HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Cum Il Vedeti Pe Dumnezeu ?
ypsilonalpha
mesaj 5 Jun 2003, 06:31 PM
Mesaj #71


Cel Mai Bun Moderator :: Premiul 'ARTA de a conversa'
******

Grup: Moderator Global
Mesaje: 2.573
Inscris: 3 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7



QUOTE (Tudy @ Jun 5 2003, 09:14 AM)
ypsilonalpha:

El ți se adresează, dar tu vrei cu adevărat să-L asculți?...

Uite, o să-ți dau un alt exemplu: TU. Științific, poți fi descris în numeroase feluri: d.p.d.v. fizic, chimic, biologic, psihologic, etc... Pentru știință, tu ești un "mecanism", un "device", care "funcționează" într-un anume fel... Știința poate stabili clar că tu exiști și te manifești într-un anumit mod. DAR știința nu poate să stabilească CUM sau DE CE ai fost creat, și CARE ESTE SCOPUL existenței tale...

...Asta ca să dau un exemplu mai relevant... Și mai "simplu" decât "Lumea însăși"...

Obiectez, onorata instanta! wink.gif

Ceea ce mi-ai transmis tu acuma este ca printre manifestarile lui Dumnezeu (cel care prin definitie a creat "lumea intreaga" si m-a creat si pe mine) se numara si acelea ca a creat lumea si m-a creat pe mine. Nu-i deloc corect. Vreau ceva si mai concret, iertata fie-mi "nesimtirea".

Si da, chiar vreau sa-l ascult, daca sint sigur ca mi se adreseaza. De fapt, punctul meu de vedere este ca e perfect posibil ca Dumnezeu, ca entitate superioara, sa existe, dar el este o entitate lipsita atit de vointa, cit si de constiinta de sine --> ca atare nu are nici motivul nici posibilitatea sa mi se adreseze.

Acest topic a fost editat de ypsilonalpha: 5 Jun 2003, 11:32 PM


--------------------
This is my last act as your King. Do not be afraid. All things change. I am Arthur of Camelot and I command you now...to fight! Fight like you never fought before! Never Surrender! Never Surrender!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
atta
mesaj 20 Jun 2003, 01:25 AM
Mesaj #72


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 373
Inscris: 18 June 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 386




Credinta.

Cred in Dumnezeu. Cred pentru ca nu pot sa nu cred. Intr'o zi am incercat sa nu cred. Am zis, Dumnezeu nu exista si m'am simtit singura. Nimic nu mai avea
sens. M'am gandit ca daca Dumnezeu nu exista atunci eu nu as fi decat un numar foarte foarte mare, atunci eu as fi marginita la ceea ce se afla in aceasta
camera.
Oricat de greu imi este sa mi'L imaginez pe Dumnezeu, mult mai greu imi este sa ma imaginez finita, fara suflet.
Cred totusi ca nu este de ajuns credinta mea. Nu il cunosc pe Dumnezeu atat de bine cat as putea si cat as vrea. Nu ma consider un crestin adevarat cu
toate ca ma vreau crestin.

Nu inteleg complet venirea lui Iisus. OK, a venit sa ne maintuie. Acum, pentru a fi mantuiti trebuie sa credem in El. Dar sunt atatia oameni care nu
au cum sa auda de Iisus. Unde e greseala?

Alt bai el meu... cum ar trebui sa fie viata unui crestin? Intrebare cam generala, nu? O voi dezvolta intr'un mesaj ulterior...

Figaro, sper ca nu vei renunta la a fi moderator... sunt noua eu aici si nu stiu prea multe, dar oare ar fi cineva un moderator mai bun ca tine aici?


P.S. Imi "pregatisem" acest mesaj off line si doar acum am vazut ca s'a nimerit sa pice dupa postul de mai sus al lui Mihai.... mesajul meu se bucura sa se afle printre oameni care cred.

P.P.S. Stiu ca nu sunt chiar pe topic... dar nu ma simteam in stare sa pornesc altul. daca este prea grava aceasta abatare... va rog ajutati'ma smile.gif.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Jun 2003, 08:45 AM
Mesaj #73


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Atta, mesajul tau nu cere un raspuns, in schimb poate genera intrebari interesante. Cam diferit de discutiile telegrafice care au loc pe forum. M-am gandit la un topic de eseuri sau de ganduri, experiente impartasite etc.

QUOTE ("atta")

Oricat de greu imi este sa mi'L imaginez pe Dumnezeu, mult mai greu imi este sa ma imaginez finita, fara suflet.


Prima imagine mai speciala pe care am avut-o despre Dumnezeu a venit de pe un prospect de... televizor! Pe coperta era reperzentat un omulet si un televizor. Omuletul tinea in mana prospectul televizorului, pe care era reprezentat acelasi omulet, care tinea in mana prospectul televizorului, pe coperta caruia... si tot asa. smile.gif Pare ciudat, dar atunci cred ca am dobandit prima notiune despre Infinit. Eu-l care se oglindeste in propriul Eu.

QUOTE ("atta")

Figaro, sper ca nu vei renunta la a fi moderator


Multumesc pentru apreciere, dar nu va fi nici o schimbare majora daca voi renunta la statutul de moderator. Exista un Regulament al forumului, gandit sa detecteze atacurile de tot felul, si care ramane pe pozitii. In rest pot participa la forum la fel de bine ca orice alta persoana.




--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 20 Jun 2003, 08:45 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
atta
mesaj 20 Jun 2003, 10:56 PM
Mesaj #74


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 373
Inscris: 18 June 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 386



totusi mesajul meu cerea un raspuns.... macar unul....


Nu inteleg complet venirea lui Iisus. OK, a venit sa ne maintuie. Acum, pentru a fi mantuiti trebuie sa credem in El. Dar sunt atatia oameni care nu au cum sa auda de Iisus, ei cum pot fi mantuiti? Unde e greseala?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melinda
mesaj 27 Jun 2003, 02:26 PM
Mesaj #75


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 474
Inscris: 11 April 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 181



Se pare ca unii sunt convinsi ca faptul ca toti cei care "L-au vazut" pe Dumnezeu au vazut "ceva alb", miroase a lipsa de imaginatie; este mai simplu sa crezi asa ceva decat sa crezi ca, pur si simplu, asa poate fi vazut!? sad.gif
Iar daca nu poate fi descris in cuvinte (chiar daca acesti oameni fac parte din toate categoriile sociale sau intelectuale) eu cred ca este foarte clar ca nu poate fi descris in cuvinte nu din cauza nestiintei cuvintelor ci din cauza ca ele nu pot exprima decat aproximativ acele lucruri, ca o parere, ca o idee pe care ascultatorul si-o poate face dar fara a cuprinde exact descrierea acelui "lucru".


--------------------
Traieste-ti fiece zi ca si cum ar putea fi ultima...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melinda
mesaj 27 Jun 2003, 02:33 PM
Mesaj #76


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 474
Inscris: 11 April 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 181



QUOTE
Nu inteleg complet venirea lui Iisus. OK, a venit sa ne maintuie. Acum, pentru a fi mantuiti trebuie sa credem in El. Dar sunt atatia oameni care nu au cum sa auda de Iisus. Unde e greseala?

Sa crezi in Iisus inseamna si crezi in invataturile Lui (nu numai daca a existat sau nu) si sa le urmezi, sa le respecti, sa traiesti in mod cat mai asemanator felului in care El a trait si a iubit pe Dumnezeu si oamenii. In asta consta, de fapt, mantuirea. Din cate am inteles, vom fi "cantariti si judecati" cu masuri diferite, functie de religia noastra. Este ca si cum un elev nu va fi examinat la examenul de capacitate din materia de liceu (pe care nu are cum sa o cunoasca) la fel cum un alt elev nu va fi examinat la bacalaureat numai din materia din scoala generala, el avand deja posibilitatea de a studia materia predata in liceu. Nu stiu cat de clar m-am exprimat dar sper sa intelegi (pari a fi dezghetata la minte! wink.gif )
QUOTE
Alt bai el meu... cum ar trebui sa fie viata unui crestin? Intrebare cam generala, nu? O voi dezvolta intr'un mesaj ulterior...

Raspuns la fel de scurt ca si intrebarea: curata.


--------------------
Traieste-ti fiece zi ca si cum ar putea fi ultima...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 11 Jan 2004, 10:05 PM
Mesaj #77


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



Cineva a "rostit" cuvantul iconoclasti.Dupa ce am depus armele si am intrat in alta oaste am aflat multe lucruri socante(pentru mine) iar unul dintre ele este ca in principiu miscarea lor a fost corecta -aplicatia probabil a lasat de dorit,mai ales esecul.Adica intre cei ce au urmat invataturile crestine destui au fost si-or fi ca Simon magul,Anania si Safira,chiar Iuda...iar cel dintai pe care l-a chinuit talentul si a plasmuit o reprezentare a el stie ce,deci protoicoana,ala a fost un pacatos si a pacatuit inca prin fapta aia. Probabil ca avea doar un scop decorativ sau memorial dar iata ca a nenorocit"pre multi".De ce?Pentru ca cel care de inchina unei reprezentari,chiar daca stie ca e cineva viu undeva in spate,el saracu tot catre materie se inchina,tot in jos isi indreapta privirea,spre pamant isi indreapta speranta,iar tarana niciodata nu va mosteni Imparatia Cerurilor.Pentru ca Cel Sfant este Duh, in duh trebuie sa ne consacram si sa-L cautam,sa-L "vedem" pentru ca fizic... deja ati vorbit de tot felul de nonsensuri.Si eu mi-am dorit asta,am cerut-o chiar insistent dar nu va amintiti ce raspuns i s-a dat lui Moise la rugamintea asta?
Mai e ceva cu dorintele astea puternice de a sti una sau alta,sunt de doua felui,anume alea folositoare -care cand le-ai aflat schimba in bine ceva inlauntru- si celelalte,amorfe.Mie nu-mi apare vreo reprezentare la auzul Numelui Sau,nici nu-mi inchipui in vreun fel,dar am dorit sa aflu cum arata daca ar fi sa facem o analogie cu cele vizibile si iata ca "trupurile" fapturilor din al treilea cer sunt ca o energie,ca un fulger permanent si mult mult mult mai...si mai...si mai...
De aia uitati-va mereu la ce nu se vede,mai intai in voi insiva,apoi in cei din jur si cat mai mult in sus,tot mereu privirea sus si spatele drept ca altfel faceti "gheb"!
Si lasati scandalul!


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 13 Jan 2004, 07:56 PM
Mesaj #78


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Intrebarea cheie: "Cum Il vedeti pe Dumnezeu?" Raspunsul meu: Nu Il vad, dar Il simt langa mine si langa tine
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 6 May 2024 - 03:51 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman