HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info

Subiectele de discutie dedicate cartilor vor fi mutate in cadrul subforumului Universul Cartilor

 
Reply to this topicStart new topic
> Nathalie, filmul european
gheorghe dinica
mesaj 24 Sep 2004, 09:14 AM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 83
Inscris: 15 September 04
Forumist Nr.: 4.473



devil.gif Aseara am fost la un film francez la 'Institutul Francez" si am vazut filmul 'Nathalie',povestea lui...Catherine o duce bine; are o slujbă bună, o familie apropiată, prieteni loiali, 25 de ani de căsătorie fără nici o problemă majoră. Când află că Bernard are o relaţie extraconjugală, este mai puţin şocată de adulterul lui în-sine, decât de minciună.
Dar cine este Bernard, acest bărbat cu care îşi împarte viaţa? Cine este acest bărbat pe care credea că îl cunoaşte ca pe podul palmei? Cine sunt femeile cu care se întâlneşte? Despre ce le vorbeşte? Ce le face?
Pentru a afla toate acestea Catherine o întâlneşte pe Marlene, "o chelneriţă prietenoasă", şi îi încredinţează o misiune stranie: ea va trebui să îl seducă pe soţul său şi să afle răspunsurile întrebărilor pe care şi le pune.
"Este un film despre dorinţă, şi fantasme, şi foarte mult despre puterea cuvintelor. Totul în acest film are loc în imaginaţie-nu se vede. Puterea erotică stă pe de-a-ntregul în limbajul Marlenei, prostituata jucată de Emmanuelle Beart. Limbaj foarte crud, nici pe departe poetic sau metaforic.
Este un film şi despre manipulare şi suspense. Încetul cu încetul Catherine, care o plăteşte pe prostituată, îşi dă seama că propria dorinţă s-a trezit, dar încă mai crede că poate controla situaţia. Întrucât ea plăteşte. Dar lucrurile încep să scape de sub control." Filmul este superb,actual si fara a fi exagerat in stilul american.Ma gandesc ca in trecut (4-5 ani)vorbeam cu o usoara ironie despre filmele eoropene,pe care le consideram elitiste si lipsite de acea frumusete,simplitate,candoare in care spectatorul se identifica cu personajele.Postarea aceasta nu se vrea un subiect de desbatere pt acest forum,incerc sa va indrept atentia spre filmele europene in dorinta sincera de a impartasi cu voi un gen de film mai putin la moda in Romania,unde ce nu este american,nu are valoare,nu merita vizionat...In ultima perioada am vazut o serie de filme europene(olandeze,germane,italiene,coproductii) extraordinare,nici unul din aceste filme nu m-a dezamagit.Sugestie pe HBO se difuzeaza cateva acum,cautati in programul HBO si vizionare placuta........ devil.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aimee
mesaj 24 Sep 2004, 04:57 PM
Mesaj #2


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 24 September 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 4.547



Unde e Institul Francez?
Raspundem pe mail, ca nu stiu daca voi mai gasi vreodata drumul pe forumul asta incurcat.. lol
Te pupik sorry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 05:58 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman