HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Deserturi
Titus Herbert
mesaj 9 Nov 2006, 02:52 PM
Mesaj #36


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 847
Inscris: 3 February 06
Forumist Nr.: 7.784



ohmy.gif drool.gif in ce fel arata! licklips.gif


--------------------
"I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 16 Nov 2006, 06:33 PM
Mesaj #37


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Variatiuni pe ultima tema laugh.gif :

TORT CU CIOCOLATA, ROM si NUCA

BLATUL (daca vreti totul "de-al casei", insa puteti cumpara si de la magazin, va scuteste de... munca): ingrediente:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
1 plic de zahar vanilat

Se bat albusurile spuma tare (inceputul era promitator laugh.gif ), apoi se adauga zaharul in ploaie si se mai bat iar albusurile pana se topeste zaharul:

user posted image

Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se asaza compozitia intr-o tava rotunda, pe o hartie de copt:

user posted image

Se introduce tava in cuptorul preincalzit cam 20 minute, pana ce se coace:

user posted image

Se lasa la racit (eu nu l-am lasat laugh.gif ), apoi se taie in 2 foi (atatea mi-au iesit mie):

user posted image

CREMA:

Am facut o crema identica cu cea de la prajitura cu rom, adica am pregatit urmatoarele ingrediente:

- 250g zahar (poate fi si pudra)
- 30g cacao
- 4 linguri lapte;
- 1 pachet unt;
- 6 linguri rom. (bautura, nu esenta)
- 100 gr. nuci macinate

Zaharul si cacaoa se fierb in 4 linguri de lapte. Apoi se adauga un pachet de unt (sa fie la temp camerei,se taie bucatele si se amesteca mereu). La sfarsit se adauga romul. Se lasa la racit.

INSA, era prea lichida crema, asa ca am topit separat niste ciocolata si am amestecat-o cu crema cu rom laugh.gif
Am separat crema in doua si intr-unul din vase am adaugat in crema nuci prajite si macinate, cam 100 de grame. Celelalt vas cu crema l-am pastrat pentru top, fara nuca.

Ar fi trebuit sa o las mai mult la racit, dar bineinteles ca NU am lasat-o:)

FINAL:

Am insiropat putin prima foaie cu putin sirop de apa cu zahar, am pus crema cu nuca:

user posted image

Am pus a doua foaie, insiropat, apoi invelit in crema fara nuca:

user posted image

Apoi m-a chinuit talentul cu floricele din ciocolata alba decorativa:

user posted image

Si l-am dat la frigider pana pe seara, sa se intareasca cremele.

La gust sigur e grozav, insa design-ul interior si cel exterior nu e grozav, de data asta...

Oricum, pofta mare ! smile.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 16 Nov 2006, 08:59 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Ba e super si designul licklips.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Nov 2006, 08:59 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
flori
mesaj 16 Nov 2006, 09:05 PM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Kristin si mie imi place, dar prefer sa-l vad in poza, ca daca l-as face nu m-as putea putea abtine...Poate ai vr-un tort fara calorii sau chiar unul care slabeste! Pls ti-as fi recunoscatoare! laugh.gif hh.gif


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 17 Nov 2006, 10:36 AM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Thx.

Flori, ia un mar si taie-l felii, pune frisca vegetala intre felii si ai tort ! smile.gif))))))))

Asadar, iata ce a iesit, finally, dupa ce l-am lasat la frigider:

user posted image

Nu e foarte inalt, dar e delicios si destul de compact, ma asteptam sa se imprastie in toate directiile: laugh.gif

user posted image


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 17 Nov 2006, 04:55 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Mda! Daca maru ala ar arata ca prajitura asta ar fi bine, ca-mi lasa gura apa...dar asa...numai cind ma gindesc la mar imi strepezesc dintii!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 23 Nov 2006, 10:20 AM
Mesaj #42


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post !!)

INGREDIENTE pentru compozitie (INTAI se face compozitia!!):

- 2 kg mere date pe razatoare;
- 400 gr. zahar;
- scortisoara macinata fin;
- 1/2 pachet unt sau margarina;
- 3 linguri gris sau pesmet fin

1. Merele, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se calesc la foc mijlociu, amestecand des cu lingura de lemn, pana scade apa. Atentie, sa nu se arda zaharul sau sa se prinda compozitia de fundul cratitei! Se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga scortisoara (dupa gust) si grisul sau pesmetul si se amesteca bine.

user posted image

2. Dupa ce s-a racit compozitia, se face aluatul.

INGREDIENTE pentru aluat:

- 1 pachet margarina sau unt 250 gr.
- 1/3 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins bine cu lamaie,
- 3-5 linguri de apa rece,
- o lingura otet;
- 1 ou (optional);
- 5-6 linguri smantana (optional)
- faina cat cuprinde (aluatul să nu fie foarte tare).

Daca doriti o prajitura de post, nu folositi ou si smantana si folositi margarina in loc de unt. Eu nu am facut-o de post.

Se amesteca ingredientele de mai sus (NU topiti untul !) si se face un aluat care se imparte in 2 parti. Se intinde o foaie de aluat intr-o tava in care am pus hartie de copt:

user posted image

3. Se adauga toata compozitia:

user posted image

4. Se asaza a doua foaie peste compozitie, (atentie, sa fie bine lipite foile la margini!), se inteapa cu furculita si se da la cuptor, pana ce s-a copt (aprox. 30-40 minute la foc mijlociu).

user posted image

5. Cand s-a copt, se scoate din cuptor:

user posted image

6. Se presara cu zahar pudra:

user posted image

7. Se taie in diverse forme cat este calda (NU fierbinte). Daca se raceste, nu se mai taie usor:

user posted image

E grozava la gust si e delicioasa chiar daca e de post.

Pofta mare !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Nov 2006, 05:13 PM
Mesaj #43


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



PRICOMIGDALE (fara migdale) laugh.gif

Asadar, conform acestei retete, iata cum am facut (mai scriu pasii si aici, ca sa nu va complicati cu multe ferestre):

INGREDIENTE:

250 g nuci sau migdale macinate (eu am folosit nuci si am pus putina esenta de migdale)
6 albusuri
3 linguri de faina cu varf
10 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul pana se intareste (ca la bezea). Apoi se adauga faina, nucile si zaharul vanilat si se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

user posted image

2. Se asaza intr-o tava hartie de copt. Se pun gramajoare din compozitia de mai sus cu o lingurita sau cu un cornet cu spritz (mda, scuzati talentul cu carul pe care il am la aranjat gramajoarele).

user posted image

3. Se coc la foc mediu, la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute, pana arata cam asa:

user posted image

4. Se lasa 2 minute dupa ce se scot din cuptor, apoi se desfac cu usurinta de pe hartia de copt.

user posted image

Sugestie: se pot lipi intre ele doua cate doua, cu crema Nutella.

Sunt tare bune drool.gif .



--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 27 Nov 2006, 05:28 PM
Mesaj #44


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Ai facuuut! woot_jump.gif

Cum sunt la gust? Ce consistenta au? Spune tot!! laugh.gif
Este ca se fac usor? biggrin.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Nov 2006, 05:42 PM
Mesaj #45


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Le-am facut in graba, ca mi-ai facut pofta.

Da, se fac extrem de usor. Mai mult a durat asezarea gogoloaselor in tava smile.gif)

Sunt putin mai tari ca bezeaua, deci nu exista riscul sa se turteasca. La gust, sunt bune, depinde ce arome pui in ele smile.gif

Merita efortul.smile.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 27 Nov 2006, 06:12 PM
Mesaj #46


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Kristin, dar sunt ca alea de la cofetarie? Ca eu ador pricomigdalele si reteta pare tare usor de pus in practica... licklips.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Nov 2006, 06:25 PM
Mesaj #47


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Mara, nu mai stiu cum sunt alea de la cofetarie. Dar sunt bune. laugh.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 5 Dec 2006, 10:22 AM
Mesaj #48


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



TORT CU LICHIOR DE CIRESE

INGREDIENTE:

- un blat de tort (cu 3 foi);
- 6 linguri lichior de cirese;
- 250 gr. visine; (eu am avut congelate)
- 200 ml suc de visine;
- 400 gr. ciocolata de menaj;
- 150 gr. unt;
- 3 linguri zahar pudra;
- 400 ml. frisca;
- decoratiuni

1. Se amesteca lichiorul de cirese cu sucul de visine:

user posted image

2. Se insiropeaza prima foaie cu 1/3 din siropul de mai sus:

user posted image

3. Se topesc ciocolata si untul, impreuna cu zaharul pudra,

user posted image

pana ce rezulta o crema de ciocolata:

user posted image

5. Pe prima foaie insiropata se imprastie visine:

user posted image

6. Apoi se toarna 1/2 din crema de ciocolata, acoperind visinele:

user posted image

7. Se asaza a doua foaie peste prima si se procedeaza identic ca la prima. Apoi se asaza a treia foaie, care se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca:

user posted image

8. Se decoreaza:

user posted image

si se savureaza:

user posted image

Pofta !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 5 Dec 2006, 01:20 PM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Are cineva o reteta de cookies cu ciocolata?! unsure.gif Dar repede... ca mi-a trasnit sa fac diseara. laugh.gif sorry.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 20 Dec 2006, 10:57 AM
Mesaj #50


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



FURSECURI HAIOASE

... numai sa aveti timp si... copii prin preajma, care sa va ajute ! smile.gif

user posted image

INGREDIENTE:

- 250 gr. unt
- 300 gr. faina
- 100 gr. nuci macinate
- 200 gr. zahar
- esenta de vanilie
- putina sare
- 1 ou

In plus, mai aveti nevoie de:
- diverse forme de metal
- zahar colorat pentru ornat
- putin gem sau crema de ciocolata

1. Se amesteca untul cu zaharul, vanilia si oul:

user posted image

2. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza:

user posted image

3. Se lasa aluatul la frigider pentru aprox. 60 de minute:

user posted image

4. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime si se decupeaza diverse forme. ATENTIE, aluatul se lucreaza cat este rece, deci e mai bine sa nu il intindeti tot odata !

user posted image

5. Se asaza formele rezultate intr-o tava in care am pus hartie de copt:

user posted image

6. Se lasa tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, in jur de 15 minute:

user posted image

7. Cand s-au copt, se desprind usor de pe hartia de copt si se orneaza. Se pot lipi si doua cate doua, cu gem sau crema de ciocolata.

user posted image

Distractie placuta ! laugh.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 20 Dec 2006, 12:38 PM
Mesaj #51


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Zaharul lichid colorat care se foloseste pentru decoratiunile de mai sus arata asa:

user posted image

user posted image

user posted image

L-am cumparat de aici, din Germania,de la magazinul Plus, dar am vazut si prin alte magazine. E produs de o firma nemteasca.

Daca vedeti pe undeva prin Romania de cumparat, instiintati-ma si pe mine, va rog. Sau daca vedeti ceva asemanator.

Merci.


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ela
mesaj 20 Dec 2006, 01:09 PM
Mesaj #52


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 20 February 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.294



chiar ma intrebam care-i treaba cu zaharul colorat... Kristi, merci ca ai dat lamuriri. o sa incerc sa dau de el si prin romanica. tre sa fie la vreun supermarket pe undeva smile.gif


--------------------
Music is everywhere... just take the time to listen!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 12 Jan 2007, 01:36 PM
Mesaj #53


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



Desi s-ar putea sa nu fie asa imbietoare imediat dupa Sarbatori.... am promis ca saptamana asta postez reteta.

PRAJITURA CARAMEL CU FOI DE NAPOLITANA

TIMP NECESAR:
- 20 minute preparare
- 2-3 ore se lasa sa se raceasca si sa se preseze

INGREDIENTE:

- 4 foi de napolitana
- 450 gr zahar
- 5 oua
- 2 linguri cacao
- un pachet unt
- 150 gr. nuci macinate

1. Se amesteca 200 gr. zahar, cu ouale, cacaoa, untul:

user posted image

2. Se caramelizeaza 250 gr. zahar. Cand s-a topit se adauga nucile si se amesteca bine, apoi se adauga amestecul de la punctul 1.

user posted image

Cand amestecul devine fluid, se umplu foile cu acesta. Deasupra va fi foaie. Se preseaza cu greutati vreo 2-3 ore. Apoi se taie bucati. E delicioasa.

user posted image

user posted image

Pofta !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 4 Jun 2007, 09:00 AM
Mesaj #54


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Prajitura cu cirese si cocos


1 kg fructe
200 gr unt
500 gr zahar
2 pachetele zahar vanilat
8 galbenusuri si 6 albuse
175 gr faina
150 gr Speisestärke (cred ca-i zice amidon alimentar )
2 lingurite praf de copt
175 gr de Kokosraspel (nuca de cocos)

Ciresele se spala, se scot samburii.Untul , 125 zahar , zaharul vanilat se bat bine .Se adauga cate unul galbenusurile.150 gr faina, amidonul, praful de copt se amesteca si se adauga peste unt si oua.Se unge o tava lunga si se pune in ea amestecul de mai sus.Ciresele se trec prin faina ramasa si se pun in tava peste amestec.
Se da la cuptor preincalzit la 175 ° si se coace cam 25 minute.
Albusurile se bat bine cu restul de zahar , se adauga 150 gr kokos .Acest maglaveis se pune peste prajitura , se presara peste restul de kokos si se mai da la cuptor inca 25 minute.



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 01:09 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman