HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Caricaturile Lui Mahomed
actionmedia
mesaj 6 Feb 2006, 04:50 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 5.298
Inscris: 9 June 04
Forumist Nr.: 3.787



[Editat de calfa: nu mai este de actualitate]
Candva, aici pe forum, imi exprimam temerea ca anumiti oameni, fanatici religiosi ar putea fi manati de diverse idei fanatice sa ii traga la raspundere pe cei care nu cred la fel ca ei. Am vezut cum ateii sunt numiti satanisti, unelte ale diavolului si mai stiu eu cum.
Lucrurile astea nu ma deranjeaza. Problema lor ce zic. Nu este un atac la libera exprimare. Insa daca oamenii aceia ar incepe sa ma sune noaptea, sa ma urmareasca, sa ma terorizeze, atunci ar fi un atac la libera exprimare.
[Editat de calfa: nu mai este de actualitate]


Acest topic a fost editat de calfa: 6 Feb 2006, 05:15 PM


--------------------
viata e simpla si misto!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 6 Feb 2006, 05:10 PM
Mesaj #37


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



abureala, simonsays, logoss76, Catalin, cine se mai stie cu musca pe caciula, din acest moment pe acest subiect voi sterge orice mesaj al vostru care are macar o urma de provocare, injurie, atac sau contra-atac la persoana la adresa altui forumist, sau care sunt pe langa subiect.

Cat de curand voi sterge si edita toate mesajele anterioare care contin provocari, injurii si atacuri la persoana, sau care sunt pe langa subiect.

Acest topic a fost editat de calfa: 6 Feb 2006, 05:22 PM


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 6 Feb 2006, 05:37 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



Referitor la faptul ca un ateu este numit "unealta diavolului", etc, primul care va numeste este Hristos. Insa Hristos ne porunceste ca pe cei ca voi sa ii iubim ca oameni, dar sa condamnam fapta lor. Insa nu spune ca trebuie sa ne impunem cu forta. Ceea ce ne porunceste este ca ei sa auda cuvantul Lui. Daca il aud si nu il urmeaza, este alegerea lor si judecata lor, fiindca este spus "Din faptele si din cuvintele voastre veti fi judecati" . Insa indatorirea mea de crestin aici se termina, dupa cum se spune "ca voi sa stati marturie inaintea oamenilor" . Crestinismul cu forta nu este crestinism.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 6 Feb 2006, 05:37 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
mutulica
mesaj 6 Feb 2006, 05:38 PM
Mesaj #39


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



QUOTE (abureala @ 6 Feb 2006, 05:23 PM)
QUOTE (simonsays @ 6 Feb 2006, 05:17 PM)
Dar nu se simte jignit si oprimat in libertatea lui de exprimare; ci atacat in libertatea lui de exprimare. Si nu greseste...

Dar tu te simti atacat?

eu ma simt atacat
atit timp cit din cauza loserilro avem team in a zbura cu avionul si controlul in aeroport e din ce in ce mai strict, cit circulatia in londra e o problema pt ca poti sari in aer, etc, etc.. atit timp cit statele musulmane au ajutat cu bani bosnia musulmana in razboiul purtat aproape de inima europei, da ma simt atacat
daca au luat-o razna in halul asta pt niste caricaturi... hmmm.. cred ca ma simt foarte amenintat

din punctul meu de vedere reactia lor e un atac la crestinatate, si daca ar fi dupa mine raspunsul ar fi cu napalm


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abureala
mesaj 6 Feb 2006, 05:40 PM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.191
Inscris: 24 September 03
Forumist Nr.: 835



QUOTE (mutulica @ 6 Feb 2006, 06:38 PM)
[QUOTE=abureala,6 Feb 2006, 05:23 PM] din punctul meu de vedere reactia lor e un atac la crestinatate, si daca ar fi dupa mine raspunsul ar fi cu napalm

Crestinismul a fost intotdeauna atacat. Parintele Serafim Rose, spune ca ortodoxia este , a fost, si va ramane patimitoare.


--------------------
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul."

Petre Tutea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 22 Feb 2006, 11:17 AM
Mesaj #41


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Am sters mesajele off-topic si micile 'intepaturi' si voi redeschide acest subiect de discutie.

Va invit sa fiti moderati in mesajele dumneavoastra, respectand regulamentul, pentru o discutie echilibrata, fara mesaje off-topic sau atacuri.

Multumesc pentru intelegere. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abcd
mesaj 23 Feb 2006, 06:50 AM
Mesaj #42


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 238
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.208



QUOTE
din cauza loserilro avem team in a zbura cu avionul si controlul in aeroport e din ce in ce mai strict, cit circulatia in londra e o problema pt ca poti sari in aer, etc, etc.. atit timp cit statele musulmane au ajutat cu bani bosnia musulmana in razboiul purtat aproape de inima europei, da ma simt atacat

Nu exista efect fara cauza si invers, s-a ajuns la ce spui tu din pricina unei politici gresite, lipsite de diplomatie sau de altceva. O caricatura oricum nu poate indrepta situatia descrisa ci poate deslantui spiritele....dupa cum s-a si intamplat.
Greseli de tactica si politica batzului! Uite americanii n-au publicat nimic...de ce la ei nu e libertatea cuvantului?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 23 Feb 2006, 10:15 AM
Mesaj #43


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



In viata mea am citit multe stupizenii si imbecilitati dar cred ca urmatoarea e printre cele mai de virf dintre ele. rofl.gif

Are o legatura oarecum colaterala cu subiectul in discutie dar e simptomatic pentru "relativismul cultural" al unor imbecili ... tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jet li
mesaj 24 Feb 2006, 01:21 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045



http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4734648.stm
Despre libertatea asta de expresie, asta imi dovedeste ce am mai zis, lumea in care traim nu are nici un sens. Orice om cu mintea la cap ar fi zis lasa l ma daca e nebun sa fie, "lasa-l in plata Domnului". Nu.
Bine zice un comentariu de acolo - ca asta e cea mai mare ironie posibila, sa nu radem de musulmani, suntem la fel ca ei. Cea ce e "sfant" pentru noi nu suportam a fi luat in ras.
Caricaturile despre Mahomed , nimeni nu trebuie inchis pentru ele, dar reprezinta o jignire asta e sigur. poate si negarea holocaustului e o jignire dar sa inchizi omul pentru asta inseamna ca reactionezi la fel ca musulmanii. De ce stim atatea despre filosofie dar nu le aplicam ? De ce nu actioneaza fiecare in spiritul poeziei lui Rudiard Kipling, cu Om , nu stiu cum se numeste poezia

Acest topic a fost editat de jet li: 24 Feb 2006, 01:25 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 24 Feb 2006, 01:55 PM
Mesaj #45


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



Părerea mea este că lumea īn care trăim are un sens. Rămīne doar să-l descoperim şi să-l valorificăm...

Tot părerea mea e şi aceea că e (prea?) facil să criticăm isteria provocată īn lumea musulmană de caricaturi. Īndoctrinaţi cu o anumită perspectivă asupra civilizaţiei refuzăm orice punte de dialog cu cei care sīnt īmpotriva acestei perspective. Ori, din cīte am observat eu, lumea musulmană nu prea īmpărtăşeşte valorile civilizaţiei occidentale, decīt parţial, tangenţial...

Vreau să spun că eu cred că acele caricaturi reprezintă "vīrful de lance", partea văzută, a unui conflict mult mai profund, mult mai serios decīt caricaturile īn sine: conflictul dintre 2 civilizaţii (bune, rele, cum 'or fi ele...): cea a "vestului" şi cea a "orientului".

Dacă cele 2 părţi nu vor face eforturi de conştientizare, mai īntīi şi de īncercare de amortizare a conflictului, care să poată asigura o convieţuire onorabilă bilaterală, atunci mai devreme sau mai tīrziu se va ajunge la o ciocnire dură.

E relativ uşor să scuipi/baţi pe cel care are alte valori decīt ale tale. E mai greu să īncerci să īnţelegi opinia contrară şi, chiar dacă nu o īmpărtăşeşti, să o respecţi. E mai greu... dar merită!...

Acest topic a fost editat de caa: 24 Feb 2006, 01:56 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flux
mesaj 25 Feb 2006, 12:55 AM
Mesaj #46


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 6 November 03
Forumist Nr.: 1.147



Faza e ca daca ar aparea o caricatura cu Isus facand dragoste cu Moise pe puntea lui "noah's ark" ar fi proteste, dar ma indoiesc daca sute de mii de crestini ar veni sa dea foc la ambasadele tarilor in care au fost publicate. E o diferenta in mentalitate. Si e o diferenta intre cele doua religii. Dar din pacate nu asta e problema. Problema provine din ignoranta si manipularea oamenilor simplii. Religia fiind motivul principal de manipulare, nu este altfel vina maselor ignorante, ci vina celor care-i manipuleaza.

E la fel cu Boschito. Vrem sa-l tragem la raspundere ca a omorat un om. Vina insa nu e a animalului, ci tot a oamenilor care au lasat lucrurile sa ajunga asa de rau. Din pacate e greu sa accepti ca e vina noastra a tuturor, in special cand trebuie sa gasesti motiv pt. moarte.

In fine, e totusi o diferenta intre a face o gluma cand cineva nu e in stare sa-o inteleaga, si a nu-ti fie frica sa te exprimi atunci cad trebuie. Ceea ce fac eu nu v-a fi limitat pt. ca mi-e frica de un anumit dobitoc care nu stie de gluma, dar doar atunci cand ceea ce vreau sa zic trebuie zis si, nu doar sa ma aflu in treaba (vezi caricatura). Asta-i treaba.

Lumea parca se polarizeaza din ce in ce mai mult. Incepe sa semene cu o poza din cartea de biologie, pe la capitolul mitoza. Nu crezi?

Flux
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flux
mesaj 25 Feb 2006, 01:00 AM
Mesaj #47


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 21
Inscris: 6 November 03
Forumist Nr.: 1.147



QUOTE
E relativ uşor să scuipi/baţi pe cel care are alte valori decīt ale tale. E mai greu să īncerci să īnţelegi opinia contrară şi, chiar dacă nu o īmpărtăşeşti, să o respecţi. E mai greu... dar merită!...


Si e si mai greu sa intelegi ceea ce zici tu aici cand umblii cu picioarele goale, telul tau in viata e sa ajungi in rai langa Mahomed, si cand esti manipulat de oameni cu interese care te depasesc in totalitate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 26 Feb 2006, 11:41 AM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



"Cruciatii" contra-ataca ! Da' nu cu ghioaga !!

Caricatura cu scandal, afisata la primarie

Una dintre controversatele caricaturi ale Profetului a fost afisata pentru scurt timp in primaria orasului britanic Oldham.
Politia a deschis o ancheta. O intreprindere olandeza a anuntat punerea in vanzare a unor tricouri imprimate cu controversatele caricaturi, cu scopul de a "provoca discutii".
In acelasi timp, cotidianul danez "Jyllands-Posten", cel care a inflamat initial lumea islamica prin publicarea caricaturilor, a primit Premiul Victor, pentru initiativa sa din septembrie 2005
. ("Ev.Z.")



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 12:01 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman