HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Antitabloide Vs Tabloide, Tara lu' Garcea , Catavencu & co
Zed
mesaj 2 Dec 2010, 01:38 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



Ce parere aveti despre antitabloide ?! Credeti ca aduc ceva ?!
Dar despre promovarea nonvalorilor ?!
De ce nu ne putem raporta la Eminescu , Bacovia , Creanga , Tonitza , etc etc ?! De ce ne raportam la asistentele lui x , iubita/iubitul lui y , amanta/amantul lui z ?! Din pacate tirajul unor tabloide este urias , iar presa ofera ceea ce publicul cere.
Ce inseamna cuvantul valoare ?! ( bani , club , mobil , masina , lant de aur la gat ?! )
Ce inseamna cuvantul vedeta ?! ( asistenta , silicon , fusta scurta ?! )
Ce inseamna cuvantul diva ?! ( avem cumva vreo diva cu adevarat in Romania ?! ) putem s-o comparam cu Audrey Hepburn sau Catherine Deneuve ?!
Voi ce parere aveti ?!


Referitor la antitabloide :
"Tara te vrea curva. Ai facut 21 de ani, Romanie. Treci la produs!", suna titlul de deschidere in "Tara lu' Garcea", o noua publicatie lansata, miercuri, de Mugur Mihaescu. Saptamanalul, declarat "primul antitabloid din Romania", concureaza la tarabe, azi, cu suplimentul special "Catavencu Tabloid", scos de Academia Catavencu. Acesta titreaza mare, pe prima pagina: "Romanio, ce-ti mai plac tabloidele!" Ambele titluri insotesc fotografii cu sani mari, pe care este aplicat tricolorul.

"Tara lu' Garcea" Ideea din spatele proiectului: "Tara asta este prea tabloidizata, totul este un circ mediatic.Nu mai suportam! Si de aceea ducem sarcina pana la capat. Adica tot ce ascund astia, noi spunem. (...) Din punct de vedere grafic, arata ca un tabloid. Editorial, le luam subiectele si le facem praf."

Cum trateaza ziarul lui Garcea diverse subiecte:

* Pe prima pagina apare titlul "A murit Adi Mutu!". In pagina 15, aflam ca "In urma unei discutii avute la telefon (...), Adi Mutu a murit de ciuda. Aceasta era fraza pe care doream de fapt sa o scriem, insa cum dvs ati invatat din tabloide sa cititi doar titlurile, ne-am gandit si noi sa procedam intr-un mod asemanator".


sursa


Ps : nu doresc sa fac reclama ziarelor mentionate mai sus , doresc doar sa discutam despre conceptul din spatele lor .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 2 Dec 2010, 02:01 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Zed @ 2 Dec 2010, 01:38 PM) *
QUOTE
Ce parere aveti despre antitabloide ?! Credeti ca aduc ceva ?!

Nu cred ca vor aduce ceva nou, dar sper sa se vada o schimbare in randul cititorilor de tabloide, desi nu am sperante prea mari. Antitabloidul!!?? poate fi o incercare editorialistica, cred ca este prea devreme sa discutam despre impactul acestui tip nou de ziar si despre mesajul sau. Sa vedem ce se va intampla.
QUOTE
Dar despre promovarea nonvalorilor ?!

Este un sistem piramidal, promovarea nonvalorilor este rentabila cand ai o baza de nonvalori care cer astfel de stiri, care considera ca asa trebuie sa fie intreaga piramida de la varf pana la baza, iar cei care stiu acest lucru profita.
QUOTE
De ce nu ne putem raporta la Eminescu , Bacovia , Creanga , Tonitza , etc etc ?! De ce ne raportam la asistentele lui x , iubita/iubitul lui y , amanta/amantul lui z ?!

Cine sa se raporteze la Eminescu, Nichita, Bacovia, etc. cei care sunt entuziasmati ca nu se incheie serialul State de Romania, cei care se hranesc cu telenovele dimineata la pranz si seara? Trebuie sa fim obiectivi, educatia incepe de la cresa, gradinita si nu se termina toata viata, or in Romania nu se face educatie, o sa reuseasca acest ziar nou? probabil ca o sa reuseasca dar multi nu or sa inteleaga ca este un antitabloid.
QUOTE
Ce inseamna cuvantul diva ?! ( avem cumva vreo diva cu adevarat in Romania ?! ) putem s-o comparam cu Audrey Hepburn sau Catherine Deneuve ?!

Eu nu cred ca avem nevoie de dive in Romania, poate ca ar fi cateva mari actrite care ar merita numele de diva, parca si Andreea de la stupide, stupide ar merita sa fie pomenita intr-o subclasa a divelor, dar restul sunt niste rebuturi feminine, pline de ifose si dornice nevoie mare sa-si arate toate intimitatile pe sticla, dar cand deschid gura parca au facut scoala doar in fata oglinzii.


Cum ar interpreta romanii un astfel de cantec? o jignire, o bataie de joc sau o critica fata de o sitatie data?

Acest topic a fost editat de Marduk: 2 Dec 2010, 03:44 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Dec 2010, 03:14 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Conform legii pietei libere, se vinde cu prioritate ceea ce se cere.
Daca se vand bine astfel de tabloide nu pot trage decat o singura concluzie : raportat la numarul populatiei, numarul doritorilor de barfe, cancanuri si informatii scandaloase e foarte mare. Nu cred sa fie doar cazul Romaniei. In toate tarile europene se intampla acelasi lucru.

Nu prea se gasesc doritori sa afle mai multe despre un laureat al premiului Nobel, de exemplu, dar gasesti cu zecile de mii pe cei ce vor sa stie cu cine s-a culcat in ultimul weekend nu stiu ce fotbalist sau cu ce parfum se da prezentatoarea nu stiu carei emisiuni.

Dragoste cu forta nu se poate. Nici cultura ..

Eu cred ca in primul rand e de vina sistemul de invatamant.
Am avut in generala si in liceu colegi cu parinti nestiutori de carte (mama, tata sau ambii parinti) insa acesti colegi se aflau mereu in prima treime a clasei cu notele luate la literatura, istorie, ...etc

Acest topic a fost editat de exergy33: 2 Dec 2010, 04:38 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 2 Dec 2010, 03:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
turbo trabant
mesaj 2 Dec 2010, 03:20 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(exergy33 @ 2 Dec 2010, 04:14 PM) *
Dragoste cu forta nu se poate. Nici cultura ..

thumb_yello.gif . mai ales ca la rromania multi e culti din snobism .

ps: tabloidele din romania nu sunt la nivel european, scriu absolut ce le trece prin cap si de multe ori din sediul caldut al redactiei. asa vor fi si in sec 22.

Acest topic a fost editat de turbo trabant: 2 Dec 2010, 03:27 PM


--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 2 Dec 2010, 03:39 PM
Mesaj #5


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Lucrurile sunt un pic mai nuanţate. Tabloidul satisface nevoia omului de senzaţional, de ceva ce el nu trăieşte dar vrea să ştie. Iar astea sunt stiri pe care le citesc şi oamenii culţi, şi cei mai puţin culţi. Diferă doar proporţia. Şi faptul că unii citesc doar tabloide, iar alţii citesc şi altceva. Unii le iau ca model de viata, altii doar se amuza si merg mai departe.

Uite, cand m-am mutat in TM, aproape un an, am facut monitorizare pt un ziar din Bucuresti. Adica trebuia sa merg de 2-3 ori pe saptamana la cate 15-18 chioscuri cu ziare si sa vad cat se vinde din diverse publicatii. Ce crezi ca se vindea cel mai bine in TM? La vremea aia am fost surprinsa. Negativ. Acum, vad lucrurile un pic altfel. Libertatea era pe primul loc. Urmata de Formula As, Gazeta Sporturilor si celalalt de sport... am un lapsus. Iar dintre ziarele locale Renasterea, urmata de Agenda saptamanal. De Agenda cotidian multa lume nici nu stia ca exista, desi era pe piata de o gramada de ani.
Ei, la vremea respectiva, i-am judecat pe oamenii de acolo intr-un anume fel, prin prisma asta. Totusi, am vazut mai apoi ca fenomenul e mai complex. Si nu doar acolo, ci peste tot... Nu apăr tabloidele (eu chiar nu le citesc), dar incerc sa-i inteleg pe cei care le consuma. Unii atata pot, alea sunt pe intelesul lor; altii le iau din curiozitate, accidental samd. Nu stiu ce spun statisticile, care sunt cele mai citite, cumparate etc. Cert e ca pe piata oferta e diversa si ai de unde sa alegi si e loc pt toata lumea. In plus, cultura n-a fost majoritara niciodata, la fel cum niciodata n-a fost pt mase...

Pe de alta parte, deja s-a facut un soi de decantare, de diferentiere inclusiv intre tabloide. Exista cele care la englezi, de exemplu, se cheama red tops si exista celelalte. Asa cum la noi exista Libertatea, Click si naiba le mai stie care, pe de o parte, iar pe de alta exista Evz, Adevarul samd. E un soi de stratificare ce reflecta stratificarea sociala, la urma urmei...


@tt, eu inca astept ziua in care tu o sa realizezi ca nu mai esti amuzant cu bullshiturile alea despre Ro. E greu, stiu...


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Dec 2010, 04:55 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(nefertiti @ 2 Dec 2010, 05:39 PM) *
Lucrurile sunt un pic mai nuanţate. Tabloidul satisface nevoia omului de senzaţional, de ceva ce el nu trăieşte dar vrea să ştie. Iar astea sunt stiri pe care le citesc şi oamenii culţi, şi cei mai puţin culţi. Diferă doar proporţia. Şi faptul că unii citesc doar tabloide, iar alţii citesc şi altceva. Unii le iau ca model de viata, altii doar se amuza si merg mai departe.

Da, numai ca cea mai mare parte dintre acei 'unii' care citesc in mod exclusiv tabloide le si iau drept standarde unice de cultura si viata.
Tabloidele, in general, folosesc deseori un limbaj la limita obscenului. Ideile promovate de ei sunt la aceeasi limita. Umorul lor deasemenea.

Sa nu fim chiar asa de simpli!
Tabloidele sunt scrise de oameni cititi si cu o cultura vasta, uneori mai vasta decat ziaristii de la alte publicatii. Deci ziaristii care le scriu au si ei o miza. Nu scriu ceva in dorul lelii sau ca ii da pe dinafara talentul.
Tabloidele reprezinta publicatii cu tinta politica. In ele se investesc bani grei iar cei ce investesc o fac cu un scop bine definit.
Cand un tabloid de doi bani face praf imaginea unui candidat sau ministru, zece publicatii serioase nu o pot repara.


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nefertiti
mesaj 2 Dec 2010, 05:11 PM
Mesaj #7


[Vera]
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.054
Inscris: 25 October 06
Din: pe plaja
Forumist Nr.: 8.842



Asa, si? E o industrie, la fel ca altele. Presa serioasa are si ea scopuri, sa nu crezi ca singurul ei scop e sa informeze. Ala e doar o anexa, de cele mai multe ori cea mai putin importanta pt patronii ei. Difera doar mijloacele pe care le foloseste.

Ce ar trebui sa facem? Sa le interzicem? In ce baza? Ca nu ne plac noua? Daca fac ceva gresit, exista instanta, nu? Si multe chiar au o gramada de procese. Daca renuntam la justitie unde ajungem?

Poate ca sunt prea simpla pt tine, nu te obliga nimeni sa cobori de pe piedestal la nivelul meu. smile.gif


--------------------
passionate about latin america

Cafeneaua
Go to the top of the page
 
+Quote Post
turbo trabant
mesaj 2 Dec 2010, 06:14 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 7.773
Inscris: 27 December 08
Din: za great milky way
Forumist Nr.: 12.719



QUOTE(nefertiti @ 2 Dec 2010, 04:39 PM) *
Uite, cand m-am mutat in TM, aproape un an, am facut monitorizare pt un ziar din Bucuresti. Adica trebuia sa merg de 2-3 ori pe saptamana la cate 15-18 chioscuri cu ziare si sa vad cat se vinde din diverse publicatii. Ce crezi ca se vindea cel mai bine in TM? La vremea aia am fost surprinsa. Negativ. Acum, vad lucrurile un pic altfel. Libertatea era pe primul loc. Urmata de Formula As, Gazeta Sporturilor si celalalt de sport... am un lapsus. Iar dintre ziarele locale Renasterea, urmata de Agenda saptamanal. De Agenda cotidian multa lume nici nu stia ca exista, desi era pe piata de o gramada de ani.
probabil si sati a confirmat chestia asta mai multi ani la rand. din pacate si la sati au fost bube.
In plus, cultura n-a fost majoritara niciodata, la fel cum niciodata n-a fost pt mase...
subcultura a luat avant in ultimii 4-5 ani in presa romaneasca (inclusiv in media) sa nu ne ascundem dupa corcodusul unei legitimatii
Asa cum la noi exista Libertatea, Click si naiba le mai stie care, pe de o parte, iar pe de alta exista Evz, Adevarul samd. E un soi de stratificare ce reflecta stratificarea sociala, la urma urmei...
chestii de marketing, adevarul este un ziar ce se vrea elitist ca adevarul este cumparat doar pentru ca da mocaciuni la popor care altfel nu si le-ar permite


era acum 2 ani campania radio guerilla anti cocalar si ce sucesuri a avut campania, cocalarii au fost exterminati cultural. vezi sa nu si cu antitabloidismul.

ps: pana sa imi plangi de mila cu "rasul" meu ar trebui sa iti pui intrebarea de ce nu MAI este nici un actionar strain in presa romaneasca. are legatura cu tabloidele dar si mentalitatea romaneasca de "presa" .




--------------------
Romanii, ca popor, sunt prosti. Nu va chinuiti sa raspundeti, considerati posturile drept opera unui dusman al poporului.

Ba, ia faceti liniste si ordine, ce dreacu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 2 Dec 2010, 06:24 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(nefertiti @ 2 Dec 2010, 07:11 PM) *
Asa, si? E o industrie, la fel ca altele. Presa serioasa are si ea scopuri, sa nu crezi ca singurul ei scop e sa informeze. Ala e doar o anexa, de cele mai multe ori cea mai putin importanta pt patronii ei. Difera doar mijloacele pe care le foloseste.

Ce ar trebui sa facem? Sa le interzicem? In ce baza? Ca nu ne plac noua? Daca fac ceva gresit, exista instanta, nu? Si multe chiar au o gramada de procese. Daca renuntam la justitie unde ajungem?

Poate ca sunt prea simpla pt tine, nu te obliga nimeni sa cobori de pe piedestal la nivelul meu. smile.gif


Interzisul nu poate rezolva mare lucru cum nu a rezolvat nici in alte situatii (prohibitia alcoolului in SUA de exemplu). smile.gif Nu m-am gandit nici o clipa la asa ceva.

Presa nu reprezinta doar o industrie ci si a patra putere in stat ... sloganul asta l-am auzit in copilarie. Probabil ca pe atunci reprezenta doar a patra putere. Acum s-ar putea sa reprezinte chiar prima putere.

Cu acel "sa nu fim simpli" ma adresam unei multimi generice in care m-am inclus, nu unei persoane anume sau tie personal. Scuze ca s-a inteles altceva.


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 2 Dec 2010, 11:47 PM
Mesaj #10


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



"antitabloidul" e o găselniţă firească într-o ţară în care nu lipseşte hazul şi umorul. Tabloidele au ajuns ceva ridicol în goana lor după senzaţional iar personajele luate în colimator la fel, pentru că se complac în acea imagine produsă de ele. E foarte bine că a apărut şi cineva să se ia de ele şi astfel să le determine să-şi reevalueze "performanţele".

Cultura de masă era un concept comunist, socialist. Se pare că trecerea la capitalismul sălbatic a mai adus din occident încă un lucru rău pe lângă etnobotanice şi alte cele: restrângerea actului de cultură la o categorie privilegiată. Şi eu cred că distrugerea sistemului de învăţământ are aici cea mai mare contribuţie. Totuşi, românii sunt încă dornici de cultură: la Gaudeamus au fost peste 100.000 vizitatori în cele câteva zile şi-au cumpărat tone de cărţi. Totuşi sunt români care se duc la teatru, concerte şi spectacole. Şi nu sunt puţini aceea care îşi aleg revistele şi ziarele, emisiunile TV sau discuţiile internetice la care participă. În concluzie, antitabloidele vor avea destui cititori care să se amuze pe seama celorlalţi... ohyeah.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 3 Dec 2010, 08:02 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(exergy33 @ 2 Dec 2010, 06:24 PM) *
Presa ... Acum s-ar putea sa reprezinte chiar prima putere.

Nu e o putere, ci un instrument.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 4 Dec 2010, 05:31 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Cred ca lui Mihaiescu asta i s-a agatat Garcea de o circumvolutiune ! Auzi tampenie... "antitabloid" ! Ma intreb cati bani e dispus sa piarda cu asa ceva ?!


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 16 April 2024 - 05:42 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman