HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

 
Reply to this topicStart new topic
> Influenta Unei Reviste
spiddi
mesaj 21 May 2004, 08:21 AM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 6
Inscris: 4 March 04
Forumist Nr.: 2.451



internetul a deschis un infinit mud de dialogare si de aceea am sa va rog sa ma ajutati intr-o problema, de mare importanta pentru mine: ce importanta poate avea o revista cultural-religioasa pentru a schimba ceva in viata oamenilor, ce ar trebui sa contina ea pentru a avea influenta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 May 2004, 08:46 AM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



salutare,spidi!

Frumoasa idee:bazele unei reviste cultural-religioase. Acuma cat de cultural-nu ma bag, dar la religioase vreau sa punctez cateva aspecte.

In primul rand tot ce se incearca dpdv spiritual reprezinta un semnal de larma, intentia autorului, redactorului etc. de a incerca un stigat in pustie, o trezire spirituala la viata de adevarat crestin.Multe lucruri s-au pierdut in negura vremii, oamenii au devenit tot mai reci si individualisti, si pe masura ce inaintam in timp apare o separare spirituala a maselor, ici colo iese ca ciuperca dupa ploaie , o biserica noua, inchinata Domnului, un cult nou.

Continutul ar trebui sa fie succint, strict si la obiect ( gen-Biblia spune).Daca ar promova ideea vreunui cult crestin sau necrestin , confuzia ar fi mare.De exemplu, precand de la premisa ca promoveaza crestimismul, bazele revistei ar trebui sa fie axate pe pur Cuvantul lui Dumnezeu, de exemplu texte brodate pe marginea psalmilor, exemplificari pe marginea pildelor, interpretari ale pildelor, ceea ce marea majoritate a oamenilor nu le inteleg in purul adevar, sunt oameni care merg la biserica pentru ca trebuie sa mearga, e o datorie, asa cum merge la serviciu.

Trezirea spirituala de multe ori nu a avut efectul scontat, ba mai rau, s-a vazut intr-un scop nobil, o idee ascunsa si in folos personal.Pentru o reusita este nevoie de mult sacrificiu, si de un mesaj imparial, ca cititorul sa perceapa ca ii este adresat lui , in particular.daca de ex., va fi adresata unui numar restrans de oameni( cult), atunci extinderea nu va avea amploare, chiar va putea fi inabusita in fasa.

Deci, daca n-am fost explicita:o revista ar trebui sa promoveze Cuvantul lui Dumnezeu, articole dedicate special , pilde , exemple, in care cititorii se pot regasi, si in care pot gasi solutii de a-si corija viata si credinta.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 21 May 2004, 09:58 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Haideti sa tratam un subiect:parabolele

Articol:

Parabolele lui Isus au fost spuse cu scopul de a separa pe cei ce cautau adevarul, de cei care erau doar curiosi.Tema generala fiind "Imparatia cerurilor", acea imparatie spirituala care ar trebui o asteptam , nu cea fizica pe care o asteapta cei mai multi.

Cele patru mari idei de la care porneste acesta imparatie sunt:
-Domnia lui Dumnezeu
-Spiritualitatea imparatiei
-Manifestarea ei astazi printr-o biserica distincta(ramasita)
-Este cea prezenta si viitoare

Intelegerea parabolelor aduce implicit prin samanta semanata in inima fiecaruia, deci intelegerea se va face de modul cum te raportezi la Dumnezeu:deloc, oarecum, catva, total.

PARABOLA SEMANATORULUI(sau a celor patru soluri)


Parabola a fost rostita de Isus cu scopul de a ilustra reactia diferita a oamenilor la mesajul Evangheliei. Continand interpretarea lui Isus , ne dezvaluie modalitatea de interpretare a celorlalte parabole.Important este ca omul(cititorul, crestinul) sa perceapa mesajul .

Semanatorul (Isus, sau mesagerul) prezinta patru feluri de soluri, nimic mai mult, nimic mai putin, in care se cuprinde toata omenirea .

Ideea promovata de aceasta parabola este marea intrebare fata de sine insusi a celui ce o citeste:TU CE FEL DE SOL ESTI?

-Esti "marginea drumului"?-inseamna ca nu ai devenit crestin inca
-Esti "locurile stancoase"?-inseamna ca nu ai radacina, iar in timpul persecutiilor sau tentatiilor , te vei indeparta de credinta
-Esti "pamantul dintre spini?"-inseaman ca esti preocupat mai mult de lume decat de Dumnezeu, nu vei aduce rod, si vei putea ajunge ca smochinul blestemat
-Esti ca"pamantul bun"?-Domnul Dumnezeu sa te binecuvinteze, si sa te poarte in carul Sau de biruinta.

Dupa citirea mesajului, cititorul ramane cu intrebarile :ce fel de pamant sunt?mai am timp sa ajung "pamantul cel bun"?

Am prezentat mai sus o idee de articol, tratat obiectiv si impartial.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 21 May 2004, 09:58 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
IO
mesaj 27 May 2004, 02:20 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE (spiddi)
ce importanta poate avea o revista cultural-religioasa pentru a schimba ceva in viata oamenilor, ce ar trebui sa contina ea pentru a avea influenta?

Cred ca o revista cultural-religioasa poate avea asupra oamenilor influenta pe care ei o acorda in special culturii si religiei.
Evident intr-o societate de tip consumist si in goana dupa valori materiale si alte "perisabilitati", rezultatele unui asemenea demers par la prima vedere sa fie minime, cel putin dpdv financiar.
Si totusi... se constata o explozie a materialelor (in special scrise) pe teme de spiritualitate. Tarabele de carti se indoaie sub greutatea titlurilor si autorilor, reviste gen "paranormal" sunt si ele peste tot, am vazut si casete video pe subiect etc. Din cate se vede, o anumita "cultura" si o anumita viziune asupra "religiei" prinde. Cea "soft", usor digerabila, cea care face rezonanta cu tot felul de arhetipuri din gandirea omului simplu, cea care incearca sa explice tot si nu reuseste decat sa ridice si mai multe semne de intrebare...

O revista care sa schimbe ceva in spiritualitatea oamenilor...
Uite, parerea mea e ca religia si spiritualitatea nu se invata prin mass-media.
Se invata in templu. Se invata de la un maestru. Deci la o scoala. In momentul de fata, Biserica este, sau cel putin ar trebui sa fie, o astfel de scoala. Las la indemana fiecaruia sa aprecieze in ce masura si reuseste. Am ajuns in acest punct pentru ca mi-a cazut in mana de curand un numar al ziarului/revistei/whatever care este editat de Patriarhie. Inca o data, ma feresc sa comentez pe marginea lui...
Cred insa, draga spiddi, ca o revista de spiritualitate ar trebui, cumva, sa fie cam tot ce acel ziar nu reuseste sa fie.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 06:51 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman