HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Politica Externa. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Canalul Bastroe, Posibile rezolvari ale conflictului
dead-cat
mesaj 17 Oct 2004, 03:16 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



de cind nu-s in stare sa rezolve problema a unor haiduci din iraq, bineinteles ca pentru americani ucraina e putere militara serioasa. urmeaza cine? Turkmenistan?

romanul si postura de victima!


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucian cavaler a...
mesaj 23 Oct 2004, 08:33 PM
Mesaj #37


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 36
Inscris: 9 April 04
Din: Tg.-Mures
Forumist Nr.: 2.995



Atata vreme cat in capul romanilor isi fac toti nevoile , chiar e o victima. Ukraina e o putere militara serioasa fata de Romania; nu fata de SUA. De altfel, cand isi fac mendrele la frontiera cu Romania... si nimeni nu ia masuri... ci vorbeste de marirea pensiilor si de subventii de la stat... si-si injura adversarii politici...

" Romanul e sluga la hoti, batjocorit in toata Europa, furat de toti ... dar el da din gura si tine coada sus."

N.Steinhardt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dead-cat
mesaj 23 Oct 2004, 09:41 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.203
Inscris: 6 April 04
Din: On the Rhine
Forumist Nr.: 2.942



reactia e pe masura gravitatii (reale) a fenomenului.


--------------------
Black holes are where God divided by zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 23 Oct 2004, 09:41 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
cactus
mesaj 25 Oct 2004, 05:49 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.126
Inscris: 10 August 04
Din: nu spui; s-a schimbat
Forumist Nr.: 4.232



Ucraina si Moldova, noile probleme ale UE

Presa rusa observa statutul incert al tarilor vecine Uniunii Europene largite
La forumul UE care s-a desfasurat saptamana trecuta la Lucerna s-a discutat despre problemele aparute in legatura cu ultima extindere a Uniunii. Noul subiect al ordinii de zi a vizat perspectivele largirii spre Est. Lituania a propus elaborarea unei oferte oficiale de primire in tandem a Ucrainei si Republicii Moldova. "Pentru a convinge Kievul si Chisinaul sa nu renunte la orientarea lor europeana, trebuie sa li se asigure sanse de a obtine, pe viitor, statutul de membru cu drepturi depline", a declarat seful diplomatiei de la Vilnius, Antanas Valenis.
...................
Ucraina si Moldova se situeaza, practic, intre doua lumi - Occident si Rasarit (UE si Rusia) - si raman in campul de atentie al celor doua parti. Iar daca autoritatile de la Chisinau par sa-si fi stabilit orientarea, incercand sa iasa de sub influenta Moscovei, in privinta Kievului, el lanseaza tot felul de declaratii ba intr-o directie, ba in cealalta, in functie de situatia interna. Cei de la Bruxelles inteleg ca momentul poate fi scapat. Si se straduiesc sa intretina sentimentele pro-occidentale si in Moldova si in Ucraina, fara, totusi, a se lega la cap cu promisiuni serioase
...............
Conflictul transnistrean si Canalul Bastroe, piedici in calea integrarii
Uniunea Europeana, de exemplu, este nemultumita de faptul ca in Moldova nu a fost rezolvat conflictul transnistrean, iar Chisinaul nu controleaza situatia din teritoriul lui estic. Mai mult, in Transnistria se pregateste, in primavara anului viitor, organizarea unui referendum privind desprinderea definitiva de Moldova. La toate acestea se adauga prezenta in republica rebela a trupelor rusesti si arsenalul fostei Armate a 14-a ruse, situatie care de mai bine de 10 ani nu-i lasa pe europeni sa doarma linistiti.

La randul ei, Ucraina s-a incurcat in dispute teritoriale cu Romania in urma continuarii constructiei unui canal navigabil in Delta Dunarii."

http://www.ziua.net/display.php?id=29785&data=2004-10-25

Si uite asa, membri NATO si amici buni ai UE, tot o carte de valoare mica in jocul de carti al altora ramanem. Ca, daca Ucraina se apropie mai mult de UE ce mai conteaza ca noi suntem in NATO (oare suntem ?), intr-un NATO dorit, (inca) eventual de englezi...

PS - curios cat de extinsa e valabilitatea:
Citatul zilei
“Viată - un incendiu: începe cu scântei si fum si se sfârseste cu praf si scrum.”
Proverb arab


Acest topic a fost editat de cactus: 25 Oct 2004, 05:56 AM


--------------------
- "Help us, or else..!"
- "Or else what?"
- "Exactly!"

Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cactus
mesaj 26 Oct 2004, 06:38 AM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.126
Inscris: 10 August 04
Din: nu spui; s-a schimbat
Forumist Nr.: 4.232



Am mai zis io - si nu numai...
Bastroe, paravanul Moscovei

Astazi, la capatul unui lung proces de prefacere "democratica" prin intermediul "revolutiilor" si al infuziei de capital si tehnologie occidentale, Rusia Imperiala dispune de doua duzini de voturi la ONU din partea statelor "independente", dar cu armata, politie, functionarime si o treime din populatie rusesti de implant, grupate in CSI. In cadrul acestora, "Ucraina" are o pozitie "privilegiata" data fiind tripla sa misiune: 1) de avanpost, intarit nuclear, al Imperiului in Europa; 2) de "hartie de prins muste" pentru mankurtii Occidentului care, vanandu-i resursele naturale si forta de munca ieftina, uitand ca Rusia s-a nascut la Kiev, ii pregatesc gratis specialistii (inclusiv militari) si investesc masiv pe teritoriul sau, sperand ca o vor atrage in UE (Germania si satelitii sai, Austria, Ungaria, Croatia, Slovenia) sau NATO (SUA si Canada); 3) de "sperietoare" pentru esticii din fostul lagar socialist, adusi in situatia de a reactiona potrivit dictonului "boierii sunt rai, tarul e bun!", aruncandu-se, in fata "agresivitatii" si "intolerantei" Kievului, in bratele Moscovei. "Afacerea Bastroe" tine de aceasta ultima misiune a "Ucrainei", de "acoperire" a strategiei pe termen lung a "tarului Putin". Strategie care prevede, la capatul procesului de restructurare si relansare economica si politico-militara a Rusiei Imperiale, reunificarea statala rusa in jurul unei capitale mai apropiate de "Europa", eventual revenirea la prima Capitala, Kievul. Un proces deja declansat prin realizarea "Uniunii Rusia-Belarus" la care va adera, la momentul potrivit, Ucraina. Semnalul, nebagat in seama in Occident, a fost dat deja de "tarul Putin" prin unificarea, in chiar zilele in care am incredintat hartiei aceste randuri, a bisericilor ruse de la Moscova, Kiev si Minsk sub lozinca refacerii unitatii ortodoxiei.

http://www.gardianul.ro/index.php?a=invest...i2004102602.xml



--------------------
- "Help us, or else..!"
- "Or else what?"
- "Exactly!"

Nu e nimic mai trist decât tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damnatius
mesaj 23 Sep 2005, 04:22 PM
Mesaj #41


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 635
Inscris: 3 August 03
Din: Bucuresti / Ramnicu Valcea
Forumist Nr.: 537



Se pare ca diplomatia romana a obtinut in sfarsit o victorie: Ucraina a anuntat oficial incetarea lucrarilor la canalul Bistroe!

Amanunte in www.jurnalul.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 3 May 2024 - 12:31 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman