HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info "Arta Vizuala"

Te invitam sa participi la discutiile de aici, nu inainte de a citi detalii Despre Arta Vizuala.

 
Closed TopicStart new topic
> Despre Arta vizuală, cuvânt înainte
rebel
mesaj 29 Apr 2005, 12:30 AM
Mesaj #1


Don Juan Cronicar
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.524
Inscris: 14 February 04
Din: Aproape în aproape
Forumist Nr.: 2.225



Ataşarea unei poze Hanului costă din banda de care forumul dispune. În genere, se evită ataşarea fişierelor mari la Han, pentru a nu suprasolicita resursele acestuia.

Discutând exclusiv de poze, fiecărei poze de pe Internet îi corespunde o anumită adresă. De exemplu, fişierul poza.jpg este încărcat în directorul imagini al paginii www.ceva.com. Pentru a accesa acea poză există două posibilităţi:

• cea mai folosită dintre acestea este accesarea paginii www.ceva.com, apoi navigarea către directorul imagini (rezultat: accesarea www.ceva.com/imagini), pentru ca în final să se aleagă vizualizarea sau descărcarea imaginii poza.jpg.

• cealaltă metodă este accesarea directă a imaginii prin navigarea către www.ceva.com/imagini/poza.jpg. Această metodă necesită ca utilizatorul să cunoască locaţia exactă unde este încărcată poza. Nu vom continua într-a oferi prea multe explicaţii despre aceste metode, ele fiind doar nişte cunoştinţe primordiale de care utilizatorul de rând are nevoie pentru-a se descurca prin Han.

Depunerea unei poze într-un mesaj se poate executa prin două modalităţi: ataşarea imaginii mesajului prin eticheta [IMG], fie încărcarea imaginii la pagina Hanului.


• ataşarea imaginii mesajului prin eticheta [IMG] ar fi metoda de preferat, dacă luăm în calcul sus-spusele. Astfel, pentru a ataşa imaginea, folosim formatul de mai jos:

CODE
[IMG]www.ceva.com/imagini/poza.jpg[/IMG]


Astfel ..

CODE
[IMG]http://www.hanuancutei.com/forum/style_images/HanuAncutei/logo.gif[/IMG]


va avea efectul ..

user posted image



• încărcarea imaginii pe pagina Hanului. Deasupra butoanelor de Adăugare, respectiv Previzualizare a mesajului există spaţiul de încărcare al imaginilor. La mine arată cam aşa:

user posted image

Şi la voi ar trebui să arate la fel, depinzând doar limba în care v-aţi ales să navigaţi la Han.

Apăsaţi butonul Browse ... (de explorare) şi alegeţi imaginea ce-o doriţi a ataşa. Fişierele pe care le încărcaţi direct la Han pot avea o mărime maximă de 200 KB şi includ doar fişiere în format de imagini (JPG, JPEG, BMP etc.).

Acest topic a fost editat de rebel: 2 Jun 2005, 10:15 AM


--------------------
Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rebel
mesaj 2 Jun 2005, 10:15 AM
Mesaj #2


Don Juan Cronicar
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.524
Inscris: 14 February 04
Din: Aproape în aproape
Forumist Nr.: 2.225



Bine aţi venit în Arta Vizuală!

Acest colţişor al Hanului priveşte, după cum şi numele lasă de înţeles, arta imaginilor. Putem include tot aici şi senzaţiile care ne cuprind la privirea unui portret, unei fotografii, unui tablou. Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie, unul, anumite privelişti îmi crează anumite stări, aşa cum şi o anumită ţinută vestimentară îmi imprimă o anumită stare.

În genere, acest topic este destinat referinţelor tehnice ale acestei zone - un fel de HOW TO, dacă vreţi.

Nu cu mult timp în urmă s-a început o curaţenie a acestei zone, deşi nu prea-mi convine termenul acela - o reîmprospătare, mai degrabă. Tot cam pe atunci s-au stabilit şi unele referinţe pentru viitor, astfel încât o viitoare astfel de reîmprospătare să nu mai fie necesară.

Prin reîmprospătare mă refer la faptul că anumite imagini legate (ataşate în mesaje prin intermediul etichetei [IMG]) de Han nu mai erau disponibile. De ce? Pentru că paginile unde acele imagini erau găzduite au expirat, Hanul neputând astfel a le încărca. De aceea, uneori, apăreau în locul acelor imagini mesaje de genul user posted image sau o eroare tipică reprezenzând un X roşu într-un chenar.

De altfel, acelaşi lucru se întâmpla şi cu imaginile găzduite pe paginile ce nu permiteau hotlinking (folosirea etichetei IMG). Alternativ, apărea o imagine standard incluzând acest mesaj. O verificare simplă ar fi legarea unei astfel de imagini prin eticheta [IMG] de pe o pagină găzduită de către Tripod.

Pentru a evita astfel de ipostaze - iritante pentru moderatori, cel puţin laugh.gif - e bine să verificaţi întâi integritatea paginii de la care se face legătura. Personal, în cazul în care pagina de unde preiau imaginea este una personală, mă feresc să fac o legătură directă cu Hanul, exact pentru a evita situaţia de mai sus. Încarc imaginea gratuit la o altă gazdă specializată şi apoi o leg la Han. E mult mai sigur astfel.

Gazda pe care o folosesc eu este Imageshack. Cum procedez? Salvez imaginea iniţial în propriul calculator, apoi deschid pagina anterioară, o încarc acolo, băieţii imi oferă un adresa exactă unde se află imaginea (ex. http://img.echo.cx/niste-numere/imaginea-mea.jpg), iar apoi mă folosesc de eticheta [IMG] pentru a o ataşa la Han. Nimic complicat în asta. Există şi alte gazde ce imagini în genul celei pe care o folosesc eu - liberă alegere. Mai mult, nimeni nu este obligată să folosească o astfel de metodă. Este mai simplu să o legi direct Hanului, fără vreun alt intermediar, dar e o vorbă - better safe than sorry. Fiecare cum pofteşte.

Cazurile de mai sus sunt destinate celor ce nu doresc să ataşeze imaginile la Han. Prin ataşare definim procesul prin care un fişier este adăugat odată cu un anumit mesaj. Acel fişier se descarcă separat dacă se doreşte a fi vizualizat direct de pe serverul Hanului. Aceasta este o metodă total distinctă de eticheta [IMG], cea din urmă neexercitând nici o solicitare asupra bazei de date a Hanului.

Revenind la curaţenia despre care vorbeam la început, moderatorii acestei zone au şters imaginile actualmente indisponibile din cadrul topicelor aferente. În cazul Jocului cu imagini, ei au înlocuit imaginile inexistente cu alte imagini asemănătoare, pentru a nu deranja cursul jocului. Dacă există utilizatori ce nu sunt de acord cu alegerea făcută de moderatori în cazul uneia sau mai multor imagini depuse antecedent de către ei, atunci îşi pot exprima nemulţumirea prin folosul opţiunii de Report this post to a moderator / Reclamă acest mesaj unui moderator, adăugând adresa directă către mesajul lor, alături de adresa eventualului substitut ales de către ei.

Altfel zis, dacă nu-ţi convine ce-am considerat noi că se potriveşte, dă-ne altceva să punem.

Utilizatorii nu pot edita propriile mesaje care-au fost depuse de o perioadă ce depăşeşte 24 de ore; din această cauză puteţi apela cu încredere la moderatorii acestei regiuni pentru a face înlocuirile cu pricina.

De asemenea, moderatorii acestei regiuni au editat fără conştiinţă (tongue.gif) imaginile ce nu încăpeau în pagină, evitând astfel nevoia scrolling-ului în lateral. Vor continua să facă acest lucru de fiecare dată când va fi nevoie, pentru a permite o navigare mai uşoară. Dacă aveţi o imagine care nu încape în pagină şi nu ştiţi cum s-o micşoraţi, vă recomand o metodă. Încărcaţi imaginea la Resize2Mail, alegeţi ce modificări doriţi, apoi salvaţi imaginea şi folosiţi o pagină de găzduire pentru a le lega Hanului. Aveţi o metodă de găzduire mai sus.

Cam atât am avut de spus şi sper că am acoperit tot ce era nevoie. Pentru alte sugestii fie reclamaţii, puteţi face un apel în secţiunea de Sugestii, reclamatii si anunturi a Hanului.

Navigare plăcută,
Comitetul de moderatori.


--------------------
Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rebel
mesaj 27 Jul 2005, 02:50 PM
Mesaj #3


Don Juan Cronicar
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.524
Inscris: 14 February 04
Din: Aproape în aproape
Forumist Nr.: 2.225



Vă reamintim că puteţi include mai multe imagini într-un singur mesaj, în funcţie de mărimea acestora.

Aşadar, vă sfătuim să procedaţi astfel pe viitor, în defavoarea clasicului o imagine / un mesaj.


--------------------
Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 April 2024 - 03:41 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman