HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

 
Reply to this topicStart new topic
> Prostitutia Juvenila In Romania, Petitie - Documentar CNN
Mihai
mesaj 12 Mar 2004, 08:08 PM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Stimati Domni.

Aceasta scrisoare vine ca o apreciere la adresa profesionalismului si a omniprezentei CNN-ului in punctele de maxim interes ale lumii. Totodata, ea este o cerere si un raspuns al catorva organizatii ale societatii civile romanesti, din lumea intreaga, ai caror membrii, cetateni respectabili ai societatii in care traiesc, sunt revoltati de prezentarea documentarului referitor la prostitutia juvenila in Romania, la pedofilie si la copiii strazii, programul CNN intitulat ?Romanian Sex Trade?, difuzat de postul dumneavoastra in 15 si 22 febraurie 2004, precum si in decembrie 2003.

Desi, bineinteles, recunoastem aspectele de viata care trebuie schimbate in Romania zilelor noastre, cum ar fi cazurile rare de abuzuri sexuale asupra copiilor si traficul de persoane, reflectate in programul dumneavoastra, in acelasi timp suntem revoltati de focalizarea nedreapta asupra unei situatii care nu a caracterizat si nucaracterizeaza societatea romaneasca. Abuzurile sexuale asupra copiilor nu sunt o problema numai pentru Romania, ci afecteaza atat tarile Europei cat si alte tari.

Stim ca CNN este cea mai importanta retea de stiri din lume. Va multumim, din nou, pentru emisiunile live ale Revolutiei din 1989 si a altor evenimente importante din ultimii ani, cum au fost vizitele presedintilor Clinton si Bush in Romania. Va rugam sa revizuiti problema Romaniei, din puntul de vedere al unei culturi europene vechi si foarte importante, al unei tari cu oameni ospitalieri, care muncesc din greu, cu resurse financiare reduse, sa indeplineasca cerintele unei societati mondiale.

Documentarul difuzat pe postul CNN a venit in momentul in care Romania era ?pusa la colt? de diferite cercuri politice, pe fondul unor legaturi puternice cu Statele Unite si pro-americane. Difuzarea sa repetata la ore de maxima audienta, tocmai acum, cand Romania se afla in vizorul UE, cu privire la adoptiile internationale nu au darul de a ajuta la promovarea unei imagini reale a eforturilor romanesti de a realiza progrese in construirea unei democratii autentice si a unui nivel de trai mai bun, menite sa o ajute a-si spori sansele de aderare la UE in 2007.

Speram ca CNN va ajuta Romania sa-si prezinte si partile pozitive, deoarece Romania se zbate sa-si modernizeze economia si sa-si rezolve problemele critice, cum ar fi cele pe care dumneavoastra le-ati mentionat.

Suntem increzatori ca romanii ar merita nu numai o sansa, dar si o mana de ajutor de la prieteni din SUA si de pretutindeni, in scopul de a-si crea o tara moderna, in adevaratul sens al cuvantului, democratica si evoluata, in contextul actual al societatii mondiale.

Ar fi multe proiecte mai putin socante despre Romania, care ar putea sa o scoata din cercul vicios de stereotipii si negativism promovat de mass-media, cu un impact direct asupra capacitatii Romaniei de a rezolva o gama de probleme ale societatii noastre.

Iata cateva exemple:

- Dezvoltarea industriei turismului. Romania este o tara atat de frumoasa! Ea a fost aleasa ca tara de bastina, o Virginia, pentru filmul ?Cold Mountain?de Directorul Antony Mingella. Acest program ar putea atrage simpli cetateni sa ne viziteze, mai multi decat pedofilii;

- Elevii inzestrati ai Romaniei, care, anual, primesc premii importante, in diferite competitii internationale (medalii de aur in ultimii 5 ani la Olimpiadele de matematica);

- Specialistii in IT ai Romaniei si contributia lor la progresul global. Romania atrage atentia unor firme de prestigiu in domeniul IT, fie ele din SUA (Microsoft, Oracle), din Canada (Telesystems?wireless ), sau din Europa;

- Romania este tara de origine a unor lideri recunoscuti in lumea intreaga, din stiinta, arta, cultura, literatura si politica: Ing. Henri Coanda, inventator, Prof. Dr. George Emil Palade, detinator al Premiului Nobel pentru medicina, ex-director al Institutului Rockefeller din New York, Profesor Nicolae Mangeron (important contributor la programele spatiale ale NASA), Ellie Wiesel, Premiul Nobel pentru pace, faimosul sculptor Constantin Brancusi, scriitorul Eugen Ionesco, Mircea Eliade, filozof si scriitor, George Enescu, compozitor, Virginia Zeani, diva Operei, professor de canto in Baltimore, Sergiu Celibidache si Yoel Levi, dirijori al Orchestrei Simfonice, Alexandra Nechita - cea numita ?micul Picasso?, Horst Koehler, Presedintele Fondului Monetar International in ultimii 4 ani si fost deputat si ministru al finantelor, Michael Howard, fost secretar al Marii Britanii si actual lider al Partidului Conservator, Nicolae Titulescu, politician si ambasador al Romaniei, Presedinte al Ligii Natiunilor Unite, Nadia Comaneci, gimnasta de aur, Ilie Nastase, campion de tenis, Lia Roberts, presedinte al Partidului Republican din Nevada, aflata acum in cursa pentru presedintia Romaniei, Liliana Pagu, premiata intre primele 100 de femei ale lumii, etc. Si lista ar putea continua...

- Romania este parte activa intr-un program consecvent, in care Guvernul Romaniei si ONG-urile incearca rezolvarea problemei copiilor strazii. Romania este recunoscuta ca una dintre putinele tari care au rezolvat problemele ridicate de proliferarea maladiei SIDA in randul copiilor.

- Investitii in Romania: Romania este una dintre cele mai atractive economii, din acest punct de vedere, in Europa Centrala si de Est.

- Parteneriatul de durata dintre Romania si SUA: Romania este un partener de incredere al SUA, fie in NATO, ONU sau UE.

Dupa 50 de ani de prigoana si hartuire comunista, dorim sa recastigam increderea si respectul lumii intregi. Noi ne-am alaturat Statelor Unite, Marii Britanii si altor state in lupta contra terorismului. Romania a fost a doua tara, dupa Marea Britanie, care s-a alaturat SUA in aceasta lupta impotriva terorismului si recunoaste mentinerea legaturilor transatlantice dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

Un talk show cu personalitati ale societatii romanesti din toata lumea, gazduit fie de CNN Atlanta, fie in Romania, ar fi o apropiere interesanta, careia speram ca ii veti raspunde.

Va multumim, inca o data, pentru efortul dumneavoastra de a promova o imagine echilibrata a Romaniei zilelor noastre si a romanilor din lumea intreaga.


Sursa: Petition Online, CNN - Romania


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 12 Mar 2004, 08:38 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Trebuie precizat ca acest Protest romanesc este semnat de 11 organizatii si 25 de persoane, reprezentanti ai diasporei
romane din Europa, SUA si Canada. Protestul este adresat realizatorului emisiunii ( ce a fost transmisa repetat si la ore de virf !) Aaron Brown precum si conducerii postului CNN.
Cei care vor sa se ralieze pozitiei exprimate de protestatari sunt rugati sa semneze Protestul online . ( vezi mai sus)

Acest topic a fost editat de March: 12 Mar 2004, 08:40 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 12 Mar 2004, 08:52 PM
Mesaj #3


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Multumesc pentru precizare, March. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 12 Mar 2004, 08:52 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
anda_milea
mesaj 25 Mar 2004, 07:51 AM
Mesaj #4


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



stimabililor, aceasta petitzie suna in felul urmator pentru Vest: "va rugam sa nu aratatzi lumii unde greshim, va rugam sa investitzi in noi deshi nu va oferim nici un fel de reduceri vis-a-vis de taxe, va rugam sa ne lasatzi shi pe noi la dvs in birou cu toate ca mai avem drum lung de parcurs pana cand o sa meritam sa ne permitem sa credem ca meritam (interesant joc de cuvinte, nu?) sa stam cu voi la masa rotunda shi va rugam sa ignoratzi problemele cu care ne confruntam pana cand scapam de ele (in timp ce nu recunoashtem ca le avem)". aceasta petitzie e semnata de diaspora, dupa cum atzi subliniat...deci badea gheorghe din deal nu shtie despre dansa, nu? shtie cineva din romania? sunt curioasa tare!
eu am avut ocazia sa vad documentarul shi reactziile politziei (brigazii pentru combaterea crimei organizate) romane care suna de genul "ce problema sa rezolv, dom'le, ca noi nu avem probleme de gen!" (da, infatuarea caracteristica, SHEFU').
la lista figurilor proeminente romaneshti Vestul va zambii sarcastic "bah, da asta-i francez...shi asta, shi asta" (vezi emil racovitza, eugen ionesco) [cu toate ca nu au dreptate]
shi da, a durut documnetarul, a lovit sub centura...shi da, am ramas incremenita in fatza televizorului! shi da, am pus capul in pamant a doua zi la shcoala la cursul de World Issues cand mi-a shoptit cineva "crazy romanians"! shi da, am vrut sa scriu shi eu o petitzie, dar nu adresata CNN-ului, ci guvernului Romaniei care se zbate din rarunchi sa faca ceva...pffff.
nu sunt de acord cu "hai nu ne paratzi pana nu intram in UE, ca iar ne ia tanti baroana la treishpe-paishpe" shi nu sunt de acord cu "mai iertzti-ne, dom'le!". asta e imaginea noastra in lume care reflecta nu IN INTREGIME, but pretty darn close realitatea noastra.
vorbeatzi despre "Cold mountain" ca un factor care ar putea trage turism...nu dupa ce agramata protagonista a zis ca a vazut "a mama-bear and a baby-bear walking in the streets of Bucharest"! asta ar trebui sa ne supere, nu adevarul...shi problema prostitutziei e deosebit de "adevarata".
pe un perete din sala in care fac cursul de International Law e o bucata de ziar...un articol - "the eastern-european sex-trade"; la articol e atashata o poza...pe un banner immens scrie "TU NU ESHTI MARFA" langa...un pumn srtrangand o fata de 16 ani...shi altul strangand 500 de $. de 7 (shapte) ori am fost intrebata daca situatzia e chiar asha de rea. cu mana pe inima va spun ca ash fi vrut sa pot sa mint ca NU!
in concluzie, opinia mea sincera e ca inainte sa cerem lumii sa vada dincolo de evident, ar trebui sa aruncam noi, ca natziune, nu doar ca stat, o privire mai introspectiva...

impresii de la caldura shi comfort 50.gif - o studenta la Studii de Dezvoltare Internatzionala in Vestul-Vestului


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 25 Mar 2004, 11:38 AM
Mesaj #5


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Daca astfel de dusuri reci ar reusi sa ne si trezeasca din cand in cand, ar fi bine venite. Se pare, insa, ca prezentari precum cea amintita nu sunt o solutie pentru rezolvarea problemelor de la noi. Cu atat mai mult cu cat sunt exagerate. Occidentalii prezinta doar extremele din societatea romaneasca si, in general, evita sa arate si partile bune. Asa putine cate sunt. Faptul ca ne arata ca pe niste nebuni, salbatici samd nu cred ca are nici rol educativ, nici informativ.... Indignarea din scrisoarea aceea este normala. Nu cred ca trebuie sa bagam capul in nisip la infinit si sa acceptam faptul ca cei de afara, din asa-zisa lume civilizata, vor scoate mereu in evidenta "defectele" noastre. Ca veni vorba de abuzuri sexuale asupra copiilor, aduceti-va aminte cati dintre pedofilii prinsi in ultimii ani la noi sunt romani si cati sunt straini. Nu e nici un roman! Sau, daca revenim la o problema spinoasa, cea a cersetorilor tigani. Sau a tiganilor, in general. Eu sunt foarte curioasa daca cei de afara ar reusi sa-i educe pe tigani. Sa incerce si ei sa ii integreze, sa ii accepte asa cum sunt, la fel cum ne cer noua.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anda_milea
mesaj 27 Mar 2004, 07:56 PM
Mesaj #6


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



vezi reclama aia din coltzul din dreapta sus? BRIDE.RU...ala e trafic legal de fiintze umane! nu se intampla in Romania, dar se intampla in Rusia, Tailanda etc. Sincer, eu cred ca factorul care ar justifica un comportament de acest gen (vanzarea pe internet, vanzarea pe piatza, vanzarea...in general) este saracia. Shi Romania este o tzara destul de saracacioasa inca! hh.gif shi, pe langa asta, noi nu recunoashtem ca problema exista! sincer, cred ca asta e primul pas spre a rezolva problema prostitutziei, dupa care vine the issue al legalizarii bordelurilor (asta ar avea mai multe beneficii: ar stopa intr-o anumita masura traficul de femei, ar controla calitatea serviciului dpdv medical, ar aduce bani buni bugetului). sa vedem ce ne aduce vara pre-electorala... unsure.gif
ah, inca ceva:
"Daca astfel de dusuri reci ar reusi sa ne si trezeasca din cand in cand, ar fi bine venite." - mare dreptate ai...daca ar reushii ceva (orice) sa ne trezeasca!!!!!


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 27 Mar 2004, 08:10 PM
Mesaj #7


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit la Han, anda! han.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anda_milea
mesaj 28 Mar 2004, 06:40 PM
Mesaj #8


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



bine ca v-am gasit! cool.gif


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Superunknown
mesaj 30 Mar 2004, 05:12 PM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 911
Inscris: 15 February 04
Forumist Nr.: 2.236



QUOTE (anda_milea @ 27 Mar 2004, 08:56 PM)
dupa care vine the issue al legalizarii bordelurilor (asta ar avea mai multe beneficii: ar stopa intr-o anumita masura traficul de femei, ar controla calitatea serviciului dpdv medical, ar aduce bani buni bugetului)

In general sint de acord cu ce spui tu, @anda, dar la faza cu legalizarea bordelurilor imi permit sa te contrazic. Nu vad nici un motiv pentru care un clan mafiot, proprietar al unui bordel printre alte afaceri, ar dori sa treaca in legalitate. Oricum ai da-o, prostitutia e o activitate sordida, plasata prin excelenta in lumea interlopa. Ca orice activitate care speculeaza un viciu uman, ea isi va pastra caracterul infractional oricit ai incerca s-o reglementezi. Iti dau ca exemplu contrabanda cu tigari si contrabanda cu bauturi alcoolice, care sint cele mai extinse si mai profitabile activitati ale "economiei subterane" din Romania.

Daca vrei sa rezolvi problema traficului de fiinte umane, ar trebui sa umbli in primul rind la educatie si la mentalitate. Cum ajung atitea fete in ghearele proxenetilor? "Ce le innebuneste pe femei?" ca sa citez o reclama la moda. Perspectiva banului nemuncit, asta e raspunsul. Scenariul e simplu: gisculitza de la tzara intilneste un tzigan "smecher" in discoteca. Tziganul ii promite c-o face dansatoare in Italia. Gisculitza crede si se trezeste a doua zi intr-o garsoniera mizera din Ferentari. Din momentul ala, fie ca ea spune "da" fie ca spune "nu", rezultatul e acelasi. Daca era desteapta, ii spunea "nu" din prima, in discoteca. Dar pentru asta ii trebuia un dram de educatie si mentalitate...


--------------------
"Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anda_milea
mesaj 31 Mar 2004, 01:52 AM
Mesaj #10


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



secret.gif total de acord cu necesitatea educarii, superunknown, problema e ca in romania female literacy rate este 99%, mai mult ca la barbatzi!!! (cel putzin pe Human Development Index-ul UN-ului din 2003asha e!) sa fie acel 1 la suta intreaga shleahta de "gasculitze botaniste"??? nush

oricum, ai pus punctul pe i cu chestiunea educatzie; cred ca educatzie sexuala sau conceptul care in vest se numeshte "street smarts" este indispensabila. riscam insa, in acest mod, sa cadem in extrema cealalta, devenind paranoici ca fiecare don'shoara care arata mai rasarita ar putea cadea victima proxenetzilor - care este un alt concept de baza al societatzii canadiene sad.gif

despre femeile care o fac de buna voie...cred ca ar prefera sa lucreze in bordeluri, cu carte de munca sh pensie asigurata decat sa fie abuzate shi agresate in toate formele posibile de catre peshti...
sau...oi fi eu prea naiva... unsure.gif

Acest topic a fost editat de anda_milea: 31 Mar 2004, 01:53 AM


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
carpatic
mesaj 31 Mar 2004, 01:39 PM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 650
Inscris: 4 November 03
Forumist Nr.: 1.128



Nimeni din afara nu e dator sa ne puna in valoare aspectele pozitive. Asta e datoria noastra, a tuturor, e datoria celor care ne conduc si a diasporei. Dar din pacate lobby-ul facut de diaspora noastra e cel putin jalnic, daca nu lipseste cu desavarsire.
Si e de datoria noastra sa ne promovam valoarea. Scrisori patetice ca cea de mai sus sunt nu numai inutile, dar pot parea chiar penibile. "Stiti.... noi avem oareshce probleme... dar nu va mai legati de ele, aratati aspectele noastre bune !!!"
Daca un elev nu-si face tema si profesorul il taxeaza cu o nota proasta, se va milogi "bietul" copil "scuzati, dar nu faceti caz de asta, eu totusi am un catel frumos acasa si ma ingrijesc bine de el...." ???
Suntem prezentati in documentarele TV ca o tara din lumea a 3-a, o tara plina de bolnavi, handicapati, orfani lihniti de foame, boschetari, prostituate, mafioti, tigani jegosi, pedofili etc. Unde se fura pe rupte, coruptia e lege, unde orasele sunt jegoase si compuse numai din blocuri gri care stau sa se darame. E revoltator, dar nu ne putem astepta la altceva atata timp cat nu este in afara nici un interes si nu exista grupuri de lobby reale.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 4 Apr 2004, 02:05 PM
Mesaj #12


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Dar din pacate lobby-ul facut de diaspora noastra e cel putin jalnic, daca nu lipseste cu desavarsire.

Normal. Nu uita ca mare parte din acea diaspora a plecat din tara tocmai din cauza situatiei mizere de aici. Si cand spun mizera ma refer la toate aspectele: social, economic samd. Asa ca e greu de crezut ca ar putea face lobby pentru ceva ce nu apreciaza pozitiv.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anda_milea
mesaj 5 Apr 2004, 07:10 AM
Mesaj #13


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



nefertiti, nu shtiu daca tu eshti in diaspora, ai prieteni acolo, sau, ma rog, orice sursa de informare, dar sincer, traind printre romanii din canada, am ajuns sa le rad in fatza cand imi spun ca au plecat din romania din cauza coruptziei sau a conditziilor precare in care se aflau orashele!
din romania pleaca doua categorii de oameni: ahtiatzii dupa bani shi intelectualii ignoratzi care au copii cu potentzial, dar care nu au bani sau chef sa-l mituie pe Icsulescu, decanul de la mai-shtiu-eu-ce universitate din Romania! sincer, am vazut oameni din ambele categorii and they all pull the "am plecat din cauza coruptziei" on me! asta e o tampenie!
...la partea cu un lobby activ din partea romanilor din diaspora...ha-ha-ha...mama shi tata lucreaza pana la 8 seara in majoritatea zilelor...nu au timp uneori sa cumpere paine!...stau in trafic cu orele...ajung acasa, fac de mancare shi cad latzi de somn! ar fi strigator la cer numai sa le pomeneshti de lobby, sincer! ah...tineretul? de ce nu face tineretul lobby? pentru ca majoritatea tinerilor pana in 15 ani nu au capacitatea intelectuala...cei intre 15 shi 18 sunt in faza de renegare a radacinilor est-europene, cei intre 18 shi 20 stau cu morcovul in ashteptarea unei scrisori de acceptance de la vreo universitate, sau a unei burse, in timp ce merg la schoala de la 9 la 3 shi lucreaza de la 4 la 10! cu toate astea, cred ca ai foarte mare dreptate in sensul ca ar trebui sa ne asumam responsabilitatea oriunde am fi!!!! cel mai greu e, insa, sa treci peste rushinea de a fi stereotipizat in una dintre categoriile amintite de carpatic: "bolnavi, handicapati, orfani lihniti de foame, boschetari, prostituate, mafioti, tigani jegosi, pedofili etc". shi oricat de acceptanta e o societate, nu te scuteshte de stereotipizare. shi oricat de mult itzi cer romanii de acasa sa faci lobby, ca deh, eshti in diaspora, nu au sa te recunoasca ca individ nicidata!
in conditziile astea, shi avand in vedere argumentele aduse pana acum, cine s-ar mai angaja sa faca lobby?
eu ashtept schimbarea din interior, INCA, sper sa nu ashtept in eter...


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 5 Apr 2004, 09:53 AM
Mesaj #14


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



anda, eu nu astept de la nimeni de afara sa faca lobby pt noi. Mai intai ar trebui sa schimbam ceva noi, cei de aici. Insa te inseli cand nu crezi in cele spuse despre coruptie. Asta a devenit aici un fel de constitutie. Te lovesti de ea la fiecare pas. Sigur ca nu e singurul motiv pentru care ti se poate face lehamite de ce e in Romania, dar e unul care conteaza mult. Si inca ceva. Am si eu prieteni afara si pot sa iti spun ca nu doar categoriile enumerate de tine pleaca din tara. Nu toti cei care pleaca de aici sunt ahiati dupa bani. Este si o categorie intermediara, cea care vrea doar sa munceasca si sa fie platita pe masura, ca sa poata trai, nu doar sa supravietuiasca, de pe o zi pe alta. Astia se duc afara, strang niste bani si se intorc. Ca printre ei se afla si "uscaturi", asta e altceva.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Camus
mesaj 23 Apr 2004, 03:10 AM
Mesaj #15


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 19
Inscris: 17 April 04
Forumist Nr.: 3.121



anda_milea :
QUOTE
majoritatea tinerilor pana in 15 ani nu au capacitatea intelectuala...cei intre 15 shi 18 sunt in faza de renegare a radacinilor est-europene, cei intre 18 shi 20 stau cu morcovul in ashteptarea unei scrisori de acceptance de la vreo universitate, sau a unei burse, in timp ce merg la schoala de la 9 la 3 shi lucreaza de la 4 la 10!

Ai uitat o categorie, cei intre 20-30 de ani care fumeaza "iarba" (marijuana) toata ziua, asta costa cam $ 20/zi, nu lucreaza si ca sa faca rost de bani fac trafic cu asa ceva, cu tigari luate de la indieni, cu video discuri sparlite de la Blockbuster si cu tot felul de lucruri "cazute din camion"...

As avea o rugaminte, scrie textul normal, fara "barbarisme" de stilul tz, sh etc. care nu fac decit sa incarce textul si sa ingreuneze lectura. E mult mai usor de citit, chiar si fara diacritice, se intelege din context foarte bine, plus ca e si mai natural si rapid de scris.

nefertiti :
QUOTE
Astia se duc afara, strang niste bani si se intorc.

Nu se mai intorc...

Acest topic a fost editat de Camus: 23 Apr 2004, 03:12 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 23 Apr 2004, 01:13 PM
Mesaj #16


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Ba sunt destui care se intorc. Partea proasta e ca, multi dintre acestia, nu invata ceva bun cat stau acolo. Sau uita imediat ce se intorc aici.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 23 Apr 2004, 01:29 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (Superunknown @ 30 Mar 2004, 06:14 PM)
Cum ajung atitea fete in ghearele proxenetilor? "Ce le innebuneste pe femei?" ca sa citez o reclama la moda. Perspectiva banului nemuncit, asta e raspunsul. Scenariul e simplu: gisculitza de la tzara intilneste un tzigan "smecher" in discoteca. Tziganul ii promite c-o face dansatoare in Italia. Gisculitza crede si se trezeste a doua zi intr-o garsoniera mizera din Ferentari. Din momentul ala, fie ca ea spune "da" fie ca spune "nu", rezultatul e acelasi. Daca era desteapta, ii spunea "nu" din prima, in discoteca. Dar pentru asta ii trebuia un dram de educatie si mentalitate...

E şi cum zici tu - dar partea tristă e că deja proxeneţii au ajuns la nivele de tupeu incredibile ... cry.gif
Este riscul ca dacă o "gîsculiţă de la ţară" se uită un pic mai mult la un jmecher sau, doamne fereşte! stă cu el la masă 5 minute, să nu mai aibă ocazia să zică "NU", deoarece la ieşirea din discotecă e aşteptată afară, 2-3 pumni în gură, trîntită pe bancheta din spate a maşinii şi deja pînă dimineaţa a fost vîndută pe 500 de euroi unui "tartor adevărat". 50.gif
Şi din păcate astea nu-s scenarii SF-horror ... mad.gif

Exact cu ziceai - legalizarea prostituţiei ar fi chiar mai periculoasă - ar da o spoială de legalitate unor astfel de oameni. ph34r.gif


Numai că noi şi onor guvernanţii noştri şi onor ONG-işti şi vizitatori străini se fac că plouă ... şi dup-aia urlă de indignare cînd văd că Vadim şi PRM-ul au fost în 2000 pe al doilea loc la alegeri, încep să acuze poporul român de idioţenie, lipsă de apetenţă spre democraţie, etc, etc ... şi dup-aia răsuflă fericiţi că au impresia că şi-au făcut treaba !! 50.gif

Gata ... că mă inervez acuşica ... devil.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Soapta
mesaj 23 Apr 2004, 01:35 PM
Mesaj #18


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 20
Inscris: 16 April 04
Forumist Nr.: 3.107



QUOTE
pe un banner immens scrie "TU NU ESTI MARFA" langa...un pumn strangand o fata de 16 ani...si altul strangand 500 de $

frumos banner ... dar fara nici un efect. amintea cineva inainte de "persectiva banului nemuncit" ... exista peste tot, nu numai la noi. cat despre emisiune, politica murdara, se cunoaste deja de la postul tv arte (si alte asemenea) ca reportaje de gen din alte tari aduc rating. in plus se afiseaza cateva conturi pentru donatii si bineinteles (pentru cine habar nu are) toti banii ajung la destinatie.

altfel spus: "e mizerie la tine in curte ? pai tu nu vezi ce mizerie e in curtea vecinului ?!!" ...


--------------------
There is no spoon !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anda_milea
mesaj 25 Apr 2004, 01:26 AM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 9
Inscris: 23 March 04
Din: Totonto
Forumist Nr.: 2.711



camus, imi cer sincer scuze ca scriu cu tz, in loc de t...incerc sa lucrez la asta (e o chestiune de obishnuintza idioata capatata acum aproape o decada odata cu mIRCotismul care a invadat romania).
pe potheads i-am omis in mod deliberat din doua motive: pentru ca nu cunosc prea multzi shi pentru ca nu sunt un segment important al societatzii, ci mai degraba paria ei. shi nu costa iarba asha mult in canada...

stii, mia, poate comportamentul proxenetzilor ar fi mai putzin tiranic daca ar avea de a face cu femei care chiar doresc sa-shi cashtige existentza vanzandu-shi corpul...ar fi un fel de manageri. in plus, banii cashtigatzi de ei shi de ele ar fi taxabili. la asta se adauga certitudinea controalelor medicale pentru fiecare "lucratoare la bordel". shtiu ca suna greu de acceptat shi ca, da, exizta intotdeauna loop-holes in lege care vor fi utilizate nu in cele mai ortodoxe scopuri, dar continui sa cred ca ar fi mai mult beneficiar societatii shi economiei...

poate sunt eu naiva...sau poate sunt indoctrinata...nush! shtiu doar ca zicala "fa-te frate cu dracu' pana treci puntea" imi pare mai adevarata pe zi ce trece

si superunknown, eu sunt femeie...si nu ma inebuneshte perspectiva banului nemuncit, ma dezgusta...shi sunt sigura ca mai sunt femei care ar fi de acord cu mine... blink.gif

Acest topic a fost editat de anda_milea: 25 Apr 2004, 01:28 AM


--------------------
sa te agitzi prosteshte pe o planeta ratata...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MIA
mesaj 26 Apr 2004, 01:06 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.320
Inscris: 21 April 04
Din: Timisoara, Romania
Forumist Nr.: 3.188



QUOTE (anda_milea @ 25 Apr 2004, 02:28 AM)
poate sunt eu naiva...sau poate sunt indoctrinata...nush! shtiu doar ca zicala "fa-te frate cu dracu' pana treci puntea" imi pare mai adevarata pe zi ce trece

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nu neapărat cred că eşti naivă, dar îndoctrinată cu siguranţă ... cît mai degrabă nu ai contact cu situaţia reală din România şi, mai important probabil, nu prea cred că ai/ai avut o cunoaştere prea bună a fenomenului "prostituţiei" în ansamblu ... sorry.gif

Ca idee - dacă se poate să nu se plătească impozit, nu se va plăti, indiferent dacă va fi 5% sau 25% cum e acuma rolleyes.gif ... şi plus de asta nu cred că un peşte care sparge dinţii curvelor pe care tocmai le-a cumpărat cu 300 de euroi ca să ia mai bine **** o să renunţe la ... "comportamentul tiranic" ... cry.gif
Plus că mulţi peşti fiind de-o anumită etnie ... dar nu, că deja devenim "incorecţi politic" şi ne dau în cap masonii ăia care l-au iniţiat pe "regele" Cioabă, Uniunea Europeană, ADL-ul ... etc, etc ... ph34r.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 10 May 2004, 10:56 AM
Mesaj #21


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



CNN a difuzat aseara, din nou, faimosul deja documentar. mad.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 18 May 2004, 05:45 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042





Retea romaneasca de prostitutie infantila

Sapte romani au fost retinuti pentru implicare intr-o retea de prostitutie infantila, iar un altul a fost dat in urmarire de autoritatile italiene, la Milano, in urma unei anchete care a pornit acum un an, de la plingerea unui minor roman. Potrivit ziarului “Gazetta di Parma”, reteaua era condusa de opt romani, care exploatau mai ales copii romani si rromi, dar si femei din Ucraina si Republica Moldova.
Fiecare dintre cei exploatati aducea proxenetilor intre 500 si 700 de euro. Membrii bandei obligau copii de 10-12 ani sa se prostitueze ori sa comita diverse infractiuni. Banii erau trimisi in Romania, in timp ce copiii erau tinuti in conditii de sclavie. Ancheta a pornit acum un an, dupa ce un copil roman a facut o reclamatie, fiind operate interceptari telefonice si supravegheri.
Sapte romani au fost arestati, in timp ce al optulea, presupus minor, a fost dat in urmarire. In cursul descinderilor au fost retinuti si doi italieni, surprinsi in timp ce intretineau raporturi sexuale cu doi copii de zece si, respectiv, 12 ani. Clientii, un asistent specializat in lucrul cu minorii si un medic stomatolog specialist, sint cercetati in stare de libertate. Minorii erau adusi in Italia cu acordul parintilor, care primeau de altfel o mica parte din cistig, iar o data ajunsi acolo, organizatia - care are centre de actiune in doua judete din Romania - ii obliga sa cerseasca, sa fure si sa se prostitueze, in piata Trento. “Baza logistica” era la Milano, iar cei opt membri ai bandei aveau atributii clare in exploatarea copiilor. (sursa : Ev.Z.,18/05)



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 18 May 2004, 06:00 PM
Mesaj #23


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



Vestea asta meseriasa a ajuns pana in canada. Un coleg m-a intrebat acum vreo 10 zile despre prostitutia juvenila din Ro. Vazuse un reportaj la tv.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 18 May 2004, 09:26 PM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Am vazut si eu reportajul ala la TV. Ma intreb astfel: de ce nu a reactionat nicicum politia lor macar? Sau nici lor nu le pasa.
Am impresia ca romania devine pe zi ce trece tara tuturor posibilitatilor (de fapt asta si este).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 19 May 2004, 10:05 AM
Mesaj #25


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Normal era sa existe reactii si la ei si la noi. Cel putin unul dintre pedofili a fost aratat, identificat, filmat etc. Si nimeni nu a miscat un deget spre el. Si atunci cum sa nu te gandesti ca e doar un material platit bine, cu un anumit scop?


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Achernar
mesaj 19 May 2004, 10:33 AM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.907
Inscris: 11 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.553



QUOTE (March @ 18 May 2004, 06:47 PM)
Clientii, un asistent specializat in lucrul cu minorii si un medic stomatolog specialist, sint cercetati in stare de libertate.

Cercetati in stare de libertate ?!? Probabil nu reprezinta un pericol social ... mai ales asistentul ala specializat in lucrul cu minorii ...

Acest topic a fost editat de stupidpeople: 19 May 2004, 10:34 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 3 Jun 2004, 02:45 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



O posibila retea subterana de prostitutie "cu ajutorul" unor eleve de la Liceul de Arta din Iasi

Actrite porno, fara practica, dar... cu bacalaureat



O veste scandaloasa a traversat cancelaria Liceului de Arta "Octav Bancila" din Iasi: elevii care vor sa devina actori fac "practica" pentru retelele subterane de pornografie. Protagonista unui film de aceasta natura ar urma sa primeasca 5.000 de euro pentru un film violent, care va fi produs intr-o vila luxoasa de la Neptun. Pentru antrenament si "incalzire", adolescentele, majoritatea sub 18 ani, se prostitueaza sau filmeaza contra cost, un week-end de vis putand ajunge la 1.500 de euro, cu trei eleve care satisfac cele mai nebanuite rafinamente sexuale. "Actritele" de la Liceul "Octav Bancila" se vand pe internet si ofertele se negociaza pe canalele de chat. Nenorocirea a fost deconspirata de o persoana necunoscuta, care a trimis conducerii liceului plicuri cu continutul obscen al unor convorbiri pe chat intre eleva liceului si producatorii filmului. Dupa ce s-au straduit sa musamalizeze operatiunea, profesorii incearca sa victimizeze fetele, iar politistii au demarat cercetari pentru a destrama filierele de la Liceul de Arte.

5.000 de euro - o eleva violata in fata camerei de luat vederi

Cadane aflate intr-o vila pe malul marii, violate salbatic de soldati americani imbracati in costume de camuflaj, care tocmai au debarcat intr-un palat luxos din Irak. Partide de sex inflacarat, din care nu lipseste sexul in grup, raporturile orale, violenta, tot tacamul ar fi trebuit sa fie un film porno cu elevele de la Liceul de Arte "Octav Bancila" din Iasi. Filmul urmeaza sa se toarne intr-o vila din statiunea Neptun la sfarsitul lunii iunie. Elevele, din clasa a XII-a F, clasa de teatru de la Liceul de Arta "Octav Bancila", au fost "arvunite" pe chat, protagonista productiei porno urmand sa incaseze 5.000 de euro. (...)

tot scandalul aici :
http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...02062004&idx=53

Acest topic a fost editat de March: 3 Jun 2004, 02:46 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 3 Jun 2004, 09:55 PM
Mesaj #28


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Hm. Articolul din ziar lasa si posibilitatea unei glume proaste. Singura dovada este o convorbire pe mIRC.
Nu m-ar mira sa fie insa adevarate acuzatiile. Soldati americani care violeaza... smile.gif prbabil ca platitorii sunt niste arabi? smile.gif

Nu inteleg de ce sunt puse serverele sub urmarire cand o mama de bataie ar scoate la iveala adevarul? Deh... democratie.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cool Air
mesaj 30 Jun 2004, 07:41 PM
Mesaj #29


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 23
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.978



Am vazut acel reportaj cu prostitutia pedofila de vreo doua ori la CNN si nu cred ca avem de ce sa ne miram , atata timp cat Romania tinteste sa intre in lumea buna a Europei si trebuie sa se alinieze la aceleasi standarde cu alte tari. E firesc sa fie in centrul atentiei Romania si puricata la fiecare detaliu. Din pacate, aici se adauga faptul ca CNN este, totusi, o televiziune care trebuie sa vanda un material si sa atraga cat mai multi ochi asupra lui. din nefericire, reportajele pozitive nu aduc atat de multa audienta ca si razboaiele, rasa umana in declin si mizerie, samd. Nu face exceptie nici CNN si nici alte posturi pentru ca astea sunt regulile pietei. Pe de alta parte, pedofilia exista din plin si in tarile dezvoltate. Scelerati e la fiecare pas, si, de exemplu, pe internet gasesc tot timpul, cautand diferite materiale, poze, filme, etc care depasesc capacitatea multora de intelegere. Saptamanal gasesc in ziare cazuri de pedofili care ucid copii dupa ce ii violeaza, copii disparuti si gasiti facuti sarmale prin parcuri si lacuri, samd. Nu e Romania mult mai rea decat tarile dezvoltate. Romania este doar in centrul atentiei, de cand tinteste sa ajunga printre tarile dezvoltate. O data ce economia se pune pe picioare(ma rog, daca se va pune vreodata) si saracia se mai micsoreaza, mizeriile gen prostitutie juvenila, pedofilia, vor fi mult mai reduse. Ca economia se va imbunatati, ramane de vazut.... wink.gif


--------------------
"A lie told often enough becomes the truth". Lenin

"Life is what happens to you while you're busy making other plans." John Lennon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FBOJI
mesaj 1 Jul 2004, 11:17 AM
Mesaj #30


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 101
Inscris: 19 May 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.566



QUOTE (Mihai @ 12 Mar 2004, 09:10 PM)
... o cerere si un raspuns al catorva organizatii ale societatii civile romanesti, din lumea intreaga, ai caror membrii, cetateni respectabili ai societatii in care traiesc, sunt revoltati de prezentarea documentarului referitor la prostitutia juvenila in Romania...
promovarea unei imagini reale a eforturilor romanesti de a realiza progrese in construirea unei democratii autentice si a unui nivel de trai mai bun, menite sa o ajute a-si spori sansele de aderare la UE in 2007...
Suntem increzatori ca romanii ar merita nu numai o sansa, dar si o mana de ajutor de la prieteni
Un talk show cu personalitati ale societatii romanesti din toata lumea, gazduit fie de CNN Atlanta, fie in Romania, ar fi o apropiere interesanta, careia speram ca ii veti raspunde...

Un talk show pe acest subiect a fost VREODATA pe TV Romania 1? Cu personalitati autohtone, nu din lumea intreaga.
A fost facut la noi un documentar similar? Eu nu l-am vazut.
Daca dorim obiectivitate am putea incepe chiar si cu noi insine.
Da, este cam urata situatia, dar hai sa vorbim deschis, nu sa cerem ajutorul altora atunci cand noi trecem indiferenti pe langa bietii copii de la Metrou.
Uit de toate " eforturile romanesti de a realiza progrese..." cand, in graba spre casa dau niste biscuiti sau fructe acelor amarati de copii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 1 Jul 2004, 11:32 AM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Bine faci ca le dai "in natura" de mancare,in orice caz ceea de ce "patronii" lor nu au nevoie...
Aici, din pacate, daca le dai de mancare te injura cel mai multi, caci, daca se poate manca pe saturate in magazin, norma e norma si suma de bani trebuie predata seara "tatucului" care i-a adus la "produs"... si crede-ma ca nu sunt povesti de adormit galeria...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 1 Jul 2004, 12:05 PM
Mesaj #32


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Solutia nu e sa le dai ceva celor care cersesc, nu spun ca nu trebuie sa le dai, dar chiar nu asta e rezolvarea. Sistemul de protectie sociala ar trebui perfectionat, mai degraba. Iar daca e sa revenim de unde a pornit discutia asta, de ce sa nu recunoastem ca in toata lumea exista un astfel de fenomen, nu doar la noi. Sigur, la noi au gasit, astfel, inca ceva de aratat cu degetul...


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorin666
mesaj 1 Jul 2004, 12:42 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.069
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 668



Hai sa fim off topic de tot... ma referam la puradeii veniti din RO (sau macar vorbind romaneste suspct de bine...)
E adevarat ca solutia "macro" este cea evocata de tine, pana una-alta o paine si 2 felii de jambon nu strica la nivel "micro"...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FBOJI
mesaj 1 Jul 2004, 03:04 PM
Mesaj #34


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 101
Inscris: 19 May 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.566



QUOTE (nefertiti @ 1 Jul 2004, 01:07 PM)
... dar chiar nu asta e rezolvarea. Sistemul de protectie sociala ar trebui perfectionat, mai degraba... Sigur, la noi au gasit, astfel, inca ceva de aratat cu degetul...

Din acest punct de vedere prinde bine cate un astfel de documentar. Pentru ca eu consider ca platindu-mi corect toate taxele la buget ( nu uitati ca leafa primita reprezinta cam 50% din costul cu salariul meu pentru firma)mi-am facut datoria. Dar cei care folosesc aiurea banii mei si ai altora sunt la baza acestor belele: documentarele despre ce este rau in Ro. Si chestia ca se fac eforturi...bla,bla nu ma incalzeste cu nimic, odata ce filmuletul valabil azi a fost valabil si acum 10 ani.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 23 April 2024 - 05:53 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman