HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Forum Arhiva

Forum Read-Only. NU pot fi trimise mesaje noi.

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Gherghe Ciuhandu Si Pntcd-ul, ... si candidatii la presedintie
Inorog
mesaj 12 Nov 2004, 11:03 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.182
Inscris: 9 May 04
Forumist Nr.: 3.435



QUOTE
Noi nu putem ajunge acolo dintr-un singur pas ci din mai multi pasi mai mici, iar primul dintre ei este ca cei care ne conduc sa faca ceva si pentru tara (pe langa faptul ca fura si isi fac vile). Pasul urmator ar fi sa faca doar pentru tara! Iar urmatorul este sa se si sacrifice.


Bien ar fi sa ai tu dreptate si nu eu. Dar din ce am vazut pana acum, cine incepe sa fure, nu se mai opreste (singur, decat daca-l opresc altii)


--------------------

A mai venit si-un inorog straveziu foarte speriat, foarte livid. Locuia intr-un viitor aramiu cu vedere la vid.
Nichita Stanescu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 12 Nov 2004, 11:06 AM
Mesaj #72


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Asta suna a discurs idealist si lipsit de realism. Sa fim seriosi, orice politician fata 'spate' e sortit sa dispara foarte repede de pe scena.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 18 Nov 2004, 03:17 PM
Mesaj #73


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Astazi, in Jurnalul National, pare un interviu cu Ciuhandu. Ce interes are PSD-ul de a-l populariza pe primarul Timisoarei? ph34r.gif

QUOTE
-Domnule Ciuhandu, ce anume v-a determinat sa candidati la Presedintie?
-Candidez la Presedintia Romaniei deoarece sistemul ticalos si corupt in care traim de paisprezece ani trebuie schimbat. Am intrat in competitia electorala numai cu dorinta de a aduce romanilor o viata mai buna si Romaniei un loc demn in Uniunea Europeana. Nu ma intereseaza polemicile si circul pe care electoratul trebuie sa-l consume din partea celorlalti candidati. Vin, insa, cu modelul Timisoarei si vreau sa transmit mesajul acesta catre tara.

-Cat de mult a contat in luarea deciziei dorinta de a scoate PNTCD din anonimat?
-Nu stiu daca termenul "anonimat" este unul foarte fericit. Vorbim despre un partid traditional pentru romani, un partid care se bucura de o istorie imposibil de tagaduit sau de sters din carti sau din constiinta oamenilor. E foarte adevarat, insa, ca mi-am dorit sa transfer asupra echipei PNTCD capitalul de incredere si de simpatie de care ma bucur din partea electoratului. Aceasta s-a intamplat intr-un moment in care partidul incepea sa-si revina dupa o perioada mai putin fasta. Un lucru este clar: cei care acum compun listele PNTCD pentru Parlament au fost alesi dupa criterii morale, altfel nu as fi putut gira aceasta echipa. PNTCD este astazi un partid innoit, in masura covarsitoare improspatat fata de, spre exemplu, campania pentru alegerile locale.

-Dar precedentul Basescu? El este practic primul primar in functie care candideaza la Presedintie.
-E bine de stiut ca mi-am anuntat intentia de a candida intr-o vreme cand dl Stolojan era creditat ca si candidat al Aliantei pentru functia suprema in stat. Domnul Basescu a intrat in cursa electorala dupa mine. Insa diferenta majora este alta. Inainte de a lua hotararea finala, i-am consultat pe cei care mi-au acordat votul pentru al treilea mandat la Primaria Timisoarei. Un sondaj realizat pe un esantion de 6.800 de subiecti (mai mult decat reprezentativ pentru populatia Timisoarei) a relevat faptul ca peste 78% dintre acestia erau de acord si ma sustineau in acest demers. Fiti siguri ca, daca rezultatele ar fi fost altele, as fi renuntat la acest proiect.

-V-a propus sau nu Traian Basescu sa renuntati la candidatura pentru a nu se mai faramita votul pe zona electoratului fostei CDR? S-a scris in presa ca in schimb v-a propus posturi ministeriale pentru Ion Caramitru si Serban Bubenek...
-Sa fim seriosi… Astfel de negocieri nu au existat niciodata si ar fi incalcat flagrant principiile dupa care ne ghidam in aceasta competitie electorala. Daca PNTCD ar fi cautat astfel de variante, probabil ca eu nu as mai fi candidat, iar listele partidului pentru Parlament ar fi fost concepute in gluma, pe un colt de birou. Este evident ca acest zvon a fost menit sa-l puna pe Traian Basescu in rolul celui disperat, dispus la a-si schimba puncte de vedere exprimate public. Ar fi fost cel putin bizar ca Alianta sa incerce o astfel de varianta in conditiile in care liderii sai au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a denigra PNTCD si pentru a-l face raspunzator principal pentru problemele guvernarii 1996-2000. Or este clar ca lumina zilei ca numai PNTCD "a achitat nota de plata a acelei guvernari", spre deosebire de fostii parteneri de-atunci.

-Dar daca v-ar fi cerut ati fi acceptat?
-Cu siguranta ca nu am fi acceptat.

-Ion Iliescu a consacrat un tipar de presedinte. In ce masura corespundeti acestui tipar?
-Din pacate pentru populatia Romaniei si pentru clasa politica actuala, acest tipar e gresit. Un presedinte de stat care isi depaseste prerogativele constitutionale in mod frecvent si ostentativ nu poate fi transformat in tipar. Un presedinte de stat care tine lectii de dirigentie Guvernului sau Parlamentului este un tipar de nedorit. Un presedinte de stat democratic pentru care Proclamatia de la Timisoara sau "Punctul 8" al respectivei Proclamatii sunt doar niste amanunte ce nu merita respectate nu este si nu va fi vreodata un tipar demn de urmat. Nu corespund si nici nu-mi doresc a corespunde cu acest tipar. De la lipsa calitatii de membru PCR si pana la modul in care inteleg sa-i servesc pe cei care m-au votat, as putea spune ca intre noi doi sunt diferente ca de la cer la pamant.

-Din experienta de pana acum, in campanie, romanii vor circ sau solutii concrete?
-In campania electorala, romanii vor proiecte viabile, vor programe clare. Absenteismul la vot, cu care ne confruntam de-o vreme incoace, este rezultatul unei doze prea mari de circ substituit discursului de substanta si dezbaterii de idei. Cum ar putea romanii sa aiba apetenta pentru viata politica sau pentru actul votarii din moment ce au ajuns la concluzia ca votul lor nu mai schimba nimic? Este un fenomen pe care l-am combatut intotdeauna si pe care noi incercam sa-l indreptam. Primenirea clasei politice este o prima necesitate in demersul insanatosirii pe care o urmarim.

-Cum stati in sondaje? Ati comandat in ultimul timp vreun sondaj?
-Stam bine, multumesc de intrebare. Este din ce in ce mai clar ca PNTCD va reveni in Parlamentul Romaniei in urma votului din 28 noiembrie. Din ce in ce mai multe surse credibile, ma refer aici la institute cu experienta indelungata pe piata sondajelor de opinie publica, vorbesc fie despre apropierea de pragul de 5%, fie de depasirea acestuia. Avem toate motivele sa credem ca, pana la finalul campaniei, vom depasi clar acest prag sau orice marja de eroare.

-E normal sa va aparati sansele si sa mergeti pana la capat. Dar daca nu veti intra in turul al II-lea, cui veti da voturile? Traian Basescu spunea ca ele vor merge catre PSD...
-Traian Basescu e un tip coleric, cu multa experienta in politica, dar care uneori se pripeste. Vom sprijini candidatul Aliantei in turul al II-lea, insa numai in urma unor negocieri in care vom sustine cu fermitate toate punctele cuprinse in programul nostru politic.

-Daca Alianta va castiga alegerile, veti accepta o eventuala propunere de cooptare a PNTCD la guvernare? In ce conditii?
-E oarecum prematur sa discutam despre acest subiect. Vom fi in Parlament, aceasta este aproape o certitudine. Insa pozitia noastra, in cazul oricarui tip de colaborare cu celelalte formatiuni aflate acolo, va urmari de fiecare data aplicarea masurilor esentiale pe care noi le propunem in campanie. Sunt deja prea multe generatii de politicieni romani care au abdicat de la principii morale sau doctrinare in favoarea unor avantaje trecatoare. Noi excludem din start un astfel de comportament.

-In eventualitatea unei cooptari la guvernare, aveti vreo lista de specialisti care ar putea fi propulsati in Guvern? Sunt mai multi sau mai putini, de 15.000?
-Majoritatea celor care candideaza pe listele PNTCD pentru Parlament sunt profesionisti in domeniile in care-si desfasoara activitatea. Avem oameni pregatiti si pentru aceasta varianta. Cu siguranta nu sunt 15.000, dar sunt convins ca am putea veni cu propuneri viabile.

-In aceste conditii, ce roluri le-ati rezerva lui Ion Caramitru si Serban Bubenek?
-Ion Caramitru si dr. Serban Bubenek sunt personalitati de prim rang in domeniile pe care le slujesc. Inainte de a fi politicieni, sunt profesionisti. In calitate de parlamentari crestin-democrati se vor ocupa in primul rand de aplicarea principiilor crestin-democrate in mersul cotidian al societatii romanesti. In cazul unor propuneri concrete, vom analiza in amanunt alte posibile valente sau posturi.

-Dar daca Uniunea PSD + PUR va castiga alegerile, veti accepta o eventuala propunere de cooptare a PNTCD la guvernare?
-Un guvern predominant social-democrat cu urme fine de crestin-democratie? Suna a scenariu de film stiintifico-fantastic…

-Regretati ca nu vi s-a propus mai demult presedintia PNTCD?
-Exista un moment oportun pentru fiecare propunere sau pentru fiecare decizie pe care o luam in viata. Probabil ca PNTCD avea nevoie de perioada de curand incheiata pentru a se reorganiza si pentru a reveni practic in viata romanilor. Consider ca si propunerea care m-a privit direct a venit la un moment potrivit si fac tot ce-mi sta in putina sa ma achit onorabil de misiunea pe care mi-am asumat-o.


Remarcati desigur intrebarile-soparla de genul "-a propus sau nu Traian Basescu sa renuntati la candidatura pentru a nu se mai faramita votul", puse astfel tocmai ca sa induca ideea ca acest lucru chiar s-a intamplat...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Nov 2004, 03:17 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
mutulica
mesaj 17 Nov 2004, 07:18 PM
Mesaj #74


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



QUOTE (Inorog @ 12 Nov 2004, 11:00 AM)
Ca sa fiu ingaduitor, voi spune ca aici esti naiv. Sau poate ca nu ai parinti, bunici, unchi, matusi care sa traiasca din pensii mizere. Aceste pensii ar fi putut fi triplate numai cu ceea ce s-a furat la lumina. (adica cu lucruri spuse pe sleau in ziare si peste care unii trec prea usor)

cine isi inchipuie ca doar in romania se intimpla comision, sau ca doar in cazul bugetarilor e valabila chestia asta... da oarece dovada de naivitate...
in occident comisionul politic poarta numele de lobby si in unele cazuri este chiar reglementat si controlat de lege. si cu toate acestea berlusconi sau chirac vor avea probleme cind isi termina mandatele pt varii probleme in tara lor

nu ma deranjeaza ca exista acest comision, care e ... sa spunem un bonus la salar, atit timp cit noua celorlalti din comunitate ne merge bine.
comparind valoarea acestor comisioane cu ce si-au tras baronii... cred ca ne speriem de drobul de sare...
daca e sa merg mai departe, si sa ma uit ca pnt a pierdut increderea popporului pt ca nu si-a stiut struni pe unii ceratori de comision, indraznesc sa sper ca nu vor mai gresi din nou...

ca sa completez... pensiile acelora de care vorbesti au ajuns in buzunarele acelora pe care ei i-au votat. in 2000, asa ca nu inteleg ce vina are GC

poate ma insel, dar timpul mi se pare ok. si are si bun simt pe linga ceilalti


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mutulica
mesaj 18 Nov 2004, 07:21 PM
Mesaj #75


piticanie oPsedata
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.280
Inscris: 7 January 04
Din: ***
Forumist Nr.: 1.726



QUOTE (abis @ 12 Nov 2004, 10:14 AM)
Mutulica,
Orice comision iti aduce un deserviciu, pentru ca pana la urma TU il platesti. Orice firma care face afaceri cu municipalitatea (cu statul in general) daca plateste un comision, il plateste pentru a obtine un contract la un pret mai mare decat ar fi fost platit in mod normal. Iar tu, ca si contribuabil, platesti mai mult acelasi serviciu...

asa e. toata lumea plateste. se intimpla si intre firmele particulare.

ideea e ca CG este mult mai usor controlabil pentru ca nu are gaska sa il protejeze, ba din contra... asa ca va lua mai putin daca ajunge sus

nu are nici familie numeroasa, ca sa sprijine si neamurile care ajuta la colectarea comisionului

iar firmele occidentale macar au in spate know how, daca tot iau comision fac si oarece treaba, invata pe romani cum se face, si pina la indatorare se ocupa si de finantare. si daca nu plateste drumul... ce mare scofala, declara primaria falita, o sa isi ia aia asfaltul sau linia de tramvai inapoi? cel mult o sa ramina pe cap cu facilitati, pe care daca le cistiga va trebui sa le puna pe picioare ca sa isi colecteze banii (ca sunt controlate cu legi aiurea de protectie sociala)


--------------------
Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 19 Nov 2004, 09:15 AM
Mesaj #76


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Mutulica,
Eu unul nu cred in povestile cu comisioanele lui Ciuhandu. Pur si simplu nu cred ca PSD-ul l-ar fi lasat pana acum in pace, daca ar fi facut ceva necurat. Si, atat cat l-am vazut pana acum la televizor, mi se pare ca este un tip cat se poate de ok.
Singurul lucru care ma impiedica sa-l votez este faptul ca mi-e teama de "imprastierea" voturilor. Daca suficienti votanti de dreapta trec de la Basescu la Ciuhandu riscam sa ne trezim ca nu intra nici unul dintre ei in turul doi, asa cum s-a intamplat acum patru ani, cand nu ar fi avut Vadim nici o sansa daca voturile nu s-ar fi impartit intre Stolo, Isarescu, Roman... Si din acelasi motiv nu pot vota nici PNTCD-ul, pentru ca sigur nu va intra in parlament si votul meu nu va avea nici o valoare.
Cred ca prioritatea numarul unu acum este sa scapam de PSD. Mi-ar placea daca am avea de ales numai intre PNL, PD si PNTCD...

Acest topic a fost editat de abis: 19 Nov 2004, 02:14 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 12:37 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman