HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Retete Cu Carne De Porc, sau carne tocata si amestecuri
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:38 AM
Mesaj #1


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



PASTE CU CARNE
=Mimi=
-ingrediente:carne tocata ptr sos,paste(din cele in forma de spirala sau de scoica sunt mai bune).ceapa(sau usturoi in cazul cand nu aveti ceapa),sos din pulpa de rosii,sare,piper.
-preparare:se taie ceapa marunt si se pune in cratita ,cu un pic de ulei .Se lasa pe foc pana cand ceapa devine galbuie.Se adauga sosul de rosii,carnea,sare si piperul(nu va zgarciti la piper).Daca sosul este prea gros puneti un pic de apa,iar focul sa fie mic.
Intre timp se pune intr-o alta oala, la fiert pastele, cu un pic de sare.
Intr-un castron se pune mozzarella(daca nu este pisata deja ...se piseaza).Se adauga peste mozzarella,pe rand pastele si dupa aceea sosul cu carnea(binenteles cand sunt gata).Se amesteca si se servesc calde...


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 05:39 AM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240




VARZA CU CARNATI...
=Mimi=

-ingrediente:varza,carnati,ulei,usturoi

-preparare:se toaca o varza de marime mijlocie(reteta este ptr doua persoane) .Se pune intr-o cratita cu ulei (nu foarte mult ulei),se adauga usturoiul taiat bucatele mici si deasupra carnatii(200-300gr) si putina apa.Se lasa pe foc(nu in cuptor)amestecand din cand in cand pana este gata,cam 45 de minute.
pofta buna..


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 06:56 AM
Mesaj #3


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Ciolan rasol
=Praetorian=

Cumperi doua ciolane afumate, de porc.
Le pui intr-un vas cu presiune, ca sa fiarba mai repede. Cand a fiert destul, cat carnea proape cade de pe oase, o scoti si o lasi un pic sa se raceasca. Prepari un mujdei de usturoi, si tai bucatile de carne cum poti de mari sau mici. pui carnea in farfurii, mujdeiul la mijlocul mesei si daca vrei mustar. Eu personal prefer hreanul de la Megaimage sau alte magazine de undepoti lua asa ceva.
Eu odata pornit sa mananc asa ceva, nu ma mai opresc pana nu termin tot ce e pe masa. Pur si simplu nu pot.
Incercati si voi. Daca nu va place nu aveti ce pierde. Nu se gateste cu multa munca si nici in timp prea lung.
Pofta buna !!!


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 24 Feb 2005, 06:56 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 07:49 AM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Chiftele

=toxic=

La chiftele , parerea mea ,e important usturoiul si piperul si sa le faci micute ca sa se friga bine in interior. Deci amesteci carne tocata ( eu folosesc curcan) , oua , sare , marar, piper si usturoi si paine muiata in apa si stoarsa . Cantitatea de paine e importanta fiindca daca e prea putina devin prea tari, iar adac e prea multa sunt fara gust .
Unii pun si cartofi "razaliti" foarte subtire . Mama mea face asta, dar eu nu am incercat niciodata si cred ca sunt ok si fara cartofi

=Aramis=

carne tocata (de vita), 1-2 oua, patrunjel, un morcov maruntit bine, o ceapa mica de tot maruntita iar bine, piper si sare dupa gust. Se amesteca toate, se modeleaza chifteluta asa cum iti doreste inimioara si se pun la prajit in tigaia incinsa.
Enjoy

=doice=

Reteta mea este pt carne tocata amestec (vita cu porc).
Trebuie sa ai grija ca amestecul pe care il cumperi sa nu fie prea uscat (adica
sa aiba si un pic de grasime) pt ca altfel chiftelele ies foarte tari.

La jumatate de kilogram de carne se adauga 1 ou mare sau 2 mai micute, o ceapa tocata marunt, patrunjel maruntit (obligatoriu verde sau congelat, pt ca daca pui din cel uscat nu snt comestibile), cativa catei de usturoi zdobiti, 2 felii de paine uscata (ii tai coaja, o scufunzi in apa rece, o storci si o faramitezi) si bnenteles sare si piper dupa gust.

Se incinge uleiul in tigaie, cu o lingura de supa se ia carnea, se trece prin putina faina, apoi cu amandoua mainile se face o bila care se aplatizeaza usor si se pune in tigaie.

Se prajesc la foc iute pt ca altfel ies uleioase.

Pofta buna

=Scarlett=

Se toaca niste ciuperci ( aproximativ un kg ) cu carne ( de care ai , cam 300 g ) putina costita afumata pentru gust ( 100 g ) , piine ( inmuiata si stoarsa ). Ce rezulta se amesteca cu verdeata ( 2 legaturi ) , 2-3 cepe ( tocate si putin calite in ulei ) piper , sare si oua ( 2-3 ).
Formezi niste chiftelute pe care le treci prin faina si le prajesti in ulei .

=cri-cri d'Amour=

CHIFTELE VEGETALE:(ultima reteta incercata)
INGREDIENTE (le puteti pune si dupa gust sau "dupa ochi")
#o jumatate de punga de soia granule sau mai mult ,depinde de nr de persoane;
#2 cartofi fierti sfaramati (puteti pune si unul crud ras);
#1 morcov mai marisor dat pe razatoarea mare;
#2 linguri de vinete coapte si tocate(scoase de la congelator/din borcan);
#o jumatate de praz tocat marunt sau 1 ceapa potrivita tocata;
#usturoi cat mai mult sau dupa gust(o capatana mica);
#patrunjel verde taiat marunt sau condiment pt chiftele,+sare+piper;
# 1-2 oua(va veti da seama dupa cum "se leaga");
#1-2 liguri rase de gris(daca vreti);
#1 ligura de ulei(optional).
sper ca nu am uitat nimic. mai pot fi puse si alte legume...
Se face o pasta, se dau prin putina faina si se prajesc in ulei.

II

Ingrediente:
#carne tocata de porc;
#carne tocata de vita. cantitatile de carne pot fi egale sau se poate pune un singur fel de carne.
#1 capatana de ustuoi;
#sare, piper,boia;
#patrunjel;
#1-2 oua;
#1-2 cartofi fierti zdrobiti sau cruzi rasi;
puteti sa puneti si miez de paine inmuiat putin in apa.
se amesteca , se dau prin faina si se prajesc.
asta e cea mai simpla reteta, dar cred ca sunt mai bune cele din carne de pui.
legat de cele vegetariene, sunt bune chiftelele de varza cruda, dar se fac total diferit.


=Diana-Maria=

BIFTEKIA SKARAS (chiftele grecesti)

Avem nevoie de carne tocata de vitel,numai de vitel-muschi.!Vreun kil , asa... Vreo doua cepe mijlocii, taiate mititel mititelut, 2-3 linguri de ulei, de preferat de masline,o legatura teapana de patrunjel,1 cescuta de pesmet (grecoaicele il folosesc si pentru chiftele), vreo 2 linguri de rigani(oregano), vreun ousor,1/4 ligurita scortisoara, sare, piper,unii pun si un cate-doi de usturoi zdrobit( eu prefer fara), e bun si maggi secretul gustului sau delikat- poate chiar mai bun...Se amesteca toate astea si se fac ori ca mititeii ori ca chiftelele, forma nu conteaza asa mult!
Reteta originala zice ca ar trebui fripte pe gratar.Dar se pot praji si in tigaie, desi gustul nu mai e acelasi...
Asta e reteta pe care o fac eu, o stiu de la o doamna in virsta, mama unei prietene.Mai exista si altele , dar, sa fiu sincera, asta mi s-a parut cea mai buna, desi ies cam tari...dar nu chiar bombe
Merge un pahar de vin rosu sau rose, dar ceva usor.

II

- 1kg carne tocata in casa, amestec vitel si porc- preferabil celei cumparate in care comerciantii adauga apa: sa nu te impinga pacatul sa faci chiftele cu carne tocata congelata !
-1 ceapa medie tocata fin
- 2-3 catei usturoi pisati bine (te gindesti ca e soacra cind ii articulezi)
-1 morcov mic, ras pe razatoarea fina
-marar,patrunjel tocat fin
-1 cartof ras fin stors foarte bine, nu exagerat de mult -OPTIONAL
-sare(delikat) , piper
- 1 ou (nu mai multe ca nu faci omleta)

Amesteci bine compozitia, faci bile , le dai forma de chiftele , le treci repede prin putina faina, nu multa.
Se prajesc in ulei incins care sa le acopere pina la jumatate, la foc moale. Daca dai la foc tare, o sa le arzi la exterior si inauntru o sa fie crude!

Pirjoale: la fel ca la chiftele, numai ca nu pui ceapa si nu le treci prin faina.
Eu nu pun piine. Le leaga oul si albumina din carne



--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 09:27 AM
Mesaj #5


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Mici

Mititeii nu cred ca se fac dupa o reteta precisa, ci dupa gust. Mai pui una, mai pui alta, gusti si vezi ce le mai lipseste si mai pui de-aia si de-ailalta. Trebuie sa-ti placa muschiul tartar ca sa poti sa mananci carne cruda, si daca nu-ti place, o sa-ti placa dupa ce incerci chestia cu gustatul mititeilor.

Mititeii se fac din: varianta 1 - ceafa de vita sau vitel si vreo 150 grame de seu de vaca/kilul de carne, sau 2 - ceafa de vita/vitel, amestecata cu ceafa de porc si daca se mai pune si un pic de pulpa frageda de mielut, nu e rau. Seu se pune numai daca-s carnurile prea macre.

Carnea (si seul) se toaca de-i iese sufletul. Adica de 3 ori.

Acum, varianta usoara.

Se pune la carnea tocata, sa zicem cam un kil:
- usturoi pisat (daca-i fac eu, mult, ca cine ma iubeste ma iubeste si daca-mi miroase gura a usturoi, si asta e motiv de ingrijorare doar in cazul in care el nu mananca din mici - ceea ce mi-e imposibil de imaginat), amestecat cu 200 ml apa calduta, si strecurat intr-un vas (se foloseste numai zeama).
- sare si piper
- enibahar
- coriandru
- cimbru (eu iar pun mult, ca si-asta imi place, imi vine sa-l presar si pe unt)
- boia iute (mai cu mila aici, un prafulet cit apuca un copil cu degetutele, dar acum depinde cine cumpara berea)

In apa de usturoi se pune o lingurita de bicarbonat (eu la asta sunt calica, nu-mi place sa-i simt "aroma") si se dizolva. Se toarna peste carne. Se adauga ierburile si condimentele dupa gust, cum ziceam.

Dar Sorin vrea instructiuni precise, asa ca pentru el notez:
- o lingurita de cimbru pentru inceput
- un virf de cutit fiecare(sau jumate de lingurita ) de enibahar si coriandru

Se amesteca bine, se gusta, vezi daca ii mai trebuie oleaca de boia sau oleaca de enibahar. Sau cine stie? usturoi? Sare?

Daca e bun la gust, se mai amesteca odata vartos, se pune intr-un vas cu o folie de plastic de-asupra si se da la frigider cateva ore. Musai sa stea, ca trebuie sa imprumute carnea aromele. Si folia e musai ca sa nu se usuce carnea si ca sa nu prinda laptele din frigider miros de mici.

Varianta grea (da' merita):

In loc de apa in care se pune usturoiul, se foloseste o supa de oase de vita, puse la fiert cu un morcov si ce mai e prin camara: telina (si frunzele sunt bune si salvam telina pentru o ciorbita), frunzele de la morcov, o ceapa. Dupa ce da in clocot se fierbe pret de 2 ore pe foc mediu-mic, sa scada mult. Se strecoara. Oasele se dau la caini. (daca punem vreo 2-3 bucati de os si mai e si cu un pic de maduva, la un litru si un pic de apa, ar trebui sa ramana o cana de supa - atat ne trebuie. Daca-s mai multe oase, nu se pierde ocazia sa se faca mai multa supa, folosim o cana la mici si din restul facem ciorbita aia).

Odata ce carnea s-a odihnit la frigider si i-a trecut ameteala de la atita amestecat, se scoate la lumina si se formeaza (aici nu mai trebuie explicatii, nu?) cu mana udata in apa rece. Sau se dau prin masina de tocat fara cutit si se formeaza precum carnaciorii.

Acum, sa nu va faceti pacat sa-i faceti la tigaie, ca ma supar. Micii se fac pe gratar, de preferat cu lemne si carbuni.

Se servesc fierbinti, cu mustar si paine proaspata, si neaparat cu bere.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 24 Feb 2005, 09:30 AM
Mesaj #6


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Mici
=Autor necunoscut, postata insa de Auggie=

Bucuresti, la 16 Iunie
192..(0,1,?)

Onorate Domnule Ofiter!

Pentru caci fiecare vizita a Domniei voastre, ca si cu 20 ani īn urma cele
ale tatalui Domniei voastre, dinpreuna cu cinstitul Conu Iancu Caragiale
este, pe līnga onoare, si un deosebit eveniment pentru localul nostru,
vroiesc sa dau la rīndu-mi dovada de cavalerism, īmpartasindu-va la
dorinta onoratei Dumneavoastra sotii, Domna Mariuta Baciu, retetariul de
preparare ai mititeilor nostri, care, dupa cum bine stitti sunt cei mai
laudati din tot Bucurestiul.

Astfel dau dovada de īncredere īn Domnia voastra spre a nu trada nicidecum
secretul deliciosilor nostri mititei, secret pe care la rīndul meu l-am
primit de la marele Maestru Gastronom D-l Tica Preoteanu, antemergatoriul
meu la conducerea bucatariei Carului.
Adresez aceieasi rugaciune si onoratei Dumneavoastra sotii, Doamnei
Mariuta, celei mai desavīrsite amfitrioane pe care sunt bucuros sa o fi
cunoscut. Perfectiunea seratelor de cina din casa Domniilor voastre, la
care, multumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotarīrea
sa va divulg taina celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteste
numele īn capitala, īn tara īntreaga si īn strainatate.

Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, īn stare finita de
sapte pāna la opt centimetri
si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare
īntre mese la o halba de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mīncare de
sine statatoru. Ei īsi au originea īn Balkan, provenind din Serbia, dar
se īntīlnesc si īn Grecia si Turcia, de unde au fost preluati de
bucataria romāneasca. Cum le spune si numele, sunt niste rulouri mici,
fiind si numiti astfel: mici, īn Regat, din carne cu mirodenii, avīnd
menirea sa īncānte gustul mesenilor. Se servesc numai proaspat prajiti pe
gratar de jar, fie cu tacām, ori la scobitoare sub forma de gustare.

Se ia carnita de vaca de la gīt, fara a se īndeparta grasimea si se da de
doua ori prin masina, pentru a se marunti cīt mai bine si cīt mai
uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau
din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pāna la 150 de gramme pe
fiecare kilogramm cīntarit de carne. Nu se va lua īn nici und caz
slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decīt sa strice gustul
si sa ia din minunata savoarelor a mititeilor.

Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500
gramme de oase la fiece kilogramm de carne.

Se pregatesc pentru fiecare kilogramm de carne mirodenii si condimente
dupa cum urmeaza:
8 gramme de piper proaspat pisat marunt
12 gramme de cimbru uscat cāt mai proaspat pisat marunt
4 gramme de enibahar pisat marunt
2 gramme de coriandru pisat marunt
2 gramme de chimion turcesc pisat marunt
1 gramm de anis stelat pisat marunt
8 gramme de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zeama de lamāie
1 lingura de untdelemn
1 capatāna buna de usturoi aromat si nu din cel iute

La cantitati mai mari de cinci kilogramme, se va aduga pentru fiecare alte
cinci kilogramme de carne, cīte o masura mai mult din mirodeniile
pomenite.

Se framānta carnea īntr-un vas pe masura timp de un ceas, adaugānd la
īnceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamāie.
Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de
usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cāte putin. Amestecul se
acopera si se da la ghetar o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa
cāteva ceasuri la dezmortit si se mai framānta o data pret de o jumatate
de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita. Se face un mujdei de
usturoi cu apa calduta dintr-o capatāna pentru fiecare kilogramm de carne,
care se lasa la tras o jumatate de ceas. Se stroarce mujdeiul de usturoi
īntr-un tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framānta odata
amestecul pret de un sfert de ceas. Se da din nou la ghetar pāna a doua
zi. Pret de trei ceasuri īnainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se
scoate amestecul de la ghetar, pentru a se īncalzi si muia; dupa trei
ceasuri sau cīnd s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un
deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe
toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvāntat un ceas.

Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungāndu-se din cānd īn cānd
cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur īmprejur. Gratargii
nostri īntorc fiecare mititel doar de trei ori pīna este prajit. La prajit
mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu
se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea
condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare,
se usuca, lapada tot sucul aromat si devin seci. Se servesc alaturi de
chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mutard de Dijon sau mustar
picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca.

Doar si numai asa veti optine mititei savurosi cum se zice ca numai la noi
sunt. Cunosc multi din asa numitii gastronomi prin birturi si bodegi mai
ales prin mahalale, care din nestiinta ori din spirit de falsa economie
īnmultesc aluatul de mititei cu alte soiouri de carne de porc, cal ori
oaie. Afara ca scad mai putin la prajit decīt ca cei de carne de vaca,
nu au pe departea gustul si savoarea mititeilor adevarati. O greseala
mare mai este si zgīrcenia la condimente, mai ales la usturoiu si piperu.
Mai cu seama usturoiul este partea dominanta a gustului atāt de specific
al mititeilor.

Sunt fericit sa dezvalui Doamnei Mariuta acest mic secret, pe care stiu
ca nu īl va da mai dparte, asa cum nici eu nu-l voi dezvalui decīt
urmasului meu Maitre Cuisiner cīnd īmi va lua locul la Caru cu Bere!
Mititeii preparati de Dīnsa sunt extrem de gustosi, dar simtul meu
gustativ mi-a dezvaluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat si
al chimionului turcesc. Cu aceste mirodenii, mititeii Doamnei Mariuta vor
fi inegalabili!

Va astept luna viitoare cīnd va īntoarceti cu regimentul din manevre,
dimpreuna cu Domnii Ofiteri Dinu si Vatache spre a savura o tava de
mititei si cāteva halbe īmpreuna!

Dorindu-va sanatate, voie buna si noroc, va rog a-i transmite umile
sarutari de mīini Doamnei Mariuta, cea mai desavīrsita gospodina si
Doamna din īnalta societate!

Dumnezeu sa va ajute!

Cu respect si devotiune, al Dumneavoastra

(indescifrabil)



--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 Mar 2005, 10:54 PM
Mesaj #7


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Fasole cu afumatura

250 gr. fasole alba uscata
250 gr. afumatura (costita, coaste afumate, ciolan afumat, ce se gaseste)
100 gr. ceapa
50 gr. suc de rosii sau 1 lingura de bulion desfacut in apa
o foaie de dafin
o crenguta de cimbru

Fasolea uscata se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte, sa fie acoperita de apa cam 5 cm. A doua zi se schimba apa, se pune la fiert la foc mediu cam 2 ore (depinde de cat de veche e fasolea) apoi se scurge de apa in care a fiert.
Si mai bine daca gasesti fasole (negatita) la conserva - la mine se gaseste si imi face viata tare usoara.

Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei la foc mediu, dupa un minut se pune si afumatura taiata bucati si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ceapa, mestecand continuu sa nu se arda ceapa. Se pune cate un pic de apa si se fierbe carnea pana intra furculita usor in ea. Se pune fasolea, sucul de rosii, cimbrul si dafinul, piper dupa gust (nu se sareaza pana la sfarsit, afumatura e sarata) si se fierbe acoperit sau se da la cuptor cam 15 minute (cat sa se ridice undelemnul deasupra)


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 15 Aug 2005, 08:59 PM
Mesaj #8


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



MUSCHIULET DE PORC MARINAT IN SOIA SI GHIMBIR

1 cana de supa de pui
1/4 cana sos de soia
1/4 cana zahar maro
2 linguri pasta tomate
3 linguri radacina de ghimbir data prin razatoare
3 catei de usturoi striviti
1 L otet balsamic
1 L ulei de masline

Se amesteca toate si se pune un muschi de porc la marinat pentru 2 ore, o ora la frigider si o ora la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 275 C, se usuca cu un servet carnea si se prajeste pe toate partile in putin ulei. Se pune la cuptor pentru 12 minute, se scoate si se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la odihnit 10 min. inainte de a se taia.
Marinada se reduce pe foc mic 10-15 min, se strecoara si se serveste ca sos.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 26 Nov 2005, 09:55 PM
Mesaj #9


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Friptura de porc marinareasca


Ingrediente
1kg carne de porc pentru friptura
200 ml ulei de masline
100 g ceapa
150 ml vin
50 g lamaie
sare
piper
foi de dafin

Mod de preparare
Carnea se spala, se zvinta si se portioneaza cite doua bucati la portie. Bucatile de carne se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt, cu vinul, piperul, foile de dafin, sarea zeama de lamaie, 1/2 din cantitatea de ulei si se pastreaza la frigider cca 24 ore pentru macerare. Dupa macerare, carnea se bate cu ciocanul de snitele si se inabusa in uleiul ramas, cu putina apa. Cind carnea este bine patrunsa se scoate intr-un vas, iar in sosul ramas se adauga toate componentele de la macerare si se inabusa cca 20 minute. Cind sint gata, se paseaza prin strecuratoare peste bucatile de carne. La servire se asaza bucatile in farfurie cu sosul respectiv si garniturile alese.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 11 Dec 2005, 08:30 PM
Mesaj #10


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Friptura aromata de porc cu dafin si vin

Ingrediente
1 kg carne de porc
1 picior porc
100 gr. slanina afumata
3 linguri ulei de masline
2 virfuri de cutit piper
1 foaie de dafin
500 ml cu vin
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
2-3 cepe
sare
sote de legume
Mod de preparare
Carnea se spala, se zvinta cu o cirpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o suvita de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins. Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pina ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut. Cind este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra, se lasa sa se inchege la rece


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 18 Dec 2005, 02:33 PM
Mesaj #11


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Ficat cu smantana

1 kg ficat de porc
3 cepe
500 gr unt
sare, piper
2 linguri faina
4 catei de usturoi
100ml linguri de vin alb
100 g smantana
3 linguri mustar
150 ml lapte
1 cana lapte

Ficatul se portioneaza, se impaneaza cu usturoi, se trece prin faina si se inabusa in unt cu 1 pahar de apa. Ceapa tocata marunt se caleste in unt pana devine sticloasa, atunci se adauga restul de faina desfacuta cu lapte rece. Se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa 10 min. se adauga smantana si se mai lasa pe foc 10 min. Sosul rezultat se toarna peste ficat, se adauga vinul, mustarul si usturoiul pisat. Se sareza si se pipereaza. Se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Se serveste langa cartofi natur.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 18 Dec 2005, 02:35 PM
Mesaj #12


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Friptura servita rece

500 g carne de porc
1 pahar lapte
1 ou
100 g faina
sare, piper macinat
2 castraveti murati
2 linguri unt

Carnea se da prin masina de tocat. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina, un pahar de lapte si un ou batut spuma. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, dupa care se pune intr-o forma unsa cu 2 linguri de unt si tapetata cu faina. Compozitia se impaneaza cu felii de castravete murat taiat felii pe lung si se da la cuptor pentru o ora, la foc potrivit. Se scoate cand s-a rumenit bine, se lasa sa se raceasca si se taie felii groase, care se servesc reci, cu garnitura de legume sote.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 18 Dec 2005, 02:38 PM
Mesaj #13


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Friptura impanata

1 kg carne de porc
200 g costita afumata de porc
usturoi
sare piper
400ml ulei de masline
cimbru

Carnea se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu catei de usturoi, se sareaza si se unge cu ulei. Carnea astfel pregatita se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu ulei, cimbru si restul de costita afumata si usturoi. Se acopera cu apa si se introduce la cuptor pentru o ora, apoi se intoarce friptura, se lasa inca o ora la cuptor, stopind-o cu sosul din tava. Se scoate din cuptor, se taie felii groase, se serveste calda, alaturi de legume fierte si trasa prin unt.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 23 Dec 2005, 09:31 PM
Mesaj #14


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Friptura de porc in vin rosu

Ingrediente:
2 kg carne de porc
2 kg cartofi
1 ceapa tocata marunt
100-125 ml ulei de masline
1l vin rosu sec
1 cana de apa fierbinte
sare, piper
100gr rozmarin uscat

Mod de preparare:

Incalzeste in prealabil cuptorul la 170 grade Celsius. Intr-o tava pentru friptura asaza bucatile de carne, feliile de cartofi si ceapa si presara rozmarinul pe deasupra. Adauga sare si piper dupa gust si uleiul. Tine la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Scoate apoi tava din cuptor si adauga o 500 ml vin Verifica cu o paleta daca friptura sau feliile de ceapa si cartofi nu s-au prins de tava. Baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea. Amesteca din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Scoate apoi pe un platou friptura de porc si cartofii. In sucul ramas in tava toarna restul de vin 500 ml si o cana de apa fierbinte. Tine tava la cuptor, amestecand din cand in cand, si lasa sa scada la foc mic pana se formeaza un sos. Cu o lingura, rastoarna sosul peste friptura de porc si garnitura de cartofi


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 23 Dec 2005, 09:35 PM
Mesaj #15


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Drob din carne de porc

Ingrediente:
500 g carne de porc
2 oua
1 felie de paine
1 lingura de smantana
1 lingura de verdeata tocata
5 cepe
sare, piper
100 ml ulei de masline

Mod de preparare:

Se introduce in robotul de bucatarie , carnea de porc . Se adauga ouale, putin miez de paine muiat in lapte, sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa: marar, patrunjel si ceapa . Se unge cu ulei tava .
Se pune umplutura in tava, se aseaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime .

Acest topic a fost editat de Plutarh: 23 Dec 2005, 09:36 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 7 Jan 2006, 03:25 PM
Mesaj #16


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332




Friptura berlineza cu sos de bere

Ingrediente
1 kg carne de porc
5 foi de dafin
sare , 1 lingurita piper alb
100 gr faina alba
1 lingurita nucsoara rasa
1 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita cimbru pisat
2 morcovi
4 cepe
1 lamaie
500 gr unt
3 crengute cimbru
4 crengute busuioc
2 linguri otet
1 l bere neagra
100 gr miere

Mod de preparare

Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina , cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa 2 ore. Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putina miere. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 27 Aug 2006, 01:47 PM
Mesaj #17


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Cartofi cu carne de porc

Ingrediente

500 kg carne
600 g unt
100 g ceapa
100 g pasta de tomate
2 kg cartofi
2 legaturi verdeata
25 g usturoi
sare, piper, cimbru, boia de ardei, dupa gust.

Mod de preparare

Carnea de porc se spala, se scurge de apa, se portioneaza o bucata la portie, se sareaza, se condimenteaza cu cimbru si boia, apoi se inabusa intr-un vas cu 300 gr unt . Cind carnea este inabusita se scoate intr-un vas. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, se inabusa in untul ramas ramasa de la carne adaugind pasta de tomate cu putina supa sau apa pentru a fierbe timp de cca 15-20 minute. Cind s-a format sosul inabusit, se adauga carnea si putina apa. Se amesteca si se mai fierbe pina cind carnea este bine patrunsa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie sferturi, se inabusa in restul de unt , apoi se adauga sosul de la carne; se potriveste gustul de sare si piper, adaugind si usturoiul taiat marunt. Se continua fierberea pina cind sint bine patrunsi cartofii. Cind sint gata, se adauga in vasul cu carne, odata cu 1/2 din verdeata taiata marunt. Se amesteca usor componentele, dupa care se pune vasul la cuptor cca 10 — 15 minute pentru gratinare. La servire se asaza in farfurie portia de carne, iar alaturi garnitura de cartofi cu sosul format si restul de verdeata taiata marunt, presarata deasupra.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 7 Nov 2006, 10:16 AM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



PLACINTA CU CARNE

Avem nevoie de:

- 2 foi de placinta;
- 500 gr. carne tocata;
- o ceapa taiata marunt;
- un ou;
- putin oregano;
- sare, piper.

1. Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul:

user posted image

2. Se asaza o foaie de placinta in tava, pe o hartie de copt, apoi se asterne umplutura (pct. 1):

user posted image

3. Se asaza a doua foaie, se inteapa cu furculitza, se unge cu ou, se presara putin oregano si se da la cuptorul incins in prealabil:

user posted image

4. Dupa 20 de minute (aprox.), e gata:

user posted image

Merge de minune mancata fierbinte, cu o salata verde cu rosii. (nu am mai apucat sa fac poze).

E o mancare destul de rapid de preparat.


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 13 Nov 2006, 01:38 PM
Mesaj #19


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



CHILI CON CARNE

Ingrediente:

- o ceapa tocata;
- 200 gr. fasole rosie, boabe mari (fiarta);
- 400 gr. carne tocata;
- condimente "Chili con carne" (la un mom. dat caram cate 10-20 in tara, ca nu se gasea, nu stiu daca acum se gaseste...; daca nu se gaseste, atunci puteti inlocui plicul cu boia iute, 2 lingurite suc de rosii concentrat, putin usturoi, piper, coriandru).
- putin ulei.

user posted image

1. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata si se caleste si ea:

user posted image

2. Se adauga trei sferturi cani de apa, apoi condimentele si se lasa sa fiarba pana scade putin apa si carnea s-a fiert /prajit.

user posted image

3. Se adauga fasolele:

user posted image

si se serveste cu o muratura (idee proprie) si cu tortillas, pentru amatori:

user posted image

OBS.: pentru cei care nu adora gustul putin iute (dar rezonabil de iute), se poate inlocui boiaua iute cu boia dulce, desi... nu e un surogat prea fericit smile.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 4 Dec 2006, 12:04 PM
Mesaj #20


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



TARTA CU PATEU DE FICAT

INGREDIENTE:

1.Pentru aluat

200 gr branza topita Philadelphia
150 gr unt
350 gr faina

Se topeste untul:

user posted image

Se adauga celelalte ingrediente:

user posted image

Se framanta un aluat fraged care sa fie elastic si care sa nu se lipeasca de maini.

user posted image

2.Ingrediente pentru umplutura:

400 gr. pateu de ficat
3 oua
aproximativ 200 gr orez fiert bine
ceapa verde
patrunjel
sare
piper

user posted image

Se amesteca toate ingredientele, pana ce se formeaza o pasta:

user posted image

Aluatul se intinde intr-o tava cu peretii detasabili:

user posted image

Se toarna compozitia, iar marginile se indoaie pentru a "acoperi" putin compozitia:

user posted image

Se da la cuptor la foc mic aprox. 35 min. si se verifica cu scobitoarea daca este gata:

user posted image

Se serveste cald, cu salata:

user posted image

user posted image

Pofta buna !

Acest topic a fost editat de Kristin: 4 Dec 2006, 12:06 PM


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 4 Dec 2006, 12:18 PM
Mesaj #21


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



drool.gif wow Kristin! asa fain arata, o sa īncerc si eu! flowers.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de cļæ½nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 16 Apr 2007, 04:56 PM
Mesaj #22


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



QUOTE (Kristin @ 13 Nov 2006, 10:38 AM)
CHILI CON CARNE

Am facut sambata CHILI CON CARNE pt prima data si a iesit ceva fenomenal. Eu am pus niste suc de rosii in locul apei, pt ca n-am avut bulion. drool.gif

Kristin, multumesc mult pentru reteta!


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 April 2024 - 07:52 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman