HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Obe - Out Of Body Experience, Intrati pe taramurile nonfizice
shapeshifter
mesaj 10 Aug 2006, 01:01 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Motto:
In the realm of non-physical reality the perception is the Reality..

OBE – Out of Body Experience – este denumirea dată acelei experienţe în care conştiinţa este percepută ca existând şi operând în afara corpului fizic. Se mai numeşte OOBE, proiecţie astrală.
Deşi fiecare are o idee despre ceea ce ar putea însemna această proiecţie astrală lucrurile sunt foarte subtile şi voi încerca pe parcursul threadului să clarific multe aspecte legate de OBE.
Voi introduce o serie de noţiuni specifice iar apoi voi explica legăturile dintre diferitele corpuri subtile. Acest thread va fi o călătorie fascinantă în profunzimile fiinţei, ale somnului şi ale diferitelor vehicule subtile ale individului.
Dacă aţi ,,visat” că zburaţi să ştiţi că nu a fost întâmplător! Capacitatea conştiinţei întrece cea mai plină de imaginaţie minte! şi voi dovedi asta dar trebuie să daţi dovadă de înţelegere, atenţie şi mai ales răbdare..

Terminologie:

Înregistrări akashice- un câmp ecou energetic, interdimensional, nelimitat care conţine ecourile perpetuue generate de fiecare act al conştiinţei, sub formă energetică. Nivelurile înregistrărilor akashice pot fi accesate şi percepute (văzute) în diferite feluri în timpul unei OBE. Înregistrările akashice sunt un fenomen natural, legat de viaţă, interdimensional, un mediu energetic care poate fi ,,accesat” şi ,,perceput” într-un mod ,,aparent” structurat, conţinând înregistrări detaliate ale tuturor evenimentelor din trecut precum şi probabilităţile de apariţie ale evenimentelor din viitor generate de aceste evenimente, care pot fi percepute ca evenimente ,,văzute”. Evenimentele din trecut şi cele din viitor pot fi experimentate în timpul unei OBE, atunci când cel care se proiectează ,,accesează” o înregistrare/viziune şi devine un spectator invizibl.

Corp astral – vehicul energetic (sau dublura proiectată) folosit pentru a călători prin planele astrale.

Corpul în timp-real – Corpul subtil (vehiculul energetic) care ,,găzduieşte” reflexia conştiinţei celui care se proiectează, a minţii acestuia şi a memoriei, în timpul unei OBE, şi-l menţine pe acesta în apropierea dimensiunii fizice în aşa-numita zonă în timp-real.

DEJA vu – un tip de experienţă precognitivă, un simţământ de cunoaştere interioară, de senzaţie ca aţi mai văzut/făcut aşa ceva sau experimentat ceva înainte de evenimentul actual. Acest fenomen este un efect lateral comun al episoadelor de puls akashice.

Episod de puls akashic – un eveniment interdimensional cosmic obişnuit. Debutează cu vântul astral prin colectarea dublurilor proiectate de către toate fiinţele conştiente, inclusiv ale acelora care dorm, şi le transportă la un nivel dimensional mai înalt pentru o ,,ajustare” de către Sursă potrivit legii karmei. Acest eveniment se termină atunci când pulsul akashic aduce pe fiecare înapoi în corpul fizic, fiecare având ,,seminţele-conştiinţă” noi şi ,,updatate”.

Vânt astral – un fenomen experimentat ocazional de către cei care se proiectează frecvent în astral, fenomen descris asemeni unei forţe ca cea a vântului, puternice, care ,,suflă” pe cel care s-a proiectat la un nivel superior al spectrului dimensional către Marele Centru.

Sursa – Fiinţa Supremă. Conştiinţa creativă centrală a universului fizic. Sursa este scânteia originară a conştiinţei care creează şi menţine universul, şi tot ceea ce trăieşte în el.

Marele Centru – Nivelul cel mai de ,,sus" al spectrului dimensional.

Seminţele conştiinţei - ,,picături” de energie sau seminţe, depozitate în corpul fizic/eteric după un episod de puls akashic. Acestea stabilesc puterile şi slăbiciunile relative ale atracţiilor complexe şi repulsiilor care guvernează acţiunile legii universale aşa cum sunt ele stabilite de legea karmei.

Materie eterică – substanţă energetică nonfizică a corpului energetic (sau eteric). Aceasta poate exista sub diferite forme şi cea mai bună asemănare este cea legată de ectoplasmă, fiind invizibilă ochiului. Poate fi văzută prin clarvedere sau vedere aurică şi apare pe fotografii ca o pată indistinctă asemănătoare unui nor ca formă şi textură.

Corp eteric – corp subtil strâns legat de corpul fizic şi ,,prins” în acesta. Mai este denumit corp energetic, corp de vitalitate sau perispirit de către unii. Părţi din corpul eteric pot fi văzute prin clarvedere (sau vedere aurică) şi se extinde câţiva cm în afara corpului fizic fiind perceput ca având o nuanţă albastră pală sau un fel de ceaţă albuie.

Separare mentală – separarea conştiinţei în două părţi identice care are loc în timpul oricărui tip de OBE. Separarea mentală are loc la începutul unei OBE , înainte de ieşirea dublurii proiectate din contrapartea fizică a sa. Ă�n timpul unei OBE există 2 corpuri (unul fizic şi unul subtil sau energetic – dublura proiectată), există două instanţe mentale (una fizică şi una energetică). Fiecare dintre acestea funcţionează independent în timpul unei OBE, până la reintrare când se reintegrează devenind o singură minte.

Efectele separării mentale – în particular, acestea sunt efecte pe care separarea mentală le produce în timpul unui recall de memore din timpul OBE. Senzaţiile comune simţite sunt cele de existenţă duală, de existenţă în mai multe locuri simultan, pe timpul OBE. Efectele separării mentale mai înseamnă interacţiuni telepatice şi empatice şi conflicte care au loc între corpul fizic/minte şi corpul/mintea proiectat(ă).

Dublura proiectată – vehiculul energetic (sau corpul subtil) care ,,adăposteşte” copia energetică, funcţională, a minţii celui care se proiectează şi memoriile din afara corpului fizic ale acestuia, în timpul unei OBE.

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 10 Aug 2006, 01:06 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 11 Aug 2006, 02:30 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Dublura proiectabilă – dublură în timp-real generată intern, înainte de proiectarea sa în afara corpului fizic/eteric, unde devine dublură proiectată.

Dublură proiectată – vehicul energetic (sau corp subtil) care conţine o copie energetică funcţională a minţii şi memoriei celui care se proiectează în afara corpului fizic în timpul oricărui tip de OBE.

Mecanismul de proiecţie – mecanismul energetic care generează apoi ejectează dublura proiectabilă în afara limitelor corpului fizic/eteric în timpul unei OBE.

Reflexul de proiecţie – când mecanismul de proiecţie ajunge la o anumită treaptă, se atinge ,,punctul fără întoarcere”. Ejectarea dublurii proiectabile în afara limitelor corpului fizic devine apoi un act reflex. O experienţă OBE nu poate fi întreruptă odată declanşat acest reflex de proiecţie.

Reintegrare – procesul energetic automat în care dublura proiectată este reintegrată în corpul fizic/eteric.

Proiecţie din timpul somnului – aceasta are loc atunci când o persoană doarme. Dublura proiectabilă este proiectată în timpul somnului adesea plutind chiar deasupra sa şi mimând poziţia de somn a corpului fizic. Ca alternativă, înainte de a adormi, un proiector (persoana care se proiectează) poate călători în planele astrale ceva timp.

Memorie umbră (shadow memory)– orice memorie a unui vis sau experienţă OBE, obţinută prin vis sau printr-un corp subtil sau proiectat, când acesta e separat sau se percepe separat de corpul fizic.

Descărcarea memoriei umbră – descărcarea memoriilor din timpul unei OBE la nivelurile de stocare conştiente şi care pot fi rechemate (recallable), ale corpului fizic/eteric/minte. Aceasta e cauza primară a majorităţii eşecurilor în experienţa OBE. Fără memoria asupra sa, o experienţă OBE nu a avut loc datorită minţii conştiente şi a memoriilor (amintirilor) care pot fi rechemate după o descărcare eşuată de memorie sau OBE eşuat.

Bioenergetic – un termen bazat pe termenul energetic, care descrie funcţii energetice (de energie) şi manifestări ale corpului energetic uman care afectează, sunt afectate de, sau sunt legate de funcţiile biologice ale corpului fizic. Ex.: ridicarea energiei face ca mişcarea energetică să fie simţită ca o senzaţie fizică rezultată dintr-o stimulare bioenergetică a terminaţiilor nervoase din corp.


Succesul reuşitei experienţei tip OBE constă parţial în tehnica de proiecţie şi abilitatea naturală a celui care se proiectează dar baza reuşitei constă în înţelegerea relaţiei dintre experienţa OBE şi stocarea memoriei dobândite prin OBE la nivelul corpului fizic/creier. Mai exact este vorba despre descărcarea memoriei umbră (shadow memory) a dublurii proiectate în nivelele mai accesibile ale creierului decât se întâmplă în mod obişnuit în cazul reintegrării dublurii proiectate cu contrapartea sa fizică.
După o experienţă OBE singura parte care poate fi obiectivată este memoria despre această experienţă OBE. Dacă memoria acelei experienţe OBE se pierde, nu mai rămâne nimic care să indice că proiecţia a avut loc.

Dimensiunile nonfizice
Toate dimensiunile nonfizice sunt nivele de existenţă care vibrează (acesta e cuvântul în lipsa altuia mai potrivit) la o frecvenţă de vibraţie superioară celor cunoscute în universul fizic. Planurile astrale fac parte dintr-un nivel dimensional nonfizic incredibil de complex comparativ cu dimensiunea fizică stabilă şi relativ predictibilă. Multe dintre complexităţile planurilor astrale sunt virtual necunoscute. Legile care guvernează această dimensiune sunt fluide şi variabile până la extreme. Mintea celui care se proiectează poate influenţa semnificativ percepţia sa asupra dimensiunii astrale. Atunci când se are de-a face cu dimensiunea astrală nu se poate spune la fel ca în universul fizic: ,,Aceasta e planeta noastră, Pământ, etc”. Nici măcar: ,,Există dimensiune astrală”. Dimensiunea astrală impregnează întreg universul fizic şi e în cea mai mare parte non-spaţială. Porţi către astral există oriunde şi oricând şi în interiorul şi în afara minţii.

Zona în timp-real
Nivelul dimensional nonfizic cel mai apropiat de universul fizic este cel denumit zona în timp-real. Aceasta este nivelul dimensional în care se găsesc majoritatea celor care se proiectează pentru prima dată în afara corpului. Zona în timp-real poate fi concepută drept o zonă tampon sau o zonă intermediară divizând universul fizic de dimensiunea astrală.
Are unele proprietăţi comune cu universul fizic (o reflectare în timp-real directă şi obiectivă a realităţii) şi unele proprietăţi ale dimensiunii astrale (un mediu fluid, nonfizic).
Zona în timp-real deşi face parte tehnic vorbind din dimensiunea astrală este de fapt un nivel dimensional complet separat.
Mediul din afara corpului e foarte complex. Fiecare nivel dimensional conţinând un mediu diferit, fiecare cu setul său unic de aspecte şi proprietăţi.
Fluctuaţiile realităţii sunt factorul care aduce cea mai importantă confuzie atunci când este vorba de zona în timp-real. Aceste fluctuaţii sunt atât de consistente încât formează una dintre puţinele constante în ceea ce priveşte zona în timp-real. Această zonă este destul de stabilă şi predictibilă ea însăşi. Majoritatea fluctuaţiilor sunt determinate se pare de către interacţiunile dintre mediul în timp-real, foarte sensibil şi percepţiile instabile generale ale dublurii proiectate în timp-real ale celui care se proiectează.
Zona în timp-real nu are nici o relaţie directă cu subplanele astrale, ea fiind o zonă neutră, separată, dar nu inferior şi nici superior în spectrul dimensional.
Există prejudecata că această zonă este întunecată datorită faptului că cei care se proiectează noaptea târziu, înainte de somn, percep o zonă întunecată. Ă�n realitate nu există o întunecime a acestei zone sau ceva înfricoşător şi asta a fost verificată de cei care s-au proiectat ziua, din contră este una dintre cele mai încântătoare experienţe.
Zona în timp-real se suprapune şi impregnează întreg universul fizic şi conţine o reflectare perfectă a realităţii din acesta. Cei care se proiectează în zona în timp-real şi rămân stabili şi neafectaţi de fluctuaţiile realităţii se percep ca urmând contururi spaţiale şi forme geografice ale universului fizic.
De aceea ei apar că existând înăuntrul unei reflectări nonfizice directe a realităţii… aşa cum se întâmplă realitatea.
Experienţa unuia care se proiectează în zona în timp-real seamănă cu cea a unui spectator invizibil din lumea reală. Legile normale ale fizicii nu au nici un efect direct asupra celor care se proiectează în zona în timp-real. Ei sunt liberi să cutreiere în voie oriunde în universul fizic, cu orice viteză, fără influenţa gravitaţiei. Se pot mişca prin materia solidă după voie, pot percepe chiar şi textura acesteia şi diferite grade de rezistenţă din partea acesteia.
Cei care se proiectează în timp-real există ca puncte invizibile de conştiinţă (deşi ei se pot percepe uzual destul de diferit) conectate la corpul fizic printr-o legătură energetică invizibilă numită adesea cordonul de argint.
Locaţia lor fizică în zona în timp-real e cam aceeaşi cu cea în care se percep în lumea reală. Vederea în timp-real permite observatorilor să vadă în zona în timp-real din jurul lor. Calitatea acestui tip de vedere e variabilă. Uneori pot fi văzute doar forme nedefinite sau imagini nedistincte ale împrejurimilor camerei; atunci când pleoapele sunt închise. Alteori o vedere în timp-real mai puternică poate la extrema cealaltă să fie confundată cu vederea fizică normală atunci când cel acare se proiectează vede în jurul său vivid dar având ochii închişi.
O metodă simplă de a dovedi faptul că proiecţia în timp-real este o experienţă obiectivă mai degrabă decât una subiectivă este folosirea unui set de cărţi de joc. Se amestecă cărţile şi fără a le vedea, se pune o carte sin pachet pe ceva înalt în cameră, cu faţa în sus, preferabil la cel puţin 6 metri depărtare de locul în care va fi corpul fizic, sau se lipeşte cartea pe o fereastră cu faţa către exterior, fără a privi la ea. E indicat a nu se folosi mai mult de o carte de joc până când acest test nu va da rezultate.
Nu încercaţi să ghiciţi cartea, pentru că poate cauza o interferenţă subconştientă (fluctuaţii ale realităţii) care poate face o observare în timp-real extrem de dificilă. Dacă de exemplu încercaţi să ghiciţi sau să intuiţi ce carte este, puteţi vedea cartea pe care aţi ghicit-o, în loc de a vedea cartea de joc reală. Aceasta poate nedetermina observarea în timp-real cu o mică fluctuaţie a realităţii şi să facă observarea incorectă. La începutul proiecţiei, imediat duceţi-vă acolo unde este cartea de joc şi uitaţi-vă la ea. Uitaţi-vă la ea scurt şi reamintiţi-vi-o. Când sunteţi siguri că o puteţi reaminti, reintraţi în corp, scrieţi pe ceva cartea văzută şi apoi mergeţi şi verificaţi. Pentru reuşită menţineţi durata scurtă a acestui test şi nu încercaţi să faceţi nimic altceva în timpul proiecţiei. Când vă apropiaţi de corpul fizic şi reintraţi în el, menţineţi memoria acestei cărţi ferm în minte şi spuneţi pe litere în timp ce intraţi în corp de ex.: ,,Popă de treflă”.
Astfel se vor maximiza şansele de reamintire nu numai a proiecţiei dar şi a cărţii văzute în timpul testului. Urmaţi întocmai procedeul descris mai sus altfel veţi pierde memoria şi a cărţii văzute şi a întregii proiecţii.
Abilităţile normale ale dublurii proiectate se manifestă adesea spontan înainte de o proiecţie. Aceste abilităţi au multe nivele, dar cea de bază permite unui observator fizic să vadă şi să audă în zona în timp-real din jurul său. O astfel de vedere şi un astfel de auz în timp-real se pot dezvolta în meditaţie de exemplu.

Dimensiunea astrală
Dimensiunea astrală este următoarea cea mai apropiată (dintre cele nevăzute) de universul fizic.
Astralul e divizat în 7 niveluri majore sau planuri, fiecare conţinând multe subplanuri şi sfere (aici sfera nu se refera la forma) interne. Dimensiunea astrală e total nonspaţială şi nu se suprapune universului fizic aşa de precis ca în cazul zonei în timp-real, mai ales la nivelurile superioare, dar ocupă acelaşi spaţiu.
Astralul nu are o legătură geografică directă cu universul fizic ca în cazul zonei în timp-real. Mişcările unui individ care se proiectează în astral, în relaţie cu dimensiunea fizică, nu pot fi certificate prin vedere sau clarviziune astrală ca în cazul unuia care se proiectează în zona în timp-real.
Vederea astrală este capacitatea de a vedea în dimensiunea astrală. Aceasta este experimentată mai ales de către cei care au un anumit nivel de abilităţi de clarvedere (active sau latente). Vederea astrală permite observatorului să vadă alţi proiectori, forme-gânduri, fiinţe astrale, viaţă sălbatică astrală şi fiinţe spirituale. Această capacitate lucrează în conjuncţie cu vederea în timp-real, dând observatorului un punct vizual mixt în timp real + astral, care poate duce uneori la confuzii.
Dimensiunea astrală e unic legată de locuitorii dimensiunii fizice, împregnând universul asemeni unei reţele mentale uriaşe, apucând şi ţinând toate reflectările energetice şi emanaţiile conştiinţei. Dimensiunea astrală e afectată de toate nivelurile dimensionale mai fine superioare acesteia. Structura planurilor astrale pare să filtreze şi să ţină toate reflectările energetice generate de gânduri, conştienţă, percepţiile tuturor fiinţelor vii considerate ca având conştiinţă. Chiar şi o umilă piatră are o valoare energetică la nivelurile atomice şi subatomice. Acest proces pare să aibă loc de la începutul timpului. O altă modalitate de descriere: dimensiunea astrală conţine o ,,umbră” energetică de durată generată şi ,,distribuită” de către conţinutul şi locuitorii dimensiunii fizice.

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 11 Aug 2006, 02:40 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruxandra eliza
mesaj 3 Sep 2006, 08:21 PM
Mesaj #3


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 14
Inscris: 1 September 06
Din: compressed whirllands.
Forumist Nr.: 8.629



mult de absorbit, aici. ar fi functionat un rezumat.
inca ar functiona. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Sep 2006, 08:21 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Blakut
mesaj 3 Sep 2006, 09:38 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Nu are rost.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 4 Sep 2006, 12:50 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



aşa e.. nu are rost.. imi cer scuze greşeala e a mea..

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 4 Sep 2006, 12:51 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 04:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman