HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Manastirea Tiganesti - La 30 De Km De Bucuresti
Mihai
mesaj 15 Nov 2007, 12:25 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Dincolo de aspectul profund religios (biserica este atestata documentar inca din anii 1700), manastirea Tiganesti este un loc unde te poti relaxa la sfarsit de saptamana, un loc unde revin de fiecare data cu placere si cu inima deschisa, parca pregatita pentru inca o portie de hrana spirituala.

Dupa un splendid drum de padure, se dezvaluie privirii albul ce cuprinde intreaga zona, alb amintind de puritatea maicutelor ce slujesc acolo.
Oricat de incordat, de iritat, de tensionat ai fi, odata ce ajungi la Tiganesti, totul pare sa contribuie la relaxarea ta.

Manastirea, inconjurata de un curs de apa numit Lacul Maicilor incorporeaza si un mic muzeu, unde pot fi vazut vesminte, obiecte de cult si carti bisericesti datand din secolele XVIII-XIX.

Totodata, in cadrul manastirii se afla si o casa de odihna, unde puteti merge in perioadele in care simtiti nevoia sa meditati, sa va rugati... sa fiti departe de vacarmul din Bucuresti (pentru a va asigura ca nu sunt ocupate camerele, este bine sa vorbiti inainte cu slujitoarele de la manastire).

La Tiganesti a vietuit maica Eupraxia...
QUOTE
Nimeni nu o intrece insa pe maica Eupraxia - poate singura schivnica de manastire. Cu adevarat o sfanta. Nu a pus in gura pana la moarte mancare calda. Postea negru, zile in sir, si nu voia sa vada pe nimeni. Manca doar paine, si pe aceea o usca precum piatra. Noaptea, in schimb, iesea si lasa la poarta fiecarei maicute cate o milostenie, fructe sau lucrusoare facute cu mana ei. O singura data a rupt postul vorbirii, pentru a anunta ca o vizitase sfantul inger aievea, cu adevarat, spunandu-i: "De azi in doua saptamani sa te pregatesti. La ora cinci vin sa te iau". Fara sa se tulbure, maica Eupraxia si-a daruit ucenicelor bruma de lucruri si in ziua sorocita s-a spovedit, si-a aprins lumanarea de calugarie, dupa care s-a asternut in genunchi la rugaciune. La ora patru, Juvenalia (ucenica ei) a vrut sa intre in camera, dar, de dupa usa, Eupraxia i-a spus: "Sa nu intri, ca nu am plecat". O ora mai tarziu, cum ii spusese ingerul, maica si-a dat duhul. Traitoare ca nimeni alta, plina de lumina si smerita pana a se lepada cu totul de sine, maica Eupraxia si-a facut din chilie coliba ei pustniceasca, implinind indemnul Sfantului Ioan Gura de Aur: "Faceti-va pustie in mijlocul orasului".


In cadrul bisericii se afla icoana Maicii Domnului, grabnic ajutatoare, ocrotitoare a mamelor si copiilor.


Asadar, cand aveti drum pe DN1, spre Ploiesti, treceti si pe la Manastirea Tiganesti! La kilometrul 35 (cum veniti dinspre Bucuresti), faceti stanga, spre Ciolpani si urmati indicatoarele. smile.gif


Revin cu poze. rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 01:35 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman