HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Colin Powell Si Israelul
Mihai
mesaj 23 Jun 2003, 11:52 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



"Secretarul de stat american Colin Powell a criticat dur Israelul după uciderea, sâmbătă, a unui lider Hamas în Cisiordania.
Vorbind la forumul economic mondial, din Iordania, domnul Powell a spus că e vorba de un nou incident care amenință pacea în regiune. Corespondentul BBC în Orientul Apropiat transmite că americanii sunt foarte nemulțumiți că eforturile de a-i convinge pe palestinieni să accepte un armistițiu au fost din nou afectate negativ de acțiunile armatei israeliene."

Sursa: BBC.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 23 Jun 2003, 01:45 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Hudna

Ce a ce propun Palestinienii si Americanii Israelienilor este incetarea atacurilor pe o perioda limitata de timp..Hudna.

Acest cuvant reprezinta un obicei luat din viata beduinilor nomazi. E de stiut ca triburile de beduini nomazi se ocupau ca jaf, omor si rapirea celor din prejur...straini sau beduini ca si ei, doar din alt trib. De cele mai multe ori, cauza era lipsa de pasune pentru animale si nu o data chestii de onoare.

Cand doua triburi in razboi permanent ereu epuizate, sefii cadeau de acord cu Hudna, adica o pauza limitata in timp
( la mica intelegere ) in care sa-si poata " incarca bateriile ", pt. reorganizare si pt. a se pregatii din nou de lupta. Dupa aceasta perioada reluau lupta pana unii cedau, iar daca nu pana la Hudna viitoare.

Cea ce propune Powell si sant de acord si Hamasul e un fel de Hudna. Chiar se si folosesc de acest motiv. Adica stati putin " fratilor, pana ma pun pe picioare " si va arat eu ce pot.

Nu prea cred eu ca Israelienii sa fie de acord cu asa ceva, mai ales ca seful hamas lichidat in Hebron a avut mainile patate de sangele celor 52 de israelieni ucisi un ultimul timp. Si asta in ciuda " criticii lui Powell ".

Alta solutie nu cred ca exista...terrorul cu cat reuseste mai mult, cu atat v-a incerca si mai mult. Cu astia nu merge la mica intelegere si nici cu ridicat mainile. Cea ce inteleg, e forta ( singura limba inteleasa de ei ) si cine nu taie imediat capul viperei, sa nu se mire ca a fost muscat.

Din pacate Israelul au fost primii, America ai doilea si in curad o sa fie randul Europei. Totul e functie de timp si o sa mai vorbim aici pe Han.

Sa de Domnu sa gresesc eu si sa ne aiba in paza.

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 12:23 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman