce sa mai zic de secolul trecut). E ca si cum ai urmari un film dat pe forward....

PS. Cred ca ma confunzi cu gio..pt raspunsul de la "Nibiru".

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 21 Feb 2008, 03:55 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Am inteles. Si stii sa faci chestia asta? Sau ai cu ce?

Da.
QUOTE
Ai nevoie de un instrument de masura "la scara larga", nu doar unul local (un ceas) daca vrei sa fii exact. NU stiu daca ai acces la asa ceva.


Sunt la fel amandoua. Numai ca ceasul isi invarte limbile pe Pamant iar stelele se vad pe cer. Acces la cerul instelat are toata lumea.

QUOTE
Legat de perceptia timpului, cred ca e deja un loc comun faptul ca totul se intampla mult mai repede decat acum 20-30 de ani (ce sa mai zic de secolul trecut). E ca si cum ai urmari un film dat pe forward....

Asta e altceva. Faptul ca civilizatia actuala se bazeaza pe viteza si lumea traieste intr-un ritm mai alert e altceva, dar nu e nimic legat de micsorarea zilei aici.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 21 Feb 2008, 05:33 PM
Mesaj #19


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Da, numai ca iti trebuie o masuratoare initiala. Eventual masori anul asta si in 2012...

QUOTE
Sunt la fel amandoua. Numai ca ceasul isi invarte limbile pe Pamant iar stelele se vad pe cer. Acces la cerul instelat are toata lumea.

Pai ceasul nu depinde de gravitatie? Daca se schimba variabila asta, se schimba si cum merge ceasul, nu?

QUOTE
Asta e altceva. Faptul ca civilizatia actuala se bazeaza pe viteza si lumea traieste intr-un ritm mai alert e altceva, dar nu e nimic legat de micsorarea zilei aici.

Nu stiu daca e legat de micsorarea zilei. Dar cred ca exista anumite schimbari OBIECTIVE care tin de planeta pe care traim (si nu ma refer aici la activitatile omului, desi conteaza si ele) care influenteaza si "dau tonul" tendintelor generale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 21 Feb 2008, 06:32 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE(gypsyhart @ 21 Feb 2008, 05:33 PM) *
Pai ceasul nu depinde de gravitatie? Daca se schimba variabila asta, se schimba si cum merge ceasul, nu?

rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Bine ca ne-a venit inapoi aberatorul nostru de elita mwah1.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 21 Feb 2008, 10:55 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Tigane, atentie mare ca te faci de candel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 21 Feb 2008, 11:33 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Pai ceasul nu depinde de gravitatie? Daca se schimba variabila asta, se schimba si cum merge ceasul, nu?


Daca e ceas cu pendul, poate. Una pete alta, daca s-ar modifica viteza de rotatie a pamantului ne-am da seama imediat, ziua a ramas deci constanta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 22 Feb 2008, 10:47 AM
Mesaj #23


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Am mai primit chestia asta pe mail, nu mentioneaza sursa, basically spune cam acelasi lucru, insa cica nu ne sfarsim in 2012 unsure.gif

2012. Punctul Zero

“Pe măsură ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbări la nivelul planetei, care vor provoca modificări radicale şi bruşte de climă, timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat.” se arată într-un raport al Pentagonului. Teoria este susţinută de mayaşi, care prevăd ca “sfârşitul timpului” va avea loc pe 21 decembrie 2012.
Excepţionali matematicieni şi astronomi, ei au conceput unul dintre cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact chiar şi decît cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcătuit în urma observării minuţioase a soarelui, a planetelor şi a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunoşteau locaţia exactă a centrului galaxiei, dând o importanţă deosebită naşterii şi dispariţiei stelelor.
Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii şi calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 octombrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic şi cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în două Calea Lactee, divizînd-o în două emisfere), calendarul Maya terminându-se la această dată.

Chiar dacă nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfârşitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare că tot mai multe argumente converg spre concluzia că în acel an ceva cu totul surprinzător şi inimaginabil se va petrece cu planeta noastră şi implicit cu noi, locuitorii ei. Înainte de a accepta sau respinge aceste teorii, e bine să le cunoaştem.

Nu va fi sfârşitul lumii

Potrivit mayaşilor, anul 2012 nu va fi sfârşitul lumii, ci momentul când adevărul ne va fi revelat. Toate aceste schimbări dramatice vor avea efecte serioase şi asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare şi va fi îmbunătăţit, având 12 spirale în loc de două. Oamenii vor depăşi tehnologia, aşa cum e cunoscută azi. Cea de-a 5-a Lume se sfârşeşte în 1987. A Şasea Lume începe în 2012. Deci, acum suntem între două Lumi. Acest timp este numit “Apocalipsa” sau “Revelaţia”. Acest lucru înseamnă că Adevărul ne va fi revelat, nicidecum “Sfârşitul Lumii”.

24, 16, 0

Planeta Terra se comportă ca un imens circuit electric. Între suprafaţă şi ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanţă de suprafaţă, există un fel de cavitate electromagnetică. Proprietăţile rezonante ale acestei cavităţi magnetice au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann, între 1952-1957 şi permit măsurarea frecvenţei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanţa Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secundă. Însă, din 1980, rezonanţa a început să crească încet, acum fiind de 12 cicli pe secundă.
Creşterea frecvenţei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viaţă pe Terra să corespundă de fapt cu numai 16 ore reale, în termenii timpului terestru. (Pare o explicaţie destul de plauzibilă pentru criza acută de timp cu care ne confruntăm...)
Curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe măsură ce ne apropiem de “Punctul Zero”, momentul în care planul Sistemului Solar, se va suprapune pe planul Galaxiei. Deci dacă 24 de ore ale zilei reprezintă acum 16 ore efective, diferenţa dintre acestea se va mări exponenţial, astfel încât la trecerea prin “Punctul Zero” 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Consecinţele acestui fenomen sfidează orice putere de imaginaţie: întreaga planetă şi toţi locuitorii ei vor trece într-o altă dimensiune!
Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbări: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronică, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense mai degrabă fanteziste decât minunate. Şi mai cu seamă, corpul uman devine din ce în ce mai sensibil. Modificarea cea mai spectaculoasă are loc însă la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi acum reprogramat de Inteligenţa Cosmică. Ca urmare, intuiţia se dezvoltă mai repede, ca şi toate capacităţile paranormale ce derivă din ea. Al treilea ochi începe să se deschidă şi chiar ochii fizici se transformă pentru a se adapta Luminii şi frecvenţelor ei mult mai elevate.

Inversarea polilor magnetici

La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o dată la 13.000 de ani, deci de două ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani.
Polul nord magnetic terestru este într-o constantă deplasare. La ora actuală, tinde să se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de ştiinţă consideră că această inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând.
Extras din revista “Sciences et Avenir” (Ştiinţa şi viitorul) din Iunie 2002: “Analizând datele culese de doi sateliţi: Oersted, lansat în 1999, şi Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme, o echipă de specialişti de la Institutul de Fizica Pământului din Paris a remarcat variaţii importante ale câmpului magnetic terestru. Să fie acesta semnul inversării polilor magnetici ai Pământului? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degrabă putem bănui că intensitatea câmpului magnetic fluctuează, scăzând şi apoi revenind, fără a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuaţii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuaţie, nucleul terestru pare a fi agitat însă de furtuni intense.”

Schimbare radicală de climă

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergătoare anului 2012. După 2010, Europa va suporta o schimbare radicală de climă. Până în 2007, se anunţă furtuni violente care vor distruge bariera de coastă a Olandei, determinând pierderea unor vaste teritorii. India , Africa de Sud şi Indonezia vor fi distruse de revolte şi conflicte interne, iar grânarele lumii vor fi golite de secetă.
Verile vor fi din ce în ce mai calde, provocând o şi mai rapidă topire a gheţarilor, cu consecinţe grave asupra climei, la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scăzute, similare Siberiei, în ţările limitrofe Atlanticului de Nord.
Începând cu 2012, procesul de răcire globală va cuprinde Pământul, iar la mijlocul secolului 21, întreaga planetă va fi cuprinsă de temperaturi scăzute, aprecia un expert al Observatorului Academic al Rusiei. Cauza acestei scăderi a temperaturii este micşorarea fluxului de radiaţii solare, aprecia Habibulo Absudamatov, citat de NewsRu.
“Am fost martorii unei asemenea răciri în Europa, America de Nord şi Groenlanda în 1645-1705, cu canale îngheţate în Olanda, şi oameni care şi-au abandonat casele din cauza gheţarilor. Aceasta este ceea ce ne aşteaptă în câteva decenii”, afirma specialistul.
Analize ale fluctuaţiilor radiaţiilor solare care influenţează climatul pe Terra arată că planeta se afla acum la vârful procesului de încălzire globală. Acum, odată cu scăderea radiaţiei solare, temperaturile globale vor scădea şi ele, crede Absudamatov. “În secolul 20, activitatea solară putea fi caracterizată de o creştere generală a cantităţii de energie radiată, de aici încălzirea globală. Aceasta nu este nicidecum o anomalie, ci un fenomen normal. Încălziri globale, ca şi răciri globale, au mai avut loc”. Potrivit lui Absudamatov, răcirea va începe în 2012 -2013. Până în anul 2035, nivelul radiaţiilor solare va atinge minimul, iar 15 ani mai târziu se aşteaptă o răcire accentuată a climei. (Agenţia “Rusia la zi” – 7 februarie 2006)

Ce mai spun Mayaşii despre 2012:
- vom depăşi tehnologia, aşa cum o cunoaştem noi azi;
- vom depăşi cunoştiinţele actuale despre Timp şi Spaţiu;
- după ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra în Dimensiunea a 5-a;
- planeta Terra şi întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia şi întregul Univers;
- ADN-ul uman va fi reprogramat şi îmbunătăţit, şi va avea 12 spirale în loc de 2.

Alte efecte ale marilor transformări cosmice la care asistăm, sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar:
- Atmosfera lui Marte creşte rapid;
- Luna îşi “fabrică” atmosfera proprie compusă din compuşi ai sodiului;
- Atmosfera Terrei se schimbă şi ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz, care până acum nu exista;
- Venus ne arată o creştere marcantă de intensitate luminoasă;
- Jupiter suferă o modificare atât de puternică, încât s-a format un tub de radiaţie ionizată, între el şi satelitul său Io. De asemenea câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de 2 ori;
- Uranus şi Neptun au suferit recente inversări de poli şi acum îşi intensifică câmpul magnetic şi devin tot mai strălucitoare.



--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 22 Feb 2008, 11:25 AM
Mesaj #24


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE(axel @ 21 Feb 2008, 08:32 PM) *
rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Bine ca ne-a venit inapoi aberatorul nostru de elita mwah1.gif

axel, am observat ca iti place sa joci rolul zeflemistului atoatestiutor. Avand in vedere ca nu prea am vazut la tine contributii pozitive la acest subforum (Dincolo de ratiune), te invit sa pleci onorabil, si nu "in suturi".
"Invitatia" ramane valabila pentru toti carcotasii neobositi de pe Hanul Ancutei, care trec prin acest subforum.

QUOTE
Tigane, atentie mare ca te faci de candel.

Pana una alta, era o intrebare, nu o afirmatie. Cine nu intreaba, nu afla.....

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 4 Mar 2008, 07:10 AM
Mesaj #25


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE
Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara.


Deci... am auzit multe pe acest subforum... dar asta trebuie sa fie cea mai gogonata dintre ele!

E ceva care nu se leaga aici: soarele. Daca ziua ar avea 16 ore ar trebui sa avem anul de vreo 547 de zile. Cred ca unii ar observa cum din 2 in 2 ani iarna ar fi ca vara si vara ar fi ca iarna!


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 5 Mar 2008, 12:21 AM
Mesaj #26


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



nu e nevoie să ai habar de vreo ştiinţă ca să vezi că textul e un hoax clasic, sunt puse laolaltă zvonuri, speculaţii, invenţii, totul poleit cu o aură de credibilitate prin amintirea unor "surse" demne de încredere. Pentagonul n-are nici o treabă cu previziunile, e centrul armatei terestre americane, atata tot. Încălzirea globală sau glaciaţiunea sunt fenomene naturale plauzibile în următoarele sute de ani, dar cu celelalte... blink.gif tongue.gif

aaa, în 1987 n-am simţit nici o trecere dintr-o lume în alta, abia în 1989! ohyeah.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 5 Mar 2008, 10:16 AM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



au dreptate cartitorii: in Romania si alinierea planetelor vine mai tarziu! rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 7 Mar 2008, 09:08 PM
Mesaj #28


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Este o emisiune pe B1 TV, acum, despre acest subiect, cu Oreste.Din pacate, nu am cum s-o urmaresc... sad.gif

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 06:43 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman