HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

7 Pagini V  « < 5 6 7  
Reply to this topicStart new topic
> Crestinismul - Monoteism Sau Politeism?, Este Trinitatea o rupere cu Monoteismul?
edinide
mesaj 25 May 2005, 07:46 AM
Mesaj #211


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Asadar, de ce ar fi facut El o atit de mare Creatie, un Univers fizic atit de mare, pt. a pune viata doar pe o minuscula planeta ?

Necunoscute sint Caile Domnului... Daca Omul le-ar cunoaste, Omul ar fi altceva...
Acum vrei sa discutam despre ipoteza Extreterstrului... apoi despre ipoteza religiei Extreterestrului, care ar fi astfel discutatrea depre ipoteza ipotezei...?! De ce nu deschizi un alt subiect ... ipotetic ?!

Acest topic a fost editat de edinide: 25 May 2005, 07:47 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 25 May 2005, 03:36 PM
Mesaj #212


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 25 May 2005, 09:46 AM)
QUOTE
Asadar, de ce ar fi facut El o atit de mare Creatie, un Univers fizic atit de mare, pt. a pune viata doar pe o minuscula planeta ?

Necunoscute sint Caile Domnului...

- cind neputinta te cuprinde si logica ta nu mai are raspuns, isi arunca pe spatele "lozicilor" neputinta sa. Eu repet, nu avem de a face cu un Dumnezeu iconstient si ilogic, ci inconstienta si ilogica e la cei care afirma ca nu exista viata decit pe Terra.

Acest topic a fost editat de thunder: 25 May 2005, 03:38 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axentemihai
mesaj 25 May 2005, 08:51 PM
Mesaj #213


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 100
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.199



QUOTE
  "o apare sau nu si aici thunder?!"
intr-adevar ai ghicit chiar ma intreb stresat asta, dar doar pentru ca da ca apare thunder se duce si subiectul avem in fata un exemplu clar. s-a ajuns la extraterestri si din nou la conspiratia mondiala care se manifesta impotriva romaniei in general si a lui thunder in special. shi aici am incheiat discutia cu tine.
@edinide
uite ce zicea Sfantul Vasile cel Mare pe care ai zis ca-l accepti in discutia noastra: ,,dogma este solia substantei dumnezeiesti, aceea de a intelege neintelesul'' (Epistola 234) dogma trinitara sau hristologica este, in mod evident, mai presus de legile logice ale numarului, cu toate acestea, teologia, fara sa cada vreodata in irationalism, inalta justificat gandirea in planul supra-logic, in care nu se folosesc in nici un fel legile noastre formale; in acest sens un alt Sfant, Grigorie Palama zicea: ,,Un bun teolog afirma cand un lucru, cand altul, daca ambele sunt adevarate". Aceasta afirmatie arata coexistenta planurilor sau a diferitelor nivele ale fiintei. adevarul nu este irational, caci el include toate aspectele si, printre altele, aspectul rational, dar il depaseste. Adevarul nu se formuleaza niciodata ,,aceasta si nu altceva", ci ,,aceasta si altceva", adica el este o unitate transcendenta. El nu exclude decat greseala, erezia care provine totdeauna dintr-o afirmatie partiala, care se infatiseaza ca adevar absolut. Dogma nu devine rationala dupa forma, decat dupa ce a fost mai intai mistica , acest fapt explicand intreaga itorie a dogmelor. In schimb erezia isi are izvorul primordial intr-o afirmatie rationala care se altoieste apoi pe credinta si o deformeaza. sau uite ce zice Dionisie Areopagitul: ,,dogma nu demonstreaza adevarul, ci ni-l arata asa cum este, prin simboluri, iar sufletul transfigurat de sfintenie si lumina intelege adevarul fara ajutorul rationamentului.
iar apropo de intrebarea ,,ce este omul?" uite un raspuns de o frumusete rara al Sfantului Vasile cel Mare: ,, Omul este o faptura care a primit porunca sa devina Dumnezeu.


--------------------
<a href="http://www.opera.com/download/" title="Download Opera" ><img src="http://promote.opera.com/small/opera94x15.gif" width="94" height="15" alt="Opera Web Browser" /></a>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 25 May 2005, 08:51 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
edinide
mesaj 26 May 2005, 12:41 AM
Mesaj #214


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
- cind neputinta te cuprinde si logica ta nu mai are raspuns, isi arunca pe spatele "lozicilor" neputinta sa.

Nu este lozinca... Daca tu ai cunoaste Gindul lui Dumnezeu, tu nu ai mai fi Thunder... evetual Lightening... Deci nu este lozinca ci recunoasterea faptului ca actiunile lui Dumnezeu sint Dumnezeiesti, de nepatruns. De ce a creat Dumnezeu intreaga Creatie? De ce a creat Dumnezeu pe Om? Tu raspunde, eu m-asi multumi sa pot sorbi la nesfirsit din Tatal Ceresc...
QUOTE
Eu repet, nu avem de a face cu un Dumnezeu iconstient si ilogic, ci inconstienta si ilogica e la cei care afirma ca nu exista viata decit pe Terra.

Nu stiu daca Dumnezeu este Logic sau nu, dar stiu ca El contine Logica, doar uitat-te la Creatie... modelabila Matematic... extrapolabila Matematic... Nu poti aplica Logica in a-L intelege pe Dumnezeu ci numai in a intelege Creatia Lui. De exemplu, studiezi alcatuirea unei masini ca sa tragi concluzii despre Proiectantul masinii: poate fi un Om, poate fi un Calculator... poate fi un negru, poate fi un alb... poate fi un Barbat, poate fi o Femeie... poate fi un Terestru, poate fi un Extra-Terestru... ... ...
Creatia nu-L poate descrie pe Creator, eventual un aspect al Creatorului. De unde stim noi cite Creatii sint acolo? Poti tu judeca?
Mai degraba, Sfera Spirituala este Ilogica comparata cu Logica Creatiei. Acolo nu mai exista determinismul cauza-efect, cauza este efect si efectul este cauza, acolo nu exista spatialitate si nici dimensiune, susul este jos si invers, acolo nu exista temporalitate si nici durata, acum este atunci si invers, trecutul se confunda ci viitorul si invers, acolo nu exista dualitate si contrarii etc. Sfera Spirituala nu este de fel un Univers Logic! dar contine logica... manifestata in Creatie... nu contine Logica dar contine Radacina Logicii...
De aceea nu poti crea Dogme dupa "bunul simt" care sa se aplica in relatia Omului cu Sfinta Treime. Cit timp aplici logica, nu poti gasi Dumnezeirea, Logica fiind o Radacina Telurica, sau daca vrei, o limitare a ta in relatia dintre Corpul Somatic si Corpul Spiritual. De aceea Biserica Ortodoxa declara Sfinta Treime ca fiind "o mare taina", pentru ca este plina de Logica dar lipsita de Spiritualitate.

Acest topic a fost editat de edinide: 26 May 2005, 12:45 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 26 May 2005, 01:24 AM
Mesaj #215


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
intr-adevar ai ghicit chiar ma intreb stresat asta, dar doar pentru ca da ca apare thunder se duce si subiectul avem in fata un exemplu clar.

Fa bine si nu te mai plinge, nu este in primul rinde Crestineste... daca te incomodeaza unul sai altul, ignora-l cu un gind curat daca nu te poti ruga pentru el. Nimeni nu te victimizeaza pina cind nu devii singur o victima, acceptind pozitia de victima... Plus ca tu nu ai monopulul Adevarului... Plus ca, fiind aici, Thunder devine pe zi ce trece mai aproape de Dumnezeu, dupa cum si tu devii pe zi ce trece mai aproape de mine... deci, tot raul spre bine...
QUOTE
uite ce zicea Sfantul Vasile cel Mare pe care ai zis ca-l accepti in discutia noastra:

Nu vreau sa te dazamagesc fatis, dar acceptarea mea are niste limite... nu este nediscrimatorie, si am sa-ti spun de ce! La Ortodocsi devie Sfint: a) cine este... Sfint, Dumnezeu sa ne lumineze si pe noi, ca pe ei, si se intimpla sa fie cu Ortodocsii (Sfintenia nu este Ortodoxa si nici Catolica etc. ci este pur si simplu... Crestina ) b) cine trage sforile ca sa se Sfinteasca... (nici macar nu poti protesta, este de acum notoriu...)
Niste exemple:
Constantin cel Mare este Sfint pentru ca a creat Biserica Stat! desi el insusi, pe moneda comemorativa a stingerii lui din Viata, se inalta catre... Cer! intr-un car de lupta tras de niste bidivii focosi... plus ca Popii l-au fortat la Botez cu doua saptamini inainte sa-se dea Duhul... Este Credinta bine imbinata cu Politica... specific Ortodox... ziua Popa, nopatea Haiduc...
Stefan cel Mare, a fost Mare intr-adevar pe Plan Lumesc, acum Biserica il face Sfint pentru ca le-a dat Popilor paminturi, averi si le-a construit Biserici... cine umfla buzunarul Popilor Ortodocsi poate deveni Sfint si daca este Lumesc...
Acum, daca ne intoarcem la Vasile cel Mare, cred ca te referi la cel a a scris o Liturghie care-i si poarta numele (care se face in Duminicile neimportanate..., altfel Ioan este adus in fatza... mai este unul, Grigorie, dar nu-i stiu Liturghia...), filozof, matematician si mai tirziu chiar popa, undeva prin Constantinopol, dupa Constantin. Din pacate, nu stiu prea multe despre acest particular Sfint Ortodox, dar am sa-l accept in discutia noastra cu bratele deschise, doar ai nevoie si tu de un ajutor... Stiu ca Vasiule cel Mare s-a remarcat inpotriva Arianismului si are si niste lucrari pe tema Sfintei Treimi, asa ca... da-i drumul... Intre timp am sa incerc sa-i gasesc pe undeva lucrarile, daca stii informatii precise, Doamne ajuta, am sa le citesc in masura posibilitatilor.
QUOTE
teologia, fara sa cada vreodata in irationalism, inalta justificat gandirea in planul supra-logic, in care nu se folosesc in nici un fel legile noastre formale;

Pentru aceasta iti trebuie nu Dogma "Oficiala" de care te-ai lipit cu totul ci iti trebuie ceea ce Biserica Crestina a distrus, Mostenirea Spirituala a lui Isus Cristos, din partea "necanonica" a Crestinismului: aceasta nu vine din Dogma Omului ci vine de le Isus Insusi: [Matei 14.11] "Pentru ca voua v-a fost dat sa cunoasteti tainele Imparatiei cerurilor, iar lor nu le-a fost dat" Poti tu sa numesti macar una din aceste Taine (nu ma refer la Forum, evident)? Poti macar cu Gindul sa le concepi? Tainele acelea au fost distruse de voi Popii Rataciti, dar vine prin puterea Duhului Sfint asa ca nu sint pierdute... si nu pot fi pierdute...
QUOTE
In schimb erezia isi are izvorul primordial intr-o afirmatie rationala care se altoieste apoi pe credinta si o deformeaza. sau uite ce zice Dionisie Areopagitul: ,,dogma nu demonstreaza adevarul, ci ni-l arata asa cum este, prin simboluri, iar sufletul transfigurat de sfintenie si lumina intelege adevarul fara ajutorul rationamentului.

Dionisie stia ce spune... dar, tu, stii tu despre ce vorbea Dionisie, nu Dogma, ci de unde Dogma vine? El incerca sa formuleze cumva Lumesc, ceea ce nu poate fi formulat, fiind o alta Realitatea, si anume Realitatea Spirituala "Dogma nu demonstreaza Adevarul", pur si simplu incearca a-l face reprezentabil cumva. Acum vin Popii care nu cunosc altceva decit Dogma... si incep sa schioapete... se incurca asa de adinc in Dogme, ca uita de Isus Cristos...
Ti-am spus pe undeva ca nu Sfintii sint de vina, ci ceea ce popi au facut din Sfintenia lor.
QUOTE
Omul este o faptura care a primit porunca sa devina Dumnezeu

Ne intoarcem la Vasile alta data... de aici lipseste un cuvint esential: "Omul este o faptura care a primit porunca sa devina Fiul lui Dumnezeu" Nici macar nu a primit porunca de a deveni ceea ce nu este...

Sfintii sint aproape de Inima mea. Nu inseamna ca Popii au dreptul a le prununta numele...

Acest topic a fost editat de edinide: 26 May 2005, 05:07 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 26 May 2005, 01:41 AM
Mesaj #216


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (axentemihai @ 25 May 2005, 10:51 PM)
QUOTE
  "o apare sau nu si aici thunder?!"
intr-adevar ai ghicit chiar ma intreb stresat asta, dar doar pentru ca da ca apare thunder se duce si subiectul avem in fata un exemplu clar.

- logica ta scirtie groaznic si arata de fapt un subiectivism si chiar o doza de rautate. Priveste o biblioteca. Din 1000 de carti bune, una e proasta. Strica ea cu ceva armonia bibliotecii ? Intr-un campionat de fotbal sint 16 echipe. Una joaca prost. Se strica cu ceva celelalte echipe sau jocul lor cu alte echipe ? Problema se poate pune si altfel. Din 16 echipe care joaca prost, una joaca bine ... pt. ca nu joaca ACELASI "joc", cu ACELASI stil, cu ACELEASI viziuni, etc.

- am atins de mai multe subiectul topicului. Cum de nu ai vazut sau intervenit in acele parti ?

QUOTE
iar apropo de intrebarea ,,ce este omul?" uite un raspuns de o frumusete rara al Sfantului Vasile cel Mare: ,, Omul este o faptura care a primit porunca sa devina Dumnezeu.

- ce fel de "sfint" poate uita ca omul e LIBER ... iar omul LIBER nu primeste PORUNCI ? Doar sclavii, servitorii, robotii si oamenii fara vointa si constiinta primesc PORUNCI ! In realitate, omul liber primeste numai sfaturi pe care ALEGE sa le urmeze sau nu !

- poti ALEGE atitudinea MONOTEISTA sau POLITEISTA, tinta finala e ACEIASI ! Cearta pe tema asta este o disimulare a atentiei de la adevarata eroare. Eroarea de a fi incastrat in DOGME (limite). Aici e "limita de a crede/urma in mod MONOTEIST calea, si limita de a urma POLITEIST calea.

- priviti corpul unui om. Un astfel de corp iti poate da daruri si cadouri, dar iti poate da si suferinta. O palma dupa ceafa, un sut in fund, un pumn in scafirlie, etc. Ceea ce vine la tine este global vorbind SUFERINTA. Aici intervine subiectivitatea celui in cauza care analizeaza cine/ce l-a lovit. Unul va spune: "m-a lovit palma, piciorul, pumnul, etc". Altul ca spune: "m-a lovit acel om (corp fizic)". La fel se petrece si in cazul i care primesti cadouri prin mina, pumnul, piciporul cuiva. Viziunile sint la fel, doua. Ceea ce se petrece efectiv si ceea ce exista efectiv este UNIC si REAL. Din orice parte ai privi acest UNIC el va ramine neschimbat. Difera doar viziunea subiectiva din care privim acest UNIC. Intelege cine poate ...


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 26 May 2005, 05:05 AM
Mesaj #217


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Cearta pe tema asta este o disimulare a atentiei de la adevarata eroare. Eroarea de a fi incastrat in DOGME (limite).

Nu este o cearta... Dogma, ca "adevar" nedisputabil, poate fi nociva pentru ca interzice Omului sa gindeasca sensul Dogmei, ceea ce este Anti-Crestin: "Cine cauta, gaseste!". Isus stia ce spune, stia ce Omul gaseste prin cautare, dar Omul nu-l Urmeaza pe Isus ci urmeaza Dogmele, prin puterea politica si sociala a Bisericii Dogmatice. Omul nu mai cauta Calea, desi Fiul i-a arata Calea, deoarece Dogma spune "Crede, si nu cerceta" (Stie cineva, unde si cind apare aceasta aberatie pentru ptima data?). In acest stadiu, Dogma devine unealta Satanei deoarece Opreste Omul de a gasi pe Dumnezeu.
QUOTE
poti ALEGE atitudinea MONOTEISTA sau POLITEISTA, tinta finala e ACEIASI !

Ma tem ca nu este o alegere simpla si fara implicatii. Daca era asa, Isus ar fi spus "noi sintem Calea", eu adaug in acest context, "alegeti-va ce va convine mai mult, tot acolo ajungeti...", dar El a spus "Eu sint Calea", folosind singularul. Mai mult decit atit, El a spus "Eu sint Poarta: cine vine la Mine va intra si va iesi...", folosind tot un pronume in singular. El a venit ca sa deschida o Cale pe care Omul trebuie s-o cunoasca ca s-o poata umbla. Isus nu vorbeste de mai multe carari bifurcate, El vorbeste despre O Cale.
Acum, Trimitatea, pe Plan Spiritual, este fie diferentiata, fie nediferentiata, nu poate fi amindoua. De aceea, una este Adevarata iar cealalta este Ne-Adevarata. Daca Omul se raporteaza la Dumnezeu prin Adevar, va ajunge acolo, daca se raporteaza prin Ne-Adevar, nu.
QUOTE
ce fel de "sfint" poate uita ca omul e LIBER ... iar omul LIBER nu primeste PORUNCI ?

[Geneza] "Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sć mćnānci dupć plćcere din orice pom din grćdinć, 17. dar din pomul cunostintei binelui si rćului sć nu mćnānci".
Nu am vazut inca cel mai vechi manuscris care contine acest text, dar la noi a sosit sub traducerea de "porunca", nu "sugestie" si nici "rugaminte"... Poate fi un aspect lingvistic, poate fi mai mult de atit, dar noi ne referim la acest text drept "Porunca Divina". Acum, Omului i s-au spus si consecintele, Moartea, deci se poate argumenta daca a fost "porunca" sau "sfatuire". Din pacate, cel care a avut aceasta Viziune in prima instanta, nu mai este printre noi...
QUOTE
omul liber primeste numai sfaturi pe care ALEGE sa le urmeze sau nu !

Omul a dovedit din plin ca poate alege... Acum, a "alege" in relatia cu Dumnezeu, ce vloare ar avea, de-o parte fiind Dumnezeirea, de partea cealalta fiind Animalitatea care se termina cu Moartea?
QUOTE
Difera doar viziunea subiectiva din care privim acest UNIC.

Aici ai partiala dreptate, dar... Daca te referi la Relatia cu Dumnezeu de pe pozitia de Spectator, daca stai central ai vedere mai buna decit daca stai lateral de unde-l poti vedea chiar pe sufleur. Acum, daca scopul tau nu este privirea Spectacolului ci este participarea la Spectoacol, trebuie sa ajungi pe scena, spre care exista o singura Poarta. Cind pasesti pe Poarta, Spectacolul este acelasi nemaifiind acolo unghiuri de privire...

Thunder, daca tot iti place scrisul, de ce nu pui mina sa scrii o carte, pina la urma tot o vei face...

Acest topic a fost editat de edinide: 26 May 2005, 05:13 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 27 May 2005, 01:09 AM
Mesaj #218


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 26 May 2005, 02:41 AM)
QUOTE
- cind neputinta te cuprinde si logica ta nu mai are raspuns, isi arunca pe spatele "lozicilor" neputinta sa.

Nu este lozinca... Daca tu ai cunoaste Gindul lui Dumnezeu, tu nu ai mai fi Thunder... evetual Lightening... Deci nu este lozinca ci recunoasterea faptului ca actiunile lui Dumnezeu sint Dumnezeiesti, de nepatruns.

- privesti lucrurile in sistem binar, 1 si 0. Gindirea divina = 1 , gindirea omului = 0. Sorry, exista mai multe trepte de la un nivel la altul. Faptul ca tu nu accepti o idee, dar nici nu ai explicatii la ea, introduci lozinca "nepatrunse". Da, sint nepatrunse, dar de tine si cei ca tine si de cei mai slab treziti spiritual ca tine, nu si de si altii mai treziti. Pina si altii care nu au, zici tu probabil, cunoasterea ta spirituala sau trezirea spirituala inteleg si accepta idei pe care tu le consideri "nepatrunse". Trebuie sa recunosti ca existenta zecilor sau poate sutelor de civilizatii din Univers dinamiteaza de la temelii multe din domele crestine, inclusiv ale tale. D'aia si indirjirea asta cu care negati aceasta realitate nu numai logica, ci si de bun simt, daca aveti luciditatea sa realizati ca Dumnenzeu nu ar fi un inconstient, sau un pierde vara (hai sa fac si Eu un Univers cu miliarde de stele, galaxii si planete dar sa pun viata numai pe una minuscula).

QUOTE
De ce a creat Dumnezeu intreaga Creatie? De ce a creat Dumnezeu pe Om? Tu raspunde, eu m-asi multumi sa pot sorbi la nesfirsit din Tatal Ceresc...

- daca L-ai sorbi ai fi patruns si "infuzat" de El si intelepciunea Sa divina. Dar cum esti doar un doct, un teoretician si peste asta si dogmatic, doar mintea ta crede ca "sorbe" ceva. Si apoi, nu degeaba folosesti atit de des si cu atit de multi indivizi, chiar si aici pe forum, ideea de ratacit, pt. ca, IMHO, esti o astfel de fiinta ratacita. Eu nu as fi insa atit de aspru cu tine si as spune doar ca esti incomplet trezit spiritual si ai o anumita limitare (karmica) care nu iti permite sa vezi si sa intelegi mai multe din realitatea fizica si subtila ce te incojoara. Asta nu ar fi atit de grav, daca nu ai si avea aceasta tentita "imperilista" de a-i "corecta" si a le impune altora cu forta aceste rataciri ale tale. Partea mai grava e ca in aceste rataciri sint amestecate adevaruri cu minciuni si aberatii si care pot "sminti" si "suci" mintile celor slabi. S-ar putea ca unii sa-mi reproseze si mie acelasi lucru. I-as invita insa pe acestia sa compare modul in care imi argumentez eu afirmatiile si chiar sa caute sursa lor. As sugera de asemenea sa vada ca si eu am o parere proasta despre unele dogme oficiale crestine sau chiar despre anumite "practici" ale bisericii si preotilor, dar nu consider inutila si total deviatoare aceasta cale si acel nivel de "scoala". Consider ca fiecare fiinta primeste ceea ce merita si poate duce, deci se afla si el pe cale, chiar si daca stagneaza. Nu doresc dezbinarea sau distrugere, ci unitatea si adevarul. Chiar si referitor la acest topic eu vad ambele viziuni (M si P) ca fiind reale si ca fiind posibil de urmat, fie separat fie impreuna. Nu uitati ca satana si acolitii lui urmaresc dezbinarea si distrugerea. Din fericire, edinide nu este un acolit al satanei, chiar daca face intr-o masura munca lui, ci, asa cum spune el, e un "ratacit". El totusi va ofera, mai ales celor care impartasiti numai calea lui Iisus, o viziune destul de inalta si de directa, accesul direct la Dumnezeu, nu prin carti sau preoti/biserica. Ceea ce insa el nu completeaza la aceasta viziune este si exemplul sau personal, adica sa se vada practic reusita acestei viziuni a sa. In fiinta sa este o "simbioza" intre autentic si fals, intre real si ireal, intre divin si demoniac. Va invit la rindul meu sa priviti atit in inima voastra cit si in Inima lui Dumnezeu si sa cautati/discerneti ce e autentic/divin si ce nu in afirmatile lui, si nu numai ale lui, chiar si ale mele si ale oricaruia cu care intrati in contact dpdv spiritual. Lasati deoparte dogmele si cautati in inima, caci ea e poarta catre suflet si el catre Sine, iar el catre Dumnezeu. Cine nu poate accesa direct Sinele sau pe Dumnezeu, trebuie sa treaca prin aceste "porti". D'aia e atit de importanta iubirea in multe cai spirituale la acest moment al epocii in care ne aflam. Sint si alte cai, poate mai directe sau/si mai rapide, insa pt. epoca actuala si pt. "majoritate" aceasta cale este una dintre cele mai accesibile. Ca il priviti pe Dumnezeu in mod MONOTEIST sau POLITEIST conteaza mai putin, cit conteaza iubirea curata si sincera catre El.

QUOTE
QUOTE
Eu repet, nu avem de a face cu un Dumnezeu iconstient si ilogic, ci inconstienta si ilogica e la cei care afirma ca nu exista viata decit pe Terra.

Nu stiu daca Dumnezeu este Logic sau nu,

- eu stiu. Este logic, numai ca noi nu ii patrundem deocamdata logica pe nenumaratele ei nivele, de la cel lumesc, pina la "Suprema Logica Divina". Un copil nu intelege de ce ploua afara si nu vede nici o logica in asta. Noi da. Acestea sint niste nivele/trepte de logica ... doua din nenumaratele nivele pina la cel mai de sus nivel.

QUOTE
dar stiu ca El contine Logica, doar uitat-te la Creatie... modelabila Matematic... extrapolabila Matematic... Nu poti aplica Logica in a-L intelege pe Dumnezeu ci numai in a intelege Creatia Lui.

- pai lasa-L pe El acum si intelege creatia Lui, si anume, existenta civilizatiilor extraterestre si acceptarea ideii ca spiritualitatea nu inseamna numai Iisus sau/si invatatura Sa, indiferent ce si cit ar intelege si aplica altii din ea.

QUOTE
De exemplu, studiezi alcatuirea unei masini ca sa tragi concluzii despre Proiectantul masinii: poate fi un Om, poate fi un Calculator... poate fi un negru, poate fi un alb... poate fi un Barbat, poate fi o Femeie... poate fi un Terestru, poate fi un Extra-Terestru... ... ...

- daca vezi ca acea masina cintareste 100 de tone si are o singura usa, consuma 1000 litri benzina la 100 km si are un geam (parbriz - adica numai in fata) mic de 10x10 cm si un singur loc ... te gindesti, in mod LOGIC, cine e cretinul/inconstientul/nebunul care a facut o asemenea masina. Nu te intereseaza daca e femeie, negru, calculator, etc ... sau cu cine face el amor acasa sau ce rude are .... ci STRICT referitor la actiunea de a proiecta si construi o asemenea ABSURDITATE. Daca ti-a mai ramas o doza de luciditate vei privi cu multa atentie aceasta analogie.

QUOTE
Creatia nu-L poate descrie pe Creator, eventual un aspect al Creatorului. De unde stim noi cite Creatii sint acolo? Poti tu judeca?

- in primul rind ca tu nu poti judeca ce pot eu judeca, si vicersa. Din cauza asta, numai ceva practic ne-ar putea elucida. Pt. asta iti propun si tie acel experiment pe care i l-am propus lui Ioan si cu asta ne poti arata, cel putin la noi cei care am putea simti si percepe diferite manifestari subtile ale energiei si constiintei divine si am putea confirma in mod direct si practic valabilitatea si aplicabilitatea viziunii tale. Uite, referitor la acest subiect, care e viziunea ta ca fiind autentica, divina ... cea MONO sau POLIteista ? Dupa ce vei prezenta asta dpdv teoretic, te invit sa o si demonstrezi practic. Fa-ne si pe noi sa simtim ceea ce simti tu, intermediaza-ne si noua starea si nivelul de constiinta la care ajungi tu urmind aceasta "teorie" a ta. Si nu te mai fofila precum te-ai fofilat in multe multe cazuri, inclusiv in a raspunde unde scrie: "dupa chipul si asemanarea Mea (sau a lui Dumnezeu)". Cine stie, poate pina la urma o sa raspunzi si la intrebarea asta.

QUOTE
Mai degraba, Sfera Spirituala este Ilogica comparata cu Logica Creatiei. Acolo nu mai exista determinismul cauza-efect, cauza este efect si efectul este cauza, acolo nu exista spatialitate si nici dimensiune, susul este jos si invers, acolo nu exista temporalitate si nici durata, acum este atunci si invers, trecutul se confunda ci viitorul si invers, acolo nu exista dualitate si contrarii etc. Sfera Spirituala nu este de fel un Univers Logic! dar contine logica... manifestata in Creatie... nu contine Logica dar contine Radacina Logicii...

- perfect. De acord cu tine. Acum arata-ne si practic aceasta realitate. Arata-ne ca nu esti un (semi)doct, ci un adevarat practician spiritual. Si nu spune ca nu se poate arata, pt. ca eu pot spune ca se poate, si o si pot demonstra, cu voia lui Dumnezeu (vezi propunerea de experiment facuta lui Ioan).

QUOTE
De aceea nu poti crea Dogme dupa "bunul simt" care sa se aplica in relatia Omului cu Sfinta Treime. Cit timp aplici logica, nu poti gasi Dumnezeirea, Logica fiind o Radacina Telurica, sau daca vrei, o limitare a ta in relatia dintre Corpul Somatic si Corpul Spiritual.

- orice exista in Manifestarea asta este creat de Dumnezeu. Mergind pe firul acelui "orice" din Manifestare, oriunde te-ai afla, ajungi la sursa si originea sa, deci la Dumnezeu. Cu atit mai mult si mai repede ajungi acolo daca urmezi LOGICA si esenta sa, principiul care sta la baza ei, adica cursivitatea adevarului.

QUOTE
De aceea Biserica Ortodoxa declara Sfinta Treime ca fiind "o mare taina", pentru ca este plina de Logica dar lipsita de Spiritualitate.

- in parte de acord, insa pt. cel initiat si cu discernamint spiritual poate patrunde acea taina si tria chiar ce e autentic de ce nu e. Cine urmeaza firul, iese afara din labirint.

Acest topic a fost editat de thunder: 27 May 2005, 01:49 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 May 2005, 05:57 AM
Mesaj #219


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Ceea ce insa el nu completeaza la aceasta viziune este si exemplul sau personal, adica sa se vada practic reusita acestei viziuni a sa. In fiinta sa este o "simbioza" intre autentic si fals, intre real si ireal, intre divin si demoniac. Va invit la rindul meu sa priviti atit in inima voastra cit si in Inima lui Dumnezeu si sa cautati/discerneti ce e autentic/divin si ce nu in afirmatile lui,

Tu ai senzatia asta, de prezenta a Contrariilor, Real-Ireal, pentru ca pe de o parte, eu nu spun tot ceea ce este in spatele afirmatiilor mele, deci nu gasesti argumentarea, ci doar concluzia, si pe de alta parte, pentru ca iti lipseste Cunoasterea Crestina, deci anumite aspecte te socheaza. Crestinismul nu este despre Buna Purtare, desi o contine pe aceasta, ci este o Dumnezeiasca Spiritualitate care poate soca de multe ori.
Isus a stapinit Substanta, in felul in care Tatal Ceresc o face in calitatea lui de Creator. Tatal a facut toate cele, dar si Fiul a transformat Apa in Vin, a umblat pe Apa, a uscat maslinul doar certindu-l, a vindecat pe Orb, a inviat pe Mort. Toate acestea sint socante, deoarece El s-a ridicat deasupra Substantei, intr-un mod care este Real-Ireal, Devin-Demoniac cum L-au acuzat contemporanii Lui de altfel: "El scoate dracii cu Beelzebul, domnul dracilor.", pentru ca vedeau ceva tulburator intr-adevar!
Isus nu a venit pentru trei Popi Lumesti, ci a venit pentru fiecare dintre noi. Isus n-a spus niciodata "du-te la Popa" ci a spus "Iubeste-ti Aproapele ca pe Sine". Sarcina lui este data Omului nu Popilor, desi El nu a spus cum sa ajungi la Iubirea Aproapelui, din motive bine intemeiate, "nu dati cele Sfinte porcilor... se vor intoarce, si va vor rupe..." Tot din acest motiv, Calea nu este explicit descris in Evanghelie, dar afost spusa Apostoililor: "voua v-a fost dat sa cunoasteti Tainele Imparatiei", deci ei stiau mult dincolo de cele scrise: [Tomas 13] "Daca va spun macar unul din lucrurile pe care mi le-a spus, voi veti arunca in mine cu pietre si un foc va iesi din pietre sa va mistuie." Crestinismul nu este numai Teorie ci este si Practica... Cele spuse Apostolilor in mod taininc, au fost o vreme transmise mai departe dar au fost distruse pe Biserica Statala care avea de rezolvat Probleme Politici si nu Spirituale, motiv pentru care au creat Canonul, care este Cosciugul Spiritualitatii Crestine astfel ingropate de Vie. Veste buna este ca Spiritul lui Cristos nu moare, iese la Lumina cind nu te astepti: "Duhul Sfint, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile, si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." Duhul Sfint continua sa invete pe Om, deoarece El este Acolo Sus.
Daca ce spun eu nu se reflecta in Evanghelie, fereste-te. Daca ce spun eu este Cuvintul Evangheliei, nu te mai poti feri... ca dovada ca o faci tot mai putin.

Acest topic a fost editat de edinide: 28 May 2005, 06:01 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 May 2005, 07:39 AM
Mesaj #220


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Acum arata-ne si practic aceasta realitate. Arata-ne ca nu esti un (semi)doct, ci un adevarat practician spiritual. Si nu spune ca nu se poate arata, pt. ca eu pot spune ca se poate, si o si pot demonstra, cu voia lui Dumnezeu (vezi propunerea de experiment facuta lui Ioan).

Si aceasta a fost deja spus in Evanghelie... [Ioan 14.8] "Doamne", i-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns." Crestinismul, in primul rind, si Internetul, il al doilea, nu este pentru "demonstratii de credinta". Isus a facut mai mult de atit, a facut Minuni in mod public, nu a fost El rastignit? L-au crezut pe El atunci? Vor crede pe un altul acum? Iti inteleg nerabdarea, dar in Credinta nu este loc pentru graba si demonstratie.
Cit timp vrei demonstratii, sa ti se faca, sau sa le faci, nu ai ajuns inca Acolo: asculta la Pavel, care avea Cunoasterea, cita a fost data Omului: "si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sint nimic." Vezi, Pavel stia ca Muntii pot fi mutati, stia si cum, el a vindecat si a inviat Morti, dar mai stia si puterea Iubirii. Iubirea inseamna Dumnezeu, "Dumnezeu este Iubire", restul inseamna altceva... (cuvintul acela, pe care nu-l mai folosesc, dupa promisiune)
Exista si alte locuri in afara Internetului. Actiunile tale trebuie pornite numai din Iubire, cea Divina, cea Neconditionata. Orice alt motiv, este vanitate si ratacire... (alt cuvint care te socheaza...) Citeste pe [Matei 4] despre Ispitirea lui Isus, daca Fiul a fost Ispitit, nu am fi noi...?! Si nu trebuie sa spui ce se poate sau nu, deoarece stiu ce vrei chiar fara s-o faci. Nu este ignoranta si nici ignorare, dar "cu voia lui Dumnezeu" nu se fac demonstratii, ci se primeste si se transmite mai departe Iubirea... Este timp potrivit pentru toate cele, citeste Eclesiastul, se potriveste si tie, si oricui. Cresti in tine, cauta Credinta (care este Cunoasterea Crestina) care nu are un Maxim ! cresti si in ceilalti, restul vine de la sine: Una cu Aproapele (care uneori trebuie socat... spre trezire), Iubire netarmurita, Lumina care umbreste Soarele, Fericire, Sanatate, Tinerete si Viata, acum si Atunci... restul, vanitate umana...

Acest topic a fost editat de edinide: 28 May 2005, 07:46 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 28 May 2005, 07:43 PM
Mesaj #221


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Se pare ca nu vrei sa asculti...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 May 2005, 12:26 AM
Mesaj #222


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 28 May 2005, 07:57 AM)
QUOTE
Ceea ce insa el nu completeaza la aceasta viziune este si exemplul sau personal, adica sa se vada practic reusita acestei viziuni a sa. In fiinta sa este o "simbioza" intre autentic si fals, intre real si ireal, intre divin si demoniac. Va invit la rindul meu sa priviti atit in inima voastra cit si in Inima lui Dumnezeu si sa cautati/discerneti ce e autentic/divin si ce nu in afirmatile lui,

Tu ai senzatia asta, de prezenta a Contrariilor, Real-Ireal, pentru ca pe de o parte, eu nu spun tot ceea ce este in spatele afirmatiilor mele, deci nu gasesti argumentarea, ci doar concluzia, si pe de alta parte, pentru ca iti lipseste Cunoasterea Crestina, deci anumite aspecte te socheaza.

- nu ma socheaza nimic din ce spui, pt. ca din gura unui habotnic afirmatiile sint aproximativ aceleleasi, difera doar "culoarea".

- imi "lipseste" dogmatismul si habotnicismul tau, nu si cunoasterea in general. Ce numesti tu "cunoastere crestina" este doar "nebunia" viziunii tale, pe care, dupa cum vezi, NIMENI nu ti-o impartaseste, nici macar crestinii. Exista o anumita intelegere si cunoastere a adevarului in spatele unor afirmatii ale tale, pe care si eu si intelepciunea milenara o "autentificam", dar tocmai pt. ca stiu anumite adevaruri eterne realizez si unde bati cimpii si chiar unde atitudinea ta trece de la sustinerea divina la cea satanica. Aceasta trecere de la divin la satanic, de la autentic la eroare este tocmai starea demoniaca la care ma refeream mai sus. Pt. ca vad asta la tine, i-am indemna si pe altii sa nu te "renege" per total, ci in acele directii in care satana si minciuna iti sint "sfatuitori".

- putem intra in discutii pe tema "cine cunoaste/intelege/interpreteaza mai bine invatatura crestina", dar ma tem ca ar fi inutil avind in vedere modul ingust si fanatic in care iti prezinti viziunea crestina. Cine gaseste cu adevarat Adevarul si face corp comun cu el, il vede in orice text sau carte a intelepciunii indiferent de religia de suport. Eu cind iti citesc afirmatiile ti le "scanez" atit dpdv teoretic, prin cunoasterea ocult-ezoterica orientala si occidentala la care am avut acces pina acum, dar si prin raportare la "matricea" subtila a Adevarului. Aceasta "matrice" se suprapune peste orice afirmatie care contine adevarul din indiferent ce domeniu. E ca atunci cind cineva poate spune cu o precizie mai mare sau mai mica (functie de gradul de acces al sau la acea matrice a adevarului) daca cineva din fata lui spune sau nu adevarul sau in ce proportie, sau unde spune si unde nu adevarul. Asta insa tine de practica si trezirea spirituala si nu de teorii, dogme si viziuni personale.

QUOTE
Crestinismul nu este despre Buna Purtare, desi o contine pe aceasta, ci este o Dumnezeiasca Spiritualitate care poate soca de multe ori.

- ok, dar acum mai iesi din acea stare de soc. smile.gif

- d'aia socheaza si unele adevaruri din invatatura milenara orientala pe unii si pe altii.

QUOTE
Isus a stapinit Substanta, in felul in care Tatal Ceresc o face in calitatea lui de Creator.

- si nu numai IIsus a facut si face asta.

QUOTE
Tatal a facut toate cele, dar si Fiul a transformat Apa in Vin, a umblat pe Apa, a uscat maslinul doar certindu-l, a vindecat pe Orb, a inviat pe Mort. Toate acestea sint socante,

- si altii au facut astfel de lucuri si chiar mai mari de atit. Ele socheaza pe cei slabi, pe tine poate ... nu si pe cel care

QUOTE
Isus nu a venit pentru trei Popi Lumesti, ci a venit pentru fiecare dintre noi. Isus n-a spus niciodata "du-te la Popa" ci a spus "Iubeste-ti Aproapele ca pe Sine".

- nu, insa i-a trimis pe ei la oameni. Popii actali sint sau ar trebui sa fie urmasii apostolilor. Ca nu sint la acea inaltime, asta e ... dar tocmai de aceea tu iubeste si pe preotii astia pe care ii judeci. Intr-o buna zi, cind ceva se va petrece la nivel cosmic, chiar si acesti "preoti orbi" vor juca un rol important in spiritulizarea lumii. Si ei si chiar si altii vor incepe sa vada adevarul si-l vor spune si altora si vor "revolutiona" biserica elimind dogmele absurde si erorile. Sa nu crezi cumva ca o sa apara o noua generatie de preoti, din senin, care sa ia locul celor existenti, sa-i dea afara din parohii, sa intre ei in locul celor vechi, si sa inceapa sa expuna "alte viziuni" enoriasilor, iar acestia sa-i asculte inmarmuriti pe noii veniti. Exista deja o anume legatura intre preot si enorias, iar pe baza la aceasta legatura si incredere i se manifesta Dumnezeu.

QUOTE
Crestinismul nu este numai Teorie ci este si Practica...

- nu prea se vede

QUOTE
Cele spuse Apostolilor in mod taininc, au fost o vreme transmise mai departe dar au fost distruse pe Biserica Statala care avea de rezolvat Probleme Politici si nu Spirituale, motiv pentru care au creat Canonul, care este Cosciugul Spiritualitatii Crestine astfel ingropate de Vie.

- in parte sint de acord cu tine aici.

QUOTE
Daca ce spun eu nu se reflecta in Evanghelie, fereste-te. Daca ce spun eu este Cuvintul Evangheliei, nu te mai poti feri... ca dovada ca o faci tot mai putin.

- daca ce spun eu se reflecta in Adevarurile Eterne fereste-te ! wink.gif

QUOTE
Se pare ca nu vrei sa asculti...

- nici tu ...

Acest topic a fost editat de thunder: 29 May 2005, 12:28 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 May 2005, 12:45 AM
Mesaj #223


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 28 May 2005, 09:39 AM)
QUOTE
Acum arata-ne si practic aceasta realitate. Arata-ne ca nu esti un (semi)doct, ci un adevarat practician spiritual. Si nu spune ca nu se poate arata, pt. ca eu pot spune ca se poate, si o si pot demonstra, cu voia lui Dumnezeu (vezi propunerea de experiment facuta lui Ioan).

Si aceasta a fost deja spus in Evanghelie... [Ioan 14.8] "Doamne", i-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns." Crestinismul, in primul rind, si Internetul, il al doilea, nu este pentru "demonstratii de credinta".

- te inseli amarnic. Internetul este singurul care a ramas liber si necenzurat de acolitii satanei prezenti in mass media mondiala. El este locul de unde va incepe "revolutia spirituala" impotriva minciunii si imparatiei tatalui minciunii. Aici este locul unde se va duce si chiar se duce si acum lupta (de inceput) cea mai apriga dintre Adevar si Minciuna. Aici adevarul nu se poate taia, insa se poate denigra, oculta, minji, defaima, etc ... si alte mijloace folosite de satana si acolitii lui. Aici Adevarul va triumfa pina la urma ... chiar si deasupra dogmelor unora sau altora. Aceasta lupta pe tarimul comunicatiei va fi prima din ceea ce se va petrece in planul Apocalipsei. Curva biblica va suferi pina la urma infringerea, iar conducatorii ei din umbra o vor distruge total, dar tot de ochii lumii, sa le mai insele inca odata. Vor reusi sa insele pe multi, dar abia apoi va incepe si lupta fizica si subtila (chiar paranormala) intre fii Luminii si fii intunericului. Atunci sa va vad ce veti face, voi "partizanii" dogmelor si teoriilor mai mult sau mai putin goale.

QUOTE
Isus a facut mai mult de atit, a facut Minuni in mod public, nu a fost El rastignit? L-au crezut pe El atunci? Vor crede pe un altul acum? Iti inteleg nerabdarea, dar in Credinta nu este loc pentru graba si demonstratie.

- stai linistit, ca nu demonstratia ta o asteptam. smile.gif Nu are nimic "miraculos" in sine rugaciunea colectiva intru-Iisus, ci poate doar efectele. smile.gif

QUOTE
Cit timp vrei demonstratii, sa ti se faca, sau sa le faci, nu ai ajuns inca Acolo:

- tocmai asta era si ideea, sa "demonstrez" ca cei care ma acuza de una si alta si se prezinta pe ei ca fiind spirituali nu au ajuns acolo, si ca, s-ar putea ca aceasta demonstratie sa le arate macar asta, daca nu si unde au ajuns altii, sau unde i-ar putea ajuta sa ajunga aceia.

QUOTE
Exista si alte locuri in afara Internetului. Actiunile tale trebuie pornite numai din Iubire, cea Divina, cea Neconditionata. Orice alt motiv, este vanitate si ratacire...  (alt cuvint care te socheaza...)

- tot ce se poate, dar daca eu sint mai puternic in rau (vanitate, etc) decit voi in bine si spiritualitate, inseamna ca practica si spiritualitatea voastra e la pamint. E si asta un test ...

QUOTE
Citeste pe [Matei 4] despre Ispitirea lui Isus, daca Fiul a fost Ispitit, nu am fi noi...?! Si nu trebuie sa spui ce se poate sau nu, deoarece stiu ce vrei chiar fara s-o faci. Nu este ignoranta si nici ignorare, dar "cu voia lui Dumnezeu" nu se fac demonstratii, ci se primeste si se transmite mai departe Iubirea...

- tocmai asta se si urmarea. Intermedierea iubirii si voii divine .. si nu numai. Este insa clar pt. mine ca multi se zbat in teorii si practica a ajuns "vaduva" ...

Acest topic a fost editat de thunder: 29 May 2005, 12:47 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 29 May 2005, 01:56 AM
Mesaj #224


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
Internetul este singurul care a ramas liber si necenzurat de acolitii satanei prezenti in mass media mondiala. El este locul de unde va incepe "revolutia spirituala" impotriva minciunii si imparatiei tatalui minciunii. Aici este locul unde se va duce si chiar se duce si acum lupta (de inceput) cea mai apriga dintre Adevar si Minciuna.

Eroare fundamentala... Tot ceea ce este Uman, inclusiv Internetul, nu este teren al Liberatii... Singurul loc necenzurat de Om in Lumea aceasta nu este in exteriorul tau... Daca de acolo nu porti comunica, degeaba te mai uiti la Internet, nu o va face pentru tine.
QUOTE
Nu are nimic "miraculos" in sine rugaciunea colectiva intru-Iisus, ci poate doar efectele.

A simti pe Aproapele in tine si pe tine in Aproapele, a fi Una cu un Altul, a-ti impartasi Simtirea in mod direct, nu este nimic miraculos?!
QUOTE
- tot ce se poate, dar daca eu sint mai puternic in rau (vanitate, etc) decit voi in bine si spiritualitate, inseamna ca practica si spiritualitatea voastra e la pamint.

Inseamna ca Spiritualitatea noastra nu se indreapta catre tine, si mai inseamna ca-ti folosesti Energia pe o directie gresita, numita Ratacire... Criteriul este simplu: faci ceva din Iubire Neconditionata si cu Smerenie, catre Dumnezeu, este primit, faci orice din alte criterii si dorinte, nu mai este primit.
QUOTE
- tocmai asta se si urmarea. Intermedierea iubirii si voii divine .. si nu numai. Este insa clar pt. mine ca multi se zbat in teorii si practica a ajuns "vaduva"...

Depinde si cum o faci... Isus s-a dus din Iubire, si cu Smerenie, pina pe Cruce... Conchistadorii aveau Crucea intr-o mina, si sabia in cealalta... Inchizitia avea Crucea intr-o mina si chibritul in cealalta... Orientalii promoveaza Iubirea, uneori Ura, fara de Dumnezeu... Extrema esteBudismul, une Dumnezeu nici nu mai exista...
Intre extreme exista multe variatii. Una singura este cea Adevrata: Iubirea in Smerenie. Restul, sint altceva. Asa cum pe Plan Somatic nu exista relatii de apropiere Fizica intre doi Oameni, fara o anumita apropiere Psihica, cum ar fi simplul "se plac", pe Plan Spiritual nu exista apropiere in afara unei anumite Rezonante Spirituale, echivalentul lui "se plac". De o parte a Spectrului Spiritual se gaseste Dumnezeu, de partea cealata este Omul care poate fi Una cu Dumnezeu sau Una cu Satana. Intre aceste doua extreme ale Omului, Dumnezeu sau Satana (Ne-Dumnezeu), exista un larg Spectru Spiritual in care apropierea vine numai prin Rezonanta Spirituala.
Deci, nu este vorba de lipsa Practicii noastre, ci de lipsa Practicii in termenii descrisi de tine.


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 29 May 2005, 02:26 AM
Mesaj #225


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (edinide @ 29 May 2005, 03:56 AM)
QUOTE
Internetul este singurul care a ramas liber si necenzurat de acolitii satanei prezenti in mass media mondiala. El este locul de unde va incepe "revolutia spirituala" impotriva minciunii si imparatiei tatalui minciunii. Aici este locul unde se va duce si chiar se duce si acum lupta (de inceput) cea mai apriga dintre Adevar si Minciuna.

Eroare fundamentala...

- vom trai (cine va putea) si vom vedea (cine are ochi de vazut si karma buna). Am vorbit pt. cine a avut urechi de auzit.

QUOTE
QUOTE
Nu are nimic "miraculos" in sine rugaciunea colectiva intru-Iisus, ci poate doar efectele.

A simti pe Aproapele in tine si pe tine in Aproapele, a fi Una cu un Altul, a-ti impartasi Simtirea in mod direct, nu este nimic miraculos?!

- tu ai citit propunerea mea de experiment ? Daca nu, de ce vorbesti sa te afli in treaba ? Ai vorbit de asa zise miracole pe care sa la faca cineva cind eu am propus doar o rugaciune colectiva si, cine poate, sa si intermedieze aceasta comuniune spirituala. Nu e un miracol in sine sa faci o rugaciune, ci poate cel mult efectele ei.

QUOTE
QUOTE
- tot ce se poate, dar daca eu sint mai puternic in rau (vanitate, etc) decit voi in bine si spiritualitate, inseamna ca practica si spiritualitatea voastra e la pamint.

Inseamna ca Spiritualitatea noastra nu se indreapta catre tine, si mai inseamna ca-ti folosesti Energia pe o directie gresita, numita Ratacire... Criteriul este simplu: faci ceva din Iubire Neconditionata si cu Smerenie, catre Dumnezeu, este primit, faci orice din alte criterii si dorinte, nu mai este primit.

- vorbesti prostii si rataciti doar ca sa te auzi si vezi vorbind.

QUOTE
QUOTE
- tocmai asta se si urmarea. Intermedierea iubirii si voii divine .. si nu numai. Este insa clar pt. mine ca multi se zbat in teorii si practica a ajuns "vaduva"...

Depinde si cum o faci...

- exact. Cum o faci tu ... vedem rezultatele smile.gif

QUOTE
Orientalii promoveaza Iubirea, uneori Ura, fara de Dumnezeu...

- bati cimpii

QUOTE
Extrema esteBudismul, une Dumnezeu nici nu mai exista...

- nu stii ce vorbesti

QUOTE
Deci, nu este vorba de lipsa Practicii noastre, ci de lipsa Practicii in termenii descrisi de tine.

- eu nu am descris practica mea sau alta ... dar sa stii ca e adevarat. Tie, si nu numai tie, iti lipseste "practica mea". jamie.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axentemihai
mesaj 1 Jun 2005, 09:53 AM
Mesaj #226


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 100
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.199



in primul rand vreau sa atrag atentia asupra faptului ca am avut dreptate si s-a deviat ireversibil de la subiect. in al doilea rand vreau sa zic ca am ramas surprins de faptul ca dupa ultimele postari sunt de acord cu edinide - chiar vreau sa subliniez ca vorbeste ca un crestin autentic in anumite probleme, ba chiar mult mai bine decat o mare masa care se autointituleaza crestini shi habar nu au despre realitatile spirituale ale crestinismului.
In speranta ca se va reveni la tema discutata voi mai urmari acest subiect, atat de interesant la inceputuri.


--------------------
<a href="http://www.opera.com/download/" title="Download Opera" ><img src="http://promote.opera.com/small/opera94x15.gif" width="94" height="15" alt="Opera Web Browser" /></a>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 3 Jun 2005, 07:20 AM
Mesaj #227


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



@IO

QUOTE
Rugaciunile catre celelalte Entitati Divine, Sf. Fecioara, ingeri etc. ar trebui sa fie pentru intermediere si nu pentru rezolvarea directa a unor probleme.


Sfinta Fecioara a fost inainte de toate o Mama Iubitoare, pe care Isus o lasa in grija Apostolului Iubit. Ingerii sint cu totul altceva, din cite stim din Evanghelie si din alte scrieri. Este referire in Apocalipsa, unde Ioan este certat ca a picat in fatza Ingerului deoarece inchinarea este numai a Tatalui. Omul nu cred ca poate fi asociat cu Ingerul.

QUOTE
Referitor la ierarhia din cadrul Sf. Treimi, aceasta este Tatal > Fiul > Sf. Duh.


Daca Tatal este mai mare decit restul Sfintei Treimi, este evident ca Fiul si Duhul Sfint nu sint Dumnezeu(i) pentru ca ceea ce este mai mic decit Dumnezeu, nu poate fi Dumnezeu, Dumnezeu fiind Totul.
Pe ce ta bazezi sa-l pui pe Fiul mai mare decit Duhul Sfint? Inteleg de unde provine Tatal > Fiul, chiar El a revelat-o noua, dar de unde provine Tatal > ... > Duhul?
Eu cred ca intre Tatal si Duhul Sfint nu poate fi pus un semn de inegalitate si nici unul de egalitate...

Acest topic a fost editat de edinide: 3 Jun 2005, 07:25 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 3 Jun 2005, 08:28 AM
Mesaj #228


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
chiar vreau sa subliniez ca vorbeste ca un crestin autentic in anumite probleme

Cum ai defini un Crestin "autentic", ca sa stiu si eu ce criterii aplici... eu personal nu m-am intrebat niciodata despre "autenticitate", dar nici nu am vorbit de la mine. Daca cineva aplica Litera Legii din Evanghelie la modul rigid, nu cred ca este mai bun decit unul care aplica Dogma in mod rigid, doar o alta regiditate, pentru ca Litera Legii este tilcuita, deci nu poate fi rigida. Fiind tilcuita, Litera Legii nu este sursa Cunoasterii, ci, asa cum am mai spus, poate in alta forma, Litera Legii este numai confirmarea Cunoasterii.
Aici Litera Legii se aseamana cu Dogma, a verbaliza ceea ce nu este verbalizabil, cum spunea Dionisie. De aceea, Isus vorbeste in pilde care sint inteligibile prin asociere cu Viata Somatica pentru ca orice Om, indiferent de nivelul de pregatire intelectuala sau religioasa. O fi oare aceasta autenticitatea la care te referi...?
QUOTE
autointituleaza crestini shi habar nu au despre realitatile spirituale ale crestinismului

A fi Crestin are din pacate multe acceptiuni... Aceasta nu inseamna ca unii se pot exprima si altii nu, toti au dreptate in limitele lor, de aceea Omul este asa de greu de urnit. Unii se cred Crestini prin nastere, altii la Nivel Cultural, ca apartin unui loc sau popor, altii la Nivel Moral pentru ca respecta putin din Litera Legii. Mai exista si Crestinismul Spiritual care le cuprinde pe acestea toate. De aceea, Omul vorbeste din "habarul lui" chiar daca nu realizeaza ca "nu are habar". Cu alte cuvinte, nu este rea vointa a cuiva, deci nu poate fi invinuit direct, ci este intelegere limitata a unui Adevar. Solutia: condu-l catre intregul Adevar....

Acest topic a fost editat de edinide: 3 Jun 2005, 08:31 AM


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pagini V  « < 5 6 7
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 14 May 2024 - 01:48 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman