HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

 
Reply to this topicStart new topic
> Despre Hamsteri
Gavrochette
mesaj 1 Feb 2008, 11:00 AM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



M-am uitat bine si am vazut ca sunt topicuri despre toate animalurile, pana si despre rinoceri, numai despre hamsteri nu. Pai cum se poate dom'le asa ceva? blink.gif
Eu fiind o mare iubitoare de astfel de rozatoare pufoase wub.gif trebuia sa deschid deci un topic despre hamsteri - intrebari, nelamuriri, poze, povesti si orice altceva legat de ei. Pe cand eram cu fostul iubit, aveam crescatorie de hamsteri (no, glumesc, n-am avut decat 3), iar de Craciun l-am pacalit pe al meu sa-mi ia unul, deci am ceva experienta biggrin.gif

Pentru inceput, sa vi-l prezint pe ...Schumi rofl.gif









E un hamster rus in varsta de aproape 2 luni, curios, mancacios (s-a facut cat un porc de cand l-am luat laugh.gif) si caruia ii place viteza in roata lui, mai ales la ore foarte tarzii de noapte cand lumea doarme rolleyes.gif


Acest topic a fost editat de Gavrochette: 1 Feb 2008, 11:01 AM


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 2 Feb 2008, 12:34 PM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Simpatic. smile.gif

Am o intrebare: cam cat costa, cu tot "echipamentul" pe care trebuie sa il iei la inceput (cusca, jucarii, etc.) un hamster?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 2 Feb 2008, 01:20 PM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



asta e o intrebare mai complicata, o sa incerc sa-mi aduc aminte preturile din Romania - ultima data cand am cumparat hamsteri a fost in iulie.
Un hamster e in jur de 6, maxim 10 lei. Apoi conteaza ce cusca doresti - exista de plastic, la care se pot atasa alte "jucarele" de genul rotilor, tuburilor in care sa se plimbe, casutelor si altele - cat si marimea custii. Daca imi amintesc bine, o cusca de aprox 40x60x35 era pe la 25-40 de lei pana la 100 cele mari si utilate cu tot felul. Exista si optiunea de a cumpara un acvariu (cu putin noroc exista in magazin unul mai urat de sticla simpla, dar mare, pe care vanzatorul il da mai ieftin), insa asta iti reduce posibilitatile de a adauga accesorii (exista roti speciale care se pot fixa pe peretii acvariului, dar cam atat), iar hamsterilor le place sa aiba ce explora si cu ce se juca. Cel putin o roata e indispensabila (costa intre 2 si 5 lei), pentru ca au nevoie de miscare (in natura un hamster poate parcurge pana la 3,5 km pe zi in cautare de mancare) si un coltisor unde sa-si faca vizuina.
Mancarea nu e scumpa. Eu cumpar cate o punga (sau o cutie, depinde de marca) de graunte complete (grau, mei, seminte de floarea soarelui, de dovleac si altele), care e 2,5 - 4 lei, apoi ceva complemente alimentare (vitamine, batoane de "desert" pentru ocazii mai rare"), iarasi in jur de 2-3 lei fiecare. O punga de seminte dureaza 2-3 luni pentru un hamster caruia i se da de mancare o data pe zi (nu i se lasa farfuriuta plina mereu ca stocheaza mancarea in alta parte si se invecheste, nu o mananca). In afara de asta i se poate da o data pe saptamana un varf de lingurita de iaurt natural (e bun pentru digestie), o felie de mar, o bucata de salata si alte verdeturi care trebuie indepartate din cusca indata ce se invechesc, dar astea nu intra a cheltuieli speciale pentru hamster.
Mai e si rumegusul care nu mai stiu cat costa, dar e ieftin.

Pentru curiosi, incercati http://www.habitrail.com, poate au magazine si prin Romania. Au foarte, foarte multe obiecte pentru hamsteri. De la ei ne-am luat noi cusca, tuburile, roata si tot restul, un total de vreo 50 de euro (cele mai scumpe sunt tuburile, mai ales ca se vand la bucata si nu-ti dai seama cand se duc banii... rolleyes.gif)


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Feb 2008, 01:20 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Gavrochette
mesaj 26 Feb 2008, 05:02 PM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Poze noi cu Schumi cel rozator de toate cele:



Aici incerca sa roada ultimul capac de plastic ramas neros, numai ca nu l-am prins in actiune, m-a simtit venind si a dat s-o stearga rofl.gif Dar era caraghios tare cu labutele proptite pe peretii tubului si cu dintii ranjiti rofl.gif


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gordin
mesaj 26 Feb 2008, 05:30 PM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 374
Inscris: 22 September 06
Forumist Nr.: 8.699



Salut,

Eu am avut 2 hamsteri, care s-au facut 8 hamsteri si apoi, prin nu stiu ce minune, intr-o dimineata, iar doi. Locuiau pe balcon, intr-un borcan de 10 l plus rumegus.
Masculul era slab si roscat, femela grasa si alba, il batea uneori. Le construiam loc de joaca in pat, tunele pe sub plapuma sprijinite in spray-uri goale pe care le colectionam la vremea aceea sorry.gif (rexona, 4x4 laugh.gif ). Masculul se pricepea la tunele, il puneam sa intre pe langa perne si iesea mereu la picioare, femela se speria si ramanea nemiscata intr-un loc pana ridicam plapuma. O data si-a facut si nevoile, mici, si a trebuit sa renunt la playground.
Cand la dadeam sa manance: morcovi, varza, oua ochiuri(albus, nu-mi amintesc sa le fi dat vreodata cascaval,hmm) isi umpleau falcile pana li se tripla capul si dobandea tot felul de forme geometrice ciudate.
Imi placea cand se curatau sau cand simteau ca se apropie cineva si incepeau sa lustruiasca borcanul pe interior. A propos de ros, pe telecomada veche aveam o tasta cu urme de dinti.

edit. in a treia poza, e hamsterul intr-o olita in miniatura?

Acest topic a fost editat de Gordin: 26 Feb 2008, 05:32 PM


--------------------
Mergeam in zigzaguri anapoda, ma invarteam in loc, stiam ca oricat as fi ratacit aveam sa ajung la timp.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 14 Apr 2008, 07:26 AM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



QUOTE(Gavrochette @ 14 Apr 2008, 07:20 AM) *

Schumi al meu a murit.

S-a intamplat azi-noapte. Se pusese sa roada ceva plastic si nu voia nici de-al naibii sa roada, de exemplu, ceva din ce-i pusesem in farfuriuta de cu seara. Dani incerca sa doarma, ca urma sa se trezeasca la 5 jumatate; in plus, avusesem o zi aiurea, plina de ghinioane ce au culminat cu refuzul masinii de a porni in momentul in care trebuia sa plecam de la parintii lui. Prin urmare, era obosit si mai mult decat nervos. Cand Schumi a inceput sa roada, i-am luat cusca si i-am pus-o in bucatarie, inchizand usa, cum faceam de obicei ca sa nu-l mai auzim, dar nu mult dupa aceea, ametitul a inceput sa roada si mai de-al dracu', de-l auzeam si prin usa, si prin perna pe care mi-o pusesem pe cap; iar zgomotul de plastic zgariat cu dintisorii lui ascutiti e un mod garantat de a trezi si a agasa pe cineva.

Prima data, s-a ridicat din pat, enervat, si s-a dus sa-i dea una peste botic, ca sa-l faca sa se opreasca, insa pacea nu a durat mult. Neobisnuit de incapatanat, Schumi a continuat sa roada si mai tare, si mai insistent. Era aproape 3 noaptea, si Dani a sarit din pat, plin de nervi, si a tipat la Schumi, dand in acelasi timp o palma peste tubul pe care il rodea. Zgomotul m-a facut sa ma ridic si sa incerc sa-l calmez, cum il stiam iute la manie. L-am gasit uitandu-se fix la hamsterul care intepenise intr-un colt de cusca, tremurand. L-am luat in mana si l-am mangaiat ca sa se calmeze, dar Schumi se zbatea neincetat sa scape. L-am pus inapoi in cusca si a inceput sa se plimbe de la un capat la altul, nesigur pe picioruse, de parca s-ar fi lovit la cap. M-am uitat la Dani si l-am intrebat ce s-a intamplat, dar stiam ca nu il atinsese pe Schumi, pentru ca nu am auzit usa custii deschizandu-se. Singura concluzie la care am ajuns a fost ca Dani facuse prea mult zgomot si prea brusc, iar bietul hamster, pe langa faptul ca era speriat de moarte, fusese si asurzit, caci urechiusele acestor animalute sunt atat de sensibile. Am dat sa deschid cusca sa-l iau si sa-l mangai, cum facusem de atatea ori ca sa-l linistesc, dar Schumi a fugit intr-un colt, s-a facut ghem si a inceput sa scoata niste sunete ciudate, intre stranut si scheunat de catel. In mai putin de un minut, era mort. Facuse un stop cardiac de frica.

Am petrecut o ora plangand unul in bratele celuilalt, caci bietul Schumi ne era drag amandorura, fusese cadoul lui de Craciun pentru mine, si se invinovatea de moartea lui, de faptul ca-l speriase. Nici eu nu imbunatatisem situatia, caci incercarile mele de a-l mangaia ca sa-l calmez il facusera sa se panicheze inca si mai tare. Si amandoi uitaseram de faptul ca citisem undeva cat de sensibili la zgomot sunt hamsterii si cat de usor pot muri de frica. Insa acum, Schumi e mort si nimic nu-l poate aduce inapoi, nici lacrimile, nici remuscarile.

O sa-mi fie atat de dor de el...




Deci, oameni buni, for the Heaven's sake, nu va speriati niciodata hamsterii! cry.gif

P.S. pentru Gordin: in poza respectiva era in olita lui cu mancare, dupa ce mutase tot in casuta lui.



--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 8 May 2008, 05:44 PM
Mesaj #7


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



am citit pe cateva forumuri ca rumegusul de conifere e periculos pentru hamsteri din cauza unui anumit ulei aflat in lemn care, respirat frecvent, slabeste organismul hamsterilor. Nu mai stiu detaliile dar daca intereseaza pe cineva o sa caut.

Acest topic a fost editat de Gavrochette: 8 May 2008, 05:44 PM


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 07:17 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman