HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Psihologie

Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Alchimia Emotionala, De Tara Bennett-Goleman, Cum poate mintea sa vindece inima
Ovidius
mesaj 19 Feb 2007, 09:51 AM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



Bine ai venit printre noi, elvira!
QUOTE
sa ne facem un stil de gandire si de vorbire psihologic ,pentru ca in primul rand suntem studenti la psihologie si mai pe urma filozofam viata.

Eu de ex. nu sunt student la psihologie rolleyes.gif


--------------------
Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 19 Feb 2007, 10:35 AM
Mesaj #37


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.735
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214



Elvira welcome.gif Hanul este primitor, nădăjduiesc să zăboveşti pe la noi ceva vreme.

Nici eu nu sunt studentă la psihologie. smile.gif Dar îmi place cartea despre care discutăm la acest subiect. ohyeah.gif
Apropos de ceea ce aduseseşi în discuţie referitor la relaţii, Ovidius, cred că de cele mai multe ori este adevărată remarca despre potenţialul unei relaţii. Deşi nu este întotdeauna clar cum ajung oamenii să se asocieze în această privinţă, adesea este evident de ce aleg să păstreze alianţele formate. smile.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Loc cu povești

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 10 Apr 2007, 12:30 PM
Mesaj #38


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE (calfa @ 16 Mar 2005, 04:26 PM)


Printre altele, sunt enuntate in capitolul final, familiile de emotii negative, numite si familiile lui Buddha:
1. mania (furia),
2. mandria,
3. lacomia (dorinta),
4. invidia (si gelozia),
5. apatia (lenea).

Aceste "emotii negative", sau "energii", au drept corespondent niste "energii pozitive", sau "intelepciuni", in care pot fi transformate.

1.

"La nivel nevrotic, de exemplu, energia specifica maniei este foarte familiara: o fixare agresiva asupra unui mod de a vedea lucrurile, ostilitate si o atitudine defensiva pronuntata. Oamenii maniosi sunt inchisi fata de alte puncte de vedere, reactioneaza foarte violent si se ofenseaza usor - pe scurt, sunt furiosi.

In sistemul tibetan, mania este asociata si cu ascutimea intelectului, care infloreste pe masura ce energia agresivitatii este transmutata intr-o forma superioara. Devine astfel o luciditate ascutita ... flexibila si capabila de a vdea lucrurile din multiple perspective, de a le evalua cu precizie si de a le percepe cu o limpezime de cristal.
"

2.

"Energia specifica mandriei, la nivel nevrotic ... ascunde o teama de rusine sau de infrangere. Cand este transmutata, aceeasi energie transforma aceste temeri in seninatate. Aceasta stare de siguranta ne da un sentiment de deschidere, de plenitudine, care incurajeaza generozitatea fata de cei din jur, ... fizica, emotionala sau spirituala."

3.

Lacomia (dorinta) "transmutata ... ia forma constiintei discriminatoare - care este atenta si interesata de tot ce i se prezinta. Aceasta luciditate interogativa deschide calea comunicarii: ceilalti oameni sunt vazuti si intelesi in individualitatea lor si sunt priviti cu simpatie si compasiune"

4.

"Invidia si gelozia se invart in jurul comparatiilor pe care individul le face intre sine si ceilalti si a judecatilor care le insotesc. La o extrema aceasta poate deveni resentiment ... si o teama paranoida ... transformata, aceasta energie nervoasa devine competenta, permitand activitatilor sa infloreasca. Actiunile capata scopuri precise, oportunitatile sunt cantarite si posibilitatile sunt actualizate."

5.

Apatia "in cea mai rea forma ... indiferenta si lenea ... calea cea mai usoara in viata ... transmutata, aceasta energie devine o constiinta vasta, baza unei experiente contemplative profunde ... in forma sa iluminata, aceasta energie inunda celelalte emotii, adaugand liniste, vastitate si intelepciune modurilor obisnuite in care acestea se manifesta."
_____________________________

Pe parcursul capitolului sunt si cateva citate interesante din Dalai Lama:

"in clipa in care te gandesti la bunastarea altora, mintea se largeste"

"Inainte de a cultiva compasiunea, cultiva impartialitatea"

smile.gif

Offtopic: Daca oamenii ar pune in practica preceptele moral-religioase pe care le-ai enuntat, am asista la o revolutie sociala. Lumea occidentala functioneaza pe baza egoismului, a lacomiei, a mandriei, a invidei si a comoditatii (atat fizice, cat si in gandire).

In alta ordine de idei, sunt de acord cu toate sfaturile, mai putin cu ultimul:
QUOTE
Inainte de a cultiva compasiunea, cultiva impartialitatea
. Eu zic ca e mai usor/util sa-ti "convertesti" potentialul afectiv de la ura/manie/invidie la compasiune, iubire, decat sa-l anihilezi. "Impartialitate" insemnand indiferenta, raceala, pana la urma moarte sufleteasca.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 11 Apr 2007, 09:44 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Andra, din cate imi dau seama, in carte e vorba de compasiune la modul general, inclusiv compasiune pentru sine. Acum imagineaza-ti ce s-ar intampla daca nu am dispune macar de o doza minima de impartialitate. E greu, e adevarat, dar altfel balanta tinde sa se incline repede in directii care nu ii fac bine nici celui ce incearca sa se schimbe, nici celor din jurul sau. Si chiar daca nu ar exista componenta de compasiune pentru sine, parerea mea este ca o compasiune netemperata nu poate decat sa faca rau. Impartialitate nu inseamna indiferenta, este doar o componenta a luciditatii, a acelui "cu picioarele pe pamant".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 11 Apr 2007, 09:44 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 08:09 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman