HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Crini De Padure, proza scurta si foarte scurta
Gavrochette
mesaj 8 Sep 2007, 01:39 PM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Unul din textele mele preferate, inspirat de "Galateea" lui Nichita Stanescu. Astept critici smile.gif

Portret
N-as fi crezut ca voi īncepe sa-ti simt lipsa. Ma obisnuisem fara tine, cealalta jumatate, si credeam ca voi putea trai asa. Visam singura pe malul marii un vis care mi se parea atīt de cunoscut, īn care ma simteam īmplinita. In lumina amurgului, cīnd parul meu devenea flacara si pielea parea de aur, paraseam valurile, lasīndu-le sa viseze ele mai departe, iar īn spatele meu auzeam, tot mai stins, cīntecul sirenelor. Dar am īnceput sa te visez, noapte de noapte, venind spre mine, iar cīnd voiam sa te cuprind, te destramai usor. Ma trezeam cu un mare gol īn brate...

Asa ca am trimis pasarile sa te caute īn lumina pufoasa a norilor, deasupra marii unde sirenele canta, seara, īnvelite īn lumina apusului. Am trimis fluturii sa te caute, scuturīnd visele florilor. Am rugat stelele sa te aduca din īntunecimile noptii, cand luna nu se mai aprinde.

Din puful aripilor, am tesut pīnza pe care am īnalbit-o apoi cu rasuflarea mea. Din fulgi de nori si de lumina mi-am mesterit pensula, din visele florilor mi-am faurit culorile. Am respirat adīnc, cautīndu-te īn mine - si am īnceput sa pictez.

Din vis am scos la iveala chipul tau, si mi-am muiat pensula īn noapte pentru parul tau. Ca sa-ti pictez ochii, am cautat īn ape, acolo unde lumina nu mai poate patrunde, unde adīncul devine īntuneric brun. Din inima de arbore, din umbra de padure, din suflare de crivat, din putere de val, cu unduiri de felina pīndind, ispititor ca un sarpe - ti-am pictat trupul asa cum te-am visat.

Apoi am luat īn palma praf de fildes si am lasat briza sa-l sufle peste contururi, dīnd corpului umbre si mladieri. Pentru a īncheia, am aruncat culorile si pensula deoparte. M-am apropiat de pīnza din care īmi surīdeai. Soarele īmi poleia trupul gol si alb cu aur. Inima īmi batea nebuna - atat de bizar pentru o statuie. Mi-am lipit sīnii tresaltīnd de pieptul tau, de inima ta nemiscata, fildesul pielii tale m-a mīngīiat. Din amurgul parului meu ti-am facut haina care sa te īncalzeasca. Ochii mei albastri ti-au aratat lumina cerului, buzele mele pīrguite ti-au dat caldura dragostei.Te-am chemat īn soapta, caci glasul nu īndraznea sa sparga linistea.

Si am asteptat sa te trezesti, Pygmalion, eu, Galateea ta.

Acest topic a fost editat de Gavrochette: 8 Sep 2007, 01:47 PM


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 9 Sep 2007, 04:48 PM
Mesaj #2


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



In asteptarea criticilor care intarzie, iata inca un "cantec" pentru o prietena draga de care mi-e tare dor. Poate e si ea pe undeva prin Han si, citind asta, isi va aduce aminte de mine.

Cantecul Sofiei

Picioarele Sofiei sangereaza. Iar si-a smuls bandajele de pe talpile indurerate de mersul prin pietre. Nu mai poate pasi; trebuie sa stea mereu in acelasi lor, iar trupul o doare de nemiscare. Aripile mari, de inger sau de fluture, i-au amortit de mult. Sofia nu stie ca le are, si nu le-a folosit niciodata.
Zilele trecute, Sofia a urcat pe munte. Poate ca voia sa atinga linistea sau poate cauta sa ajunga la stele, desculta ca o sihastra ori ca micul print in drum spre casa.
Printre stancile muntilor, Sofia nu si-a crutat picioarele. Acum ranite, dureroase, nu o mai pot ajuta sa-si descopere Calea. Si Sofia trebuie sa stea in pat, oprita de propria ei incapatanare.
Si e atat de singura... Prietenii ei sunt cartile frumos aliniate pe rafturi. Ele i-au spus poate de calea care duce la stele. De la ele a aflat povestea micii sirene, cea care, jerfindu-si glasul, a capatat picioarele dureroase. Sofia seamana cu mica sirena. In fata oamenilor e muta. Nu vrea sa-si planga durerea si dorul in fata lor. De aceea tace. Dar nimeni nu stie ce cantece ii rasuna in suflet, ce paduri freamata si ce ape curg, blande sau vijelioase. Intr-un fel, sufletul Sofiei e un munte. Siguratic, cu varful pierdut in inaltimi nestiute, acoperit de zapada si necercetat de nimeni. Poate de aceea Sofia e atat de singura.
Gandurile ei le-am aflat doar eu. Doar ca sufletul meu nu seamana cu al ei. Al meu e o mare deschisa. Si ochii mei au culoarea sufletului.
As vrea ca Sofia sa nu mai fie atat de trista. De aceea mi-am deschis sufletul in fata ei, a micii sirene cu picioare indurerate, a micului print cu aripi nebanuite si amortite. Uneori imi vine s-o iau in brate si sa-i legan tristetea ca pe un copil mic, s-o sarut pe frunte unde a avut, poate, candva, o stea si sa-i veghez somnul si visele. Dar Sofia se inchide in ea cand nici nu te astepti. Sufletul ei e ca o fecioara neatinsa de priviri straine. De aceea Sofia si-l apara cu atata indarjire.
Sper ca mica sirena sa-si regaseasca marea si aripioarele de peste, adica libertatea. Sper ca micul print sa-si descopere aripile, ca sa poata ajunge la steaua si la floarea lui. Si sper ca Sofia sa fie fericita.




Mi-e dor de tine, Sofi, scrie-mi.


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 24 Sep 2007, 10:37 PM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Vreau si eu comentarii, de ce nu-mi scrie nimeni? cry.gif


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Sep 2007, 10:37 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Gavrochette
mesaj 25 Sep 2007, 05:40 PM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Cantecul unui copac

M-am ivit in drumul tau fara sa-ti dai seama ca eram acolo. Erai un calator ca oricare altul si totusi atat de deosebit... Mergeai alaturi de ceilalti, fara tinta, si cu toate astea grabit. Erai obosit, flamand si insetat... Praful drumului se ridica spre cer ca un valurile de fum de tamaie ale templelor in aerul clar de seara. De ce m-a tulburat dintr-o data privirea ochilor tai negri, adanci, ca doua fantani de intuneric? Pe tine te asteptam sa treci oare? Mi-am intins umbra, sarutand in urma ta pamantul pe care pasisesi, am mangaiat cu frunzele vantul ce-ti racorise fruntea.
As fi vrut sa te opresti, sa-ti odihnesti sufletul la umbra mea si imi intindeam crengile spre tine ca o chemare. Si te-ai oprit, intr-adevar. La picioarele tale mi-am depus florile cele mai frumoase, cu parfumul cel mai delicat, ca o ofranda pentru un tanar zeu cu trup de fildes si cu ochi de noapte. Ramurile mele ti-au facut pat si frunzele mele asternut, ti-am cantat cantece vechi cu glas fosnitor de vant si ti-am privegheat somnul, mangaindu-ti fruntea ale carei ganduri as fi vrut sa le patrund. Am incercat sa-ti ghicesc visele, atunci cand te-am vazut nelinistit, si te-am incalzit cu caldura mea.
Apropierea diminetii ma nelinistea, caci aducea cu sine plecarea ta. Numaram clipele si ma intristam tot mai mult cu fiecare stea care palea si se stingea. Pentru prima data, nu doream sa vad soarele rasarind. Imi apropiam ramurile tot mai mult pentru a impiedica lumina si zgomotele lumii ce se trezea sa ajunga la tine. Voiam sa te mangai cu maini de fecioara indragostita, dar eram oare mai mult decat un copac? Nu puteam decat sa-ti alint cu frunze matasoase parul, privindu-ti cu regret buzele pline, barbateste rotunde si ochii inchisi cu gene lungi.
Si totusi nu puteam sa te tin adormit o vesnicie. Soarele ti-a intepat pleoapele si te-ai trezit, pregatindu-te grabit sa pleci alaturi de ceilalti calatori. Mi-am intins din nou ramurile spre tine, macar sa-ti faci un toiag, sprijin pe drumul fara de sfarsit care te astepta.
Si ai plecat. Speram sa te intorci, dar mergeai fara sa te uiti inapoi. De pe frunzele mele picura, ca niste lacrimi, roua. La ultima cotitura a drumului, inainte sa te pierzi dincolo de zare, ai mai intors o data capul, uitandu-te pret de cateva clipe la mine... apoi ai pornit din nou la drum.
Eu am ramas la marginea drumului, ca martor al trecerii tale, si voi fi aici mult timp, asteptandu-te.



--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 14 Oct 2007, 03:11 PM
Mesaj #5


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Doua poezii care au aparut intr-o antologie de poezie studenteasca "De Dragobete" acum doi ani in Iasi. Va rog, vreau si eu critici, pareri, etc, numai sa stiu daca va place ceva din ce am scris sau nu... Ca sa stiu sa schimb, sa tai, sa pastrez...

Vanatoare
Cu sufletul culcat pe pamant, in iarba,
te simt venind, desi pasul tau se strecoara
neauzit ca al unei feline,
te aud respirand incet, ascunzandu-te in sunetul vantului,
te vad incercand sa pari nevazut...
Nu te mai ascunde, tigru, te stiu insetat de dorinta de a vana,
de a-ti simti prada palpitand inca inainte de a o sfasia.
Vino, voi sta cuminte, asteptandu-te,
nu ma voi zbate, nu ma voi opune,
te voi lasa sa te joci cu mine, crud,
sa-mi zdrobesti viata sub greutatea ta,
sa-mi rupi in fasii pielea catifelata,
sa-mi vezi sangele cald scurgandu-se in iarba susurand usor,
sa-mi smulgi inima palpitanda, care in pulsatiile ei iti bate numele.
Cu ultima privire intoarsa spre tine,
iti voi urmari jocul elegant al muschilor
sub pielea ce pastreaza, calda, urma soarelui,
iti voi urmari sclipirea necrutatoare a ochilor negri
simtindu-ti satisfactia vanatorului care nu a dat gres.
Ma voi stinge privindu-te si zambind,
fericita ca pradatorul meu ai fost tu.
Vino...


Motive


M-ai intrebat odata de ce te iubesc.
Ce mai īntrebare...
Te iubesc pentru ca esti tu.
Iti iubesc parul moale, īn care īmi plimb degetele alintīndu-te.
Iti iubesc pielea cu miros de soare si de ierburi salbatice,
sub care īti intrezaresc mladierea muschilor.
Iti iubesc ochii, atat de adīnci īncīt nu mai exista adīnc,
negri ca noaptea ori ca abisurile marii, īntunecosi ca pacatul
si ca īntunericul dinaintea lumii.
Iti iubesc sprīncenele, linii drepte care adīncesc misterul ochilor
īncruntandu-se, sau care īi lumineaza a zambet.
Iti iubesc buzele pline, al caror sarut atīt de blīnd
sau atīt de patimas īmi infioara pielea, al caror surīs īmi da viata.
Iti iubesc bratele, care ma cuprind īn cercul lor
ca īntr-o reduta ce ma apara de ceilalti, si ma tine prizoniera pentru tine.
Iti iubesc palmele īn ale caror linii īti citesc destinul,
seara, razand amandoi la lumina unei lumanari colorate,
care le cuprind pe ale mele precum cuibul niste pasari fara astampar.
Iti iubesc degetele lungi, nervoase,
a caror vorbarie īti tradeaza gandurile,
ale caror atingeri ma mangaie si ma linistesc.
Iti iubesc pieptul pe care īmi culc capul ,
īncercand sa ghicesc ce nume īti ritmeaza īn bataile ei inima,
ascultandu-ti viata ascunsa, rasuflarea calma a sufletului tau.
Iti iubesc trupul de care ma lipesc rasfatandu-ma,
cautandu-mi sprijinul ca o iedera subtire si unduitoare.
Te iubesc pe tine tot, asa cum esti,
iti iubesc micul semn de la īncheietura mainii stangi, pe care īl am si eu,
alunita pe care ti-o sarut pe piept, urma abia vazuta a unei muscaturi,
Iti iubesc gandurile pe care mi le impartasesti si pe care mi le ascunzi,
cuvintele pe care le rostesti sau nu, zambetele si īncruntarile,
mīniile furtunoase care cer lacrimile mele
si momentele de veselie īn care ma faci sa cred ca ma iubesti,
visele īn care nu stiu daca ma vezi, minciunile frumoase pe care mi le spui.

Te iubesc pentru ca te iubesc,
pentru ca esti tu.


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
black_owl
mesaj 14 Oct 2007, 08:52 PM
Mesaj #6


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 2
Inscris: 7 October 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.720



ok, ai spus ca vrei pareri si asta m-a mobilizat
"Motive" e o declaratie de dragoste, nu am ce sa spun acolo, asa ai simtit si asa ai scris, fericit cel care este destinatar, e frumos
la "Vinatoare" as comenta: e ceva intre "Miorita" si viol, sper sa ma intelegi, draga "piele catifelata"
mult succes in continuare, ai talent, asa cred, dar nu ma prea pricep, munceste mai mult pe idee, ca pe vers muncesti si asta se vede, felicitari, astept sa te citesc si mai departe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gavrochette
mesaj 15 Oct 2007, 09:47 AM
Mesaj #7


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 351
Inscris: 6 September 07
Din: in iarba
Forumist Nr.: 10.485



Ok, multumesc smile.gif "Vanatoare" a fost scrisa in aceeasi perioada cu "Motive" si imi semna predarea in fata lui, "sunt sclava ta, fa ce vrei".
Despre cele 3 texte scurte ce crezi?


--------------------
I got PMS and a gun, so don't push it.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 05:46 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman