HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Socul, cum sa-l plantez in gradina?
Sushi
mesaj 20 May 2007, 06:16 PM
Mesaj #1


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Am citit zilele astea foarte mult despre proprietatile florilor, frunzelor si fructelor de soc. Imi doresc unul in gradina dar n-am idee cum se procedeaza... Pentru orice info va multumesc si va ofer un pahar de suc de soc cand treceti prin Klagenfurt biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 20 May 2007, 06:25 PM
Mesaj #2


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



cateva info despre soc:

Socul si fructele lui


Cercetari recente plaseaza socul in fruntea
celor mai puternice stimulente ale sistemului imunitar.
Fructele lui sunt un concurent redutabil
al vaccinurilor antigripale

In laboratoarele supersofisticate ale unei universitati medicale din Israel se fac experimente care ar putea influenta soarta omenirii. Subiectul cercetarii sunt niste... bobite negre-albastrui ale unei plante capabile sa neutralizeze cei mai periculosi microbi si sa mareasca extraordinar capacitatea naturala de aparare a organismului. Se pare ca aceasta planta are cu adevarat ceva special, pentru ca a declansat o desfasurare de forte fara precedent: sute de cercetatori de prima mana lucreaza de mai bine de zece ani la aceste studii care au capatat o coplesitoare importanta, in conditiile in care omenirea este tot mai amenintata de spectrul unor boli incurabile cum ar fi SIDA si SARS, cancerul sau leucemia. Curios: un banal extract din fructele acestei plante devanseaza mult, ca eficienta, substantele chimice obtinute prin sintezele cele mai complicate. Despre ce planta este vorba? Ei bine, aceste studii se refera la o mai veche cunostinta a revistei noastre, care la noi in tara s-a impus ca remediu de prima mana in curele de slabire si de dezintoxicare rapida: socul. Ce au special aceste fructe de soc? Nu ne-ar ajunge paginile revistei pentru a consemna toate faptele experimentale si concluziile la care s-a ajuns in ultimii ani, legate de aceasta planta, in urma unor studii desfasurate in paralel, in zeci de spitale si institute. Extractele de fructe de soc sunt un puternic concurent al medicamentelor antivirale de ultima generatie, ajuta la vindecarea majoritatii bolilor degenerative, la prevenirea bolii canceroase, la combaterea tumorilor benigne, prelungesc tineretea biologica. In cele ce urmeaza, ne propunem sa facem o scurta si foarte necesara sinteza despre utilizarile acestei extraordinare plante, in tratarea si prevenirea bolilor:

Unde gasim fructele de soc

Acum, in miez de toamna, fructele socului (Sambucus nigra) pot fi gasite mai ales in zonele muntoase, pe vaile raurilor si paraielor, unde razele soarelui patrund mai greu, iar ciclul de vegetatie al acestei plante este intarziat. Cel mai frecvent intalnim socul in marginile de padure, in zonele limitrofe drumurilor forestiere, in taieturile de padure unde arborii de baza inca nu s-au regenerat si unde arbustii de talie mica se dezvolta luxuriant.

Recoltarea fructelor de soc

Se face prin taierea ciorchinilor cu boabe de pe ramuri. La trei-patru ore de la culegere, aceste boabe se vor prepara sau vor fi puse la frigider, unde se pot pastra 24-48 de ore. Daca nu se folosesc in stare proaspata, pentru preparate cum ar fi siropul, tinctura sau sucul, fructele de soc pot fi uscate, dar numai pe cale artificiala. Boabele se desprind de pe ciorchine si se pun in strat foarte subtire pe o soba sau pe un calorifer, care asigura o temperatura in jur de 40 de grade Celsius. Se lasa boabele sa se deshidrateze pana cand seamana cu stafidele. Atunci se depoziteaza in pungi de hartie, in locuri uscate si intunecoase.


Cele mai eficiente preparate din fructe de soc

Sucul proaspat

Se obtine prin zdrobirea boabelor de soc cu ajutorul mixerului electric, sau manual, cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa zdrobire, pasta rezultata se filtreaza printr-un tifon pus in doua, sucul obtinut fiind pus intr-o sticla curata si apoi depozitat la rece. Termenul de valabilitate al acestui suc in conditiile pastrarii la frigider este de maximum 48 de ore. Se administreaza 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol, pentru tratarea constipatiei, a colitelor de putrefactie, pentru intarirea capacitatii de aparare a organismului.

Tinctura

Se obtine prin amestecarea sucului proaspat de fructe de soc cu alcool alimentar de nouazeci de grade. Intr-o sticla, se pun un pahar de suc de fructe de soc si un pahar de alcool alimentar, dupa care se agita bine amestecul pentru a se omogeniza. Ulterior, tinctura se pune la pastrare in sticla bine inchisa, la loc intunecos si rece. Termenul sau de valabilitate este de doi ani. Se administreaza 1-4 linguri pe zi, ca remediu forte in curele de slabire, ca detoxifiant in bolile cronice si degenerative, pentru sporirea rapida a imunitatii.
Pentru o scadere rapida in greutate - in cazul persoanelor obeze sau supraponderale, schema de tratament este urmatoarea: in prima zi se ia o lingurita pe stomacul gol, la ora 18; in a doua zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora s.a.m.d., pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite luate o data. Se mentine aceasta doza vreme de 30 de zile. Aceasta crestere gradata a dozei este necesara pentru a nu aparea diareea sau colicile abdominale. Daca pe masura ce se creste doza apare totusi diareea puternica, se iau in completare (sublingual) 2-3 lingurite de pulbere de scoarta de stejar (Quercus robur) pe zi sau de iarba de coada-racului (Potentilla anserina), iar daca diareea persista, atunci se reduce doza sau chiar se intrerupe tratamentul. In cazul in care apare balonarea (fenomen rar la tratamentul cu soc), consumati zilnic 1-2 lingurite de chimen sau fenicul.

Pulberea

Se obtine prin macinarea cat mai fina a boabelor uscate cu rasnita electrica de cafea. Se administreaza 3-4 lingurite de pulbere pe zi, pe stomacul gol, fiind recomandata in tratarea avitaminozelor, a bolilor oculare, a diareei (fructele uscate au un efect opus extractelor proaspete), a colitei.

Siropul

La doua pahare de suc proaspat de fructe de soc, obtinut dupa metoda de mai sus, se adauga doua pahare de zahar brun si coaja rasa de la doua lamai. Se pune acest amestec pe foc si se lasa sa clocoteasca scurt, dupa care se toarna fierbinte intr-o sticla care va fi inchisa apoi ermetic. Se iau 4-5 lingurite din acest preparat pe zi, pentru un efect usor laxativ, tonic, vitaminizant si remineralizant.

Boli care se trateaza cu fructe de soc


Gripa, guturai, sensibilitate la epidemiile de gripa - vaccinurile antigripale cele mai sofisticate au acum o concurenta serioasa: tinctura de fructe de soc. Cel putin asa sustin cercetatorii, care au testat extractul pe zeci de tipuri de virusuri care produc gripa. Concluzia: substantele continute de fructele de soc blocheaza infectarea celulelor sanatoase de catre virusurile gripale si, ca atare, stopeaza boala, atat in fazele incipiente, cat si in cele avansate. Actiunea fructelor de soc este deocamdata unica in lume, nici un alt medicament de sinteza sau natural neajungand la asemenea performante. Preventiv, in timpul epidemiilor de gripa care se fac deja simtite acum, la inceputul toamnei, se fac cure de doua saptamani, timp in care se iau 2-3 linguri de tinctura de soc pe zi. Daca gripa v-a „prins” deja, luati pe parcursul unei zile 2-4 linguri de tinctura diluata in apa, timp de 7-10 zile la rand. Vindecarea se va face mult mai rapid, iar in plus, vor fi mult diminuate anumite simptome, cum ar fi febra, durerile musculare, starile de slabiciune.

Obezitate, ingrasare - acum cateva luni, am vazut un caz care mi-a reconfirmat uimitoarea capacitate a tincturii de soc de a rezolva rapid acest tip de probleme. Pacienta, in varsta de 38 de ani, avea o greutate cu douazeci de kilograme peste cea normala, iar curele de infometare pe care le incercase dadeau rezultate mult prea lente, asa incat se descuraja si renunta la ele. In disperare de cauza, a apelat la o cura cu tinctura de fructe de soc, pe care a tinut-o vreme de trei luni neintrerupt. Inca din primele doua saptamani, a sesizat o puternica intensificare a tranzitului intestinal, precum si o eliminare a apei din corp, asa incat a scazut trei kilograme in greutate, aproape fara efort. A continuat tratamentul intens cu tinctura de fructe de soc si, pe langa faptul ca slabea la aceeasi cantitate de hrana consumata, de la un moment dat a inceput sa nu mai simta acea nevoie imperioasa de a manca. A reusit in cele nouazeci de zile de tratament sa slabeasca aproape 15 kilograme, iar scaderea in greutate s-a corelat cu o extraordinara modificare in bine a trasaturilor fizice. Aspectul incarcat al tenului a disparut inca din primele saptamani, pielea a capatat un aspect luminos, intreg corpul castigand parca o noua tinerete. Schema de administrare folosita in acest tratament este cea prezentata mai sus, la modul de obtinere a tincturii de soc.

Constipatie, constipatie cronica, colita de putrefactie - se administreaza dimineata, pe nemancate, una-trei linguri de tinctura de soc, diluate intr-o cana de apa. Tratamentul se face vreme de patru saptamani la rand si se poate relua, la nevoie, dupa o pauza de 5-7 zile.

Herpes - atunci cand apar primele simptome ale unei eruptii herpetice (usoara febra, nervozitate, usturime sau mancarimi), se ia cate o lingura de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, din ora in ora, in total 3-4 doze. Se mentine tratamentul vreme de o saptamana. Anumite principii active din fructele de soc anihileaza mecanismul enzimatic prin care virusurile patrund in celulele sanatoase, stopand astfel boala ori grabind vindecarea. Un fenomen similar se petrece si in cazul infectiei cu temutul virus HIV, despre al carei tratament vom vorbi in continuare.

Adjuvant in tratamentul infectiei cu HIV - se fac tratamente de lunga durata cu tinctura de fructe de soc. Se administreaza 2-4 linguri pe zi, pe stomacul gol, in cure de 45 de zile, cu o saptamana de pauza, dupa care se reia.

Pentru imbunatatirea vederii nocturne, adjuvant in tratarea bolilor oculare - se iau zilnic 3-4 lingurite de pulbere de fructe uscate de soc. Administrarea se face pe stomacul gol, in cure de 3-4 saptamani. Anumiti pigmenti (care dau culoarea neagra boabelor), vitaminele si mineralele din compozitia acestor fructe au un efect exceptional asupra ochilor.

Adjuvant in tratarea tumorilor maligne si benigne - o cura de treizeci de zile cu tinctura de fructe de soc, administrata cate 2 linguri pe zi, are efecte surprinzator de puternice, prin activarea sistemului imunitar, element extrem de important in tratarea acestei categorii de afectiuni.

Psoriazis, alergie cutanata, sclerodermie, boli de piele rezistente la tratamentele clasice - mai ales in lunile octombrie-noiembrie, cand multe boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau sclerodermia, tind sa recidiveze sau sa se agraveze, cura cu suc sau tinctura de fructe de soc este cat se poate de binevenita. Se administreaza zilnic 1-2 lingurite de suc sau 3-4 lingurite de tinctura, pe o perioada de minimum patru saptamani.

Precautii si contraindicatii


Intrucat are un efect laxativ si purgativ puternic, tinctura din fructe de soc va fi administrata cu prudenta in doze mari (peste 2 linguri pe zi), pentru a nu accelera prea mult tranzitul intestinal. Cu exceptia cazurilor in care se foloseste tinctura de fructe de soc pentru slabire rapida sau contra constipatiei, este indicat sa se ia zilnic si cate una-doua lingurite de pulbere de cretisoara (Alchemilla vulgaris) sau de scoarta de stejar (Quercus sp.), pentru a tine sub control tranzitul intestinal.

Preparatele obtinute din fructele de soc proaspete, mai ales tinctura si sucul, sunt contraindicate in cazurile de diaree acuta si cronica, precum si in cazul colitei de fermentatie.

Persoanele care au un colon sensibil sau sufera frecvent de balonare ar fi bine sa consume in paralel cu preparatele din fructe de soc si anumite condimente cu rol carminativ si antiinflamator intestinal: seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, menta.

Atentie la toxicitatea socului

Fructele de soc sunt foarte puternice ca remediu, fiind mai degraba medicament decat aliment. Si ca orice medicament ingerat in doze prea mari, poate da reactii adverse cat se poate de neplacute: voma, arsuri la stomac, inflamarea gatului, dificultati in respiratie.
Dozele periculoase sunt de 200 de grame de fruct sau de suc si de 300 de grame de tinctura pe zi.

din http://www.formula-as.ro/reviste_636__66__...uctele-lui.html

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sushi
mesaj 20 May 2007, 06:27 PM
Mesaj #3


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Elixirele naturii
A înflorit socul! Cum se prepară "socata"?



Se culeg flori proaspete de soc (Sambucus nigra), cîte 10 inflorescențe foarte bine dezvoltate și se pun într-un ceaun mare sau un cazan în care se adaugă 10 litri de apă.

Se fierbe totul, lăsînd să dea 1-2 clocote, apoi se adaugă 1 kg de zahăr. Se dă deoparte, iar apa evaporată se completează, pînă la exact cantitatea de 10 litri, cu apă fiartă. Se răcește și se adaugă drojdie "cît o nucă". Se lasă timp de 24 de ore, apoi se trage în sticle (se pot folosi PET-uri) în care se pun și cîteva boabe de orez. Foarte bine capsate, sticlele se păstrează la rece, într-un loc întunecos. Băutura astfel obținută este slab alcoolizată și se poate consuma în cantități pe care organismul le suportă.

O altă rețetă implică 6-12 inflorescențe, care se pun într-un borcan de sticlă și peste care se toarnă 4,5 litri de apă. Se mai adaugă o lămîie tăiată felii și 1 kg de miere de albine. Se lasă amestecul la macerat două zile, apoi timp de încă două zile se agită cu o lingură de lemn. Se filtrează și se trage în sticle, care vor fi bine înfundate. Se păstrează la rece, în frigider sau în beci. Se consumă cîte 3 pahare pe zi, înainte de masă.

Socata are o puternică acțiune depurativă, ajutînd la eliminarea surplusului de apă din țesuturi și stimulînd eliminarea toxinelor din organism. Este indicată în combaterea constipației, contra infecțiilor urinare sau renale și, în special adulților, pentru stimularea suplimentară a digestiei, a proceselor de eliminare, fiind în același timp și un foarte bun tonic general.

de pe http://www.evenimentul.ro/articol/a-inflor...ara-socata.html

Acest topic a fost editat de Carmelita: 20 May 2007, 06:27 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 May 2007, 06:27 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Sushi
mesaj 20 May 2007, 06:28 PM
Mesaj #4


Ex-Carmelita
******

Grup:
Mesaje: 5.556
Inscris: 17 January 05
Forumist Nr.: 5.466



Socul

Socul este un arbore de talie mare, care traieste la marginea padurilor din zonele de campie sau de deal. In scopuri medicinale se folosesc florile, care se culeg la inceputul infloririi, in lunile mai-iunie, pe vreme frumoasa.
Inca din vechime, oamenii au apreciat calitatile terapeutice ale acestei plante, care se folosea indeosebi pentru distrugerea viermilor intestinali.
Florile, frunzele, dar mai ales sucul obtinut din fructe calmeaza nevralgiile, in special sub forma de extract slab alcoolic. Este util, de asemenea, in reumatism, afectiuni ale cailor respiratorii, nevralgii ale trigemenului si sciatica. Scoarta copacului are proprietati laxative si diuretice (fiind indicata in nefrite si edeme). In medicina populara, scoarta este intrebuintata ca antihelmintic.

Socul si tratamentul anti-obezitate
Din florile de soc se prepara ceaiuri care ajuta la tratarea reumatismului, detoxifierea organismului, precum si in constipatie.

Ceaiul din flori de soc (preparat din doua lingurite de flori la 250 de mililitri de apa) se foloseste in caz de raceala, gripa si bronsita. Poate fi folosit cu succes ca medicament natural in obezitate datorita proprietatilor sale laxative si de eliminare a apei din tesuturi sau extern, sub forma de bai, in reumatism, abcese, arsuri si umflaturi.

Pentru reumatism, se poate utiliza urmatoarea reteta. Peste o lingura de flori si crengute maruntite de soc se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa la macerat trei ore, dupa care se strecoara. Pentru a avea efectul dorit, trebuie consumat cate o jumatate de pahar, de trei-patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

In gripa si guturai se recomanda folosirea ceaiului de soc in amestec cu flori de tei, preparat din una-doua lingurite de flori la o cana de apa, din care se beau doua-trei cani pe zi. Daca doriti sa urmati o cura de slabire puteti sa folositi tinctura de soc. Se gaseste la orice plafar, impreuna cu instructiunile de folosire.

Socata
Ingrediente: 10-12 flori mari de soc, 1 lamaie, 1 pachetel sare de lamaie, 800 g zahar, 1 varf de cutit de drojdie, 10 litri apa.Mod de preparare: Se pun intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamaia taiata felii, sarea de lamaie (pentru cine doreste mai acru), zaharul si drojdia. Se amesteca zilnic de doua ori in borcan, lasandu-se la soare trei-patru zile. Se strecoara si se pune in sticle. Se serveste rece de la frigider.

de pe http://www.elady.ro/articole/Sanatate/Socul.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
mesaj 21 May 2007, 09:34 AM
Mesaj #5


Forumista Poeta
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.500
Inscris: 20 April 04
Forumist Nr.: 3.171



Am băut deja prima socată!
Mai fac un rând că este tare bună!


--------------------
Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic.

Indira Gandhi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 06:32 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman