HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Relansare Cosmorom
Mihai
mesaj 3 Nov 2005, 02:47 AM
Mesaj #1


Gazda Hanului
******

Grup: Admin
Mesaje: 8.578
Inscris: 22 February 03
Din: Hanu Ancutei
Forumist Nr.: 1



Se pare ca incepand ca la mijlocul lui decembrie, Cosmorom va fi relansat.
Este posibil sa se numeasca Cosmote (site-ul mama: http://www.cosmote.gr/ ), iar agentia de publicitate care se va ocupa de imaginea sa va fi aceeasi cu cea implicata in campania electorala a lui Basescu. Se pare ca deja aria de acoperire a fost extinsa.

Credeti ca aceasta relansare va putea influenta piata, dominata in prezent de doi giganti de nivel mondial, vorbim aici de Orange si Vodafone?

Cosmorom vrea sa ajunga din urma Orange si Connex

Compania elena OTE vrea sa investeasca in Romania, in perioada 2005-2008, nu mai putin de 950 de milioane de euro. 500 de milioane de euro vor fi folositi pentru dezvoltarea Romtelecom, iar restul de 450 de milioane pentru relansarea Cosmorom. Grecii si-ar dori ca operatorul lor de telefonie mobila sa devina un jucator important pe piata, ba, chiar sa faca din el unul de talia Orange sau Connex. Pentru a atinge acest obiectiv, OTE spune ca se va baza pe infrastructura Romtelecom, ceea ce, spun ei, le va reduce costurile. O parte din cei 450 de milioane de euro alocati resuscitarii Cosmorom, pentru urmatorii trei ani, vor fi folositi si pentru schimbarea imaginii si a brandului companiei, pana la sfarsitul acestui an, a declarat presedintele Cosmote Group, Evangelos Martigopoulos. „Obiectivul principal al Cosmorom este de a deveni un jucator-cheie pe piata locala a comunicatiilor. Ne propunem ca noul operator sa faca accesibila telefonia mobila pentru fiecare locuitor al Romaniei, prin tarife competitive si noi servicii si produse“, a adaugat Martigopoulos. Prima tinta a Cosmorom este sa acopere, pana la sfarsitul anului viitor, intreaga suprafata a tarii. Suma de 450 milioane euro pe trei ani pare insa mica analistilor de pe piata comunicatiilor. Ei cred ca ar fi nevoie de cel putin 300 milioane de euro anual pentru atingerea tintelor vizate de OTE.

Analistii spun insa ca Romania are nevoie de un al treilea operator de telefonie mobila, pentru a avea o competitie adevarata pe piata. Ei arata ca in alte tari unde exista doi mari operatori (unul din exemple fiind Ungaria), mai exista un al treilea care ocupa 10-15% din piata si nu permite astfel crearea unor intelegeri care sa afecteze piata.

Directorul general al Cosmorom, Nikolaos Tsolas, a afirmat ca Romania este o piata cu mare potential, iar perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, gradul relativ moderat al penetrarii telefoniei mobile (peste 50%), mediul economic si politic reprezinta conditii favorizante pentru succesul operatiunii de relansare a operatorului roman. El a mai spus ca acesta este interesat sa achizitioneze o licenta 3G pentru servicii de telefonie mobila.

Cosmote a fost infiintata in 1996, dar si-a inceput activitatea in aprilie 1998. Desi a intrat ca al treilea operator pe piata greceasca, in trei ani si jumatate a ajuns pe primul loc. Totusi si pe alte piete din Europa de Sud -Est au intrat mai tarziu, dar fie au reusit sa ajunga lider de piata, fie au o crestere mai mare decat al celorlalti operatori de pe piata.

Ei spera sa repete povestea si in Romania. Actionarul principal al Cosmote este OTE cu 64.37%, restul actiunilor fiind tranzactionate pe bursa. In ceea ce priveste reteaua comerciala, Cosmorom va exploata echipamentele Romtelecom la nivel local, va dezvolta o retea extinsa de distribuitori si va lansa magazine proprii, luand in calcul orice alte oportunitati de extindere.

Cosmote este operatorul numarul unu in Grecia, avand peste 4 milioane de clienti. Si ca numar de abonamente, Cosmote are primul loc pe aceasta piata cu 1.636.230 clienti. Compania este prezenta in cinci tari: Cosmote Grecia ( participatie100%), AMC Albania (82,5%), GloBul Bulgaria (100%), Cosmofon - FYROM (100%), Cosmorom Romania (70%)

Compania se lauda cu cea mai mare crestere din Europa: profitul net a crescut de la 229 miloane euro in 2002 la 308 milioane in 2004. Cosmote are licenta 3G in tara sa, licenta ce acopera 45% din populatia acestei tari. (A.N.)


Detalii: http://www.averea.ro/display.php?data=2005-09-24&id=8209

Alte informatii: http://www.averea.ro/display.php?data=2005-09-23&id=8132


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 07:13 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman