Pestele |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Pestele |
26 Jan 2004, 09:20 AM
Mesaj
#1
|
|
Vornic Grup: EmailInvalid Mesaje: 428 Inscris: 12 September 03 Forumist Nr.: 759 |
Nutritionistii spun ca este cel mai sanatos si recomanda sa-l includem in dieta noastra zilnic daca este posibil. Personal imi place mult (cel proaspat in special) dar imi displac etapele pregatitoare. Pestele prajit il gasesc cel mai gustos, am gatit o data somn si l-am nimerit fad (pentru ca n-am stiut cum sa-l condimentez), n-am mancat niciodata pastrav iar din conserve imi place tonul. Voua cum va place?
-------------------- |
|
|
26 Jan 2004, 05:05 PM
Mesaj
#2
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 39 Inscris: 26 January 04 Forumist Nr.: 1.994 |
Buna Cristina,
O retzeta de pastrav o sa-tzi scriu eu miine (pt. ca mi se termina prog. de lucru si plec acasa) daca te intereseaza. Si noi acasa mincam mult peste eu pregatesc, crap, pastrav sau pestele file ala alb. (nu stiu cum ii zice Ro) Nu va suparati pe mine, dar cum eu vorbesc ro f. rar am momente cind nu-mi aduc aminte de cuvintul respectiv. -------------------- Razbunarea omului nobil este iertarea si uitarea. |
|
|
27 Jan 2004, 09:09 AM
Mesaj
#3
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Iata un peste delicios :
Orice peste mare ( crap-chinezesc sau romanesc, ten, somn-prea gras totusi), pus intr-o tava destul de inalta, condimentat cu cimbru, oregano, ghimbir, piper boabe asortat, Knorr delikat-care contine sare si amestec Pusta-se gaseste la Carrefour, contine usturoi dezhidratat, ardei rosu s.a, stropit din belsug cu ulei de masline si ingropat in vin alb, dulce-acrisor, tinut la cuptor aproximativ 1-1 1/2 ora, avand grija sa nu se usuce. -------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
Promo Contextual |
27 Jan 2004, 09:09 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
27 Jan 2004, 09:28 AM
Mesaj
#4
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 39 Inscris: 26 January 04 Forumist Nr.: 1.994 |
Va scriu si eu o retzeta de peste f. gustoasa.
Eu de obicei o fac cu crap sau pastravi. Se ia un crap nu prea gras sau 2 pastravi. Se curatza (eu ii cumpar gata curatzatzi) si se taie pe burta. Se spala bine si in burta se introduc tot felul de legume (ardei, rosi, ceapa, frunze de patrunjel, tzelina ) Tot in interior si exterior se unge cu tot felul de condimente amestecate cu putin ulei de masline (sare, vegeta, piper, cimbru, usturoi pisat sau daca gasitzi condimente pt. peste). Se unge o folie cu unt sau margariná si se impacheteaza pestele (pestii) in folie si se pune in cuprorul incalzit la foc mijlociu 1/2 de ora si apoi la foc mic + 45 de minute. Eu de obicei servesc cu salata greceasca si cu cartofi facutzi la cuptor in folie. Pofta buna !!! TCA PS. Am uitat sa va scriu, daca aveti ocazie sa incercati la gratar (ca si mititeii) acest peste, este minunat. Tot in folie facut, dar cind impachetati in folie pestele indoiti folia in sus sa nu-i curga zeama... Acest topic a fost editat de TCA: 27 Jan 2004, 10:19 AM -------------------- Razbunarea omului nobil este iertarea si uitarea. |
|
|
27 Jan 2004, 12:36 PM
Mesaj
#5
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 361 Inscris: 14 December 03 Forumist Nr.: 1.487 |
Mie imi place in general peste prajit, afumat sau la cuptor, cateodata si in saramura. Ma inteleg cu scrumbia, crapul, tonul si pastravul.
-------------------- Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none.
|
|
|
27 Jan 2004, 12:52 PM
Mesaj
#6
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.948 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
Ador pestele oceanic prajit sau la gratar
-------------------- humanity is overrated
|
|
|
27 Jan 2004, 01:02 PM
Mesaj
#7
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 39 Inscris: 26 January 04 Forumist Nr.: 1.994 |
Mia, ai incercat peste ton cu bere ? Daca te-ntere iti dau reteta... E gata in 30 de minute si e f. gustos.
-------------------- Razbunarea omului nobil este iertarea si uitarea. |
|
|
29 Jan 2004, 10:19 PM
Mesaj
#8
|
|
Vornic Grup: EmailInvalid Mesaje: 428 Inscris: 12 September 03 Forumist Nr.: 759 |
Il postezi la "Retete.."? Ce zici?
-------------------- |
|
|
30 Jan 2004, 10:58 PM
Mesaj
#9
|
|
Vornic Grup: EmailInvalid Mesaje: 428 Inscris: 12 September 03 Forumist Nr.: 759 |
Care sunt garniturile care merg cel mai bine la peste?
-------------------- |
|
|
2 Feb 2004, 09:17 AM
Mesaj
#10
|
|||
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 39 Inscris: 26 January 04 Forumist Nr.: 1.994 |
Depinde de felul cum este pregátit pestele, sau de gust. La peste pané, potzi servi, orez sau salatá de cartofi. Eu în orez mai pun cîteodatá ciuperci, porumb, mazáre.. (nu toate deodatá ). LA pestele unde ai putzin saft (zeama) potzi servi cartofi la cuptor.. -------------------- Razbunarea omului nobil este iertarea si uitarea. |
||
|
|||
5 Feb 2004, 08:34 AM
Mesaj
#11
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
Somon afumat, sau piure de ton
cu vin alb demi-sec, si salata -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
17 Feb 2004, 04:55 AM
Mesaj
#12
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Si eu "ma dau in vint " dupa peste. Si prajit, si plachie, si pane, si bors , si saramura...
Si daca e insotit si de un vin alb, demi-sec, parca e si mai bun. Numai sa nu fie "chitic" plin de oase,ca nu prea am rabdare sa-l aleg. -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
25 Feb 2004, 10:17 PM
Mesaj
#13
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.009 Inscris: 16 November 03 Forumist Nr.: 1.217 |
Nu ma omor prea tare dupa peste ..dar mi-a recomandat nenea doctorul , asa ca m-am conformat si dupa indelungi cautari m-am oprit la ton . In rest maninc de nevoie numai din cel cu oase putine ( cred ca asta-i adevartul motiv pentru care resping pestele )
-------------------- si MIINE e o zi
|
|
|
26 Feb 2004, 09:52 AM
Mesaj
#14
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.948 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
Scarlett, daca nu iti place pestele cu oase multe, incearca-l pe cel oceanic, are extrem de putine oase, exceptand sira spinarii care oricum e mare si nu ai cum sa nu o vezi
-------------------- humanity is overrated
|
|
|
11 Mar 2004, 01:30 PM
Mesaj
#15
|
|
Haiduc Grup: Musterii Mesaje: 72 Inscris: 4 March 04 Forumist Nr.: 2.456 |
pastravul are doar sira spinarii, si este si f gustos... parerea mea
-------------------- "Este mai bine sa fii pregatit pentru o ocazie pe care nu o vei avea decit sa ai o ocazie si sa nu fii pregatit"
|
|
|
13 Mar 2004, 12:31 AM
Mesaj
#16
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 526 Inscris: 16 December 03 Forumist Nr.: 1.521 |
mie nu-mi plac peştii de nici un fel fie ei de baltă sau de trotuar … pe ăştia din urmă cred că i-aş mânca totuşi ... cu riscul de a face indigestie ...
|
|
|
13 Mar 2004, 12:55 AM
Mesaj
#17
|
|
Domnitor Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.033 Inscris: 3 September 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 706 |
Nu sunt un mare mancator de peste ... doar atunci cand am pofta. Insa ceva ma dispera totusi. Sunt innebunit dupa hamsia prajita
-------------------- I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
|
|
|
13 Mar 2004, 10:04 AM
Mesaj
#18
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 554 Inscris: 7 September 03 Din: Bucharest Forumist Nr.: 724 |
mie imi place pestele in special pestele oceanic la gratar cu o bucatica de une si o feliutza de lamaie cu garnitura de orez sau de ce nu cu sos a la greque -------------------- Adevarul manuit cu pricepere este cea mai buna minciuna...
|
|
|
13 Mar 2004, 02:47 PM
Mesaj
#19
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.009 Inscris: 16 November 03 Forumist Nr.: 1.217 |
Asa e Menthore ..hamsia prajita .. , si daca o prepara si altcineva e si mai bine
-------------------- si MIINE e o zi
|
|
|
25 Apr 2004, 04:58 AM
Mesaj
#20
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Nu-mi place pestele. Foarte rar mi s-a intamlat sa nu ma stramb la produsul baltii
-------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
25 Apr 2004, 05:12 AM
Mesaj
#21
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 776 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 241 |
Mie imi place pestele f. mult si mai ales "fructele de mare"
In curind,am sa maninc si eu la alegere.............. |
|
|
25 Apr 2004, 05:13 AM
Mesaj
#22
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.951 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Fructele de mare imi plac si mie la nebunie. Si ador Paella. Doar ca aleg bucatile de peste si le dau la catei
-------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
10 May 2004, 02:02 PM
Mesaj
#23
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 139 Inscris: 4 March 04 Forumist Nr.: 2.453 |
Si eu am auzit ca e sanatos pestele, dar eu mananc foarte rar si atunci mama e de "vina"!!
-------------------- Remember that as a teenager you are in the last stage of your life when you will be happy to hear that the phone is for you.--Fran Lebowitz
|
|
|
11 May 2004, 08:50 PM
Mesaj
#24
|
|
Autorul celui mai interesant Editorial din 2004 Grup: Membri Mesaje: 740 Inscris: 19 February 04 Din: in centrul salii Forumist Nr.: 2.276 |
Ce-as mai manca ton sau merlucius...sper ca imi e permis sa gust ... (v-ati prins?) Trebuie sa adaug ca mai nou imi place doar prajit in malai.
-------------------- "Daruind vei dobandi!"
|
|
|
31 May 2004, 10:58 AM
Mesaj
#25
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 382 Inscris: 14 May 03 Forumist Nr.: 298 |
am mincat ieri un fileu de julienne, facut natur, doar cu un fir de marar si un praf de sare, piper. Delicios!!!
|
|
|
15 Jun 2004, 11:16 PM
Mesaj
#26
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 330 Inscris: 29 March 04 Din: Piatra lui Craciun Forumist Nr.: 2.807 |
simplu daca se poate fara oase !
sunt aia cu putine oasie si deobicei aia au si carnita fina -------------------- "Fii român verde şi rupe mîţa în două" (C. Negruzzi);
----------------------------------------------------------------------- |
|
|
18 Jun 2004, 03:27 PM
Mesaj
#27
|
|
Forumista Poeta Grup: Membri Mesaje: 6.500 Inscris: 20 April 04 Forumist Nr.: 3.171 |
Mie imi place teribil sa mananc peste!
Conditia este sa fie bine pregatit. -------------------- Traieste ca si cum ai muri maine.
Invata ca si cum ai trai vesnic. Indira Gandhi |
|
|
19 Jun 2004, 06:21 PM
Mesaj
#28
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 30 Inscris: 8 June 04 Forumist Nr.: 3.780 |
Salutare tuturor,
mor dupa peste..si daca ii somon..mmmmmmm. cu atat mai bine....il ador afumat sau prajit la cuptor,intr-un vas de jena, in putin ulei de masline, cu cartofi taiati felii, lasati cu coaja. cam 45 de minute, vedeti voi cand capata culoarea lui roz si incepe sa miroase bine... Supa de somon,ce sa va spun, as manca in fiecare zi, va dau reteta unui prieten bucatar,Adi,am uitat sa ii cer copyrightu:)) Stiu ca ii cam scump somonu, da merita fiecare banutz SUPA DE SOMON daca va ganditi sa faceti supa de somon va trebuiesc urmatoarele: somon (obviously), cam de la juma' de kil in sus, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, unt, smantana, marar verde. somon: puteti lua unul intreg ca e mai ieftin si aveti si partile mai grase. sau luati o bucata mai mare ca e mai usor de scos oasele din el. se mai vand ceva oase cu urme de carne pe ele, daca le gasiti bagati vreun kil si din astea. cartofi de care va place la stomacelu' vostru, sfaramiciosi sau din aia care raman intregi si dupa ce-i fierbi 3 ceasuri. ceapa, io pun cam 2 medii sau una mai mare. ardeiul e mai mult de culoare, morcovi tot dupa ochi si dupa cati aveti. pestele il curatati de piele si il taiati in cuburi. il puneti intr-o oala cu apa, sare, boabe de piper, ceva delikat si-l fierbeti. pestele fierbe repede si aveti grija sa nu-l fierbeti prea tare ca se face praf, la propriu. daca aveti si oase le fierbeti separat, in alta oala, dupa aceasi metoda. cand pestele e fiert, il strecurati. bucatile de carne le pastrati, oasele le zburati la punga cu bio waste. la momentu' asta ar trebui sa aveti: a) bucati de somon, fierte, de o minunata culoare roz. o supa de nu o asa de minunata culoare albicioasa. ceapa o curatati si o taiati cum stiti sau cum va place: patratzele, patratzele sau julien (asta asa ca sa ma dau mare ca stiu si cuvinte smechere). morcovii, dupa ce-i curatati, puteti sa-i dati prin razatoare, sau sa-i taiati rondele sau orice alte forme, artistice 'au ba. toate legumele astea le puteti praji un pic in ulei sau doar unele (ceapa+morcovii) sau deloc. daca prajiti morcovii supa o sa aiba o (minunata) culoare rozalie. stingeti totul cu supa rezultata dupa fierberea somonului, adaugati delikat, sare, piper. si cartofii taiati cubuletze, cubuletze sau rondele. in timp ce asteptati rabdatori sa fiarba supa, deschideti smantana, untul, spalati mararul verde. cand s-au fiert cartofii si celelalte, adaugati: bucatile de peste, smantana (daca o amestecati cu un pic de faina, supa o sa fie mai groasa), unt (daca nu va ingrijoreaza colesterolul nu va zgarciti cu el) si mararul verde proaspat taiat. mai potriviti de sare si piper. cam asta ar fi. paine alba, proaspata, ar fi buna, daca nu merge si ceva paine prajita, un pahar de vin alb. pofta mare! |
|
|
29 Jul 2004, 08:07 PM
Mesaj
#29
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 177 Inscris: 8 July 04 Forumist Nr.: 4.036 |
Somonul pe gratar cu sos olandez!
-------------------- "Daca dragoste nu e nimic nu e"
|
|
|
11 Aug 2004, 04:49 PM
Mesaj
#30
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.766 Inscris: 25 August 03 Forumist Nr.: 671 |
Somon cu sos de creme fraiche si marar
-------------------- I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?! Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare. www.unicef.org |
|
|
9 Oct 2006, 05:53 PM
Mesaj
#31
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Somon fiert in vin alb, cu sos de usturoi calit + smantana + marar mult.
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 25 April 2024 - 01:31 AM |