HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

 
Reply to this topicStart new topic
> Creaţia Intelectuală
shapeshifter
mesaj 4 Aug 2009, 07:38 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.442
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Intelectul fiind identic cu conţinutul său numenal, creaţia intelectuală este īn esenţă acelaşi lucru cu o creaţie prin rostirea unui nume sau unor nume. Operaţia intelectuală este strict vorbind o concepere, ce este formulat īn <<inimă>>, prin aplicarea lui manas asupra lui vāc, este de fapt o generare şi o operaţie vitală. Tatăl este manas (intelect), Mama este vāc (Cuvāntul), Copilul este prāna (viaţa). Noul născut necesită un nume, Agni, prin nume răul este īnfrānt, prin nume se face trecerea de la potenţialitate la act.
<<<Numele>> lucrurilor sunt veşnice şi sub acest aspect, spre deosebire de lucrurile īnsele sub aspectul manifestării lor contingente, atunci cānd un om moare, ceea ce nu iese din el este numele său, nume care este fără sfārşit (ananta), el fiind <<scris īn Cartea Vieţii>>.
Individuaţia şi identificarea sunt limitări specifice care implică posesia doar a unui ansamblu particular de posibilităţi către exluderea tuturor celorlalte. Vorbirea (vāc) este coarda şi numele, nodurile de care toate lucrurile sunt legate.
Eliberarea (mukti), spre deosebire de Salvare (Māntuire), e altceva decāt a fi o fiinţă ideală şi perpetuă īncă ea īnsăşi. Eliberarea īn sensul cel mai complet al cuvāntului, se referă la o eliberare nu doar din devenirea fenomenală, ci şi de orice determinaţie numenală.

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 4 Aug 2009, 08:14 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 03:30 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman