HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Ce Mincati De Paste?
nefertiti-old
mesaj 15 Apr 2006, 09:21 PM
Mesaj #36


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Mistinguett @ 26 Apr 2003, 08:52 AM)

pulpa de miel umpluta cu masline

Dai reteta? tongue.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 15 Apr 2006, 09:33 PM
Mesaj #37


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Pulpa de miel cu masline

Ingrediente
o pulpa de miel 2 kg
500 mil de vin rosu
20 g menta
100g usturoi
20 g knorr
100g susan
100g miere
150g ulei de masline
pentru bait
-2 pahare de vin alb/3 foi de dafin /boabe de mustar /boabe de piper/un catel usturoi/busuioc uscat/
Pentru umplutura:
-500 grame de masline verzi si negre fara sambure
-cascamal ras 300g
-piper.002g
Mod de preparare
Se tine la bait de seara si pana dimineata sa tineti carnea in acest sos
Se dezoseaza carnea de pe linga os astfel ca pulpa sa fie ca o foaie in momentul indepartari osului , si se tine in sosul obtinut 4 ore . Dupa acest timp carnea scoate din sos se condimenteaza pe ambele parti : cu knorr, menta usturoul pisat .
Se intinde pe masa de lucru se unge cu ulei de masline se adauga peste aceasta masline si cascavalul ras , piper dupa se ruleaza se unge cu miere toata suprafata pulpei se presara susanul .
Se infasoara intr-intr-o folie de aluminie se leaga cu o ata mai groasa de la un capat pornind si terminind la celalalt se pune intr-o tava adinca si se toarne sosul folosit la fragezimea carni se da la cutorul bine incins circa 1ora completindu-se cu vin indoit si menta pisata cu apa.
Dupa acest timp pulpa se scoate se lasa 10 minute sa se raceasca se indeparteaza ata cu care a fost legata folia se indeparteaza acestea


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 16 Apr 2006, 09:44 AM
Mesaj #38


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



QUOTE (nefertiti @ 15 Apr 2006, 04:21 PM)
QUOTE (Mistinguett @ 26 Apr 2003, 08:52 AM)

pulpa de miel umpluta cu masline

Dai reteta? tongue.gif

Dau tongue.gif O sa o copiez si in Cartea de bucate candva. biggrin.gif

Pulpa de miel umpluta cu masline

Cel mai bine daca poate fi preparata si tinuta in frigider 1-2 zile.

1 1/4 cana de masline negre (Kalamata) tocate marunt
1 catel de usturoi (daca e din cel mare, daca e mic, 4-5 catei) tocat marunt
2 lingurite de cimbru proaspat + 4 crengute
1 lingurita de ulei de masline (eh, merge si vegetal)
3/4 lingurita de rozmarin proaspat + 4 crengute
3/4 lingurita coaja de lamaie rasa
2 kg pulpa de miel, dezosata si desfacuta*
sare grunjoasa de preferat, si piper dupa gust
1/2 cana vin alb

Se combina maslinele, usturoiul, frunzele de cimbru si rozmarin, uleiul si coaja de lamaie. (Daca exista robot de bucatarie, ajuta, altfel totul tocat maruntel si amestecat bine)

Se intinde pulpa cu mijlocul in sus (unde a fost osul), se da cu sare si piper. Se
intinde pasta de masline pe toata suprafata si se leaga cu sfoara de bucatarie la distanta de 3-4 cm. Se infasoara in folie de plastic (sau se pune intr-o punga) si se pune in frigider 1 ora, ideal 1 zi-doua. Se lasa la temperatura camerei 1-2 ore inainte de a se pune la cuptor.

Se incalzeste cuptorul la 250 C ( f. fierbinte). Se pune pulpa (dupa ce se da folia jos laugh.gif hey, vreau sa fiu sigura!) intr-o tava si se da cu sare si piper. Se indeasa crengutele de rozmarin si cimbru sub ea pe laterale, si se da la cuptor 10 min**. Se reduce temperatura la 175 C (mediu), se toarna vinul peste miel si se coace 45 de min, udandu-se cu vinul din tava de vreo 2 ori.
Se scoate din tava si se pune pe un fund de lemn, se acopera cu folie de aluminiu 15 min.***

* cum se desface pulpa: cel mai usor, osul se scoate de pe partea de pulpa care e mai subtire. dupa dezosare, se desface pulpa taind lateralele cam jumatate din grosimea lor. asta ar trebui sa faca pulpa sa fie o singura "felie", aproximativ la fel de groasa peste tot. daca nu se intelege, mai incerc sa explic.

** este esential sa fie dat la cuptor f fierbinte, ca orice friptura dealtfel, ca sa capete o oarecare crusta si sa pastreze sucurile inauntru. un cuptor neincalzit si temperatura prea mica o sa abureasca friptura si tot sucul curge in tava - iar friptura va fi talpa. la fel daca friptura se baga rece la cuptor.

*** in cele 15 min, sucurile se redistribuie in carne si friptura continua sa se faca.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Apr 2006, 09:44 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
nefertiti-old
mesaj 16 Apr 2006, 09:51 AM
Mesaj #39


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



multumesc, Misti mwah1.gif


suna foarte bine, chiar si pe mine care nu mananc miel de obicei ma face sa salivez laugh.gif . o sa o incerc. rolleyes.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Apr 2006, 04:59 PM
Mesaj #40


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



ce garnituri mai merg la miel, in afara de orez? hmm.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 19 Apr 2006, 08:48 PM
Mesaj #41


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Orez??? Hm.
Orice verde. Daca nu stufat, spanac. Ia spanac abia iesit si fa salata cu fragmentele de portocala, nuci si o vinegreta simpla. Sparanghel la gratar sau la cuptor (10 min la foc mare, dati cu s&p si ulei de masline). In cel mai rau caz cartofi noi (au iesit?), sau salata verde cu ceapa tot verde si verdeata. Hai ca ma gandesc la salata aia buna untoasa de primavara si drool.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 Apr 2006, 09:01 PM
Mesaj #42


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



sparanghel nu vreeuuuuu dunno.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 20 Apr 2006, 05:41 AM
Mesaj #43


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



@ nefe: O salata de sparanghel e foarte buna.
Se taie sparanghelul (adica se cojeste)
5 min. la fiert, se scoate din apa.
Din apa aia cu gust, dupa ce s-a racit, se face un sos de salata.
Se pune in asta sparanghelul taiat in bucati de vreo 3 cm.
Cu ceapa verde + arpagic
Sa vezi ce fain e wink.gif

QUOTE
ce garnituri mai merg la miel, in afara de orez? hmm.gif

În afara de orez merg Gnocchi sau Pürree de cartofi smile.gif
Si daca chiar n-ai chef de sparanghel, merge ft. fain o salata de sfecla rosie la miel.
Sau o salata de varza (normala sau calita, it's your choice) wink.gif

Eu as pune la miel o bucata de câine ciobanesc cu brânza de la stâna rofl.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 20 Apr 2006, 05:57 AM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 20 Apr 2006, 07:38 AM
Mesaj #44


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Cla @ 20 Apr 2006, 06:41 AM)


Eu as pune la miel o bucata de câine ciobanesc cu brânza de la stâna rofl.gif

bop.gif

da, cred ca merg pe verdeturi sau sfecla...


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
John B
mesaj 20 Apr 2006, 09:03 AM
Mesaj #45


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 886
Inscris: 18 November 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.294



Miel in toate felurile si salata verde in prostie. A, si vin rosu la greu


--------------------
I wish I can fly
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 20 Apr 2006, 09:20 AM
Mesaj #46


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Cum zice Misti e cel mai corect si sanatos si why not...f gustos!!Optati pentru verde,deci! Daca amesteci (in tubul digestiv )carbohidrati grei cum sunt cartofi sau orez(desi eu de combinatia miel cu orez n-am auzit, poate cu cous cous la magrebini? rolleyes.gif ) cu grasimile (in cantitate apreciabila) si proteinele din carnea de miel...te-ai scos!Nici nu trebuie sa te mai urci pe cantar ca-l dereglezi laugh.gif
Linga friptura de miel aromata si bine gatita merge o salata simpla ,cel mult cu o rosie si castravete eventual cu ceapa verde,merge sparanghelul la abur,merg niste andive cu un dressing de mustar,o lingura de piure de spanac si cam atat.Cei prea mult strica!

edit.Cred ca salata taboule merge foarte bine cu mielul...vezi reteta aici

Acest topic a fost editat de Michelle: 20 Apr 2006, 11:45 AM


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 20 Apr 2006, 01:31 PM
Mesaj #47


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



hmmm... graul ala nu ma atrage. cred ca merg pe clasica salata verde, ceapa verde, ridichi... ohyeah.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 20 Apr 2006, 02:15 PM
Mesaj #48


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



Ba daaa, e minunata salata taboule, nici mie nu mi-a venit sa cred ca pot manca atata patrunjel verde si sa-mi placa. Graul aproape ca nu se simte. wink.gif Eu am mancat-o langa pui la gratar, facut cu ceva plante aromate. Bunt rau!



--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 20 Apr 2006, 06:14 PM
Mesaj #49


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



O legenda despre ouale rosii...

Legendele spun ca primul ou de Paste a fost daruit de catre Sfanta Maria Magdalena imparatului Tiberiu. In vremea aceea era obiceiul ca atunci cand cineva dorea sa-l vada pe imparat, sa aduca si un dar pentru el. Cei avuti aduceau, de obicei, bijuterii, vase si obiecte scumpe, iar cei saraci, oamenii de rand, aduceau ceea ce aveau la indemana. Maria Magdalena care a fost o femeie bogata, dar a renuntat la toata averea pentru a-l urma pe Iisus, s-a prezentat in fata imparatului doar cu un ou de gaina. Era tot ceea ce-i mai ramasese. Pe-atunci era obiceiul ca sa se dea oua drept daruri si in prima zi din an sau cu ocazia zilei de nastere a cuiva. Maria Magdalena i-a dat oul imparatului, salutandu-l:"Christos a inviat". Acesta a replicat ca e destul de greu de crezut ca cineva se poate trezi din moarte, la fel de greu ca si cum oul acela alb pe care l-a primit de la ea sa poata sa-si schimbe singur culoarea in rosu. Si, in acel moment, spune legenda, imparatul a vazut cu mare mirare cum oul din mana lui incepe sa se inroseasca. Oul vopsit a devenit astfel un simbol al Invierii lui Christos. Din acel moment, obiceiul de a darui un ou vopsit sau impodobit intr-un anume fel, in ziua de Pasti. a devenit tot mai des intalnit la foarte multe popoare. La inceput, s-au vopsit ouale de gaina sau alte pasari de curte. Mai tarziu, au aparut, la ucrainieni si la rusi, dar si la popoare din vestul Europei, ouale din lemn, vopsite, oua din portelan, din os sau din sticla. Crestinii copti din Egipt (din sec. X -Xll, dupa cum spun scrrierile vechi,) isi daruiau oua rosii in dimineata Pasti. La fel procedau alsacienii din sec. al XV-lea si al XVI-lea, numai ca ouale din aceasta parte a lumii erau divers colorate. In cronicile regale engleze se specifica faptul ca in anul 1200 s-au cheltuit 18 lire pentru a cumpara 450 de oua care urmau sa fie pictate si impodobite cu foita de aur. Acestea au fost impartite de catre regele Eduard al ll-lea membrilor familiei sale in dimineata de Paste. In acel timp se credea ca era de bun augur pentru cineva sa primeasca un astfel de ou aurit. Era ca un talisman care inlatura saracia si aducea bogatia celor care il primeau. Acest obicei a fost si mai mult exploatat la curtea lui Ludovic al XIV -lea, care a facut o adevarata institutie din pregatirea oualor pentru dimineata Pastelui. Pe de-o parte, lui, regelui, trebuia sa ii fie adus cel mai mare ou de pasare, ouat in saptamana dinaintea Pastelui, din fiecare provincie a regatului sau. Pe de alta parte, in dimineata de Pasti, la castelul sau, el era inconjurat de sute de cosuri in care erau ouale aurite pe care le daruia membrilor familiei, apropiatilor, valetilor si slujitorilor credinciosi. In Rusia medievala exista, ca si in alte tari crestine, traditia schimbului de oua impodobite, in dimineata de dupa Inviere. Cronicile vorbesc despre tarul Alexix (1645 - 1676) care a daruit intr-un an, de Paste, treizeci si sapte de mii de oua impodobite, unele, de pasare, vopsite cu motive florale, altele, din lemn sau din os, pictate. Si la curtea lui Petru cel Mare se daruiau pisanki - oua de pasare vopsite si krashenki - oua din lemn, din os, sticla sau portelan. Probabil, ca cele mai renumite oua de Pasti sunt ouale create din pietre si metale pretioase in atelierele lui Carl Faberge, oua care au luminat prin frumusetea lor, diminetile de Pasti de la curtea tarilor rusi. Primul ou Faberge a fost creat de catre bijutierul Mihail, Perikhin in anul 1885, nascut in orasul siberian Petrovskiy Zavod si ajuns seful bijutierilor din atelierul Faberge. Oul a fost comandat de catre }arul Alexandru al lll-lea, pentru a fi daruit sotiei sale, Maria Feodorovna. Oul, numit in cataloagele de azi "Oul cu gaina" era un ou din ivoriu cu marginile din email albastru inchis. In interiorul oului se afla o gaina din aur, cu ochi de rubine. In burta gainii era o coroana de aur impodobita cu perle si in interiorul acestei coroane se ascundea de fapt "surpriza" - un inel din aur, pe care tarul il daruia sotiei lui de Pasti. A fost atat de mare surpriza pe care acest ou a lasat-o, incat, atat timp cat a trait, in fiecare an tarul ii daruia sotiei sale un alt ou realizat in atelierul lui Faberge, cu alte surprize, din ce in ce mai sofisticate si mai scumpe. Dupa moartea tarului Alexandru al lll-lea, fiul lui, Nicolae al ll-lea, a continuat traditia oualor Faberge daruite in dimineata de Pasti. El a comandat insa, pana in anul mortii sale, cate doua oua diferite, in fiecare an, unul pentru sotia lui, Alexandra Feodorovna, si unul pentru mama lui. Astfel, au fost comandate pentru casa imperiala ruseasca 54 de asemenea opere de adevarata arta a miniaturii si a bijuteriei. Fiecare ou avea in el "surpriza" care ramanea necunoscuta pana in momentul daruirii, chiar si pentru tar. Pentru a le realiza, au fost folosite pietre si metale pretioase, aur, argint, ivoriu, cristale, perle naturale, jad, diamante, safire, rubine, dar si pietre semipretioase, piatra lunii, olivina, granate, turcoaze etc. Fiecare ou a primit un nume, in functie de infatisare sau de un eveniment deosebit petrecut in anul respectiv. Iata doar cateva din numele lor: "Oul de Azov", "Oul Cucului", "Oul Inaltarii" "Oul Incoronarii", "Oul Palatului Danez", "Oul trenului transsiberian", "Oul lui Petru cel Mare", "Oul pelicanului de aur". "Surprizele" pe care tarinele le gaseau in aceste oua puteau fi cel mai adesea bijuterii, dar si miniaturi animaliere sau un tren in miniatura, care functiona, daca era montat pe niste sine minuscule, tras fiind de o locomotiva din aur care avea o sirena ce suiera. Acesta a marcat momentul inaugurarii celui mai lung traseu feroviar, Moscova - Vladivostok. Unele din aceste oua Faberge s-au pierdut, altele se pastreaza in colectii particulare sau in muzee. Multe din familiile aristocrate ruse si-au comandat, la randul lor, oua -bijuterii de Paste, dar acestea n-au ajuns la perfectiunea celor comandate de familia imperiala. Marii magnati rusi, imbogatiti peste noapte, dau zeci de milioane de euro pentru a cumpara un astfel de ou - bijuterie, in cazul in care se anunta vanzarea la una din marile case de licitatii, care sa bucure ochii si sa creasca orgoliile in dimineata sfanta a zilei de Paste In ce ne priveste, vom petrece si Pastele din acest an vegheati de oua rosii, unele pictate cu flori de primavara, altele avand incrustate vechile motive romanesti: al fusului, al lantului si al florii pastelui, al sforii lui Iuda. Iar carligul ciobanului, grebla stilizata, sapa, plugul, luna si stelele asezate la capetele oualor ne vor aduce aminte inca o data ca Pastele este si o sarbatoare a primaverii, a innoirii si a sperantei. (sursa)


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:24 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman