HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Informatii SubForum

Acest Subforum este dedicat discutiilor avānd ca temă principală Politica Interna. Vă invităm să folositi un limbaj decent. Dacă este cazul, contraziceti argumentat idei, nu atacati forumisti. Totodată, vă rugăm să nu citati mesajul imediat precedent, iar, in cazul articolelor din ziare, redati numai paragrafele importante, nu intreg articolul si mentionati sursa. Vă invităm la un dialog care să promoveze Arta de a conversa!

 
Reply to this topicStart new topic
> Document Incendiar, ..adevar sau potriveala ???
The Dude
mesaj 7 Jul 2011, 07:52 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



"La īnceputul lunii decembrie 1989, preşedintele Romāniei socialiste, Nicolae Ceauşescu, a primit, din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuţiile din Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbeşte despre "un nou echilibru pe continentul european", respectiv "redefinirea sferelor de influenţă". Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui. Ceea ce nu se ştie este faptul că, alături de informaţiile mai sus amintite, spionii romāni care s-au ocupat de operaţiunea "Malta" au mai adus şi o hartă. Acest document a produs, pe plan intern, īn timp, demisia unui şef de Mare Stat Major al Armatei Romāne şi o catastrofă aeronautică: cea de la Baloteşti, din 1995.
Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale să se producă. Vă prezentam o reproducere a documentului. Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă şef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunţat o Conferinţă de Presă ad-hoc, seara tīrziu. El a declarat, spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot īncearcă să destabilizeze Romānia şi să enclavizeze sudul Olteniei. Adică să constituie o veritabilă "Republică a Olteniei". Generalul nu a dat alte amanunte.
La cīteva ore, īn replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureşan, care a spus că "se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanţi de droguri şi de cei implicaţi īn fenomenul prostituţiei.
Dacă nu ţinem sub control fenomenul, īn timp, e posibil să devină un pericol". A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba? Īn 1992, William B. Wood, geograf-şef al Departamentului de Stat american (fost ambasador al SUA īn Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniţe ale statelor Europei, care ar fi trebuit modificate īn virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică īnţelegerea de la Malta .
Pe scurt, se preconiza că:
Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda;
Bretania se desprinde de Franţa;
Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania;
Italia se divide īn zona de nord şi zona de sud;
Belgia se divide īn Flandra şi Wallonia;
Cehoslovacia se rupe īn două;
Kaliningrad va fi o zonă autonomă īn cadrul Rusiei;
Kosovo se alipeşte Albaniei;
Transilvania devine parte a Ungariei;
actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de Romānia şi devin o ţară a ţiganilor;
partea vestică a Basarabiei revine Romāniei;
partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă "Dniester" īn cadrul Ucrainei.

Publicaţia franceză "L'evenement de Jeudi" arată harta mai sus menţionată, īn octombrie 1992. Peste Romānia de sud-vest scrie "Ţigani". Un asemenea document primise Ceauşescu şi despre el vorbea şi generalul Chelaru.
Ce spune harta şi ce s-a īntīmplat
Iată paralele dintre datele hărţii mai sus amintite şi evenimentele de pe bătrīnul continent, din 1990 pīnă astăzi:
- Īn 1993 Cehoslovacia a dispărut de pe harta lumii şi au apărut Cehia şi Slovacia. Paşnic.
- Divizarea Iugoslaviei, aşa cum vorbea documentul, a fost efectul unui şir de conflicte armate īncepīnd cu 1990, cīnd Germania recunoaşte prima independenţa Sloveniei şi Croaţiei. Īn 1991 īncepe războiul dintre sīrbi şi croaţi, iar īn 1992 cel dintre sīrbi şi bosniaci.
- Īn 1996 mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani.
- Īn 1999 au loc bombardamentele NATO din Serbia.
-Īn februarie 2008 Kosovo īşi declara independenţa faţă de Serbia, cu recunoaşterea UE şi SUA. Este foarte posibil să se unească cu Albania īn următoarea perioadă.
- Īn noiembrie 2007, premierul regional scoţian Alex Salmond, şeful Partidului Naţional Scoţian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie şi a prezis că Scoţia va fi independentă peste 10 ani, respectiv īn 2017. Salmond a promis organizarea unui referendum asupra independenţei Scoţiei īnainte de alegerile regionale din 2011.
- Īn noiembrie 2007, flamanzii din Belgia au aprins scīnteia scindării - deputaţii flamanzi au votat o lege care vizează reducerea drepturilor de vot ale francofonilor. Acest lucru s-a īntīmplat pentru prima oară de la independenţa Belgiei, īn 1830.
- Īn vara anului 2009, guvernul Berlusconi a fost zguduit de un scandal care a readus īn actualitate ideea secesiunii dintre sudul şi nordul Italiei.
- "Eliberarea" bretonilor, consideraţi urmaşi ai celţilor veniţi din insulele britanice, de sub "opresiunea franceză", este susţinută de Armata Revoluţionară Bretonă, care şi-a īnceput activitatea īncă de la īnceputul anilor 1970. Născută ca o copie fidelă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), organizaţia bretonă aparţine aripii extremiste a mişcării naţionaliste Emgann, mişcare al cărei obiectiv este independenţa Bretaniei faţă de Franţa.
- Īn anul 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei au participat la un referendum "simbolic" privind independenţa acestei regiuni faţă de Guvernul de la Madrid.
- "Situaţia din Craiova a scăpat de sub control şi cred că nu mai poate fi stăpīnită. Nu mai ai curaj să ieşi seara pe stradă". Afirmaţia aparţinea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Preoteasa, şi era legată de escaladarea luptelor de stradă īntre clanurile mafiote din Bănie īn ultimele luni ale anului 2007. Au urmat anii 2008 şi 2009, cīnd războaiele dintre clanurile de ţigani din Craiova s-au derulat chiar īn centrul oraşului, līngă Tribunalul Judeţean, īn plină zi.
Chelaru: " Oltenia urma să se desprindă de Romānia īn decembrie 2000"
Generalul Mircea Chelaru: "La vremea respectivă (octombrie 2000) aveam informaţii precise despre enclavizarea sudului Olteniei, şi nu numai, de comunităţi compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potenţiali agresori. Tocmai īn acest sens am convocat acea Conferinţă de Presă, pentru a descuraja, pentru a atrage atenţia acelor structuri că se ştie despre ele şi că există modalităţi de anihilare a lor. Demisia mea a fost legată de acea declaraţie. Regret că am avut dreptate.
Fenomenul enclavizării e real. Oltenia urma să se desprindă oficial de Romānia īn decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei. Din cīte ştiu, nu s-a renunţat īncă la acest plan. Īn Romānia s-au făcut şi se fac greşeli politice ce intră īn categoria erorilor istorice, care, tare mă tem, nu se vor putea spăla decīt cu sīnge".
Generalul Mircea Chelaru, născut īn 1949, este doctor īn ştiinţe militare şi a absolvit - pe līngă Şcoala Superioară de Ofiţeri şi Academia Militară din Romānia - Colegiul de Studii Strategice şi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Germania, precum şi cursuri internaţionale de drept militar.
Īn anul 1990 a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Romān de Informaţii. A fost şeful Marelui Stat Major al Amatei īn anul 2000.
Din anul 2008 este general cu 4 stele, īn rezervă.
De ce a dispărut Dosarul Baloteşti?
Din informaţiile pe care le deţinem, spionul romān care i-a adus lui Iulian Vlad şi, prin acesta, lui Ceuşescu, acele date de la Malta, īn 1989, a decedat īn catastrofa aeronautică de la Baloteşti. Cităm declaraţia unei persoane care cunoaşte detalii din interiorul sistemului: "Omul care a adus informaţiile de la Malta īn 1989 se afla īn Airbusul care s-a prăbuşit la Baloteşti īn 1995. Nu a fost un accident aviatic, a fost un act terorist, o execuţie, era vizată chiar persoana care era implicată īn acţiunea romānească de spionaj de la Malta".
O aeronavă cu destinaţia Bruxelles s-a prăbuşit, la 31 martie 1995, īn jurul orelor 9, īn apropierea Aeroportului Internaţional Bucureşti - Otopeni, după aproximativ două minute de la decolare. Īn accident şi-au pierdut viaţa toţi membrii echipajului, cei 49 de pasageri, majoritatea belgieni, inclusiv consulul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, dar şi funcţionari ai Comisiei Europene.
Aeronava, fabricată īn 1987, aparţinea Companiei TAROM şi efectua zboruri regulate pe ruta Bucureşti - Bruxelles.
Desigur, este greu de crezut că īn Romānia am putea asista la o asemenea desfăşurare complexă de forţe, ca īn filmele de spionaj, dar...
Ce scria presa īn 20 mai 2008: "Dosarul celei mai mari catastrofe aviatice din Romānia, accidentul de la Baloteşti, este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii īncearcă să afle cum au dispărut documentele, īnainte ca procurorii să se pronunţe asupra cauzelor care au dus la catastrofa aviatică". Timp de mai multe luni au fost luate la puricat arhivele Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cele ale Parchetului Curţii Supreme. Verificările au dus la concluzia că dosarul accidentului aviatic nu a fost soluţionat de nici unul din aceste parchete. Cīt despre dosarul īn sine, acesta s-a evaporat din arhivele celor trei unităţi de Parchet, care au preluat, pe rīnd, frīiele investigaţiei. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca procurorii să reconstituie documentele care lipsesc. Nu s-a specificat cum să le reconstituie..."



I've got no comment for this – maybe you do?

Acest topic a fost editat de The Dude: 7 Jul 2011, 07:54 AM


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gigip
mesaj 7 Jul 2011, 09:03 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



In mare parte cele postate mai sus sunt reale!Se stie ca la Malta,George Bush -senior a obtinut acordul URSS pentru destramarea comunismului in estul Europei,cu exceptia URSS.Intelegerea stipula ca NATO nu se va atinge de URSS dar va scoate tarile din estul Europei de sub comunism.Gorbaciov a avut incredere in americani dar,cu sprijinul lui Eltan,Nato a divizat imperiul sovietic si l- a dezmembrat.George Bush,fost sef al CIA,si-a indeplinit promisiunea de investitura ca presedinte al SUA,de a fi groparul comunismului.Acolo s-a finalizat actiunea de amploare,logistica si financiara(eforturile imense de finantare conducand la aparitia actualei crize mondiale) de lichidare a comunismului si s-a declansat scenariul revolutiei romane,semnalul de debarcare a lui Ceausecu si de eliberarea Romaniei de comunism.Tot ce s-a intamplat in Romania in decembrie a fost regizat de CIA,NATO si occidentul democratic.
Pentru cei care vor spune ca sunt un nostalgic al comunismului desi nu ma vor crede,spun ca actiunea lumii democrate de destramarea comunismului a fost benefica Romaniei,ne-a scapat de dictatura ceausisto-comunista!
Toate celelalte actiuni,destramarea Yugoslaviei,incercarea de la chinezi,razboiul din yugoslavia,autonomia Kosovo ,fac parte din planul complex de eradicare a comunismului in lume.
Pentru ca postarea mea va produce valva mai ales printre adeptii ideii ca rusii si cu Iliescu au facut revolutia in Romania,aduc numai doua argumente:
1-prima intrebare,intr-un caz extrem de complex ca acesta este,cui foloseste(qui prodest)? Raspunsul e simplu,nu rusilor,cei care conduceau sistemul comunist,aveau in subordine toti conducatorii comunisti din lagarul socialist.Lumea demoicrata,Germania(pentru reintregirea tarii),Anglia dar mai ales SUA(pentru a deveni puterea unica mondiala),sigur da!
2-a doua;cine dispunea de mii de miliarde de dolari,de logistica colosala(informatii,colaboratori,agenti de influenta,fosti comunisti cu inalte functii(Ioan Mihai Pacepa s.a.) care sa realizeze planul! In niciun caz URSs dar sigur,occidentul democratic,NATO ,in special!
gigip
Motivul editarii: Am şters doar quote-ul cu mesajul lui TheDude. (Data'q)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 7 Jul 2011, 09:38 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(gigip @ 7 Jul 2011, 10:03 AM) *
In mare parte cele postate mai sus sunt reale!

Daca ar fi reale, ar fi secrete. Daca ar fi secrete, nu s-ar afla decat peste 50 de ani... poate.
Asemenea informatii se dau pentru profani (zisi si tzugulani). La ce iti foloseste tie ca ai auzit toate aceste chestii?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 7 Jul 2011, 09:38 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gigip
mesaj 7 Jul 2011, 09:51 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



QUOTE(freeman @ 7 Jul 2011, 10:38 AM) *
Daca ar fi reale, ar fi secrete. Daca ar fi secrete, nu s-ar afla decat peste 50 de ani... poate.
Asemenea informatii se dau pentru profani (zisi si tzugulani). La ce iti foloseste tie ca ai auzit toate aceste chestii?

Ha,ha,ha!Eu nu m-am referit la acele informatii,ale erau pentru profani,adica pentru tine(sa nu zic cealalta "cugetare" a ta.Pentru cei careinteleg ceva ,nu e cazul tau,eu am spus ce stiu ,ca numai tarile democrate aveau interesul si puterea sa destrame comunismul! Atat!
Daca tot nu pricepi,pune mana pe carte,mai invata si,poate vei pricepe ceva(in afara de mania de a ma ataca dupa orice postare a mea!)
gigip
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 7 Jul 2011, 10:30 AM
Mesaj #5


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(The Dude @ 7 Jul 2011, 08:52 AM) *
Oltenia urma să se desprindă oficial de Romānia īn decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei.

De ce Strehaia si nu Craiova? rofl.gif

Nu stiu, poate lua cineva in serios toata povestea asta? smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 7 Jul 2011, 10:39 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(gigip @ 7 Jul 2011, 10:51 AM) *
ca numai tarile democrate aveau interesul si puterea sa destrame comunismul!

N-ai invatat si n-ai uitat nimic.

Probabil ca tu n-ai stiut un secret mai mare decat locul unde se dadea zahar si ulei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gigip
mesaj 7 Jul 2011, 11:37 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.873
Inscris: 30 March 10
Din: bucuresti
Forumist Nr.: 16.402



QUOTE(abis @ 7 Jul 2011, 11:30 AM) *
De ce Strehaia si nu Craiova? rofl.gif

Nu stiu, poate lua cineva in serios toata povestea asta? smile.gif

Eu unul ,nu!
gigip
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 7 Jul 2011, 11:37 AM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(freeman @ 7 Jul 2011, 09:38 AM) *
Asemenea informatii se dau pentru profani (zisi si tzugulani).


Cuvantul corect este TZUGURLANI (de la tzugui, forma caciulilor...se refera la purtatorii de astfel de obiecte vestimentare).
Mai, mai scapa secrete si inspre profani...ca d-aia sunt secrete: ca sa poata fi divulgate si nu popularizate. thumb_yello.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 7 Jul 2011, 11:41 AM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(abis @ 7 Jul 2011, 11:30 AM) *
De ce Strehaia si nu Craiova? rofl.gif


Din cauza poziţiei sale strategice. rofl.gif

(Acu, serios vorbind, Strehaia chiar era un punct strategic; se pare că oştile voievodatelor locale de dinainte de sec. XIII-XIV acolo aveau punctul de reunire, pentru că localitatea se află cam la egală distanţă. Similar se petreceau lucrurile cu oraşul Roman, loc de reunire a oştilor Moldovei.)

QUOTE(abis @ 7 Jul 2011, 11:30 AM) *
Nu stiu, poate lua cineva in serios toata povestea asta? smile.gif


Da, dar cu titlu de S.F. (un fel de ucronie - ce-ar fi fost dacă?)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 7 Jul 2011, 12:25 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(freeman @ 7 Jul 2011, 10:38 AM) *
Daca ar fi reale, ar fi secrete. Daca ar fi secrete, nu s-ar afla decat peste 50 de ani... poate.

Asta-i valabil pentru Rrromanica. In alte parti se afla mai devreme.


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 7 Jul 2011, 12:41 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Pe scurt, se preconiza că:
Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda;
Scotia e aproape independenta. In afara de aparare si politica externa au totul in mana lor... parlament, premier.. ministrii.. . Pentru Irlanda de Nord este deocamdata un armistitiu. Extremistii arata din cand in cand ca chestiunea mocneste..


Bretania se desprinde de Franţa;
Inca nu. Din cauza Constitutiei : stat unitar, national, etc... Ca si a noastra

Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania;
Nu s-au desprins. Dar e valabil cele scrise ptr. Scotia.


Italia se divide īn zona de nord şi zona de sud;

Sunt discutii aprinse pe aceasta tema. Deocamdata s-au mai potolit din cauza incapacitatii lui Bossi. Dar va apare un altul...

Belgia se divide īn Flandra şi Wallonia;
Scandalul continua in Belgia pe aceasta tema. Daca nationalistii flamanzi vor lua puterea total... adio Belgia.


Cehoslovacia se rupe īn două;

S-a realizat deja

Kaliningrad va fi o zonă autonomă īn cadrul Rusiei;
S-a realizat deja

Kosovo se alipeşte Albaniei;
Au preferat republica independenta. Deja Serbia e in discutii avansate cu ei ca sa-i recunoasca. Sa-l vedem atunci pe Basea !

Transilvania devine parte a Ungariei;
Nu. Pentru ca ungurii si-au datseama ca vor putea deveni minoritari ! Si atunci bat moneda pe autonomie etnica

actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de Romānia şi devin o ţară a ţiganilor;
Nu. Pentru ca suntem deja o tara a tiganilor pestre tot.

partea vestică a Basarabiei revine Romāniei;

E posibil. Daca vor dori rusii insa !

partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă "Dniester" īn cadrul Ucrainei.
Da. In cazul indeplinirii celei de mai sus


Deci documentul ala a fost pe aproape in multe chestiuni

Acest topic a fost editat de March: 7 Jul 2011, 12:42 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 7 Jul 2011, 06:57 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



A trecut mai bine de un an de cand acest document era incendiar. Totul este interesant pana la momentul cand citesti afiramatia : "Nu a fost un accident aviatic, a fost un act terorist, o execuţie, era vizată chiar persoana care era implicată īn acţiunea romānească de spionaj de la Malta"
Cat de sadic trebuie sa fie un serviciu, o persoana, sa omoare atatia oameni pentru o persoana? atat efort sa pui o bomba intr-un avion ca sa omor un om, din cate stiu e mai ieftin un glonte.

Acest topic a fost editat de Marduk: 7 Jul 2011, 07:00 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 7 Jul 2011, 07:18 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(Marduk @ 7 Jul 2011, 07:57 PM) *
Cat de sadic trebuie sa fie un serviciu...?

Asta e savarina pe langa fisc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diogene
mesaj 8 Jul 2011, 09:37 AM
Mesaj #14


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 461
Inscris: 20 June 06
Din: Cluj-Napoca
Forumist Nr.: 8.373



QUOTE(March @ 7 Jul 2011, 12:41 PM) *
Kosovo se alipeşte Albaniei;
Au preferat republica independenta. Deja Serbia e in discutii avansate cu ei ca sa-i recunoasca. Sa-l vedem atunci pe Basea !

Concret, ce cer sārbii pentru a-i recunoaște pe kosovari? Adevăratele probleme ale sārbilor sunt īn Bosnia și Croația, dar kosovarii nu au cum să īi ajute.

Acest topic a fost editat de Diogene: 8 Jul 2011, 09:37 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 8 Jul 2011, 01:56 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Diogene @ 8 Jul 2011, 10:37 AM) *
Concret, ce cer sārbii pentru a-i recunoaște pe kosovari?

Cum ce cer sarbi? Kosovo reprezinta pentru sarbi ceea ce reprezinta Sarmisegetuza pentru noi. Nu au ce sa ceara in afara de Kosovo care este o regiune istorica ce le-a apartinut si unde i-au primit de mila pe albanezi, pentru ca apoi turcii sa mute cu de-a sila pe albanezii islamizati in zona respectiva.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rovaniemi
mesaj 8 Jul 2011, 02:23 PM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 870
Inscris: 5 May 08
Forumist Nr.: 11.565



QUOTE(Marduk @ 8 Jul 2011, 02:56 PM) *
Cum ce cer sarbi? Kosovo reprezinta pentru sarbi ceea ce reprezinta Sarmisegetuza pentru noi. Nu au ce sa ceara in afara de Kosovo care este o regiune istorica ce le-a apartinut si unde i-au primit de mila pe albanezi, pentru ca apoi turcii sa mute cu de-a sila pe albanezii islamizati in zona respectiva.


Da, dacă Sarmizegetusa ar fi pe undeva pe līngă Băile Tuşnad biggrin.gif biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 8 Jul 2011, 03:52 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



QUOTE(Diogene @ 8 Jul 2011, 10:37 AM) *
Concret, ce cer sārbii pentru a-i recunoaște pe kosovari?

Io am crezut ca matale urmaresti de aproape chestiunea asta !

Decizie : De dragul aderării la UE, Belgradul e dispus să accepte independenţa fostei provincii. Rezoluţia adoptată săptămāna trecută de Adunarea Generală a ONU deschide calea negocierilor directe īntre Serbia şi Kosovo sub „patronajul“ Uniunii Europene.

*********************

Serbia a renunţat la ideea că proclamarea independenţei Kosovo este una inacceptabilă

Serbia a ajuns la un acord comun cu Uniunea Europeană īn privinţa unui proiect de rezoluţie asupra Kosovo, care va fi prezentat spre examinare Adunării Generale a ONU la 9 septembrie, eliminānd punctul care stipula că proclamarea independenţei Kosovo ar fi inacceptabilă.
Astfel, īn locul punctului care arată inadmisibilitatea proclamării independenţei de către fosta provincia Kosovo īn text se conţine o referire la avizul consultativ al Curţii Internaţionale şi este salutată prezenţa Uniunii Europene, care este dispusă să faciliteze procesul de dialog dintre părţi.
Īntre timp, preşedintele Serbiei Boris Tadici, a declarat īn preajma ajungerii la un consens cu Uniunea Europeană asupra textului rezoluţiei, subliniind, că părţile au ajuns la un acord asupra „formulei, care deschide dialogul pentru viitoarele decizii, conţine o referire asupra Statutului ONU şi īn nici un caz nu conţine recunoaşterea independenţei Kosovo”.
El deasemenea a declarat că redactarea comună realizată de Serbia şi Uniunea Europeană reflectă existenţa unui consens existent īntre ţările care fie au recunoscut sau nu au recunoscut independenţa Kosovo, dar şi a Serbiei, care prin căi paşnice şi diplomatice īşi apără interesele sale naţionale legale.
( Ocatvian Sergentu in CLUJtoday )

Si acelasi autor :

Serbia și Kosovo s-au īnțeles sāmbătă, 2 iulie, 2011 īn privința colaborării īn anumite subiecte ce vizează calea de aderare la Uniunea Europeană. Semnānd acordul, Serbia și Kosovo au recunoscut actele de identitate naționale și diplomele de studii din cele două țări, ceea ce semnificativ a īmbunătățit viața turiștilor, dar și a deschis accesul muncitorilor către noi locuri de muncă și resurse.
De asemenea, Belgradul a fost de acord să transmită copiile actelor stării civile ale Kosovo, care au o importanță decisivă īn funcționarea normală a sistemului judiciar și-n lupta cu crima organizată, care este larg răspāndită īn regiune.


Acest topic a fost editat de March: 8 Jul 2011, 03:53 PM


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diogene
mesaj 8 Jul 2011, 05:21 PM
Mesaj #18


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 461
Inscris: 20 June 06
Din: Cluj-Napoca
Forumist Nr.: 8.373



QUOTE(Marduk @ 8 Jul 2011, 01:56 PM) *
Cum ce cer sarbi? Kosovo reprezinta pentru sarbi ceea ce reprezinta Sarmisegetuza pentru noi. Nu au ce sa ceara in afara de Kosovo care este o regiune istorica ce le-a apartinut si unde i-au primit de mila pe albanezi, pentru ca apoi turcii sa mute cu de-a sila pe albanezii islamizati in zona respectiva.

Personal cred că Samizegetuza este mult mai importantă pentru slavi decāt pentru noi. Iar cetățile romane tārzii din Serbia (secolul VI) - extraordinar de bogate arheologic, și pe care sārbii s-au decis să le investigheze - ne trimit direct la strămoșii romānilor. De unde deducem că și sārbii pot lăsa Kosovo la albanezi, dacă U.E. le promite o unificare cu frații lor īn cadrul U.E..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
USV
mesaj 29 Aug 2011, 11:43 AM
Mesaj #19


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 23
Inscris: 23 July 11
Forumist Nr.: 25.810




am citit documentul, pare plauzibil.

ceva nu inteleg : daca statele s-au unit in forma europeana de azi, cum se va realiza federalizara ? pe criterii etnice ? atat ?

si a doua, numai dupa un razboi in care sa fie implicata UE pana-n gat, numai dupa aia se poate desprinde fiecare zona, care si cum vrea. pt moment ii uneste si moneda euro.
oricum, planul asta e cu bataie lunga, eu nu cred ca-l mai apuc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 25 April 2024 - 03:44 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman