HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Mila Si Orgoliul, Oferim celor nevoiasi din orgoliu ?
annacrin
mesaj 22 Apr 2008, 11:31 AM
Mesaj #36


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 125
Inscris: 29 January 08
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 11.201



"De prea multe ori am văzut mila rătăcindu-se. Noi însă, cei ce guvernăm oamenii, am învătat să privim în inimile lor si să nu acordăm grija noastră decît celor demni de atentie...
A fost o vreme, în tineretea mea, cînd îmi era milă de cersetori si de rănile lor, cînd plăteam pentru ei tămăduitori si cumpăram leacuri – caravanele îmi aduceau dintr-o insulă unguente cu amestec de aur, care refăceau pielea deasupra rănii deschise. Am făcut aceasta pînă în ziua în care am înteles că tineau la duhoarea lor ca la un lux rar, căci i-am surprins zgîriindu-se si mînjindu-se cu bălegar, asemenea acelora care îngrasă pămîntul pentru a-i extrage seva întreagă. Îsi arătau cu mîndrie unul altuia putreziciunea, fălindu-se cu ofrandele primite, fiindcă cel ce cîstiga cel mai mult egala în proprii-i ochi pe marele preot care slujeste celui mai frumos idol. Nu primeau să-l consulte pe medicul meu decît în speranta ca sancrul lor îl va surprinde prin pestilenta si dimensiunile lui si-si agitau ciotul ca pentru a ocupa mai mult loc în lume. Si primeau îngrijirile ca pe un omagiu, oferindu-si membrele ablutiunilor care-i flatau; de îndată însă ce răul era vindecat, se regăseau lipsiti de importantă, nemaihrănind nimic din ei însisi, inutili, si încercau să reînvie acel ulcer care trăia în ei.
Împodobiti din nou cu putreziciunea lor, mîndri si găunosi, reluau drumul caravanelor cu talgerul în mînă, cersind în numele dumnezeului lor murdar."



Cersetori, copii (vezi si topicul despre cei 7 ani), bolnavi, batrani, cu exceptia celor lipsiti de discernamant (patologic) - ei trebuie sa isi ia singuri, nu sa le dam. Astfel, ei sunt liberi in cugetare, noi suntem liberi in intentie. Toti trebuie doar sa fim!




--------------------
Hannah


In cautarea Adevarului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 22 Apr 2008, 11:31 AM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE
noi, cei din afara, stim ce este mai bine pentru ei.

Niciodata. Propria persoana stie intotdeauna ce este mai bine pentru ea si va face tot posibilul sa il obtina.

Referitor la ajutorul in bani, e cel mai umil ajotor ce il poti da unui cersetor. Ar fi mult mai complicat si poate chiar imposibil sa-i dai de mancare sau sa-i asiguri o casa. Asta o poate face doar o oragnizatie, si nu tu ca simplu om. Asa, ii dai un ban si ai incredere ca omu stie ce sa faca cu el.


--------------------
Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nevvermind
mesaj 22 Apr 2008, 01:27 PM
Mesaj #38


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 211
Inscris: 21 April 08
Forumist Nr.: 11.523



Ovidius, inteleg ce vrei sa spui. Dar in acest caz nu cred ca se aplica. Nu este vorba de "ghicirea" sentimentelor. Asa ceva nu putem face (nu acum).

Este mai pragmatic decat atat.

De tu vrei sa-l ajuti bandajandu-i o rana, el va dori tigari, sau bani, sau ceva de baut. Cum poti spune ca in acest caz el stie ce e mai bine pentru el? Gandeste-te ca sunt cu increderea la pamant, probabil un intelect mediu sau sub-nivel iar discernamantul lor moral nu functioneaza cum ar trebui. El nu vede ce este inspre binele lui, ci doar ce simte la momentul respectiv.

Consider ca o persoana sanatoasa poate vedea cu usurinta cum poate ajuta un nevoias. Este exemplul tipic de pacient-doctor, nu de pacient-psihiatru. Repet: ce simte el se vede greu, dar de ce are nevoie se vede clar.

Cand am spus despre ajutarea lui intr-adevar, nu m-am referit ca asta ar trebui sa faceti. Inteleg ca avem si noi problemele noastre si, trebuie sa recunoastem, un efort ca cel de mai sus (imbracarea lui etc.) este improbabil; de nu si inconfortabil - deci, da, sunt de acord cu tine. Am vrut sa expun o metoda in care chiar putem face ceva pentru el.


--------------------
Nimeni nu te asculta pana nu gresesti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Apr 2008, 01:27 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 April 2024 - 01:10 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman