HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Utopia Masonica
Ovidiu Bufnila
mesaj 16 May 2006, 09:10 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Utopie? Ucronie? Ratacire? Emfaza? Aroganta? Conspiratie? Idealism? Ticalosie? Antinatiune? Antimonarhie? Uneltele satanice? Sau, dimpotriva, Lumina? Caci spre Lumina poti inainta daca esti pur si simplu om. Nu ai nevoie de ierarhii, de organizare zevzeaca si de ritual ridicol. Poate ca intr-o buna zi vom elibera Utopia de chiar constructorii ei. Cum sa privim lucrurile? In ce fel putem fi liberi de ura impotriva masonilor? Sau cum putem fi liberi de un asa-zis proiect? Si este oare o cale de mijloc? Si este oare altceva decat Plan Ascuns al Lumii? Si daca de fapt nu e nimeni la carma? Daca nu e Guvern Invizibil? Daca nu e Masonerie? daca nu e acest E?! Cine are curaj dintre voi sa inainteze liber intr-o noua Aventura a Cunoasterii? fara elfi, fara alchimisti ridicoli, fara agenti psihotronici rataciti, fara securisti patriotarzi, fara masoni facuti la norma care incalca land markurileeeeee?

rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidiu Bufnila
mesaj 16 May 2006, 09:20 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Si care ar fi adevaratele decodificari ale conceptului M A S O N? Nici cei mai celebri masoni romani nu le stiu. Poate le gasiti voi. Va doresc sa le gasiti. Poate asa veti intelege ce aveti de facut. Cunosc o multime de masoni romani facuti la norma. E un hai nebun cu ei. Sa vezi ce ingamfati sunt si aroganti. Romanul fudul si prost ca alta chestie nu pot sa zic. Eu ii iubesc pe masonii astia de opereta ca-s din sangele meu si invers, traiesc cu ei asa cum traiesc in sangele meu imaginar si cu Ceasca si cu domnu diriginte si cu base si cu mine si cu voi si cu Dej si cu CT Popescu si cu Udrea si cu uneltele cotropitorilor si cu fratii de peste Prut si asa pana la Lumina aia Mare, Mare de tot.

Copii, daca vreti sa faceti Istorie, orice ati fi, trebuie s-o faceti serios, matur, cu pasiune, cu priza la Istoria Mare.

Asta e, nimic altceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 18 May 2006, 02:42 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Un material scris de Eliade despre masonerie.

Nu cunosc nici un francmason şi din toate cărţile pe care le-am citit n-am înteles mai nimic asupra francmasoneriei, pentru că în realitate nici nu ai ce să întelegi în cazul aşa-zisei doctrine a ei. Nu ştiu ce vor de fapt aceşti oameni, cine le-a băgat în cap că-şi trag doctrinele de la Solomon şi de la Piramide şi de ce sunt atât de misterioşi cu “secretele” lor, pe care le publică totuşi în sute de cărţi de propagandă.
Dar un lucru am învăţat totuşi din comerţul meu cu literatura aceasta aiurită: am învăţat să cunosc mentalitatea francmasonică.
Vă veţi mira, poate, aflând că acord o mentalitate francmasonică chiar şi unor oameni care nu au nimic de-a face cu această societate secretă. Într-adevăr este uimitor cât de mulţi intelectuali judecă lumea, spiritul şi istoria cu asemenea mentalitate francmasonică. Pe care aş putea-o rezuma astfel: fel simplist de a vedea lucrurile, criterii abstracte şi vădit greşite în judecarea istoriei.
Un marxist, de pildă, exemplifică de minune mentalitatea aceasta francmasonică. Pentru marxist, toate lucrurile sunt clare, toată istoria este un joc de forţe economice, rigide, simpliste până la absurd, abstracte până la confuzie. Cu un marxist nu poţi discuta. Cu nici un intelectual de formaţie “francmasonică” nu poţi discuta. În capul lui e prea multă “lumină”, sunt prea multe “certitudini”; problemele se rezolvă, toate, cu aceeaşi ecuaţie, necunoscutele sunt, toate, de acelaşi grad, pe acelaşi plan.
Am început să mă gândesc serios că paradoxul acesta – mentalitate francmasonică – nu este un simplu paradox, după ce am cunoscut mai îndeaproape mentalitatea marxistă. Un marxist este de fapt un om cu o mie de certitudini şi care acceptă un singur miracol: opera lui Karl Marx. Pentru el istoria se rezolvă în câteva formule simple, care explică tot, satisfac orice curiozitate, preîntampină orice controversă. Iraţionalul, ireductibilul – toate acele forţe obscure şi peste putinţă de anticipat, care fac ca istoria unei ţări să se deosebească net de istoria altei ţări – pentru un fericit marxist cu mentalitate francmasonică nici macar nu există.
Ceea ce caracterizează această mentalitate francmasonică este strania conjugare a abstractului şi a grosolanului. Într-adevar un spirit francmason judecă lumea şi istoria într-un mod abstract (adică fără atingere directă cu realităţile, fără experienţa timpului, fără priză asupra prezentului).
Un francmason pur sânge ar spune, de pildă cam aşa: ”Mihai Viteazul a reprezentat cutare forţă şi a jignit cutare simbol; din această cauză, lipsindu-i ajutorul Maestrului Trei Stele, şi-a găsit moartea aşa cum era de aşteptat.” (Am pe masă, acum când scriu, o serie întreagă de cărţi ale “magistrului” Ragon. Dacă cineva se îndoieşte de felul cum am rezumat judecata masonică asupra istoriei, pot cita din Ragon. Şi jocul acesta straniu poate continua…).
Aţi observat cât de “abstract” şi cât de grosolan totuşi judecă un mason – sau un marxist, unul cu mentalitate masonică – istoria, lumea, viaţa. Nu există concret pentru ei; nu există de asemeni fapte, pur şi simplu fapte, adică evenimente imprevizibile, ireductibile, iraţionale.
Ei posedă o bizară schemă simplistă – adică semidoctă, pseudoraţională, lipsită de o reală patrundere filosofică şi în acelaşi timp lipsită de intuiţia directă a faptelor, a realităţilor – şi cu această schemă ei rezolvă totdeauna totul.
Pentru un “fericit” participant la mentalitatea masonică - care îşi are originea în mentalitatea evreiască – nu există enigmă, după cum nu există destin. Toate care există se pot prevedea, toate se pot explica; toate se explică şi pentru oricine. (Freud şi psihanaliza care işi are originea tot în mentalitatea evreiască alcătuiesc încă un admirabil exemplu de ceea ce eu numesc mentalitate francmasonică. Freud laicizează Absolutul, adica pune la îndemâna oricui o cheie care în aparenţă este unică, prin care, crede el, se explică toate cele sufleteşti. De unde înainte înţelegerea Absolutului (adică a sensului existenţei, sulfetului, a realităţii suprafireşti) presupunea efort, asceză, inteligenţă – deci inegalitate – psihalnaliza oferă oricui această înţelegere în schimbul a trei sau patru cărti, accesibile oricui, costând aproximativ 1000 lei. Freud este un grav exemplu de trădare a spiritualităţii iudaice – adică de monovalenţă transferată şi de laicizare a Absolutului. De altfel ar fi interesant de studiat apariţia elementului dramatic în spiritualitatea iudaică (unde nu a existat niciodată, unde liturghia era singurul dinamism acceptat în experienţa spiritului) – care, după părerea noastră, coincide cu această laicizare a Absolutului). Nu mai e nevoie de efort, de inegalitate, de inteligenţă deci – căci schema e la îndemâna oricui. Învaţă un simbol în plus şi ai înţeles Evul Mediu. Citeşte un volum din “Capitalul” lui Marx şi ai inţeles feudalismul. Plăteşti încă o taxă la o Lojă francmasonică şi înveţi un al doilea simbol; înţelegi atunci misterul secolului al XVIII-lea. Citeşti un al doilea volum din “Capitalul” şi înţelegi Revoluţia Franceză.
Poate că ceea ce scriu acum par vorbe glumeţe. Şi n-aş vrea să pară aşa. Lucrurile în această direcţie sunt prea serioase şi prea triste. Nu ştiu ce este acea stranie societate sau lojă masonică, dar mi se pare că spiritul complet greşit al masoneriei – simplism, anti-istorie, abstracţiune versus grosolănie – a pătruns periculos de mult şi a răscolit întreaga mentalitate europeană. Sunt clase întregi de oameni care sunt atât de siguri că posedă cheia cea supremă a universului, clavis abs conditorum, încât nu mai poţi sta de vorbă cu ei. Şi observaţi că această bizară certitudine nu se referă la principii, la esenţa lucrurilor, la un domeniu propriu filosofiei sau religiei, ci se referă la un domeniu de realităţi fenomenologice, în veşnică prefacere, în evanescentă revenire: viaţa, istoria, omul de toate zilele şi omul faptelor mari.
Nu ştiu daca aţi întâlnit şi Dvs. asemenea “intelectuali” de formaţie masonică, oameni cu care nu poţi sta de vorba asupra lucrurilor de toate zilele, ci cu care trebuie să te întâlneşti doar pe un teren neutru de discuţii. Priviţi cu o mai mare atenţie şi luciditate asemenea oameni. Veţi observa că ei toţi acceptă un miracol în centrul întelegerii lor universale. Ei admit că, în cursul istoriei, a intervenit la o anumită dată un eveniment unic, singular, ireversibil prin care se explică totul şi pentru toată lumea.
Este în realitate aici un proces invers – am putea spune satanic – de degradare, a ceea ce am putea numi mentalitatea creştină, dacă creştinismul ar fi ceva abstract şi nu s-ar contopi, în toate cazurile sale autentice, cu însăşi firea omului, cu omenia. Şi un creştin admite că prin faptul istoric al venirii Mântuitorului pe pământ, lumea s-a transformat. Şi acest fapt este ireversibil şi este totodată un mare miracol. Dar observaţi câte deosebiri de mentalitate laică modernă există în mentalitatea francmasonică.
În primul rând creştinul religios în general, filosoful, moralistul acceptă harul, mântuirea, destinul, istoria, acceptă o economie spirituală care este paralelă cu economia, să mi se ierte expresia, “economică”. Continuaţi acum Dvs. şi veţi găsi câte deosebiri veţi voi.
Există un lucru pe care întotdeauna realitatea masonică îl refuză îndârjit: subtilitatea, disocierea planurilor. Un socialist ştie una şi bună, un teozof ştie trei şi bune. Dar numai Una sau numai Trei. Niciodata altceva, niciodata altfel.
Veţi spune: “Bine, dar acesta este însuşi scopul raţiunii (al gândirii ştiinţifice sau filosofice), de a găsi numai o lege, numai un criteriu de înţelegere al lumii.”
Foarte just. Numai că raţiunea caută o Lege care să se refere la principii, la esenţă. Unitatea raţiunii constă de fapt în coerenţa, nu în monovalenţă.
Mentalitatea masonică, dimpotrivă, ignoră totdeauna orice coerenţă, ocupându-se numai de monovalenţă. Adică în loc de a judeca lumea organic (într-un mod coerent) , o judecă simplist (constrâns, monovalent).
Nu ştiu şi nu interesează orientarea acestor note, dacă există vreo legatură istorică între feluritele manifestări ale mentalităţii masonice în lumea modernă (iluminism, marxism, teozofism, anti-istorism, etc). De altfel mentalitatea masonică se manifestă şi în afara cadrelor ce au fost menţionate mai sus.
Am un excelent prieten care judeca lumea masonic fără a fi nici marxist, nici teozof. Este numai simplist şi puţin cam semidoct. Cu cât ştii şi totodată eşti mai convins numai de “una şi bună”, cu atât te apropii mai mult de mentalitatea masonică.
Iată, de pildă, istoria politicii româneşti de la paşoptism la 1933. Peste tot nu întâlneşti decât legi abstracte, fapte iluministe, gândire grosolană. Lipseşte cu desăvârşire acolo simţul realului, al concretului, al omeniei, intuiţia de toate zilele. Şi lista exemplelor noastre ar putea continua …la nesfârşit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZAMOLXE
mesaj 20 May 2006, 09:42 AM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 313
Inscris: 7 March 06
Forumist Nr.: 7.960



QUOTE (gio19ro @ 18 May 2006, 03:42 PM)
Un material scris de Eliade despre masonerie.

Nu cunosc nici un francmason şi din toate cărţile pe care le-am citit n-am înteles mai nimic asupra francmasoneriei, pentru că în realitate nici nu ai ce să întelegi în cazul aşa-zisei doctrine a ei. Nu ştiu ce vor de fapt aceşti oameni, cine le-a băgat în cap că-şi trag doctrinele de la Solomon şi de la Piramide şi de ce sunt atât de misterioşi cu “secretele” lor, pe care le publică totuşi în sute de cărţi de propagandă.
Dar un lucru am învăţat totuşi din comerţul meu cu literatura aceasta aiurită: am învăţat să cunosc mentalitatea francmasonică.
Vă veţi mira, poate, aflând că acord o mentalitate francmasonică chiar şi unor oameni care nu au nimic de-a face cu această societate secretă. Într-adevăr este uimitor cât de mulţi intelectuali judecă lumea, spiritul şi istoria cu asemenea mentalitate francmasonică. Pe care aş putea-o rezuma astfel: fel simplist de a vedea lucrurile, criterii abstracte şi vădit greşite în judecarea istoriei.
Un marxist, de pildă, exemplifică de minune mentalitatea aceasta francmasonică. Pentru marxist, toate lucrurile sunt clare, toată istoria este un joc de forţe economice, rigide, simpliste până la absurd, abstracte până la confuzie. Cu un marxist nu poţi discuta. Cu nici un intelectual de formaţie “francmasonică” nu poţi discuta. În capul lui e prea multă “lumină”, sunt prea multe “certitudini”; problemele se rezolvă, toate, cu aceeaşi ecuaţie, necunoscutele sunt, toate, de acelaşi grad, pe acelaşi plan.
Am început să mă gândesc serios că paradoxul acesta – mentalitate francmasonică – nu este un simplu paradox, după ce am cunoscut mai îndeaproape mentalitatea marxistă. Un marxist este de fapt un om cu o mie de certitudini şi care acceptă un singur miracol: opera lui Karl Marx. Pentru el istoria se rezolvă în câteva formule simple, care explică tot, satisfac orice curiozitate, preîntampină orice controversă. Iraţionalul, ireductibilul – toate acele forţe obscure şi peste putinţă de anticipat, care fac ca istoria unei ţări să se deosebească net de istoria altei ţări – pentru un fericit marxist cu mentalitate francmasonică nici macar nu există.
Ceea ce caracterizează această mentalitate francmasonică este strania conjugare a abstractului şi a grosolanului. Într-adevar un spirit francmason judecă lumea şi istoria într-un mod abstract (adică fără atingere directă cu realităţile, fără experienţa timpului, fără priză asupra prezentului).
Un francmason pur sânge ar spune, de pildă cam aşa: ”Mihai Viteazul a reprezentat cutare forţă şi a jignit cutare simbol; din această cauză, lipsindu-i ajutorul Maestrului Trei Stele, şi-a găsit moartea aşa cum era de aşteptat.” (Am pe masă, acum când scriu, o serie întreagă de cărţi ale “magistrului” Ragon. Dacă cineva se îndoieşte de felul cum am rezumat judecata masonică asupra istoriei, pot cita din Ragon. Şi jocul acesta straniu poate continua…).
Aţi observat cât de “abstract” şi cât de grosolan totuşi judecă un mason – sau un marxist, unul cu mentalitate masonică – istoria, lumea, viaţa. Nu există concret pentru ei; nu există de asemeni fapte, pur şi simplu fapte, adică evenimente imprevizibile, ireductibile, iraţionale.
Ei posedă o bizară schemă simplistă – adică semidoctă, pseudoraţională, lipsită de o reală patrundere filosofică şi în acelaşi timp lipsită de intuiţia directă a faptelor, a realităţilor – şi cu această schemă ei rezolvă totdeauna totul.
Pentru un “fericit” participant la mentalitatea masonică - care îşi are originea în mentalitatea evreiască – nu există enigmă, după cum nu există destin. Toate care există se pot prevedea, toate se pot explica; toate se explică şi pentru oricine. (Freud şi psihanaliza care işi are originea tot în mentalitatea evreiască alcătuiesc încă un admirabil exemplu de ceea ce eu numesc mentalitate francmasonică. Freud laicizează Absolutul, adica pune la îndemâna oricui o cheie care în aparenţă este unică, prin care, crede el, se explică toate cele sufleteşti. De unde înainte înţelegerea Absolutului (adică a sensului existenţei, sulfetului, a realităţii suprafireşti) presupunea efort, asceză, inteligenţă – deci inegalitate – psihalnaliza oferă oricui această înţelegere în schimbul a trei sau patru cărti, accesibile oricui, costând aproximativ 1000 lei. Freud este un grav exemplu de trădare a spiritualităţii iudaice – adică de monovalenţă transferată şi de laicizare a Absolutului. De altfel ar fi interesant de studiat apariţia elementului dramatic în spiritualitatea iudaică (unde nu a existat niciodată, unde liturghia era singurul dinamism acceptat în experienţa spiritului) – care, după părerea noastră, coincide cu această laicizare a Absolutului). Nu mai e nevoie de efort, de inegalitate, de inteligenţă deci – căci schema e la îndemâna oricui. Învaţă un simbol în plus şi ai înţeles Evul Mediu. Citeşte un volum din “Capitalul” lui Marx şi ai inţeles feudalismul. Plăteşti încă o taxă la o Lojă francmasonică şi înveţi un al doilea simbol; înţelegi atunci misterul secolului al XVIII-lea. Citeşti un al doilea volum din “Capitalul” şi înţelegi Revoluţia Franceză.
Poate că ceea ce scriu acum par vorbe glumeţe. Şi n-aş vrea să pară aşa. Lucrurile în această direcţie sunt prea serioase şi prea triste. Nu ştiu ce este acea stranie societate sau lojă masonică, dar mi se pare că spiritul complet greşit al masoneriei – simplism, anti-istorie, abstracţiune versus grosolănie – a pătruns periculos de mult şi a răscolit întreaga mentalitate europeană. Sunt clase întregi de oameni care sunt atât de siguri că posedă cheia cea supremă a universului, clavis abs conditorum, încât nu mai poţi sta de vorbă cu ei. Şi observaţi că această bizară certitudine nu se referă la principii, la esenţa lucrurilor, la un domeniu propriu filosofiei sau religiei, ci se referă la un domeniu de realităţi fenomenologice, în veşnică prefacere, în evanescentă revenire: viaţa, istoria, omul de toate zilele şi omul faptelor mari.
Nu ştiu daca aţi întâlnit şi Dvs. asemenea “intelectuali” de formaţie masonică, oameni cu care nu poţi sta de vorba asupra lucrurilor de toate zilele, ci cu care trebuie să te întâlneşti doar pe un teren neutru de discuţii. Priviţi cu o mai mare atenţie şi luciditate asemenea oameni. Veţi observa că ei toţi acceptă un miracol în centrul întelegerii lor universale. Ei admit că, în cursul istoriei, a intervenit la o anumită dată un eveniment unic, singular, ireversibil prin care se explică totul şi pentru toată lumea.
Este în realitate aici un proces invers – am putea spune satanic – de degradare, a ceea ce am putea numi mentalitatea creştină, dacă creştinismul ar fi ceva abstract şi nu s-ar contopi, în toate cazurile sale autentice, cu însăşi firea omului, cu omenia. Şi un creştin admite că prin faptul istoric al venirii Mântuitorului pe pământ, lumea s-a transformat. Şi acest fapt este ireversibil şi este totodată un mare miracol. Dar observaţi câte deosebiri de mentalitate laică modernă există în mentalitatea francmasonică.
În primul rând creştinul religios în general, filosoful, moralistul acceptă harul, mântuirea, destinul, istoria, acceptă o economie spirituală care este paralelă cu economia, să mi se ierte expresia, “economică”. Continuaţi acum Dvs. şi veţi găsi câte deosebiri veţi voi.
Există un lucru pe care întotdeauna realitatea masonică îl refuză îndârjit: subtilitatea, disocierea planurilor. Un socialist ştie una şi bună, un teozof ştie trei şi bune. Dar numai Una sau numai Trei. Niciodata altceva, niciodata altfel.
Veţi spune: “Bine, dar acesta este însuşi scopul raţiunii (al gândirii ştiinţifice sau filosofice), de a găsi numai o lege, numai un criteriu de înţelegere al lumii.”
Foarte just. Numai că raţiunea caută o Lege care să se refere la principii, la esenţă. Unitatea raţiunii constă de fapt în coerenţa, nu în monovalenţă.
Mentalitatea masonică, dimpotrivă, ignoră totdeauna orice coerenţă, ocupându-se numai de monovalenţă. Adică în loc de a judeca lumea organic (într-un mod coerent) , o judecă simplist (constrâns, monovalent).
Nu ştiu şi nu interesează orientarea acestor note, dacă există vreo legatură istorică între feluritele manifestări ale mentalităţii masonice în lumea modernă (iluminism, marxism, teozofism, anti-istorism, etc). De altfel mentalitatea masonică se manifestă şi în afara cadrelor ce au fost menţionate mai sus.
Am un excelent prieten care judeca lumea masonic fără a fi nici marxist, nici teozof. Este numai simplist şi puţin cam semidoct. Cu cât ştii şi totodată eşti mai convins numai de “una şi bună”, cu atât te apropii mai mult de mentalitatea masonică.
Iată, de pildă, istoria politicii româneşti de la paşoptism la 1933. Peste tot nu întâlneşti decât legi abstracte, fapte iluministe, gândire grosolană. Lipseşte cu desăvârşire acolo simţul realului, al concretului, al omeniei, intuiţia de toate zilele. Şi lista exemplelor noastre ar putea continua …la nesfârşit.


... punct ochit punct lovit ! thumb_yello.gif


--------------------
Mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in genunchi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 20 May 2006, 02:03 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (gio19ro @ 18 May 2006, 04:42 PM)
Un material scris de Eliade despre masonerie.
[/i]

Gio, amice
Cand citezi asa ceva , da domne' si sursa ( cartea, ziarul,etc) !


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 05:32 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



Am "gugalit" textul si l-am gasit pe un site bizar. biggrin.gif S-ar putea sa nu-i apartina lui Eliade. biggrin.gif


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 20 May 2006, 05:54 PM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Stiu eu un apostol care a pretins ca nu are nimic in comun cu Iisus.... Dar ca sa revenim la textul lui Eliade, mai google-este si afla si la ce varsta l-a scris. Iar chestia cu "nu cunosc nici un francmason" (asta daca e sa decupez din textul gasit de tine), e o exprimare normala. Intre ei nu sunt francmasoni, sunt frati. Dar deja m-am dus mult prea departe.

PS: Intrebarilor bufniliene nu are sens sa le raspund. Sunt retorice, puse in avalansa, poate-poate se trezeste vreun sucker sa raspunda si atunci sa vezi bufnilizare ce trebuie sa suporte respectivul...... By the way, Bee.... spuneai ca ai lucrat in presa... "cel mai celebru" ????????? Nu vreau sa stiu ce "cap limpede" aveai la publicatia aia, da' daca scapi asa ceva din taste, e grav.


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 06:13 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



Wasp pentru a nu confuziona boborul, cum se obisnuieste uneori cand userul din neatentie uita sa-si numeasca interlocutorul, e bine sa precizezi ca te referi la gio ( banuiesc ). Nu de alta dar propozitia "Stiu eu un apostol etc..." care urmeaza postarii mele ar putea induce gresit opinia c-as avea vreo legatura cu gruparea respectiva, mai ales ca daca ma uit bine sunt singurul care am calificat drept bizar site-ul. Ghinie? wink.gif


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 20 May 2006, 07:25 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Articolul dat de gio19ro este luat de pe site-ul lui Gregorian Bivolaru.
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2187

Ceea ce omite sa specifice "maestrul" Bivolaru este tocmai data si locul in care a fost publicat pentru prima data acest articol .(ziar revista , jurnal )
devil.gif

exergy33


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 20 May 2006, 08:32 PM
Mesaj #10


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Scuze, alfa....nu mi-am dat seama...


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 08:34 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



Bine! Se accepta! biggrin.gif


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 20 May 2006, 08:46 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (exergy33 @ 20 May 2006, 09:25 PM)
Articolul dat de gio19ro este luat de pe site-ul lui Gregorian Bivolaru.
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=2187

Ceea ce omite sa specifice "maestrul" Bivolaru este tocmai data si locul in care a fost publicat pentru prima data acest articol .(ziar revista , jurnal )
devil.gif

exergy33

He-he-he, pai bine mai Gio , chiar asa , Eliade si guru Grig ?! laugh.gif Da' smekerul de don' "profesor" ( adica Grig) tace chitic cu privire la perioada cand Eliade scria asemenea articole ! Adica aceea timpurie "verde revolutionara" a lui Eliade ! tongue.gif Deh, nu prea ar da bine la public o asociere miscarea yoghina - miscarea legionara ! tongue.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 20 May 2006, 08:48 PM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Poate pe vremea exista "urina verde" ?????? rofl.gif


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 09:24 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



QUOTE (wasp @ 20 May 2006, 09:48 PM)
Poate pe vremea exista "urina verde" ??????  rofl.gif

Mey wasp s-asa m-a "dojenit" lumea luandu-ma de paranoic, frustrat, schizofrenic, invidios, negativist cronic etc prin alte parti, pana m-am obisnuit si nu mai bag in seama, dar cu tine chiar incep sa sufar de mania persecutiei. biggrin.gif Dai cu ricoseu. Faza cu sperma verde o citi in alta parte, am si raspuns p-acolo. laugh.gif Pe net circula tot soiul de persoane dar va asigur ca n-am legatura cu absolut nimic, tot ce scriu reprezinta gandurile unui liber cugetator. biggrin.gif N-am nici pasiuni, nici resentimente. Nu sunt nici membru MISA, nici impotriva MISA, nici mason, nici antimason, nici curva sau peste, nici impotriva prostitutiei, nici securist, nici antisecurist convins ca n-am avut de suferit de pe urma securitatii, nici agent de propaganda al vreunui partid, nu fac publicitate, nu apartin de nicio alta structura imaginabila. Am doar simpatii, antipatii si mai ales curiozitati. Imi bag nasul peste tot, scormonesc, dar sunt complet curat. Pe onoarea mea. Injurati-ma cum vreti dar sa nu-mi stirbiti imaginea da endependent. laugh.gif

Acest topic a fost editat de alfa: 20 May 2006, 09:35 PM


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 20 May 2006, 09:36 PM
Mesaj #15


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Alfa, lasa paranoia....ca nu stiam de sperma aia verde ! oricum, m-am distrat rau de tot.... am vizualizat martian onanist...iti dai seama ce hohote au iesit.... apropo de bancul cu Gheorghe, padurarul...piticul...caruia ii ajungeau mainile pana la pamant....


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 20 May 2006, 09:41 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (March @ 20 May 2006, 09:46 PM)

He-he-he, pai bine mai Gio , chiar asa , Eliade si guru Grig ?! laugh.gif Da' smekerul de don' "profesor" ...

Materialul l-am citit cu multi ani in urma, nu-mi aduc aminte exact conjunctura, sa tot fie vreo 12 ani. Aceasta idee, de a-l pune aici, mi-a venit dupa ce tu ai deschis topicul ala gen vitirina despre minunatii francmasoni satanisti.
Mai sa fie...., dupa vreo 3-4 zile l-am si gasit. De la prima cautare. spoton.gif M-am gandit io ca l-as putea gasi pe yogaesoteric.... Punct ochit punct lovit. ohyeah.gif
Eu il vad pe Eliade ca un om de stiinta, si un om de stiinta se respecta. Opiniile sale in ceea ce priveste munca sa nu sunt tributare unui regim politic.

Citeste postarile lui "Gopernic, alias Minerval si ai sa recunosti stilul. Stil surprins foarte bine de Eliade.

Aaa, apropo, ati uitat f repede se pare momentul in care, in urma unui puseu, Minerval a "vorbit" liber, clamand superioritata lui Lucifer si a satanismului, faptul ca Dumnezeul cunoscut in acceptiunea larga este de fapt un urzupator etc.

In plus de asta... am cunoscut si eu bossi masoni si in urma discutiilor "fratesti' m-am lamurit si singur.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 10:07 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



....

Acest topic a fost editat de alfa: 20 May 2006, 10:13 PM


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alfa
mesaj 20 May 2006, 10:12 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 22 August 05
Forumist Nr.: 6.816



QUOTE (wasp @ 20 May 2006, 10:36 PM)
Alfa, lasa paranoia....ca nu stiam de sperma aia verde ! oricum, m-am distrat rau de tot.... am vizualizat martian onanist...iti dai seama ce hohote au iesit.... apropo de bancul cu Gheorghe, padurarul...piticul...caruia ii ajungeau mainile pana la pamant....

Ok! Rasfata-ma cu apelativul asta, m-am obisnuit cu el, dar macar independenta si buna credinta sa nu mi-o negati. Sa zicem ca n-ai fi vazut ce am postat in Poiana inspirat de alt forum, ca urina ta verde n-are legatura cu sperma verde, ca-s eu paranoic. Totusi fiind paranoic cred ca unii, poate nu de pe forumul asta, au sanse sa fie martieni. smile.gif Recunosc , nu sunt sigur pe nimic. Inca. smile.gif

Acest topic a fost editat de alfa: 20 May 2006, 10:25 PM


--------------------
omega
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 21 May 2006, 08:13 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (gio19ro @ 20 May 2006, 11:41 PM)

Aaa, apropo, ati uitat f repede se pare momentul in care, in urma unui puseu, Minerval a "vorbit" liber, clamand superioritata lui Lucifer si a satanismului, faptul ca Dumnezeul cunoscut in acceptiunea larga este de fapt un urzupator etc.

Alo, cucoane Minerval,
Ai vreo replica aici ? Faci parte cumva din "loja" lui Marylin Manson ? unsure.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 21 May 2006, 09:20 AM
Mesaj #20


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Sau a cavalerilor de Slipknot ?! rofl.gif


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZAMOLXE
mesaj 22 May 2006, 08:57 PM
Mesaj #21


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 313
Inscris: 7 March 06
Forumist Nr.: 7.960



QUOTE (gio19ro @ 20 May 2006, 10:41 PM)

Aaa, apropo, ati uitat f repede se pare momentul in care, in urma unui puseu, Minerval a "vorbit" liber, clamand superioritata lui Lucifer si a satanismului, faptul ca Dumnezeul cunoscut in acceptiunea larga este de fapt un urzupator etc.



... ei, sunt si ei oameni, deci supusi greselilor !


--------------------
Mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in genunchi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alysoft2003
mesaj 22 May 2006, 11:26 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.160
Inscris: 14 February 06
Din: www
Forumist Nr.: 7.859



QUOTE (ZAMOLXE @ 22 May 2006, 08:57 PM)
... ei, sunt si ei oameni, deci supusi greselilor !

Corect. Doar dintr-o greseala a fost declansat si al 2-lea razboi mondial wink.gif De la ei citire tongue.gif


--------------------
Nu te pune cu prostul caci are mintea odihnita!Al dracului de odihnita!
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 25 May 2006, 02:45 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



Materialul lui Eliade despre francmasonii a fost publicat in Vremea", 10 septembrie 1936.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 25 May 2006, 04:29 PM
Mesaj #24


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Atunci pot presupune ca Eliade nu avusese la acel moment nici un contact cu masoneria.....


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 May 2006, 04:43 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (wasp @ 25 May 2006, 06:29 PM)
Atunci pot presupune ca Eliade nu avusese la acel moment nici un contact cu masoneria.....

Desigur facea propaganda intensa( inclusiv in "Vremea") pentru partidul "Totul pentru Tara" pe lista caruia a intrat in 1937 in parlament ca deputat. Si se stie cat de mult ii iubeau legionarii pe masoni ! In aceeasi masura ca si comunistii ! devil.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
wasp
mesaj 25 May 2006, 05:09 PM
Mesaj #26


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 681
Inscris: 29 November 05
Forumist Nr.: 7.367



Si totusi...cum l-au prins de nas ?!


--------------------
Sa ai incredere doar in umbra ta, dar numai atunci cand iti cade in fata !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 25 May 2006, 05:42 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Nu spun mai multe ca se supara proprietarul topicului biggrin.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 25 May 2006, 07:10 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (March @ 25 May 2006, 05:43 PM)
Si se stie cat de mult ii iubeau legionarii pe masoni ! In aceeasi masura ca si comunistii ! devil.gif

Comunsitii au fost masoni iar comunismul a fost o creatie masonica. masnoii nu neaga asta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZAMOLXE
mesaj 29 May 2006, 08:35 PM
Mesaj #29


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 313
Inscris: 7 March 06
Forumist Nr.: 7.960



QUOTE (alysoft2003 @ 23 May 2006, 12:26 AM)
QUOTE (ZAMOLXE @ 22 May 2006, 08:57 PM)
... ei, sunt si ei oameni, deci supusi greselilor !

Corect. Doar dintr-o greseala a fost declansat si al 2-lea razboi mondial wink.gif De la ei citire tongue.gif


... sa spunem si noi ca Isus, "Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac" ?


--------------------
Mai bine sa mori in picioare decat sa traiesti in genunchi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 26 Mar 2008, 12:04 PM
Mesaj #30


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Calfa, poti muta, pls, topicul asta pe Poiana?


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 13 Jul 2010, 02:47 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Gio..sic semper tyrannis.. jamie.gif

Nu ma simt lezat de un latrator. Vedeti voi, latratorul poate sa faca scandal, latratorul poate sa cucereasca si sa uimeasca cu ziceri si preziceri, sa va imbete cu aforisme (uneori masluite tendentios..deh este latrator doar), dar..ceea ce este EVIDENT pentru absolut toata lumea este faptul ca simpaticul in cauza ramane doar un latrator. PUNCT ochit si lovit din toate pozitiunile geometriilor in spatiu si hiperspatiu! rofl.gif

Eliade si-a expus un "punct" de vedere. Dar nu va lasati amagiti de text cat ar trebui de context. Multe se pot spune, uneori pentru a sublinia, alteori pentru a devia, subtil, atentia. Cine stie la ce ma refer si pricepe dedesubturile ma va citi printre randuri. thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de Minerval: 13 Jul 2010, 02:48 AM


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CharonOfNyx
mesaj 13 Jul 2010, 07:24 AM
Mesaj #32


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 702
Inscris: 4 January 09
Forumist Nr.: 12.814



Dar sa spui ceva clar si raspicat, cu subiect si predicat poti? Fara sa lasi impresia ca doar printre randuri se afla adevarul absolut? Astfel incat sa nu mai lasi impresia ca doar tu te intelegi (si cativa privilegiati cu existentza incerta).

bine te-ai intors, esti neschimbat thumb_yello.gif

PS doar avataru'


--------------------
E=mc2 - pe bune!
cine are curaj sa bage mana-n foc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 13 Jul 2010, 09:51 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Bine te-am regasit elder internaut si coleg in suferinte lingvistice! smile.gif Sa stii ca fiecare dintre noi cu fiecare secunda ce trece se schimba. Eu nu mai sunt omul de ieri, asa cum tu cu siguranta nu mai esti cel de acum 1 an. Prin urmare..quod erat demonstrandum.. cu totii ne schimbam, conteaza daca in bine sau in rau.. Iar daca ajungem in acest punct delicat al filosofiei, dualitatea bine-rau ramane o constanta a relativitatii care ne guverneaza, in drept, propria viata.
Live long and prosper..as we Vulcans say..! smoke.gif


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minerval
mesaj 13 Jul 2010, 09:56 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.238
Inscris: 3 January 04
Din: Romania
Forumist Nr.: 1.683



Wow..acum am observat in josul paginii..sa fiu mai exact bottomu'..<<powered by..Minerva>> cool.gif


--------------------
NON NOBIS DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM!
PATRONATUL ROMAN GALATI - federatie patronala galateana membra Consiliul de Dialog Economic si Social (Prefectura Galati)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 12 May 2024 - 01:27 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman