HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Despre Rugaciune, pareri si viziuni
thunder
mesaj 29 Nov 2004, 01:37 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Deschid acest topic pt. a oferi citeva viziuni despre rugaciune, mai ales datorita modului in care un alt coleg de forum, TriRegnum, a atins subiectul. Consider ca nu a procedat corect, chair daca la baza a vrut "binele". Tocmai de aceea, inviti si pe altii sa-si spuna parerea despre rugaciunea, despre modul in care ei se roaga, efectele si rezultatele ei ... cit si mai ales modul in care ei au simtit ca li se raspuinde la aceste rugaciuni ... si MAI ALES in cit timp li s-a raspuns ! smile.gif

- faca o mica trimitere la acel mesaj al lui TriRegnum.

QUOTE (TriRegnum @ 29 Nov 2004, 02:08 AM)
Am vazut aici o serie de replici dure adresate de membrii hanului reciproc ("cine e fara de pacat sa arunce primul cu piatra.").

Asa, ca un umil slujitor al lui Dumnezeu, doresc sa ii rog pe cei anti-misa sa nu-i mai jigneasca pe fratii lor (desigur frati in Adam, si nu in Cristos, caci nu impartasesc credinta Crestina, Sfanta, Apostolica si astfel Mantuitoare), ci sa se roage pentru ei la Dumnezeu, ca astfel sa ii salveze. (multi sunt atei dintre voi, insa doresc totusi sa va indemn la o rugaciune, fie ea cat de mica, macar acum in Advent pentru fratii lor grav rataciti ca sa nu piara).


Acest topic a fost editat de thunder: 29 Nov 2004, 01:37 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 Nov 2004, 01:38 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE
Rugăciunea

“Omul este ceea ce gândeşte, deci gândiţi-vă la Suprem”. (Vedanta)

“Când vă rugaţi nu faceţi ca ipocriţii cărora le place să se roage pentru a fi văzuţi de oameni. Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este ascuns şi Tatăl tău care vede în ascuns îţi va răsplăti.”

“Când vă rugaţi nu spuneţi cuvinte de prisos ca păgânii, căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi nevoie.” (Matei, 6: 5, 6, 7, 8)

“Dar vine ora şi ea a venit deja, în care adevăraţii adoratori se vor închina Tatălui în spirit şi adevăr. Dumnezeu este Spirit şi Adevăr şi cine se închină Lui trebuie să se închine în spirit şi adevăr”. (Ioan 4, 23, 24)


Am primit toţi, mai mult sau mai puţin, o idee falsă cu privire la felul în care să ne rugăm şi a rolului rugăciunii în viaţa noastră. Autorităţile bisericeşti au indus opinia că pentru a ne ruga trebuie să luăm o anumită atitudine şi să folosim cuvinte speciale. Totuşi Iisus a spus clar cum trebuie să ne rugăm, după cum se poate vedea din textele evangheliilor citate mai sus.

În acest sens există o povestire încântătoare a lui Lev Tolstoi: “Într-o insulă trăiau trei călugări bătrâni. Erau atât de simpli încât singura lor rugăciune era: “Noi suntem trei, voi sunteţi trei, aveţi milă de noi!”. Această rugăciune naivă producea numeroase miracole. Episcopul din regiune, auzind de cei trei călugări şi de rugăciunea lor inadmisibilă, se hotărî să se ducă să-i înveţe rugăciunile canonice. Ajungând în insulă, episcopul căută să-i facă să înţeleagă că cererea lor adresată Cerului era lipsită de demnitate şi-l învăţă rugăciunile care se făceau obişnuit în biserici, apoi părăsi insula, îmbarcându-se pe vaporul cu care venise. Puţin timp după plecarea sa, episcopul observă pe dâra făcută de apă în urma vaporului o lumină strălucitoare, iar când această lumină se apropie, nu mică i-a fost mirarea văzându-i pe cei trei călugări alergând pe valurile apei ca să prindă vaporul. “Am uitat minunatele voastre rugăciuni pe care ni le-aţi dat – strigară ei când s-au apropiat de vapor – de aceea ne-am grăbit să vă ajungem ca să ni le mai spuneţi odată!”. Episcopul, cu un sentiment de teamă şi de respect, le răspunse: “Fraţii mei, puteţi să vă rugaţi şi de aici înainte aşa cum v-aţi rugat în trecut!”.

Se pare că povestea este bazată pe fapte autentice şi că are aşadar o bază istorică. Din anumite documente ar reieşi că episcopul i-a întâlnit pe cei trei călugări pe parcursul călătoriei sale de la Arhanghelsk la mănăstirea Solovetk de la gura fluviului Dvina.

Considerându-L pe Dumnezeu ca pe o forţă exterioară lor, oamenii au recurs la rugăciune, ca mijloc de a intra în legătură cu Dumnezeu.

Rugăciunea este credinţa în acţiune. Este cea mai puternică formă a gândirii. Ca orice energie, ea poate fi periculoasă, căci dacă nu se observă ştiinţific funcţionarea şi mecanismul ei, se pot obţine efecte dezastruoase.

În privinţa întrebării dacă prin rugăciuni şi sacrificii se poate obţine de la Dumnezeu favoruri speciale, se poate răspunde prin da sau nu.

Omenirea a trecut deja de faza copilăriei şi poate suporta o examinare subiectivă a acestui subiect. Totul are importanţă în univers; apariţia şi dispariţia unei flori sau a celei mai mici insecte produce vibraţii infinite. “Nici o pasăre nu cade fără ştirea Tatălui”, spune Evanghelia. Omul care, de pildă, cere propria sa vindecare sau a altei persoane iubite ignoră consecinţele dorinţei sale: de fapt, omul nu poate cunoaşte niciodată ceea ce cere.

Dacă vindecarea pe care o cere este înscrisă în manuscrisul divin, va fi obţinută, nu pentru că a cerut-o, ci pentru că era necesară vieţii; dacă însă moartea este reclamată de viaţă, moartea va fi aceea care va veni. Înseamnă din această cauză că rugăciunea a fost făcută în zadar, că este inutilă? Nicidecum: nimic nu este zadarnic sau inutil. Ea are însă alt scop decât cel pe care-l credem, iar acest scop constă în evoluţia noastră în viitor. Un înţelept spunea că important nu este atingerea scopului ci străbaterea căii care duce la acel scop.

Oricât de interesată ar fi rugăciunea, ea apropie pentru un moment creatura de Creatorul său şi din acest scurt contact, fiinţa devine mai bună şi mai purificată.

Comunicarea dintre Creator şi creatură nu este o pură iluzie: ea s-a stabilit odată cu prima noastră respiraţie şi nu a fost niciodată întreruptă. La un moment dat ea a produs rugăciunea.

În general, oamenii nu practică cu adevărat rugăciune. Rugăciunea lor nu este altceva decât un fel de a cerşi ajutor pentru satisfacerea efemerului. Oamenii când se roagă, fac în general legătură cu zeii creaţi de ei, iar nu cu Dumnezeu, cu Marea Forţă.

Nivelul până la care se ridică rugăciunea depinde de vibraţia care i-a dat naştere: cu cât e mai impersonală, cu atât se înalţă mai sus, iar de la nivelul la care ajunge, primeşte răspunsul.

Adevărata rugăciune nu este cerşetorie, ci dragoste, încredere, dăruire; este legătura dintre Tată şi fiu, este conştiinţa comuniunii totale. De aceea, rugăciunea înseamnă pace interioară, linişte, încredere şi aşteptarea liniştită a răspunsului. Dumnezeu ne vorbeşte prin revelaţii şi prin toate creaturile Sale. Dar pentru ca rugăciunea să aibă efect este necesar să i se deschidă inima. Contactul cu Dumnezeu îl putem avea ori de câte ori ne aflăm în faţa creaturilor sale: flori, arbori, animale sau oameni.

Rugăciunile pot fi împărţite în 3 clase speciale:
-În prima clasă intră unele rugăciuni având ca obiect bunuri terestre, obţinerea de avantaje fizice ca: îmbrăcăminte, bani, reuşită în afaceri, vindecări, etc.;
-În a 2-a categorie intră cererile de creştere spirituală, de forţă, de înţelegere, cererile de ajutor intelectual şi moral, ca şi cererile de lumină interioară;
-În a 3-a categorie se încadrează rugăciunile care nu cer nimic; ele constau în a medita asupra perfecţiunii divine şi în adorarea Divinităţii, într-o aspiraţie arzătoare de comuniune cu Dumnezeu.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 Nov 2004, 01:40 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Mecanismul rugăciunii


În invizibil există numeroase categorii de inteligenţe aflate în relaţie cu omul deşi acesta nu este conştient, de cele mai multe ori, de aceste prezenţe. Unele dintre aceste inteligenţe sunt puteri spirituale imense, altele, foarte puţin dezvoltate, dotate cu o conştiinţă inferioară. Această latură ocultă a naturii este cunoscută în toate religiile.

Lumea întreagă este plină de fiinţe vii, invizibile ochilor fizici. Aceste lumi invizibile pătrund în lumea vizibilă, astfel încât în jurul nostru se află în permanenţă o multitudine de inteligenţe. Unele dintre aceste fiinţe se lasă influenţate de cererile noastre, altele sunt gata să se supună voinţei noastre.

Creştinismul recunoaşte existenţa inteligenţelor superioare şi le dă numele de îngeri. Aceşti îngeri sunt spirite aflate în serviciul lui Dumnezeu. Alte fiinţe care ocupă spaţiile invizibile sunt cele create de om, căci vibraţiile gândurilor şi dorinţelor sale determină forme de materie subtilă care se menţin datorită acestor vibraţii.

Formele-gânduri se unesc cu elementalii din natură şi durează atât timp cât sunt hrănite de autorul lor. Este important de reţinut faptul că gândirea este creatoare pe toate planurile, inclusiv în planul fizic. Ea poartă numele de formă-gând atunci când se manifestă în planurile astral sau mental. Gândurile pot pierde sau salva oameni, după cum sunt false sau adevărate, pozitive sau negative. Este sigur că putem crea în corpul nostru fizic o boală, numai gândind-o cu persistenţă. De aceea este foarte important să ne controlăm în mod continuu gândurile pentru a nu accepta decât gândurile pozitive, de iubire, de altruism, sănătate şi bucurie. Conform principiului rezonanţei, gândurile de o anumită vibraţie atrag gânduri de vibraţie similare şi energiile corespunzătoare.

Revenind la fiinţele care populează spaţiile invizibile, omul creează astfel o armată de servitori invizibili, care parcurg lumile invizibile, cătând să execute voinţa sa.

Când o persoană formulează o rugăciune din categoria A, ea poate fi îndeplinită în multiple moduri. Cel care aşteaptă de la Dumnezeu bunuri materiale de care are nevoie, îi va cere pâine cea de toate zilele la fel de natural ca şi copilul, care se adresează tatălui sau mamei sale. Un exemplu tipic pentru aceste fel de rugăciune este dat de George Muller din Bristol, un cunoscut filantrop care în epoca începuturilor operei sale de caritate, nu avea nici prieteni, nici bani. El se ruga pentru a obţine hrana necesară copiilor orfani, a căror existenţă depindea de el, şi obţinea întotdeauna suma fixată, corespunzând nevoilor momentului. Rugăciunea lui Muller era o dorinţă vie şi energică, iar aceasta crea o formă-gând care se rezuma la o singură idee: “este nevoie de ajutor – este nevoie de pâine!” şi, parcurgând lumea subtilă ea căuta.

Există întotdeauna oameni caritabili care doresc să dăruiască şi să ajute persoanele aflate în nevoie şi caută, la rândul lor, ocazii să dăruiască. Un asemenea om este pentru forma dorinţă ceea ce magnetul este pentru pilitura de fier: el o atrage. Forma-dorinţă trezeşte în creierul său vibraţii identice cu ale sale, el vede un mod de a pune în aplicare intenţiile sale caritabile, semnează un cec şi îl pune la poştă. Pentru George Muller, Dumnezeu este cel care a pus în inima donatorului ideea de a dărui şi de a da ajutorul necesar. Această explicaţie este exactă, dacă dăm cuvintelor sensul lor profund, pentru că nu există viaţă, nici energie în universul lui Dumnezeu care să nu purceadă din El, dar agentul intermediar a fost forma-dorinţă creată prin rugăciune, în virtutea legilor divine.

Un rezultat asemănător se poate obţine şi printr-un efort metodic de voinţă, fără rugăciune. Este necesar însă pentru aceasta, să se cunoască bine mecanismul şi modul de a-l aplica. Este necesar să se cunoască legea afirmaţiei, lege pe care se bazează de altfel şi rugăciunea. Potrivit acestei legi, când se afirmă un lucru, acest lucru se formează în invizibil. Din acest moment el există şi atrage către el tot ce este necesar pentru a se manifesta în planul vizibil. Această lege a afirmaţiei este expusă de Iisus când afirmă: “Tot ceea ce cereţi când vă rugaţi, credeţi că aţi şi primit şi veţi vedea că se împlineşte”.

Se poate petrece ca astfel de rugăciuni să rămână însă fără răspuns. Explicaţia acestui fapt constă în aceea că orice om contractează în viaţă datorii pe care trebuie să le plătească. Gândurile sale negative, dorinţele şi acţiunile sale negative au format obstacole în calea sa şi uneori îl închid între zidurile închisorii construite de el însuşi. O datorie constituită printr-o acţiune rea se plăteşte prin suferinţă: omul trebuie să suporte consecinţele răului pe care l-a comis. De exemplu, a meritat, ca urmare a răului cauzat, să moară de foame? Nici o rugăciune a sa nu va putea să-i modifice soarta. Forma-dorinţă astfel creată va căuta, dar nu va găsi. Ea va întâlni valul de rău din trecut, care o respinge.

Analizând rugăciunile din categoria B, vom constata că rugăciunile care cer ajutor în caz de dificultăţi morale şi intelectuale, au un dublu rezultat: ele acţionează direct, declanşând ajutorul cerut, ele reacţionează direct asupra persoanei care se roagă. Ele atrag atenţia îngerilor şi discipolilor, care lucrează în afara corpurilor fizice, care caută fără încetare să dea ajutor şi asistenţă celui care cere. Sfaturile, încurajarea, lumina, sunt comunicate atunci conştiinţei cerebrale, iar rugăciunea se află împlinită în felul cel mai direct. “Şi căzând în genunchi, el se rugă…Iar un înger venit din cer îi apăru pentru a-l încuraja” (Luca, XXII, 41, 42). Aceste rugăciuni primesc de asemenea ceea ce numim un răspuns subiectiv: este vorba de reacţia rugăciunii asupra celui care o pronunţă. Prin faptul că se roagă, inima şi mentalul său devin receptive. Aceasta face ca natura inferioară să se liniştească, permiţând în acelaşi timp forţei şi luminii superioare să coboare în el în valuri, fără să întâlnească obstacole.

Când rugăciunea cere lumină spirituală sau creştere spirituală, asistenţa exterioară şi interioară este mai puternică. Toate ajutoarele, fie că sunt îngeri sau oameni lucrând în afara corpurilor fizice, favorizează din toate forţele lor progresul spiritual, sesizând toate ocaziile care le sunt oferite de sufletele care aspiră către lumină şi adevăr. Pe de altă parte, aceste aspiraţii pun în joc energiile unei puteri superioare, căci dorinţa spirituală arzătoare provoacă un răspuns care emană din planul Spiritului.

Rugăciunile cele mai înalte din categoria B duc inevitabil şi aproape insesizabil la cele din categoria C. Rugăciunea pierde aici caracterul său de cerere; ea constă fie dintr-o meditaţie asupra lui Dumnezeu, fie dintr-o adoraţie. Rugăciunea devine contemplaţie. Un ţăran bătrân stătea singur pe ultima bancă a unei biserici goale. Întrebat ce aşteaptă, a răspuns: “Îl privesc şi mă priveşte…”

Într-o lucrare apocrifă “La cosmogonie d’Urantia”, vorbind despre rugăciune, Iisus a spus: “Rugăciunea este în întregime o expresie personală şi spontană a comportamentului faţă de spirit; rugăciunea ar trebui să fie comuniunea fiilor faţă de Tatăl lor spiritual şi expresia fraternităţii. Când este dictată de spirit, rugăciunea conduce la progresul spiritual cooperativ.”

Rugăciunea ideală este o formă de comuniune spirituală care conduce la adoraţia inteligentă. Adevărata rugăciune este atitudinea sinceră a unui elan către cer pentru a atinge idealurile noastre.

Rugăciunea este respiraţia sufletului şi ar trebui să ne îndemne să perseverăm în tentativele noastre pentru a cunoaşte mai bine voinţa Tatălui.

Oamenii ar trebui să se roage mereu şi să nu se descurajeze. “Persistenţa voastră nu este destinată să câştige favoarea lui Dumnezeu, ci să schimbe comportamentul vostru terestru, precum şi să dezvolte aptitudinea sufletului vostru de a primi spiritul. Dar când vă rugaţi, credinţa voastră este slabă. O credinţă adevărată ar deplasa munţi de dificultăţi materiale, care pot bara calea de expansiune a sufletului, ca şi progresul spiritual.” (Uranţia)


Iisus se opunea în special rugăciunii în public. El îi învăţa pe cei 12 apostoli să se roage întotdeauna în secret, de preferinţă în peisajele liniştite ale naturii sau în camera lor şi să închidă uşile când se duc să rostească rugăciunea, adică să pătrundă în profunzimea fiinţei lor în timp ce se detaşează de lume.

Iisus le-a mai dat şi aceste recomandări, conform amintitei lucrări apocrife:

“Când repetaţi o cerere oarecare în mod fervent, când această rugăciune este expresia sinceră a unui copil al lui Dumnezeu şi este exprimată cu credinţă, oricât de puţin ar fi susceptibilă de a primi un răspuns direct şi oricât de nesăbuită ar putea fi, ea nu va înceta niciodată să facă să crească aptitudinea sufletului de receptivitate spirituală.”

“După cum se poate asimila rugăciunea cu încărcarea bateriilor spirituale ale sufletului, tot aşa se poate compara adoraţia cu sincronizarea sufletului pentru a capta telecomunicaţiile universale ale spiritului infinit ale Tatălui Universal.

Rugăciunea este privirea sinceră şi plină de aspiraţie îndreptată de copil spre Tatăl său spiritual.”

“Este posibil ca rugăciunile pentru ajutor spiritual şi lumină să nu primească un răspuns decât mai târziu când cel ce a făcut rugăciunea a ajuns la stadiul de conştiinţă necesar. Când vă veţi consacra în întregime voinţei Tatălui ceresc, toate cererile voastre vor fi împlinite, căci rugăciunile voastre vor fi conforme voinţei Lui.”

“Evitaţi pericolul de a deveni egocentrici în rugăciunile voastre. Evitaţi să vă rugaţi mult pentru voi înşivă, rugaţi-vă mai mult pentru progresul spiritual al fraţilor voştri, al semenilor voştri, dar mai ales pentru cei care vă urăsc şi pentru cei care vă persecută.”

Iisus învăţa că în ordinea importanţei, rugăciunea pentru cunoaşterea voinţei Tatălui ocupă primul loc.

Când apostolul Toma a întrebat cum se poate cunoaşte gradul de dezvoltare spirituală, Iisus I-a răspuns: “Voi nu puteţi observa spiritul acţionând liber în gândirea voastră, dar există o metodă practică pentru a descoperi gradul în care aţi abandonat controlul puterilor voastre psihice directivelor spiritului interior venit de la Tatăl; este gradul iubirii voastre pentru semenii voştri; acest spirit al Tatălui participă la Iubirea Tatălui şi când vă domină, vă conduce infailibil în direcţia adoraţiei divine şi a consideraţiei afectuoase pentru aproapele vostru.”

Unde ne putem ruga?

Rugăciunea poate fi realizată oriunde, cu condiţia să se poată face în seninătate şi calm, căci numai în momentul în care încetează activitatea mentalului putem auzi cuvântul lui Dumnezeu.

Nimic nu ne împiedică să ne rugăm în biserici, temple, sinagogi sau moschei; totuşi, aceasta nu este indispensabil şi ne putem ruga chiar cu mai multă eficacitate într-o cameră a locuinţei sau în natură.

Nu există loc sau împrejurare în care o rugăciune să nu fie binevenită. Nimic nu ne împiedică să ne înălţăm gândurile şi inima către Dumnezeu. Trebuie ca poarta inimii noastre să fie mereu deschisă pentru a invita oaspetele nostru celest să locuiască în ea. Să trăim atât de aproape de Dumnezeu încât la orice încercare neaşteptată gândurile noastre să se îndrepte spre el ca floarea spre soare.

Aspecte esenţiale în rugăciune

Un element de care trebuie să ţinem cont în stabilirea unui dialog profund cu Dumnezeu este necesitatea de avea o concepţie cât mai bine definită cu privire la o manifestare particulară a lui Dumnezeu, la care noi să ne raportăm cât mai des, în orice moment al existenţei noastre şi mai ales în timpul comunicării propriu-zise. De exemplu, dacă suntem la începutul unei asemenea comunicări îl putem vizualiza pe Dumnezeu Tatăl sub forma Mamei Divine sau a uneia din marile Puteri cosmice cu care noi deja resimţim o comuniune profundă. În caz contrar noi nu vom primi răspuns sau acesta nu va fi deloc clar.

O altă regulă importantă de care trebuie să ţinem seama este ca rugăciunea prin care Îi cerem să se manifeste să fie cât mai clară şi viguroasă, pentru că o rugăciune anemică în care, de fapt, noi nu prea credem, este evident insuficientă. În cazul în care noi credem, cu tărie şi sinceritate în realitatea acestui dialog, spunem lăuntric: “Cu siguranţă, Dumnezeu va vorbi cu mine. Am încredere totală că El va răspunde”; refuzând orice altă alternativă şi având o tenacitate de nezdruncinat, oricât de mulţi ani au trecut fără ca El să ne fi răspuns, putem fi siguri că, într-o bună zi, El ne va răspunde.

Omul aproape că nu îi poate dărui lui Dumnezeu nimic altceva decât dragostea sa pentru El. Acesta este supremul secret magic al jocului impetuos al manifestării. El, Creatorul nostru, Dumnezeu Tatăl ,suspină, ca un etern îndrăgostit, după iubirea noastră, dar, dincolo de aceasta, El doreşte ca noi să I-o dăruim spontan, fără ca el să ne ceară aceasta. Iubirea noastră este unicul dar de preţ pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi, dar, cu toate acestea, nu ni-l cere decât dacă noi înşine vrem cu adevărat şi de bunăvoie să i-l dăruim.

El are, totodată, un aspect personal, la fel cum El are şi un aspect impersonal. Tatăl ceresc poate avea o relaţie personală cu fiecare dintre noi şi, fără îndoială, El, Dumnezeu Tatăl o va stabili atunci când noi îi vom permite. Aşa cum au mărturisit mulţi sfinţi şi înţelepţi, omul a fost făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, iar acest lucru constituie însăşi efigia luminoasă a speranţei noastre în îndumnezeire. În ansamblul său, fiinţa umană, împreună cu conştiinţa şi toate forţele subtile sau energiile care există în ea este o reprezentare la scară microcosmică a macrocosmosului , care este conceput şi manifestat de Dumnezeu Tatăl.

Dumnezeu Tatăl nu numai că ştie ci, totodată, şi este TOTUL.Totodată, este important să înţelegem CĂ, ÎNTOTDEAUNA, LA ÎNTREBĂRILE PROST PUSE, DUMNEZEU TATĂL RĂSPUNDE PRIN TĂCERE.

În alte situaţii, dacă de exemplu, ne vom decide să o implorăm frenetic, aproape în permanenţă pe Mama Divină, ce se manifestă în ipostaza uneia din cele 10 Mari Puteri Macrocosmice, să ne acorde graţia comunicării şi comuniunii directe cu Ea, Aceasta ne va vorbi până la urmă, mai devreme sau mai târziu, direct proporţional cu adoraţia noastră. Oricât de “ocupată” ar fi o Mare Putere cosmică la un moment dat, ea ne va răspunde în cazul în care noi continuăm să suspinăm plini de dor după Ea.


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 29 Nov 2004, 01:40 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
thunder
mesaj 29 Nov 2004, 01:44 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Paramahansa Yogananda - despre rugăciune

“Atunci când te rogi lui Dumnezeu, fă-o din tot sufletul tău. Spune cu adevărat ceea ce simţi. Nu ceea ce crezi tu că El ar dori să simţi. Fii total sincer faţă de El, pentru că nu ai cum să îi ascunzi trăirile tale interioare. O rugăciune intensă conferă o mare forţă mentală. Gândurile tale vor fi atunci focalizate şi centrate asupra Sa. Fără sinceritate, aceasta nu va avea loc. Dacă nu simţi nici un fel de stare de devoţiune, roagă-te Lui astfel: “Dumnezeu, ajută-mă să te iubesc “

El este pentru tine ceea ce tu ai cu adevărat nevoie şi va face pentru tine mult mai multe lucruri decât îţi poţi imagina.

Înainte de toate, caută-L pentru El însuşi, pentru dragostea Lui. Roagă-L : “Tată, revelează-mi-Te! ”. Dacă îl vei chema în acest fel plin de sinceritate, cu siguranţă întotdeauna va fi alături de tine.

Nu te ruga niciodată cu atitudinea unui cerşetor. Nu uita nici o clipă că eşti copilul lui Dumnezeu. Copilul lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale. Roagă-te fiind convins că te ascultă, deoarece cu siguranţă îţi va îndeplini toate rugăminţile dacă te vei ruga Lui plin de dragoste. (…)

O credinţă fermă şi iubirea sunt elementele cele mai importante în rugăciune. (…)

Cum să-L iubeşti pe Dumnezeu ? Iubeşte-l aşa cum un sărac iubeşte banii, aşa cum un înecat tânjeşte după o gură de aer, aşa cum o fiinţă rătăcită în deşert tânjeşte după o cană de apă. Iubeşte-l cu înflăcărarea primei iubiri a tuturor îndrăgostiţilor.

Atunci când vei învăţa să-L iubeşti din toată inima Ta, atunci îl vei găsi. Doar atunci vei fi cu adevărat yoghin, fiinţă ce a atins uniunea cu Dumnezeu. “

Acest topic a fost editat de thunder: 29 Nov 2004, 01:45 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 Nov 2004, 12:48 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



Rugăciunea de 24 de ore

Scripturile sanskrite afirmă în mod precis că, dacă noi îi vom vorbi lui Dumnezeu timp de o zi şi o noapte, fără întrerupere, acesta ne va răspunde sau, mai bine zis, datorită elevării accelerate a instrumentelor noastre de percepţie, vom deveni capabili să înţelegem cu adevărat răspunsurile lui Dumnezeu Tatăl. Dar, cu toate că această modalitate este extrem de simplă faţă de măreţia şi fericirea răspunsului divin care ni se oferă astfel, totuşi, vor fi extrem de puţine persoane dispuse să realizeze acest efort ! Chiar şi printre miile de practicanţi yoga care au primit acum aceste revelaţii şi care consideră că vor să comunice cu Dumnezeu, puţini sunt aceia care au atins o suficientă maturitate spirituală, fiind minim purificaţi printr-o iubire divină necondiţionată, astfel încât să fie capabili să realizeze metoda invocării neîntrerupte a lui Dumnezeu prin rugăciune, timp de o zi şi o noapte (sau, cu alte cuvinte, timp de 24 de ore neîncetat).



--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LigiaB
mesaj 25 Jan 2005, 01:58 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.037
Inscris: 3 January 04
Forumist Nr.: 1.685



QUOTE (thunder @ 29 Nov 2004, 02:37 AM)
[...] invit si pe altii sa-si spuna parerea despre rugaciunea, despre modul in care ei se roaga, efectele si rezultatele ei ... cit si mai ales modul in care ei au simtit ca li se raspuinde la aceste rugaciuni ... si MAI ALES in cit timp li s-a raspuns ! smile.gif


Noua mea semnatura vorbeste chiar despre rugaciune. smile.gif

Nu am reusit sa citesc tot ce ai postat, am spicuit doar, sorry...
Mi-a placut mult cind ai spus ca rugaciunea trebuie sa fie un dialog cu D-zeu. De-acord!

Ca sa iti raspund intrebarilor tale din postul initial, trebuie sa iti spun urmatoarele:

Eu ma rog tot timpul, si la timp si nelatimp. Pur si simplu vorbesc cu D-zeu ca si cum e linga mine. Culmea e ca purtam un dialog! Aici sperii pe cei mai multi. rolleyes.gif Nu folosesc formule exacte, eu vorbesc deschis si intim cu D-zeu.

Tot ce cer primesc, si relativ repede, depinde de situatie, imi dau seama ca de multe ori trebuie sa astept, mi se spune sa astept... dar primesc tot ce cer, ba chiar mai mult. Deja stiu ce sa cer si ce nu...

Eu ma rog f specific. Cind cer ceva dau detalii. Primesc intocmai. Facind asa e minunea mai mare, ca il vezi pe God in detalii. D-zeu e f interesat de detalii...

Thunder, eu prin rugaciune am cunoscut inima lui D-zeu. Prin rugaciune m-am schimbat si prin ascultare fata de cel caruia ma rog.

In concluzie, pot spune ca prin rugaciune, reusim sa schimbam inima lui D-zeu.
Totusi rugaciunea e cel mai greu lucru de facut...


--------------------
Prayer is the bridge between panic and peace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cactus
mesaj 1 Mar 2005, 09:46 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.126
Inscris: 10 August 04
Din: nu spui; s-a schimbat
Forumist Nr.: 4.232



CREZ

Simt, Doamne, harul
pe care mi l-ai dat in dar,
inmiresmat,
si-n cuvantul Divin
ma cufund,
pulsand
in miezul clocotitor
al creatiei,
de unde pornesc
sa vestesc
intr-un cantec nou
numele Tau,
DUMNEZEU!
Si cu toata fiinta
incerc sa ma prind
si-n viers sa cuprind
MARETIA, IZVORUL,
MANTUITORUL
Si DORUL
de TINE, ISUSE,!
Iar cand din cuvant
pornesc rugaciunile
spre SLAVA TA, DOAMNE,
Alaturi de zeci, sute,
milioane,
urc si eu pe raza luminii,
pe geana iubirii
cu torta aprinsa
de focul viu al CUVANTULUI TAU
si strig:DA! CRED!
Cred in Tine DUMNEZEU
Si-n FIUL TAU, ISUS!
CRED in tot ce ai scris
si ai spus
cu DUHUL SFANT, de necuprins.
Iata, Doamne, ca urc mereu si eu
spre Tine, Te slavesc si Te cant
maiestrind in CUVANT,
sorbind dragostea Divina
de unde iau mereu
HAR si LUMINA.
Cu credinta deplina,
Senina, incerc ca-n viers sa-ncarc
PSALM si CANT, PARABOLA, PILDA,
Sa le pun intr-un arc
Si s-ating cu ele inimi si gand
de fiecare data cand cant.
Sa te-ating pe tine, pe el,
Pe prieteni si dusmani, la fel...
De aceea-mi prostern in cuvant
tot ce e mai luminos si mai sfant:
Cuvant plin si senin,
pentru el, pentru ea, pentru mine,
spre tine, cu TINE, ISUSE, AMIN!


inca una si gata...

RUGACIUNE.

Atunci, inainte
Atatea fapte
ne erau
dorinte necoapte,
desarte,
de credinta uitate...
pasi pierduti in pustie,
in cumplita si neagra
urgie.
...................
AZI, Speranta
ne zburda prin rugi
in dimineti si seri senine
cu Tine, ISUSE CRISTOASE,
in inimi cu Tine.
Marturisiti, botezati,
mantuiti si iertati
si scaldati
in luciri de soare pline
sunt toate
venite din Tine, Doamne,
spre sora si frate,
spre mine!
Cu fruntea-nspinata,
cu sangele Tau curatata
IERTAREA,
pe cruce, la GOLGOTA, sus,
ESTI VIU SI VESNIC
MANTUITORULE ISUS!
Iata, Doamne,
ne creste in inimi CREDINTA,
POCAINTA,
ca o flacara vie!
Sa mergem cu ea in pustie,
sa cutreieram prin spatii,
prin generatii,
sa spunem cu patima,
prin bucurii si prin lacrima,
TUTUROR! Si celor ce azi nu Te vor,
Ca-n cuvantul Sfant
e IUBIRE,
e Calea,
e Adevarul si Viata,
e Gloria, Slava, Povata.
De aceea LUI,
DUMNEZEULUI,
de tine-i e DOR. Amin!


Acest topic a fost editat de cactus: 1 Mar 2005, 09:47 AM


--------------------
- "Help us, or else..!"
- "Or else what?"
- "Exactly!"

Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 1 Mar 2005, 02:02 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (thunder @ 29 Nov 2004, 01:37 AM)
Tocmai de aceea, invit si pe altii sa-si spuna parerea despre rugaciunea, despre modul in care ei se roaga, efectele si rezultatele ei ... cit si mai ales modul in care ei au simtit ca li se raspuinde la aceste rugaciuni ... si MAI ALES in cit timp li s-a raspuns ! smile.gif

.. cat cantareste si ce pret are!! yeahrite.gif
hai thunder, lasa miracolul rugaciunii fara atribute, coordonate si caracteristici.


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 2 Mar 2005, 07:25 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
si MAI ALES in cit timp li s-a raspuns !

Nu mi-a trecut niciodata prin minte, si sper sa nici nu-mi treaca vre-o data, sa iau cu mine un cronometru si sa-L masor pe Dumnezeu... apoi sa-l pun pe grafic in coordonate carteziene ... si sa-i dovedesc lui Thunder in mod matematic ca este departe de Adevar!
Felul in care pui problema rugaciunii este lipsit de piosenie, de smerenie, de ceea ce este Crestinesc, reducind Rugaciunea la coordonatele tehnice ale ratacirii orientale in relatia cu Dumnezeu. Omul care dobindeste TEHNICA Rugaciunii dar ii lipseste piosenia Crestina si injugarea cu Cristos, este mai ratacit decit decit cel care nu stie cum sa se roage. Este precum Omul care stie la modul abstract ca are un Suflet, versus Omul care ajunge sa si-l cunoasca, dar il foloseste in decadere: [Luca 11.26] "si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decit cea dintii"
Stiu bine ce vrei sa spui prin cuvintele de mai sus, deci, de ce nu ne areti graficul credintei tale?


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 2 Mar 2005, 09:11 AM
Mesaj #10


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (edinide @ 2 Mar 2005, 07:25 AM)
Stiu bine ce vrei sa spui prin cuvintele de mai sus, deci, de ce nu ne arati graficul credintei tale?

.. dar nici cel care nu stie a ierta, e departe.
Ironia e asemenea lupului din padure care degeaba are blanita de miel.
QUOTE
...ratacirii orientale in relatia cu Dumnezeu

ratacirea este in analogie cu labirintul mintii .. nimeni nu se rataceste in iubire.


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 2 Mar 2005, 09:32 AM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (thunder @ 29 Nov 2004, 01:44 AM)
Nu te ruga niciodată cu atitudinea unui cerşetor. Nu uita nici o clipă că eşti copilul lui Dumnezeu. Copilul lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale. Roagă-te fiind convins că te ascultă, deoarece cu siguranţă îţi va îndeplini toate rugăminţile dacă te vei ruga Lui plin de dragoste. (Paramahansa Yogananda)


...aceasta ar fi si imaginea mea despre rugaciune (asta ca sa fiu on-topic)


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 8 Mar 2005, 06:13 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Nu te ruga niciodată cu atitudinea unui cerşetor. Nu uita nici o clipă că eşti copilul lui Dumnezeu. Copilul lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale.

La asa ceva ma refeream cind mentionam ratacirile orintale indiene care cred ca se pot apropia de Dumnezeu fara smerenie si in afara Mintuitorului, de unul singur. Isus Cristos insusi avea Inima SMERITA in fata lui Dumnezeu, si El era Fiul Tatalui "invatati de la Mine ... Eu sint smerit cu Inima". Isus era smerit in fata Tatalui, indienii sint sfidatori in fata Tatalui ceresc, avind "dreptul"... Pavel, care avea in sine puterea Duhului Sfint, se referea la sine drept "eu, ultimul dintre credinciosi" si "spurcaciunea de mine", avind in vedere pozitia lui fata de Tatal Ceresc.
"Nu te ruga ca un cersetor" este ratacire indiana. Roaga-te ca un cersetor este smerenie Crestina care duce la Elevare Spirituala "cine este smerit, va fi inaltat, si cine este inaltat, se va smeri"
A fi Smerit este Calea inaltarii Crestine, a pretinde de la Dumnezeu este calea ratacirii.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 9 Mar 2005, 12:54 AM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (saldora @ 2 Mar 2005, 09:32 AM)
QUOTE (thunder @ 29 Nov 2004, 01:44 AM)
...dacă te vei ruga Lui plin de dragoste


in dragoste este si smerenie
QUOTE
Copilul lui fiind, ai drept asupra comorilor Sale.

in limba romana dreptul este o notiune 'stramba' smile.gif .. "dai dreptul" adica mita, "iti ceri dreptul" in mod revendicativ; probabil ca Paramahansa Yogananda citit in limba lui materna nu ar fi interpretat ca ratacitor.

ma bucur ca iei atitudine edinide dar, ma repet, nici o cale nu este a ratacirii.. mai devreme sau mai tarziu toti ne intoarcem de unde am plecat (mai buni, mai intelepti).


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 10 Mar 2005, 08:39 AM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
dar, ma repet, nici o cale nu este a ratacirii..

Saldora,
Ratacirea nu apare din neaparat din rautate sau satanism ci si din iluzii, necunoastere sau falsa cunoastere in izolare. Cel Ratacit nu este prin definite Rau ci este pur si simplu Ratacit, chiar Bun fiind pe plan uman. Aici iti faci din nou iluzii deoarece te-ai lepadat de Mintuitorul, ascultind la glasul Ratacirii orientale. El spune "Eu sint Calea" dar tu nu ai urechi sa auzi, si nici Cunoastere sa intelegi. Mai mult chiar "Toti cei care au venit inainte de Mine sint hoti si tilhari" care nu au mintuit Sufletul Omului ci pur si simplu l-au pierdut. Mai mult, "voi sa nu va numiti Invatatori, deoarece este Unul singur" etc. Isus cunostea pericolul ratacirii afirmind clar ca exista O SINGURA CALE si aceea este El, care si-a dat chiar Viata pentru oile Sale. Care din "maestri" tai indieni si-a dat Viata pentru ceva sau cineva? Care dintre ei va fi cu tine cind vine Ceasul? Care din ei iti va arata Calea "cind unul devine doi"? Ai in Ceruri un Mintuitor vesnic Viu, pe care nu cauti sa-L cunoasti, dar te apleci catre "maestri" muritori care se vor descompune in putreziciune mai devreme sau mai tirziu. Daca pe ei ii pindeste Putreziciunea, tu ce poti invata de la ei, in afara de a putrezi asemenea lor?
QUOTE
mai devreme sau mai tarziu toti ne intoarcem de unde am plecat (mai buni, mai intelepti).

Alte iluzii, Saldora. Citeste Evanghelia celui care a trecut dincolo de Moarte si s-a reintors la Viata, El a trecut in ambele sensuri si si-a dovedit Divinitatea, i-a inviat si pe altii si restul miracolelor. Asculta de cel Vesnic Viu si nu de cei care vor muri asemenea animalelor, spre descompunere. Iti faci iluzii ca te vei intoarce de unde ai plecat deoarece te-ai lepadat de Cel Viu, pentru Cei Morti: "cei ce vor auzi glasul Fiului Omului vor invia din morminte..." Din Moartea Sufletului nu mai exista intoarcere, se numeste Iadul, intoarce-te cu fatza catre Cel Viu si El va fi cu tine cit sapte cohorte din "maestri" tai, rataciti si pierduti la rindul lor.
Dumnezeu sa te lumineze spre mintuirea Sufletului tau!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 10 Mar 2005, 08:53 AM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Ironia e asemenea lupului din padure care degeaba are blanita de miel.

Saldora,
Despre ironie ai perfecta dreptate, Dumnezeu sa te ajute, dar in cazul de fatza nu este ironie in ce am spus, eventual indurerare, dar tu nu stii totul. Thunder n-a facut afirmatia de dragul afirmatiei ci pentru ca el are graficul respectiv, chiar daca nu in format cartezian. De aceea a deschis discutia, ca sa-si prezinte rezultatele "credintei" lui. Nu stiu in ce consta datele lui, dar le are intr-o anumita forma si de aceea l-am invitat sa le prezinte.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 10 Mar 2005, 10:10 AM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



QUOTE (edinide @ 10 Mar 2005, 08:39 AM)
El spune "Eu sint Calea" dar tu nu ai urechi sa auzi, si nici Cunoastere sa intelegi.

Dumnezeu sa te lumineze spre mintuirea Sufletului tau!

Amin


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 11 Mar 2005, 09:02 AM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Thuder,
Felul in care pui problema rugaciunii, din punct de vedere tehnic, dovedeste ca din Credinta ta lipseste Iubirea, despre care Pavel spunea: "oricita credinta ai, ... daca n-ai Iubire, nu ai Nimic". Cu toate acestea, Rugaciunea este deosebit de importanta pentru Sufletul Omului, si e bine ca ai ridicat acest subiect. La extrema opusa fata de tine se gaseste Catolicismul si Otodoxia din care tehnica Rugaciunii a fost pur si simplu eliminata, Credincosul mergind la Biserica ca sa ASISTE la vorbele goale de Spiritualitate ale Preotului. Tu vorbesti de o Tehnica fara de Iubire, Biserica Crestina vorbeste de o Moralitate fara de Spiritualitate.

QUOTE
“Dar vine ora şi ea a venit deja, în care adevăraţii adoratori se vor închina Tatălui în duh şi adevăr. Dumnezeu este Duh şi Adevăr şi cine se închină Lui trebuie să se închine în Duh şi adevăr”. (Ioan 4, 23, 24)

Aceasta este ESENTA Rugaciunii Crestine, atingerea starii de Elevare Spirituala cind Omul comunica cu Dumnezeu PRIN DUHUL SFINT, deoarece Dumnezeu nu asculta la VORBA Omului ci asculta la GINDUL Omului. Vorba este Vibratie Materiala, Gindul fiind Vibratie Spirituala care se propaga in Sfera Spirituala. Prin aceasta Legatura Spirituala, Crestinul ajuns la Elevare Spirituala poate simti Prezenta Spirituala a unui alt Credincios, chiar de la distanta spatiala. Prin aceasta Legatura Spirituala, Isus stia ca Lazar murise, stia "ce este in Inima lor", si i-a spus lui Iuda gindului lui necurat, etc.
Rugaciunea Crestina nu este Rugaciune in afara legaturii Spirituale cu Dumnezeu, prin Duhul Sfint.

QUOTE
Dacă vindecarea pe care o cere este înscrisă în manuscrisul divin, va fi obţinută, nu pentru că a cerut-o, ci pentru că era necesară vieţii; dacă însă moartea este reclamată de viaţă, moartea va fi aceea care va veni

Aici vorbesti IMPOTRIVA Evangheliei Crestine: [Matei 21] "22. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi." si respectiv [Ioan 14.13] "orice veti cere in Numele Meu, voi face" Daca Isus promite ORICE, tu de unde vii cu adaosuri? Stii tu mai bine decit Mintuitorul legatura dintre Om si Dumnezeu? Ce obtine Omul prin Rugaciune CU CREDINTA ? ORICE ! Asa Insus l-a inviat pe Lazar, a inmultit piinile etc. cu Credinta Spirituala in Tatal Ceresc si Rugaciune.

QUOTE
De aceea, rugăciunea înseamnă pace interioară, linişte, încredere şi aşteptarea liniştită a răspunsului.

Iar vorbesti impotriva Evangheliei lui Isus Crsitos, de ce nu o citesti ca sa afli ceea ce cauti? Uite ce spune Mintuitorul [marcu 11.24] "24. De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea." Rugaciunea nu presupune nici un fel de asteptare, deoarece Rugaciune Crestina este acauzala, fiind implinita INAINTE de ate ruga. Nu Rugaciunea aduce Implinirea ci Implinirea aduce Rugaciunea. Uite ce spune Isus la invierea lui Lazar: "Stiam ca totdeauna Ma asculti;" deci Rugaciune lui Isus a fost implinita INAINTE de a fi rostita, El STIA ca este deja ascultat. Crestinul care se roaga si apoi asteapta implinirea ca sa creada, isi pierde timpul de pomana si asteapta ceva ce nu se va implini.

QUOTE
Rugaciunile pot fi împartite în 3 clase speciale: (bunuri materiale, crestere spirituala si meditatie)

Ai dreptate 66.(6)%, cit se potriveste din intimplare cu Credinta Crestina, restul fiind rataciri Indiene ajunse prin robii Satanei pe meleaguri Carpatine. Un Hindus dind sfaturi Crestinilor? Crestinul are invatatura Celui Viu si nu are nevoie de inselaciunile nici unui guru deja mort. Ai auzit tu de vre-un guru nemuritor sau inaltat la Cer? Daca nu, cauta Cunoasterea Celui Viu! [Matei 6.8] "Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta mai inainte ca sa-I cereti voi." Daca Isus spune ca Tatal cunoaste trebuintele nosatre, de ce sa te rogi pentru "avantaje materiale"? Ceri de la Dumnezeu o masina noua? Ceri sa-ti cuceresti vecinul, cum faceau si fac inca Evreii, iar daca Dumnezeu nu-i asculta, fac singuri? Ceri sa cistigi la Loto? Ce spui tu aici este invatatura Satanei pornita din India catre pierderea cit mai multor Suflete pe altarul Necuratului.
De la Dumnezeu nu ceri decit iertarea pacatelor tale nenumarate, inmultite cu fiecare zi a vietii tale, mila Lui catre Sufletul tau pacatos, indurare pentru necredinta ta, Iubirea Lui Dumnezeiasca in Inima ta ca singura Cale de curatire Sufleteasca, ajutorul Lui in a te ridica Spiritual din decaderea in care traiesti catre Sfintenia Tatalui, nu pentru tine ci pentru a-L slavi pe Tatal Ceresc in veci vecilor. Si apoi, Meditatia Crestina, catre cunoasterea si slavirea lui Dumnezeu.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 11 Mar 2005, 10:19 AM
Mesaj #18


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



Rugaciunea inimii este permanenta si tainica...


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 12 Mar 2005, 01:03 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Saldora,

Rugaciunea este atit Cale Spirituala de ridicare din decadere cit si slavire a Celui Vesnic. Cel Vesnic nu cere Slava ta, dar daca tu ajungi sa-I simti Atingerea, il vei slavi in vecii vecilor pentru ca maretia Lui este coplesitoare.

Permanenta. Nu exista nimic mai inaltator decit prezenta Tatalui in tine si de aceea, daca ajungi a-L avea in Sine, Rugaciunea devine asa cum spui tu, permanenta, continua, neintrerupta, zi si noapte, in fiecare clipa a acestei vieti, pina in ceasul vesniciei.

Tainicia. Daca ajungi la Elevare Spirituala Crestina, in numele Fiului Tatalui, ajungi la cunoasterea faptului ca Aproapele este Sinele si invers, multiplul comun fiind Fiul. Cind ajungi la cunoasterea Fiului, Vesnic Viu, nu mai este diferenta intre barbat si femeie, intre Sine si Aproapele: [Tomas 22] "Cind veti face doua una, cind veti face inauntrul ca dinafara si dinafara ca inauntrul si deasupra ca dedesubtul, cind veti face barbatul si femeia unul si acelasi incit barbatul sa nu fie barbat si nici femeia femeie". Cind ajungi la Elevarea Spirituala Crestina, simtamintul Aproapelui este simtamintul Sinelui si invers, Rugaciunea Aproapelui fiind Rugaciune Sinelui. De aceea nu exista Tainicie a Rugaciunii decit in afara Elevarii Spirituale, aceea fiind o falsa Tainicie, nu din cunoastere ci din necunoastere. Daca tu stii ce este a fi Una cu Tatal prin Fiul, atunci rugaciunea ta este cunoscuta mie, si rugaciunea mea este cunoscuta tie, deci intre noi nu mai exista Tainicia Rugaciunii, noi fiind Una: [Ioan 17.21] "Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine, ca si ei sa fie una in noi"

Saldora, nu ai nevoie de ratacirile Indiene satanice si comerciale, este mult prea mult de cunoscut si implinit prin Cel Vesnic Viu ca sa-ti pierzi Sufletul ascultind la invataturi moarte. Cauta pe Cel Viu si vei afla Nemarginirea pe care nici cu imaginatia ta prezenta nu o poti cuprinde: "cine cauta, gaseste".


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 14 Mar 2005, 06:38 AM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 2 Mar 2005, 08:25 AM)
QUOTE
si MAI ALES in cit timp li s-a raspuns !

Nu mi-a trecut niciodata prin minte, si sper sa nici nu-mi treaca vre-o data,

- asa patesc toti cei care autoplafoneaza la un sistem de gindire. Ei gindesc doar cit au invatat, nimic in afara sau deasupra.

QUOTE
sa iau cu mine un cronometru si sa-L masor pe Dumnezeu... apoi sa-l pun pe grafic in coordonate carteziene ... si sa-i dovedesc lui Thunder in mod matematic ca este departe de Adevar!


- ce se spune in text si ce intelegi tu este o diferenta ca intre cer si pamint. E adevarat, unii traiesc cu picioarele pe pamint, si cu capul in .... nori, ca e mai aproape de "cer". smile.gif

- rugaciunea se face din inima, nu din minte si nici din virful buzelor, chiar daca ai reciti zeci de citate din biblie sau alte texte sacre. In mod "normal", nu ai nevoie nici de 1 sec pt. ca Dumnezeu sa te auda si sa-ti raspunda, dar cine are credinta aia si are "urechile" pregatite pt. a auzi raspunsul lui Dumnezeu ? Fariseii ?! Saducheii ?! Fatarnicii ?! Semidoctii (carturarii) ?! Nu ! Iisus ne-a aratat ca acestia sint departe si de Dumnezeu si de Imparatia Sa.

- faptul ca aceasta tehnica este sugerata a se face in 24 de ore nu indica o cronometare a lui Dumnezeu, ci o focalizare intensa si unica asupra UNUI SINGUR tel si SCOP: Dumnezeu ! Doar datorita imprastierii mentale si sociale omul a ajuns sa fie "rupt" de Dumnezeu. Prin aceasta focalizare a atentiei asupra Sa "urechea" si "auzul" ei este redirectionat catre SURSA.

- Dumnezeu = Adevar. Numai si din afirmatiile pe care le expui arati ca tu esti departe Dumnezeu = Adevar. Pe de alta parte, de ce vorbesti despre ceva ce nu ai HABAR si nici nu ai verificat tu insuti ? Sint destui oameni care au aplicat "tehnica rugaciunii" si Dumnezeu le-a vorbit, li s-a revelat fiecaruia dupa specificul si personalitatea sa. Faptul ca tie nu iti vorbeste Dumnezeu iti da cumva dreptul sa-i judeci pe cei carora Dumnezeu le-a oferit aceasta favoare ?

QUOTE
Felul in care pui problema rugaciunii este lipsit de piosenie, de smerenie, de ceea ce este Crestinesc, reducind Rugaciunea la coordonatele tehnice ale ratacirii orientale in relatia cu Dumnezeu.

- bati cimpii. Ratacirea aia e numai in mintea ta. O rugaciune lipsita de smerenie nu e "auzita". Smerenia nu e in tine, si d'aia nu o vezi in altii. Dar poate ne povestesti tu cum decurge dialogul tau cu Dumnezeu, ca vad ca esti expert in cine poate si cine nu sa dialogheze cu Dumnezeu, sau cum sa se roage unul sau altul. Spune-ne, ce ai vorbit ultima oara cu Dumnezeu ? Iti promit ca daca raspunzi sincer la aceasta intrebare iti raspund si eu la fel de sincer la aceiasi intrebare.

QUOTE
Omul care dobindeste TEHNICA Rugaciunii dar ii lipseste piosenia Crestina si injugarea cu Cristos, este mai ratacit decit decit cel care nu stie cum sa se roage.

- mai ratacit decit fariseul si habotnicul nu e nimeni. Si unul si altul vorbesc de un Dumnezeu pe care ei nu l-au cunoscut niciodata, ci doar in reproduc din ce spun altii sau textele acceptate in habotnicia lor. Ideea de tehnicitate implica aspectul de inteligenta, de constiinta. Habotnicismul este total opus inteligentei si mai ales trairii sufletesti si spirituale.

QUOTE
Este precum Omul care stie la modul abstract ca are un Suflet, versus Omul care ajunge sa si-l cunoasca, dar il foloseste in decadere: [Luca 11.26] "si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decit cea dintii"

- toti oamenii carora Dumnezeu le-a vorbit au avut sufletul deschis si trezit. Daca ti nu ti-a vorbit inca ai deja masura trezirii tale sufletesti. Si mai afla ca prin metode "tehnice" fiinta isi poate trezi si deschide sufletul si evident ajunge si la Dumnezeu.

- ceea ce stii tu de suflet este intradevar ceva abstract, asa cum este lumina soarelui pt. orb. Cel ce prin metode tehnice invata sa-si deschida si trezeasca propriul suflet ii poate ajuta si pe altii sa si-l deschida. Avantaj inteligenta vs ignoranta (prostie) si habotnicie.

- o fiinta care are sufletul trezut poate simti daca alta fiinta are sufletul trezit. Spune tu, daca ai sufletul trezit, am eu oare sufletul trezit ? Cit de mult ?

QUOTE
Stiu bine ce vrei sa spui prin cuvintele de mai sus, deci, de ce nu ne areti graficul credintei tale?

- de la 0 la infinit. Uite de ex. , eu prin metode tehnice am ajuns la credinta si la Dumnezeu. Tu prin fanatism si habotnicie in cel mai bun caz ai ramas departe de El .. cu toate ca eu spun ca te-ai si departat. Prin CREDINTA pot muta "munti" pe care tu, in stare ta de ignoranta si orbire nici nu realizezi ca ii ai la indemina sau ca ar fi in tine sau/si in jurul tau. Iata, imbinarea inteligenta intre CREDINTA si TEHNICA te conduce la sursa UNICA: Dumnezeu !


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 14 Mar 2005, 06:41 AM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (saldora @ 11 Mar 2005, 11:19 AM)
Rugaciunea inimii este permanenta si tainica...

- si atunci de ce raspunsul lui Dumnezeu nu e la fel de continuu si permanent ?


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 14 Mar 2005, 07:06 AM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 10 Mar 2005, 09:39 AM)
QUOTE
dar, ma repet, nici o cale nu este a ratacirii..

Saldora,
Ratacirea nu apare din neaparat din rautate sau satanism ci si din iluzii, necunoastere sau falsa cunoastere in izolare.

- deci indirect va trebui sa recunosti ca poti fi la fel de bine merci tu cel ratacit .. pt. ca si eu si alte milioane de oameni te-ar putea cataloga f. usor ca fiind in necunoastere si falsa cunoastere in "izolarea" gindirii tale de tip sectar.

QUOTE
Cel Ratacit nu este prin definite Rau ci este pur si simplu Ratacit, chiar Bun fiind pe plan uman. Aici iti faci din nou iluzii deoarece te-ai lepadat de Mintuitorul, ascultind la glasul Ratacirii orientale.

- asta e doar "cintecul" mintii tale ratacite... eu si multi altii am ajuns la Iisus si la Dumnezeu prin "tehnicile orientale".

QUOTE
El spune "Eu sint Calea" dar tu nu ai urechi sa auzi, si nici Cunoastere sa intelegi. Mai mult chiar "Toti cei care au venit inainte de Mine sint hoti si tilhari"

- ce spune El si ce intelege surdul. sad.gif Atunci sa-i numim pe citiva dintre acesti hoti si tilhari: Moise, Avraam, Ilie, Ioan, Daniel, etc etc.

QUOTE
care nu au mintuit Sufletul Omului ci pur si simplu l-au pierdut. Mai mult, "voi sa nu va numiti Invatatori, deoarece este Unul singur" etc.

- Iisus le vorbea celor de felul tau, acei farisei care credeau ca invatatura lor este sigura si unica autentica.

QUOTE
Isus cunostea pericolul ratacirii afirmind clar ca exista O SINGURA CALE si aceea este El, care si-a dat chiar Viata pentru oile Sale. Care din "maestri" tai indieni si-a dat Viata pentru ceva sau cineva?

- Krishna e unul dintre Ei.

QUOTE
Care dintre ei va fi cu tine cind vine Ceasul?

- Toti fratii lui Iisus: Krishna, Rama, Buddha, Moise, Ilie, samd. Doar mintile inguste ii separa pe Fii lui Dumnezeu intre fii din vest si fii din rasarit.

QUOTE
Care din ei iti va arata Calea "cind unul devine doi"?

- Toti ! Habar nu ai ce inseamna "cind unul devine doi" sau cind cei doi devin unul.

QUOTE
Ai in Ceruri un Mintuitor vesnic Viu, pe care nu cauti sa-L cunoasti, dar te apleci catre "maestri" muritori care se vor descompune in putreziciune mai devreme sau mai tirziu. Daca pe ei ii pindeste Putreziciunea, tu ce poti invata de la ei, in afara de a putrezi asemenea lor?

- putregaiul asta de care vorbesti este in mintea ta, pt. ca noi toti sintem FII Tatalui Ceresc, ESENTA din ESENTA Sa, la fel de eterni si nemuritori ca si Tatal, caci sintem facuti dupa "chipul si asemanarea Sa". Numai orbii si inconstientii se identifica cu partea muritoare din ei, in loc sa vada Imparatia Cerurilor care e in ei.

- toti maestri spirituali autentici ai vremurilor i-au condus pe oameni la aceiasi UNICA realitate: la Dumnezeu !

QUOTE
QUOTE
mai devreme sau mai tarziu toti ne intoarcem de unde am plecat (mai buni, mai intelepti).

Alte iluzii, Saldora.

- pai iesi din iluziile fanatismului in care ai crescut.

QUOTE
Citeste Evanghelia celui care a trecut dincolo de Moarte si s-a reintors la Viata, El a trecut in ambele sensuri si si-a dovedit Divinitatea, i-a inviat si pe altii si restul miracolelor.

- ce folos ca o citesti daca nu esti in stare sa o intelegi ?

- si altii au inviat si i-au inviat si pe altii. Mai studiaza inainte sa deschizi gura.

QUOTE
Asculta de cel Vesnic Viu si nu de cei care vor muri asemenea animalelor, spre descompunere. Iti faci iluzii ca te vei intoarce de unde ai plecat deoarece te-ai lepadat de Cel Viu, pentru Cei Morti: "cei ce vor auzi glasul Fiului Omului vor invia din morminte..." Din Moartea Sufletului nu mai exista intoarcere, se numeste Iadul, intoarce-te cu fatza catre Cel Viu si El va fi cu tine cit sapte cohorte din "maestri" tai, rataciti si pierduti la rindul lor.
Dumnezeu sa te lumineze spre mintuirea Sufletului tau!

- cuvinte goale, moarte si pline de putreziciune. Dupa cum spunea si Iisus:

"Mt 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sînteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sînt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie."

QUOTE
Saldora, nu ai nevoie de ratacirile Indiene satanice si comerciale, este mult prea mult de cunoscut si implinit prin Cel Vesnic Viu ca sa-ti pierzi Sufletul ascultind la invataturi moarte. Cauta pe Cel Viu si vei afla Nemarginirea pe care nici cu imaginatia ta prezenta nu o poti cuprinde: "cine cauta, gaseste".

- de unde tragem concluzia ca Edinide nu cauta sau nu cauta unde trebuie sau nu stie sa caute .. caci de gasit .. vedem ca a gasit numai cai verzi pe pereti cu iz "crestin". sad.gif

- fariseii nu ascultau invataturi moarte, ci moarte erau inimile lor si d'aia intelegeau pe dos acele invataturi vii. La fel patesc si fariseii zilelor noastre. Cel "mort" vorbeste de Cel Viu ... in ratacirea sa ...

Acest topic a fost editat de thunder: 14 Mar 2005, 07:53 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 14 Mar 2005, 07:46 AM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 11 Mar 2005, 10:02 AM)
Thuder,
Felul in care pui problema rugaciunii, din punct de vedere tehnic, dovedeste ca din Credinta ta lipseste Iubirea, despre care Pavel spunea: "oricita credinta ai, ... daca n-ai Iubire, nu ai Nimic".

- prietene, daca ai fi avut aceasta iubire in tine, ai fi simtit-o in toti cei care ar avea-o in ei. Dar tu nu o ai decit pe buze, asa ca degeaba ti-as spune eu ca eu am si credinta si iubire si ca o pot "accesa", trai si multiplica la VOINTA pe fiecare din ele si ti-as putea exemplifica aceasta, daca ai avea capacitatea launtrica spirituala necesara, sau macar un minim de deschidere sufletesca. Dar asa, seaca si mentala cum este gindirea ta, nu iti pot favoriza intelegere si mai ales simtirea credintei si iubirii din mine, care, retine, nu e a mea, e a lui Dumnezeu. Eu doar o "port" si o pot darui si altora, caci dar din dar se face Rai, si in dar am primit, in dar voi darui ... celui care merita si este deschis.

QUOTE
Cu toate acestea, Rugaciunea este deosebit de importanta pentru Sufletul Omului, si e bine ca ai ridicat acest subiect. La extrema opusa fata de tine se gaseste Catolicismul si Otodoxia din care tehnica Rugaciunii a fost pur si simplu eliminata, Credincosul mergind la Biserica ca sa ASISTE la vorbele goale de Spiritualitate ale Preotului. Tu vorbesti de o Tehnica fara de Iubire, Biserica Crestina vorbeste de o Moralitate fara de Spiritualitate.

- eu vorbesc de iubire adevarata si traita, nu de ce iti trece tie prin minte.

QUOTE
QUOTE
“Dar vine ora şi ea a venit deja, în care adevăraţii adoratori se vor închina Tatălui în duh şi adevăr. Dumnezeu este Duh şi Adevăr şi cine se închină Lui trebuie să se închine în Duh şi adevăr”. (Ioan 4, 23, 24)

Aceasta este ESENTA Rugaciunii Crestine, atingerea starii de Elevare Spirituala cind Omul comunica cu Dumnezeu PRIN DUHUL SFINT, deoarece Dumnezeu nu asculta la VORBA Omului ci asculta la GINDUL Omului.

- vorbeste gura fara tine. Ideea de "duh si adevar" se refera la cu totul altceva, nu la Duhul Sfint. Priveste la Soare. Ce vezi in afara de o lumina orbitoare ? Nimic ! De ce ? Pt. ca esti "orb". Aceasta lumina alba se divide in mai multe lumini colorate. Fiecare dintre ele te conduce catre sursa ei principala, Soarele. La fel si Duhul Sfint se "divide" in mai multe parti si fiecaer dintre aceste "parti" te conduce la aceiasi sursa: Dumnezeu. Aceasta suma de parti de Duh este numita in mod generic aici "duh", adica rugaciunea in duh(uri). Duhul este reprezentarea Energetica Duala a lui Dumnezeu. Adevarul este reprezentarea Constiintei lui Dumnezeu. Aceasta dualitate, Energia Suprema (Duhul Sfint) si Adevarul (Constiinta) formeaza UNICUL, Dumnezeu. Cine se roaga in Duh si in Adevar se roaga de fapt in Dumnezeu. Este o forma stilizata de a face diferenta intre rugaciunea din virful buzelor asa cum o practici tu si toti fariseii si habotnicii acestei lumi, si adevarata rugaciunea, cea izvorita din inima si sufletul omului. Tu nu obosesti numindu-ma pe mine direct sau indirect "ratacit", dar afla prietene ca ratacitul esti tu .. si nu pt. ca Iisus nu ar exista si nu ar fi oferit umanitatii o cale spirituala exemplara, ci pt. ca diversi fanatici si farisei si-au batut joc de invatatura Sa si orbi fiind, ii conduc pe ceilati orbi in prapastie. Retine, pt. mine Iisus este cel mai important SPIRIT manifestate pe aceasta planeta, dar pt. asta nu consider ca fratii Sai nu are avea meritele lor si invatatyura promovata de ei in diferite religii si cai spirituale nu conduce la ACELASI UNIC Dumnezeu. Consider ca cei ca tine isi bate pur si simplu joc de isus si de invatatura Sa SFINTA ... dar la vreme cuvenita, toti acesti deviatori vor plati cu virf si indesat. Vremea secerisului a sosit si culegatorii s-au intrupat.

QUOTE
QUOTE
De aceea, rugăciunea înseamnă pace interioară, linişte, încredere şi aşteptarea liniştită a răspunsului.

Iar vorbesti impotriva Evangheliei lui Isus Crsitos, de ce nu o citesti ca sa afli ceea ce cauti? Uite ce spune Mintuitorul [marcu 11.24] "24. De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea." Rugaciunea nu presupune nici un fel de asteptare, deoarece Rugaciune Crestina este acauzala, fiind implinita INAINTE de ate ruga. Nu Rugaciunea aduce Implinirea ci Implinirea aduce Rugaciunea. Uite ce spune Isus la invierea lui Lazar: "Stiam ca totdeauna Ma asculti;" deci Rugaciune lui Isus a fost implinita INAINTE de a fi rostita, El STIA ca este deja ascultat. Crestinul care se roaga si apoi asteapta implinirea ca sa creada, isi pierde timpul de pomana si asteapta ceva ce nu se va implini.

- logica sfidata de fanatism si habotnicie. Incearca sa vorbesti incontinuu o ora, sa vezi daca vei mai auzit pe cineva in jurul tau. Rugaciunea nu e o permanenta "strigatura" catre Dumnezeu, ea e un dialog intre tine si Dumnezeu. Daca tu nu mai faci pauze sa-L mai lasi si pe El sa vorbesca, sa te sfatuiasca ... la ce rost sa ragi ca un magar la El ? pina si magarul cind tipi la le HOOOO... se opreste ... asa ca ... pina si un magar iti poate sta in fata, daca stie sa se si opreasca din cind in cind.

QUOTE
QUOTE
Rugaciunile pot fi împartite în 3 clase speciale: (bunuri materiale, crestere spirituala si meditatie)

Ai dreptate 66.(6)%,

- buna asta cu procentajul. smile.gif Te reprezinta.

QUOTE
cit se potriveste din intimplare cu Credinta Crestina, restul fiind rataciri Indiene ajunse prin robii Satanei pe meleaguri Carpatine.

- de departe esti mult mai ratacit decit multi pe care ii numesti asa, si decit multi dintre cei de aici de pe forum, chiar si atei fiind printre ei. Datorita unora ca tine acesti atei sint indreptatiti in felul lor sa aibe atitudinea pe care o au. E adevarat, e o atitudine limitata, dar mai bine asa limitatata decit deviata.

QUOTE
Un Hindus dind sfaturi Crestinilor?

- iata ca un iudeu le da sfaturi tuturor. Ei si ce ? Cine are adevarul il poate oferi si altora care sint deschgisi sa-l primeasca.

QUOTE
Crestinul are invatatura Celui Viu si nu are nevoie de inselaciunile nici unui guru deja mort.

- mort esti tu si toti fanaticii si habotnicii acestei lumi. Morti dpdv spiritual.

QUOTE
Ai auzit tu de vre-un guru nemuritor sau inaltat la Cer?

- da. Studiaza inainte de a deschide gura.

QUOTE
Daca nu, cauta Cunoasterea Celui Viu! [Matei 6.8] "Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta mai inainte ca sa-I cereti voi."

- degeaba il cauti cu buzele daca inima ti-a stearpa si uscata.

QUOTE
Daca Isus spune ca Tatal cunoaste trebuintele nosatre, de ce sa te rogi pentru "avantaje materiale"? Ceri de la Dumnezeu o masina noua? Ceri sa-ti cuceresti vecinul, cum faceau si fac inca Evreii, iar daca Dumnezeu nu-i asculta, fac singuri? Ceri sa cistigi la Loto? Ce spui tu aici este invatatura Satanei pornita din India catre pierderea cit mai multor Suflete pe altarul Necuratului.

- dormi in pace ...

QUOTE
De la Dumnezeu nu ceri decit iertarea pacatelor tale nenumarate, inmultite cu fiecare zi a vietii tale, mila Lui catre Sufletul tau pacatos, indurare pentru necredinta ta, Iubirea Lui Dumnezeiasca in Inima ta ca singura Cale de curatire Sufleteasca, ajutorul Lui in a te ridica Spiritual din decaderea in care traiesti catre Sfintenia Tatalui, nu pentru tine ci pentru a-L slavi pe Tatal Ceresc in veci vecilor. Si apoi, Meditatia Crestina, catre cunoasterea si slavirea lui Dumnezeu.

- bati cimpiile. Fai in amestec penibil si slinos intre meditatie si crestinsm ce nu provoaca decit scirba si la orienlati si la crestini.

- omul este precum un diamant care e murdar pe la suprafata. El poate alege sa i se curete mizeria de pe el sau sa i se arate stralucirea din el, stralucirea sa originara, pt. ca in realitate, nu exista decit acest diamant, iar restul e o iluzie, o desartaciune. Poti alege sa ceri ca prostul sa fii curatat, uitind sa ceri de fapt sa ti se reveleze cine esti si care e esenta ta divina, cea conceputa dupa chipul si asemanarea esentei lui Dumnezeu.

- fiecare sa aleaga calea ... cea lunga specifica prostului si muncitorului (salahotului), servitorului, sau cea specifica inteligentului si Fiului. Alege sa fii un sclav mizerabil (mincind roscovane in cocina de porci) sau un fiu adorabil (caruia i se ofera haine noi si hrana cea mai buna, vitelul cel mai frumos).

- intelege cine poate ....


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 14 Mar 2005, 10:27 AM
Mesaj #24


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



Multumesc, Thunder

QUOTE
Rugaciunea inimii este permanenta si tainica...
daca nu ai descoperit pana acum este un link.
Referitor la intrebarea ta "si atunci de ce raspunsul lui Dumnezeu nu e la fel de continuu si permanent?" spun ca este continuu si permanent, ascultarea poate fi discontinua smile.gif am sa te citez "în momentul în care încetează activitatea mentalului putem auzi Cuvântul"

Acest topic a fost editat de saldora: 14 Mar 2005, 10:45 AM


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SoliDeoGloria
mesaj 14 Mar 2005, 03:04 PM
Mesaj #25


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 6
Inscris: 11 March 05
Forumist Nr.: 5.913



Pentru mine a te ruga inseamna a te schimba. Rugaciunea este instrumentul principal pe care Dumnezeu il foloseste pentru a ne transforma. Daca nu suntem gata sa ne schimbam vom abandona rugaciunea si aceasta nu va fi o caracteristica remarcabila a vietilor noastre. Scopul rugaciunii nu este sa obtinem ceea ce vrem, ci sa invatam sa vrem ceea ce Dumnezeu ne da. In rugaciunile noastre, trebuie sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne ajute sa facem ceea ce El binecuvanta si nu sa binecuvanteze ceea ce facem noi. Dumnezeu nu este interesat atat de mult de circumstantele noastre, cat de atitudinia noastra. Cand atitudinia noastra este corecta, rugaciunile noastre devin corespunzatoare voii Lui si in cele din urma, primim raspuns- de cele mai multe ori intr-un mod mult mai extraordinar decat am fi dorit sau ne-am fi imaginat.
Dar sa nu uitam ca cele mai mari obstacole in calea ascultarii rugaciunilor noastre de catre Dumnezeu este pacatul si necredinta.


--------------------
" Daca nu stii in ce directie merge vasul tau,orice vant iti va fi neprielnic"
" Nu poti face pe cineva sa te iubeasca; ci poti fi cineva vrednic de iubit; restul vine de la sine..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 15 Mar 2005, 09:21 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Eu doar o "port" (iubirea) si o pot darui si altora, caci dar din dar se face Rai eu prin metode tehnice am ajuns la credinta si la Dumnezeu

Uite ce "credinta" si "iubire" a invatat Thunder de la ratacitii din India, "iubire" si "iluminare" pe care "o poate darui si altora", Doamne fereste-ne de "darul" Satanei:

În prima clasă (de rugaciuni) intră unele rugăciuni având ca obiect bunuri terestre, obţinerea de avantaje fizice ca: îmbrăcăminte, bani, reuşită în afaceri, vindecări, etc.;
"Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii" ... "Pleaca, Satano"


seaca si mentala cum este gindirea ta
vorbeste gura fara tine
la ce rost sa ragi ca un magar la El
pina si un magar iti poate sta in fata
Studiaza inainte de a deschide gura
amestec penibil si slinos intre meditatie si crestinsm ce nu provoaca decit scirba
asta e doar "cintecul" mintii tale ratacite...
vedem ca a gasit numai cai verzi pe pereti cu iz "crestin"
bati cimpii

"Adevarat va spun ca, oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra in ea"


calea ... cea lunga specifica prostului si muncitorului
Avantaj inteligenta vs ignoranta (prostie)

"si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului;"

Thunder,
In tine este multa Ura, Intunecime, Dispret, Ingimfare si o lipsa dureroasa de Iubire, Lumina, Smerenie, Generozitate, Omenie si Compasiune, care ti se trag de la Satanistii Indieni a caror victima esti. N-o spun pentru tine, ca n-o vei primi oricum, desi fie sa dea Dumnezeu s-o primesti, ci pentru cei care te cunosc, ca sa stea de-o parte de ceea ce reprezinti, Satana intrupata.
Aiba Dumnezeu mila de Sufletul tau!


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 15 Mar 2005, 09:33 AM
Mesaj #27


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



Cred ca moderatorul ar trebui sa ia atitudine... deja aceasta nu mai este arta conversatiei

(sa vrei sa participi la olimpiada de matematica dar nu stii cat fac 2+2...)


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cactus
mesaj 15 Mar 2005, 10:17 AM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.126
Inscris: 10 August 04
Din: nu spui; s-a schimbat
Forumist Nr.: 4.232



Asta-i un alt fel de rugaciune; daca-i off topic, mutati-l sau stergeti-l; da´mie-mi place...Nu-i de la cactus - din pacate...

IARTĂ-MĂ!

Doamne din Câte ai Dat
să pot cere pasului
împietrit în iluzii
Vino şi Ceartă-mă Tu.

Doamne din Câte Vei Da
să nu strâng vremelnicii
cu-ndurările Tale
Miluieşte-mă pre mine.

Doamne din Câte ne Dai
Osanalele Sporind
Sfinţind Apropierea
Mântuieşte-ne pre noi.

Doamne din Câte ai Dat
sărutului regăsit
în Icoanele Tale
Vino Păzeşte-ne Tu.

Doamne din Câte ne Dai
Pomenirii Veşnice
Viaţă-n Singur Adevăr
Luminează-ne pre noi.

Doamne din Câte Vei Da
Cuvântul să Fie cu
cât făr-a şti de-aş pleca
Vino şi Iartă-mă Tu.

Acest topic a fost editat de cactus: 15 Mar 2005, 10:17 AM


--------------------
- "Help us, or else..!"
- "Or else what?"
- "Exactly!"

Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 15 Mar 2005, 02:53 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 15 Mar 2005, 10:21 AM)
QUOTE
Eu doar o "port" (iubirea) si o pot darui si altora, caci dar din dar se face Rai eu prin metode tehnice am ajuns la credinta si la Dumnezeu

Uite ce "credinta" si "iubire" a invatat Thunder de la ratacitii din India, "iubire" si "iluminare" pe care "o poate darui si altora", Doamne fereste-ne de "darul" Satanei:

- am invatat practic ceea ce tu numai teoretic din gura expui, si nici macar din gura, din moment ce nu cunosti si nu simti aceste realitati inefabile ale launtricului fiintei, ce tin de inima, sufletul si spiritul din noi, nu de mintea ingusta specifica habotnicilor ce nu pot sa "auda" decit dogmele inguste si limitate ale unor orbi.

- ce Imparatie te poate conduce la imparatia opusa ei ? Ce demoni te pot conduce la Dumnezeu ?

- nu e de mirare ca orbii numesc rataciti pe altii in loc sa vada cit de rataciti sint ei. Oare bunul simt nu ar trebui sa faca parte din fiinta asa zis religioasa ? Nu va e putin rusine de modul in care numiti alte milioane de oameni drept rataciti doar pt. ca ei au (si) alta viziune decit a voastra, d-lor habotnici ? Ati ajuns sa va bateti joc pina si de rugaciunea altor oameni, a altor cautatori spirituali. Acesti oameni au ajuns la diferite grade de comuniune cu Dumnezeu prin intermediul rugaciunii iar tu iti permiti sa-i numesti "rataciti" ? Pai nu e evident cine e ratacitul aici ? Acest "dar" al orbirii si incrincenarii in fanatismul tau specific, nu este cumva un "dar" de la satana al tau ? Nu este atitudinea ta si a celor ca tine precum a fariseilor pe care Iisus ii infiera cu: "orbilor, prostilor, morminte varuite, fatarnici, pui de vipere, serpi etc" ?

- in afara de faptul ca ii numesti pe acei citeva milioane de oameni de alte credinte ca find rataciti, ce dovezi poti aduce tu pt. ce traiesc ei efectiv dpdv spiritual, in momentele rugaciunii lor ? Ti-a spus tie vreodata Dumnezeu ca aceia sint rataciti si ca trebuie sa-i scuipi si judeci tu, un orb si pacatos cum declari ca esti ? Ti-a vorbit vreodata Dumnezeu in rugaciunea ta sau in afara ei ?

QUOTE
În prima clasa (de rugaciuni) intra unele rugaciuni având ca obiect bunuri terestre, obtinerea de avantaje fizice ca: îmbracaminte, bani, reusita în afaceri, vindecari, etc.;
"Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii" ... "Pleaca, Satano"

- in subclasa (de rugaciuni) de afla rugaciunile spuse din virful buzelor ... motiv pt. care Dumnezeu nici nu le raspunde acestor fatarnici si farisei.

QUOTE

seaca si mentala cum este gindirea ta
vorbeste gura fara tine
la ce rost sa ragi ca un magar la El
pina si un magar iti poate sta in fata
Studiaza inainte de a deschide gura
amestec penibil si slinos intre meditatie si crestinsm ce nu provoaca decit scirba
asta e doar "cintecul" mintii tale ratacite...
vedem ca a gasit numai cai verzi pe pereti cu iz "crestin"
bati cimpii

"Adevarat va spun ca, oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra in ea"

- este penibila incercarea ta de a rupe din context anumite afirmatii pt. a incerca sa dai o conotatie negativa acestora sau celui care le-a expus. Toate aceste afirmatii au un cu totul alt sens si mult mai complex in frazele si insiruirea in care erau expuse. Asta arata nu numai gradul de inteligenta dar si modul superficial si rauvoitor cu care iti privesti partenerul de discutii.

- vad ca nu combati ideile, ci doar le rupi din context si te iei de "hainele" lor, nu si de continutul lor. Nu este evident ca ceea ce spun oameni ca tine produc respingere in toti oamenii cu o judecata si gindire lucida ? Nu e evident ca ce spui tu e doar fantasme mintii tale, nu si voia si invatatura lui Iisus ? Nu e evident ca vorbesti de lucruri pe care nu le cunosti si nu le-ai studiat ? Nu e evident ca imi pierd timpul pretios cu un "surd", "orb" si fanatic ca tine ? sad.gif

- Imparatia Cerurilor este in voi/noi ... asa ca ... in voi sa intrati, daca vreti sa aveti parte de ea ... si nu ca niste copii infantili si ignoranti, ci ca niste copii puri, inocenti si plini de candoare. Cind insa vine sarpele la voi, lasati candoarea la o parte si luati bita si dati-i la cap, pt. ca suieratul lor asta cere. smile.gif

QUOTE

calea ... cea lunga specifica prostului si muncitorului
Avantaj inteligenta vs ignoranta (prostie)

"si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului;"

- e o mare diferenta in a spune cuiva prostule si a defini o categorie de oameni. Ca uni dau dovada cu virf si indesat ca fac parte dn aceasta categorie ... e problema lor.

Pr 14:18 Cei proşti au parte de nebunie, dar oamenii chibzuiţi sînt încununaţi cu ştiinţă. -
Pr 22:3 Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sînt pedepsiţi. -
Jer 10:8 Toţi laolaltă, sînt proşti şi fără minte, ştiinţa idolilor nu este decît deşertăciune, e lemn!
Ro 16:19 Cît despre voi, ascultarea voastră este cunoscută de toţi. Mă bucur dar de voi, şi doresc să fiţi înţelepţi în ce priveşte binele, şi proşti în ce priveşte răul.
1Pe 2:15 Căci voia lui Dumnezeu este, ca, făcînd ce este bine, să astupaţi gura oamenilor neştiutori şi proşti.

Pr 1:22 ,,Pînă cînd veţi iubi prostia, proştilor? Pînă cînd le va plăcea batjocoritorilor batjocura, şi vor urî nebunii ştiinţa?
Pr 1:32 Căci împotrivirea proştilor îi ucide, şi liniştea nebunilor îi pierde;
Pr 8:5 Învăţaţi-vă minte, proştilor, şi înţelepţiţi-vă nebunilor!

Pr 27:12 Omul chibzuit vede răul şi se ascunde; dar proştii merg spre el şi sînt pedepsiţi.

Mt 23:33 Şerpi, pui de năpîrci! Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?

Mt 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sînteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sînt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.

Aceste cuvinte si multe altele ca acestea, de ce nu le "crucifici", alaturi de cel care le-a spus ?

QUOTE
Thunder,
In tine este multa Ura, Intunecime, Dispret, Ingimfare si o lipsa dureroasa de Iubire, Lumina, Smerenie, Generozitate, Omenie si Compasiune, care ti se trag de la Satanistii Indieni a caror victima esti.

- ura si intunecimea e in tine, cu virf si indesat. Dispretul si ingimfarea este a celor care isi permit sa ii judece pe toti ceilalti care nu au "religia" lor si care se considera "unici distribuitori ai adevarului", numindu-i pe toti ceilalti "rataciti". Cit despre iubire, lumina si compasiune ... inca nu ai tu instrumentul necesar pt. a vedea si testa asta la alti oameni pt. ca ele NU SINT inca in tine. Vedem cu cita omenie, compasiune si generozitate ii privesti tu milioanele de "rataciti" (din mintea ta). Cu cei ca tine, Iisus ne-a aratat cum sa ne comportam si cum sa le vorbim si sa-i aratam lumii. Pe scurt: orbi, fatarnici si morminte varuite. Pt. voi doar batul lui Iisus va va mai indrepta "viziunea". Pt. cei ca voi El ridica batul/bita si loveste !

- in mine, fata de cei ca tine, e doar FERMITATE si FRANCHETE ! Ca tu in orbirea ta nu vezi decit ce spui mai sus ... este doar ce poti auzi. Nu uita ca aici este Universul Credintei (credintelor), nu "universul fanaticilor crestini" sau de alte orientare religioasa. In acest context, acesti fanatici sint cei rataciti. sad.gif

QUOTE
N-o spun pentru tine, ca n-o vei primi oricum, desi fie sa dea Dumnezeu s-o primesti, ci pentru cei care te cunosc, ca sa stea de-o parte de ceea ce reprezinti, Satana intrupata.
Aiba Dumnezeu mila de Sufletul tau!

- satana intrupata sint toti FANATICII si HABOTNCII oricarei religii ! Acesti orbi si nebuni le inchid calea si usa si altor cautatori spirituali, care in slabiciunea lor, pleaca urechea la spusele voastre. Sarmanii de ei, sarmanii de voi ... din pacate nici rugaciunea nu va mai ajuta.

PS. Cind te-ai rugat ultima oara ? Cind ti-a raspuns Dumnezeu prima/ultima oara ?

Acest topic a fost editat de thunder: 15 Mar 2005, 02:54 PM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 15 Mar 2005, 03:22 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (saldora @ 14 Mar 2005, 11:27 AM)
Multumesc, Thunder

QUOTE
Rugaciunea inimii este permanenta si tainica...
daca nu ai descoperit pana acum este un link.

- ba am vazut si chiar ascultat. Din pacate exista si grave erori in acele afirmatii. De ex. sa spui ca Dumnezeu e "gelos", consider ca e o mare inconstienta.

QUOTE
Referitor la intrebarea ta "si atunci de ce raspunsul lui Dumnezeu nu e la fel de continuu si permanent?" spun ca este continuu si permanent, ascultarea poate fi discontinua smile.gif am sa te citez "în momentul în care încetează activitatea mentalului putem auzi Cuvântul"

- corect. smile.gif


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 15 Mar 2005, 08:16 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Aceste cuvinte si multe altele ca acestea, de ce nu le "crucifici", alaturi de cel care le-a spus ?

Thunder,
Exista o Lege Veche si o Lege Noua. Daca Legea Veche nu era `veche`, Isus nu ar fi adus Legea Noua.
Legea Veche este plina de exemple pozitive si negative, de profeti si ne-profeti, crdinciosi si ne-crediciosi, inselaciuni, ura, ucidere, pacatuire, moarte, razbunare etc. Toate acestea sint deja infierate prin Legea Noua, care este Legea Iubirii: `Iubeste-ti Aproapele ca pe tine insuti`
Legea Veche a fost scoasa din existenta prin Legea Noua: `Va dau o Porunca Noua: iubiti-va unii pe altii` Daca Legea Noua si Iubirea nu sint in tine, vorbesti cu vorbe Lumesti, de ocara, de razvratire, de mindrie, de intransigenta, de dispret etc. Daca Legea Noua este in tine, Inima ta este numai Iubire si cind vezi pe Aproapele nestiutor, nu dispretuiesti, ci suferi, pentru ca Aproapele este parte din Sine.
Tu, Thunder, poti sa ai `cunoastere`cita vrei, si dublu decit acum, doar si Satana are propria ei Cunoastere Satanica de care daca te indoiesti, gresesti, dar FARA IUBIRE NU ESTI NIMIC, DECIT INSTRUMENTUL SATANEI.
Exista Rugaciune Satanica? DESIGUR !
Exista Rugaciune Dumnezeiasca? DESIGUR!
Sint mijloacele rugaciunii aceleasi? DESIGUR!
Aici aparea Rratacirea ta, nu lipsa de Cunosatere si nici lipsa de Rugaciune, CI LIPSA DE IUBIRE. Este atit de usor de confundata Cunoasterea in Numele Tatalui cu Cunoasterea in Numele Satanei incit MULTI cad prada Satanei. Cu MINA poti Minguia sau poti Lovi, nu Mina este de vina ci felul in care o folosesti. Tot asa este si cu Rugaciunea si Cunoasterea Spirituala, poate fi folosita catre Tatatl Ceresc, urmind pe Fiul, sau poate fi catre Satana, urmindu-te pe tine insuti.
Nimenu nu-ti neaga Spiritualitatea, doar si Satana este tot de Natura Spirituala, ci pur si simplu LIPSA IUBIRII DIN INIMA TA, rezultata din vorbele tale de ocara, ceea ce te face Instrumentul Satanei, ca vrei sau nu.

P.S. Subiectul de fatza ar trebui extins la `Rugaciunea Satanica versul Rugaciunea Dumnezeiasca` pentru ca toate vocile sa se recunosca in aceste pagini


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saldora
mesaj 15 Mar 2005, 08:42 PM
Mesaj #32


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 732
Inscris: 24 April 04
Forumist Nr.: 3.238



Din regulament:
QUOTE
este interzisa trimiterea de mesaje cu caracter extremist. Bazati-va pe puterea dumnevoastra de a explica si argumenta anumite idei. Spre exemplu, folositi citate doar in cazul in care acestea se impun, nu va demonstrati afirmatiile prin intermediul lor. Concret, daca sunteti ortodox si purtati o discutie cu un budist, nu aduceti ca prim argument Biblia - este de inteles ca acesta nu va accepta argumentele dumneavoastra, iar forumul va deveni o colectie de citate.

In plus, nu folositi acest forum pentru a promova subtil o religie. Nu va bazati pe afirmatii de genul 'Daca nu vei fi de-al nostru, mare nenorociri se vor abate asupra ta'. Aceasta nu este o metoda de propovaduire, ci un loc de discutii si dezbateri.

Faptul ca sunt crestin-ortodox nu va duce la marginalizarea celorlalti participanti la discutie, adepti ai altor religii. Va puteti exprima ideile atat timp cat ele sunt sustinute obiectiv si nu doriti sa convingeti (vrute-nevrute) pe cineva de veridicitatea afirmatiilor dumneavoastra. Mergem pe ideea eu consider ca si nu daca nu crezi ce spun eu inseamna ca esti prost.

In cadrul forumului 'Religie' va invit sa discutati pe orice teme referitoare la subiectul forumului. Atacurile la persoana sau off-topicurile vor fi sanctionate.


Va rog sa nu considerati mesajul meu offtopic.gif
rolleyes.gif


--------------------
Am adunat cuvintele si acum suflu peste ele... ca intr-o papadie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
1,618033
mesaj 16 Mar 2005, 12:13 PM
Mesaj #33


Cronicar
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.500
Inscris: 6 May 03
Forumist Nr.: 267



Si eu ii rog pe thunder si edinide sa incerce sa coboare tonul de la nivelul propavaduirii la nivelul discutiei, de la nivelul dogmelor, la nivelul opiniilor.

Mai mult nu am cum sa intervin, caci aici este o izbire de doua credinte diferite, si culmea e ca fiecare are dreptate in sistemul sau de valori.

Ca sa nu fiu acuzat de partinire (sunt totusi crestin, deci se stie cu cine sunt de acord), o sa las discutia sa curga normal, insa cu rugamintea repetata sa incercati sa prezentati opinii, ca atare, iar nu dogme.

Multumesc smile.gif


--------------------
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>
An angel led me when I was blind
I said take me back, I've changed my mind
Now I believe
From the blackest room, I was torn
He called my name, a love was born
So I believe.

DM - Suffer Well (Playing the Angel)</span>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 17 Mar 2005, 01:31 AM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Despre Rugaciunea Crestina

Rugaciunea Crestina este menita a-l ajuta pe Om
1. sa se detaseze de Sinele Somatic si de Lume, ca simbol al Caderii Omului
2. sa devina Una cu Aproapele, ca simbol al Unitatii Spirituale numita Fiul Tatalui
3. sa devina Una cu Dumnezeu, ca simbol al Mintuirii, spre vesnica Slava a Tatalui Ceresc

Detasarea de Lume pentru injugarea cu Fiul, aspirind catre injugarea cu Tatal Ceresc, este Calea Crestina de Elevare Spirituala de-a lungul careia Rugaciunea este permanent prezenta.

Locul Rugaciunii Crestine: EXISTA si in acelasi timp NU EXISTA. Exista in sensul ca este oriunde, nu exista in sensul ca nici un loc anume nu este preferintial "vine ceasul cind nu va veti inchina Tatalui, nici pe muntele acesta, nici in Ierusalim".

Modalitatea Rugaciunii Crestine: prin Sinele Spiritual. Pentru ase ruga Tatalui Ceresc "pe placul Tatalui", Crestinul trebuie sa renunte la Sinele Somatic "nu va ingrijorati de ... trupul vostru", sa dobindeasca cunoasterea Sinelui Spiritual "cine nu ajunge la Cunoasterea de Sine", pentru a fi capabil a se inchina in Duhul Sfint prin care devine parte din Dumnezeu "sa va inchinati Tatalui ceresc in Duh si Adevar".

Modalitatea Rugaciunii Crestine: prin Rugaciune Colectiva. Biserica Crestina nu trebuie sa fiu UN LOC ci trebuie sa fie O INSUMARE DE SUFLETE, deoarece pe Plan Spiritual este adevarata inecuatia "1+1>2" Rugaciunea Crestina nu se face pentru Sine ci pentru Unitatea Spirituala in Numele Fiului: "Caci acolo unde sint doi sau trei adunati in Numele Meu, sint si Eu in mijlocul lor."

Modalitatea Rugaciunii Crestine: prin renuntarea la Gindul Lumesc. Unde este Lume, nu este Dumnezeu, si de aceea Crestinul se indreapta catre Rugaciune detasindu-se de Lume: "lasa-ti darul acolo inaintea altarului, si du-te intii de impaca-te cu fratele tau;" Cin timp Sufletul Omului are Legaturi Telurice, nu se poate inalta catre Dumnezeirea Tatalui.

Obiectul Rugaciunii Crestine: iertarea Pacatelor Omului. Omul se naste in Pacat prin faptul ca se naste, venind din Impreunarea Trupeasca a Parintilor, asemenea restului animalelor. De aceea, nu exista Om fara pacat, la care Omul aduna din plin cu fiecare zi a Vietii. Pacatul este o Legatura Telurica care-l opreste pe Om din Ridicare Spirituala catre Tatal Ceresc. De aceea, Crestinul se roaga pentru iertarea Pacatelor, aspirind la Puritate Sufleteasca prin care Tatal Ceresc se reveleaza.

Obiectul Rugaciunii Crestine: mintuirea de Cel Rau. Cel Rau este Lumesc si este Lumea, este Tentatie, este Instict, este Ura, este Dorinta, este Slabiciune, este TRUPUL Omului cazut din Spiritualitate pe Pamint. Rugaciunea Crestina indeparteaza pe Cel Rau din Sufletul Omului PRIMIND IN SINE PE CEL BUN. Cel Rau este alungat din Inima cind Rugaciunea Crstina aduce Lumina Tatalui in Sinele Omului si Iubirea Lui in fiecare fibra a Sufletului.

Obiectul Rugaciunii Crestine: Unitatea Spirituala cu Aproapele. Crestinul se roaga pentru Sine numai ca sa aiba puterea de a-si iubi Aproapele. Crestinul nu iubeste numai pe cei care-l iubesc, ci iubeste Aproapele in ansamblul sau, si de aceea Crestinul se roaga pentru cei care-l prigonesc, dar nu pentru a fi prigonit in continuare, ci pentru deschiderea inimilor progonitorilor catre Dumnezeu, de unde vine adevarata Pace Sufleteasca. Analog, Crestinul se roaga pentru cei ce-l urasc, dea Domnul sa nu fie nici unul, pentru cei ce-l inrobesc, etc. Arma Crstinului nu este Lumeasca ci este Gindul SPiritual inchinat Tatalui Ceresc.

Puterea Rugaciunii Crestine: promisiunea Fiului spre Implinire. Fiul s-a ridicat la Ceruri si sade de-a Dreapta Tatalui si de aceea Fiul este cu Omul care este cu Fiul. Crestinul stie ca are de partea in Ceruri un Ajutor Divin care intinde o mina nesovaitoare prin Iubirea Lui si care trimite Duhul Sfint asupra celui care-L cere: "Orice ve-ti cere in Numele Meu, voi face".

Restul, alta data ...

Acest topic a fost editat de edinide: 17 Mar 2005, 01:34 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 17 Mar 2005, 06:10 PM
Mesaj #35


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 15 Mar 2005, 09:16 PM)
QUOTE
Aceste cuvinte si multe altele ca acestea, de ce nu le "crucifici", alaturi de cel care le-a spus ?

Thunder,
Exista o Lege Veche si o Lege Noua.

- defineste ce intelegi tu prin conceptul de "lege" (nu conteaza de care, noua sau veche). Ce e pt. tine aceasta lege ? Un set de principii, de reguli, de tehnici, de metode, de obligatii, o cale spirituala ... sau ce ?

Acest topic a fost editat de thunder: 18 Mar 2005, 01:43 AM


--------------------
"De fiecare dată când Legea decade, când dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din când în când trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 11:12 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman