HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Rugaminte

Toate cāte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. [Matei 23:3]

Forumul Ecclesia este dedicat exclusiv crestinilor de diferite confesiuni. Ateii si personanele care critica aceasta religie sunt rugate sa foloseasca forumul de Religie si pe cel de Filosofie.
Va multumesc pentru intelegere. (Figaro)

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Ce Reprezinta Botezul?
hentiu
mesaj 8 Sep 2004, 03:02 PM
Mesaj #36


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 52
Inscris: 30 July 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 4.161



Raspunsuri pentru Ioana1:

Binecuvantarea la baptisti este un act simplu, fara sa aiba nimic mistic in el (nu este o Taina, asadar) prin care copilul mic este adus in Biserica si se citeste Binecuvantarea pe care Dumnezeu a poruncit sa fie facuta pentru copiii lui Israel in Vechiul Testament (Cartea Numerilor 6:22-27), dupa care intreaga asistenta se roaga pentru acel copil si-l binecuvanteaza.

Precizari:
1. Actul de binecuvantare nu este obligatoriu. Cei doi parinti aduc copilul la biserica sa fie binecuvantat doar daca doresc acest lucru.
2. Se stie si se recunoaste faptul ca binecuvantarea poruncita de Dumnezeu se referea la copiii lui Israel de orice varsta, nu neaparat la copiii mici. Cand Biblia se refera la "copiii lui Israel" ea se refera la intreg poporul Israel (Copiii lui Iacov, primul caruia Dumnezeu insusi i-a pus numele Israel- in traducere:Cel Ce Lupta Cu Dumnezeu -vezi Geneza 32:28)
Cu toate acestea, nu se considera ca fiind nimic gresit sa se foloseasca acest text cu aceasta ocazie.

Copilul nu este "inregimentat" in nici un fel. Sigur ca ulterior vine la Biserica cu parintii (la inceput fie ca vrea-fie ca nu, ca doar cu cine-o ramane acasa ?!) iar mai apoi, cand devine matur si responsabil face ce vrea.
La aceasta intrebare am mai raspuns si pe threadul dedicat bisericii baptiste.

Ce se intampla daca viata unui tanar este curmata brusc, si nu apuca sa fie botezat ?
Eu va intreb ce se intampla cu un tanar care a fost botezat copil fiind si care a ales mai tarziu sa-si "faca de cap"? Este mantuit, indiferent ce face ulterior doar pentru ca a fost botezat cand a fost copilas ?! Eu nu cred...

Biblia spune despre asta cam asa :" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit, dar cine nu va crede va fi osandit!" (Marcu 16:16) De ce credeti ca nu spune in a doua parte "cine nu va crede si nu se va boteza" ci doar "cine nu va crede" ?

Botezul nu mantuie, in opinia noastra, ci este "marturia unui cuget curat", este declaratia facuta de un om mantuit in fata tuturor, ca moare fata de pacat, ca se ingroapa impreuna cu Hristos si ca se trezeste la o nou viata cu El.
Daca un om, un tanar este mantuit, chiar daca nu va mai avea timpul fizic sa fie botezat (se intampla un accident), el va merge in Cer (fara sa fi fost inscris "oficial" in nici un registru bisericesc).

Consider ca botezul copiilor mici este o greseala pentru ca nu sunt indeplinite conditiile apriorice: Credinta si pocainta de pacate pentru un adult, respectiv credinta pentru copilul mic. (pocainta de pacate este un nonsens pentru un copil de 8 zile)

Oricat as vrea sa cred ce spuneti in ultima fraza, Cuvantul Domnului nu ma lasa.
Cuvantul Domnului spune ca "Duhul lui Dumnezeu nu se va lupta pururea cu omul". Fiecare din noi avem un timp in care Dumnezeu prin Duhul Sau se ocupa special de noi. Daca noi il respingem insa, vine vremea cand Dumnezeu ne lasa in voia mintii noastre... Sigur ca pana cna dam ultima suflare, noi mai avem o sansa, dar...

Pentru mantuire Dumnezeu are un singur dead-line: astazi. Ziua de maine nu este a niciunuia dintre noi...

Sigur ca Dumnezeu vrea mantuirea tuturor. Este insa un "gentlemen" si tine cont de ceea ce vrem noi. El nu ne poate mantui daca noi Iķ respingem oferta de mantuire facuta la Gogotha prin moartea Fiului Sau, sau daca vrem ca mantuirea sa fie dupa conditiile noastre...

Toate cele bune !




Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 8 Sep 2004, 08:28 PM
Mesaj #37


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Intervin si eu cu o corectie: binecuvantarea nu e un Sacrament (o Taina), ci un Sacramentaliu (ierurgie cum se foloseste la fratii rasariteni)

QUOTE
Ce se intampla daca viata unui tanar este curmata brusc, si nu apuca sa fie botezat ?
Eu va intreb ce se intampla cu un tanar care a fost botezat copil fiind si care a ales mai tarziu sa-si "faca de cap"? Este mantuit, indiferent ce face ulterior doar pentru ca a fost botezat cand a fost copilas ?! Eu nu cred...

Sa luam doua cazuri a tanarului botezat care si-a incalcat Sf. Botez in picioare, scuturand jugul placut al Legii lui Cristos, prin pacate:
a) nu se mantuieste daca nici in ultim moment nu face o cainta desavarsita (doresc sa cred ca e rar, deoarece Dumnezeu in imensa lui dragoste si milostivire ii acorda o sansa si la sfarsit), dar in general asa cum iti traiesti viata, asa si vei muri (nu poti sa te gandesti la Dumnezeu in momentul ultim, daca toata viata nu te-ai gandit la El).
b) se mantuieste daca face un act de cainta desavarsita.
[act de cainta desavarsita = o parere de rau din toata inima de pacate pentru ca prin ele L-a ofensat pe Dumnezeu]


Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 9 Sep 2004, 07:22 AM
Mesaj #38


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Dragul meu Hentiu, departe de mine ideea de a te ofensa in vreun fel sau de a ataca cultul baptist, pentru care manifest un oarecare respect.

Dar spui :

"Botezul nu mantuie, in opinia noastra, ci este "marturia unui cuget curat", este declaratia facuta de un om mantuit in fata tuturor, ca moare fata de pacat, ca se ingroapa impreuna cu Hristos si ca se trezeste la o nou viata cu El."

Scuza-ma ca te intreb, dar cine n-ar vrea sa fie asa? Tatal meu a fost alcoolic, si i-am pus o carte de rugaciuni pe masa, intr-o zi, si-am lasat-o acolo, urmarindu-l cu privirea. I-a fost TEAMA, dar a luat-o , a citit-o , s-a schimbat radical, nu mai bea deloc. Poate vei spune :"pana cand ?". E ALT OM DEJA. I-a fost rusine sa se indrepte, crezand ca Dumnezeu nu-l va ierta niciodata fiind un betiv, dar l-a iertat, si mai mult, se simte iubit, si si-a dat seama de mana intinsa.

Am un coleg de birou, fost alcoolist , caruia am incercat sa-i explic ca indiferent de pacatele savarsite (insa el crede si e ferm convins ca dupa cate a facut, Dumnezeu nu-l mai iarta ) , esti deja copilul lui Dumnezeu, pentru ca frica de Dumnezeu nu este frica de bau-bau, ci respectul si cinstea data Tatalui, ruperea de la cele lumesti si trecerea la curatire, si asta inseamana un om nou, o nastere din nou, un botez. Cuvantul lui Dumnezeu in sufletul tau, permanentizarea ideea de a face mereu ceea ce trebuie sa faci, nu ceea ce vrei.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Sep 2004, 07:22 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
hentiu
mesaj 9 Sep 2004, 09:46 AM
Mesaj #39


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 52
Inscris: 30 July 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 4.161



Triregnum a spus:
QUOTE
Intervin si eu cu o corectie: binecuvantarea nu e un Sacrament (o Taina), ci un Sacramentaliu (ierurgie cum se foloseste la fratii rasariteni)


Exact asta am spus si eu, daca citesti atent mesajul.
Eu nu m-am referit insa la binecuvantarea pe care ne-o dam (sper) unii altora ci la actul de binecuvantare pe care il primeste un copil nou-nascut in biserica noastra (inca odata, nu este obligatoriu - ca sa dau un exemplu: eu nu am fost dus la binecuvantare cand eram mic, m-am botezat la 14 ani, in deplina cunostinta de cauza)

Prin cainta intelegi pocainta, sper, adica nu doar parerea de rau pentru pacatele savarsite, ci si dorinta sincera de a nu mai pacatui. "du-te si nu mai pacatui, ca sa nu ti se intample ceva si mai rau" i-a zis Hristos ologului vindecat la scaldatoarea Bethesda...

Ioana1 a scris:
QUOTE
Dragul meu Hentiu, departe de mine ideea de a te ofensa in vreun fel sau de a ataca cultul baptist


Pai la venirea mea pe acest forum m-am asteptat si ma astept inca sa ne respectam unii pe altii. Cata vreme ne respectam, putem sa ne sustinem civilizat punctele de vedere, fara sa ne suparam.

S-a spus nu odata ca "Dumnezeu iubeste pe pacatos, dar uraste pacatul". Dumnezeu este incompatibil cu pacatul, nu-l poate tolera. Iata de ce nimic intinat sau necurat nu va intra vreodata in Raiul Sau.
In acelasi timp insa, nimeni nu va intra acolo pentru ca a fost mai bun sau mai moral decat altii. Nimic din ceea ce putem face noi prin puterile noastre nu-l vor determina pe Dumnezeu sa zica:" Da, mai, intr-adevar omul asta merita sa fie mantuit...".
Un singur lucru putem noi sa facem: sa acceptam singura Cale de mantuire oferita de Dumnezeu: Jertfa lui Hristos pe crucea Golgothei. Prin jertfa lui Hristos s-a platit pretul pacatelor noastre, ale tuturor celor ce accepta pentru ei insisi aceasta jertfa suprema.
Faptele bune, moralitatea noastra TREBUIE sa fie o consecinta a mantuirii noastre si nu mijlocul prin care suntem mantuiti. "Credinta fara fapte este moarta in ea insasi."

Stiu ca vor fi unii in dezacord cu mine.
Eu insa asta cred si marturisesc: "Căci prin har aţi fost māntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2:8-9)

In rest, sunt de acord cu ce spui tu, Ioana1.
Frica de Dumnezeu inseamna respect, Dumnezeu iti iarta orice pacat, DACA ceri iertare si te pocaiesti de pacatul tau, daca te "ascunzi " in Hristos.

Sigur ca vom mai pacatui si dupa nasterea din nou, insa pacatul nu va mai fi stapanul nostru. Daca inainte pacatul era un mod de viata, acum am iesit din robia acestuia. Noi nu mai suntem robii lui Satan, nu-l mai avem pe el ca tata ci il avem pe Dumnezeu ca Tata. Abia atunci ne-am nascut in familia lui Dumnezeu, abia atunci suntem copiii Lui.
Si din nou presimt ca voi fi in dezacord cu unii. Sau ma insel ?

Hristos cu voi !



Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 9 Sep 2004, 11:06 AM
Mesaj #40


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Si cu tine !

Nu sunt in dezacord cu tine, insa nu astepta prea mult respect, respectul se castiga, la inceput iti vor sari multi in cap, trebuie sa le tii piept, rareori vei gasi pe cineva cu care sa vorbesti aceeasi limba.

Pe han sunt peste 3000 de inregistrati, stii cate persoane vorbesc, gandesc, si simt la fel ca mine ? Una singura, ceea ce mi se pare destul de putin.

Parerea mea, nu in a fi in dezacord cu tine: in numele lui Isus Hristos am fost botezata ca si crestin, la 40 de zile (nu la 8), nasterea din nou s-a produs mult mai tarziu, din voia Domnului, si pentru lucrare. Ca sa ajung un vas de cinste trebuie sa lupt, si sa ma curatesc pe deplin, si nu in aderarea la alte culte , ci schimbarea de haina neagra a pacatului, si imbracarea cu haina alba a lui Hristos. Procesul va fi mai lung sau mai scurt, in functie de puterea credintei.

Nu vorbesc in necunostinta de cauza, nici nu ma dau teolog, spun ce simt, si ce traiesc, restul de pe han ma cunosc.

Am deviat, revin la botez. Nu poate un om simplu ca si mine sa ma boteze cu Duhul Sfant. Punct.

In mod concret, spun ceea ce simt, impartasesc si altora, din dorinta de lauda si cinstire fata de Dumnezeu, telul meu este sa nu ma uit in laturi, nici in sus, ci acolo, in adancul sufletului, unde trebuie sa pregatesc si sa curatesc odaia pentru ca Hristos sa ramana vesnic, nu doar sa vina si sa plece ca acum, cand nu sunt pe deplin curatita.

Domnul fie cu voi, cu toti !


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axentemihai
mesaj 15 Oct 2004, 05:02 PM
Mesaj #41


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 100
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.199



Practica botezarii copiilor isi are originea in cuvintele Mantuitorului: ''Lasati copiii sa vina la Mine''. in aceasta privinta si traditia este foatre sigura. Origen, Irineu, Tertulian marturisesc ca in secolul al II-lea Biserica boteza copiii, pentru ca in secolul al III-lea aceasta sa devina o practica obisnuita. Copiii nu pot fi socotiti niciodata ca despartiti de intregul spiritual al parintilor sau al stramosilor. In toate cazurile, nasii si familia spirituala a Bisericii marturisesc credinta ceruta de Taina botezului. Cu toate acestea totul este dominat de ceea ce vine de sus, de la Dumnezeu caci omul nu face altceva decat sa se deschida pentru a primi lucrarea harului. starea constiintei sale, capacitatea sa de a intelege nu sunt niciodata pe masura nespusa a acestui eveniment; misterul ramane si va ramane de nepatruns la orice varsta a omului.
Sinodul de la Cartagina (sec.V) declara: ''Adultii si copiii sunt egali in fata lui Dumnezeu''.
in ceea ce priveste simbolismul, botezul reprezinta transformarea totala a fiintei omenesti care primeste adevaratul chip, chipul lui Dumnezeu. Simbolurile esentiale botezului sunt moartea-ingropare si Viata-Inviere. Cuvantul botez inseamna afundare, scufundare, in practica veche a Bisericii acesta fiind singurul mod de a boteza. Bineinteles se admiteau si unele exceptii - despre care ne vorbea Triregnum cu titlu de regula - in Didahii acolo unde lipsea apa, in caz de boala sau in caz de necesitate urgenta. Legatura profunda cu coborarea in iad dispare total din practica botezului ca stropire. Cufundarea tripla reprezinta cele trei zile ale coborarii in iad, ridicarea inseamna intoarcerea la ziua fara inserare.


--------------------
<a href="http://www.opera.com/download/" title="Download Opera" ><img src="http://promote.opera.com/small/opera94x15.gif" width="94" height="15" alt="Opera Web Browser" /></a>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 19 Oct 2004, 03:17 PM
Mesaj #42


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Daca ne nastem crestini, atunci practica "botezului" in inconstienta este corecta. Daca in schimb devenim crestini DUPA intalnirea cu Mantuitorul Isus Hristos, atunci botezul este o urmare fireasca a acestei intalniri, nu o spalare de intinaciunile trupesti, ci este marturia unui cuget curat, curatat de Apa vietii.
Famenul etiopian a intrebat... "Iata apa, ce ma opreste sa fiu botezat?". Filip a dat un raspuns conditionat: DACA crezi... Va intreb, pe cei care spuneti ca nu conteaza ordinea credinta-botez, de ce a riscat Filip sa lase pe etiopian sa plece nebotezat? Pentru ca a fost un risc, famenul putea sa spuna ca inca nu crede, dar o sa creada mai tarziu... De ce nu i-a spus: "acuma esti aici, te botez,si ai timp sa crezi pe urma"... Pentru ca el stia Adevarul lasat de Isus celor din Biserica...
Un lucru este clar pentru cei care vor sa priveasca adevarul. "Botezul" pruncilor a aparut in momentul in care toate statele trebuiau sa fie "increstinate". Si ce este mai usor decat sa-i spui unui copil ca s-a nascut ortodox sau catolic???
Daca ar veni astazi mama, tata, nasii si un preot sa-mi spuna ca la 6 saptamani... sau la un an... sau la o varsta cand eu eram inconstient am fost casatorit cu o femeie oarecare, chiar daca ar fi femeia perfecta din toate punctele de vedere, as spune cu incredere ca acel act nu are nici o valoare si nu se poate numi casatorie.
Daca casatoria unor oameni o tratam cu atata responsabilitate, si se bazeaza pe acceptul celor doi, cum sa tratam altfel relatia noastra cu Mirele divin?
Dumnezeu sa ne ajute sa ne intoarcem in fiecare zi la adevar...
Sfinteste-i Tata prin Adevarul Tau.... Cuvantul Tau este Adevarul


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 20 Oct 2004, 12:16 PM
Mesaj #43


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Sa spun, sau sa tac?

Si totusi, citind aceste randuri ale atle, Sola, nu te-am mai citit de multisor, mi se accelereaza pulsul ca intotdeauna cand ma gandesc la botez.

Ce e botezul? E adevarat ca ordinea fireasca este credinta-boteza, cine te-ar contrazice? Insa am mai aratat, ca Apa este Cuvantul, e ghemul din stomac cand asculti o predica, e tremurul picioarelor de emotia intalnirii cu tatal, e lacrima izbavitoare din rugaciunea, e Hristos, la tine in inima si cuget. N-ar fi , fara credinta, de aceea, El ajuta, intareste, curateste, iubeste.

De aceea "botezul" nu este nimic fara credinta adevarata, de aceea vedem aceeasi oameni neschimbati,in plus cu o naframa pe cap,sau o Biblie in mana, pentru ca arata lumii credinta adevarata, si nu lui Dumnezeu, pentru ca in sangele lor nu curge Hristos, in inima lor nu bate Hristos, in mintea lor nu se odihneste Hristos.

Botezul e marea schimbare, de la 0, la + infintit, cu o permanenta curatire, cu o vesnica nadejde, cu o infinita dragoste.

De ce nu sunt de acord cu o noua cufundare. Apa nu sfinteste, apa nu curateste, spala, doar atat. Hristos e Apa, in El te cufunzi si te afunzi, si in El te balacesti. Daca tu continui in noroiul pacatelor, cum te-ai botezat atunci ? Crezi ca Domnul nu vede ? Sau altii ar trebui sa vada? Domnul nu-ti aude rugaciunea, decat daca tipi? Domnul nu-ti asculta cantarea , daca nu ai voce? Nu te iubeste daca esti slab?

Daca te-ai botezat in Hristos, vei si invia in Hristos.

Va doresc o binecuvantare vesnica, si nu uitati nicicand:credinta, nadejde si dragoste.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 20 Oct 2004, 02:07 PM
Mesaj #44


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Sa taci? De ce sa taci? Ai mare dreptate in cea ce ai zis tu... nu apa te curata...
Ai spus mai sus: De aceea "botezul" nu este nimic fara credinta adevarata, de aceea vedem aceeasi oameni neschimbati,in plus cu o naframa pe cap,sau o Biblie in mana, pentru ca arata lumii credinta adevarata, si nu lui Dumnezeu, pentru ca in sangele lor nu curge Hristos, in inima lor nu bate Hristos, in mintea lor nu se odihneste Hristos. ...si m-am vazut pe mine dupa "botezul" facut in nestiinta... si ma uit la carciumi, bordeluri si puscariile pline cu oameni "botezati"... oameni care se balacesc in fiecare clipa in pacat... Si am vazut "frati" si "surori" , care au venit si ei la "botez" din inertie, pentru ca asa se obisnuieste in familie, sau din diverse interese... Pentru acest tip de oameni a fost doar o scalda... exact cum a fost pentru mine la 6 saptamani... fara credinta care sa te curateasca de pacate, ramane doar o scalda rituala...
Si cand am acceptat pe Isus in viata mea, inainte de a intra in apa botezului, eram un grup mai mare, cel care predica a facut o remarca adevarata. Si spunea el, ca daca careva dintre noi intra pacatos in apa botezului, adica fara curatirea facuta de Hristos in viata lui, o sa iasa un pacatos ud. Doar atat. Daca tigara nu am lasat-o, in speranta unui miracol petrecut in apa, o sa ne trezim cel mult cu pachetul de tigari ud. Si sa-ti spun ceva Ioana, daca auzeam si intelegeam aceste cuvinte la 6 saptamani, sigur viata mea era alta. Si nu mai era nvoie de o a doua scufundare... Si stii de ce? Pentru ca acea scufundare este unica in viata... daca o faci odata ramane facuta... Din moment ce ai gasit dulceata vietii in credinta vei avea taria data de Duhul Sfant sa spui NU ispitei...
Botezul este doar marturia unei credinte mantuitoare, o unire in Moartea si Invierea Mantuitorului. Este si o cumpana a apelor, intre omul vechi si omul nascut din nou in Hristos. Este intrarea in Biserica lui Hristos.
Ioan Botezatorul, acela care l-a vazut venind pe Mielul care ridica pacatul lumii, nu a tacut. Si el a intrebat:
Eu", zicea el, "am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?" . Drept raspuns, Isus i-a zis: "Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit."
Isus a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata. Sa calcam pe urmele lui. Apostolul Pavel, ne spunea la randul lui sa calcam pe urmele lui, caci si el calca pe urmele lui Hristos... si atunci de ce sa nu ii ascult pe acesti oameni? De ce sa ascult mai mult de o traditie omeneasca? De ochii oamenilor? Oare cand o sa fiu in fata lui Isus, ce motive o sa pot gasi ca nu am facut tot ceea ce trebuia facut? Faptul ca sunt oameni pe care eu ii vad mai pacatosi decat mine nu o sa ma ajute cu nimic.
Dumnezeu sa ne dea putere si intelepciune...


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 25 Oct 2004, 01:29 PM
Mesaj #45


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Mare dreptate ai , dragul meu, in ceea ce spui, insa vezi tu, ceea ce incerc eu sa subliniez este faptul ca "turma Domnului " nu este orice fel de turma, este una aleasa, una care razbeste, sunt frati din toata lumea, in aceeasi credinta, in acelasi Hristos,chiar daca nu se cunosc, se gandesc unii la altii, se roaga unii pentru altii, rugaciunea lui Isus din Ioan cap.17 ne vorbeste despre acest adevar. Nu sunt frati de o religie sau un cult, sunt frati care cred, care traiesc, si care infaptuiesc Cuvantul Domnului, si care , nu o arata lumii, de aceea ei sunt atat de greu de recunoscut, pentru ca merg cu "valul" si se prefac a trai ca totii pentru a nu fi mancati de vii, si a-si indeplini lucrarea.

Ceea ce incerc sa spun, nu in contradictie cu tine, este ca perioada de dezorientare in care te-ai intalnit cu Domnul, si in care tu nu vezi nici o cinste prin persoana ta, este cea in care nu stii incotro sa apuci, la cine sa alergi, de cine sa asculti.

Si eu am crezut ca este necesar un al doilea botez, insa pentru putina vreme, pentru ca am inteles, rugandu-ma si cerand intelepciune in ceea ce fac sa nu fac ceva gresit, ca sufletul tau marturiseste pentru tine, nu numai gura, marturisesc faptele tale, schimbarea ta. Intalnirea cu Domnul te schimba , te modifica spiritual, mental, si vin si spun :atunci de m-am nascut in aceasta tara, in aceasta religie, in acest cult? A fost alegerea mea? Bineinteles ca nu.

Cinstea, si spun un cuvant mare, si ma dau lacrimile, cinstea de a fi un copil a lui Dumnezeu este un lucru peste puterile noastre de muritori de a intelege si de a-l cuprinde. Si daca in camara inimii tale, vine sa cineze Domnul, inseamna curatie deplina, inseamna botez cu Duhul Sfant, inseamna fiul lui Dumnezeu, si fratele Domnului Isus, inseamna ca ti-ai depasit conditia umana, si ai trecut de la moarte la viata, inseamna ca nu mai ratacesti, pentru ca vesnic, vei fi ocrotit si binecuvantat, si nimic nu poate face omul din ceea ce face Dumnezeu.

Va doresc ca anii vietii voastre sa va fie o binecuvantare, sa fiti botezati nu numai in Numele Domnului, ci de Insusi Domnul, caci crezand si cerand in Numele Sau, veti dobandi mantuirea sufletelor voastre.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 25 Oct 2004, 02:16 PM
Mesaj #46


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



Cel ce va birui... va avea dreptul sa manance din pomul vietii... nu penticostalul sau baptistul, sau catolicul, sau stiu eu ce alt nume...
Eu nu cred ca exista un al doilea botez... Nu orice scufundare in apa este botez... Biblia ne prezinta botezul ca o porunca, si daca am fost de acord sa-l las pe Isus sa lucreze in viata mea, de ce sa nu-l las si in acest sector al vietii? De ce sa nu ascult de El, sa fac tot ceea ce este de facut? Sa ma rusinez de oameni? Sa ma rusinez de parinti sau de colegii de lucru? ?Si El se va rusina de mine, daca eu ma voi rusina de El, in orice colt al vietii mele...
Daca botezul este o marturie a unui cuget curat, mantuit prin credinta, inseamna ca ceea ce am facut eu cand nu eram mantuit prin credinta, a fost o marturie mincinoasa... de fapt nici nu am marturisit nimic, drept vorbind... Micul dejun luat seara nu mai este mic dejun... este orice altceva numai mic dejun nu... Marturia unui cuget curat, adica botezul, facut in momentul in care cugetul tau nu este curat, ci din diferite interese sau traditii, nu mai este marturia unui cuget curat, ci este o minciuna... o simpla baie, mai mult sau mai putin rituala... si asta se vede... este diferenta intre un om spalat cu apa si un om botezat in Numele Lui.
Nu vreau sa conving pe nimeni... nimeni nu convinge pe nimeni... eu doar spun la ce rezultata am ajuns dupa indelungi zbateri si cercetari... si daca exista ceva in Biblie care sa-mi arate ca, calea pe care am apucat-o este gresita, sunt dispus sa apuc pe calea lasata de Hristos... nu conteaza ce o sa zica oamenii, pentru ca nu ei o sa ma judece...


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 26 Oct 2004, 12:01 PM
Mesaj #47


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Sola, dragul meu, pare-se ca te-a ofensat raspunsul meu, desi nu-ti era adresat tie. Ca semn de "impacare", iti transmit un mesaj printr-o frumoasa poezie.

BINECUVANTAT E-ACELA

Binecuvāntat e-acela care-ascultă de chemare
Inţelege cānd e vremea şi prilejul de-ascultare.

Binecuvāntat e-acela care nu se ruşinează
Ci-ngenunche şi se roagă orişicine ar fi să-l vadă

Binecuvāntat e-acela ce are-o inimă umilă
Care pentru cei ce sufăr, simte dragoste, nu silă.

Binecuvāntat e-acela ce dă-n veci şi-n veac nu cere
Care pentru-a lumii slavă simte scārbă nu plăcere

Binecuvāntat e-acela care ştie să aline
Īn tăcere şi-n răbdare nestrigatele suspine

Binecuvāntat e-acea care umblă-n părtăşie
Şi e fraţilor, lumină, dragoste şi bucurie

Binecuvāntat e-acela care zilnic face bine
Şi-n răbdare īşi adună cel de māine pentru sine

Binecuvāntat e-acela care ştie a-L pătrunde
Pe Hristos, sub orice feţe şi-n cuvinte S-ar ascunde

de Traian Dorz





--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mărăcine
mesaj 19 Nov 2004, 06:39 PM
Mesaj #48


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 433
Inscris: 19 September 04
Din: campul ars de soare
Forumist Nr.: 4.510



Am auzit ca Biserica ar spune ca, dupa nastere, nu este bine ca mama si copilul sa iasa in afara casei, inainte de botez. Daca e adevarat, stie cineva care e motivul?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 19 Nov 2004, 06:58 PM
Mesaj #49


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Aceasta interzicere provine din Vechiul Testament cand Dumnezeu a interzis femeii lauza sa iasa afara din casa timp de 40 de zile. Stim ca in Israel era o clima calda, propice dezvoltarii microbilor si aparitia infectiei, asa ca Dumnezeu, pentru a o feri pe femeie de boala, a interzis ca ea dupa nastere sa se expuna la pericolul imbolnavirii. (la fel ca si cu interzicerea carnii de porc, porcul fiind un animal care neingrijit bine poate avea boli transmisibile la om, asa Dumnezeu l-a interzis din consum, acum ca nu mai e acest pericol, nu mai e nici o problema)

Acum timpurile s-au schimbat si nu se mai tin aceste prescriptii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 19 Nov 2004, 07:22 PM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Scuze pentru offtopic, dar ma simt obligat sa intervin: consumul de carne (orice carne mai putin cea de peste) este extrem de nociv, nu numai din punct de vedere medical dar si spiritual.

Botezul are si rol de a proteja nou-nascutul impotriva anumitor agresiuni. E bine ca atat mama cat si copilul sa nu iasa din casa pentru a nu fi expusi. Intre mama si copil exista un canal energetic prin care copilul ar putea fi agresat daca, de exemplu, mama ar iesi din casa si ar fi ea insasi agresata. Evident, daca in casa respectiva s-au desfasurat sau se desfasoara lucruri urate, este recomandabil ca mama si nou-nascutul sa fie tinuti departe de un astfel de "mediu nociv".


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 12 Dec 2004, 08:26 AM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
daca auzeam si intelegeam aceste cuvinte la 6 saptamani, sigur viata mea era alta. Si nu mai era nvoie de o a doua scufundare... Si stii de ce? Pentru ca acea scufundare este unica in viata... daca o faci odata ramane facuta...

SolaScriptura,
Cind un Om este fericit, simti Fericirea in jurul lui, cind este suparat, simti Supararea din jurul lui. Este LA FEL CU CREDINTA, ajunge emanata din cel Credincios si este resimtita de cei din jur. De aceea, Botezul unui copil este bun, cit timp nu este doar stropire formala cu apa, deoarece copiii de mici pot fi insuflati cu Duhul Sfint, CHIAR DACA NU-L POT DEFINI CU MINTEA LOR CRUDA, dar nici Omul matur nu-L poate defini, numai cunoaste asa cum este. Daca cei care te-au botezat de mica erau capabili de mai mult decit un simplu Ritual Formal, iar familia te-ar fi crescut in Spiritual Crestin (nu numai Morala Crestina) ai fi avut in tine de la inceput ceea ce se cere pentru a-L gasi pe Tatal Ceresc.
QUOTE
Din moment ce ai gasit dulceata vietii in credinta vei avea taria data de Duhul Sfant sa spui NU ispitei...

Vezi, aici ai numai partial dreptate... Avind taria sa spui NU Ispitei, este bine, dar este numai primul pas. Cel de-al doilea, si ultimul, este sa plece Ispita de la tine, deoarece ispita vine numai la cel care o primeste. Invingerea Ispitei nu este sa-i spui NU, deoarece cit timp ii spui NU, este tot acolo, chiar negata fiind, ci este sa o departezi de la Sine, prin Elevare Spirituala. Ispita este invinsa atunci CIND NU TE MAI ISPITESTE.
QUOTE
Oare cand o sa fiu in fata lui Isus, ce motive o sa pot gasi ca nu am facut tot ceea ce trebuia facut?

Vorbesti la viitor?!

Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
(SolaScriptura, ne cunoastem de undeva?)


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 12 Dec 2004, 08:49 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (IO @ 19 Nov 2004, 08:22 PM)
Scuze pentru offtopic, dar ma simt obligat sa intervin: consumul de carne (orice carne mai putin cea de peste) este extrem de nociv, nu numai din punct de vedere medical dar si spiritual.

Citeam pe undeva ca consumul de carne a fost crucial in evolutia omului. Creierul uman este un foarte mare consumator de energie (25 watt [Principles of Neural Science, by Eric R. Kandel and James H. Schwartz, 2nd edition, Elsevier, 1985. ]), energie care nu putea fi asigurata decat de consumul de carne, astfel ca daca stramosii omului ar fi ramas vegetarieni, n-ar fi evoluat niciodata (creier mic = consum de energie mic, creier mare = consum de energie mare, evolutia nu ar fi creat un creier mai mare pentru om)

De ex, la http://www.mrdowling.com/602-evolution.html :
QUOTE
Our earliest ancestors were vegetarians. They did not eat meat. Scientists believe that humans began to eat meat when the climate where they lived began to change. There was less vegetation, and the hominids were not physically suited to compete with larger animals for the remaining plants. They became scavengers, eating the meat of dead animals. The protein in the meat made their brains larger and caused a greater hunger for meat.



Asa ca ar fi cazul sa-ti revizuiesti atitudinea referitoare la nocivitatea consumului de carne. Si poate incepi si tu sa mananci carne...
By the way: cea mai nociva carne se considera acum a fi cea de peste, din cauza continutului mare de mercur (din cauza poluarii). In SUA se recomanda a nu se consuma peste mai mult de o data pe saptamana.
http://archives.cnn.com/2001/HEALTH/parent.../fish.pregnant/
http://www.oehha.ca.gov/fish/hg/


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 12 Dec 2004, 08:34 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
ca daca stramosii omului ar fi ramas vegetarieni, n-ar fi evoluat niciodata

Daca Omul maninca Carne, sau altceva, orice, Omul POATE DEVENI GRAS, dar aceasta nu inseamna ca PROGENITURILE VOR FI IMPLICIT GRASE. Mincarea poate duce la DEZVOLTAREA organelor celui ce maninca, DAR NU DUCE LA DEZVOTARI GENETICE care s-ar transmite urmasilor! Faptul ca un Om se supralimenteaza, nu inseamna ca progeniturile lui vor avea STOMAC MARE. La fel despre Creier, indiferent ce Omul maninca, COPIII SE NASC CU ACELASI FOND GENETIC CU AL PARINTILOR, parintii au CRIER MIC, copii vor avea CREIER MIC.
Reversul Afirmatiei Evolutioniste ar fi "Daca Omul este vegetarian, Omul va involua". Daca toti vom minca numai vegetale de acum incolo, in 1.000.000.000 de ani vom fi ... maimute? apoi ... pesti ? apoi ... pasari? apoi ... bacterii? ... apoi simplu Carbon si Hodrogen, dupa care nu vom mai avea nevoie nici de vegetale ...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 13 Dec 2004, 12:24 PM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (edinide @ 12 Dec 2004, 09:34 PM)
QUOTE
ca daca stramosii omului ar fi ramas vegetarieni, n-ar fi evoluat niciodata

Daca Omul maninca Carne, sau altceva, orice, Omul POATE DEVENI GRAS, dar aceasta nu inseamna ca PROGENITURILE VOR FI IMPLICIT GRASE. Mincarea poate duce la DEZVOLTAREA organelor celui ce maninca, DAR NU DUCE LA DEZVOTARI GENETICE care s-ar transmite urmasilor! Faptul ca un Om se supralimenteaza, nu inseamna ca progeniturile lui vor avea STOMAC MARE. La fel despre Creier, indiferent ce Omul maninca, COPIII SE NASC CU ACELASI FOND GENETIC CU AL PARINTILOR, parintii au CRIER MIC, copii vor avea CREIER MIC.
Reversul Afirmatiei Evolutioniste ar fi "Daca Omul este vegetarian, Omul va involua". Daca toti vom minca numai vegetale de acum incolo, in 1.000.000.000 de ani vom fi ... maimute? apoi ... pesti ? apoi ... pasari? apoi ... bacterii? ... apoi simplu Carbon si Hodrogen, dupa care nu vom mai avea nevoie nici de vegetale ...

Interpretarea ta nu prea are nici un fel de legatura cu evolutia si selectia naturala.

Daca omul mananca numai vegetale, care nu-i asigura extrem de multa energie, tinand cont de consumul energetic al creierului, o mutatie genetica de crestere a dimenisunii creierului este daunatoare, deoarece acel om care ar suferi-o ar avea un consum energetic mai mare, iar un creier mai mare nu foloseste prea mult la pascut, foloseste in schimb la protectia de factori de mediu (pradatori, gasirea/facerea de adaposturi eficiente) si la capacitatea de a vana. Dar cum oricum acel om care este vegetarian nu vaneaza, beneficiile unui creier mai mare ar fi minore, pe cand dezavantajele ar fi substantiale (ar trebui sa consume substantial mai multe vegetale).

Omul din secolul XX si XXI isi permite sa fie vegetarian (chiar daca este sfrijit si palid, cum imi spunea cineva ohyeah.gif ) din alte motive: omul a ajuns tehnologic si social intr-un nivel atat de avansat, incat procurarea hranei nu implica extrem de mare efort (pentru un om cu serviciu in SUA, reprezinta 10-20% din venituri), astfel incat omul isi poate permite sa consume doar vegetale obtinand energia + proteinele necesare fara o crestere inacceptabila a cheltuielilor (cheltuiala de resurse: bani + timp).


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
edinide
mesaj 15 Dec 2004, 08:47 AM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



QUOTE
tinand cont de consumul energetic al creierului, o mutatie genetica de crestere a dimenisunii creierului este daunatoare, deoarece acel om care ar suferi-o ar avea un consum energetic mai mare

Omul este o FIINTA SLABA in rindul pradatorilor terestri: nu are puterea leului, nu are iuteala panterei, nu are chiarele ursului polar, nu are coltii caninelor, nu are ochii vulturului, NU ARE NIMIC FIZIC care sa-l faca Pradator. Prin alcatuirea lui, OMUl ESTE PRADA SIGURA. Are pui care nu umbla la 20 minute dupa nastere ci la UN AN DE ZILE, sovait si atunci, nu are blana, nu are pene, nu are solzi, singereaza usor, se vindeca greu etc.etc. Se INMULTESTE GREU, se maturizeaza SI MAI GREU, are un NUMAR LIMITAT DE URMASI, etc.etc. Omul este nascut PE PLAN FIZIC CA NU SUPRAVIETUIASCA ! Aceasta fiinta NU A AVUT NICIODATA CREIER MIC, deoarece SECRETUL SUPRAVIETURII ESTE IN CREIERUL OMULUI, prin care devine DUSMANUL LEULUI, devine MAI RAPID DECIT PANTERA, cu o PRIVIRE MAI ASCUTIA DECIT A VULTURLUI, cu o pavaza MAI GROASA DECIT PIELEA BIVOLULUI, vineaza pe Pamint, in Apa si in Vazduh, si eventual Extre-Terestru.
Omul nu avut NICIODATA UN CREIER MIC deoarece nu ar mai fi existat azi...


--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 15 Dec 2004, 09:07 AM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Si daca nu esti botezat?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 16 Dec 2004, 12:50 AM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE (axel)
Creierul uman este un foarte mare consumator de energie (25 watt [Principles of Neural Science, by Eric R. Kandel and James H. Schwartz, 2nd edition, Elsevier, 1985. ]), energie care nu putea fi asigurata decat de consumul de carne, astfel ca daca stramosii omului ar fi ramas vegetarieni, n-ar fi evoluat niciodata (creier mic = consum de energie mic, creier mare = consum de energie mare, evolutia nu ar fi creat un creier mai mare pentru om)

spoton.gif Ergo energia necesara functionarii (basca evolutiei) creierului nu putea fi furnizata decat prin consumul de carne? Altfel spus, la bilantul energetic al unei fiinte contribuie doar alimentatia? Eu stiu ca acest bilant se compune din energiile preluate din: mancare + bautura + respiratie (prin sistemul respirator si cea care are loc la nivelul epidermei) + somn + centrii energetici aka chakrele (btw, de ce crezi ca li se spune "energetici"?) + biocampuri. Ia uite ce de surse, nu e nevoie sa ne repezim la fripturica de cate ori ne simtim dezenergizati.

QUOTE
Asa ca ar fi cazul sa-ti revizuiesti atitudinea referitoare la nocivitatea consumului de carne. Si poate incepi si tu sa mananci carne...

Multumesc, mi-e foarte bine asa cum sunt. Poate iti revizuiesti insa tu atitudinea referitoare la sursele alea de energie... si discuta cu orice medic generalist sau nutritionist despre binefacerile carnii, despre felul in care e proiectat sistemul nostru digestiv fata de al carnivorelor, despre felul in care are loc descompunerea carnii in intestinul gros (yummy... prin putrefactie), despre cei 2 compusi care rezulta din acest proces (poarta numele diafane de "cadaverina" si "putresceina"). Si poate incepi si tu sa NU mai mananci carne... iti vand de pe acum un pont: in urma unui astfel de regim alimentar, bilantul tau energetic va creste spectaculos. Ceea ce contrazice teoria cu aportul energetic superior adus de carne. De fapt, tu singur vei constata ca te vei simti mai vioi doar cu zarzavaturi.

QUOTE
By the way: cea mai nociva carne se considera acum a fi cea de peste, din cauza continutului mare de mercur (din cauza poluarii).

Nu cred ca era vorba de carnea de peste poluat versus porcul tinut sub clopot de sticla, ci despre nocivitatea.. hmm, cum sa-i spun?... intrinseca a unor tipuri de carne. Oricum, nu pledez pentru consumul carnii de peste (nici macar o data pe saptamana) ci pentru alimentatia exclusiv vegetariana.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 15 Nov 2006, 02:26 PM
Mesaj #58


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Va salut si va imbratisez pe toti, chiar si pe tine IO,si cu scuzele de rigoare pentru off-topic,dar daca tu-mi spui de ce ai canini in gura,ma inclin in fata ta de vegetarian.Aici vorbeam aici despre botez,si este un subiect care ma intereseaza foarte mult.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 22 Jan 2007, 01:10 PM
Mesaj #59


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
QUOTE
Aici vorbeam aici despre botez,si este un subiect care ma intereseaza foarte mult.

Mi-a inchis Clopotel pe Religii acest subiect.

Cuvintul in sine este "curatire", "spalare".
Sunt doua curatiri: fizica-prin apa si spirituala-prin Duh Sfint (sau foc este echivalent)
Acum, citim in Efeseni 4:
QUOTE
5Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.

Dar, mentionate sunt 2: cu apa si cu Duh Sfint.
5Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfīnt.``

In Fapte, mai citim si despre faptul ca cele doua botezuri NU SUNT SIMULTANE, cum incearca sa acrediteze ideea unele confesiuni :
10:44Pe cīnd rostea Petru cuvintele acestea, S'a pogorīt Duhul Sfīnt peste toţi cei ce ascultau Cuvīntul.
47,,Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, cari au primit Duhul Sfīnt ca şi noi?``

48Şi a poruncit să fie botezaţi īn Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat să mai rămīnă cīteva zile la ei.

Deci primisera Duhul si DUPA ACEEA au fost boterzati cu apa.

Acum, cazul 2:
Fapte 19:
2şi le -a zis: ,,Aţi primit voi Duhul Sfīnt cīnd aţi crezut?`` Ei i-au răspuns: ,,Nici n'am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfīnt.``

3Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?`` le -a zis el. Şi ei au răspuns: ,,Cu botezul lui Ioan.``

4Atunci Pavel a zis: ,,Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă īn Celce venea după el, adică īn Isus.``

5Cīnd au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi īn Numele Domnului Isus.

6Cīnd şi -a pus Pavel mīnile peste ei, Duhul Sfīnt S'a pogorīt peste ei, şi vorbeau īn alte limbi, şi prooroceau.

Deci fusesera botezati cu apa dar nu primisera Duhul Sfint.

Desi multe doctrine incearca introducerea ca sacrament a botezului cu apa, acesta este un SEMN-antitupon (αντιτυπον)
21 Icoana aceasta inchipuitoare va mintuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu prin invierea lui Isus Hristos
26ca s'o sfinţească, după ce a curăţit -o prin botezul cu apă prin Cuvīnt,

Apa fizica simbolizeaza apa spirituala, apa vie, Cuvintul lui Dumnezeu.
5El ne -a mīntuit, nu pentru faptele, făcute de noi īn neprihănire, ci pentru īndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin īnoirea făcută de Duhul Sfīnt,


Ca si circumcizia, cea fizica in care aveau increderea evreii, n-are nimic de-a face cu circumcizia spirituala. Dar ei incercau s-o puna ca sacrament.

Daca botezul cu apa este o conditie, atunci Avram, Moise, David, Noe, Ioan, Ieremia, n-ar fi putut fi salvati, si totusi Biblia ne spune ca au fost.

Iar intre credinciosii VT si NT nu este nicio diferenta de mintuire, tot prin Hristos este facuta mintuirea:
10Acum dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu, şi puneţi pe grumazul ucenicilor un jug, pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?

11Ci credem că noi, ca şi ei, sīntem mīntuiţi prin harul Domnului Isus.``

Acum mai ramine problema scufundarii la botezul cu apa.
Singura maniera de botez cu apa este STROPIREA.
25Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţiţi; vă voi curăţi de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri.

26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele

"Baptizo" este folosit si la descrierea curatirii paturilor:
4Şi cīnd se īntorc din piaţă, nu mănīncă decīt dupăce s'au scăldat. Sīnt multe alte obiceiuri pe cari au apucat ei să le ţină, precum: spălarea paharelor, a ulcioarelor, a căldărilor şi a paturilor. -

Patul nu se SCUFUNDA cind este spalat.






--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 6 Jan 2010, 12:56 PM
Mesaj #60


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Am gasit urmatorul text despre Botez si Treime...

Capitolul 110
Botezul. Trinitatea īn Dumnezeu şi īn om


1. Cyrenius a īntrebat atunci: „Doamne, eu cred tot ceea ce Tu ne īnveţi; sunt eu prin aceasta botezat?"

2. Eu am spus: „Nu, nu eşti īncă botezat; dar aceasta nu contează acum! Căci cine crede precum tine, prietene, acela este īn spirit la fel ca şi botezat, şi anume cu toată binecuvāntarea botezului.

3. Evreii au circumcizia, care este o pregătire a botezului, dar care īn ea īnsăşi şi īn faţa Mea nu are nici o valoare dacă cel tăiat īmprejur nu are īn acelaşi timp şi inima «circumcizată». Eu īnţeleg printr-o inimă «circumcizată» o inimă curată şi plină de iubire, care este mai preţioasă decāt toate circumciziile de la Moise şi pānă acum. După circumcizie a venit, după un timp, botezul cu apă al lui Ioan, care a fost preluat de ucenicii săi. Acest botez īnsă nu are īn el īnsuşi nici o valoare dacă pocăinţa nu īl precede sau nu īi urmează.

4. Cine īnsă, spre a īncepe o viaţă mai bună şi mai curată, se lasă botezat cu apă, nu face nici o greşeală; dar să nu creadă că apa īi curăţă inima şi īi īntăreşte sufletul. Aceasta o face doar propria voinţă pe deplin liberă; apa este doar un semn prin care se arată că voinţa, ca apă vie a spiritului, a curăţat acum sufletul de păcate, la fel cum apa obişnuită curăţă capul şi restul trupului de praf şi mizerie.

5. Cine a primit botezul cu apă īn adevăratul sens arătat, acela este cu adevărat botezat dacă la botez, sau chiar īnainte de acesta, voinţa din inima lui a dat roade. Dacă nu s-a petrecut aceasta, atunci botezul cu apă nu are nici cea mai mică valoare şi nu aduce nici o binecuvāntare materiei şi nici pe departe o sfinţire a acesteia.

6. La fel, nici botezul copiilor mici nu are vreo valoare; el este doar un simplu semn că aceşti copii au fost acceptaţi īntr-o comunitate mai bună şi că acel copil primeşte un nume, care, pentru viaţa sufletului, nu are nici o valoare, ci doar una lumească. Din acest motiv, copilul ar putea primi un nume şi fără circumcizie şi fără botezul cu apă al lui Ioan şi aceasta ar fi īn faţa Mea totuna; căci nici un nume nu sfinţeşte sufletul unui om, ci numai voinţa lui liberă de a făptui drept toată viaţa după cea mai bună cunoaştere. Oricare nume poate fi sfinţit prin voinţă şi fapte bune, dar invers este īntotdeauna cu neputinţă.

7. Pe cānd Ioan boteza, i-au fost aduşi copii, lui şi ucenicilor lui, iar el i-a botezat şi pe aceştia dacă tutorii lor s-au angajat pe ce au mai sfānt să poarte o grijă neobosită educaţiei lor spirituale. Acum, īn această situaţie, poate fi botezat şi un copil cu apă, pentru a i se da un nume; dar botezul nu sfinţeşte sufletul şi trupul copilului decāt pānă cānd copilul va putea singur să-L cunoască cu adevărat pe Dumnezeu şi pe sine īnsuşi şi se va putea folosi de libera voinţă. Pānă atunci, tutorele va trebui să aibă grijă cāt mai conştiincios ca acest copil să fie bine īndrumat īn tot ce este necesar pentru obţinerea adevăratei sfinţiri, altfel tutorele preia toată răspunderea pe sufletul său.

8. De aceea este mult mai bine ca botezul cu apă să fie făcut cānd un om īndeplineşte toate condiţiile, după cunoaşterea sa şi din voinţa lui liberă, pentru sfinţirea sufletului şi a trupului său. De fapt, botezul cu apă nu este necesar sfinţirii sufletului şi a trupului, ci numai cunoaşterea adevărului din Dumnezeu şi făptuirea īn această cunoaştere. Dacă se va boteza cu apă, nu este nevoie numai de apa Iordanului, doar pentru că Ioan a botezat īn Iordan, ci orice apă proaspătă este bună; apa de izvor īnsă este mai bună decāt apa din cisternă, pentru că ea este mai bună sănătăţii trupeşti decāt apa stătută de cisternă.

9. Adevăratul botez şi singurul valabil īn faţa Mea este cel cu focul iubirii pentru Dumnezeu Tatăl şi pentru aproapele vostru, cu voinţa vie şi plină de zel şi cu Sfāntul Duh al adevărului veşnic din Dumnezeu. Acestea trei īi pot da cuiva, īn cer, o dovadă valabilă şi ele sunt: iubirea, ca adevăratul Tată; voinţa, ca adevăratul cuvānt sau Fiul Tatălui; şi īn sfārşit Duhul Sfānt, ca īnţelegere adevărată a veşnicului şi viului adevăr din Dumnezeu, dar activ şi viu īn oameni şi numai īn oameni! Căci ceea ce nu este īn oameni şi nu vine din voinţa cea mai īnaltă nu are pentru oameni nici o valoare şi, pentru că nu are nici o valoare pentru oameni, nici īn faţa lui Dumnezeu nu are.

10. Căci Dumnezeu īn Sinele Său nu reprezintă pentru oameni nimic pānă cānd ei nu īl vor cunoaşte - prin īnvăţătura sfāntă şi adevărată - pe El şi voinţa Lui supremă şi divină şi, recunoscānd această voinţă, īşi vor orienta din iubire voinţa proprie după voinţa Lui, şi voinţa lor vie şi plină de zel va īmplini, prin toate faptele şi renunţările lor, această voinţă supremă divină. De-abia prin aceasta chipul lui Dumnezeu devine viu īn oameni şi va creşte şi le va umple foarte repede īntreaga fiinţă. Iar atunci şi omul va pătrunde īn adāncul lui Dumnezeu; căci chipul şi asemănarea lui Dumnezeu īn oameni este o oglindire desăvārşită a unuia şi aceluiaşi Dumnezeu din veşnicie.

11. Cānd omul atinge acest nivel, atunci totul īn el devine sfānt şi se poate spune că a primit adevăratul botez al renaşterii īn spirit. Prin acest botez omul devine un adevărat prieten al lui Dumnezeu şi va fi el īnsuşi la fel de desăvārşit precum este Tatăl īn ceruri. Şi Eu vă spun la toţi, cu tărie, că voi toţi trebuie să tānjiţi, din toate puterile voastre, să deveniţi la fel de desăvārşiţi ca Tatăl din ceruri! Cine nu va fi la fel de desăvārşit, nu va fi Fiul Tatălui.

12. Cine este īnsă Fiul? Fiul este iubirea Tatălui. El este iubirea iubirii, El este focul şi lumina, El este Fiul iubirii sau īnţelepciunii Tatălui. Dacă chipul Tatălui este īn voi, va trebui să fie la fel de desăvārşit ca Tatăl īnsuşi īn toate, altfel nu este chipul lui Dumnezeu; iar dacă asemănarea nu este deplină, de unde să-i vină omului īnţelepciunea, ori cum poate să ajungă omul la adevărata īnţelepciune?

13. La fel cum īn Mine se găseşte mereu Tatăl, la fel Mă găsesc şi Eu mereu īn Tatăl, şi la fel trebuie să vă găsiţi şi voi īn voi īnşivă, şi prin aceasta vă veţi găsi şi īn Dumnezeu, şi Dumnezeu se va găsi īn voi. Cum Eu şi Tatăl suntem una, la fel trebuie să fiţi şi voi una īn voi īnşivă cu chipul Tatălui din voi. Dacă sunteţi, atunci veţi fi una şi cu Mine şi cu veşnicul Tată din Mine, căci Eu şi Tatăl suntem una din veşnicie!"

14. Aici ucenicii au spus: „Doamne, n-am priceput aceasta! Īnvăţătura Ta a devenit prea grea! Te rugăm mult să ne explici mai clar!"

15. Eu am spus: „Nici voi nu īnţelegeţi? Cāt timp va mai trebui să vă dădăcesc?! O, tu, gāndire strāmbă! Iar vouă v-a fost dat să vi se dezvăluie secretul īmpărăţiei lui Dumnezeu pe pămānt!

16. Unde vă sunt gāndurile inimii voastre?! De atātea ori v-am explicat cine este Tatăl şi cine este Fiul, că Fiul şi Tatăl se comportă ca şi iubirea şi īnţelepciunea sau ca şi căldura şi lumina. Eu v-am arătat că lumina fără căldură nu este de nici un folos, dar că şi căldura fără lumină nu poate coace nici un spic de grāu. V-am arătat cum īn căldură īşi află izvorul lumina, căci căldura este expresia unei activităţi, iar activitatea este vizibilă prin lumină, care creşte atunci cānd activitatea se intensifică. Şi tot nu pricepeţi unitatea Tatălui şi a Fiului, şi nici unitatea dintre voi şi Mine!"

17. Ucenicii au spus: „Doamne, nu Te supăra pe noi! Acum am priceput, iar dacă am pierdut cumva ceva, vom putea recupera!" 18. Eu am spus: „Eu ştiu că aşa va fi. Dar v-am spus aceasta pentru că am văzut că eraţi mai mult puşi pe īntrebări decāt să vreţi să cunoaşteţi."

(Sursa: Iakob Lorber, Marea Evanghelie a lui Ioan, vol 4. Textul complet aici)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:24 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman