HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pe Muzica De Blues, cu ochii larg inchisi
Dorin_ccdj
mesaj 2 Apr 2005, 01:52 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 March 05
Din: Romania
Forumist Nr.: 5.929



Este foarte usor sa faci o critica asupra unui lucru ori asupra altuia, insa mai dificil este sa fii obiectiv atunci cand in fata ta se afla mai multe genuri muzicale si care, printr-o intamplare fericita, se afla si la un nivel superior melodic ori de compozitie a versurilor respectivelor cantece. Ce este muzica buna, pe scurt? Sau mai bine zis, ce este muzica? Trebuie sa fie de o culoare anume, sau sa aiba un anume miros, sa o poti simti fizic? Muzica buna, ca si apa, consider ca invaluie spiritul, cizelandu-i imperfectiunile inerente corpului uman prin constructie. Pe de alta parte, in opinia mea, muzica, ca atare, este o insiruire de sunete si miscari melodice, menite sa modifice atitudinea ascultatorului din ceea ce avea pana in acel moment intr-o alta forma, articulata sau rebela etc., functie de tipul de muzica supus auditoriului.
In cele ce urmeaza am sa prezint o analiza pe marginea fenomenului Blues care, ca orice muzica cu "caracter", desi se promoveaza prin insasi cantecele si artistii sai destul de bine, nu prea a mai cunoscut publicitate, in ultima perioada.
Va intrebati de ce prefer stilul de muzica Blues? Adevarul este ca mie imi plac toate genurile de muzica care au un mesaj, nu numai Blues-ul, in genere, muzica care te face sa te simti ca si cand a-i pluti, undeva dincolo de nori, departe de orizontul imediat, inspre necunoscutul simturilor si trairilor umane. Am descoperit ca prin muzica Blues ma apropii mai mult de "acel ceva" care te face om si care te ajuta sa evoluezi, imi explorez marginile alaturi de o suita de sunete a caror rezonanta nu poate fi nicicand explicata cu condeiul pe hartie ci doar traita, ducandu-ti simtul estetic muzical dincolo de prezentul imediat catre simfonia universala de sunete cu functie, cu articulatie, cu infuziune de boem, de rebel si de placut.

..:: Attila Weinberger, cunoscut sub numele de A.G., este inegalabil in maiestria sa in tainele Blues-ului american, un gen muzical care a atins Romania ca o furtuna aparuta din senin. Chitarist autodidact de la virsta de 11 ani, pina la 20 el si-a atras mai multe premii prestigioase din tara. Pe la mijlocul anilor '80, A.G. face tranzitia de la statutul de chitarist de rock la cel de chitarist de Blues, si de atunci este mereu in miscare. In 1991 el isi formeaza propria trupa, pentru a promova Blues-ul in intreaga tara, organizind concerte, punind in miscare ateliere educative si dind o mina de ajutor in dezvoltarea tinerilor muzicieni de blues.A.G. face sala plina pe orice scena din tara, iar festivalele de rock, jazz si blues din SUA, trecind prin Germania si pina in Israel ii aduc aprecieri laudative.

Weinberger urmareste promovarea Blues-ului cu zel misionar. El "propovaduieste" Blues-ul ca simbol al spiritului de libertate si considera muzica sa un vehicol ideal pentru a transfera aceste valori tineretului roman. Prin arta sa el aspira sa construiasca un pod intre americanii devotati Blues-ului si cei asemeni lor din Romania, al caror numar creste in fiece zi.

In Romania nu se poate vorbi despre Blues fara acest muzician de exceptie care este A.G. Weinberger. Eforturile sale de a promova cu zel misionar si de a implementa acest gen muzical, dar si atitudinea cit si gindirea despre viata, a ceea ce se numeste Blues, ii confera statutul de "punct de pornire" al acestei miscari muzicale in Romania.

Chitarist, vocalist, interpret de muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si producator de albume, initiator al miscarii de cluburi, el este o certa autoritate in domeniu. Dupa o scurta cariera cu renumita formatie rock Metropol, unde Weinberger considera ca a fost doar un "session-man", in 1986 isi incepe cariera solistica. In aceasta perioada infiinteza impreuna cu Harry Tavitian - pian, Corneliu Stroe - baterie si Catalin Rotaru bas, prima formatie de Blues din Romania, Transylvanian Blues Community. Ignorind cenzura regimului trecut, ei reusesc sa efectueze multe turnee in Romania, unde datorita faptului ca nu faceau parte din cultura oficiala a Romaniei au umplut salile de concerte. In paralel cu activitatea formatiei Transylvanian Blues Community, este invitat sa colaboreze la inregistrarea albumelor unor interpreti renumiti din Romania. Dupa 1990 cind s-au deschis granitele, i se ofera posibilitatea unor turnee in Germania, Elvetia, Israel, Turcia, Ungaria unde in 1992 cinta in deschiderea concertului sustinut de Al DiMeola.

O alta activitate muzicala de exceptie a lui A.G. constituie colaborarile lui cu diverse teatre, pentru care a scris muzica de scena (1985 Teatrul de Stat Oradea : R. Nash, "Omul care aduce ploaia"; 1986 Teatrul de Stat Arad : D.R. Popescu, "Acesti ingeri tristi"; Teatrul de Stat Oradea : "Cenusareasa"; 1987 Teatrul de Stat Oradea : Ion Creanga, "Ivan Turbinca"; 1992 Allan Ginsberg, Jacques Prevert "Blues al Tatalui Moarte " (initiativa particulara); 1995 Teatrul L.S. Bulandra : Camil Petrescu, "Patul lui Procust".)

In 1991, A.G. infiinteaza propria sa trupa de Blues, care se numeste Weinberger Blues Machine, in care de-a lungul anilor a avut onoarea sa lucreze cu muzicieni de diverse atitudini si moduri de gindire, fapt benefic in evolutia lui A.G.

In 1996, A.G, lanseaza primul album de Blues din Romania "Good Morning, Mr. Blues". In acelasi an ajunge in Memphis, Tennessee.

In 1997, lanseaza cel de-al doilea album "Standard Weinberger". Concertul de lansare de la Sala Radio, care a fost televizat si vizionat de 4 milioane de telespectatori, a avut menirea sa scoata Blues-ul din underground si sa-l ofere publicului larg din Romania.Acest album a obtinut premiul " Cel mai bun disc de jazz al anului '97".

Tot in 1997, A.G. canta in Piata Universitatii cu ocazia vizitei presedintelui SUA, Bill Clinton. Ca urmare, primeste un mesaj de multumire semnat personal de Clinton.

In aceeasi linie a promovarii Blues-ului se inscriu si cele doua emisiuni radio saptaminale de audienta nationala ( Acadeaua Radio Romania Tineret, si Delfinariu Radio Contact ), produse si prezentate de A.G. incepind cu 1997.

In 1998 infiinteaza fundatia "BlueSylvania".
::..
(www.music.ro) (http://www.agweinberger.com) (http://www.truemedia.ro/)

Salutarile mele.

Acest topic a fost editat de Dorin_ccdj: 2 Apr 2005, 01:53 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 2 Apr 2005, 02:25 PM
Mesaj #2


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



In primul rand, han.gif , Dorin smile.gif

Poate (?? wink.gif ) te intereseaza si ce a scris D-ul Weinberger ca invitat la Han, >aici< smile.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dorin_ccdj
mesaj 2 Apr 2005, 03:58 PM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 109
Inscris: 14 March 05
Din: Romania
Forumist Nr.: 5.929



Va multumesc pentru primire si informatii domnule Cla. smile.gif
Salve.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Apr 2005, 03:58 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Cla
mesaj 2 Apr 2005, 04:07 PM
Mesaj #4


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Cu placere Dorin, si cu toate ca unii dintre noi sunt perdu rofl.gif , suntem totusi "per TU" smile.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiatlux
mesaj 25 Nov 2007, 10:23 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.347
Inscris: 8 October 03
Forumist Nr.: 944



AG nominalizat la premiile Grammy !!!! am tzinut sa impart bucuria vestii cu voi,pt ca ne-a fost mai mult decat oaspete (detalii la adresa data de Cla mai sus); acolo gasiti si secvente din melodiile nominalizate !iata una..

Don't Kill The Melody In Me


"Dupa doi ani petrecuti in Statele Unite si un album editat si produs pe taram american ('Nashwille Calling'), cel mai cunoscut bluesman roman, A.G.Weinberger, a intrat in cursa pentru Grammy.
Artistul se afla in competitie la sase categorii: 'Cantecul anului' ('Don't Kill The Melody In Me'), 'Cea mai buna piesa rock' ('Down On You'), 'Albumul anului' si 'Cel mai bun album de blues contemporan' ('Nashville Calling'), 'Cel mai bun cantec gospel' ('Bring A Little Smile To Me') si 'Cel mai bun videoclip'('Break The Man'). Evenimentul va avea loc in luna februarie, la Los Angeles".
de pe freenews

Succes AG ! thumb_yello.gif


--------------------
"Când crezi că ai toate răspunsurile, viaţa schimbă toate întrebările." Bob Marley ?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 05:18 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman