HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii Subforum

Acest Subforum este dedicat discutiilor având ca temă principală Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

 
Reply to this topicStart new topic
> Facilitati Ue Pentru Romani, Depre finantari/ traininguri de care putem beneficia ca tara membra UE
LINICA
mesaj 10 Oct 2012, 12:47 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



Petru Luhan le dă sfaturi practice tinerilor care vor să lucreze în Parlamentul European

Parlamentul European oferă tinerilor absolvenți oportunitatea de a se familiariza cu modul de funcționare al acestei instituții și de a acumula experiență profesională internațională, prin intermediul unor stagii plătite în cadrul direcțiilor Secretariatului General din Bruxelles și Luxembourg.

Numite și Bursele Robert Schuman, se desfășoară de două ori pe an, câte cinci luni fiecare și pot fi Stagii cu opțiune jurnalism (pentru cei care doresc să lucreze în relațiile cu media) și Stagii cu opțiune generală (pentru toate celelalte specializări).

În această perioadă se derulează procesul de aplicare pentru stagiile plătite care încep la 1 martie 2013. Aplicațiile se depun online până la data de 15 octombrie, prin completarea unui formular care se găsește pe site-ul Parlamentului European.

“Este o excelentă ocazie pentru tinerii foarte bine pregătiți din România, care doresc să își înceapă sau să își continue activitatea profesională în străinătate, într-o instituție europeană. Stagiile sunt plătite cu aproximativ 1.200 de euro pe lună, asigurarea medicală este inclusă, iar transportul din localitatea de reședință către Bruxelles sau Luxembroug și înapoi este decontat“, subliniază europarlamentarul Petru Luhan, care în cei 3 ani de activitate în Parlamentul European a discutat cu mai mulți bursieri.

În fiecare dintre cele două perioade aplică peste 4.000 de tineri din toată Uniunea Europeană, dar și din statele candidate. În final, sunt selectați între 120 și 150 de stagiari, cu pregătire solidă, care vin la Bruxelles și Luxembourg pentru a lucra în slujba cetățenilor UE.

“Din păcate, în România nu se promovează intens toate oportunitățile de a lucra în instituțiile europene, cu atât mai mult cu cât tinerii români au potențial pentru a fi acceptați, întrucât vorbesc fluent limbi străine de circulație și se implică în proiecte de educație nonformală, care le oferă plus valoare. Ca o mândrie pentru noi, stagiarii români sunt printre cei mai numeroși în rândul celor selectați, fiind depășiți doar de italieni și spanioli”, mai menționează Petru Luhan.

Europarlamentarul oferă pe pagina sa Facebook și câteva sfaturi practice pentru cei care vor să aibă o aplicație de succes:

- citiți și completați cu atenție formularul de aplicare, oferind cât mai multe detalii - este important să nu omiteți nicio rubrică și să nu lăsăți impresia că ați completat superficial;
- puneți accent pe pregătirea în străinătate - studii, vizite Erasmus, work & travel, diverse cursuri de specializare, precum și pe cunoașterea limbilor străine - este esențial să stăpâniți una dintre limbile engleză, franceză sau germană la nivel avansat și o alta, tot dintre acestea trei, la nivel mediu;
- atunci când formulați cele trei opțiuni pentru unitățile în care ați dori să lucrați, aveți în vedere să fie în deplină concordanță cu pregătirea voastră - aplicațiile se repartizează către direcțiile Secretariatului General în funcție de preferințele voastre, iar cei din unitățile pentru care ați optat își doresc oameni pregătiți pe profilul respectiv (Direcția de Finanțe selectează economiști, în special cu pregătire în domeniul financiar sau management; Direcția de Politici Externe și cea de Politici Interne preferă absolvenți de relații internaționale, studii europene etc; Serviciul Juridic și Cabinetul Președintelui au în vizor juriști; Direcția de Inovare și Asistență Tehnică și cea de Infrastructură și Logistică îi preferă pe cei cu specializări tehnice, în IT, electronică etc.);
- jurnalișitii sunt privilegiați, întrucât pot aplica atât pentru Stagiile cu opțiune jurnalism, cât și pentru Stagiile cu opțiune generală, pentru acestea din urmă trebuind să selecteze neapărat Direcția de Comunicare între cele 3 preferințe.

“Odată ajunși în Parlamentul European, se pot ivi alte oportunități – tinerii pot aplica pentru concursurile de selectare a personalului european, numite și concursuri EPSO, dar și pentru posturi de stagiari sau asistenți în cadrul cabinetelor de europarlamentari și al grupurilor politice”, concluzionează Petru Luhan.

Sursa aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 18 April 2024 - 12:17 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman