HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Preoti La Sfintit Bordeluri
UMA
mesaj 11 Apr 2003, 08:49 AM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 20
Inscris: 20 March 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 99



Inaintea sfintelor Sarbatori de Paste, majoritatea crestinilor ortodocsi fac sfestanii in locuinte. Unii preoti accepta sfintirea unor asezaminte al caror obiect de activitate intra in contradictie cu prevederile dogmelor si canoanelor crestin-ortodoxe: cazinouri, cluburi de noapte, sex-shop-uri, magazine de arme, clinici medicale in care se fac avorturi si, chiar, bordeluri. In unele din aceste locuri, preotilor nici nu le este permis sa intre, daramite sa le sfinteasca si sa le binecuvinteze, in numele lui Dumnezeu. MARTORII au mers din biserica in biserica si au solicitat astfel de slujbe in locuri necurate. Motivul? Afacerile schioapata, iar sfintirea sediilor le-ar putea relansa si le-ar face prospere. In deplina cunostinta de cauza, zece preoti au acceptat sfintirea locurilor interzise prin canon. Pentru stradania lor au primit sau urmau sa primeasca bani si cadouri. Ieri seara, pe la 22.30, la PRIMA TV, au fost scene si imagini care demonstreaza inca o data ca banii sint ochiul dracului si pentru preoti. Iar unora dintre ei nu le sint deloc straine locurile de pierzanie sau placerile carnii.


--------------------
I see you...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 11 Apr 2003, 09:06 AM
Mesaj #2


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Mi-a lasat un gust amar acea emisiune.
Insa, dupa cum spunea si redactorul sef de la EZ, 'orice padure are uscaciunile ei'...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 11 Apr 2003, 09:11 AM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Iata insa si raspunsul Arhiepiscopiei:

QUOTE

In urma dezvaluirilor Martorilor, Arhiepiscopia taie in carne vie

Martorii v-au prezentat ieri in ziar, dar si la emisiunea 'Reporter Incognito', cazurile unor preoti din Capitala care, in schimbul unor sume de bani si a unor cadouri, au acceptat sa sfinteasca un bordel, un sex-shop, un abator, o clinica de avorturi si un magazin de arme. Parintele Cristian Matei si parintele Ion Panaite au sfintit un sex-shop din Piata Lahovari, primind in schimb citeva sute de mii de lei si cite un cadou specific - respectiv o pereche de chiloti tanga si o crema pentru erectie. Parintele Sasareanu a venit sa sfinteasca un bordel - de fapt un apartament inchiriat de Martori si decorat cu fotografii provocatoare. Parintele Sasareanu a spus: 'Eu, ca preot, as fi de acord sa fie bordeluri frumoase, domnule, sa mearga tinerii sa-si faca nevoile' si a cerut detalii despre activitatile prestate de asa-zisele prostituate, folosind cuvinte vulgare. Parintele Marin Moldovanu a acceptat si dinsul sa sfinteasca acelasi bordel, avind insa intentia vadita de a face un gest de bunatate. Inca inainte de a fi difuzat reportajul tv,
Arhiepiscopia Bucurestiului a trimis la redactia 'Evenimentului zilei' pozitia sa oficiala in legatura cu cele relatate. (MARTORII)

'Arhiepiscopia Bucurestiului regreta faptele reprobabile ale unor preoti din Capitala, mediatizate in aceste zile. In conformitate cu prevederile canonice si regulamentare ale Bisericii, preotii in cauza vor fi cercetati si sanctionati in masura in care vor fi gasiti vinovati', se arata intr-un comunicat remis redactiei noastre de Arhiepiscopia Bucurestilor.
Actiunea MARTORILOR a luat prin surprindere intreaga preotime bucuresteana. Datorita faptului ca MARTORII nu au specificat in ce perioada de timp au desfasurat aceasta actiune jurnalistica sub acoperire, mii de preoti au asteptat mai ceva ca la Gala Premiilor Oscar 'nominalizarile' ziarului nostru. Chiar inainte de a se crapa de ziua, clericii au luat cu asalt tarabele de presa pentru a citi 'Evenimentul zilei'. Cei mai tineri insa au asteptat aparitia editiei electronice a ziarului nostru, avind un somn mai linistit.
Patriarhia Romana a ractionat dur, anuntind ca va taia in carne vie. Inca de la primele ore, preotii incriminati de MARTORI s-au prezentat la Arhiepiscopia Bucurestiului, unde au dat declaratii.
Pentru ca ne aflam in post, Consistoriul (Comisia de judecata bisericeasca) nu se poate intruni, insa surse din Patriarhie ne-au declarat ca Patriarhul, care este si Arhiepiscopul Bucurestilor, va hotari in aceasta saptamina suspendarea tuturor clericilor pina cind se va intruni comisia. Tot surse patriarhale ne-au declar ca preotul Ion Sasareanu, de la Biserica 'Nasterea Maicii Domnului', si-a recunoscut in totalitate vina, asteptind pedeapsa.
Arhiepiscopia Bucurestiului si Patriarhia Romana au elogiat actiunea MARTORILOR, fiind de acord ca preotii nedemni trebuie indepartati din cler sau pedepsiti. Dupa mai multe ore de cautari, specialistii in Drept Canonic ai Arhiepiscopiei Bucurestiului au ajuns la concluzia ca masurile canonice sint cele publicate de ziarul nostru, judecata acestora urmind sa se faca cu articolul 'Evenimentului zilei' pe masa.
Singurul preot care nu are a se teme de urmarile demersului initiat de MARTORI este parintele Dinca. Acesta a fost singurul preot care a refuzat sa sfinteasca un loc nepermis de religia crestina si de canoanele Bisericii Ortodoxe Romane, prezentind argumente concrete: 'A, nu! Nu se poate! Sint locuri in care chiar nu putem sa facem sfestanie! Repet, nu pun la indoiala probitatea dumneavoastra morala si a angajatilor dumneavoastra, dar sint locuri, cum ar fi sex-shop-ul, bordelul, si asa mai departe, cazinoul, unde nu, nu facem...'.


Sursa: Expres.ro


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 11 Apr 2003, 09:11 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
(Dianna)
mesaj 14 Jun 2003, 05:14 AM
Mesaj #4





Guests






Eh... de parca asta a fost prima data cand un preot se lasa "ispitit" de bani. Azi bordeluri, maine... ? unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(cretze)
mesaj 16 Jun 2003, 08:29 AM
Mesaj #5





Guests






... mai nou am avut ocazia sa vedem si ce spagi se iau pentru admiterea la seminar 50.gif


Cretze ph34r.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 02:10 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman