HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

 
Reply to this topicStart new topic
> Răbdare...
milimetru
mesaj 15 Jul 2004, 09:00 AM
Mesaj #1


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



Toţi oamenii, indiferent că sīnt religioşi sau nu, sīnt unanimi īn a fi de acord că răbdarea este o virtute (calitate) de prim ordin. Şi totuşi, practica... ne "omoară". Are ceva deosebit, īn acest domeniu, omul religios? Există un "punct", o "graniţă", o limită de la care răbdarea trebuie să se transforme īn.. altceva?

Doar răbdare sau neapărat răbdare?

Ne omoară (sau nu) practica?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 15 Jul 2004, 10:13 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



De multe ori viata nu e pe placul nostru, asemenea intamplari din viata noastra care nu ne sunt pe plac, sunt primite fie din cauza pacatelor, fie ca Dumnezeu sa ne incerce. Asa ca avand rabdare putem lasa astfel ca tot Dumnezeu sa ne ajute sa rezolvam situatia, astfel daca ne pripim s-ar putea sa iasa mai rau.
Dumnezeu lucreaza incet si delicat cu fiecare, El asculta rugaciunile si ne implineste voia, dar nu e ca un automat: bagi moneda si iese cafeaua, asa si cu rugaciunea: te rogi si rezultatul apare imediat. Trebuie sa fii mai intai staruitor in rugaciune si de aici si rabdator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 15 Jul 2004, 05:30 PM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



Prietene Crucix...ce sa-ti zic...cu siguranta ca fiecare lucru are masura si timpul lui,chiar rabdarea,chiar frica cea dez-batuta a-laturi,dar nici una nu poate ramane in lumina rampei permanent cat nu suntem roboti industrali,ci este potrivita schimbarea intre ele dupa necesitati,una singura numai pastrandu-se stabila prin toate formele pasive sau active de expresie umana,anume CREDINTA IN EL,tendinta permanenta de-a nu gresi combinata cu dorinta de-a face binele.
Pe mine "practica" nu ma mai omoara ca nu mai am rabdarea sa stau sa ma guste moartea si de-aia mi-am gasit alt "loc" de asteptare.Totusi,cu toate ca nu te sfatuiesc sa faci ce zic eu,n-ar fi mai bine daca inainte de-a discuta principii ai incepe tu cu-n mic si real exemplu propriu si personal [eventual Accelerat sau Rapid sau chiar "Sageata Albastra"]?Oare nu ar fi mai folositoare expunerea problemei tale,la care sunt mai mari sansele unui raspuns-sfat aplicabil?Dar ai dreptate sa te feresti sa-ti pui inima pe masa ca si un coleg Caare venea pe aici,pen-ca iti trebuie muuulta rabdare sa urmaresti atent si sa rezisti la ce ti se raspunde ulterior,uneori mult prea multa si nici la banca nu se mai da imprumut asa simplu!


--------------------
" 'Mai bine' decāt bine, īnseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine īncercă să īmbunătăţească īncă ce deja este bine, practic īl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se īntāmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vārf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 15 Jul 2004, 05:30 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
milimetru
mesaj 16 Jul 2004, 10:42 AM
Mesaj #4


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



Păi tocmai la schimbarea după necesităţi mă refeream inimitabile Geri. Vezi, inserase Mihai la "Rugăciune", la un moment dat, rugăciunea Sf Efrem Sirul. Acolo, crestinul cerea "duhul c*răţiei, al gīndului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte mie". Īn ceea ce priveşte răbdarea cum adică, cum trebuie să se manifeste ea?

După necesităţi, spui... Dar cīnd necesităţile impun abandonarea răbdării? Dacă cineva īmi dă o palmă Isus zice că să īntorc şi obrazul celălalt. Multă lume de pe aici mi-ar "sugera" că sīnt fie prostănac, fie fraier... Eu īnsumi, n-aş fi prea dispus la... Şi totuşi, īntoarce şi obrazul celălalt, mi se zice! Problemă...

De dimineaţă pīnă seara eu şi cu lumea ne terfelim nervii īn tot felul de chestii, care mai de care mai importante, avīnd motivaţii bine īntemeiate pentru agresivităţile şi impulsurile nervoase pe care le manifestăm. Cu răbdarea, cu pacea lui Isus, cum rămīne?

"Numai cel care va răbda pīnă la sfīrşit se va mīntui". Corăbioara mică cīt o nucă a sufletului meu se zbuciumă f. tare pe apele īnvolburate ale vieţii cotidiene. Iar cuvintele astea mă urmăresc adesea şi - vorba poetului - mă dor...

Mi-am pus destul de pe masă inima Geri şi dragi prieteni?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Olaf
mesaj 16 Jul 2004, 11:32 AM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.591
Inscris: 22 September 03
Forumist Nr.: 826



Eu cred ca rabdarea are un scop practic. In viata de zi cu zi, rabdare nu inseamna sa astepti la infinit o forta salvatoare, sau sa inghiti tot ce ti se ofera si sa zici "mai vreau". Rabdare inseamna sa astepti momentul potrivit pentru o actiune, sa vezi cum iti va servi ceea ce faci acum. Este o vreme pentru a intoarce obrazul si una pentru a lovi inapoi, dar lovitura nu trebuie sa vina cu ura, ca o reactie de aparare, ci trebuie sa aiba un scop.
Evident, este foarte greu sa fii asa tot timpul, ca doar oameni suntem!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 17 Jul 2004, 01:28 AM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



Aferim Olaf!,(minus ultimul cuvānt,pentru că nu-i acoperitoare scuza umanităţii fiecăruia din noi greşelilor comise,cātă vreme ne stă īn putere īmpreună cu Domnul īndreptarea,ceea ce este de fapt scopul şi-al răbdării ca şi-al acţiunii).

Vornice XCross,uite citatul care l-ai citat ( rolleyes.gif ) ca şi altele poate mai puţin celebre (dar care sună bine rău!),trebuie nu doar asimilate drept date absolute,ci trebuiesc interpretate,adică īnţelese si īmplinite.De pildă zilele trecute cineva a pus faimoasa zicere "Cei ce ştiu nu vorbesc,cei care vorbesc nu ştiu",afirmaţie īn parte valabilă,dar ia incearcă s-o aplici apostolilor!,se mai potriveşte oare?;de pildă eu īnţeleg că e vorba aici de categoria "profesioniştilor",a celor care trăiesc din cursuri pentru guguştiuci si care sunt mult prea prinşi in activitatea "didactică" ca sa mai miroasă măcar ce-i aia practică,īn vreme ce omul care chiar işi trăieşte īnvăţătura n-o vorbeşte ca să dea lecţii si dovezi de superioritate,nici să-i aburească pe alţii la greieri şi să le golească buzunarele,ci numai o mărturiseşte şi atāt,iar asta numai cānd şi cui e cazul...aşa că aproape nu vorbeste![Ăsta a fost un mic test empiric,dacă ai rezistat să citeşti atent pānă aici īnseamnă că nu stai chiar atāt de rău cu rabdarea,dar s-o punem totuşi la īncercare mai departe,ce zici!]

Īnvăţătura Domnului,de a īntoarce si celălalt obraz cānd esti pălmuit este aşa:trebuie să faci asta cānd este īnspre īnaintarea credinţei,a credinţei tale sau a altuia,cānd eviţi prin această "rabdare" răbufnirea de mānie care te-ar pagubi in curaţia ta,la care presupun ca aspiri s-o ai şi s-o păstrezi,cānd eşti lovit anume din pricina credinţei tale drepte,iar nu cānd te īnfrunţi berbeceşte cu colegu pe seama obiectului de activitate,in cautarea celei mai bune soluţii la vreo problemă curentă,nici cānd de pildă frun puradel mai răsărit te invită pe-nserat cu şisu să dai dovadă deplină de dărnicie.Īnvăţătura Domnului nu-i "Fiţi fazani si faceţi-vă preşuri oricărei tārāturi!",cum nici Ilie nu s-a lăsat nedemnului tratament la care au vrut să-l supună autoritaţile sociale din vremea sa,iar acţiunile lui socotesc că n-au fost vreo greşeală din moment ce carul de foc a oprit pentru el sa-l ia!(sau greşesc?).Īnvăţătura e să fi neprihanit in toate felurile şi in orice situaţie,prin toate manifestarile tale să nu greşeşti īnaintea Lui,să nu greşeşti nici dacă te laşi să iei o palmă,nici dacă dai una,ci in orice faci să fi demn Fiu al Domnului,ceea ce iti urez sa reusesti!

Mai adaug ceva.Dacă cumva n-ai ridicat problema numai ca să avem ce vorghi,dacă nerăbdarea de care ai īntrebat chiar ţi-e un năcaz,dacă chiar ai observat-o la tine şi te doare că ţi-e piedică,atunci uite cum trebuie să faci:acum e momentul,īn chiar clipa cānd ţi-a ajuns īn grijă,pentru că dacă o laşi aşa ai să te obişnuieşti,are să crească mai departe neghina in mijlocul grāului si chiar de-ai s-o cauţi mai tārziu n-ai s-o mai gaseşti in atāta lan,dar se va vedea la recoltă!,īnsă īn clipa cānd ţi se acutizează cunoştinţa unei defecţiuni,respectiv a lipsei răbdării,a neputinţei de-a rezista unei provocări,acesta e momentul să faci RĂBDAREA o prioritate,s-o pui īn capul listei şi alături de toate celelalte teme cotidiene sau sezoniere s-o aduci īn rugăciune şi să insişti special,s-o ai īn atenţie necurmat şi să tratezi "boala" īn toate felurile,prin cerere,studiu,autoeducare,... fără slăbire pānă ce o elimini,oricāt ar dura!Apoi treci la următoarea să o rezolvi şi tot aşa pānă le dai gata pe toate!

Claru-i?


--------------------
" 'Mai bine' decāt bine, īnseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine īncercă să īmbunătăţească īncă ce deja este bine, practic īl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se īntāmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vārf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milimetru
mesaj 17 Jul 2004, 07:41 AM
Mesaj #7


ex-caa
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 26 April 04
Forumist Nr.: 3.261



Claru-i cum nu se mai poate, vătafe geriA3e (na, c-am reuşit să tastez pīnă la sfīrşit nick-ul!) spoton.gif

Iar chestia cu puradelul mai răsărit mi-a proovocat serioasă defecţiune la lingurică de atīta rīs, aşa că fii mai atent, ia-o mai domol cu figurile de stil că produci pagube printre forumişti!! laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 14 May 2024 - 06:28 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman