HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Duhul Sfant
Clopotel
mesaj 6 Jan 2004, 11:09 AM
Mesaj #36


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Figaro
Excelenta dizertatia aceea... sincer mi-a placut.... poate imi spui si mie de unde pot lua cartea cu pricina... daca nu e secret

Acum as vrea sa intreb ceva, poate TriRegnum stie mai multe:
Am auzit sau citit undeva, pe timpul lui nea nicu cand se daramau bisericile, ca atunci cand s-a demolat o biserica (posibil Sf. Vineri), un preot a "vazut" in timpul distrugerii, cum Duhul Sfant paraseste biserica. Ce puteti spune despre asta??? Este posibil?


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 6 Jan 2004, 11:14 AM
Mesaj #37


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

Ce puteti spune despre asta??? Este posibil?


Orice e posibil. Mai important este ce e probabil! Tu ce crezi? este mai probabil ca un preot sa fie singurul om din toata multimea aia care sa vada Duhul Sfant parasind acea biserica sau ca un om suparat si dezamagit sa aiba o vedenie intr-un moment de vulnerabilitate emotionala? asta presupunand ca intimplarea este reala. Alta posibilitate ar fi ca totul sa fie pur si simplu o scorneala.

Acest topic a fost editat de Catalin: 6 Jan 2004, 11:16 AM


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 6 Jan 2004, 03:05 PM
Mesaj #38


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513



Arhanghelii Mihail si Gavriil (Gabriel) sunt prezentati ca fiind ingerii Domnului ..in timp ce Duhul Sfant e persoana a Sfintei Treimi.

"Si s-a facut razboi in cer: Mihail, si ingerii lui, au pornit razboi cu balaurul. Si se razboia si balaurul si ingerii lui si n-a izbutit el, nici nu s-a mai gasit pentru ei loc in cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama satana, diavolul cel ce insala pe toata lumea, pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el" (Apoc.,12,7-9)

Mai sus se vede ca Mihail este inger.

"Şi a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaşte aceasta? Căci eu sunt bătrân şi femeia mea înaintată în zilele ei.
Şi îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Şi am fost trimis să grăiesc către tine şi să-ţi binevestesc acestea. " (Luca 1, 18-19)

De aici se vede ca Garviil este inger si ii slujeste lui Dumnezeu.


"Mergand invatati toate neamurile, botezandu-i pe ei in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-i pe dansii sa pazeasca toate cate am poruncit voua; si iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacurilor" (Matei 28, 19-20);
"si Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va da voua, ca sa ramana cu voi in veac. Duhul adevarului" (Ioan 14, 16-17);

Iar de aici se vede ca Duhul Sfant este persoana a Sfintei Treimi, Dumnezeu si este permanent in Biserica lasata de Hristos.

Numai Biserica poate sa talcuiasca fara greseala Sfanta Scriptura, pentru ca numai Biserica este pazitoarea, talcuitoarea si propovaduitoarea fara gres a Descoperirii dumnezeiesti.

Singura Biserica are darul de a nu putea gresi, fiindca este condusa de insusi Iisus Hristos, capul ei nevazut si are ajutorul si luminarea Sfantului Duh pururea cu ea. De aceea Biserica singura este "stalpul si temelie a adevarului" (1 Tim. 3, 15)

" Ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului ." (1 Tim. 3, 15)



Acest topic a fost editat de noi: 6 Jan 2004, 03:08 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 6 Jan 2004, 03:05 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
TriRegnum
mesaj 6 Jan 2004, 08:42 PM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Multumit-i lui ¨noi¨ pentru versete, eu v-ar fi trimis in forumul Ecclesia unde ati fi gasit despre Sfanta Treime versete cu explicatia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santiago
mesaj 7 Jan 2004, 04:29 PM
Mesaj #40


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 6 January 04
Forumist Nr.: 1.722



QUOTE (marky @ Nov 6 2003, 02:26 PM)
Deschid acest topic cu o intrebare.
Ce reprezinta in religia cresinta Duhul Sfant din Sfanta Treime, ce rol are el si cum s-a ajuns la concluzia ca exista asa ceva?
In engleza este tradus "holy ghost" ceea ce suna cam "creepy".  huh.gif
Totusi ce reprezinta pt crestini acest simbol ?

cred ca marky inca nu si-a primit raspunsul. sau doar mi se pare?

Acest topic a fost editat de santiago: 7 Jan 2004, 04:29 PM


--------------------
"Drinking beer is easy. Trashing your hotel room is easy. But being a Christian, that's a tough call. That's rebellion."
Alice Cooper
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santiago
mesaj 7 Jan 2004, 04:33 PM
Mesaj #41


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 6 January 04
Forumist Nr.: 1.722



in primul rand, nu e deloc un simbol. doar pentru ca nu face parte din universul fizic, tangibil, nu inseamna ca existenta, calitatile si puterea Lui sunt atat de diluate incat il putem reduce la statutul de simbol.
in al doilea rand, ti-as putea spune ca Duhul Sfant este pentru crestinism ceea ce seva este pentru o planta, esenta adica. asa cum nu se poate concepe izbavirea omului fara lucrarea mantuitoare a lui Cristos, tot astfel nu poti concepe existenta unei vieti crestine, a Bisericii in general si a crestinului de rand, in particular, fara "mangaierea" thumb_yello.gif Duhului Sfant.
de unde a aparut? ne-a fost promis! de unde stiu ca exista? L-am "pipait" in viata mea si in viata multor oameni din jurul meu. si astfel am putut sa urlu: "Este!" tongue.gif

Acest topic a fost editat de santiago: 7 Jan 2004, 11:27 PM


--------------------
"Drinking beer is easy. Trashing your hotel room is easy. But being a Christian, that's a tough call. That's rebellion."
Alice Cooper
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TriRegnum
mesaj 7 Jan 2004, 11:49 PM
Mesaj #42


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.851
Inscris: 14 October 03
Forumist Nr.: 985



Santiago! welcome.gif la Han!
Esti roman sau ala e numele tau si esti de origine spaniola! tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santiago
mesaj 8 Jan 2004, 12:44 AM
Mesaj #43


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 6 January 04
Forumist Nr.: 1.722



off topic
sunt roman, of course spoton.gif
si ca tot omul am ales un nick care sa reprezinte ceva. ba chiar as indrazni sa spun ca am ales un nick care sa ma reprezinte.
asa ca nu e doar un nume spaniol, e un anumit nume spaniol. si are legatura cu visele, comorile si cu calatoriile. yikes.gif yikes.gif yikes.gif
daca nu ghicesti de unde e, iti voi da raspunsul in episodul viitor ohyeah.gif


--------------------
"Drinking beer is easy. Trashing your hotel room is easy. But being a Christian, that's a tough call. That's rebellion."
Alice Cooper
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 8 Jan 2004, 11:24 PM
Mesaj #44


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



Iti raspund la intrebarea despre Duhul Sfant,dar nu in cadrul religiei ci in adevar.E o persoana,cu toate ca e Cineva atat de mare incat nu avem termen de comparatie,totusi ca dimensiune e mai mare decat Fiul,este Duh cum este si Tatal,cum este si Fiul,Cei Trei sunt Una pentru ca comunicarea a absolut permanenta,contactul dintre Ei este nedesfacut,acordul intre ei este intotdeauna perfect in orice problema - cumva asta mi se pare evident,nu vine niciUnul cu vreo propunere de smen ca sa poata aparea pareri pro si contra,discutii pe forum adica - si fiecare dintre Ei are niste domenii de activitate;Duhul Sfant are cel mai mult de lucru,El este Mangaietorul,adica El se ocupa ca fiecare faptura sa aiba parte de ceva placut la momentul potrivit ca sa nu intre in criza din cauza frustrarilor de multe feluri.De pilda un caz extrem,sa zicem ca este un criminal condamnat la moarte si mai are o zi de trait,daca hotarasc sa-l mangaie atunci Duhul Sfant e Cel ce lucreaza sa i se aduca la desert o savarina,prajitura lui favorita,sa aiba chiar si acesta parte de o mangaiere,caci daca n-ar fi activitatea Lui permanenta jumatate din omenire s-ar fi chemat Cain,cealalta Abel si niciodata nu am fi depasit asta sa ajungem la miliarde de fapturi.De aceea Duhul Sfant nu este Cel ce iese"la rampa" insa ce face El fiecaruia,unora mai mult dupa trebuinte si dupa valoare,nu are asemanare cu adevarat cu nici o activitate prestata de om.Pentru ca discutia a alunecat spre ingeri si arhangheli ar mai fi de spus ca Duhul Sfant exercita lucrarea Sa de Mangaietor prin delegare,fapturi mai mici o aplica sufletelor in trup,trebuie sa fi absolut curat sa te atinga macar o data in viata Duhul Sfant personal,probabil ca numai cei care au depasit linia de hotar au parte de acest har.De fapt nu e nimic complicat,e simplu dar e foarte greu din cauza gravitatiei (citeste atractiei materiale) si totusi se poate.Iti urez sa ai pace.


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santiago
mesaj 9 Jan 2004, 12:16 AM
Mesaj #45


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 6 January 04
Forumist Nr.: 1.722



daca ai vrut sa ma bagi in ceata, ai reusit! blink.gif blink.gif blink.gif


--------------------
"Drinking beer is easy. Trashing your hotel room is easy. But being a Christian, that's a tough call. That's rebellion."
Alice Cooper
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 11 Jan 2004, 01:27 AM
Mesaj #46


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



As vrea sa stiu daca cel ce baga in ceata sunt eu,poate cineva care sta la umbra daca iese la soare si nu mai vede nimic,ba chiar il ustura ochii,plange si e complet nemultumit de ce i se intampla,poate se inseala si de fapt e cel mai bun lucru ce i se putea intampla,altfel ce rost ar avea efortul?La fel e cu cele nevazute ale duhului,ce se vede e uneori altceva decat ceea ce este inlauntru.Mie mi-au trebuit multi ani sa descifrez suficient cat sa ma linistesc ce e aia duh si toate celelalte intrebari legate dar trebuie sa repet:a sti despre =0 daca nu poti si nu faci,ori aici e greutatea sa unesti cunostinta cu fapta pentru ca la cate stiti fiecare inseamna ca datoria va e mai mare decat a Ramaniei catre FMI.Va indemn sa nu faceti datorii ci doar datornici!


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 11 Jan 2004, 01:42 AM
Mesaj #47


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



Pai nu ne prea intelegem! CE? Sf Duh sau Gavril au fost cei care au facut ca Maria sa ramana insarcinata? NU!
Maria a ramas insarcinata pt faptul ca asa a vrut Dumnezeu Tatal: "Dumnezeu a zis si a fost"?
Am dreptate? huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 13 Jan 2004, 08:01 PM
Mesaj #48


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Pai Mundus, omiti un lucru: Duhul Sfant vine de la Dumnezeu ! Duhul Sfant nu face cum Il taie capul, ci reprezinta vointa Celui de Sus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ryan
mesaj 13 Jan 2004, 10:44 PM
Mesaj #49


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 361
Inscris: 14 December 03
Forumist Nr.: 1.487



Pentru mine Duhul Sfant reprezinta vocea aceea... constiinta care imi spune ca ceva nu e in regula sau ca ce am de gand nu e bine... e aceeasi voce care ma face sa regret cand am facut ceva rau. Cred in acelasi timp ca Duhul Sfant este una din persoanele trinitatii, egala cu Dumnezeu si cu Isus Hristos. Despre altele sa vorbeasca avizatii smile.gif


--------------------
Be civil to all; sociable to many; familiar with few; friend to one; enemy to none.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
geriA3e
mesaj 18 Jan 2004, 12:15 AM
Mesaj #50


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 344
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.401



Si eu am crezut mult timp ca El e "vocea aceea" si ce bine de-ar fi asa da e clar ca glasul ala launtric e prea firav,prea tremura ca sa fie Cineva puternic acolo.El nu alege pentru nimeni ci doar sustine hotararea fiecaruia dar tu esti cel care stie ce e bine si ce e rau,daca ai dubii cauti si iata cum gasesti,alegi si apoi faci una sau alta iar El te ajuta impingandu-te sau opunandu-Se ori in cel mai rau caz nu te baga in seama.Cred ca asa e cel mai bine pentru ca daca e in tine ce rost mai are sa-L cauti,poti sa tragi pe dreapta deja ori nu e cazul,inca trebuie sa-L cauti!


--------------------
" 'Mai bine' decât bine, înseamnă 'moartea binelui'. " - autor anonim...dar nu şi pentru mine :)
( El afirmă concis prin asta, că cine încercă să îmbunătăţească încă ce deja este bine, practic îl strică ! Susţin că are dreptate şi aşa se întâmplă: nu se poate merge mai sus de piscul muntelui, ci dincolo de vârf se merge la vale. )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 18 Jan 2004, 01:04 PM
Mesaj #51


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Ce este Duhul Sfant de fapt? Prin definitie Duhul Sfant vine de la Dumnezeu si reprezinta tot ce este frumos si armonios.
Inca de la nastere si botez, asupra fiecarui prunc normal, Dumnezeu revarsa DuhSfant pentru a infrumuseta sufletul copilului prin puterea de a face distinctie intre bine si rau si mai mult, arta de a infrumuseta si copilul la randul lui.

Duhul Sfant reprezinta revarsarea frumusetii lui Dumnezeu asupra oamenilor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mundus
mesaj 19 Jan 2004, 12:34 PM
Mesaj #52


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 209
Inscris: 7 December 03
Din: Braila
Forumist Nr.: 1.400



QUOTE
  Duhul Sfant vine de la Dumnezeu si reprezinta tot ce este frumos si armonios. 


Pai nu cumva uiti tu Storm ca Duhul Sfant e Dumnezeu (1/3 din divinitate) ??? tongue.gif tongue.gif tongue.gif wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Storm
mesaj 19 Jan 2004, 03:55 PM
Mesaj #53


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 131
Inscris: 13 January 04
Forumist Nr.: 1.805



Mundus, nu pot uita ceea ce n-am stiut vreodata. Nu am afirmat niciodata si nu am credinta ca Duhul Sfant e Dumnezeu, ci reprezinta frumusetea lui Dumnezeu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 3 Feb 2004, 12:15 PM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Pai nu cumva uiti tu Storm ca Duhul Sfant e Dumnezeu (1/3 din divinitate) ???


Duhul Sfant este Divinitatea, si nu 1/3 din Divinitate.
In Realitatea Divina (sau Legea lui Unu), 1 + 1 + 1 = 1, nu 3. Sfanta Treime apare ca 3 lumanari asezate in sir indian fata de perspectiva privitorului. Sunt trei Entitati, dar se vede o singura Lumina. In ceea ce priveste atributiile fiecareia din aceste 3 Fiinte, Dumnezeu Tatal este Creatorul si Originea, Iisus Hristos Dumnezeu este Cuvantul/Logosul lui Dumnezeu si totodata Dreptul Judecator prin care creatia se poate intoarce (sau nu) inapoi la Tatal, iar Dumnezeu Sfantul Duh este Legea, Cel prin care creatia primeste, respecta (sau nu) si sufera de pe urma nerespectarii Legii lui Dumnezeu.

Ca plan de manifestare, Sfantul Duh se manifesta in realitatea materiala in care traim (Uni-Versul sau cerul 1), Iisus Hristos este Cel care ne judeca si cu care ne intalnim dupa destrupare (in realitatea astrala/cauzala, Cerurile 2-9), deasemeni este Cel care a refacut matricea adamica si ne-a daruit o structura in plus (a 6-a) generand-o cu centrii si biocampurile Crucificarii Sale, iar Dumnezeu Tatal se manifesta in Realitatea Divina (cerul 10 sau Deca-Versul) si ne vom contopi cu el (indumnezeirea) definitiv abia la finalul existentei noastre, dupa ce am parcurs, de-a lungul miliardelor de ani, regnurile mineral, vegetal, animal, uman si angelic si toate etapele scolilor planetare, solare, astrale si divine din toate Versurile Creatiei.

Sper ca cele de mai sus va vor fi candva de oarecare folos. cloud9.gif
Iti Multumesc, Tata, ca ai ascuns aceste lucruri inteleptilor acestei lumi si le-ai descoperit Copiilor Luminii

Acest topic a fost editat de RZA: 3 Feb 2004, 12:17 PM


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SolaScriptura
mesaj 3 Feb 2004, 01:29 PM
Mesaj #55


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 278
Inscris: 22 January 04
Forumist Nr.: 1.931



1+1+1 =3 este in Legea divina...
dar 1x1x1=1 este si in Legea divina.
Pentru ca NU exista o treime de Dumnezeu ci exista un singur Dumnezeu.
Oricum, inca cunoastem in parte si ne facem o imagine prea aproximativa despre Dumnezeu. Nu poti sa-l compari cu ceva cu 3 fete, sau cu trei lumanari...sau cu un ActiveX cu 3 interfete...sau ce ne trece noua prin cap.Sunt penibile si palide reprezentari mici... atat de mici cat sa incapa in creierul nostru folosit 10%... intelepciunea noastra este limitata si oricat de penibili parem in ochii unora, noi crestinii ar trebui sa recunoastem ca, cunoastem IN PARTE, atata cat ne-a fost descoperit si nu avem adevarul absolut.
Exista Tatal , exista Fiul si exista Duhul Sfant (Duhul adevarului, Mangaietorul) care continua lucrarea lui Dumnezeu pe pamant pana la a doua venire a lui Hristos. Intelegerea deplina o sa o avem atunci.
Oricum datoria noastra este sa avem grija de Templul Duhului Sfant, sa-l pastram curat de orice intinaciune...
1Corinteni cap3:
16. Nu* stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?
17. Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi.
18. Nimeni* sa nu se insele: daca cineva dintre voi se crede intelept in felul veacului acestuia, sa se faca nebun, ca sa ajunga intelept.
19. Caci* intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: "El** prinde pe cei intelepti in viclenia lor".

Acuma este clar de ce sinuciderea este condamnata de Biblie... Si de ce fumatul sau drogurile sunt interzise de etica crestina... Pentru ca noi toti suntem temple ale Duhului Sfant, templu care nu trebuie nimicit ci trebuie ferit de mizerii.


--------------------
"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." Faptele Apostolilor 4:12.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 3 Feb 2004, 01:46 PM
Mesaj #56


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



QUOTE (SolaScriptura @ Feb 3 2004, 12:29 PM)

1Corinteni cap3:
16. Nu* stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?
17. Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi.


Acuma este clar de ce sinuciderea este condamnata de Biblie... Si de ce fumatul sau drogurile sunt interzise de etica crestina... Pentru ca noi toti suntem temple ale Duhului Sfant, templu care nu trebuie nimicit ci trebuie ferit de mizerii.

Adevarat graita-i!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 3 Feb 2004, 02:08 PM
Mesaj #57


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513



QUOTE (SolaScriptura @ Feb 3 2004, 12:29 PM)

"1Corinteni cap3:
16. Nu* stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?
17. Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi.

Acuma este clar de ce sinuciderea este condamnata de Biblie... Si de ce fumatul sau drogurile sunt interzise de etica crestina... Pentru ca noi toti suntem temple ale Duhului Sfant, templu care nu trebuie nimicit ci trebuie ferit de mizerii. "

Pai daca noi suntem Templul lui Dumnezeu (din citat ) si tu spui ca suntem temple ale Duhului Sfant...inseamna ca Dumnezeu este una cu Duhul Sfant...incet incet ajung si Sola Scripturistii sa creada in Sfanta Treime.

Doamne Ajuta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gio19ro
mesaj 3 Feb 2004, 02:16 PM
Mesaj #58


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.656
Inscris: 6 March 03
Forumist Nr.: 21



Bre noi, asta te intereseaza pe tine, sa adere si unii sau altii la o conceptie de-a domniilor voastre?

Cred ca mai importanta e ingrijirea fata de aproapele nostru, de sanatatea sa trupeasca si spirituala, nu disputele dogmatice intre cei cu viziuni diferite sau care dau un inteles diferit anumitor termeni.
Daca asta e concluzia ta....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 4 Feb 2004, 03:22 PM
Mesaj #59


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



PEntru Marky...
Ca sa intelegi lucrurile "sfinte" (intregi) trebuie sa fii intreg. Adica unul. Se aplica si acestui duh sfant. PErsonal nu l'am intalnit (sau cel putin nu mi s'a recomandat ca atare) insa intuitia mea imi spune ca nu il voi intalni pana nu voi si eu unul singur, intreg, individ in adevaratul sens al cuvantului (adica ce nu mai poate fi impartit in bucati).
E ca o promisiune:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 4 Feb 2004, 06:12 PM
Mesaj #60


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513




Chiar ma bucur ca m-ai luat cu bre, prietene...da sa fii matale atent ca mai sus se discuta despre Sfanta Treime. Dar bine ai simtit si tu ca cei care nu cred in Sfanta Treime dau citate despre Sfanta Treime fara sa isi dea seama.

Unde voiai sa discutam despre cei care se nasc handicapati?

Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 5 May 2024 - 06:06 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman