HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Retete Cu Carne De Pui
Cla
mesaj 26 Nov 2006, 09:40 PM
Mesaj #36


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE (SORIN @ 26 Nov 2006, 08:13 PM)
Coane smile.gif Al de humus cu tahini ca la Sorin, n-ai sa vezi!!

Totusi unul din cele mai bune, am mancat in Juniyah pe faleza......nu stiu care a fost exact motivul....gustul sau fetele alea de pe plaja in bikini miniatura thumb_yello.gif

Sorin.

Sorine, doar stii ca saliva e buna la digestie... spoton.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Nov 2006, 11:20 AM
Mesaj #37


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



RATZA PE VARZA

Reteta e simpla: un piept de ratza taiat felii se asaza pe varza murata maruntita, in care s-a adaugat ulei si piper, si se lasa la cuptor pana ce e rumenit:

user posted image

Merge si o bere:

user posted image

Pofta buna !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 29 Nov 2006, 12:55 PM
Mesaj #38


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



CLATITE CU PUI

INGREDIENTE:

Pentru clatite:
- un ou;
- 200 ml lapte;
- 1/2 cana faina
- sare, piper

Pentru umplutura:
- o ceapa maruntita;
- 3 piepturi de pui dezosate;
- putina sunca (optional)
- putin ulei;
- oregano;
-sare, piper.

Pentru sos:
- 2 oua;
- 200 ml. smantana
- putin cascaval ras.

1. Se fac 4 clatite din ingredientele de mai sus (atatea incap in vasul termorezistent pe care il am eu).

2. Pieptul de pui taiat bucatele, ceapa si sunca maruntita se prajesc in putin ulei, apoi se adauga sarea, piperul si oregano:

user posted image

3. Se umple fiecare clatita cu umplutura de mai sus:

user posted image

4. Se asaza clatitele umplute intr-un vas termorezistent, in care am pus putin ulei, apoi se toarna peste ele un sos din ouale batute, smantana, putin cascaval si sare si piper. Se presara deasupra putin cascaval:

user posted image

5. Se tine vasul la cuptor, la foc mediu, aprox. 20 minute, pana ce clatitele s-au rumenit (la mine s-au rumenit cam tare biggrin.gif , dar oricum, au fost delicioase):

user posted image

Se servesc fierbinti, cu salata verde sau de rosii.



--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 29 Nov 2006, 12:55 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Kristin
mesaj 11 Dec 2006, 10:53 AM
Mesaj #39


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



COUS COUS cu pui si legume

INGREDIENTE:

- 2 pulpe de pui;
- 100 ml. vin;
- 2 catei usturoi;
- putin ulei
- boia;
- piper;
- sare;
- cimbru;
- o rosie mare decojita si taiata cuburi;
- un ardei gras taiat bucatele nu foarte mici;
- o ceapa taiata bucati nu foarte mici;
- 2 castraveti murati / in otet, taiati rondele;
- 3 linguri suc de rosii;
- 125 gr. cous cous.

1. Pulpele de pui se prajesc in tigaie cu ulei, usturoi, boia, piper si sare, apoi se adauga vinul, pana ce se inmoaie (eu am avut doua pulpe ramase de la o friptura). Apoi, se dezoseaza si se asaza intr-o tigaie, cu tot cu sos:

user posted image

2. Ardeiul, ceapa, castravetii si rosia se taie bucati (puteti pune si bucati de vinete si de zucchini):

user posted image

3. Cele de mai sus, plus sucul de rosii, cimbrul, sare si piper, se adauga peste puiul din tigaie si se lasa aprox. 15 minute la fiert, pana s-au inmuiat toate ingredientele:

user posted image

4. Cand este gata operatiunea de la punctul 3, se pregateste cous-cous-ul (pentru cine nu stie, sunt niste bobitze mai mari de gris):

user posted image

5. Se pune la fiert o cratita cu aprox. 250 ml. apa cu sare, dupa ce apa a fiert, se inchide focul si se adauga bobitele de cous-cous (NU se fierb!!) si se lasa cam 10 minute, pana ce se umfla. Apoi, se serveste cous-cous-ul cu puiul cu legume:

user posted image

6. Bineinteles ca merge si un vin alb:

user posted image

Sunt multe retete cu cous-cous, aceasta e doar una dintre ele.

Pofta mare !

Acest topic a fost editat de Kristin: 11 Dec 2006, 10:53 AM


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicolin
mesaj 21 May 2007, 11:20 AM
Mesaj #40


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 120
Inscris: 16 May 07
Din: Bukres
Forumist Nr.: 9.837



Aripioare de pui la cuptor

Reteta este una foarte simpla si rapida, perfecta ptr. cazul in care NU doriti sa stati foarte mult in bucatarie.

Ingrediente:
- o caserola (sau mai multe) cu aripioare de pui
- diverse mirodenii cum ar fi: piper, cimbru, whatever you like
- miere -> acest ingredient este indispensabil!
- 2 .. 3 catei de usturoi
- putin ulei
- apa

Ustensile:
- tava pentru cuptor, inalta de 2 .. 3 centimetri
- cuptor dat la foc mediu

Procesul tehnologic:
1. se spala si se curata aripioarele
2. se plaseaza aripioarele in tava astfel incat sa fie distribuite uniform
3. se taie cateii de usturoi si se distribuie uniform in tava
4. se condimenteaza puiul, dupa plac (piper, cimbru, oregano, busuioc, etc.)
5. se pun 7 .. 8 .. 9 varfuri de lingurite de miere in tava, evident cat mai uniform distribuite. Se pot unge un pic chiar si aripioarele
6. se pune apa in tava astfel incat sa acopere aripioarele in proportie de aproximativ 75%
7. se stropesc aripioarele cu putin ulei
8. se introduce tava la cuptor

Aripioarele se pot intoarce, ptr. prima data, dupa circa 15 minute.
Se mai baga la cuptor pentru circa 10 minute si se mai intorc odata, pentru a permite pielii sa devina crocanta.

In cazul in care este nevoie, se mai scoate tava si se 'spala' aripioarele cu sosul din tava.

Se poate servi cu orez simplu, la care se adauga sosul din tava, sau cu cartofi prajiti.

Atentie: sa aveti la indemana si o paine proaspata! Sosul se poate manca chiar 'pe paine'!

Pofta mare!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 21 May 2007, 11:33 AM
Mesaj #41


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Naiba m-a pus sa intru aici, sa salivez, cu atat mai mult cu cat nu pot gati nimic pana nu scap de santier!

Nicolin, misto reteta, o sa incerc. thumb_yello.gif
Si cus-cus-ul lui Kristin ar fi bun acum. drool.gif


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicolin
mesaj 21 May 2007, 02:30 PM
Mesaj #42


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 120
Inscris: 16 May 07
Din: Bukres
Forumist Nr.: 9.837



nefertiti, chiar te rog sa o incerci.
Atentie mare insa: o sa mananci aripioarele alea ca semintele!
Ca sa nu mai zic de sos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicolin
mesaj 4 Jun 2007, 05:53 PM
Mesaj #43


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 120
Inscris: 16 May 07
Din: Bukres
Forumist Nr.: 9.837



Before:
user posted image

After1:
user posted image

After2:
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wulfenia
mesaj 23 Nov 2011, 12:46 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.537
Inscris: 20 January 10
Forumist Nr.: 15.788



am in cuptor pulpe de pui cu gutui si sos, o reteta de pe interne, deocamdata parfumeaza casa de stau sa lesin, peste un juma de ceas o sa fie gata...

asa arata deocamdata



reteta este asta: http://artaculinara.com/forums/topic/569-mincare-de-gutui/

Acest topic a fost editat de wulfenia: 23 Nov 2011, 01:03 PM


--------------------
Life's lessons are simple once I give up the struggle.

What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it.
—Hugh Mulligan

Go to the top of the page
 
+Quote Post
wulfenia
mesaj 23 Nov 2011, 01:12 PM
Mesaj #45


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.537
Inscris: 20 January 10
Forumist Nr.: 15.788



am verificat carnea, gutuile, toate patrunse, gustul este sublim, ma duc sa pap asta:



--------------------
Life's lessons are simple once I give up the struggle.

What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it.
—Hugh Mulligan

Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 25 April 2024 - 09:52 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman