HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvāntatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

 
Reply to this topicStart new topic
> Pisicile Si Problemele De Comportament
FM!
mesaj 18 Mar 2003, 06:45 PM
Mesaj #1


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



De cate ori ai fost pus in fata faptului implinit atunci cand ai gasit florile rupte prin casa cand te intorci de la servici sau ai gasit canapeaua roasa si totul intors pe dos prin casa?
Cum iti inveti pisica sa se comporte? Dresarea pisicii poate suna ca o contradictie, cineva care a incercat stie ca nu e usor, dar adevarul este ca cea mai buna cale de a evita problemele de comportament este sa incepi dresarea. M-am gandit ca ar fi bine sa impartasesc cu voi informatiile pe care le-am gasit pe internet. Sursa este PetClub.

Sunt curios care au fost cele mai mari probleme cu care v-ati confruntat in materie de animale de companie,in alta ordine de idei...care sunt cele mai mari probleme pe care vi le-a creat animalul preferat de casa.
Eu unul...in seara asta am gasit holul plin de pamant de la o floare rasturnata.Motanul meu s-a gandit sa faca un teren agricol.
Am vazut ce e in hol,am iesit inapoi,am incuiat usa... si sper ca arintii sa gaseasca... eu nu stiu nimic... smile.gif
rolleyes.gif

De asemenea o sa aflati din aceasta rubricuta si cum puteti oferi o educatie cat mai buna pisicii voastre.

Acest topic a fost editat de FM!: 26 Mar 2003, 12:19 PM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AIWA
mesaj 18 Mar 2003, 11:02 PM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 938
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 69



heheheh...asa am patit eu cu NERO al meu ....cind l-am dus prima data acasa la ai batrini....a facut o transee...pe dedesuptul aleii...mama i-a spus MINERUL...ca e negru si are pieptul si labutele albe!


--------------------
Bertrand Russel: Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac , viata o demonstreaza zilnic !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 19 Mar 2003, 06:09 AM
Mesaj #3


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



laugh.gif Poate il ia Bush in Irak la sapat transee. Ar fi deosebit de util acolo.. smile.gif

tongue.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Mar 2003, 06:09 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Cain
mesaj 19 Mar 2003, 09:27 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 1.533
Inscris: 18 March 03
Forumist Nr.: 93



AIWA, pune-l la posta si trimite-mi-l, ca acusi incep sapaturile de primavara... biggrin.gif
Pai eu, de obicei cind ajung acasa gasesc juma de hol pisat de motan, care e foarte ofticat ca nu sta nimeni cu el.. si ca nu are macar o pisica, ceva, sa-si mai dezumfle "balonasele"... Noroc ca am gresie pe jos si rezolv repede cu mopul, ca altfel dracu spala mochete... Plus ca individu, cum ajunge in camera de zi, incepe sa roada fericit toate frunzele de la flori, chit ca sint comestibile sau nu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 24 Mar 2003, 03:11 PM
Mesaj #5





Guests






Hahahaha, misto faze. Sa va povestesc ce mi-a facut mie regretatul Mitu al meu:
Era inainte de pasti, in 2000.Eu facusem o curatenie generala in toata casa, de muncisem 3 zile si eram franta de oboseala.Si in prima zi de pasti, ma duc si io de nebuna cu prietenele...Vin acasa pe la 2 noaptea.Mitu meu statea mandru de el in hol si ma astepta.Ma uit pe jos, ce vad?? Faina alba!!! imprastiata pe tot covorul!!! Covor pe care abia il spalsem!!! Zic, ok, e doar in hol...Ma duc la bucatarie:aceeasi poveste.Deja ma luau nebuniile...Dau sa intru in sufragerie...Mi-am pus mainile in cap!!! Am zis ca nu poate fi adevarat.Persanul cumparat de tata, cat toata sufrageria, la care ma chinuisem o zi intreaga, arata exact ca un ogor arat, numai ca in loc de pamant era faina!!!! FAina alba, de paine, din aia de intra peste tot si freci ca s-o dai jos de-ti ies ochii, insa mai bine ai pune covorul la cuptor, ca tot acolo iesi. Si tot asa era in toata casa, pana si in baie.Noroc ca inchisesem usa de la dormitor.Mitu meu, de plictiseala, a deschis dulapul de la bucatarie si s-a apucat sa inspecteze...caci in bucatarie langa dulap era un adevarat coctail de faina de porumb, de grau, gris, orez si toate cele...Am tipat la el, am vrut sa-l bat, dar s-a ascuns sub pat.Si uite asa, am facut eu curat in casa, la 2 noaptea in ziua de pasti...Nu va mai zic cata alcoolemie aveam in sange...Cert e ca, a doua zi cand a venit mama, m-a gasit dormind tun si o curatenie fantastica in casa...Numai de baie uitasem biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 24 Mar 2003, 10:26 PM
Mesaj #6


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



In primul rind salut la toata lumea(este prima oara cind scriu pe ac forum)
In al doilea rind sa ma prezint...am doi caini unul este un boxer,se num.Chack(corect ar fii Chuck,dar asa a scris doctorul pe carnetul de sanatate...si a ramas asa) si are sase ani (este inca in Romania din pacate,mi-e un dor de el...nu l-am vazut de un an..O sa mi-l aduca un prieten in aprilie-sper..);si un altul,ciobanesc german,Carlos,primit cadou aici, de un an si doua luni.

ok,hai sa va povestesc si eu din pataniile lui Carlos:
-nu bea apa din vasul lui ci numai de la flori(am doua plante care trebuiesc tinute in vase mai mari pline cu apa) , sau de pe unde se mai stringe apa dupa ploi...
-a trecut in gradina la vecinii nostrii, care au cam 14-15 pisici.Erau toate pisicile in pomi.Ziceai ca respectivii pomi au facut in loc de fructe ,pisici. smile.gif
-cum plantez ceva in gradina(ex trandafiri) se duce si sapa exact acolo dry.gif

..din pataniile lui Chack...sunt prea multe....
-va zic doar una..Aveam un motan cam de un an jumate(Cleo) si pe Chack care avea cam 5-6 luni.Bunica mea (care trebuie sa spun ca..nu accepta ideea:"animale in casa" si ma batea tot timpul la cap cu chestia asta ,chiar daca nu traia cu noi in casa ci venea doar citeodata in vizita),s-a apucat sa dezghete frigiderul,lasand usa deschisa si a pus pe o etajera de mai jos un castron cu un pui(greseala fatala cu un pisoi in casa).Motanul s-a furisat , a tras jos puiul si a incercat sa fuga cu el,sa se ascunda .Dar l-a interceptat Chack ,i-a luat puiul si s-a dus linistit in camera la mine si l-a mancat.Bunica mea care intre timp s-a prins de ceea ce s-e intimplase a venit la mine sa-mi reproseze ceea ce facusera animalele mele dar eu eram prea ocupata cu risul tongue.gif De atunci bunica mea nu mai mi-a zis nimic in legatura cu animalele mele.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihai
mesaj 24 Mar 2003, 10:32 PM
Mesaj #7


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Bine ai venit! 19.gif

(De prezentat, te poti prezenta la 'Cafenea' wink.gif)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 25 Mar 2003, 03:04 PM
Mesaj #8


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



Multumesc Mihai ptr primire..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 26 Mar 2003, 12:21 PM
Mesaj #9


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Este nevoie sa cumpar o cusca pentru pisica mea?

Cusca este in general asociata cu caini si catei, ca unealta de dresare si convenienta. Cand sunt dresati cu rabdare si li se ofera recompense, cainii par sa le placa custile lor si deseori intra in ea fara a fi rugati. In schimb, stapanii de caini isi pot dresa mai repede cateii acasa si isi pot pastra canapelele intacte pe perioada lunilor de ros. Custile pot fi folositoare si pentru alte specii, in special pentru feline. La ce poate folosi o cusca pentru pisici? Pisicile guverneaza casa de la inaltime, trecand in revista teritoriul pe care il marcheaza cu grija. Ele sunt si simbolul imblanit al libertatii domestice. In unele cazuri, oricum, pisicile beneficiaza de captivitate controlata si limitata. Pisoii, de exemplu, sunt usor de stapanit de marimea mica a noii lor case si poate fi greu sa localizeze cutia cu nisip daca casa are trei camere si scari. O cusca pentru caini de marime medie sau mare poate oferi o ocazie perfecta de a obisnui pisicul cu culcusul sau, tinandu-l la o distanta accesibial, in timp ce ii dai voie sa iasa afara odata ce incepe s-o foloseasca. Pisoii sunt renumiti pentru cheful lor de joaca din timpul noptii, nelasandu-te sa dormi si sarind pe tine, si de aceea o cusca pentru dormitor poate fi doar raspunsul pentru unele familii care isi doresc sa doarma fara a fi nevoiti sa inchida pisica in baie. Pentru pisicile adulte, cusca poate fi o unealta indispensabila in modificarea comportamentului. Cele care au invatat sa urineze pe carpete in loc de lada cu nisip, de exemplu, pot beneficia de programul de inchidere intr-un spatiu mic pana urineaza. Aceasta este o solutie temporara pana cand vinovatul incepe sa urineze in cutia cu nisip. Cand relatiile dintre pisoi devin tensionate si o pisica sare la bataie la alta pisica, este bine sa pui in cusca pisica care ataca (si permitand "victimei" sa-si recastige increderea). Acest lucru poate fi un pas important in rezolvarea problemei. Custile din plastic sau metal pentru caini, sau custile speciale pentru pisici din comert, pot servi acestor scopuri (este posibil ca cusca pentru pisici din comert sa nu ofere un spatiu adecvat pentru o cutie cu nisip mai mare). Chiar daca cusca este folosita pentru a invata pisica unde este cutia cu nisip, pentru relatiile dintre pisici sau pentru nopti linistite, este deajuns ca pisica sa stea o zi in interiorul ei pentru a simti ca este in siguranta. Daca acoperi cusca cu o patura sau orice alt material este posibil ca pisica sa se simta si mai in siguranta, mai ales daca usa este in permanenta deschisa. Acest lucru poate face ca pisica sa accepte mai usor sa calatoreasca in cusca (orice cusca folosita pentru transport la veterinar ar trebui sa arate si sa miroasa diferit, pentru a mentine increderea pisicii asupra celei folosite acasa). Incurajeaza-ti pisica sau pisoiul sa intre si sa iasa liber din cusca, ofera-i recompensa in interiorul custii pentru a-i satisface curiozitatea si in curand vei avea o unealta care poate fi folosita ocazional sau daca este nevoie, pentru anii ce urmeaza.




--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi
mesaj 26 Mar 2003, 07:56 PM
Mesaj #10


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 116
Inscris: 14 March 03
Din: de doi ani...italia
Forumist Nr.: 85



FM scuza-ma dar nu am inteles ...ne intrebi daca este nevoie sa-ti cumperi o cusca ptr pisica ta ...sau sfatuiesti pe cei care au pisici sa-si cumpere...?

Eu personal sunt impotriva oricarui tip de cusca si detest sa vad animale in cusca(sau pasari in colivie..).Sa zicem ca....inteleg motivul ptr care sunt folosite custile la expozitii de animale sau pe timpul transportului(cu avion ,nava...)...dar ptr orice altceva ...

Apropo...stiti ca in Italia au fost interzise Gradiniile Zoologice?


"Un ciine este unica fiinta ,care va iubeste pe voi,mai mult decit pe sine insusi."Josh Billings
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 26 Mar 2003, 09:20 PM
Mesaj #11





Guests






Mimi, eu cred ca a postat acel mesaj pt a ajuta pe unii care vor acest lucru.Nu cred ca ne indemna sa ne bagam animalele in cusca, ci pur si simplu a scris o parere.De acum , cine voia sa faca asta , stie cum sa faca, iar cine nu doreste, nu face.Atata tot.Oricum , e bine sa stim cat mai multe despre animalele pe care le tinem in casa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 09:29 PM
Mesaj #12


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Alergie sau problema de comportament?

Motivul cel mai probabil pentru muscarea sau lingerea excesiva a parului nu este o problema de comportament ci o alergie. Cand pisicile par ca se bucura de lingerea si scoaterea parului, prima linie de aparare este o examinare fizica completa pentru a descoperi semnele unei dermatite alergice sau ale unei mancarimi. Alergenii sunt greu de identificat fara o testare specifica, in unele cazuri diagnosticul fiind dat doar printr-un tratament babesc cu o medicamentatie antiinflamatoare. de asemenea este important sa te gandesti daca linsul si scosul parului au fost observate, sau daca ele sunt presupuse pur si simplu datorita subtierii sau lipesi parului. Veterinarul ar trebui sa ia cateva fire de par si sa le examineze la microscop, lucru ce ar putea evidentia daca firul a fost rupt prin muscare sau tragere sau daca cade in mod anormal si spontan. Unele probleme ale hormonilor pot rezulta in subtierea blanii, si va fi nevoie de testarea sangelui sau biopsia pielii pentru diagnosticare.
Daca nu este detectata o alergie, o boala a pielii (cum ar fi cea provocata de ciuperci), o dereglare a hormonilor sau paraziti, atunci pisica ar trebui examinata in vederea unei probleme de comportament. Ingrijirea excesiva poate fi asociata cu o problema cunoscuta ca "psychogenic alopecia", care este pierderea parului provocata de motive psihice si comportamentale. Aceasta boala poate aparea spontant sau poate fi asociata cu anxietatea. In unele cazuri anxietatea poate duce la o problema asemanatoare cu tulburarea obsesiva la oameni. Pentru a deosebi tipurile de comportament la pisica (lucru ce poate puncta un diagnostic comportamental), este bine sa treci intr-un jurnal linsul si scosul parului, incluzand timpul si circumstantele immediate care inconjoara acest comportament. Inarmat cu aceste informatii, un veterinar sau un specialist in comportament poate deduce motivele ingrijirii excesive ale pisicii. In unele cazuri poate fi oprit cu o modificare a comportamentului sau a mediului, iar in alte cazuri s-ar putea sa fie nevoie de o medicamentatie anti-anxietate sau anti-obsesiva.

Acest topic a fost editat de FM!: 21 Apr 2003, 07:47 AM


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 27 Mar 2003, 09:33 PM
Mesaj #13


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Referitor la custi... nici eu nu votez cu nici un tip de cusca, dar sunt anumite situatii in care intr-adevar ai nevoie de una.. de exemplu atunci cand faci un drum mai lung cu mijloacele de transport in comun (trenuri,avioane,autobuze) sau cand animalul tau prezinta un adin problemele comportamentale indicate in acel articol cu cusca.... acolo se justifica folosirea custilor in anumite situatii..
rolleyes.gif


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 1 Apr 2003, 02:36 AM
Mesaj #14





Guests






Ehei, pe matii mei, Mitu si Carlita i-am dus de la Constanta la Bacau, cu trecere prin Bucuresti , intr-o plasa.Si am mers cu microbuzul.Si, mirarea mea cea mare, a fost ca au stat foarte cuminti, ei care erau jucausi si curiosi.S-au adaptat repede la "conditiile de drum".Ma bucur ca nu am avut nevoie de cusca.Asta poate si din cauza ca i-am invatat cu mine si ma recunosc oricand si stiu ca ce le spun trebuie sa asculte.Cat despre scarpinat si spalat:matii mei sunt socati cu asa ceva.Dorm dusi si la un moment dat se trezesc si se spala.Apoi adorm la loc.Ma gandesc ca a fost la inceput din anxietate, dar deja acum e obisnuinta.Oricum ma mandresc cu cei mai curati pisoi laugh.gif Si mor de dorul lor:(((((((
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 21 Apr 2003, 07:50 AM
Mesaj #15


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Cum iti inveti pisica noi trucuri?

Iti poti dresa pisica sa faca orice "la comanda?" Raspunsul este un rasunator "Da!" Dar, insisti, daca pisica este independenta, incapatanata si isi va intoarce cu aroganta mustatile la orice pare comanda. De fapt, daca pisicile ar putea rade, ale tale s-ar rostogoli pe podea in acel moment (lucru pe care il fac fara indioala).
Cum iti poti invata pisica sa faca ceva cand i se cere? Incearca sa te gandesti la aceste posibilitati ca la noi comportamente, distractie pentru pisica ta, nu ca la trucuri care trebuiesc facute pentru altcineva. Pisicile sunt destepte si o masura a inteligentei lor considerabile este capacitatea de a-si schimba comportamentul, daca exista vreun motiv pentru care s-o faca. Dresarea este o cale de modificare a comportamentului ca urmare a unor schimbari in mediu, iar daca comportamentul este recompensat, va fi repetat. Trucul este de a descoperi ce fel de recompensa este cel mai mult dorita. Pentru pisici, recompensele eficiente sunt tratatiile cu mancare. uneori, doar pentru ca se simt bine sau se distreaza, recompensa este insusi comportamentul. Ce trebuie invatata o pisica? Cateva exemple sunt: sa seada, sa vorbeasca, sa inceapa, sa sara peste un bat sau o groapa si sa aduca o jucarie aruncata inapoi. Pisicile pot invata de asemenea sa deschida dulapuri cu labele si unele se pricep foarte bine. Incepe prin a cauta o mancare sanatoasa pe care pisica ta o place cu adevarat. Cateva exemple: floricele (fara aditivi), bucati de branza sau cascaval, sau ton. Lasa pisica sa ia mancarea din mana ta sau de pe podea pentru a se obisnui. Deoarece recompensele trebuie sa apara imediat dupa ce i s-a cerut sa faca ceva, trebuie sa fie gata cu mancarea imediat ce pisica a facut ceea ce i s-a cerut, de exemplu imediat ce fundul pisicii a atins podeaua. Pentru a face acest lucru mai usor pentru tine, incearca sa folosesti ceva care face zgomot si care sa fie asociat cu oferirea de mancare. Daca reusesti sa faci ca pisica sa asocieze zgomotul cu hrana, atunci vei reusi ca pisica sa vina mai repede la tine.
Odata ce ai identificat si introdus o hrana preferata, si probabil ai dresat pisica sa o asocieze cu zgomotul, exista doua moduri de abordare a dresajului. Cea mai simpla metoda este sa astepti pur si simplu pana cand pisica ta va sta, sari sau va mieuna, recompensand-o imediat si apoi asteapta din nou. In timp va invata ca acest comportament va fi intotdeauna urmat de recompensa. O metoda mai rapida este s-o ademenesti sa faca ceea ce ii ceri dandu-i de mancare, si renunta imediat la mancare cand incepe sa faca acel lucru. Un exemplu ar fi sa-i arati o bucata de mancare si s-o lasi sa o adulmece si apoi ridic-o incet astfel incat nasul ei sa se miste in sus, iar fundul ei se lasa in jos din reflex. Odata ce se aseaza da-i mancarea si repeta procesul. Cu ceva rabdare si simt al umorului, vei vedea probabil ca pisica ta este mult mai doritoare decat tine sa invete noi lucruri.




--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FM!
mesaj 23 Apr 2003, 07:18 AM
Mesaj #16


Vataf
***

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 207
Inscris: 18 March 03
Din: On The Air
Forumist Nr.: 94



Dresarea pisicii

Iubitorii de pisici stiu ca ele sunt foarte inteligente, dar mai exact ce implica inteligenta? Prea des este construit un stereotip in care cainii sunt dresati, iar pisicile rasfatate. Dar dresarea pisicilor poate fi folositoare si chiar distractiva, pentru noi si pentru animalele noastre trufase.
Ce poate fi invatata o pisica? Aproape orice, atata timp sunt capabile din punct de vedere fizic sau sunt motivate. Orice animal poate invata sa faca ceea ce i-a "desemnat", de natura si evolutie. De exemplu, pisicile sunt creaturi agile care pot invata sa sara pe suprafete inalte. Nu conteaza cat de atragatoare este recompensa, cainii nu vor sari asa de sus, doar daca sunt invatati sa faca acest lucru. O pisica poate fi motivata puternic sa sara pe cantarele de bucatarie cand se gaseste ocazional mancare acolo. Pe de alta parte, este mai mult decat posibil ca tovarasii nostri canini sa stea in fata stapanilor lor (pisicile sunt cu siguranta animale sociabile, dar ele nu formeaza ierarhii de dominanta cum fac cainii), ei putand fi invatati usor sa faca acest lucru. Daca vrei ca pisica ta sa se aseze la comanda, acest lucru se poate face, dar rasplata trebuie sa fie exceptionala, din punctul de vedere al felinei.
Pentru a invata un animal sa faca ceva, comportamentul specific trebuie rasplatit. Deobicei pisicile vor lucra pentru mancare daca aceasta este buna. Experimenteaza cu pisica ta pentru a gasi o hrana apetisanta ca recompensa. Ce a determinat-o sa sara in farfuria ta cu mancare in trecut? Este posibil ca pisicii sa-i placa mancarea uscata, cum ar fi floricelele, bucati de branza, masline conservate sau chiar o mana de hrana uscata speciala pentru pisici. Este mult mai eficient sa-ti inveti pisica sa asocieze mancarea cu un sunet scurt cum ar fi un clinchet. Folosirea acestei metode elimina necesitatea unei programari perfecte a recompensei. Odata ce aceasta asociatie este invatata, sunetul poate fi folosit pentru a intari comportamentul dorit in timp ce apoi pisica este recompensata. O regula simpla de dresaj este ca chestiunile invatate de curand sa fie recompensate de fiecare data cand sarcina este indeplinita corect, si apoi odata invatata, pisica trebuie rasplatita ocazional. Nu este nevoie sa ai mancare tot timpul la dispozitie, atata timp cat mancarea ii este oferita periodic, pisica va contiunua sa faca ceea ce ii ceri.
Deci ce-ai putea sa-ti inveti pisica? Primul lucru care iti vine in minte este utilizarea cutiei cu nisip pentru eliminare. Din fericire eliminarea intr-un loc anume este ceva natural la anumite pisici, si de aceea nu este nevoie sa fie dresate (oamenii care isi fac reclama ca pisoii lor sunt dresati sa-si faca nevoile in cutia cu nisip probabil ca nu sunt bine informati). Oricum, pisicilor cu obiceiul de a-si face nevoile prin casa li se poate modifica comportamentul sau pot fi dresate sa foloseasca cutia cu nisip. Daca pisica ta isi face nevoile prin casa incearca s-o duci o data sau de doua ori la cutie si daca apoi ea face in cutie trebuie sa-i rasplatesti eforturile. In acelasi timp, nu o lasa sa intre in baie. Daca continua sa-si faca nevoile prin casa cere sfatul unui veterinar in privinta acestei probleme de comportament uneori complicata dar obisnuita.
Pisicile care isi petrec cel mai mult timp in afara casei si incearca tot timpul sa gaseasca pe cineva sa-I deschida usa, ai putea s-o inveti sa "bata" la usa. Fiind animale inteligente, deobicei invata singure sa miaune sau sa zgarie la usa pentru a fi lasate sa intre sau sa iasa. In acest caz, usa lasata deschisa poate fi considerata o rasplata dorita. Incearca sa agati un clopotel cu sunet tare (incearca un clopotel jucarie pentru papagali) la usa, la nivelul ochilor pisicii. Sfatuie-i pe toti membrii familiei sa ignore mieunatul, zgariatul sau orice alt effort de a-ti atrage atentia. Eventual, pisica va atinge clopotelul si il va face sa sune, moment in care te ridici repede si deschizi usa. Daca acest lucru se repeta de cateva ori, pisica va invata in curand sa sune la clopotel.
Pisicile invata repede de asemenea sa aduca inapoi o jucarie aruncata, sa sara peste o groapa sau pur si simplu sa seada la comanda. Dresajul poate fi folositor pentru alte motive decat simpla distractie. Chiar si copiilor le place sa aiba un "vocabular" cu animalele lor, si o astfel de activitate semnificativa este mai buna pentru pisici decat sa fie pur si simplu carata de colo-colo. Pisicile care se joaca intr-un mod agresiv sau acelea care au un comportament iritabil ar trebui de asemenea dresate, lucru ce va furniza o cale de a interactiona cu oamenii care ii distrag atentia de la comportamentul social diferit. Pisicile invata repede, de exemplu, ca stapanii lor vor accepta doar un comportament potrivit uneori (de exemplu sa seada). Oamenii invata repede ca dresajul bazat pe recompensa are un rezultat mai bun decat mangaierea continua in cazul pisicilor nervoase si agresive. Este in general dresarea o distractie pentru pisica? Gandeste-te asa: exista o mica probabilitate ca pisica sa aiba umorul pe care nu-l ai tu.


--------------------
Deconectat ... Permanent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Solara
mesaj 3 Feb 2004, 11:51 AM
Mesaj #17


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 15
Inscris: 3 February 04
Forumist Nr.: 2.070



Buna!

Pisoiul meu se numeste THOR si numele i se potriveste perfect. Ma iubeste, ma pupa si in urmatorul moment, daca nu fac ce vrea el, imi trage o laba peste cap. E nabadaios, nu ramane niciodata fara replica si cand se enerveaza rau ( la aparitia altor pisoi in zona) i se ridica o creasta neagra, din blana, de pe crestetul capului pana la coada, instantaneu. Nu glumesc. Are parul lung, gri, cu cizmulite albe, botic alb si "papion alb", iar creasta apare ca o dara de par de aprox. 15 centimetri, perfect verticala! Caracterul lui plin de personalitate nu ar fi o problema, dar, de la o vreme ...pac, un jet pe perdea, pac un jet pe unde nu te gandesti si spala fata draga...Ai mei, desi il iubesc, vor sa-l "ostracizeze" daca nu gasesc o metoda sa inceteze aceasta problema...
Ce sa fac?
Multumesc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tomy
mesaj 3 Feb 2004, 06:45 PM
Mesaj #18


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 159
Inscris: 12 January 04
Forumist Nr.: 1.798



jamie.gif Al meu motan are un fix cu toate cutiile din casa pana nu se baga in ele si le capseaza nu se simte bine asta nu ar fi nimic dar il apuca numai spre dimineata mai precis trei sau patru ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 6 Feb 2004, 10:10 PM
Mesaj #19


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



Pisica mea e agitata pentru ca ii lipseste sobolanul... rofl.gif rofl.gif rofl.gif

PS: Omu' Bun... innocent.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 10 Nov 2007, 11:32 AM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Fericire mare ! smile.gif



Acest topic a fost editat de March: 10 Nov 2007, 11:34 AM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 03:46 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman