HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Sfaturi Pentru Mentinerea Sanatatii, si prevenirea si tratarea unor boli
denise
mesaj 30 Jul 2004, 08:10 AM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



Un mare gurmand: creierul

Peste 100 de miliarde de celule nervoase depun fara intrerupere o munca extrem de grea in creierul nostru. Fiecare celula a creierului e legata de alte 10.000 de celule nervoase. In fiecare secunda se transmit in acest fel milioane de informatii. Pentru a putea indeplini in bune conditii aceste sarcini de maxima acuratete, materia cenusie are nevoie de energie. Desi creierul nostru nu cantareste mai mult de 2-3% din greutatea corpului, el are nevoie de 20% din energia pe care o inmagazinam zilnic prin alimentatie. Ce mancam ne influenteaza decisiv starea de spirit cotidiana. Anumite alimente ne ajuta sa asimilam mai usor, sa fim mai rezistenti la munca, ne ajuta sa gandim mai repede si sa ne concentram mai bine. Intrucat elevii din clasele terminale si studentii se apropie vertiginos de startul examenelor, ne-am gandit sa le venim in ajutor cu un meniu dedicat anume memoriei si inteligentei.

SPRIJIN PENTRU MEMORIE

Morcovii - sporesc capacitatea de memorizare (de pilda, invatatul pe dinafara). Elevii, studentii, actorii sunt sfatuiti sa manance inainte de a-si incepe exercitiile de memorizare o portie de salata de morcovi cruzi, cu untdelemn si lamaie.
Ananasul - este fructul ideal pentru actori si muzicieni. Cine trebuie sa tina minte pe dinafara texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C. In plus, ananasul contine mangan si are extrem de putine calorii. Se recomanda: un pahar de suc de ananas pe zi.

DACA VRETI SA FITI FERICITI

Ardeii iuti - cu cat sunt mai iuti, cu atat mai bine. Substantele aromatice pe care le contin stimuleaza hormonul fericirii din organism: endorfina. Preferati ardeii rosii.
Capsunile - sunt fructele premiantilor. Au gust bun si atenueaza stresul. Dau un sentiment de confort spiritual (datorita pectinei). Doza zilnica: minimum 150 de grame.
Bananele - secretul lor: serotonina, substanta care ne da sentimentul de calm si incredere, motiv pentru care sunt preferate de sportivii de performanta. Cm si examenle reprezinta un concurs... folositi-le! In plus, au multe vitamine si calciu.

AJUTOR LA INVATAT

Varza - inlatura nervozitatea, procesul de invatare a lectiilor decurge fara stres. Se recomanda sub forma de salate, din abundenta, mai ales in perioada examenelor.
Afinele - sunt un aliment ideal pentru perioadele de studiu indelungat. Trebuie mancate de mai multe ori pe zi, pentru ca activeaza irigarea cu sange a creierului. Cele mai indicate sunt fructele proaspete. (Se coc vara, exact in perioada examenelor. Se pot congela, pentru a fi consumate si iarna.) Se recomanda fructele ca atare sau 2-3 pahare de suc pe zi (obtinut prin mixare).
Lamaile - improspateaza memoria, sporesc capacitatea de asimilare a materiei. Se recomanda un pahar de suc de lamaie cu miere, inainte de teze ori examene.

CONCENTRARE FARA EFORT

Fructele de mare (scoici, creveti) - se gasesc si la noi, in comert, in stare congelata. Sunt o hrana ideala pentru creier. Faciliteaza atentia, puterea indelungata de concentrare. 100 grame pe zi sunt suficiente. (Se sareaza doar dupa prajire.)
Ceapa - se recomanda contra oboselii psihice, a surmenajului intelectual. Ceapa subtiaza sangele, imbunatateste compozitia de oxigen a creierului. Doza: cel putin o jumatate de ceapa pe zi.
Nucile - reprezinta remediul clasic in maratonul de concentrare (conferinte, prelegeri, calatorii lungi la volanul masinii). Intaresc nervii.
Ghimbirul (o planta radacinoasa din care se face si un rachiu medicinal) - la noi, cultivarea lui e sporadica, in vreme ce la occidentali trece drept o leguma-minune. Substanta naturala pe care o contine, gingeronul, inrudita cu aspirina din punct de vedere chimic, elibereaza mintea pentru noi idei. Sangele se subtiaza, poate sa curga mai usor. Creierul este oxigenat mai bine. O leguma importanta pentru elevi si studenti. Se recomanda o jumatate de radacina de ghimbir pe zi, pregatita in salata.
Chimenul - poate provoca fulgere de gandire. Substantele aromatice continute in chimen stimuleaza intreg sistemul nervos, facilitand gandirea creativa. Cine are nevoie de inspiratie sa bea constant ceai de chimen. Reteta: doua lingurite zdrobite de seminte se oparesc cu o cana de apa clocotita.

Alte produse care ajuta creierul sa functioneze mai bine

Uleiul de peste - pestele oceanic contine cei mai importanti acizi grasi, care reprezinta piatra de temelie a celulelor creierului. Dar azi nu mai e nevoie sa ne chinuim cu uleiul de peste. In farmacii, se gaseste ulei de peste sub forma de capsule, care nu au miros si gust. Sunt foarte indicate in perioadele de stres intelectual si inaintea examenelor.
Soia - este o bomba naturala de lecitina, substanta esentiala de care avem nevoie pentru a putea desfasura un efort intelectual sustinut.
Zaharul natural - creierul nostru are nevoie de multa glucoza pentru a putea functiona. Ce-i drept, zaharul industrial are capacitatea de a fi asimilat usor de sange si, dupa doar un minut, mintea ne e din nou limpede. Dar pe cat de repede cresc, tot la fel de repede si descresc valorile zaharului in sange, provocand o cadere a randamentului intelectual, o senzatie de oboseala. In loc de zahar industrial, preferati zaharul din hidratii de carbon (cereale complete, nuci, orez nedecorticat, alune, musli). Ei contin o combinatie complexa de zahar (polizaharide), care este absorbita mai greu de sange (socul de dinamizare se produce abia dupa 15 minute), dar fortificarea intelectuala dureaza mai mult de 1-3 ore.

(Sursa:FA)



--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamour
mesaj 11 Aug 2004, 02:37 PM
Mesaj #37


Haiduc
**

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 84
Inscris: 24 July 04
Forumist Nr.: 4.134



QUOTE (Mihai @ 1 Jun 2004, 01:10 AM)


Ceaiul mareste densitatea osoasa


@ Mihai: bizar, stiam ca ceaiul are efecte negative asupra fierului din organism (e anemiant) si e contraindicat hipertensivilor. cred ca primeaza asupra efectului asupra densitatii osoase in cazul femeilor...
stie cineva ce se poate face pentru inlocuirea eficienta a unui tratament hormonal foliculostimulator cu un tratament pe baza de plante?
am auzit ca ovazul si frunzele de mur sunt grozave si la fel si coada-soricelului...


--------------------
no man is an island
Go to the top of the page
 
+Quote Post
denise
mesaj 5 Jan 2005, 09:57 AM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: MembriOffBoard
Mesaje: 2.426
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.412



CAISA

Contine cantitati masive de vitamina A, grupul de vitamine B, zaharuri naturale, saruri minerale si oligoelemente din belsug: magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, sulf etc.
In sanatate (trebuie consumata doar bine coapta) - Vindeca anemiile, astenia, starile depresive, reglementeaza constipatia, dar si diareea. Este excelenta pentru calmarea pielii arse de soare (se taie felii si se aseaza sub forma de plasturi pe piele).
In cosmetica - Marea bogatie in vitamina A transforma caisa intr-o adevarata vedeta a cosmeticii naturiste. Intre proprietatile ei cele mai renumite, se afla aceea de intarziere a procesului de imbatranire a pielii. Este tonica si hranitoare pentru obraz.
¥ Plasturi - Ori de cate ori mancati caise, nu uitati sa va hraniti si obrazul. Curatata de samburi si taiata felii, caisa se aplica pe fata in randuri consecutive (incercati sa acoperiti si obrazul si decolteul). Daca fructele sunt bine coapte, le puteti zdrobi cu o furculita, intinzand miezul pe obraz. Dupa o jumatate de ora, fata se spala, urmand sa se aplice pe ea o crema hidratanta.
¥ Masti - 1/2 galbenus de ou se amesteca cu 1/2 lingurita untdelemn de buna calitate, pana ce se obtine putina maioneza. Se adauga 1/2 lingurita de miere si pulpa zdrobita a unei caise coapte. Produsul se poate aplica pe orice tip de ten.
Pentru a beneficia si iarna de aportul caisei, pulpa amestecata cu miere se poate pastra si in congelator (la fel se procedeaza si cu celelalte fructe).

PIERSICA

Principalele substante pe care le contine sunt potasiul si vitamina A.
In sanatate - Depurativ, da rezultate bune in tratarea litiazelor urinare; inlatura insomnia si stressul; saraca in calorii, este indicata in curele de slabit. Este bine sa fie consumata inainte de mesele principale, deoarece fibrele pe care le contine umplu stomacul si taie senzatia de foame.
In cosmetica - Fructele bine coapte si zdrobite au fost inca din antichitate folosite de femei pentru ingrijirea tenului. Ele hidrateaza, catifeleaza si dau stralucire pielii.


BANANA

Fruct foarte nutritiv, se spune ca banana este mai hranitoare decat cartoful si la fel de hranitoare ca si carnea. Trebuie consumata numai coapta, fiindca altfel este indigesta. Fiind o veritabila bomba calorica, ea trebuie consumata cu moderatie (o banana pe zi), mai ales de supraponderali sau cei care tin regim de slabit. Contine mult potasiu, vitamine si saruri minerale.
In sanatate - Intareste sistemul osos, sprijina cresterea, asigura echilibrul nervos. Astenicii, la fel ca sportivii si intelectualii, ar trebui sa manance zilnic banane, chiar amestecate cu miere. Bogatia ei in hidrati de carbon nu o face recomandabila diabeticilor.
In cosmetica - Este hranitoare, emolienta, catifeleaza pielea. Se aplica sub forma de plasturi sau sub forma de masca, amestecata cu miere si caimac de lapte.

PORTOCALA

Numita si "fructul soarelui", de o vreme incoace o gasim si noi permanent pe piata. Cultivata initial in China, ea cunoaste peste 100 de varietati. Este foarte bogata in vitamina C, A si caroten. Contine saruri minerale si acizi, esente aromate.
In sanatate (trebuie consumata imediat ce a fost stoarsa, deoarece pierde in cateva minute vitamina C) - Este antioxidanta (se opune formarii placilor arterosclerotice in artere), se recomanda in crestere, anemie, anorexie, astenie fizica si intelectuala, fragilitate capilara, tromboza, infectii, intoxicatii, stari febrile, eczeme. Ar trebui sa fie fructul diabeticilor.
Cateva retete utile
¥ contra gripei: o portocala stoarsa + 2 bucati de zahar + 1 pahar de rom + apa clocotita - se bea seara, la culcare. ¥ contra obezitatii: se fierb timp de 10 minute in 0,5 l de apa o portocala si trei lamai taiate felii. Se adauga 2 linguri de miere si se pune totul din nou la fiert, vreme de 5 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se beau 3 pahare pe zi.
¥ aperitiv: cojile de la 6 portocale se pun la macerat intr-o jumatate de litru de rachiu, vreme de 15 zile. Se adauga 2 litri de vin alb, in care se dizolva 500 gr. zahar. Se strecoara dupa o saptamana. Cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun. ¥ digestiv: se fierbe o lingurita de coji uscate de portocale intr-o cana de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, apoi se strecoara si se bea.
¥ contra constipatiei: se pune la fiert in apa coaja unei portocale proaspete, netratate, vreme de o jumatate de ora. Aruncam apa si o mai fierbem o data in apa indulcita cu putin zahar (o lingurita la litru), douazeci de minute. Se scoate coaja si se lasa sa se usuce pe farfurie. O vom manca a doua zi dimineata, pe stomacul gol.
In cosmetica
¥ suc de portocale: stors proaspat si aplicat ca atare pe fata, tonifica pielea si intarzie aparitia ridurilor.
¥ masca de portocale: se zdrobeste miezul si se intinde pe obraz, gat si decolteu, neaparat dupa demachiaj. Dupa o jumatate de ora, se clateste pielea cu apa calduta.
¥ Tonic: se pun la macerat coji de portocale intr-o sticla, pana se ajunge la trei sferturi din ea. Se completeaza cu alcool de 60¡. Se lasa la macerat o saptamana, agitand sticla in fiecare zi. Se strecoara si se pastreaza in sticlute inchise la culoare si bine astupate. Se utilizeaza in dilutii cosmetice: 20 de grame tinctura de portocale + 80 ml apa distilata sau apa de trandafiri, dupa demachiere.

GRAPEFRUIT

Poate fi considerat o imperechere intre lamaie si portocala. La americani, e fructul slabitului (alaturi de ananas). Contine putine calorii, in schimb are mult potasiu, vitamina C si grupul de vitamine B.
In sanatate - Da rezultate excelente in curele de slabit (se beau 3 pahare de suc pe zi, la mesele principale), mentine arterele curate si elastice (poate fi utilizat si de persoanele cu aciditate gastrica sau ulcer), combate oboseala, este un bun tonic nervos.
In cosmetica - Este tonic si astringent, excelent pentru persoanele cu seboree si acnee, purifica pielea.
Masti - o lingurita de suc de grepfruit se amesteca cu o lingurita de oxid de zinc, pana se obtine o pasta moale. Se evita aplicarea mastii in zona oculara. Se spala cu multa apa, dupa ce se intareste masca.

LAMAIA

Este inamicul numarul unu al germenilor. Combate infectiile interne si externe, fiind in acelasi timp un ajutor pentru pastrarea frumusetii pielii. Este bogata in microelemente, vitamine - mai ales B, A, C si PP. Carotenul (provitamina A) se afla mai ales in coaja; vitamina A - in pulpa si suc. Ele au o mare importanta in fenomenele de crestere, in mentinerea tineretii tesuturilor. Caracteristica principala a lamaii o constituie cantitatea mare de acid citric din suc.
In sanatate: Se recomanda in tratarea infectiilor diverse (pulmonare, intestinale...), stari febrile, reumatisme, aterioscleroza, varice, fragilitate capilara, obezitate, anemie, scaderea colesterolului etc.
Cateva retete:
Uz intern
¥ vermifug: se zdrobesc coaja, semintele si pulpa unei lamai. Se pun la macerat vreme de doua ore intr-un pahar de apa cu o lingurita de miere. Se strecoara, storcandu-se bine. Se bea la culcare.
¥ contra oxiurilor: samburi pisati, amestecati cu miere, o lingurita in fiecare dimineata.
¥ contra viermilor intestinali: se mananca cu totul o lamaie bine fiarta.
¥ contra ingrasarii: se taie o lamaie in felii, se adauga o priza de musetel, dupa care se oparesc cu o cana de apa in clocot. Se lasa sa se macereze peste noapte. A doua zi dimineata, se bea lichidul strecurat, pe nemancate.
Uz extern
¥ pentru maini: in loc de sapun - suc de lamaie cu putina sare.
¥ coatele aspre se freaca in fiecare seara cu jumatati de lamaie.
¥ dureri de cap : comprese cu suc de lamaie pe tample.
¥ unghii fragile : se aplica suc de lamaie pe unghii, dimineata si seara, vreme de 10 zile.
¥ otite: doua picaturi de lamaie in conductul auditiv.
¥ contra conjunctivitelor, blefaritelor si a altor boli de ochi: 1-2 picaturi de lamaie in ochi ( huh.gif totusi eu nu as incerca).
¥ pe rani infectate: suc de lamaie pur sau diluat.

(Sursa: Terapii naturiste&FA)

Acest topic a fost editat de denise: 5 Jan 2005, 10:00 AM


--------------------
__________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 5 Jan 2005, 09:57 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
mogaldeatza
mesaj 6 Jan 2005, 08:24 AM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.155
Inscris: 20 June 03
Forumist Nr.: 392




Ciocolata
Ciocolata conţine : fier, fosfor, potasiu, vitamineleA, B1, B9 şi D, substanţe care actionează direct asupra psihicului (psihotropi), ca magneziul, teobromina, cofeina şi feniletilamina, glucide, lipide şi proteine.
Consumul moderat de ciocolată scade presiunea ridicată a sângelui şi previne bolile cardicace, are efecte calmante şi destresante, fiind considerată de mulţi medici un (uşor) antidepresiv natural.
Teobromina stimulează sistemul nervos central, facilitează eforturile musculare şi are actiune diuretica.
Cacaoa conţine mai ales polifenoli cunoscuţi ca importanţi antioxidanţi (prezenti şi în legume, fructe, ceai, vin) care limiteaza degradarea la nivel celular şi protejeaza organismul de imbatranirea prematura. Ciocolata neagă are de doua ori mai multi polifenoli faţă de cea cu lapte.
Un studiu efectuat de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra a demonstrat faptul că tusea poate fi combătută prin consumul de ciocolată de neagră(amăruie) deoarece teobromina este cu o treime mai eficienta in oprirea tusei decat cel mai raspandit remediu prescris la ora actuală, codeina, şi are mai puţine efecte colaterale decat tratamentele convenţionale.


--------------------
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mara
mesaj 20 Jan 2006, 04:39 PM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri SpecialPM
Mesaje: 2.145
Inscris: 30 January 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.040



E vreo problema daca mananci zilnic cca un kilogram de portocale? Am gasit pe undeva informatia ca 100g fruct contine 50mg vitamina C, deci un kil de portocale ar contine ~500mg vitamina C, cand doza maxima recomandata e de 120mg/zi. unsure.gif


--------------------
Freedom is just another word for nothing left to lose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 20 Jan 2006, 07:23 PM
Mesaj #41


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Din wikipedia:
The Recommended Daily Allowance

A healthy person on a balanced diet should be able to get the vitamin C needed to prevent the symptoms of scurvy from their daily diet without supplementation. People who smoke, those under stress, and pregnant women have a slightly higher requirement.

The Recommended Daily Allowance (RDA) amount of vitamin C has been set by variously national agencies as follows:

40 mg per day Food Standards Agency (UK)

60–95 mg per day Food and Nutrition Board (US) 2001 revision.

[edit]

Advocacy amounts

Some researchers have calculated the amount needed for an adult human to achieve similar blood serum levels as Vitamin C synthesising mammals as follows:

400 mg per day – Linus Pauling Institute & US National Institutes of Health (NIH) Recommendation.

3000 mg per day or more during illness or pregnancy (up to 300g for some illnesses) – Vitamin C Foundation's recommendation. [2]

6000-12000 mg per day – Thomas Levy, Colorado Integrative Medical Centre recommendation.

6000-18000 mg per day – Linus Pauling's daily recommendation

from 3000 mg to 200,000 mg based on bowel tolerance levels5

High doses (thousands of mg) may result in diarrhea, which is harmless if the dose is reduced immediately. Some researchers5 claim the onset of diarrhea to be an indication of where the body’s true vitamin C requirement lies. Both Cathcart5 and Cameron have demonstrated that very sick patients with cancer or influenza do not display any evidence of diarrhea at all until ascorbate intake reaches levels as high as 200 grams (½ pound).

...



Known harmful effects

Vitamin C is recognized to be one of the least toxic substances known to medicine. Its LD50 for rats is 11900 mg kg-1 [9], [10], [11].

* A primary concern is people with unusual or unaddressed iron overload conditions, including hemochromatosis. Vitamin C enhances iron absorption. If sufferers of iron overload conditions take gram sized doses of Vitamin C, they may run the risk of iron overload due to enhanced iron absorption. The iron overload may in many cases be eliminated or minimized with additional antioxidants such as vitamin E, sufficient vitamins and nutrients[12], and minimizing iron intake (e.g. avoiding red meat and supplements containing iron).

* Vitamin C causes diarrhea in everyone if taken in quantities beyond a limit which is variable to the individual. Cathcart5 has called this limit the Bowel Tolerance Limit and observed that it is higher in people with serious illness than those in good health. It ranges from 5 grams per day in the healthy to 300 grams per day in the seriously ill, such as those with AIDS and cancer. The diarrhea will cease as soon as the dose is reduced, and without harmful effect.

* Inadequate Glucose-6-phosphate dehydrogenase enzyme (G6PD) levels, a genetic condition, may predispose some individuals to hemolytic anemia after intake of specific oxidizing substances present in some food and drugs. This includes repeated, very large intravenous or oral dosages of vitamin C. There is a test available for G6PD deficiency [13]. High dose Vitamin E has been proposed as a potential protective factor.





Oricum, din propria mea experienta, nu am patit nimic cand am consumat foarte multa vitamina C biggrin.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
edittha
mesaj 21 Jan 2006, 06:34 AM
Mesaj #42


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 316
Inscris: 19 June 05
Forumist Nr.: 6.479



Ceaiul de troscot si matase de porumb.
tatal meu avea o piatra cat samburele de pruna la un rinichi. Doctorul l-a propus ptr operatie , dar el a refuzat. Iesind din spital s-a intalnit cu un om care i-a spus sa bea acest ceai. Dupa o luna s-a dus la control , piatra disparuse. De atunci nu a mai avut probleme .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Grabillion
mesaj 7 Feb 2006, 01:04 AM
Mesaj #43


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 396
Inscris: 22 October 05
Forumist Nr.: 7.131



Editha, nimic nu este mai bun decat natura, pt. ca natura este de la Dzeu.

Cu alimentatia stiinta nu prea stie nimic bine si daca stie nu spuen adevarul, pt ca exista interese mai mari
sa tina omul bolnav decat sa-l tina sanatos. Cu boala se castiga bani grei.
In afara de asta omul cum mananca asa si gandeste.

Teoria cu caloriile necesare zilnic si cu cantitatea de vitamine nu este adevarata,
si popoarele care traiesc natural confirma acest lucru.

1. Vitaminele artificiale dauneaza serios, mai ales la sistemul nervos.
2. Fructele necoaptee nu sunt asa de sanatoase. Mai bune sunt atunci fierte.
3. Cartoful este o planta otravitoare, numai radacina se mananca de fapt. Din cartoful
lasat mai mult timp la intuneric cresc niste chestii otravitoare...nu mai stiu cum se numesc

Cartoful este o planta care creste noaptea, ca si tutunul, vineta si altele
Este mai mult daunator decat folositor.
Nici ciupercile nu sunt prea bune, cresc numai la umezeala si intuneric.

4. Griul, secara, porumbul, orez, lintea, insa toate integrale, sunt cele mai sanatoase alimente
impreuna cu pestele.

5. La om ii trebuie putina mancare. Excesul de mancare este cauza principala
a bolilor, caci corpul nu este facut sa asimileze corect decat o cantitate mica,
restul care nu se asimileaza provocand dereglari la sanatate.

Secretul asta nu il stie multa lume, dar este oglindit in cercetari mai recente
de la modul de viata de la popoare simple.

6. cafeaua si (cofeina)este cea mai daunatoare bautura sau aliment care exista
pe fata pamantului. Supraexcita nervii distrugandu-i, strica sangele, anihileaza efectul la
medicamente, hrana si plante medicinale, si chiar la otravuri.

7. Branza in general strica sangele ca e plina de bacterii.
La fel muraturile, acriturile, lucrurile conservante.

Eu ma hranesc de un an numai cu paine integrala, griu sau alte cereale fierte,
linte, rar de tot peste, fructe in general numai de seson, locale, de obicei mere,
rar iaurt, ulei presat la rece, sare naturala fara iod sau otravuri, ceva unt si in rest putine
legume: varza, morcovi... Cam asta este tot !

Dupa 1 luna mi-au disparut toate alergiile, inplus de atunci ma simt ca nou nascut.
Cunosc oameni care s-au vindecat de tot felul de boli cu hrana adecvata, de
la cancer pana la diabet. Cand corpului i se da posibilitatea de
a elimina sursplusul el se poate vindeca singur. Fara doctor fara medicament.

In caz de cataclisme si foamete (caci o sa vina) sa va faceti rost de griu si cereale
caci tin mult , e nevoie de putin si dau multa energie si nu conserve si alte prostii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ovidius
mesaj 7 Feb 2006, 10:17 AM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.849
Inscris: 30 March 04
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 2.824



QUOTE
7. Branza in general strica sangele ca e plina de bacterii.

Hmmm, nu prea sunt de acord. Din contra, din cate stiu eu, e foarte hranitoare. Iar in legatura cu bacteriile, eu nu am auzit pana acuma sa existe infectii venite de la bacteriile din braza. Or fi, nu zic nu, dar sa stii ca nu tot ce inseamna bacterie e daunator. De ex. flora bacteriana din intestine...

QUOTE
La fel muraturile, acriturile, lucrurile conservante.

Depinde cum sunt conservate. Daca sunt conservate natural, fara conservanti artificiali, nu vad care ar fi problema...

In rest, sunt de acord cu tine: un regim alimentar echilibrat ne poate feri de tot soiul de boli sau ne poate scoate mai rapid din suferinta. Din pacate inca preferam sa bagam in noi antibiotice sau alte rahaturi, in speranta ca fac minuni si maine vom fi ca nou nascuti. E cea mai simpla solutie dar si cea mai daunatoare.


--------------------
Suntem ceea ce gândim. (Buddha)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 7 Feb 2006, 11:08 AM
Mesaj #45


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



QUOTE (Grabillion @ 7 Feb 2006, 01:04 AM)

Eu ma hranesc de un an numai cu paine integrala, griu sau alte cereale fierte,
linte, rar de tot peste, fructe in general numai de seson, locale, de obicei mere,
rar iaurt, ulei presat la rece, sare naturala fara iod sau otravuri, ceva unt si in rest putine
legume: varza, morcovi... Cam asta este tot !


Poate asa se explica unele postari de-ale tale...


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazz
mesaj 8 Feb 2006, 02:36 PM
Mesaj #46


Haiduc
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.002
Inscris: 17 January 04
Din: Ann Arbor
Forumist Nr.: 1.865



QUOTE (Ovidius @ 7 Feb 2006, 10:17 AM)
QUOTE
7. Branza in general strica sangele ca e plina de bacterii.

Hmmm, nu prea sunt de acord. Din contra, din cate stiu eu, e foarte hranitoare. Iar in legatura cu bacteriile, eu nu am auzit pana acuma sa existe infectii venite de la bacteriile din braza. Or fi, nu zic nu, dar sa stii ca nu tot ce inseamna bacterie e daunator. De ex. flora bacteriana din intestine...


Ai dreptate! wink.gif
Fara bacterii nu am avea lapte acru, iaurt, sana...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 8 Feb 2006, 04:02 PM
Mesaj #47


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



@Grabillion

QUOTE
Cartoful este o planta care creste noaptea, ca si tutunul, vineta si altele
Este mai mult daunator decat folositor.
Nici ciupercile nu sunt prea bune, cresc numai la umezeala si intuneric.


Nu este chiar asa.
Vinetele au proprietati anticancerigene de necontestat.

Citeva arme impotriva stresului oxidativ , sint discutate in urmatorul articol.

QUOTE
Vitaminele A, C si E, seleniul, zincul din legume si fructe sunt cele mai puternice arme pentru reducerea stresului oxidativ. Cu cat sunt colorate mai intens, cu atat fructele si legumele contin cantitati mai mari de antioxidanti. Campioni in aceasta directie sunt broccoli, varza, vinetele, rosiile, soia, morcovii, merele, kiwi, fructele de padure.


Varza, vinete, rosii
"Se pare ca substantele biologic active cu rol antioxidant din legume au o eficienta chiar mai mare decat cele din fructe", precizeaza prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Broccoli este bogat in fibre alimentare, vitamina C si betacaroten, care impiedica inmultirea celulelor canceroase. Vitaminele A, E, vitaminele din grupul B fac din varza o leguma cu proprietati anticancerigene puternice. Datorita substantelor biologic active varza elimina toxinela si incetineste evolutia tumorilor.

Cercetatorii japonezi au demonstrat ca patlageaua vanata se claseaza imediat dupa varza in ceea ce priveste actiunea anticancerigena. Nutritionistii recomanda legumele proaspete. Dar trebuie retinut ca vinetele si rosiile sunt printre putinele care isi pastreaza proprietatile si daca sunt preparate termic. Licopenul din rosii este un antioxidant puternic, cu efect anticancerigen, care nu se distruge total prin fierbere.


Fibrele alimentare
Fibrele alimentare actioneaza indirect in prevenirea cancerului. Ele interfereaza cu metabolismul grasimilor si scad nivelul colesterolului in sange, reduc riscul de boli cardiovasculare, de hipertensiune. Daca scade colesterolul, scade si riscul de obezitate. Si, implicit, este redus riscul de cancer, stiut fiind ca obezii sunt predispusi de doua ori mai mult la cancer decat persoanele cu greutate normala.

De asemenea, fibrele alimentare stimuleaza digestia. In intestinul gros, microflora de putrefactie genereaza radicali liberi, ce induc cancerul.

In cazul femeilor, aditivii alimentari cresc nivelul de estrogeni in organism, ceea ce favorizeaza aparitia cancerului de san. Fibrele alimentare solubile si insolubile, de tipul pectinei si celulozei, elimina din organism toxinele, dar si aditivii alimentari (E-urile).

Daca am face un clasament al fructelor din perspectiva proprietatilor anticancerigene, pe primul loc s-ar afla coacazele negre, urmate de coacazele rosii, afine, zmeura, fragi, capsune. Cercetatorii de la Universitatea Kentucky afirma ca fructele de padure contin acizi (antocianidele) care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Antocianidele au proprietati detoxifiante, stimuleaza activitatea anticancerigena a celulelor hepatice si previn formarea celulelor canceroase.


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 29 Mar 2006, 08:29 AM
Mesaj #48


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Despre efectele benefice ale ciocolatei...


Conform ultimelor studii, presupusele binefaceri ale tabletelor de ciocolată au fost exagerate. Cacaoa brută este aceea care conţine substanţe benefice, iar producătorii de ciocolată caută, acum, o cale de a le menţine şi chiar spori, notează Janet Raloff în articolul său apărut într-o ediţie recentă a revistei americane Science News şi preluat de ultimul număr al săptămânalului francez Courrier International. Publicaţia americană propune cu regularitate în paginile ei şi la rubrica "Food for thought" a site-ului său pe Internet (www.sciencenews.org), articole şi dosare consacrate alimentaţiei. Revista se ocupă de numeroase domenii - de la regimul dietetic ideal şi până la impactul alimentaţiei asupra creierului nostru - şi îşi face o datorie de onoare din a denunţa anumite idei preconcepute.
Deşi ciocolata îngraşă, de aproape un deceniu este cunoscut şi faptul că, potrivit unei serii întregi de studii, ea ar avea, pe de altă parte, şi efecte benefice.
Flavonoidele, nişte antioxidanţi care se presupune că se găsesc din abundenţă în ciocolata neagră, reduc tensiunea sanguină şi previn - poate - formarea cheagurilor. La Simpozionul privind cacaoa organizat la începutul lunii februarie de Academia Naţională de Ştiinţe din Washington, mai mulţi cercetători şi-au prezentat ultimele descoperiri în privinţa efectelor biologice ale ciocolatei. Studiile lor se referă la flavonoidele specifice din ciocolată, cum ar fi de exemplu epicatehina, benefică pentru sistemul cardiovascular. Aceste flavonoide sunt prezente şi în alte alimente, îndeosebi în ceai şi în mere. Or, pentru ciocolată, din păcate, în majoritatea produselor comerciale - chiar şi în unele sortimente de ciocolată neagră -, aceste substanţe chimice naturale nu se găsesc decât în cantităţi scăzute. La Simpozionul privind cacaoa, cercetătorii au pus în discuţie un mit ce supravieţuieşte cu greu, observă chimistul Harold H. Schmitz, director ştiinţific în cadrul Mars, cel mai mare fabricant mondial de ciocolată. Această idee greşită constă în a crede că putem obţine constituenţi benefici din cacao înghiţind practic orice ciocolată neagră din comerţ.
Primele lucrări ale oamenilor de ştiinţă care lucrează la firmele producătoare de ciocolată au contribuit la răspândirea acestui mit, admite Schmitz. Cu toate acestea, dacă este să dăm crezare unor cercetători, fabricanţii de ciocolată şi-ar putea revizui reţetele pentru a menţine - şi chiar a creşte - concentraţiile acestor preţioase flavonoide. Hagen Schroeter şi Christian Heiss, cercetători în cadrul Universităţii statului California, au făcut echipă cu Norman K. Hollenberg, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard, Schmitz şi alţi cercetători, pentru a determina efectele epicatehinei din cacao. La simpozionul sus-menţionat, Hollenberg a declarat că a descoperit că acest flavonol şi produsele sale de descompunere măresc producţia de oxid nitric (NO). În organism, oxidul nitric dilată vasele sanguine şi favorizează circulaţia sângelui.



Cacaoa proaspătă determină scăderea tensiunii arteriale

Hollenberg a trecut în revistă date pe care le-a adunat de la două populaţii apropiate genetic de indienii kuna (unul dintre cele şapte triburi de indieni din Panama), renumiţi pentru consumul lor de cacao. Unul dintre grupurile de kuna locuieşte în Insulele San Blas, în largul Panama. Celălalt este compus din migranţi stabiliţi chiar în Panama. La încheierea unui studiu mai vechi, Hollenberg stabilise că insularii kuna prezentau o tensiune sanguină cu mult mai mică faţă de cea a rudelor lor de pe ţinutul continental. Or, insularii beau - în medie - cinci ceşti de ciocolată pe zi, în timp ce cei de pe continent consumau mai puţin de patru ceşti pe săptămână. Schmitz notează că ambele populaţii beau tipuri de cacao diferite. În mod tradiţional, kuna din insule iau boabele de cacao proaspăt recoltate şi le usucă la soare. Apoi, macină boabele, pentru a le folosi la prepararea unor mâncăruri şi băuturi. "Este imposibil să consumi o cacao mai proaspătă", spune Schmitz.
Astăzi, în schimb, kuna de pe meleagurile continentale au tendinţa de a bea ciocolate din comerţ, care nu conţin decât foarte puţini flavonoli, la fel ca majoritatea produselor fabricate în Statele Unite ale Americii. În continuarea acestor lucrări, unele teste efectuate au atestat concentraţii urinare ale reziduurilor de flavonoli de şase ori mai mari la insulari comparativ cu continentalii. Hollenberg susţine că unele efecte benefice pe termen lung puteau fi atribuite consumului de ciocolată al insularilor: rata mortalităţii lor din cauza unor boli cardiace este mai mică cu 8 % faţă de cea a kuna din ţinuturile continentale; de asemenea, aceştia din urmă mor cu 84 % mai mult din cauza unor cancere. Hollenberg conchide că datele epidemiologice referitoare la kuna, deşi preliminare, "atestă faptul că un regim bogat în flavonoli poate contribui la reducerea considerabilă a celor două mari cauze de mortalitate prin boală".
Schmitz recunoaşte că "Mars, ca oricare alt fabricant de ciocolată, are tendinţa de a utiliza o cacao tratată industrial". În consecinţă, majoritatea produselor sale nu conţin flavonoli. Aceasta fiind situaţia, Scmitz apreciază că numeroase chestiuni rămân fără răspuns. Pentru a şti mai mult, ar trebui efectuate, timp de mai mulţi ani, teste asupra unor consumatori de produse bogate în flavonoli. El admite, însă, că asemenea studii ar reprezenta costuri prea mari pentru un fabricant de dulciuri. Totuşi, speră că aceste noi rezultate vor incita Institutele Naţionale de Sănătate - un astfel de complex de cercetare biomedicală are sediul la Bethesda, în apropierea Washingtonului, ori un alt organism de finanţare să efectueze astfel de teste clinice.
Între timp, lucrând la sinteza flavonolilor, firma Mars a pus la punct câţiva compuşi cu totul noi, ce s-ar putea dovedi mai eficienţi decât epicatehina. Deşi aceste substanţe "nu au nici o aplicaţie pentru noi (fabricanţii de dulciuri), ele ar putea interesa laboratoarele farmaceutice", a declarat Schmitz. El a adăugat că, "dacă efectele lor sunt cu adevărat spectaculoase, noi am putea, într-o bună zi, ceda drepturile de exploatare" unor societăţi ce produc medicamente împotriva bolilor cardiovasculare.(Rompres)


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
enigma
mesaj 4 Apr 2006, 09:06 PM
Mesaj #49


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 16
Inscris: 12 February 06
Forumist Nr.: 7.851



mamour.....foloseste ulei de primula(evening primrose oil) combinat cu vitamina E.vei vedea efectele benefice asupra tulburarilor hormonale.nu uita sa-l folosesti 3 luni si sa bei multa apa.hidratarea este esentiala intr-un tratament naturist.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hashaspire
mesaj 29 Jan 2007, 01:58 AM
Mesaj #50


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.483
Inscris: 12 May 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.241



Happy Neuron smile.gif

Acest topic a fost editat de Hashaspire: 29 Jan 2007, 01:59 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 10 Feb 2007, 11:52 PM
Mesaj #51


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant.

SANATATE :

1. Mizati pe ceaiul verde. Ceaiul verde este o bautura traditionala in China , tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la " Medical College of Ohio " au descoperit in 1997 ca pe langa antioxidantii continuti, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Adoptati o pisica. Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului". O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace.

3. Descoperiti algele tineretii vesnice. Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. Rezultatul: o cura cu spirulina(capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

4. Imitati albinele si convertiti-va la miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut ca speranta
de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

5. Crutati-va partenerul / partenera de viata. 5% din cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

6. Tineti sub control tensiunea arteriala. Odata cu imbatranirea, tensiunea arteriala afecteaza tot mai mult speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe reguli de viata bine cunoscute: exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si, la nevoie, reducerea excesului de greutate.

7. Beti apa cu paharul mare. Cercetatorii americani au demonstrat ca peste 5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

8. Atentie la insulina! Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

9. Supravegheati- va ereditatea. Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca adeseori prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.

10. Spalati-va pe maini. O igiena reprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

11. Faceti siesta. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz.

12. Evitati medicamentele combinate. Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.

13. Inveliti-va. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

14. Curatati tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea din Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o
institutie publica.

15. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba uda de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice.

16. Incercati homeopatia. Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul
populatiei de pe glob.

ALIMENTATIE:

17. Ciocniti paharele. Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.

18. Limitati consumul de carne. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.

19.Consumati otet de mere. Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont , dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

20. Mancati ciocolata. Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca cei care consumau o cantitate mica de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

21. Nu neglijati usturoiul! Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata.
Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

22. Consumati nuci, tofu si fasole. Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus timp de o luna in alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 30%.

23. Nu sariti peste micul dejun! La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.

24. Consumati banane in fiecare zi. O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!

25. Consumati mere in fiecare zi. La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

26. Consumati salata zilnic. Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, puternici antioxidanti. Luteina pare sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

27. Savurati desertul "anti-imbatranire". Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

PSIHOLOGIE

28. Plangeti! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand.

29. Imbratisati copacii. Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii pozitive. Strangand in brate un copac, va reincarcati cu energie vitala.

30. Iesiti din cochilie. Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

31. Priviti partea buna a lucrurilor. Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.
32. Recitati poezii. Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.

33. Studiati. Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile cu bacalaureat sau studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.

34. Bizuiti-va pe inteligenta. De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii.
35. Oferiti-va o planta verde. Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

36. Mama. Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii "reci" cu mamele lor sunt cu 91% mai la risc de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

37. Fiti credinciosi. Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza de asemenea digestia si respiratia.

38. Asterneti-va sentimentele pe hartie. Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

39. Mergeti la cinema .Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

40. Visati. Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele exprima aspecte neglijate ale personalitatii noastre. in ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 11 Feb 2007, 12:06 AM
Mesaj #52


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Constientizati ca singura data in viata cand ne place sa "imbatranim" este in copilarie?
La mai putin de 10 ani, suntem asa de incantati de asta, incat gandim si in fractiuni de an.
"Cati ani ai?" "Am patru ani si jumatate!"
Nu vei spune niciodata ca ai 36 ani ...si jumatate. Da, dar ai patru ani si jumatate...
Asta e diferenta!
Ai ajuns adolescent, acum nu te mai pot opri.
Sari de bunavoie la numaru urmator sau chiar putin mai departe.
"Cati ani ai?"
"O sa am 16!" Poate ca ai 13, dar vei avea 16! Si vine si cea mai grozava zi din viata ta.... ai 18. Chiar si cuvintele suna ca ceremonie: ai devenit major, ai 18 ani! YESSSS!!!
Apoi, faci 30. Oooohh, ce se intampla aici?
Parca ai fi lapte batut! Ala "se face" si e numai bun de aruncat, nu mai e amuzant, te-ai acrit.
Ce nu e in regula? Ce s-a schimbat?
Ai DEVENIT major, FACI 30, MERGI PE 40. Whoa!
Pune frana, o iei razna. Pana sa bagi de seama, AJUNGI de 50 si toate visele s-au spulberat.
Dar, asteapta!!! IMPLINESTI 60.
Nici tu nu credeai ca vei face si asta! Deci: DEVII major, FACI 30, MERGI pe 40,
AJUNGI de 50 si IMPLINESTI 60.
Asa viteza ai luat, incat ATINGI 70.
Dupa asta este "de pe o zi pe alta": astepti "SA O DUCI PANA MIERCURI".
In varsta de 80 ani, fiecare zi e un ciclu complet: O TII pana la pranz, AI PRINS si 4:30;
AI AJUNS si seara asta. Si nu se opreste aici !
In anii 90, o iei usurel inapoi: "Abia am avut 92"
Apoi se intampla cel mai straniu lucru: dupa 100, devii iar copil
"Am 100 si ...jumatate!"
Va urez tuturor sa prindeti 100 si jumatate cu sanatate!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 27 Mar 2007, 12:42 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Cred ca mancatorii de multa pizza ar fi interesati de aceasta stire :

Pizza anti-cancer dopata cu antioxidanti, creata de cercetatorii americani



--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 24 Apr 2007, 05:12 PM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Sexul practicat timp de 30 de minute pe zi previne bolile cardiace thumb_yello.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 24 Apr 2007, 05:30 PM
Mesaj #55


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Ah... ce naspa de aia care sufera de ejaculare precoce... devil.gif


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 28 Apr 2007, 04:07 PM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (March @ 24 Apr 2007, 07:12 PM)
Sexul practicat timp de 30 de minute pe zi previne bolile cardiace   thumb_yello.gif

Lipsa de sex si ignoranta, secretele unei vieti lungi si fericite?


Dupa care sa te iei ? unsure.gif


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 28 Apr 2007, 06:56 PM
Mesaj #57


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Ghici


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 4 May 2007, 08:32 PM
Mesaj #58


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE (March @ 28 Apr 2007, 06:07 PM)
QUOTE (March @ 24 Apr 2007, 07:12 PM)
Sexul practicat timp de 30 de minute pe zi previne bolile cardiace  

Lipsa de sex si ignoranta, secretele unei vieti lungi si fericite?

Inca una la cele de mai sus :

Pofta de sex vine mancand

Ciocolata, laptele si uleiul de masline cresc libidoul


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 4 May 2007, 08:41 PM
Mesaj #59


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Naspa daca duci lipsa de pofta...


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 12 May 2007, 12:30 PM
Mesaj #60


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Uleiul-medicament cu iod


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 6 May 2024 - 11:15 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman