HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Aventurile Melindei, Aventurile Melindei
Gabita.Preda
mesaj 29 Jun 2009, 12:30 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 16 June 09
Forumist Nr.: 14.226



A fost odata ca niciodata o femeie pe nume Maria. Ea era casatorita cu un barbat pe nume Marin.Ei se iubeau mult si rod al acestei iubiri a fost o printesa mica, o fetita pe care au numit-o Melinda.Cu parul brunet si ochii scanteindu-i, Melinda isi priveste mama care a adus-o pe lume,cu dragoste. Avea o camera pe placul ei care stralucea de curatenie,avea vise frumoase, precum ca este o printesa intr-un castel frumos, avea istetimea mamei sale si spiritul de observatie al tatalui sau.
Melinda isi vedea de viata ei, cu prietenele ei, Ana si Cornelia. Ele se plimbau pe pajisti, prin parc,la cate un suc…Intr-o zi Melinda se plimba prin parc. Ea isi scosese cainele la plimbare, pe Bobi. Mergea pe aleea parcului cand, cainele a tras-o dupa ea pe alee catre primarie.
-Hei ,Bobi !spunea ea gafaind. Hei!Opreste-te!
Dar cainele alerga si mai tare spre primarie. A trecut pe langa prietenele ei.
-Melinda!Unde fugi?intreaba Ana.
-Ajutati-ma sa il opresc pe Bobi!Nu vrea sa ma asculte!spunea Melinda.
Ana si Cornelia s-au uitat una la alta si au fugit dupa Melinda.Fugeau ele doua dar nu o puteau prinde din urma.Pana la urma cainele a fugit pe langa primarie si a incetinit. A trecut prin niste tufe si cei patru au ajuns intr-o pajiste mare si plina cu flori. S-au asezat si s-au jucat cu Bobi. Nimic nu le putea opri din joaca. Pe nasul lui Bobi se asezase un fluture viu colorat ca si floarea pe care o tinea Ana in mana, de culoarea mov.Credeau ca sunt singurele care au ajuns in acea frumusete ,in acel tablou. Au facut niste poze. Si dintre tufe se auzea ceva. Melinda auzise sunetul dar nu prea stia ce se auzea . Ana radea si se juca. Melinda s-a dus si ea inapoi la joc. Sunetul s-a mai auzit odata si Melinda s-a dus spre tufe . A gasit un plic pe jos. L-a luat si la deschis. In el erau o scrisore si o foita mica.
-Hei fetelor !Veniti putin sa vedeti si voi asta, le-a spus Melinda Anei si Corneliei.
Ana a luat lesa si l-a luat pe Bobi. Cornelia a luat plicul si mare i-a fost mirarea cand a vazut ca era adresa:

“Pentru Melinda,Ana si Cornelia”

Au deschis scrisoarea si Melinda a citit:

“Draga Melinda, Ana si Cornelia,

Sunteti norocoase sa participati la concursul copiilor. Dupa cum vedeti concursul se va tine intr-un loc pe care il veti ghici dupa indiciile urmatoare: cunostere ,zona inflorita, si celalalt indiciun in foita…”

Cornelia a luat foita si a citit:
-“minge”…Ce-o fi insemnand?
-Nu stiu.spuse Ana.Citeste mai departe.

-“Daca ai indiciile va voi spune mai multe despre concurs. Prima locatie este prima proba. Una dintre voi este in roaba si alta impinge roaba.Ce din roaba trebuie sa arunce cele 5 mingi de culoarea aleasa de voi in toate cosurile. Concursul este pe data de 4 August. Veti avea nevoie de un nume si antrenament. Se tine la ora 12.
Organizatorul concursului.”

-Daca concursul este pe 4 August …si azi suntem pe 2…Vaiii!!!!!!tipa Melinda
-Ce e ?intreaba Ana si Cornelia.
-Concursul este peste o zi. Mai avem o zi si jumatate.
-Atunci…hai sa ne apucam sa descoperim,spune Ana
Fetele au plecat acasa si au inceput sa scrie pe o tablita indiciile.
-“cunoastere”…spune Melinda.Poate este scoala.
-Doar nu este asa de usor.Poate fi biblioteca sau chiar…hmmmm…alta locatie.Nu stiu!zice Ana.
-Zona inflorita este ceva cu flori,spune Cornelia.
-Mingea poate inseamna tot scoala ,este mingea de baschet.spune Melinda. Sunt multe scoli la noi in oras, hai sa le verificam pe toate daca au afara flori.
-Sa mergem!spun fetele in cor.
Au plecat la scoala numarul 1,dar nu erau flori,la scoala numarul 3,dar nu era cos de baschet, si a mai ramas o scoala veche de care se spune ca este bantuita.Fetele nu au avut de ales si au mers la scoala numarul 2.In curtea scolii era iarba uscata, si cosul de baschet era rupt tot.Era perfect locul pentru concurs.
In ziua concursului la ora 12,fetele au mers la acea scoala.Cand au ajuns au vazut ca iarba era verde si zona inflorita era toata marginea curtii.
Zona era gata de concurs. Erau si ceilalti participanti.O echipa de 3 baieti era o echipa buna,asa se spune si alta echipa era decu niste copii slabi .Dupa atata agitatie si-au dat seama ca le lipseste un nume. Melinda nu le-a spus fetelor de nume si a gasit un nume bun,”M.A.C.”.Cand prezentatorul a venit sa le prezinte ea a spus:
-Suntem echipa M.A.C. si o sa va batem mar.
Toata lumea aplauda.
-Noi suntem echipa “Baietii tari” si nu ne e teama de voi.spune un baiat blond din acea echipa.
-Noi..aaaaa…suntem …..spunea un baietel din echipa cealalta tragandu-si nasul….suntem……echipa…”Algebrei”.
Cativa oameni aplauda.
-Acum sa innnceaaappppaaaaa concursul!spune prezentatorul.Pe locuri….
Fetele se pregatesc.
-Fiti gata…
Cornelia face un pas inapoi.
-Start!
Fetele pornesc. Cornelia fuge, se opreste in fata unui cos si Melinda inscrie un punct.Al doilea, al treilea ,al patrulea si mai au 10 secunde. Baietii sunt inaintea lor. Ambele echipe vor sa arunce in acelasi cos. Ambele echipe arunca si mingile se ciocnesc dar nu rateaza.Melinda a vazut ca mingea a zburat in alt cos,dar ghinionul este ca si echipa cealalta a aruncat tot in alt cos.Echipele au egalat.
-Egalitate!Echipele M.A.C si Baietii tari au egalitate 5 puncte iar echipa Algebra au 2 puncte.Plicurile cu privire la cea de a doua proba sunt la mine,i-a veniti sa le luati, spune prezentatorul.
Melinda se duce dupa plic.Ia plicul si se duce la Ana si Cornelia. Cornelia deschide plicul. Dar nu scoate ce e in el. Acasa au scos scrisoarea si o citesc:
“Catre echipa M.A.C.,
Ai trecut prima proba, dar a doua e mai grea.Locatia se gaseste dupa indiciile urmatoare:gradina,scaune de lemn,mancare.La a doua proba trebuie sa gatesti pizza la alegerea ta.Proba se da maine la ora 12.
Organizator concurs.”

S-au pregatit de scris si Melinda a spus:
-Deci daca trebuie sa gatim e nevoie de un loc cu mancare
-Si daca e pizza atunci e o pizzeria.spune Cornelia.
-Dar care?se intreaba fetele.
-Stiu,o pizzerie cu scaune de lemn si o gradina.Eu merg la toate pizzeriile,de fapt am fost la toate si stiu cum e fiecare.Pizzeria vestica nu are gradina.Cea estica nici ea nu are nimic din cele spuse.Si cea Italiana este perfecta.spune Melinda.
-Da,are gradina,scaune de lemn si e si mare ca sa se faca concursul.spune Ana.
Atunci fetele au mers ziua urmatoare la acea pizzerie si au vazut decoratiuni frumoase si 3 mese mari cu ghiuveta, aragaz, si tot ce le trebuie.Reteta lor era una inventata de Melinda.Cand au inceput sa faca pizza, aluatul era gata de pus la cuptor.Se pare ca reteta includea aluatul pus la cuptor fara celelalte ingrediente. Baiatul din echipa Baietii tari ,a venit sa le dea fetelor o limonada.Ele au baut limonada,cand ele au terminat limonada le-a mai dat inca vreo 4 cani de limonada. La a cincea nu au mai putut si au mers la toaleta.Ca baiatul sa faca o diversiune a dat la maxim cuptorul echipei Algebra. Pizza aceea s-a ars si toti s-au uitat la pizza lor.Intre timp baiatul a pus niste sare,zahar si piper peste pizza fetelor.Dupa ce au venit fetele si-au pus ingredientele si au dat pizza juriului ca sa o guste daca e buna.In sfarsit pizza echipei Baietii tari e gata.Au pus-o si ei si timpul s-a sfarsit si Echipa Algebra si-au pus si ei pizza arsa.
Juriul gusta pizza fetelor.Le-a placut mult si le-a dat plicul probei a treia cu inca cinci puncte. A doua pizza era buna si a dat doar 4 puncte, si u ltima era arsa dar si aceea a primit 2 puncte.
Fetele le-a dat reteta dar baiatul acela a spus:
-Eu am pus sare ,zahar si piper peste pizza in timp ce era la cuptor, nu ele au facut pizza buna,eu am facut-o ,de ce primesc ele cele mai multe puncte??
-Voi ati facut pizza asta asa sa fie delicioasa?!Este minunat!spunea o doamna din juriu.
Cand fetele au ajuns acsa au deschis plicul si l-au citit:

“Catre fetele echipei M.A.C.,
Fetelor,se pare ca ati luat cel mai mare punctaj.Acum ce va intereseaza:indiciile sunt simple,verdeata si o vorba “Mai aproape decat celelalte.Cunosti din citit probe.” La a treia proba trebuie sa treci prin labirint.Concursul se tine maine la aceeasi ora.
Organizator concurs”

-Pai usor,o intreb pe mama daca stie vreun labirint .Dar stiu eu unul.biblioteca orasului.Nu cred,cred ca este altundeva.spune Melinda.
-Atunci…spune Ana
-Ne intalnim la biblioteca maine la 11.Pa! spune Cornelia
-Bine Pa!Spun fetele.
Urmatoarea zi ,fetele s-au intanit la biblioteca ,dar nu era nimic.”Poate e in alta parte” se gandi Melinda.Peste 50 de minute au auzit niste sunete din spatele bibliotecii.
-Poate e in spatele bibliotecii.spune Melinda
-O fi,dar nu cred.spune Cornelia.
-Da !Fii serioasa!spune Ana
-Dar este in spatele bibliotecii!!spune Melinda insistenta
-Nu te cred.Spun fetele
-Hai sa vedem.spune Melinda.
-Bine spun fetele.
Au mers ele in spatele bibliotecii si au vazut ca Melinda a avut dreptate.Concursul incepea .Melinda s-a pregatit si a pornit.A mers cat a mers si s-a ratacit.S-a orientat spre soare si a ajuns la o incurcatura.Nu stia pe unde sa o ia,Erau 2 carari pe unde putea.A luat-o pe stanga dar a gresit.Ca sa ajunga si sa iasa pe cealalta parte a luat-o la dreapta si …a reusit! A reusit si prezentatorul spune:
-Castigatorii sunt echipa M.A.C.!
Fetele au castigat consursul si astfel au mai demonstrat odata ca sunt cele mai bune prietene si cea mai buna echipa. Au retinut acea zi si peste ani. Melinda a castigat toate concursurile si a fost fericita toata viata.

SFARSIT

P.S.Cred ca am scris-o anul trecut povestea asta thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 01:33 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman